achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Haagse kunstacademie behoudt banden met Hamas-bolwerk Birzeit University

Heel erg normaal

De Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten heeft zich gedistantieerd van de entartete kunst van de Bezalel Academy of Arts and Design in Jeruzalem om de televisies en koffiemachines te behoeden voor een make-over zoals op de UvA. Revolutionair! Wie ook revolutionair zijn: de 'martelaren' van Hamas. Tenminste, volgens menig student en het rabiate X-account van de Birzeit University in Ramallah. Daarmee behoudt de kunstacademie wél de banden.

Na de aanvallen op 7 oktober duurde het maar liefst 3 dagen tot de gevallen strijders zalig werden verklaard door de universiteit. Ook riep het X-account op tot het vrijlaten van alle gevangenen. Nee, niet de gijzelaars: alleen het leed van de Gazanen werd benoemd. Dat is niet gek als je kijkt naar de overtuigingen van de meeste studenten aan de Birzeit University. De moorden en verkrachtingen van Hamas werden door student Mustafa bijvoorbeeld een "symbool van verzet" genoemd in Le Monde. Daarin is Mustafa geen uitzondering. "Bij de verkiezingen voor de studentenraad won vorig jaar het aan Hamas gelieerde ’Islamitisch Blok’ een ruime meerderheid. Nummer twee was het ’Martelaar Yasser Arafat Blok’. Het restant van de stemmen ging naar het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP)"

En dan was er in november deze column van hoogleraar en oud-politicus Ghassan Khatib op de website van de universiteit, waarin werd verklaard dat de aanvallen van 7 oktober heus niet uit het niets kwamen en Hamas werd omschreven als niets meer of minder dan een clubje dat "religieuze denkbeelden combineert met gewapend verzet tegen de Israëlische bezetting".

Nou, al met al dus een volkomen keurige universiteit om banden mee te hebben.

10 oktober: 'Glorie voor de martelaren'

Nul terroristen, alleen maar martelaren ("Whats mean" ??)

Intifada was 'perfect voorbeeld van nationale eenheid'

Duitse diplomaat vriendelijk begroet door Birzeit-studenten

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Vier gijzelaars levend bevrijd uit Gaza

Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27), and Shlomi Ziv (40)

@Zorro | 08-06-24 | 13:37 | 514 reacties

Feynman en/of Feiten – Mentale blokkade

Als je de oorzaken niet onder ogen ziet, blijf je verblind door gevolgen

@Feynman | 11-05-24 | 18:00 | 126 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.