Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar - Shula’s Special Snowflake

Witte Mediapark-mensen moeten dood dood dood

Nee, ga weg

Geen idee wat ik erger vind: Publieke Omroep-baas Shula Rijxman die mensen aanneemt op kleur en geslacht/religie of gekleurde vrouwen die zich voorstaan op hun kleur en geslacht/religie. 

Vrouw zijn is geen verdienste.

Moslim zijn ook niet. 

En ondanks dat ik pro vrouwenquota ben - ik zit liever aan tafel omdat ik vrouw ben, dan dat ik geweerd word omdat ik vrouw ben (nou ja in mijn geval word ik vooral geweerd omdat ik Ebru Umar ben, gisteravond nog moest de organisatie haar rug recht houden) – jeukt álles als ik een interview met Naida (never-heard-of) Moussaid  lees. 

Foto: Nadia Moussaid

Naatje

Tof voor je dat een talkshow presteert Nadia, wat dat betreft heb je het verder geschopt dan dat ik het ooit zal schoppen. Ik ben ook nog steeds niet gebeld door Nieuwsuur terwijl ik toch perfect de autocue kan voorlezen, Engels én Duits spreek én vrouw ben! Maar jij weet ook waarom jij bij de Publieke Omroep mag werken: omdat je blijkbaar Shula’s Pet Project bent. Gefeliciteerd! Pet Project zijn betaalt ook de hypotheek. Althans, ik mag hopen dat je een hypotheek hebt en zo niet raad ik je aan om als de wiedeweerga er een af te sluiten. Rente staat laag en banken zijn dol op loonstrookjes. Minder dol op vrouwen en moslims maar een loonstrookje maakt veel goed.

En nee, ik heb geen enkele aflevering van De Nieuwe Maan gezien. Ik kijk niet naar programma’s die bedoeld zijn om moslims erbij te betrekken. Hun kant van het verhaal te vertellen of een ander beeld te laten zien van ze. Moslims wonen in Nederland, wat goed genoeg is voor Nederlanders, is goed genoeg voor moslims. 

Wat hier staat Nadia, is dat moslims geen special snowflakes zijn die eigen programma’s nodig hebben. Of eigen presentatrices. Moslims zijn volwassenen die als volwassenen behandeld moeten worden. Zoals vrouwen ook als volwassene behandeld dienen te worden maar om in NPO jargon te blijven: als mannen en niet als dingetjes die gepromoot of door de strot geduwd dienen te worden. Dan krijg je gevallen als Shula Rijxman, die Queen Bee zijn en Pet Projects zoeken.  

Waarom hebben ze jou eigenlijk niet gevraagd om RTL Late Night te presenteren? 

Reaguursels

Inloggen

Moet je toch een goed gevoel geven. Dat je - omdat je moslim vrouw bent - een baan krijgt. Niet omdat je wat in huis hebt qua kennis of zo, nee alleen omdat je een geloofsgekkie bent. Echt een top gevoel!

Rdock | 11-03-18 | 08:54

Het mooiste van alles, is dat het merendeel helemaal geen Nederlandse televisie kijkt. Met name Turken en Marokkanen kijken alleen televisie via de schotel om hun dagelijkse dosis haat te krijgen.

Sufaoner | 10-03-18 | 16:44

Programma loopt nu op NPO2. Daar zit dan zo'n weerzinwekkende Denklul met zijn ondankbare kop en eisende houding anderen te beschuldigen. Wat een walgelijke toestand om zo'n 5e colonne in Nederland te hebben.

van Oeffelen | 10-03-18 | 12:32

Vrouwen die het willen en kunnen moeten er bij kunnen. Dat hoeft echter geen 50/50 te zijn. Dat is iets heel anders.
Het gaat erom dat er net zoveel vrouwen aan de top zitten als dat er verhoudingsgewijs vrouwen zijn die dat willen en kunnen. Dat hoeft geen 50/50 te zijn.
Zelfde geldt voor functies niet aan de top of die minder in de picture staan. Waar je veel minder over hoort, vreemd genoeg.
In de verpleegkunde is een klein aandeel man. Stel dat we daar ook zouden zeggen dat 50% man moet zijn. Dan zou je vrouwen discrimineren. Er zijn waarschijnlijk niet eens genoeg mannen voor. Dus elke malloot wordt aangenomen om die 50% te halen.
Op de ICT-opleidingen is een klein aandeel vrouw. Je mag dus verwachten in die funties ongeveer dezelfde verhouding terug zien. 50/50 zou dan juist vreemd zijn.
Blijft over de voorbeeldfunctie. Maar vrouwen onder de 30 verdienen inmiddels meer dan mannen. Niet nodig dus.

kloopindeslootjijook | 10-03-18 | 11:56

Rare mentaliteit trouwens, je douwt het je klanten door de strot.
Want ze wordt betaald door de kijkers, beseft ze dat eigenlijk?

marjen | 10-03-18 | 11:52

We moeten eskimo's tegenwoordig inuit noemen. En dat doen we.
Negers zijn gekleurde mensen, en zo noemen we ze dus.
Blanken zijn blanken.
Iedereen die blanken wit noemt, plaatst zichzelf buitenspel.
Ik ben niet wit, ik ben blank. Zo wil ik dus ook genoemd worden.
Blanken die zichzelf wit noemen, luisteren teveel naar polariserende haatheksen als Wekker en hun anti-blanken beweging.
Stop met de zelfhaat. Wees een trotse blanke Nederlander. Wees trots op je afkomst en geschiedenis. Vrijwel alles van waarde dat je om je heen ziet, is bedacht en gemaakt door blanke mannen. Het is nou eenmaal zo.
Lach mensen die vinden dat er evenveel vrouwen als mannen in de canon der geschiedenis moeten zitten, in hun gezicht uit.
Als de politici van GroenSlinks, en '66 straks flyers uitdelen, lach ze uit en maak ze belachelijk met hun eigen uitspraken.
Zet de tv uit en luister/kijk wat meer naar mensen die wel opkomen voor onze cultuur.
Turken in ons land kijken naar Turkse tv met hun cultuur, maar wij moeten in ons land kijken naar opgedrongen diversiteits rommel. Stop daar gewoon mee.
Als er iets interessants komt bij de diversiteitsprogramma's op tv, laat GS het ons wel weten.

arbeid_loutert | 10-03-18 | 11:51 | 5

Helemaal mee eens.
Tof weekend and take care.

PopeyeKamper | 10-03-18 | 16:29

Eens had ik zo'n vanzelfsprekend gevoel Nederlander te zijn, nu schijn ik eerst heel erg kritisch na te moeten gaan denken of dat gevoel wel mág. En vervolgens staat me weinig anders over, zo wordt mij verteld, dan dat vanzelfsprekende gevoel om te katten naar een weloverwogen trots een witte Nederlander te zijn, als tegenwicht tegen al dat geschreeuw en gezeur dat er van alles aan mij en mijn gevoel zou mankeren.
Maar ik twijfel. Waarom zou ik me laten dwingen om een gevecht aan te gaan over welke cultuur wel en welke cultuur niet deugt? En in hoeverre ben ik direct verantwoordelijk voor de cultuur waarin ik toevallig geworpen ben? In hoeverre valt een mens te verwijten toevallig te zijn wie hij is, toevallig in de ene samenleving te zijn opgegroeid en niet in de andere?
En waarom zou juist de ontvangende cultuur zich veel méér aan dienen te passen aan het een of andere multikul-ideaal dan al die culturen die ontvangen worden en de ruimte krijgen?
Eens had ik zo'n vanzelfsprekend gevoel Nederlander te zijn. Dat gevoel is weg, en daarmee ook de vanzelfsprekende bereidheid om me als Nederlander te gedragen.
Waarom zou ik nog? Mij wordt gevraagd te accepteren dat ik een witte engerd ben, ik ik krijg steeds meer de neiging, tegen beter weten in, om aan dat verzoek gevolg te geven.

Schoorsteenveger | 10-03-18 | 17:27

Klopt als een bus. De NPO beluister en bekijk ik allang niet meer, aan collectes geef ik niet meer, goede doelen steun ik evenmin en het vrijwilligerswerk heb ik opgezegd. Dit land voelt niet meer als mijn land, ze bekijken het maar.

Maris v.d Hof5393 | 10-03-18 | 22:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Ze is best wel leuk, lief en aardig en doet het als presentatrice naar behoren, dus geen probleem aan deze kant.
We kunnen iedere moslim wel afbranden in deze maatschappij, maar daar schiet je toch totaal niets mee op! Richt je op de echte subversieven en laat de welwillenden hun plek vinden in onze maatschappij en hun steentje bijdragen.
Voor de rest is 'wijvennijd' niet mijn ding, Ebru!

BadLieutenant | 10-03-18 | 11:51 | 2

Haar uitspraken “Duw het maar door de strot” en “keiharde quota” noem jij lief, leuk, aardig, welwillend, steentje bijdragen. Man, man, man ga naar Joop !

Graaier | 10-03-18 | 13:03

Aha, pittig wijffie ook nog! Ben niet echt onder de indruk van haar uitspraken, mag ze maken.
Ben overigens géén Jopoïde mensch, verre van zelfs!

BadLieutenant | 10-03-18 | 14:41

"Ik heb sneller empathie voor afwijkende mensen. Het heeft niet zozeer met kleur te maken, als wel met begrijpen wat een underdog meemaakt."
Sneller dan wie, Nadia? Je bent een beter, rijker mens? Is dat wat je beweert? Beter en rijker dan wie? Jij neemt het op voor de afwijkende mens? Wie is dat? Wie bepaalt er wat afwijkend is? Jij? En aan welke criteria dient de afwijking te voldoen om de persoon met die afwijking tot underdog te promoveren? Bestaat de wereld uit upperdogs en underdogs? Bovenklasse en onderklasse? Heren en slaven? En voel jij jezelf woordvoerder van de onderklasse, de underdog, de slaaf? En is die samenleving die jou de ruimte heeft gegeven een verwerpelijke samenleving die gestuurd en gemanipuleerd wordt door de bovenbouw, de heren, de upperdogs? En heeft Shula jou uitverkoren om de Profeet te spelen?
"Duw het iedereen maar door de strot. Je hebt een taak als publiek omroep, daar krijg je belastinggeld voor. De omroep moet een afspiegeling zijn van de samenleving. De omroep is beeldbepalend, wat je op tv ziet, werkt door in de samenleving."
Ja dus, Shula heeft je uitverkoren om de Priesteres van de Underdogs te spelen en de Beeldreligie aan ons op te dringen. Want Shula heeft besloten dat dit haar en jouw taak is, Beeldreligie opdringen, en op kosten van degenen die deze opdringerigheid ongevraagd naar zich toe geslingerd krijgen.
En wat is dat, die afspiegeling van de samenleving? Hoe vang je een afspiegeling op? Hoe leg je die vast? Hoe weet je dat de afspiegeling die jij graag ziet en dus ook waarneemt dé afspiegeling is? Welke criteria leg je aan om dat beeld op te bouwen?
Maar belangrijker nog, waarom moet de Staatsomroep die geconstrueerde afspiegeling vervolgens als een kader hanteren om ons te beleren? En waar komt vervolgens die buitensporige arrogantie vandaan dat het aan ons tonen van dat door jullie in elkaar geknutselde Beeld noodzakelijk is om ons, de niet-afwijkenden, ons, de upperdogs, te beleren en zelfs te corrigeren op wie en wat wij zijn?
Who the fuck are you? Wat gheeft je het morele recht om überhaupt te beweren dat je qua moraal een publieke taak hebt? Dat je ons moet vertellen wat goed is en wat kwaad en datgene wat jij als kwaad ziet uit ons te slaan en datgene wat jij als goed ziet ons door de strot te duwen?
Wie of wat heeft überhaupt ooit uitgevaardigd dat het jouw taak zou zijn om mij te corrigeren?
Ik heb steeds sneller een afkeer van mensen die zich erop laten voorstaan een beter mens te zijn dan ik en het als hun taak zien mij dat even door de strot te duwen, steeds sneller. "Ik ben moslim. Dat je het weet" zegt de moslima met haar kopvod, nog vóór er een woord is gewisseld. Impliciet zegt zij, nee schreeuwt zij "Ik ben beter dan jij". Nou, Nadia, jij doet precies hetzelfde. "Ik ben programmamaker. Dat je het weet" zeg je met je kleurtje. Impliciet zeg je, nee schreeuw je "Ik heb meer empathie dan jij, ik ben een beter mens".
Allebei vind je dat je jouw normen en waarden, jouw waarheid, jouw kennis van goed en kwaad, jouw rigide moraal, jouw werkelijkheid ons door de strot mag duwen, nee zelfs móet duwen, als een Heilige Plicht.
De Nieuwe Maan.... Wat is er nieuw aan wat je doet? Je probeert samen met Shula religiestichtertje te spelen, zoals zo velen dat doen. Eigenlijk niks te vertellen, alles gejat van een ander, een bleek uitgeslagen neerslag van een aftrekseltje van wat de grote religies en ideologieën aan dwingende moraal hebben uitgespuugd. Maar het is maar weinigen gegeven om een religie te stichten. Het is de Linkse Kerk nooit echt gelukt en jouw obligaat geblaat zal daar weinig aan veranderen.
Shula waant zich Hogepriesteres, maar staat weldra in een leeg kerkgebouw.

Schoorsteenveger | 10-03-18 | 11:48 | 6

Fantastisch geschreven, Schoorsteenveger.

onnosel | 10-03-18 | 15:00

ze heeft het boek "jij kleine vrouw" van wilhelm reich nog niet gelezen.

Rest In Privacy | 11-03-18 | 11:56

Top .....

Pjotterdjotter | 11-03-18 | 11:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Ze heeft wel een bad hair day.

peterdepeter | 10-03-18 | 11:26

Trouwens: waar is de hoofddoek van deze "moslima"? Of is ze schijnheilig?

Is dit nog nieuws? | 10-03-18 | 11:24

Mensen, man of vrouw, moeten binnen redelijke grenzen met het leven kunnen doen wat ze willen. Als vrouwen bepaalde dingen niet willen, zoals fulltime werken als ze een werkende partner hebben, of in de ict werken, is dat ook een keuze. Daarom is het vrouwenquota een soort contradictie. Je wordt niet aangenomen om je vaardigheden, maar omdat ze 50% vrouw aan de top willen.. Heet aanbod mannen is groter dan het aanbod vrouwen. Mannen worden dus gediscrimineerd.
Vreemd genoeg zie je dat soort quota niet bij vuilnismannen of verpleegkundigen in Nederland, of waar het aanbod vrouwen groter is. Alleen aan de top. Waarom is dat?

kloopindeslootjijook | 10-03-18 | 11:21

Vrouw zijn is geen verdienste, moslim ook niet.
Wat de neuk?
Appels en peren.

Is dit nog nieuws? | 10-03-18 | 11:20

Daarom is due NPO zo vervelend.
Voortdurend heb je het gevoel dat een stel Hilversumse jongens en meisjes jou aan het opvoeden zijn. En daar zit ik niet op te wachten; ook niet op een nep-wereldje vol deugende politiek correcte showfiguren.

marjen | 10-03-18 | 11:13 | 3

... een stel ..... is ..

marjen | 10-03-18 | 11:14

Ze gaan er waarschijnlijk vanuit dat omdat veel mensen de NPO zien en dat daardoor die verdeling invloed heeft. De vraag is of dat klopt, zeker vandaag de dag, waar vrouwen onder de 30 meer verdienen dan mannen inmiddels.

kloopindeslootjijook | 10-03-18 | 11:25

Opvoeding volgens hun standpunten. En iedereen met een andere mening is xenofoob, racistisch en wordt buitengesloten. Want zo werkt de linkse opvoeding.

Is dit nog nieuws? | 10-03-18 | 11:37

Waarom moeten we vergast (no pun) worden op de visie van de moslim? De moslim die het aangaat kijkt thuisland-schotel en de andere mensen zijn er niet in geinteresseerd. Dus waarom?

Overdigens ben ik tegen quota. Het is een diep racistisch principe dat ten grondslag ligt aan quota: Dat mensen in te delen zijn op basis van geslacht, kleur, afkomst, enzovoort met daaraan gekoppelde "diverse" inzichten en overtuigingen. Ik meende dat we allemaal gelijk(waardig) waren, maar nee dat blijkt dus niet zo te zijn: Zwarte mensen zijn kennelijk anders dan witte, en verdienen om die reden ook een plaatsje, puur voor de "diversiteit".

Je hebt dus de absurde situatie dat mensen op basis van discriminerende inzichten worden gequoteerd om discriminatie te bestrijden.

De raad van bestuur (altijd de raad van bestuur, nooit de vuil-ophalers) dient straks te bestaan uit 1 moslim, 1 lesbienne, 1 homo, 2 negers, 2 witten en 1 gehandicapte blonde linksbenige handbalster. Om gek van te worden die onzin.

Beste_Landgenoten | 10-03-18 | 11:06 | 2

Quota invoeren werkt ook stigmatiserend op hen die geen quotum nodig hadden en er op eigen kracht zijn gekomen. Vrouwen die het zelf hebben gemaakt balen enorm van die quota omdat zij er ook op worden aangekeken, zo van "dat zal ook wel zo'n quotevrouwtje zijn". Schuss geht nach hinten los.

van Oeffelen | 10-03-18 | 11:11

van Oeffelen | 10-03-18
Daarom bestaat de politie uit vijftig procent niet geschikten!

lanexx | 10-03-18 | 12:53

99,9% van de moslims kijkt alleen maar moslim-tv uit het buitenland met hun fraaie schotels. Spangas alleen al zitten trouwens 366 mocro's in waarbij altijd opvalt trouwens dat dat de lieve en intelligente jongetjes zijn en de blanken daarin zijn allemaal petjes-dragende pestkoppen. Een land van idioten zijn we.

ReligionSucks | 10-03-18 | 11:00

Ondankbaar volk.

van Oeffelen | 10-03-18 | 11:00

We kunnen geen dag zonder mensen als Ebru en Annabel. De moed, nodig om dit werk te kunnen doen grenst aan het ongelofelijke. Want reken erop dat het eenzaam is aan de top. Wilders zijn beveiliging kost miljoenen en zij moeten het doen met wat tips en begeleiding door wat bevriende instanties. Ooit zal de warme wind gaan waaien, die sneeuwvlokjes de woestijn in jaagt...

Rest In Privacy | 10-03-18 | 10:59

Vreemd artikel in de NRC. In de eerste alinea gaat het over 'witten'. Een soort die ik niet ken maar kennelijk is het een soort die haar en haar ouders gastvrij hebben ontvangen, grootgebracht en verzorgd. Lijken mij wezens die goed en tolerant zijn geweest voor Nadia. Vreemd dat er niet gevraagd wordt waarom Nadia zich ineens afzet tegen de 'witten' en waarom Nadia eist dat de witten plaats moeten maken voor Nadia. Vreemd maar als ik tijd heb ga ik dat boek een keer lezen, ik hou wel van fictie...

BozePaarseMan | 10-03-18 | 10:43

Mijn leven wordt er niet anders van.

Rest In Privacy | 10-03-18 | 10:40

Weet niet meer of ik al een keer an de beurt ben geweest, maar die Nadia is toch wel een beetje zum kotzen. Gewoon opgegroeid in een warme, Hollands/Europese omgeving, en dan een partijtje kotzen vanuit dat halfje bruin dat ze ook is. Het lijkt die hollandse Anoesha/Anne wel die net wil doen of haar bruine bloed belangrijker is dan haar opvoeding in Amsterdamzuid langs de boorden van het Vondelpark.

Ga je een potje schamen, alletwee, en kom terug als normale Hollandse meiden. Want dat zijn jullie namelijk. Ik blijf iemand toch ook geen jood noemen tot in de tigste generatie?

BenPakdee | 10-03-18 | 10:38

Jaloers, Ebru?
Overal tegen aan schoppen levert uiteindelijk ook maar een vaag soort van bekendheid op bij een beperkt publiek, nietwaar?

Mather | 10-03-18 | 10:21 | 1

@Mather, je hebt het nog niet door, het is evident dat je de video van Zineb nog moet bekijken. Doen.

eastender | 10-03-18 | 10:38
-weggejorist-
Deviant | 10-03-18 | 10:03 | 2

Ik vind dat Nadia er anders behoorlijk BLANK uit ziet voor haar afkomst. Ik zou zeggen Nadia, begin met je zelf en maak plaats voor het echt exotische werk.

DhrFukalla | 10-03-18 | 09:56

De blanken zouden gewoon achterover moeten gaan leunen. Vergeet ambitie, vegeet verantwoordelijkheid, vergeet verkiezingen. Laat het los. Kijk geamuseerd toe hoe de boel hier wegzakt. Ga een wandeling maken, het doet er niet meer toe.

Rest In Privacy | 10-03-18 | 09:51 | 1

Dat is zoiets als in je luie stoel toekijken hoe een roedel woestijnrovers je huis leeghaalt, onderschijt en in de fik steekt.

Rest In Privacy | 10-03-18 | 10:27

De NPO duwt al jarenlang dingen door de strot van de Nederlanders. Dat begon al met de Antilliaanse journaalpresentatrice Noraly Beijer. En het houdt echt niet op bij huidskleur. In augustus zei NPO-voorzitster Shula Rijxman nogdat het nut van de NPO was om ons tot een "gemeenschappelijk beeld van de werkelijkheid" te laten komen. Ze bedoelde natuurlijk: haar beeld van de werkelijkheid. Ze schaamde zich er niet eens voor. Het is precies die houding waarom ik nooit meer naar de NPO kijk.

Ivoren Toren | 10-03-18 | 09:50

Quote uit het NRC-interview:

"Zo ontdekte ik voor het eerst andere mensen die niet bij de witte massa horen."

NRC = Nieuwe Racistische Courant? Waarom wordt dit soort bagger geplaatst? Waarom wordt de afkeer van de 'witte massa' opgehemeld alsof het hip and happening is? Waarom is zo'n racistische bakvis een presentator van een programma dat betaald wordt met publiek geld? Hallo Nadia, of hoe je ook heet; newsflash: er is geen witte massa en een paar special snowflakes uit gemengde gezinnen. We zijn een grijze massa die zo goed als we kunnen een sámenleving te vormen. Het laatste wat we kunnen gebruiken is mensen zoals jij die de boel in rassen en afkomst proberen te verdelen. Ik hoop dat je ooit voor de rechter komt te staan met je prietpraat.

Bulloch | 10-03-18 | 09:50 | 2

100 punten

DhrFukalla | 10-03-18 | 10:30

Hear hear.

BenPakdee | 10-03-18 | 10:39

Kijkt naar foto Nadia.
'Leest iets over 'door de strot duwen'.
Herpakt zich gelukkig en gaat weer over tot de orde van de dag.

De waard zijn gast | 10-03-18 | 09:46 | 1

IK wil haar best iets door de strot duwen, hoor. Bij zinnen is ze toch al niet meer.

BenPakdee | 10-03-18 | 10:40

Heb juist gelezen op een medische site dat mensen met anderhalf oog een spaghetti brain hebben ,en de ganse zooi aan elkaar liegen,en zich nergens aan kunnen aanpassen.

gelukzoeker | 10-03-18 | 09:45

Kom regelmatig over de vloer bij een Syrisch gezin, nu 3 jaar in Nederland waar de tv altijd aan staat en waarop of een Libanese of een Syrische zender te zien is. De arabisch ingesproken amerikaanse soaps, natuurprogramma's en kinderprogramma's worden afgewisseld met een preek van deze of gene imam. En ik weet zeker dat gezien het aantal schotels die ik waarneem in mijn woonplaats dat niemand van de moslimstatushouders ook maar iets geinteresseert is in de programma's van het meisje in het artikel. Maar goed, daar gaat het haar ook niet om. Het is een verdienmodel, De Moslim, en het verhoogd haar morele status binnen haar eigen stolp. Hiermee wil ik niet zeggen dat de statushouders niet de plicht hebben om zich te verdiepen in de Nederlandse samenleving met behulp van de media. Het is noch voor ons, noch voor hun gezond (als in gezonde samenleving) wanneer zij zich maar blijven focussen op de media uit hun moederland. En tegelijkertijd zijn de eenzijdige NPO berichtgevingen en programma's waarin de nieuwe inwoner de heldenrol heeft en de autochtone de schoftenrol niet bevorderlijk voor de integratie van de immigrant. Wat dat betreft bevestigen dit soort NPO programma's juist de teneur van de arabische zenders dat wij, de westerlingen minderwaardig zijn aan arabische, als, met nadruk op als, ze zouden worden bekeken door de doelgroep. Ik vermoed zomaar dat het programma hoofdzakelijk door sneue NRC lezende witneusen en recalcitrante negers wordt bekeken ter bevestiging van hun eigen benauwde wit/zwart denkwereld.

forecastle | 10-03-18 | 09:43 | 4

Zogezegd: hoe gezond is het internet voor iedereen? Want volgens mij volgt de hele wereld media van over de hele wereld. Landen waar we eigenlijk geen reet mee te maken hebben in het dagelijks leven. Maar we worden ermee doodgegooid. Media is het algehele probleem, al 100 jaar. En door internet is dat probleem ziekelijk en onhoudbaar geworden, leidend tot hogere incidentie van zieke geesten en uiteindelijk fysieke separatie binnen samenlevingen over de gehele wereld.

Luivend | 10-03-18 | 09:48

forecastle |Wist ik al ,maar is het zoveelste bewijs dat het hele zwikkie hier niet thuis hoord,precies eender als 95 procent van de ingekankerde bestuurslagen in ons landje ,als dat er niet uitgezet [bedoel een ander woord] word zal hier ooit de tyfus uitbreken,de kruik gaat net zolang te water enz,mag van mij vandaag nog.

gelukzoeker | 10-03-18 | 09:53

@luivend
nee, het internet is niet gezond. Daar zit wat in. Maar tegenwoordig kun je bijna onmogelijk nog zonder internet leven. Alles gaat zo'n beetje via het internet.
Tien jaar geleden kon je misschien geheel offline leven, nu is dat heel moeilijk.
Maar je bedoelt waarschijnlijk: geen kennis meer nemen van het nieuws.
en dat vind ik een sympathie idee. Want eigenlijk word je er geen cent wijzer van. En als het echt helemaal fout gaat, en de kogels om je oren gaan vliegen, zullen ze toch niets eerst om jouw toestemming vragen.
Het is een circus.

Rest In Privacy | 10-03-18 | 09:57
▼ 1 antwoord verborgen

Komt wel heel erg jaloers over Ebru...

Mocro070 | 10-03-18 | 09:37 | 5

@Mocro070: gewoon uit nieuwsgierigheid, welk argument gaf je?

Luivend | 10-03-18 | 09:43

@Mocro070: vervelend hé als mensen je een spiegel voorhouden.

Deviant | 10-03-18 | 10:06

Mocro zijn argument is: jaloers op Ebru want Ebru is bekend en Achmed niet. En daarnaast ook nog eens op ego: immers vrouw bekender dan mannetje....
En als klap op de vuurpijl heeft ze ook nog eens betere argumenten.
*Sad trombone* mwaap mwaap mwaaaaap

Is dit nog nieuws? | 10-03-18 | 11:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben een blanke, maar er is echt geen quotum voor nodig om mij bij de NPO vandaan te houden.

Rest In Privacy | 10-03-18 | 09:37

"Toen ik als 15-jarige in een café-restaurant in Rotterdam ging werken, vond ik voor het eerst van mijn leven herkenning, en een gevoel van thuiskomen. Want ik maakte kennis met het verschijnsel uitkering en subsidie [verdiend door de witte massa] , smartphones, internet, de rechtsstaat, democratie, superieure ziekenhuizen, vaginal hygiene [allemaal bedacht door de witte massa]. En ik dacht: het is hier goed toeven voor een geboren parasiet."

Boer Kini | 10-03-18 | 09:34 | 7

@Boer Kini: moet je zelf weten, al stimuleer je op die wijze de propaganda en het doel ervan. Je zou toch ook geen gele ster gaan dragen om met de nazi's te kunnen praten? Ikzelf weiger deze racistische verbastering van onze taal te accepteren.

Luivend | 10-03-18 | 10:17

Blank, niet wit. Ik ken geen wit ras. Ja, misschien zombies. Negers zijn trouwens geen zwarten. Echt kriekzwart, die zie je bijna nooit. In Afrika hebben ze er misschien wel een paar, maar ze zijn moeilijk te herkennen, omdat ze hun huid bleken. En hun kroeshaar ontkrullen. Zo trots zijn ze nou op hun ras. Ze willen gewoon op blanken lijken, omdat ze zelf ook wel door hebben dat negers, vooral in Afrika, maar bitter weinig presteren. De agressie in Europa door negers is volgens mij meer een geval van jalouzie dan van discriminatie.

BrabantsVerzet | 10-03-18 | 11:45

Nou nou guurdertjes, ik ben het ermee eens dat we het gewoon op blank moeten houden, maar juist om niet mee te gaan in dat rassen en generaliseer gebeuren.

BlowingBubbles | 10-03-18 | 14:01
▼ 4 antwoorden verborgen

@fikkieblijf

Inhakend op Kuzu die vindt dat we moeten accepteren i.p.v. aandringen op integreren. In ons brave doorzonwijkje met gemiddeld geprijsde woningen is de eerste Marokkaanse koper ingehuisd. Ik had mij voorgenomen om er open-minded in te gaan, want een goede buur is tenslotte beter dan een verre vriend. Mijn vriendelijke hallo.tegen zijn vader in jurk werd slechts beantwoord met een ondefinieerbare blik (want vrouw?). Even later spuugde meneer op het trottoir. Nog nooit iemand in de straat zien doen, maar ja, je zult het maar kwijt moeten. Zoonlief kwam een dag later loeihard onze doodlopende, voorheen kindvriendelijke, straat inrijden. Three strikes, you're out. Vooroordelen bestaan om een goede reden. Accepteren? Ammenooitniet.

MickeyGouda | 10-03-18 | 09:31

De dag dat mensen onderscheidingsvermogen gaan scheiden van discriminatie zal na de oorlog zijn. Tot die tijd is alles subjectief, geloof en/of propaganda. Ongeacht intentie, ongeacht welk medium, ongeacht welke personen of puppets.
Gewoon stoppen met kijken.

Luivend | 10-03-18 | 09:30

Als je als presenratrice bij de staatsomroep een platform krijgt in de nrc en dit is wat je te zeggen hebt bewijs je meteen je eigen ongelijk en dat je een narcistische racistische millenial bent. Af.

TheseDays00 | 10-03-18 | 09:30

Moslims wonen in Nederland, wat goed genoeg is voor Nederlanders, is goed genoeg voor moslims.
Deze mag op een tegel gemetseld worden en dient als verklaring door iedere immigrant ondertekend te worden.

Ray Skak | 10-03-18 | 09:29

Dankjewel Ebru Umar voor weer een rake bijdrage

frisenfruitig | 10-03-18 | 09:22

Waneer krijgen we de postieve racisme wet?

Ik mag toch aannemen dat de zusterpartij van Bij1, D66, daar nu al druk mee in de weer is?

Al-Dente | 10-03-18 | 09:20 | 2

Die bestaat al zo`n 50 jaar,de vraag is wanneer word die afgeschaft,bij de les blijven Al-Dente |

gelukzoeker | 10-03-18 | 09:36

@gelukzoeker | 10-03-18 | 09:36

Maar die had toch alleen als doel discriminatie op basis van religie, sexe en zo?
Het wordt zo stilletjes aan tijd voor de volgende ramp naar voren. Gewoon keiharde discriminatie op basis van ras en huidskleur.

Zolang dit maar positief is, met de beste intenties en allemaal goed bedoeld is, dan moet zoiets kunnen in Nederland anno 2018.

Kom, zeg nouzelf, wat kan er nou verkeerd gaan?

Al-Dente | 10-03-18 | 10:10


Dan woon je als blanke in een krachtwijk in Osdorp aan het Cassablanca-plein,
op de hoek van de Laan van Mohammed V. Je bekeert je voor de openbaarheid gewoon tot de islam (wat kan jou het schelen), strijkt je uitkering op, wielt en dielt er wat bij, en klaas is Kees! Wie maakt je wat? Koop een spelcomputer, en het feest kan beginnen. Gooi het hele idee van verantwoordelijkheid maar gerust overboord, naar voorbeeld van de politiek die dit al jaren lang geleden heeft gedaan. Laat maar waaien! De grenzen staan wagenwijd open, de toekomst is aan de import-mensen, prima toch? De leiders van het volk hebben het zo gewild, en zijn altijd gesteund door het vaderlandse electoraat.
De politie doet ook niks meer, en volgens het Ministerie van de Waarheid gaat alles hier fantastisch. Dus gewoon: poten op tafel, en laat de boel de boel.

Rest In Privacy | 10-03-18 | 09:20 | 3

1 probleempje; die uitkering zal er dan niet meer zijn.

Lotus15 | 10-03-18 | 09:36

Lotus15 | 10-03-18 | 09:36
Dat zien we dan wel weer. Voorlopig kun je het meeliftend op de trend een hele poos volhouden hoor.

Rest In Privacy | 10-03-18 | 09:39

Van Duyvenbode ----Dat probeer ik al 50 jaar ,maar ik word alleen maar kwaaier en kwaaier, staat nou op het punt om de boel te laten ontploffen. Op de PVV en het Forum na ,de goddelijke ernstige ziekte voor besturend Nederland.

gelukzoeker | 10-03-18 | 09:41

Ik zeg, vooral doen. Dan schakelt iedereen lekker over naar kanalen en tv-zenders waar ze niet dit soort onzin doen. Of nog beter, iedereen zet de TV uit en gaat wat anders doen, iets zinvols.

Zzzzooooffff | 10-03-18 | 09:18

Umar leest ook nóóit vrouwenblaadjes. Wat een haatvol persoontje is het toch.

Balgesjaakt | 10-03-18 | 09:11

Mevrouw voelt zich anders. Ze heeft een vechterskarakter. Ze is competitief. Ze heeft geen begrip voor mensen die dat niet hebben, zegt ze heel duidelijk. Maar toch:
heeft ze wel begrip voor mensen die dat karakter niet hebben. Als het maar underdogs zijn. Ze heeft er empathie voor, ze houdt van afwijkende mensen. Ook al hebben ze geen vechterskarakter en zijn ze niet competitief. Heeft niets met kleur te maken, zegt ze. Maar van ‘ witte’ mensen houdt ze niet. Wel weer van LHBT-ers of vrouwen met hiv. Dan maakt de kleur klaarblijkelijk niets meer uit.
Ze weet gelukkig wat migratie is, ook al heeft ze het zelf niet meegemaakt. Het heeft haar rijker gemaakt. Dat maakt me nieuwsgierig.
Ze wil een quota om meer diversiteit in alle opzichten te krijgen. Iedereen moet vertegenwoordigd worden, zegt ze. Ze zou de illegalen in Europa van de straat op kunnen pikken en ze vertroetelen. Niet de witte mensen die naar de voedselbank gaan. Niet de witte mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen, niet de witte mensen die het eind van de maand niet halen. Daarover mag niet gesproken worden. Die horen niet bij diversiteit. Alleen maar de zwarte mensen. De witten zijn slecht. Of ze moeten vrouw en underdog zijn, dan zijn ze goed.
Ze wil wel minder albino’s, begrijp ik, want in haar wijk woonden veel witte mensen en dat is slecht.
Ze groeide op met de gevolgen van migratie. Oma van moeders kant kwam na de Tweede Wereldoorlog als Oostenrijkse communist naar Nederland. Slim van die oma, naar een land te gaan waar Hitler net huis gehouden had. Waar Hitler, een Oostenrijker, gemoord en gemarteld had. Nu krijgen we met haar nazaat te maken. De Oostenrijkse oma had het moeilijk, zielig. Underdog. Ze heeft trouwens nog een oma en twee opa’s, daar hoor ik haar niet over. Zouden die zo blank als een lelie zijn? Dus verwerpelijk. Zouden die er misschien voor gezorgd hebben dat ze een goede opleiding heeft mogen genieten. Zou ze misschien in haar verdere afstammelingenlijn van die vreselijke veenarbeiders hebben, blanke mensen, die door hun armoede niet wisten of ze wilden leven of liever dood waren. Underdogs bij de blanke voorouders. Zou het mogelijk zijn?
De Marokkaanse familie van haar vader in Fes had het moeilijk. Zielig. Ook al underdogs. Hij kwam hierheen, werd met open armen ontvangen. Nog heel even underdog. Hij trouwde wel een halve Oostenrijkse-Nederlandse, een halve underdog. Niemand die er moeilijk over deed, neem ik aan. Hij integreerde. Al die witten (of toch blanken) in haar wijk krijgen een natrap, zijn haar te min. De witte lelie-blanken zijn de underdogs geworden. Dat begrijpt ze niet.
Ik begrijp niets meer van mijn schrijven, het is me niet gelukt om deze mevrouw te begrijpen.
Het zal de volgers van haar programma wel beter vergaan. Die denken zoals zij. Geprogrammeerd om te discrimineren.
Goed artikel, Ebru

onnosel | 10-03-18 | 09:11 | 2

Goed artikel, onnosel! vette +

Nalek | 10-03-18 | 09:14

@onnosel goeie reactie. Deze vrouw is bezig met discriminatie. Eigenlijk vind ze Nederland een heel slecht land.
Trouwens ik ken geen witte mensen. Ik ken mensen.

franck7020 | 10-03-18 | 09:22

Een column over een nobody die qua stellingname kant noch wal raakt. Waarom schrijft die Umar eigenlijk nog voor GS? Metro lijkt me ruim voldoende.

DrumPiet | 10-03-18 | 09:08 | 1

Waarom reageer jij nog op GS? Joop lijkt me ruim voldoende.

PresidenteDeConjovia | 10-03-18 | 09:11

Nadia zou veroordeeld moeten worden voor haatzaaien, racisme en discriminatie. Maar kansloos natuurlijk want D66-rechters.

Fijnstoffer | 10-03-18 | 08:45 | 2

Links zaait juist geen haat, zij zijn gespecialiseerd in toegeven.

botbot | 10-03-18 | 08:58

Lol. botbot, inderdaad is links goed in toegeven, aan goede doelen en aan de islam.

ristretto | 10-03-18 | 09:55

Tja, broodnijd is a bitch. Sorry Ebru, jij hebt eerder een radiohoofd. Naida is denk ik ook wat beter in staat een gesprek te leiden zonder zichzelf centraal te stellen.

Naomi71 | 10-03-18 | 08:32 | 4

Hallo zeg! Als er één een radiohoofd heeft is het die Nadia wel. Allememaggies.

Nalek | 10-03-18 | 09:04

Nadia stelt alleen zichzelf centraal. Zij is het centrum van het universum.

TheseDays00 | 10-03-18 | 09:41

Ghe, over uiterlijk gaan zeuren. Een autocue voorlezen kan zelfs Barbie. Waarom hebben ze die niet gekozen?

Is dit nog nieuws? | 10-03-18 | 11:30
▼ 1 antwoord verborgen

Huh, wie? Geen idee wie Nadia is. Effe Google vragen. Mmm, nice, ik zou haar doen! Verder helemaal eens met Ebru :-)

Zirafa | 10-03-18 | 08:31

Ze ziet er ook wel uit als eentje die je wat door de strot wilt duwen.

PresidenteDeConjovia | 10-03-18 | 08:30

Ik hoorde gisteren Kuzu in een debat met Penthouse vertellen dat WE toe moeten aan accepteren ipv integreren. Want migranten die al tig en tig jaren in dit land verblijven, (en uitkering trekken en huizen bezetten met steeds meer gezinshereniging en gezellige kids produceren)niet langer mogen worden aangesproken op dat ze lands eer van voorheen kUzteren en zich niet willen ''aanpassen'' in en aan dit k*t land.
Hij zij het natuurlijk iets anders dan dat ik dit nu zo plemp, maar het kwam er in oerhollands 'Jip en Janneke' taal wel op neer.

Hij staafde zijn gelijk doordat deze boodschap die hij uitdraagt van 'niet integreren ze hebben jullie en mij maar te accepteren want discriminatie" door de snelle verhoging van partijleden van DENK en de plaatsen aan zetels die ze komende gemeenteraadsverkiezingen gaan scoren..

Arrogandor Penthouse wist alleen maar uit te kramen dat Kuzu zich in de 'slachtoffer' rol bleef wentelen. Kuzu heeft hem bij de ballen!! Die benoemde nog even fijntjes de verloochening van de principes die door ex D66 zijn ingeruild voor het pluche en de macht.. en toen was het programma teneinde..

fikkieblijf! | 10-03-18 | 08:28

Annabel Nanninga, voormalig GS-columniste, huidig FvD-lijsttrekker in Amsterdam, nam deel aan een lijsttrekkersdebat op de UvA.
webcolleges.uva.nl/Mediasite/Play/cd7...
In A;dam is mede doordat universiteiten zijn gefocust op buitenlandse studenten, het tekort aan studentenwoningen opgelopen tot 1200.
Een studente in de zaal woonachtig in Nieuw-West hekelde de afstand naar de UvA want... 20 minuten fietsafstand is te ver?!
Zij opperde dat de oplossing gerealiseerd zou moeten worden door studentenwoningen te bouwen in het centrum van A'dam
Afgezien van de vraag: Waar dan(?) is zo'n uitspraak allesbehalve realistisch.

Lachwekkend aan het slot van het debat was een uitheemse activiste die los van de realiteit niet eens onze Nederlandse taal beheersend, Annabel in een buitenlandse taal aansprak over een tweet van haar daterend van een paar jaar geleden waarna Annabel die aantijging direct plausibel pareerde.

Die aangestuurde buitenlandse studente (?) viel hierdoor niet alleen door de mand maar viel des te meer op, als een gemakkelijk beïnvloedbaar onnadenkende spreekbuis in dienst van links-extremistisch rapaille. Alhoewel zij zelf waarschijnlijk te weinig levenservaring heeft om te beseffen dat zij gebruikt wordt, wordt het tijd dat universiteiten hun pupillen laten weten dat dit de plaats is waar een ieder geacht wordt zelf na te denken, zelf op onderzoek uit te gaan. Lui die zich zich zonder kennis van zaken van de Nederlandse sociaal/maatschappelijke problematiek zich makkelijk laten indoctrineren en als een gewillige marionet voor andermans karretje laten spannen, horen überhaupt niet op een uni thuis.

Op Nederlandse universiteiten studeren 122.000 buitenlanders - hun aantal is in 10 jaar tijd verdubbeld.
Slechts 14.000 Nederlanders studeren in het buitenland.
Dit is niet in verhouding.

Wie is verantwoordelijk voor die scheve verhouding?
Goedkoper studeren vanuit het buitenland met als extra bonus onze taal niet hoeven leren want Nederland past zich aan aan buitenlanders?
Hoeveel Nederlandse studenten worden er jaarlijks uitgeloot?
Hoe vaak gaat uitloting van Nederlanders ten koste van technische beroepsopleiding waar al vele jaren een chronisch tekort aan is?
Hoeveel kennis wordt hiermee verspeeld?
Enfin. Hoogste prioriteit dat de WRR -Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid - hier binnenkort onderzoek naar gaat doen en daarna hierover rapport uitbrengt.
Welke politieke partij maakt hier werk van?!

2013
Banen in de scheepsbouw gaan vooral naar Polen en Roemenen.
Elsevier in 2013: IHC Merwede zoekt lassers en andere technici en die zijn in Nederland niet te vinden. ‘De scheepsbouwspecialisten die wij nodig hebben, zijn hier gewoon niet.
www.elsevierweekblad.nl/economie/news...

Oh Lala...
In maart 2016 komt de aap uit de mouw wanneer blijkt wat elk weldenkend mens al reeds wist:
Honderden Roemenen op Nederlandse scheepswerven werken voor 1 euro bruto per uur. Dat benadeelt de schatkist en kost Nederlandse arbeiders hun baan omdat ze drie keer zo duur zijn.
www.elsevierweekblad.nl/economie/anp/...

drs.Nee | 10-03-18 | 08:27 | 1

Hahaha, ik zit nu even naar uw UVA link te luisteren. Wat er ook gebeurt, mijn nageslacht gaat niet naar die open inrichting!

BlowingBubbles | 10-03-18 | 14:16

Kijken er dan nog mensen naar de NPO?

Oepsie1234 | 10-03-18 | 08:22

Mevrouw zegt "De omroep moet een afspiegeling zijn van de samenleving.". Daar ben ik het nou hartgrondig mee eens. Het meningsverschil zit hem in welke samenleving: die van de Randstad of de rest van Nederland. Ik ga voor de laatste keus, en dan zit het totaal verkeerd: waar zijn de Friezen, Groningers, Drenthen etc etc. Er zijn tenslotte meer plattelandsbewoners dan immigranten. De PO is een afspiegeling van een sprookjes-samenleving die allang niets meer te maken heeft met de werkelijkheid en het leven van alledag. Ik kijk er ook niet meer naar, het gaat alleen over een kliekje ingewijden die op hun eigen wolk leven.

noorderling | 10-03-18 | 08:20 | 1

"De omroep moet een afspiegeling zijn van de samenleving."

Kan het niet andersdaneens zijn met deze frase. Dit is dan ook het argumentom testoppen met de doorgeef-plichten de NPO, geheel marktconform, in een betaalpakket te stoppen. Men kan zichzelf dan bedruipen uit deze inkomsten en reclame-inkomsten. Tevens weet je tot achter de komma, wie ervoor willen betalen en daar kun je dan je programma's op afstemmen. Tevens weet je of 3 zenders gerechtvaardigd zijn of dat het er meer of minder moeten zijn.

De uitkomst laat zich raden.

netniet | 10-03-18 | 08:28

Wanneer neemt de Friese vrouw haar plaats eens in?

Toetsiemonster | 10-03-18 | 08:00 | 1

Die heeft niet de juiste waarden en normen, benoemt teveel en is veel te blank. Snap dat nou eens.

zimmerschwanz | 10-03-18 | 08:09

Het wordt tijd voor het door de strot duwen van " Sleg vir blanke" beleid en quota. De rechtvaardiging is simpel. Zij zijn begonnen.

Graaier | 10-03-18 | 07:38 | 3

Jezelf verlagen tot het niveau van het deugvolk door net zoals zij keihard te discrimineren lijkt me niet de oplossing.

raskol | 10-03-18 | 08:14

Heb het opgezocht. In een dik boek stond iets over Oog om oog, tand om tand. Beetje verwarrend is dat uw favoriete quote er ook in stond. Iets met steeds maar de andere wang toe keren als een ander je iets aandoet.

Graaier | 10-03-18 | 08:20

Jezelf niet verlagen is ook zo'n deugers-dooddoener. Don't bring a knife to a gunfight. Het gaat om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Als ze strijd willen, kunnen ze het krijgen. En iedereen die die zeikers een hand boven het hoofd houdt. No holds barred.

Wachtmeester R | 10-03-18 | 16:04

Liever word ik ergens aangenomen omdat ik de juiste kwalificaties heb en niet puur omdat ik vrouw ben.

Wilgenkatje | 10-03-18 | 07:28 | 6

Wilgenkatje, waar ben je het beste in?

HoerieHarry | 10-03-18 | 07:49

Mickey, nee hoor. I am nice.

HoerieHarry | 10-03-18 | 07:51

#HoerieHarry

Dat zeggen ze allemaal, grijns.

MickeyGouda | 10-03-18 | 08:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat vinden ze van deze woorden van Ebru bij Joop.nl
Vinden ze dit ook zo scherp oprecht en duidelijk of wordt het weer weggezet als rechts populistisch gejank.
Het landverradersforum van Nederland, Wat zullen ze weer blij zijn met deze aanwinst bij Brandhout
Ik ken de nieuwe maan niet maar ik ken wel A Black Hole Sun who washes them all away one time. Black hole sun, won't you come?!

klinkklaar | 10-03-18 | 06:54

Verdomd weinig Aziaten op tv, radio en in de bladen. Ook in reclames of de politiek zie je ze zelden. Daar hoor je nooit iemand over. Ook de Aziaten zelf niet.

Stijlicoon | 10-03-18 | 06:35 | 4

Die hebben geen dreigcultuur met favoriete zinnetjes met "Als ..... dan .....". Die hebben zinnetjes als " Niet zeuren, maar aanpakken. Nederland biedt volop kansen". Tja, dan wordt je natuurlijk nooit als zielig gezien en kunnen ze in Een Haag, Amsterdam en Hilversum niets me je. Verder zorgen ze niet voor moeilijk gedoe, wat je met subsidies en projectjes tegemoet kunt komen met een gutmensch gevoel

Graaier | 10-03-18 | 07:45

Aziaten staan bijna onderaan de pikorde van de intersectionele SJW-ers, 1 klein stapje boven de witte man.

raskol | 10-03-18 | 08:08

Onderaan de pikorde staan ze zeker.

Rest In Privacy | 10-03-18 | 14:34
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind Nadia een leuke meid, maar haar ideëen minder. Ten eerste wie zijn "ze". Ten tweede: wat is nog de relevantie van programma's als Brandpunt +. Ten derde: de kijkcijfers zullen nog verder dalen, totdat er niemand meer is om het door de strot te duwen

batvoca2 | 10-03-18 | 06:12

Laat nadia Moussaid optiefen naar het land waar haar ouders vandaan zijn gekomen. Duw het ze maar door de strot. Als 'ze' zo beginnen, kunnen 'wij' het ook, en met MEER recht. Opflikkeren. From the bottom of my heart.

Wachtmeester R | 10-03-18 | 06:06

Het is discriminatie.
Het blijft discriminatie.
Ook als je 't positieve discriminatie noemt.
Omdat je vrouw bent.
Omdat je huid 'n kleurtje heeft.
Omdat jouw 'typetje' nog niet in de rijke bonte verzameling zit van multiculti-quotum-drift zit met de 'kijk mij eens goed doen' ondertoon.
Ben je goed genoeg (?), kan wel of niet, maar dat is de gok.
Ben je homofiel genoeg, of lesbisch genoeg, of één van die andere seksuele A t/m Z mensen (?), kan wel of niet, maar dat is de gok.
Ben je importmens genoeg (?), kan wel of niet, maar dat is de gok.
Vanuit de logica dat alle mensen gelijk zijn of gelijkwaardig, mag er niet meer gekeken worden of je nog wel de goede kwaliteiten hebt voor de ene of andere job; kan wel of niet, maar dat is de gok.
Ik krijgt er toch de kleuterklas-associatie bij, dat de kleuterjuf tegen alle kindjes zei, dat de tekeningen van alle kindjes echt even mooi waren hoor. Tja.
Of ook die mama-associatie bij, dat m'n moeder zei dat zij van alle kinderen evenveel hield, en echt heel erg blij was met mij, haar zoon. Tja.
Wie geen verschil mag maken, mag geen verschil maken.
Ik geloof er geen klikker van.
Volgens mij blijven alle mensen altijd letten op de ene of de andere, over wie het beste is voor dit, of over wie het beste is voor dat.
en dat 't dus geen gok is.
Dat het geen gok is, waar ik smaak bij heb, en wat ik vies vind.
Dat het geen gok is, bij waar ik oprecht in geloof.
Dat het geen gok is, van wie ik oprecht houd.
Dat het geen gok is, welke mensen ik beschaafd vind, en welke mensen ik primitief vind.
En dat laat ik mij niet afnemen of verbieden.
Ik noem dat mijn betrouwbare subjectiviteit.
Er zijn geen wetten die kunnen voorzien in mijn betrouwbare subjectiviteit, omdat ik juist wel wil discrimineren; jij wel, en de ander niet, en dat is geen gok.

Der Paulie | 10-03-18 | 05:41 | 6

@Isnogaanhettype: een latente psychose kan men niet anoniem manifest waarnemen. Om 5:41 zijn er genoeg andere verklaringen voor slap en raar gelul.

Luivend | 10-03-18 | 09:54

Amen!

Isnogaanhettype..... | 10-03-18 | 14:54

Isnogaanhettype..... | 10-03-18 | 07:33
Aarghh, de gedachtenpolitie 2.0 in de vorm van psychiatrische helderziendheid.
Luivend | 10-03-18 | 09:54
Nieuwtje; er bestaat internet en is over de hele wereld te belezen; alsook, er bestaan andere tijdgrenzen als je ergens anders op de aardbol zit. Goede morgen trouwens.

Der Paulie | 10-03-18 | 16:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Ebru is lekker op dreef.
Die geeft haar eerlijke mening wel, zo gaat ze nog de politiek in.

De-Glijdende-Rechter | 10-03-18 | 05:03

Wat is Ebru actief de laatste tijd en wat schrijft ze helder en scherp. Het gaat blijkbaar goed met haar.

Rest In Privacy | 10-03-18 | 03:59 | 2

Voorjaar in aantocht.

steekmug | 10-03-18 | 06:13

Hier het regenseizoen.

Rest In Privacy | 10-03-18 | 06:48

Een nieuwe maan bestaat niet zoals een nieuwe aarde ook nooit bewaarheid zal kunnen worden. Andere mensen met andere culturen daarentegen kunnen een wereldbeeld veranderen waarvoor eeuwenlange (bloedige)strijd aan is voorafgegaan. Ongelooflijk dat wij toestaan dat dit gebeurt door mensen die sinds de jaren 60/70 hier zijn gekomen . Mensen die niets maar dan ook niets hebben bijgedragen aan ons welbevinden maar tot aan de dag van vandaag daarvan wel profiteren in al hun talen en geloven. Dan krijgen we Denk met de gemeenteverkiezingen, in de tweede kamer.

INH.30CL | 10-03-18 | 03:54 | 1

Als ik aan mensen in Zuid Amerika vertel wat er in Europa gebeurt kunnen ze het niet geloven dat we onze cultaar laten afbreken en een gevaarlijke ideologie als de islam alle ruimte geven. Hier zou dit nooit kunnen gebeuren ze hebben hier hun lesje met de Spanjaarden wel geleerd.

Rest In Privacy | 10-03-18 | 04:19

Duidelijk stuk weer !! Ebroe i love youuu

Schepvogel | 10-03-18 | 03:43
-weggejorist-
Geenstilo | 10-03-18 | 03:19


Een Nadia Apfelmoessaid zou er goed aan doen haar mond open te trekken tegen de onzinnige moslimterreur. In plaats van haar derriére laten uitdijen in de stoel van de Nos.

Oprisp | 10-03-18 | 02:00 | 1

Haha! Eloquent gesproken!

Lewis Lewinsky | 10-03-18 | 02:13

Ebru, ik Ben lief, leuk, charmant, aardig, mooi, hofelijk, gespierd, leuk geld, behulpzaam, Lang, slank, sterk, voorkomemd, belezen, gestudeerd, zelfstandig..... en ik Ben relaxed, niet gauw opgefokt, haat de eu, en, en...

Mark_D_NL | 10-03-18 | 01:41 | 16

Ben je besneden anders wordt het niets.

Rest In Privacy | 10-03-18 | 07:26

Ik ben niets van dat alles dus vullen we elkaar mooi aan. Dus als het met Ebru niets wordt.....

Linkse allergie | 10-03-18 | 07:57

Schattig.

Luivend | 10-03-18 | 09:51
▼ 13 antwoorden verborgen

altijd het linkjel ezen, ik vind het wel een goed interview eigenlijk

Hemmenaar7 | 10-03-18 | 01:32 | 2

Goed interview, kutverhaal. Eigenlijk alle reden om haar nergens aan te nemen anders dan een escortbureau, hoerenkit of een racecircuit of voetbalclub als hospitality dame.
Oh wacht... NPO, Brandpunt. That’s exactly what it is.

Stormageddon | 10-03-18 | 02:49

@storm 06 geile schele chick.

Mark_D_NL | 10-03-18 | 02:51
-weggejorist-
Ikbeneenzelfbouwer | 10-03-18 | 01:30

WTF...??!!
Die witte massa legt haar geen strobreed in de weg om te zijn wie ze wilt zijn onder ėėn voorwaarde... schop niet te hard tegen de witte massa die je laat zijn wie je wilt zijn. Gelukkig krijgt dit soort aandachtshoeren alleen nog maar een podium bij de NPO, binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam en bij wat fascistische opleidingen die vroeger het stempel 'universiteit' verdienden.
Ik vraag me oprecht af wat de witte massa dit soort randdebielen heeft aangedaan dat ze denken (of menen te denken) dat ze hier worden onderdrukt, tegengewerkt of achtergesteld. De witte massa waar zij over spreekt is gewoon de overgrote meerderheid van de samenleving en die buigt flink mee met van alles en nog wat. En, nederlanders eigen, er valt over alles te praten. Alleen, het is wel buigen tot het barst.
De 'witte massa' maakt nog steeds 80% tot 90% uit van de samenleving en die kun je maar zolang ridiculiseren, afschilderen als racisten en 'dom' noemen tot het een keer klapt. Dan blijft er van het vrije en tolerante Nederland helemaal niets meer over en staat een redelijk agressieve vorm van nationalisme klaar om het over te nemen en dat moeten we zeker niet willen. Toch krijg je het gevoel dat men daar op uit is. De NPO met haar reportages en iedere keer maar weer het afschilderen van Baudet en Wilders als het kwaad. Het totaal negeren van mege (echt groot) demonstraties in Duitsland tegen het 'Wir schaffen das' beleid van Merkel. Het totlae démasqué van het tolerante Zweden (waar werkelijk alles en iedereen op z'n teentjes loopt) en noem maar op.
We worden op dit moment gegijzeld door een clubje boe-roepers met media aandacht en een religieus clubje dat al lang en breed verboden had moeten worden in Nederland omdat chantage de grondslag vormt. Mocht je eruit willen stappen dan is de doodstraf gerechtvaardigd....
Laat dit stuk ongeluk lekker programma's presenteren bij de NPO en janken over de oneerlijke nederlandse samenleving want oh, daar hadden we er niet al genoeg van. Misschien heeft ze nog wat gouden tips voor haar geloofsgenoten die zichzelf niet omhoog hebben kunnen neuken..

Gampel | 10-03-18 | 01:26 | 4

De-Glijdende-Rechter | 10-03-18 | 05:05
Ik denk dat we pas opgelucht zijn als de linkse mens de rest van de samenleving niet meer verraad. Want dat doen ze, het zijn niets meer of minder dan volksverraders.

GerMonster | 10-03-18 | 06:42

De-Glijdende-Rechter
Nee dus, verre van dat. Gelukkig zijn er mensen zoals jij die geen drol om de inhoud geven en me met een opgestoken moraal vingertje terecht wijzen. Ik zal het nooit meer doen en slaap een stuk beter nu, welterusten.

Gampel | 10-03-18 | 09:47

Niet witte massa. Niemand is wit. Als je dood bent, ben je als blanke wit, maar dan ben je niet meer in staat om te werken, of om te discrimineren. Zwarten zijn trouwens bijna nooit zwart. Ze zijn bruin. Ik stel daarom voor dat we negers voortaan bruintjes noemen. Dat klinkt ook vriendelijker. En Aziaten zijn geeltjes. Joden noemen we neusjes.

BrabantsVerzet | 10-03-18 | 11:58
▼ 1 antwoord verborgen

Helemaal eens. Deze meisjes, willen zo graag deugen dat het er van afdruipt. Wat zij doen, is de onderdrukte moslima's op een voetstuk zetten en hard zeggen dat zij trots moeten zijn om onderdrukt te worden. Zo wrang is het. Zo een twisted mind moet je hebben om bij de NPO, te werken. Laat het volk nu eens er voor altijd afrekenen met deze deugende meute. En voor alle duidelijkheid, afrekenen in de zin van, stem op die partijen die het gezond verstand weer laten zegevieren. Dus geen Ondemocraten '66, geen Groen (S)Links, geen Partij van de Armoede, geen weglachende partij, van VVD. Stem op Forum voor Democratie, de PVV of op de Dierenpartij. Weg met al die deugende Salonsocialisten.

De Evangelist | 10-03-18 | 01:25

20 Bier vrouw. Meer valt ER niet over te melden.

Mark_D_NL | 10-03-18 | 01:23
-weggejorist-
spekpater | 10-03-18 | 00:53 | 3

Uit goed ingelichte bron vernomen ,ze gaat met een scheef oog het hylarische programma waar ligt vandaag de bal presenteren.

gelukzoeker | 10-03-18 | 00:40

Ze neemt af en toe de honeurs waar van lara Rense op Radio1 tussen 16:00 en 18;30.
Het vreemde is dat ze totaal geen radio stem heeft, het volkomen futloos presenteert ( radio maken is een vak apart namelijk ) . Net als de BNNVARA Migranten-nieuws-Baudet-bash-bv tussen 12:00 en 14:00 , dat inmiddels tot een soort migranten nieuws van 1 kant radio verworden is.
Kortom, BNR is de lachende derde in dit geval. Radio 1 gaat de witte onderbroek achterna. Zeg maar dag tegen je adverteerders!

Chemokar | 10-03-18 | 00:32 | 6

punt is, activisme is niet perse rechts of links. De hele dag WNL is ook bijzonder vervelend op een gegeven moment. Publieke radio dient zich daar niet mee bezig te houden. BNR knalt er elke 20 min een roedel reclame doorheen. Terecht, want dat is de bron van inkomsten. heeft gesponserde prg's, ook te verwachten. maar publieke radio is voor iedereen, en wordt ook betaald door iedereen. Dus mag je ook een niet activistische uitzending verwachten.

Chemokar | 10-03-18 | 00:48

Daar vergis je je Chemo. Activisme heeft altijd een richting.

knutsel_ | 10-03-18 | 00:50

Zeker, maar het kan zowel rechts als links zijn. Hou daar mee op zou ik zeggen. maakt het informatief, lollig, maar stop eens met dat oeverloze gelul over een religieuze minderheid, of een achterlijke marginale AKSIE groep die lekker AKSIE voert tegen iets volstrekt onbenulligs.

Chemokar | 10-03-18 | 00:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Ja, dan ook een gereformeerden quotum in Hilversum. In het vervolg keurig je kleur, ras, religie en politieke overtuiging opgeven bij sollicitatie.

Short | 10-03-18 | 00:32

Islam is toch die ene van die falende landen, waarom zou iemand willen luisteren naar zo'n vertegenwoordiger.

Papierversnipperaar | 10-03-18 | 00:25

Dankjewel, Ebru Umar, voor dit stukje. Je bent Nederlander, en dat is goed genoeg. Mooi gezegd.

JvanDeventer | 10-03-18 | 00:16

Maar zou je haar doen?

Omebert | 10-03-18 | 00:11 | 6

Ze is niet islamitisch? Hoe weet je dat, BenPakdee?

Lewis Lewinsky | 10-03-18 | 02:09

kijk dit zijn nu belangrijke vragen en ja ik zou haar keihard doen

hatschjoe | 10-03-18 | 04:02
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
zimmerschwanz | 10-03-18 | 00:05 | 1
-weggejorist-
Sarcastisch varken | 09-03-18 | 23:59

Ja ja mensen, de NPO ontvangt jaarlijks meer dan € 900 miljoen om het volk brood en spelen voor te schotelen, vergezeld van linkse propaganda. Wat hebben we toch een gaaf land!

JackStick | 09-03-18 | 23:53 | 1

--JackStick---Wel de goede volgorde aanhouden me`n beste,eerst de slinkse propaganda en dan de spelen ,zou je kunnen weten inmiddels.En tja ,als je een inmensch goede deugert bent ,die zelf geen zielige menschen in huis neemt maar de samenleving er mee opzadelt is het best een gaaf land ja ,zo kort het nog duurt.

gelukzoeker | 10-03-18 | 00:34

Waarom dan niet meteen eentje met een hoofddoek die stottert en in het Arabisch jengelt? Met een gehandicapte transnegerin met visuele handicap ernaast die in gebarentaal voor doven tolkt, terwijl op de achtergrond een hoogbejaarde Turkse homo met ernstige onbehandelbare Gilles de la Tourette en spraakgebrek de weerkaart van Finland doet, met consumptie, dit alles in oud Hititisch ondertiteld in gele letters, en asynchroon nagesynchroniseerd in modern Friesch, en belicht door een herintredende zwaar autistische belichtingsman, in Z/W mono uitgezonden in 4: 3 interlaced beeldformaat.

Baron Clappique | 09-03-18 | 23:53 | 6

Doe ook nog maar een Chinese potloodventer met een kunstarm.

Jan Dribbel | 10-03-18 | 00:09

@Jan Dribbel: Goed voorbeeld, die potloodventer. Die Aziaten werken altijd, ook al zijn ze 100% arbeidsongeschikt. Toch nog potloodjes venten. Helaas nooit in het straatbeeld van Nederland te zien geweest. Alleen in 2e rangs Hollywood films. En in China zijn er al 100 jaar geen gesignaleerd, want beschaving.

SlimmeBelg | 10-03-18 | 05:17
▼ 3 antwoorden verborgen

'Moslim zijn ook niet. "

Natuurlijk wel. Het is ff doorpoten om je klit, je zelfrespect en je publieke haardracht in te leveren.

Nikao_Ouranos | 09-03-18 | 23:49 | 1

Liefst met een bot keukenmesje en een goedkope lap stof van de Hema ;)

Sarcastisch varken | 09-03-18 | 23:54

De hele NPO mag wel op de schop; We krijgen momenteel verplicht een dagelijkse dosis D66 en VVD voorgeschoteld, waarin pRutte en Penthouse wat stoere taal uitkramen richting de a.s. Gemeenteraadsverkiezingen. En ook dit Pet Projectje is onderdeel van de heropvoedende staatsindoctrinatie. Vroeger keek ik geregeld Brandpunt, maar Voetbal Inside heeft tegenwoordig een stuk meer inhoud dan de programma's van de bananenrepubliek-tv van het land dat we nu nog Nederland (mogen) noemen....

benjeallanggek | 09-03-18 | 23:37 | 2

Nog even en een avondje npo is een lange fanfare van verknipte leipoos uit afrika, ongewassen uit hun bek stinkende haatarabieren of amoklopende pschychotische eskimoos. Gezellig!

De Briemusketier | 09-03-18 | 23:54

BananenMonarchie bedoel je :-)

Markbnl | 09-03-18 | 23:58

Jonges.... is Parsons dood??? Die zou haar namelijk de moeder beuken!

Sarcastisch varken | 09-03-18 | 23:35 | 2

*neuken

Sarcastisch varken | 09-03-18 | 23:35

Die leeft nog. Die heeft het te druk met de pruimen op sap te zetten, bonken en niet te vergeten lekker diep in de suikerpot te roeren.

VeelTeSteil | 09-03-18 | 23:40

En don' t stick your dick in sick, kost je als man 10 jaar van je leven.

De Briemusketier | 09-03-18 | 23:33 | 1

Ook nooit trouwen. Engagement ring, wedding ring & suffering.

VeelTeSteil | 09-03-18 | 23:38

Ze heeft het over witte mensen; wat zijn dat? Ik heb nog nooit witte mensen gezien.

canis lupus | 09-03-18 | 23:31 | 3

Heino...

Bill le Koek | 10-03-18 | 07:38

Mensen voortrekken omdat ze een bepaalde huidskleur hebben is racisme. Het maakt niet uit welke kleur ze hebben. Dus Nadia doet hier ook aan racisme.

Je hoort gewoon de juiste persoon op de juiste plek te zetten, wie is het best geschikt.

Rest In Privacy | 09-03-18 | 23:25

Van wat ik ervan gezien heb is dit een vrij kundige presentatrice/gespreksleidster met een warme uitstraling. En ziet er goed uit ook nog. Niks mis mee.

BlowingBubbles | 09-03-18 | 23:21 | 5

Niks mis mee, behalve dan dat haar kijkers allemaal blank zijn, en zij wat tegen blanken heeft lees ik net.

De Briemusketier | 09-03-18 | 23:35

Met haar weinig mis mee inderdaad.
Dat programma is natuurlijk wel vreselijk, met zielige zeurende figuren aan tafel.

HoerieHarry | 09-03-18 | 23:37

Nadia: "vanavond hebben we het over Nederlanders, zijn er ook Nederlanders die niet rascistisch zijn en dat maak ik zelf wel uit. Om mijn punt te maken heb ik de heer kuzu van denk uitgenodigd".

De Briemusketier | 09-03-18 | 23:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Alweer een reden er bij om de televisie het raam uit te pleuren, wat een enge griezel.

De Briemusketier | 09-03-18 | 23:20 | 6

Heb ik weer iets gemist. Vertel!

Basil Fawlty | 09-03-18 | 23:46

Ik ben nu ook benieuwd.

Linkse allergie | 10-03-18 | 00:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Misschien is Nadia gewoon slimmer, aardiger en mooier dan Ebru?

MagIkAlWeer | 09-03-18 | 23:20 | 2

Dat mag maar dan nog neemt het niet weg dat Nadia discrimineert.

Linkse allergie | 09-03-18 | 23:34

Slimmer.
Vast.

Is dit nog nieuws? | 10-03-18 | 11:31

Ik vind haar wel een leuk koppie hebben hoor. Blij dat er geen doek overheen zit. Wat mooi is daar mag je naar kijken toch?

Dirk III | 09-03-18 | 23:16 | 2

Onder het doek kan het nog wel eens spannender zijn. je weet het niet

Markbnl | 09-03-18 | 23:24

Zou er maar goed naar kijken zolang het nog kan,ik geef het 2 maanden ruimschoots,heb vandaag een royale bui.

gelukzoeker | 09-03-18 | 23:26

Nadia Moussaid is zelf wit

Piet Politiek | 09-03-18 | 23:12 | 2

Sneeuw is wit.

Jan Dribbel | 09-03-18 | 23:16

Tja. Ze geeft aan dat haar vader de enige mocro in de familie is. Ze voelt zich dus anders vanwege of omdat ze dus die allochtone vader heeft. Dat is vergelijkbaar met de VS, waar je kunt claimen zwart te zijn als je 1/16 neg0r bent.

En Schiedam een witte hockeyboel? Ze bedoelt dus kak. Lame niet lachen. Dat is mss Gooi of Amsterdam maar van Schiedam verwacht ik dat niet.

Gewoon weer een slim wicht dat van verongelijkt zijn en zwart wit (blank) en islam als rassendingetje haar verdienmodel maakt.

SDI | 10-03-18 | 03:23

Pet project ammehoela. Shula zou haar doen. Ik ook trouwens.

soggert | 09-03-18 | 23:11

Ik ken haar niet. Moet ik dat zo houden?

Linkse allergie | 09-03-18 | 23:10 | 4

Dat klinkt wel heel overtuigend.

Linkse allergie | 09-03-18 | 23:26

Soms moet je iets blind aannemen. ;-))

Basil Fawlty | 09-03-18 | 23:31

Mee eens.

De Briemusketier | 09-03-18 | 23:43
▼ 1 antwoord verborgen

Is loensen in? Heb ik iets gemist?
*iets met land eenoog koning mompelen doet*

Deksmaat | 09-03-18 | 23:08 | 4
-weggejorist-
Linkse allergie | 09-03-18 | 23:18

Serieus? Word ik hiervoor gejorist?

Linkse allergie | 09-03-18 | 23:26

Ja, daar kijk je van op he.

De Briemusketier | 09-03-18 | 23:57
▼ 1 antwoord verborgen

UVA gleufje met een mening. Mag ze hebben, maar niet aan mij opdringen. Opinions are like assholes, everyone has got one.

NeedIsaymore? | 09-03-18 | 23:04

Ik tel mijn zegeningen,ze heeft nog geen prachtig mooi doekje op haar bovenkamer,en dat voelt voor mij vandaag de dag als de hoofdprijs in de staatsloterij ,nog eff wachten en het is wel zover .

gelukzoeker | 09-03-18 | 23:01

Oh jee, daar heb je het weer.
Nadia is opgegroeid in een blanke buurt en daar voelde ze zich niet thuis.
Het is natuurlijk veel fijner in zwarte buurten waar de k*k-hoer de dagelijkse praktijk is.
Lekker tussen het berber-tuig.

Jan Dribbel | 09-03-18 | 22:56 | 1

Ze is voor een kwart Oostenrijks, niks mis mee.

HoerieHarry | 09-03-18 | 23:01

Zat er al natuurlijk lang aan te komen. Dame was zogenaamd vrijgevochten (jaja, zelfs menig GS reaguurder vond haar sterk) en mocht aanpielen bij een gesubsidieerd programma bij een marginaal NPO omroepgedrocht waar werkelijk geen Turk of Marokkaan naar keek maar slechts wat linksige, kort pittig grijze kapsel gutmenschen en wat Joop adepten op een druilerige zondagmiddag (onder het motto: "Het snijdt toch wel hout wat daar wordt gezegd". Yeah right). En nu mag ze dan gaan aanrommelen bij Brandpunt. Ebru heeft gelijk. Zij is weer de zoveelste subsidiemadamme die zich zonder kritiek laat faciliteren door de pc staatsomroep en Nadia vindt het heerlijk want het verdient een leuke boterham.

Basil Fawlty | 09-03-18 | 22:53 | 2

Bijzonder zuur stukje beste Basil. Dacht dat u een altijd blije - hahaha - allemansvriend was.
Nadia Moussaid kan in elk geval prima presenteren.

RickyLaRue | 09-03-18 | 23:09

Hahaha. Ik ben veel maar geen "allemansvriend" (nooit geweest). Ik ben beleefd maar dat is wat anders. Ghehehehe. En ja het glas is bij mij meestal halfvol zolang het hout snijdt. ;-))) Proost!

Basil Fawlty | 09-03-18 | 23:13

Achterlijk gezeur om een religie door iemand zijn strot te duwen. Ik geloof in sinterklaas en dat mag ook niet meer. Deze vrouw discrimineert en zaait verdeeldheid en haat. Als ik dit rond zou roeptoeteren op mijn werk wordt ik als (witte man) omslagen.

Ron101 | 09-03-18 | 22:47 | 1

Moslims zijn zielig dus die kan je het niet kwalijk nemen aldus links die daarmee zelf discrimineert, maar dat mag want links. Ofzo..

VeelTeSteil | 09-03-18 | 22:50

Welke zender? Zit dat ook op Netflix?

Dirk III | 09-03-18 | 22:47

Aan de andere kant:
Als je van presentatrice bij AT5 kan overstappen naar de landelijke tv?
Geef haar eens ongelijk, had ik ook gedaan. Dan had ik nog een programma over veganisme willen presenteren. Terwijl ik de grootste carnivoor ooit ben!

HoerieHarry | 09-03-18 | 22:40 | 1

Ik zou nooit overstappen naar de halve maan tenzij ik een programma over de varkenshouderij, een hondenprogramma of iets over de geschiedenis van de Joden mocht presenteren.

BozePaarseMan | 09-03-18 | 23:18

Hoe lang zal TV nog overleven nu we Netflix, Amazon 24/7 nieuwszenders en vele meer interessante keuzes hebben die we zelf bepalen ipv de neurose van Hilversum waar we imbeciel veel voor MOETEN betalen. Het probleem lost zich hopelijk vanzelf op.

Slough | 09-03-18 | 22:29 | 4

@veeltesteil
De reclameblokken rond de resterende luizenmoeder zijn al uitverkocht.
Wij hebben het dan nog net niet over prijzen die betaald worden als Oranje in een WK speelt maar het scheelt niet veel.
Dus ja het loopt terug maar er zullen altijd pareltjes zijn.
Wel zijn drie openbare netter te veel. RTL4/5/7/8/z/ kunnen ook makkelijk 2 netten van weg idem voor de SBS groep.
Goed als een herhaling al 50.000 kijkers scoort is dat net zoveel als een Arena vol. Blijft dus altijd commercieel interessant.

Johan_Voorhaar | 09-03-18 | 22:48

@Johan_Voorhaar | 09-03-18 | 22:48
U begrijpt het en types zoals VTS doen aan wensdenken.
Geeft niks, deed mijn dochter als kleuter ook maar die is er gelukkig wél overheen gegroeid.

Berbaar | 09-03-18 | 23:05

Berbaar | 09-03-18 | 23:05
Zijn de argumenten weer op Berbaar? Krijg je daar nou een kick van van je fake morele superieuriteit? Als je nou eens gaat beginnen wat gezondere alternatieven te zoeken om je beter te voelen ipv onsuccesvol andere mensen naar beneden te duwen...

Een zinnig antwoord krijgen ga ik toch niet want als het te heet in de keuken wordt strompel je weg. Begin dan ook de confrontatie niet....

VeelTeSteil | 09-03-18 | 23:51
▼ 1 antwoord verborgen

Die zit volgend jaar met hoofddoek op tv.

strijpsestraat | 09-03-18 | 22:29

Ik zou Nadia keihard doen terwijl Ebru toe mag kijken en hoogsten haar turkse tepeltje mag strijken.

King of the Oneliner | 09-03-18 | 22:29 | 2

Volgens mij heb jij je verstand ik je klabanus ,nog een keer doen zoals jij het zo romantisch zegt en je bestaat nog uit een leeg velletje ,dat weg waait in de wind..

gelukzoeker | 09-03-18 | 23:08

Is Parsons dood ofzo?

Sarcastisch varken | 09-03-18 | 23:27

Goed gezegd en helemaal waar Ebru, ga in de politiek!

Maris v.d Hof5393 | 09-03-18 | 22:28

Ik trap er niet meer in. Nadia spreekt.

Er zitten zeker 7 moslimmannen achter die haar teksten verzinnen.

ristretto | 09-03-18 | 22:28

Helemaal klaar met dat gelul over een god die niet bestaat en het wel of niet hebben van een piemel. En het wordt alleen maar erger. Wat een verspilde energie. Ik doe er niet meer mee en hoef er nooit meer iets over te horen.

Vula | 09-03-18 | 22:27 | 1

god is ook een verzinsel van een microbe op een zandkorrel die het universum niet echt laat zweten van angst.

rattenvanger XL | 09-03-18 | 22:41

"Toen ik als 15-jarige in een café-restaurant in Rotterdam ging werken, vond ik voor het eerst van mijn leven herkenning, en een gevoel van thuiskomen. Ik werkte met meiden die Tunesisch waren, Marokkaans, Kaapverdiaans, Ethiopisch, Chinees, half-Portugees. We hadden soortgelijke verhalen, over gemengde gezinnen, gemengde relaties. Zo ontdekte ik voor het eerst andere mensen die niet bij de witte massa horen.” (NRC)

WTF, "witte massa"? En wit dit, wit dat. Wat houdt haar tegen om te vertrekken naar de verre windstreken waar ze zo lovend over spreekt? Zou het toch iets met die subsidiekraan te maken hebben die in Nederland vol open staat en waar ook zij zich aan laaft?

tectonicos | 09-03-18 | 22:27 | 6

Hihi, wat een hysterisch gel*l.
Zoek hulp meer valt er niet van te maken.

Berbaar | 09-03-18 | 23:02

Slough | 09-03-18 | 22:32
Zullen we het gewoon op het correcte blank houden?

BlowingBubbles | 09-03-18 | 23:28

Je mag met 15 jaar absoluut niet in de horeca werken dus dit klopt niet.

roodborstje1 | 10-03-18 | 10:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Sorry, wie?

Jackanders | 09-03-18 | 22:25 | 1

Wat is televisie? Is dat van voor of na de fax?

Snakesborough | 09-03-18 | 22:32

Als je vindt (verzint) dat je gediscrimineerd wordt, is het domste het te roepen, maar intussen zelf te doen vanuit je gouden positie die je door je afkomst, geloof en geslacht hebt gekregen. Dat is pas institutioneel racisme (hoi, Sylvana, was ooit goed, maar gebruikt het nu als verdienmodel).

TheseDays00 | 09-03-18 | 22:24
-weggejorist-
JeMoederZegtHoi | 09-03-18 | 22:16 | 2

"Duw het iedereen maar door de strot. Je hebt een taak als publiek omroep, daar krijg je belastinggeld voor. "
Eh, nee.
Voor een afspiegeling van de samenleving ben ik best te vinden, maar dat betekent toch nog steeds 11% allochtoon ?
Of bedoelen ze een afspiegeling van de maatschappij in de Rampstad, met steden die voor meer dan 50% allochtoon zijn ?

Wijze uit het Oosten | 09-03-18 | 22:14 | 2

Of een afspiegeling van wie 't belastinggeld inlegt. Dan wordt het een flitsjournaaltje islamitische agitprop per week, hooguit.

VeelTeSteil | 09-03-18 | 22:16

Voor mensen die werkzaam zijn in Hilversum is Nederland de Randstad en andersom, vandaar die rare gedachtekronkels over nog meer diversiteit.

canis lupus | 09-03-18 | 23:34

Helemaal met Nadia eens. Duw die reformatie en emancipatie maar door Mo en Faat de strot. Komt het helemaal goed. Succes bubbelfeeksje.

oorwormpie | 09-03-18 | 22:13 | 1

IDD, de toekomst lijkt me interessant, dan wel laf bekeken op de buis. Het gaat er nog spannen met aan 1 kant PC Nederland en de andere kant de boys van Allah. Kan toch echt niet goed gaan...

Slough | 09-03-18 | 22:22

Als ik het zo lees wordt de NPO zwaar kut gevonden maar de meeste reaguurders kijken er braaf naar. *duim omhoog doet*

Pedronegro | 09-03-18 | 22:13 | 2

Hallo Shula, de NPO is inderdaad slecht maar lezen is niet uw sterkste punt.

BozePaarseMan | 09-03-18 | 22:18

Ik zou wel gaan kijken als Ebru een talkshow krijgt.

knutsel_ | 09-03-18 | 22:22

Maak de regionale omroep maar toeki-takkie. Wij van buiten de Randstad willen graag een Nederlandse omroep, niet eentje die show, propaganda en cultuur uit de Rif, de Anatolische Hoogvlakte en Marowijne-buiten als speerpunten heeft.

Graaisnaaiert | 09-03-18 | 22:10 | 1

Mee eens, hoe dan ook moet de islam door onze strot worden geduwd.

Maris v.d Hof5393 | 09-03-18 | 22:37

Mooi geschreven weer geschreven Ebru. Helemaal mee eens, die Shula moet mij geen projectjes van mijn geld opdringen.

BozePaarseMan | 09-03-18 | 22:10

Is weer een prima verhaal van Ebru. Wereldwijf.

Tojo16 | 09-03-18 | 22:10

De NPO kost meer geld dan dat onze Marine kost.
Beter maken ze gewoon 1 staatskanaal voor officiële dingen en 2e kamer uitzendingen enzo en laat de meute die zich omroep noemt lekker commercieel gaan. De vraag van het publiek zal zelf het aanbod schiften.
Ik vermoed zelfs dat er tegenwoordig vloggers zijn die meer kijkers trekken dan een willekeurig links gecensureerd praatprogramma.

Rest In Privacy | 09-03-18 | 22:07 | 2

Goed plan. En de rest van het geld (het overgrote deel derhalve) naar onze marine. Zorg dat je erbij komt.

Snakesborough | 09-03-18 | 22:21

beter kopen ze tanks , die kunnen namelijk erg handig zijn.

rattenvanger XL | 09-03-18 | 22:37

Nadia weet hoe het werkt.
Kwaliteit is geen issue in Hilversum.
Als het maar deugt.

jemagookniksmeer | 09-03-18 | 22:07 | 2

Tegen deugers heb ik eigenlijk helemaal niets, behalve dan hun misselijkmakende leeghoofdige schijtgevaarlijke flutlozerigheid. (Gossiemoppie, ik moet wel in een heel goede bui zijn vanavond, dat ik het zo diplomatiek en elegant verwoord heb.)

Snakesborough | 09-03-18 | 22:26

Snakesborough | 09-03-18 | 22:26
Waarom zou je niet iets hebben tegen lieden die andere lieden helpt om ons om zeep te helpen?

VeelTeSteil | 09-03-18 | 22:46

Ik heb een enkele keer de nieuwe maan gezien, ik moet zeggen er zijn slechtere presentatrices. Ik denk dat deze mevrouw wel wat kan. Ik snap dat Brandpunt haar wil hebben. Liever haar dan een dom blondje.

Rest In Privacy | 09-03-18 | 22:04 | 2

Toch liever dat domme blondje.

BozePaarseMan | 09-03-18 | 22:07

Uiteraard willen ze haar hebben. Diversiteit enzo. Score op de Schaal van Deug opkrikken.

VeelTeSteil | 09-03-18 | 22:09

step away from the bottle Ebru..

effelekkerbeffe | 09-03-18 | 22:02

Haar vader kwam illegaal hier. Haar grootouders zijn Oostenrijkse communisten. Dat zegt wel genoeg.

Chain migration.

omanders | 09-03-18 | 22:02

Wat is een brandpunt plus?

Lewis Lewinsky | 09-03-18 | 21:59 | 2

Dank, knutsel :)

Lewis Lewinsky | 09-03-18 | 22:13

Vreselijk type om naar te kijken. Heeft altijd een scheve mond en een nare soort foute glimlach. Bij alle onderwerpen.

070 | 09-03-18 | 21:58

Hup Nadia en mijn God/Allah/Koekiemonster wat een vagina-nijd weer Ebru.

Berbaar | 09-03-18 | 21:58 | 7

Ebru met al haar tekortkomingen... zegt een vrouwenhatende Djinn.

RickTheDick | 09-03-18 | 22:34

@RickTheDick
Let op uw comments ;). Ik dacht er ineens aan toch even een bookmark voor dat ding aan te maken.

nickolaas | 09-03-18 | 22:38

Ebru heeft groot gelijk. Ze is talentvol, heeft een mening die ze goed kan verwoorden maar tegendraads en geen moslim. Gelukkig houdt de NPO niet van discriminatie maar ook niet van mensen zoals zij.

Maris v.d Hof5393 | 09-03-18 | 22:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Nadia is een uitstekende presentator. Ze stelt scherpe vragen, is altijd erg redelijk en luistert naar haar gasten. Ik kijk graag naar De nieuwe Maan.

fredflange | 09-03-18 | 21:57 | 3

U en nog wat verdwaalde deugtypes, maar dan heb je het wel gehad.
Totaal overbodig programma, dat ziet Ebru goed!

Gerrit gordijnstok | 09-03-18 | 22:02

En wie zijn de twee andere kijkers?

Jan Dribbel | 09-03-18 | 22:15

ik kijk graag naar massagraven vol christenen, fred get a feckin fact check.

rattenvanger XL | 09-03-18 | 22:35

Wat denkt ze zelf dat ze is ? nooit van haar gehoord overigens. Ik zie hier een blanke mevrouw.

Zwizalletju | 09-03-18 | 21:57

Zal me jeuken. Ik kijk geen Brandpunt.

Stormageddon | 09-03-18 | 21:55 | 1

En ook geen nieuwe maan.

knutsel_ | 09-03-18 | 22:05

Moslima of niet, maar het is een knappe meid, zeg ik als 60+ er.

Keyboardspeler | 09-03-18 | 21:55

Ik ben voor limieten. En wiens land is dit ook alweer Nadia? Inderdaad Nadia.

VeelTeSteil | 09-03-18 | 21:54

Dat plaatje op NRC dan.. Drie moeilijk kijkende schuurmutsen die het Nederlandse volk wel eventjes zullen vertellen wat ze denken moeten. Dááág avondeten!

marcoplarco | 09-03-18 | 21:54 | 1

Aah, schuurmutsen, nu weet ik wat schaarwijven zijn. Dacht eerst dat 't iets met naaiwerk te maken had.

Breinbrouwsels | 09-03-18 | 22:07

Iedereen is klaar met die religie en aanhang.Afbouwen die flauwekul.Desnoods verbieden als ze vrouwenonderdrukkend bezig blijven en niet direct zelf maatregelen nemen.Als je terug wilt naar de middeleeuwen prima.Tot ziens maar niet hier,wij moeten vooruit ipv achteruit.

van stampij | 09-03-18 | 21:53

Ze doet alles met een knipoog.

El Rico Grande | 09-03-18 | 21:52

Goed artikel van Ebru! Inderdaad, waarom is Nadia niet gevraagd voor de late night show?

mamalookabooboothere | 09-03-18 | 21:52 | 1

Durven ze niet.

Markbnl | 09-03-18 | 23:31

Ik wil ook een eigen talkshow waar ik mijn hersenspinsels gesubsidieerd kan etaleren.

Zwiebelmaus | 09-03-18 | 21:51

moslims zijn volwassen? de man achter de wolken? doodstraf als je dit niet geloofd? wtf? banken en vertouwen? d66 en referendum? Dat wijf haar ogen zegt meer over moslims dan ze denkt: linkeroog moslimtyfusstreken, rechteroog: kritiek op de moslimstreken.kan je alstublieft u schurftige muil dichtmetselen en daar een t-34 tank-diesel op aansluiten?

rattenvanger XL | 09-03-18 | 21:50 | 2

wow joris?

rattenvanger XL | 09-03-18 | 22:32

U was even onbekwaam?

J-van-de-Bontekoe | 09-03-18 | 23:45

Ze gaan hun goddelijke gang maar daar in Huilverum. Nog even lekker doordrammen en de laatste kijker draait de knop om.

marcoplarco | 09-03-18 | 21:49

Meer Chinezen bij de NPO. Nu! En Chileense dwergen.

RickTheDick | 09-03-18 | 21:48 | 1

ROFLOL na een glas: we'll always have Paris van brouwerij Kees / Sori Brewing en 2x Guinness...

Sarcastisch varken | 09-03-18 | 23:17

nou ken ik schiedam een beetje, maar dat gelul over de "enige afwijkende in de omgeving" is wel zo'n ongelofelijke bullshit.

Glasgow Argus | 09-03-18 | 21:48 | 2

Waar in Schiedam is die witte hockeybuurt? Ik ken alleen maar zeer multiculturele buurten in Schiedam.

Rest In Privacy | 09-03-18 | 22:10

Nee, er zijn wel degelijk witte buurten in Schiedam. Inclusief de witte hockeymeisjes. Je hebt de buurt bij de poldervaart en de buurt bij het ziekenhuis met kapitale stadsvilla's. Overigens grenzen die aan zeer zwarte wijken. Ik kwam er vroeger regelmatig maar nu probeer ik zwart nazareth te mijden.

Linkse allergie | 09-03-18 | 23:13

Uit dat NRC-artikel: "Oostenrijkers en Duitsers waren na de oorlog niet erg geliefd; Marokkanen en moslims zijn dat nog steeds niet erg."
Dat vind wel grappig.
En verderop: "Duw het iedereen maar door de strot. Je hebt een taak als publiek omroep, daar krijg je belastinggeld voor. "
Dat vind ik dan weer niet zo grappig.

knutsel_ | 09-03-18 | 21:48 | 1

Als men een land wilt bezetten en overheersen dan vinden mensen je niet liev?

Joh?

WuftLaffe | 10-03-18 | 12:43

Jezus, stop making stupid people famous.

teevee | 09-03-18 | 21:47

Hersenbeschadiging.

Niamh | 09-03-18 | 21:46

"wat goed genoeg is voor Nederlanders, is goed genoeg voor moslims"
Spijker. Kop.

Litsehimmel | 09-03-18 | 21:45 | 4

Dan wordt het eens tijd dat deze Mo adepten speklappen leren eten.

Ommezwaai | 09-03-18 | 22:12

Ommezwaai | 09-03-18 | 22:12
En bacon. Mensen die bacon niet lekker vinden zijn niet m'n vrienden.

VeelTeSteil | 09-03-18 | 22:20

Dat en bier.

RickyLaRue | 09-03-18 | 22:30
▼ 1 antwoord verborgen

Ik twijfel hartgrondig of ik haar zou willen doen.

Ommezwaai | 09-03-18 | 21:44 | 3

Ik niet; Het is een lekker ding.

harry19612 | 09-03-18 | 21:49

Welja, heerlijk famke.

HoerieHarry | 09-03-18 | 22:03

Halfbloedjes binne de mooiste famkes.

RickyLaRue | 09-03-18 | 22:19

Nooit van gehoord, inderdaad. Maar ik kijk dan ook geen Nederlandse tv.

zuiderduin | 09-03-18 | 21:43 | 1

Houden zo.

Is dit nog nieuws? | 10-03-18 | 11:34

Overigens... Ik haat mensen als Nadia Moussaid.... Je weet wel, al die "out in the open" racisten, die zich dat kunnen permitteren omdat ze toevallig Nadia Moussaid heten...

Lood om oud ijzer | 09-03-18 | 21:41 | 9

Misschien het stukje op de NRC site nog eens goed lezen, loodje.
‘Je hebt op tv positieve rolmodellen nodig’. Daar is het haar om te doen. Je kunt spreken van (positieve) discriminatie, maar met racisme heeft het niks te maken.

RickyLaRue | 10-03-18 | 19:44

RickyLaRue | 10-03-18 | 19:44 |
Nou, als je je probeert af te vragen wat nou precies met "positief" bedoeld wordt, dan gaat het toch een beetje wringen. Dan gaat het niet om wat je denkt of hoe je handelt, maar vooral om de vraag tot welke groep je toevallig behoort, en inmiddels ook welke huidskleur je hebt. Je komt, als je nauwkeurig luistert, heel wat impliciet racisme tegen. Ze zegt dat het door de strot duwen "niet zozeer" met kleur te maken heeft, niet dat het er niets mee te maken zou hebben. Het is "positief" wanneer je een kleurtje hebt, wanneer je een vrouw bent, wanneer je behept bent met iets uit het LHBTQ-rijtje, enzovoorts, hetgeen op z'n minst suggereert dat een wit of mannelijk of hetero rolmodel niet zo erg positief is en compensatie behoeft.

Schoorsteenveger | 10-03-18 | 20:12

Schoorsteenveger. Ik heb het artikel nogmaals doorgenomen. Wat u tussen de regels door meent te lezen, lees ik niet. Misschien wilt u deze mevrouw graag op een zo negatief mogelijke manier interpreteren? Anders weet ik het ook niet.

RickyLaRue | 10-03-18 | 21:25
▼ 6 antwoorden verborgen

Sorry, ik vind dat er al genoeg doden op het mediapark zijn gevallen.

Recalcitrant_Schaap | 09-03-18 | 21:39

Off topic. Dickie benschop nieuwe directeur schiphol. Ik had 5 vrinden van bea op mijn lijstje en daar stond dickie bij. Haha wat een tuig he.

beau van rtl | 09-03-18 | 21:38 | 2

Ach wie moet het anders doen?

kaasfondue | 09-03-18 | 21:55

Misschien doet hij het ook wel heel goed. Hij is wel heel bekwaam.

beau van rtl | 09-03-18 | 21:58

Ik ben blank
En heb een penis van 940 cm

Waar is mijn talkshow?

Kaas de Vies | 09-03-18 | 21:38 | 3

Komma vergeten?

RickyLaRue | 09-03-18 | 22:17

NPO....? Nominale Penus Organizazie?

basweetutwel | 09-03-18 | 22:23

Laat maar Kaas, je valt door de mand, je bent verleden tijd.

Markbnl | 09-03-18 | 23:29

Ik wil Naida ook wel als huisdier. Maar dan mag ze niet praten.
Ben ik nu vrouwonvriendelijk? is uiteraard niet zo bedoeld hoor.

HoerieHarry | 09-03-18 | 21:38 | 3

Misschien mag je 'r wel aaien... #halal

basweetutwel | 09-03-18 | 22:22

"Ben ik nu vrouwonvriendelijk?'
Nee. Je bent dan moslim. "Welkom. Welkom tot de kliek"
-"welke kliek?"
"De kliek die minderjarige poesjes tot een verheven 'bron der deugdelijkheid' ziet."

Nikao_Ouranos | 09-03-18 | 23:54

Nikao_Ouranos | 09-03-18 | 23:54
Drink er nog eentje. Proost!

HoerieHarry | 09-03-18 | 23:59

Wie?

Lood om oud ijzer | 09-03-18 | 21:36 | 6

RickyLaRue | 09-03-18 | 23:35
Drumpietje heette nou ook al Mohammed. Wel gezellig hoor dat exotische luchtje in de panelen.

VeelTeSteil | 09-03-18 | 23:53

"… gezellig hoor dat exotische luchtje in de panelen." Het stinkt wel!

Zult-eter | 10-03-18 | 09:52

Exotisch luchtje? Nou, babi Pangang dan maar!

Is dit nog nieuws? | 10-03-18 | 11:22
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl