achtergrond

Geenstijl

Verkiezingspunt GroenLinksPvdA: de politie islamiseren met copvodden

Frenske wil kopvodden bij de kit

Alineaatje uit het verkiezingspogrom van GordelRoos. De neutraliteit van de politie moet eraan. Niet dat daar nog wat van over was na de opzichtige aanpakverschilletjes in het ABC van A12-zitters, Boerenprotesten en Coronademonstraties, maar als het aan de naamloze wanhoopsfusie van de Cognitieve Disso-Fransie ligt, komt er een opheffing van ‘het verbod op religieuze uitingen bij de politie’. Pagina 666 in deze pdf, onder het copvodje kopje ‘een politie voor iedereen’. Slecht idee, snapt iedereen maar hier uitleg voor dogmatisch islampijpend domlinks, en daarrr nog meer. Dom plan, niet doen, de neutraliteit van het politie-ambt heeft geen geloofsboek maar een wetsboek, en geen hoofddoek maar een blinddoek. In een vrij en seculier land zou niemand ooit een diender in een djellaba serieus moeten nemen, laat staan een handhaver in een hijab. We hebben echt liever een Nationale Politie met waterwerpers in plaats van werpstenen, en bonnenboekjes boven bomgordels.

Frenske, makker, het gaat niet om de vraag of vrouwen vrijwillig een hoofddoek mogen omvouwen (want ja, dat mag, vrij land en zo). De werkelijke kwestie is: mogen vrouwen hun kopvod ook vrijwillig weer afrukken?

widtvoet
widtvoet
@widtvoet

Luistert u even naar wat Frenske #GroenLinksPvdA hier zegt over het feit dat tal van meisjes en vrouwen verplicht een hoofddoek moeten dragen. Het is volgens hem veelal een teken van emancipatie en zelfvertrouwen.

450
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.