achtergrond

Geenstijl

Videoos. Halve Kamer wil EUvsDisinfo opheffen

Leuk om te zien dat ze in de Tweede Kamer ook internet hebben.

Want het is ons nogal wat natuurlijk. Zo'n overheidsorgaan dat gaat zitten bepalen wat goed nieuws is en wat nepnieuws is en een minister die er blij mee is dat dat bestaat. Dat vonden ze in de Tweede Kamer ook. En gelukkig is de Tweede Kamer eigenlijk de baas van minister Ollongren, dus Kajsa, schrijf je even mee alsjeblieft?

Er waren gisteravond vier Kamerleden die bij een of ander overleg met Arie Slob dachten dat ze even konden shinen door met een motie om iets aan dat verschrikkelijke EUvsDisinfo te doen. Niks te achterkamertjes, gewoon alle vier achter elkaar min of meer hetzelfde zeggen maar toch net een beetje anders. Nou is het leuke: wij hebben beeld van al die moties. Dus zegt u het maar. Wie is uw favoriete EUvsDisinfo afzeiker? Is het, in de rode hoek, Peter Kwint (SP)?

Of gaan we voor Lisa Westerveld van GroenLinks? Die wil dat EUvsDisinfo het over een hele andere boeg gooit (da's eigenlijk wel een tikkie slapper dan helemaal opheffen, zoals Kwint betoogde).

Dan door naar de regeringspartijen. We trappen af met Dilan Yesilgöz. Wij dachten dat die zich als coalitiemevrouwtje nog meer zou inhouden dan mevrouw Westerveld nog, maar u moet het filmpje even helemaal afkijken.

Hoort u dat? Ze zei gewoon "derhalve in te zetten op afschaffing van het orgaan EUvsDisinfo". Hoppa. Nou dan zullen ze bij D66 ook wel zo'n stevige motie in voorbereiding hebben. D66, hoeders van het vrije woord enzo (ach, wie houden we voor de gek, kijkt u zelf maar).

Goed. Dat was Joost Sneller dus. Die vindt dat EUvsDisifno zorgt voor de "schijn van inmening in de vrije pers". Niks 'schijn' Joost. Dit IS inmenging. Maar goed, zelfs Joost moet toegeven dat het niet helemaal lekker gaat daar in Brussel en dat 'ze hebben hun fout toch toegegeven' niet genoeg is. Nu hebt u ze alle vier gezien. En nu MOET u kiezen.

Nepnieuwsmotiepoll

Zegt u het maar. Welk Kamerlid had de beste motie tegen de neppe nepnieuwsbestrijders van EUvs Disinfo?

PS En als u nu zegt 'hee GeenStijl de Kamer wil ook van die types af waarom voeren jullie nog een rechtszaak' even goed luisteren aub: NIET ZO NAÏEF JA! WAT DENK JE NOU? DAT EEN MOTIE IN EEN KAMER OOK MAAR ENIG GEWICHT IN DE SCHAAL LEGT IN BRUSSEL? MINISTER OLLONGREN DIE GAAT NAAR BRUSSEL, LULT OVER HOE VERSCHRIKKELIJK NEPNIEUWS IS EN ZEGT DAN HEE DAT EUVSDISINFO DAAR MOET IK VAN MIJN KAMER MEE KAPPEN, EEN OF ANDERE EST ZEGT MOOI DAT WE DAT NIET GAAN DOEN EN DAN ZEGT OLLONGREN OKEE DOEI EN DAN HEEFT ZE DIE MOTIE UITGEVOERD. Dus hee. Serieus, Kamerleden: we waarderen de steun. Echt. Maar we blijven zelf ook doorvechten.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

LIVE. FORMATIE FINALEWEEK

TEH NEH, NEH NEH NEH NEH NEH, TE NEH, NEH NEH NEH NEH NEH, NEH NEH NEH NEH NEH, TEH NEH, NEH NEH NEH NEH NEH, NEH NEH NEH NEH, TEH NEH NEH NEH

@Ronaldo | 06-05-24 | 09:33 | 174 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.