achtergrond

Geenstijl

Bassiehof – Uitermate kwalijk dat D66 positie Nederland binnen Europese Unie ondergraaft

Er komt geen einde aan met D66. De burger moet en zal kapot, murw geslagen totdat deze in de sociaal-liberale mal past. Organen opeisen? Check. Raadgevend referendum slopen? Check? Pers verdacht maken? Check. Deze week deed D66 ook nog een poging de hardwerkende belastingbetaler op kosten te jagen. 

Minister-president Mark Rutte probeert op het moment de EU duidelijk te maken dat Nederland niet voornemens is een hogere bijdrage aan Brussel over te maken, Brexit of niet. Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra bracht die boodschap al eerder over net zoals minister van Financiën Wopke Hoekstra.

Op Twitter, in de krant en in de Nationale Vergaderzaal was het deze week echter D66 Kamerlid Kees Verhoeven die alles op zette de Nederlandse positie binnen de EU te ondergraven. De woorden van het kabinet zouden volgens hem maar voor de bühne zijn, Rutte zou proberen nog even voor de gemeenteraadsverkiezingen goede sier proberen te maken om na 21 maart alsnog de poeplap te trekken.

Wat Verhoeven vergeet is dat het standpunt over de bijdrage niks te maken heeft met de gemeenteraadsverkiezingen. Dat Rutte een mild-vloeibare ruggengraat heeft weet een kind: niemand is het ‘geen cent extra naar de Grieken’ vergeten. Maar geef de premier tenminste de kans zijn standpunt binnen de Brusselse gremia duidelijk te maken: Nederland is niet voornemens meer te gaan betalen voordat duidelijk is wat de mogelijkheden zijn met de huidige begroting. Kijk bijvoorbeeld eens naar dat kosten verslindende heen en weer verhuizen tussen Brussel en Straatsburg, mompelt iemand hier op de gracht.   

D66 probeert echter bewust de belastingbetaler in de wielen te rijden ten faveure van het zo geliefde Eurofiele project door twijfels te zaaien over de Nederlandse inzet.

Er tekent zich een patroon af. D66 stuurt aan op een soort bizar collectieve gedachte: organen behoren de staat toe, inspraak van de burger moet beperkt worden, de vrije pers beknot onder het mom van nepnieuwsbestrijding en er moet nu ook nog eens – bij voorbaat - meer geld naar de EU. Welke staatsvorm stelde ook het belang van het collectief boven dat van de individuele burger?

Die D uit de partijnaam kunnen we inderdaad wegstrepen. Beter deze te vervangen door de C van Communisten;

C66.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.