achtergrond

Geenstijl

Feynman en/of Feiten — Fins Feestje

Marokko werd winnaar van pool F en dat heeft de middenstand van Brussel, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag geweten. Na internet, lockdowns en exorbitante gasprijzen komen de moren een nekslag uitdelen. 1986 was de eerste & vorige keer dat Marokko de groepsfase van een WK overleefde, de testosteron vloeit rijkelijk, de jeugd draait door en vervalt in openlijk geweld.

Hoe ik daarover denk, werd het beste samengevat in deze power rant door Mourad Baddaou van Stichting Najiba. De rellende jongeren worden uitgekotst door de Marokkaanse gemeenschap en hun bondscoach. Ik heb een tip: geef je familie en vrienden gewoon aan. Het is tough love”, maar je wilt niet dat ze afglijden, de fout ingaan en niet meer te redden zijn. Kies ook voor je eigen goede naam.

De mobiele eenheid probeerde met waterkanonnen en traangas de verzameling zombies te verspreiden. Ik had liever massale arrestaties en voorlopige hechtenis gezien. Dinsdag 6 december om 16:00 trapt Marokko af tegen Spanje, de veldslagen verwacht ik vanaf 18:00. Omdat dit om een verliespartij kan gaan, is het handig als de honderden relschoppers van vorige week dan vastzitten.

Zes Nederlandse waterkanonnen zijn door technische mankementen buiten gebruik, dus hebben we er eentje te leen uit Duitsland. We leiden te weinig techneuten op om een boutje aan te draaien of een lampje te wisselen, gelukkig heeft de politie nog iemand op de loonlijst die kan telefoneren. Onze materialen, inschattingen, trainingen, voorbereidingen en geweldsinstructie zijn inadequaat.

Mediterrane landen hebben allemaal een no-nonsens paramilitaire politie die borgt dat de geweldsmonopolie bij de overheid ligt. Buig nooit voor geweld, nooit een stap opzij, nooit een stap naar achteren. De Spaanse Guardia Civil, Catalaanse Mossos d`Esquadra, Franse Gendarmerie en Italiaanse Carabinieri laten nooit over zich heenlopen. Dat geeft duidelijkheid en rechtszekerheid.

Nederland en België kennen een mobiele eenheid die zorgvuldig de-escalerend wordt ingezet. Ze werden totaal verrast dat een winstpartij van Marokko wordt gevierd met rellen, uitgebrande auto's en veldslagen met de politie. De aanname dat alleen een verliespartij tot ellende leidt, bleek naïef. Verslaggever Rob van Herck werd live tijdens de uitzending in het gezicht geslagen.

Het politiebureau in Luik werd door vijftig mensen bestormd, ruiten gesloopt en politieauto's beschadigd. Dit is geen feestje, dit zijn geen relletjes meer, maar openlijke aanvallen op de sterke arm en de rechtsstaat. Wat aan dit nieuwsbericht ontbreekt, is hoeveel van deze vijftig gearresteerd zijn. Wat is de pakkans? De straatschoffies ervaren sensatie, macht en een gedoogbeleid.

Brussel-stad bestaat voor 80 procent uit inwoners met een buitenlandse achtergrond. Wat we nu zien is geen tijdelijk fenomeen. Het is de toekomst, het is de eindbestemming. De hoofdstad van de EU is veroverd met behulp van immigratie. De wisseling van bevolkingssamenstelling ging zo snel, dat de oorspronkelijke cultuur verdween. Wijken die niet praten met de recherche worden favela`s.

De EU verhuist regelmatig van Straatsburg naar Brussel en weer terug. Laat ze alsjeblieft een keertje bij uitzondering vergaderen in Molenbeek. Gewoon eventjes uit de dikke BMW stappen en op straat de sfeer proeven. De Europese bureaucratische muur van zwaarlijvige onleesbare rapporten verhinderd parlementariërs de mensen achter die cijfers en die letters te zien.

Hun Europese wensgedachten zagen we alleen terug in blinde barmhartigheid en straffeloosheid.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.