achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Duitse Oberfeldwebel geeft zijn overheid corona-ultimatum, Bundeswehr opent klopjacht

Soldaat waarschuwt het machtigste land van Europa nog 1 keer

Bovenstaand een videoboodschap van de Duitse Jürgen Conings, Oberfeldwebel (hoofdadjudant) herr Oberauer van de 1. Kompanie des Gebirgsjägerbataillons 231 te Bad Reichenhall (maps). Hij heeft zelf onderzoek gedaan en geconcludeerd dat een videoboodschap met een ultimatum om vandaag om 16:00 alle coronamaatregelen ongedaan te maken, echt de meest verstandige manier vooruit was. 

Naar verluidt heeft hij op 3 december deze open brief geschreven, al zegt het publicerende blog de authenticiteit niet te kunnen verifiëren. In de brief geeft hij aan geen gehoor te zullen geven aan de vaccinatieplicht, omdat het zijn grondrecht op lichamelijke integriteit zou schenden en omdat hij mensen kent die zijn overleden aan grondrechten het vaccin. 

De toon van die brief is echter nog van een heel andere aard dan de bovenstaande videoboodschap, waarin hij zijn overheid letterlijk waarschuwt, zegt namens meerdere militairen te spreken en bovendien zegt de waarschuwing niet te herhalen. De Telegramgroep "Soldaten für das Grundgesetz" telt 3000 leden en er zijn inderdaad meerdere soldaten die de vaccinatieplicht zeggen te gaan weigeren. Maar het is onduidelijk of Oberauer inderdaad namens meer mensen dan alleen zichzelf spreekt.

Nou, dat wordt een tribunaal.

INSTANT UPDATE - Gepakt

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.