Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Juridische kant der stijlloze agenten

De gemoederen over de politie die optrad tegen enkele gesubsidieerde amateurjournalisten lopen hoog op in de comments. Dus de hoogste tijd om het wetboek er eens bij te pakken. Want afgezien van het pr-matig nogal ongunstige optreden: hadden de agenten juridisch gezien nou gelijk? Cameraschuwe agenten komen vaker voor, in Flevoland werd een journalist ooit gemolesteerd omdat hij een Rodney King-stylie arrestatie fotografeerde en onlangs werden onze vrienden van Flitsservice nog vrijgesproken omdat –onder andere- ze slapende agenten onder diensttijd op de gevoelige plaat vastlegden en werden gearresteerd. De rechter is in alle gevallen heel duidelijk: de politie mag gewoon gefilmd en gefotografeerd worden. Of iemand journalist is of niet, doet niet ter zake. Journalistiek is geen beschermd beroep, zoals advocaat of arts, iedereen mag verslag doen om de overheid controleren. UPDATE: Een zojuist ingestuurde videof*ck. UPDATE: Wij heten de vele nieuwe politiereaguurders sinds vandaag van harte welkom! Ook onder dit postje alweer twee. Voor niet agenten: dit is je kans om eens met ze in gesprek te gaan, hou ze alleen niet te lang van hun werk, zorg gewoon dat ze even geen tijd hebben om te flitsen.

Het recht om op de openbare weg nieuws te vergaren is keurig vastgelegd in artikel 10 EVRM en artikel 7 van de Grondwet. Deze artikelen kennen hun eigen beperkingen maar die hebben te maken met publicatie, en niet met het filmen: agenten kunnen vanwege de aard van de werkzaamheden hooguit verzoeken om onherkenbaar gemaakt te worden. In beslagname is een veel te zwaar middel.

Voor de freaks: De bevoegdheid van een agent om een ambtelijk bevel te geven en iemand aan te houden staat in artikel 184 WvSr. Daarnaast wordt vaak gebruik gemaakt van artikel 185 WvSr dat de mogelijkheid biedt om mensen die bij een politieoptreden voor 'opschudding' zorgen op te pakken of weg te sturen, maar wie buiten de afzetting blijft mag geen problemen verwachten. Echter, tussen de discussie en de eigenlijke vechtpartij is flink geknipt. Ik wil wel eens weten wat die cameraman nog meer tegen de politie gezegd heeft. Maar hoe dan ook, kan ik aan de hand van de beelden van Cineac Noord niet anders concluderen dan dat we hier te maken hebben met zoals NON-stemmers dat zo mooi noemen, ‘detournement de pouvoir’ oftewel misbruik van je bevoegdheden voor oneigenlijke doeleinden.

Reaguursels

Inloggen

@alexandertje2

vooringenomenheid omdat ze zelf verveldende ervaringen hebben opgedaan?

voor·in·ge·no·men (bn.)
1 van tevoren een bepaalde gezindheid voor of tegen iem. of iets hebbend => bevooroordeeld

wat jij hier dus zegt is poep.
vooringenomenheid is waar JIJ aan lijdt..
immers JIJ bent diegene die klaarblijkelijk nog nooit met de politie in aanvaring is gekomen en JIJ gaat er dus van gemakshalve maar van uit dat mensen die wel vervelende ervaringen met de politie hebben gehad maar een beetje uit hun nek staan te lullen.

verder,
het feit dat mensen het goed vinden dat winkeliers foto's van dieven ophangen of zelf tasjes dieven te lijf gaan etc komt omdat men het gevoel heeft dat de politie er niets aan doet....
hoe komt dat?
omdat de politie beweert geen resources te hebben voor dit soort zaken....
echterrrrrr..... ogenschijnlijk heeft de politie WEL tijd voor zaken als het veel vuldig uitvoeren van controles die dikke balen met geld opleveren..
als je als burger dus weer de zoveelste fietslampjes controle ziet waar ze met z'n zessen bijna letterlijk mensen van hun fiets staan te trekken maar geen tijd claimen te hebben om tasjes dieven op te sporen dan krijg je dit soort problemen.

ondermijnen van de rechtsstaat....
dat er burgers zijn die overtredingen of misdrijfen plegen is, hoe vervelend het ook klinkt, 'normaal', in de zin van dat dit al gebeurd zolang de mensheid bestaat. wij houden hier dus rekening mee en dat is dus de reden waarom we wets handhavers hebben.
dit heeft dus helemaal niets met het ondermijnen van de rechtsstaat te maken.
zou toch wat zijn dat als je bij het voetgangers licht door rood loopt en aangeklaagt zou worden voor "ondermijning van de rechtsstaat" (hee donner, ideetje?)

maarrr als deze wets handhavers zich zelf niet meer aan deze wetten weten te houden heb je een probleem en dat is punt dat je kan zeggen dat er aan de rechtsstaat wordt gemorrelt.
als het volgens de wet NIET verboden is om op de openbare weg te filmen dan kan je daar dus NIET voor worden gemollesteerd hoe irritant het ook is voor betreffende agenten.
ja kan proberen een beroep te doen op het fatsoen van de filmer maar als deze besluit er kak aan te hebben dan moet je hem zijn gang laten gaan en met je poten van hem afblijven.
het kan en mag niet zo zijn dat het feit dat je toevallig politie agent bent en het je irriteerd dat iemand je staat te filmen dat je er maar op los begint te mollesteren en daar ook nog mee weg komt omdat het OM wel je de hand boven het hoofd houdt...
en dat is precies wat hier gebeurd.

dirtyoldviespeuk | 04-06-05 | 12:31

Agenten blijven ambtenaren, en dat zijn nu eenmaal een apart soort mensen. We hebben lulletje rozenwater als opperambtenaar en zn kabinet van dwazen en gekken. Bij de gemeente is t altijd raak met regeltjes, restricties etc. Dan kun je natuurlijk niet verwachten dat de politie het beter doet, maar ach, volgens mij staan ze met excessen nog steeds onder de regeringsleden. Liegen over euro-onderwaardering om maar iets te noemen, of in een tijd waarbij overal geklaagd wordt over geld tekort een paar miljoenen uittrekken voor een campagne die een averechts effect heeft, is zon retourtje a'dam of parijs nog wel iets goedkoper. Vind het niet geheel onverwacht dat sommige mensen ambtenaren een nek schot toewensen.

Svenson | 03-06-05 | 00:17

zo kan het ook

Pittybrad | 02-06-05 | 18:29

mislukt wep wep weeeeeep

pimpstah | 02-06-05 | 15:02

@ udo @ amity

___
.=" "=._.---.
." c ' Y'`p
/ , `. w_/ - EAT SHIT!
| '-. / /
_,..._| )_-\ \_=.\
`-....-'`------)))`=-'"`'"

LOL!

pimpstah | 02-06-05 | 15:01

Mr.A.N. Alvabeet 01-06-05 @ 18:21
Ik hou van je!

Nitro Azurro | 02-06-05 | 12:56

@sjonnie: het antwoord is: custodes ipsos!

Abuneenee | 02-06-05 | 12:53

Ik kan wel 100 manieren bedenken waarom een politie niet gefilmd wil worden.

En of die nu rechtmatig zijn of niet interesseert me eigenlijk geen reet. Van mij mochen ze dat huilertje met zijn camera oppakken. Is gewoon het prototype irritant persoon. Net zoals veel van die mannetjes hier op het forum..

Wordt een beetje moe van dat gebash tegen agenten, draag wat produktiefs mee of hou gewoon je kop.

En nee ben geen politie agent, ik werk ik in de IT.

amity | 02-06-05 | 10:52

Voor alle politiguurders: de koran roept op tot het vermoorden van joden en anderen. De koran roept dus op tot geweld (en de rest). De koran is dus in strijd met ons strafrecht. De islam is dus in strijd met ons strafrecht. DOE ER WAT AAN!

Abuneenee | 02-06-05 | 10:38

@Alexander II:

Aangezien de politie het een probleem vindt om op veel aangiftes adequaat te reageren, of ze zelfs maar in ontvangst te nemen, wordt het eigen rechter spelen door de politie aangemoedigd, en de rechtsststaat verder ondermijnd. Ik begrijp dat de politie zelf hier weinig aan kan doen, de prioriteiten worden door de politiek bepaald.

Er is niets provocerends aan het filmen van politie-agenten die op de openbare weg aan het werk zijn. Politie-agenten die hun macht misbruiken, dat is pas provocerend.

Politie-agenten die dusdanig lak aan de rechtsstaat hebben dienen zsm ander werk te zoeken, voor het bewaken van de rechtsstaat zijn ze duidelijk niet geschikt (ok deze was misschien tijdelijk ontoerekeningsvatbaar, moet ook kunnen).

Mijn mening is dat de politie het moeilijkste werk doet dat er bestaat, maar dat ze daar niet altijd de meest geschikte personen voor in dienst heeft.

Sed quis custodiet ipsos custodes?
Toch blij dat ze er zijn, meestal.

sjonnie | 02-06-05 | 10:31

nieuwe clip van 50 Cent?

Rest In Privacy | 02-06-05 | 07:27

Dat John Wayne niet werd benadeeld is een tweede discussie. Het gaat om de rechtstaat waar een ieder het zo over heeft. Of iemand benadeeld wordt en welke straf eraan dient gekoppeld te worden is aan de rechter om te bepalen. Niet aan de individu zelf. Daarnaast: iedereen heeft een ander idee van benadeeld worden.

Alexander the Second | 02-06-05 | 01:20

de winkelier en heldin Germaine zijn voorafgaand aan hun actie benadeeld, "John Wayne" in het filmpje werd op geen enkele wijze benadeeld maar ging zijn gezag laten gelden. Hetgeen op zich prima is, maar niet in dit geval! Hoe zou ie zich trouwens voelen als ie weet dat zijn optreden zoveel aandacht trekt?

Pikkepoelie | 02-06-05 | 01:11

Ongetwijfeld een beetje mosterd na de maaltijd, maar ik heb idee dat velen hier hun vooringenomenheid jegens de politie danken aan persoonlijke ervaringen.
Even een gewetensvraag over onze edele rechtstaat:
Een winkelier die voor eigen rechter speelt en foto's van potentiele daders aan zij pui hangt: dat vinden wij prima en begrijpbaar;
Ene Germaine die het niet pikt dat haar handtas wordt ontvreemd en plankgas een dader tussen boom en bumper plakt: dat vinden wij prima en begrijpbaar.
Een agent die provocerend gedrag niet pikt en vraagt om ermee te stoppen en vervolgens tot actie komt; dit vinden wij onacceptabel.
Gij hypocriete figuren. Alle drie de gevallen gaan over individuen die lak hebben aan de rechtstaat. Maar als oom agent dat doet springen wij in de hoogste boom. Natuurlijk moet een diender hiermee om leren gaan en zelfbeheersing tussen de oortjes hebben. Maar moeten wij dat niet allemaal? Het ondermijnen van de rechtstaat is gevaarlijk, maar blijkbaar mag het sommige gevallen wel.
Daarnaast; agent in Rotterdam zijn: ik had allang een keer een of andere ramdebiel een paar stoten voor zijn bek verkocht. Jullie niet?

Alexander the Second | 02-06-05 | 01:01

heb nu laatst ook al zoiets meegemaakt joh wat lachen. Zijn we aan het filmen, denkt zo'n koeken bakker dat ie bepaalt of ik film ja of te nee. Hij dacht even iemand hard handig te vervoeren vanaf een dance feest naar een iets summiere huisvesting.

Grote bek dat ie had die politie knaap van ca. 1 jaar ouder dan mijn jonge broertje die nog op zijn opgef brommertje rond snort, maar goed. Heb veel respect voor zo'n henkie, dus vroeg hem netjes of die niet zo tegen me wilde praten.

Beelden zien wilde die, ja op internet streaming.. over 2 dagen, net zoals alle andere bezoekers hier.

Wat een jankerd, luister eens goed politie henkies. Bij het zien van de beelden vanmiddag kon ik mijn woede bijna niet temmen.

Kijk, mijn vetrouwen in jullie is al bijna tot het nulpunt gedaalt, zie nederland nog liever door reps beveiliging gecontroleerd dan jullie, maar goed.

Maar de imitatie-robocop-kansloze-koffieslurpende-wezens.

Ow ja, die jonge spartaanse politie fanatiekeling die me probeerde wat te laten wissen kwam daar niet mee weg, dat lijkt me duidelijk.

3 redenen,
1) de cam is te duur voor je amateur
2) persvrijheid, ook zonder nvj pas kan je pers zijn.
3) als je over de wet gaat, pleeg ik burgerlijke ongehoorzaamheid en krijg je een lekker pets op je petje.

Hulde aan die gozer overigens die mij vanavond heeft geflitst. Hij was nogwel om 19:00 aan het werk, zeker verhuisd en geld nodig, overuren schrijven.. briljant gewoon,

überpolitie staat nederland, waar echt beuken is zijn ze niet te zien haha

dancecam | 02-06-05 | 00:52

VMHP.... kunnen jullie geen lid van zijn! Bestaat gewoonweg niet.
Reden? 't is voor Middelbare en Hogere peuteraars.
Maar nee hoor Boys, alle gekheid op een STOKKIE, ik sta helemaal achter jullie!! Jullie zijn mijn helden, echt waar!

Pikkepoelie | 02-06-05 | 00:18

@Pikkepoelie 02-06-05 @ 00:03

Je gaat toch niet vertellen dat je de voorzitter van de VMHP bent he =-)

Mr.A.N. Alvabeet | 02-06-05 | 00:06

whhaaaaa .... jij en CAO??? Tja ... je rechten verdedigen hoe laat je een ei mag laten zakken zeker ... whahahaha ... wat een grapneus ben jij joh ... Owww .. sorry ... ff in de enige taal die jij verstaat ... tok tok tokkkk tokk ...

Udo | 02-06-05 | 00:06

Het is STOKJE en PLEKJE...
Gebruik dezelfde woordenschat in je PV'tjes en je 30% slinkt al snel onder het bijstandsniveau, oftewel gelijk aan je IQ... maar ja dat besef ben je al 15 jaar kwijt!
PS
Een beter CAO moet je trouwens verdienen, en het grappige is dat ik daar iets mee te maken heb, euhhhh LEUK HE?
Maar voorlopig doen we effe niks, 's kijken tot wat jij en je kontenkrabbers in staat zijn... behalve de zwakken te intimideren! JIJ bent de HELD!

Pikkepoelie | 02-06-05 | 00:03

Zooooo .... jij bent er al??? Hmmm ... Welke plaats heb je ingenomen in het kippenhok dan?? Mocht je vandaag voor laatste op het stokkie zitten?? Knap gedaan hoor ... Als je zo doorgaat met het praten als kip zonder kop... mag je morgen misschien nog een plekkie opschuiven ....

Udo | 01-06-05 | 23:57

Discussie voeren??? hahahaha.
En trouwens... je reactie klopt niet, ik BEN er al... en als JIJ nou beter had op gelet in de schoolbanken had je nu maatscahppelijk ook wat te vertellen, luie kutambtenaar.
En euuhhhh Alfabout, jij bent het baasje hoor...;)!
Doeeeeiiiiiiii

Pikkepoelie | 01-06-05 | 23:53

Ja, dat is bij deze dus wel feitelijk bewezen =-)

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 23:48

Tja Alvabeet ... baas boven baas!!!

Udo | 01-06-05 | 23:46

Nou Pikkie, ik schat zo in dat jij een maatschappelijk erg belangrijke functie inneemt. Goed van je joh, grote klasse de manier waarop jij discussie voert. En de zekerheid die jij uitstraalt ... Poehee .... en dat woordgebruik ... Zeker gestudeerd??? Wat ook heel erg sterk van je is, is dat je mensen ergens van beschuldigd en daarbij geen feiten KAN neerleggen ... Goed van je knulletje!!! Jij komt er wel!!

Udo | 01-06-05 | 23:42

@Pikkepoelie 01-06-05 @ 23:32

Ik dacht dat ik kampioen onzin uitkramen was, maareh.....

sjesus

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 23:37

Nou Pikkie, kom maar eens met je ervaringen dan !!!! En een geldwolf ... jaahaaaa ... dat ben ik ... Ben blij dat het wettelijk geregeld is dat ik 30 % van elke uitgeschreven bekeuring krijg ... heerlijk ...!!!

Udo | 01-06-05 | 23:25

Helaas heb ik dat gevoel ook vaak. Maar goed ... wel lekker makkelijk hoor Goeroe... Dit is dus vaak de discussie .... De Pliesie is maar niks, doet niks, luie zakken, onnodig dat ze er zijn ... bla bla bla ... Totdat het betrekking heeft op jullie zelf. Als er centen gevangen kunnen worden, dan de pliesies maar bellen, want anders kunnen we niet bij de verz.maatsch. aankloppen en ons handje ophouden. Ook zo cliche ... We motten de jeugd eens een keer harder aanpakken ... tot dat het jullie eigen zuigeling is ... Want daar mot de pliesies met zn klauwen van afblijven. De pliesies moeten eens stoppen met die bekeuringen schrijven .. totdat de klinkers bij jullie uit de straat gereden worden, je zuigeling enkeltje kinderziekehuis krijgt ... Want dan .. oei oei ... de Pliesies doet noooit wat en zou vaker moeten controleren ... tranen met tuiten!

