Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Energie duurder: krijgt u ook al dreigbrieven?

Die prijsstijgingen van gas & stroom, dat is een dingetje aan het worden. Den Haag raakt in paniek, burgers mailen GeenStijl hun gigawatt prijsverhogingen.

In panikerend Den Haag loopt de spanning hoog op. Mona Keijzer kan goochelen met cijfers wat ze wil om de druk wat van het expansievat te halen, maar de feiten vegen de vloer aan met haar nepnieuws: er komen enorme prijsstijgingen aan voor het verwarmen van je huis, warm douchen, een broodje afbakken, televisie kijken en je zeshonderd al dan niet slimme accu-apparaten opladen. En onze mailbox loopt vol boze, bezorgde en/of verontruste mensen die waarschuwingsbrieven van hun energieboer krijgen over de enorme prijsstijgingen die hen te wachten staan aan de andere kant van oudejaarsdag. Deze NUON-brief bijvoorbeeld, maar ook weer twee nieuwe inzendingen, van een verdubbeling en zelfs een verdrievoudiging. Energiekosten zijn de nieuwe armoedeval. Ook bericht gehad? Laat het ons weten op redactie@geenstijl.nl!

Update. Zelf een goedkopere energieleverancier uitzoeken kan op volgas.gs/energievergelijker.

Da's meer dan 1000 piek per jaar er bij

Een whopping 1500 euro!

En dit is dus ook geen alternatief

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

ach gut, de post.nl werkt ook nog. Krijg een brief van de energieboer, of ik ff mijn voorschot 50% wil verhogen... kon ik vorige maand nog zien dat ik een x bedrag over 3 maanden terug kan verwachten nog geen maand later een bericht om het voorschot per direct 50% te verhogen omdat het anders een flinke som bijbetalen wordt... dacht ut niet dus.. overigens gaat dit dan om een uiteindelijk bedrag van meer dan 500 euro's meer in het jaar..

fikkieblijf! | 15-12-18 | 13:39

Het valt bij ons voorlopig nog mee, 85-->96 voor ons moderne rijtjeshuis.. desalniettemin is het natuurlijk van de zotte om mensen te "stimuleren" minder gas te gaan gebruiken zonder een volwaardig alternatief te bieden, heb dan ook toen onze CV vorig jaar kapot ging een nieuwe CV geplaatst en geen WP (wat mogelijk is met ons energielabel A), maar gewoon belachelijk duur en onhandig is.

Bouwvakkert | 14-12-18 | 12:32

ik hou wel van een verrassing op z'n tijd maar niet van het voorfinancieren van een energiemaatschappij. heb het voorgestelde termijnbedrag daarom verlaagd van € 280,- naar € 180,-. bij de eindafrekening zien we wel wie gelijk heeft.

ArieC | 14-12-18 | 12:06

Even een kritische noot. De grote energieleveranciers (waaronder Nuon) hanteren een nogal liberaa beleid ten aanzien van het vrij verlagen van het maandelijkse voorschot. Een jaar of tien geleden heb ik zoiets meegemaakt, nieuwbouw (dus goed geisoleerd) appartement, twee volwassenen en toen nog een klein kind. HR ketel, HR glas, koken op gas. De jaren daarvoor een jaarafrekening van om en nabij 2000 euro, maar bij Nuon was het mogelijk om het maandelijkse voorschot op 75 euro te zetten. Als je een dubbel inkomen hebt en geen zin hebt om een te hoog voorschot te betalen is die afrekening echt geen issue. Maar als ik lees dat mensen een voorschot van 74 euro betalen kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat dat wel een beetje héél erg laag is en misschien ooit zelf op dat bedrag gezet. Zonder "backstory" zegt een brief met een verhoging van 74 naar 210 geen fuck. En ook in alle redelijkheid, tenzij je een enorme hoeveelheid zonnepanelen, een pelletkachel, een bizar grote windmolen en een maximaal geïsoleerd appartement van hooguit 30 vierkante meter hebt met slechts 1 bewoner die het grootste deel van de dag weg is en de verwarming op maximaal 18 graden heeft is een eindafrekening van 888 euro vrijwel onmogelijk. En dan is het ook niet zo raar als Nuon op enig moment zegt "we zijn dat geouwehoer zat en we betalen je liever wat geld terug in plaats van alwéér een betalingsregeling". Is het niet een idee voor de Geenstijls om de mensen die een screenshotje sturen ook even te vragen naar de meest recente afrekening?

Mr Dixit | 14-12-18 | 11:45 | 1

Nog los van je termijnbedrag zou ik me melden bij overheid en netbeheerder. Ik zie net op de jaarafrekening dat de energiebelasting hoger is dan de daadwerkelijke energiekosten en dat de netbeheerder doodleuk 1,10 PER DAG in rekening brengt. Dus zelfs als je geen gas of stroom gebruikt ben je al bijna 400 euro per jaar kwijt.

Mr Dixit | 14-12-18 | 12:18

En Liander probeert op slinkse wijze de omstreden slimme meter bij argeloze huisbewoners te plaatsen middels sprookjesverhalen en dan zonder een expliciete afspraak een monteur langs te sturen die in onwetendheid dat je zo'n meter kunt weigeren wordt binnengelaten. Nu kan Nuon iedere verbruikverhoging aangrijpen om de energieprijs tussentijds nog vaker aan te passen of met vervelende mededelingen komen dat u uw verbruik is gestegen en u maatregelen moet nemen. Wat een land!!

Dhyan1234 | 14-12-18 | 11:09 | 1

Voor mij heeft die slimme meter de afgelopen twee jaar wonderen gedaan. Hoevéél energie ik gebruik weet de leverancier toch wel en met de gegevens van op welke dagen kunnen ze (of iemand die aan die gegevens kan komen) maar héél weinig. Voor mijzelf daarentegen is dat dagelijkse overzicht dusdanig confronterend dat ik toch maar wat maatregelen ben gaan nemen om mijn ruim 100 jaar oude huis te isoleren, led-lampjes te gebruiken, zuiniger met koelkasten en wasdrogers om te springen en efficienter met douchen, verwarming etcetera om te gaan. Dat is al snel een sport geworden in huize Dixit, kijken of je de score van vorige week kan verslaan en 's avonds niet de verwarming op 23 knallen, maar een fleecedekentje omslaan. Het resultaat is dat ik in een klassieke woning van 250 vierkante meter een 20% lagere rekening heb dan in mijn toenmalige supergeïsoleerde nieuwbouwappartement van 100 vierkante meter.

Mr Dixit | 14-12-18 | 11:57

Mijn dreigbrief is ook binnen. Ik ga "maar" €18 per maand meer betalen, als voorschot op de belastingverhogingen en tariefsverhogingen. Heb ik nou mazzel, of ben ik gewoon minder genaaid, dat is de vraag...

Dieselboem | 14-12-18 | 10:43

De politiek hanteert het principe van "de kikker dood koken".
D.w.z. dat men langzaam de omstandigheden aanpast zodat het gepeupel zich aan deze verandering aanpast, waardoor men (het gepeupel) niet zal protesteren.
Zie www.youtube.com/watch?v=XmTr_nVQVt4
P.S. Ik hoop niet dat Marianne Thieme meekijkt

Dutch_Viscount | 14-12-18 | 10:33

Gelukkig heb ik mijn buik er wel van vol.

djeco | 14-12-18 | 09:17

En wat gaan we hieraan doen met z'n allen?

Niets, gewoon weer keurig de bekende vakjes aankruisen de volgende verkiezingen, dan weet je in ieder geval wat je krijgt.

priks | 14-12-18 | 08:32

Beste mensen, de hersenloze overheid haat jullie en wij de overheid. Twintig jaar geleden zag ik alleen maar filmpjes en propaganda over dode bossen t.g.v. de zure regen. De hele dag door. Erg, erg, erg. Ineens was het van de buis verdwenen. toen kwam er een nieuw toverwoord: CO2. En dat is een uitermate geschikt belastingmiddel. En dat is is het enige wat onze vijand interesseert.

Ronnie uit Helmond | 14-12-18 | 07:57

Gewoon overstappen mensen! Ga naar een vergelijkingssite, kies de voordeligste aanbieder. Ze willen je maar al te graag, dus zij regelen alles. Mooie aanbieding, zet de tarieven desnoods vast voor een bepaalde tijd. Nooit bij dezelfde aanbieder blijven als het contract afloopt of als de prijzen worden verhoogd, vervelend, maar o zo simpel.

pjisonline | 14-12-18 | 07:49 | 1

nou, reken er maar niet op.. als je overstapt krijg je als vanzelf een voorschot uitgerekend door betreffende maatschappij, en bedenk wel dat die çadootjes bij de overstap echt wel op de klanten word verhaald uiteindelijk

fikkieblijf! | 14-12-18 | 15:43

Deze regering lokt uit dat je criminele dingen gaat doen doen. Als je dom en braaf bent zal je niets opleveren. Criminele of dingen doen en belasting ontduiken levert je juist wel geld op.

Ga gewoon belasting ontduiken en laat je niet bang maken dat de overheid je snapt. Ze kunnen namelijk toch niet zien hoeveel crypto je bezit hebt als je het nooit op gaat geven en zal nooit willen ook. Ik heb op dit moment veel geld in cryptomunten zitten. Ik durf ook rustig te zeggen dat ik dit dit helemaal niets geen belasting opgeef, wand ze kunnen mijn reet likken. Mijn geld is het en niet van die vieze schooiers in den haag. Punt uit!! Hun krijgen niets ervan en zullen het ook nooit kunnen aanraken ook. Die hele milieu onzin interesseert me geen ene tiefus. Als ik verlopen olie heb liggen of koelvloeistof laat ik dat gewoon de grond in lopen of steek ik in de fik. Olie is een natuur product daar hoort het thuis, in de grond.

Bouwen we toch allemaal een hennepkwekerij in de woonkamer. Per oogst verdien je genoeg geld waar je normaal een jaar voor moet werken. wel even slim zijn om dat geld om te zetten naar een cryptomunt, anders verdenken ze je weer zo raar en kunnen ze het zo makkelijk afpakken. Je zit er ondertussen ook nog eens lekker warm bij in de woonkamer.

GREATbitcoin | 14-12-18 | 06:13 | 2

Jij betaalt geen belasting? Joh dan betalen wij allemaal toch een beetje extra. Je lijkt mij trouwens gewoon een asociale eikel eigenlijk.

priks | 14-12-18 | 07:42

Ojawel ik werk ook nog wel gewoon erbij. Maar die mafkezen komen niet aan mijn geld van ik verdien met online trading. Zodat ze het in den haag weer aan die vieze schooierige afrikanen lopen te verkwanselen.

Zal als ik jou maar was een vieze oude sok onder je bed wegtrekken en vullen met kwartjes en stuivers voordat de overheid alles ript. Na oud en nieuw is het groot feest op de financiële markten en gaan we een nieuwe grote economische crisis tegemoet.

GREATbitcoin | 14-12-18 | 12:06

Verhogingen weigeren. Je moet er ook belasting en btw over betalen en dat krijg je nooit terug. Alweer zo'n vieze Zalm wisseltruc. Sowieso moeten Eneco klanten weigeren. Man met hoed en regenjas fluisterde iets over faillissement.

eastender | 14-12-18 | 01:54

Windmolen is de SLECHTSTE uitvinding uit de vorige eeuw.... ze geven een laag rendement en vervuilen de horizon.

Kan me herinneren 25-30 jaar geleden toen de Groenen in Duitsland de macht hadden, zijn daar veel windmolenparken neergezet.
De halve tijd stonden ze stil en inmiddels is de helft alweer afgebroken.

In Nederland zijn we 10 jaar later met het windmolen plan begonnen.
Je ziet hier nu dezelfde ontwikkeling--> de halve tijd staan ze stil en na tien jaar worden ze afgebroken.
Er zijn nog steeds gemeenten die windmolenparken willen gaan bouwen... waanzin!

sociaal_econoom | 14-12-18 | 01:31

Ik zou een centje willen bijdragen voor de ontwikkeling van een goede kernsplijtingscentrale (veilig, weinig afval, etc. en in massa produceerbaar).
Maar het doel van de stijgende energiebelastingen is obsceen: het bekostigen van hoge subsidies voor nutteloze, schadelijke en niet duurzame windmolens, zonnepanelen en biomassa.
Ik stem weer FvD en hoop op veel medestanders.

jan99 | 14-12-18 | 00:31

Is er als iets gezegd over de milieuvriendelijke stadswarmte die gekoppeld is aan de gasprijs? Nee? Bij dezen. We moeten dus van het gas... en de stadswarmte af. Of in ieder geval meer betalen, want we pompen minder gas. Of zo.

minnenman | 13-12-18 | 23:35

Nog even en we gaan weer steenkool delven voor de kachel thuis

Oepsie1234 | 13-12-18 | 22:58

Het kabinet moet gedacht hebben, pak de lage inkomens maar eens flink aan, die stemmen toch niet op ons.
En maar graaien en graaien in andermans portemonnee.
Onbeschaamd plunderen is dit.

Jan Dribbel | 13-12-18 | 22:17 | 1

Dat is het precies. Het gaat om geld maken, VVD vriendjes houden elkaar vrij. En het ergste is dat niemand die idioterie stopt want blijkbaar maakt 1/3 van de bevolking geld met dank aan het huidige kabinet danwel sympatiseert met deze methoden.

eastender | 14-12-18 | 01:48

Toch maar weer eens een allesbrander aanschaffen. Alles voor het milieu tenslotte. Of zijn die al officieel verboten door de energie-Gestapo ? Onder het mom van milieu worden alternatieven waarschijnlijk al gelijk Kaltgesteld.

Ruikbaard | 13-12-18 | 22:03

Wat een ellende allemaal. Hier op de Canarische eilanden heb ik het hele jaar geen verwarming nodig, én geen airco in de zomer. Met zo'n 40 euro per maand betaal ik de elektrische boiler, inductiekookplaat, de computertjes en lampjes in huis, en dat is inclusief de 20 euro vaste lasten. Boiler draait op nacht/ochtendtarief à 0,06 per kWh en overdag verbruiken we bijna niets en kost het 0,16 per kWh. Gasverbruik nul. Oja, vrijstaand huis.

Vriend van ons in prov. Cadiz waar het 's winters ook relatief zacht is, heeft zo'n dure warmtepomp geïnstalleerd toen hij zijn huis gekocht had en totaal gerenoveerd had. Hij baalde uiteindelijk van het resultaat. Zelfs hij krijgt het niet voor elkaar om op de koudere dagen het huis warm te krijgen en 'stookt' bij met de warmtepomp van een airco en heeft ook nog flinke energierekeningen elke maand (200 p/m als ik het goed herinner). Huizen in NL zijn beter geïsoleerd dan in Spanje (zelfs spouwmuren kom je zeer zelden tegen), maar ik denk dat veel mensen gaan balen van hun nieuwe warmtepomp, zeker als er toch weer eens een écht koude winter voorbijkomt en de warmtepomp bijna niets meer doet (efficiëntie gaat heel hard omlaag als buitentemperaturen te laag worden).

Na alle 'positieve' en democratische ontwikkelingen van afgelopen jaar, is er geen bot in mijn lijf meer dat terug verlangt naar Nederland. Ik zie dingen gebeuren waarbij ik me echt afvroeg: "Droom ik nu?". Ik vind het echt schokkend wat er allemaal gebeurt. Veel sterkte!

EduardoGS | 13-12-18 | 21:59

Mijn brief van de Nuon:
uw termijnbedrag is nu € 156,00
dit wordt vanaf 20 februari 2019 € 342,00

Meer dan het dubbele..!!!

DEDD | 13-12-18 | 21:39 | 1

Tijd om over te stappen als je zo'n brief krijgt.

loser | 13-12-18 | 21:56

Heb ooit eens ingeschreven gestaan bij de KvK. Maak nog steeds gebruik van ondernemerstarief. Is 109 per maand. Ben toch blij dat ik een mislukte ondernemer bent. Goedkope energierekening per maand is toch heel prettig.

loser | 13-12-18 | 21:28 | 2

Toch nog eens goed kijken dan. Vergelijk www.gaslicht.com/zakelijk maar met www.gaslicht.com en bedenk je dat je van een privé contract ook gewoon de BTW mag aftrekken als je kan aantonen dat er zakelijk gebruik was.

U zult zien, u maakt uzelf korting wijs die er niet is. Zakelijke energietarieven zijn nooit voordeliger geweest als particuliere tarieven.

Inferi0r | 13-12-18 | 22:02

Ik werk bij Essent. Zakelijke tarieven zijn wel degelijk voordeliger dan particuliere.

_kees_ | 13-12-18 | 23:16

De stijging volgend jaar wordt nóg hoger. They are milking it :-)
Vanzelfsprekend ontheffing veur bedrijven en amices.

Shareholder II | 13-12-18 | 21:19

Tja, al die apothekers uit Aleppo moet natuurlijk wel gefinancierd worden. Daar helpt echt geen inlegvelletje aan hoor. Flink op D'66 en Groen Links blijven stemmen mensen.

Tiktak Theo | 13-12-18 | 21:03 | 1

OT: was laatst in UMCU bij de poli-apotheek... allemaal apothekers uit Aleppo! Die betalen zichzelf in ieder geval ;-)

Canis.bonus.es | 13-12-18 | 21:23

En dan moet het nieuws dat de hopoogst weer mislukt is nog komen.

Mammeloe | 13-12-18 | 20:52

Zo, de inflatie is wel heel hoog deze keer!

Sitting_targets | 13-12-18 | 20:31 | 3

Men moet ook alle "weggegeven" kadopassen en ipads nog verrekenen..

Shareholder II | 13-12-18 | 21:40

Dit is geen prijs inflatie maar prijsverhoging door middel van belasting. Vraag me af of het cbs dit meeneemt

Cashforce1 | 13-12-18 | 21:50

Wacht maar tot ook Europa roept dat er WEER geld moet worden overgemaakt vanwege Griekenland of omdat de economie zo 'goed' draait. Als wij wat nodig hebben dan geven we het nog steeds weg!

Blauwe Wafel | 13-12-18 | 22:00

Een rijtjeshuis kan je een hele winter warm houden met een toestel met een vermogen van 4 kW. Als die continu zou branden, 24 uur per dag, 200 dagen per jaar = 19200 kWh. Als een m3 aardgas 9,7 kWh energie heeft is dat 1950 m3. Als iedereen op z'n energierekening zou kijken kan hij zien dat een rijtjeshuis in de orde van groote zoveel m3 aardgas verstookt per jaar, en een vrijstaande wat meer.

Voor die 4 kW heeft u een warmtepomp nodig van meer dan €12000 voor uw verwarming en zonnecellen voor meer dan €5000 voor uw stroom. Bij elkaar €17000. En u heeft elk jaar een energierekening met energiebelasting die lekker omhoog gaat.

Een houtkachel van Marktplaats van nu €180 levert ook die 4 kW als je hem continu zou stoken 200 dagen per jaar. Als hij 's nachts uit gaat neem je er een van 6 kW. Je hebt dan geen energierekening. Als je zes dagen gratis pallethout haalt, in stukken zaagt en tast, kun je zes maanden gratis stoken.

Conclusie: met een houtkachel van 6-8 kW van €180 verwarm je gratis een hele winter je woning en je hebt geen energierekening. Een warmtepomp en zonnecellen doen hetzelfde voor €12000 + €5000 = €17000 en je hebt wel een energierekening. die elk jaar weer omhoog gaat.

Als je met een houtkachel van 4-6 kW een koude woning op temperatuur wil krijgen dan kan dat maar dat duurt drie dagen. Als u het sneller wil, bijvoorbeeld in een paar uur, dan heeft u een cv-ketel van 21 kW nodig voor een rijtjeshuis tot 28 kW voor een vrijstaande woning. Die hogere kW's zijn alleen nodig omdat het snel moet. Eenmaal op temperatuur dan kunt u volstaan met 4-6 kW. Dat is hetzelfde als een 21 kW cv-ketel elk uur een tien minuten stookt.

DitjaarkrijgikAOW | 13-12-18 | 20:20 | 3

Allemaal heel leuk. Helaas woon ik, net zoals miljoenen Nederlanders, in een appartementencomplex. Wordt nog een hele klus, zo'n rookkanaal aanleggen door de zeven lagen die boven mij zitten. Maar toch bedankt voor de tip..!

Padjepejer | 13-12-18 | 20:31

Schoon hout (gekloofd, gedroogde stam) kost evenveel als gas, vervuild (sloop, paletten) hout is wel goedkoper maar vergast ook de buurt...

ZwarteDag | 13-12-18 | 21:17

Gekloofd hout heb je circa 10 m3 nodig per jaar, thuisbezorgd €700. Gasrekening is 12 x €150 = €1800. Pallethout heb je 13 m3 voor nodig en is gratis. Je vergast niemand. Schoorsteen >10 meter hoog met filter.

DitjaarkrijgikAOW | 13-12-18 | 23:07

Ik vraag me echt af hoe sommige mensen zo veel kunnen verstoken... Hebben die een affakkelingsinstallatie in de tuin ofzo?

Zoiets | 13-12-18 | 20:10 | 1

Ik stook ook ca 1900 m3 per jaar. Hoekhuis jaren 60, dubbel glas, spouwmuur isolatie en vloerisolatie. Dakisolatie moet nog beter maar dan moet er stucwerk uit voor je kunt isoleren. Dat wordt erg duur. Dubbel glas vervangen door HR kost ook €4-5000 voor alleen beneden. Hele dagen iemand thuis. Zelf heb ik al voor €2-3k geisoleerd zonder subsidies en het is wel even goed. De lasten zijn fors gestegen onder Rutte 1-3 dus de rek is er uit. Als ik een Tweede Kamerlid salaris krijg zal ik het dak isoleren. Groenlinks vindt 140 miljard weghalen bij de bevolking geen probleem maar helpen bij isoleren voor een fractie vd kosten kan er niet af. En isolatie hoeft niet zoals een warmtepomp elke 10 jaar vervangen te worden. (En die houtkachel komt ook nog. En een nieuwe cv ketel. Op gas). Ze zijn helemaal van de wereld los daar op het Binnenhof.

Nichtsneues | 13-12-18 | 21:46

Ik heb het vermoeden dat Janine Abbring voor het klimafaat is, dus niet zeuren.

ProAsfalt | 13-12-18 | 19:52

Bij mij viel het nog mee. Van 130 naar 159 euro per maand. Wel knap als je het voorgaande jaar minder gas en net zo veel elektra hebt gebruikt. Inkoop wordt duurder zegt Eneco dan. Ik bied je, hier kun je niet tegen op bezuinigen.

LJBrinkhorst | 13-12-18 | 19:41 | 1

Een stijging van 22% vindt u meevallen?!? Dat is 348 euro per jaar meer. Afgelopen jaar kon u daar ruim twee en een halve maand voor stoken en televisie kijken...

Antigoog | 13-12-18 | 21:13

Je kunt overstappen wat je wilt. Ik weet nog heel goed, drie jaar geleden, had ik ergens in oktober een prachtige aanbieding aangenomen voor januari dat jaar. En wat gebeurde er op 31 december ergens laat? Rutte verhoogde de tarieven voor de belastingen ofzo. Hele bedragen dik omhoog.

Dat gaat nu ook weer gebeuren.

Koekkeloere | 13-12-18 | 19:35 | 2

Zou u alstublieft niet willen overstappen? Misschien bedenkt Rutte zich dan.

Papa Jones | 13-12-18 | 19:43

Als je niet elke 12 maanden overstapt, ben je sowieso een dief van je eigen portemonnee.

Inferi0r | 13-12-18 | 22:03

Ik heb ook zo een mooie Nuon brief gehad mijn voorschot gaat naar 320+ Euro. WTF, ik had al een hoog voorschot bedrag doordat ik in oude vrijstaande woning woon. Nu komt daar nog ff 100 Euro bij op. Ik heb geeneens een wiet kwekerij op zolder staan :-S .

GPZ550 | 13-12-18 | 19:31

Energieprijzen gaan dan ook niet zo zeer omhoogzat

Het is het ook merendeel het achterlijke klimaat akkoord van Parijs die doorberekend wordt aan de ‘normale burger’ en word verkocht als ‘belastingvoordeeltje’

Met dank aan de politiek die liever ober het eikeltje van Brussel aait, dan dat het voor de burgers beter maakt..

killRoy1982 | 13-12-18 | 19:25

Mensen, maakt u zich toch geen zorgen.
Na het zuur komt het zoet!

Oepsie1234 | 13-12-18 | 19:08 | 2

ja idd ! hahah

Baron de laclou | 13-12-18 | 19:13

En van Griekenland krijgen we alles terug, met rente!

Graaf_van_Hogendorp | 13-12-18 | 20:03

Zijn er eigenlijk alleen maar klimaatconservatieven of zijn er ook klimaatprogressieven? Ik stem graag progressief, weet u?

ciabatta | 13-12-18 | 19:02 | 2

Ik ben er daar 1 van:
- het klimaat verandert, net zoals het de afgelopen 6 miljard jaar veranderd is
- mileuvervuiling is door mensen veroorzaakt en moet worden aangepakt
- CO2 is niet de enige oorzaak van klimaatverandering
- de CO2 uitstoot van de mens is zeer beperkt
- investeren in CO2 reductie is niet de remedie
- investeren in onderzoek naar hoe om te gaan met stijgende (en over 300 jaar dalende) temperaturen is noodzakelijk
- belastingen verhogen helpt niet om de temperaturen te managen
- etc.

Zoiets?

Bon-sens | 13-12-18 | 19:58

en inmiddels staat de zonneactiviteit compleet op nul, de thermosfeer van de aarde duikelt in temperatuur, en ook het magnetische veld van de aarde tikt de andere kant op. Gevolg: mogelijk een ijstijd van 80 tot 300 jaar...

Rest In Privacy | 14-12-18 | 00:25

Ik snap het gehuil niet zo.
We willen toch rechts beleid waar nutsbedrijven worden overgenomen door de vrije markt.
Nou dan weet je dat je dit kan verwachten, en zie weer gejammer over kinks, maar het privaticeren van de zorg, energie etc is allemaal re hts neo liberaal beleid. Succes ermee, volgende keer weer vvd stemmen zou ik zeggen.

DreDoorsnee | 13-12-18 | 19:02 | 5

@GPZ550
De VVD zegt dat ze dat niet wil, maar implementeert t wel

Bon-sens | 13-12-18 | 20:05

Bon-sens | 13-12-18 | 20:05

De VVD implementeert ook dingen die in het partijprogramma van D66 staan. Andersom implementeert D66 dingen die in het partijprogramma van de VVD staan. Zo gaat dat bij een coalitie.

Papa Jones | 13-12-18 | 20:13

O maar die boodschap dringt echt niet door Dré. Heilroepertjes zijn te fundamentalistisch en blijven hun gospel toch wel zingen. Ze beseffen echt niet dat al die partijen neoliberaal en pro-multinational zijn. VVD, PvdA, D66, CDA, groenlinks, CU, ze zitten er allemaal voor het grootkapitaal. Vrije markt is gelul, want vrije markt is niets anders geworden dan privatiseren van winst en socialiseren van verliezen en andere geldvretende achterlijkheden. Ik stel voor dat deze lieden gecastreerd worden, omdat hun zaakje een beetje teveel van links naar rechts en weer terug heen en weer slingert in hun broek.

Rest In Privacy | 14-12-18 | 00:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Ook een dreigbrief ontvangen. Eindafrekening waar ik 96 euro moest bijbetalen. Maandbedrag moest daardoor wel van 124 per maand naar 244. Ja, vast. Ik ben meteen online gegaan om dat bedrag omlaag te schroeven en ben meteen op zoek gegaan naar een aanbieding. Dat is voor nu gelukt en ik ga per maand 134 betalen, hoe dat volgend jaar gaat, geen idee. O, en ik heb een moderne vrijstaande A++ woning.
Er zal behoorlijk wat smeergeld zijn betaald om deze waanzin en die waterpompcultus erdoor te drukken. 1965 all over again (al was ik er toen niet). Toen al was de Partij van de Achterbaksheid bezig, de mijnen sluiten omdat dat 'zo onveilig werk was'. Iedereen moest op gas over. Kolen in de ban. De geschiedenis herhaalt zich, dit kan ook alleen maar in het naïefste en slaafste land ter wereld.

Datsun_Cherry | 13-12-18 | 18:55

Ik lees in een ingezonden brief: van 74 euro naar 210. Dan denk ik: hoe dan? Is het termijnbedrag hoe dan ook al veel te laag? Is mijnheer/mevrouw het een en ander aan het kweken, of de buren wellicht? Mensen beginnen al snel een jankverhaal. Het komt mij nogal opgeblazen over hoe dan ook.

Papa Jones | 13-12-18 | 18:51
-weggejorist-
Ton8695 | 13-12-18 | 18:41 | 1

Ik heb es rustig zitten rekenen en ik ben heel benieuwd naar die belastingverlaging die er aan komt, zo vlak voor de verkiezingen. Ik denk dat dit lachen wordt, en niet voor de coalitie-partijen.

ciabatta | 13-12-18 | 18:41 | 2

iets over 'sigaar uit eigen doos 'mompelt en weer vrolijk verder gaat

starbuck280 | 13-12-18 | 18:48

Een van de straat opgeraapte peuk, eerder.

ciabatta | 13-12-18 | 18:54

Wellicht heb ik iets gemist, maar wat is hier nu zo 'verschrikkelijk' aan?
De energieprijzen gaan omhoog, en dus waarschuwen deze/sommige energieboeren kennelijk dat het zeer wel mogelijk is dat de voorheen afdoende zijnde inschatting van het termijnbedrag binnenkort helaas niet meer klopt en omhoog moet.

Tsja. Lijkt mij niet zo heel erg raar, sterker nog, ik heb zelf mijn maandelijkse voorschot met een tientje verhoogd. Lijkt me gewoon verstandig, geen nare verrassing bij de jaarafrekening en waarschijnlijk toch nog een klein spaarpotje toe.

EefjeWentelteefje | 13-12-18 | 18:37 | 3

een tientje per maand is redelijk, 146 euro niet (zie boven).

Zenzeo | 13-12-18 | 18:40

U snapt er weinig van. Het gaat om de bedragen, niet om de verhoging ansich. Daarnaast is het bedenkelijk dat die prijzen ineens zoveel stijgen. Let de komende jaren maar op hoe uw koopkracht volledig gaat verdwijnen.

Ton8695 | 13-12-18 | 18:45

@Zenzeo
En hoe was ooit dat voorschot tot stand gekomen, dat dat nu ineens met € 146 verhoogd zou moeten worden? Iets uit een contract met vaste tarieven van jaaaaaaren geleden dat nu afloopt? M.a.w. veel te weinig informatie om te concluderen dat iets al dan niet onredelijk is.
En zelfs als dat zo is... niets of niemand houdt je tegen om dat voorschotbedrag weer naar beneden bij te stellen.

@Ton
Als het om de bedragen gaat, dan moet je aankloppen bij onze overheid aangezien het grotendeels om (extra) belastingen gaat, niet bij de energieleverancier die alleen maar alvast z'n best doet om t.z.t. gejank bij Kassa en Radar te voorkomen.
Vertel eens, wat heeft u de laatste keer gestemd?

EefjeWentelteefje | 13-12-18 | 18:50

Gelukkig gaat mevrouw van Nieuwenhuizen de knelpunten op de Nederlandse wegen aanpakken (lees: Nederland asfalteren). Misschien een idee om uw huis te verkopen en permanent in een 'mobile home' te gaan leven? Scheelt me toch een partij stookkosten...

Zenzeo | 13-12-18 | 18:37

Alleen een VVD kan liberaal zijn met belastingverhogingen combineren. Op zich heel knap.

Bigi Bana Boy | 13-12-18 | 18:28 | 1

VVD? U bedoelt een ka-bi-net.

Papa Jones | 13-12-18 | 19:29

Budgenergie, van 150 naar 162, ondanks vaste stroom/gasprijs. Is dus puur de belasting, 8% verhoging dus.

UncleAlbert | 13-12-18 | 18:26

Kreeg van de NLE al een 'slimme' meter. En deze maand een mailtje met daarin het heugelijke feit dat mijn nota verhoogd wordt vanaf 1-1. Raar genoeg gebaseerd op geschatte kosten die ineens een stuk hoger liggen volgens hun gegevens (terwijl ze de voorgaande periode niet gemeten hebben). Zal wel komen door de Rob(ot) Jetten / Jessias aflaat tax wat ik voor mijn HR keteltje moet betalen.

Graaf_van_Hogendorp | 13-12-18 | 18:25 | 4

Dacht dat het wel handig zou zijn omdat ik dan maandelijks mijn verbruik door zou krijgen. Wist ik veel dat ze dit zouden gebruiken om de belastingverhoging van kabinet Marx Rutte III erdoor heen te laten jassen.

Graaf_van_Hogendorp | 13-12-18 | 20:01

Ik heb hem wel geweigerd, kon niet volgens netbeheerder. Vervolgens wetboek erbij gehaald, gelijk gekregen. fuck die afsluitmeter, ja afsluit want er zit een verborgen ‘feature’ in die je stroom kan afsluiten of limiteren tot 4A.

ZwarteDag | 13-12-18 | 21:23

Overigens heb ik eigen 3F meting geinstalleerd...

ZwarteDag | 13-12-18 | 21:25
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn rekening ging eerst loeihard omhoog na installatie van een slimme meter. Nu het tweede kwartaal een absurd voorstel tot verhoging.
Misschien draaide de oude meter wat langzamer was hun argument.

LinkeLotje | 13-12-18 | 18:20 | 2

LinkeLotje | 13-12-18 | 18:20
Geloven ze het zelf?

Cobalt bomb | 13-12-18 | 18:30

Ik heb doorgekregen juist dat mijn meting meer aangeeft dan werkelijk verbruikt doordat de ruimte waar gemeten wordt 35+ graden is, terwijl de meting op lagere temp is gekalibreerd. Maar dit verklaard nog niet de belachelijke voorschot dat ik moet betalen

GPZ550 | 13-12-18 | 19:41

Mijn nota stijgt ook met ruim 11 procent, dat terwijl ik geld terugkreeg en een vaste stroomprijs heb. Pure belastingverhoging. De middelvinger voor de heren en dames politici.

Antigoog | 13-12-18 | 18:19

Meningen verschillen merk ik, waarheid ligt weer ergens in het midden. Iemand schreef hieronder:
'Het zou Geenstijl sieren als ze gewoon naar de prijsontwikkeling bij de leveranciers zélf zouden kijken, ipv afgaan op domme consumenten die door hun eigen domme gedrag met verhogingen komen te zitten.'
Ga me niet uitlaten over dat zogenaamde domme gedrag; heb zelf op de klantenservice van een energieleverancier gewerkt en zowel 'dom gedrag' van de consument als achterbakse praktijken van leveranciers komen voor. Elke situatie is weer anders.
Ben het wel volledig eens met het eerste gedeelte van de zin hierboven:
het zou veel meer helderheid verschaffen als Geenstijl of iemand anders die prijsontwikkeling in de afgelopen jaren gaat bekijken. Natuurlijk zal blijken dat het nog steeds kut is voor ons allen, maar wellicht geeft het een genuanceerder beeld dan nu steeds naar voren komt.
Waar ik persoonlijk vooral naar uitkijk is de koppijn en frustraties die het gaat opleveren als de onderzoekers (Geenstijl?) hele simpele en duidelijke vragen gaan stellen over de componenten van de energierekening, om die prijsontwikkeling helder te krijgen. Succes!

Linksbuitengewoon | 13-12-18 | 18:17

kreeg ook bericht van de Nuon, ze houden mijn maandbedrag hetzelfde.

rifraf | 13-12-18 | 18:17

haha wat een grap zeg, als je je termijn bedrag twee tientjes lager afstelt krijg je de melding of je het wel zeker weet zo'n grote verandering. Man man man. Maar goed, ik heb twee truien aan, mij krijgen ze niet!

sufkut | 13-12-18 | 18:16

Wat heerlijk dat ik hier zo heerlijk stoom af kan blazen. Het lijkt hier wel een Turks bad en het is 24 Celsius..

bolletje kaas. | 13-12-18 | 18:13

Ze moeten toch iets doen om de economie in leven te houden. Alles moet duurder, want anders flikkert alles in elkaar. Het leven gaat nog veel duurder worden de komende jaren. Zoek maar vast een 3de baantje.

Onthoud in uw achterhoofd... cbs maakte vandaag bekend dat er via NLse brievenbusfirma's 3400.000.000.000 euro belasting wordt ontweken. Rara wie voor die belasting voordeeltjes opdraait.

Ton8695 | 13-12-18 | 18:12 | 3

Jij niet, maar vooral de belastingbetalers in de US.

Tronald_dump | 13-12-18 | 18:27

Wat naïef om te denken dat vooral Amerikaanse burgers voor die belastingvoordeeltjes opdraaien. De hele planeet bloedt voor de voordeeltjes van Shell, Unilever, Microsoft etc etc... complete oorlogen om de groei en winst van deze giganten op pijl te houden. Totale waanzin. De gemiddelde loonslaaf neemt het zelfs op voor de kapitalisten die de kaas van zijn brood jatten. Het systeem van de wereld is perverser dan pervers.

Ton8695 | 13-12-18 | 18:33

Ja, dat was een bizar bericht. De Zuidas is de grootste dief van Nederland.

Mammeloe | 13-12-18 | 20:58

Dit jaar niets verbruikt want door omstandigheden niet thuis. Toch een verhoging van een kwart. Pure belastingverhoging, heeft niets meer te maken met de vervuiler betaalt want ik heb 1 lampje aan s'avonds en een kaarsje, eventjes de kachel aan om niet dood te vriezen. Hoe heeft het zover kunnen komen dat je bij bijna 0 verbruik je je scheel betaalt. Het is buiten alle proporties.

Kijk, als er al sprake was van opwarming dan was het geen probleem want je zou dan automatisch minder verbruiken. Nu zit je duur betaald alsnog in de kou want die opwarming die is er niet en die komt er niet. Eind oktober lopen ze in Zuid-Spanje ook al met de sjaal om, opent uw ogen..

Stonecity | 13-12-18 | 18:07 | 2

ja idd en die hondjes hebben dan al een jasje aan

rifraf | 13-12-18 | 18:19

We gaan gewoon weer creatief worden . Nood kacheltjes maken zoals in de oorlog. Je kon er ook op koken. Toen werden we gedwongen door de Duitsers. Nu door Europa. De natte droom van die oplichter Juncker is nog niet ten einde. Moet wel allemaal even betaald worden hè mensen. Klimaat gekte de mensen inpeperen en je hebt de ideale manier om de immigratie gekte te betalen. Dit wordt cashen !
Praat mensen angst aan en je hebt ze in the pocket. Dat is ook de reden dat er niet een klimaat sceptisch persoon de kans krijgt om met tegenargumenten te komen. Stasi praktijken. Niet staken met een geel hesje maar iedereen 1 volle week thuis gaan zitten zonder ook maar een keer de auto te gebruiken. Heeft u gelijk tijd om die nood kacheltjes in elkaar te prutsen.

Mispel | 13-12-18 | 18:21

Wij zitten op 124 euro per maand volgend jaar voor een moderne vrijstaande woning met een gemiddeld binnenoppervlakte. Met dank aan de houtkachel.. We gebruiken met zijn vieren nog geen 1000 kuub per jaar aan gas. Hout kost me 25 euro per kuub nat. Wel zelf kloven en drogen. Het verbruik ligt rond de 20 a 30 kuub per jaar. Gemiddeld bespaar ik dus een paar honderd euro per jaar t.o.v. een gemiddeld gezin. Veel werk voor een paar honderd euro. Maar het is zo gezellig eh ?

Croisantneuf | 13-12-18 | 18:03 | 2

roep 't maar niet te hard, al die fijnstof die je uitstoot gaan ze binnenkort ook aanpakken heb ik van horen zeggen.

sufkut | 13-12-18 | 18:18

Zelf kloven is het twee keer warm hebben voor hetzelfde geld.

Bigi Bana Boy | 13-12-18 | 18:30

En waarom zou ik niet liever bijbetalen? Wat is dat voor psychologische oorlogvoering?
Als ik meer heb verbruikt dan gedacht dan betaal je dat gewoon bij. We zijn niet allemaal in de schuldsanering.

Cobalt bomb | 13-12-18 | 18:02

Mailtje gehad van Essent ; ze houden het in de gaten. Die pakken het dus slimmer aan en verhogen pas nadat het overstappen niet meer gaat.

Trumme | 13-12-18 | 17:55 | 1

Je hebt het recht om na aanpassing van een contract op te zeggen, maakt niet uit wanneer men er mee komt.

Uw Verzekeringsadvis | 13-12-18 | 17:58

Heb dat verhaal van die warmtepompen in NL nooit zo begrepen. Hier waar ik woon, in zuid-west Frankrijk, zijn die dingen al jaren zeer gangbaar. Sterker nog, wij hebben er zelf ook één en ik ben er zeer tevreden over. Zeer laag verbruik en werkt prima... HIER in zuid-west Frankrijk. Vanaf het begin is aan ons duidelijk gemaakt dat het een prima systeem tot maximaal 20 graden verschil tussen binnen en buiten. Nu is het hier zelden onder de 5 graden en kun je binnen dus prima tot een comfortabele 22 graden stoken. Als het echter kouder wordt, wat hier zelden gebeurt, maar in NL volgens mij best regelmatig, trekt ie het gewoon niet meer en gaat bij ons de open haard erbij aan. Volgesn mij dus totaal niet geschikt als systeem in NL, waar het over het algemeen gewoon te koud is voor zo'n warmtepomp.

Juul Tankuul | 13-12-18 | 17:50 | 4

En veel huizen zijn slecht of niet goed genoeg geïsoleerd maar wat doe je met het warm water? Veel van ons aardgas verbruik komt van te lang onder de douche staan.

voldemort | 13-12-18 | 17:58

voldemort | 13-12-18 | 17:58
Dat valt allemaal reuze mee. En nogmaals, dat is aan de gebruiker.

Cobalt bomb | 13-12-18 | 18:25

Attention !! Jules t’encule ):(

fred1434 | 13-12-18 | 18:33
▼ 1 antwoord verborgen

Brief Nuon: van 219 naar 283. Overgestapt naar Eneco....

DannyM | 13-12-18 | 17:47 | 5

Nee, Eneco is lekker goedkoop met z'n tarieven!

BaldEagle | 13-12-18 | 20:08

Welke aanbieder de goedkoopste is ligt geheel aan je situatie. Zolang je via een website als gaslicht.com een redelijke nauwkeurige schatting maakt van je verwachte gas en energieverbruik (pak even je eindafrekeningen van de vorige jaren erbij!), dan zit je altijd goed.

Sowieso elk jaar overstappen. Actietarieven zijn altijd 1 jaar geldig. Als je een 3-jaar contract aangaat, ben je een dief van je eigen portemonnee. Bijna altijd met een welkomstkorting die je ook 3x had kunnen scoren met 3 jaarcontracten.

Inferi0r | 13-12-18 | 22:07

Eneco ook 1 x geprobeerd, toen ze met aantrekkelijke tarieven adverteerden. Na afsluiten contract kwamen de verborgen kosten naar boven, waardoor we uiteindelijk erg duur uit waren. Eneco bleek de duurste ooit. Gelukkig heeft Eneco hier toen veel gezeik mee gehad, dat gaf wel wat voldoening. Maar na dat jaar meteen weg bij Eneco, om nooit meer terug te keren.

draaideurgezeur | 13-12-18 | 22:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Net de brief van Nuon opengemaakt, van €118 naar €148 per maand.
Een stijging van 25 procent... niet misselijk..

priks | 13-12-18 | 17:41

V/h gas af gaat dus echt niet gebeuren, wat een tijd en geld verlies in de politiek/ambtenarij en weet ik verder wat, allemaal gel*l in de marge.
Alleen Lotte de linkse/hysterische mafklapper van een Utrechtse wethouder is zo blij als een kind oftewel met zichzelf, je zal maar een woningbouwver. in 030 zijn.

Uw Verzekeringsadvis | 13-12-18 | 17:30 | 5

@Sans Comique | 13-12-18 | 17:35
Welke ervaring ?

Uw Verzekeringsadvis | 13-12-18 | 17:55

@Trumme
Af en toe hoor je het woord Kernenergie, men is aan het wakker worden.

Uw Verzekeringsadvis | 13-12-18 | 17:57

@Uw Verzekeringsadvis | 13-12-18 | 17:57:
Ja je hoort het woord vallen, maar opvallend is, dat niemand, echt niemand, er op in durft te gaan. Na het woord kernenergie is het altijd even stil, daarna gat men snel over op iets anders. Lafaards. Terwijl kernenergie de toekomst is. En ja, zonder kernafval. Dat kan ook al inmiddels.

draaideurgezeur | 13-12-18 | 22:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja, ik ook 65gulden omgerekend (dat blijf ik nog steeds doen) erbij voor een 1persoonshuishouden.

Mikeachterhoek | 13-12-18 | 17:26

Toch wel erg, al die verhogingen, voor met name de statushouders.
Waar moeten die straks nog de huur, de zorg, energie, boodschappen van betalen.
Ik weet het verdiend best goed als apotheker/chirurg/astronaut, maar met al deze lastenverzwaringen voor (ook) de statushouders, mogen die er wel een baantje bijnemen, kranten en folders bezorgen bv.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 13-12-18 | 17:25

Ik had van Nuon een aanbieding: vaste prijs voor €2263 komend jaar. Als ik daar niet op in ga wordt het €2044.

Leptob | 13-12-18 | 17:17

.. maar goed. Alle lampjes vervangen voor LED. Zuiniger aan gedaan. Dan kan de belasting op energie wel enorm omhoog zodat de prijs toch nog stijgt, zullen zij wel gedacht hebben in de goedverwarmde (niet met een warmtepomp) lokalen van Den Haag.
Lachen man.

Jan Passant mk2 | 13-12-18 | 17:13 | 3

Je had het net zo goed niet kunnen doen, maakt toch geen reet uit. Alle besparingen worden teniet gedaan door de fucking overheid. Heb ook alles naar LED, dimbare LED omgezet. Merk er niks van ,prijzen blijven stijgen voornamelijk door belasting, toeslagen dit en dat. Fuck it

Zwizalletju | 13-12-18 | 17:17

Jan Passant mk2 | 13-12-18 | 17:13
Zwizalletju | 13-12-18 | 17:17
Dat is allemaal de hele grap, zelfs als je niks verbruikt betaal je fors meer. Voor helemaal niks. En transportkosten? Pff die ouwe masten zijn allang afbetaald. Onderhoud kost het niet.
En die lulkoekzinnen van " we hebben energie ingekocht". Daarvoor moeten ze eens preventief gaan ruimen.

Cobalt bomb | 13-12-18 | 18:05

@ Zwizalletju | 13-12-18 | 17:17:
Same here. Toendertijd alles over op LED en dimbaar LED. Alles uit china uiteraard, want hier in Nederland betaal je je blauw aan die meuk. Bij aliexpress koop je die lampen voor 1 euro of minder. Uiteindelijk welgeteld 1 jaar een lagere rekening hierdoor, dat was leuk. Maar toen kwam de klap. Met groeten van de regering ging de energierekening bij iedereen als een raket omhoog, tot het niveau waar we nu op zitten. Het maakt geen ene reedt meer uit wat je verbruikt, betalen moet je toch. Ik zie hier op GS bedragen langskomen die fors hoger zijn dan de mijne en wat verstook ik per jaar? 10000kwh en 2000kuub gas! Ik vond altijd al dat ik vrij hoog zat met mijn verbruik, maar blijkbaar, getuige de bedragen die hier genoemd worden, valt het allemaal nog wel mee. Wat ik me dan wel afvraag is, wat die anderen dan jaarlijks verstoken. Dat moet niet misselijk zijn.

draaideurgezeur | 13-12-18 | 23:08

.. onze regering is zoveel slimmer dan die kwaadaardige EU-kabouter van een Macron. Zij kondigen dit soort onbelangrijke nieuwtjes niet zelf aan, of in ieder geval niet hoorbaar, maar laten dat de nutsbedrijven doen.

"hahahaha" niks aan de hand toch, wij blijven toch wel beste vriendjes? Het hele leven is een grapje voor globalisten.

Jan Passant mk2 | 13-12-18 | 17:10 | 2

Marietje Schaake gooide er gisteren al een uiterst kwaadaardig denigrerend tweetje uit, druipend van de arrogantie die zo gebruikelijk is bij D'66.
Met een salaris van zo'n 11k per maand (excl. ruim 4k onkostenvergoeding) geen flauw benul van hoe modale inkomens moeten rondkomen, dus lekker fact-free deugleuteren en snauwen naar protesterend plebs.

raskol | 13-12-18 | 17:15

@raskol | 13-12-18 | 17:15:
"deugleuteren". Prachtig woord! Die houden we erin. Chapeau!

draaideurgezeur | 13-12-18 | 23:10

€280 per maand. Dat is meer dan onze jaarlijks energierekening. Stook je dan je hele huis op 24 graden en heb je enkelglas?

Diederik Vlegel | 13-12-18 | 17:07 | 10

@Diederik Vlegel | 13-12-18 | 17:20 nou geniet er nog maar van, gaat ongedaan gemaakt worden. Je gaat zo meteen , dankzij je slimme metertjes de uur of dagprijs krijgen voor zon, of je gaat betalen om het kwijt te kunnen raken op het net.
Dat geldt dan met name voor zonnige 21 juni's met veel wind, zo rond 12:40 's middags als de producenten prijs negatief is.

Zwizalletju | 13-12-18 | 17:36

Diederik Vlegel | 13-12-18 | 17:20
"En ja ze zijn prima brandveilig (waar komt die illusie vandaan?)"

Misschien omdat er al een paar in de fik gevlogen zijn? Ondanks de uitstekende brandbeveiliging. Is uw perceptie van de brandveiligheid gebaseerd op eigen ervaring?
PS, een brand door elektra nooit met water blussen (dus ook geen natte lappen, zeg ik er voor de zekerheid maar even bij. Je weet nooit...). Hou een emmer zand bij de hand.

Sans Comique | 13-12-18 | 17:39

@sans
Er zijn ook elk jaar een aantal gasexplosies. Slaapt u daar minder om?

Diederik Vlegel | 13-12-18 | 18:10
▼ 7 antwoorden verborgen

Van 171 naar 202. Nog niet zo lang geleden was dat 130. Plus de verhoging van de ziektekosten, boodschappen en allerlei andere kosten. Twee tientjes salaris erbij in januari (gok ik) en 100 euro extra kosten dus per saldo 80 euro per maand er op achteruit. Het is de laatste keer dat ik er hier iets over zeg maar ik begrijp oprecht niet waarom niet iedereen een geel hesje aantrekt en dit kabinet naar huis stuurt.

osolemio | 13-12-18 | 17:06 | 4

@raskol Vergeet niet: we zijn met meer!

DebraCadabra | 13-12-18 | 17:16

DebraCadabra | 13-12-18 | 17:16
Waar is iedereen dan... "We" waren bij de laatste verkiezingen nog niet met meer (tenzij er grootschalige stemfraude is gepleegd, waar ik de overheid ongezien toe is staat acht op dit moment)

Sans Comique | 13-12-18 | 17:43

Wij Nederlanders zijn niet zo strijdbaar als in Frankrijk. Het zit niet in ons dna.

Dionysius1 | 13-12-18 | 17:47
▼ 1 antwoord verborgen

Van 110E/maand naar 180E/maand. Het zal mij mn reet roesten want ik betaal wel maar ik denk dat de zg koopkrachtplaatjes er heel anders uit zullen zien als we eind 2019 de schade opmaken. Las net ook een stuk over prijsverhogingen in supermarkten met een procent of 5 (terwijl het lage BTW "maar" met 3% oploopt). Ben heel benieuwd hoeveel mensen er in de loop van 2019 in de schuldsanering bij gaan komen.

De Ana(a)list | 13-12-18 | 17:05 | 1

Die "lage BTW" loopt met 50% op.

Bit ten Bak140 | 13-12-18 | 17:38

Ik woon rond allemaal van die zelfbouwkavels. Bouwers die compleet zelfvoorzienend zijn met warmtepompen, zonnepanelen etc. Als je dan de NUON opzegt blijven die gewoon maandelijks een nota sturen voor de aansluiting in de straat. Fact.

Mammeloe | 13-12-18 | 17:04 | 1

In december is echt niemand zelfvoorzienend met zonnepanelen, hoor.

Fantabulosa | 13-12-18 | 18:27

Wat ik dan niet begrijp ... dat die l*l van een Balkenende en die Maria van der Hoeven van het CDA destijds al die tuinders tot 2024 van dat goedkope gas hebben verzekerd. Waarom betalen die k*tkassen, waar de verlichting elke nacht onnodig brandt zodat het in Zuid-Holland nergens nog een nacht donker wordt, slechts een paar cent voor gas dat in Groningen de huizen doet scheuren? En dat zelfde corr**te k*t-CDA verdient nu weer via de vriendjes van Bouwend Nederland aan het herstellen van de huizen (wat ze ook nog weer slecht doen, zodat ze in de toekomst nog een paar keer kunnen cashen). Is dat hele gel*l over die CO2-uitstoot niet wat te versimpelen? Pak gewoon die paar grootverbruikers aan en klaar. Scheelt ook meteen een berg gif in slootjes en de buitenlucht. www.powned.tv/artikel/tuinders-betale...

Watching the Wheels | 13-12-18 | 17:03 | 7

Nog maar eens opnieuw in verdiepen. Na het scannnen van opsinfo.nl/nieuwsberichten/de-kas-moe... ziet er allemaal een stuk somberder uit moet ik zeggen. (Tuinders verstoken 7.5% van de jaarlijkse gasconsumptie in Nederland; oorspronkelijk doelstelling was 2040 afgekoppeld van Gronongs gas; dat moet nu in vier jaar gebeuren. Dat kan natuurlijk never nooit niet goed gaan, de investeringen zullen enorm zijn, de opbrengst gering, misschien zelfs negatief. Er blijft zo geen onafhankeloijke tuinder over lijkt me. De hele sector wordt hier wellicht door misbruikt)

DebraCadabra | 13-12-18 | 17:21

Zinloos beroep Tuinder, alles is voor de export, buitenlanders doen het werk, en meneer de tuinder is de enige die er aan verdient, sluiten platgooien en woningen op zetten.

Uw Verzekeringsadvis | 13-12-18 | 17:24

ik vind €1000000 per jaar aan energie kosten niet weinig.

rifraf | 13-12-18 | 18:30
▼ 4 antwoorden verborgen

We zijn nu officieel een provincie van Duitsland. Daar hebben ze dit geintje ook geflikt omdat ze alle kerncentrales gingen sluiten na Fukushima. Gevolg, de mensen met lage lonen, arbeidsongeschikten, en ouderen met AOW en klein pensioen werden tot de bedelstaf veroordeeld. Zo ver zijn we hier dus nu ook. Met dank aan de linkse partijen en de VVD natuurlijk ( want ja grote bedrijven,zoals energie bedrijven, deurwaarder kantoren, advocaten etc verdienen er wel weer lekkere aan). Wat een land!

Toetsiemonster | 13-12-18 | 17:00 | 3

Mark Gaafland lacht en liegt zich door het leven.

Pelforth | 13-12-18 | 17:23

In Duitsland gaat men vol over op gas geleverd door oa Gazprom. En wie is er commissaris bij Gazprom? Jawohl. Oud kanselier Gerhard Schroeder. Die Russen lachen zich rot.

Basil Fawlty | 13-12-18 | 17:50

Maar wat dacht je dan, met een ruggengraatloos volk dat klakkeloos iedere keer weer blijft stemmen op het kartel? Ja Pinokkio blijft lachen. Geef 'm eens ongelijk.

EefjeWentelteefje | 13-12-18 | 18:03

Ben steeds blijer met mijn houtkachel. Binnen lekker warm met 22 graden.

gatij | 13-12-18 | 17:00 | 6

@Muxje | 13-12-18 | 17:15
Dat een houtkachel klimaatneutraal zou zijn is natuurlijk ook de grootste onzin, zoals @Tronald_dump | 13-12-18 | 17:04 al aangeeft. Als we allemaal een houtkachel nemen, dan zul je zien dat het nog even wat harder gaat met de CO2 toename. Het is enerzijds bossen kappen (minder CO2-opname) en anderzijds al die CO2 die vastgelegd is weer even snel in omloop brengen. Ze kunnen beter een nieuwe stuk land opspuiten voor de kust en daar een bos op aanleggen, dat schiet tenminste op. Mooi vliegveld in het midden, lekker uit de wind, paar windmolens op de randen lekker uit het zicht. Dat schiet tenminste op en dan uiteindelijk woningbouw met ook een mooi bos op de plaats van het huidige Schiphol. Nou dan kan de rest gewoon gas blijven stoken, geen enkel probleem. Dat is pas compensatie van CO2 uitstoot, de rest is allemaal geleuter.

Watching the Wheels | 13-12-18 | 17:23

-e

Watching the Wheels | 13-12-18 | 17:25

Stookhout komt doorgaans van plantages, niet van bos dat we omhakken en niet terugplanten. Dat geldt trouwens voor het meeste hout dat we gebruiken, en dat is ook al jaren zo.

Dat was trouwens een kwestie waarover één van de oprichters van Greenpeace is opgestapt: de organisatie ageerde tegen de Amerikaanse houtindustrie want dat lag publicitair wel lekker, terwijl de waarheid is dat dank zij die industrie er in de VS flink wat bos is bijgekomen,

Muxje | 13-12-18 | 17:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik hoop dat iedereen het zal onthouden tot de volgende verkiezingen.

Bigi Bana Boy | 13-12-18 | 17:00 | 1

Bigi, heb je jaren gelezen en aangehoord, en al die jaren gedacht: hoho komkom, kameraad, zo erg is het niet, het zal wel loslopen, maar ik begin zolangzamerhand je punt te zien. Er is iets aan de hand. Maar wat. En wat dan, op de SP stemmen? Dan ga ik ga nog eerder van gender wisselen. Een ouderwetse, harde, sociaaldemocratische partij, dat lijkt me wel wat, zoiets als Nieuwe wegen. Maar ja maarja

Magdatkandat | 13-12-18 | 17:21

Mwah, de restafval huisvuilzakken in 024 stijgen ook bijna 15% in prijs. Waar laten de minima hun babyluiers nu? In de GroenLinkse Waal?

Jos Tiebent | 13-12-18 | 16:58 | 1

Een beetje gemeente heeft een gratis inzameling voor luiers... Veel mensen weten dat niet.

SpectralGuardian | 13-12-18 | 17:19

We kunnen toch nieuwe bomen planten?

flesje | 13-12-18 | 16:58 | 1

of kuilen graven.

Pelforth | 13-12-18 | 17:01

Sorry hoor maar als je een houten kassie laat bouwen voor 1695 ekkies, vind je het gewoon lekker om financieel vernederd te worden met een ananas

TDB | 13-12-18 | 16:58 | 1

Lees het draadje even.

Dutchbeaurouge | 13-12-18 | 16:59

Van 120 naar 169 Euro

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:56

We praten over ODE + energiebelasting.
Per kWh 2018 (schijf 1 <10.000 kWh/jaar): € 0,11778
Per kWh 2019 (schijf 1 <10.000 kWh/jaar): € 0,11628
Per m3 2018 (schijf 1 <170.000 m3/jaar): € 0,28851
Per m3 2019 (schijf 1 <170.000 m3/jaar): € 0,34241
Heffingskorting 2018: €373,33
Heffingskorting 2019: €311

Per kWh daling belasting van € 0,00150
Per m3 stijging van € 0,05390
Minder heffingskorting van € 62,33

Reken zelf maar uit wat je met je eigen verbruik extra kwijt bent aan belasting.

Daarbij is de kale groothandelsmarktprijs ook nog eens gestegen. Afhankelijk van je moment van afsluiten en je contractafspraken (looptijd, vast/variabel, etc) ga je ook meer betalen. Echter deze stijging zou je altijd gehad hebben dus voor het anti-overheidsargument minder/niet relevant.

Copyrechts | 13-12-18 | 16:55 | 9

Copyrechts 16:57: Oh ja, die capaciteit. Een warmtepomp gebruikt flink wat stroom, en als je al wat andere grootverbruikers in huis hebt (laadpaal voor de auto) dan moet je misschien naar een grotere aansluiting toe. Wordt er meestal niet bij verteld maar het kost je nog eens €50 extra. Per maand, wel te verstaan.

Muxje | 13-12-18 | 17:24

Muxje | 13-12-18 | 17:24
En die extra extra stroom stroom moet nog steeds in kolen-/gascentrales opgewekt worden, maar dank zij de energieverliezen bij het transport van electriciteit mag je daar nóg eens een extra bij optellen. Dat zijn drie extra's.

Ik denk dat we van het gas af moeten zodat we Poetin met een geruster hart kunnen demoniseren.

Sans Comique | 13-12-18 | 17:51

@lulleficatie | 13-12-18 | 17:04 dat is juist. Even de verschillen x 1,21 doen inderdaad voor de incl. Btw-correctie.
@Muxje 1) Het klopt inderdaad dat in lage tijden er is verhoogd. Ik had het alleen over de 2018-2019 verschillen
@Muxje 2) wederom juist. Zonnepanelen, inductie koken en een warmtepomp vragen vrijwel altijd een verzwaring vande meter en extra maandelijkse kosten. Dit kan fors oplopen.

Eindconclusie blijft wel dat het kabinet met 7 miljoen huishoudens lekker loopt te harken via de energiebelasting. Combineer dit met alle andere schandalige verhogingen (btw op voedsel bijvoorbeeld) en je kunt je afvragen waar alles blijft..

Copyrechts | 13-12-18 | 20:31
▼ 6 antwoorden verborgen

Laten we hopen dat de opwarming van de aarde flink doorzet en dat we hier in Nederland 's winters geen verwarming meer nodig hebben.

lulleficatie | 13-12-18 | 16:53 | 2

Zodat iedereen 's zomers een dure airco nodig heeft.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 17:19

Gewoon de schuifdeur open kuif, doe ik in mijn uitwijk appartement in Spanje ook.

IkwilJinekwel | 13-12-18 | 17:38

Elke brugklasser met een beetje gezond verstand had haar kunen vertellen dat warmtepompen niet goed werken. Lawaait, storingen en als het echt koud wordt niet genoeg warmte leveren. Maar toch maar kopen die rommel, verblind door idealisme. Ongezien de typus voor je Janine!

Tronald_dump | 13-12-18 | 16:53 | 5

Kortzichtig links wensdenken.

Pelforth | 13-12-18 | 17:03

@raskol: Die dingen gaan geen 25 jaar mee. Men heeft het over 10 jaar maar de ervaring van mensen die er al een hebben is dat ze na 5 jaar vaak al stuk beginnen te gaan. En het zijn - in tegenstelling tot een leuk HR-keteltje - dure krengen.

Muxje | 13-12-18 | 17:07

Idealisme heeft hier niets mee van doen. Wij moeten afhankelijk gemaakt worden van de EU en minder afhankelijk voor ons gas van Poetin. Zodat de EU naar het Oosten kan uitbreiden zonder dat "De Russen" ons kunnen chanteren met gas. Daarnaast betekent minder gas van Rusland minder inkomsten voor Rusland. Want niet alleen onze economie moet naar de klote. Voor almacht heb je een volledig afhankelijke bevolking nodig.

Sans Comique | 13-12-18 | 17:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Leuk toch? Want het volk blijft stemmen op het clubje globalisten. Ook volgend jaar nog de btw verhoging op boodschappen en de waanzin wbt klimaat en immigratie. Onbegrijpelijk...

First Contact | 13-12-18 | 16:52

Heb ook een heugelijke bericht mogen ontvangen van de firma NUON dat mijn maandbedrag met € 24 euro verhoogt dient te worden om de almaar verder oprukkende klimaatgraaiers tevreden te stellen. Nou interesseert het mij geen ene hol hoeveel de aarde nog van plan is op te gaan warmen, ik zit er nu eenmaal op dus ga ik geen kou lopen lijden a la een Abbring die lekker turrbodeugd met haar warmtepompje aan de gevel maar wel met haar klamme linkse gleuf aan de keukenstoel vast vriest. Ik stook mijzelf desnoods regelrecht de schuldhulpverlening wel in en al kom ik met stip de BKR registratie binnen, bij mij is het lekker 23 graden in de kamer. Als de planeet al gered dient te worden op deze manier dan hoeft ze niet op mij te rekenen.

Texacoballletje | 13-12-18 | 16:51 | 2

Lol +10

IkwilJinekwel | 13-12-18 | 17:40

Heerlijk beschreven inderdaad. Ik visualiseer jouw tekst en de spreekwoordelijke koffie zit op mijn toetsenbord.

Gele Beer | 13-12-18 | 17:47

Dus iedereen word gestraft met verhogingen, of je nu zuinig bent of niet; het financieel resultaat van al Uw inspanningen zal immer negatief zijn. Dat is dan de "prikkel" die de politiek afgeeft om zuinig om te gaan met energie. Het maakt dus geen hol uit. Je krijgt alleen de keus tussen ofwel veel meer gaan betalen, ofwel meer gaan betalen. En dan denken dat dat allemaal goed gaat komen, dat men er begrip voor zal hebben. Prettige wedstrijd ermee. Je moet wel krankzinnig zijn om te denken dat dit "systeem", voorzover je het domweg kapót belasten van iemands leven een "systeem" wilt noemen, gaat werken op de lange termijn. Dat gaat toch nooit goed zo...

Dutchbeaurouge | 13-12-18 | 16:49 | 1

Precies.
Bij mij zijn op eigen kosten de vloer, de muren en het dak al jaren geleden optimaal geïsoleerd. Ik heb thermopane glas met extra opgedampte koperlaag, dus thermo-isolerend, en een HR- modulerende CV-installatie.
Mijn huis is dus optimaal geïsoleerd, en toch wordt ik er voor gestraft. Is er iemand die mij dit uit kan leggen?

Alco-de-Holist | 13-12-18 | 17:17

Hoe ga ik er op vooruit in 2019? Hoe Den Haag? Hoe?!

Dirk III | 13-12-18 | 16:48 | 1

Als den Haag brandt wordt de rest van NL wel warmer.

Pelforth | 13-12-18 | 16:50

Ik moet altijd een beetje grimlachen als ik bij Champions League wedstrijden rondom het veld overal die borden van Gazprom zie. We boycotten die Russen toch?

Mammeloe | 13-12-18 | 16:48 | 2

inderdaad.

en als ik zie dat er in brussel een mars tegen marakesh verboden wordt. gebeurd zoiets in turkije dan melden de MSM dat het volk niet vrij is. gebeurt het hier dan zijn het gevaarlijke nazis die onder de duim gehouden moeten worden...

BYO | 13-12-18 | 16:59

En het demonstratierecht is een Universeel Absoluut VN Mensenrecht.
Voor links dan.

Mammeloe | 13-12-18 | 17:10

Zolang ik mijn begrafenis nog maar kan betalen. Ik hoef er geen meer.

Datkanjenietmenen | 13-12-18 | 16:47 | 2

Ja gas is te duur geworden om u op te stoken.

Lt-Kol Kilgore | 13-12-18 | 16:50

en de IKEA kasten willen niet goed branden.

Pelforth | 13-12-18 | 16:52

Uiteindelijk krijgt de linkse deugtirannie haar zin. Niet omdat mensen massaal overstappen naar zogenaamd 'schonere' oplossingen als een warmtepomp, maar omdat velen simpelweg de energierekening niet meer kunnen betalen en dus worden afgesloten of besluiten de thermostaat op 15 graden te zetten en in de kou te zitten.

raskol | 13-12-18 | 16:46 | 6

@Gullver, Hahaha, misschien is dat de achterliggende gedachte. Nuon of Eneco zijn overigens wel mooie namen.

Pelforth | 13-12-18 | 17:00

@Gulliver
Lol! +1

Basil Fawlty | 13-12-18 | 17:13

@Gulliver | 13-12-18 | 16:51:
LOL! + heel veel! *bier van monitor veegt*

draaideurgezeur | 13-12-18 | 23:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Prima dat die linkse debiel: Janine tegen de werkelijkheid aanloopt. De warmtepomp werkt niet goed! Ik hoop dat de winter extreem koud en lang wordt voor haar.

Tronald_dump | 13-12-18 | 16:46

Koop gewoon een flinke propaangastank en laat je propaangas uit Duitsland komen, eventueel via een Duitse tussenpersoon.

Dutch_Holland | 13-12-18 | 16:45 | 5

Wel vreemd dat in de handleiding staat dat je die Duitse gastanks op je waterleiding moet aansluiten.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:53

@Gulliver, eerst lekker lang douchen en dan kom je niet meer bij van het lachen.

Pelforth | 13-12-18 | 17:07

@Pelforth | 13-12-18 | 16:49:
BBQ.

draaideurgezeur | 13-12-18 | 23:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Warmtepomp,vegatarisch,links stem gedrag = Karma

JelloBiafra | 13-12-18 | 16:44 | 1

Exact, normaal ontlopen ze de werkelijkheid omdat ze in een witte wijk wonen en de kinderen op een witte school hebben, en genoeg poen hebben om nog steeds 3x per jaar op vakantie te gaan. En iemand die echt moet werken voor z'n centen, steeds verder in de financieele shit komt door al die linkse hobbies.

Tronald_dump | 13-12-18 | 16:50

Waar is die vliegende Fakenieuwsfeeks (dd66) als je haar een keer echt nodig hebt?

Watching the Wheels | 13-12-18 | 16:44 | 1

Ze staan toch wel voor joker in dat kabinet, de meeste en grootste leugens verspreiden ze zelf en daar treedt niets of niemand tegen op.

Watching the Wheels | 13-12-18 | 16:45

Lijkt mij stemmingmakerij van GS. Kan alleen beoordeeld worden in combinatie met een eindafrekening. Die wordt niet getoond.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:43 | 1

Ik ga dus 180 p/j extra betalen. Kreeg laatste keer ongeveer dit bedrag terug. We gaan het zien *extra blok op kachel gooit*

de visser | 13-12-18 | 17:02

En dan moet 2019 nog beginnen...

DasNouJammer | 13-12-18 | 16:43 | 1

Die verkiezingen in maart en mei worden zo best wel interessant.
Die Franse patjepeeër heeft al moeten inbinden.

Pelforth | 13-12-18 | 17:10

En maar positief zijn over die koopkracht...
Ik zit jammer genoeg in de bijstand, ik hield al weinig over en nu dus nog veel minder.

Emsarrev | 13-12-18 | 16:42 | 1

Dat zal met die BTW verhoging ook niet echt meevallen nee.

starbuck280 | 13-12-18 | 16:48

Misschien maar eens een dikke magneet op die slimme meter leggen

ZwarteRiek | 13-12-18 | 16:42

De zegeningen van de Messias Jesse Klaver zijn nu reeds zichtbaar.
Vrede zij met zijn profeten Diederik Samsom en Ed Nijpels.
Stemt allen Groen Links, voor nog meer voorspoed en zegen.

Fijnstoffer | 13-12-18 | 16:40 | 1

Een voordeel die dikke portemonnee hoef je niet meer mee te zeulen, die is definitief leeg.
Stemp GL, als U zich geen zorgen meer wil maken over wat U met uw geld gaat doen.

Pelforth | 13-12-18 | 16:44

Hoe meer ik over de idioterie in Nederland lees hoe meer ik besef dat mijn besluit om weg te gaan uit Nederland de juiste beslissing was. Ben nu 30 jaar weg en de laatste keer dat ik in Nederland was is 10 jaar geleden. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om nog een keer naar Nederland te komen. Zal waarschijnlijk maar 1 keer nodig zijn, voor een begrafenis. Daarna is het echt zwaai zwaai, mij zien ze er niet meer
Ongelofelijk hoe een stel politici een land zo naar de verdommenis hebben weten te helpen. En ongebrijpelijk dat er nog steeds idioten zijn die dat toejuichen door op hen te stemmen.

mambo43 | 13-12-18 | 16:38 | 13

Wat een verassing, het magische antwoord op 'waar resideert u' wordt niet gegeven. Het gras is altijd groener in utoptia, bedankt voor het reaguursel.

Circlont6A | 13-12-18 | 21:20

*verrassing, yep

Circlont6A | 13-12-18 | 21:22

@ Dr Pepper. Woon op Curacao. Niet ideaal, maar hele jaar door minimaal 28 tot 30 graden (ook 's nachts). Veelal overdag 33 graden, geen winterkleding nodig, geen verwarming, hooguit een airco (maar je kunt ook gewoon al je ramen openzetten zolang je tralies hebt). Dus geen gedoe met een warmtepomp, welke ik in een ander land heb meegemaakt en daar ook niet werkte.
Curacao is inderdaad niet het heilige land. Criminaliteit corruptie, de aardsluiheid van de lokale bevolking, het irriteert. Maar zodra je thuis bent, 's ochtends wakker wordt en direct in het zwembad kan springen dan maakt dat veel goed. Nee, ik ben geen miljonair, verre van dat. Heb geen pensioen, dus zal gewoon moeten blijven werken totdat ik omval. Maar in ieder geval ben ik van de onzin en de ellende van de regelzucht in Nederland verlost.

mambo43 | 13-12-18 | 22:32
▼ 10 antwoorden verborgen

Tijd om de gele hesjes uit de kast, de auto of waar ook vandaan te halen. Den Haag bezetten (of op de kop zetten) en die vol-idioten daar duidelijk maken dat zij er voor de bevolking zitten en niet voor de vrienden uit de EU, de energiebazen, enz.

Billy24 | 13-12-18 | 16:35

Het snelste, en verstandigste, wat het kabinet kan doen is de heffingskorting weer op 373 euro zetten, zoals het al jaren is geweest. In 2019 wordt die verlaagd naar 311 euro en dat scheelt dus 62 euro op de rekening die we volgende het huidige belastingplan meer moeten betalen. Schrap z.s.m. die verlaging door een amendement of wijziging.

lulleficatie | 13-12-18 | 16:35

Valt hier nog mee van circa 120,- naar 150,-

Maar alsnog! blij word ik er niet van

Kan me nog goed herinneren dat ik maar 90,- p/m kwijt 5 jaar geleden ongv

Free-J.T | 13-12-18 | 16:34

Het volgende project van GroenLinks wordt de CO2-uitstoot op de planeet Venus met de helft terugbrengen. Het broeikaseffect loopt daar al jaren uit de hand.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:32 | 1

En niet te vergeten het dichten van het gat in de ozonlaag van het derde dal universum.

JelloBiafra | 13-12-18 | 16:51

Ik tap alles af van mijn GL-stemmende buren. Die blijven dus hetzelfde betalen terwijl ze koud, en zonder water in het donker zitten. Ik vind dat ik hiermee een goede daad doe.

skoftig | 13-12-18 | 16:32 | 2

Heel weldenkend Nederland met u. Maar hoe bent u er zo zeker van dat zij GL stemmen? Misschien durft de man des huizes niet toe te geven dat hij gewoon rechts heeft gestemd waar zijn vrouw bij is.

Dirk III | 13-12-18 | 16:47

Dirk III
Dirk niet zo naïef. In plaats van Sinterklaas liedjes zingen ze "je bent welkom in mijn land". Oude vieze diesel voor de deur. Kort pittig kapsel met dito bijpassende ANW regenjas. Oude "kern energie, nee bedankt sticker op de groenbak. Geitenwollen sokken aan de waslijn. Nee je pikt je foute GL buren er op kilometers afstand tussen uit. Geen twijfel.

grom | 13-12-18 | 17:53

Niet zo zeuren he, we gaan er allemaal op vooruit volgens KeesVee dus iedereen kan dat fluitend betalen.

jip_86 | 13-12-18 | 16:31

KERNENERGIE ! is en blijft de oplossing . Siemens kan ze zo voor je bouwen.

Baron de laclou | 13-12-18 | 16:31 | 2

EDF is beter.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:35

Lange wachtlijst. Ik las laatst ergens dat het inmiddels 15 jaar duurt voordat je aan de beurt bent om de 1e steen te leggen. China en co.

Basil Fawlty | 13-12-18 | 17:02

Rond het jaar 1000 werden er wijndruiven verbouwd in het zuiden van Noorwegen. Toen Napoleon de tsaar van Rusland aanviel vroor het in oktober al 35 graden. Jesse "islam is fantastisch" Klaver, leest u even mee?

eerstneukendanpraten | 13-12-18 | 16:31 | 5

Zijn geen 11-stedentochten verreden in de Middeleeuwen, zegt toch genoeg over t klimaat toen?

klaas24 | 13-12-18 | 16:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Janine Abbring ruim gvd die tuin eens op.

Jan6887 | 13-12-18 | 16:29 | 1

Ze kan zich toch ook warm neuken?.

Pelforth | 13-12-18 | 17:16

Even de Leverings- en Handelsvoorwaarden van meneer NUON er bij pakken. Toch eens even kijken, of ze dit zomaar en zonder meer kunnen flikken.
-
Wat trouwens pas écht zou helpen, is een betalersstaking. Hou dat drie maanden vol en de leveranciers liggen op hun kniëen. Moet je eens opletten, hoe snel de handel wordt teruggedraaid.

bisbisbis | 13-12-18 | 16:29 | 3

gaat je niet lukken

Baron de laclou | 13-12-18 | 16:30

Goed idee, zo half december. Vanaf mei had ik misschien meegedaan.
D'r staat vast ergens in de kleine lettertjes dat bij wanbetaling in de wintermaanden direct de gaskraan richting Huize Tissue dichtgedraaid wordt.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:34

Na 2 maanden zitten alle stakers in een huis zonder stroom, en met een 20% hogere rekening, die toch echt linksom of rechtsom geind gaat worden. 15% wettelijke incassokosten en dan nog wat administratieve kosten erbij. En dan de heraansluitingskosten nog.

Eens kijken wie dat wint. Drie keer raden.

zik | 13-12-18 | 16:45

Reuze benieuwd hoe vriend Jesse dit glunderend en wel gaat verdedigen ! Hahah verdedigen ! maar we zijn er nog niet ! Dit zit er ook nog aan te komen .. Energie voor bedrijven. Verpakkingen gaan minimaal 10 tot 20 % stijgen , Glas , Stenen , Ijzer , Brood , en er zal nog wel meer zijn waar warmte nodig is .. toch? Wie betaald dat ? juist U de eindgebruiker . Dat kan ook niet anders by the way.

Baron de laclou | 13-12-18 | 16:29

Het valt mij nog mee dat de premie voor de uitvaartverzekering (nog) niet omhoog gaat. Crematoria zijn immers grootverbruikers van gas. Maar komt vast wel, volgend jaar.

Stormageddon | 13-12-18 | 16:28 | 8

@zik | 13-12-18 | 17:25
Jij denkt dat ze gewoon een brandende lucifer in de kist gooien en dan gaat het verder vanzelf? Nou. Nee. Een lijk brandt niet uit zichzelf. Daar moet een fikse gasvlam onder.

Stormageddon | 13-12-18 | 17:38

Stormageddon | 13-12-18 | 17:38
Om te beginnen ja. Zodra de oven op temperatuur is, brand het gewoon verder zonder gas hoor.

zik | 13-12-18 | 17:40

Zo werkt het dus niet. De vlam blijft branden tot alles as is. Anders duurt het veel te lang. Je bent niet bezig om een stoofpotje of kalkoen te braden, binnen een kwartier moet het klaar zijn, want dan moet de volgende alweer.

Stormageddon | 13-12-18 | 18:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Gewoon een petroleumkacheltje in de woonkamer erbij. Zo af en toe een beetje luchten en klaar is kees. Een CO melder kan handig blijken.
Waarom klaagt iedereen zo over de belastingen? Ga flyeren, spammen en actie voeren bij de volgende verkiezingen! Of trek je gele hesje aan en ga gewoon door de stad lopen. Het is geen officiële demo, maar reken maar dat ze zenuwachtig worden als de massa groot genoeg wordt.
Nog simpeler is met je voeten stemmen. Pak je spullen en vertrek naar het buitenland! Na verloop van tijd kunnen GifLinks, Dood66, Communistische Utopie en de VerradersVanDemocratie elkaar een baantje, een AZC en een deugneger toeschuiven. Er is niemand meer die de rekeningen betaald. Mogelijk wordt de ratio dan eens actief. Ze zoeken het maar uit. Over de 20 miljard van de windmolens was weinig ophef. De 2 miljard dividendbelasting was een lachertje. www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/389...

Frau Merkel | 13-12-18 | 16:27 | 3

Zomaar een sombere voorspelling: binnenkort verzint het kabinet regelingen die het uiterst onaantrekkelijk maken om naar het buitenland te verkassen. En dat wordt dan zo'n beetje de enige belangrijke regeling waarin wij van de rest van de EU gaan afwijken.

bisbisbis | 13-12-18 | 16:31

Dat wordt nu al geprobeerd via de M-biljetten en dergelijke. Het geeft alleen maar mee motivatie om weg te gaan. Als je in het buitenaldn gaat wonen en je die nationaliteit aanvraagt ben je de Nederlandse kwijt. Behalve als je fin bent, want dan mag je twee paspoorten hebben. Als geboren Nederlander terug komen is een drama. Je krijgt geen woning, je kunt geen woning kopen want geen hypotheek en de belastingdienst is een drama. Ze zakken er maar in. Ik verdien het dubbele, hou meer over, kan 250 rijden als ik daar zin in heb, krijg een flitsboete van E15 als ik te hard gereden heb en ga voor E15 uitgebreid uit eten. De benzine is goedkoper, de BTW lager, de politiek net zo gestoord. Ze praten in de 13e provincie alleen met zo'n afgrijselijk accent, maar dat went wel. Als ze doorgaan met de milieuzones in de grote steden maakt de wetgeving het zo lastig dat er in de praktijk helemaal niets te handhaven is. Mochten de dobbernegers ook in de buitenwijken van de grote steden de boel onveilig maken ga ik weer verder kijken.

Frau Merkel | 13-12-18 | 17:09

@Frau Merkel: waarom zou je als geboren Nederlander in vredesnaam terugkomen naar Nederland als je eenmaai weg bent? Je bent toch niet gek?

BaldEagle | 13-12-18 | 20:28

een beetje kwartjevankokkiaans wat de energiemaatschappijen hier doen.

BozePaarseMan | 13-12-18 | 16:27

Hallo Janine, neuqon?

eerstneukendanpraten | 13-12-18 | 16:27

Zal eens aan de buurman vragen waar ik mijn stroom aftap wat hij moet betalen. Althans.. Beter van niet.

Mark_D_NL | 13-12-18 | 16:26

Stel dat we alleen nog maar energie krijgen van zonnepanelen en windmolens en het klimaat is dusdanig van slag geraakt dat het dag in dag uit nauwelijks waait en dat de zon amper nog schijnt, wat dan?

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:26

Gisteravond deurbel,en ik roep wie is daar?..(ben iets voorzichtiger geworden)
Aan andere kant.."doe effe open dan"... Ik; 'denk 't niet gek!'
"Oh.. we komen de elektriciteit opnemen." Ik zeg; " pleur maar op want die zijn vorige week geweest voor controle" "Maar wij zijn van Eneco!" ik;.."daar ben ik geen klant van.. doeiii!!" Zij weer, "ja dat ben je wel... uhh.. was je wel!"... ik doei!i.
Zij weer; Maar we hebben een mooie aanbieding"... ik; doeiii!

Waarmee ik wil zeggen... als ze het werkelijk zo met je menen dat ze zelfs mensen langs sturen om je mooiere aanbiedingen te doen dan hun concurrent,dan gaan ze maar lobbyen op het binnenhof om korting te geven,en mij als klant te krijgen of behouden.

Welles! Nietes! | 13-12-18 | 16:25 | 2

Het liegen is ook typisch. U bent klant bij ons, we willen uw contract vernieuwen. Ik ben helemaal geen klant bij jullie, donder op.

zik | 13-12-18 | 16:47

Dat zal er wel eentje van EnergieDirect geweest zijn, die handelen exact zo! Ze zetten zelfs hun voet tussen de deur als je zegt geen interesse te hebben en de deur dicht wilt doen! Huftertjes!

BaldEagle | 13-12-18 | 20:32

Nuon per e-mail vandaag:

"We helpen u graag verrassingen op de jaarafrekening te voorkomen. Daarom houden we in de gaten of u nog goed zit met uw termijnbedrag. En zodra er voor u iets verandert, laten we dat natuurlijk weten. Dit is weer zo'n moment, want per 1 januari 2019 stijgen de energietarieven.

Wat betekent dit voor uw termijnbedrag?
Op basis van deze tariefwijziging is het nu niet nodig om uw termijnbedrag van € 129,00 aan te passen. Natuurlijk sturen we u regelmatig een seintje. Een e-mail om te checken of u nog steeds goed zit met uw termijnbedrag."

Ben een van de weinigen dan, denk ik.

Jan6887 | 13-12-18 | 16:24 | 4

Krijg dit jaar zo'n 300 tot 400 euries terug dus zit vast wel goed :)

Jan6887 | 13-12-18 | 16:36

Nee hoor. De meeste mensen krijgen een paar tientjes terug en moeten komend jaar een paar tientjes (over het jaar) meer betalen. Bij nuon gemiddeld 3 tientjes.

Dit hele item gaat dan ook nergens over.

zik | 13-12-18 | 16:48

@Jan6887
Zelfde hier, ook Nuon.

Basil Fawlty | 13-12-18 | 16:53
▼ 1 antwoord verborgen

Geen dreigbrieven van NUON gelukkig
wél zeur- en (verkapte) dreigbrief van Liander over een 'verplichte' nieuwe gas- en elektriciteitmeterWaarvan de monteur zei dat dat die voor mijn huis gezien de dikke stenen vloeren niet werkt (verbinding tussen de 2 meters)
en ik niet verplicht ben om de meters te laten installeren (net een aangetekende 'dreigbrief van Liander gekregen dat ik wél verplicht ben)
Vervelende lui gvd, misschien tch maar een advocaat op af sturen

Tobi | 13-12-18 | 16:22 | 7

En bij stront aan de knikker kan deze jongen gewoon stroom aftappen zonder gezien te worden.

JelloBiafra | 13-12-18 | 16:40

Frau Merkel | 13-12-18 | 16:31

Ja dat kunnen ze wel. Denk jij echt dat die meter in jouw huis de enige meter is? Als jij in een rijtje huizen woont, weten ze van al die huizen samen het verbruik. De buren hebben wél een slimme meter. Dus is het eenvoudig voor ze na te gaan wat jouw verbruik is.

zik | 13-12-18 | 16:50

Heb je het over die spionage-, sorry, 'slimme' meter?
Die kan je toch gewoon weigeren? Heb ik ook gedaan, geen centje pijn.

EefjeWentelteefje | 13-12-18 | 18:17
▼ 4 antwoorden verborgen

Dit land moet en zal kapot.

Cor Netto | 13-12-18 | 16:22 | 1

Dan moet je er wat tegen doén. Reaguren vanaf je IKEA bureaustoel gaat écht niet helpen.

bisbisbis | 13-12-18 | 16:37

Hebben diegenen die een forse verhoging hebben gekregen soms net een "slimme" meter?
Als dat ding volgens diverse onderzoeken onbetrouwbaar is/niet goed meet, krijg je dit soort ongein.

Vuurwezel | 13-12-18 | 16:20 | 3

Ik heb de slimme meter gewijgerd. En heb dreigbrief gehad.
Mijn beste maatje heeft wel een slimme meter. Na een grote verbouwing (zes weken twee bouwdrogers, electrische kachels en andere zware apparatuur) kwam hij thuis terwijl 15 agenten op het punt stonden zijn deur open te breken.
Verdacht van plantage. Hij heeft een paar agenten een rondleiding gegeven, en gevraagd wat de reden van inval was.
'Verdacht energiegebruik'...

koolteer | 13-12-18 | 16:41

Geweigerd natuurlijk..

koolteer | 13-12-18 | 16:42

duh, geweigerd. Ik ben wel dom maar niet gek.

severalminutes | 13-12-18 | 20:16

De Haagse hobby's worden duur dus de burgert mag ervoor opdraaien. Stop eerst maar eens met die achterlijke migrantenstroom die miljarden kost en flikker daarna die miljardmiljoen kostende klimaatafspraken uit het raam.

BozePaarseMan | 13-12-18 | 16:20 | 1

Als dat gebeurt hebben we poen genoeg om iedereen gratis en levenslang een ambtenaar als butler te geven.

Breinbrouwsels | 13-12-18 | 16:36

Het is maar goed dat we er volgend jaar allemaal op vooruit gaan, zodat we al deze rekeningen ook echt kunnen betalen.

Foolonthehill | 13-12-18 | 16:19

Maar, als u allemaal betaalt en minder verbruikt, dan wordt de aarde in het jaar 2100 wel 0,00003 graden minder warm! Scheelt een slok op een borrel! En dan zijn we veilig allemaal, want klimaatverandering is echt gevaarlijk jonge! Hoe dan en waarom dan, dat kan niemand uitleggen. Hoe dat te meten is? Niemand die het weet. Hoe dat te voorspellen is? Niemand weet het. De modellen kunnen het in elk geval niet. Geen van de klimaatmodellen heeft sinds 1980 een voorspelling gedaan die ook daadwerkelijk uitkwam. De foutmarge van de huidige voorspellingen uit de modellen (met een opwarming van 1 tot 4 graden) is + of - 2 graden. Precies die 2 graden die de maximum opwarming mag zijn... goh, da’s toevallig. Precies in de foutmarge! Dus dan klopt de voorspelling uit de modellen altijd! Tenzij het natuurlijk de komende 30 jaar flink kouder wordt. Dan eh... tja... dan... eh...
www.youtube.com/watch?v=l-E5y9piHNU
Anyway... nu betalen en dan zijn “we” veilig in 2100. Bijna iedereen die nu leeft is dan dood, dus niemand kan het controleren, maar goed... de toekomstige generaties zullen ons ontzettend dankbaar zijn. Vast.

Stormageddon | 13-12-18 | 16:19

Onderstaande ontving ik van Eneco (R.dam)
"Wat betekent dit voor u?"
De verandering van de leveringstarieven betekent (gemiddeld*) € 14 meer energiekosten per maand. Na 1 januari 2019 zijn ook de wijzigingen van de overheidsheffingen voor 2019 bekend. U vindt de leveringstarieven, inclusief overheidsheffingen, dan terug in uw Mijn Eneco en de Eneco app.

" Als in januari blijkt dat uw termijnbedrag niet meer past bij de nieuwe tarieven, nemen we contact met u op. We adviseren u dan over het wijzigen van uw termijnbedrag. Zo helpen we u om bijbetalen op de jaarnota zoveel mogelijk te voorkomen. "

*in januari 2019 zie ik wel verder.

demaup | 13-12-18 | 16:17

Hopelijk kunnen wietkwekers hun energierekeningen wel blijven betalen. Oh, wacht...

Mr_Natural | 13-12-18 | 16:16 | 3
-weggejorist-
frank4444 | 13-12-18 | 16:26

frank4444 | 13-12-18 | 16:26
Ik ben zelf niet zo elektrisch aangelegd maar ik neem aan dat u een expert bent?

Mr_Natural | 13-12-18 | 16:30

Ik heb geen wiettelersbedrijf maar mag dat ook als particulier met die stoppenkastendingen en ampères? Dat je dan per saldo geen ruk betaalt bedoel ik?

Breinbrouwsels | 13-12-18 | 16:39

op een persconferentie in Marrakech heeft de VN-woordvoerder officieel aangekondigd dat het pact juridisch bindend is.

Dus er zijn geen illegalen migranten meer alleen legale met messenrechten zoals huis,zorg en money hahahah

rein9576 | 13-12-18 | 16:15 | 8

rein9576 | 13-12-18 | 16:21
Die messen hebben ze vaak nodig om uw portemonnee te bemachtigen.

Mr_Natural | 13-12-18 | 16:23

Maar nu met toestemming van Rutte,officieel dus.

rein9576 | 13-12-18 | 16:27

Maar Rutte heeft toch een inlegvelletje? Anders vindt hij wel een geitenpaadje.

Frau Merkel | 13-12-18 | 16:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Ongelooflijk. Energievoorschot en ziektekostenverzekering met gezinnetje van twee zo'n 600 euro als ik het zo goed hoor allemaal. Huurtje erbij. Waar leeft u van daar? Ik had al geen respect voor de Franse gele hesjes, maar snap niet dat er niet meer Nederlandse zijn.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:15 | 8

Was me vandaag aan het orienteren op een nieuwe auto.
Ik heb voor de grap de catalogusprijs van Frankrijk even naast de Nederlandse gelegd. Schrok me een hoedje. In Nederland moet ongeveer 30 procent meer betaald worden voor het zelfde karretje. Waar gaat dat geld heen?

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:55

zik
Die 1640 is niet eens netto hier. Een ander fiscaal systeem maar verwacht dat dit ongeveer1400 tot 1500 netto is. En als ik het goed begrijp ontvangen NLse leraren tegenwoordig ook een dertiende maand.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:56

En daarnaast krijgen ze ook zo'n 50 vakantiedagen.

zik | 13-12-18 | 17:26
▼ 5 antwoorden verborgen

En tegelijkertijd je houtkachel demoniseren. Want dat schuift niet.

norocketscience | 13-12-18 | 16:14

Als je vorige maandbedrag € 74 was dan is het toch bijna onmogelijk dat het nu naar € 210 gaat, tenzij je zelf je maandbedrag enorm hebt verlaagd of er iets flink is veranderd in je leefomstandigheden.

klaas24 | 13-12-18 | 16:13 | 3

Twintig Syriërs in huis genomen vorig jaar?

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:16

Nieuwe buren misschien, die de gordijnen altijd dicht hebben en in een Porsche rijden.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:18

Zijn Braziliaanse vriendin is ingetrokken.

kneuterzak | 13-12-18 | 16:21

"Op basis van uw gemiddelde verbruik (1826 m³ gas en 1479 kWh elektriciteit) en de verwachte verhoging van de belastingen, gaat uw termijnbedrag vanaf januari van € 149,00 naar € 164,00 per maand."
4 personen.

de visser | 13-12-18 | 16:13 | 1

Dit dus. Bij mij van €33,00 naar €39,00 per maand (1 persoon)

Mbovenka | 13-12-18 | 16:36

Energierekeningen branden best goed.

Mr_Natural | 13-12-18 | 16:12 | 2

Bankbiljetten ook.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:19

Geld dat in het water is gegooid niet hoor.

Mr_Natural | 13-12-18 | 16:24

Dit hele verhaal is dikke bullshit. Zo sterk stijgen de prijzen niet.

Wat de mensen die dit soort verhogingen insturen aan Geenstijl er niet bij vertellen, is dat ze de prijs vast hadden staan. Als je de prijs 4 jaar vastzet, zal er na die 4 jaar inderdaad een schijnbaar hele grote verhoging volgen.

Dat is het stukje wat Geenstijl totaal mist. Verder kun je je maandtermijn gewoon aanpassen, bellen en ze stellen het voor je bij.

Dikke storm in een glas water, dit. Stemmingmakerij zonder het hele verhaal te vertellen.

Netto zal het, als mensen goed bezig zijn, op ongeveer nul uitkomen. Als je je verlichting zo langzamerhand op led-verlichting omgezet hebt, nieuwe apparaten steeds a+++ apparatuur hebt, enzovoort, daalt je verbruik percentueel ongeveer net zoveel als het de afgelopen jaren stijgt.

Dat houdt wel op natuurlijk, en ja, alles wordt duurder. Inflatie heet dat. En zolang de ECB de geldpers aanzet in crisistijden, wen er maar aan.

zik | 13-12-18 | 16:11 | 5

Het hele verhaal is dat de belastingen vooral omhoog gaan vanwege een klimaatakkoord wat er nog niet is, voor vage maatregelen in de toekomst die hoogstwaarschijnlijk niet het beoogde effect gaan sorteren, en die mogen u en ik betalen. Alvast.

de visser | 13-12-18 | 16:17

Waarschijnlijk zal het echte bedrag 150 per maand zijn, hadden ze zélf het termijnbedrag naar 74 gezet, 4 jaar vast, en stelt NUON dat nu bij. Zoiets. Dit soort brieven zijn echt zelf gemaakt of resultaat van een fout. Het is echt niet zo dat NUON de prijzen even verdrievoudigt heeft, dat is hele dikke stierenpoep.

Gemiddeld stijgt bij NUON de energierekening iets van 2 tientjes per jaar. Nou nou, tsjonge tsjonge.

zik | 13-12-18 | 16:17

Beste zik, ik hoor goede berichten over de warmtepomp van mijn goede vriend op curacao.

ristretto | 13-12-18 | 16:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik gooi nog even wat geverfd sloophout in mijn kacheltje. Lekker gratis warmte...

Ries13 | 13-12-18 | 16:10 | 3

Tilburgs tuig is van de ergste soort ;-)

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:12

Afgewerkte olie brand ook prima. Een beetje duurzame bio poep in je achtertuin voor gratis gas. Wie doet je wat!

I_do_know | 13-12-18 | 16:37

gefeliciteerd met je kacheltje! Ries13. Ik wou da'k er ook 1 had.

severalminutes | 13-12-18 | 20:09

gas al laten afsluiten , ga over op poolse flessen butagas.

newray | 13-12-18 | 16:10 | 2

Werkt prima alleen altijd een volle reserve fles in huis hebben. Lullig als je net wil koken of douchen en de fles is leeg.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:15

Gelul. Flessengas is 2 x zo duur als aardgas.

Kukooo1 | 13-12-18 | 21:38

Voorschot gaat bij veel mensen omhoog omdat ze daarvoor zélf het voorschot hebben verlaagd. Tja, Nuon wil niet na een jaar achter z'n geld aan hoeven, vandaar dit advies. Beter mee verlegen dan om verlegen, zeg maar.
Ik heb ook bericht gehad en als ik hetzelfde blijf gebruiken (wat best fors is) dan betaal ik praktisch hetzelfde. Mijn voorschot is dan ook in lijn met de verwachtingen, dus geen verrassingen op termijn.

Bakkeleures | 13-12-18 | 16:10 | 15

De overheid. Is dat niet die partij die NL op korte termijn van het gas af wil? Zou die je objetief informeren over wat het voordeligst is, in een keuze tussen gas of stroom, denk je?

Je wordt uitgeknepen, ja, maar dit voorbeeld heeft daar niets mee te maken.

zik | 13-12-18 | 16:54

zik | 13-12-18 | 16:33
Je gaat daar wel erg optimistisch met de cijfertjes om. Van 230 naar 266 is 36 euro, en 36/230 = 15%. Scheelt toch weer de helft.

WahedPissebed | 13-12-18 | 16:56

Jongens hoe moeilijk is het? Belastingverhoging is VERHOGING !
Ik heb alleen nog maar de verwarming in de woonkamer aan en in die van de kamer van mijn dochter. Wellicht dat ik nog steeds bij zal moeten betalen.

whatsinaname | 13-12-18 | 22:57
▼ 12 antwoorden verborgen

Misschien gewoon weer normaal inkopen bij Gazprom? Waarom moet de burger altijd de dupe worden van die elitaire penis metingen.

Xantion | 13-12-18 | 16:09 | 2

Russisch gas is erg smerig.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:21

In Polen hebben ze net een een nieuw contract gesloten met Gazprom en gaan ze 100.000en huishoudens van ouwe stookolie naar gas brengen. Worden 100en Miljoenen EU geld (!!!) in geïnvesteerd. Hilarisch toch.

Mark_D_NL | 13-12-18 | 16:30

Draai uw verwarming vier graden lager als gewenst en zorg zo voor een duizendste graad minder opwarming door co2 over 20 jaar !

Castor12 | 13-12-18 | 16:09 | 2

En niet langer dan 30 seconden douchen, kan je nog net de prut uit je bilnaad spoelen.

sarcastro | 13-12-18 | 16:20

dan

L. Vis | 13-12-18 | 16:32

"Enorme prijsstijgingen aan voor het verwarmen van je huis, warm douchen, een broodje afbakken, televisie kijken en je zeshonderd al dan niet slimme accu-apparaten opladen."

En dan moet ik dus nog een electrische auto gaan kopen ook zeggen die struikrovers?! * Geel hesje gaat aanschaffen *

Halal gehaktbal | 13-12-18 | 16:09

Ik heb m'n namaakbontjas al klaarliggen en koud douchen kun je leren, dus kom maar op met die kou stelletje kolerelijers!

sarcastro | 13-12-18 | 16:09 | 3

Koop echt bont. Kost 2e hands geen reet meer op MP /ebay want 'not done'. Maar langzaam maar zeker weer noodzakelijk. Terug naar de oertijd in NL.

Halal gehaktbal | 13-12-18 | 16:12

Namaakbont is slecht voor het milleu beter gewoon een echte berenhuid gebruiken.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:18

Een echte beer eet een hoop, je bent dan beslist je niet goedkoper uit.
En hij stinkt ook nog, om daar nu onder te gaan liggen? ik weet het niet hoor.
Misschien met twee hoeslakens eromheen.
Ik zou in ieder geval geen mannetje nemen, want dan doe je de hele nacht geen oog dicht.

BosrandDirk | 13-12-18 | 17:41

Even een beetje knutselen en dan tegen moeder de vrouw zeggen dat ze toch wel een beetje aan de vette kant begint te raken:

www.mancave.nl/diy-fietsgenerator-ene...

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:09 | 3

Best een tof idee, kan je misschien gebruiken om je laptop of smartphone mee op te laden.

sarcastro | 13-12-18 | 16:17

Gewoon een fitnesscentrum beginnen en je kunt de hele buurt van stroom voorzien.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:20

Doet me denken aan Black Mirror

sarcastro | 13-12-18 | 16:32

Logisch die verdubbeling van het bedrag, u betaald namelijk ook de energierekening van de gelukszoekersfamilie die naast u is komen wonen.

2voor12 | 13-12-18 | 16:08 | 4

Och... dat is feitelijk al jaren zo. Wie denkt u dat de huursubsidie (in de harde praktijk: een Marokkanen- en Somaliërsubsidie, meer dan tachtig procent van de 'rechthebbenden' ) bij elkaar werkt?

bisbisbis | 13-12-18 | 16:20

Die persoon die van 74 naar 210 gaat. Wietkwekerij bij de buren?

Basil Fawlty | 13-12-18 | 16:20

Daar dacht ik ook al aan.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:22
▼ 1 antwoord verborgen

Bij idiote overheidsmaatregelen zijn er altijd mensen die daar stinkend rijk van worden.

Mahatma | 13-12-18 | 16:08

Als ik alle prijsstijgingen zo bezie gaan mensen met een minimumloon er een vol maandloon op achteruit, en daar ze amper belasting betalen krijgen ze geen cent terug.

En toch nergens Gele Hesjes, want Links Nederland is vandaag de dag al net zo volgevreten en nutteloos als de bestuurslaag van de VVD.

Vergeet die Gele Hesjes, ik wacht op een echte volksopstand, met guillotines en zo.

Abject | 13-12-18 | 16:07

Mijn tarief gaat naar beneden. Misschien omdat ik donateur ben van Greenpeace?

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:07 | 5

Is dat zo?

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:22

Waar Kuifje woont heb je airco nodig, geen kachel.

de visser | 13-12-18 | 16:49

In zijn fantasie woont Kluifje iedere keer ergens anders.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 17:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Wie twee jaar op rij bij dezelfde energieleverancier blijft is sowieso een dief van zijn eigen portemonnee. Overstappen levert altijd ruim € 200 welkomstbonus op, een sigaar uit de doos van de niet-overstappers.

witwas | 13-12-18 | 16:07 | 9

severalminutes | 13-12-18 | 20:03
Via bijv 'gaslicht.com' geven de eerste 4 aanbiedingen op mijn adres allemaal 150+ euro welkomstpremie . En dat is met een relatief laag verbruik (eenpersoonshuishouden). De tarieven zijn vaak iets hoger, maar door de welkomstpremie ben je jaarlijks in totaal veel goedkoper uit.

Sosti | 13-12-18 | 20:47

Je kunt helemaal niet elk jaar overstappen en 200 krijgen. Dit is hele grote stierenpoep. Je kunt overstappen en een bonus krijgen, maar dan wordt je prijs vastgezet voor meer dan 2 jaar en moet je een afkoopsom betalen bij overstappen.

Die 200 krijg je wellicht als je overstapt naar een vast vierjarig contract met hoge afkoopsom. Echt niet als je naar een variabel contract van 1 jaar zonder afkoop stapt.
zik | 13-12-18 | 17:30

Lariekoek. Ben afgelopen jaar overgestapt naar 1-jarig contract bij United Consumers. 128 euro bonus voor gas en 128 euro bonus voor stroom. Is bij elkaar 256 euro bonus. Gewoon overgestapt via Easyswitch, daar krijg je nu ca. 170 tot 250 euro bonus als je overstapt, afhankelijk van de leverancier.

FrankVeer | 13-12-18 | 21:05

@ zik | 13-12-18 | 17:30
Ja natuurlijk wel, afgelopen 5 november nog netjes €200,- op m'n rekening gestort gekregen van Essent. Korting van het afgelopen jaar contract (7-12-2017 tot 6-12-2018). Jaarcontract vast gezet, daarna gaat het over naar flexibel prijzen (en dat moet je niet willen!!).

Ben nu per 7-12-2018 over gegaan naar Nuon, kort telefoontje, welkomstbonus en jaarcontract vast gezet. 30-11-2019 loopt dit contract af (5-11-2018 ingegaan, leveren vanaf 7-12). Daarbij nu een korting van €300,- op m'n jaarafrekening. Maandbedrag is €76 - (300/12) = €51 p/m. Maar krijg meestal van m'n jaarafrekening nog wat terug. Heb hem namelijk hoger bij gesteld dan eigenlijk nodig is.

Overstappen met een korting is zó makkelijk. Je hoeft niets te doen, ofja... één ding. Zorgen dat je het nieuwe contract NIET in laat gaan voordat je contract afgelopen is. DAN krijg je namelijk een afkoopsom en krijg je de korting niet, want die krijg je alleen als je het contract VOLLEDIG afmaakt... (1x per ongeluk gedaan, nieuwe leverancier gaf aan dat ze de afkoopsom wel voor me zouden betalen... dacht, oh prima, maar daardoor €250,- door m'n neus geboord...)

StijlloosRH | 13-12-18 | 22:20
▼ 6 antwoorden verborgen

"We helpen u graag verassingen op de jaarafrekeningen te voorkomen" ..
en bezorgen u nu al een hartinfarct.

Beefbus | 13-12-18 | 16:06 | 2

dat is wel een hele duurzame oplossing. Nog een keer een warme dag in het crematorium, maar daarna verbruik je gegarandeerd geen energie meer.

Glasgow Argus | 13-12-18 | 16:09

@ Glasgow Argus | 13-12-18 | 16:09
Daar zeg je wat. Ik vermoed dat die rekening ook een stuk hoger zal worden, dankzij de stookkosten en de CO2 compensatie.

Beefbus | 13-12-18 | 16:35

Gas en electriciteit kosten haast niks 'om te maken', het is nl. gewoon omzetten van energie. Wat betalen we dan? Taksen, belastingen, politici, aandeelhouders allerhande.

De_Veelvraat | 13-12-18 | 16:05 | 1

Transportkosten. Hoe verzinnen ze het.

Mammeloe | 13-12-18 | 16:44

Zolang er nog geen mensen met fakkels en hooivorken richting den haag of energieboer gaan kunnen we die verhogingen makkelijk betalen toch? Ik bedoel maar.

Hangtietsmurfin | 13-12-18 | 16:05

Nou en of. Leuke brief van NUON. In februari gaat mijn maandelijks voorschot met een paar tientjes omhoog. "Service" durft NUON dit te noemen....

Infidel66 | 13-12-18 | 16:04

Verschrikkelijk maar 18 graden in haar woonkamer. Alleen ijsberen overleven zulke temperaturen.

Rest In Privacy | 13-12-18 | 16:04 | 1

Nou met zulke kosten wil ik het toch kunnen opstoken tot een graadje of 50, gewoon voor de huft.

sarcastro | 13-12-18 | 16:11

Jaja, betalen zult u

Arietjuh | 13-12-18 | 16:04

Er is er maar een oplossing voor,meer EU en meer pro EU partijen.
Het zal ze leren..........

rein9576 | 13-12-18 | 16:04

De nieuwe religie komt met een prijs. HUP links, hup

goedrechts | 13-12-18 | 16:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com