achtergrond

Geenstijl

Cyberhoaxer Rob de Wijk verduistert 6,5 miljoen euro, waarvan 7,5 ton taxpoet voor Rob de Wijk

Rob de Wijk, een gehaaide cyber66-er met een heleboel vriendjes op het Mediapark, heeft miljoenen taxpoet verduisterd. Gek genoeg zwijgen de media over dit schandalige feit.

Rob de Wijk is een soort cyberboekestijntje die heel vaak op radio en televisie is, niet omdat hij zo’n groot verstand van zaken heeft of geïnteresseerd is in eerlijk debat, maar gewoon omdat hij zijn opinies en oordeeltjes altijd zo lekker scherp poneert voor het kijk- en luistervee. Buiten die vele mediaschnabbels verdient hij zijn echte poen in de cyber consultancy. Dat is een enorm taxpoetcircuit waarin opvallend vaak D66’ers zoals De Wijk zitten, die gekleed in strak gesneden consultantsuniformen (meestal blauwe pakken met bruine puntschoenen er onder en, als ze van de hippe snit zijn, een paar gewaagd gekleurde sokken of een lekker brutale das er bij) enorme hoeveelheden belastinggeld rondpompen in semipublieke constructies van het type kastje/muur of broekzak/vestzak, en daaraan uiteraard een hele dikke boterham verdienen. FTM toonde onlangs aan dat The Hague Security Delta, het bedrijf van De Wijk, met politieke steun en financiering de boel behoorlijk bedondert op kosten van de belastingbetaler. 

Er kwam een ingekocht “onafhankelijk onderzoek” dat concludeerde dat er niks aan de hand was, waarna FTM & De Corrie ontdekt hebben (simpelweg door het onderzoek te onderzoeken) dat het allesbehalve onafhankelijk was, dat er 6,5 miljoen euro taxpoet foetsie is zonder enig aantoonbaar resultaat, en dat Robbie de Mediaparkcyberconsultant daarvan 7,5 ton aan zijn eigen consultancytoko heeft overgeboekt. In de Mediaparkmedia en bij de dode bomen die altijd De Wijk bellen als ze een cyberkwootje nodig hebben, is het opvallend stil. Dat heeft natuurlijk niets met hun warme banden met Robbie te maken, dat is gewoon omdat FTM te veel tl;dr details in hun stukken stopt en omdat de Corrie zweverige filosofeerneigingen heeft,  waardoor je het nieuws nooit kunt vinden in hun stukken. Hoe dan ook, het nieuws is: The Hague Security Delta van Rob de Wijk kreeg 6,5 miljoen euro subsidie waar ze geen enkel resultaat voor kunnen overleggen en van dat geld is 7,5 ton in de zakken van The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) van Rob de Wijk verdwenen. Rara cyberpolitiepet.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.