achtergrond

Geenstijl

Speciaal topic van Bert Brussen voor Mosterd

PATS! Kom hier nog maar eens overheen mannetje!

\

Maadag landelijke actie op radio en tv van Giro555 van Oekraïne

Giro555 organiseert maandag een speciale actie op radio en televisie waarbij geld wordt ingezameld voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het tv-programma Samen in actie voor Oekraïne wordt van 20.30 uur tot 23.00 uur uitgezonden op NPO 1, RTL 4 en SBS 6. Overdag voeren de grote radiostations al actie. Tijdens de tv-actie kunnen mensen inbellen om geld te doneren. Er worden ook diverse acties onder de aandacht gebracht. De uitzending wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Ook Jeroen Pauw en Eva Jinek doen mee, zij ontvangen in de studio gasten aan tafel.

UPDATE: WENDY VAN DIJK NIET NAAR DE GRENS

Wendy van Dijk gecanceld. Misogynie is overal. SAD!

Giro555
Giro555
@Giro555

Hi! Helaas is dat bij het snelle opzetten van de actie niet helemaal goed gezegd. Wendy gaat in ieder geval niet naar de grens. Wat ze wel gaat doen is nog niet bekend. ^EK

14
Reply

Dionne Stax doet samen met Britt Dekker vanuit het landelijk actiecentrum van Giro555 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid verslag van de actie. Hier worden telefoontjes opgenomen van mensen die willen doneren.

Hila Noorzai volgt daarbij de ontwikkelingen op sociale media en Wendy van Dijk is bij de Pools-Oekraïense grens om daar ter plekke verslag te doen. Het programma wordt ondersteund door de dertien regionale omroepen in Nederland.

Vanaf 06.00 uur ‘s ochtends tot 21.00 uur ‘s avonds wordt er bovendien al op publieke en commerciële radiostations actie gevoerd. Onder de noemer Radio555 presenteren dj’s van diverse stations vanuit Beeld en Geluid een speciale uitzending.

Het gaat om een samenwerking tussen NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Slam! en Sublime. Het programma zal tegelijkertijd op alle deelnemende zenders worden uitgezonden.

Daarnaast werd bekend dat de opbrengst die culturele instellingen komend weekend ophalen met hun actie #hArtforUkraine tijdens de uitzending maandag officieel aan Giro555 wordt overhandigd. 

Diverse theaters, musea en dans- en muziekensembles hebben al gezegd mee te doen aan de actie door middel van benefietconcerten en het versieren van hun gebouwen met de Oekraïense vlag.

Hier een voorbeeldvideo van Rob Kemps onder normale omstandigheden

Hier een voorbeeld van Chantal Janzen onder normale omstandigheden

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.