Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gelukkig! Associated Press en Reuters fact-checken: "Er is geen mass formation psychosis"

Ja, even hoor

Wat wil. Wegbereider van mRNA-vaccins dr. Robert Malone - onlangs van Twitter verbannen - blies afgelopen maand het concept 'mass formation psychosis' nieuw leven in. We zouden graag naar de wiki van dat concept verwijzen, maar die ligt eruit. Het is geen academisch 'erkende' term, en zoals alle grootschalige sociologische theorieën valt ook deze niet te falsificeren of te 'bewijzen'. Maar exact die twee dingen zijn ook nooit het punt van grootschalige sociologische theorieën. De individuele en collectieve menselijke psyche is immers geen ontleedbare machine, maar een lopende verzameling van fluctuerende verhalen en toestanden. Had Hannah Arendts The Origins of Totalitarianism soms de hele waarheid in pacht? Nee, natuurlijk niet, maar het werk draagt wel bij aan een begrip van welke verhalen en toestanden mensen hither and yon bewegen. Sociologie is altijd deels luchtfietserij, en dat is precies waar het voor bedoeld is.

En zo zit het ook als dr. Malone vertelt wat er volgens hem aan de hand is als Westerse bevolkingen ineens massaal vaccinatiedrang- en dwang steunen voor een vaccin dat helemaal niet zo goed werkt tegen een virus dat helemaal niet zo gevaarlijk is. Hij heeft de hele waarheid echt niet in pacht, maar het draagt wel bij aan het vormen van een begrip van de verhalen en toestanden die de Westerse wereld binnen twee jaar bijna onherkenbaar veranderd hebben. 

Hij lichtte zijn theorie op 9 december toe in een blog [was de eerste hit op DuckDuckGo maar volstrekt onvindbaar via Google], en vertelt er bovenstaand over bij Joe Rogan, al deed-ie dat ook in meer interviews elders. Waar z'n theorie op neer komt is het volgende:

1) Er is een mild geatomiseerde samenleving zonder breed gedragen 'sense making institutes', waarin een latente, diffuse angst en passieve agressie een sterk deel van de sociale atmosfeer zijn.
2) Deze samenleving wordt geconfronteerd met een plausibel 'angstobject' waar de voorheen diffuse angst richting gekanaliseerd kan worden.
3) Er wordt door een uniforme bestuurlijke orde een enkelvoudige oplossing aangeboden - het vaccin - waarna er rondom het veronderstelde probleem en de veronderstelde oplossing een "massaformatie" plaatsvindt. 30% vereenzelvigt zichzelf volledig met het systeem-narratief en gevonden medestanders, en een mildere 40% volgt dit bij gebrek aan betamelijke alternatieven. De overgebleven buitenbeentjes, in dit geval de ongevaccineerden, worden de zondebokken.
4) Dit leidt ertoe dat 70% van de bevolking ineens maatregelen en cultuur-wijzigingen steunen die voorheen volstrekt ondenkbaar waren. 

Is zo'n theorie nou zo erg?

Reuters en Associated Press
Blijkbaar wel, want de twee grootste westerse 'kwaliteitsmedia'-conglomeraten lanceerden er afgelopen weekend een gecoördineerd aanvoelende fact-check-offensief tegenaan. Reuters kopt: "Fact Check- No evidence of pandemic ‘mass formation psychosis’, say experts speaking to Reuters". AP Fact Check een dag later: ""Mass formation psychosis," an unfounded theory spreading online, suggests millions of people have been “hypnotized” into believing mainstream ideas to combat COVID-19."

En dan vraagt u zich af: hey, Reuters. Is de voormalig President, Chief Executive Officer and Director of Thomson Reuters Corporation (2012 - 2020) niet een van de twaalf board members van Pfizer? Nou, dat klopt. En dat zegt natuurlijk niks, maar het zegt ook niet niks.

Maar dan de fact checkers van de Associated Press, want dat is echt het meest hallucinante rattennest van allemaal.

Op 2 september toonde Anderson Coopers segment op CNN een kleur-bewerkte video van Joe Rogan, waarin hij vertelt dat hij covid had, en er ongevaccineerd met deze kuur binnen drie dagen van herstelde. Zie zelf de CNN-versie hier en Joe's oorspronkelijke upload hier op Instagram. Onderstaand spelen beide fragmenten gelijktijdig af en daaronder staan onze eigen screenshots van hetzelfde moment uit beide originals.

Kijk daar even naar, en lees dan de Associated Press Fact Check van 10 september: "No evidence video color was manipulated in CNN news segment." Daarin lezen we namelijk LETTERLIJK het volgende:   

"An analysis of the video used by CNN in a report about talk show host Joe Rogan contracting COVID-19 found no sign that the color had been altered. CNN confirmed no changes were made to the color of the video. (...) There is no evidence that the clip from Anderson Cooper’s show is manipulated or altered from the original Instagram video in an attempt to alter Rogan’s appearance,” said Hany Farid, professor at University of California Berkeley’s School of Information, whose research focuses on digital forensics, image analysis and human perception.

Farid said he compared the hue of several frames from the CNN video with the same frames from Rogan’s Instagram, and found they were nearly identical. Farid did see some blurriness in the Anderson Cooper video, which he attributed to it being cropped closer to Rogan’s face. The image in the Facebook post identified as being from the original did show signs of being altered, Farid said."

Het staat er allemaal écht. En dan mag u zelf bepalen wat een fact check van een theorie over 'mass psychosis formation' van deze clubs waard zijn. Meer ter overweging, onderstaand.

AP Fact Check letterlijk: videos verschillen niet in kleur en zijn niet bewerkt

2+2=5. Onze eigen screenshots uit beide originals, zelfde moment, naast elkaar

ja kom nou

*How to think about* (...)

Ter verdere overweging

Social
Social
Social

Best wel lol

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Dit is natuurlijk het gewoonlijke psycho-sociologische label plakken. Geef de meest banale triviale alledaagse maatschappelijke verschijnselen een spannende naam en het wordt opeens een ding. En dan een "how to think about" hoe te denken over feiten? Maar ten aanzien van het vaccin, wie zich de beelden uit Bergamo en de eerste sterftegolf in verpleeghuizen herinnert kan toch alleen maar bevestigen dat COVID behoorlijk dodelijk was en dat het vaccin geweldig werkt? Nog beter werkt natuurlijk de omikron-mutatie. Ik denk ook helemaal niet dat er grote angst leeft onder de bevolking (aanvankelijke angst door onwetendheid - Russische miljardairs die beademingsapparaten kochten en een medicijnenfabriek in Flevoland die beveiligd moest worden- was na de eerste drie maanden wel weg) en dat angst een belangrijke reden is dat mensen zich hebben laten vaccineren (quod non) , het risico is voor de meeste mensen heel gering. De reden is solidariteit (o.a. met de zorg) en de oorspronkelijke gedachte dat de ziekte door vaccinatie zou verdwijnen. Dat dit niet zo is is pas later gebleken. We hebben per slot van rekening geleerd dat de effectiefste vorm van geneeskunde preventieve geneeskunde is en dat vaccins meer gezonde levensjaren hebben opgeleverd dan alle curatieve ingrepen bij elkaar.

AlexanderVissers | 11-01-22 | 09:14 | 1

Goeie tegel. Ik moest ook denken aan die videos in januari 2020 (ook hier op de GS) uit Wuhan, waar je mensen letterlijk op straat om zag vallen.

sioux_ | 11-01-22 | 12:22

@spartacus

Och, alweer tegen het wappierandje aanschuren? Wat jij onder ogen moet gaan zien is dat jouw helden zich gedisqualificeerd hebben. En dat is op dit moment zo wijdverspreid onder wat ik ooit schoorvoetend mijn kant van het discours achtte dat de overwinning gratis wordt weggeven.

omanders | 11-01-22 | 08:39 | 3
-weggejorist-
Glentalloch | 11-01-22 | 09:04

Fijn dat je er ook meteen even bijschrift 'welke' helden zich 'op welke manier' hebben gediskwalificeerd...

DeterioraSequor | 11-01-22 | 09:13

Massapsychose is een bekende term al zolang ik me kan herinneren. Net als massahysterie. Massapsychologie is gewoon een onderdeel van de sociale psychologie, en gaat over hypes, rages en sektes e.d. Memes, een moderner begrip, oftewel een soort mentale virussen, spelen er een belangrijke rol in.

De Woke ideologie is een goed voorbeeld van een massapychose, waarin mensen vrij plotseling massaal gaan geloven dat er overal discriminatie en racisme is, en daarover in razernij ontsteken.

Tempolier | 11-01-22 | 07:16 | 1

Flippo's!

erich hoonhacker | 11-01-22 | 08:53

Dank voor dit topic, Spartacus.

Johns Hopkins' onderzoek uit 2017 gaat hier eigenlijk ook over.
Het SPARS Pandemic 25 28 Scenario. Over het fictieve SPARS-CoV.
Echt verbazingwekkende gelijkenis met het heden:
jhsphcenterforhealthsecurity.s3.amazo...

Ben-Bataaf | 11-01-22 | 00:53

Ik dacht dat twitter ook MSM was? Blijkbaar niet.

Mans5 | 11-01-22 | 00:02

Massavorming is hier zeker een gevaar en sluit de waarheid van een echt virus niet uit overigens, ondanks dat velen dit gretig in de complot hoek zullen willen duwen. Prof Matthias Desmet heeft hier al tijden zeer interessante bespiegelingen over bij de nieuwe wereld. Aanrader.

WellimHollander | 10-01-22 | 20:40 | 1

Er zal een paar viruswaanzinnig goede redenen zijn waarom Desmet niet zo gretig naar voren wordt getrokken: skepp.be/nl/Mattias-Desmet

Mazzelstof | 11-01-22 | 06:01

Is dit niet hetzelfde als die massavorming theorie van Matthias de Smet die al een jaar geleden door hem is benoemd?

Cherokee | 10-01-22 | 20:39 | 1

Daar heeft Malone het inderdaad vandaan. Jammer dat GS niet naar de bron is gegaan.

raamambtenaar | 10-01-22 | 20:50

Van het vaccine en Covid zelf heb ik minder last gehad, dan van al die fanatiekelingen die er een mening over hebben. Mensen die vooraan in de rij staan voor een booster en daarover pochen. Aan de andere kant familie die het contact verbreekt, omdat ze van mening zijn dat het een groot duivels schwabiaans complot is.

Volgens mij moeten we het nog steeds met elkaar doen en is doodgaan de enige zekerheid in dit leven. Die booster sla ik lekker over en trek ik met mijn andere broer een kist sigaren open en een goede Diplomatico rum. We zien wel waar het schip strandt. Want met zoveel verdwaasde figuren, hoop je soms op een grote reset.

Boerhoektvrouw | 10-01-22 | 20:28 | 3

Nice one boer, ik probeer wel sympathie te houden voor mensen die zich vastklampen aan iets waarmee zij hopen iets van zekerheid te vinden. Of tenminste, het gevoel van zekerheid te hebben.

Be careful what you - sometimes - wish for.

nikolaos | 10-01-22 | 20:41

@nikolaos | 10-01-22 | 20:41: Oh ja, ik probeer het wel maar het lukt steeds vaker niet. Vandaar dat jouw tegel me wel aanstaat.

nikolaos | 10-01-22 | 20:50

Waarom sla je "de booster lekker over"?

omanders | 11-01-22 | 08:00

De revolutionibus orbium coelestium van Nicolaas Copernicus was in de 16e eeuw ook een enorme grote complottheorie. 95% van de Middeleeuwse schaapjes blaatten direct de kerk na.

Gelukkig voor Nicolaas ging hij een jaar erna dood, anders was hij voor 100% op de brandstapel geëindigd.

Bernard Couperus | 10-01-22 | 20:25 | 1

Haha gekke Max als de nieuwe Copernicus!

kapotte_stafzuiger | 10-01-22 | 21:04
-weggejorist-
Eeuwig..Op..Vakantie | 10-01-22 | 20:21 | 1

Geweldig toppic, alles spot on.

Astroturfer | 10-01-22 | 20:17

Haha ik moest wel lachen om dat bericht van de Speld, maar ook om “Bill Gates loves you”

antfukker | 10-01-22 | 20:07

Vermoedelijk luistert Spartacus wel eens naar No Agenda. ITM!

Lochos | 10-01-22 | 20:03 | 3

Ja die zijn ook in het konijnenhol geflikkerd en nooit meer serieus te nemen.

Parsons | 10-01-22 | 20:05

@Parsons | 10-01-22 | 20:05: Met name meneer Curry... Best jammer want het was ooit best vermakelijk, nu vooral anekdotisch en heel veel n=1.

Lochos | 10-01-22 | 20:08

Zijn analyse van de westerse maatschappij is spot on. Geatomiseerd, en dus instabiel en kwetsbaar. Wat er nodig is: integriteit, menselijke waardigheid, gemeenschap. Vroeger kon je daarvoor bij de christen-democraten terecht. En nu?

Rest In Privacy | 10-01-22 | 20:00 | 4

Ik heb flink twijfels bij je mening over 'vroeger'. Christen-Democraten waren toen ook al verraderlijk volk.

Rest In Privacy | 10-01-22 | 20:03

@TeeJee | 10-01-22 | 20:03: daar kon je als kind in elk geval nog terecht voor gemeenschap

kapotte_stafzuiger | 10-01-22 | 21:05
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
LonelyWanker | 10-01-22 | 20:22

@LonelyWanker | 10-01-22 | 20:22: Muh wereldbeeld. Echt, man the fuck up en sod off met die soort surrealistische complotsites vol met wappelonische bullshit.

Parsons | 10-01-22 | 20:28

Zou dat door China betaald worden? Ze hebben er in ieder geval wel veel baat bij.

omanders | 11-01-22 | 08:34
▼ 1 antwoord verborgen

Ik begin steeds meer te voelen voor een pandemie die wel zeer dodelijk is, ongeacht de leeftijdsgroep.
Weer een beetje waardering en respect kweken voor de ontzettende luxe positie die wij als mensheid in de afgelopen eeuw hebben verworven.

Rest In Privacy | 10-01-22 | 19:58 | 2

En jezelf, inclusief je mensen om je heen, een risico laten lopen :-)…

antfukker | 10-01-22 | 20:08

@antfukker | 10-01-22 | 20:08:
Dat is inderdaad het probleem.

De generale repetitie boezemt mij weinig hoop en vertrouwen in.

Rest In Privacy | 10-01-22 | 20:15

Malone is niet alleen een leugenaar, maar ook nog eens een zeer kwaadaardige malloot die door het verspreiden van desinfo al weet ik hoevele mensen de dood in heeft gejaagd.

Het is dan ook volslagen krankzinnig dat die malloot pas na twee jaar van Twitter is getrapt. Mgoed, bete laat dan nooit.

Nu nog Willem E, Thierry B. Wybren van H. en overig complotschuim dat door fakenews te verspreiden er voor zorgt dat we langer in de shit zitten ipv korter.

Ze zijn geen onderdeel van de oplossing maar onderdele van het probleem.

Zet u dat maar in de krant meneer.

Parsons | 10-01-22 | 19:58 | 8
-weggejorist-
VolleBak | 10-01-22 | 21:08

@zegmaarwij | 10-01-22 | 20:48: Het is mijn verwijzing naar medisch wetenschappelijke artikelen mbt opperwap en leugenaar Malone. Maar als je nog te dom bent om er doorheen te scrollen en die artikelen te openen en ze vervolgens te lezen, dan houdt het wel op ja.

Parsons | 10-01-22 | 23:06

U heeft geen hoge pet op van uw medemens?

Midlifecrises | 10-01-22 | 23:15
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik sprak iemand en die zei ´boe..!!´, en toen sprak ik iemand en die zei ´Yeah´..!!

En toen sprak ik mijzelf en toen zei ik, ´Blijf rustig `..

neonreclame | 10-01-22 | 19:58

[43% of COVID patients currently hospitalized in New York we’re hospitalized for a reason OTHER than COVID and just happened to test positive for COVID.]

Grappig, toen ik gister iets soortgelijks postte over ziekenhuisopnames in Engeland, met bronverwijzing erbij, werd dat gejorist.

raskol | 10-01-22 | 19:57

De afgelopen twee jaar hebben bij mij wel de ogen geopend wat betreft de samenleving. Ik ben er niet positiever op geworden als ik zie hoe mensen (het merendeel van NL) is gaan denken en handelen vanuit een positie van angst.

tjongerschans | 10-01-22 | 19:53 | 4

@Mr_Natural | 10-01-22 | 19:56: wellicht gaat deze ook wel de geschiedenis in.. moet het wel eerst achter ons gaan liggen

antfukker | 10-01-22 | 20:10

Dat poneert u; die angst. Maar is die er echt? Ik hoor niemand daarover, het leven gaat gewoon door en NL gaat massaal op vakantie, naar het werk en winkelen in Antwerpen. Volgens mij is de stelling dat de meerderheid in NL in angst leeft totale onzin.

