achtergrond

Geenstijl

FOTOOS. Erasmuspiet van KOZP gebruikte geweld

Stinkhoer roepen is niet aardig en eieren gooien is goor, maar fysiek geweld is helemaal een Erasmusbrug te ver. En toch hoorde je daar niets over in de media. Hier de beelden, want het gebeurde wél, door Elvin Rigters, aanhanger van Kick Out Zwarte Piet.

En niet zomaar een aanhanger, Rigters was lijstduwer bij moslimpartij NIDA (video). Hij schrijft zinnen als "They love black culture but hate black people", waarin de "they" natuurlijk op witte blanke mensen slaat. Onder zijn aanvoering weigerde KOZP tijdens de intocht in 010 in eerste instantie in het toegewezen demonstratievak te gaan staan, later trokken de demonstranten de Erasmusbrug op, waar een verkeersopstopping ontstond. Rigters raakte betrokken bij een vechtpartij en werd aangehouden nadat hij naar eigen zeggen 'aangevallen' zou zijn (zie fragment na de breek). De vermeende dader heeft drie dagen in de bak gezeten, Rigters zelf vertelde achteraf aan RTV Rijnmond een vaag verhaal over 'vuurwerkbom' en 'zich niet meer precies herinneren' wat er gebeurde. Nou. Dat weten wij dan weer wel.

Via een betrouwbare Rotterdamse regenjas hebben we nu foto's en de ándere kant van het verhaal gekregen. Elvin Rigters is op de foto's duidelijk te zien als een agressor, die met moeite door de politie wordt tegengehouden wanneer hij op iemand af vliegt die stil staat door de KOZP-opstopping. Volgens het bijgesloten verhaal (afzender bij redactie bekend, wenst om veiligheidsredenen anoniem te blijven)  liep Rigters op de brug te provoceren. Iemand die naast zijn auto stond riep wat terug, waarop Rigters die persoon aanvloog. De man bij de auto verweert zich tegen de aanval, waarop beiden zijn aangehouden. Iemand van KOZP houdt de politie nog tegen, terwijl Rigters een trap na geeft aan zijn slachtoffer, die al door de politie naar de grond is gewerkt.

Bijgaand hieronder (en na de breek) een fotostrip. Oordeel vooral zelf.
UPDATE: Raadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam gaat een MOTIE indienen tegen agressieve demo's tijdens kinderfeesten.

Allebei in bedwang. Einde

Stille met een uitschuifknuppel grijpt in

Rigters blijft rammen

Stille met een uitschuifknuppel grijpt in

Stille met een uitschuifknuppel grijpt in

Stille met een uitschuifknuppel grijpt inStille met een uitschuifknuppel grijpt in

De jongen uit die auto zat vervolgens drie dagen vast, Rigters maar een paar uur - om daarna iedereen en z'n moeder voor gewelddadige racist uit te maken in de media. Afspraken schenden, een brug blokkeren, provoceren en een reactie uitlokken, daar agressief op happen, opgepakt worden en vervolgens een heel vaag verhaal ophangen in de media. En Jerry Airfryer maar roepen dat ie "liever geen ruzie" wil...

Sorry. We gaan al.

Sorry. We gaan al.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.