Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

En dat allemaal dankzij Benno

Dus deze feauteau mag zeker niet dan...Het is een zwaar vak. Koningin van Nederland. Ga je op staatsbezoek in buitengebieden als Zwolle en Staphorst, staat daar ineens een actiegroep met een spandoek over woningnood. Gelukkig hoef je dan maar met je koninklijke vingers te knippen en de veldwachters pakken Lucas-types direct op. Ja, als majesteit dient het gepeupelte alleen maar om koek te happen en om uren te wachten om amechtig te wuiven naar Gods plaatsvervangers op aarde. Het wordt met de dag gekker. In het grote buitenland is het volkomen normaal dat het publiek over alles wordt geïnformeerd wat er binnen de Oranje Efteling gebeurd. Scheiding, vreemd gaan, lief en leed. Het hoort bij de soap die monarchie heet. Onze 'iron lady' de majesteit wil niet alleen de regering om haar vingers draaien, maar ook de media zijn nu aan de beurt. De ja-knikkers van de Rijksvoorlichtingsdienst hebben een code bedacht die er in het kort op neerkomt dat media alleen nog voor serieuze momenten, die afgrijselijk geposeerde en geregisseerde plaatjes, in aanmerking komen als ze de leden van het Koninklijk Huis met rust laten op straat. Zijn ze gek geworden? Trix en Alex moeten maar leren dat het er allemaal bij hoort en dat ze altijd nog naar de rechter kunnen stappen. We betalen niet voor niets een hoop kijk- en luistergeld...

Reaguursels

Inloggen

@witvoet
Ik dacht in voorafgaande ff 'the mediator' te moeten spelen. Als twee mensen langs elkaar heen lijken te l*llen, is dat schijnbaar een soort automatisme van me...
Excuse me for living !
-
Ik vind de mens op zich steeds intoleranter worden. Iets dat waarschijnlijk te maken heeft met een steeds instabielere wereld en de vreemde excessen die daaruit voortvloeien.
Iedereen is bezig zich terug te trekken op zijn eigen eilandje en heeft schijnbaar de behoefte om dat eilandje fel te verdedigen. Ook de zg. ongelovigen eilandjes zijn sneller geneigd om in de verdedigende aanval te schieten en bijna niemand luistert meer met ' een open oor '.
Is dit de instabiliteit of bevordert dit de instabiliteit nog meer?
Irritatie en intolerantie all over the world.... Hier versterkt door de dichtbevolktheid en asociaal, stompzinnig regeringsbeleid.
-
Harige majesteit zou zich beter eens van die "so let them eat cake " houding kunnen afwenden overigens, maar toch zat er iets van waarheid in haar boodschap.
Alleen de manier waarop zoiets gebracht wordt: 'wij vinden dat ons volk.....',
is idioot natuurlijk.
Maarja, zij stelt een laxatie rapport op en wij schijten over het algemeen.

preacher | 23-06-05 | 02:44

@preacher
Ja het is wat met die uitdijende bevoegdheden van pliesie en justiesie;) (ben ik overigens net als vele reaguurders alhier best bevreesd voor)...
-
Wat de geadresseerde van mijn vorige posting bedoelde hoor ik graag van hem(of haar)zelf. Dus waar hebben we 't eigenlijk over.
Dat Hare Zaligheid ook mij een spiegel voor wenst te houden mbt. solidariteit, medemenselijkheid en tolerantie acht ik niet minder dan misplaatst.
Daarbij doel ik dan niet op de veronderstelde waarheid in Haar boodschap maar op het feit dat Zij die (als Persoon en Keuningin) middels Haar Kersttoespraak op mij afschiet.
-
Maar is trouwens ons volkje van kooplieden en dominees volgens jou (in relatie uiteraard tot de overige "volkeren") dan zo "intolerant"?

witvoet | 23-06-05 | 01:12

@witvoet
En binnenkort is het dat incestueuze monarchistische politiestaatje 0031...
Wat @ikkezeidegek volgens mij bedoelde is, dat hare hogelijkheid von Lippenpist gelijk had toen ze insinueerde dat wij een intolerant volkje zijn. Bij deze.....

