Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Studenten zijn mietjes!

In water schijten vissen!En nou willen we nooit meer een diëtiste meer horen roepen dat we water moeten zuipen in plaats van onder de beertender te hangen. Water is namelijk gewoon fucking ongezond. Je kan er zelfs in verdrinken. Het is ook nooit goed. Geef je ze jenever, dan gaan ze dood, schenk je die eerstejaars gemeentepils krijgen ze epileptische aanvallen. Overigens is niet één, maar twee studenten die avond met watervergiftiging naar het ziekenhuis overgebracht. Toch zijn we benieuwd wat Albertus de patatgeneratie bij de volgende ontgroening voorschotelt... UPDATE: Bij de tweede opgenomen student was overigens geen sprake van watervergiftiging, maar gewoon van veel drank en drugs. Beiden zijn met gillende sirenes naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij gezellig naast elkaar op de IC werden geplaatst. Hé lullo, biertje?

Reaguursels

Inloggen

"Toch zijn we benieuwd wat Albertus de patatgeneratie bij de volgende ontgroening voorschotelt..."

Lijkt me duidelijk: patat.

He en niet zeiken over Beverwijk he... daar kan men tenminste nog gewoon (komen) knokken naast de snelweg. Volgende keer email in drievoud opsturen, maken we er pay-per-view van, zijn de zorgkosten er meteen ook weer uit.

"dat van een ontgroening bijna geen sprake meer zal zijn. Dat verenigingen verdwijnen denk ik niet"

Tuurlijk, je hebt immers altijd nog:
A-het eerstejaars kamp, waar je als ouderejaars
B-met je partydrugs eerstejaars blondjes mee kan drogeren om ze vervolgens in het veld rustig te verkrachten.

Dus die ontgroeningen zijn niet eens de grootste lol voor de grootste lul.

"Altijd leuk en makkelijk, afgeven op studenten. Wanneer leren we nou eens dat lid zijn van een vereniging een keuze is? Ik begrijp niet dat knorren altijd zo willen benadrukken hoe triest ze verenigingen vinden, terwijl ze _totaal_ niet weten wat het inhoudt"

Hey knul, ik ben tien jaar lid van een studentenvereniging waar dit soort dingen als volslagen kranzinnig worden gezien, en het blijft ontzettend triest dat dit gebeurt. Maar het is nog triester als zo'n arrogante dweil als jij loopt te verkondigen dat het allemaal wel meevalt, om vervolgens en passant even al je toehoorders voor 'knor' uit te maken. Ga jij eerst maar eens een paar jaartjes je vereniging runnen en de plee schoonmaken nadat je dispuut-maatjes erin hebben gekotst, en kom dan maar terug met je kapsones.

"Qua gedrag zijn corpsballen eigenlijk net rellerige voetbalsupporters, ze naaien elkaar op, zuipen en joelen teveel en hebben schijt aan alles wat niet bij hun clubje hoort. Het zijn zegmaar de ja-stemmers van deze maatschappij"

100% correct. Ik heb ze bij ons in de hoofdstraat wel eens doodgewoon als een stel kinderen op de straat met elkaar zien stoeien.
En onze buurt is dankbaar dat onze vereniging er zit en niet die halve gare korpsballen, want ze horen van mensen die er naast wonen wat een klerezooi en -herrie die lui maken.

Ook proberen ze wel eens zich in te vechten bij een andere vereniging. Dat hebben ze bij ons wel eens geprobeerd, maar ze waren niet bereid om botbreuken en balzak-knappingen als prijs daarvoor te incasseren.

Crusty_Ass | 08-06-05 | 22:56

die dode een paar jaar terug was een vindicat-er. deze van albertus leeft nog ondanks zijn bijna-dood-ervaring.

btw, nog een argument om geen vindi te worden: voor de wijven hoef je ook geen lid te worden, die zijn me veel te dik (zie vorige post) behh..

De Zuid-Limbabwaan | 07-06-05 | 01:51

Vindicat is nog een graadje erger als Albertus.

iedereen die daar gezeten heeft weegt minimaal 100 kilo als ie klaar is met studeren. allemaal supersizeme types door al dat bier. nee niet echt aantrekkelijk idee om vindi te worden...

De Zuid-Limbabwaan | 07-06-05 | 01:45

voor de goede orde: ik en superjan zijn dan beiden lid van Vindicat, dus dat weiland bij beverwijk zit er niet in. Feit blijft dat iedereen enorm loopt te blaten over het feit dat er een enorme stommiteit is uitgehaald. Ik probeer het helemaal niet goed te praten, wel te relativeren. Dit soort dingen kunnen gebeuren en al die KENKER knorren hoeven niet bijdehand te lopen doen dat zij dat nooit zullen doen.
Maar goed, blijf maar lekker stompzinnig lachen over die kutstudent'n en vooroordelen uitspreken, waarschijnlijk zal dit toch nooit veranderen

hondsdolle baas | 07-06-05 | 01:35

Een ieder die denkt dat een paar studenten een andere student als een scheikundig project zien, en als test een lading water in zn muil stouwen waat je een middelgrote badkuip mee kan vullen heeft dikkere oogkleppen op dan toekomstig steuntrekker LucasdeLinkseLul, de grote vent die overdag met kinderachtige statements studenten in het land poogt af te kraken, en 's avonds al rukkend (al dan niet met een x-aantal vingers in zijn anus geramd) rondsurft langs websites van jaarclubjes waar hij meisjes met elkaar kan zien zoenen aan zijn logs op Flabber te zien.

Is tenminste mijn beeld van hem op dit moment.
Voor de rest is er altijd wel weer een ander incident op een andere vereniging. Uiteindelijk zal dit allemaal resulteren dat van een ontgroening bijna geen sprake meer zal zijn. Dat verenigingen verdwijnen denk ik niet, gezien er toch altijd wel wat van die oud-leden ergens goede posities hebben en politiek de waarde van een vereniging wel inziet. Anyway, ben raaaazzzeeenndd benieuwd hoe dit afloopt.

Natte Twat | 06-06-05 | 23:09

@witvoet
LOL!

@. [havana] 06-06-05 @ 19:52
Allereerst, je noemt de enige uitzondering. Wanneer je in 020 gaat studeren verdien je niet beter! ;-)

Daarbuiten zou ik nooit in dit topic gereageerd hebben, als hondsdomme baas niet zo stuitend zou hebben gereageerd. Ik kan me best voorstellen dat (onder groepsdruk) zaken uit de hand lopen. Ik heb ook wel eens iets gedaan onder groepsdruk, wat ik nu niet meer zou herhalen. Maar het dan onder halve geheimzinnigheid goed lopen praten stuitte mij een beetje tegen de borst.

Verder heeft het ook alles te maken met een verwachtingspatroon. Of het nu terecht is of niet, je verwacht van studenten wel dat ze iets beter nadenken dan de gemiddelde vmbo´er op een klasseavond. Dat maakt de schok dat er wéér zoiets gebeurd veel groter. Hoe zeggen ze het ook alweer? Noblesse Oblige...

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 20:40

050 is het hoor...

Scylla | 06-06-05 | 20:36

Overigens vind ik het vrij raar dat 070 nu weer de lul is. Hier in 010 hebben wij ook al wat excesjes achter de rug. Maar als ik dan hoor wat er in 020 allemaal gebeurt.... daar heb je dus nog steeds dranks tijdens de introductie en moet je soms de meest verschrikkelijke dingen doen... op de een of andere manier komt dat dus nooit in het nieuws, terwijl sommige onschuldige dingen uit bijvoorbeeld 030 wél het nieuws halen.

[havana] | 06-06-05 | 19:52

@ Lof der Zotheid
.
Ik ben het op dat punt volledig met je eens. Dat soort dingen slaat werkelijk nergens op. Overigens denk ik dat een pesterij'tje op een onschuldige manier wél goed kan zijn voor het groepsgevoel.
.
Mijn betoogje was ook niet tegen jou bedoeld. Het is meer een algemene frustratie. Ik bespeur haatgevoelens tegen studenten in zijn algemeenheid. Allemaal zo generaliserend.

[havana] | 06-06-05 | 19:50

Ga je ook dood als je te veel neuqt?

neemjemoederindemali | 06-06-05 | 19:18

Groninguh de Gekstuh! En als mensen telefoon nummertjes van de geile Albertus nummers willen hebben, word dan even lid van Hyves (.nl)

CaptainGrunn | 06-06-05 | 18:35

@Lof der Zotheid
Zal ze een mailtje sturen. Ik ben bereid twee meter regenpijp en een dieselpomp ter beschikking te stellen. (Tuinslangen zijn voor mietjes!)

witvoet | 06-06-05 | 17:53

@blawablawa 06-06-05 @ 13:30 ;

Ja maar van water pis je niet twee dagen roze.

rzer0 | 06-06-05 | 17:18

@Witvoet Soldaat van Oranje?

Frids | 06-06-05 | 17:11

Watergate 2005

Jazzper | 06-06-05 | 17:08

@witvoet
hier in 010 is ook híer in 010! ;-)

Ik stem voor uitvoering van het door jou beschreven experiment. Op deze wijze kan op empirisch onderbouwde wijze worden vastgesteld over welk vochtopnemend vermogen de endeldarmen van de verantwoordelijken beschikken. En wanneer we stellen dat dit ritueel past binnen de normale gang van zaken binnen een studentenvereniging zullen ze er waarschijnlijk nog mee instemmen ook!

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 17:01

willem alexander had in zijn studententijd een veel bollere kop dan nu het geval is, enig verband met dit nieuws ?
(dat ie nu met watermanagement bezig is spreekt ook niet echt voor hem)

foolkert | 06-06-05 | 17:01

hmmm als je keyboard schuin staat maak je meer typos als normaal.

Return of the Beasjt | 06-06-05 | 16:57

Welke idioot slaat dan ook 6 liter water achterover. Zoveel liter is inderdaad gevaarlijk, het lost namelijk de zouten van je lichaam op met als gevolg dat je lichaam geen vocht meer kan vasthouden en dus uitdroogt.
Na een fles sterk kan ik enigzins inkomen dat je 6 liter water adt, maar als je nuchter bent helemaal niet. Ook al is er op dat moment een enorme groepsdruk is dan nog snap ik niet dat je 6 liter water gaat adten.
Daarnaast krijg je van je lichaam toch ook op een gegeven moment singalen van; "hee, alles leuk en aardig, maar na dit glas is het wel genoeg hoor"
Dan ben je ook echt een nerd die er niks van heeft begrepen.
En zo worden de studentenverenigingen weer in diskrediet gebracht

Sjeikh Ammah Hoelah | 06-06-05 | 16:57

Ach zo´n actie van de studenten geeft maar weer aan op wat voor allerbellabberst nveau de heren/dames zijn opgelid.
Elke vmbo´er weet dat zoveel water na de xtc en flink dansen ongezond is.
Tevens geeft het ook weer aan dat opleiding en iq danwel gezond verstand losstaande zaken zijn.
Ook weer intressant in de natuur/opvoeding discussie.
Je zou verwachten dat heren/dames die gaan studeren wellicht zulke dingen zo vlak na het eindexamen zouden weten. Maar nee, ook hier weet Darwin weer genadeloos aan te tonen dat sukkels in alle gelederen voorkomen.
En dus is wederom aangetoond hoe sterk de statistiek is. Je neetm 1000 mensen van allerlei niveuas en jawel van elke 1000 zijn x aantal homo, x aantal een dief en x aantal zo stom dat ze dit soort "geintjes" uithalen.
Daders gewoon keihard en zonder aanziens van achtergrond danwel afkomst keihard vervolgen. Maak er maar eens een voorbeels van. Elk jaar weer stupide uitwassen van de heren en dames o zo nette studenten gaat namelijk erg vervelen.

Return of the Beasjt | 06-06-05 | 16:55

Hoeveel liter water zou iemand eigenlijk via de achteringang kunnen innemen zonder al te veel kans op onplezierige effecten?
Hang deze commissieleden voor mijn part maar eens omgekeerd aan de tap!

witvoet | 06-06-05 | 16:51

@lucas,
dat "welterusten Bogie" heb je dat niet van "waarschijnlijk Lucas", dat kleffe zeiljas mannetje?
Sjerp!

foolkert | 06-06-05 | 16:47

@Lof der Zotheid
Ook wat mij betreft gaan vele clubjes vaak een grens over.
Kijk: vierentwintig uur op 'n stoeptegel staan, op je knieen onder de tafel met een maatbeker de lauwwarme zeik van je aanstaande dispuutgenootjes opvangen is een... maar een achtienjarig broekje met skischoenen aan in een zwembad plempen of hem een liter jenever in een teug laten wegzuipen is wat anders!
En dat sneue kampbeulgedrag leren die bralnazi's vaak nooit meer af ook.
Hier in 010 is twee jaar geleden een weinig ophef onstaan omtrent het breken van twee polsjes bij een kleuter van negentien door, jawel, corpsballetjes van een jaar of vijftig...

witvoet | 06-06-05 | 16:47

@. [havana] 06-06-05 @ 16:02
Je hebt mij niet horen beweren dat studenten kudt zijn. Je hebt mij ook niet horen beweren dat studentenverenigingen kudt zijn. Je hebt mij ook niet horen beweren dat ik niet gestudeerd heb.

(Bijna) iedereen op de leeftijd om te gaan studeren zoekt een club mensen op om de identiteit aan te ontlenen. Sommige studenten zoeken dat in een studentenvereniging. Anderen tussen de gothics of tussen de hooligans. Niets mis mee. Mijn probleem zijn en blijven alleen die misplaatste rituelen die voor behoorlijke gevolgen kunnen zorgen. Nu is het er één met water, maar in het verleden zijn dergelijke dingen vaker voorgekomen. Geen enkel groepsgevoel rechtvaardigt het feit dat er bijna iemand naar een vader/moeder toe moet gaan om te gaan vertellen dat zoonlief vanwege een bijzonder waardevol ritueel zoonlief nooit meer thuis komt. Nooit zal ik dat kunnen begrijpen.

En als er ergens in deze topic dan gesteld wordt:
"trouwens, deze kerel had al enorm veel problemen aan zijn kop, dat heeft de aanval verergerd. dus doe niet zo wijs allemaal"

Oftewel, in plaats van zo iemand in bescherming te nemen, misbruik je dit als smoes om je eigen gedrag te rechtvaardigen. Dan wordt ik dus spontaan onpasselijk. En dan maakt het geen kont uit of dit studenten, hooligans, gothics, alto's, gabbers of wat voor subculturen dan ook zijn. In een fatsoenlijk sociaal netwerk kom je juist voor de zwakkeren op, in plaats van dat je ze uit naam van de traditie de dood injaagt. En dat het nu nét goed is afgelopen, is mazzel, maar doet aan het principe niets af.

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 16:37

Iemand 'n gokje waar dalijk in september opnieuw een sjaarsje sneuvelt?

witvoet | 06-06-05 | 16:36

@Jazzper: Jawel, dat doe ik wel. Let wel: ik heb het hier over studentenvereniginge, geen studieverenigingen.

@Frids: Praten niet, typen wel.

Banananana | 06-06-05 | 16:30

@Bananana niet praten met een volle mond.

Frids | 06-06-05 | 16:28

Linkse lullen bij het ASC... Ik zou er bijna rechts van worden.
ASC, is dat niet die club waar de ene helft verslaafd is aan cocaine en de andere helft vriendjes met de maffia?

Lucasdelinkselul | 06-06-05 | 16:25

Ik stel voor dat de volgende lui ontwikkelingswerk in Afrika gaan doen, en daar waterputten gaan slaan en water uitdelen aan de lokale bevolking: Stephan van E.,Pim H.,
Mark B., Bart T.,Jos van G.,Colin E., Robbert F.,Maarten B.,Rogier T.,Stephen van U.,Thomas B.,Marius J., Tim de J.,
Mick S.,Niek K., Marten van der E.,Matthijs T.
Doen ze tenminste wat nuttigs ipv ziekenhuisbedden bezet te houden en de samenleving geld te kosten

De Zuid-Limbabwaan | 06-06-05 | 16:24

@bananana: goed en wel, maar scheer aub niet alle studentenverenigingen over een kam.

Jazzper | 06-06-05 | 16:23

@havana: Kudt (grappig die verwijzing naar dt-fouten, iedereen weet dat alleen studenten die lid zijn van een studentenvereniging een werkwoord goed kunnen vervoegen, dat is enorm moeilijk namelijk) vind ik ze niet hoor, schattig wel. Discussie-onwaardig ook trouwens, maar dat was al wel duidelijk.

Ben ik dan ook één van die barbaren die niet gestudeerd hebben? Helaas, daarop moet ik volmondig 'neen' antwoorden. Weet ik niet wat een studentenvereniging als Albertus inhoudt? Wederom een volmondig 'neen'. Hoe kan het dan dat zo iemand als ik dan toch geen respect kan opbrengen voor een trotse, mooie en stoere vereniging als Albertus?
Mwoah, het feit dat er uberhaupt berichten als deze geplaatst worden, lijkt me wel genoeg reden toch?

Banananana | 06-06-05 | 16:18

Trouwens,

vriendje van me is een keer helemaal in elkaar gebeukt op een "partijtje" daar. Verbaast me niks dat het misgaat met die klup.

vancum | 06-06-05 | 16:15

Leuke kroegcommissie. Iemand de dood in jagen ivm achterlijke spielerei. Wie van deze aso's zou de beul zijn? Welke soepboer heeft dit op zijn geweten?
Voor de namen zie:
66.102.9.104/search?q=cache:0ZduMQ8LyD...

De Zuid-Limbabwaan | 06-06-05 | 16:11

@[havana]

Groeten aan tonijntje!

vancum | 06-06-05 | 16:03

overal, vancum.

Jazzper | 06-06-05 | 16:03

O jee, waar zeggen ze ook alweer kroeg/tent/zaak/toko/club/soos?

vancum | 06-06-05 | 16:02

Altijd leuk en makkelijk, afgeven op studenten. Wanneer leren we nou eens dat lid zijn van een vereniging een keuze is? Ik begrijp niet dat knorren altijd zo willen benadrukken hoe triest ze verenigingen vinden, terwijl ze _totaal_ niet weten wat het inhoudt.... Zelfde geldt overigens voor mensen die niet gestudeerd hebben die maar blijven afgeven op 'kudt-studenten'. Complexje? "Nee", zullen ze zeggen 'ik ben blij dat ik nooit gestudeerd heb'. Toch geloof ik dat niet.
.
Luister, ik vind het prima als je niet gestudeerd hebt. Maar ga niet elke keer zeggen dat studenten c.q. verenigingen kudt zijn als je er zelf niks vanaf weet!

[havana] | 06-06-05 | 16:02

ken ik niet, Cleopatra ofzo? haha

Jazzper | 06-06-05 | 15:59

de pipa dan ;)

vancum | 06-06-05 | 15:58

'de kroeg' is nogal een ruim begrip, daar zijn er immers (relatief) meer van ;)

Jazzper | 06-06-05 | 15:58

hahaha, die fuckje toch!

Lekker gaan studeren, maar niet lid worden, omdat je bang bent JOVD'er te worden!
Het verschil tussen de kroeg en de JOVD, is dat bij de kroeg wel aantrekkelijke mensen rondlopen... Politiek is voor lelijke mensen

vancum | 06-06-05 | 15:53

een echt lid verslapt niet!

Jazzper | 06-06-05 | 15:50

Ik bedoel als je zelfs aan water dood weet te gaan, dan kan ik me wel wat bij legalisatie van harddrugs voorstellen...

Rabarberke | 06-06-05 | 15:39

@.zum kotzen: Zie je het voor je die discussie? 'Ik ben de brallerigste.' 'Nietus, ikke!'

Banananana | 06-06-05 | 15:39

@zum kotzen: Moeten ze maar afspreken ergens bij Beverwijk. Daar hebben ze er een grasveldje voor.

Flapdrol | 06-06-05 | 15:37

@Banananana superjan is van vindicat, bij hondsdolle baas bespeur ik sympatie voor albertus. Vandaar dat ik voorspel dat er een reëel risico bestaat dat ze elkaar nu voor ?knor? gaan uitmaken.

zum kotzen | 06-06-05 | 15:35

@da wizard: Nee, verdrinken is water in je longen zodat je niet meer kan ademen.

Watervergifitiging betekent zoveel water drinken dat de cellen van je lichaam gaan opzwellen of zelfs scheuren. Vooral nieren, lever en bloedcellen zijn de eerste slachtoffers die aan efficiëntie inleveren, waardoor doorvoer van voedingsstoffen en zuurstof e.d. minder effectief worden.

Flapdrol | 06-06-05 | 15:35

@de inwoner van Chili
"nooit meer een diëtiste meer"?

DeMan | 06-06-05 | 15:34

@da wizard,

Het schijnt het zelfde gevoel te geven als wanneer je teveel heineken hebt gedronken.

de Japanner | 06-06-05 | 15:31

Zijn ze niet een beetje errug vroeg dit jaar met die onzin?

Co with the Flow | 06-06-05 | 15:30

Wacht even hoor, '... is GS een slagveld waar hondsdolle baas en superjan gaan uitvechten of albertus of vindicat de 'echte' vereniging is...'??

Dit ontgaat mij weer volledig, zoals ik eerder al meldde (maar nu voor de duidelijkheid beter zal omschrijven): een studentenverening is imho een trieste verzameling van jongetjes (die hoognodig naar de kapper moeten) en meisjes (met bierbuiken na een half jaar lidmaatschap) die in het normale leventje op de één of andere manier moeite hebben met het aanknopen van sociale contacten.

Geeft niets, is eigenlijk zelfs enigszins schattig als je er bij nadenkt, maar toch zeker geen discussie waard. En 'slagveld'? Grapjasjes.

Banananana | 06-06-05 | 15:29

Een watervergiftiging is dat net zoiets als verdrinken...

da wizard | 06-06-05 | 15:28

@de japanner
Precies. Studenten en hooligans vertonen hetzelfde groepsgedrag. En bij beide groepen zie je ook achteraf altijd dat ze het weer gaan proberen goed te praten.

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 15:24

Vroega was er in grunn nog het wolters-noordhofcomplex, daar wisten ze wel raad met (nep)balletjes.

knutsel | 06-06-05 | 15:23

Voor een algemene indruk van de gemiddelde intelligentie van een Corps Amoebe, check het afzeikregister van de virtuele societeit... mijn scrotum jeukt nu nog van het plaatsvervangend schaamtegevoel...

users.bart.nl/~werkum/afzcgi.htm

Iljitsj | 06-06-05 | 15:21

Voor je het weet is GS een slagveld waar hondsdolle baas en superjan gaan uitvechten of albertus of vindicat de ?echte? vereniging is.