Udo | 01-06-05 | 23:22

@Udo: BBQ op mvlakte in dienstijd, boetes wegmoffelen, en een at'je af en toe per ongeluk een kick in z'n maag geven... ben jij uit dat team?
Want dan kunnen er misschien wat ervaringen uitgewisseld worden.
Smerige geldwolf!

Pikkepoelie | 01-06-05 | 23:18

@Udo 01-06-05 @ 23:08

We moeten wel bellen, omdat de verzekering dat wil. Braakschade moet vastgesteld worden, en zonder aangifte betalen zo ook niet uit na een inbraak.

Ik zou als ik jou was eens gaan kijken of er geen goeie cao geregeld kan worden door de verzekerings maatschappijen. Tenslotte werken jullie een beetje voor die lui toch?
indirect dan =-)

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 23:15

Goeroeroe,

Doe ons de volgende keer dan aub ook niet bellen.Ik ga dan ook liever naar de mensen die mijn aanwezigheid wel op prijs stellen of mij met andere wel belangrijke zaken bezig houden !!

Udo | 01-06-05 | 23:08

Mijn steun kan de politie krijgen hoor, als ze ondanks een verbod van een rechter massaal 1 dag of zelfs voor een paar uur het werk neerleggen!

Stel je voor wat een chaos op die dag...

(Brengt mij op een goed idee voor mijn 2de boek)
Ik ga een nieuwe roman schrijven =-)
Misschien verdien ik nog wel wat aan deze avond =-)

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 23:03

@ blue one udo en alle andere moraalridders

"Tyfus, jongens ik vraag me sterk af hoe blij jullie zijn als er weer eens een blauwe ( blue-one ;- ) ) op de stoep staat om te luisteren naar je verhaal, dat je kwijt wilt als het huis net leeggeroofd is.
Of hoe opgelucht je bent na het doen van een aangifte ? "

Ik zei het al: Na de anarchie komt de politie de schade opnemen.

Wat doe je vervolgens met die aangifte?

Dus eigenlijk ben je een veredeld maatschappelijk werker, beun de haas psycholoog en tranenvanger.

Helaas is het op het gebied van "normen en waarden" sneu gesteld binnen de diverse korpsen, En zeker in de grote steden.

goeroeroe | 01-06-05 | 22:50

Nope ... Het is EN stoere praat en waarheid!

Udo | 01-06-05 | 22:44

Euhhh ... Novice?? hmmm .. die geef ik door aan m?n secondanten! En het boeit mij wel degelijk, maar dat is voor jullie een erg oninteressante discussie toch?? En als het aan mij lag, deden we ook aan ander\ soort acties. Alleen de rechters in Nederland hebben bepaald dat wij dat niet mogen. Sterker nog ? wij mogen tot een bepaalde hoogte staken, maar wel in eigen tijd ? dus niet in diensttijd!!!

Maar nogmaals, dat is voor jullie geen interessante discussie!

En ps. Ik werk al 15 jaar als diender. Aan jou of je dat 'pas' noemt!

Udo | 01-06-05 | 22:44

Udo

rottie's hoef je niet mee te nemen, die kan je gewoon bij een toko kopen.

Of is dat weer stoere politiepraat om te laten weten dat je geen 3 rottweilers heb, maar een klein hondje omdat je vrouw dat zo wilde

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 22:43

Ja gaaf ... mogen mijn meissie, vier kids en dre Rottie's ook mee??? En euhh ... ben je in voor watr pingelwerk ... 400 Euries ook goed?? Die nieuwe CAO is er nml nog niet door!!

Udo | 01-06-05 | 22:36

Hmm, agent Udo maakt zich niet druk om zijn CAO?

Als alle bromsnorren zo denken ben ik benieuwd wat ze dan bedoelen met confronterend karakter. Confronterend in de vorm van "allemaal tegelijk jullie broek laten zakken"?

Als het mijn CAO zou betreffen, zou ik niet zo laconiek zijn.

Maar als je graag op vakantie wil van "onze" centen moet dat gewoon kunnen hoor. Doe ik ook!

Maar ik vraag me echt af waarom de politie zo vaak aan het klagen is over die cao. Als ik jou zo hoor boeit het toch niet. Of je werkt er pas, of ben je een novice.

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 22:36

@ udo ik heb een mooie zolder te huur in de pijp in amsterdam voor 650 euro per week mag jij er op vakantie!

pimpstah | 01-06-05 | 22:34

@ blue one shiiiiiiiiiiit man een ontheffing om zonder zwaailicht en aanwijsbare reden door rood te rijden. ik denk dat ik ook bij de pliesie ga. je hebt me overtuigd. zeker in amsterdam heel ontspannen. beetje dope inpikken en zelf verkopen. te hard rijden. en fietsers zonder licht bekeuren in de winter. heerlijk. ik zou bijna ja stemmen! eeehh tekenen voor zo'n baan.

;-)

pimpstah | 01-06-05 | 22:31

Blue one?? Je vergeet mn donut weer potverdrie!!!

Udo | 01-06-05 | 22:25

oohhhhh ... shit ... ja ... Is ook zo!!! Hmmm ... ff denken .... Alle boete's moeten met 500 % omhoog ... Elke diender moet minimaal duizend prenten per maand binnen brengen .... euhh .... Die luie zakken van de recherche ... Ook naar buiten en schrijfen met die luie reten ... ff denken ... euhhh .... Elke kilometer een flitspaal, lasergun of flitswagen ... GELD moet er binnen komen ... Kom op mensen ... ga maar flink gassen en betalen ... want Udo wil een betere CAO en volgend jaar weer eens een keer op vakantie van jullie centen!!!

Udo | 01-06-05 | 22:24

Oh Udo, ga snel soliciteren hoor! Wegwezen en promoveer naar ED ofzo, anders ben je geketend aan 40+, Recherche, Passaat rijden, kinderen de deur uit,caravan,golden retriever en een vijver! AAAAAAAAAARHH!
Vergeet de Suzuki Alto voor Mevrouw Udo niet! Liefst Rood, met een "sport"sticker achterop, wat dan meteen ook het enige verschil met de gewone versie is!

Blue-one | 01-06-05 | 22:21

@Udo 01-06-05 @ 22:10

schreeuw dat hier nou niet te hard, denk aan je CAO. Minder flitsen op die plekken is minder inkomsten. Minder inkomsten is een nog lachwekkender CAO.

104 Teletekst vr 27 mei
***************************************
Harde politieacties voor nieuwe cao

***************************************
RIJSWIJK De politie heeft "massale en
doorlopende" acties aangekondigd tegen
de "dreigende verslechteringen" in de
arbeidsvoorwaarden.De achteruitgang is
volgens voorzitter Van de Kamp van de
politiebond ACP nog veel erger dan het
sociaal akkoord van het najaar.

De acties beginnen op 8 juni en zullen
een confronterend karakter hebben.Van
de Kamp,die ook namens de bonden NPB en
VMHP spreekt,zei dat de politie een
voorbeeld neemt aan de succesvolle
protesten in Georgië en Oekraïne.

De politie zit al anderhalf jaar zonder
een nieuwe cao.Minister Remkes is niet
onder de indruk van het dreigement. [/quote]

Tsja, wat moet ik zeggen!

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 22:18

Howwwww .... 40 ++ ers??? Spoel je mond!! Met mn 33 lente's ben ik nog langgggggggg niet zover hoor ... Alhoewel ... dat mapje heb ik wel ... ;o)

Udo | 01-06-05 | 22:18

@Udo
Ja inderaad, van die 40+-ers die het in de bol hebben omdat ze nu met mappen mogen sjouwen in plaats van afzetlint ;)
Erg om te lachen, als je er nog eens naar kijkt..
Dat tweede deel was naar mij, ik noemde BF een lutser omdat er gezeken werd over mijn voorbeeld qua stelen ( klein of groot, stelen is stelen ) en te hard rijden ( 8 of 40 km te hard, te hard is te hard ) maar meneer BF moest en zou de vergelijking verkrachten door te roepen dat "Het jatten van andermans zuurverdiende spullen gelijkstellen aan een snelheidsovertreding van 8km/u terwijl er geen gevaar is voor anderen... jij komt er wel, knul...
.
Bedankt voor het bevestigen van het cliché wat er op je schouders rust. Je goedbedoelende collega's (want ik heb begrepen dat ze er wel zijn) zullen je eeuwig dankbaar zijn.
"

erg flauw, en mijn frustratie daarover uitte is dus in de vorm van Lutser, dat overigens niet eens erg persoonlijk bedoeld was. Maar BF wordt waarschijnlijk door zn vrouw geslagen, omdat ze een baan heeft waarvan ze denk dat hij er toe doet terwijl het tegendeel waar is, en neemt de uitroep persoonlijk tot zich. Opzich jammer, want dat is toch één van de eerste dingen die je wel moet weten op een "blog": je reaguurt onder een nick, en reacties komen op je nick, en zijn dus niet aan de persoon voor de pc thuus....
Staat ook iets over in het huisregelement geloof ik....

Blue-one | 01-06-05 | 22:14

Nogmaals .... Ik kan niets anders zeggen dat ik het helemaal met je eens ben. Flitsen op plekken waar NODIG en niet op plekken waar gevoelijk het meest te verdienen valt!!!

Udo | 01-06-05 | 22:10

Niet te zwart-witgaan denken, Udo. Natuurlijk moet er controle zijn op het verkeer. Graag zelfs. Maar flits graag BIJ de wegwerkzaamheden (en trek die boetes in vijfvoud omhoog), en ga niet er een paar honderd meter erna staan om te gaan flitsen op de plek waar mensen net gas gaan geven om door te rijden.
.
Het zijn zulke kleine details, maar o zo verstrekkend in hun uitwerking op de publieke opinie.

Buck Futter | 01-06-05 | 22:08

Helaas heeft dat flitsen op die tijden door de POLITIEK inderdaad prio gekregen. Onbegrijpelijk! Mee eens. Ook grote controles waar ineens 20 mensen voor vrij gemaakt kunnen worden, terwijl de zaken zich opstapelen ... gata mijn schoen ook van wringen. Ik kan er helaas niks aan doen. Aan de andere kant, het hoofdstuk verkeer zal ook behandeld moeten worden. Als daar niet meer gecontroleerd gaat worden, zal het ook een zooitje op de weg worden. Maar, helemaal mee eens. Vaak slaat het dan weer helemaal door. 's-nachts controles op de snelweg en dan voor een paar kilometer te hard een prent krijgen ... dan heb ik ook de smoor in!!!

Udo | 01-06-05 | 22:03

Is dat laatste voor mij bedoeld Buck Futter??

Udo | 01-06-05 | 22:00

@ udo:
.
Ik doel ook op prioriteiten leggen. Dat flitsen op onnodige tijden heeft toch echt prioriteit boven andere zaken die volgens elk gezond denkend mens de gewone burger echt raken. Ga dat nou niet ontkennen.
.
Lutser? Ga vooral door met persoonlijke beledigingen. Misschien is het toch beter voor je om je carrière in een ander ambtelijk apparaat voort te zetten. Het zal je familie sieren.

Buck Futter | 01-06-05 | 21:58

hahaha .... Je vergeet de DONUT ... ;o) ... Dure hemden??? Dure horloge's ... hmmmm ... vertel, vertel ... waar en welke afdeling??? Dat wordt solliciteren!!!

Nope, niets van dat alles hoor ... althans ... het mapje onder de arm natuurlijk wel ... altijd druk, druk, sruk... zaken, zaken zaken ... hihihi ....

En geen gedag zeggen?? tegen wie?? ik denk dat je de uniformdienst bedoeld! Tja, ook bij ons heb je de collega's die (als ze bij de recherche zitten) het in hun bol hebben gekregen. Nogmaals, ik ben niet heilig ... Maar ik zal nooit vergeten waar ik begonnen ben. En de BPZ (Basis politiezorg) is met stip op e e n de belangrijkste afdeling voor ons. Zij hebben de meeste informatie tot hun!!!

Udo | 01-06-05 | 21:56

@Udo
ik snuffel al meer dan te vaak in mn pa's boeken, en ben gemiddeld iets verder dan mn klasgenoten, maar als ik van de VU kom, dan beheers ik alles tot in den treure!

Mijn ervaring met de recherche is dure overhemden, mooie horloges en slimme mannen, en vooral geen gedag zeggen in de lift omdat ze druk in een of ander mapje leze... Klopt dat ? ;)

Blue-one | 01-06-05 | 21:46

Je hebt gelijk vmbo.nl ... Dat is ook voor de overheid .... Maar ik kan het onbegrip van de burgers hierbij goed voorstellen, omdat de verhoudingen zoek zijn. Neem handsfree bellen, doorgetrokken streep etc etc ... Dat zijn misselijkmakende prenten ... Ik sta dagelijks mijzelf te verbazen wat echter veelplegers opgelegd krijgen voor een diefstal nummer 100 ... Dat is minimaal en dat verbaasd mij zelfs.

En blue one ... Wet- en regelgeving ... droge kost, maar een paar weekjes blokken en je beheerst het wel!!!

Udo | 01-06-05 | 21:42

@Udo 01-06-05 @ 21:23

Klopt! Die afwijking heb ik opgelopen toen ik nog bij mijn moeder in haar buik zat.

Ze werd stelselmatig geslagen door mijn vader.

En nu een prijsvraag..... Wat was zijn beroep?

Maar goed, ik ga nu feesten.

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 21:41

heb = had, was nl vorig jaar

Blue-one | 01-06-05 | 21:36

@Iljitsj
Nah, het stelde op papier heel veel voor alleen in de praktijk heb ik veel meer stoere en leuke dingen gedaan dan moest.... Interviews afnemen, no way: gewoon fictief en dan thuis ook nog! Overdag lekker op de werkvloer alles meekijken, en lekker nieuwsgierig doen :D

Cijfer was niets eens aan de orde, ging om het orienteren qua beroep ( fucking VWO-4, heb nog 2 jaar stelletje gekken in het schoolbestuur! )

Blue-one | 01-06-05 | 21:35

@Lucasdelinkselul

He Lucas je post van 17.31 zuigt echt zwaar.
Ben jij nu ook zo origineel om Rodney King naar voren te halen?
Hou toch op!
Ik geef toe, vreselijk excessief geweld maar die randdebiel was al uren op de vlucht, bracht meerdere mensenlevens in gevaar en heeft voorafgaand aan de vlucht ook de pliesie bedreigd.
Hij was voortvluchtig, gewapend en gevaarlijk.
Mag dat ook even worden opgemerkt!
Schilder hem niet af als willekeurig slachtoffer van ?de blanke, racistische politie.
Hij was niet bepaald ?de ideale schoonzoon?. Jammer dat mensen dergelijke zaken bewust vergeten.

Enne waarom beschuldig je de pliesie van al dat zinloze geweld? Die gasten moeten wanneer ze een pistool trekken uren achter het bureau zitten pennen.
Marokkaantjes hebben kaasrammen bijna tot volkssport nummer 1 verheven en jij geeft ze een aai over de bol?
Niet ga vooral zo door, je bent lekker bezig!

MG. | 01-06-05 | 21:33

Totaal gelijk, maar dat is een detail...

Er gelden nu eenmaal wat straffen op overtredingen & misdrijven ( niet hetzelfde )
Maar wat bedoel je met sommige strafrecht zaken ?
Als je een verkeerslicht steelt, moet je vooral verklaren dat je hem alleen vernield hebt, en niet weggenomen. Dat scheelt een stuk in de strafmaat ;)

Je hebt een punt hoor, met de verhoudingen, ik ben nog niet zo ver met de wetten, dat ik alles snap :)

Blue-one | 01-06-05 | 21:32

@Udo
Dat is een zaak voor justitie en niet voor politie.

vmbo.nl | 01-06-05 | 21:29

@blue one
jij had vast een heel hoog cijfer voor je stage!

Iljitsj | 01-06-05 | 21:28

Op zich heb je gelijk blue one. Maar je moet met me eens zijn dat de verhoudingen tegenwoordig flink zoek zijn. Voor een ogenschijnlijke simpele overtreding, kan je soms genadeloos aangepakt worden ... terwijl je voor sommige strafrecht zaken soms nauwelijks een straf krijgt. Soms krijg ik het idee dat je beter een compleet verkeerslicht kan stelen dan door rood rijden. Want met een beetje geluk krijg je voor de diefstal een simpele foei met twee weken voorwaardelijk en voor door rood rijden 95 Eurie!!!

Udo | 01-06-05 | 21:27

@Iljitsj
Dat niet alleen, ook een staan- en zelfs, aanhoudingsfunctie!

Blue-one | 01-06-05 | 21:27

@Blue-one

Graag gedaan, wij burgers hebben immers ook een signaleringsfunctie ;)

Iljitsj | 01-06-05 | 21:25

1-0

Blue-one | 01-06-05 | 21:24

Je doet je naam eer aan Alvabeet. Komt niet veel zinnigs uit!! geeft niet hoor, kan je niks aan doen hoor. Is ws bij je geboorte al fout gegaan!

Udo | 01-06-05 | 21:23

@Iljitsj
Vergeef mij, ik doe alleen mn best! :) Wel weer iets geleerd....

Blue-one | 01-06-05 | 21:20

@Blue one

Het is als blue one of blue one zijnde...

Iljitsj | 01-06-05 | 21:19

Nee lutser dat bedoelde ik dus niet!

Het gaat om het principe dat je bij een kleine overtreding net zo schuldig bent als bij een grote

De vergelijking die ik maakte was alleen ter verduidelijking!

Blue-one | 01-06-05 | 21:17

@ Blue-one:
.
Het jatten van andermans zuurverdiende spullen gelijkstellen aan een snelheidsovertreding van 8km/u terwijl er geen gevaar is voor anderen... jij komt er wel, knul...
.
Bedankt voor het bevestigen van het cliché wat er op je schouders rust. Je goedbedoelende collega's (want ik heb begrepen dat ze er wel zijn) zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Buck Futter | 01-06-05 | 21:16

wat ik me eigenlijk afvraag.. als de politie zoveel goed werk doet.. waarom bestaat Peter R de Vries dan nog?

McCool | 01-06-05 | 21:15

@ specht

ben je ook de pooier van mijn moeder toevallig?

Iljitsj | 01-06-05 | 21:15

Maar dan ben ik nog steeds anoniem! Ik ga iets visueels doen denk ik, wellicht een blauwe "1" ergens in mn werkkamer, en dan intervieuws afgeven aan Felix Rottenberg (Alstie nog leeft dan.. )
Hopla grote blauwe één in beeld, nou dan weten we hoe laat het is!

Blue-one | 01-06-05 | 21:13

@Blue-one, begin een weblog!

McCool | 01-06-05 | 21:11

Wat een gezeik weer allemaal op de politie.
Laat die mensen nou gewoon eens hun werk doen. Hoe zou jij het vinden als iemand met een camera naast je werkplek gaat staan in de hoop dat je een fout maakt zodat je aan de schandpaal genageld kan worden?
Wat een slap gezeik ook over dat filmpje. Die arrogante eikel moet ook ineens gaan doen als zn camera af wordt gepakt.

vmbo.nl | 01-06-05 | 21:10

@McCool
Reken maar dat er een keihardbeleid wordt gevoerd ! En dat de prioriteiten eens even flink worden gehusseld, dat garandeer ik nu al!

Lijkt me leuk om me DAN kenbaar te maken als zijnde blue-one, denk alleen nog na over HOE pcies te doen... Suggesties?

Blue-one | 01-06-05 | 21:09

@Udo 01-06-05 @ 21:05

Hier is dus het prototype agent aan het reageren.

Ga je wijf slaan ofzo, eikel!

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 21:09

@Blue-one, dat beloofd veel goeds met zo'n corpschef als jij in Amsterdam!

McCool | 01-06-05 | 21:08

Maar Udo, de kans dat je bij een volgende melding dezelfde telefonist(-e) treft is te verwaarlozen...
Ik denk dat je dat risico maar moet nemen, om iets voor elkaar te krijgen.

Blue-one | 01-06-05 | 21:08

@Udo
Mister_x is nieuw, kijk maar eens goed en volgens mij is hij ook niet zo creatief met zn post's.. Lijkt mij een scooterboefje, die de stenen uit de straat trekt....

Blue-one | 01-06-05 | 21:06

@BF
Je steelt één Mars bij de supermarkt... Keihard een overtreding van de wet!
Stel je nu voor dat je 8 km/u te hard rijdt, op een.......

Afijn je snapt mn punt...

Blue-one | 01-06-05 | 21:05

Helemaal mee eens mister_x. We moeten niet zo zeiken. Mail je woonadres ff. Kom ik met een grote groep vrienden ff langs! Niet zeuren over je huisregels als ik met stront poten over je nieuwe tapijt loop, je koelkast plunder, mn peuken op je bankt uitdruk en je PC aan gort sla. Nee, ook dan niet miere neuckeu hoor mister_x. Want dat moet toch kunnen??

Udo | 01-06-05 | 21:05

Dan verklaar ik allereerst mijn naam: "blue-one" --> "blauwe-een" --> "een blauwe" --> "pliesie"
Waarom dat in hemelsnaam vraag je je af, nou ik wil graag ( ja graag ! ) bij de pliesie, mijn halve fam werkt er en ik ken het bedrijf ( dat is het ook ja ) vrij goed nu. Al vele malen achter de schermen geweest, stage week doorgebracht @ bureau etc.
Ik wil dus bij de pliesie, en ben binnen enkele jaren de nieuwe korpschef A'dam-Amstelland. Voorheen Jelle Kuiper, geweldige kerel! Compagnon Van Riessen ook een supervent!

Chequezaak
Ken je de truc om nog eens te bellen en te zeggen dat "het dreigt ( zou dus kunnen gebeuren ) te escaleren" ? Vrij vaag, maar paniekerig uitgesproken is succes gegarandeerd.

Dat van dat afval lijkt me inderdaad een zaak voor de gemeente, maar als jij nou eens had geroepen dat er iets van een vloeibaar stofje uit liep, absoluut geen water, maar eerder iets chemisch ofzo, wedden dat milieudelicten dat binnen een kwartier op de stoep staat te kwijlen..? H

Het ligt dus vaak aan de prioriteiten van de melding, en stiekem een beetje wat je er van maakt....

Blue-one | 01-06-05 | 21:03

Maar toch blijft het vreemd dat de overheid me in de tram, treinstations en openbare gebouwen volgt met videocamera, maar zelf niet gefilmd wenst te worden.

pek en veren | 01-06-05 | 21:02

Wees gerust Buck Futter, ik heb helaas ook van die 'leuke' bedankbriefjes uit Leeuwarden ontvangen. En ook ik stond niet te juichen, maar &^&*%*%*% de hele wereld bij elkaar. Maar toch kwam ik ook weer tot de conclusie dat IK te hard had gereden en dat het mn eigen schuld was. Het zijn flauwe bekeuringen waar je geen onderbouwing voor zal vinden. Maar goed ... het zij zo!

Udo | 01-06-05 | 21:01

woeiiiii

63% neeeeee

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 21:00

oh ja.. ik ben ook een boefje, ik heb 1 keer in mijn leven een boete gehad voor te hard rijden (welliswaar 114 waar ik 50 mocht, maar toch..) en verder alleen maar parkeerboetes en boetes omdat ik geen gordel omhad.

McCool | 01-06-05 | 21:00

Die k*t plizie zijn gewoon gefrustreerde mannetjes die vroeger hard en vaak gepest zijn en die moeten nu bewijzen dat ze niet met ze te sollen valt. Ze zijn gewoon te arrogant voor woorden ik heb niks tegen hard en terecht optreden, maar ze moeten niet zo mieren neuckeu.

mister_x | 01-06-05 | 20:59

Nog even toevoegen: Ik heb een schoon strafblad en wens dat ook zo te houden. Ik heb alleen wat boetes m.b.t. snelheidsovertredingen op mijn naam staan. Je kent het wel: Om 23:15u 8km/u te hard op een vrijwel verlaten snelweg rijden. Dat soort zaken dus.

Buck Futter | 01-06-05 | 20:57

@blue one (sorry dat ik dacht dat je van de politie was, maar dat komt door die foute naam van je) Heb ik ook nog een leuk verhaal. Laatst hadden mijn buren op een doordeweekse dag hun vuil op straat gestort. Niet in zakken maar gewoon los. Dus ik met het reclame filmpje van 0800 tuig in het achterhoofd, waarbij iemand een rol tapijt over de railing gooit die 0800 lijn gebeld. Zegt dat mens aan de telefoon: moet je niet bij ons zijn maar bij de gemeente. Bovendien ging het er in de gestolen chequezaak voornamelijk om dat we ik die vent had aangehouden en met een stuk hout in bedwang moest houden tot de politie er was.

McCool | 01-06-05 | 20:54

@udo
.
Mijn zegen heb je als je het tuig van gepaste lichamelijke repliek dient wat zich misdraagt. Zij verzieken het wel voor een grote groep.
.
Ik heb in een ver verleden, na het bezoeken van de oude De Meer, in een georganiseerde trein gezeten en daar gesproken met een aantal meegereisde dienders. Ons bezoek daar was ontaard in een veldslag, omdat er feest gevierd werd ondanks een flink pak slaag wat op het veld ontvangen was (zoals het hoort). Een aantal heren in Play Mobil-pak, welke nog net niet het Amsterdamse stadswapen op hun voorhoofd getattooëerd had staan, vond het nodig te jennen. Een beetje jennen mag best, maar dóórgaan totdat je ziet dat je beet hebt en dán ineens gaan meppen en lachen(!) is vragen om problemen. Gevolg was een veldslag waarbij mensen die geen kant op konden klappen met de lange lat kregen (waaronder ik) en door paarden ondersteboven gelopen werden.
.
De dienders in de trein wisten ons na afloop gerust te stellen: "Jongens, die naam hebben onze Amsterdamse collega's nou eenmaal binnen het korps. En je kan aanklachten gaan indienen wat je wil, je trekt toch aan het kortste eind. Dus hou je koest de volgende keer en laat je niet intimideren. Je verliest altijd. En die collega's weten dat.".
.
En zo geschiedde het een tweede keer alsnog, omdat ons clubje daarna punten wist te pakken in Amsterdam. En daar konden de heren niet tegen. Dan heb je maar 1 gek nodig in de supportersschare die iets gebruikt heeft en niet normaal kan reageren, en de rest is er weer getuige van dat er een genoegzame glimlach op de gezichten van de aanwezige hermandad verschijnt en het sein tot volledig losgaan weer gegeven wordt.
.
Probleem wat je hebt is dat jij het zichtbare en meest tastbare onderdeel van het rechtssysteem bent. En jij wordt afgerekend op dat falende deel omdat jij de verpersooonlijking ervan bent. Daarbij overschaduwen negatieve ervaringen altijd die van misschien veel goede dingen die gedaan worden.

Buck Futter | 01-06-05 | 20:53

@Man who can't read
Ik verklaarde, handuuuug, geen aangifte te doen maar wel een verklaring af te leggen ( snap je ) en er werd een mutatie ( mooi woord ) van gemaakt. Staat dus wel in het systeem, including mijn gegevens etc, er wordt geen zaak van gemaakt omdat ik afzie van aangifte. Die kerel is ook nooit gepakt, maar dat hoeft van mij ook niet zo. Hij trok zijn mes, wees er wat mee en stopte het later weer weg. ( Nu vrij cool aan t vertellen, maar toen in shock )

De afhandeling geschiedde dus juist

Blue-one | 01-06-05 | 20:52

Ok ok ok! Sorry voor mijn onduidelijke verhaal. Het ging erom dat ik mij op dat moment niet veilig voelde, en ik de kans op een beroving, gezien de types achter me, groot achtte. Ik besloot de politie te bellen om preventief te laten optreden. Om er voor te zorgen dat die leype mocro's verder gingen, bleef de pliesieman nog even staan en maakte een babbeltje . Ik belde dus niet 112 om even een babbeltje te maken hoor! Voor de laatste keer: ik ben geen agent of iets van de pliesie. Wederom: [i] Zal ik mij even voorstellen: voornaam, achternaam, woonplaats, 17 jaar, sportief, 1,90, d-bruin, grijs-groen, scholier, VWO-5,Economie en Maatschappij + frans12 + informatica, bijna vakantie........

Ik heb dus op geen enkele wijze iets te maken met de POLAC, zoals jij misschien denkt... [i]

Aldus mijn eerdere post.....

Je verhaal van die cheques ( jeetje way back! ) kan te maken hebben met prioriteiten die de politie heeft. Een melding van iemand in nood heeft uiteraard voorrang op een fraudegevalletje, dat toch al geschied is

Blue-one | 01-06-05 | 20:49

@blue one, als je wil praten kun je ook naar het riagg. Maar goed.. ik heb vroeger eens in een winkel gewerkt. Daar betrapten we iemand die gestolen cheques uitschreef (ja, heel lang geleden) die man hield ik aan nadat ik 112 had gebeld (toen nog 06 11) het heeft 2 uur geduurd voordat ze er waren. Bovendien realiseer ik me nu ik dit schrijf.. 112 bellen om een babbeltje te maken omdat je in een donker bos loopt??? Moet je daarvoor niet in het uiterste geval 0800 tuig voor bellen? Of werd je gematst omdat het je collega's waren? Ik vrees dat ik namelijk een boete zou krijgen daarvoor.. of heb ik het mis?

McCool | 01-06-05 | 20:42

Geen idee, maar het klinkt wel leuk.
Dienstdoende officier dan?
Tenminste, dat is wat ik altijd hoor als ze zich weer eens voorstellen. =-)

Maar blue-one, hebben ze nog iets gedaan met je verklaring?

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 20:42

Bedankt Buck Futter. Ik ben ook maar een mens die vroeger (blehhhh ... nu klink ik echt oud) vanuit idialistisch oogpunt voor het vak gekozen heeft. En ik ben er nog trost op ook. Want de dankbaarheid van de mensen als ik een dozijn woninginbraken opgelost heb ... Daar doe ik het voor. Maar ik zal mijzelf nimmer verstoppen en het dialoog aangaan. Kijk, er is veel mis binnen politie en justitie. Meer als jij denkt. Zoals bij elke beroepsgroep zitten er ook bij ons genoeg rotte appels, die wat mij betreft niet snel genoeg eruit geschopt morgen worden.

Maar goed, wat betreft het meppen. Ik ben niet bij jouw casussen aanwezig geweest en kan er niet over oordelen. Al kan ik het me bijna niet voorstellen, maar vuurtjes aanwakkeren kan en mag niet gebeuren. Punt uit. Want wat maakt ons dan beter als relschoppers. Helaas kan ik alleen uit ervaring vertellen dat ik alleen het tegendeel meegemaakt heb. Dat er eigenlijk keihard 'geveegd' zou moeten worden, maar dat een leidinggevende dat niet aandurfde of... juist ... het volgens de regeltjes niet zou mogen.

Geweld zou van beide kanten niet hoeven te gebeuren ... maar dat is wel weer te idialistisch ben ik bang.

Udo | 01-06-05 | 20:39

@ mannetje dat niet kan lezen
Wat de neuq is dat dan ?

Blue-one | 01-06-05 | 20:38

Rabarberke klinkt als een echte officier van dienst.

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 20:36

McCool
Komtie dan hè

Avondje bios, met vriending, teruglopen via donker pad langs woonwijk. Stel mocros achter ons, nogal beangstigend omdat het pad richting een donkerder park ging. 112, blabla, binnen 5 minuten ULM ( Ultra Lichte Motorfiets = Offie = Off The Road ) bij me die even een praatje maakte en vroeg wat er was. Ik verklaarde me niet veilig te voelen, en hij beaamde dat, was erg fijn om te merken dat ze ook daarvoor van de luie stoel komen, zelfs als er geen sprake is van dreigend gevaar snap je

Verder ben ik ooit eens ( vroegerder ) bedreigd door een volwassen vent met een mes, die ik gewoon aansprak omdat hij mij uitschold.. Stond te trillen op mn benen en belde maar weer eens met 112, waren net in de buurt en kwamen aanzetten. Heb wel een kwartier lang mogen praten met ze, ze namen de tijd, en gaf een verklaring af etc. Erg fijn behandeld, mede door ( komtie ) de mens in het uniform.......

Blue-one | 01-06-05 | 20:36

@udo neem niet alles superserieus hier, dat doe ik ook te vaak. Als dominéee en politieagent nemen we het leven te vaak te serieus. Niet dat ik dominee ben, maar als je tussen de farizeers op geenstijl reageert, moet je het een en ander wel met een korrel zout kunnen nemen. Vooral dat advies over nee stemmen, dat is één grote grap.

Rabarberke | 01-06-05 | 20:32

ok.. de enigste postieve ervaring die ik tot nu toe heb gelezen ging over een 60 jarige agent die respect kreeg op de pillenbrug.. Blue one.. jij nog een postief verhaal?

McCool | 01-06-05 | 20:31

Maar goed, het is hip om tegen de kit te zijn, alle goede wouten ten spijt. Ik vind wel dat de plisie meer respect verdient, totdat ze het verprutst. Daarmee bedoel ik: als je een wout tegenkomt, behandel hem met respect, opdat hij dat ook met jou doe-e. (Prittstift, check die conjunctief ff) Maar als hij jou met niet-respect behandelt, dan keer hem ook de andere wang toe, hij bedoelt het immers goed en meestal zat jij fout (opgevoerde scooter, snelheidsovertreding, crackroken). En ben je een junk of een fietsendief, wees gerust, hij zal de zwakkeren onder u vergeven, ook al bent u recidivist, want strafzaken kosten nu eenmaal geld en wie wil er nu meer geld uitgeven dan hij verdient?

Rabarberke | 01-06-05 | 20:30

@ udo:
.
Als ik dan toch even tussen haakjes mijn bewondering mag uitspreken voor het risico wat je neemt door hier te spreken: Bij deze.

Buck Futter | 01-06-05 | 20:28

@ udo:
.
Ben blij dat jij het zo goed snapt, knul. Ik spreek naar ervaringen uit eerste hand.
.
Je moet meppen als je MOET meppen. Maar je moet niet vuurtjes aan gaan wakkeren als er NIETS aan de hand is, en dan gaan meppen en vervolgens roepen dat alles wat van voetbal houdt tuig is. Ik heb teveel feestjes door toedoen van jouw collega's zien ontaardden in veldslagen, omdat jullie niet bij machte zijn te anticiperen. Ik heb nog nooit last gehad van voetbalsupporters, maar WEL tot 2x toe meppen van gefrustreerde Play Mobil'tjes die met een rode waas voor de ogen rond liepen te meppen, NADAT ze ZELF eerst het vuurtje aangestookt hadden.
.
U is weer aan zet.

Buck Futter | 01-06-05 | 20:27

Rabarbeke,

Natuurlijk moet die collega zich dan ook klantvriendelijk gedragen en van mij mag je hem daar dan ook op aanspreken. Daar heb je helemaal gelijk in. Alleen jammer dat je nu weer het bonnenaantal aan promotie koppelt ... jammer, jammer ... Dat is dus weer een uitspraak wat kant noch wal raakt. Je moest eens weten, als elke diender gewoon/normaal zijn werk doet .... komt hij al ver boven de gestelde aantallen uit.

Udo | 01-06-05 | 20:26

Inderdaad Udo, wil iedereen wel eens horen als ze in dubio zijn om geweld toe te passen, bijv met wapenstok, al dan niet met de pet gewoon op.
En BF ik denk dat het wel mee valt met de verergering qua geest. Het is geen pretje om onder een helm van een paar kilo te staan, met 30 graden om je kop, en een stel mongeaulen tegenover je. Lollig is het niet altijd voor de ME, de AE is weer een ander verhaal

---------------------------
Voor de anti's, LLL's en dat volk, klim maar vast in de pen om te rellen over de AE

Blue-one | 01-06-05 | 20:25

Al die ex-kvv militairen die nu agentje spelen op straat zegt toch al genoeg over de politie.
Agenten zijn drukker bezig met elkaar om diensten te ruilen dan met waar ze voor aangenomen zijn.
Lekker stoer doen en grappen maken, over een persoon die een aangifte komt doen schijnt ook helemaal hip te zijn.

Stukkie rijden, je poten op het dashboard want dat staat stoer als ik naar een collega zwaai.

Paar jaartjes dienst en ze laten een snor staan. (Er schijnt wetenschappelijk iets bewezen te zijn over dat man plus snor verhaal.)

En als die snor groot genoeg is pakken ze de krultang erbij.
Met een gekrulde snor kom je makkelijker
bij de afdeling recherche denken ze.

Lukt dat niet, dan gaan ze drinken en nog meer drinken... en nog meer drinken, wat zich dan weer uit in een kapot huwelijk, wat dan weer uitloopt in agressie tegen hun (ex)vrouw.

Dan heb je ook nog een nieuwe kudt cao... eh.. of is die er nu nog niet?
Dit frustreert de dienders nog meer, dus nog meer drinken. Ze scheren zelfs hun snor af en gaan massaal op jonge meisjes jacht in de HollywoodMusicHall.. Ook dat lukt weer niet enz enz enz..

Nee, het lijkt me geen fijn vak

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 20:24

@udo Heb jij ooit een supporter met krullen gezien?

Rabarberke | 01-06-05 | 20:23

De leukste politieagent die ik ken werkte op de Oudezijds in Amsterdam. Een oude diender van ik dacht 60+, die daar vrolijk 's nachts rondhuppelde en respect afdwong bij alle junks op de pillenbrug. Prachtig die man.

Rabarberke | 01-06-05 | 20:22

@PS
Ik stem vóór Van Dale, Verschueren, en Kramers!
Gezien je reactie nieuw voor je..?

Blue-one | 01-06-05 | 20:22

Kijk, zo'n uitspraak van Buck Futter bedoel ik nou. Die snapt er dus helemaal niks van. Ga daar maar eens staan als, zoals hij het zegt, een Play Mobiel. Dat je ziet dat links en rechts van je Pa en zijn kinderen een stadion uitvluchten, omdat binnen een stel 'supporters' de boel aan het verbouwen zijn. En die verbouwing stopt dat onmiddelijk, als wij de hoek omkomen omdat wij zomaar het 'lef' hebben om er iets van te zeggen ... Hoe durfen we dat toch. En dat je dan eerst een paar kilo stenen moet wegkoppen ... Tja ... Wat zielugh dat die supporters dan klappen krijgen. Eigenlijk zouden we ze op schoot moeten nemen, warme chocolade moeten schenken en ff door hun krullen moeten kroelen!!!

Udo | 01-06-05 | 20:21

@McCool:
.
Ja! Ze sluiten een straat af als de sint met zijn gevolg aan een rondje door de stad deelneemt!
.
Hee, niet zo negatief he?

Buck Futter | 01-06-05 | 20:20

@Mc Cool, hahahahaha ik wacht met spanning af,..positieve ervaring. en ik ben uit een soort gelijk ei gekropen als menigeen hier op het forum. Eieren zijn veelal ook altijd het zelfde......alhoewel, sommigen......

maar positieve ervaring met pliesie,......ik zei er al een, op het moment dat pliesie bij ons in het mort komt voor de lijkschouwing,......pliesie ineens meegaand, belangstellend, en extreem trillerig.

pronto | 01-06-05 | 20:20

Oh ja! het bonnenverhaal! nog zoiets waar veel onbegrip voor ontstaat door onwetendheid...

@Mc ( mag ik mc zeggen ja he ;-) )
Pick me pick me!

Blue-one | 01-06-05 | 20:19

@Blue-one:
.
Niemand heeft dat in deze draad gezeid. Dat is allereerst een reactie op dit topic.
.
Ten tweede gaat dit niet alleen over ME, maar ook over de platte pet. En laten we wel wezen: Iedere platte petter mag/ moet zo af en toe bij Slagerij Van Kampen dienen. En op 1 of andere manier krijg je dan toch het idee dat dat bepaalde karakter-trekjes verergerd, of dat het juist bepaalde figuren aantrekt.

Buck Futter | 01-06-05 | 20:18

@udo Nee maar als ik iemand naar een klant stuur en die gedraagt zich als een zak... en hij doet dat een paar keer, trap ik hem de toko uit. Als men zich bij de politie als zak gedraagt, krijg je promotie, mits je natuurlijk genoeg bonnen uitschrijft.

Rabarberke | 01-06-05 | 20:18

@PS
Is dat verkeerd?

Blue-one | 01-06-05 | 20:17

Is er iemand hier die postieve ervaringen heeft met de politie?

McCool | 01-06-05 | 20:16

Zegde. Zegde. Zegde.

Pritt Stift | 01-06-05 | 20:16

Maar Rabarbeke, is dan elk technisch rechercheur een eikel???

Ik bedoel, laat iedereen in zijn waarde en oordeel niet te snel. Of je het nu leuk of niet leuk vind, regels hebben we nu eenmaal en iedereen heeft zich daar aan te houden!!

Udo | 01-06-05 | 20:15

@BF
Wie zegde dat dan ?

Gaat over de ME neem ik aan ?

Blue-one | 01-06-05 | 20:14

Ik voel me ook niet persoonlijk aangesproken, dat doet alleen mijn vriendin over de sex :P

Het gaat mij ( komtie weer ) om dat ge-generaliseer. 00k op school merk ik het, als een VMBO-er weer eens roept dat alle pliesies ***********honden zijn. ( vaak na een boete te hebben gehad vanwege een te opgevoerde scooter..)

Blue-one | 01-06-05 | 20:12

Yakmelk,

ook jij hebt gelijk. Ik ben geen heilige, maar inpricipe is mijn uitgangspunt altijd geweest om in eerste aanleg de burger te benaderen zoals ik ook benaderd wens te worden. Normaal en met respect dus!! Maar soms kan je ff niet anders dan op je strepen te gaan staan. Het is onmogelijk om op zaterdagnacht (uitgaansleven) met een ieder eindeloze discussies te houden. Nee, dan moet je vaak ff kort en duidelijk zijn ... Voor de burger niet leuk, maar voor ons vaak wel nodig om iedereen veilig thuis te krijgen!

Udo | 01-06-05 | 20:12

@pronto, dan weet ik niet uit welk ei jij bent gekropen, maar volgens mij betalen we al het meest per hoofd van de bevolking.

McCool | 01-06-05 | 20:10

Dit soort gedrag zorgt in heel veel gevallen voor geweld rondom voetbalwedstrijden. Er wordt niks overdreven. Er lopen veel machtswellustelingen tussen het zootje LTS Zwakstroom-kandidaten in playmobiel-pak, die in situaties als deze kans zien hun frustratie ongestraft van zich af te meppen.
.
Kijk maar uit. Iets teveel kritiek en je mag ook je reacties hier afstaan aan oom agent vanwege opruiïng.

Buck Futter | 01-06-05 | 20:10

Over nutteloos kunnen we het nog hebben, want besef wel dat de man met de lasergun niet de man is die op dat moment nodig is in het centrum bij een beroving!

Nutteloos is denk ik per persoon verschillend, maar er zijn een hoop mensen die in hun onweten snelheidscontroles aanvinken bij dat onderwerp terwijl er degelijk meer achter zit dan alleen de kas spekken.

Blue-one | 01-06-05 | 20:10

@blue-one Nee ik snap het wel, maar jij en Udo moeten je niet persoonlijk aangevallen voelen. Als jij je werk goed doet, prima. Als Udo dat doet, prima. Ik heb ook goede ervaringen met agenten na een diefstal, echt veel aan gehad, maar twee dagen later kwam de technische recherche langs voor vingerafdrukken, wat een eikel was dat...

Rabarberke | 01-06-05 | 20:10

Mc cool, het enige waarom die "meelopers"met een lasergun achter boompjes staan, is omdat het kabinet te veel schulden heeft gemaakt met reclame spotjes, inlikken bij de eu e.d.....en dat mogen wij nu lievelijk terugbetalen.

pronto | 01-06-05 | 20:09

district 18? ;-)

McCool | 01-06-05 | 20:09

Junks en verkeersovertreders zijn niet het werk vandezelfde persoon..... Nogmaals een introductiepraatje over mijzelf houden ? Ben niet een "jullie" ;)
McCool, nu krijg je waarschijnlijk een nummer van een district te horen, schiet je niets mee op..

Blue-one | 01-06-05 | 20:08

@Blue one, ik ben er overigens niet op gewezen. Los van het feit dat ik weet dat de politie ook wel nuttig werk doet, ben ik er van overtuigd dat het gross nuteloos werk is. Met een lasergun achter een boom staan is zo 1940-1945...

McCool | 01-06-05 | 20:07

@mc Cool, je wilt niet weten wat ik leid in mijn werkzaamheden, laten we wel zijn , in ieder geval geen kleuters. (alhoewel, soms wel ja, helaas)

pronto | 01-06-05 | 20:07

@blue-one de politie doet ook veel goede dingen, waarvoor mijn dank.

Feit is wel dat jullie veel te veel junks laten lopen en veel te weinig verkeersovertreders :)

Rabarberke | 01-06-05 | 20:06

@Udo, welk district werk je dan?

McCool | 01-06-05 | 20:06

@udo Okay goed verhaal, het eerste gedeelte althans. Ik verwijt ook niet de politieagent zelf wat er mis is, maar meer de organisatie.

Het vorderen van beeldmateriaal bij persbureaus is echter zeer onwenselijk. Het ondermijnt de onafhankelijkheid van de pers. De pers gaat gezien worden als onderdeel van justitie en politie en dat heeft twee nadelen: de pers is haar leven niet meer zeker, ze kan zich ook slecht verdedigen en last but not least: ze zal veel minder makkelijk informatie kunnen loskrijgen, omdat die informatie gebruikt kan worden door de politie en justitie om b.v. de bron op te sporen. Een journalist moet zijn bron geheim kunnen houden, omdat hij anders zijn werk niet kan doen. En als de journalistiek haar werk niet kan doen, ligt de democratische rechtstaat pas echt op haar gat. De pers moet onafhankelijk zijn. Daar moet je het, gezien je verstandige betoog, wel eens mee kunnen zijn.

Rabarberke | 01-06-05 | 20:05

hahahaha .... Als ik daar werkte ... zou ik het graag voor je regelen. En die donuts ... whaaaa ... cliche, maar wel leuk!!! OK, jij zorgt voor die droge krengen, zorg ik voor de koffie!

Udo | 01-06-05 | 20:05

@Rabarberke
Was jij bij de aangifte ? Dat je al weet dat McCool daar niet op gewezen was ?
++ Jouw reactie is nu precies wat ik meen te zeggen: alleen de negatieve dingen blijven hangen, terwijl de pliesie zoveel goeds doet!
@McCool
Inderaad vreemd dat je je auto moest laten staan, wellicht heeft het te maken met iets in de juridische hoek "bewijs, plaats delict "

Blue-one | 01-06-05 | 20:05

@ pronto
Je was me net voor! Volgens Charles komen we allemaal uit een soort van ei...

Blue-one | 01-06-05 | 20:02

@Udo, ik ga graag een nachtje mee met politie haaglanden, mits ik mijn camera mee mag nemen. Zal ik de donuts meenemen?

McCool | 01-06-05 | 20:02

lol @ XelaGBS

volgens mij zijn de mensen die dagelijks de trein nemen en een psychologische aandoening oplopen door de vertraging toch echt niet dezelfde als de aggresieve reizigers. Deze hebben namelijk meestal geen kaartje, en verliezen meteen hun recht te zeuren over vertraging.
OT:
Jammer dat er geen respect is voor de politie, deels aan ons zelf te danken en deels aan de heren zelf lijkt me .. duidelijk.

Yakmelk | 01-06-05 | 20:01

@Rabarberke
Zal ik mij even voorstellen: voornaam, achternaam, woonplaats, 17 jaar, sportief, 1,90, d-bruin, grijs-groen, scholier, VWO-5,Economie en Maatschappij + frans12 + informatica, bijna vakantie........

Ik heb dus op geen enkele wijze iets te maken met de POLAC, zoals jij misschien denkt...

Dat de pliesie zich niet altijd aan de regels houdt( qua verkeer ) heeft te maken met meerdere factoren. Zo bestaat er iets als spoed, of nood.. Dit heft niets op, maar geeft wel wat extra mogelijkheden.

Ik schaam mij wel voor de uitwassen ( Copyright GW ) in uniform, want die verpesten een hoop voor de rest. Het algemene beeld van de politie wordt ( en dat is dan ook meteen mijn punt ) bepaalt door een stel rotte appels! ( a la mocro's...)
Dat gedonder met kutlaserpistolen achter hekjes maakt mij ook niet vrolijk, maar ik ben wel van mening dat er niet zoveel gezaagd moet worden! ( Stel je trouwens eens een land voor waar GEEN pliesie te vinden valt... Mooie boel! )

Blue-one | 01-06-05 | 19:59

Rabarbeke,

Ik kan je ook niets anders dan gelijk geven. Ook wij irriteren ons aan het bonnensysteem van dit moment. Ook de stiekeme controles op niet onderbouwende plaatsen ? gatsie ? Maar goed, dan nog ?. Het feit blijft dat wij (ja, ik krijg ook meerdere malen per jaar de groetjes uit Leeuwarden) dan te hard rijden. Voetje iets minder op het gas en ik krijg de prent niet. Simpel als wat.

En ik ben het niet met je eens dat het een zwaktebod is als ik om enige verdieping van ons werk vraag. Neem mijn voorbeeld over de nieuwe richtlijnen. Ik weet dat jij het geen ene reet zal interesseren als ik te laat kom als er bij jou een heterdaad inbraak in je woning afspeelt. Maar als ik je uitleg dat dat de regels zijn die mij opgelegd worden, dan kan je toch niet kwaad op mij zijn??? Zo zijn er tal van regelgevingen waar ik me aan moet houden, waar jij kennelijk de weet niet van hebt. Dan lijkt het natuurlijk al snel dat ik sommige regels ter plekke sta te verzinnen! Maar ik zou je graag uitnodigen om eens een paar dagen/nachten met een willekeurig korps mee te draaien en wat inzicht in ?ons? te krijgen. Ik weet zeker dat jij je mening zal herzien dan wel goed zou weten te onderbouwen.

En tja, journalisten en afstaan van (beeld) materiaal. Lastig onderwerp. Kijk, wat dat betreft ben ik inderdaad egoïstisch. Ik als rechercheur heb de instelling dat ik boeven wil vangen. En als ik een boef kan vangen / opsporen mbv beeldmateriaal ? Tja, dan zal ik inderdaad proberen die te bemachtigen. Waarom ook niet?? Als ik geen boeven vang is het ook niet goed en als ik ze wel vang (met behulp van ? ) ook niet. Wie het weet mag het zeggen!

ps. En als het goed is, bestaat er in elk korps al een bureau BIS (Bureau Interne Zaken) ... Dus je wens is wat dat betreft allang uitgekomen!

Udo | 01-06-05 | 19:59

@Pronto, en mijn biologische kennis verteld me dat jij toch stiekem een kleuterleidster bent

McCool | 01-06-05 | 19:58

De politie gebruikt de laatste tijd vaak oneigenlijke methodes in de hoop dat het niet bekend wordt. Kijk bijv. naar bewijs wat vergaard is met een illegale huiszoekingsbevel (zonder papieren dus). Hoe vaak wordt iemand wel niet vrij gesproken wegens onrechtmatig verkregen bewijs.
Laten we hopen dat dit ooit omdraait, maar ik vrees het ergste.

Yzord | 01-06-05 | 19:57

@Mc cool, mijn biologische kennis geeft in ieder geval wel de wetenschap dat je wel degenlijk uit een ei komt.

pronto | 01-06-05 | 19:57

@pronto okay :)

Rabarberke | 01-06-05 | 19:56

@blue-one So what? Als slachtoffer moet je schadevergoeding kunnen eisen door je te voegen in een strafproces en een klacht in kunnen indienen wegens niet-vervolging, als dat het geval zou zijn. Is McCool daarop gewezen? Nee. Te veel papierwerk. Levert ook geen zak op. Maar als McCool zijn auto fout parkeert, wordt ie wel gedagvaard als ie niet betaalt. Snap je ongeveer wat voor waardevol werk de politie doet?

Rabarberke | 01-06-05 | 19:55

@blue-one - Waarom ze junks zo weer op straat los laten? Zelfde reden als waarom ze zelden mensen die echt zwaar dronken zijn meenemen. Politie denkt liever kwijt dan rijk die stinkerts en zeikerds.

De tip trouwens als je niet wilt opgepakt worden... maak er een bende van. Schijt of kots in hun auto als je de kans krijgt. Is de lol er voor hun snel af en sta je zo weer op straat.

XelaGBS | 01-06-05 | 19:55

@Blue one, wat denk je? Dat ik uit een ei kom of zo? Dit was in het stadshart in Zoetermeer. De politie daar vertelde me dat als ik plannen had om de volgende dag met die auto te gaan rijden, ik 's nachts naar het buro moest komen. Die auto mocht volgens hun namelijk niet van de plek verwijderd worden. Waarom is mij ook een raadsel, misschien dat jij me dat kunt vertellen.. en vertel me dan meteen waarom samir a weer vrij rondloopt.

McCool | 01-06-05 | 19:54

en sorry, ik ben geen kleuter (was het maar waar.) Ik ben ook geen pliesie,...eigenlijk een gewone ordinaire burger hier op gs.

pronto | 01-06-05 | 19:54

@rabarbeke,...hahahahhahahha ik lach me een stuip hoe je weerwoord is na aanleiding van mijn berichtje.

Het was nieteens zo aanvallend bedoeld, maar je maakt het wel erger dan het is.

pronto | 01-06-05 | 19:53

@McCool
Ik zie dat je nogal een raar beeld krijgt van de poltie, door je eigen ervaringen met deze zaak.........
Dat je meteen naar het bureau ging om aangifte te doen, dat is inderdaad raar, zo niet gek. Dit ligt echter per regio, en zelfs per wijkteam, anders. Sommige bureau's werken met afspraken! ( Simpelweg door een capaciteitsprobleem )
Maar goed, dat je dus midden in de nacht een verklaring gaat lopen geven is jouw eigen probleem, ik zou er voor kiezen om op een later tijdstip terug te komen. Indien de betreffende agent zei dat het nu moest, zou ik zeggen dat ik geen aangifte wil doen omdat ik het mij niet meer precies voor de geest kan halen. JE weet niet meer of het die junk wel was etc ( iig niets verklaren! ) Volgende dag terug en dan WEL verklaren uiteraard. Moraal: dat punt van midden in de nacht is te verwaarlozen.
"Vervolgens moest mijn buurvrouw maar ook andere buren en ik waarbij de auto beschadigd was op hun beurt wachten om hun aangifte te doen. " Nah das nou gek! Hadden ze wel de rode loper uitliggen ?! :P

Dat die junk weer op straat staat, is duidelijk maar waarom vertel je niet ( weet je niet ? ) Maar ik kan mij zo voorstellen dat de betreffende hulpofficier zoiets had van "mooi heenzenden met een beschikking " "bekeuring voor vernieling" "iets anders "
Want denk nou na, een junk een brief geven om hem te laten voorkomen op die en die datum ? werkt niet!

Blue-one | 01-06-05 | 19:51

@XelaGBS was mijn eerste en laatste keer, bovendien waren er vrouwen bij.. die laat je toch altijd voorgaan? ;-)

McCool | 01-06-05 | 19:50

@pronto Ben jij ook politieagent of een geniale kleuter die van zijn moeder een computer heeft gekregen en later op mag blijven. Waar haal je zo'n stompzinnige conclusie vandaan man?

Rabarberke | 01-06-05 | 19:50

@McCool - Als ze proces verbaal opgaan nemen en ze vragen wie er als eerste wil... altijd als eerst je hand opsteken om meteen zon hokje inrennen. Scheeld je vaak zo 5 uur wachten.

XelaGBS | 01-06-05 | 19:49

@blue-one Ik heb ook nooit de indruk dat er met een agent viel te praten. Leren jullie niet lezen op de academie? Ik verwijt niet alle dienders hetzelfde, ik vind alleen dat er binnen de politie een hoop misstanden zijn. En als je bij die club werkt mag je je daar best wel voor schamen, in plaats van ook nog te lopen roepen dat we ons hier aan de snelheids limiet moeten houden. Lazer een eind op man, alsof jullie je zelf altijd aan de verkeersregels houden, patjepeejers!

Rabarberke | 01-06-05 | 19:48

sorry, goed tussen aanhalingstekens

pronto | 01-06-05 | 19:47

@rabarbeke,.....zeker zo'n vrouw in de landmacht of dergelijke, die nog in de illusie leeft dat jouw werk, een goed steentje bijdraagt aan de maatschappij.

pronto | 01-06-05 | 19:46

9 van de 10 keer word je uitgelachen en kan je je verhaal niet kwijt. Bovendien proberen ze ook altijd alles te verdraaien en je woorden in de mond te leggen als je langs komt voor een getuigen verklaring.

Reden dat men simpelweg niet met de politie zelf in discussie kan gaan is omdat het via het gerecht te duur is (en bovendien rechters ook niet weten waar ze het moeten zoeken) en als je het op straat doet je de kans hebt om opgepakt te worden volgens hinder.

Net als mij het niet verbaasd dat de NS last heeft van aggressie naar conducteurs, blokades op het spoor ivb met frustratie door vertragingen etc... Kan ik me enigzins voorstellen dat sommige mensen ook helemaal gaan flippen bij politie agenten (je hond erop af sturen bijvoorbeeld gne gne gne :)).

Nogmaals, een hoop agenten (waarschijnlijk de meerderheid) probeert zijn werk zo goed mogelijk te doen.Maar nog steeds veelsteveel kklijers lopen er in uniform rond. Vooral in de grote steden dan.

XelaGBS | 01-06-05 | 19:45

@blue one, als ik vol met emoties zit dan stort ik me op Lucas.. dat lucht altijd op!

McCool | 01-06-05 | 19:45

@LLL Ik denk dat de AIVD zich nog meer zou interesseren voor een kleuterleidster dan voor jou.

Rabarberke | 01-06-05 | 19:43

@Blue one, een waar gebeurd verhaal: Om een uur of 3 's nachts probeerd een junk mijn autoruit met een stoeptegel te verwijderen. Wonder boven wonder zit er alleen een grote kras op mijn ruit. Even later doet hij hetzelfde bij de auto van mijn buurvrouw. Iemand ziet het gebeuren en de politie wordt gebeld. Politie pakt de man op en ik wordt uit mijn bed gehaald met de mededeling dat ik naar het buro moet komen om een procesverbaal op te laten maken. (let op.. een doordeweekse dag dus de volgende dag gewoon werken!) Vervolgens moest mijn buurvrouw maar ook andere buren en ik waarbij de auto beschadigd was op hun beurt wachten om hun aangifte te doen. Tegen de tijd dat ik aan de beurt was vertelde de agent me dat de dader inmiddels weer vrijgelaten was. Op dat moment verloor ik al het respect wat ik tot dan toe had voor de politie. Ik was dus absoluut niet cool, ik ging behoorlijk uit mijn dak tegen die agent. Uiteindelijk heeft dat grapje me nog niets opgeleverd omdat je van een kale kip nu eenmaal niet kunt plukken. Moraal van het verhaal: Ga alleen naar de politie als het je wat oplevert!

McCool | 01-06-05 | 19:43

AIVD?
GEIL!
Yo! Ben ik in beeld?

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 19:41

@ Rabarberke
Niet zomaar met vage dingen strooien alsof het keiharde feiten zijn !
Punt twee is dat je flink aan het generaliseren bent, want in hoeverre is het salaris van de commissaris ( en dat rijmt in zekere zin ) nou weer bepalend voor de surveillant niveau 2 die op de fiets zit ? Leg het verband even niet.....
Tevens zijn die nachtelijk ritjes ( ik meen zuid-holland ?! Correct me if.. ) niet zo erg als ze lijken, het was fout idd, maar om dan alle ambtenaren maar te pakken dat is slap. Er zitten nu eenmaal rotte appels tussen.
Als je gelijk op je achterste benen springt omdat je een bekeuring krijgt vanwege te snel rijden ( 5 of 40 mk/u te hard blijft het ) dan heb je wel erg lange tenen hoor. Overtreding is overtreding, wet is wet en daar hou je je aan verdorie!

Blue-one | 01-06-05 | 19:41

Udo zal wel binnen 10 minuten monddood worden gemaakt door de AIVD.

Tenminste, die lezen hier toch ook? =-)

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 19:39

@Mccool
Ja inderdaad, want hoe tof en hard en slim en irritant en stijlloos iedereen ook is hier in deze comments, als je met een emotie zit ( angst/woede veroorzaakt door schrik mbt inbraak/ huis overhoop/ oma's urn weg ) dan ben je maar wat blij met een luisterend oor in de vorm van een blauwe !
Je kan nu aankomen met argumenten dat je het allemaal al eens meegemaakt hebt, en dat je toen zo MCcool bleef tov iedereen including the blues, maar dat geloof ik absoluut niet!

Blue-one | 01-06-05 | 19:35

Mooi gezegd Rabarberke!

McCool | 01-06-05 | 19:35

@Udo We kunnen niet zonder politie, fine enough. Maar het argument dat we ons niet zouden verdiepen in jullie werk is een zwaktebod. Feit is dat jullie prestaties o.a. worden bepaald door het aantal prenten dat je schrijft, en dat noem ik geen politiewerk, maar belastingambtenarij.

Verder is het een feit dat de gemiddelde politieagent zonodig zijn moraal door de strot van een willekeurige journalist zal drukken, als hij van mening is dat er om wat voor reden dan ook niet gefilmd mag worden, daarmee zijn grondwettelijke rechten schendend.

Tegelijkertijd zal politie niet schromen om persbureaus en journalisten te dwingen tot het overhandigen van beeldmateriaal op straffe van weet ik veel wat. Journalisten weigeren dat uiteraard, om talrijke redenen.

Jullie zijn gewoon ambtenaren die de wet moeten handhaven. De samenleving is inmiddels echter van mening dat jullie teveel de verkeersregels handhaven en te weinig de dingen die wij als samenleving belangrijk vinden.

Ik heb als burger evenveel positieve als negatieve ervaringen met de politie. Er zitten aardige mensen tussen, maar er zitten ook ongelofelijke klootzakken tussen. Klootzakken die door de belastingbetaler worden betaald en derhalve dubbel klootzak genoemd mogen worden.

Wat mij het meest stoort is dat excessen bij de politie met de mantel der liefde worden bedekt. Je hoort er daarna weinig meer over. Ik pleit voor een afdeling "Internal Affairs" die waakt over de manier waarop ons belastinggeld wordt besteed aan dure politieauto's, mega salarissen voor hoofdcommissarissen, en nachtelijke ritjes naar zover mogelijk weg.

Rabarberke | 01-06-05 | 19:30

@blue one, denk je werkelijk dat ik opgelucht ben als ik mijn verhaal heb gedaan bij een agent als er ingebroken is? De enige reden dat ik mijn verhaal tegen een agent ga vertellen is wanneer ik er voor verzekerd zou zijn. Want als er geen proces verbaal is wordt er niet uitgekeerd. Anders ga ik echt niet uren naar een agent zitten kijken die met twee vingers het proces verbaal zit uit te typen.. wat denk jezelf?

McCool | 01-06-05 | 19:29

@Udo 01-06-05 @ 19:20

En je frustraties op een verkeerde manier uiten, is dat dan ook een vak?

Wat je net allemaal schrijft, gooi dat is in de politiepraatgroep. Kom met acties ofzo..

Er blijkt van alles mis te zijn bij de politie dus!

Neem het heft in handen. Bel sbs6 of de revu voor een intervieuw. Schreeuw om hulp en begrip, laat zien wat voor kutzooi het is bij jullie..
kom op jong...

Maar blijf alsjeblieft rustig vanavond en probeer je vrouw niet te slaan.

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 19:29

@henkiemaardannietgek....tuurlijk niet weggooien, het lijk......allemaal handel voor de zaak. Uitvaart zelf aannemen, maar dan wel weer naar mort met pliesie.............wat ik al zei, op zo'n moment is pliesie wel aardig.

pronto | 01-06-05 | 19:27

@Henkiemaardannietgek
Wat ben jij stoer zeg! Jeetje!
Dan hoop ik maar dat jij of je echtgenote nooit te maken krijgt met de onderkant van deze samenleving, en dat je nooit iets rottigs overkomt waarbij je eventuele hulp van pliesie zou behoeven ( art 2 PolWet)

Blue-one | 01-06-05 | 19:26

zijn die wouten er nog?

McCool | 01-06-05 | 19:25

@Blue-one
Fuck off, ik ben het eens met een blauwe!

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 19:24

leuk, die verhalen.
Helaas zijn daar ook nog de gemeentegrenzen die, door de recentelijke agglomeratiedwang, onbeheersbaar zijn geworden. Bel je de pliesie op de grens van gemeente A en gemeente B heb je een probleem. Als je al niet wordt doorgestuurd van A naar B (of vv) komt er niemand opdagen vanwege het gebrek aan middelen om het gehele gebied te bestrijken.

Don Quichote | 01-06-05 | 19:22

@ pronto
had je dat lijk niet wat verder weg moeten gooien?

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 19:22

Moet ff snel reaguren... De politie deed naar mijn mening gewoon zijn werk, als er plots zo'n irritant baasje voor je neus jouw neus staat te filmen, zou ik ook vragen te stoppen met filmen wegens hinderlijk gedrag, en valt de camerabaas onder de door zwarte kip verwoorde "mensen die bij een politieoptreden voor 'opschudding' zorgen" (die op te pakken of wegte sturen zijn) Reageert zo'n baasje niet dan vraag je hem terecht zijn camera af te geven, doet ie dat ook niet dan zoekt ie een conflict en om dat nou breed uit te gaan meten in een toppic met teksten als "zieke beelden" ben je niet echt lekker bezig. Bovendien had het cameragastje een zeer irritant stemmetje, zal wel iets over zijn karakter en de missende beelden zeggen. Wat betreft het "gij zult niet doden" fragment ben ik het er wel mee eens dat de politie hier goed de plank missloeg, excuses zijn daar zeker op zijn plaats!

Tonnie | 01-06-05 | 19:21

Ja dat mag pimpstah. Klemrijden dan niet, maar 'aanhouden' wel, je loopt alleen een risico dat je een knal voor je kanis krijgt of een boete wegens het belemmeren van een agent tijdens werk, belediging als je het niet tactvol genoeg brengt, en zo kan ik nog wel enkele opnoemen.

~Pyro~ | 01-06-05 | 19:20

Tyfus, jongens ik vraag me sterk af hoe blij jullie zijn als er weer eens een blauwe ( blue-one ;- ) ) op de stoep staat om te luisteren naar je verhaal, dat je kwijt wilt als het huis net leeggeroofd is.
Of hoe opgelucht je bent na het doen van een aangifte ?
Hoe blij waren de uitgaansmensen allemaa toen afgelopen weekend de politie die dronken rel mocro's uit elkaar haalden ?
Hoe blij waren alle huisvaders met kinderen een paar weken terug toen de politie al die voetbal mongeaulen uit elkaar hield?
Hoe blij..................

En nu lees ik dat er nogal wat reaguurders zijn die geflitst, bekeurd of iets in die zin, iig benadeeld zijn door de plsie, maar bedenk eens dat je negen van de tien keer ZELF in de vaut zit....! Te hard rijden blijft te hard rijden, 40 of 5 km/u maakt verdorie geen donder uit!

Mijn punt is, bedenk eens hoe blij je mag zijn met de politie ! Dat er nu een stel agenten zonder inzicht op een camera ingaan plempen, das dom, maar generaliseren is niet nodig hier! Bezint eer ge begint, met reaguren!

Blue-one | 01-06-05 | 19:20

Udo is inderdaad bij de politie. En ik krijg inderdaad kromme tenen als ik telkens weer dat gezeur hoor. Dat men kritisch is ? prima. Als men een klote ervaring met ?ons? heeft ? Doe er wat aan, stel het aan de kaak ? prima. Maar het ongefundeerde geneuzel zonder kennis van zaken ? Nee! Ga dan eerst de discussie aan, verdiep je erin en speel het niet op de persoon. Want vaak zijn wij ook met handen en voeten gebonden aan de lange pagina?s met regels die onderhand je strot uitkomen. Neem nu de nieuwe richtlijnen van onze hoogste bazen. Ik krijg het straks voor mn voeten als ik 5 minuten later bij een reanimatie kom. Maar ja, van de hoofdcommissarissen mag ik nu eenmaal niet harder en kan de prent zelf gaan betalen. Door mij niet te verkopen, maar ik krijg het commentaar volop!!!

En nee, integendeel. Ik heb 'Nee' gestemd. Wat betreft mijn eigen vakgebied ... Laten we eerst onze eigen (ongeorganiseerde) organisatie maar eens soepeler laten lopen, voordat we op internationaal niveau moeten gaan praten!

Udo | 01-06-05 | 19:20

@henkiemaardannietgek......tuig is het,...tuig ,...tuig,...tuig.....en als ik dan verder ga zeiken kom ik bij die officiele instanties terecht, en blahg,....ik wil er niet eens over praten. Van kastje naar de muur, maaaaaaaaar pronto is niet gek, neeheeee,....pronto gaat groot visnet uitspannen hier, en dan als pliesie weer eens langs komt varen,....mooi vast zetten die gasten. Als Pronto ze ziet aankomen hoef ik alleen maar een touw aan te trekken via een katrol hier op de kade achter mijn ark. hè, hè, hè.....en......Pronto weet van niets hoor, na de daad gelijk touwen doorsnijden,....moet je eens zien wat je hier onder water tegenkomt....twee dagen geleden nog een lijk....

pronto | 01-06-05 | 19:19

Haaaands up, hier is neef UDO

Nou maar snel weer een kloddertje roze híééér, en een kloddertje....

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 19:19

het enige wat ik denk is: waarom mag ik de wet niet overtreden en een agent wel. Ik ben pas aangehouden door een motormuis, geheel terecht overigens, was door rood gereden, maar dat hij daarna gas geeft en zelf door rood knalt maakt het wel zuur. mag ik hem dan ook klemrijden en vragen: zo meneertje dat was rood he en geen groen. ja dat zag ik ook wel eikel.

pimpstah | 01-06-05 | 19:14

@pronto
hoe dacht je anders dat ze op 0800-8844 waren gekomen?

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 19:09

@Udo

Als jij het constateren van feiten verwart met kankeren is er wellicht bij jou iets mis met die ene helft (of die andere natuurlijk)

goeroeroe | 01-06-05 | 19:08

@goeroeroe al zou je dat doen, dat is je goed recht. het is wat anders als je binnen de afzetting komt, maar daar buiten mag je met een vette telelens alles filmen/fotograferen wat je wilt.

Rabarberke | 01-06-05 | 19:07

ff on topic dan maar weer:

nieuwe vorm van flash mobbing?

Bij elke politieafzetting massaal met camera aan komen zetten...

goeroeroe | 01-06-05 | 19:06

@dirthyold en vbla bla bla.........ik dacht dat ik de enigste was met een onaangename ervaring met pliesie. Let wel in mijn geval van aanhouding, zat ik in mijn zwarte pak, naast mij een lange zwarte jas en een hoedje,...... Condoleance map op de bijzittersplaats, inclussief rouwkaarten. pliesie zag het beeld wat hij aanhield en toch gewoon in die auto van ze zitten roken en wachten op uitslag. Ik ben lichtelijk geneigd je verhaal te geloven dirthy, maar als het dan echt zo rampzalig met die pliesie gesteld is,....zijn we al verder zoek in dit land dan we dachten. Dit schokt mij.

@Rennieb.....die waterpliesie, laten we het daar helemaal niet over hebben.....ik woon op een woonboot in een jachthaven. Op mooie zomerse dagen, komen er veelal mensen hier genieten van hun ontspanning: het motorbootje. Ik weet zo'n ding zuipt 1 op 3,....maar als je goed hebt gespaard is het heerlijk om ff dat bootje los te trekken op het water. Maaaaaaaaaaaaaaaaaaar lieve bootjesliefhebbers, net als op de weg, vind pliesie het heeeeeeeeeeeeeeerlijk op hun schip verstopt achter de bosjes van het weiland,....waterngenieters staande te houden. Varen zonder vaarbewijs kost ook 350 euro en geloof me, vorig jaar zomer heb ik hier live, wel zo'n 50 mensen opgepakt zien worden door waterpliesie. Maar nu komt het ergste, ( ik heb zelfs op een vrijdagavond gebeld,..) Als ik hier voor de pc zit in mijn woonarkje, heb ik geen last van die speedbootjes. Ik geniet er van te kijken en denken, wat hebben die mensen een plezier, en ineens komt er zo'n onbenullig halfschip langs varen met de motoren net onder de boeg.......... En een PK,...daar zegt menig speedbootje u tegen,...mijn glazen vallen letterlijk uit de kast hier, en weet je wat,.......altijd weer die waterpliesie!! Dus ik bellen met klacht e.d. Ze lachen er alleen maar om. Tuig is het. Ze "scheuren"net zo hard ( zonder aanleiding) (of harder) over het water als die "mathias Reijm" hier met zijn motorbootje.

pronto | 01-06-05 | 19:04

Ik zie de krantenkoppen morgen al:
"Politie geinfiltreerd in het Geenstijl-Netwerk."

Framoes | 01-06-05 | 19:03

@Udo
Ja-stemmer?

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 19:03

@udo welk vak?

Rabarberke | 01-06-05 | 19:03

@Udo, kijk eens in de spiegel ofzo?
Nogal aan het kankeren, m.i.

~Pyro~ | 01-06-05 | 19:02

Heerlijk, heerlijk .... mensen die ergens over proberen mee te praten, maar er geen (uberhaupt wel hersens??) verstand van hebben. Of misschien nog wel erger, gewoon zeuren om het zeuren .... Tja, daar heeft de maatschappij echt wat aan !!!! Verdiep je eens echt in het vak, ga de discussie eens aan en probeer eens met die ene hersen helft die nog wel werkt, de andere kant van de medaille te zien. Maar och, dat zal wel te moeilijk zijn. Lekker zeuren en k.a.n.k.e.r.e.n .... want dan zijn jullie kennelijk pas gelukkig. Triest hoor!

Udo | 01-06-05 | 18:55

@dirtyoldviespeuk
;)

goeroeroe | 01-06-05 | 18:54

@goeroeroe
will do!
heb heel hard morbid angel op staan en dat helpt ook niet meer.
ga maar eens even buiten uitwaaien.

dirtyoldviespeuk | 01-06-05 | 18:54

Ach Lil.., misschien heb je gewoon iemand nodig die jou de overige voordelen van het vrouw zijn toont. ;/

goeroeroe | 01-06-05 | 18:53

Goh.., best een tijd geleden.., toch best leuk om zo weer eens een beetje in zo'n topic te lutsen :D

goeroeroe | 01-06-05 | 18:52

Tja, wordt niet meer vergoed he, ik heb er te lang over nagedacht :).
Maar dat is toch ook weer vrouw-eigen; altijd die eeuwige twijfel.

Lilith | 01-06-05 | 18:51

sjesuschristus dirtyoldviespeuk ben jij in je examentrip blijven hangen ofzo? Je poept het ene opstel na het andere uit. Optieven gaarne ;P

goeroeroe | 01-06-05 | 18:50

Als dat voor jou het enige voordeel is zou ik zeker een operatie overwegen ;P

goeroeroe | 01-06-05 | 18:48

@XelaGBS
ik heb een schattig engelen gezichtje (heb ik van horen zeggen) en draag broques en geruiten overhemden en rib broeken en praat behoorlijk geaffecteerd.

dus niet verwonderlijk dat de gemiddelde agent het spaans benauwd van me krijgt :D

maar dat ik er gek van ben geworden klopt wel.

hoe dan ook,
je kan zeggen dat ik bad luck heb gehad, en de gemiddelde nederlander niet overkomt, aan de andere kant heb ik ooit kans bereking gehad en volgens mij probeerden ze me daar wijs te maken dat als mij dit overkomt dat de kans groot is dat andere dit ook zal overkomen (pin me er niet op vast).

het punt is dat je al weinig trek hebt om aangifte tegen een agent te doen bij de politie zelf...

je kan de consumenten bond hier ook voor inschakelen maar pas NADAT je aangifte door de politie is afgewimpelt.

verder, ik begrijp dat weinig mensen zo iets als dit laten voorkomen omdat het nu eenmaal een stuk simpeler is om een relatief lage boete te betalen (advocaatje kost je al snel 200 - 600 euri per uur) met als gevolg dat rechterlijke macht dus helemaal geen idee heeft van wat er eigenlijk allemaal daadwerkelijk gaande is binnen het falende politie apparaat.

en inderdaad, de frustratie waar je mee te maken krijgt gaat je niet in de koude kleren zitten.

ik zeg altijd maar dat het waarschijnlijk nog iets van doen heeft met het trauma dat de politie in jaren 70 heeft opgelopen van het zgn 'agentje pesten'

dirtyoldviespeuk | 01-06-05 | 18:48

Goh, toch nog voordelen aan het vrouw zijn !!!

Lilith | 01-06-05 | 18:46

Hmm Lilith zelfde stad als ik..., wellicht scheelt het vrouw zijn een beetje ;)

goeroeroe | 01-06-05 | 18:42

De weinige grrrrisen die ik ken, noemen mij juist "een grote poel van verderf", dus dat is niet de rede denk ik :)

Lilith | 01-06-05 | 18:41

En het grote gedeelte van de aanwezige reaguurders vind het maar wat geijl als de 'pliessie' een verkrachter (o.i.d.) met harde hand oppakt.
De 'pliessie'is je beste vriend, alleen die paar kee... ach laat maar. ;-)

~Pyro~ | 01-06-05 | 18:39

@Lilith
Maar dat is toch een grote poel van verderf daar, of woon je als echte grrristen juist daarom daar?

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 18:38

@Lilith 01-06-05 @ 18:36

Den-Haag dus?

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 18:38

@ikky: ja maar om dat nou een 'hete lans' te noemen...

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 18:38

beter dit dan de politie anno 1995; " Meneer ik vraag het u voor de 128ste keer, zou u zo vriendelijk willen zijn om alstublieft, wanneer het u schikt, te stoppen met filmen, dan mag u eventjes mijn petje op okee? alstublieft? gaan we samen een blowtje roken dan?"

Justin | 01-06-05 | 18:37

Voor alle belangstellende: ik woon in het hartje van onze grote stad :)

Lilith | 01-06-05 | 18:36

@dirtyoldviespeuk - Heb je een foto van je hoofd, want ben je soms verschikkelijk lelijk ofzow dat ze zich zo gedragen? Een andere reden kan ik me haast niet voorstellen. Politie zijn kklijers maar wat jij net allemaal schrijft is echt te gek voor woorden. Als ik jouw was zou ik ook echt helemaal gek worden, foto's van die honden maken in het geheim en ze zo hard mogelijk terug naaien als ik maar zou kunnen. Een soort van kruistocht zegmaar...

XelaGBS | 01-06-05 | 18:32

@ Dirty, Het is Nederland als volgt: 1e keer, keihard aanpakken. v.b. Gezellig met een clubje mensen aan het varen. Waterpolitie, "wie is schipper?" M'n vriendin voer maar toch lullig. Dus ik "ik meneer" Blazen!!. Gevolg, een boete van een paar honderd euri, en een gang naar de rechter.

Een jongen die ik ken, lamzak en regelmatig alcoholmobilist, wil niet voor de 4e keer gepakt worden mjet drank dus geeft gas, politie in vol ornaat een achtervolging ingezet, met lampjes etc. Wanneer de passagier ziet dat de bocht waar ze op af reden niet meer te halen was maar vol op de rem. Ploitie stapt uit en de bestuurder springt bij de passagier op schoot, ïk reed niet" Na wat heen en weer gesteggel heeft de bestuurder toch maar toe gegeven, hij reed door na het stopsignaal omdat ie nu echt aangepakt zou worden omdat dit de 4e keer zou zijn met drank. Meneer agent: "oh ja joh, rij dan maar door"!!!!!! Stapt bezopen weer in de auto en keuvelt mooi nog even achter oon agent aan!!!!!. Het kan dus echt!!

rennie b | 01-06-05 | 18:30

@ de gironef
studeerde op dat moment... ehhhh rechten ofzoiets vaags

@box
ik mag spel fouten maken, ik zit namelijk in de IT

dirtyoldviespeuk | 01-06-05 | 18:28

@ldll

Je vergewet erbij te melden dat die marrokaan met een mes op de kit af kwam stormen.

De politie moet de wet respecteren dat is normaal als er mensen de politie willen filmen dat is dat hun goed recht, daar moet de politie maar mee om kunnen gaan.

Mazzel | 01-06-05 | 18:28

Heeft de cameraman eigenlijk wel aangifte gedaan van diefstal en vernieling van zn camera? 09008844 als de dader er niet meer is, anders 112.

bwahaha | 01-06-05 | 18:27

@BOX
Als nederlands staatburger heb ik het recht mij overal mee te bemoeien. Bovendien heb ik net zoals Theo het recht om alles en iedereen te provoceren. Ik vind het beangstigend dat een agent deze fundamentele waarden niet begrijpt.

hak | 01-06-05 | 18:27

Ach, pliesieagenten hebben dan wel weer ee grote knuppel.

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 18:26

erhh Lilith...,

In welk gat woon jij? :o

goeroeroe | 01-06-05 | 18:25

@pronto
nee mijn kerf stok was tot dan schoon

trouwens, die vriend die bij me was heeft het verder niet aan gevochten omdat hij op het punt van afstuderen stond voor zijn rechten studie(helaas fiscaal en niet straf) en geen risico wilde lopen wat ik ook wel begrijp.

nog een detail van mijn laatste aanvaring:

op een gegeven moment komt zo'n figuur mijn verklaring optekenen in een kamertje er naast en die zit flink te paffen dus ik vraag om een pukje.
hij geeft mij er een en een vuurtje en we zitten best relaxed die verklaring te doen.

later druk op die bel in de cel en vraag of ik nmischien ook koffie kan krijgen.
dat was geen probleem en krijg netjes koffie.
ik vraag tussen neus en lippen door of ik ook ergens een sigaretje mag roken.
agent snauwt tegen mij dat dat natuurlijk niet mag omdat het immers een rook vrij gebouw is.
dus ik zeg:"ohw wat vreemd joh, ik heb toch net met een andere agent hiernaast sigaretjes zitten roken" waarop deze figuur rood aanloopt en niet weet wat te zeggen en de deur dicht smijt.
WHahaha

ohja,
en toen ik eindelijk 5uur later naar huis mocht moest ik iets onder teken door die agent waar ik mee had zitten roken.
deze was opeens niet zo aardig meer omdat hij natuurlijk vet op zijn kop had gekreren omdat hij met mij had zitten roken.
hoe dan ook,
hij zegt:"hier teken!" en scheift een velletje onder het luikje door maar ik kan alleen de blanco onderkant zien.
dus ik zeg:"das goed als ik even mag lezen wat ik teken"
hij schreeuwt:"nee, nu tekeken!"
ik zeg weer:"ik teken niets voordat ik weet wat ik teken"
hij schreeuwt inmiddels voluit:"ok, meneer wenst niet te tekenen"
ik zeg weer:"ik wil wel maar ik weet niet wat"
waarop hij schreeuwt:"ben je dom ofzo!"
ik heb me maar ingehouden....

die zelfde vent had ik trouwens na mijn aanhouding op mijn fiets ook al door het gebouw zien wandelen met continue een peuk in zijn bek, terwijl er inderdaad een enorm bord naast de receptie hangt met daar op zoiets van:"roken verboden! dit is een rookvrij gebouw"

het zijn zulke zielenpootjes

dirtyoldviespeuk | 01-06-05 | 18:25

@LLDL
Sterf jij eens ff heel snel aan een koffie verkeerd!

Ik ben al lang blij als oom Agent eindelijk die troetelturk van mijn nieuwe bakbrommert afschiet.
Dat de plaatselijke dorpskut "in the line off fire" gaat staan zal mij een zorg zijn.

Justah | 01-06-05 | 18:24

@dirtyoldviespeuk

"het grootste probleem is dat die gasten het gemiddelde iq van een beschimmelt bord joghurt hebben"

@goeroeroe

"Goedverdoeme wat kan ik toch onmenselijk kwaad worden van die huilende agenten die hier hun frustraties komen uitleggen."

Ik zeg 1 ding: verbeter de wereld .. begin bij jezelf !!

BoX | 01-06-05 | 18:24

Ik mis eigenlijk de achtergrondinformatie van het filmpje. Als er een arrestatieteam bezig was dan kan ik het nog wel enigszins begrijpen. Maar als het alleen een paar bromsnorjuten waren dan slaat het nergens op. Zelfs als de agent in zijn recht stond, dan had hij gewoon samen met een collega die filmer in een pliesiebusje moeten gooien en af laten voeren, i.p.v. als een mongool aan die camera te gaan zitten trekken.

Provocateur | 01-06-05 | 18:22

@Nitro Azurro 01-06-05 @ 18:02

Buiten het alleen niet kunnen lezen, zeik ik ook erg graag.

Het ergste van alles is dat mensen mijn comments ook vaak niet goed lezen, zeker als ik iets schrijf met een agglomeraat toontje.

Laten we zeggen: Ik eet het "koekje van eigen deeg"?

Stom van me.

Je hebt gelijk =-)

Koste me niet eens veel moeite om mijn stommiteit toe te geven trouwens.
Het voelt zelfs lekker aan..

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 18:21

Ik moet um even kwijt..

'Beter een zus als hoer, dan een wout als broer'.

Punt.

krullenbol | 01-06-05 | 18:19

Ik kan nou niet echt beamen dat het betreffende filmpje nou echt zo schokkend is als men zegt. Filmen mag, dus juridische gezien zal de filmer wel in zijn recht staan. Maar ik zou het persoonlijk ook niet leuk vinden als ik mijn werk moet doen terwijl er een één of andere bijdehand staat te filmen wat ik aan het doen ben. Bovendien vind ik het schappelijk dat de agent vraagt om hiermee op te houden. Dat de filmer zijn kont tegen de kirb gooit is imo wat overdreven, de reactie van de agenten uiteraard ook, dus beide partijen zijn niet echt lekker bezig. storm in een glas water als ik mag geloven wat ik in het filmpje te zien heb gekregen.

Hop-SaSa | 01-06-05 | 18:19

@ dirtyoldviespeuk

2) in studenten huis waar ik ooit woonde ...

Vertel 's: studeerde je ook of woonde je alleen maar?

De Gironef | 01-06-05 | 18:17

@Lilith
Misschien bij jullie in de biblebelt, maar in de rest van nederland zijn er nog wel meer mensen die hier over meepraten kunnen.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 18:14

@dirtyoldviespeuk......Toen jij werd aangehouden, die bewuste nacht op de leidsestraat,.....had dat nog een oorzaak dan???????? Als ik daar nu zomaar zou fietsen omdat ik een lekker avondje ben wezen boemelen, en ik wor op zo'n manier aangehouden en vast gezet,.....dan zal ik toch kost wat het kost, die zaak aanvechten.........Of had je wel wat op je kerfstok maar niet toereikend om op zo'n manier aangehouden te worden?

pronto | 01-06-05 | 18:12

@ dirtyoldviespeuk.
Niet normaal he dat jou dit zo vaak overkomt en bij de rest van de gemiddelde nederlander misschien ooit 1 ofhooguit 2x in zijn leven :)

Lilith | 01-06-05 | 18:12

@dirtyoldviespeuk De politie is mijn beste vriend. Nooit problemen mee.
Psst computer terugkopen?

Gavrilo | 01-06-05 | 18:11

De tiefus voor de politiereaguurders!

nuked | 01-06-05 | 18:10

@dirtyoldviespeuk
Mijn vader sprak ooit de wijze woorden:
Een politieagent is een crimineel die te bang is om te stelen.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 18:10

@Alexander2

ja, de politie moet weldegelijk boeven vangen en niet velal alleen maar bezig zijn met geld vangen.

weet niet precies hoe dat fabuleuze punten systeem werkt maar ik kan me voorstellen dat oom agent liever 4 fiesters zonder licht aanhoudt voor zijn punten dan een last pak met een baseball bat.

het feit dat er steeds vaker wordt geroepen:"ga boeven vangen" zal niet zomaar uit de lucht komen vallen... wat denk jij?
en als mensen al steeds vooringenomender zijn, hoe zou dat komen?

ik weet het wel.

ik heb zelf een aantal ervaringen met dit tuig.

1) er is een keer in mijn kantoor ingebroken.
dure computer en muziek apparatuur ontvreemd en enorme ravage aangericht.
politie gebeld... komt pas na een uur opdraven en behandelt je in eerste instantie alsof je zekf de inbreker bent.
ze kijken vervolgens rond en zeggen dat het inderdaad heel vervelend allemaal is en proberen daarna je af te poeieren met een verhaal dat ze het erg druk hebben en dus weer weg moeten.
als je vraagt of er niet een onderzoek komt krijg je als antwoord:"hoezo, heb je dan vinger afdrukken gevonden"!!
nee, dat heb ik niet.
dan wordt er gezegd dat je aan het eind van de dag wel aangifte mag komen doen en als we toch vinger afdrukken vinden mogen we ook nog wel eens bellen.....

2) in studenten huis waar ik ooit woonde wist iemand van meerdere huisgenoten de bankrekening te plunderen voor vele 1000den guldens
met 3 man aangifte gedaan.
politie was niet van plan om ook maar verder iets van een onderzoek in te stellen.
na 2 weken toch nog eens langs geweest op het buro om te vragen of ze mischien toch nog iets met de zaak hadden gedaan.
agent zegt met zoveel woorden dat de verzekering er mischien wel intrapt maar hij niet!!!
gelukkig uiteindelijk zelf de dader weten te achterhalen.
die kerel die het had gedaan is uiteindelijk ook veroordeelt (en het huis uit gegooid) maar niet dankzij onze grote blauwe vrienden

3) fiets door leidsestraat om 5 uur sochtends met vriend (jaja, dat is idd verboden, i know)
komt plotseling een politiebus met hoge snelheid van achter aanstormen, bestuurder gooit zijn stuur hard om en door mijn stuur kunsten weet ik mezelf te redden van een aanrijding.
ik sta op dat moment klem tussen bus en stoep en er springen 2 agenten uit die mij en die vriend tegen de muur smijten en bij mij mijn arm achter mijn rug draaien en vervolgens mijn pols zo hard naar binnen begint te buigen dat ik het voel kraken.
als ik roep dat dit enorm pijn doet gaat oom agent nog meer kracht zetten!!
al die tijd wordt er geen woord gerept door de agenten.
we worden geboeit afgevoerd en inmiddels staan er nog 3 extra politie voertuigen bij waaronder een complete ME bus en staan er minimaal 8 agenten om ons heen te dansen.
uiteindelijk 4 uur vast gezeten zonder dat ook maar iemand in eerste instantie vertelde wat er aan de hand was.
eenmaal in de cel zat ik daar nog een tijd met boeien om!
als je vraagt waarom je in de cel zit krijg je toegsnauwt: dat is geen cel maar een politie dagverblijf (sure whatever, een cel heeft tenminste nog een bed, wc en tv!)
als je vervolgens nogmaals vraagt waarom je er zit krijg je te horen:"bek houwe klootsak"

vervolgens besluiten ze dat je een blaastest moet doen.
die weigerde ik, althans, ik wilde eerst wel eens wat text en uitleg hebben voor dat ik zou blazen en wilde weten wat mijn rechten waren en of ik een advocaat mocht bellen...
agent zegt:"jij hebt niets te willen, nu blazen want dat is en bevel"
ik vraag nogmaals uitleg en hop, wordt meteen mijn cel weer ingegooid.

natuurlijk voor laten komen.
rechter zei dat het allemaal wel zielig voor me was en dat ik daarom mijn verhaal wel even kwijt mocht.
ik had al aangegeven dat ik een getuige wilden oproepen maar het eerste wat de officier van justitie aan de rechter vroeg was om die getuige niet te laten komen.
rechter was het daar roerend mee eens... was nergens voor nodig zo'n getuige.

einde van het liedje: bek dicht en betalen.

ohja,
dat de dagvaarding vol vorm fouten stond erkende de rechter welliswaar maar dat deed niet terzake.

4) laatst loop ik over het leidseplein en ik zie 2 auto's door de leidse scheuren achtervolgt door een politie bus.

achterste kiest eieren voor zijn geld en stopt toch maar, de voorste ging er als een speer vandoor.
ik denk:"zo die zal nu zeker een groot pakslaag gaan krijgen wat het lijkt me immers een nog zwaardere overtreding met een auto door de leidse te scheuren dan ik op mijn fietsje"
agent die uitstapt blijkt dezelfde te zijn die mij te grazen had genomen maar hij bespringt de bestuurder helemaal niet, nee hij vraagt hem beleefd om zijn rijbewijs.
ik loop er heen en vraag die agent waarom hij mij toedertijd wel zonodig moest mollesteren en deze man niet.
agent zegt meteen:"wegwezen jij"
dus ik zeg:"maar dit is een openbare weg dus mag ik hier staan en ik belemmer jou niet in je werkzaamheden dus ik denk er niet aan."
ik wordt vervolgens door 2 andere agenten in de kraag gevat en afgevoerd.
mocht weer fijn 5 uur brommen en een boete van 150 euri betalen.

heb nog wel een paar van dit soort verhalen...

het merendeel van die coppers is tuig van de richel.
het zijn van die figuren die OF crimineel worden OF bij de politie gaan.
allemaal uit hetzelfde hout gesneden.

het grootste probleem is dat die gasten het gemiddelde iq van een beschimmelt bord joghurt hebben.
dus hoe meer hoe rotter.

ontsla de helft van die zakken hooi en huur een paar mensen in die wel een hoger iq hebben dan wat er in mijn vuilnisbak groeit.

dirtyoldviespeuk | 01-06-05 | 18:02

@Mr.A.N. Alvabeet 01-06-05 @ 17:45,
Neem me niet kwalijk, mag ik bij deze concluderen dat jouw naam je uitstekend ten goede komt. Alvabeet=niet juist kunnen lezen. Uit eerdere comments blijkt dat ik het filmpje wel degelijk bekeken heb. Zou je de volgende keer het denkvermogen op kunnen brengen om te begrijpen dat mijn post een agglomeraat tintje heeft?

Nitro Azurro | 01-06-05 | 18:02

Weet je wat ook lachen is, pliesie bij lijkschouwing. (he he he he). Hoeven ze niet altijd aanwezig te zijn bij het "gebeuren". Maar in het mort(uarium) zag ik toch een paar maal wit weggetrokken pliesie gezichten. En heel vreemd, pliesie is op dat moment nog aardig ook, als je ze ontvangt. Maar een dag later op de snelweg staan ze weer arrogant je staande te houden op de snelweg (om niets, gegevens pliesie klopten niet betreffende mijn autoverzekering) en kom ik dus te laat in het rouwcentrum, waar op dat moment de overledene wordt herdacht.!!!!!! Weg visitekaartje voor de onderneming,...dank zij pliesie.

pronto | 01-06-05 | 18:00

Ik neem alle verantwoordelijk op me. Ik heb de hele dag nog geen aangifte gedaan. Ga gelijk een stuk of acht bedreigingen aangeven.

Gavrilo | 01-06-05 | 18:00

Ze moeten allemaal zo veel mogelijk gefilmd worden aangezien het binnenkort oorlog word. Balkenende en zijn horde neoliberale rovers worden beschermd door dit schorem. We moeten er rekening mee houden dat na de eerste europese oorlog alle informatie over deze ordetroepen plotseling zomaar opeens verdwenen zal blijken te zijn. En dat terwijl onze blauwe vrinden voor het tribunaal te den Haag zullen moeten gaan verschijnen vanwege nog veel ergere dan voorgenoemde schermutseling tegen een linkse klokkenluider die het uiteraard zelf uitgelokt had met zijn eigenwijze gedoe.
Ik dacht dat grote criminelen gewoon een kopje thee deden met de chef corps. Die zijn toch allang bekend en gaan toch geen bedreiging lopen vormen voor het blauwe flitsvee met hun gezinnen? Of dacht je nou zelf dat topcriminelen zo dom zijn. Die zijn allang vrinden met de top.

paradoxxx | 01-06-05 | 18:00

@BoX
Goedverdoeme wat kan ik toch onmenselijk kwaad worden van die huilende agenten die hier hun frustraties komen uitleggen.

Als jij ervoor kiest om de staat en dus de burger te DIENEN dan dien je jezelf goedverdoeme niet te vergelijken met een burger die de maximum snelheid overtreedt. Er staat ook in de wet dat moorden niet mag.., gebeurt toch nog steeds dagelijks. Is dat voor jou een excuus?? Wat een gelul!
ONZE grondwet staat filmen op de openbare weg toe. Bovendien wordt een deel van je salaris betaald door die lulk die staat te filmen. Jij moet goedverdoeme gewoon je werk doen en je niet met "vervelende" randverschijnselen bezighouden.

Het spijt mij te zien dat er dienders rondlopen die zelf niet begrijpen wat ze in godsnaam op die straat doen. Het spijt mij nog meer dat het er zo ongelovelijk veel zijn :/

Na de anarchie komt de politie de schade opnemen!

goeroeroe | 01-06-05 | 17:59

"?detournement de pouvoir? oftewel misbruik van je bevoegdheden voor oneigenlijke doeleinden."

In de vorige topic noemde ik het al machtsmisbruik en willekeur...

Ophangen die fliter-wannebees.

bwahaha | 01-06-05 | 17:59

Ik neem toch aan dat je niet in je diensttijd gaat internetten, als het niet in belang van je dienst is dan. Ik zie de eerste reactie op 16:26 staan.. lekkere lange werkdagen zeg. Of hebben ze net als de basisscholen bij de pliesie ook op woensdagmiddag vrij?

Usagi | 01-06-05 | 17:57

Valt wel op dat de reaguurders die normaal het hardst kankeren op de politie, nu wel erg stil zijn.
Bang geworden jongens?

Lilith | 01-06-05 | 17:57

L de LL. jij weet niet het verschil tussen boefjes vangen of burgertje pesten.

dikke deur | 01-06-05 | 17:55

Bwah. Dat krijg je dus als je auto bij de garage zit en je met het OV moet. Dan gaan er topics verloren tijdens het reizen.

Maar goed. Mooi om te zien dat ik -weer eens- gelijk heb :). De amateurtjes hebben het recht. En nou eens kijken of er koppen gaan rollen. Zoals te verwachten waarschijnlijk niet.

bwahaha | 01-06-05 | 17:55

En hoeveel bekeuringen heb je deze week al gepresteerd?

SuperG | 01-06-05 | 17:55


Stijlloze agenten?

Onze duurbetaalde beschermers en hulpverlenende vrienden stonden vandaag op de aanrijroute naar het stemlokaal voor het Grondwetreferendum met hun f*cking lasergun te posten. Hoezo onbelemmerde stembusgang? Bovendien manipuleert men zo onbewust het stemgedrag. Wie zojuist geflitst is door een overheidsinstantie zal zich daar, bij het uitbrengen van zijn stem over het Europa waarin deze overheid een rol speelt, zeker door laten beïnvloeden...

In dat opzicht overigens bedankt, politie! Uw actie heeft zeker weer een paar neestemmers opgeleverd. Stelletje rottige kutnazi's...

Apotheker | 01-06-05 | 17:55

Als ie nu in functie is, is ie lekker boeven aan het vangen. Staat daar eigenlijk nog iets over in, in jullie prestatiecontract?

SuperG | 01-06-05 | 17:52

Kun je voor het flamen van een "ambtenaar in functie" ook een boete krijgen?

Usagi | 01-06-05 | 17:51

@XelaGBS
Inderdaad. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat 90% van die sukkels het verpest voor de rest.

SuperG | 01-06-05 | 17:50

Ik wil nog wel even kwijt dat heel veel agenten ook wel relaxt zijn, maar de rotte appels verpesten het!

XelaGBS | 01-06-05 | 17:48

Doe nou een beetje normaal tegen oom agent.
Straks moet hij thuis z'n agressie weer kwijt, en dat kost zijn vrouw weer een dik oog.

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 17:48

@Specht
Is ook niet zo moeilijk

SuperG | 01-06-05 | 17:48

@SuperG
Inderdaad.
Jouw moeder valt tenminste in de hogere prijsklasse.

Specht | 01-06-05 | 17:48

Crap... ik krijg die videofu.k niet aan de praat.

De Gironef | 01-06-05 | 17:46

Ik vind dat jullie de politie nietzo moeten afkankeren. De politie is juist een bijzonder vooruitstrevend initiatief om werkeloosheid te verminderen en mensen met een laag IQ toch een beetje het idee te geven dat ze wat voorstellen. Het politie zijn is zwaar therapeutisch verantwoord en het heeft een hoop zwakzinnigen geholpen zich beter over zichzelf te voelen door hun moeder, familie en vrienden te naaien.

Mocht ik zelf ooit ook nog in de goot belanden, nergens meer aan de slag kunnen, lelijk geworden zijn en schulden hebben.. dan word ik ook politie. Gezellig de eerste 2 jaar met al die andere sukkels opgeleid worden (rondjes rennen in Apeldoorn)en dik betaald worden. Bovendien kan je van dat geld dan ook mooi autorijen en als je gepakt word zeg je simpelweg dat je agent in opleiding bent (check ze dit even, en mag je gaan!!).

Wat wil je nog meer?

XelaGBS | 01-06-05 | 17:45

@Nitro Azurro 01-06-05 @ 17:34

Jij hebt het filmpje dus niet bekeken?
Als je dat wel hebt gedaan, kom ik tot de conclusie dat er bij jou ook ergens een "MAAS(je)" zit.

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 17:45

@Box
Dan zal het wel een hele goedkope hoer zijn

SuperG | 01-06-05 | 17:44

@Specht

Dan zul je wel weinig geld hebben ;)

BoX | 01-06-05 | 17:43

@BoX
Ik ben de pooier van jouw moeder.

Specht | 01-06-05 | 17:43

Dat er nog veldwachters achter de pc zitten zeg. Ik dacht: of ze zijn al naar huis met het mooie weer, of ze zitten achter een boom langs de snelweg

SuperG | 01-06-05 | 17:43

@Specht ?

Is dat zo ja ? Wat doe je dan voor werk ?

BoX | 01-06-05 | 17:41

@Pritt,
Zeker, geeft ons gelijk de gelegenheid om te vragen of ze ook de weg staan te flitsen die wij rijden naar huis.

Nitro Azurro | 01-06-05 | 17:40

De pliesie? Dat zijn toch die mensen die je altijd vertellen dat je het zelf maar op moet lossen?

ThE_ED | 01-06-05 | 17:40

Ach de politie werft tegenwoordig alleen nog maar autisten, allochtonen, heaumeaux en vrouwen.
Allemaal zonder fatsoenlijke opleiding natuurlijk want zelfs de vmbeau kindjes willen tegenwoordig geen agentje meer worden.

Specht | 01-06-05 | 17:38

@BoX, als je een menigte staat te filmen is het in ieder geval geen schending van portretrecht, maar hier (dat stuk met de worsteling) had hij de camera recht om zijn neus staan, geen idee hoe het dan inelkaar steekt.

Hedgehog | 01-06-05 | 17:36

Liever 2 wouten in de comments dan 1 filmpje op Putfile.

Pritt Stift | 01-06-05 | 17:36

Goh, ik heb me er nog andermaal over gestruikeld maar ben toch tot de conclusie gekomen dat men hier een maas in de wet heeft weten te bespeuren. Filmen mag, doe je het op dergelijke irritante wijze dan mag het nog steeds alleen is het voor een menselijke agent niet mogelijk om ongestoord door te werken. Dus de agent onderneemt actie, geeft zo'n filmpiemeltje een stuiter en kan weer verdergaan. Echter, in de rechtzaal - weer aangekomen bij het wetboek van strafrecht - wordt er weer gewoon onder het genot van droge termen verteld dat er gewoon (weliswaar achter de lijnen) gefilmd mag worden. Maas in de wet:P

Nitro Azurro | 01-06-05 | 17:34

Zitten erg veel pleisieagenten hier zo te lezen. Is toch maar weer duidelijk dat het vak van pliesie-agent vooral dommekrachten aantrekt die met hun mavootje op zak 'op zoek gaan naar wat spanning.'
Is natuurlijk ook problematisch: de wet schrijft het wel voor, maar ja, leer zo'n pliesie-aap maar eens juridische teksten te lezen. Anyway, zijn dus duidelijk pliesiestaatbeelden ala Rodney King. Op zijn minst fascistoide om iemand weg te meppen als hij dat niet direct doet als je dat vraagt.

Of is er meer?
Onlangs hadden we studenten die, geheel geweldloos, het maagdenhuis bezetten. Die zijn vervolgens 'ontruimd' met knuppels en harde hand, waarna ze vervolgens uren buiten in de kou hebben moesten staan op de binnenplaats van een plieisiebureau. Om uiteindelijk dagen in de bak te zitten. (Fuck het cellentekort, wij hebben studenten, de echte criminelen.)Hoe ziekelijk kan het zijn?
De toekomst zal leren dat het erger en erger gaat worden, steeds vaker zal er nodeloos geschoten worden, zoals onlangs in Lelystad waar de pliesie het slachtoffer van een overval ook maar neermaaide, en zal er excesief geweld gebruikt gaan worden. Fout, vreselijk en ondemocratisch, absoluut.
Echter, er is om gesmeekt vanuit het volk. Een aantal jaren geleden schoot een pliesieagent in Amsterdam een marokkaan neer. Terwijl de marokkaanse gemeenschap haar boosheid uitte op het mercatorplein waren er zelfs mensen die zo goed waren een reclamevliegtuigje met de tekst 'de politie had gelijk!' de lucht in te sturen. Of denk aan de woorden van Joost Eerdmans: 'Waarom sturen we gewoon geen tanks de Diamantbuurt in tegen die hangjongeren?'
Dus waar staan we nu? Waar praten we nu over?
Onbegrijpelijk politieoptreden of de stem des volks die zich, zij het verlaat, uit in dadendrang?

Lucasdelinkselul | 01-06-05 | 17:31

Feit: iedere agent kan iedere burger naaien, want als puntje bij paaltje komt heeft de agent gelijk. Tenzij je met overduidelijk bewijs komt (bijv video) heb je als burger gewoon geen poot om op te staan.

Sjors zonder Sjimmie | 01-06-05 | 17:30

zwarte kip for MvJ.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 17:30

lang leve de pliesie ole ole, je beste vrienden he?

teringlijers zijn het

f*ckNikov | 01-06-05 | 17:29

@BoX: Dat is ook inherent aan het medium, een weblog nodigt uit tot anoniem kankeren, da's lekker. En helaas is er ook errug veul te kankeren.

HoerenSloep | 01-06-05 | 17:29

Ik wil niet praten met de politie,
ik ben toch niet gek.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 17:29

@BoX 01-06-05 @ 17:25

Precies, doe iets nuttigs.. Ga bij de politie... Olé.

Je klinkt als een oude buurman van me. Jawel een agent.

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 17:28

@box: pak me dan, as je kan, kan me lekker tog nie krijgeeh!

pieterjan | 01-06-05 | 17:28

Ik ruik een nieuwtje voor sjonnie de mol, undercover bij de politie ;-)

DJ | 01-06-05 | 17:27

@ledebielebroertje

Haha sure .. dat valt wel op ja een POSITIEVE mening op GS.

Nee mensen .. ik ben echt geen 'pliesie' .. maar gewoon een beetje moe van al dat negatieve gezeur hier soms door reageerders. Geert Wilders stemmen, tegen de grondwet, Balkenende haten, politie afzeiken, het is allemaal zo makkelijk .. en veelal (maar niet altijd) zwaar ongefundeerd (tenzij je een draai om de oren van oom agent in je 11de levensjaar meetelt om de rest van je leven gefrustreerd te zijn).

Steek de helft van je negatieve energie / frustratie in wat positiefs .. en ons land wordt er stukken prettiger van.

BoX | 01-06-05 | 17:25

@Tim, voor de inbeslagname is helemaal geen grondslag tenzij het gaat om bewijs maar dat ligt vrij ingewikkeld als je de artikelen 182 en 185 WvSr toepast.

Het filmen van politiemensen op de openbare weg is een recht omdat het de mogelijkheid tot controle geeft van personen die bepaalde machtsmiddelen hebben. Als dat je niet bevalt dan ben je ook niet geschikt om die machtsmiddelen te hebben en moet je lekker bij de wijkverpleging gaan werken in plaats van de politie.

zwarte kip | 01-06-05 | 17:25

Wie is de mol?

Koos Smakeloos | 01-06-05 | 17:24

Als de politie hier zit dan maar een dubbele post van mij =-)

Het probleem van de huidige tijd is dat een agent zich tegenwoordig schaamt dat hij agent is. Dat is ook de reden dat ze niet met hun kop op tv willen komen. Straks lachen al je buren je uit omdat ze zien dat je agent ben. Het respect voor de politie is totaal verdwenen (maakt niet uit hoe dat komt, da's weer een andere discussie) en ze krijgen voor het werk wat ze doen een honger loontje.
Agenten dwingen nog op 1 plek gezag af, en dat is thuis bij hun eigen vrouwtje.
Al dan niet met geweld.

Ook dit is een bekent verschijnsel aan het worden, en gaan ze nu groeps gewijs maar opzoek naar andere slachtoffers,.. de pers dus.

En dan natuurlijk niet de pers met een sticker van sbs of rtl, nee want dan krijg je sneller problemen, zo weet de agent.

Maar goed, dit zal er ook mee te maken hebben dat ze denken ZO een betere cao af te dwingen ofzo.. totale frustratie heerst en beheerst deze snorremansen.

Mr.A.N. Alvabeet | 01-06-05 | 17:24

Update 2 is sensatiemierenneukerij...

DJ | 01-06-05 | 17:22

@Alexander the Second:
Als je niet tegen die irritatie kan, ben je niet geschikt voor je functie, kwestie van stress-drempel. Wordt dan fietsenmaker.

HoerenSloep | 01-06-05 | 17:20

OK, dan sleep ik mijn comments ook hierheen: <br>"LAAT de politie maar es optreden!!! Beter dan achteraf 40 foto's op het Internet te plempen en dan vragen wie het was...>br>
De politie is haar gezag al jaaaaren kwijt, de meester heet geen meester maar Hans en we vinden het met z'n allen gek dat er zoveel "boefjes" rondlopen?!
en maar jammeren als Calimero's als we geflitst worden en dat de echte criminelen niet gepakt worden, boehoehoe...<br>
Als jij het in je kop haalt om een agent van zijn paard te trekken, met stenen te bekogelen en/of op z'n bek te slaan dan moet het in NL 1000% duidelijk zijn dat je de lul bent en dat is helaas niet het geval.
<br>In dit licht krijg je nu dus ook een "cameraman" die maar niet wil luisteren naar de politie, leerlingen die de leraar uitmaken voor k#nkerlijer en trek deze lijn maar door... Aanpakken die handel, in deze "pleasestaat" zijn we veel te soft"<br>

Peterrrr{*} | 01-06-05 | 17:19

Ik zeg Box, Blue Lagoon, Alexander de Second

Jedebielebroertje | 01-06-05 | 17:10

@mbt update 2

Wie zijn het?

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 17:09

@Alexander 16.56

Precies .. jij weet te zeggen wat ik niet kon verwoorden ;)

BoX | 01-06-05 | 17:06

@Zwarte Kip: als 'freak' ben ik wel benieuwd op welke gronden uit het WvSv die agenten hun bevoegdheid tot inbeslagname van de camera dan baseren. Is dat dan de bevoegdheid tot inbeslagname bij aanhouding op heterdaad (welke aanhouding misschien onterecht is omdat onbekend is wat er weggeknipt is) uit art. 96 lid 1 WvSv jo. art. 53 lid 1 WvSv?
Gewoon uit interesse :-)

Tim | 01-06-05 | 17:05

Storm in een glas water. De vooringenomenheid van een aantal (waaronder de makers van de film) is duidelijk. Altijd heeft de politie het gedaan; zij moeten boeven vangen; etc etc. Deze teneur doet een aantal diender onvermijdelijk flink irriteren. Dit is menselijk. En; in een rechtstaat zoek je je heil tevens bij de middelen die daarvoor beschikbaar zijn: het recht. Wederom een dubbele moraal: piepen over een rechtstaat in verval, onderwijl niet het recht gebruiken. Er is geen verschil tussen een diender en een burger aangaande de rechtstaat.

Alexander the Second | 01-06-05 | 16:56

@box 16:46
Maar dat zouden ze *wel* moeten zijn. Het mag niet zo zijn dat ze grof de wet overtreden. Zij hebben een voorbeeldfunctie simpelweg door de baan die ze hebben.

JF | 01-06-05 | 16:55

@Nitro: aha, ik gebruik idd Mozilla.

BlackMagic® | 01-06-05 | 16:53

In een land waar politici, ambtenaren en politie misbruik van bevoegdheden tot norm hebben gemaakt, is de wettelijke macht de enige barricade tussen hen en onze vrijheid. Zo ook met de EU grondwet, ik zou verwachten dat de samenvatting met vrijheidsrechten zou beginnen zoals onze grondwet. En daarna volgen de plichten die er moeten zijn om vrijheid te garanderen en chaos te voorkomen. Er moeten niet meer wetten zijn dan minimaal noodzakelijk om onze vrijheid te beschermen. Een diener die zijn bevoegdheden gebruikt om niet vrijheden te beschermen maar zonder nut of noodzaak vrijheid te beperken misbruikt zijn bevoegdheden,detournement de pouvoir dus.

spooky | 01-06-05 | 16:52

@BoX
Kleine mannen spreken over gebeurtenissen middelmatige mannen spreken over ervaringen en grote heerschappen spreken over ideeen.

HEt doet mij daarom ook niet vreemd aan dat jij vind dat een en ander flink overdreven is!

Blauw | 01-06-05 | 16:46

@lay-z

OK

- sneller dan 120 km/u op de snelweg is niet toegestaan
- dus jij rijdt altijd netjes 120 ??

Oftewel .. een politieman is ook maar een mens en geen juridisch wetboek in levende vorm. Als ik mijn werk doe wil ik ook geen filmende mensen eromheen. Ook al MAG dat wettelijk WEL.

Ik keur de actie van die agenten niet goed, maar de filmende persoon in kwestie stond recht voor de neus van die agenten te filmen en had daarbij nog een aardig grote mond en dat is gewoon irritatie / provocatie en misschien nog wel een schending van portretrecht.

Ik geef ze groot gelijk ! Laat die mensen hun werk doen .. bemoei je er niet mee ..

BoX | 01-06-05 | 16:46

@BM,
Met mozilla duren de filmpjes van putfile bij mij altijd lang, met IE ram ik ze er altijd zo doorheen. M.a.w. een kutsite!
@Redactie,
Wat krijg ik ervoor als ik een 'flitsende' pliesie film al rukkende in zijn astra?

Nitro Azurro | 01-06-05 | 16:44

jammer dat je tegen een ambtelijk bevel niet in beroep kan

Kralendijk | 01-06-05 | 16:42

focking hell zeg, wat een slome videoserver...

BlackMagic® | 01-06-05 | 16:40

Hoewel er vrije nieuwsgaring is, meent de kit in het 'belang van het onderzoek' de pers haar werkzaamheden vaak te moeten verhinderen. De ene keer is het omdat er een of andere ethiek of moraal bij zo'n wout de kop opsteekt, de andere keer omdat men in het kadere van het onderzoek gemakshalve vergeet wat er zoal wel en niet mag en de pottekijkers liever weert.

Rabarberke | 01-06-05 | 16:38

@box 16;26: Dat iemand geïrriteerd raakt is geen rede om de wet te overtreden!!

wie of wat het is of wat hij of zij er mee doet maakt allemaal geen snars uit, waarom haal je dat er nou weer bij??

het enige dat uitmaakt is:
-het is bij wet toegestaan
-het wordt door agenten niet toegestaan

Nou, klaar. Dát is waar de discussie over gaat.

lay--z | 01-06-05 | 16:37

Agenten moeten juist veel vaker gefilmd worden. Remkes en Donner zeggen toch zelf: als je niets te verbergen hebt, waar maak je je dan druk om. Blijkbaar hebben deze agenten wat te verbergen. Een agent die coolbloedig optreedt in een kutsituatie krijgt ook de credits die hij verdient. Werkt 2 kanten op, denk aan al die amerikaanse pliesieseries waarbij agenten zichzelf filmen en coole arrestaties verrichten. Hoe dan ook, agenten dienen het goede voorbeeld te geven, dat is in deze filmpjes bepaald NIET het geval.

pieterjan | 01-06-05 | 16:33

Ach misschien niet helemaal juridisch correct, maar dat is wel meer niet. Ik kan me goed voorstellen dat oom agent geirriteerd rijkt van die filmende wijsneuzen. De ene keer is het een onschuldige journalist .. maar je weet nooit wat voor bedoelingen een volgend persoon heeft met die film.
Anyway, het hele zaakje wordt weer flink overdreven vind ik !

BoX | 01-06-05 | 16:26

hehe, zo is zon filmpje WEL weer leuk

mediapik | 01-06-05 | 16:24

snelle download....

Lepo | 01-06-05 | 16:23

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen