Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GroenLinks toppertje speelt Netwerkjournalist

lobbyen is vooral hard werkenGraag uw aandacht voor Simone van Geest. Oud-studentenvakbondleider, activist, lobbyist, medewerker van Buitenhof en GroenLinks coryfee. Mevrouw werkt tegenwoordig als journalist bij het onafhankelijke *kuch* actualiteitenprogramma Netwerk. En in die hoedanigheid mocht zij een column schrijven in het vakblad voor journalisten. En dat is blijkbaar sommigen in het verkeerde keelgat geschoten...

Zo ontvingen wij dit weekeinde het volgende mailtje:

Simone van Geest is Netwerk-redacteur en activist van GroenLinks. In De Journalist, het vakblad van journalisten, schrijft zij deze week een column waarmee ze ook meteen onbedoeld antwoord op de vraag of de publieke omroep doorgeefluik van een partij is. Het geeft een leerzaam inkijkje in de agenda op grond waarvan Netwerk gemaakt wordt. Van ons allemaal voor ons allemaal. Enkele hoogtepunten:

"Nederland wordt gegijzeld door rechts. Geert Mak heeft het aan den lijve ondervonden, toen hij het waagde om Hirsi Ali's Submission te vergelijk met de nazi-propagandafilm Der Ewige Jude. Not Done in de nieuwe vorm van politieke correctheid. Wat wel mag is deelnemen aan de nationale orgie van blind geweeklaag tegen de Marokkaanse jongens. (...) Dat rechts de angst voor het onbekende exploiteert, valt te verwachten. Veel schokkender is de manier waarop de linkse kerk en de media in die demoniseringscampagne gezogen is: over de rug van alle groeperingen die in het verleden door links geemancipeerd zijn. Vrouwen, weerlozen oudjes, geesteszieken, joden en homoseksuelen, allemaal zijn ze de laatste jaren in een mediahype tegenover de kutmarokkaantjes geplaatst."

Na een opsomming van een aantal incidenten besluit de Netwerk-redacteur en GroenLinks-activist met: "Kortom dezelfde groep krijgt overal de schuld van. Lessen trekken uit de geschiedenis is soms helemaal zo gek nog niet." Welke lessen we uit welke geschiedenis moeten trekken laat Van Geest in het midden. Maar ze bedoelt: Marokkanen worden net zo behandeld als de joden in de jaren dertig en veertig.

Dus hoezo onafhankelijke journalistiek? Simone van Geest is getrouwd (of woont samen) met een journalist van Vrij Nederland. Ergens, een jaar of tien geleden was zijn kandidaat-Kamerlid voor GroenLinks. In haar column in de Journalist schrijft ze: "Verstandige mensen in de politiek hebben inmiddels ook de islam ontdekt als legitieme zondebok."

Haar column is cruciaal voor wie wil weten wat de agenda van Netwerk is. Waarom bijvoorbeeld in die rubriek allochtonen altijd als slachtoffer worden neergezet. En nooit als dader. Bijvoorbeeld vorige week toen werd ingegaan op de vermeende discriminatie van Amsterdamse scholieren bij een bezoek aan Polen. Netwerk gebruikte dat incident om het woord ‘racisme’ te gebruiken, een geliefde methode van linkse journalisten. Daarbij had Netwerk lak aan de zienswijze van de Polen (die bijvoorbeeld vrijdag wel op de voorpagina van Trouw viel te lezen) dat het hele incident berust op een misverstand. Verschillende Marokkaanse scholieren hadden namelijk helemaal geen Nederlands paspoort bij zich en dus vielen ze niet onder "Schengen." Gevolg: enorme wachttijden. Waarom zou je je de kans om het woord ‘racisme’ te gebruiken laten bederven door de feiten? Publieke omroep. Van ons allemaal. Voor ons allemaal...

Reaguursels

Inloggen

Ik pis op onafhankelijke media!

Odoaker | 07-06-05 | 20:28

waarom reageert er niemand?? het probleem is veel groter! linkse journalisten maken dit land kaput. Ik heb het hier ook gelesen. www.jongnieuws.nl/pivot/entry.php?id=3... Maar niemand durft.... Maak een vuist tegen dat tuig!

Boruithetsprookjesbo | 07-06-05 | 17:42

@ Joris
Als je een oordeel meent te moeten hebben over de affaire met de Marokkaanse VMBO scholieren, dien je wel eerst goed op de hoogte van de feiten te zijn. Allereerst is Polen wel lid van de EU, maar is nog geen Schengen-land. Ik meen dat dat pas volgend jaar het geval is. Was het wel een Schengen-land geweest, dan had deze kwestie zich hoogstwaarschijnlijk nooit voorgedaan, aangezien er dan geen controle meer is aan de binnengrenzen. Of iemand een paspoort heeft uit een niet-EU-land doet dan niet ter zake. Als iemand zich eenmaal legaal in een Schengen-land bevindt,kan hij of zij ongelimiteerd naar andere Schengen-landen reizen. Het verhaal van de meegereisde Nederlandse leraressen aangehoord hebbende,kan ik slechts concluderen, dat zowel de beambten van het achterlijke Papenvolk als de nazaten van het Herrenvolk nog steeds niet gewend zijn aan mensen met een ander kleurtje of uiterlijk. Het Europese gedachtegoed en onze zogenaamde normen en waarden zijn duidelijk aan een sterke inflatie onderhevig. Tot slot is de smoes van de Polen erg interessant. De "vertraging" aan de grens was het gevolg van het feit dat een aantal paspoorten niet in orde waren en dat er formulieren ingevuld moesten worden in het kader van een anti-terrorismeverdrag met..... de USA!! Als dit waar is, heb ik twee opmerkingen. Waar bemoeien die kutkanker-Amerikanen zich mee en alle atoombommen op het land van die enge wedergeborenen ggggggristenen. Overigens waren alle paspoorten wel in orde, getuige het feit dat ze uiteindelijk gewoon doormochten.

Eecom | 07-06-05 | 12:25

Op de oorspronkelijke vindplaats van dit 'nieuwsbericht' (www.dutchdisease.com/blog/index.php?p=...) reageerde ik als volgt:

"Dat je wat anders tegen de realiteit aankijkt hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je gierende Bullshit gaat verkopen. Zo mis ik elke onderbouwing voor de claims dat Van (der) Geest ?activiste? voor GroenLinks is of op een of andere lijst van die partij heeft gestaan. Ik kan het nergens terugvinden, en me ook niet herinneren.

Verder zijn de woeste complottheorieën net zo aardig als nut- en betekenisloos. Dat de jongens van voormalig nietnix elkaar leuke opdrachten toeschuiven is genoegzaam bekend, maar iedereen weet inmiddels toch wel dat dat voornamelijk ten dienste van de eigen portemonnaie is? Om ze nu ineens van het hebben van idealen te betichten raakt kant noch wal.

Maar goed. Meest hinderlijk is dat ?de media? allerlei dingen wordt aangewreven, maar dat zelfkritiek of eenvoudig factchecken hier uit den boze lijkt. Een hoopt gespin, maar weinig wol. Veel suggestie, weinig feiten. Ondanks dat ik een flink deel van de kritiek op de reguliere media deel, is dit toch echt geen alternatief."

David Rietveld | 07-06-05 | 11:50

@Ed: "Dus de publieke omroep is een doorgeefluik voor de regering. Intressant!"
Sinds wanneer zit GroenLinks volgens jou in de regering?

jip81 | 07-06-05 | 11:46

Netwerk? Opvoedend karakter,uitgevoerd
door fossielen zonder enig charisma.

RudyardK | 07-06-05 | 08:58

Nou tegenwoordig is het nieuws van RTL Z (hoe oppervlakkig ook) vaak minder bevooroordeeld als dat van de staatszenders, waar we gvd. ook nog voor betalen.

burnie | 07-06-05 | 07:26

Dus de publieke omroepen zijn allemaal bevooroordeelde linkse bolwerken? En dan zijn er zeker de commercieëlen voor het onafhankelijke nieuws?
Hahahahahahahaha!!

Hatseflatse | 07-06-05 | 01:28

@Rommie: Rosemuller maakt geen journalistiek programma.

ander | 06-06-05 | 23:34

Het is ook niet echt fijn dat gs een deel van haar argumentatie niet weergeeft. Graag een linkje naar de hele tekst.
Dan kan ik tenmiste gefundeerd stellen dat ze in haar analyse kant noch wal raakt. Maar het blijft een column en zij vertegenwoordigt geen regeringspartij maar een oppositie. Dus dat geeft haar wat meer vrijheid om haar eigen mening te weergeven.

Gavrilo | 06-06-05 | 23:07

Rosenluller heeft toch ook een programma als Links doorgeef luik. Zou deze zogenaamde "neutrale" journalist ook een mooie SUV rijden?

Laat de publieke zenders maar opdoeken. Ik wil geen HUMAN/ NPS/ VARA/ NOS linkse media geile journalisten meer zien

Rommie | 06-06-05 | 23:05

@Starf*cker:

Met Marijnissen kan ik prima een biertje drinken (ook al gedaan). Het is alleen jammer dat op sociaal economisch gebied onze ideeen nogal ver uit elkaar liggen. Wat dat betreft zijn de SP en GL 1 pot nat. Dus nee, hij kan veel zijn, maar een inspirator is hij zeker niet. Wat dat betreft is het makkelijker gaten schieten in de visies van GL, pvda, cda etc.

Sturges | 06-06-05 | 22:35

Fijn deze roep om objectiviteit op een weblog dat niet eens pretendeert om objectief te zijn en waar de makers anoniem posten om vooral hun baan niet kwijt te raken!

Van mij hoeft GS niet objectief te zijn en hoeven er ook geen namen onder artikelen, maar waarom er dan kritiek komt die met naam en toenaam een column schrijft is me niet duidelijk.

In de post wordt mevrouw verweten is dat ze tegelijkertijd journalist bij Netwerk is en onder eigen naam een column geschreven heeft waarin ze duidelijk laat merken waar haar politieke voorkeuren liggen. Zo te zien brengt mevrouw een keurige scheiding aan tussen haar opinie en haar werk. Het ergste wat je de publieke omroep zou kunnen verwijten is dat er te veel links georienteerde journalisten werken en verder zou je kritiek kunnen hebben op de inhoud van het stuk.

Maar zoals gebruikelijk moet er vooral gebrald worden. Nederland wordt steeds dommer.

ander | 06-06-05 | 21:51

@preacher
Ja, dat bedoel ik. Oogkleppen. En veel mensen hebben dat inderdaad nog steeds voor, zoals bijvoorbeeld Simone van Geest. Vervelend he?

benage | 06-06-05 | 21:44

Trouwens de Rood-Roze Rukkersclub heeft het niet alleen binnen de media voor het zeggen... wat te denken van de verhoudingen binnen de Rechterlijke Macht?
Of duidelijker, erger en meer onaanvaardbaar; binnen het ambtenarenkorps?
-
-
Vertegenwoordigende democratie, een onafhankelijk rechtersgilde en vrije nieuwsgaring lijken aardige zaken, maar in de sinaasappeltjesmonarchie waar Rood en Oranje tot de elleboog in mekaars hol zitten zijn het nagenoeg zinledige en denkbeeldige begrippen geworden...
-
-
Amandla Ngawethu Matla Ke A Rona!

witvoet | 06-06-05 | 21:35

@witvoet@kenny
Bedankt voor de aanvullende informatie !
Ik zei ook al ' grijs verleden ' , maar het begint me weer te dagen.

preacher | 06-06-05 | 21:23

@Kenny013
Dat klopt inderdaad maar hun insteek was en is een ganz andere.
Zij zijn ook een van de weinige partijen geweest (op het CDA na, die daar veel te goed voor is beloond) die wijlen Fortuyn niet in de hoek zette als een tweede Eichmann. (Marcel van D., wij komen mekaar ooit nog tegen!)

witvoet | 06-06-05 | 21:18

@preacher
Ik zeg het niet graag maar ook Henk Kamp heeft menig scherp debat gevoerd over de falende integratie en de multikulgekte ten tijde van het tweede Kabinet Cock.
Ere wie ere toekomt...

witvoet | 06-06-05 | 21:14

@preacher De sp zag begin jaren 80 de problemen al, maar werden toen voor racisten uitgemaakt.

Kenny013 | 06-06-05 | 21:12

@Benage@20:31 n.a.v.@18:40
Dus 'het recht van de sterkste' was ook een stijlloos grapje en eigenlijk moeten we alles wat je typt maar niet meer zo serieus nemen .....
Overigens hou ik ook niet van de knuffelcultuur die bij sommige linkse (en rechtse) politici schering en inslag is.
Ik kan mij herinneren dat, in een grijs verleden, Frits Bolkestein de eerste politicus was die het probleem van mislukte integratie durfde te benoemen en toendertijd Jan Maat natuurlijk.
Verder durfde niemand zijn politieke vingers er aan te branden en had dus iedereen oogkleppen voor.

preacher | 06-06-05 | 21:09

En met betrekking tot die weinig verkapte, Kamerbreed gedane oproep wijlen Fortuyn af te slachten... als die bleekneus van een Volkert het niet gedaan had was het wel iemand anders geweest.

witvoet | 06-06-05 | 21:01

..."net" als hierboven moet natuurlijk "niet" spellen...

witvoet | 06-06-05 | 20:58

Het meerendeel van de Hollandsche Hoernalistiek doet niets anders dan het faciliteren van de zittende macht.
Nagenoeg al hun berichtgevingen lijken in dienst te staan van dat ene streven: het handhaven van de status-quo.
Het kritiekloos vormgeven aan een van Staatswege gefinancierd propagandaapparaat lijkt de breed begrepen insteek.
Kokervisies smaller dan de endeldarm van Witteman (alhoewel de salonsoosjalist Marcel van D. daar met z'n dunne plasser best regelmatig gebuurd zal hebben).
-
Niet alleen de berichtgeving an sich is uiterst gekleurd, de keuze van de thema's en onderwerpen zijn al helemaal discutabel.
-
-
"Ieders dienaar, niemands knecht" is zeker op Neerlands media net van toepassing. Het huidige samenraapsel van linkse zakkenvullers, semi-liberale gladpraters en rooie nono's dat momenteel de hoernalistieke zuil van ons publiek bestel pleegt te bestieren zou collectief de laan uit gerot behoren te worden.
-
In de Hoernalistieke Linkse Kerk is het tijd voor een Beeldenstorm!

witvoet | 06-06-05 | 20:55

@lefje
Inderdaad. Ieder nieuws is subjectief. Maar als wij dat al realiseren, dan hoort dat besef bij journalisten met knipperende neonletters op het bureau te staan. En het leuke is, wanneer je je dat bewust bent, kun je je gedrag daarop aanpassen. En dat onderdeel zie ik nu net niet gebeuren. Ik herken meer een houding van ´och, objectief bestaat toch niet, dus laat ik het ook niet meer proberen´...

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 20:53

@vraagstaart
-dit is niet rechts, dit is extreemrechts
-U bent een minderwaardig mens
-Eerst hoor ik Le Pen, dan hoor ik Fortuin, Nederland wordt wakker!
-in één rede Anne Frank en Fortuin en dan achterstellen dat je ze niet feitelijk in je rede aan elkaar hebt verbonden
-Kopspijkers van Cheque Spijkerman die Fortuin WEKELIJKS een eigen afzeikitem bezorgde.

Natuurlijk stelt de media achteraf dat de Nederlander hier niet gevoelig voor is. Maar wanneer Van Nelle Koffie net zoveel reclame zou kunnen maken, als dat Fortuin negatieve aandacht kreeg, dan gingen de verkoopcijfers door het plafond. Ik heb mijn conclusie wel getrokken en neem de diverse ´onafhankelijke´ programma´s met een flink pak zout. Nova met Clairy voorop!

On topic (blijkbaar):
Ik begin nu wel nieuwsgierig te worden naar de fysiek van die Simone. Pictures anywhere?

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 20:51

@preacher
mooi stukje. Feiten en gebeurtenissen objectief weergeven is moeilijk. Het vak van journalist is daardoor een moeilijk vak. Maar als je als journalist in je berichtgeving het dubbeltje steeds op dezelfde kant laat vallen ben je fout bezig. Dit is juist wat programma's als NOVA en Netwerk continu doen, steeds maar het volgens de "linkse" visie vertalen van wat er gebeurt. Het stukje van van Geest is hier een mooi voorbeeld van. En dat hele volksstammen die onzin voor waar aannemen is nog veel erger.

Iefje | 06-06-05 | 20:39

@LdZ dankjewel. In een complottheorie geloof ik natuurlijk evenmin, maar ik kon het ff niet laten "te reaguren op". Met de voorspelbare reacties van zij die de enige ware leer verkondigen, natuurlijk (Starfucker not included)

vraagstaart | 06-06-05 | 20:38

@preacher
Toch jammer, ik had meer gemikt op het losweken van een weldadig spruitjesaroma. Wat ik bovendien ook wil zeggen is dat het voor "links" geen zier uitmaakt wat je eigenlijke bedoelingen zijn, zolang je maar als zielig kan worden gezien. En zo'n volledig misplaatste opmerking over auteurs van bijna onleesbare boeken, tja, dat is stijlloos (pssst, dat is ook zo bedoeld).

benage | 06-06-05 | 20:31

Afsluitend nog ééntje dan:
"Evenals de politici die Pim Fortuyn voor extreemrechts uitmaakten, matigde het NOS Journaal na zijn dood plotseling zijn toon. Nu hij geen gevaar meer was voor de gevestigde politieke orde, werd Fortuyn met terugwerkende kracht een fatsoenlijk politicus. Maar na twee jaar goed gedrag begint de NOS helaas in oude gewoonten te vervallen.

Eerst werden de kiezers van Fortuyn vorige week (in het achtuur-journaal van 6 mei) afgeschilderd als labiele types die niet op Fortuyn hadden gestemd omdat ze achter zijn ideeën, maar omdat hij dood was: "De dood van Fortuyn bracht een schokgolf door Nederland teweeg en dat werd geuit bij de verkiezingen die een week later werden gehouden.
Gevolg: een monsterzege voor de Lijst Pim Fortuyn." De laatste opiniepeiling voor de moord voorspelde dat Fortuyn met 38 zetels minister-president zou worden.
Dus waarschijnlijk hebben juist minder mensen op de LPF gestemd doordat de leider van die partij was weggevallen, en niet zoals het NOS Journaal opinieert (de LPF kreeg 26 zetels).

Vervolgens kwam Fortuyn in het achtuurjournaal van 7 mei zelf aan de beurt, in een item over Frits Bolkesteins vertrek als EU-commissaris. De rol van Fortuyn werd geminimaliseerd door te stellen dat hij alleen maar ging oogsten wat Bolkestein had gezaaid. Een interessante opinie, maar het bewijs hiervoor werd niet geleverd, nieuws was het niet. En het Journaal toonde archiefbeelden waarin Bolkestein stelt dat Nederland met Fortuyn als premier een 'pleefiguur' zou slaan. Relevant was het niet, maar het was wel een mooie trap na.

Henry Sturman

HP/DeTijd, 14 mei 2004"

Je zit op de goede plek, Simone!

vraagstaart | 06-06-05 | 20:30

Ach, het is hetzelfde als de vraag of geweld op tv kinderen/mensen aanzet tot geweld. Voor ieder onderzoek die dat aantoont, bestaat wel een onderzoek die het tegendeel bewijst.

Voor de tweede keer in deze topic ben ik het eens met Vraagstaart. Ik geloof niet in een vooropgezette complottheorie. Waar ik wel in geloof dat is dat een groot deel van de pers en de politiek een bepaald klimaat geschapen hebben. In dat klimaat vond Volkert de rechtvaardiging voor zijn plannen. En ik geloof dat bij een objectievere berichtgeving en benadering de kans op een moordaanslag door Volkert kleiner geweest zou zijn.

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 20:29

Triest, maar deze trein draast stoicijns door. Nog altijd geloven vele mensen in "onafhankelijkheid" van de Nederlandse staatsomroep. Pure indoctrinatie, waarvoor de belastingplichtige blijkbaar graag betaalt.

Wolfgang | 06-06-05 | 20:07

@ sputnik Nee, inhuren hoeft niet. Karaktermoord is genoeg, er zijn voldoende idioten te vinden die je alleen maar in de juiste richting hoeft te zetten. Geertje W. krijgt zo al veel fanmail van mensen die het beste met hem voor hebben, mevrouw H. Ali ook. Maar dat mag best hoor, in dit land, want zij zijn toch maar foute mongeaulen en als die geen zelfmoord plegen mag je ze soms best een handje helpen. Voor hun eigen bestwil. En de kogel komt nooit ofte nimmer van links natuurlijk, want daar heeft men het monopolie op tolerantie. Schone handen,daar gaat het immers om. Simpel, niet?

vraagstaart | 06-06-05 | 20:04

@sputnik Ieder dorp een dorpsgek, ieder weblog z'n loggek.

Kenny013 | 06-06-05 | 19:59

Melkert en Rosenmöller die samen met Hans Laroes en Pieter Broertjes die Volkert van der G. inhuren om Pim af te knallen - fantastisch! Ik vind het in één woord geweldig dat in Nederland mensen rondlopen die hierin geloven. Het is alleen zo jammer dat die figuren hier bij GS rondhangen.

sputnik | 06-06-05 | 19:57

Starf*cker heeft gelijk. Iedere auto dient uitgerust te zijn met vesten en bij mogelijk vuurgevaarlijke idioten zijn ze te allen tijde verplicht zo'n ding te dragen. Sommige agenten dragen zelfs de hele dag een vest (van het nieuwe lichte type dan). Verder dient de politie in dit soort gevallen binnen enkele minuten ter plaatse te zijn (ik geloof 5 of 10). Zijn ze een keer op tijd is het weer niet goed :-P

Rest In Privacy | 06-06-05 | 19:49

@ Star Tuurlijk. Maar extrapoleren op de flame van sputnik was te verleidelijk, zeker in combi met de Hilverpliesie die met moeite verder komt dan Bureau Chroest-ev. En het blijft jammer van Pim, de teksten van Karel de Gucht waren dan helemaal om in te lijsten geweest - als je genoeg lijsten hebt, natuurlijk.

vraagstaart | 06-06-05 | 19:48

@vraagstaartje Kan je wel volgen. Maar een kogelvrijvest is standaard-uitrusting. De Hilversumse politie, offtopic, met voorsprong het meest blunderende korps in Nederland.

Starf*cker | 06-06-05 | 19:43

@ kentika als jouw soort daarop zit te wachten, blijf ik denk ik nog maar even leven. kleautvieaultje.

vraagstaart | 06-06-05 | 19:41

@Starfucker Hè, jammer want ik was net zo lekker op dreef - maar schrijven ze bonnen uit met een kogelvrij vest aan? Is het al zo ver gekomen in Hilverdorp? Toen in 2003 een noordafrikaanse medelander vóór de MacDonalds in de Kerkstraat zijn pipa rondzwaaide kwamen ze niet. Achteraf omdat ze "niet wilden provoceren". Zullen wel anderen geweest zijn, denk ik. Zonder vestje.

vraagstaart | 06-06-05 | 19:40

@ vraagstaart 06-06-05 @ 19:32

goh en ik maar denken dat alle Pim complottheorie aanhangers collectief zelfmoord hadden gepleegd?

(het is nog niet te laat hoor trouwens... mongeaul)

kentika | 06-06-05 | 19:36

[off toppic]

Even een vraagje over talpa =-)

Toen er een soort wedstrijdje werd uitgeroepen om een naam te verzinnen, konden heel veel mensen sms's.
Waarschijnlijk is hierbij veel geld verdiend. Er werd gekozen voor de naam "tien"
Nu heeft de rechter bepaald dat die naam dus niet mag, en nu vraag ik mezelf dus af of dat iedereen die dus sms-jes heeft verstuurd, dit geld zomaar kwijt is?

Want uiteindelijk heeft die zogenaamde wedstrijd dus niks opgeleverd, lijkt me.

Of zie ik spoken?

[/off topic]

Mr.A.N. Alvabeet | 06-06-05 | 19:36

on topic En als Geert Mak van SSimone Submission mag vergelijken met Der Ewige Jude van de Glinkse Kerk, mogen wij hem natuuuuurlijk met Julius Streicher vergelijken.

vraagstaart | 06-06-05 | 19:36

@vraagstaart Dit gaat ver. Ik geloof het niet. Die politie was inderdaad snel ter plaatse, maar in de buurt. Niet onlogisch, omdat het enige wat de Hilversumse politie doet parkeerbonnen schrijven is en gewichtig doen met een lasergun. Dan is het rond het Mediapark een goudmijntje.

Starf*cker | 06-06-05 | 19:36

@Starf*ckert: je kunt nog zo'n stijve plasser van die reet krijgen. Maar mij niet gezien.
Als die griet voorover bukt en ze doet haar lippen uit elkaar denk je op zijn minst dat de brand in de Fréjus-tunnel weer is opgelaaid. En dan rest je nog één ding: vluchten!

Maar effe to the topic: ik dacht dat Links het copyright had op het politieke correcte, maar nu is het blijkbaar gejat door rechts. Zou de dader op het kerkhof liggen in Italië of Amsterdam?

Nooit meer slapen | 06-06-05 | 19:34

@Kentika Believe me, 90% van de mannen hier zou het probleemloos met Simone van Geest kunnen doen. Ook zonder Hans Anders.

@Sturges Heb je het over die columns waarin je Jan Marijnissen uitriep tot je ideologische inspirator?

Starf*cker | 06-06-05 | 19:34

@ sputnik 06-06-05 @ 19:13
hoor jij niet in een baan om de aarde "bliep" te doen? Als rechtgeaard symbool van de voorsprong van het Sovjet-bestel op het decadente westerse imperialisme? Maar ik heb er nog wel één voor je:
Als de NOS niet in samenwerking met de NL regering de moord op Pim had voorbereid en haar eigen terrein ter beschikking had gesteld voor de executie, de Nederlandse Ljubljanka als het ware, had hij nog geleefd - en dat men op de hoogte was, lijdt geen twijfel. Want waar elders in dit land is de pliesie binnen 5 minuten, gehuld in kogelvrije vesten, ter plaatse en weet de ontsnapte zogenaamde "eenzame en solitair opererende moordenaar" te klissen en incommunicado te houden? Een parallel met de gebroeders De Witt is welhaast onontkoombaar, met de moord op Trotski trouwens ook. Tenenkrommend, ja.

vraagstaart | 06-06-05 | 19:32

@Lefje Bullshit

Starf*cker | 06-06-05 | 19:29

Nieuw! op GeenStijl:

Geylen op verlepte politici.

ik hoop maar dat men een grapje maakt, anders toch maar eens in optocht naar Hans Anders dit weekend. (of zit je echt zo omhoog Starf*cker?)

kentika | 06-06-05 | 19:27

" als de NOS een echt objectieve zender was geweest had Pim nog geleefd"

Het is toch werkelijk tenenkrommend hier. Dit soort dingen worden hier bloedserieus ingetypt. Nou ja, daar vraag je ook om met dit soort stukjes.

sputnik | 06-06-05 | 19:13

Het gaat eigenlijk helemaal niet slecht. De linkse kerk zit in de schophoek. Nou dan weten ze voor de verandering ook eens hoe dat voelt. En als de babyboomers met z'n allen het bejaardencentrum ingeduikelt zijn bestaat de linkse kerk ook niet meer.

Barbapoeppa | 06-06-05 | 19:10

Shit dat heb ik weer: wil ik eens on-topic van gedachten wisselen met Starf*cker, heeft ie het ineens over het 'nemen of doen van lekkere rubenstypes'....

Bel ff eerst in het vervolg als er een dergelijk topic komt, dan kan ik gelijk met je in discussie. Nu ben ik weer te laat.

En groen linkse tvprogramma's zoals netwerk..... mwoah, het zou wat. Mij hebben ze al eens gemailt dat ik 'nazistische' columns schrijf en dat ze die derhalve niet meer wilde lezen. Niks nieuws onder de zon dus. Genoemde verhalen over gl journalistiek is schering en inslag, bij alle omroepen, ook de commerciele. Kijk maar naar BvD.

Sturges | 06-06-05 | 19:05

. vanrechtsheeftvoorra 06-06-05 @ 18:57

Waar moet je het anders over hebben? Dat geleuter waar ze het over heeft hebben we al 100.000 keer gehoord.

BTW ik vind dat vrouwen hun mond niet hebben gekregen om mee te praten en hun handen niet om te schrijven.

neemjemoederindemali | 06-06-05 | 19:05

Dat die linkse gratenkut maar lekker de tyfus mag krijgen! Bah bah en nog eens bah!

Ik blijf erbij, als de NOS een echt objectieve zender was geweest had Pim nog geleefd. De Paul Wittemans van Nederland hebben bloed aan hun handen.

Iefje | 06-06-05 | 19:02

Wat is nou eigenlijk het probleem?

Van de NPS mag je onafhankelijkheid eisen, maar deze mevrouw werkt voor de KRO. In het nederlandse omroepbestel wordt het geld en de zendtijd verdeeld naar het aantal leden dat een omroep heeft. Het is vervolgens aan de omroep en de leden om te bepalen welke politieke koers hun actualiteitenrubriek heeft.

Als je het niet met Netwerk eens bent, moet je je lidmaatschap van de KRO opzeggen dan wel naar de ledenvergadering gaan en een andere koers eisen.

Zij die geen lid zijn, moeten niet klagen. Het is eigenlijk net zoiets als menen inspraak te mogen hebben in de koers van een politieke partij, simpelweg omdat de tweede kamer uit overheidsgeld wordt betaald.

London Calling | 06-06-05 | 18:58

Waar gaat dit in godsnaam allemaal over? Dat krijg je nou Star, als je begint over het uiterlijk van zo,n wijf. 't Zijn allemaal seksisten hier die geen van allen voldoende mogen neuqen.

vanrechtsheeftvoorra | 06-06-05 | 18:57

De honger naar zieltjes binnen de Linkse Kerk lijkt nimmer gestild.
Bommetjes zijn niet nodig, zij blaast uiteindelijk zichzelf wel op. De (G)Linkse kerk is er voor de milieubewuste grasvreter en de zielige medemens. Vandaar dat deze GLinksers er ook alles aan doen om zo veel en zo zielig mogelijke mensen naar dit land van Dominees en Handelslieden te halen...
Kwestie van overleven.
-
Wat me desalniettemin toch blijft opvallen is de aantrekkingskracht die dit soort partijen maar lijkt te hebben op geile ongeschoren borstdragenden.
Nergens makkelijker een naieve rimsmoel op te pikken dan in groene of roze-rode kring... (De parelkettinkjes van het semi-liberaal dubbele-namenclubje even daargelaten.)

witvoet | 06-06-05 | 18:52

hielenlikkerij, dat is het

De Zuid-Limbabwaan | 06-06-05 | 18:51

Links zijn staat gelijk aan met; een hart hebben ? Ik krijg de geur van Auschwitz in mijn neus van uw comment, mijnheer 'Benage'.
U bent ook sterrk generaliserend met uw
'socialistentuig '. Teveel Nietschze gelezen vielleicht ?

preacher | 06-06-05 | 18:48

Overigens nog bedankt voor het filmpje van die Van Geest. Ik ga vannacht HEEL eng dromen. Bah!

aardappel | 06-06-05 | 18:45

Lof der Zotheid 06-06-05 @ 17:43
Helemaal waar, dachten maar meer mensen zo.
Objectieve media bestaan niet evenals onbaatzuchtige eerlijke politici.

Kenny013 | 06-06-05 | 18:45

Jezus Christus van Nazareth, is het "zoek- het-lekkere-links-radicale-mokkel-dag"? Iemand Femke Halsema al gepost?

aardappel | 06-06-05 | 18:40

De linkse kerk, kan daar niet een bommetje op geworpen worden? Erg geestig hoe dat grachtengordelsocialistentuig van GL altijd oogkleppen (zonder paard) van stal haalt als het om "zwakkeren" (boehoe) gaat. We mogen ook best wel van Nietschze en Darwin leren (het recht van de sterkste e.d.).

benage | 06-06-05 | 18:40

Dat meiske mag mij de voeten ook wel eens schoonlikken. Zowel links als rechts heb ik graag schone voeten.

neemjemoederindemali | 06-06-05 | 18:33

Nog even over die bewuste column: GLinks gelul! Maar wel haar GLinks gelul.
Zie het probleem niet echt. Als van wannabe-hoernalisten maar wel duidelijk is waar hun standplaatsgebondenheid huist.
Even voor de helderheid: ik heb een aangeboren aversie tegen alles dat zich Groen-Links noemt.
Die discussie rondom die PC-Hoofttractoren vond ik aardig maatgevend, of die rondom de extreem betaalde schnabbels van air-miles-veteraan Paul R. ("Dit is niet gewoon rechts, dit is extreem rechts!")...
Met Groen heeft deze partij maar weinig te maken. Of het moet de kleur van hun ontlasting zijn na een avondje exclusief tafelen op kosten van de belastingbetaler.
-
Bah, wat een hypocriete patjakkers! Weet iemand hoeveel roet de tweedehands Mercedes-station van Halsema asemt?

witvoet | 06-06-05 | 18:28

King of controversy 06-06-05 @ 17:53
Was ook een beetje jennen, hoor. En vwb die fraudeurs en de 400 euro categorie: degenen die de gemeenschap tillen voor dergelijke bedragen (en voor veel minder trouwens ook), waarvan er een aantal zo leuk in de politiek bezig zijn trouwens, mogen wat mij betreft naar Siberië. En de ellende van vele bijstandsmoeders staat daartegen inderdaad in schril contrast - reden temeer om profiteurs van regelingen aan te pakken zodat het geld naar mensen gaat die het ècht nodig hebben. lijkt me. Maar inderdaad: off topic

vraagstaart | 06-06-05 | 18:20

@llox
Joris doet niet aan d-day.

Mazzel | 06-06-05 | 18:11

Dat worden uitgescheurde mondhoekjes !

preacher | 06-06-05 | 18:10

Ik zie aan mijn laatste post dat ik er weer verdomd lang over heb gedaan om thuis te komen.

vanrechtsheeftvoorra | 06-06-05 | 18:04

loopt Joris een dag voor of is het bij jullie ook 7 juni?

LLox | 06-06-05 | 18:03

Die Sharon Dijksma lijkt me ook wel een geile slet. Die ziet er 's ochtend in commissievergaderingen vaak uit of ze net met een natte lul in d'r gezicht is geslagen...
Maar ja ik houd niet zo van varkensvlees.

witvoet | 06-06-05 | 18:01

he joris, lang niet gezien...

zeker tijd over, met die nieuwe moderators... ;-)

Thijzzz | 06-06-05 | 17:59

Net ff gekeken op de site van de 2e kamer, maar geen geyle br33z4hs kunnen ontdekken:(

Thechronicles | 06-06-05 | 17:58

@. vraagstaart 06-06-05 @ 17:33
Zie, daar was ik al bang voor, met een opmerking over het inkomstenongelijkheid, wordt het mij meteen in de schoenen geschoven dat het liberale gedachtegoed maar niets is. Zal ik verder niet op gaan hameren, want LdZ zei ook al zoiets op 17:30.
Ik vind het wel op z'n minst vreemd dat er in een beschaafd land als Nederland mensen zijn die voor 10 miljoen frauderen en mensen die met 400 euro per maand moeten rondkomen. Persoonlijk vind ik dat dat verschil wel iets minder mag. Maar dat is Off Topic.

King of controversy | 06-06-05 | 17:53

@vraagstaart
Ik ken de fysiek van Simone niet. Afgezien daarvan helpt geen familieverpakking viagra tegen een groenlinkslidmaatschap. Doet je wel gelijk afvragen of vanuit milieuoverwegingen het beter is om condooms te gebruiken of de pil te slikken???

En nu we op één lijn zitten, kan ik ieder geval met een gerust hart een hapje gaan eten.

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 17:52

Dat je 'n mening hebt, wil nog niet zeggen dat je een column kunt schrijven. Wat een bocht!

DeMan | 06-06-05 | 17:52

@ Lof zijn we het toch weer eens...... tenzij je de mening van Starfuckert over het fysiek van Simone deelt, natuurlijk ;-)

vraagstaart | 06-06-05 | 17:49

@ Brusselmans
Ik had volledig zonder zijn toestemming een zin uit zijn post gebruikt om een puntje te maken. Mijn ambassadeur is inmiddels ontboden bij zijn minister van buitenlandse zaken. Ik ga ervan uit dat we deze zaak in der minne kunnen schikken. ;-)

@vraagstaart
Links claimt dat vangnet misschien te veel, maar dat is iets wat rechts laat gebeuren. Herverdeling van welvaart gaat mij ook te ver.

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 17:48

Van wie is dat mailtje eigenlijk? Namen willen we!

Jan-Kees | 06-06-05 | 17:44

@ vraagstaart

Dan zat ik te slapen..

*neemt nog maar Xanaxje*

Brusselmans | 06-06-05 | 17:44

Toch knap van die Netwerkdeaus. Ze heeft een discussie op gang over de paalbaarheid van vrouwelijke politici. Heel vreemd.

ZI | 06-06-05 | 17:44

@Starf*cker,
Die heimwee deel ik niet. (Alhoewel het wel lekker kan schuren en "hij" er mooi schoon van wordt -net een vlezig wasstraatje...)
Die afrobossen op de pruim doen mij, zeker enigszins beklonterd, altijd denken aan een bouvier die een bak vanillevla staat leeg te slobberen...

witvoet | 06-06-05 | 17:44

@ Brusselmans 'k zou niet durven - straks moet ik ook een excuusbrief schrijven ;P

vraagstaart | 06-06-05 | 17:43

@vraagstaart
Had ff een voorbeeldje nodig, we rekenen de copyrights nog wel een keertje af! ;-)

We posten even langs elkaar heen. Toch ff m'n laatste post aanvullen. Wat je zegt sluit ik me volledig bij aan. Ik zeg ook absoluut niet dat de uitkeringen fors verhoogd moeten worden, zodat mensen lekker uit kunnen slapen voordat ze een mooie blingblingscooter kunnen gaan aanschaffen.

Ik denk wel dat extreme standpunten nooit tot oplossingen leiden. In het superkort: Nederlandse werkgevers moeten openstaan om ook allochtonen een kans op de arbeidsmarkt te geven, en islamitische organisatie moeten fundamentalistische uitingen (in welke vorm dan ook) gezamenlijk, onvoorwaardelijk en keihard veroordelen. En van beide kanten denk ik dat er nog wel wat ruimte zit om naar elkaar toe te komen.

Blijft staan dat mensen die écht gewoon buiten de pot pissen (misbruik sociaal vangnet, crimineel gedrag) keihard moeten worden aangepakt. Wat mij betreft harder dan nu het geval is.

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 17:43

@ Lof der Zotheid 06-06-05 @ 17:36
voorbeeld van elkaar kruisende posts - natuurlijk heb je gelijk met wat je hier stelt (voor mij, tenminste). Een sociaal vangnet moet je als samenleving hebben, maar waar ik me wel eens aan stoor is de gedachte dat Links daar het monopolie op zou hebben. De eerste sociale wetten in dit land waren door liberalen bereikt, toch? En dankzij het aanmoedigen van initiatief, ook in belastingtechnische zin, betaalbaar. En als ik dan "herverdeling" hoor, krijg ik weer dat "vuile kapitalisten" gevoel wat zooooo '70 is..

vraagstaart | 06-06-05 | 17:41

@ vraagstaart

Beschuldig je LdZ van plagiaat?

Brusselmans | 06-06-05 | 17:40

@LdZ
Sommigen vallen helaas, vooral de laatste tijd, naast dat vangnet.Misschien doordat er al teveel mensen inliggen die daar niets te zoeken hebben.

preacher | 06-06-05 | 17:40

@ Starf*cker

Hoewel Karla Peijs de eeuwige beweging volbrengt met een fraudeur van het zuiverste water en dus het respect van een aanhanger van het nihilisme verdient, rammel ik in mijn zelfverkozen universum van eenzaamheid liever aan de tietjes van Mirjam Sterk.

Brusselmans | 06-06-05 | 17:39

@King of controversy,
Over dat de criminaliteit afneemt wanneer eenieder een bijvoorbeeld van Staatswege uit gefaciliteerde minimale levensstandaard krijgt toebedeeld, zijn de criminologen het niet echt eens.
Mentaliteit, opvoeding en misplaatste superieuriteitsgevolens spelen ook een rolletje!
-
Over de criminelen die de Nederlandsche belastingbetaler bestelen middels hun prijsafspraakjes, kartelvorming etc. etc. is een leuke boom op te zetten...
-
In 010 hebben we net dat geintje van Wim Scholten gehad die namens de Rotterdamsche bevolking zijn holmaat, bedrijvenverkrachter en berucht wapenleverancier Vd. Nieuwenhuyzen een slordige 200 miljoen eurietjes gunde...
-
Wat mij betreft hangen we deze struikrovers hiero aan de vlaggestok van het Stadhuis.
-
En wat te denken van de geinstitutionaliseerde lobby die overheidsaanbestedingen in de breedste zin van het woord met een procent of tien opkosten?
-
Aanpakken dat tuig!

witvoet | 06-06-05 | 17:37

@Lof Hé, die tekst herkende ik ;)
Maar mogen wij hier samen constateren dat de onderklasse in ZA geen droog brood heeft en we hier het fenomeen "uitkering" hebben? En een partij kansen voor onze -ook Marokkaanse- medeburgers die er niet om liegt? Waarvan er de laatste 5 jaar overigens verfrissend veel op goede plekken het bedrijfsleven instromen en daarmee de K*tmarokkaantjes het argument uit handen slaan dat er geen kans voor ze is? Maar dat je geacht wordt iets te leren en dan iets te doen?

vraagstaart | 06-06-05 | 17:37

@vraagstaart
Je trekt het in het extreme en da's niet nodig. Nederland heeft altijd een goed sociaal vangnet gehad. En ondanks alle nadelen die daaraan kleven (misbruik, e.d.), is dat vangnet ook de basis voor een leefbare samenleving. Zelfs als je zelf dat vangnet niet nodig hebt. Dat vangnet moet je dan ook maar niet teveel afbreken. Misbruik ervan echter wel veel harder aanpakken.

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 17:36

@ King da's hetzelfde hoor - maar dan is de diefstal van regeringswege en dus "legaal". Leuk om te zien dat die beweging door Dolle Joop in de '70-er jaren (toen Nederland nog zo knus gegijzeld werd door Links) al is ingezet en geresulteerd heeft in de grootste economische neergang ooit - maar we waren wel *allemaal* arm, gelukkig. Want de centen zaten al lang en breed in België, en de werkgelegenheid was ook op. Nee, goeie ideeën, afpakken is de manier. Ondernemerszin en initiatief, dat leidt alleen maar tot ongelijkheid en mensen die de rest op sleeptouw nemen naar onverdiende welvaart. Een enge, om niet te zeggen liberale gedachte, waar geen goed woord over te zeggen valt. De macht aan het proletariaat! Allemaal niks, dan is er geen grond voor criminaliteit. Een mooie rol voor de overheid, als we dan ook nog iedereen dom kunnen houden is er geen vuiltje aan de lucht. Misschien de DDR weer nieuw leven inblazen?

vraagstaart | 06-06-05 | 17:33

@. King of controversy
En dat is een inzicht wat ik tijdens een verblijf in Zuid-Afrika gekregen heb. Je hebt daar een leuke middenklasse. Helaas moeten die constant paranoide zijn, omdat de onderklasse geen droog brood heeft en dat daarom op illegale wijze bij de middenklasse vandaan probeert te halen.

En dat is de nuance die ik dit tijdperk van rechts politieke correctheid mis. Of het wordt vertaald als doodknuffelen, of het wordt in het ridicule getrokken: "lever gewoon je centen bij die jongens in, dan hoeven ze het niet 's nachts bij je te komen halen..... waarom denk ik daar nou weer niet aan?"

Zorg voor een goede basis en pak de overblijvende criminelen keihard aan. En daar passen bijvoorbeeld ook gelijke kansen voor iedereen (incl. Marokanen) op de arbeidsmarkt bij, net als gelijke straffen.

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 17:30

@Fuckje Nee, Brusselmans kennende is Karla Peijs voor hem een bron van vleselijk genot.

Starf*cker | 06-06-05 | 17:27

Ze moeten gewoon dat hele omroepbestel opblazen en twee kanalen in het leven roepen. Een een beetje rechts, de ander een beetje links georiënteerd.
@brutus68 17:13
Het gezicht van de EO is tegenwoordig Henny Huisman. Dus die club begint behoorlijk overbodig te raken.

Barbapoeppa | 06-06-05 | 17:27

@ vraagstaart& Muxje
Sorry, was kennelijk wat onduidelijk.
Ik bedoelde meer een herverdeling van de rijkdom, zoals de SP die voorstaat. Maar met dat soort uitspraken moet je hier op GS erg voorzichtig zijn. ;)

King of controversy | 06-06-05 | 17:27

@Witvoet Ik denk dat dat bij Simone anders is. Die is gezond ijdel en ik denk bekwaam met de ladyshave. Hoewel: soms heb ik wel eens heimwee naar die enorme bossen soms klonterend schaamhaar. Ha Ha.

Starf*cker | 06-06-05 | 17:26

@Brusselmans,
je bedoelt Mirjam Sterk?

fuckje | 06-06-05 | 17:25

Moeten moslims in nederland nu verplicht met een groene halve maan zichbaar op hun kleding dragen?

Deze mevrouw is niet van deze wereld. En de belangenverstrengeling is tenenkrommend.

Wat mevrouw vergeet te vermelden is dat europa gegijzeld wordt door radicale moslims. Knuffelen maat weer.

Mazzel | 06-06-05 | 17:25

@Starf*cker,
Neem graag aan dat het een smakelijk borstdragend tweevoetertje is (plaatje kan danook geen kwaad), Groen-Links trekt wel meer strakke wijven...
Maar ze scheren zich vaak niet en dat zie ik toch als zwaar ant1-opwindend minpuntje. Van het overtollig lichaamshaar van die Femke kun je met gemaak een trui breien.

witvoet | 06-06-05 | 17:24

@King of controversy: dus de inbrekers houden wel op met inbreken als we ze ons geld gewoon geven? Daar zit wel wat in, ja :)

Muxje | 06-06-05 | 17:24

@King zo is dat - lever gewoon je centen bij die jongens in, dan hoeven ze het niet 's nachts bij je te komen halen..... waarom denk ik daar nou weer niet aan?

vraagstaart | 06-06-05 | 17:24

@Brusselmans Karla Peijs

Starf*cker | 06-06-05 | 17:24

@ witvoet
Waar je ook niemand over hoord, is de overeenkomst die bijna alle "kleine" criminelen hebben, of eigenlijk niet hebben, namelijk geld. Mijn overtuiging is dat als je mensen een redelijke levensstandaard kunt bieden, zonder al te grote verschillen binnen de maatschappij, de criminaliteit enorm zal afnemen. en dan ten slotte nog een vraagje: Je zegt dat het merendeel van de daders in Opsporing Verzocht van buitenlandse komaf is. Hoeveel financieele schade zouden al die daders van het afgelopen jaar bij elkaar veroorzaakt hebben, en vergelijk dat dan eens met de bouwfraude. En waar kom je dan op uit?

King of controversy | 06-06-05 | 17:23

@ Starf*cker

Hoe heet dat geile diertje van het CDA ook alweer?

Brusselmans | 06-06-05 | 17:22

witvoet, dat zijn dan waarschijnlijk wel de feiten. Grote geest.

Dr.Grishnackh | 06-06-05 | 17:20

Wat een gezwets van dat mens, echter stem ik liever links van het midden dan op die enorme kwal van een Wilders.

choco | 06-06-05 | 17:20

@brutus68 zie je wel? zelfs ons jusititie-apparaat wordt gegijzeld door Rechts! Als Marokkaan moet je boeten voor misdrijven die kaasjes plegen. Zo heeft onlangs een oud vrouwtje haar tas stiekum over een Mocro op een scooter gehangen en is toen heel vals om de pliesie gaan roepen. En ze hebben nota bene niet haar, maar hem gearresteerd!

vraagstaart | 06-06-05 | 17:19

@vraagstaart Ja,. ja. Dat zal zijn. Soms is zo'n Rubens-dame fysiek onweerstaanbaar. De Simone van Geest-variant. En ze is nog slim ook. Voormalig voorzitster van de Studenten Vakbond. Laten we zeggen een aantrekkelijke fyasieke variant op Sharon Dijksma. Persoonlijk vind ik Van Geest opwindender dan dat zuignapje van een Agnes Kant.

Starf*cker | 06-06-05 | 17:18

volgens mij is die vacature bij geenstijl vervult.. het wordt alleen nog even gepost onder de naam Joris..

McCool | 06-06-05 | 17:18

@ZI is moeilijk... ik zoek eigenlijk een partij met 3 kenmerken:
1) een goed en helder beginselprogramma;
2) goede politici die dat beginselprogramma kunnen uitdragen ('verkopen'), oftewel een club die het beginselprogramma effectief in de politiek brengt, en ook goed is in het winnen van meer zieltjes voor dat programma. Als ik de enige ben die op ze stemt schiet het niet op.
3) een stevig, hecht kernteam dat het beginselprogramma in principe onderschrijft, en zo de partij levensvatbaar maakt (en voorkomt dat de boel versplintert).

De SP heeft punt 2 en 3 maar ik lust hun ideologie niet. LPF zat redelijk op punten 1 en 2 maar zijn met punt 3 volkomen op hun bek gegaan. Wilders scoort zeer hoog op punt 1, redelijk op punt 3 (even afwachten, maar het hebben van de naam van een persoon in de partijnaam is altijd een heel slecht teken), en punt 2 lukt hem ook wel waar het om het publiek gaat, maar of hij en zijn partij ook in Den Haag een rol gaan spelen...?

Muxje | 06-06-05 | 17:17

Jongens niet zo op Star mopperen. Hij heb een week in een zandbak in de broeiende zon gezeten en dan gaan die hersencellen een beetje raar doen. Komt wel weer goed. Hoop ik.

vanrechtsheeftvoorra | 06-06-05 | 17:17

. witvoet

Moet je eens in de bajes gaan kijken.., ongeveer dezelfde verhouding als in Opsporing Verzocht...

brutus68 | 06-06-05 | 17:17

LOL@witvoet

vraagstaart | 06-06-05 | 17:15

@vanrechtsheeftvoorra
Ik heb me ook suf gegoogled

nameNick | 06-06-05 | 17:15

Het vergif van rechtse onverdraagzaamheid heeft al tijden ook voor een deel de publieke omroepen in haar verziekende greep.
Wat te denken van dat zootje racisten die wekelijks een programma als Opsporing Verzocht pleegt te maken?
Het leeuwendeel van de opgebrachte zaken heeft betrekking op daders met "een getinte huidskleur", "een negroide uiterlijk", is waarschijnlijk "van Marokkaanse komaf" undsoweiter undsoweiter...
Kijk: DAAR hoor je nou nooit iemand over!

witvoet | 06-06-05 | 17:15

@ Starf*cker 06-06-05 @ 17:07
"ze heeft iets fysieks": het mens draagt meer bij zich dan het weekrantsoen vet en olie voor een gemiddelde rood-Chinese arbeidersbrigade! Je houdt wel van veel, geloof ik? Makkelijk lullen trouwens over gegijzeld worden door rechts, als je 30 jaar gijzeling door links achter de rug hebt - maar daar hoor je de schat niet over, natuurlijk. In ieder geval kan ze een rondje gijzeling op water en brood prima doorstaan, al duurt het een maand of vier.

vraagstaart | 06-06-05 | 17:14

*wrijft ogen uit* kijkt/leest nog eens... het staat er toch echt. starfucker wordt gelucaseerd.
ha weer een nieuw GS werkwoord na het rabarberen.

G-unite | 06-06-05 | 17:14

Ik kan echt nergens een feauteau van dat mens vinden.

vanrechtsheeftvoorra | 06-06-05 | 17:13

. Starf*cker

Kom op zeg, dat zuilen-gedoe van de omroep
is al lang achterhaald. Hooguit de EO heeft nog een eigen gezicht, de rest niet meer, dus dat is geen argument...

brutus68 | 06-06-05 | 17:13

Ik heb een paar maanden gevochten tegen de censuur op het NCRVforum stand.nl. Discussie.nl (zogenaamd NOS, maar ook NCRV). Er zat daar een knuffelturk die allerlei beledigingen mocht uiten aan het adres van Nederlanders en vage niet onderbouwde verhalen afstak over hoe hij de dingen zag. Als je hem daar op aanviel, had je meteen zijn fans op je nek en als je zijn argumenten onderuit haalde, werd of de draad weggemoffeld op een ander deel van het forum, of je werd geband.
De chatsessie met de redacteuren van de NOS was ook verhelderend. Alle vragen werden vooraf gemodereerd en echt kritische vragen kwamen er gewoonweg niet door.

vlunk | 06-06-05 | 17:11

@. aardappel
zo... uitgeneuqt?

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 17:10

@ZI Gelukkig stem ik principieel nooit. Maar stel je voor dat ik met een pistool op de borst zou moeten kiezen. Dan werd het toch Marijnissen en geen Geert Wilders. Peter R verwacht ik niet in de politiek, helaas.

Starf*cker | 06-06-05 | 17:09

@Brutus
typisch voorbeeld daarvan vind ik altijd dat bij wetgeving de aaibare extremen opgezocht worden. Met uit te zetten asielzoekers bijvoorbeeld. Nooit laten ze zien dat de van toepassing zijnde regelgeving heel wat mensen het land uitschopt die hier niets te zoeken hebben. In ieder geval niet volgens de regels die wij als samenleving redelijk vinden. Neem de zaak Gümüs. Lekker aaibaar voor de publieke opinie en reuze handig als instrument tegen de regelgeving.

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 17:07

@Pritt Toch zou ik met Simone wel kunnen doen. Zelfs in de naar asperge-pis ruikende toiletten van het Maagdenhuis. Ze heeft iets fysieks. Stevig en lekker. IK begrijp Maarten de Groene tuinkabouter wel.

Starf*cker | 06-06-05 | 17:07

@ Starf*cker

Het is een treurige constatering en hoewel een pretentieuze stukjesschrijver met een proteststem altijd de oppositie (destijds dus Fortuyn!) dient te steunen gaat mijn stem wederom naar Ayaan Hirsi Ali..

Kom maaarrrrrrr...

Brusselmans | 06-06-05 | 17:07

Starf*cker
Voor wie zou je een proteststem uitbrengen? Balkie, Zalm of wie dan ook zal een stem voor de SP niet uitleggen als een stem TEGEN het CDA of de VVD. Je stemt toch voor jezelf? Ik ben wel benieuwd naar de partij van Wilders en Peterrr, wellicht dat die ons wat te bieden hebben.
Maar de SP in de regering.. brr, de gedachte alleen al. Hoe realistisch ben je als partij als je voor gelijkheid van iedereen ben en zelf in een ferrari rijdt?

ZI | 06-06-05 | 17:05

Na dat akkefietje met Maartendegroenlinkselul in de toiletten van het Maagdenhuis noemden we haar Simone van Poelgeest.

Pritt Stift | 06-06-05 | 17:05

@Aardappel, Brutus Netwerk is niet objectief. Hoeft ook niet. Men vertegenwoordigt de katholiek-progressieve zuil de KRO. De Volkskrant op tv zeg maar. NOVA met geit Polak is iets anders.

Starf*cker | 06-06-05 | 17:05

@Starf*cker: Links zijn is geen probleem; iedereen heeft wel een afwijking. Maar laat ze haar gedachtenkronkels dan namens haar partij spuien. En niet bij een opiniemakend TV-programma dat pretendeert objectief te zijn. Linkse staatstelevisie is zoooo Jozef Stalin.

aardappel | 06-06-05 | 17:02

@Brusselmans Exact mijn dilemma. Ik hoorde afgelopen weekend interviews met uitgever Derk Sauer en tv-producent Harry de Winter en die zijn mede om die reden al wat langer SP-stemmer.

Starf*cker | 06-06-05 | 17:02

Waarom lees ik hier nergens dat men een genuanceerde en neutrale berichtgeving mag en moet verwachten van de Publieke Omroep?? Die Publieke Omroep wordt door ons allemaal betaald. Als Netwerk door pakweg Talpa zou worden uitgezonden en betaald zou het me geen fuck kunnen schelen wat voor nonsens ze uitzenden. Maar hier gaat het om publiek geld en de Publieke Omroep, dan mag je een neutraal beeld verwachten. Neem de BBC bv., daar gaat dat over het algemeen prima. Dat heet professioneel met je vak omgaan..

brutus68 | 06-06-05 | 17:02

@Starf*cker; Ik heb dus toch wel wat gemist? Ga vanavond dan voor het eerst naar dat Netwerkt kijken. Iemand een leuke feauteau van heur?

vanrechtsheeftvoorra | 06-06-05 | 17:02

@ Starf*cker

In wat voor een treurige parlementaire democratie leven wij wanneer een eng clubje maoisten meer sympathie opwekt dan alle gematigde partijen bij elkaar?

De SP dient de splinterpartij te blijven die het op grond van de standpunten behoort te zijn maar ook ik kan me niet aan de indruk onttrekken in Jan Marijnissen een van de weinige integere kamerleden te zien.

Heel wat beter dan de door de grondwetcampagne over elkaar buitelende leugenaars van GroenLinks.

Wanneer zal Geert Mak weer eens met een schrijfseltje komen?

Brusselmans | 06-06-05 | 17:00

Mannen, mannen. Van der Geest is een lekker ding met een heerlijke volle kont. Een kilo of 75 strijdbaarheid. Dus ook in de column. Ze gaat nog op de barricades voor het behoud van de goudvis als beschermd huisdier. Ik mag haar wel, heur columns zijn Nederland in de Melkert-jaren ten voeten uit.Overigens is het ook weer geen straf om door Siemoontje geknuffeld te worden.

@ZI Volgens mij zijn er nauwelijks alternatieven voor iemand met een proteststem. Links, maar toch realistisch is geen slechte leus voor een partij bij de komende verkiezingen.

Starf*cker | 06-06-05 | 16:59

*kuch* *kuch* Netwerk nam anders als eerste actualiteitenprogramme ene heer Pim F. serieus *kuch kuch*

Pharos | 06-06-05 | 16:59

Ik heb nog nooit naar Netwerk gekeken. Is maar goed ook voor mijn bloeddruk, zo te lezen.

vanrechtsheeftvoorra | 06-06-05 | 16:57

De linkse journalistiek is vleugellam. Decennialang maakten ze de dienst uit, maar ze worden niet meer geloofd. De DDR is geen heilstaat, een Marokkaan is niet een slachtoffer van de autochtonen, een pedofiel is geen zieligerd. Af en toe zie je nog een stuiptrekking van een links schaapje als Simone van G. - laten we ons er niet druk over maken. Natuurlijk, ze zouden 'sorry' kunnen zeggen nu hun ongelijk in zoveel kwesties ondubbelzinnig is aangetoond, maar dat is nog een stap te ver voor de Barendsen en Wittemannen onder ons.

Onbevlekt blazoen | 06-06-05 | 16:54

Bravo Joris!

Inderdaad is het belachelijk dat de Polen als een stel racisten zijn neergezet. Ze hebben gewoon hun werk gedaan zoals je al zegt.

Maar zoiets wordt door onze 'kwaliteits' programma's weer aangegrepen om eens lekker te allochtoontjeknuffelen en de Polen verder de grond in te drukken.

Blfrt | 06-06-05 | 16:51

@MYRZ
Dude - er staat toch commentaar bij van Joris of niet soms? Hele stuk is vaag. Bandbreedte vervuiling (weet je hoeveel porn erdoor heen gejast had kunnen worden in de tijd dat iedereen deze pagina aan het downloaden was? Wereldwijd heb ik het over. Als je de getallen ziet dan schrik je je dood en denk je: 'had ik maar porn gedownload'...

deBeer_Int. | 06-06-05 | 16:51

Trouwens, ff iets anders: gaan de Geenstijlers die nu nog voor De Telegraaf werken zich dan wel principieel gedragen en hun ontslag indienen? Of gaat dat dan ook weer te ver? :P

Pharos | 06-06-05 | 16:50

En ergens heeft ze toch wel gelijk. Allereerst ben ik zeker géén groenlinkser. Ten tweede is over het algemeen mijn gedachtengoed te vinden ter rechterzijde van het politieke spectrum. Ten derde sluit ik niet mijn ogen voor het feit dat er politiek wel een aantal zaken voor verbetering vatbaar zijn (ahum...).

Jarenlang heeft de de maatschappij gezucht en gesteund onder de links politieke correctheid. Als gevolg van de Twin Towers en de moorden op Fortuin en Van Gogh en de politieke invloed van diezelfde Fortuin is deze deken van linkse politieke correctheid verdwenen. Wat ik wel zie is dat, in plaats van deze links politieke correctheid er nu sprake is van een rechts politieke correctheid.

Iemand die ook maar enige nuance in de discussie aanbrengt, bijv. met betrekking tot mocro's, wordt nu finaal afgebrand. En dat is net zo fout, omdat een oplossing van dergelijke problemen in het midden te vinden is.

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 16:50

@kalief
hear, hear

@pharos
Lateraal denken heet dat...

Bugger_Me | 06-06-05 | 16:50

Ken anders nog wel het waargebeurde verhaal van een bus vol met VMBO-jongeren die staande gehouden werd aan de Tsjechische grens, 's avonds rond een uur of zeven. Alle zes Marokkaanse jongens werden door de douane de bus uit gesleurd, hun paspoorten ingenomen, ze moesten zich volledig uitkleden voor een uitgebreide body-search waarbij den aarsch ook niet gemeden werd voor een 'cavity search'. Vervolgens hebben ze zes uur(!) in de bak doorgebracht in het douanegebouw voordat een ijlings opgeroepen Nederlandse assistent-consul vanuit Praag ze kon komen ontzetten. Verklaring van één van de douaniers aan een woeste leraar: "Simpel: het zijn Arabieren, en dús zijn het drugsdealers."

Pharos | 06-06-05 | 16:48

@brutus68
Yep, dat heet een eigen agenda en zolang je daar eerlijk in bent mag je van me. Als je berichtgeving gaat kleuren met je persoonlijke visie (wat volgens mij altijd gebeurt want wie is er nou neutraal?) dan wordt het wat schimmiger.
Kijk maar naar de verpolitiekialiseerde (2x woordwaarde) zenderdiscussie omtrent Fox news, CNN, Al Jazheera ed.

@MYRZ
Was het een column of was het een column? Lezen vriend. Als ze dit standpunt via een reportage verkondigt in Netwerk of Nova dan hebben we een 'issue'. Pim schreef ook in de Elsevier vroegah....

Bugger_Me | 06-06-05 | 16:48

*trekt boetekleed aan* Sorry gaat wat ver.

rennie b | 06-06-05 | 16:47

(Joris, je moet duidelijker aangeven waar het mailtje ophoudt en jouw commentaar begint, als dat er al onder staat.)

"Dus hoezo onafhankelijke journalistiek? [...] In haar column in de Journalist schrijft ze:" En dit staat in dezelfde alinea. Heeft deze schrijver stront in z'n hersenen? Het is een COLUMN!

Een column is per definitie geen journalistiek artikel, maar een persoonlijke visie. Mensen schrijven columns omdat ze die eigen mening nergens anders (bijv. in Netwerk) kwijt kunnen.

Omdat deze mening in een column staat ipv in een Netwerk-beleidsstuk, wordt de journalistieke onafhankelijkheid juist bevestigd ipv ontkracht zoals de bedoeling was van de mailer en Joris. Zij vallen in ermee hun eigen kuil.

kalief | 06-06-05 | 16:46

@.Alexander the Second
Terecht niet the first.

ventus_aqualis | 06-06-05 | 16:46

@alexander
Demoniseer jij nou net alle reaguurders ?
Hoe makkkelijk het is om een ieder over dezelfden kam te scheren..

preacher | 06-06-05 | 16:45

Kamp Schattenberg is met de kantines van diverse plaatselijke voetbalverenigingen en een lik verf best in ere te herstellen.
Noemen we het geen Kamp Westerbork of Schattenberg maar de Riffberg!!. Even wat spoorlijnen rechttrekken und jetzt gehen wir wieder loss!!.

rennie b | 06-06-05 | 16:45

Houdt het geknuffel dan nooit op?

Framoes | 06-06-05 | 16:44

@Bugger_Me
.
Nee, want ja, als ze dat bij Nova had gedaan, dan was Nova niet meer objectief.
.
Brillenschoonmaakdoekjes (= leuk voor Scrabble) zijn niet meer zo heel duur tegenwoordig hoor...

MYRZ | 06-06-05 | 16:43

.Bugger

Maar het geeft wel aan met wat voor insteek ze d'r itempjes maakt....

brutus68 | 06-06-05 | 16:43

Ach, wie kan het wat schelen. Feitelijk vertegenwoordigt de gehele publieke omroep het gedachtegoed van links Nederland. Waarom? Omdat de mensen achter het gehele publieke bestel zo ongelooflijk zijn doordrenkt van het linkse moraal, dat dat er via hun porien uitstroomt. Het is niet zozeer dat zij de linkse kerk van steun voorzien, maar zij zijn het er gewoon mee eens. Ik vind dit niet erg. Het denkbeeld over Marokkanen, of dit nu links of rechts is, is altijd normatief. Er is niet zoiets als een waarheid. Mogelijkerwijs heeft Geert Mak gelijk, mogelijkerwijs Fortuyn. Wie ligt er wakker van.
Ik weet wel dat er een nieuwe vorm van politieke correctheid is ontstaan. Veel van de reageerders hier gaan mee met die stroom. Oftewel: lekker melullen met de posts van geenstijl. Zonder dit men zich daadwerkelijk verdiept in problematiek die de samenleving herbergt. Zowel Fortuyn als Mak hebben recht van spreken. Dezen hebben bestudeerd en geoordeeld.

Alexander the Second | 06-06-05 | 16:42

@brutus68.

En daarom heeft deze dame haar column niet breeduit in de uitzending geëtaleerd maar op persoonlijke titel in dat slaapblaadje VN geponeerd.

Bugger_Me | 06-06-05 | 16:41

@deBeer_Int.
Het is een ingezonden brief, stelletje mongolen...

MYRZ | 06-06-05 | 16:41

Heb me afgelopen maandag bij mateloos gestoord hoe Pouw en de "slons" op Rouvoet reageerden. Toen Rouvoet aangaf te zullen bidden dat het nee-kamp zou winnen zat het duo als een stel domme pubers te giechelen, ongelooflijk irritant. Overigens ben ik van mening dat een journalist best wel een eigen mening mag hebben, maar van een progamma van Netwerk of Nova verwacht ik een neutrale en objectieve berichtgeving en geen linxe propaganda..

brutus68 | 06-06-05 | 16:40

wat een slecht stuk. ik begreep er in eerste instantie geen flikker van. normaal zijn jullie stukjes te lezen met een IQ-ddemper op, maar hier sloeg de filter toch wel op tilt en moest ik het hele stuk opnieuw door ploegen. wat is de bijdrage? waarom? waarom?

deBeer_Int. | 06-06-05 | 16:39

spijkers: check
water: check
duimstok: check

Bugger_Me | 06-06-05 | 16:39

@The Real Ja,ja. Dat jij je nou door zo'n dame met ronde derriere laat vertellen dat je een gijzelnemer bent.

Starf*cker | 06-06-05 | 16:37

Joris, een goed stuk man! Ga zo door en ge zult spinazie eten.

aardappel | 06-06-05 | 16:36

Links rechts troelala

John McClane | 06-06-05 | 16:36

Ach, ik vind Netwerk wel ok, maar je moet wel door dit soort facades heen kunnen of in ieder geval proberen te kijken.

ThE_ED | 06-06-05 | 16:36

@TRS,
daar dus :)

MYRZ | 06-06-05 | 16:35

Ach mijn god toch, de kutmarokkaantjes worden gedemoniseerd. Hoe zou dat toch komen.....

preacher | 06-06-05 | 16:35

@Barry Nog even en dan stem ik uit overtuiging SP. Alleen Van Bommel en Kant weg. Maar ze hebben wel gelijk.

Starf*cker | 06-06-05 | 16:35

relatief oud nieuws, ik was dit al eerder tegengekomen, weet even niet meer waar.

TheRealShowstopper | 06-06-05 | 16:32

De mocro flavor is dus weer een gesubsidieerd mocro favor geworden?

ed.. | 06-06-05 | 16:32

"Nederland wordt gegijzeld door rechts". Verschrikkelijk toch.

ventus_aqualis | 06-06-05 | 16:31

Ha,ha. Het is overigens wel een smakelijke dame en de ex van Jeroen Latijnhouwers, de presentator van Editie NL van RTL 4. Het is een lieve maar wat naieve journaliste. Bij Netwerk is wat de politieke correctheid betreft die vreselijke Kees Boonman veel erger. Die heeft eelt op zijn vingers vanwege het eeuwig in de lucht priemen.Deze voormalig NOS verslaggever is de overtreffende trap van Job Friszo. De invloes van meisje Van der Geest bij Netwerk is marginaal. Zo'n Clairey Polak is een veel grotere ramp. Naar deze,kuch, kuch, neutrale presentatrice kan ik niet meer kijken zonder dat de tekst van een interview met deze dochter van Alexander Pola mij te binnen schiet. In de VARA gids liet deze sprekende slons weten uit volle overtuiging Groen Links te stemmen.

Starf*cker | 06-06-05 | 16:30

Ik denk dat ieders ogen wel geopend werden tijdens de JAAAAAAA campagne afgelopen weken. Schokkend.

Henceforth | 06-06-05 | 16:30

@Barry
.
Aaaah, heeft de SP ook es een beetje minder aandacht? Al jaren wordt links normaal gesproken voorgetrokken, maar nu de SP tegen was, lopen ze te miepen dat ze te weinig aandacht kregen.
.
De afgelopen 15 jaar heb ik ze daar nog nooit over gehoord iig...

MYRZ | 06-06-05 | 16:30

Ik word zo moe van dat linkse gedreutel,
Pim zou gezegd hebben.."mens, ga toch koken" ik zou eraan toe willen voegen, kont tegen de keukenkastjes kut tegen de aanrecht en zorgen dat het eten op tijd op tafel komt.. en als je toch zo graag iets buitenhuis wilt doen, sluit je dan aan bij de plaatselijke kinderspeeltuin vereniging en ga vrijwilligers werk doen, want ik vrees dat een column schrijven iets te hoog is gegrepen voor onze Simone!

Karel Kruizenruiker | 06-06-05 | 16:29

Schokkend, een journalist die in een column een mening geeft die goedbeschouwd links is. Journalisten moeten onafhankelijk zijn en mogen dus geen mening hebben? Wat een bullcrap zeg.

sputnik | 06-06-05 | 16:29

Simpel van Geest ?

BummBumm | 06-06-05 | 16:29

Tsja, over onafhankelijke berichtgeving gesproken. Tante Simone is per omgaande volstrekt ongeloofwaardig geworden als zijnde verslaggeefster namens Netwerk, en een beetje flinke hoofdredacteur geeft haar per omgaande een flinke chop onder d'r reet het AKN-gebouw uit..

brutus68 | 06-06-05 | 16:28

Ach, tegen de tijd dat Van Geest verplicht een hoofddoekje aan moet en ook niet meer mag autorijden zal ze haar eigen ongelijk wel inzien, maar dan is het wel te laat.....

Abuneenee | 06-06-05 | 16:27

zucht, gaan we weer,

trekhaak insmeren met vaseline, met de reet erop en door Bos en Lommer scheuren

Apollo | 06-06-05 | 16:26

Ook de SP valt de media aan op haar Politieke Correctheid:

Alle landelijke kranten lieten al snel weten dat zij vóór deze Eurogrondwet waren. Soms gebeurde dit door een stemadvies te geven in het hoofdredactioneel commentaar, maar even vaak gebeurde dit door meer ruimte aan de voorstanders te geven dan aan de tegenstanders. Dat was hun goed recht, maar of het vanuit journalistiek oogpunt zuiver was, is een tweede vraag.

De publieke omroepen maakten het wel heel erg bont. De gezamenlijke actualiteitenrubrieken van Nederland 1, 2 en 3 hebben ruim twee maal zoveel voorstanders uitgenodigd, dan tegenstanders. Bovendien kregen meermaals voorstanders de gelegenheid om zonder enige tegenspraak van een tegenstander hun verhaal te doen. Mensen als Wim Kok, Joschka Fischer, Neelie Kroes, Frits Bolkestein en premier Balkenende werd geen strobreed in de weg gelegd als zij hun jajaja-boodschap kwamen verkondigen. Slechts één maal kreeg een tegenstander (Wilders) de gelegenheid om ongehinderd door een voorstander, zijn verhaal te doen.

De balans was zoek. Hiermee geconfronteerd reageerden de redacties met de opmerking dat de politieke verhoudingen nu eenmaal zo lagen. Waarmee zij ongewild duidelijk maakten dat de publieke omroep een spreekbuis is van de politieke elite, en niet een gebalanceerde weergave biedt van wat in de samenleving leeft.

Het journaal ging hierin verder dan elk ander programma. De ongegeneerd Eurofiele Brussel-correspondent Paul Sneijder heeft wekenlang alleen de voordelen de Eurogrondwet opgesomd. Ook hij haalde vooral voorstanders als Neelie Kroes en Jean-Luc Dehaene voor zijn microfoon om ons de zegeningen van de Eurogrondwet te verkopen. Zelfs op de allerlaatste dag presteerde hij het om met flagrante onwaarheden (“burgers kunnen met 1 miljoen handtekeningen alle onderwerpen op de agenda zetten” en “nationale parlementen kunnen een rode kaart uitdelen als ze willen dat Brussel zich ergens niet mee bemoeit”) een verhuld stemadvies vóór te geven. Zelfs sommige van zijn collega’s spraken er achter de schermen schande van, maar intussen kon hij wel ongehinderd zijn gang gaan.

Afijn, het heeft niet mogen baten. Ondanks de eensgezindheid van wat Ronald Plasterk terecht het politiek-journalistiek complex noemde, prikte de bevolking uiteindelijk door alle sprookjes heen. Nederland liet zich er door niemand van weerhouden om de verstandigste keuze te maken.

(Bron: www.sp.nl/nieuws/actie/grondwet/weblog...)

Barry (die andere) | 06-06-05 | 16:25

Schreef ze echt "weerlozen oudjes"? Daar staat dan een "N" teveel in.

Horror Scoop | 06-06-05 | 16:23

ik heb nog geen Mocroster gezien, van deportaties is mij al helemaal niets bekend.
Weten ze dat dan toch te doen terwijl ik, en de criminaliteitscijfers, helemaal niets door hebben?

Zippy | 06-06-05 | 16:23

*edit* dit is geen platform voor illegale rotzooi

Jet_piet | 06-06-05 | 16:23

Lijkt me wel duidelijk dat ze op straat moet worden gezet! Ongezien de tyfus!

Commandini | 06-06-05 | 16:22

Dus de publieke omroep is een doorgeefluik voor de regering. Intressant ! Had ik nooit verwacht. Ik kijk ook alleen maar naar rtl4. Of werd daar nu ook al een programma uitgezonden waarbij Arnie Alberts gesponsord is vanuit de overheid. Waar gaat dit heen.....

Ed® | 06-06-05 | 16:22

Sja leek me al duidelijk,
maar dit is niet alleen bij Netwerk het geval, nog vele andere actualiteitenprogrammas hanteren dit beleid.

Angst?

TiMaster | 06-06-05 | 16:20

en wat vindt Opa-Buiswater wel interessant?

nameNick | 06-06-05 | 16:20

Laat dat mens gewoon haar column schrijven; wie denkt er tegenwoordig nog over na dat staatstelevisie onafhankelijk moet zijn?
Volkskrant en NRC waren vroeger ook gewoon een "monsieur", als dat mensen met historisch besef iets zegt.

vancum | 06-06-05 | 16:19

Netwerk is een doorgeefluik voor links gedachtengoed.

Een EEEEEEEENORME open deur die hier ingetrapt wordt....

Kan netwerk ook niet fijn naar talpa, om vervolgens gezellig van de buis te verdwijnen?

vergruizer3 | 06-06-05 | 16:19

"Publieke omroep. Van ons allemaal. Voor ons allemaal..." En betaald door ons allemaal....

brutus68 | 06-06-05 | 16:19

gaaaaap *bhurps*

Opa-Buiswater | 06-06-05 | 16:17

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen