achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Boerka-kuil: Donateurs verlaten @Amnestynl, fotograaf eist archief uit 30 oorlogen terug

Zeg, "mensenrechten"organisatie, hoe vind je zelf eigenlijk dat dag drie gaat? De boerka-kuil is in ieder geval weer een dagje dieper.

Maar liefst 68 donateurs zijn gestopt met bijdragen aan het jaarsalaris (€109.785 in 2017) van Amnesty Nederland-directeur Eduard Nazarski. @Soheilah Rodjan (32), is er een van: "Ik heb gevochten om los te komen van hetislamitische patriarchaat... met veel pijn en verdriet. En met mij nog duizenden. Het zijn voornamelijk kinderen die er niet uit durven te komen omdat de pijn, de angst en het verdriet, het verliezen van je familie en het afgewezen worden ondragelijk is...".

Cultureel Antropoloog (heeft ervoor doorgeleerd) en fotograaf dr. Teun Voeten voelt zich "verraden" en vordert zijn gehele AI-beeldbank uit 30 conflictzones TERUG. En dan spreekt aanstaand FvD-minister van Buitengewone Zaken Ronald Plasterk inmiddels ook nog eens van een "verknipte actiegroep is geworden die onderdrukking vergoeilijkt". 

Gelukkig voelt Amnesty Nederland zich gesterkt door de islamitische appgroepen die blijkbaar uit de grond schieten. "Moslims die boos zijn over de wet tegen de nikab hebben Whatsapp-groepen gevormd om ’zusters te beschermen’. Die groepen, met inmiddels honderden leden, zijn niet voor vrouwen toegankelijk. Er wordt nagedacht over een app, zodat ’broeders’ te hulp kunnen schieten als een nikabdragende ’zuster’ problemen ondervindt." Én natuurlijk door WOMEN Inc, dat "streeft naar een wereld waarin het niet uit maakt of je een meisje of jongen bent", het kan verkeren, na de breek.

View this post on Instagram

“Deze week vieren we PRIDE in Amsterdam. We vieren dat iedereen er mag zijn, ongeacht religie, afkomst, seksualiteit of gender. We vieren dat je in ons land mag zijn wie je bent. Tenzij je een boerka draagt, dan wordt vanaf vandaag jouw zelfbeschikking, vrijheid en veiligheid drastisch ingeperkt door misselijkmakende symboolwetgeving. Ik hoop dat iedereen ziet en voelt hoe ironisch en verdrietig het is dat we deze week (50 jaar na de Stonewall rellen waar de PRIDE ooit is begonnen) met elkaar uitdragen 'Remember the past, create the future’.” We hadden ons gevoel over het verbod niet beter kunnen uitdrukken dan onze collega Marthe hierboven gedaan heeft. #prideweek #vrijheid #boerkaverbod

A post shared by WOMEN Inc. (@women_inc) on

Hey, Annemarie van Gaal was toch tégen de Boerka? Verwijderen die post!

Hey, Annemarie van Gaal was toch tégen de Boerka? Verwijderen die post!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Amnesty NL: "1 op de 10 Nederlandse studentes is tijdens haar studie verkracht"

11% eigenlijk zelfs, om precies te zijn. En zelfs 18% als gebeurtenissen voor het begin van de studie meegeteld worden.

@Spartacus | 09-06-21 | 12:50 | 0 reacties

Huhwat? 'Jinek-optreden nikaabdraagster ging niet door vanwege boerkabuddies op terreurlijst'

Opvallende uitspraak, die opvalt, over de vrienden van het vrouwenonderdrukkendste kledingstuk van Nederland

@Ronaldo | 11-09-19 | 14:55 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.