preacher | 23-06-05 | 00:42

@ikkezeidegek (15:51)
Wat de rooie lap nou ook precies was waarop je begon te hoornen, ik ben bang dat je in de hormonenaanval van het moment helaas de strekking van mijn posting hebt gemist (zeker in relatie tot het topic van deze draad en de reeks comments daaronder).
Geeft niks, iedereen heeft het warm.
-
Maar dat waarop ik doelde toen ik Hare Zaligheid en haar traditiegetrouw rond de Kerst hypocriet belerend vingerheffen aanhaalde lag en ligt meer in de geest van: "U boeren zijt niet tolerant genoeg, u boeren zijt onverdraagzaam, luistert naar Mijne Zaligheid, schaamt u zich diep en betert uw leven..."
-
Terwijl HZ bijvoorbeeld wanneer zij een feestdisje aanricht voor een exclusieve club onderdanen iedere echtgenoot of echtgenote van harte uitnodigt echter niet iedereen "geen heaumeaux op Ons partijtje hoor"...
-
Wanneer Wim-Lex zijn wilde haren 'n beetje heeft kwijt mogen raken en wat serieuzere vrindinnetjes krijgt laat HZ hem daarbij alle ruimte... "alleen niet met een eurdinair burgermeisje thuiskomen Lek'es"...
-
Wanneer iedere Nederlandse hufter doordrongen moet zijn van de vanzelfsprekende plicht solidair te zijn met de minderbedeelden hier in 0031, in Europa en in de rest van de wereld, presteert HZ het om GEEN belasting te betalen, een schandelijk riante jaarlijkse vergoeding op te strijken, bevrinde Staatshoofden en Familievrinden op kosten van de Nederlandse belastingbetaler met het vliegertje op te laten halen en met inzet van weetikveelhoeveel overheadsfunctionarissen te begeleiden naar een van de Koninklijke Verblijven, er een goed bemand en bevrouwd prive-kabinetje op na te houden dat op Befehl van Hare Zaligheid nagenoeg onbeperkte bevoegdheden heeft en bijvoorbeeld Europeesche fondsen leeg te trekken wanneer Mejuffrouws olijfboomgaarden 'n beetje nat zijn geworden...
-
"U moet niet doen wat Wij doen, u moet doen wat Wij zeggen!"
-
In het incestmonarchietje 0031 is iedereen gelijk, voor HZ en Familie maken we (ook -Grond-wettelijk) een uitzondering echter...

witvoet | 23-06-05 | 00:09

Ja ,Koninginnedag, 1980, dat was feest.
Tegen mijn zin in heel lang in 't Gebed Zonder End gezeten als vanwege traangas.
Twee routes geblokkeerd door de pliesie, de derde door onze vrienden van de Hell's Angels (Nieuwmarkt) . Behoorlijk eng. Dus dat werd tafelvoetballen en flipperen tot in de kleine uurtjes...

squire | 22-06-05 | 23:36

Ah nostalgie...1980... geen woning geen kroning... mooi man.

knutsel | 22-06-05 | 22:53

Zolang de Oranjes een royaal inkomen genieten opgebracht door hardwerkende stratemakers-loodgieters-vuilnismannen-metselaars-timmerlieden-chauffeurs-lijkenbezorgers-politie-brandweer-verpleegkundigen-melkboeren-boeren-supermarkten mogen wij toch als klootjesvolk weten wat er binnen het Oranje huis zich afspeelt!
De Oranjes kunnen als ze dit willen afstand doen van al hun rechten en bezittingen immers dat komt ons volk toe!
Ik zou zeggen,Maxima ga naar Argentina toe want jou land leeft in armoe corruptie daar kan je meer alloch tone vrouwen helpen dan hier,immwers hier wonen troetel allochtone die alleen voor de poen hier komen.en van hun geloof(Islam)helemaal niet mogen intregeren!

nummertje | 22-06-05 | 19:17

volgens mij heb ik nog ergens een pak babypijltjes liggen. Nu nog even sbs inlichten en uitzoeken waar de monarch zoal hoereert.

Gavrilo | 22-06-05 | 17:41

uhm jules
dit is een lookalike

bogie | 22-06-05 | 15:58

Nou heb ik niets tegen Bea maar uit principe moet het koningshuis gewoon afgeschaft worden. Niet dat het ooit gaat gebeuren want het klootjesvolk vindt het koninklijke sprookje zo vertrouwd en nostalgisch.

Slim van de RVD om een buitenlandse vrouw aan WA te koppelen want al die boeren uit de provincie denken dat Maxima een hete teef is. Wat natuurlijk niet klopt want dan zou ze niet WA als man nemen.

Provocateur | 22-06-05 | 15:57

@witvoet
Jij wilt beweren dat NL'ers wel verdraagzaam zijn ? bwahahahaha, onder welke steen heb je gezeten ? of bedoel je dat je die spiegel niet nodig hebt ?

Het enige wat ik waarneem is een steeds intoleranter maatschappij op alle fronten

ikkezeidegek | 22-06-05 | 15:51

hoe komen jullie aan die foto :)

JuuLes | 22-06-05 | 15:46

@Balkenende

Het semi-paleis van Lex en Max is niet van de staat, maar eigendom van de Oranjes

Info over belastingen en financiele dingen van het KH: www.koninklijkhuis.nl/monarchie/financ...

Matjes | 22-06-05 | 15:46

Maar als de monarchie ten onder zou gaan moeten we ieder jaar dat opgeheven vingertje missen tijdens de Kersttoespraak van Hare Zaligheid...
Dan zou ons die spiegel niet langer voorgehouden worden die de afgelopen tien jaar schetste hoe intolerant en onverdraagzaam wij als gepeupeltjes wel niet zijn...
-
Eerst maar es gewoon belasting gaan betalen die sinaasappeltjesfamilie en zich niet meer bemoeien met ons staatrechtelijk bestel.
Opzouten met die invloed van HZ en lakeien!
-
[complotmodus]Als HZ en de incestkliek eromheen niet zulke goeie vrindjes geweest waren met oa. Lockheed-Martin had wellicht wijlen Fortuyn nog geleefd...[/complotmodus]

witvoet | 22-06-05 | 15:18

Volgens mij heeft Maxima een heerlijke bef kut

Zet | 22-06-05 | 15:17

Prinsesje grimlach zei het zelf al:
De leugen regeert.
Stel je voor, één maal per jaar de grote verkiezingsloterijshow op alle netten, met 150 tweede prijzen, 75 eerste prijzen, 25 kabinet-reserveprijzen en dan de klapper, een jaar koning of koningin of naar verkiezing president. Voor de gang van zaken maakt het geen fuck uit. De ideale doorsnede van het nederlandse volk aan de macht. Hun gewone baan kunnen ze, als ze zouden willen gewoon aanhouden, als ze beloven geen commissariaten te bekleden.
Politieke partijen mogen dan folderen voor referenda. Ik voorspel een grandioos succes en een herstel van het vertrouwen in de democratie.

brom | 22-06-05 | 15:06

@ Sthom:

Als ze niet in de belangstelling willen staan moeten ze ook al die miljoenen euri die wij er met bakken tegelijk naar toe brengen accepteren. Laat ze dan lekker hun eigen boontjes doppen. En ook geen semi-palijsje in Wassenaar meer voor Lex & Max op kosten van de staat. Werken voor hun geld moeten ze!

Balkenende | 22-06-05 | 14:25

Die regels voor de media, zijn harstikke logisch deze mensen zijn ook maar mensen, en daar dien je met respect mee om te gaan. En aangezien de media steeds verder durft te gaan geef ik ze groot gelijk dat die code er nu is.

Sthom | 22-06-05 | 14:17

Preacher,
Ik ben niet verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst van een Nederlands Volkslied.
Het enkele feit dat een bepaalde zinsnede in het - op Christendom bebaseerde - lied tegenwoordig op veel weerstand stuit, doet daar niets aan af.

Bunt | 22-06-05 | 14:13

Ach ja, Maxima is zwanger en heeft weer een bui. Dan moet iedereen het ontgelden. Verwend nest. Tijd om bij het volgende bezoek een allemaal een fototoestel om te hangen en lastige vragen stellen of een lekker een spandoekje maken met als opschrift: "hoe lief is onze koningin???" Tis maar een ideetje...

da wizard | 22-06-05 | 14:12

Mooie quote: "Wie is die oude vrouw?" zegt een student, en hij wijst op Goedele. "Een snol uit België", zegt zijn vriend.

Muxje | 22-06-05 | 14:08

Kosteloos, dat Intermediair-stukje! <"Wie is die oude vrouw?" zegt een student, en hij wijst op Goedele. "Een snol uit België", zegt zijn vriend.>

Muxje | 22-06-05 | 14:07

@Bunt
Misschien een tikkie te neonazistisch ? Ik zag ergens iets van ' stormfront ' staan..

preacher | 22-06-05 | 13:54

nu begrijp ik de voorbeeldfunctie van ons koningshuis pas!!
dat is dus wat het kabinet dan ook volgt,dat voorbeeld...
zo ver mogenlijk van de mensen gaan staan!!!

e-one2day | 22-06-05 | 13:49

Zelfs de tekst van een Nederlands Volkslied is bij Geenstijl al aan censuur onderhevig.

Bunt | 22-06-05 | 13:42

Zet alle leden van het koningshuis op een boot naar Argentinie en maak van het koningshuis een museum. Geld dat vrijkomt weer terug naar de burger.

brulkikker | 22-06-05 | 13:39

@ Roberto Sachinni:

lol

------
Dit doet mij trouwens denken aan die man die tijdens de bruiloft van Lex & Max een stukje karton in de lucht hield waarop stond dat 'ie Lex dom vond. Die werd dus door 4 agenten aangepakt, stukje karton afgepakt en verscheurd en een schop na. Overigens heb ik dit met eigen ogen mogen zien. Neeej tegenspraak en critische geluiden vallen niet zo goed binnen onze monarchie. Normen & waarden!

