achtergrond

Geenstijl

BREEK. Dave Rubin voert waardevol gesprek (over homoseksueel ouderschap)

Dave Rubin, het minst scherpe mes uit die ene la.

Komt in z'n eigen cultuurkritiek zelden verder dan wat je een eerstejaars hbo'er op een VNL [die partij van Jan Roos en Joram van Klaveren] -jongerenborrel zou horen roepen. Maar hij zat er toch altijd maar wel, en had jaren achtereen de grootste gasten in z'n talkshow. 

Enfin, nu wordt-ie binnenkort vader. Eitjes van z'n zus, zaad van z'n echtgenoot. En dat stelde een deel van zijn conservatieve achterban voor de vraag: 'hey wat moeten we er nou van vinden als iemand uit onze eigen stam dit doet?' En mensen als die verschrikkelijke Mark Dice keurden het in vileine bewoordingen af.

Een open en vooral sierlijk gesprek vond afgelopen maart plaats tussen Dave's collega/werkgever Glenn Beck van het oerconservatieve The Blaze. Maar dat ging vooral over de nare reacties die hij uit rechterhoek kreeg, en dat Glenn zelf ook niet weet wat hij als tegenstander van het homohuwelijk dan van homoseksueel ouderschap moet vinden.

Maar over wat hem precies tot het ouderschap dreef en hoe hij zich ertoe verhoudt, daar gaat het pas in de bovenstaande long form met Peterson over. Geen oordelen of ideologie, maar gewoon de vraag: Dave, wat bewoog je en hoe gaat het? En dat leidde tot misschien wel Dave's meest authentieke en waardevolle bijdrage tot nu toe.

Was ook een mooi gesprek tussen goedaardige maar verwarde Glenn Beck en Dave

De gelukkigen

De gelukkigen

Die andere! "Douglas Murray on sex and love"

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Douglas tafelt weer met Peterson in het Stamcafé

Ja, toch misschien wel onze twee favoriete publieke intellectuelen.

@Spartacus | 26-01-21 | 22:35 | 0 reacties

Grootste boekhandel Nieuw-Zeeland haalt Jordan Peterson uit schappen na aanslag moskee

Boekenhandel Whitcoulls haalt '12 Rules for Life' uit de schappen. We zullen de regel die het vermoorden van 50 onschuldige medelanders dicteert wel weer even over het hoofd gezien dan, of zo.

@Spartacus | 21-03-19 | 20:00 | 0 reacties

Sam Harris sluit Patreon na verwijdering Sargon of Akkad, Peterson lanceert alternatief platform

Patreon, een technisch subliem functionerend platform waar u met maandelijkse toezeggingen uw favoriete onafhankelijke creators kunt steunen. Een bescheiden 5% van alle transacties gaat naar Patreon.

@Spartacus | 17-12-18 | 19:55 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.