achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

BRIEF. Bewoners bezorgd om komst Illegalen Opvang

Gemoedelijk buurtje Amsterdam-Noord krijgt 60 We Are Here Krakers als nieuwe buren

Beste GeenStijl, 

Bijgevoegd een brief (pdf) die wij onlangs ontvingen van de gemeente Amsterdam, over het plan om een 24-uursopvang voor - wat wij begrijpen - vooral uitgeprocedeerde asielzoekers in de buurt te vestigen. Zonder deze groep uiteraard over één kam te willen scheren, vinden wij het echter onbegrijpelijk, niet te rechtvaardigen en vooral ook erg zorgwekkend dat deze locatie officieel is geopperd en wordt overwogen voor dit type opvang. 

Bijgevoegd vindt u de brief, waarin u ook kunt vernemen wanneer de voorlichtingsbijeenkomst zal plaatsvinden, namelijk op 20 mei a.s. Daarnaast als bijlage enkele screenshots van Google maps  (pdf) waaruit onmiskenbaar zichtbaar wordt waarom wij deze zorgen hebben: het zou bijvoorbeeld tegenover een verzorgingstehuis en supermarkt, naast een park en op loopafstand van verschillende scholen en een woonzorgcentrum komen te liggen. Wij kunnen er met onze hoofden niet bij hoe de gemeente denkt deze extra risico's te zullen kunnen rechtvaardigen. De buren van de opvang zouden onze kwetsbare ouderen worden... en een park als achtertuin?! 

Kortom, wij maken ons dus grote zorgen om onze lieve ouderen, maar ook om alle andere buurtbewoners, die gewoon - ook overdag - met een gerust gevoel door het park alsook (dagelijks) naar de supermarkt zouden moeten kunnen lopen en zijn bang dat straks wellicht, met dit plan dat niet meer mogelijk blijkt. 

Wellicht bent u al op de hoogte van dit plan alsook deze bijeenkomst, maar wij wilden u voor de zekerheid toch ook zelf inlichten en vriendelijk doch dringend verzoeken om alstublieft naar de bijeenkomst te komen. U bent ongetwijfeld beter in staat tot het verwoorden van zorgen en argumenten alsook het luisteren naar wat er nou daadwerkelijk wordt gezegd. 

Bij voorbaat dank voor uw begrip en ondersteuning. 

Met vriendelijke groet, 
Bezorgde buurtbewoners - graag verder anoniem.

Naschrift Redactie: STEM DAN OOK NIET ZO STOM

Naschrift Redactie: STEM DAN OOK NIET ZO STOM

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.