@de man zum kotzen heeft geen vriendin maar is 5 jaar getrouwd. En niet met een corpsslet, ik hoef geen afgelikte boterham.

En zoals ik al zei: Groningen kent ook leuke verenigingen hoor. Algemene studentenverenigingen, sportverenigingen, faculteitsverenigingen, etc etc etc, je bent echt volledig gestoord als je dan voor die 1 van die 2 patserclubjes kiest die bevolkt worden door het schuim der mensheid.

zum kotzen | 06-06-05 | 15:20

allemaal leuk en wel, maar het zijn tenslotte studenten, als ze alles al (beter) weten, dan zijn ze geen student meer... natuurlijk. Dit is en misschien was een leerervaring voor deze studenten.

Qua gedrag zijn corpsballen eigenlijk net rellerige voetbalsupporters, ze naaien elkaar op, zuipen en joelen teveel en hebben schijt aan alles wat niet bij hun clubje hoort. Het zijn zegmaar de ja-stemmers van deze maatschappij

de Japanner | 06-06-05 | 15:19

@hondsdolle baas
Je begrijpt het geloof niet helemaal. Wat die gast is overkomen had dodelijk kunnen zijn. Nu was er blijkbaar niemand aanwezig die wist dat je van water zuipen dood kunt gaan. Kan nog gebeuren. Maar waar ik beetje moe van word dat zijn lutsers als jij die die consequenties proberen af te zwakken. Alsof het minder erg is omdat ze het niet wisten. Maar dat heeft alles te maken met verantwoordelijkheidsgevoel en dat is iets wat in jouw posts ontbreekt.

Huichelachtig is als ik van jou ander gedrag verwacht dan van mezelf. Er is in ieder geval één ding wat ik niet doe. En dat is domme acties goed praten. Of die nu van mezelf zijn of van iemand die ik ken die ergens toevallig bijgeweest is. En jij probeert dat wél met de mantel der liefde te ontdekken. Maar eerst was het alcohol, nu is het water, wat wordt het volgende ritueel waarmee binnen een studentenclub iemand (bijna) de dood mee ingejaagd wordt?

Conclusie: Het is een zwaar domme actie, die bijna iemand het leven uithelpt. Zoals je zegt, dat kan gebeuren. Ik kan dan nog wel van goeder trouw uitgaan. Maar dan past slechts bescheidenheid. En zeker geen misplaatste verwijten naar mensen die een domme actie herkennen, wanneer ze hem zien.

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 15:19

@kabaal nee bier kun je je suf in zuipen, water niet.

Rabarberke | 06-06-05 | 15:18

Het is wachten op het volgende bericht. "Student dood na drinken van 2 liter amonia". Wisten zij veel dat dat slecht was. Kijk, een eerste jaars student is van nature dom, want anders hoeft hij/zij niet te gaan studeren. Als je dan ook nog lidt wilt worden van een studentenclub dan ben je superdom. Je laat je toch niet afzeiken door een paar gefrusteerde eikels, die, omdat ze te stom en te lelijk zijn een vriendin te scoren, maar lidt zijn geworden van een studentenclubje. Altijd wel een achterlijk provinciaaltje te vinden die het tof vindt om door een bal geneuqt te worden.

hoeheterhoepeter | 06-06-05 | 15:15

Dronken ze water of Heineken?

de Japanner | 06-06-05 | 15:14

Ja ja, dolle blaas,
Die dingen kunnen gebeuren, vooral als je niet al te snugger bent.

Bunt | 06-06-05 | 15:07

Albertus, wat wil je. Ik snap die lui echt niet he. Ontgroeningen, studentenverenigingen. Is het dan echt zo moeilijk om zelf vrienden te maken??

Banananana | 06-06-05 | 15:03

@ lof der zotheid en alle andere zeikerds

Nee, ik ben er niet lid. Maar ik weet wel wie het is. Daarom stoor ik me er zo aan dat je op zo'n misplaatste manier voor hem opkomt. Hij heeft hier zelf namelijk helemaal geen behoefte aan.
.
Dit soort dingen kunnen gebeuren, net als met alcoholvergiftiging. Het was absoluut niet opgezet als een gevaarlijke ontgroening. En jouw soort mensen geniet er daarna van. JIJ bent echt een huichelachtig misselijk mannetje. Lekker genieten van deze ellende en het afdoen als "ach die kutstudent'n weer, dom volk met papas centen". Ga zelf eens nadenken over wat er gebeurd is!

hondsdolle baas | 06-06-05 | 15:02

Ik houd sowiso al niet van corpsballen, maar nep-corpsballen zijn nog net een graadje erger...

knutsel | 06-06-05 | 15:00

@LdeLL> In Amsterdam stikdt het dus van de linkse lullen en lullinnen op het ASC/AVSV. Volgens mij is GL er zelfs de grootste partij.

superjan | 06-06-05 | 14:56

@LDLL
oh ik dacht dat jullie huizen dichtgetikt zaten met al dat hout en die spijkers tegen de pliessie

bogie | 06-06-05 | 14:53

@hondsdolle baas
Aan je praatjes lees ik af dat je er meer van weet. Is je grote bek een manier om je schuldgevoel van je af te lullen???

Of denk je echt dat het niet weten van watervergifting dit gedrag rechtvaardigd? Wellicht een ideetje om dat soort dingen dan vantevoren te checken. Of mag je dat soort intelligente oplossingen niet meer verwachten van studenten?

De enige types die ik ken die dit soort ellende op dezelfde wijze proberen goed te keuren komen normaliter bij voetbalwedstrijden.

Dus als je niks beters te melden heb, hou dan lekker je mond dicht want niemand heeft behoefte aan dat gezwets van jou.

En ga gewoon ff lekker nadenken over wat er gebeurd is. Ongezien de tyfus voor je als je dit goed wilt praten!

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 14:49

@aardappel:
En zo is het! Als je al geen 6 liter water kunt zuipen. Hoe moet dat dan gaan met een tree'tje Schueltenbrau?!

The Zalking Wombie | 06-06-05 | 14:49

Afgunst op corpsballen? Echt jongen, maak me gek en blijf vooral binnen je dichtgetikte wereldje...

Lucasdelinkselul | 06-06-05 | 14:47

Slap verhaal. Beetje zuipen, beetje brallen. Niks mis mee. Studentjes die het niet aankunnen zijn mietjes.

aardappel | 06-06-05 | 14:46

honsdolle baas,
Ik mag toch aannemen dat je met niemand jezelf bedoeld.

Bunt | 06-06-05 | 14:44

superjan, de echte reeele huffer

hondsdolle baas | 06-06-05 | 14:42

@blawablawa
jezus wat kun jij een onzin uitkramen zeg, hoe verzin je zoiets. lekker wereldbeeld heb jij. zoals ik eerder zei: als je er niks vanaf weet, en niemand kent die erbij was, hou dan lekker je mond dicht want niemand heeft behoefte aan dat gezwets van jou.

hondsdolle baas | 06-06-05 | 14:42

@blawablawa:
Juist! Aap.. Noot.. Mies.. Watervergiftiging

The Zalking Wombie | 06-06-05 | 14:41

> En als ik geen scheikunde had gestudeerd, waarbij
> toxicologie verplicht is, had ik het waarschijnlijk tot
> vandaag ook niet geweten.
.
Hoor je dat LDLL? Net zoals bij dat borderline wijf dat d'r kind vermoord heeft. Kon ze ook niks aan doen, want ze had geen psychologie gestudeerd.
.
Zoals ik al zei, volgens mij zat er een psychopaat naast die benieuwd was hoe het er uit zou zien. Je maakt mij niet wijs dat ze in Groningen daar van niets van afwisten. Alsof ze daar allemaal bijzonder onderwijs hebben gehad, zeker. Dit is gewoon stof van de middelbare school.

blawablawa | 06-06-05 | 14:37

Ach, heren, dames, een beetje lid, manifesteert zich niet zo opvallend en vervelend. Die kent meestentijds zijn/haar plaats.

Ik weet zeker dat de meeste niet leden zich ergeren aan de knorren van het IAN of Abortus ofzeau. Die sufkudten blijven overcompenseren en zich als lidt profileren. En dat is behoorlijk irritant. Zeker omdat ze de echte verenigingen besmetten met hun idiote gedrag.

@Fuckje> Vindicat is echt de Ghakste!

superjan | 06-06-05 | 14:37

@ blub
klopt, ik denk dat de meeste reaguurders dan ook vallen onder de noemer "rechts uit frustratie" oftewel populisme. lekker schoppen tegen alles, maar oplossingen ho maar

hondsdolle baas | 06-06-05 | 14:34

@hondsdolle baas

Heel typered voor de meeste reaguurders hier. Ook grappig om te zien dat er zoveel mensen hier een 'rechtse' mening eropna houden, maar toch een ontzettende afgunst tonen jegens 'corps ballen'.

blub | 06-06-05 | 14:31

Watervergiftiging?! InteRResseeRRt me vrrrij weinig!

The Zalking Wombie | 06-06-05 | 14:30

@fuckje: tuurlijk, draag ik ook
@lucas: bogie is oud lid
bogie heeft zowel vrienden binnen als buiten de vereniging
bogie is inderdaad ontgroend maar voelt zich boven niemand verheven
bogie is niet snel boos, nu ook niet
bogie heeft vannacht al goed geslapen maar toch bedankt

bogie | 06-06-05 | 14:28

bovendien was het een derdejaars. dus niet iema die lid wil worden. Waarom kraamt iedereen zoveel onzin uit terwijl ze er niks van weten?!?

hondsdolle baas | 06-06-05 | 14:26

@ zum kotzen

we kunnen wel zien dat jij een echte knor bent. "Jaargroepjes" zoals jij dat noemt, jaarclubs zoals wij ze noemen, worden niet tijdens de drie dagen kermesse gevormd maar in de maanden daarvoor. Dus houd even lekker je mondje dicht als je niks boeiends te melden hebt.

trouwens, deze kerel had al enorm veel problemen aan zijn kop, dat heeft de aanval verergerd. dus doe niet zo wijs allemaal

hondsdolle baas | 06-06-05 | 14:25

studenten??????????????????????
sporen niet!!!!!!!!!!!!!

loewende koe | 06-06-05 | 14:25

Ach, het is gewoon een vorm van aangeboren achterlijkheid.

Bunt | 06-06-05 | 14:23

He lullo heb je nog gezopen?

JaneDoos | 06-06-05 | 14:21

Misschien niet heel relevant, maar volgens het artikel van het parool gaat het niet om een eerstejaars die lid wil worden van de vereniging, maar om iemand die wil toetreden tot een commissie.

>>De ontgroening werd uitgevoerd door de kroegcommissie van de studentenvereniging, waar het slachtoffer lid van zou worden. Traditioneel ontgroenen de leden van de oude commissie hun opvolgers.<<

alaric casaub | 06-06-05 | 14:19

@LLL vergeet de goulag niet...

Frids | 06-06-05 | 14:16

ik moet geen water nijlpaarden schijten er in en roeren het ook noch ff door .
bahh.

loewende koe | 06-06-05 | 14:15

@bogie,
ik draag mn jeans en een shirt, goed genoeg!

fuckje | 06-06-05 | 14:14

4 jaar in een concentratiekamp kweekt ook een band trouwens. Is dat iets voor Albertus anders?

Lucasdelinkselul | 06-06-05 | 14:14

Bogie is lid.
Bogie is gefrustreerd dat er heel veel leuke mensen bestaan die geen lid willen worden.
Bogie is ontgroend en denkt dat hij extra privileges heeft.
Buiten de muren van zijn kleinburgerlijke vereniging blijkt echter anders.
Daarom is Bogie nu boos.
Welterusten Bogie.

Lucasdelinkselul | 06-06-05 | 14:13

@fuckje
luister vooral naar lucas dan lopen we binnenkort in een leuk maopakje

bogie | 06-06-05 | 14:11

@Fuckje: lekker kraagjes dragen man!

Lucasdelinkselul | 06-06-05 | 14:08

@bogie: Nu moet je geen briefjes meer in .zum kotzens vriendinnetje haar jaszak stoppen!

DeMan | 06-06-05 | 14:03

@iovanni,
ik ga idd ook in Grunn studeren, ik woon 5 minuutjes fietsen van de Uni af, maar no way dat ik lid word van Vindicat of Albertus, ik heb geen aspiraties om JOVD-kut te worden.

fuckje | 06-06-05 | 14:01

Je bent gewoon een domme rukker als je niet je eigen grenzen trekt. "Tot hier en niet verder!" Dat is het hele idee van een ontgroening, als je netjes alles doet wat je voorgesteld wordt krijg je het uberzuur. Maar als je alles weigert ben je een mietje en kom je niet eens bij de vereniging/clubje/dispuut/cordial waar je bij wil.

"Zo kut feut, ga jij maar even in het kratje zitten met je benen gestrekt..... Ja ik weet dat dat heineken handsvat in je reet prikt, had je maar naar het corps moeten gaan. Daar krijg je misschien een kussentje erbij."

/()1l) | 06-06-05 | 13:57

@bogie er zijn veel meer studentenverenigingen dan alleen de brallers van albertus en vindikudt. Die zijn wel gezellig, hebben geen ontgroening en doen niet zo achterlijk hun best om gooisch te spreken (wel lachen om te horen hoe zo?n Drentse boerin het probeert).

In mijn studententijd in Groningen kwam ik wel eens bij een kennis die in een huis vol vindi?s woonde. De hele WC-deur was volgekalkt met leuzen als ?albertus is knor!? En dat zijn dan mensen van 20, 21 jaar? echt dieptriest.

zum kotzen | 06-06-05 | 13:57

@flapdrol Dat zou incidenteel nog een uitvlucht zijn, maar dit betreft een vereniging waarvan, als het al niet binnen richtlijnen, statuten, etc. is geregeld, er wel een rechtsgrond zal zijn op grond waarvan men nalatigheid en dus schuld kan verwijten. B.v. de plicht tot het zorgdragen van ehbo, algemene gedrgasregels, huishoudelijk reglement etc.

Rabarberke | 06-06-05 | 13:53

@LLL Begleidende ballen...

Frids | 06-06-05 | 13:53

@rabarberke
mee eens maar dat zijn dan inderdaad vooral de corpora en zelfs daar ken ik er genoeg die niet zo zijn. beter voorbeeld mijn vriendin is lid van het corps en nee ze heeft geen dikke reet en een hese stem en heeft net zo'n teringhekel aan rijke balletjes als eenieder hier. En ieder lid rijke ouders... dacht het niet

Maar ik begrijp het wel, een klein groepje verpest het voor de rest zo werkt het ook met voetbal en marokanen

@flapdrol: goed verhaal
@lucas: nee andermans bezit kraken is tof... stoere jongen, net zo zielig

bogie | 06-06-05 | 13:52

De begeleidende ballen zijn doorgaans ladderzat of liggen een eerstejaars sletje te neuken. Lastig om dan toezicht te houden.

Lucasdelinkselul | 06-06-05 | 13:51

@rabarberke:
Maar dat is net het punt. Van watervergiftiging zijn notmale mensen niet op de hoogte. Dus de begeleidende ballen wisten niet dat er een risico was.

Flapdrol | 06-06-05 | 13:49

@lucas:
Doe niet zo dom. Iedereen weet dat alcoholvergiftiging bestaat. De gemiddelde mens heeft daarentegen nog nooit van watervergifitiging gehoord. En als ik geen scheikunde had gestudeerd, waarbij toxicologie verplicht is, had ik het waarschijnlijk tot vandaag ook niet geweten.

Flapdrol | 06-06-05 | 13:48

@flapdrol Dat geldt voor alcohol ook. Als jij met je 50 kg droog aan de haak in hetzelfde tempo zuipt als iemand van 100kg, dan ga jij dood en hij wordt niet dronken.

Maar verder sla je de plank helemaal mis. Iemand die nalaat een ander die zichzelf iets (onbewust) aandoet daarvan te weerhouden is, als hij van de risico's op de hoogte is, strafbaar.

Rabarberke | 06-06-05 | 13:47

"Daarnaast zullen ze niet geweten hebben dat zoveel water drinken gevaarlijk kón zijn."

Zoals ze ook niet wisten dat een liter Jenever gevaarlijk kan zijn, en in Belgie wisten ze niet dat ontharingscreme op een balzak smeren schadelijk kan zijn. Wat je soms toch niet weet als student is verbijsterend, vind je niet?

Lucasdelinkselul | 06-06-05 | 13:47

Waar ga jij eigenlijk studeren, fuckje?

Iovanni | 06-06-05 | 13:45

@lucas:

Ik denk dat hier geen verwijten te maken zijn. Ze hebben een ontgroenings-spelletje. En omdat ze geen gezeik willen laten ze iemand die een ronde verliest een glas water drinken, i.p.v. een borrel. Dat er dan een of andere mongool uit stoerdoenerij niet wil stoppen als hij genoeg heeft gehad, kan je niemand aanrekenen, behalve dat jong zelf.

Want de één kan makkelijk 6 liter wegkrijgen, zonder ziekteverschijnsel en een ander zal al na 3 liter flink ziek worden. Hang af van je eigen fysiologie, de omstandigheden (temperatuur, luchtdruk, overige maag-inhoud) en geslacht.

Daarnaast zullen ze niet geweten hebben dat zoveel water drinken gevaarlijk kón zijn.

Flapdrol | 06-06-05 | 13:44

@bogie
Nou niet iedereen die lid is van een vereniging is corpsbal, maar het valt me wel op dat *bijna* iedereen die lid is van een studentenvereniging acuut last krijgt van een collectief spRRaakgebRRRek, autisme en ontoerekeningsvatbaarheid.

Rabarberke | 06-06-05 | 13:44

Leuk om te zien hoe die balletjes koste wat het kost dood willen. Als je ze de alcholo afnemen doen ze het wel met water. Over doodsdrift gesproken.
Oh, maar martelen/vernederen/ontgroenen kweekt een band heur!

Lucasdelinkselul | 06-06-05 | 13:43

Eerst kregen ze een drankverbod, zometeen wordt het nog een drinkverbod.

Evil D. | 06-06-05 | 13:40

@Christen: nee, die worden 'intern berispt'. Dat betekent dat ze een boete van 50 euro krijgen, en de rest van de leden krijgt een spreekverbod opgelegd. Zaakje gesloten, zoiets noem je 'interniteit'.

Lucasdelinkselul | 06-06-05 | 13:39

wat een frustraties van velen proef ik hier. Uiteraard geen nuance te vinden en is iedereen die lid is van een vereniging direct corpsbal. hou toch op.. zielig gedrag.

bogie | 06-06-05 | 13:39

@rabarberke:
Ik denk dat er geen enkele corpsbal is die slim genoeg is om te weten dat water, net als elk ander goedje, bij hoge dosis gewoon giftig is. Doe maar eens een poll, ga de straat op, vraag mensen of ze denken dat je dood kan gaan van water drinken.

Als je het nu doet, na dit nieuwsbericht, zal iedereen wel 'jazeker' zeggen. Maar een weekje geleden zou het gros gezegd hebben dat je een mafkees was, met zo'n domme vraag. Natuurlijk kan dat niet, want water is goed.

Flapdrol | 06-06-05 | 13:36

@ Rabarberke
Uiteraard, iedere dag, de hele dag studeren. 4 jaar nominaal, nooit buiten komen en mama de was laten doen. Het leven is niet moeilijk.

DonnieDeDenker | 06-06-05 | 13:36

@superjan alle corpora zijn zeer zwaar kudt, of ze nu vindicat atque polit heten of albertus magnus. Rijke patsertjes die 7 jaar doen over een studie die in 4 jaar kan, paps en mams betalen toch wel.

Jammer dat het hebben van een dikke bankrekening geen normaal fatsoen garandeert. Moet je eens kijken hoezeer die vindicat-snollen (hese stem van de geforceerde gooische ?R?, veel te dikke reet) ze achter de ellebogen hebben als de jaargroepjes worden samengesteld tijdens de Kermesse? vindt zo?n meid na een avondje stappen een briefje in haar jaszak ?sorry, we willen je toch niet bij onze jaarclub?

Dat achterbakse gedoe, samen met het fascistoïde karakter van ontgroeningen, maakt het voor mij onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die bij deze lutserclubs willen horen.

zum kotzen | 06-06-05 | 13:35

Kun jij dan geen lid worden Lucas?

Koos Smakeloos | 06-06-05 | 13:35

Wanneer worden die corpsballen eens vervolgd voor poging tot doodslag? Of krijgen ze weer 20 uur schoffelen omdat hun vader toevallig rechtertje is?

christen | 06-06-05 | 13:35

Lid worden?
EERST DOOD!

Lucasdelinkselul | 06-06-05 | 13:34

@frids Dat maakt weinig uit. Dan valt het de ervarener ouderejaars te verwijten dat ze niets gedaan hebben om dit te voorkomen.

Rabarberke | 06-06-05 | 13:33

iedere corpsbal minder is meegenomen

burnie | 06-06-05 | 13:33

Een mooi praktijkvoorbeeld van 'the dose makes the poison'

Flapdrol | 06-06-05 | 13:32

Dood??door 6 Litertjes water zullen ze daar wel hebben gezegt tijdens die ontgroening:voor ieder glas water wat in je lichaam duwt willen we een glas rooie troep terug. tja ruilen is nooit meer huilen he. :=P

StyleTTo | 06-06-05 | 13:30

@rzer0 06-06-05 @ 13:17
Je snapt het niet. Ranja is voor mietjes. Van 10 liter water ga je dood. Dat is de crux.

blawablawa | 06-06-05 | 13:30

@blawablawa Precies, gewoon vervolgen voor moord met voorbedachte rade, subs. doodslag, subs. zware mishandeling. Dat laatste zal het OM in Groningen wellichtn og wel kunnen bewijzen.

Rabarberke | 06-06-05 | 13:29

@blawablawa meestal komt zo'n actie tot stand zonder een daadwerkelijke verplichting (tot het drinken van x liter water) maar door middel van groepsdruk.
-
Waarschijnlijker is het dat het jongetje stoer wilde doen tegenover de zoontjes van papa's oude vrinden..

Frids | 06-06-05 | 13:28

> Iedereen die de middelbare school heeft afgemaakt weet dat.
.
En je kunt me ook niet wijsmaken dat er daar in Groningen niemand verstand van had. Waarschijnlijk zat er gewoon een psychopaat tussen die benieuwd was hoe het er uit zou zien. Wat mij betreft oppakken en opknopen die gast(en).

blawablawa | 06-06-05 | 13:25

KNORREN!

pietro | 06-06-05 | 13:25

@donniededenker
Die sukkels moeten gewoon studeren en verder hun klep houden. Is dat nou zo moeilijk?

Rabarberke | 06-06-05 | 13:25

Uiteraard is het niet goed voor je als je zoveel drinkt, maar je bent dan ook wel een stomme hond als je 6 liter water naar binnen werkt.
Verder is het duidelijk dat de meesten onder ons met afgunst proberen neer te kijken op alles wat met studenten en verenigingen te maken heeft. Gewoon lekker volhouden jongens, kleinburgerlijkheid is tegenwoordig in tenslotte.

DonnieDeDenker | 06-06-05 | 13:22

@Kalief:
Water intoxication is a medical condition (also known as hyperhydration) in which an individual's intake of water is excessive. Its main consequence is hyponatremia (decreased plasma sodium, due to dilution) and suppression of the production of antidiuretic hormone. Extreme hyponatremia (with plasma sodium levels less than 100 mmol/L) frequently leads to cerebral oedema, seizures, coma, and death.

Although water intoxication invariably leads to hyponatremia, the two conditions are in fact distinct. (Hyponatremia may occur in the absence of elevated water intake; for instance in conditions such as diarrhea where excess sodium is flushed from the body).

Famous sufferers of water intoxication include Leah Betts and Anna Wood (both fatal), 2002 Boston Marathon competitor Cynthia Lucero (also fatal) and athlete Craig Barrett (recovered).

Many cases of water intoxication are related to drug use, in particular the drug MDMA (commonly referred to as ecstasy); while the media reports this as an overdose it may in fact be an idiosyncratic reaction (perhaps an unintended consequence of harm reduction advice to drink plenty of water when raving), exacerbated by hyperthermia.

Snijbonenmolen | 06-06-05 | 13:21

Het wordt eens tijd dat die ontgroeners bij Albertus eens Southparkiaans worden gevisiteerd door een buitenstadse basketballclub.

Rabarberke | 06-06-05 | 13:20

ben eigenlijk meer benieuwd, hoe vaak hij heeft moeten piessen!!!!!

bmwtje | 06-06-05 | 13:19

Het is niet alleen de hymolyse het feit dat die geen een epileptische aanval heeft gekregen duidt meer op het vallen van de Ca/Na pompen die aanwezig is in alle cellen.
Dit zorgt ook voor het overbrengen van de benodigde(alle)zenuw impulsen.
Dezelfde osmotische werking zorgt ervoor dat de Ca oplost in het water en je weer vrolijk uitpist oftewel de Ca/Na pompen werken niet goed meer wat tot het valen van zenuw impulsen leidt.
beetje dom van die student zit er nie eentje met biologie in het bestuur ofzo

Retonator | 06-06-05 | 13:19

Me dunkt, dat het feit dat men bij tot het 'corps' van Albertus wenst te worden toegelaten, rees duidt op een basisafwijking, waarvan die overgevoeligheid voor water slechts een bijverschijnsel is...

DeMan | 06-06-05 | 13:18

Mietjes. Ik zoop tien liter aarbeien ranja. En daarna lekker tijgeren door de modderbaan.

Die schijtfeuten kunnen tegenwoordig ook helemaal niets meer aan.

rzer0 | 06-06-05 | 13:17

je bent ook een redelijke loser als je in deze tijd überhaupt nog bij zo'n achtergebleven kluppie wilt horen ,dus dan kun je zoiets verwachten!
Zuip in de vrijheid ,zuip pololoos!!!

prestodegekste | 06-06-05 | 13:17

@pannie,
klopt maar niet bij de hufterjes van de corpora die inderdaad de plank misslaan met hun zinloze acties. Ken genoeg verenigingen waar het wel goed geregeld is, waar een introductie inderdaad effect heeft en waar geen problemen voorkomen

bogie | 06-06-05 | 13:17

"Watervergiftiging" bestaat helemaal niet. Stupide kreet.

kalief | 06-06-05 | 13:17

@superjan Alle corpora zijn suffe rukkersclubjes
Oprotten met kudt corpsballen.

Koos Smakeloos | 06-06-05 | 13:16

Hehehe Bogie heeft zich ook laten 'ontgroenen'

Pannie | 06-06-05 | 13:15

Voor de volledigheid... als vrouw moet je Brava roepen... oftewel 'Va ! Welkom in de wondere wereld van de uberknurften... Hoe weet ik dit? Tja, er zijn wat bekenden van me die erin zijn getrapt...

Iljitsj | 06-06-05 | 13:14

Dwz je bloedcellen bevatten een hoge concentratie zouten en het plasma een lage concentratie. Dan verplaatst water zich van het plasma naar de bloedcel. Die zo dik wordt dat die uiteindelijk springt.

blawablawa | 06-06-05 | 13:14

De laatste keer dat ik aan een ontgroening heb mee gedaan heeft het bos vijf dagen lang in brand gestaan. Toen ze met water aan kwamen zetten was de lol er ook meteen vanaf.

Gavrilo | 06-06-05 | 13:14

De fascisten van Vindicat weten tenminste hoe het hoort: de trechter in de mond en een liter Hooghoud(t)en.

El Gouda | 06-06-05 | 13:14

Waar baseren jullie op dat er 2 mensen met watervergifting naar t ziekenhuis zijn gebracht?

djMoFlow | 06-06-05 | 13:13

@DonnieDeDenker:
.
Ik kan me voorstellen dat je er ziek van wordt. Een menselijke maag en blaas kunnen maar een bepaalde hoeveelheid vocht aan.
Dat die jongen onwel is geworden heeft in mijn ogen niets te maken met wel of niet ergens tegen kunnen.
.
.
Volgens mij martelden ze in de heksenjachten vrouwen die heks "waren" het liefst, door een grote trechter diep hun keel in te schuiven en in te gieten met liters en liters water. Uiteindelijk klapte de maagwand dan en dan waren ze onschuldig.
.
Daarbij moet je zelf proberen 6 liter water tot je te nemen op een dag en kijken hoe je je daarna voelt.
.
.
FF tussendoor:
.
Misschien een oplossing ook voor het overschot aan studenten?
.
.
frontpage.fok.nl/nieuws/54749

Commisaris T-Rex | 06-06-05 | 13:13

@ Superjan,waarschijnlijk was je post om reactie uit te lokken... bij deze...

Er zijn vast mensen die er lol in hebben je effe tot aan je nek in de stront te begraven en over je heen te braken... in het kader van ontgroening... houden ze er een of ander van een principieel vergezocht verhaal bij dat al jaren wordt gebruikt, lekker makkelijk hoeven ze er verder ook niet bij te na te denken... vervolgens nog wat meer klote acties... misschien nog een beetje de Dr.Mengele uithangen ofzo... vind je vast leuk! Hardstikke mooi, of hoe noem jij dat? Bravo! Want met bier in je hand kun je niet klappen, dat is toch de reden dat je dat, mits je een corporale pikkebaas bent, moet roepen? Bravo! Maar je bent natuurlijk echt gaaf als je lam bent... en dan is het B'Vo! of 'Vo voor de echte drie werf koningen 'vo heersende pikkensteinen...

Iljitsj | 06-06-05 | 13:12

Als je een liter of 10 water drinkt krijg je last van hemolyse. Dus dan zwellen je rode bloedcellen op en gaan kapot. Heeft te maken met osmose/zoutconcentraties en je gaat er ook gewoon aan dood als je pech hebt. Iedereen die de middelbare school heeft afgemaakt weet dat.

blawablawa | 06-06-05 | 13:12

@prinsype en pyro
hebben jullie zelf ooit wel eens een ontgroening meegemaakt... waarschijnlijk niet aan de reacties te merken, lekker bevooroordeeld en makkelijk

bogie | 06-06-05 | 13:11

Die "studenten" zijn blijkbaar geestelijk blijven hangen op het niveau van groep 2 van de basisschool.
-
Maar in ieder geval gaat het geplande schoolreisje gewoon door.

Bunt | 06-06-05 | 13:07

als ze je water voorzetten zou ik een ander clubje nemen.

watergeus | 06-06-05 | 13:06

In geval van nood: eerst water, de rest komt later.

Gavrilo | 06-06-05 | 13:04

Je bent lelijk en je hebt geen vrienden. En dan blijk je ook nog een allergie voor water te hebben. Zijn zelfvertrouwen is nu wel voorgoed verzopen.

Gavrilo | 06-06-05 | 13:03

Heerlijk helder...

superjan | 06-06-05 | 13:00

Dit mag nu ontblauwing genoemd worden?

~Pyro~ | 06-06-05 | 12:59

@prinsype> Ontgroening is het mooiste dat er is.

superjan | 06-06-05 | 12:57

Hm... echt veel kon hij niet hebben nee... Een gemiddeld mens vind de dood na het drinken van ca. 14 liter, maar na 6 liter al??? Die gast zal sowieso wel een veeeeeeel te laag zoutgehalte hebben gehad....

mereggie | 06-06-05 | 12:57

Bier moet zwemmen...

Pannie | 06-06-05 | 12:56

Watervergiftiging is geen kattepis, er zijn eerder mensen aan doodgegaan. De vraag is of je bij een club die zo met haar leden omgaat wil horen (nee dus).

Filo | 06-06-05 | 12:53

gewoon afschaffen die ontgroeningen...
ik heb daar nog nooit enig nut van ingezien..

prinsype | 06-06-05 | 12:53

Zes liter maar? Tss.

inuk | 06-06-05 | 12:49

Had zeker nooit van Paracelsus gehoord:

"alles is giftig en niets is zonder gif, de dosering maakt het gif"

en de mooiste natuurlijk:

"wie in staat is zichzelf te zijn, moet zich niet ondergeschikt maken aan een ander"

N-Fluence | 06-06-05 | 12:49

eerst water de rest komt later

Pierke Smulders | 06-06-05 | 12:49

@ Comissaris T-rex
En uit onderzoek blijkt dat ze het met de jaren steeds meer doen!

Maar goed, het is inderdaad redelijk treurig dat je niet tegen water kan. Mag ie nog blij zijn dat ie daar achter komt in een omgeving waar veel controle is, stel je voor dat hij ooit naar zee was gegaan!

DonnieDeDenker | 06-06-05 | 12:48

Moes-ie niet drinken nadat ie elke keer een fout antwoord gegeven had?
Beloofd wat met de nieuwe generatie waterhoofden.

Sla om | 06-06-05 | 12:48

.
Ach, het is allemaal heel logisch. Willem-Alexander is de baas van het water, Maxima krijgt een kind en is niet in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs.
Dus is water giftig.
Logisch.
.

Jonker Hacq | 06-06-05 | 12:43

Studenten zuigen.

Commisaris T-Rex | 06-06-05 | 12:39

Suffe rukkers moeten ze maar lid worden van een echte vereniging, niet tegen water kunnen is zoooo Limburgs en Zeelands en wie wil daar nou bijhoren?

Lucifer | 06-06-05 | 12:39

Ben je geyl of wil je een atter deluxe?

Nitro Azurro | 06-06-05 | 12:38

Ja en waar is bier en jenever etc mee gebrouwen en gestookt? Met water. Ja dan blijft er weinig over om te drinken

Doucheputje | 06-06-05 | 12:38

ALLES heeft z'n toxiciteit. cyaankali is toxisch, maar "gezond" drinkwater ook.
Het gaat erom dat een stof als méér toxisch wordt aangemerkt naarmate je er mìnder van moet innemen teneinde dood neer te vallen. Bij water moet je kennelijk 6 liter doorslikken om de nadelen ervan te ondervinden

nicknack | 06-06-05 | 12:37

Rechtgeaarde veganisten en vegetariers zouden net als onbenullige studenten geen water moeten drinken want daarin leven ook beestjes !

BummBumm | 06-06-05 | 12:35

@superjan, dat blijkt nu wel weer hé?
Het is toch te zot voor woorden dat men dit toestaat, kom op zeg!
Eigen wil?
{zielig}Ja maar, ik wil er zo graag bij horen... heb verder geen vrienden die WEL normaal zijn!{/zielig}

~Pyro~ | 06-06-05 | 12:33

De les die ons de zondvloed biedt:
De waterdrinkers deugen niet.

Deze tegeltjeswijsheid heeft nog niet aan actualiteit ingeboet.

Onbevlekt blazoen | 06-06-05 | 12:33

@Pyro> he ja laten weer eens wat verbieden.
Er is al niks meer over van de ontgroening.
Vindicat en de rest van de echte corpora
Minerva, Phoenix, ASC/AVSV, RSC/RVSV, Utrecht en Wageningen zijn volgens mij tegenwoordig uitermate voorzichtig bezig.
Het zijn vooral die onterechte rukkersclubjes die alles verpersten.

superjan | 06-06-05 | 12:31

@pyro
Ooit gehoord van een eigen wil. Zelfredzaamheid in Nederland is steeds verder te zoeken, als het fout gaat gewoon een ander de schuld geven. Zelfkritiek... nooit van gehoord. Geldt ook voor studenten

bogie | 06-06-05 | 12:29

Ach ja: Water, daar neuqen de kikkers in.
Het wachten is op de eerste ontgroening waarbij de student het door het ademen gegeeft.

Snijbonenmolen | 06-06-05 | 12:27

Ze moeten die "inwijdings rituelen" bij studentenverenigingen gewoon verbieden voor er WEER een dode valt. (Vindicat enkele jaren terug, en nog meer van dit soort voorbeelden

~Pyro~ | 06-06-05 | 12:26

6 liter water... tssss!
Heb zaterdag nog 6 liter bier gehad, wordt je toch ook niet anders van ??

KABAAL | 06-06-05 | 12:25

ik drink geen water, vissen neuken er in..

lay--z | 06-06-05 | 12:25

Hmmm... dillema....:
watervergiftiging (???) - alcoholvergiftiging (???)

De tijd zal het leren.

@Kloes:
Krijgen we er dan ook 2, mits "NEE"?

Basi | 06-06-05 | 12:24

Water... jonges.

Natte Twat | 06-06-05 | 12:24

Abortus Magdus is een suffe knorrenclub.
Die kudtknorren verpesten het voor de echte corpora.

superjan | 06-06-05 | 12:23

zuipen kreng

bertus b | 06-06-05 | 12:23

Ontgroeningen zijn echt sneu...

huug | 06-06-05 | 12:21

Overal waar TE voor staat is niet goed, behalve TEquila en TEvreden.

Admin | 06-06-05 | 12:21

Haha studentjes. Ze doen ook alles om maar bij zo'n clubje brallers te mogen horen

Doucheputje | 06-06-05 | 12:21

we worden gewoon voorgelogen.
.
volgende ontgroening eerst een referendum

Kloes | 06-06-05 | 12:21

Water pff wat een watje

vavoem! | 06-06-05 | 12:20

Iemand een kleintje yakult?

Frids | 06-06-05 | 12:20

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen