Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

3000 migranten zakken eindeloos voor inburgeringstoets. Maakt niet uit, mogen blijven

All your oikos are belong to us

Hey maar wat krijgen we nou? Is dit land EEN GROTE HBO-OPLEIDING GEWORDEN of wat? "Ruim 3000 migranten zijn zo vaak voor hun inburgeringsexamen gezakt, dat ze ontheffing ervan hebben gekregen. Dat zakken heeft geen gevolgen voor hun verblijfsvergunning, ze kunnen in Nederland blijven." In Nederland mogen blijven zonder Aap, Noot en Mies. Zonder de gepaste stoelschikking op verjaardagen te doorleven. En zonder in staat te zijn een frikandel van fricandeau te onderscheiden. Dan kun je sociale mobiliteit in Nederland ons Vaderland natuurlijk wel vergeten. Maar blijven mag je, alleen wel op dezelfde plek als waar je instroomde. "Migranten die 600 lesuren hebben gevolgd en 4 keer zijn gezakt voor hun examens, kunnen daar ontheffing van krijgen. Ze hebben zich dan genoeg ingespannen en de overheid legt zich er bij neer dat de drempel voor hen te hoog ligt." Het zijn vooral de sub-Saharen die er allemaal weinig zin an hebben. "Onder de 3000 migranten die 4 keer voor hun examens zakten, zitten veel Ethiopische en Eritrese asielzoekers, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)". En uiteraard mag het allemaal weer wat kosten ook natuurlijk, het blijft immers Nederland. "Bij DUO staan nu 81.838 leningen voor inburgering uit voor een totaal bedrag van ruim 400 miljoen euro. 8800 van die leningen zijn inmiddels kwijtgescholden, een bedrag van 60 miljoen. 98 leningen zijn terugbetaald: 118.000 euro." Ach, intelligentie is ook maar een sociaal construct, maar de Vietnamezen van VROEGER spraken wel binnen 4 maanden Nederlands.

Reaguursels

Inloggen

Hoeveel mag u lenen?Asielmigrant

Bent u een asielmigrant (vluchteling)? Dan mag u maximaal € 10.000,- lenen.

Geen asielmigrant

Bent u geen asielmigrant (vluchteling)? Dan kijkt DUO naar uw inkomen. DUO beslist daarna hoeveel u mag lenen.

TilburgDeGekste | 19-06-18 | 13:05

Zo een verontwaardiging allemaal. Beste belasting betalende Nederlanders, U BENT GENAAID! En voor het geval u het nog niet weet, zult u in de toekomst nog verder fiscaal en als het even tegenzit zelfs lichamelijk en bezittelijk uitgewoond worden.

De Griek | 19-06-18 | 12:16

Nederland is naar de tyfus gelinkst.

Amok_Run | 18-06-18 | 21:53

Ach wat zou het mooi zijn als het UWV tegen de Nederlanders zou zeggen na 4 keer solliciteren hoef je niet meer, je heb immers je best gedaan...
whahaha wat maakt men in Den Haag er een zooitje van.

Rene046 | 18-06-18 | 21:13

400 miljoen euro staat uit en maar 118.000 euro is terugbetaald? 0.03% Zal ik dat ook eens met mijn hypotheek en studieschuld en belastingen doen? Wordt dat dan ook kwijtgescholden? Ik wil trouwens nog een MBA diploma want ik vind dat ik dat wel verdien omdat ik er vaak genoeg aan heb gedacht maar nooit naar een cursus ervoor ben gegaan.

Patatter | 18-06-18 | 20:46 | 1

Koop schoensmeer en een Pietenpruik en ga op vakantie naar Libie (of beetje in de kranen klimmen bij HvH) en jouw oom heet ook Bob!

Heb nog meer tips maar de deurbel gaat: vast mijn buurman uit Eritrea die even zijn laptop aan me komt laten zien "helpen helpen" zeggend.

Arme knul wil al zo lang ie hier woont allerlei dingen betalen, en emailtjes sturen maar hij heeft geen gmail of internet bankieren danwel ergens gerelateerde kaas van gegeten.

Zal inmiddels wel een flinke bankrekening hebben want hij betaalt schijnbaar niets, of een flinke schuld.
Hij heeft in elk geval mooie spullen en reist veel met de trein en soms moet hij dat betalen.

Hij zou het prachtig vinden als zijn laptop dat voor hem doet daar heeft hij hem voor als ik t goed begreep.

Geduldige knaap blijft rustig voor de deur wachten kloppen tot ik open doe overigens.

Ah stom van me het is maandag hij wil stofzuigen, heeft ie mijne voor nodig want zijn laptop.

Ik denk dat hij ooit nog eens grootse dingen gaat doen met een stofzuiger want daar kan ie wel mee overweg nu omdat er maar 1 knop op zit.

Laptop verkoper vind hij niets want de 1e keer dat hij aanbelde stond hij met een splinternieuwe aan de deur en hij weigerde hem te verkopen, afijn misverstand: hij dacht dat ik gratis computerles gaf en ik dus dat hij laptops verkocht.

We zijn nu iets verder maar die taalbarriere is wel een blijvertje na een jaar zijn we niet verder gekomen dan "helpen", "nee" en "stofzuigen".

Stofzuiger blijft lastig bijv maargoed we weten allebij wat hij bedoelt met stofzuigen dus geen probleem verder.

Ik heb gedacht een cursus Eridinges te volgen maar sinds hij stofzuigen kan zeggen en hij ook begrijpt dat nee in een bilateraaltje van beide kanten werkt is het niet meer nodig lijkt het.

De tijd vliegt ik ga eens opendoen.

Als hij vluchteling kan zijn moet het jou ook lukken wilde ik nog even zeggen, maar als de wil er niet is dan lukt het je nooit.

Als je een tolk regelt en verstand van laptops hebt kunnen jullie elkaar misschien helpen, ik wed dat hij vol verhalen zit want er is nog nooit wat uitgekomen.

Lionfromzion | 18-06-18 | 22:05

Nederland wordt een triest land, onze bejaarden die na de oorlog het land hebben opgebouwd worden gekort en moeten alles zelf maar uitzoeken, wan alle aandacht en geld gaat naar een stelletje proleten die hier de volledige ruif komen plunderen.

tsjajaja | 18-06-18 | 20:45

Wat het grote probleem is in Nederland, is dat er totaal geen consequenties zijn voor immigranten. Daar is wel bakken net geld voor nodig, dus ligt de consequentie altijd bij de belastingbetaler. Weer tig immigranten die niets te bieden hebben, maar ook totaal geen interesse hebben om ook maar iets van moeite voor te doen. Waarom zou je ook. Je taak is om in je (gratis) appartement op minimale kosten te leven en de rest naar je familie te sturen, die daardoor vorstelijk in hun dorp kunnen leven. Dankzij wie? Dankzij u, de belastingbetaler. Fijn gevoel toch..

salsaparilla | 18-06-18 | 19:18

Ik snap sowieso niet waarom al die lui direct een inburgeringscursus moeten volgen. Het idee is toch dat ze terugkeren naar het land van herkomst zodra het enigszins veilig is?
Meestal is dat wel al zo na een jaar of 5. Nou, laat ze die tijd lekker veilig in een AZC met een hek er om heen doorbrengen, beetje simpel werk verrichten (bijv. spullen in elkaar zetten wat we normaal door Chinese kinderen laten maken) tegen kost en inwoning.
Als het na 5 jaar nog niet veilig is, dan kunnen we een keer aan integreren in Nederland denken. Ze hebben dan één belangrijke les over de Nederlandse waarden al geleerd: je moet werken voor je geld!

Timide_Aso | 18-06-18 | 19:16

Misschien als ze een keer worden gekort op hun uitkering of andere verwennerij en geknuffel wellicht dat ze dan wat meer hun best doen.
Het is maar een tip hoorrr .... Lees je mee minister???

gijs geluk | 18-06-18 | 18:57

Een Syrische man moeten helpen op mijn werk, hij sprak 10 woorden Nederlands, begreep niet wat ik hem probeerde uit te leggen, sprak ook geen Engels (ze waren toch allemaal zo hoog opgeleid?), dacht al mijn tijd in beslag te kunnen nemen en dacht dat alles wat hij nodig had zou worden betaald via de gemeente. Deze mensen komen niet om te integreren en werk te vinden. Alles moet gratis, opgehoest door die domme Nederlandse belastingbetalers.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 17:48 | 1

Dat is ze dan ook beloofd volgens mij, laptop, bankrekening etc krijgen ze allemaal om zgn dingen te betalen.

De huur en wat andere lasten moet wel vanzelf gaan/geregeld worden door iemand want een jaar lang nergens voor betalen geloof ik niet, net zoals ik niet geloof dat mijn buurman stiekem wel weet hoe zijn laptop/internet bankieren werkt.

Ik weet niet hoe het werkt maar je kunt klaarblijkelijk zonder een woord NL te kennen prima een jaar vertoeven hier getuige mijn buurman.

Lionfromzion | 18-06-18 | 22:15

Toen een jaar of 40 geleden de Limburger tegen de ruiten was geplakt van een pand aan de Wolfstraat, had die al de bijnaam van de "leugenaar".

Rest In Privacy | 18-06-18 | 16:53

Stel je voor dat je 60 miljoen in de ouderzorg pompt. Of überhaupt in de zorg, of zo. Maar nee; het gaat over de balk aan kanslozen die lachend de bijstand in huppelen.

Hommel | 18-06-18 | 16:46

Typerend voor het Nederlands onderwijssysteem. Als het te moeilijk blijkt voor sommige groepen: de eisen steeds meer naar beneden bijstellen. Totdat er geen ondergrens meer is. En dat alles zonder enige konsekwentie, want 'de wereld is van ons allemaal' enz.

xavier | 18-06-18 | 16:44

Waarom worden de eisen van het z.g. "toelatings-examen" niet drastisch verlaagd.
Als ze bijv. kudt schrijven i.p.v. kut, dat het dan tóch goed gerekend wordt ?
Of, ander voorbeeld : ze schrijven sosiaal diensdt i.p.v Sociale Dienst, óók goed !!
Dit vereenvoudigen van het examen deed men ook bij de politie-opleiding teneinde nóg meer allochtonen bij de politie in dienst te nemen, echter...................... hierdoor werden het bijna allemaal : politie-mollen !!!

oter | 18-06-18 | 16:41 | 1

Antwoord zelf al gegeven: al doende leert men.
De eisen zijn overigens onder de loep geweest pas toch?

Kamerleden die de antwoorden ook niet wisten etc..

Het lost zichzelf wel op zolang er genoeg mensen zonder morren betalen kunnen we bijv invaliden onder het minimum loon laten opleiden tot immigratiebuddy als het examen dan niet lukt kunnen we die buddy korten om de motivatie effectief op te schroeven.

Lionfromzion | 18-06-18 | 22:21

Geldt dit ook voor b.v. het behalen van 'n rijbewijs, etc.?
Take care.

PopeyeKamper | 18-06-18 | 16:38

Ja hallo Duo!?
Krijgen die kanslozen nu al een kwijtschelding van de studielening?
Doe die van mij dan eerst maar want ik probeer er in ieder geval nog wat van te maken in dit apenland! En ik kon al Nederlands, ik moest mee achter die wortel van 'de kennis-economie' aan (goed hè, horen we nu ook nog zoveel over...).
Dit gaat om niets meer dan een kanslozen-economie op deze manier.
What's next? Gaan we het die kanslozen ook nog cash geven zeker?

Gazzerop | 18-06-18 | 16:32 | 1

Ze kwamen voor die cash, was er geen cash dan waren ze hier niet.

Wat denk je nou zelf?

Lionfromzion | 18-06-18 | 22:23

In het kader van de Omvolking is uiteindelijk alles geoorloofd.

lightpole | 18-06-18 | 16:25

Graag zou ik ook vol op het orgel gaan, ware het niet dat die toetsen rare vragen bevatten en dat de kosten ook voor positief ingestelden van de lessen Nederlands exorbitant hoog zijn. Regel eerst dat beter.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 15:48 | 1

Maakt netto niet veel uit denk ik.
Die lessen en cursussen zijn zo duur want vraag en aanbod: er zijn een paar ingeburgerde types die hier hun brood mee verdienen.

Kunnen we wel een soort Balkenende norm invoeren voor die lui maar dan kappen zij er gewoon ook weer mee en nemen hun uitkering terug.

Stel je eens voor dat een succesverhaal op het NOS journaal komt vertellen dat de staat zijn ZZP carriere aan banden legt ivm de hoge prijzen die hij zijn landgenoten rekent.

De wereld zou te klein zijn..

Lionfromzion | 18-06-18 | 22:30

Ik vraag mij ook weleens af hoe (wie?) de oversteek (kunnen) maken.

De EU taxi kost 2500,- dollar. Als dat Amerikaanse dollars zijn is dat vergelijkbaar met 2152,20 euro.

In een reportage van de NOS vertelt men dat de EU een cashewnoten fabriek had opgezet in Mali waar de chef 37,- euro per maand verdiende.
Voor wie het zich toch nog afvraagt: dat EU project van ruim 13 miljoen is uiteraard mislukt.
Reportage: nos.nl/nieuwsuur/artikel/2204866-alle... (voor filmpje even naar beneden scrollen, zie 1.37 minuut over die 37,-)

Elders in dat artikel vertelt een Afrikaan dat hij in Frankrijk 900-1200 euro per maand kan verdienen en 'hier' maar 75,-
Uitgaande van 75,- per maand, moet zo'n man dus meer dan 28 volledige maandsalarissen betalen (2,4 jaar werken) om op die Aquarius mee te kunnen varen.
Omgerekend naar onze maatstaven: als je uitgaat van het minimum loon ad 1578,- dan zou zo'n overtocht dus bijna 49.000,- euro per persoon kosten.

Bij een salaris van 37,- per maand (die chef uit de fabriek) komt de som uit op bijna 5 jaar werken; en een taxiprijs vergelijkbaar in euro's met 99.131,- per persoon.

Wie zijn dan toch die mensen die in Afrika kennelijk in staat zijn om het benodigde geld voor de EU taxi bij elkaar te krijgen?
Alleen de hele rijken? Of toch.....

In elk geval dus niet de mensen die na 15 volle werkweken van 40 uren blokken op de lesstof (15 x 40 = 600 uren) in staat zijn wat informatie op te pikken….

Wering | 18-06-18 | 15:27 | 3

Was er niet eerder een uitleg hoe dat werkt? De hele familie / het ganse dorp steekt alle spaarcenten in een pot en daarmee kunnen ze één 'potentiële' kanshebber met de EU taxi naar het beloofde land sturen. Ze hebben ook allemaal vooraf de boekjes doorgenomen, waarin uitgelegd staat dat deze kanshebber vervolgens door familiehereniging het hele dorp / de hele familie naar de EU kan halen.

EEnzame SchizofrEEN | 18-06-18 | 16:00

Jammer, die uitleg (topic?) heb ik gemist.
Maar wel 'fijn' om te lezen dat die lesstof kennelijk wél door het hele dorp werd begrepen....

Logisch ook dat het dorp geen genoegen neemt met die 10 maandsalarissen die door die ene man worden opgestuurd; voor hun mooi geregeld dat de gezinshereniging er voor zorgt dat iederéén 10 maandsalarissen op kan halen in Europa.
Tot 2030 neemt de kinderpo[ulatie in Afrika volgens Unicef nog toe met 175 miljoen minderjarigen: 10 maal zoveel als alle inwoners van NL bij elkaar aan groei (!) van kinderen - en die doen het altijd goed op zo'n boot, die worden als een trofee in de lucht gehouden zodra er iemand met een fototoestel verschijnt..
Dus ze hebben een aardige voorraad 'kanshebbers' voor de taxi klaar staan.

Wering | 18-06-18 | 16:36

Wel eens van een AK-47 of een machete gehoord?
Daar kun je in korte tijd geld mee verzamelen naast die fabriek in Mali, niet alleen van die chef maar van de hele toko op betaaldag.

Sorry of toch... dus.

Lionfromzion | 18-06-18 | 22:33

Elders op de wereld krijg ik toch ook kans op kans ........... soms zeg ik dan: ' Hou op, ik verdien het niet, want ik verpruts alles' ....... Maar nee dan geeft dat land me weer een nieuwe kans. Bij non-stop falen doen ze er als belediging nog een verblijfsvergunning bij ;-)

Ervaringsdeskundige | 18-06-18 | 15:23

Wij dokken wel en werken voor dit soort shit wel tot ons 88e........ bedankt gutmensch.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 15:00 | 1

en dan zit de gezinshereniging er nog aan te komen. Gefeliciteerd belasting betaler met deze nieuwe Nederlanders (kuch kuch) .......... vreemd genoeg hebben ze allemaal dezelfde religie .... maar dat zal wel louter toeval wezen.

Ervaringsdeskundige | 18-06-18 | 15:28
-weggejorist-
Artula | 18-06-18 | 14:51

We leggen de lat lekker hoog zodat ze niet hoeven bukken bij het eronderdoor lopen.

Knufter | 18-06-18 | 14:43

Haal de IQ kaartjes er maar weer bij..
4x zakken, precies het slag mensen waar we behoefte aan hebben...
Als je Somaliërs ook had genoemd dan had je ook de crime stats er weer bij kunnen halen, of geldt dat ook voor de Ethitreers? Eritopiers?

Hemmenaar7 | 18-06-18 | 14:28 | 1

Waarom zou dat niet gelden?

Zeker nooit een Liberiaans (ex)kindsoldaatje in de klas gehad vroeger?

Hij is ooit terug naar Liberia gestuurd ivm wat gangrape maar hij was als eerste weer op vrije voeten in NL.
Zijn mede rapers (rappers?) zaten nog in de gevangenis toen hij weer aangespoeld was in NL.

Hij heeft school niet af gemaakt maar ik weet zeker dat hij een carriere heeft!

De belhamel.

Lionfromzion | 18-06-18 | 22:41

Oompie van mij heeft een vrouwtje uit Peru. Moet ook inburgeren van zijn centen, terecht. Maarrrr, ze zit in een klas met allemaal moslima's die er helemaal niets om geven of aan doen. Echt helemaal niets. Ze mogen toch wel blijven. Ze blijven Arabisch spreken en trekken zich niets aan van de lessen. Zitten er puur omdat het moet. Ze ergert zich er kapot aan, zij wil wel en mijn oom moet de boetes betalen voor als het te lang duurt. Dat hele inburgeren is een lachertje, gewoon een model om ons geld uit de zak te kloppen. Het heeft voor die parasieten (idd veelal uit de meest achterlijke Afrikaanse landen) geen enkele consequentie.

Doc Damage | 18-06-18 | 14:13 | 1

Zelfde situatie hud gehad met mevr. Zqwiqly. Overgekomen uit Roemenië, universitair geschoold met een master. Wilde zo snel mogelijk aan de slag dus de taal leren. Eerste paar maanden klassikaal, maar exact dezelfde situaties zoals hierboven beschreven. Toen dus maar een prive lerares en ondertussen geslaagd voor de staatsexamens Nederlands. Ook werk gevonden, ze is werkzaam als projectleider bij een ingenieursbureau. De vrouwen mt wie ze de eerste klassikale lessen heeft gehad zitten daar nog steeds, op zeker. ‘T îs een uitje, geen noodzaak.

Zqwiqly | 18-06-18 | 22:25

Ik zou denken dat vier keer zakken betekent dat je je juist níet genoeg hebt ingespannen, maar dat is vast een heel racistische redenering.

Dr. Snoepjes | 18-06-18 | 14:13 | 1

Inderdaad. Foei! Je praat als een witte man!

BenPakdee | 18-06-18 | 17:25

Nog meer stenen aan die toets vastbinden, dan zakken zo nog veel verder en sneller naar de bodem

Genoegelijk | 18-06-18 | 14:02

Hoe hoog leggen wij de lat?...... Nou heel laag blijkbaar.

Esper25059566 | 18-06-18 | 13:59

Nou de regel is dat voor asielzoekers de inburgering gratis is mits ze binnen 3 jaar slagen, dus dat wordt terugbetalen mensen! Mijn amerikaanse partner mag overigens zelf deze cursus betalen wat zo rond de €8000/€10000 gaat kosten en waar ook nog een boete betaald mag worden wanneer dit niet binnen 3 jaar wordt afgerond(terecht).

Tsjernodebiel | 18-06-18 | 13:58 | 2

dat terugbetalen hoe zie je dat voor je.. zolang ze bezig zijn met inburgering en niet verder komen dan certificaat 1 kunnen/hoeven ze niet aan het werk. Want niet plaatsbaar. ze blijven hangen in een uitkering en maken al schulden door het verkeerde gebruik van de minimuminkomen. Dat terugbetalen zonder rente aan de DUO is de grootste kolder die je maar kunt bedenken.
waar denk je dat dat geld van de DUO vandaan komt en wie denk je dat de schulden aan de DUO gaat ophoesten uiteindelijk..

fikkieblijf! | 18-06-18 | 14:31

Achter de ramen, zoals wel meer vrouwen zonder andere kwaliteiten

Tsjernodebiel | 18-06-18 | 15:37

Ik ben gezakt voor mijn eindexamen, dus dan krijg ik toch gewoon dat diploma? Of ben ik nou gek?

Braboblanke | 18-06-18 | 13:37 | 2

als je 4x bent gezakt ja... dan kun je zonder diploma aan het werk.. er is wel een verschil tussen een inburgeringstoets en een eindexamen..

fikkieblijf! | 18-06-18 | 15:10

Vertel :P

Braboblanke | 18-06-18 | 17:16

Alle potjes voor ontwikkelingshulp voor Afrika gelijk dichtgooien. We hebben hier het geld voor hen nodig.

Jos Tiebent | 18-06-18 | 13:35

Ken Aziatische mensen. Spreken in no time Nederlands, betalen het zelf(!) of hun Nederlandse partner.... enkele duizenden euro’s, werken zich de schompes in alle (lagere) beroepen denkbaar, en moeten zich vol blijven verantwoorden bij de IND, die op hun beurt via DUO zelfs nu het ONA certificaat nu aan het saboteren zijn.
En dan NU de door de achterliggende overheid geimporteerde soort:
leren niks, dragen niets bij ooit, maar gaan zich nooit boven dierlijke instinkten ontwikkelen. Het is een bezettingsideologie van het westen wereldwijd, nu vrijlijk binnendobberend op hun Troyaanse valse paarden “religie”, onder welke middeleeuwse secte ons hier in verdere belastingslavernij drukt, de witte blanke christelijk/joodse mannelijke Nederlandse Nederlanders haat en minacht tot op hun botten, parasiteren als geen ander, wij meteen in wachtrijen komen te staan bij huizeninschrijvingen, ziekenhuizen, en het Nederlandse onderwijs zo langzaam maakt als de slechtste leerling en dat is niet best. Ik verwijt hen NIKS, ik verwijt het mijn, uiteraard linkse subsidieslurpende en linkse publiekgeldverslaafde “linkse belangengroepjes”, die door onze linkse politieke volksvertegenwoordigers, en die voor rechtse volkstribunalen dienen te worden gesleept en de bajes thuishoren wegens hoogverraad, het in gevaar brengen van Nationale veiligheid, belastingslavernij van het MKB, ZZP, en allen in de kleinere profitsector arbeidszaam, identiteitsuitverkoop, verloedering, een aanslag plegen op de door de witte blanke nederlanders betaalde infrastuktuur, en het roof- en dreigcultuurtje van jongeren tot aan misdadige loverboys toe. En de burka- hyab- en niqaab vrouwen laten door hun pervers e onderdrukkingklederdrachten zien dat ze het met hun islamitische onderdrukking-sekten volledig eens zijn, en is ideologisch geregiseerd eenzelfde uiting alsof men een gestapo SS uniform rondloopt anno 2018.
Maar Nederland heeft hiervoor gestemd, dus er is iets mis met een hoop Nederlanders.
De linkse hersenspoelingen van kinderen in het linkse onderwijssystemen doen uitstekend hun destruktieve “werk”! Stalin had het niet beter kunnen doen.

Katoentje | 18-06-18 | 13:27 | 1

Aziatische mensen?
Turken, Russen, Syriërs, Saudi, Pakistani, Tsjetjenen?

Rest In Privacy | 18-06-18 | 13:37

Sprak laatst mijn neefje die in Dubai zijn Filipijnse vrouw heeft leren kennen. Zij doet ondertussen in Nederland een inburgeringscursus en spreekt/verstaat ondertussen redelijk Nederlands en doet keihard haar best om mee te doen en te integreren en wil elk soort baan die er is aanpakken. Ze zit daar bij die cursus dus met verschillende andere culturen, waaronder wat Afrikaanse regio's.

Ze was in in discussie met een Somalier/Ethiopier en werd boos op iemand diegene de helft v/d tijd niet kwam opdagen en ook nog eens niet willen werken (later). Letterlijk zei diegene dat er geen werk voor hem was en dat het maar weinig meer verdient dan een uitkering, dus waarom moeilijk doen? Sowieso vond diegene het vreemd dat zij als vrouw wilde werken. Nu ik het uit eerste hand heb gehoord van iemand die er tussen zit, bevestigde dit precies de vele verhalen die ik altijd al lees.

Wybe Wabes Abbema | 18-06-18 | 13:16
-weggejorist-
Paaldanseres | 18-06-18 | 13:13 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

@Ethiopië en Somalië: bedankt voor het woord 'qat'. Altijd handig met Wordfeud. Deze bijdrage aan de Nederlandse cultuur mag best eens wat bekender worden.

Joris Draaksteker | 18-06-18 | 13:07 | 1

Vergeet niet de clitweg, een post-feministische straatnaam.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 13:33

Geeft het werkelijke en ontluisterende beeld van Nederland, op papier keurig geregeld, uitvoering rammelt en er is geen sprake van handhaving, dat laatste schijnt een vies woord te zijn.
Dit zie je op allerlei terreinen terug, bij een beetje tegengas wordt er gepolderd of zonder meer toegegeven. Volgens Europese regels zouden wij hier helemaal geen of nagenoeg geen "asielzoekers" moeten hebben, er is tenslotte een verdrag van Dublin en via onze Nederlandse buitengrenzen in Schengen komt nagenoeg geen hond binnen.
Maar dankzij de Ngo en marine ferries en het feit dat Schengen is ingevoerd zonder de buitengrenzen te bewaken en te handhaven ( zijn we weer geen handhaving) wordt Europa overspoeld. Hier heeft geen enkele regering mandaat vOor gekregen tijdens verkiezingen.
Mooie is dat Mutti het vluchtelingenprobleem Europees wil oplossen terwijl ze zelf Het verdrag van Dublin terzijde heeft geschoven en Schengen defacto niet meer bestond en dus zelf hoofd verantwoordelijk is voor de huidige situatie. De overige regeringsleiders buiten een paar Oostblokkers zijn medeverantwoordelijk want zijn er niet tegen in geweer gekomen maar hebben gefaciliteerd.
Met als resultaat dat er clusters van oa Afrikanen afkomstig uit landen waar er geen oorlog is zijn ontstaan die nu niet maar op termijn nog steeds niet in deze maatschappij meekunnen dus eeuwig hun hand blijven ophouden. Dat vinden ze prima want dat is beter geregeld als waar ze vandaan komen, die krijg je echt niet spontaan in beweging. In dit geval moet die West-Europese bril even af en de Afrikaanse of Aziatische bril even op om e.e.a. In het juiste perspectief te zien.
Laat onverlet dat echte vluchtelingen wel geholpen moeten worden, bij voorkeur in de buurlanden. Vietamezen hebben laten zien dat het ook goed kan gaan als je de juiste instelling en motivatie hebt en met reden gevlucht bent, voor die mensen neem ik mijn petje af, die zijn in no time opgegaan in de maatschappij en hebben er wat van gemaakt, dat is top.
Boze oom heeft met de rest van de uitvreters weinig op en is ze liever kwijt dan rijk.

bwanabanjo | 18-06-18 | 13:04 | 3

De golf van gelukzoekers is niet spontaan ontstaan, maar in 1971 al beslist. In dat jaar zijn onder leiding van G.B. geheime afspraken gemaakt. Een document zoals FCO+30+1048 is op internet te vinden, wie dat leest snap veel beter wat er gebeurd.

FreeVogelaar | 18-06-18 | 13:11

"In dat jaar zijn onder leiding van G.B. geheime afspraken gemaakt."

Aluhoedjesgelul. Als, en ik zeg ALS er in 1971 geheime afspraken mbt migratie zijn gemaakt - heb je het trouwens over dat Kalergi gedoe waar ik aluhoedjes altijd over hoor? - is het dan echt aannemelijk dat huidige regeringen van EU-lidstaten, waarvan de meeste regeringsleiders toen nog niet eens geboren waren, nog steeds bezig zijn die "geheime afspraken" na te komen? Voor wie? Ik heb niet de indruk dat Sebastian Kurz zich veel gelegen laat liggen aan die geheime afspraken, of Victor Orban, of de nieuwe Italiaanse regering, of onze eigen Mark Rutte, for that matter.

Nee, ik denk dat de wens echt wel leeft, ook in Brussel, om de massa-immigratie een halt toe te roepen - die deal met Turkije is er een voorbeeld van - alleen, in het bureaucratische Brussel zijn ze te belabbekakt om nou eens de echte maatregelen te nemen, die al minstens 20 jaar overdue zijn, en nationale politici zijn vaak te schijterig om harde maatregelen te nemen, omdat ze bang zijn in ongenade te vallen bij de dominante politiek-culturele elite, de Gutmenschen die het allemaal zo goed met elkaar getroffen hebben in de juiste wijken, scholen, verenigingen, en besturen, en waar wel wandeltochten voor de vluchteling tijdens de Nacht van de Vluchteling worden ondernomen of zoiets, maar waar men migranten verder praktisch alleen van de tv en uit de krant kent.

Dat is m.i. het grote probleem. Een totaal gebrek aan "sense of urgency" bij de boven-ons-gestelden (of het nou in Den Haag of in Brussel is), niet rare, obscure, geheime afspraken uit 1971.

Dr_Johnson | 18-06-18 | 14:00

Dr_Johnson | 18-06-18 | 14:00
Ik begrijp uit uw reactie, u heeft het document niet kunnen vinden, of zelfs niet gelezen. Dat geeft niets hoor, zolang ik dat bewuste document zelf maar bezit en gelezen hebt.

FreeVogelaar | 18-06-18 | 14:19

Die foto in de kop van het artikel is voor mij (en vele andere Nederlanders) "De Foto Van Het Jaar!"
Typische afbeelding van: hoe de blanke (oeps witte) Nederlander zijn woning vertwijfeld probeert te verdedigen tegen brutale indringers

telelezer | 18-06-18 | 13:02 | 3

Staat inderdaad symbool voor de desperate toestand van het land. Alleen mist een Van Aartsen op de achtergrond die goedkeurend toekijkt.

Irnerius | 18-06-18 | 13:08

Maar goed dat zijn deur niet wagenwijd openstaat.

ja,diedus! | 18-06-18 | 13:11

Inderdaad, inderdaad.
Typisch een blanke man die met fysiek geweld een arme -van zijn identiteits-papieren beroofde- vluchteling -uit een land wat 'die blanke' zijn betovergrootvader ongetwijfeld heeft leeggeplunderd- enige vorm van veilig verblijf te gunnen, en/of compensatie te bieden voor het ongemak dat de betovergrootvader van 'ongedocumenteerde' -door het schandelijk gedrag van de blanke betovergrootvader- heeft ervaren.
Dus inderdaad, foto v/h jaar!

Peter-Rissing | 18-06-18 | 15:54

Bananenrepubliek Nederland. Schitters zijn handhaven durven we niet. Burgeroorlog komt er vanzelf wel.

franck7020 | 18-06-18 | 12:59 | 1

Bananen monarchie - excuus is de benaming. Ook de Oranje's vreten al lang fors uit de ruif.

Manfrom_Nam | 18-06-18 | 14:20

Die inburgeringscursussen zijn er niet voor de migranten maar voor de handige jongen om snel rijk mee te worden.
Ondertussen leren de migranten slecht Nederlands van elkaar.
“Iek wil hoersubsidie want die hoer ies doer”

Osdorpertje | 18-06-18 | 12:50

Uit de inburgerings test: "U vult alle gegevens in. U moet sommige gegevens zelf verzinnen."
Gegevens verzinnen.... yeah.... right...

ik_word_gek_in_NL | 18-06-18 | 12:49

Belachelijk. Als iemand 4 keer zakt voor z'n rijexamen geef je ook die persoon toch ook geen rijbewijs "voor de moeite". Het inburgeringsexamen is bedoeld als prestatie-overeenkomst; jij doet moeite om de basis van de Nederlandse omgangsvormen en -taal te leren en de maatschappij geeft als tegenprestatie een plekje en ondersteuning. Dat lijkt me een hele reële overeenkomst. Als je jou kant van de deal niet uitvoert kan je in mijn ogen geen enkel recht ontlenen aan de andere kant van de deal. Dus wieberen.

Defman | 18-06-18 | 12:48 | 1

Het zal je misschien verbazen maar veel mensen krijgen hun rijbewijs nadat zij eindeloos zakken met als excuus/reden faalangst en dan mogen ze vervolgens achter het stuur stappen nadat ze een makkelijker examen afleggen.

koning_betweter | 18-06-18 | 16:30

"Ze kunnen voor hun lessen tot 10.000 euro lenen bij DUO. Als een asielzoeker zijn examens binnen de tijd haalt, hoeft hij het geleende geld niet terug te betalen". WAT??

JackStick | 18-06-18 | 12:40 | 3

Haha, dat gelooft toch niemand.

Curbed Cobald | 18-06-18 | 12:50

Zo zo dat is wat anders dan die Studentjens tegenwoordig die ALLES moeten lenen en ALLES moeten terugbetalen (hoge kamerhuur, hoge studiekosten, en straks OV alleen op school-woon traject).
.
Als ze niet slagen, krijgen ze toch ook geen werk? Hoe betalen ze dit dan terug?

boerk | 18-06-18 | 12:51

Wel geinige instantie dat DUO. In Eindhoven hebben ze een vestiging. Daar staat op een raam geplakt: "Deur is open", maar de deur is bijna altijd dicht. Ze bedoelen: "Deur is niet op slot". Geen wonder dat de klanten niet slagen. In complete verwarring. Zie je wel, het ligt niet aan de goedwillende migrant.

OT: Mijn vrouw kon binnen 1 jaar redelijk goed Nederlands praten en zich overal in ons mooie land redden. Niet omdat het moet, maar omdat ze heel graag wil. De liefde is een grotere drijfveer dan gratis geld dat je toch wel krijgt. Gedogen, mijn hoela.

Peerkeoud | 18-06-18 | 12:53

Terugsturen. Heeft vluchteling zijn paspoort weggegooid? Leg de bewijslast bij de vluchteling, anders gooi je hem met een mooie parachute uit het vliegtuig boven het "vermoedelijke" land van herkomst. Heb je ook geen gedoe met landen die geen onderdanen willen terugnemen.

zeertegendradig | 18-06-18 | 12:37

Dan zal een vak leren er ook wel niet in zitten.

Mr.Crowley | 18-06-18 | 12:37

Niet meer gehinderd door die lastige inburingstoets,
kunnen ze zich dan gaan richten op bv hun apothekersopleiding...
.
NOT!
Dit wordt zo natuurlijk kansloos voor alles behalve levenslange bijstand.
En dat voor veelal mensen uit (relatief) veilige Afrikaanse landen.

hotmint | 18-06-18 | 12:36

In mijn omgeving woont een Russisch meisje van 15 jaar dat nog geen drie jaar in Nederland is. Sprak destijds geen woord Nederlands en spreekt dat nu vrijwel foutloos en bovendien zit ze in 3 VWO. Natuurlijk een beetje aanleg maar bovenal motivatie, zónder integratiecursus. Zij is geen uitzondering maar die positieve voorbeelden komen doorgaans niet uit Afrika.

DasNouJammer | 18-06-18 | 12:33 | 4

Ach beetje in de les aanwezig zijn en qat kauwen

boerk | 18-06-18 | 12:53

Ik heb een uit de VS afkomstige collega. Zij hoefde niet verplicht in te burgeren, maar deed toch de cursus en betaalde dat zelf. Het is echt een hele lieve vrouw, die tussen de moslima's werd gezet die haar bloed wel konden drinken en dat niet onder stoelen of banken staken. Toch heeft ze volgehouden, ondanks ook de lesstof over hoe het uwv werkt, op tijd komen op afspraken, de woningbouwvereniging (ze is een succesvolle werkende vrouw) en dat soort onzin. Ik weet nog dat haar eerste feestje in Nederland bij mij thuis was. Ze had zich voorbereid op een hele avond stilzitten in een stoel met alleen een zuinig kopje koffie en een biscuitje, omdat haar dat bij de inburgering was verteld. Toen bleek dat iedereen een beetje door elkaar heen liep te zuipen en te nassen, was dat voor haar een grote opluchting.

The_iron_boar | 18-06-18 | 12:59

Ik heb collega's gehad die na vier jaar nog steeds geen Nederlands spreken, toch kunnen ze zichzelf uitstekend redden in Nederland (oke, Amsterdam). Die taal hoeft niet perse een probleem te zijn, het is vooral de wil om er iets van te gaan maken. Sommigen kopen zelfs een eigen huis of flatje zonder ooit een woord Nederlands te hebben gesproken. Het gaat hier in mijn voorbeeld om dertig procentiers.

O2Neutraal | 18-06-18 | 13:14
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom hebben we dan überhaupt nog de inburgeringstest? Hetzelfde geldt voor de Sleepwet en andere middelen om betrokkenheid bij terrorisme op te sporen, en vervolgens lezen dat Jihadronselaar Azzedine C. op vrije voeten is. Ik neem aan dat er Kamervragen worden gesteld?

JackStick | 18-06-18 | 12:28 | 2

We hebben inburgeringscursussen om domme Nederlanders te laten geloven dat het wel goed komt.

Mr.Crowley | 18-06-18 | 12:38

Die sleepnetwet is er voor de baantjes. Een inburgeringstest zou nuttig kunnen zijn, maar ze zijn lastig om goed te krijgen blijkbaar. Er staan ook vragen in die u en ik niet goed altijd goed zullen hebben (maw, onzin vragen, maar ze tellen wel mee).

O2Neutraal | 18-06-18 | 13:08

Als je inburgert en Nederlands leert spreken ben je op papier klaar voor de arbeidsmarkt. En dat kan natuurlijk de bedoeling niet zijn, dat was ze niet beloofd. En met dat subsidiecircus hier kan ik ze nog geen ongelijk geven ook. Netto gaan ze er amper op vooruit als ze wel wat gaan doen en dat weegt niet op tegen die zeeen van vrijetijd die je hebt om je knaken hier stuk te slaan...

Graaisnaaiert | 18-06-18 | 12:25 | 2

Goed verwoord, zo is het precies.

Stratum | 18-06-18 | 12:31
-weggejorist-
telelezer | 18-06-18 | 12:35

Als het met hun rijexamen net zo gaat, begrijp ik al die "ongelukken" wel.

The_Black_Knight | 18-06-18 | 12:24

Nederland anno 2030. Een land vol met ghetto's, waarvan de bewoners elkaar regelmatig in de haren vliegen. En de paar autochtonen mogen ze verzorgen.

Billy24 | 18-06-18 | 12:20 | 1

Fokken als konijnen, ze hebben toch ook niets anders te doen.

boerk | 18-06-18 | 12:54
-weggejorist-
The Hungarian Dutch | 18-06-18 | 12:18 | 2

Nog een geluk bij een ongeluk dat deze quatkauwers zich volgens de deskundigen nauwelijks met de lokale bevolking mengen....

BoerinFrance | 18-06-18 | 12:16

Ik stel voor dat de redactie van GeenStijl alle reaguurders de inburgeringstoets laat doen om te bepalen of zij al dan niet hun bijdragen op dit forum mogen geven. Om alvast te oefenen: www.inburgeren.nl/examen-doen/oefenen.... Ik ben benieuwd naar het slagingspercentage. Daarbij wil ik wel aantekenen dat over het algemeen hier op een goed niveau geschreven wordt. Taalkundig dan, want inhoudelijk is het soms bagger.

Mannes | 18-06-18 | 12:16 | 5

mannes, ik heb vanaf men 4e de inburgeringscursus gevolgd.. tot mijn 20e. ze noemen het school en ook verplicht anders leerplichtambtenaar met boetes voor mijn ouders.. voor men 4e vanaf dag 1 inburgeringsbasislessen thuis in men moers taal.

als je zo graag in een land je wilt vestigen is het niet meer dan normaal dat je heel snel zorgt de taal te spreken, inburgeringlessen zijn ongeveer een 20 uur per week, dan blijft er nog voldoende tijd over om zelf actief te zoeken en te vinden de taal snel eigen te maken.. Helaas ontbreekt het daar veelal aan. Het is 20 uren school en zo lang mogelijk volhouden. Want eenmaal een certificaat is namenlijk dat je aan de slag kunt...

fikkieblijf! | 18-06-18 | 12:38

@fikkieblijf! Als je vindt dat mensen zich de taal eigen moeten maken, waarom gebruik je dan zelf geen hoofdletters? En waarom schrijf je dan 'men' waar je m'n of mijn bedoelt? En waarom gebruik je niet bestaande woorden als 'namelijk'? Behoorlijk beroerd en achterlijk voor iemand die claimt 16 jaar onderwijs te hebben gevolgd.

The_iron_boar | 18-06-18 | 13:04
-weggejorist-
De musso linie | 18-06-18 | 13:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vond het eigenlijk al discriminerend dat er een inburgeringscursus gedaan moet worden. Waarom niet gewoon die mooie mensen accepteren zoals ze zijn? Die brengen toch al hun prachtige sterkten al mee voor ons. Wij kunnen daar nog zo veel van leren. Het zou juist omgekeerd moeten zijn!!!

Curbed Cobald | 18-06-18 | 12:13 | 1

Lol

Rest In Privacy | 18-06-18 | 12:29

Volkomen absurd, die kunnen echt na 4x zakken totaal niets voor dit land betekenen. Zeker niet wanneer ze het Nederlands niet machtig zijn. Retour afzender graag!

Jan, Leiden | 18-06-18 | 12:10 | 1
-weggejorist-
De musso linie | 18-06-18 | 13:36

Waar blijven de namen en adressen van de "welkom" ondertekenaars? Ik vond het initiatief van de Belgen prima en het verdient navolging. Deze 3000 uitvreters kunnen zich bij de Gutmenschen melden voor kost en inwoning. De vrouw des huizes mag met haar kroost (m/v) uitgewoond worden. We moeten tenslotte wat overhebben voor de minderbedeelde zankbakkier.

Frau Merkel | 18-06-18 | 12:10

Typisch weer natuurlijk die haat voor het eigen land van de gemiddelde Nederlander.

Zoiets simpels als normaal spreken wordt al lastig wanneer je een laag IQ hebt. Luister bv maar eens naar het belachelijke taalgebruik van veel negers in Amerika die Engels als moedertaal hebben. Dat wordt dan "cultuur" genoemd.

Gibbon | 18-06-18 | 12:08 | 1

Hmm, dat was eerder toch ook wel beter. De zogenaamde muziekbranche heeft niet veel goede voorbeelden voortgebracht.

Curbed Cobald | 18-06-18 | 12:15

Nu dit algemeen bekend is, zal de motivatie van inburgeraars om de toets goed te volbrengen verminderen. Een verkeerd signaal. De cursus is blijkbaar slechts een inspanningsverplichting.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 12:08

Die lui uit de hoorn van Afrika zijn gewoon te lui

van Dam | 18-06-18 | 12:04

Om het milieu te sparen kunnen ze zo bij artsen zonder grenzen aan het werk, als roeiers over en weer.....

Mazoeza | 18-06-18 | 12:00 | 1
-weggejorist-
De musso linie | 18-06-18 | 13:37

Wat maakt het uit, de belastingbetaler (U dus) betaald toch wel.Iemand nog een Huis Miele en en gratis Zorgverzekering?

FreeVogelaar | 18-06-18 | 12:00

Parrallellburgeringsexamen

Knufter | 18-06-18 | 12:00

Oh nee. Wat een ramp. Dit beïnvloedt ons land echt enorm. Ophef. Trauma's. Tering zeg. Wat een gezeik.

DeZitzak | 18-06-18 | 11:57 | 2

Nee .. het beinvloedt ons land inderdaad niet enorm en er is ook niemand die dat beweert, maar als de inburgeringstoets dan kennelijk een lachertje is , dan had dat stel weekdieren die dat hebben uitgerold er niet aan moeten beginnen.

daytripper | 18-06-18 | 12:02

Dus, als een rus hier wilt komen werken dan mag deze een visum aanvragen. Maar rusland *boeboe* dus afgewezen, ook al was dit een techneut die wel iets kon bijdragen.
.
Maar die lamzakken halen we per boot op, krijgen zonder tegenprestaties huis, geld en papieren.

boerk | 18-06-18 | 12:58

Maar wel RACISME! en UITSLUITING! roepen als je nergens aan een baan komt, omdat je geen Nederlands spreekt, je geen uitkering en subsidies krijgt omdat je niet kunt lezen welke instanties en procedures je moet doorlopen.
Dat is allemaal de schuld van de systematische onderdrukking door het witte patriarchaat. Maar o wee als je zelf iets moet.

ratelaar | 18-06-18 | 11:47 | 3

Nederland is zelf destructief. In de psychiatry wordt jevdan doorgaans opgenomen en in een dwangbuis gezet.

Alleycat | 18-06-18 | 11:59

Ach, de taal hoef je helemaal niet te spreken om te beginnen met graaien. In Nijmegen tenminste niet. Hier alle officiële tips & tricks voor de diverse apothekers in vier talen (behalve Nederlands uiteraard): welcometonijmegen.nl/nl/

Dubbelpunt | 18-06-18 | 11:59

Klik trouwens voor de gein ook ff het menu open om te zien wat er allemaal aan gratiesj geld wordt aangeboden door den Neederlandschen deuggeilers.

Dubbelpunt | 18-06-18 | 12:04

Tja met een handboek voor Turkse vrouwen woonachtig in Nederland uitgegeven door de Turkse overheid schiet het ook niet echt op met de integratie.

deventer.bk.mfa.gov.tr/Content/assets/...

Dutch_Holland | 18-06-18 | 11:46

De pensioengerechtigde leeftijd stijgt- en de WW-duur en hoogte daalt rechtevenredig met het aantal kansloze, ongeschoolde gelukszoekers uit Afrika dat hier hartelijk wordt binnengelaten. In het kader van de gezinshereniging en hun vruchtbaarheid, worden dat er uiteindelijk 5x zoveel, en je kan er vergif op innemen dat die allemaal op zich ook weer kansloos zijn. En wie gaat dat uiteindelijk allemaal betalen?

ib000193@xs4all.nl | 18-06-18 | 11:45 | 2

Doe eens een gok.....

LoesjeP | 18-06-18 | 11:47
-weggejorist-
De musso linie | 18-06-18 | 13:38

Woon zelf in Subsahara: vlieg altijd via Ethiopie waar niks aan het handje is en zie dagelijks reclame op Canal+ over vakantiebestemming Eritre.

truiz | 18-06-18 | 11:43

Oh, hadden we dat geweten dan hadden we niet 4000 euro aan Nederlandse les en verdere kosten besteed voor mijn partner die dus wel de moeite heeft genomen en na 4 maanden slaagde voor én het inburgerings- én het staatsexamen en na 5 jaar beter Nederlands spreekt dan de gemiddelde turk of marokkaan (met engels accent weliswaar).

gijsbert1308 | 18-06-18 | 11:40 | 2

ja, dat is het idiote ervan.. net als met alle andere idiote aanpassingen die tot stand zijn gekomen doordat men in Den Haag niet de oorzaak van het probleem aanpakt maar alleen aan schijnbare symptoonbestrijding doet. Handhaven is ook zo'n ding...

fikkieblijf! | 18-06-18 | 11:48

Kunnen we niet aan beginnen. Mensen die echt hun best doen. Niet zielig genoeg.

Omebert | 18-06-18 | 11:49

Niet ingeburgerd=geen burger. Dus tijdelijk op bezoek. Daar gelden de faciliteiten niet die voor welingeburgerden geldt. Geen uitkering, huis, bedbadbrood. Dus maken dat je wegkomt. Doei.

Jos Tiebent | 18-06-18 | 11:40 | 2

dat denkt die groep 'we are here' ook. En we hebben gezien hoe onze politiek en wethandhavers daarmee omgaan... mwahaha

fikkieblijf! | 18-06-18 | 11:49

Ja , dat kun je hier wel vrolijk tijpen , maar meer dan wisfull thinking is het helaas niet .

daytripper | 18-06-18 | 12:08

De eu betaald mensensmokkel met uw centjes.
Onder de de(n)kmantel van kijk ons eens gutt sein...

Kanarie_Geil | 18-06-18 | 11:39

Dankzij onze laffe politici en het kankergezwel EU zitten wij mooi met de gebakken peren. Arm Nederland !

HardwerkendeBlanke | 18-06-18 | 11:39

Toen de Thaise vriendin van een collega hier 3 maanden zou komen voor een vakantie,moesten hij en z'n vrouw garant staan en een aparte ziektekostenverzekering afsluiten. Allerlei ambtenaren die moeilijk deden.Maar ja,gewoon een werkende Thaise,die had gespaard en werkende Nederlanders,niet zielig,niet woestijnafgodisch....

LoesjeP | 18-06-18 | 11:39 | 2

had ze dan ook aangemeld als asielzoeker!! in Thailand is het best in sommige gebieden heel gevaarlijk voor vrouwen.. na 3 maanden had de IND geconcludeerd dat er niets aan het handje was..

fikkieblijf! | 18-06-18 | 11:50

Uw collega heeft een ruimdenkende echtgenote dat hij zijn Thaise vriendin mag laten overkomen.

Berbaar | 18-06-18 | 11:51

Geweldige foto. Zielig voor die jongen rechts. Maar zijn vader, landverradende oud-VVD-wethouder Eric "Hoe-meer-asielzoekers-hoe-beter" van der Burg, vroeg er ook wel een 'beetje' om.

Taggart | 18-06-18 | 11:34 | 1
-weggejorist-
De musso linie | 18-06-18 | 13:41
-weggejorist-
ED-209 | 18-06-18 | 11:33 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Iedereen weet toch dat Latijn de taal is waarin apothekers worden opgeleid. Waarom zouden ze dannog Nederlands leren.

Zatkniss | 18-06-18 | 11:32

Ik ken een aantal niet-vluchtelingen die op dit moment bezig zijn met de inburgering en kan bevestigen dat er met de pet naar gegooid wordt door een hoop Syriërs. Er zitten er inderdaad ook wel tussen die wel gewoon hun best doen en die zijn dan ook sneller klaar dus het beeld is wel een beetje vertekend.

Het probleem is dat deze vluchtelingen, die vaak 90%(+) van de klas vormen, de boel ook vertragen voor de rest. Een kennis is bijna een jaar lang bezig geweest met een cursus en heeft een groot deel daarvan les gehad over hoofdletters, punten en komma's en het alfabet, terwijl die regels in haar taal gewoon exact hetzelfde zijn, helaas woont ze in een dorpje en zijn er gewoon geen andere cursussen die ze kan volgen.

Terra | 18-06-18 | 11:31 | 1

Er zijn genoeg E-learning scholen die via Skype lesgeven. Lekker in je eigen tempotje en geen gezeik om je heen.

Steakduboeuff | 18-06-18 | 12:06

Zo de untergang van het inmiddels opgeheven holland gaat nog sneller dan dat ik al dacht.
Maar ja wat wil je anders met 128 zetels voor de untergang en 22 zetels tegen de untergang.
En dan heb ik de uitslagen van de pakweg laatste 20 jaar aan nepverkiezingen nog geeneens mee geteld.

komtdatschot | 18-06-18 | 11:30

Uitkering staken en woonruimte leegmaken.

Parel van het Zuiden | 18-06-18 | 11:28

7 van de 10 Nederlanders zouden de toets ook niet halen. Geen probleem dus.

DrumPiet | 18-06-18 | 11:28 | 2

Maar die hebben de Nederlandse cultuur in hun bloed. Dit “bloed” heeft ervoor gezorgd dat we een welvarend en rijk land zijn. Het luie Afrikaanse/midden oosten bloed wil vooral meeprofiteren van onze rijkdom, zonder zelf veel positiefs toe te voegen.

Dutch_Holland | 18-06-18 | 11:33

Drumpiet. Dat zijn al Nederlanders dus die hoeven dat niet. Belachelijke opmerking . Jij zou de toets zeker niet halen, maar jij mag toch ook blijven.

beau van rtl | 18-06-18 | 11:55

Ik heb 3 keer gesolliciteerd, wordt ik nu ook vrijgesteld van sollicitatieplicht zodat ik lekker in het theehuis kan hangen?

NaughtiusMaximus | 18-06-18 | 11:27

Lijkt me meer een bewijs van gebrek aan inspanning. Bij 4de keer gewoon direct teruggooien naar landvan herkomst en nooit meer gezinshereniging.

En als ze daar doodgemarteld worden, zullen ze gewoon werken aan inburgering ipv terugstruren te riskeren.

Ook als de hoofddoek het wel haaltben de baardaap het niet, of andersom, gewoon falenden teruggooien. Als ze al weigeren in te burgeren worden het nooit nuttige burgers.

Gloweye | 18-06-18 | 11:27

In ons mooie Nederland is alles mogelijk. Als niet snel iemand de leiding neemt zie ik het somber in. We moeten eerst van die monarchie af.

beau van rtl | 18-06-18 | 11:25 | 2

De PH-KBX staat al startklaar om naar Argentinie te vliegen.

Glasgow Argus | 18-06-18 | 11:32

Glasgow Argus. Ach, waar ze heen gaan is niet het probleem en dat vliegtuig mogen ze ook meenemen. Ik heb verder niets tegen die lui en ze hebben inmiddels geld zat om zichzelf te redden voor de komende tien generaties. Maar een monarchie in deze moderne tijd werkt door nepotisme, corruptie in de hand. Verkeerde mensen komen op belangrijke posities waar ze totaal ongeschikt voor zijn. Door de monarchie hebben we een meisje uit Argentinië, uit een heel verkeerd nest, als koningin van ons mooie Nederland. En een andere koninklijke hoogheid , prinses mabel van oranje, allemaal onduidelijke figuren, die klauwen vol geld kosten en waar wij als volk niets in te zeggen hebben. Prinsen in aandelen, prinsen in het vastgoed, prinsen in multinationals, prinsen in het bankwezen en noem zo maar op Deze gassies zitten er niet vanwege hun kwaliteiten, maar om hun achternaam. Het volk wil dat allemaal niet, maar wat doen we er aan.

beau van rtl | 18-06-18 | 11:48

Ach. Wel eens met deze materie te maken gehad hebbende, kan ik alleen maar concluderen dat het een wondertje is dat immigranten nog wel eens inburgeren, niet dank zij maar ondanks dit soort cursussen. Ik ben er op zich niet tegen om het na 4 mislukte pogingen en aantoonbare inspanning er maar bij te laten. Zolang ze een vluchtelingenstatus hebben, of kunnen laten zien dat ze verder wel hun eigen broek op kunnen houden.

Muxje | 18-06-18 | 11:25

Dat moet haast wel een cursus zijn van 1+1= ??????????????oke onder de 100 is ook goed. Oke de vluchtelingenmaffia zit tot in de hoogste bomen van ons land.
Ik ga bij de ons aangesmeerde "apothekers" dus geen medicatie halen .

gerrie de perrie | 18-06-18 | 11:25 | 1

Het concept “apotheker” heeft voor immigranten een totaal andere betekenis dan voor ons. In het gunstigste geval gaat het om medicijnmannen van de M’Bwoelie-Bwoeliestam. En die dragen geen witte jassen.

Nivelleermarionet | 18-06-18 | 11:32

Sambal bij?

postmodernismisdead | 18-06-18 | 11:23

Vaak is er bij de migrant geen wil aanwezig om te integreren. Ze komen alleen naar Nederland om te profiteren van ons sociaal stelsel.

Het onderstaande is uit het artikel: "“Nederland zal heel ander land worden” van de Telegraaf.

"Wat bovendien vaak over het hoofd wordt gezien, is dat nieuwkomers voor het grootste deel afkomstig zijn uit dat eerder genoemde Afrikaans-islamitische cluster.

„Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster.

Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn. Linkse mensen denken dat als we nu maar aardig en tolerant zijn, dat die nieuwkomers zich vanzelf tot liberale burgers zullen ontwikkelen. Maar dat is natuurlijk onzin. Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden.

De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden.

En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?”

Kaskensj | 18-06-18 | 11:23 | 1

Linkse mensen vinden het juist heerlijk als er tegen onze heilige huisjes wordt geschopt, er aan onze stokpaardjes wordt gezaagd, en onze cultuur bespuugd wordt. Een “uitdaging tot herijking” noemen ze dat dan. Het binnenhalen van grote aantallen andersculturigen past daar prima in. Niet dat dit de hoofdreden is voor het aanjagen van immigratie - het zal wel gewoon om de lucratieve zieligheidsindustrie en de onuitroeibare linkse bemoeidrang gaan - maar het is wel een prettige bonus om die zelfgenoegzame rechtsburgerlijke Ikea-shoppers zich eens lekker ongemakkelijk te zien voelen.

Muxje | 18-06-18 | 11:30

Mijn overbuurman is 4x gezakt voor zijn vliegbrevet, maar mag desondanks de lucht in met een Airbus, want hij heeft genoeg laten zien dat vliegen zijn passie is.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 11:22

Dat laatste is een Yernaz Ramautarsing-argument, waar ik het overigens geheel mee eens ben.

Peter-Rissing | 18-06-18 | 11:20

Als ik naar Canada ga verhuizen, moet ik eerst en cursus Engels enz. volgen die ik zelf moet betalen. Als deze astronauten, apothekers en ingenieurs die nog nooit een boek behalve de koran hebben gezien naar Nederland verhuizen gaan ze op hun luie krent zitten te wachten totde overheid 10 uitnodigingen voor een inburgeringscursus heeft gestuurd, om vervolgens nooit op te koemen dagen want het hele Nederland interesseert ze geen kloten. En de formuliertjes voor een oetkering hebben ze op de drijvende tobbe van m.s. Welkom Thuis al in laten vullen.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 11:18

Zelfs deze fucking cursus moeten wij betalen ugh

Repetitive Beats | 18-06-18 | 11:16

Het hele onderwijs is een vergaarput van "als het er maar een beetje op lijkt".
Je hoeft het niet echt te kennen of te weten, veel te moeilijk, dat moet je ruim zien.
Maar ja als slappelingen moeten oordelen over slappelingen dan kun je resultaat op je klompen aftellen.
Het rapportcijfer 5,3 is meer dan 5,25 dus afgerond een 5,5 en dat is afgerond een 6je, dus je bent geslaagd.
Nederland verarmt met de dag en is daar kennelijk zeer trots op. How the west was lost.

Memek | 18-06-18 | 11:16 | 2

Inderdaad, wanneer stoppen we deze slappe vernietigende zooi die sinds Den Uyl ons land tot een gratis pretpark heeft laten uitdijen en waar steeds minder WERKENDE mensen de volle prijs voor moeten betalen

hagelkruis | 18-06-18 | 11:28

Klopt. Zo gaat het ook in het middelbaar onderwijs. Stel, het PTA cijfer is een 7, het eindexamen is een 4, dan is dat samen 11, dus gemiddeld 5.5 en dat is dan een voldoende. Maar een 4 halen op je eindexamen zou direct exit moeten betekenen. Dan heb je het dus niet gehaald.

Vrouwtje_haram | 18-06-18 | 11:38

Idee:
Kosten van immigratie en EU UIT de belasting halen en als aparte nota aan de Nederlander versturen.
Kijken hoe snel het is afgelopen met die ellende!!!!

goedrechts | 18-06-18 | 11:16

Onzincursus gaat nergens over. Direkt aan het werk, dat werkt.

glaaf | 18-06-18 | 11:14 | 1

Welke werkgever zou daar zijn broek aan willen scheuren?

Libertinowitz | 18-06-18 | 11:15

Geert heeft wel een punt dat Nederlanders worden gediscrimineerd.
Moet u maar eens niet aan de vele eisen voldoen. Dan volgen boete, sanctie en straf.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 11:13 | 2

En dan dit: een "vluchteling" kost ons, volgens een overigens nooit bevestigde berekening, € 36.000 per jaar.
Een AO-er krijgt als dank voor 40+ jaar bijdragen aan de samenleving € 15.206,36 per jaar (inclusief vakantiegeld waar je niet van op vakantie kan maar eindelijk eens wat nieuwe kleren kan kopen).

Daar krijg ik toch een ongemakkelijk gevoel bij.

Here's Freddy | 18-06-18 | 11:35

AO-er is natuurlijk AOW-er.....

Here's Freddy | 18-06-18 | 11:36

Dit is de omgekeerde wereld.

Welkom op planeet Aarde.

Nacho_Vidal | 18-06-18 | 11:13

op zich niet verkeerd om dan maar gewoon ontheffing te geven. ze kunnen vaak niet lezen of schrijven in de eigen taal laat staan dat je dan door deze inburgeringsscholing kan komen. kost klauwen met geld en je kunt ze beter dan met hun klauwen aan het werk zetten, hoeven ze niet na te denken, hoeven ze niet te lezen en ergo.. ze zitten dan met zijn allen bij elkaar in een sociale werkgelegeheidsproject. Hup achter de lopende band, groenvoorziening, achter de vuilniswagen, legio aan mogelijkheden. 1 ding moet dan wel snel veranderen.. de uitkering! stoppen met scholing en 40 uur aan het werk voor de uitkering.. niet willen werken, dan geen uitkering maar voedselbonnen, de gemeente betaald de noodzakelijke kosten om erger te voorkomen zoals van huur, energie en ziektekostenverzekering. Uiteraard geen huur en zorgtoeslag verstrekken maar lina recta verrekenen met de Gemeente die de zorg tijdelijk overneemt, als je echt alles eraan doet om vooral maar niet zelfstandig je te kunnen redden in dit land dan ook geen verantwoordelijkheid geven over het levensonderhoud.. want daar gaat het meestal helemaal mis..

fikkieblijf! | 18-06-18 | 11:13 | 6

De oplossing is pas geld krijgen na een tegenprestatie, die tegenprestatie is werk (want dan ook, niet werken, geen geld). Hoe simpel wil je het hebben?

pibasso | 18-06-18 | 11:25

@Nacho_Vidal
Dan ontstaat er een shuttle service naar Nederland toe. Met korting voor een 10-rittenkaart. Da’s pas win-win.

Nivelleermarionet | 18-06-18 | 11:25

Nacho-vidal, het gaat om eritrears en ethopiers.. die hebben allemaal recht op asiel in dit land.. omdat ze in eigen land hup de dienstplicht in gaan en/of geen vreten hebben als ze niet met de handen wapperen.. en er komen er nog veel meer deze kant op. Het zijn de lastpakken van die landen en die landen willen hun lastpakken niet terug echt niet.. sterker nog, deze asielkrijgers worden benaderd door hun eigen leiders om vooral wat geld over te maken anders hebben ze nog familie die daar even een bezoek krijgen.. die landen willen hun lastpakken en verdienmodel absoluut alleen terug als de EU er fors geld bij legt.. zoals ooit de verdragen met Marokko tot stand zijn gekomen en we nog steeds verplicht zijn na een halve eeuw Marokkaanse families eeuwig te voorzien van kinderbijslag, kindgebondenbudget en andere sociale uitkeringen.

fikkieblijf! | 18-06-18 | 11:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Wij wachten met spanning op een nieuwe regering die er wel wat mee doet

blackrider | 18-06-18 | 11:13 | 1

Ja , dat is tijdens de afgelopen tweede kamervekiezingen wel gebleken.

miff | 18-06-18 | 11:18

werkelijk? echt? Dus als ik al m'n geld op maak maar wel belasting probeer te betalen maar het lukt niet dan is het ook goed? Dit land he.......

Rico den Hollander | 18-06-18 | 11:12

Als ze maar de juiste recepten uitgeven aan de balie, dan kan de rest wel met handen en voeten hoor! Muggenzifterij die taalbeheersing. Alsof het quatkauwers zijn. We praten apothekers, cultuurverrijkers, graag die verhaallijn volgen. Anders nepnieuwsmelding aan de broek

Kladderadatsch | 18-06-18 | 11:12

Zou hetzelfde voor rijbewijzen gelden?
Cursisten die 600 lesuren hebben gevolgd en 4 keer zijn gezakt voor hun rijexamen, kunnen daar ontheffing van krijgen. Ze hebben zich dan genoeg ingespannen en de overheid legt zich er bij neer dat de drempel voor hen te hoog ligt.
Of zou het dan ineens anders liggen?

miff | 18-06-18 | 11:12 | 2

Vroeger wel, min of meer. Na een aantal keer zakken mocht je examen doen bij Rijkswaterstaat of zo, en daar slaagde je nog als de fietsers die je had aangereden nog enigszins op eigen kracht verder konden kruipen. Bestaat dat examen nog steeds?

Muxje | 18-06-18 | 11:21

@Muxje Je rijdt af bij CBR zelf na 4 keer. Daar krijg je een professionele rij- instructeur. Het gaat er daarbij om, dat je kan laten zien dat je veilig rijd en de basisvaardigheden beheerst. Het CBR gaat namelijk echt niet zomaar mensen de weg opsturen die niet kunnen rijden. Wel is het zo, dat je voor kleine schoonheidsfoutjes (Bijv. motor een keer laten afslaan) niet meteen gezakt bent.

zeertegendradig | 18-06-18 | 12:29

Als er geen massamigratie was hadden ze de basisbeurs niet af hoeven schaffen en dan was studeren gewoon betaalbaar gebleven, net zoals huisvesting gewoon betaalbaar was gebleven. Beseffen al die links stemmende hbo-ers en universitaire studenten niet dat ze hun loopbaan beginnen met een studieschuld die ze niet hadden hoeven hebben?

osolemio | 18-06-18 | 11:11 | 7

Nee, veel van hen helaas niet. Zieligheid en emotie...

O2Neutraal | 18-06-18 | 11:31

@ NV_2017
Ik had recent een ex-studente van eind 20 op sollicitatiegesprek die haar eerste volwassen ban had gevonden bij het COA. Zij kreeg na haar eerste jaarcontract een vast contract aangeboden, maar die heeft zij geweigerd. Zij vertelde mij dat zij al haar linkse idealen binnen 1 jaar was kwijtgeraakt. Ik heb verhalen van haar gehoord waar mijn broek figuurlijk van afzakte. De chaos bij het COA is groter dan wij en de boven ons gestelden in Den Haag ons willen doen geloven.
Er is werkelijk niets wat goed gaat en het meest bizarre is welke eisen bijvoorbeeld minderjarige statushouders stellen aan wonen. Die willen allemaal niet met zijn vieren in een eensgezinswoning, de woning moet alleen voor 1 persoon zijn. Bizar!

pibasso | 18-06-18 | 11:35

pibasso | 18-06-18 | 11:35
Zo rolt de derde wereld, opportunisme is daar reuze normaal, het is een van de manieren waarmee men daar in leven blijft. Het heeft ook niets met moraal te maken, het is er universeel. Nederlanders weten vaak niet hoe je daarmee omgaat, ik begrijp het soms nu nog niet.

Er zijn studies naar gedaan en het is een gunstige strategie blijkt daaruit, dus we hoeven er niet gek van op te kijken.

O2Neutraal | 18-06-18 | 11:39
▼ 4 antwoorden verborgen

3000 profiteurs, maar in werkelijk minstens het tienvoudige hiervan, hebben bewezen dat ze na 4 examens zich nog steeds geen bal interessert over Nederland, behalve oetkering, recht op huis plus mieles en hoe haal ik zo snel mogelijk het halve dorp hierheen. Dàt begrijpen ze allemaal wel.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 11:10 | 2

ja, en de methode van .. dat typen ze door via hun iphone aan het land van herkomst...

fikkieblijf! | 18-06-18 | 11:15

Profiteurs? Bedoelt u misschien parasieten? /Google mode off

Nivelleermarionet | 18-06-18 | 11:19

Goed opgemerkt door Spartacus:
De Vietnamezen van VROEGER.

Die zijn inmiddels geen Vietnamees meer, maar Nederlander.
Kijk, zo doe je dat.
Familie van mij begeleidde lang geleden een Vietnamees gezin. Ging als een tierelier.

Als je geen problemen wil maken komen die er ook niet!

Gajus | 18-06-18 | 11:08 | 2

De vietnamezen kunnen het woord "werken" in ieder geval spellen.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 11:14

En ze weten wat "je aan de wet houden" betekent. Jongens, meer is niet nodig!

Gajus | 18-06-18 | 11:19

Zolang wij als bevolking niet fysiek in opstand komen, blijft deze ellende bestaan.

Diegene die aangepakt moeten worden zijn zij die zich verschuilen op de ministeries en onderuit gezakt in de tweede en eerste kamer hangen (de allesweters die dagelijks de mensen op straat raadplegen volgens eigen zeggen).

Zij zijn de vijanden van de autochtone bevolking en dit onkruid dien je bij de wortel te bestrijden.

von Amsberg | 18-06-18 | 11:08

Als het migranten zijn en ze voldoen niet aan de voorwaarden en het is bekend waar ze vandaan komen... dan is het toch simpel? Dan zal het afscheidscomité hen enthousiast uitzingen. Goede reis terug naar jullie land!

Rommelende Onderbuik | 18-06-18 | 11:08 | 1

"... en het is bekend waar ze vandaan komen... dan is het toch simpel?"

Het zou simpel moeten zijn, maar de overheid schermt constant met het feit dat landen van herkomst weigeren om hun eigen onderdanen terug te nemen. Dáár moet m.i. EU-breed prioriteit nr 1 van gemaakt worden. In Brussel moeten ze met een Plan van Aanpak komen dat al die stoffige stinklanden keihard de financiële duimschroeven aandraait als ze blijven weigeren. Al die landen zijn op een of andere manier - meestal op vele manieren - financieel afhankelijk van het westen (ze willen graag veel landgenoten hier in de diaspora hebben, want die mensen gaan harde euro's overmaken naar familie in het thuisland en dat zijn inkomsten voor zo'n land - gemiddeld ca 3x zoveel als ze aan ontwikkelingsgeld ontvangen, las ik een tijdje terug).

Zo'n nieuw beleid, in combinatie met het bewaken van de buitengrenzen - en dan bedoel ik écht bewaken: op de landsgrenzen hekken á la Victor Orban, marineschepen die al die opblaasboten terugslepen naar de Afrikaanse kust, in beslagname van NGO schuiten zoals die Aquarius zodra ze een EU haven binnenlopen met "levende have"), dan zijn de tsunami's wellicht te keren. Zo niet, dan zullen we in de toekomst vaker, misschien wel permanent, aantallen derdewereldlanders binnen krijgen zoals in 2015.

Dr_Johnson | 18-06-18 | 11:38

Inburgeringscursussen en inburgeringsexamens zijn ook alleen maar ingesteld om duizenden linkse plakpiemols (m/v/o) en hun vrinden van een goed overheidsinkomen te voorzien op het hogere niveau.
Hooggeschoolde arbeiders in de Asielindustrie. Met baangarantie en uitstekende secondaire arbeidsovereenkomsten.

Eisen stellen aan geleverde arbeid lijkt mij in deze industrie een contractverbrekende vertrouwensbreuk van de kant van de werkgever, waarvoor diep in de buidel getast moet worden.

Jan Passant mk2 | 18-06-18 | 11:07 | 2

Klopt. Omdat mijn Aziatische vrouw een paar jaar geleden naar NL kwam heb ik het hele circus van dichtbij mogen meemaken. De hele procedure rondom inburgering is volslagen ondoorgrondelijk en hangt van de willekeur van een leger ambtenaren bij IND en DUO aan elkaar. Er worden gigantische bedragen in rondgepompt, het is een complete industrie waar de broodwinning van 10.000en vanaf hangt..

NV_2017 | 18-06-18 | 11:11

NV_2017 | 18-06-18 | 11:11
Waar een klein land toch groot in kan zijn.

Curbed Cobald | 18-06-18 | 12:18

"Dat zakken heeft geen gevolgen voor hun verblijfsvergunning, ze kunnen in Nederland blijven."

Volgens mij heeft helemaal niets ooit gevolgen voor een verblijfsvergunning. Die figuur die de ruiten van dat joodse restaurant in Amsterdam aan gruzelementen sloeg, ik hoor niets meer over hem, maar durf te wedden dat hij nog gewoon in Nederland zit. Die messentrekker hier bij mij in Den Haag op 5 mei, die 3 mensen neerstak, zal hooguit "behandeld" gaan worden voor zijn "verwarde" gedrag, maar eruit gepleurd worden? Dat is zielig.

Er is maar één ding dat helpt: grenzen hermetisch dichttimmeren, in de zin dat er geen asiel meer wordt verleend elk jaar aan vele duizenden klaplopers die op de bonnefooi hier naar toe komen, "Asiel" roepen, die vervolgens voor iets meer dan de helft meteen een verblijfsvergunning krijgen (een beetje vrijblijvend inburgering moeten doen), en de andere, afgewezen helft gaat daarna 6 of 7 jaar procedure op procedure stapelen, raken uitgeprocedeerd, vertikken het om terug naar hun eigen land te gaan, en mogen uiteindelijk in de meeste gevallen óók blijven.

Dat moet helemaal afgelopen zijn, finaal. Wil je je in Nederland vestigen, dan regel je dat maar bij de Nederlandse ambassade in je eigen land, waar beoordeeld zal worden of je hier een goede kans hebt in eigen levensonderhoud te voorzien, of je iets komt "brengen" in economische zin, ipv alleen maar komen halen. Dan valt natuurlijk 98% meteen af, en heb je hooguit enkele tientallen immigranten per jaar die zich hier vestigen en waar je wat aan hebt.

Dr_Johnson | 18-06-18 | 11:06 | 3

Helemaal met je eens. Ik merk trouwens wel dat dit besef langzaam maar zeker bij steeds meer mensen doordringt. Op een verjaardag afgelopen weekend gaven zelfs een paar doorgewinterde GroenLinksers na enig doorvragen schoorvoetend toe dat de grenzen eigenlijk dicht moeten omdat het huidige beleid onhoudbaar is. En er was niet eens zo heel veel voor nodig om ze die uitspraak te ontlokken. Ze zeiden er natuurlijk wel eerst voor dat ze "hele tolerante mensen" zijn, .......

Maar Baudet of Wilders stemmen is duidelijk een brug te ver voor deze mensen, dat zullen ze nooit doen, ook al weten ze dat andere partijen willen doormodderen op de huidige weg. En daar ligt precies het probleem: zodra dit soort mensen eindelijk beseft dat ze hun politieke voorkeur moeten aanpassen, is het te laat.

KlunsJohannus | 18-06-18 | 11:12

"Wil je je in Nederland vestigen, dan regel je dat maar bij de Nederlandse ambassade in je eigen land, waar beoordeeld zal worden of je hier een goede kans hebt in eigen levensonderhoud te voorzien"

Dat is al zo, maar je moet je realiseren dat dit soort wetten niet gelden voor asielzoekers, EU bewoners, of kandidaatstaten van de EU (ie. Turkije). Er zijn weinig asielzoekers die Nederland direct binnenkomen. Komt allemaal via EU. Als je dat niet wil moet je eerst de EU hervormen of uitstappen. Zelfs een partner uit een arm land in Afrika halen kan eenvoudig via de EU, Google maar eens op EU-route.

Maarrr... de wet zoals jij die beschijft bestaat wel al. Dit wordt al vooraf geregeld via ambassade bij land van afkomst en er wordt gecheckt of je op eigen onderhoud kunt voorzien. Je kunt als 'reguliere' migrant (dus niet via EU hierboven) ook geen gebruik maken van sociale voorzieningen. Telkens als mensen roepen dat die wetten strenger moeten worden maak je het lastiger voor een Japanner die hier een paar jaar komt werken, maar heb je 0 effect op de kanslozen die je echt wil weren. Mensen uit een arm land komen hier echt niet zomaar rechtstreeks binnen.

Blasfemie | 18-06-18 | 11:19

"Dat is al zo, maar je moet je realiseren dat dit soort wetten niet gelden voor asielzoekers"

Hahaha! Maar dat weet ik, Blasfemie, en daarom pleit ik er ook voor dat hele asielcircus op te doeken. En natuurlijk bestaat het systeem dat de ambassade keurt of je voor immigratie naar Nederland in aanmerking komt. Het probleem is dat al die duizenden en nog eens duizenden "asielzoekers" weten dat ze hier nooit op de "reguliere" wijze zouden worden toegelaten, want ze kunnen niks. Dáárom komen ze op de bonnefooi een beroep doen op de asielwetgeving; dat is hun enige toegangskaartje tot Noord-west Europa. Want inderdaad, bij asiel wordt alleen gekeken in hoeverre je gevaar loopt in eigen land, en is de economische vraag niet relevant. Vandaar dat ze voor haast 100% linea recta in de bijstand terecht komen.

En dat moet dus helemaal stoppen. Althans, dat vind ik.

Dr_Johnson | 18-06-18 | 12:02

De ontheffingen zijn voor een groot deel vanwege falen van de overheid om aan haar eigen voorwaarden te voldoen. Ze hebben idiote hoeveelheden mensen het land in gehaald en die moeten via een onmogelijk proces gaan 'inburgeren'. En raamambtenaren bij het IND en Duo moeten dat gaan ondersteunen. Kansloos natuurlijk.
Waarom moeten asielzoekers hier überhaupt Nederlands leren? Geef ze een praktijk opleiding om hun land weer wat op te bouwen en flikker ze als hun oorlog over is het land uit.
Net zoals alle andere taken van de NL overheid pakken ze de inburgering totaal verkeerd aan. De toetsen slaan nergens op (je denkt misschien dat het hoofddoel Nederlands leren is, maar het hoofddoel is ze de linkse religie aanleren en ze nette deugstemmers maken. De harde taalonderdelen worden genormeerd op manieren dat je al bijna slaagt als je dingen in het arabisch invult), de organisaties die lessen geven zijn voor een groot deel alleen geïnteresseerd in de 10000 euro per persoon 'lening' die ze kunnen vangen. Maandenlang wachten om een examen te mogen doen en dan nog eens maandenlang wachten op een uitslag. Geen uitleg over wat mensen verkeerd hebben gedaan dus als je de 'verkeerde' deugantwoorden hebt gegeven mag je nog een keer maandenlang bezig. Mensen die al een dikke baan hebben moeten idiote sollicitatieplannen gaan schrijven voor kutbaantjes. Overal maximale vernedering en irritatie van de migrant, ook als het een goed opgeleide Amerikaan of Japanner is met goede baan.
Focus gewoon op het wegsturen of tegenhouden bij de poort van kanslozen, en het aanleren van de Nederlandse taal aan de mensen die wel iets kunnen toevoegen aan de maatschappij en doe dat op een deugdelijke manier door goede docenten. Met het huidige model met miljoenen steken in participatieverklaringen en subsidies aan linksvriendjes bereik je echt niets. </rant>

Blasfemie | 18-06-18 | 11:06 | 2
-weggejorist-
NV_2017 | 18-06-18 | 11:14

*Klapklapklapklapklap!* +veel

KlunsJohannus | 18-06-18 | 11:15

Een verrijking voor onze samenleving,volgens onze linkse partijen.

Bataaf | 18-06-18 | 11:06

Ik denk dat ik het snap: Handhaving op politiek incorrect gedrag en het maken van aanvullende wetgeving en jurisprudentie is belangrijker dan handhaving van huidige wetgeving. Alles om maar op je morele paard te blijven zitten.

ScumbaggusMaximus | 18-06-18 | 11:06

We worden al decennia lang voorgelogen, bedrogen en uitgemolken door de politiek. En het brave volk blijft maar achter het partijkartel aanhuppelen als een kudde schapen. Ik begin te geloven dat we het als volk verdienen om te verliezen wat we hadden.

KlunsJohannus | 18-06-18 | 11:06 | 1

Handeltje voor Saïd van 'altijd geslaagd.'

Eshek | 18-06-18 | 11:04

Het probleem in dit land zijn die zwakke ambtenaren. Van die slappe geitenwollensokken die niks anders kunnen dan regeltjes maken en slap welwillende burgers pesten vanachter hun buro terwijl ze ellebogend de management ladder omhoog trachten te beklimmen. Dood aan het pikmeer II arrest en persoonlijk aansprakelijk stellen die faalhazen!!

Godwint | 18-06-18 | 11:03

Hmmmm dus het zijn toch geen tandartsen / apothekers ......

Zwakzinnigen - laagbegaafden zorg is ook een business-line waar mensen hun geld in verdienen !! ...... maar wel een bekostigd door u: de belastingbetaler.

Deze groep neemt u uiteindelijk levenslang op sleeptouw. Bedankt Lodewijk Asscher etc etc

Ervaringsdeskundige | 18-06-18 | 11:02 | 2

kortom ... zielige mensen industrie ......

Ervaringsdeskundige | 18-06-18 | 11:35

Ik zou beginnen met het bedanken van Balkenende en Prutte. Asscher mag wellicht een voetnoot kunnen krijgen ooit in verband met zijn steun aan derde termijn van de dictatuur Prutte vanaf 2019.

O2Neutraal | 18-06-18 | 11:35

Schitterend nieuws, want iedereen die Duitsland uit moet moet toch ergens heen. Ik heb ruimte voor 3 gelukszoekers op zolder, voorkeur is 18+, vrouwelijk, onbesneden.

DommeNeger | 18-06-18 | 11:02 | 2

En onbedoekt natuurlijk. Anders krijgen ze het zo warm daarboven met u daar weer bovenop.

Nivelleermarionet | 18-06-18 | 11:15

Dat wordt dus een lege zolder: boven de 18 zijn ze allahmaal allang besneden. Boven de 4 jaar trouwens ook al.

Jodelahie | 18-06-18 | 11:33

Racisme is het exceptionalistische idee dat rassen gerangschikt kunnen worden als superieur en inferieur ten opzichte van elkaar. Daaruit voortvloeiend kunnen voor het ene ras andere maatstaven worden aangelegd dan voor het andere. - Er is gewoon verschil. Waarom mag je dat niet benoemen? Omdat het niet eerlijk is? Het leven is niet fucking eerlijk. Wen er maar aan...

Rest In Privacy | 18-06-18 | 11:01 | 1

Zo heb je aan de ene kant mensen die een giga-carrière hebben terwijl ze in een rolstoel zitten met ALS en m.b.v een spraakapparaat moeten communiceren, en aan de andere kant van het spectrum heb je mensen die met slechts een besneden lul nergens toe in staat zijn.

Gajus | 18-06-18 | 11:17

Zullen we dit dan ook maar voor rij-examens invoeren?

Cor Netto | 18-06-18 | 11:01 | 3

dat is allang

indernaad_datisjuist | 18-06-18 | 11:02

Afrikaans rijbewijs omzetten is een fluitje van een cent. Meteen VOG erbij en taxibedrijf start binnen twee uur.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 11:04

Idd. En als je die VOG niet krijgt, krijg je daar toch gewoon een ontheffing voor?

Jodelahie | 18-06-18 | 11:32

Hohoho. Niet zo negatief. Waarschijnlijk zijn diegenen die niet slaagden ginder praktisch opgeleiden geweest. Geef ze wat hout, bakstenen en cement en ze bouwen in no-time een prachtig huis. En dat komt dan weer goed uit. Want er moeten er nog zeker een miljoenen huizen gebouwd worden in de komende paar jaar.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 10:59 | 2

Die miljoen huizen moeten voornamelijk gebouwd worden vanwege.... immigranten. Hoe ironisch.

KlunsJohannus | 18-06-18 | 11:07

Hout? Bakstenen? Cement? Fout. Het zijn ervaringsdeskundigen in stro en klei.

Nivelleermarionet | 18-06-18 | 11:12

Hilarisch.

harry21 | 18-06-18 | 10:59

Lekker levenslang parasiteren op de belastingbetalende Nederlander.

Bubske | 18-06-18 | 10:59

laat die StaatsMongolen van een DomVolk hier lekkers tot hun 70e werken voor Ze.
Aan hun stemgedrag telkens doen Ze dat graag .

liegende lippen | 18-06-18 | 10:59

Crul schrijft het allemaal op in het NRC:

“De auteurs van het WRR-rapport ‘De nieuwe verscheidenheid. Toenemende diversiteit naar herkomst in Nederland’ presenteerden in NRC hun bevindingen. In hun rapport gaan de onderzoekers ervan uit dat migranten de nieuwkomers zijn in de stad en dat zij de rust en veiligheid komen verstoren in homogene wijken waar mensen van Nederlands afkomst wonen.

Dit is echter een totaal achterhaald beeld. In de grote steden zijn de mensen van Nederlandse afkomst inmiddels juist de meest fluïde groep, terwijl bewoners met een migratieachtergrond zeer trouw zijn aan hun wijk en stad.”

Mazoeza | 18-06-18 | 10:57 | 1

Ik zal de laatste alinea even vertalen/verduidelijken:

Na talloze keren en op verschillende manieren het slachtoffer te zijn geweest van importtuig en bij protest daartegen voor racist te zijn uitgmaakt en het feit dat de overheid cq politie daar niets tegen wenst te doen heeft de brave autochtone Nederlandse burger ervoor gekozen om met zijn gezin te vluchten naar een andere wijk of andere stad in Nederland waar het (nog) veilig is.
Daardoor voelen de bewoners met een migratieachtergrond zich steeds meer thuis in hun getto en gaan vol ethousiasme verder met de het verrijken van de cultuur, net zo lang tot er geen woord Nederlands meer gesproken wordt.

Here's Freddy | 18-06-18 | 11:26

Laten we beginnen met die mensen gewoon studenten te noemen. Want dat zijn het. Op dertig tentamens na kernfusiegeleerden.

Magdatkandat | 18-06-18 | 10:57 | 1

Ze verkeren ook vaak in apotheken.

Pelforth | 18-06-18 | 11:02

Kosten tot nu toe, natuurlijk kwijtgescholden: 60 miljoen.
Alstublieft hoor. Welcome home.

Poesmobiel | 18-06-18 | 10:55

Mijn vrouw had het met een beetje inzet binnen 3 maanden gehaald. Ze had echter klasgenoten die er al 10 jaar (!) over deden en steeds maar opnieuw zakten. Dit was in de tijd dat het nog volledig door de gemeentes werd vergoed (+/- 5000,- per jaar). Een slim groepje mensen heeft hier ontzettend veel geld mee verdiend. Tegenwoordig moet je het grootste gedeelte uit eigen zak betalen.

Reaguurderst | 18-06-18 | 10:53 | 2

En waar zit die "eigen zak" van u....?

Mazoeza | 18-06-18 | 10:58

Tegenwoordig is het nog 'leuker'. De 'studenten' krijgen een eigen budget (eigenlijk lening die toch nooit terugbetaald kan worden) voor opleidingen toegewezen, vaak een bedrag van rond de 10K. Daarvan gaat men natuurlijk eerst even langs de Apple Store om de nieuwste iPhone te scoren..

NV_2017 | 18-06-18 | 11:05

Prachtig! 4000 toppers voor de kenniseconomie. Hahaha. Dus minimaal 8000 mensen zullen een leven lang werken om deze 4000 + familie die nog gaan komen, the onderhouden, waarschijnlijk een leven lang:. Terwijl het veilig is in hun eigen landje... Knettergek. Doe er niet meer aan mee.

Mark_D_NL | 18-06-18 | 10:53 | 2

Je moet betalen pannenkoek!

Rest In Privacy | 18-06-18 | 10:53

LOL, ok. duh... Love NOS!

Mark_D_NL | 18-06-18 | 10:54

En de autochtone Nederlanders bloeden meer en meer. Ik zit helaas in de WIA en moet met lede ogen aanzien dat ik elk jaar er maandelijks tussen de € 20,- en € 30,- op achteruit ga. Maar het gaat goed in Nederland

Fedde71 | 18-06-18 | 10:53 | 5

WIA staat voor: Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen oftewel ben helaas afgekeurd.

Fedde71 | 18-06-18 | 11:24

Deel heb ik erbij (ziektekosten, gemeentelijke belastingen, gas/licht) maar een deel ook niet wil niet teveel schrikken

Fedde71 | 18-06-18 | 11:26

U weet niet wat de WIA is? Dat betekent dat u de inburgeringscursus niet hebt gevolgd, want dan had u beslist geweten welke uitkering dit is.

Jodelahie | 18-06-18 | 11:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Ethiopische en Eritrese asielzoekers kunnen beter direct naar het "kwatloket" worden doorgestuurd..... als de overheid daar eens een handel in start !

Mazoeza | 18-06-18 | 10:52 | 1

Foei! Diescriemienazi! Er zijn heus ook wel andere pigmentair bevoordeelden die qat kauwen hoor.

Nivelleermarionet | 18-06-18 | 11:08

Hoorde zojuist op de radio1 dat migranten (v) zich enkele maanden voordat ze naar de EU komen laten bezwangeren zodat de kans op uitzetting minimaal wordt.

Eshek | 18-06-18 | 10:52 | 4

Verbaas mij daar ook altijd over. Geen 5 eurocent om aan hun kont te krabben en toch 4 kids.

Eshek | 18-06-18 | 11:01

vgl zwervers en hun honden.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 11:03

heeft het eerder niet iets met gezinshereniging te maken?

indernaad_datisjuist | 18-06-18 | 11:05
▼ 1 antwoord verborgen

Stond gisteren te tanken bij het Shell pompstation in de wijk waar ik ben opgegroeid. Heb in de 12 minuten géén woord Nederlands gehoord.

Libertinowitz | 18-06-18 | 10:51 | 4

SHELL = MOORD

Mark_D_NL | 18-06-18 | 10:55

Doe jij er 12 minuten over om je tank vol te krijgen?

stichpimpelibok | 18-06-18 | 10:55

Jullie lezen weer niet goed. Libertinowitz bedoelt dat de stakker achter de kassa 12 minuten bezig was om de raketgeleerde voor hem uit te leggen dat hij geen genoegen nam met een uitgekauwd propje qat.

Nivelleermarionet | 18-06-18 | 11:05
▼ 1 antwoord verborgen

3000 maal 4 toetsen is 12000 toetsen.
Per toets 250 euro kosten ofzo?
Zo weer 3.000.000 over den balk.
En dan heb ik het alleen over de kansloze toets die de kansloze doet.
In de tussentijd 1250 euro de neus aan bijstand per maand.
Nederland is helemaal de weg kwijt.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 10:51 | 4

1250? Zonder toeslagen zeker?

Martinspire | 18-06-18 | 10:55

In deze industrie gaan miljarden om. Niet productief, niet renderend geld. Geld wat niet ten gunste komt aan de oorspronkelijke belastingbetaler. Niet aan de politie, niet aan de zorg, niet aan het onderwijs (althans... niet het onderwijs waar iets geleerd wordt). Dit geld gaat keurig over de balk. Leraren zijn blij met 4.5 procent loonsverhoging op de komende twee jaar en zijn kennelijk al vergeten dat er reeds vanaf 2008 geen cent is bijgekomen. Hebben dus afgelopen 10 jaar zeker 10 procent aan koopkracht ingeleverd. En de Nederlanders vinden het allemaal best. Onbegrijpelijk.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 10:59

Martinspire | 18-06-18 | 10:55
Ik probeer het luchtig te houden...

Rest In Privacy | 18-06-18 | 11:00
▼ 1 antwoord verborgen

Ik hoorde dat Mies Bouman "De Nacht Van De Vluchteling' heeft gepresenteerd. Ik dacht dat dat een tv-serie over verkrachtingen was. Maar het ging over Mieslukkelingen. "En we hebben hier een terugkerende IS-strijder...."Dankje dankje dankje" En hier hebben we 537 analfabetische Jodenhaters.." Dankje dankje, dank jullie allemaal dank je wel...." En hier hebben we 6001 langdurig werkelozen. " Dankje dankje dankje, duizendmaal dankje wel allemaal, dankjedankje.."

Premier Trutte | 18-06-18 | 10:51

Vraag uit het inburgeringsexamen:
'Hoe noem je het balkje dat je bij de supermarkt op de lopende band legt na je boodschappen?'

Ars Vivendi | 18-06-18 | 10:50 | 7

Een boodschappenscheidingsbalkje? De plastic kassatoblerone? Mijnboodschappenafblijvenhoutje? Nietopmijnrekeningstaafje? Nubenikstick?
Och nu ben ik alsnog toch ook nog gezakt! :-(

kleurdoosje | 18-06-18 | 11:09

Dat balkje doen ze voor hun ogen nadat ze niet afgerekend hebben. Tja, hoe noem je dat.. zouden ze moeten weten.

Premier Trutte | 18-06-18 | 11:14

@Eshek | 18-06-18 | 11:07
Gefeliciteerd, U gaat door voor de koelkast ;)
Misschien nog een bordje bij de kassa, naast "pinkassa" en "er kan hier tassencontrole plaatsvinden" nu ook "denkt U aan het beurt-balkje".

Berbaar | 18-06-18 | 11:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Je hoeft ook maar een paar Nederlandse termen te kennen, de rest is overbodig: 'uitkering', 'sociale dienst', 'woningbouw stichting', 'gemeente'.

raskol | 18-06-18 | 10:50 | 4

Racisme, discriminatie, ik wil, ik heb recht op, subsidie

Libertinowitz | 18-06-18 | 10:53

en vergeet kankerhoer niet

indernaad_datisjuist | 18-06-18 | 11:06

En: het belangrijke woord: 'Jij'
Jij kankerhoer, jij kankerhomo, jij raciest, jij oprotten hier, wij de baas. Jij geen fotomaken, ik kom binnen en stamp die kankertelefoon helemaal kapot!
Laatste kreeg ik vandeweek te horen, dat gebeurt als je (vrouwtje 57) aan het bellen bent en je kijkt even naar buiten, tijdens het ijsberen, uit een raam dat op een kiertje open staat: ook goedemiddag dus.

kleurdoosje | 18-06-18 | 11:27
▼ 1 antwoord verborgen

Als de drempel te hoog ligt moet je 'm verlagen, simpel. Anders worden we nooit een kenniseconomie.

Magdatkandat | 18-06-18 | 10:50

Aap-Noot-Mies. Iek nie begrijpie nie. Ies te hoog gegrepen. Wel vraag. Mies toch zeker wel doekbedekking, anders haram. Oh ja, ik toch kennen Nedderlandse woordje. Autkiering. Baistandsloket gemente. Miele.

Nivelleermarionet | 18-06-18 | 10:49 | 1

Aap begrijpen ze toch wel?

Jos Tiebent | 18-06-18 | 11:33

Terry B. heeft gelijk aangaande IQ bij mensen uit Afrika, dat blijkt maar weer.
Vreemd dat zakken voor deze toets kennelijk geen consequenties heeft.

pibasso | 18-06-18 | 10:49 | 1

Baudet zelf heeft daar toch nog nooit iets over gezegd? Of ik heb iets gemist.

Papierversnipperaar | 18-06-18 | 11:18

Zijn die landen inmiddels al leeg? Het wordt bijna aantrekkelijk om die kant op te gaan. Genoeg bootjes die de overtocht maken, klein beetje zakgeld mee en als je kan lezen en schrijven ben je daar al snel koning van swaziland of weet ik veel wat.

bots! | 18-06-18 | 10:49

Nederland is echt een lachwekkend land geworden. Wel weer een handige tip als ik me Thaise vrouw wil laten overkomen. Gewoon 4x zakken voor examen en ze mag blijven. Alhoewel ik dat sterk betwijfel, ze is geen moslima, geen arme neger afirkaan, en al helemaal geen transgender gehandicapte lesbische. Dit land is bezig zich snel af te schaffen.

Indoneesje | 18-06-18 | 10:49 | 8

@indernaad_datisjuist | 18-06-18 | 11:09
Of mijn op de zolderkamer bij elkaar gefantaseerde Thaise vrouw.

Berbaar | 18-06-18 | 11:18

Goh, de taalnazi's zijn gearriveerd. En Berbaar, als je leven zo goed is wat doe je hier nog? Beetje de übermensch uithangen zoekend naar wanhopige erkenning door mede reaguurders. Ik zou snel een afspraak maken bij de GGZ als ik jou was. Wordt een beetje moe van jou getrol hier op GS. Dus nogmaals optyfen gap! Schijnbaar goed ingeburgerd als ik tokkietaal inmiddels machtig ben.

Indoneesje | 18-06-18 | 11:23

@Indoneesje, zie mijn plempsel van Bijtendehond | 18-06-18 | 12:58
Staat onder een reactie van osolemio, mocht je hem door het "verbergsysteem" niet kunnen vinden.

Bijtendehond | 18-06-18 | 13:05
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik dacht altijd dat die toets bedoeld was om bepaalde migranten niet toe te kunnen laten, maar blijkbaar is het alleen een extra en meer een dingetje om rechtse partijen tevreden te houden met een fopregel. Op de 1 of andere manier sta ik hier niet echt van te kijken.

Martinspire | 18-06-18 | 10:49 | 2

Even opsommend: Ze komen hierheen terwijl het in hun thuisland geen oorlog is of ze geen politieke redenen hebben om hierheen te komen. Ze gaan niet alleen half Afrika door maar ook nog eens half Europa. Ze werken niet mee aan hun integratie. Ze werken niet mee aan het zoeken naar werk. Ze krijgen een huis en vaste bijdrage (want zielig) en hoeven vervolgens geen poot uit te steken. Ja dan snap ik wel dat je nog meer man hierheen krijgt. Dat is toch geweldig? Als je dat voor elkaar krijgt en ermee weg lijkt te komen. Sterker: ze willen nog meer!

En ik maar zoeken naar een woning waar ik niet aan failliet ga met een HBO diploma en redelijk betaalde baan.

Martinspire | 18-06-18 | 10:54

En hele hordes integratiebureau's aan de vreet te houden. Linkse lullers en rechtse vullers, of juist die VVD-clan.

Marcello Christiani | 18-06-18 | 10:54

Geslaagt!

Croxifoxio | 18-06-18 | 10:48

Intelligentie in normatief en dus racistisch. Het is dan ook de hoogste tijd om het meten van intelligentie en/of vaardigheden per direct af te schaffen om een gelijk speelveld te creëren. Beetje wat in de VS al gebeurt, waar 'grammar is racist' op basisscholen eerder regel dan uitzondering is. Binnenkort ook in een tejater bij u in de buurt!

FustViking | 18-06-18 | 10:48

Die inburgeringscursus is dan ook een lachertje. Een échte Nederlander zakt voor die cursus.

Ardbeg | 18-06-18 | 10:48 | 4

Onzinnige reactie
Geen enkele NL'er slaagt zonder voorbereiding voir zijn rijbewijs. Wil je rijden, dan hup lessen en proeve van bekwaamheid afleggen. Net als apothekers ook dingen moeten weten.

MarcS | 18-06-18 | 11:09

Je zakt niet voor een cursus, je zakt voor een examen. En ik vraag me af welk wetenschappelijk onderzoek ten grondslag ligt aan de 600-urengrens waarna een cursist geen examen meer hoeft af te leggen omdat hij/zij dan "voldoende" inspanning heeft geleverd. Op de middelbare school krijg je 1200 uur les per jaar, waarvan 150 uur Nederlandse les. Maar na 4 jaar krijg je niet automatisch je diploma. En dat is maar goed ook, maar Ethiopiërs wel...

Bakkeleures | 18-06-18 | 11:34

Bakkeleures | 18-06-18 | 11:34
Van die 600 uur zijn de kantjes nog niet af he, dus dat wordt nog minder.

Curbed Cobald | 18-06-18 | 12:09
▼ 1 antwoord verborgen

Lekker dan, voor je het weet gaan ze panden in 020 bezetten...

Mastermattie | 18-06-18 | 10:48

Als je zus je moeder is en je vader tevens je opa dan krijg je dit...

eerstneukendanpraten | 18-06-18 | 10:48

Ik wacht op een volledige overbodige Parlementaire Enquête over hoe het toch zover heeft kunnen komen met ons immigratiebeleid.

Treurgrond | 18-06-18 | 10:48

De wal is het schip aan het keren. Nog twee weken en Merkel is Geschichte geworden na de Seehofer-putsch.

De leugens over de verrijking, de noodzaak-want-vergrijzing en het diversiteitssprookje is het nu de tijd om de droom te ruilen voor een portie realiteitszin.

Deze ethiopiers en eritreers mogen gewoon retour, geef ze maar een paar piek mee om naar hun hooglanden terug te keren. Naar binnenringse maatstaven geen gezellige landen, maar de facto niks aan de hand. Het zijn landen die een verdienmodel op diaspora hebben verzonnen en daar moeten we niet aan meewerken.

Na oostenrijk en italie is het nu de beurt aan spanje en duitsland om de dikke vinger tegen de soroiden te heffen. Nederland, als laatste, volgt dan vanzelf.

Glasgow Argus | 18-06-18 | 10:47 | 2

Als Seehofer na zijn putsch binnenkort maar niet een boekje zit te schrijven in een cel in Landsberg.

Yperiet | 18-06-18 | 10:58

Gaat niet gebeuren. Daarvoor is de CSU veel te machtig.

Lupuslupus | 18-06-18 | 11:15

Ethiopië en Eritrea zijn veilig zat. Stuur ze verdomme toch terug.

Rest In Privacy | 18-06-18 | 10:45 | 7

@MemeMagieIsEcht | 18-06-18 | 10:53
Gefeliciflapstaart maar bij gebrek aan realisme heeft U er in deze geen reedt aan.

Berbaar | 18-06-18 | 10:59

@Berbaar | 18-06-18 | 10:59

En zo is het, daarom is de aarde plat, draait de zon om de aarde, kunnen we niet vliegen of rond wereld varen etc.
Waar een droom is, is een wil is een weg

MarcS | 18-06-18 | 11:06

Berbaar, het is in dezen. Taalnazis vallen snel.
@Berbaar | 18-06-18 | 10:47

Rest In Privacy | 18-06-18 | 11:10
▼ 4 antwoorden verborgen

En, als je de linkse technocraten in Brussel, onder aanvoering van de licht dement wordende Merkel, mag geloven zullen er nog vele honderd duizenden immigraten uit Afrika West Europa binnen trachten te komen.
En ware volksverhuizing, die veel landen in Europa ( met natuur die nep Rutte voorop ) complet zal doen veranderen.

Onze kinderen en kleinkinderen komen in een heel ander Nederland terecht, omdat hun grootouders en ouders compleet fout bleven stemmen en geen ruggengraat hadden om falende politici te corrigeren.
Slaap maar lekker verder.

outdoor | 18-06-18 | 10:45 | 1

Merkel licht dement? Ze hoort in een gesloten strafinrichting voor het vernielen van ons continent Europa d.m.v. de alles vernietigende islam. Stuur haar naar de zwarte dolfijn in Rusland.
Maar binnenkort worden de grenzen van Duitsland gesloten - tenminste, als Seehofer zijn poot stijf houdt en daar ziet het wel naar uit want hij ligt mooi op ramkoers met dat Stasiwijf. Helemaal geweldig.

Lupuslupus | 18-06-18 | 11:23

Hoeveel autochtonen zouden in 1x slagen voor het inburgeringsgexamen?

Theo Reet | 18-06-18 | 10:44 | 2

Wat maakt dat uit?

MarcS | 18-06-18 | 11:03

Iedereen op de basisschool mag ik hopen. Inburgering stelt niks voor. Als je daar voor zakt (4maal!!!!) is standrechtelijke executie wegens onwil op zijn plaats. De desbetreffende "docenten" knijpen al 2 oogjes dicht.

Curbed Cobald | 18-06-18 | 12:05

Waren volgens ons leugen kabinet toch allemaal hoog op geleiden.

gerrit5042 | 18-06-18 | 10:44 | 1

Ze zijn hoogbegaafd, vaak kunnen die mensen simpel schoolwerk moeilijk uitvoeren omdat zij niet genoeg geprikkeld worden.

Papierversnipperaar | 18-06-18 | 11:25
-weggejorist-
K. Westergaard | 18-06-18 | 10:43

Ach, zolang je de volgende drie woorden maar kent, kom je door het gansche land: oetkiering, diskriminasie en kech.

Jodelahie | 18-06-18 | 10:43 | 1

K. Westergaard | 18-06-18 | 10:43 | reageer
Die domme h**ehh.. welzijnswerksters mogen ook wel daarheen hoor. Helpen aan de bron.

Curbed Cobald | 18-06-18 | 12:03

Het word steeds lachwekkender. En ik als blanke hollander maar blijven betalen.

tiku99 | 18-06-18 | 10:43 | 1

Eigenlijk zouden we dat eens moeten doen. Het hele land een week helemaal plat leggen. Niet meer werken, niets meer betalen.

osolemio | 18-06-18 | 10:46

We geven alles weg. Sad.

Normpje | 18-06-18 | 10:42 | 2

Ook de Nederlandse taal, blijkbaar. U had ook "triest" kunnen schrijven.

Montgomery Burns | 18-06-18 | 11:18

Montgomery Burns | 18-06-18 | 11:18
Neen! Dan kan de Trump-grap niet gemaakt worden.

Curbed Cobald | 18-06-18 | 12:01

4 keer gezakt is voor je autorij-examen. Krijg je dan ook een ontheffing omdat je dan je genoeg ingespant hebt? Vraag ik voor en kennis (en ja, dat is vergelijkbaar).

TheseDays00 | 18-06-18 | 10:41 | 6

Berbaar | 18-06-18 | 10:47 |
Moet indedaad mijn plempsels eerst nalezen voordat ik post. 2 tikfouten en 1 kromme zin is zelfs voor mij veel.

TheseDays00 | 18-06-18 | 11:00
-weggejorist-
Berbaar | 18-06-18 | 11:16

Pelforth | 18-06-18 | 10:59
Het is nog altijd 'hij spanDe zijn paard in'. En : 'ingespannen paarden'. Spante bestaat niet.

Lupuslupus | 18-06-18 | 11:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Is toch te moeilijk voor de apothekers en chirurgen. Tsja.

zwartzondersuiker | 18-06-18 | 10:41

Er is geen handhaving meer dus wetten zijn overbodig.

osolemio | 18-06-18 | 10:40 | 2

Helaas geldt dat niet voor de oorpronkelijke inwoners, die zijn zo lekker makkelijk te pakken.
Weinig mankracht, weinig inspanning, grote pakkans, werkt dus heeft geld... Dat klinkt als hemel in politie-managementland. Hoewel af en toe vergeten lijkt door nota bene de politie zelf dat ze geen commercieel bedrijf zijn, dus ook geen winstoogmerk zouden moeten hebben.

Smeerzalf | 18-06-18 | 11:39

Er geldt wel handhaving. Chinezen die hier naartoe komen en niet slagen worden zonder pardon het land uitgeflikkerd.
Bron: een Chinese vrouw met een zaak in Nederland.
Bij Afrikanen en West=Aziaten wordt met een andere maat gemeten, vooral als ze een of andere bepaalde ideologie aanhangen.

Bijtendehond | 18-06-18 | 12:58

En toch zijn ze een verrijking voor NL. Pfffff.

kortebroek | 18-06-18 | 10:40 | 1

De verrijking van de vluchtelingenmaffia wordt hiermee bedoeld.

Pelforth | 18-06-18 | 11:00

Hangen ze nu ook een vlag met rugzak voor het raam op?

hangtiet met knoop | 18-06-18 | 10:40 | 3

Ja, de vlag uit hun thuis land

slotbert | 18-06-18 | 10:50

Ja, maar niet hun eigen rugzak

Bakkeleures | 18-06-18 | 11:29

Ik nomineer bovenstaande drie schrijfsels voor draadje van het jaar 2018. Ad rem, eerlijk en bijtende humor in een paar zinnen. Proost!

Verder iets over rijbewijs en dat moeilijke master-niveau roept.

spinselsinjehoofd | 18-06-18 | 19:16

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen