achtergrond

Geenstijl

LIVE. Briefing Jaap en zijn mensen over corona

Speciaal voor alle zeventien miljoen virologen

Update: Afgelopen, hier terugkijken

Nu even opletten allemaal. Dit is leerzamer dan al die talkshows bij elkaar. Dit is leerzamer dan al die vluchtige quotejes. Dit is leerzamer dan al die infographic-video's over social distancing die zeggen dat ze uitleggen hoe social distancing werkt maar eigenlijk alleen maar uitleggen hoe exponentiële functies werken terwijl ze dat eigenlijk niet eens goed uitleggen. En het is zeker een stuk leerzamer dan al die bij elkaar geknipplakte tabelletjes die uw oom opeens in de familie-appgroep gooit. Jaap van Dissel (RIVM) en Diederik Gommers (IC-specialist) geven nu een update over onze strijd tegen het coronavirus aan de Tweede Kamer. Opletten dus. 
PRESENTATIE VAN HET RIVM (PDF) HIERRR
UPDATE: Groei coronabesmettingen neemt af. De R0 is gedaald naar 1 (dus iemand besmet hooguit 1 iemand anders en dat is goed nieuws)
UPDATE: De heer Gommers (Intensive Care-vereniging) zegt dat het wel spannend wordt de komende dagen op de IC's, en dat er meer regie nodig is daarvoor. "Ik hou mijn hart vast voor wat er komen gaat, maar de intrinsieke motivatie van ziekenhuismedewerkers is goed en we kunnen niet meer doen dan ons best."
UPDATE: Slotwoord Gommers, na vraag Asscher of er niet meer apparatuur naar Brabant moet: “Logische vraag, maar het zit niet in het kopen van meer apparaten. Ik denk dat de Nederlandse gezondheidszorg het dan gewoon niet aan kan." Ouch..

Hier word je even stil van

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.