achtergrond

Geenstijl

Knuffelen met Lucas

Links lullen, rechts vullen...Burgervader Job Cohen is geschrokken van een onderzoek naar etnische spanningen op middelbare scholen in 020. Daar schijnt namelijk echt iets aan de hand te zijn. Allochtone jongeren radicaliseren! Ook op school. Minder wereldvreemde randstedelingen weten dat er een vorm van moslim-terreur is waarbij het onderwijzend personeel op straffe van intimidatie en bedreigingen de Holocaust en Anne Frank maar laat voor wat het is. Of homoseksueel onderwijspersoneel dat maar angstig in de kast blijft. Dit speelt al jaren, alleen Job wist dit blijkbaar nog niet. Ja, zelfs onze eigen Lucasdelinkselul moet lachen om Job...



Thee drinken voor gevorderden

De uitkomst is allerminst verrassend: veel scholen melden een toename van anti-westerse sympathieën. Marokkanen en Turken delen de wereld steeds meer in tussen goed (moslims) en slecht (joden, heaumeaux, breezahsletjes). Fatima’s in de hogere klassen van het VWO proberen hun streng religieuze waarden op te leggen aan geseculariseerde klasgenoten. Docenten raken ernstig gedemotiveerd en voelen zich onveilig.

Dergelijke resultaten zetten zelfs mij en mijn bakbrommertkameraden uit het kraakpand aan het denken. Wij drinken graag een kopje brandnetelthee met zuurdesemkoekjes d’r bij, zeker, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ook wij linkse werkschuwenden volgen de veranderingen in de samenleving.

Wethoudert Aboutaleb, tevens allochtonenboswachter, en burgermeester Cohen, tevens jood, zouden krachtig moeten reageren op deze waarschuwingen. Je bent bestuurder van een metropool of je bent het niet. Na de moord op Van Gogh, de Diamantbuurt-affaire en het failliet van de multiculturele samenleving pas je ook als plucheminnende zakkenvuller op je tellen. Links dragen betekent tevens de rechterflank beschermen. De reactie van Job Cohen liegt er dan ook niet om: 'Het is een verontrustend onderzoek' was zijn ferme doch krachtige one-liner. Hij vertrok daarna voor een spoedtheekransje richting oud-zuid.

Wethouder en allochtoon huisdier Aboutaleb reageerde ongekend furieus. Met gebalde vuisten en staande op de puinhopen van de ingestortte torens brulde hij: 'De leerlingen voelen zich achtergesteld. Docenten brengen geen dialoog op gang.' Gelukkig gaat hij nu praten met de scholen. Hij wil onder meer 'toegesneden geschiedenisonderwijs, om de jongeren besef van de samenleving bij te brengen.' Dat zal ze leren, die nare anti-westerse individuen.

In het kraakpand hebben wij inmiddels een altaar ingericht om Job de Verlosser elke dag te eren met wierrook, linzensoep en rijstewafels. Aboutaleb heeft toegezegd met ons te komen babbelen om onze ernstig verdeelde kraakgroep bij elkaar te houden. Komt alles toch nog goed.

Lucasdelinkselul

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.