achtergrond

Geenstijl

Nieuw mobiel signaal Arjen Kamphuis gepingd

We hadden er nog geen topics over, maar volgen de vermissing van (of liever gezegd: zoektocht naar) vriend van de stijlloze show Arjen Kamphuis op de voet. Een nieuwe set kaarten reconstrueert wat we tot nu toe weten.

Deze info komt vanuit 2 onderzoeksjourno’s die op de zaak zitten. Het is groot aan het worden in Noorwegen, met extra aandacht voor de spionnenbasis in Bodo. Bovendien zijn er opnieuw GSM-signalen van Kamphuis' telefoon opgedoken: hij was verbonden met zendmasten in Bråstein, Vikeså and Ualand - Rogaland, langs een route van vijf kwartier rijden. De telefoon stond 20 minuten aan, voordat hij naar een Duitse SIM over ging. Details staan op de kaarten.

Het is nog steeds niet uitgesloten dat hij onderzoek deed naar militaire inlichtingen-verwervers, maar als Kamphuis met een solo-actie tegen WIV/Sleepwet/Privacywetgeving bezig is, dan is-ie nu al geslaagd. Niet alleen is hij onvindbaar voor sleepnetten, de NSA heeft in Noorwegen erg veel speelgoed staan en de lokale kranten daar beginnen nu langzaam in te zien op welke schaal daar wordt gewerkt door de illegale Amerikaanse datasniffers. Ondertussen hopen we vooral dat het meest simpele scenario - hij is omgeslagen met zijn kano - niet gebeurd is. Arjen is one of the good guys, en we willen hem terug.

Opklikversie van onderste pica hierrr, meer puzzelstukken na de breek.

Alle pica's in 1 hogere res plaatje (16mb): hierrr.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.