Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Politicus van het Jaar

De Politieke Lijst der Lijsten die alle andere Politieke Lijsten overbodig maakt; dit is Bassiehof’s Politicus van het Jaar. 

Nationale Omtzigtman Award

Pieter Omtzigt, introductie is overbodig. Krijgt zijn eigen prijs. Met taart, slingers en bloemen. Beleefde dit najaar een persoonlijk drama dankzij de perverse poging tot karaktermoord van NRC Handelsblad. De hardest working man in politics moest en zou pootje gelicht worden. En toen dat niet lukte – lees hier waarom de beschuldigingen van ontvankelijkheid voor Russische beïnvloeding zo waanzinnig en kwaadaardig zijn – besloot hoofdredacteur Peter Vandermeersch in een anoniem hoofdredactioneel commentaar  te pleiten voor het opstappen van Omtzigt. NRC-clowntje Joshua Livestro mocht toen ook nog een poepje op de kwestie doen maar dat werd zo hard kapot gefactchecked dat hij voortaan twee keer in de pot kijkt voordat hij doorspoelt. 

Maar het leed was al geschied: dankzij de infame verdachtmakingen van het Rokin verloor Omtzigt het woordvoerderschap in het MH17-dossier en kerfde de courant de nabestaanden een extra kras op de ziel. Grootste verliezer is echter NRC Handelsblad zelf dat het laatste beetje journalistieke integriteit zag wegspoelen door het afvoerputje. Krant en lezers verdienen beter; de enige die naar aanleiding van deze affaire behoort op te stappen is de hoofdredacteur.

John Leerdam-beker voor meest nutteloze politicus

Norbert Klein natuurlijk. 50PLUS-ruziezoeker die gokte en verloor en tot begin dit jaar als eenmansfractie door het leven moest. Richtte ondertussen de Vrijzinnige Partij op die met de leus ‘Minder, minder, minder’ de verkiezingen inging. Werd toch node gemist bij de laatste Algemene Beschouwingen. Geluiden om de Grondtoon te verlagen van 440 Hertz naar 432 Hertz worden te weinig gehoord. Runner up: Jan Roos. Leek even op twee zetels af te stevenen maar werd uiteindelijk vermalen door de Baudet Machine. Gooide vrijwel direct na zijn verlies de handdoek in de ring; VNL werd opgeheven. Toch jammer, we hadden Louis Bontes te zijner tijd graag teruggezien in de Nationale Vergaderzaal. 

Diamanten Voorzittershamer

Het is smullen met Kamervoorzitter Khadija Arib. Treedt op als strenge maar vergevingsgezinde kleuterjuf. Kamerleden worden permanent met ‘je’ en ‘jullie’ aangesproken. Fractievoorzitters tot backbenchers druipen na parlementair overschrijdend gedrag met een felle terechtwijzing in de zak af, hun emmertjes, schepjes, dinky toy’s en knuffels achter zich aanslepend. En dat alles met dat charmante Nederlands-Marokkaans accent van haar. Verving overigens de echte voorzittershamer - die veel weghad van een aardappelstamper dan wel iets om de wasbak mee te ontstoppen - door historisch exemplaar dat tussen 1951 en 1992 door voorgangers werd gebruikt. Deed tevens toezegging huidige Nederlandse vlag in de Kamer te vervangen door een ‘nog mooier’ exemplaar. Vriendelijk verzoek: Diamanten Hamer gaarne om de maand delen met Ondervoorzitter Martin Bosma; de beste Kamervoorzitter die we nooit hebben gehad.     

Macrobiotische genderneutrale LOL-lolly

Sybren Kooistra. Geen politicus, wel top-adviseur van Jesse Klaver. Viel in schotschrift onder meer Geenstijl, TPO, Arthur van Amerongen, Theodor Holman en Sylvain Ephimenco aan. Want alt-right en verkeerde meningen en treinen weer naar het Oosten. Dit alles begeleid door hysterische tweets waar Donald Trump nog een puntje aan kan zuigen. Wist als GroenLinks Grassroots & Digitalvoerder zelfs Liesbeth van Tongeren zover te krijgen op te roepen Tuurtje op Twitter te blokkeren. Jawel, een GroenLinks Kamerlid dat een HP/De Tijd- en Volkskrant-columnist de mond wil snoeren. Die hadden we nog niet gezien. Kooistra kreeg vervolgens terecht ongenadig hard op zijn falie van diezelfde Tuur, Theodor en Sylvain.  

Pak aan knul, hier heb je een lolly. Suck it up

’t Gouden Stijgertje

Lodewijk Asscher ontvangt voor de tweede keer op rij ’t Gouden Stijgertje. Won vorig jaar het partijleiderschap, nu vol aan de bak als fractievoorzitter. Gewiekst debater met humor, bakte Alexander Pechtold gelijk een mooie poets. Boekte bovendien verkiezingsoverwinning in Ljouwert, al gaan de meeste credits naar Us Lutz. Ook niet te beroerd de nieuwe coalitie beleid te verwijten waar hij als Vicepremier medeverantwoordelijk voor was. De handschoenen zijn uit, zoals u begrijpt. it’s Lolotime! 

De Gouden Geert

Vaste prik: Geert Wilders. U weet waarom: al meer dan tien jaar permanente bedreigingen. Iedere Dag Opnieuw. Doet inmiddels maandelijks aangifte, laat weten teleurgesteld te zijn in het Openbaar Ministerie over de opvolging daarop. En hij heeft een punt: Sylvana Simons kreeg haar eigen tribunaal alwaar menig Facebook-gekkie werd veroordeeld terwijl de PVV-leider in de rechtszaal ook volgend jaar weer aan de verkeerde kant van het hekje zit.

Maakte recent jammerlijke faal in Rotterdam. Lijsttrekker met moeilijke naam bleek verkapte half-Hongaarse Nazi. Pijnlijk omdat Wilders al in 2015 zei in Rotterdam mee te willen doen en dat uitgerekend 010 Chefsache was. Elders uit het land berichten dat enthousiaste PVV-aanhangers staan te popelen om de lokale gemeenteraad in te gaan maar worden ontmoedigd vanuit Den Haag. Werk daar aan, Geert. Er is nog tijd. Je bent de tweede partij van het land, daar hoort ook lokale vertegenwoordiging bij. Teugels vieren en tegelijkertijd de kandidaten beter checken.

’t Loden Dalertje

D66. Wat is die fractie het afgelopen jaar verzuurd. Kroonjuwelen worden over boord gesmeten, alle ballen op Baudet en dat dan ook nog eens De Hele Tijd. Het twitterend gedeelte van de fractie spuit een voortdurende stroom van kommer en kwel. Eén en ander komt gecoördineerd over, natuurlijk vanwege de nakende gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. D66 is bang dat ze na de monsteroverwinning vier jaar terug van de D66-politicus met de exotische achternaam na komende woensdag 21 maart niet meer de grootste is. Begrijpelijk, opvolger Reinier van Dantzig raakte verwikkeld in interne partijstrubbelingen en gaf onlangs de Amerikaanse president de schuld van een antisemitische Palestijnse aanval op een restaurant. En dan landelijk ook nog eens regeren met partijen als het CDA en de ChristenUnie. D66 werd ooit opgericht om dergelijke christenbroeders te bestrijden.  

Baudet (de eerste pijlen op 020-lijsttrekker Annabel Nanninga vlogen ook al door de lucht) is dan de perfecte bliksemafleider om eigen falen te verdoezelen. Maar doe dat dan op zijn minst met enig elan. Anyhow, het sabbatical van Boris van der Ham heeft nu wel lang genoeg geduurd.   

Genoeg geleuterd. Komt ‘ie dan:

Bassiehof’s Politicus van het Jaar 2017

Stijlbreuk met de vorige edities. Dit keer niet één politicus maar vijf. Allen fractievoorzitters maar vooral dertigers. Kijk eens naar die jonge aanwas. Klaas Dijkhoff is 36, Jesse Klaver 31, Lilian Marijnissen 32, Tunahan Kuzu 36 en last but not least jeune premier Thierry Baudet die 34 jaar oud is. ‘Ouwe lullen moeten weg. Ouwe lullen staan alleen maar in de weg’, luidt het devies. Zie hier een nieuwe generatie politici met verstand van social media en lollige filmpjes, (nog) niet ingekapseld door Haagse patronen en mores. En niet benauwd voor een stuntje of mooie lullepot.  

De snedige Dijkhoff die zijn driedelig met hipsterironie-accenten draagt, Klaver met zijn succesvolle massabijeenkomsten in bierhallen (Al is zijn overstap naar de kantine overduidelijk door hypocrisie ingegeven. Bovendien is het nog maar de vraag of De Gewone Man hier op zit te wachten. En zoek iemand anders voor je Grassroots & Digital, JFK!), Kuzu (Je zou hem zo tien jaar ouder schatten) zorgt met zijn mensen binnen en buiten de Nationale Vergaderzaal voor beroering. Het Baudet Fenomeen spreekt voor zich. Marijnissen moet zich nog bewijzen maar Dochter Van staat bekend om haar aksiebereidheid (Net zoals partijvoorzitter Ron Meyer die 36 jaar oud is) en is even zo fel in het debat als Marijnissen de Oude dat was.  

Het is allemaal van een wilde frisheid van tomaten en lavendel, hoop en optimisme hangen in de lucht. En er zitten op zijn minst twee potentiële premiers tussen. Dat belooft nog wat te worden. Het is ontegenzeggelijk dat de dertigers de toekomst nu in handen hebben. Hup jongelui.

Wel gaarne leveren in 2018. We rekenen over een jaar opnieuw af. 

 Aus der reihe Bassiehof’s Politicus van het Jaar 

2011 Piet Hein Donner (CDA) 

2012 Frans Timmermans (PvdA) 

2013 Frans Timmermans (PvdA) 

2014 Pieter Omtzigt (CDA) 

2015 Pieter Omtzigt (CDA)

2016 Mark Rutte (VVD)

Reaguursels

Inloggen

Ik mis Kees van der Staaij, hij heeft nog humor en zelfspot ook.

Marco63 | 18-12-17 | 10:17

Aan mij wordt nooit iets gevraagd.
Ik zie alleen die lijst met grootste leugenaars van de afgelopen 5 jaar .

2011 Piet Hein (de (s)pion van Beatrix) Donner (CDA)
2012 Frans (MH17) Timmermans (PvdA)
2013 Frans (EU pion) Timmermans (PvdA)
2014 Pieter (Schandaal) Omtzigt (CDA)
2015 Pieter (Nog schandaliger) Omtzigt (CDA)
2016 Mark (De Pinokkio van de lage landen) Rutte (VVD)

Remember this? www.youtube.com/watch?v=4HQlWKM7aFk

PantyHamster | 17-12-17 | 18:31

Politieke Lutser van het jaar 2017: Engnek Tunahan Kuzu. Wanneer rot die eikel een keer op. Wat een vreselijke lul is dat.

Rest In Privacy | 17-12-17 | 17:11

Ik zat met verbazing vandaag naar ollongren te kijken bij wnl dat is een van de slechtste politici die in den Haag rondloopt.
Ze kraamde zoveel onzin uit en glasharde leugens.

zwaanshals | 17-12-17 | 16:34

Wat een prachtige foto van Jesse Klaver

Osdorpertje | 17-12-17 | 15:06

" .... dat charmante Nederlands-Marokkaans accent van haar"
Zal de eerste keer zijn dat ik iemand het zo heb horen noemen.

Wekkertje | 17-12-17 | 15:05

Sorry.
Er bestaat geen politicus van het jaar.
Zoals er ook geen beste voetballer van het jaar bestaat.
En oja.
Dat is niet omdat ik dat zeg, of dat 'tig' mensen het anders zeggen.
Gewoon puur formeel.
Het idee van overal 'n wedstrijdje van maken, omdat je daarna ook nog 'n winnaar hebt, is knetter.
Niet omdat ik uitgeblust of cynisch ben.
Maar omdat de wereld meer is, dan de speelplaats bij hun schooltje uit de kleutertijd.
Er bestaan voetballertjes die leuk tegen 'n balletje kunnen trappen.
Er bestaan politici die lekker bekkende zinnetjes bij hun act hebben.
De competitie als tijdverdrijf voor armoedigen en lege vaten.

Der Paulie | 17-12-17 | 15:04 | 2

Jij heb ook tijd zat om zo’n lap tekst te droppen.

zwaanshals | 17-12-17 | 16:34

zwaanshals | 17-12-17
Misschien doe jij wel mee in de wedstrijd voor de leukste reactie bij de tegel van 'n ander.
Dan heb je misschien ook wel 'n prijs gewonnen.

Der Paulie | 17-12-17 | 18:12

Vanmiddag bij Buitenhof een superieure Joost Eerdmans tegenover het enge mannetje, die met zijn ranzige baardje en vochtige mondje trouwens steeds meer op de Vieze Man begint te lijken. Eerdmans bleef moeiteloos overeind tegenover de enige taktiek die het enge mannetje bezit, nl. je opponent verdacht proberen te maken. Inhoudelijk heeft het enge mannetje nooit iets anders te melden dan holle woorden.

Zenzeo | 17-12-17 | 13:38

Al die 'Aus der Reihe' van vorige jaren nagelezen hebbend ontkom ik toch niet aan de indruk dat in dit stuk mr. Theo Hiddema ontbreekt. Hoeveel mensen kijken na al die jaren - hoe lang is dit al aan de gang? - nu pas met verhoogde, ja met blijde belangstelling uit naar de kwaliteit die deze man keer op keer bevestigt van achter het omvlagde spreekgestoelte der 2e Kamer? Het is dankzij dit niveau dat opeens de rottende rottigheid van de anderen (valer en valer wordend D66 voorop) zo de neusgaten binnendringt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 17-12-17 | 12:38 | 2

Nou, inderdaad. Het is leuk, al die jonkies maar ze missen duidelijk de 'I don't give a shit anymore' houding van iemand als Theo Hiddema. En geen van de andere leden van die babbelboetiek kan zo spreken als mr. Hiddema, die me een beetje aan Joseph Luns doet denken.

Rest In Privacy | 17-12-17 | 13:20

Babbelboetiek + veul. Woord van het jaar 18.

Dirty-Harry44 | 17-12-17 | 17:44

Ik kan hier verder niet veel zinnigs aan bijdragen. Goede opsomming van spraakmakende politici, denk ik.
Ik ben blij dat Baudet het goed doet (heb immers op 'm gestemd), jammer dat Bontes weg is, jammer dat Klaver nog niet weg is, en heerlijk dat Marijnissen in de spotlights staat.
Over DENK ga ik het niet eens hebben. Advocaten van de slechte kant van de multiculti die ik al argwanend bekijk, daar heb ik niks mee.
En Geert Wilders? Al zo lang zo bezig met tweede zijn. Maar ik heb er geen vertrouwen in dat 'ie een oplossing gaat bieden. Wel dat hij iets bespreekbaar heeft gemaakt en houdt, wat compleet genegeerd is geweest door misschien wel de naarste mensen ooit, de babyboomknuffelmensen.

Draak uit Brabant | 17-12-17 | 12:30

Persoonlijk vind ik dit maar een vreemd lijstje. Klaver is al over zijn hoogtepunt heen; Kuzu maakt enkel enge montage filmpjes; Dijkhoff is goed gekleed, maar verder weinig in beeld; Marijnissen II wist bij de conceptie al dat ze partijleider zou worden. Blijft over Baudet die in aanmerking komt voor de titel. Daarbij zou ik ook nog Rutte willen plaatsen die ondanks alle leugen en bedrog toch maar weer mooi premier is geworden.

Irnerius | 17-12-17 | 12:20 | 1

Wellicht wat laat ter tafel, maar rutte is premier geworden DOOR de leugens en bedrog.
Ik hoop dat je dat inziet en dat verdient GEEN prijs.

Baski | 17-12-17 | 14:24

Is Kuzu pas 36?

hustler01 | 17-12-17 | 12:08 | 1

Dat is ook wat bij mij bleef hangen! En impact maakte...
Wel jammer dat we al die 30-ers nu pas hebben nu ikzelf de Rubicon van 40 allang ben overgestoken. Vroeger dacht ik jong30 kan best en moeten we meer hebben, immers Alexander (de Grote) veroverde ook de wereld als jonge 20-er. Uiteraard denk ik dat mijn eigen leeftijd de beste is (zolang er tenminste geen spiegels voorhanden zijn), dus nu vind ik zoveel 30-ers wellicht een beetje van gebrek aan wijsheid spreken. Then again, wijsheid in de politiek is er toch weinig, dus misschien wel goed, die 30-ers.

Hemmenaar7 | 17-12-17 | 12:45

Kijk. Hierom hou ik van Geenstijl. Geen enkele oude boom danwel blog/website heeft zoveel kennis en statistiek van welke politicus of kliek die daar omheen dartelt. Hulde.

Ben_Hur | 17-12-17 | 12:04

De “Jonge Aanwas” blinkt uit in marketing (Klaver), zgn “humor” (Dijkhoff) en soundbytes (Baudet) maar missen de toekomstvisie en ervaring die je nodig hebt om een zo gespleten land als Nederland te regeren en te leiden in deze woelige tijden. Kortom de selfie en whatsapp generatie is de politicus van het jaar volgens Bassie.

RonnieKray | 17-12-17 | 12:01 | 1

U heeft inmiddels recent de 50 aangetikt?

Hemmenaar7 | 17-12-17 | 12:46

Boze kiezers zitten op links.... evenals geweld , straatterreur, en religieus/ideologische verwarring !

Mazoeza | 17-12-17 | 12:00

*plop* FvD is zojuist de PVV gepasseerd in de peiling van Maurice de Hoax! Alea aicta est.

Panos88 | 17-12-17 | 11:52 | 1

Ja na die zepert in Rotterdam was een daling van 10 zetels wel te verwachten.

kaasfondue | 17-12-17 | 11:56

De politiek is een inhoudsloze slangenkuil. Politici zijn moraalloze oplichters. Ja, dit geldt ook voor de, voor reaguurders, 'betrouwbare' Terry en Greet (ik heb op beiden gestemd, voor de duidelijkheid). Het is allemaal onder aan de streep onbetrouwbaar tuig, want als je echt iets kunt, of kwaliteiten hebt, dan wordt je geen politicus maar ga je iets productiefs doen. Het is echt een bloody shame dat GS zich verliest in dit soort politiek geneuzel. Als je echt iets wil veranderen dan schrijft een intellectueel een schotschrift, en de proleet pakt z'n hooivork en fakkel; beide zijn prima instrumenten om je doelen daadwerkelijk te bereiken, leert de geschiedenis. Wat doet Geenstijl?; zelf deelnemen aan de politiek; bitches, please...

Taggart | 17-12-17 | 11:42 | 1

Meneer, ik snap uw teleurstelling en woede, maar u moet niet vergeten dat Nederland al jaren onder de laars van Soros zwoegt. Daarom kreeg u weer Rutte als premier. Het is niet fair t.o.v. Dhr. Baudet om hem over één kam te scheren met de rest van dat principeloze tuig in de Tweede Kamer. Thierry Baudet was al veel langer actief met het aankaarten van misstanden m.b.t. de EU via Burgerforum EU, het was in eerste instantie niet zijn bedoeling in de politiek te stappen. Maar soms dwingen omstandigheden je beslissingen te nemen waar je niet helemaal achter staat. Ik weet bijna zeker dat Thierry huiverig hiervoor is geweest, onderdeel te worden van het kartel, de carroussel, de baantjesmachine, de huichelende bende landverraders die voor de camera het ene zeggen maar achter je rug om het andere doen. Hij zit er uit idealisme, iets dat je zelden nog ziet, en het is te hopen dat zij het voor mekaar krijgen dat kartel te breken, zo niet, is Nederland verdoemd.

Rest In Privacy | 17-12-17 | 13:27

Frans Timmermans tot 2 keer toe politicus van het jaar noemen kan ik er na gisteren avond niet meer bij hebben.

doskabouter | 17-12-17 | 11:41 | 1

+ veel

Lupuslupus | 17-12-17 | 11:43

Dat kan kloppen. Zeker als je Dijkhof zegt en Omzigt bedoelt. Zucht....
... Nou als goedmakertje dan maar de betekenis van Omzigtig (nieuwe spelling); bedachtzaam, behoedzaam, gereserveerd, parlementair, voorzichtig. als synoniem van een ander trefwoord: bedachtzaam (bn) : behoedzaam, beraden, bezonnen, denkend, intelligent, kalm, nadenkend, omzichtig, rustig, schrander, verstandig, voorzichtig, welberaden, weloverwogen.

Premier Trutte | 17-12-17 | 12:01

Walgelijk dat Omzigt dus altijd deze omschrijving met zich meedraagt:
Souffleerde nepgetuite MH17 voor MH17-bijeenkomst Gevolg:woordvoerderschap ontnomen
Twee feitelijke onjuistheden
Zegt mij genoeg over de site:
www.parlement.com/id/vjrke3l9btmo/kam...

Roadblock | 17-12-17 | 12:47

@Premier Trutte | 17-12-17 | 12:01
Ah dat verklaart, no problem en dank voor de verduidelijking.

Berbaar | 17-12-17 | 13:09
▼ 1 antwoord verborgen

Volgens de laatste peilingen de pvda (15) groter dan de pvv (14).

El Gouda | 17-12-17 | 11:30

Dan hebben we nog politie-kus van het jaar.
Dat is die PvdAer die niet van kleine kinderen af kon blijven.
Iemand hier weet vast de naam wel.

Premier Trutte | 17-12-17 | 11:28

Wilders is goed begonnen, een man met ballen. Inmiddels is hij helaas een grammofoonplaat geworden die blijft hangen in hetzelfde liedje over verongelijktheid. Dat voortdurende koketteren met slachtofferschap word zijn ondergang en rechts zou weer tot de impotente, in de jaren 70 van de vorige eeuw levende vvd worden teruggebracht als er geen FvD zou zijn geweest. Even vooropgesteld dat Baudet niet hetzelfde sentimentele liedje gaat zingen want ook hij mag graag glimmen. Wat dat betreft zie ik liever Hiddema aan het roer.

Axelvon | 17-12-17 | 11:24 | 1

Het cordon sanitaire om de PVV heen van de anti-democratische gevestigde partijen heeft er helaas voor gezorgd dat de PVV niets opgeschoten is en is blijven hangen. En dat zelfde lot is FvD beschoren als je de media hun gang laat gaan. Niet voor niets dat de NPO Baudet keer op keer voorstelt als de nieuwe Wilders.

2voor12 | 17-12-17 | 11:53

Hoe noem je een Dierenpoes die bij de ouwe lullen is gezet?

Ikbeneenzelfbouwer | 17-12-17 | 11:24 | 1

Ten onrechte, dierenpoes is nog steeds woest aantrekkelijk

Rest In Privacy | 17-12-17 | 14:46

Volgens laatste peilingen PVV 14, FvD 15, PvdA 15.
Bij komende verkiezingen komen er dus geen grote veranderingen
alleen een meer rechts economisch beleid
(rijken rijker + armen armer) als het FvD gaat samenwerken met de VVD.

meneer Q | 17-12-17 | 11:23 | 8

O2Neutraal
Dat klinkt bijna als afpersing. Bovendien focus je nu alleen op pijnlijke kanten van rechts beleid. Zou zo maar kunnen dat het aantal banen stijgt en van handhaving serieus werk wordt gemaakt. Hele woonwijken in de bijstand stimuleert tevens segregatie en onbehagen.

atheïstisch stemvee | 17-12-17 | 11:56

Berbaar
We hebben meer een rechts sociaal beleid nodig, daar gaat het om, economisch is al rechts genoeg!

lanexx | 17-12-17 | 12:19

Mijn reactie op atheïstisch stemvee | 17-12-17 | 11:56 was te lang.
U heeft een punt, het probleem is m.i. de te lage lonen in dit land. Dit in combinatie met grote aanwas met andere achtergronden maakt dat er veel mensen zijn met weinig perspectief. Kan het niet korter verwoorden en hoop dat deze reactie wel kan.

O2Neutraal | 17-12-17 | 16:44
▼ 5 antwoorden verborgen

Terry is met recht de ware opvolger van Pin. Charmant, erudiet en net als Fortuyn net iets te ijdel en beïnvloedbaar. Die trekt niet alleen de PVV maar ook de VVD en het CDA leeg. En dattie rare boekies schrijft en vage bijeenkomsten bijwoont, ach ja, daar zijn GroenLinks en de SP ook groot mee geworden.

LJBrinkhorst | 17-12-17 | 11:19

95% van de problemen komt door de islam. Dus moet het beter? Geert. Prettige dag verder.

Normpje | 17-12-17 | 11:13 | 5

Lezen dan snap je het misschien rare clinic clown.

Mark_D_NL | 17-12-17 | 11:24

Heb ik gedaan, terminale. Maar niks wijzer geworden.

Normpje | 17-12-17 | 11:30

Dames, dames!

kaasfondue | 17-12-17 | 11:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Wilders en Baudet zijn de bezigheidstherapeuten voor Debielen66.
Pechtold's speeltje is Wilders, Sjoerdsma en Patternotte hebben een oogje op Baudet.
Ach, al je niks wezenlijks te bieden hebt als middle of nowhere partij, kan je altijd nog je kwallen kostuum aantrekken en je daarna gedragen.

Memek | 17-12-17 | 11:11 | 1

daarna - > daarnaar

Memek | 17-12-17 | 11:12

“Laatste beetje integriteit NRC..”
.
Moest lachen. Alsof daar nog sprake van was na het doodschrijven van Fortuyn.
.
Alle goden in het pantheon, heeft nou werkelijke iedere stukjestypert het geheugen van een amoebe?

Parel van het Zuiden | 17-12-17 | 11:10 | 1

NRC, de bron van al het nepnieuws uit Rusland.

O2Neutraal | 17-12-17 | 11:46

dat laffe, smerige, kapot maken van mensen, dat demoniseren door D(emoniseren)-66. Eerst Geert Wilders en nu weer Thierry Baudet. Daaruit blijkt niet alleen grote angst voor verlies van pluche stoelen en dus baantjes, maar bovenal laaghartigheid van lieden die in D66 deze uiterst smerige, populistische gedragslijn uitzetten. Bah 66 !

krelus | 17-12-17 | 11:09 | 1

Ja Debielen66 is bezig zichzelf als een soort Kuzu in het kwadraat op te tuigen.
Dat vooropgezette smerige demoniserende gekwek van die lui. Als je dat venijn in die kop van Paternotte ziet en dat dedain van misbaksel Sjoerdsma dan zou er op los willen timmeren. Gadverdamme wat een laag en laf karakter.

Memek | 17-12-17 | 11:19

Een mooie samenvatting, de dames en heren werken er allemaal hard aan, ik zal het niet ontkennen maar toch een kanttekening:

Wat we naar mijn gevoel missen is een soort van "ouderlingen", door jarenlange ervaring en permanente studie gezegend met een goed totaaloverzicht; dit gekoppeld aan een degelijke opleiding, liefsts een exacte zodat onbewijsbare aannames de te bereiken conclusies niet in de weg hoeven zitten. Dat mag rustig een Marxist-Leninist van de klassieke soort zijn; politiek talent met lange termijn kwaliteiten zit immers eerder aan de linker- dan aan de rechterkant. "Rechts" blijft vaak hangen in korte termijn denken en reageert vooral op impulsen ("piepjes") vanuit belangengroepen (het piep-systeem, aangevoerd door de EU) . We hebben geen Grote Denkers meer, het raamwerk ervoor is afgebroken door de dogmas die er al vroeg in gestampt worden en door voortdurende haast neemt eigenlijk niemand nog de tijd voor zelfontwikkeling. Samson had dit kunnen zijn maar is helaas blijven hangen in de activisten modus en maakte zich ongeloofwaardig door een inconsistente "grondhouding"[**}.

Het beheersen van social media als verkoop ondersteunend systeem is mooi maar het gaat toch om de achterliggende ideeën, ideologische standvastigheid en praktisch-idealistisch inzicht en overzicht. De "jongeren" hebben naar mijn gevoel nog onvoldoende "onconventioneel outside-the-box lateraal[*]" denkvermogen en een bliksemsnelle geest.

OK schiet me maar lek!

[*] 3* beter
[**] Dixit R. Lubbers, 1982

kindapaas | 17-12-17 | 11:08 | 2

"Ouderling" Hiddema lijkt me in het wensprofiel te passen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 17-12-17 | 11:49

Eeuwig.. Op.. Vakantie | 17-12-17 | 11:49
Die komt inderdaad een heel eind in de richting, mee eens.

kindapaas | 17-12-17 | 13:00

Er is maar een politicus in Nederland. Inderdaad, Wilders.

Lewis Lewinsky | 17-12-17 | 11:07

Ik zou voor volgend jaar graag ook de volgende prijzen willen zien:
- Prijs voor demofobie
- Prijs voor de beste naamswijziging
- Duurste hoed of tas

O2Neutraal | 17-12-17 | 11:06

Baudet drop en drover..

Wat velen al voorspelden is in gang gezet, hij vreet de PVV voor uiteindelijk wel voor 60/70% leeg denk ik.

Het nette, fatsoenlijke alternatief.

Caparzo*Inc | 17-12-17 | 11:02

Leuk stukje Bassiehof waarvoor dank.
Opvallend inderdaad die opkomst van jonge fractieleiders.
Klaas Dijkhoff: leuke gozer, zelfspot, scherp en intelligent.
Jesse Klaver: gemiste kans op kabinetsdeelname, niet mijn clubje maar hij doet het slim.
Lilian Marijnissen: Heb ik nog te weinig van gezien maar slechter dan Roemer kan niet.
Tunahan Kuzu: Van een eng clubje, geen domme knakker en je zou hem inderdaad 10 jaar ouder schatten..
Thierry Baudet: Knap bezig het FvD uit de grond te stampen, een beetje een ijdeltuit maar best veel bereikt in korte tijd.

Berbaar | 17-12-17 | 10:59 | 3

Geef Roemer maar een trap na. Een van de weinige (redelijk, want bij SP) oprechte mensen in de kamer.

O2Neutraal | 17-12-17 | 11:49

Dat hij oprecht is geloof ik best maar als fractieleider vond ik hem maar matig. Heeft het nooit kunnen waarmaken, paste op de winkel meer niet.

Berbaar | 17-12-17 | 12:01

O2Neutraal  | 17-12-17 | 11:49
Dan had je m niet moeten opvolgen, Lilian.

kaasfondue | 17-12-17 | 12:01

De zittende macht is bezig de macht te behouden en de baantjes te verdelen. Kijk waar de PvdA bewindslieden allemaal terecht zijn gekomen. Niet op basis van competentie of kunde. Langzaam verschijnen er haarscheurtjes in het bastion. Het afbreken zou pas vooruitstrevend zijn.

D’66 is en was een pragmatische partij. Zo pragmatisch en gecorrumpeerd dat ze niet eens door hebben dat ze hun doelen ver voorbij zijn geschoten. Het gaat nu enkel over macht, pluche en personen.

ristretto | 17-12-17 | 10:59

Vrijwel allemaal fake, en al helemaal geen nieuws

BosrandDirk | 17-12-17 | 10:59

De charmantste is toch Khadija Arib, en dat zeg ik als PVV-stemmer.

meneer Q | 17-12-17 | 10:59 | 6

@berbaar, ik heb dit jaar echt mijn best gedaan om bij u wat verder te kijken maar het lukt niet. Doorzettingsvermogen? Nee. Ok. U krijgt de masochisme prijs. Die moet u wel delen met Ad Melkert. De prijs blijft in Den Haag.

ristretto | 17-12-17 | 11:26

Een excuus allochtoon die nog geen 2 Nederlandse woorden achter elkaar foutloos kan uitspreken. Een regelrechte blamage.

Lupuslupus | 17-12-17 | 11:52

Arib is inderdaad charmant.

En voor vrouwen is Yasser Klaver misschien weer lief, zoals hij boos word als zijn toneelspel ter sprake komt en hij daarna een ingespeelde act laat zien. Je kon wel zien dat hij echt schattig boos was, werd oprecht helemaal rood, heel lief en schattig kleinzielig toneelspel, BN-er waardig.

O2Neutraal | 17-12-17 | 11:53
▼ 3 antwoorden verborgen

.. even simpel kaf van koren scheiden.
Rechts van de streep politici die, indien herkend, op straat aangevallen worden door zowel genderneutrale gekken, milieuactivisten als aanhangers van de Boze Profeet.
Links van de streep de genderneutrale en/of Deugmensen die, indien herkend, op papafietsen of zelfs te voet over straat kunnen gaan ZONDER aangevallen te worden.
Daarmee tonen zowel de gewone Nederlander, als de hier wonende vijanden van Nederland, hun voorkeur aan. Nieuwe democratie, zeg maar.

Met een persoonlijke voorkeur voor wiens voordeur ook nog eens beklad wordt - of gelaat met poeptaart besmeurt, door fascisten van Antifa.

Jan Passant mk2 | 17-12-17 | 10:56

De hardst werkende politicus of de ijverigste politicus, zou je kunnen zeggen. Maar ja, de hardest wurking men in polletiks, dat is andere koek. Het is precies hetzelfde, het voegt niets toe, maar het klinkt een stuk beter. Althans, dat vindt Bassie en een deel van zijn Nederlandstalige publiek denkt dat ook.

JvanDeventer | 17-12-17 | 10:56

Fijn rijtje illustere politici trouwens van bassiehof: Donner, Timmerfranz, Omzigt, Rutte hahaha!

NV_2017 | 17-12-17 | 10:51 | 2

Daar kunnen we nu dus Klaver & Kuzu aan toevoegen

dulcinea | 17-12-17 | 10:57

Bassiehof is volledig de weg kwijt. Of gewoon ook ingepalmd door de haagse kliek.

2voor12 | 17-12-17 | 11:55

Politici, de enige kwaliteit die zij moeten hebben, is zover mogelijk verwijderd staan van de samenleving. De maatschappij dat bent u maar dat geldt niet voor politici. We gaan weer een troosteloos jaar in. De linkse kant wordt nog activistischer want er telt maar een mening en die is van hen. Net mee eens zijn, betekent geweld en wegzetten als fascist. Klus weer geklaard voor 2018.

De Evangelist | 17-12-17 | 10:51

Waarom kwekt niemand over de absoluut morele teloorgang van D66??
Beginselprogramma van 1966:

Wij willen een gekozen burgemeester
Wij willen een gekozen staatshoofd
Wij willen een districtenstelsel
En wij willen democratie via referenda.

Let even op waar deze graaipolitici op uitgekomen zijn, na iets meer dan 50 jaar:

We hoeven geen gekozen staatshoofd, we hoeven geen geen gekozen burgemeester, dat districtenstelsel is eigenlijk niet zo ons ding en dat referendum is alleen maar irritant omdat het volk iets anders stemt dan wij graag zouden willen.
(NIET doen dus)
We gaan eens per jaar een kindervragenuurtje doen.
Toppie!!!!!

Nou, dat is "in a nutshell"de prestatie die D 66 in 50 jaar heeft gebracht.

Een kindervragenuurtje!!!!!

Voor de rest neuken ze alle andere regeringscapabele partijen in hun reet om maar mee te mogen doen.
SCHAMEN JULLIE JE NIET EENS??

Jongens, wat een topclub.
En wat schaam ik me tot in mijn botten dat ik ooit , in 1966 op D66 heb gestemd,.

mallekater | 17-12-17 | 10:50 | 4

Wat dat laatste betreft: er is werkelijk niemand die nooit iets doms gedaan heeft in zijn/haar leven. Dus u hoeft zich echt niet te schamen. Het is ruim voldoende dat u uw fout op tijd heeft ingezien.

Ik had ook collega's die toen op het 'vernieuwende' D66 stemden want ja, alles van waarde moest kapot van deze christenhaters die nu volop de islam omarmen.

Het is nu wel overduidelijk dat ze nooit het plan hadden om al hun zogenaamde 'vernieuwingen' te bereiken. Denk o.a. even aan Thom de Graaf die zich - ongekozen - liet installeren als burgemeester. Het is altijd al een flutpartij geweest en het is echt ongelofelijk hoeveel dwazen daar achteraan liepen en nog lopen.

Lupuslupus | 17-12-17 | 11:01

Uw nominatie voor deze partij voor de prijs voor de demofobie van volgend jaar is geaccepteerd.

Overigens een geweldig program was dat zeg... Wauw.

O2Neutraal | 17-12-17 | 11:12

Evocatus | 17-12-17 | 10:55
De halve wereldbevolking is jaloers op uw gebrek aan problemen.

kaasfondue | 17-12-17 | 12:05
▼ 1 antwoord verborgen

Baudet wordt PowNed 2.0. "Van binnenuit het systeem veranderen". Huhuh. Het wordt allemaal met een modernistisch sausje van social media gebracht maar eigenlijk geldt voor Baudet hetzelfde als voor Klaver en Marijnissen: achter de schermen trekt de oude garde aan de touwtjes.

Dat hele politieke circus wordt binnenkort sowieso achterhaald gedoe met ontwikkelingen in IT. Na de communicatie revolutie, waardoor we niet meer op MSM hoefden te 'vertrouwen', wordt de volgende stap dat de overheid zijn monopolie en controle op monetaire systeem gaat verliezen. Interessante tijden op komst, mensen!

NV_2017 | 17-12-17 | 10:49 | 1

Zolang een ieder méér bezig is met communiceren via geschreven tekst op internet en mobiel, is er nog geenszins sprake van een 'communicatie-revolutie'. Ik zou eerder spreken van 'de digitale massagekte' (2010-?). Wanneer die gaat keren, gaan er interessante tijden aanbreken inderdaad. Want niemand kan meer normaal praten en iedereen is verslaafd gemaakt aan rationele zelfbevestiging en -bevrediging. Ook politici.

Luivend | 17-12-17 | 11:01

Sjonge jonge jonge, schrijf dan niks. Politicus van het jaar zonder politicus van het jaar. Iedere week van leer trekken en nu stellingloos. Van clickbait naar anticlimax.

Brits Folkestein | 17-12-17 | 10:48 | 1

Ja Frits, het is me wat. Zure zak.

ristretto | 17-12-17 | 11:08

Ook deze lollige verkiezing stem ik ongeldig. Het is een contradictio in terminis, 'politicus van het jaar'.

Luivend | 17-12-17 | 10:44

Hiddema!

joppo0 | 17-12-17 | 10:41 | 1

Ik ook , Hiddema

gato | 17-12-17 | 10:42

Politicus van het jaar, ook voor Nederland... Trump.
--
Ok, de geïndoctrineerden zien dat niet, maar zullen het wel zien overeen jaar of wat wel gaan begrijpen.

Mark_D_NL | 17-12-17 | 10:40

Zonder Wilders of Baudet is D66 nog holler dan wat ze al waren. Ze bedrijven geen politiek in de zin van volksvertegenwoordiging, ze zijn het pestkopje van het schoolplein. In 2018 bestaan ze 52 jaar en echt, ik zou niet weten welke noemenswaardige wapenfeiten ze in die lange periode hebben gescoord. Altijd al een partij voor mensen die iets onbepaalds over zich hebben en ergens vagelijk bij wiilen horen, maar vooral de stijf dichtgeknepen deugbillen erop nahouden.
Ze zouden het liefst iedereen vooraf willen screenen op intellgentie, voordat men mag stemmen, met uitzondering van (vele) analfabete allochtonen, want die zijn heilig. Thans is D66 een nog giftiger slang dan Denk/Kuzu.
Men vind Baudet een corpsbal, nou ga een te rade bij het trio Pechtold, Sjoerdsma en Paternotte dan krijg je er nog een toefje dedain en arrogantie overheen waar je terstond van moet kotsen. En niet alleen dat, ze zijn demoniserender dan wat Prof. Pim destijds heeft ervaren.
Ik kots van PvdA en GL maar D66 is werkelijk een gore bacterie.

Politicus van het jaar? Doe maar Hiddema, die praat geen bagger.

Memek | 17-12-17 | 10:38
-weggejorist-
Mike2054 | 17-12-17 | 10:32 | 1

Eerst een rijtje persoonlijke vragen die dan weer in grafiekjes gaan komen op tv, ik pas.

O2Neutraal | 17-12-17 | 11:17

Toch nuttig om er wat tijd voor vrij te maken; anders zitten er alleen linkse activisten in dat panel om de mening van de gewone Nederlander te sturen!

Aristotalloss | 17-12-17 | 11:30

Aristotalloss | 17-12-17 | 11:30
Je hebt gelijk.

O2Neutraal | 17-12-17 | 11:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Die 30ers van nu zijn nog opgevoed en opgeleid in het Goedmensch VARA/PVDA tijdperk. Pas de generatie die erna gaat het verschil maken. Even wachten dus nog, en hopen dat Baudet en zijn gekkies het niet te ver verkloten, met zijn lekke Renaissance vloot.

Mark_D_NL | 17-12-17 | 10:32 | 1

Mark. Ze hebben het al verkloot maar dat hebben niet eens door. Laat maar joh anders zitten we de hele dag op die onzin te reageren.

beau van rtl | 17-12-17 | 10:38

Thierry Thierry Thierry Thierry Thierry Thierry

zwaanshals | 17-12-17 | 10:28 | 4

Dit is dus het niveau van de FvD aanhang. hard schreeuwen om wat aandacht, wat een treurnis.

Mark_D_NL | 17-12-17 | 10:33

Mark_D_NL | 17-12-17 | 10:33
Wauw wat klinkt u zuur: Theirry, Theirry, Theirry

Roadblock | 17-12-17 | 10:42

Zuur, ik probeer je te redden van weer een verkeerde keuze, ik probeer je duidelijk te maken, dat jij het ook zonder Terry wel red. Het is zo dom en ouderwets om achter 1 messias aan te lopen. Jij en ik komen er samen ook wel uit daarvoor hebben we geen middel man zoals Baudet nodig. Baudet is overhead, kosten en meer problemen. Baudet is een tussenpaus die de modernisering van onze Democratie vertraagd.
--
Tevens, ik heb niets persoonlijks tegen Baduet, ken die gast niet eens. maar ja, hij komt in de openbaarheid wilt iets en dus moeten zijn fans begrijpen dat erkritiek kan komen op hem... Dus niet zo wattig doen..

Mark_D_NL | 17-12-17 | 10:54
▼ 1 antwoord verborgen

Wanneer ik de naam Dijkhoff lees - en een foto van hem zie - denk ik weer aan zijn optreden in het dorpje Oranje. En in de 2e kamer acteert meneer met zijn valse, giftige steken onder water richting zijn opponenten precies hetzelfde als zijn partijgenoot de huidige minister van BuZa.

Lupuslupus | 17-12-17 | 10:28 | 5

Precies, Lupus. Hoe zou het met Hilda zijn?

Lewis Lewinsky | 17-12-17 | 11:18

Lewis Lewinsky | 17-12-17 | 11:18
.
Geen idee hoe het nu met Hilda is. Het gebeuren zal haar een leven lang bijblijven.
U weet hoe het gaat: heel even in het nieuws en al snel daarna in de vergetelheid.

Lupuslupus | 17-12-17 | 11:31
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
Jos9595 | 17-12-17 | 10:28 | 2

Deze tegel eerst denk ik.

Nuchternederland | 17-12-17 | 10:34

Doe eens normaal man.

Mark_D_NL | 17-12-17 | 10:35

Thierry Baudet en Wierd Duk (ik loop vast vooruit op zijn politieke carrière...) op een gedeelde eerste plaats: ze weten beiden het islamprobleem op een intelligente, doorwrochte wijze in het voetlicht te plaatsen.
En Wilders een goede tweede...

Aristotalloss | 17-12-17 | 10:27 | 5

Wierd Duk. Hoe kan je het bedenken. Vroeger een iets te kritische journalist. Eieren voor zijn geld gekozen en toegetreden tot de elite meelopers voor een riante vergoeding. Misselijk mannetje. Kan geplaatst worden in het rijtje Peter rrrr etc.

beau van rtl | 17-12-17 | 10:47

Wierd Duk is een broodschrijver pur sang, misbruikt de "gewone man" om zijn positie veilig te stellen. Dat hijgerige van Duk wanneer hij op zoek is naar de gewone man. Bah. Over de rug van mensen die het moeilijk hebben je puntje scoren.

Mark_D_NL | 17-12-17 | 10:58

En Martin Bosma ook op één! Was ik nog vergeten. Als die drie in één partij zouden zitten maak dan je borst maar nat!

Aristotalloss | 17-12-17 | 11:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is wel een beetje teleurstellend dat de redactie niet geleerd heeft van het dictee.
Altijd lastig, de genitief:


We schrijven de bezits-s vast aan het grondwoord, tenzij dat eindigt op een lange klinker of een sisklank.

woordenlijst.org/leidraad/14

aight.. | 17-12-17 | 10:22 | 1

Aha. Sisklank. Zou dat misschien de reden kunnen zijn dat kansenpareltjes een issue met bezit hebben?

Nivelleermarionet | 17-12-17 | 10:55

Goed he. Dat misselijke corpsballetje heeft de PVV zowat gehalveerd. De Bea elite tevreden en half mongool Nederland ook. We gaan de goede kant op heur.

beau van rtl | 17-12-17 | 10:22 | 8

Lupuslupus, de SP werd in een keer afgeschminkt door het ontluisterend zwak optreden van Emiel Roemer in de debatten. Voor links was het duidelijk dat oppositie tegen de VVD zeker niet van Roemer zou gaan komen, maar dat DiederIK Samson de enige was die het tegen Rutte kon opnemen. Met als gevolg dat we vervolgens opgescheept zaten met een regering die links en rechts alle principes overboord gooide. Met als enige besluit het verbod op grote circusdieren. Tactisch gekozen, Nederland! Bilderberg ligt nog stuiterend van de lol op de gond.

Glasgow Argus | 17-12-17 | 10:48

Lupuslupus | 17-12-17 | 10:35
Klopt als een bus, er wordt selectief met respondenten omgegaan.
Het viel mij op, dat ik ook niet geraadpleegd werd als de PVV afgezeken moest worden.
De Hond hanteert de truc om partijen als de SP en de PVV voor verkiezingen boven proporties te laten stijgen.

Roadblock | 17-12-17 | 10:55

Beau, ik ben jarenlang PVV stemmer geweest. Maar bij de laatste verkiezingen heeft Wilders het in mijn ogen verkloot. Hij deed zo weinig zijn best terwijl hij volgens de peilingen de grootste zou worden. Ik kreeg de indruk van "Ze stemmen toch wel op mij".
Verder die partijpunten waarvan iedereen weet dat ze onrealiseerbaar zijn, en die de potentiele kiezers wegjagen zoals moskee'en dicht en koran verbieden stonden mij ook tegen. Nuance is zoek. Sluit moskee'en die duidelijk salafistisch zijn, of waarin opgehitst wordt.
Maar er was geen andere partij op rechts die zich tegen immigratie en moslamisering keerde, dus ik kon niet anders als op hem stemmen.
Nu is er wel een alternatief, en als Wilders hier beleidsmatig niet op reageert is hij mijn stem kwijt.

Roadblock | 17-12-17 | 13:10
▼ 5 antwoorden verborgen

Terechte plek voor D66. Eerst was het Wilders, nu is het Baudet. Ze hebben Baudet nodig om iets te kunnen zijn, daar win je geen zetels mee.

BozePaarseMan | 17-12-17 | 10:21 | 3

D66 is de vleesgeworden unbearable lightness of being. Al hun kroonjuwelen opgeofferd op het altaar van de macht. En wat blijft er dan over: obligaat aantrappen tegen zelfverklaarde tegenstanders. Volledig reactieve en overbodige partij geworden.

medusa324 | 17-12-17 | 10:28

Toch staat D66 nog steeds hoog in de peilings, snap ik echt niks van

BosrandDirk | 17-12-17 | 10:42

Oh, kijk D66 heeft nu ook een social media groep. Welkom boze paarse man, je komt er vanzelf wel achter wie de betaalde VVD'ers zijn hier.

Roadblock | 17-12-17 | 10:48

@skoftig | 17-12-17 | 10:09

In de VS maak je kans om iets politieks te betekenen als je (te) veel geld hebt.
In NL maak je kans als je als would-be politicus voldoende BN'ers op Twitter achter je hebt, of gewoon lekker ligt in het lobby (corruptie) circuit, in feite alles bij de VDD

litebyte | 17-12-17 | 10:20

Volgende premier moet eerst worden goedgekeurd door Duitsland/brussel.

van stampij | 17-12-17 | 10:18 | 1

Als er al een volgende premier komt...

Mark_D_NL | 17-12-17 | 10:36

"Hij is 50 jaar, woont en werkt in Den Haag, is immer goedlachs en heeft Nederland uit diverse crises gered. Geef hem een daverend applaus; Mark Rutte!"

Rest In Privacy | 17-12-17 | 10:16 | 8

botbot | 17-12-17 | 10:34
.
Had gisteren mijn zus uit Den Haag op bezoek. Die zei "hier ook al zoveel lege winkelpanden die te koop staan"? Ja het gaat helemaal geweldig met het MKB.

Lupuslupus | 17-12-17 | 11:21

@Lupuslupus | 17-12-17 | 11:21
Duidelijk ook al geen licht die zus van U.
Het MKB is meer dan winkeltjes maarja weet U veel.

Berbaar | 17-12-17 | 11:29

Berbaar | 17-12-17 | 11:29
Dat je denkt dat je de wijsheid in pacht hebt, en zo langzamerhand het downplayen hebt uitgevonden, dat wist ik al. Ook dat je je zo nu en dan tot ordinair gescheld verlaagt. Maar moet je nu zo denigrerend doen?

Roadblock | 17-12-17 | 13:17
▼ 5 antwoorden verborgen

Marijnissen en Kuzu. Wat een zwaktebod. Is er nog iets positiefs te melden over deze 2 behalve hun leeftijd [quid non].

medusa324 | 17-12-17 | 10:16 | 2

Van de Rode Lelie weten we dat ze gerontofiel is.

Van Kuzu weten we dat hij uit een Turks islamistisch milieu komt, heeft op een aan de beweging van Erdogan gelieerde kostschool in Nederland gezeten.

aight.. | 17-12-17 | 10:27

aight.. | 17-12-17 | 10:27
.
En dat hij lid is van de Grijze Wolven.

Lupuslupus | 17-12-17 | 10:51

Frisheid?
- Marijnissen junior laat zich uitwonen door een bejaarde. En staat keihard onder invloed van haar vader, dus de ouwe shit duurt voort.
- Baudet leeft in de 17e Eeuw. Mag misschien wat leuke filmpjes hebben, maar zijn ideeën zijn gewoon oud, niet internet tijdperk verfrissend.
- Klavert zit aan een draadje met 2 zeer oud gedienden. Ja, meer hoef ik hier niet over te zeggen./ Die bedenkt NIETS zelf. Is een spreekprop voor die Duiventil en Slisbek.
- Dijkhof, ouwe mannen pakken om zijn obesitas te verbergen. Lekker sneaky meewerken aan het weggeven van de soevereiniteit van NL. Nou, nou wat modern.
- Kuzu wilt graag een totalitaire staat, met veel religie. Is ook best een oud en achterhaald idee...
--
Kan weinig verfrissends in deze jonge oude mensen ontdekken.

Mark_D_NL | 17-12-17 | 10:13 | 6

@Baski Onderbouwing geef ik continu, lezen vriend. Badeut gaat mee in het huidige systeem. het huidige syteem is aan vervanging toe (Kartel, EU e.d.). Omdat veel zaken geen middel man meer nodig hebben, middel man als in overheid. Want we kunnen velen zaken vangen in een platform (wat de middel man vervangt) waarin burgers samen oplossingen zoeken en ideeën aandragen. Het is echt heel simpel en jij doet het iediere dag al wanneer je een beetje gebruikt maakt van hut internet.

Mark_D_NL | 17-12-17 | 11:17

Compleet gelul Mark, je onderbouwd helemaal niets, maar roept alleen maar wat.
Leer het verschil eens te kennen.
En durven te roepen dat Baudet meegaat in het huidige systeem, terwijl hij keihard bezig is, deze van binnen uit deze te vernietigen? Jij durft!

Baski | 17-12-17 | 11:27

@Mark: je bent een echte IT-er hè. Goed zo.

Luivend | 17-12-17 | 11:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik vind dat Sylvana Simons de politicus van het jaar is. Al je zo weinig weet, zo weinig kan, zo weinig te melden hebt, zo'n fantastische slachtofferrol speelt, zo inconsequent bent, zo 0.32 zetels waard bent, en TOCH meerdere keren per week wordt uitgenodigd op TV omdat men je blijkbaar belangrijk vindt, dan heb je het goed gedaan. Zij heeft met haar 0.32 zetels meer exposure gekregen dan bijv het CDA of de SP.

skoftig | 17-12-17 | 10:09 | 2

Vol met humor, proficiat, lachen.

gato | 17-12-17 | 10:51

Dat is waar, er zijn verrekt weinig mensen die met het dagelijks verwisselen van pruik en bril de indruk willen wekken dat ze intelligent zijn.

.... en die zich vervolgens met een hoop gejammer bijna dagelijks een plekkie bij de VARA gutmenschenuitzendingen als DWDD en Pauw weten te veroveren...
Terwijl ze bij benadering niet de intelligentie of achtergrondkennis hebben om dat te doen, ( behalve het gejank over hun huidskleur).

Skoftig...10.09

Je bent een lieve braverd, maar het ontbreekt je een beetje aan kritisch denkvermogen.

Dus blijf geloven in jouw heldin.
DOEN!!!

Oh, wacht, dat doe je helemaal niet!!
Nou kijk eens wat een winst!!

mallekater | 17-12-17 | 11:05

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl