achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE. Eindelijk! Commissie Wangedrag Matthijs Van Nieuwkerk En Dergelijke presenteert rapport

MATTHIJS WAS ZO'N LIEVE SCHAT, ECHT EEN LIEVERD

Het zit dus een beetje zo. Bij de NPO hebben ze altijd een grote muil over respect dit en samenwerken dat, maar eigenlijk gaat het ze alleen maar over kijkcijfers zus en vriendjespolitiek zo. Dus natuurlijk keek iedereen weg toen Matthijs van Nieuwkerk een geluidsman op zijn knieën liet zitten en al die 'ambitieuze' Volkskrant-millennials iedere ochtend havercappu met zilte tranen van ANGST dronken. En natuurlijk konden bij NOS Sport verwaande warhoofden die dachten dat mensen iedere zondagavond de tv aanwipten omdat Tom Egbers zo zwoel Heraaacles kon zeggen, in plaats van voor de samenvatting van Ajax-PSV, jarenlang hun gang gaan. En natuurlijk kon u in aan GeenStijl gelekte mails lezen hoe leuk #werkenbijdenos is: "De frustratie vrat me langzaam op, als een ziekte die zich langzaam door je lichaam verspreidde". Maar ja. Frans Klein heeft een nieuwe baan, Matthijs van Nieuwkerk heeft een nieuwe baan, Shula Rijxman is alweer weg bij haar nieuwe baan, en nu moet er toch nog een of ander rapport komen met allerlei aanbevelingen die dan door de nieuwe bazen met een uitgestreken gezicht genegeerd gaan worden. Benieuwd of tante Hanneke vanavond ook huilend op tv gaat zeggen dat Matthijs en Tom van die lieverds waren, echt schatten. LIVESTREAM.
UPDATE: Nou nou. De commissie is geschrokken hoor. "De commissie beveelt aan “dat de mensen niet wegkijken, leidinggevenden het goede voorbeeld geven en elkaar aanspreken, en dat het toezicht versterkt wordt”".
UPDATE: 3 op de 4 respondenten was getuige (of doelwit) van grensoverschrijdend gedrag, aldus Van Rijn. 
UPDATE: Hele rapport daarrr. Screenshots zo na de breek
UPDATE: En ja hoor. Tijdens de persco wordt de eerste vraag aan Frederieke Leeflang (nu baas NPO, "wat gaat u anders doen?") meteen afgekapt. Gaat echt goedkomen met die cultuurverandering. 
UPDATE: In "objectief" NOS-bericht ontbreekt de volgende constatering van de commissie: "Desondanks constateert de commissie op basis van de vragenlijstgegevens dat er met name bij NOSSport en NOSNieuws nog steeds sprake is van meer grensoverschrijdend gedrag dan in de rest van de landelijke publieke omroep." (UPDATE van de UPDATE: om 13u35 twee alinea's toegevoegd)
UPDATE: Bizar. Persconferentie voorbij. NPO-baas Frederieke Leeflang heeft NIETS gezegd.
UPDATE: Over DWDD schrijft de commissie: "Ook gaven verschillende DWDD-medewerkers concrete voorbeelden van situaties waarin hen door anderen gevraagd werd de uiterlijke en seksuele voorkeuren van (informele) leidinggevenden te faciliteren". Je vraagt je af wie die "informele" leidinggevende is, aangezien even verderop staat: "De presentator was geen formeel leidinggevende en droeg geen formele personeelsverantwoordelijkheid. Wel had hij, als boegbeeld van het programma, een belangrijke inhoudelijke en beeldbepalende (informele) leiderschapsrol bij DWDD."
UPDATE: Onderzoek naar ongewenst gedrag bij onderzoeksprogramma Zembla (bekend van tv)!
UPDATE: Het nietszeggend gewauwel van Frederieke Leeflang die je wist dat zou komen
UPDATE: Matthijs van Nieuwkerk herhaalt excuses tegen ANP

UPDATE: WERK!

Plaatje

TL;DR

De NPO heeft schijt aan zijn eigen mensen

#WerkenBijDeNPO

Matthijs: een wispelturige lul

DWDD: een soort D66

Pesten, intimidatie en seksisme bij de NOS

En discriminatie bij de NOS!

De NOS: nog steeds een puinzooi

Oh men dit soort plaatjes, doe dat gewoon NIET

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.