achtergrond

Geenstijl

Minister van Landbouw wil verbod op MOPSHONDEN en gaat eigenaren onderzoeken

Mag ook niks meer

Ook al gecanceled door WOKE. Je mag niet eens meer een genetisch opzettelijk gedegradeerd huisdier hebben dat zo schattig is dat het by design amper kan ademen. "Het gaat om onder meer mopshonden en katten met dubbelgevouwen oren. Het fokken van deze dieren werd al in 2014 verboden maar illegaal wordt er nog steeds in de dieren gehandeld en mensen hebben ze als huisdier. Adema wil nu ook het in huis houden en tonen van zulke dieren verbieden. "Geen enkel huisdier zou moeten lijden onder zijn uiterlijk", aldus minister Adema. Een zogeheten "houdverbod" betekent ook automatisch een handels- en importverbod, aldus de minister."

Het is onduidelijk of de overheid een actieve klopjacht zal beginnen op bestaande mopshonden en discutabele katten om hen actief te ruimen. Maar minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gaat wel formeel onderzoek doen naar de hamvraag van elke minister: wie zijn die mensen?

"Ik start daarom een onderzoek met als doel inzicht te krijgen in het gedrag van mensen bij de aanschaf en het houden van kortsnuitige honden. Ik wil weten welke keuzes en overwegingen er spelen bij de aanschaf van een kortsnuitige hond, om daarmee te kijken of ik mensen een bewustere en betere keuze kan laten maken. In het onderzoek wordt specifiek gekeken naar impulsaankopen en de informatie die is ingewonnen tijdens de aanschaf van het dier." Z'n hele brief aan de Tweede Kamer leest u hier.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.