Balkenende | 22-06-05 | 13:38

ROFLOL@real
hij is natuurlijk naar binnen gensneakt onder z'n alias rudolfderechtsereetridder

bogie | 22-06-05 | 13:31

@bogie 22-06-05 @ 13:18

Hij werd niet geinterviewd, naar verluidt is lucas een een been gaan hangen van die journalist, waarna de halve vloer werd gedweild met zijn lange haar, en de hele tijd "ik ben lucas de linkse lul, echt waar !!" aan het roepen was. In het publiek konden opmerkingen opgevangen worden als "is dat nou Kouwes?", "Kouwes wat toch deaud?" en "Weer zo'n TBS'r zeker." Ook schijnt hij met gratis reisjes naar Cuba te hebben gestrooid, als men op hem zou stemmen als "Student van het jaar."

TheRealShowstopper | 22-06-05 | 13:29

@ Balkenende... sorry voor je! je hebt je naam niet echt mee he ;-)

Roberto Sachinni | 22-06-05 | 13:27

Wat een mooie democratie hebben wij toch dat je zomaar opgepakt kan worden simpelweg omdat je je mening laat horen. Wanneer schaffen we die hele poppenkast toch eens af? Laat Bea maar eens een paar jaar op een uitkering in de Bijlmer wonen in plaats van 8x per jaar op d'r luie reet in d'r vakantiehuis in Italie te zitten.

Balkenende | 22-06-05 | 13:23

iemand volledige pic al gevonden?

soy | 22-06-05 | 13:21

@real
heb jij dat stukje ook gelezen in de intermediair.
feestje in panama van studenten.net, lucas was er blijkbaar ook. toch vreemd zo tussen de corpsballen geinterviewd worden door een blad als intermediair...

bogie | 22-06-05 | 13:18

roflol@Roberto Sachinni
het maakt niet uit hoe je het doet, als je het maar doet ;-)

Cultuur B. | 22-06-05 | 13:16

Ik zeg Cultuur B for president! je hebt zojuist de helft van alle zwakbegaafde vast in je broekzak gestopt!!

Roberto Sachinni | 22-06-05 | 13:12

Een jochie dat ik kreeg 1000 euro schadevergoeding toen Beatrix twee jaar geleden in Haarlem kwam en die gorillas hetzelfde probeerden. Een nieuwe woning kan je der niet voor kopen, maar tis toch mooi meegenomen.

ElEndoscoop | 22-06-05 | 13:11

@Lucas

Heb je dat linkje van de intermediair nog?

TheRealShowstopper | 22-06-05 | 13:08

-weggejorist-

Bunt | 22-06-05 | 13:06

@Amsterdammer
beetje jammer dat je mijn punt niet begrijpt en je eigen punt wel (wat overigens amper een punt is), en het feit dat mensen snel vergeten is niet waar, we herdenken nu nóg die 2e wereld oorlog, hoe lang gaan we dat nog volhouden? En ga je ook een spandoek voor het koninklijke gezin maken waarin je ze kwalijk neemt dat ze destijds naar Engeland zijn gevlucht? Om ze er maar even op te wijzen? Om W.A van oranje er even op te wijzen dat z`n familie toen niet goed zat?
Maxima heeft ook een lkkere zus trouwens, zo ff tussen door...

Cultuur B. | 22-06-05 | 13:05

Ze moeten toch iets doen om de linkse paniekzaaiers die zich media noemen onder controle te krijgen.

GROOT GELIJK, Censuur tot de media weer weet wat integriteit en goed onderzoek inhoudt.

YouBastard | 22-06-05 | 13:03

@Bunt
www.stormfront.org, ik denk dat je ergens een typfout hebt gemaakt...

Cultuur B. | 22-06-05 | 13:02

@JF: je hoeft je niet te verontschuldigen dat je die dingen leest hoor, gekke is dat ik dat soort dingen namelijk nooit zie, weet geenens hoe al die kinderen ed. heten en er uitzien, ik had bijv nog ooit van een Margherita gehoord. Tis dus een kwestie van effe doorzetten voor de mensen, na 3 generaties kunnen ze echt ongestoord leven hoor. Tis gewoon een kwestie van willen. Lijkt er nu op dat ze wel de lusten en niet de lasten willen.

Thygros | 22-06-05 | 13:01

@. Cultuur B.

Ken je de fase noch waarin Lex en Max glashard ontkenden dat haar vader een idioot was, en Lex liep te qouten uit een brief van Videla? Vast niet, neem een abo op een krant of lees je in dan.
Ze hoeft haar vader niet een veer in zijn reet te steken, maar het was beter geweest als ze in ieder geval een beetje kritisch op zijn handelen was geweest. Maar ja, het geheugen van mensen is kort bij jou blijkbaar ook. Misschien piep je anders als je broer

Amsterdammer | 22-06-05 | 13:01

-weggejorist-

Bunt | 22-06-05 | 13:00

@JF
dat laatste had je goed =)
@BummBumm
Mee eens... *en dat gebeurd niet vaak!

Cultuur B. | 22-06-05 | 12:58

@Cultuur B: afschaffen hoeft niet, aanpassen is wel hoognodig. Een greep uit verschillende reorganisatiemaatregelen: alle paleizen openstellen voor het publiek, toelagen verminderen, privileges beknotten, meer zakendelegaties naar het buitenland, meer (verplichte) vertegenwoordigingen bij grote buitenlandse festiviteiten. Kortom: gewoon wat iedere Nederlander moet: WERKEN !

BummBumm | 22-06-05 | 12:57

@Cultuur B: Als Max is met je wil, ga je gang. Denk niet dat je een kans hebt: De keuze tussen een rijke goed-uitziende prins, en jij lijkt me aardig makkelijk voor haar. (Of ben jij een rijkere, extreem knappe koning?)

JF | 22-06-05 | 12:57

@ Stephan

Achternaam wellicht Sanders?

De Congolese dependance van de Wiarda Beckmanstichting is wellicht voor leugenaar en schrijftafelmoordenaar Klaas de Vries betrouwbaar genoeg de harde doch faire Verdonk van misleiding te beschuldigen.

Klaas "De heer Fortuyn zou het ons laten weten wanneer hij bedreigd werd" de Vries weet tenslotte van de hoed en de rand als het gaat om misleiding.

Brusselmans | 22-06-05 | 12:56

@JF
Btw, in Engeland is de monarchie ook knetter erg... miss nog wel erger dan hiero! Hier rijdt de prinses een burger aan, i.p.v andersom =)

Cultuur B. | 22-06-05 | 12:55

@Thygros: nou, je komt anders vaak genoeg de verdere-royalty (als in: niet Bea, Max of WimLex, maar de neefjes/nichtjes/etc) tegen op de voorkant van de trash-bladen. (Ja, ik zie ze staan als ik weer eens de boekenhandel in ga voor de C'T)

JF | 22-06-05 | 12:55

@JF
Wtf? Van Persie was ook al bezet ??

Cultuur B. | 22-06-05 | 12:54

@Cultuur B.:
Max is al bezet.
En op zich hebben ze het in Engeland niet zo slecht gedaan: Journalisten opdonderen van ons terrein, en om de zoveel tijd geven we een fotoshoot, inclusief wat privebeelden/filmpjes.

JF | 22-06-05 | 12:53

@Amsterdammer
waarom wil je iemand eraan herinneren dat zijn/haar vader een nare eigenschap heeft??
Mijn vader snurkt 's nachts ontiegelijk, maar ik zie m`n moeder nog niet met een spandoek naast z`n bed staan!
Lutser

Cultuur B. | 22-06-05 | 12:53

Het koningshuis is iets waar vooral oudjes en zure protestanten zich mee kunnen identificeren. Dit probleem lost zichzelf op.

Tote Hose | 22-06-05 | 12:53

@JF: Sorry maar ze kiezen er wel zelf voor om met die poppenkast mee te doen.... Ze kunnen er gewoon uitstappen. Kijk naar Irene bijv. Als Bea dat net zo had aangepakt had Willem het al een stuk beter gehad en was er geen hond geweest die wist dat er een kleine Maxima is, die trouwens eigenlijk gewoon Minima moet heten.

Thygros | 22-06-05 | 12:53

@. JF

Is niet het punt. Het punt is dat als ik met een spandoek Max er aan wil herinneren dat haar vader een facist was ik meteen wordt gesommeerd op te rotten, zodat het plaatje niet verneukt wordt en de zieke monarchie/ideologie in stand wordt gehouden.
Dat soort sneue dictatoriale trekjes had ze beter thuis kunnen laten.
Links of rechts aan beide kanten vind je republikeinen, net zoals je aan beide kanten mensen met een gezond verstand vindt, die ervan overtuigd zijn dat het koningshuis van zijn middeleeuwse rechten dient gestript te worden.

Amsterdammer | 22-06-05 | 12:51

@JF
wat betreft journalistieke eikel gehalte heb je gelijk... Maar het is niet zo dat een koninklijk lid niet uit z`n koninklijke kutzooi kan stappen ofzo!
Maar ik weet het goed gemaakt; wij gunnen hun de rust die ze nodig hebben, en daarvoor ontvangen wij weer een extratje... En dan hoef ik niet eens geld, een wippie met Maximà is ook OK =)

Cultuur B. | 22-06-05 | 12:51

Vwb die code dat die oranje gasten met rust gelaten moeten worden... Omdat iedereen daar echt op heeft. let even op wanneer van Persie (of Sandraatje) zich weer op straat gaan begeven, hoe die met rust worden gelaten.

Fotoos schieten van die oranjes, zoveel mogelijk. Ik wil weten waar ik voor betaal (oh nee, ik betaal geen belasting in nl, ik draag hier wel mijn 13% bij ..)

Ikdus | 22-06-05 | 12:50

Laat ze toch met rust. Zij (niet zoals die 'acteurs' waar ze mee vergeleken worden) hebben er niet voor gekozen om royalty te zijn. Hun een beetje privacy gunnen zou absoluut niet erg zijn. Zouden jullie het fijn vinden om iedere dag een stapel van die achterlijke paparazzi uit je tuin te moeten trappen? En dan gezeik te horen dat je dat niet mag, omdat het journalistiek recht is om foto's te maken?
Schiet toch af al die paparazzi eikels. Hebben tot nu toe nog nooit nuttig nieuws gebracht, alleen Prive-en-dergelijke-troep-journalistiek.

JF | 22-06-05 | 12:47

@cultuurB: helemaal mee eens, Waarom zouden we boven de MP nog iemand nodig hebben, hij kan zijn ontslag ook gewoon indienen bij de raad van commisarissen der provincie( en liever vandaag dan morgen wat dat betreft)

Thygros | 22-06-05 | 12:46

Jammer dat jullie nog niet gezien hebben dat het niet Bea of W-A zijn die zo een schurfthekel aan de pers hebben, maar ons allerliefste testosteronprinsesje MAXIMA!

Pas sinds zij deel uit ging maken van de entertainment-familie is het juridisch instrument echt uit de kast gehaald.

Kortom, Maxima heeft duidelijk toch nog inburgeringsproblemen (afgezien van het feit dat ze kindermeisjemeppen nog niet is afgeleerd natuurlijk).

NvdB | 22-06-05 | 12:45

iets nieuws? laten we een keizerrijk onder het Huis Oranje beginnen

ninane | 22-06-05 | 12:43

ik had toch een stukje verwacht over de negerts die door Verdonk terug naar Congo worden gestuurd omdaar met open arm ontvangen worden, een nachtje of 2 in de cel doorbrengen een leuke boete krijgen en ondertussen, ondervraagd en gemarteld worden, met (technische) steun van Nederland

Stephan | 22-06-05 | 12:42

als we toch van die zooi afwillen, waarom dan een president als vervanger? Kunnen we niet iets nieuws verzinnen?

Cultuur B. | 22-06-05 | 12:40

Beetje jammer geblaat allemaal, lijkt wel de 2e kamer hier.
Iemand enig idee hoeveel het alternatief (= President) ons jaarlijks kost? Met die info zou je een zinnige discussie kunnen voeren.

Of ben je gewoon de man als je tegen BBea bent ?

ikkezeidegek | 22-06-05 | 12:38

@hippie hippie
slap antwoord, je had al bewezen dat je niets zinnigs kon zeggen...

Cultuur B. | 22-06-05 | 12:37

@Cultuur B
Ga huilen en bel de politie...

hippie hippie | 22-06-05 | 12:35

@superjan 12.08: is dat zo? mmh heb nooit overwogen om te emigreren maar dat is dus blijkbaar niet goed? ok dan zal ik er maar eesn over nadenken ;-)

Thygros | 22-06-05 | 12:35

We zijn de oudste republiek ter wereld. Koningshuis is al heeeel lang niks anders dan een grote geldverslinde poppekast.

kuba | 22-06-05 | 12:33

@hippie hippie
Nee, want dan beschikt jomanda ook over common knowledge, maar die beschikt niet eens over common sense!
dusseh, een beetje je paralelle universum ideeën voor je houden als je niets anders te blaffen hebt!

Cultuur B. | 22-06-05 | 12:30

@Cultuur B.
Common Knowledge...

hippie hippie | 22-06-05 | 12:27

cker weten, maxima = geil

Cultuur B. | 22-06-05 | 12:26

Maar de foto bij het artikel is wel leuk ;)

ljitsneeg | 22-06-05 | 12:25

@hippie hippie
hoe weet je dat?

Cultuur B. | 22-06-05 | 12:23

Zonder ons koningshuis hadden we hier om de twee jaar revolutie!

hippie hippie | 22-06-05 | 12:23

@ninane
je moet wel even je realistische wereldbeeld-bril opzetten, anders ga je alleen maar uit je nek lullen, zoals nu dus...

Cultuur B. | 22-06-05 | 12:22

Weg met de republikeinse landverraders! De monarchie heeft oneindig veel meer goeds gedaan voor dit land dan de hele linkse en rechtse kliek bij elkaar! En als je dat niet zint, ga dan lekker in Duitsland wonen.

ninane | 22-06-05 | 12:21

@Mazzel
jaah plakken en knippen kunnen we allemaal, je kent hem zelf ook niet lamlul!

Cultuur B. | 22-06-05 | 12:21

@snijbonenM

men kent helemaal niets, behalve wat gemompel.

Mazzel | 22-06-05 | 12:20

Als niemand ,,godverdomme'' heeft geroepen in Staphorst is er eigenlijk niets aan de hand.

wimpie | 22-06-05 | 12:19

@Mazzel: waarom het hele ding, men kent alleen de 1e en 6e

Snijbonenmolen | 22-06-05 | 12:18

Afschaffen al die middeleeuwse onzin. Koningshuizen, adel, kerk, paus.
Kost een hoop tijd, geld en ellende, maar dan heb je ook niks.

Atheisme.nu | 22-06-05 | 12:18

Waarvan is dat kleine foto'tje bij het artikel?

Hedgehog | 22-06-05 | 12:17

@ TRS

Nee helaas, ik wacht nog op het PDF'je.

Lucas gaat gebukt onder dezelfde gesel der integerheid als Jan Marijnissen.

Net zo lang schoppen tegen het establishment totdat je ineens behoort tot datzelfde establishment.

Brusselmans | 22-06-05 | 12:16

zo dit zal jullie leren, vuile republikeinen:

Wilhelmus van Nassouwe
Ben ick van Duytschen Bloedt,
Den Vaderland ghetrouwe
Blijf ick tot inden doet;
Een Prince van Orangien
Ben ick vry onverveert.
Den Coninck van Hispangien
Heb ick altijt gheeert.

In Godes vrees te leven
Heb ick altijt betracht,
Daerom ben ick verdreven
Om Land, om Luyd ghebracht:
Maer Godt sal my regeren
Als een goet Instrument,
Dat ick sal wederkeeren
In mijnen Regiment.

Lijdt U, mijn Ondersaten,
Die oprecht zijn van aert,
Godt sal u niet verlaten
Al zijt ghy nu beswaert:
Die vroom begheert te leven,
Bidt Godt nacht ende dach.
Dat Hy my cracht wil gheven
Dat ick u helpen mach.

Lijf ende goed al te samen
Heb ick u niet verschoont,
Mijn Broeders, hooch van Namen,
Hebbent u oock vertoont:
Graef Adolff is ghebleven,
In Vrieslandt in den Slach,
Sijn siel int eewich leven
Verwacht den jonghsten dach.

Edel en Hooch gheboren
Van Keyserlicken stam:
Een Vorst des Rijcks vercoren,
Als een vroom Christen-man,
Voor Godes Woort ghepreesen,
Heb ick vrij onversaecht,
Als een helt zonder vreesen
Mijn edel bloet gewaecht.

Mijn schilt ende betrouwen
Zijt ghy, O Godt, mijn Heer.
Op U soo wil ick bouwen,
Verlaet my nimmermeer;
Dat ick doch vroom mag blijven
U dienaer t'aller stond
Die tyranny verdrijven,
Die my mijn hert doorwondt.

Val al die my beswaren,
End mijn vervolghers zijn,
Mijn Godt wilt doch bewaren
Den trouwen dienaer dijn:
Dat sy my niet verasschen
In haeren boosen moet,
Haer handen niet en wasschen
In mijn onschuldich bloet.

Als David moeste vluchten
Voor Saul den tyran:
Soo heb ick moeten suchten
Met menich edelman:
Maer Godt heeft hem verheven,
Verlost uit alder noot,
Een Coninckrijck ghegheven
In Israël, seer groot.

Na tsuer sal ick ontfanghen
Van Godt, mijn Heer, dat soet,
Daer na so doet verlanghen
Mijn vorstelick ghemoet,
Dat is, dat ick mag sterven
Met eeren, in dat velt,
Een eeuwich rijk verwerven
Als een ghetrouwe helt.

Niet doet my meer erbarmen
In mijnen wederspoet,
Dan dat men siet verarmen
Des Conincks landen goet,
Dat ud de Spaengiaerts crencken,
O edel Neerlandt soet,
Als ick daeraen ghedencke,
Mijn edel hert dat bloet.

Als een Prins opgheseten
Met mijnes heyres cracht,
Van den tyran vermeten
Heb ick den slach verwacht,
Die, by Maestricht begraven,
Bevreesde mijn ghewelt;
Mijn ruyters sach men draven
Seer moedich door dat velt.

Soo het den wil des Heeren
Op die tijt had gheweest,
Had ick geern willen keeren
Van u dit swaer tempeest:
Maer de Heer van hier boven
Die alle dinck regeert,
Die men altijt moet loven,
En heeftet niet begeert.

Seer christlick was ghedreven
Mijn princelick ghemoet,
Stantvastich is ghebleven
Mijn hert in teghenspoet,
Den Heer heb ick ghebeden
Van mijnes herten gront,
Dat Hy mijn saeck wil reden,
Mijn onschult doen oircont.

Oorlof mijn arme schapen,
Die zijt in grooten noot.
U Herder sal niet slapen,
Al zijt ghy nu verstroit:
Tot Godt wilt u begheven,
Sijn heylsaem woort neemt aen,
Als vrome Christen leven,
Tsal hier haest zijn ghedaen.

Voor Godt wil ick belijden
End sijner grooter macht,
Dat ick tot gheenen tijden
Den Coninck heb veracht:
Dan dat ick Godt den Heere,
Der hoochster Majesteyt,
Heb moeten obedieren,
In der gherechticheyt.

Mazzel | 22-06-05 | 12:15

Medelanders en Nederlanders bij deze heb ik 300.000 handtekeningen nodig om een referendum te houden over het afschaffen van de monarchie. Ik zal jullie daarna leiden naar een nieuwe goude eeuw als jullie toekomstige dictator..... uh president en beloof jullie geweldige staatstelevisie.... uh publieke omroep toe met vooral president Matamores in de
hoofdrol.

Iemand interesse in een stukje Wallonië?

Matamores de Derde | 22-06-05 | 12:14

hee, hoe komen jullie aan dat kiekje? grote foto aub!

pieterjan | 22-06-05 | 12:13

@ superjan

Wel heel toevallig dat gisteren sociaal democraat De Vries (moge de here ons snel van hem verlossen) gisteren Verdonk (VVD) aanvalt en de de volgende ochtend het Staatsjournaal prompt met het IOM rapport opent.

Brusselmans | 22-06-05 | 12:12

@Brusselmans

Heb je het artikel in Intermediair gelezen waarin Lucas zich vol trots tegen een journalist voorstelde met "Hoi ik ben Lucas de linkse lul, echt hoor! Wat, ken je met niet?!" ?

De volgende regel in het artikel was:
"Tja."

Ik zag het echt helemaal voor me.

TheRealShowstopper | 22-06-05 | 12:12

Zelden de koningin op een interessante mening kunnen betrappen. Bij haar zoon zit dit er al helemaal niet in. Aanhang moet idd flink gekortwiekt worden. Daarbij zouden De Koninklijken verplicht 5x per jaar met het bedrijfsleven in het buitenland orders moeten gaan binnenslepen i.p.v. hier 1 of andere boer-met-klassiek-ambacht het hemd van zijn lijf te vragen.

BummBumm | 22-06-05 | 12:10

Die monarchie moet gewoon een keer opgedoekt worden, wegwezen met die arrogante familie. Neem Willem-Alexandert
bijvoorbeeld, die gosert is meer op vakantie dan ie wat uitvoert, en dat op onze kosten...

brutus68 | 22-06-05 | 12:10

Ze kunnen ook net als Sadam een aantal dubbelgangers inhuren, alhoewel dat gezicht van WA redelijk uniek is

Snijbonenmolen | 22-06-05 | 12:10

Ideetje voor referendum: koningshuis afschaffen?

File | 22-06-05 | 12:10

leuke foto! Waar staat de Hi-Res version?

Lazarous | 22-06-05 | 12:09

Lang leve de Republiek!

TheRealShowstopper | 22-06-05 | 12:09

1000 maal liever de Koningin dan de huidige lading arme nietswetende op onderbuikgevoelens regerende politieke opportunisten a lá Bakellende,Marijnisse, Wilders etc.
Leve de Koningin!!!

MAXIMO | 22-06-05 | 12:08

"De verdachten zijn 17 tot 25 jaar oud"

omfg retro-krakers, neppers, fakers, opsluiten dus en een beetje rap.

Mazzel | 22-06-05 | 12:08

-weggejorist-

de Paashaas | 22-06-05 | 12:08

o.t.

Nu we het toch over repressie en indoctrinatie hebben...

Het staatshoernaal is nu al een hele dag ons aan het vertellen dat WIJ verkeerd denken over immigratie.

superjan | 22-06-05 | 12:08

lang leve de koningin! hoer a hoer a hoer a

Mazzel | 22-06-05 | 12:05

@SloopKogel
En wat krijgen we er dan voor in de plaats? Bak Ellende for president? Kost ons nog een godsvermogen meer ook!
Het enige waar ik bezwaar tegen maak, is al die aanhang. Die moet nou maar eens de eigen broek leren ophouden!

JanV | 22-06-05 | 12:04

een bakfietsenbelasting! dan gaan die lucas types wel naar polen of zo

SloopKogel (wie zijn | 22-06-05 | 12:04

in de blender ermee!

Tubifiks | 22-06-05 | 12:03

"Scheiding, vreemd gaan, lief en leed. Het hoort bij de soap die monarchie heet."

ik haat soaps.

BitterballenMan | 22-06-05 | 12:03

Dood aan de lucas-types!

Koos Smakeloos | 22-06-05 | 12:03

Lucas-types for never!

JanV | 22-06-05 | 12:03

gewoon de methode romanov.. dan zijn we van alles af. weg met die feodale overblijfselen. het zal wel weer niet haalbaar zijn in dit appelland, laten we dan op z'n minst beginnen die oranjes strikt ceremonieel te maken...

SloopKogel (wie zijn | 22-06-05 | 12:01

Lucas-types for ever!

Lucasdelinkselul | 22-06-05 | 11:59

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen