achtergrond

Geenstijl

DWS is een compleet vercrackte allochtonenclub

Arm DWS. Ooit een roemruchte club. Rob Rensenbrink. Piet Schrijvers. Jan Jongbloed. Rinus Israël. Landskampioen. En nu is er alleen nog de naam.

Lezen we bij AT5: "Amateurclub DWS heeft deze week de club moeten sluiten wegens intimidatie en bedreigingen door een groepje leden. Een aantal mensen is inmiddels geroyeerd of op non-actief zijn gesteld maar stopten niet met intimidatie. Volgens het bestuur van de club heerst er een angstcultuur. Deze week zouden er selectiewedstrijden voor jeugdteams op het complex worden gespeeld, een week die voor veel spanningen zorgt." Laten we het beestje maar gewoon bij de naam noemen: DWS is een compleet vercrackte allochtonenclub geworden. En nee Sylvana, dat benoemen is geen racisme. De club is namelijk compleet vercrackt en er spelen alleen maar allochtonen (*, *). Erelid Jan Hobby in 2009 in Het Parool: "Ik wil niet discriminerend zijn, maar negentig procent is allochtoon en zij leveren zelden vrijwilligers. Het heeft ook effect op de toeschouwers. Zij haken af. En waar zijn de familieleden van de voetballers? Ik zie ze niet."

We lazen al ergens dat het Nederland onder druk zet. Enfin, voetballen tegen DWS is altijd gedoe en gedonder. Het is altijd tuffen en zuigen en hakken en zagen en gemeen. Nu zijn die vreselijke bedreigingen waar de club nu mee kampt natuurlijk van een andere orde, maar het probleem heeft dezelfde wortels. Cultuurverschillen, moeite met gezag, haantjesgedrag, verschil in opvoeding, totaal geen binding met de vereniging en kaboem. Het is PRECIES zoals Johan Derksen het in Voetbal Inside verwoordt, al is Johan Derksen uiteraard een racist en heeft hij geen verstand van voetbal. Sterkte aan alle mensen met een DWS-hart en jammer dat die grote meerderheid het weer eens verpest voor die kleine minderheid.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.