achtergrond

Geenstijl

Omikron 'waarschijnlijk al dominant' in 020

O o

Amsterdamse PCR screening op Omicron. Op testdatum: 6 december: 2.5% 13 december: 12% 15 december: 25% Verdubbelingen per ~ 2 dagen. Aangezien testdatum zo'n 5-7 dagen na besmetting ligt, is Omicron waarschijnlijk dus in realiteit al dominant in Amsterdam.

Matthijs Welkers
Matthijs Welkers
@Flahless1

Met ‘gisteren’ waren dat de positieve samples van een dag ervoor. Vandaag hebben we de samples getest die gisteren zijn afgenomen en daarin was 25% een omikron variant.

407
Reply

Er is nog een hele hoop onbekend over de omikron-variant: er wordt gevreesd dat we er allemaal aangaan, er wordt gehoopt dat het het einde van de pandemie betekent, dus de waarheid zal wel ergens in het midden liggen, maar dan net aan de kant die ervoor zorgt dat het Nederlandse beleid erachteraan hobbelt. Zoals u hierboven ziet weten we één ding over de omikron-variant wel zeker: hij verspreidt zich razendsnel. En omdat alles wat in Amsterdam gebeurt zich nou eenmaal vroeg of laat (in dit geval dus: vroeg) als een olievlek over dit land verspreidt, vrezen we met grote vrezen voor de Rest van Nederland. Vandaag komt het OMT weer bij elkaar en wordt alvast warm gemaakt voor nóg een aller-allerlaatste persconferentie van Hugo de Jonge. *Winter is staying. 
*Update 16:42 uur: OMT: extra maatregelen vanwege omikron noodzakelijk

Hadden we maar eerder geboosterd...

Hadden we maar eerder geboosterd...

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.