achtergrond

Geenstijl

Dag 3. Van Klaveren bij DWDD nog steeds moslim

Bijzondere beelden gister op NPO Eindtijd TV. Wel eerst twee reclames kijken, ook al verdient Van Nieuwkerk al 48.000 euro per maand (!) aan uw belastinggeld.

Je zou het bijna voor lief nemen en het niet eens meer zien. Maar het kader waarin het gesprek plaatsvond was dat Van Klaveren eindelijk het licht had gezien door te erkennen dat de islam gewoon een soort Arabisch boeddhisme is, en hoe hij voortaan zou moeten leven met de meermaals door Matthijs gepushte schaamte voor zijn VERLEDEN. En dan dat uit de academie overgewaaide theatrale exotisme waarmee de vermeende oneindig goedaardige complexiteit achter "de bronnen van de bronnen" verkend wordt, het blijft een tranendal.

Maar goed, Van Klaveren is een gereformeerde protestant, en de uitspraak "Liever Turks dan Paaps" kwam rond 1570 ook niet uit de lucht vallen. En laten we er nou ook gewoon niet omheen draaien, voor mannen is de islam een bijzonder aantrekkelijk geloof. Heel Soumission is daar omheen geschreven en het is in Westerse conservatieve kringen echt niet ongebruikelijk dat de islamitische krijgersdoctrine en het primaat van de mannelijkheid bezongen wordt. Mike Cernovich laatst nog bijvoorbeeld. 'White Sharia' is een ding, onderstaande ex-moslima Sarah Haider heeft gewoon een punt, en de strenggelovige Harvard-alumnus Daniel Haqiqatjou ook.

Westerlingen hebben een "god shaped hole in their hearts", bij sommigen gevuld door het klimaat en de blanke erfzonde, bij anderen door (etno-)nationalisme en weer anderen door de islam.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.