achtergrond

Geenstijl

Dansen op het graf van Pim

Buigt u even?Dat de erfenis van Pim Fortuyn door een stel idioten grof is verkwanseld is alleen maar een vaststelling. Meer niet. De LPF, de Lijst Pim Fortuyn, is met uitzondering van het aanstormend talent Joost Eerdmans een clubje randdebielen die overal thuis hoort, maar niet in een volksvertegenwoordiging. Dan heb ik het nog niet eens over de ijdeltuiten van de vastgoedmaffia die hoopten dat Pim voor deze "Jacobse en Van Es-sen" een politiek zetbaasje zou zijn. Maar het grafdansen gaat gewoon door. De mallotige ex-minister van Integratie Hilbrand Nawijn presenteert zich maandag in, hoe haal je het in je achterlijke hoofd, het voormalige Palazzo van Fortuyn samen met Vlaanderen’s rechterflank Filip Dewinter in een denktank, de Prins Willem van Oranje-stichting. Hoewel denktank? Deze twee opportunisten? Ik denk, om met Mat Herben te spreken, dat Pim dit niet echt gewild zou hebben. Die liet zijn brein nog wel eens ronddraaien. De politieke tuinkabouters Nawijn en De Winter moet je eigenlijk met een hengeltje in De Efteling zetten.



Filip en Hilbrand op oorlogspad

De schrik zit er bij Jan-Peter Balkenende goed in. Bij de VVD is er crisisberaad en spreken Jozias van Aartsen met een grote Hajenius in het hoofd de crisissituatie. In Amsterdam Noord raakt Wouter Bos acuut in een diepe depressie en de aanvoerder van de Rotterdamse kaalkopjes Michiel Smit raakt zo in de war dat hij vanavond maar eens in de borsten van een lekker wijf knijpt in plaats van in het kontje van zijn eigen troetel-Marokkaantje. De Nederlandse politiek verkeert in grote staat van opwinding. In NOVA zet Clairey Polak een stevig statement aan.

"De Winter en Nawijn gaan samen op oorlogspad. Hilbrand Nawijn oefent al als premier. Via een medium zoeken we rechtstreeks contact met Pim voor een eerste reactie en hebben we Theo van Gogh om een column gevraagd. In de studio zitten de zwaar aangeslagen Geert Wilders en Joost Eerdmans. En in Rotterdam staat verslaggever Willem Lust voor het Palazzo del Pietro. En Willem, vanaf vanochtend zijn twee heren in de tuin druk aan het graven naar de erfenis van Pim Fortuyn. De zweterige Hilbrand Nawijn en een Belgische meneer. Ene Filip de Winter. Is er al nieuws?"

Ik kan niet wachten tot de Snip en Snap van de Politiek, de heren Nawijn en De Winter, met de erfenis van Pim aan de haal zullen gaan. Fortuyn was bepaald geen domme man en had charisma en of je het nou met hem eens was of niet, hij had lef en durfde het debat aan te gaan met de politieke elite. Meneer Nawijn is daar op meegesurfd. Deze gereformeerde burgemeesterszoon werd door het CDA gewogen en te licht bevonden voor wat dan ook en mocht in de slipstream van Pim zo maar minister worden.

Dit politieke wonder heeft een communicatieadviseur in dienst en die dacht de boerse onhandigheid van Nawijn te kunnen matchen met het Vlaamse charisma van meneer De Winter en met deze combinatie de jacht te kunnen openen op de nalatenschap van Fortuyn. Ik mag toch hopen dat deze twee smurfen heel snel uit de politieke speeltuin zullen zijn verdwenen en Pim vredig laten rusten? Je gunt het Pim toch niet dat die twee ondermaatse smurfen er met zijn gedachtegoed vandoor gaan? Dat lijkt me voorlopig meer iets voor Joost Eerdmans die zich wel kan meten met "de goddelijke kale". Hij is na het debat met Donner voor mij de "runner up" in de Tweede Kamer. Naast Eerdmans krimpt Nawijn tot een smurf eerste klas en laat De Winter zich in eigen land maar eens echt bewijzen en niet op een gevaarlijke mix van Vlaams nationalisme en vreemdelingenhaat de onderbuik voorbij Wuustwezel aanspreken.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.