FordPrefect | 10-01-22 | 21:45
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist en opgerot-
Dr. Blechtrummel | 10-01-22 | 19:49

Hm. Ik vind de mensen die zich zonder problemen laten vaccineren 'hysterisch' noemen en de wappies niet, wel een beetje de wereld op z'n kop. Alles voor de kliks, ook de wetenschap, zullen we maar zeggen.

konjodebonjo | 10-01-22 | 19:48 | 3

Inderdaad. Opeens is de “goede” burger die de regels volgt, zeg 80%, waardoor de maatschappij functioneert, de schlemiel. Kom op zeg, wat is dit voor nonsens?

FordPrefect | 10-01-22 | 21:47

@FordPrefect | 10-01-22 | 21:47:
Je hebt kennelijk "goede" burgers en "goede" schapen. Een burger heeft rechten en plichten. O.a. een morele plicht om gewetensvol na te denken over wat hem wordt opgedragen. Doet hij dat niet, gedraagt hij zich als een kuddedier, dan is hij inderdaad een schlemiel. Goed gezien FP.

DenBeert | 10-01-22 | 23:23
-weggejorist-
konjodebonjo | 11-01-22 | 06:27

Spanje gaat Corona als een griep zien en behandelen en het OMT hier gaat vol op het mondmaskerorgel.... zelfs als je in een kroeg aan de bar zit en niet drinkt moet je die lap voor je mond hebben..... yeah right. Ik begin nou toch echt te denken dat ze aan het proberen zijn om te kijken hoe ver ze kunnen gaan.

Koning BongoBongo | 10-01-22 | 19:48 | 5

@Koning BongoBongo | 10-01-22 | 20:01:
Zo voelen ze dat exact hetzelfde in Engeland, Portugal, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, etc etc

YoMoms | 10-01-22 | 20:04

Nou al?

NiCeY | 10-01-22 | 20:04

@YoMoms | 10-01-22 | 20:04: Dat biedt mij weinig soelaas.... dat gepruts . Virologen hebben kennelijk veel kennis over de samenstelling ,maar geen idee over de ontbinding van een virus.

Koning BongoBongo | 10-01-22 | 20:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vind het veel griezeliger dat er nog steeds een tien procent is die denkt dat het allemaal_één_groot_complot is.

zwellevertje | 10-01-22 | 19:46 | 12

@breakingnews | 10-01-22 | 20:17: Volgens mij is er buiten de sensatie pers niemand die ooit bewezen heeft da je na vaccinatie het coronavirus niet meer kan overdragen, men heeft zover ik het zie altijd goede hoop gehad en "vermoed dat" dat dat zo zou zijn maar keihard "bewijs" ? Waar dan en wie dan?

zwellevertje | 10-01-22 | 20:35

@spamzuiger | 10-01-22 | 20:30: Ik stel niet dat het een complot is, degene die beweren dat het een complot is moeten dat bewijzen, niet ik.

zwellevertje | 10-01-22 | 20:37
▼ 9 antwoorden verborgen

De moderne mens is zover van zijn natuurlijke instincten verwijderd dat je hem letterlijk alles kunt wijsmaken. Ook hier in de panelen is het nut van natuurgerichte en existentiële intelligentie als het gaat om overleven soms zwaar onderschat.

MickeyGouda | 10-01-22 | 19:46 | 9

@MickeyGouda | 10-01-22 | 20:24:

Nu hebben vaak nog de "luxe" om te zeggen (cynisch), het was een "grap".
Al teveel mensen zijn in een progressief (what's in a word) stijgende lijn erachter gekomen, dat overheidsbeleid "wat goed voor u is", helemaal niet grappig meer is.

Dank voor de thee Mickey.
Zo ongeveer nog het enige "groene" product, waar ik niet meteen braakneigingen bij krijg.

Ik word cynisch, wat zeg ik, ben geworden.

Treurig dat de mildheid in samenhang met verworven wijsheid, ons als "jonge ouderen" ontzegd wordt.

Milton_Styx | 10-01-22 | 20:31

@Milton_Styx | 10-01-22 | 20:31:
Voor de geestelijke gezondheid kan een mens het beste gewoon veiligheid in aantallen zoeken, Milton. Er zijn volgens mij nog redelijk wat mensen die er zo in staan als wij, gelukkig. Alleen gaat men steeds meer 'ondergronds', om de buitensporige reacties van die anderen te vermijden. We nemen vanavond in het café lekker een jonge klare op onszelf en die andere 'oldskool' Nederlanders, wat jij?

MickeyGouda | 10-01-22 | 20:58
▼ 6 antwoorden verborgen

Het nieuws komt steeds later. De ene helft zei het toch, de andere kaatst terug.
Het komt hoe dan ook goed. Er blijft hoop.

001_Mills | 10-01-22 | 19:44

Het zijn de aliens, gelukkig hebben aliens nooit science fictionboeken gelezen, dan zouden ze weten dat de mensheid uiteindelijk bijna altijd wint.

Mr_Natural | 10-01-22 | 19:44 | 2

Als aliens anders zouden zijn dan al het andere wat er natuurlijk was/is op een planeet, hoe zou die aliens er ongeveer uitzien? Buitenaards?

001_Mills | 10-01-22 | 19:46

TV uit, pandemie weg.

haddem | 10-01-22 | 19:41 | 2

De mens is niet meer in staat zelfstandig na te denken, waar vroeger nog weleens kritisch tegen de dogma's van de kerk werd aangekeken, wordt de overheid en haar msm blind gevolgd en maar denken dat de slavernij afgeschaft was. De slavernij is teruggekeerd in een nog giftigere mentale variant die iedereen tot slaaf gemaakt heeft.

smdyasc | 10-01-22 | 19:53

OMT weg pandemie weg.

Koning BongoBongo | 10-01-22 | 19:56
-weggejorist-
Wapietron9000 | 10-01-22 | 19:41

Mijn Buurvrouw legt "alles" gewoon in de handen van God.... en leidt dus verder een tamelijk onbezorgd en happy bestaan met vele geraniums, haar gigantische witte onderbroeken die liefelijk in de zon aan de waslijn opbollen... haar grijze kater Judas die bij ons stukjes smeerkaas komt bedelen... en niet te onderschatten de spekpannekoek die we geregeld over de heg aangereikt krijgen... life is good..!

grapjasz | 10-01-22 | 19:40 | 2

Uiteindelijk gaan we allemaal dood, dus ze heeft wel een punt. Je kunt je er heel erg over opwinden, of gewoon relaxed blijven leven, de dag plukken en het accepteren als je tijd gekomen is.

lekgoot | 10-01-22 | 19:41

Dat van die Zwitsers, die verkeersdoden tellen als Covid-19 doden...
Hell, waarom op covid testen als de persoon al dood is?
Anyway, dat doen ze in Zuid Afrika ook, daar worden óók verkeersdoden die positief testen als corona dode geregistreerd.

hotnot | 10-01-22 | 19:39

Het wordt steeds onduidelijker wat je nou wel en niet hier in de panelen mag zeggen. Malone is nu geen persona non grata meer?

lekgoot | 10-01-22 | 19:38 | 1

Hangt een beetje af van de stukjestikker.

Plaktong | 10-01-22 | 19:49

Ironisch genoeg checkt Spartacus zijn bronnen verder nooit. Die Malone heeft zeker aan het begin van mRNA gewerkt, maar de vaccins van nu hebben weinig met dat begin te maken. Meneer is gek op aandacht though.

swaggerton | 10-01-22 | 19:37 | 2

Zoiets heet nou 'een beroep op autoriteit' en is een retorische truc. Een discussie techniek, om het verhaal sterker te maken dan het is.

Rest In Privacy | 10-01-22 | 19:45

Ah,de ad hominem.. een retorische truc..

VolleBak | 10-01-22 | 21:02

Reuters, tsja. Die hebben een van hun eigen onderzoekers ontslagen die in de BLM-data was gedoken en had geconcludeerd dat het overdreven was: www.city-journal.org/black-lives-matt...

ZOMG | 10-01-22 | 19:36

De vraag die mij steeds meer bezig houdt: heb ik geen recht op natuurlijke immuniteit?
Dit hele corona gedoe doet me steeds meer denken aan dat je straks ook verplicht wordt om voor zonlicht te betalen. Omnikron leegt me een gratis door de natuur aangeboden booster. Maar dat is blijkbaar een stap te ver voor de regeringen en hun trawanten op deze aardkloot.

roevka | 10-01-22 | 19:35 | 2

Vroeger werd je geketend in het water gegooid en als je corona had bleef je drijven.

Mr_Natural | 10-01-22 | 19:38
-weggejorist-
dictafobisteur | 10-01-22 | 19:35 | 1
-weggejorist-
MoslimMolen | 10-01-22 | 19:35 | 1

Is gewoon dunning-kruger niet zo moeilijk doen.

Neuth | 10-01-22 | 19:34

Meneer Malone is banned from Twitter. Een teken aan de wand. En het alternatief voor Twitter is een tijd geleden al verboden. Is er soms iets dat we niet mogen weten?

Rest In Privacy | 10-01-22 | 19:30 | 5

@F. von Zeikhoven | 10-01-22 | 19:39: Twitter. Ik weet niet of Twitter een seintje heeft gekregen. De opvolger van Dorsey heeft weinig met het 1st amendment. Niet belangrijk.

Rest In Privacy | 10-01-22 | 19:42

Amazon

SinisterNL | 10-01-22 | 19:50

Gettr is het nieuwe platform.

SinisterNL | 10-01-22 | 19:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Grofweg 6 miljoen doden, noem het maar niks.

menage | 10-01-22 | 19:29 | 7

Dus iemand die Covid heeft en overlijdt aan de gevolgen van een auto-ongeluk etc? Hoeveel van die 6 miljoen kan er af zou je kunnen afvragen.

aero911 | 10-01-22 | 19:47

Hoeveel is dat in procenten %

Astroturfer | 10-01-22 | 20:10

Op 8 miljard mensen met een gemiddelde levensverwachting van 73 jaar gaan 110 miljoen mensen dood alleen al per jaar, context doet ertoe.

smdyasc | 10-01-22 | 20:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Herinnerd U zich deze nog nog nog nog?
cdn.nos.nl/image/2020/03/16/637432/38...
Dit is uw hypnotiseur. Hij heeft u verlamd van doodsangst en hij gaat NOOIT met z'n vinger knippen want dan wordt u wakker en dan wordt u boos. Heel boos.

keestelpro | 10-01-22 | 19:27 | 5

Ik zal het nooit meer vergeten: 'Je vraagt je af: gebeurt dit echt?'

Patje | 10-01-22 | 19:50
▼ 2 antwoorden verborgen

En ondertussen gaat de regering in Spanje straks weer normaal doen: www.parool.nl/wereld/spanje-beschouwt...
Corona is een endemische ziekte die terugkeert, net als een griep.

Piet Karbiet | 10-01-22 | 19:27

Poging zoveel van anti-alles figuren om zichzelf op een voetstuk te plaatsen, want 'zij' zijn tenslotte niet ten prooi gevallen aan de massa psychologie. 'Zij' zijn beter en goed!

Terwijl het gewoon om harde wetenschap draait, en niet om het boterzachte sociologie, wat Spartacus zelf terecht luchtfietserij noemt.

Rest In Privacy | 10-01-22 | 19:26

Tsja. Complot roepers / alu-hoedjes omarmen zonder moeite, de technologie van het internet. Echter technologie omtrent een vaccin, wordt plotseling een complot. Dit terwijl beiden stappen vooruit betekenen, voor ons als mensheid.

Complotdenkers hebben (In tijden van nationale crises) moeite te doorgronden wat er aan de hand is - Al kent het neoliberale politieke denken, zijn uitwassen. En zeker, experts zitten er al dan niet bewust, ook 'wel eens' naast (Zie bv. 'Hugo de IJdeltuit'). Allerlei apparaten in ons leven zijn geautomatiseerd, waarvan veel mensen tegelijkertijd ook niet echt goed weten, hoe deze apparaten werken.

Uiteindelijk echter kun je beter vrijheid kennen dan onderdrukking van oppositie of andersdenkenden, wat in het Oosten actueel opnieuw wordt gedemonstreerd. Wij in de 1e wereld, beschikken over de meeste vrijheden en zijn het welvarendst - Dat is niet voor niets.

Nederlandop1 | 10-01-22 | 19:25

8K en beyond en dan denken dat belichten niet een ding is. Ach, joh, regelen we wel in post-production.

Hetkanverkeren | 10-01-22 | 19:24

Aub in plaats van het woord ”concept”, het woord ”begrip” gebruiken. Dat voelt voor mij beter aan. Dank U!!

HogeNood | 10-01-22 | 19:21

sociaal geaccepteerde waanzin heet gewoon religie

Zyprexa20mg | 10-01-22 | 19:21 | 7

@Kouwe Kees | 10-01-22 | 19:35: Klopt en is tevens juist, maar inplaats in oplossingen te denken gaan we hele bossen kappen om C02 te verminderen met subsidie inplaats van kern energie. Inplaats van de bureaucratie in de zorg te verminderen, aan gezondheid werken en vaccins normaal aan te bieden zonder een QR code. Gaan we daarvoor in de plaats 5 miljard bezuinigen op de zorg en een chief medical officer (management laag) erop gooien, sportscholen sluiten en het leven van de ongevaccineerde nog moeilijker maken zodat mensen wel sceptisch worden. We leven in een wereld van data uit een computer. Maar diegene die achter de computer de data eruit haalt denkt niet meer na over de realiteit.

bullent | 10-01-22 | 19:43

@Alfred E. Neuman | 10-01-22 | 19:41: Het zit in de mens. Zolang de mens hier op aarde is zijn er religies. En zolang er religies bestaan zijn er mensen die daar misbruik van maken. Het meest verkochte boek net toen we konden boekdrukken ging over heksen...

bullent | 10-01-22 | 19:49

@bullent | 10-01-22 | 19:43:
Leuk kroeg-onderwerp. Het egoïsme van de mens, de wereld vergaat met ons mee, wij zijn de wereld. Heerlijke borstklopperij.
Maar serieus, ja eens. Fulltimer in de zorg en mijn god, breek me de bek niet open. Het enorme waterhoofd van een organisatie is één, de afstand überhaupt tussen uitvoerende en (beleid makend) management* is twee (die nek is lang hoor), en die laatste raakt helemaal de bullseye. Excelsheet gedreven in plaats van praktijk gedreven.
*er zijn vele managers die (ook) geen reet te zeggen hebben, geen eens minieme inspraak op beleid. De gouden combinatie triest / hilarisch.
Zolang de cijfers en verschillende budget locaties een groen vinkje hebben, maakt de praktijk waarlijk geen donder uit. Duurdere oplossingen, van tijdelijk naar permanent, gewoon omdat het cijfer dan niet geplust wordt bij kolommetje C .. of D. Bizar.
Heb vanaf het begin gezegd, bij welke crisis dan ook: de mensen die het dienen aan te pakken, die faciliteer je als eerste en ruimhartig. Stap 1. Uitbreiding zorg is echt een taboe bij degenen die er daadwerkelijk over gaan. En dat terwijl je met een nieuwe ziekte er gewoon simpel van uit kan gaan dat het gemiddeld aantal patiënten per dag / maand / jaar toe zal nemen.
Ik kan nog veel langer doorgaan, maar ik stop met ratelen.

Kouwe Kees | 10-01-22 | 20:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Vast staat wel dat dit een prachtig hoofdstuk des menselijkcke geschiedenisch zal worden!

cDR | 10-01-22 | 19:19 | 2

Misschien wel het laatste hoofdstuk...(snel nog eventjes naar de slijter op de hoek schuifelt...)

grapjasz | 10-01-22 | 19:29

Als we alle factchecks van de afgelopen 2 jaar nu opnieuw zouden factchecken, dan zegt mijn gevoel me dat 50% van die factchecks compleet kapot gefactcheckt zouden worden. De andere 50% hoeft niet eens meer gecheckt te worden, want die zijn ingehaald door de tijd en sowieso onjuist gebleken...

Lood om oud ijzer | 10-01-22 | 19:17 | 1

Wij hebben deze tegel gefactcheckt en de stelling is waar.

Plaktong | 10-01-22 | 19:35

Het is meer een massa hypnose.
De kracht van angst en herhaling daar zijn de meeste zieltjes te teer voor.
Slechts enkelingen zien wat er daadwerkelijk gebeurt.
Neem deze huisarts die in mei 2020 een verbod kreeg op het genezen van zijn patiënten met medicatie en meteen tot de conclusie kwam: oh dan gaan ze aansturen op vaccins en controle apps. Wat een wappie he!
www.youtube.com/watch?v=UcoTXBjm2mg
Hier wordt een heel smering plan uitgerold.

keestelpro | 10-01-22 | 19:17 | 8
-weggejorist-
pleurtop | 10-01-22 | 22:58
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen