Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Buurt: 'Wij vertrouwen loslopende Altrecht-gekkies niet'. Gemeente: 'Ach zeik niet zo'

Met open ogen voor de gek gehouden worden

Volkskrant ging boots on the ground in Den Dolder, het bos&rijke dorpje bij Utrecht waar aan de ene kant van het spoor de Remiasaus wordt geklopt en aan de andere kant een gigantisch gekkenhuis staat. Ging lang goed. Nu toch steeds minder vaak. 

Ontsnappingen, autobranden, agressief gestoorden en nu weer de verdwijning van Anne Faber. En alle sporen leiden terug naar Altrecht, waar psychologen experimenteren met loslopend wild, zoals Michael Panhuis die, zoals nu blijkt, zelfs een auto ter beschikking had om zijn ongestoorde gang te kunnen gaan. Wie of wat loopt er nog meer los rond in die bossen bij Zeist? VK vroeg het in de buurt en helemaal *niemand* verklaart zich helemaal gerust te voelen. Mensen gaan het bos niet meer in, kinderen durven niet in het donker, de postbode zag het dorp veranderen en de barvrouw zegt dat "de mensen die nu bij ons café binnen komen zwaarder gestoord zijn dan vroeger." En de gemeente, zitten die er bovenop? 'Ach, er gebeurt wel eens wat', maar uiteindelijk is er niets aan de hand natuurlijk:

Bestuurders en hun spreekbuizen die "zich niet herkennen in het geschetste beeld" zouden zelf eens verplicht een goeie shocktherapiebehandeling moeten krijgen. En het gesticht, staan die een beetje middenin de samenleving? Nee, daar zeggen de pyschologen zonder schaamte op camera dat vrouwen maar niet in de buurt moeten gaan rondlopen. Nogmaals het clipje uit deze RTV Utrecht-repo:

Autobranden? Altrecht.

En zo klooft de samenleving weer lekker verder in het lommerrijke Den Dolder. PVV-provinciebestuurder René Dercksen woont in die contreien en schreef begin dit jaar een brief aan de gemeenteraad, overigens onder de radar en zonder mediastampij te maken, over autobranden die toen in de buurt veel voorkwamen. Hij vertelt aan ons dat bewoners zelf (nachtelijke) buurtwachtdiensten liepen. De burgemeester erkende in zijn antwoord dat er wel eens wat gebeurt, maar de raad wuift de suggestie van onrust weg en suggereert dat de autobranden niets te maken hadden met Altrecht (bron). Er werden wel twee vrouwen opgepakt, en daarna overgeplaatst - waarna de branden ophielden. Dus dan weet je op zich weer genoeg. Ook in dit vreemde interview met een oud-patiënt over wat er allemaal gebeurt in de kliniek in Den Dolder, verwijst hij naar de autobranden van december en dat er twee meisjes uit de kliniek zijn opgepakt. En dat er "heel veel" drugsgebruik is, en "heel veel" patiënten dronken en agressief op en rond het terrein rondlopen. 

Nou. Volgens Ronald Camstra van GroenLinks Zeist (alhier goed bekend!) is er niks aan de hand met Altrecht, en gaan ze lekker niks doen. Burgers, gewoon ff niet zo zeiken. Iedereen verdient een tweede kans, met psychiatrie moet je in de publieke ruimte experimenteren anders kun je niet reïntegreren, de gemeente verdient nou eenmaal goed aan zo'n wappiebarak in het bos, en sja, soms raakt er nou eenmaal wel eens iemands dochter, vriendin of vrouw vermist... Kleinigheidjes blijf je houwe, nietwaar? Op naar het volgende lijk in het bos dankzij de gestoorde gekken in psychologie & politiek!

Social

Bonus: Bertje Brussen over psychiatrische proeftuinen

Vanaf 5 minuut 40.

Reaguursels

Inloggen

Poe zeg. Het moet wel zwaar zijn voor de Geenstijl redactie dat al die zogenoemde 'wappies' van Altrecht serieuzer worden genomen door de politiek dan een referendum. Er waren miljoenen beschikbaar, maar die moesten door een paar dwingemannetjes met een commercieel weblog liever worden geïnvesteerd in dode bomen voor volksraadpleging voor een handelsverdrag in Ukraine. Bedankt GS!

Pompenkoning | 13-10-17 | 08:11

Onze zeer gewaardeerde nieuwe aangewonnen Nederlanders zouden volgens mij totaal anders omgaan met een dergelijke rat .
Wat dat betreft zitten ze dan toch weer even beter in elkaar.

mallekater | 12-10-17 | 11:28

Kom op mense, er zijn een aantal Den Doldernaren die hier een baan hebben, dus niet zeiken als er af en toe eens een meisje wordt vermoord.
It's all in the game.

mallekater | 12-10-17 | 11:26

De missie van DJI luidt als volgt: 'De Dienst Justitiële Inrichtingen levert een bijdrage aan de veiligheid van de samenleving door de tenuitvoerlegging van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen en door de aan onze zorg toevertrouwde personen de kans te bieden een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.'

Missie mislukt, zou ik zeggen. En al zo'n jaar of 40. Toevallig, precies de periode dat "de verbeelding van links aan de macht is/was"

BASinnic | 12-10-17 | 08:45

Als een woordvoerder zegt: wij herkennen ons niet in......., dan is het meestal mis of goed mis.
De poorten van dit gesticht staan wijd open, de overlast neemt steeds meer toe maar GL en de SP zien alleen maar positieve effecten.
Bewoners van Zeewolde praten alleen anoniem want bang voor die gek Panhuis en de familie Panhuis.

Jan Dribbel | 11-10-17 | 23:00

Het ''hilarische'' is dat een partij als de PVV de gehele GGZ zo'n beetje wil afschaffen. Dan heb je de 'zorg in de buurt' (oftewel verwarde geesten die in je buurt in de bosjes gaan zitten scheiten). Het is niet de eerste keer dat het misloopt (en we hebben het nog steeds over een verdachte, meen ik) en het zal ook wel niet de laatste keer zijn. Verwarde en gestoorde geesten als van der G., Breivik, een 62-jarige gepensioneerde gast op in een hotelkamer in Las Vegas, Mohammed B.; je kan de maatschappij niet voor alles verhoeden, behalve wanneer je alle telefoonlijnen aftapt, iedereen na een vergrijp vastzet, alle internetverkeer bij iedereen gaat monitoren en iedereen elke twee jaar blootstelt aan een psychologisch onderzoek. Maar ja... die 'sleepwet' die willen we dan weer niet en lang leve de piratenpartij.... Wat lopen we allemaal nou toch te willen?

Donkersloot | 11-10-17 | 22:34

Situatie:
1. Onschuldige 25-jaar jonge vrouw, waarvan nagenoeg exact bekend is waar, wanneer en hoelaat zij rondfietste op 29 September. Zelfs een foto van haar op dezelfde dag en publiekelijke gemaakt + type fiets tot in detail. Allemaal binnen 12 uur landelijk bekend.
2. Compleet doorgedraaide levensgevaarlijke 27 jarige gek, waarvan NIEMAND weet waar hij uithing. Was hij lopend, met de bus of op de fiets? Na ruim 10 dagen .... nee joh, hij reed gewoon in de auto van z'n moeder. Waarom kan dit anno 2017? Waarom hebben deze levensgevaarlijke gekken geen verplicht trackingsysteem bij zich of als band, waarom geen begeleiding... om terug te komen in de samenleving? Laat de bedenkers van dit systeem eens ff op de koffie gaan bij de familie Faber.

salsaparilla | 11-10-17 | 21:27

Heb een tijdje gewerkt in de buurt van Altrecht. Een keer een gek geZien die alle autos aan het slopen was waar ie langs liep. Maar goed, ik vind dat mannen die minderjarige meisjes (anaal) verkrachten niet na 7 jaar al vrij los moeten lopen. Is meer het resultaat van een falend rechtsysteem dan van Altrecht.

caspert79 | 11-10-17 | 20:28

Is Brusse weer manisch?

MagIkAlWeer | 11-10-17 | 20:26

Als Anne blijkt te zijn gegrepen door 'n bekende psychiatrische patiënt met ’n geschiedenis van seksuele criminaliteit, tja, dan is natuurlijk nog steeds de hoofdschuldige de dader. Maar de medeschuldigen zijn: de politici die geen wetten maken; de rechters die geen wetten toepassen; de psychologen die geen conclusies trekken; de diensten die resocialisatie begeleiden naar de maatschappij; de burgers die vertrouwen stellen/afschuiven naar de deskundigen.
Dit is ‘t slechte nieuws Er worden mensen geboren met allerlei niet-te-genezen-gebreken. Eén van de gebreken is er als mensen seksuele misdrijven plegen. Los van 't etiketje dat je er op plakt, waardoor/wanneer/waarmee, is er wel degelijk 'n daderprofiel bekend, waar over gezegd kan worden, dat de ellende zich telkens zal herhalen, omdat mensen -net als bij andere handicaps- blijven doen zoals ze 'gebakken zijn'; en die mensen mag je gerust misbaksel noemen, die dus echt niet meer te repareren zijn om losgelaten te worden in de maatschappij.
Waardoor gaat 't dan toch nog fout in deze maatschappij (?), omdat 'we' te weinig kritisch zijn bij ’n verlichtingsideaal, 'dat ieder mens toch nog 'n tweede/derde/vierde/vijfde kans moet krijgen in de maatschappij'. Het alternatief is permanent opsluiten, of (chemisch) castreren, of anderszins brandmerken als gevaarlijk. Dat vinden de meeste mensen 'niet zo leuk'. Maar de afweging is niet, of de in de toekomst mogelijk te verbeteren daders (als te verbeteren kwaden) dan maar moeten lijden onder de niet meer in de toekomst mogelijk te verbeteren daders (de notoir blijvend slechte daders). De correcte afweging is, of ‘n maatschappij van álle onschuldige burgers zich mág indekken tegen de gevaren van in herhaling vallende daders, waarvan bekend is, dat hun type aandoening 'n blijvend en herhalend gevaar oplevert voor alle onschuldige burgers. Kortom, mogen onschuldige mensen de proeftuin zijn voor levens verwoestende verkrachters. Dat is hetzelfde vragen als bij de vraag, of u als gezin wilt, dat onopgemerkt de veroordeelde pedofielen en pedoseksuelen bij u in de buurt mogen worden ge plaatst.

Der Paulie | 11-10-17 | 20:18 | 4

Beste Koreaanse slet *proest*.
Jouw bijdrage wordt erg op prijs gesteld.
Ga zo door.
Telkens denk ik, hé, daar is 't sletje weer, ik moet telkens zó om hem lachen.

Der Paulie | 11-10-17 | 21:41

Há, denk ik, ik ga Koreaanse slet helpen een echte nuttige bijdrage te leveren. Dat 'hij' vanzelfsprekend 'n hele mooie bijdrage heeft in reactie op dit.
Als ik de vraag op z'n scherpst zou mogen zetten zou ik willen stellen: resocialisatie bepleitende officieren van Justitie, alsook de recht sprekende rechters, moéten te horen krijgen, dat er speciaal in hun eigen woonwijken deze pedofielen/seksuele delinquenten zullen worden herplaatst. Vanzelfsprekend buiten hun medeweten om 'waar'. Zodat zij zich realiseren dat elke keer als zij Russisch roulette spelen met de toekomst van onschuldige burgers, dat dan juist de kans vergroot moet worden, dat ‘t vreselijke lot van getroffen worden, juist ook hén zal treffen. Alles onder 't motto van: wat gij niet wilt dat u geschied, doe dat ook ‘n ander niet. Want kijk, als dan zo nodig 'die seksueel-gestoorde engerdjes' teruggeplaatst moeten worden in de maatschappij (liever niet), dat dan wel de beslissers daarover moéten weten, dat ook dát risico door henzelf moet worden gedragen. En ja, vanzelfsprekend wensen wij niemand de ellende toe, voor alle ouders en familieleden, als er weer zo'n griezel is losgelaten op de maatschappij, en het met 'n zeer grote kans op recidive en herhaling plaatsvindt. Hoort u in gedachte al die arrogante rechters snuiven 'bij de gedachte alléén al'(?), nou, die zijn dus de mededaders aan wat nu de familie en kennissen van deze Anne overkomt. Het zijn deskundigen die-mede-mogelijk-maken; de officieren van Justitie, de rechters, de politici. They smile in your face, the backstabbers.

Der Paulie | 11-10-17 | 21:52

Je bent de advocaten vergeten die hun cliënten aanraden zich niet te laten onderzoeken in het PBC. Die voorop

campion69 | 13-10-17 | 03:31
▼ 1 antwoord verborgen

Pakhuis is een verwarde man die bij mij uit het dorp komt. Ik prijs mij gelukkig dat mijn dochters niet met hem in aanraking zíjn gekomen. Anders had ik de term zelfverdediging heel letterlijk moeten gaan nemen. Wat een monster is er uit zijn moeder geboren.

3xminder | 11-10-17 | 19:24

Ik snap het argument van behandelen. Iemand die zo zwaar gestoord is als deze dader na 7jaar op pad sturen is dodelijk gebleven

Jacktheflipper | 11-10-17 | 19:07

stja.. wat een mooie filosofie.. niet op straat of in de buurt alleen lopen als vrouw.. klinkt als die Duitse burgemeester na die incidenten met oudjaar... armlengte afstand.

'oftewel, je roept het onheil over jezelf af' als vrouw..
misschien helpt ombouwen??

fikkieblijf! | 11-10-17 | 18:33

Het blijft wel een bizar verhaal dit. Ik hoop dat ze gevonden wordt.

De Koreaanse Slet | 11-10-17 | 18:30

Hij reed op de dag van verdwijning rond in Spakenburg. Daar verdween ook 1 van die meisjes deze zomer. En er waren meer die zeiden dat een auto hen achtervolgde.

oorwormpie | 11-10-17 | 18:12

Wat een gruwelijk dom gejank bij te veel reaguurders, en ook elders op het net, de media.
Het is de schuld van Altrecht...... flikker toch op mensen. Je kunt de GGZ niet de schuld geven van alle trieste incidenten met mensen die een psychisch probleem hebben en gevaarlijk zijn. WEL als er aantoonbaar fouten zijn gemaakt, maar NIET bij voorbaat al. De afgelopen dagen hoor ik verschillende inwoners ui het dorp Den Dolder in de media zeggen dat ze al lang bekend zijn met de aanwezigheid van psychiatrische patienten in en bij hun dorp. Feitelijk hebben ze al generaties lang er ervaring mee want Altrecht en voorloper Willem Arntz Hoeve zit daar al zeker 100 jaar. De mensen geven aan dat dit GEEN probleem was. Wel dat de laatste 10 jaar er ook criminelen met psychiastrische problemen zijn bijgekomen.

De Inwoners van Den Dolder zijn niet zo kort door de bocht als de vele zelfbenoemde experts, ook hier op GS, die wel weten dat alle psychiatrische patienten potentieel gevaarlijk zijn. Dat zijn ze niet mensen. Sterker nog; deze patienten zijn vaker slachtoffer van gepest, geweld en intimidatie dan dat zij zich zelf er aan schuldig maken. Psychische problemen komen best veel voor in de samenleving en gelukkig zijn er hulpverleners zoals bij Altrecht, die zich in zetten voor deze mensen. Vaak onder hoge werkdruk en met grote inzet.

Het gaat niet om gebroken benen enz, maar psychische problemen. Lastig als je daar sluitend goede behandeling op wil zetten. Er zal zeker wat mis kunnen gaan.

Dit soort GGZ instellingen krijgen ook de zorg voor criminelen met psychiatrische problemen toegewezen. Het is namelijk de rechter die een artikel geeft of een IBS dan wel RM en dan is een GGZ instelling VERPLICHT zorg te geven.

Nu gaat het hier om gevaarlijke psychiatrische patienten. Deze man blijkt voor de rechter te zijn geweest en die kon alleen gevangenisstraf geven omdat deze man, waarschijnlijk ingefluisterd door zijn advocaat, dat hij niet mee zal werken aan onderzoek tbv een TBS. Hij was toch veroordeeld voor 11 jaar in 2010? ik snap dan niet dat zo iemand anno 2017 al in een kliniek in de reguliere GGZ kan komen.
Dat is waar het m is gaat. Hoe onze overheid het onmogelijk maakt ernstig gevaarlijke types op de maatschappij los te laten. Een man die in e in gewelddadig is, bovendien seksueel in zijn drijfveren, is niet los te laten op de maatschappij. Genezen bestaat dan niet. Sluit dit soort mensen op in een long stay TBS.
Doorgedraaid mensenrechten gedoe maakt dat een ziekenhuis als Altrecht dit soort mensen krijgt. Daar kun je alleen behandelen en niet de maatschappij beschermen simpelweg omdat Altrecht en al dioe andere GGZ die functie niet hebben!! het is geen gevangenis, ook de gesloten opname afdelingen niet, maar ziekenhuizen. Daar behandel je mensen en daar hoort gewoon bij dat mensen ook op een gegeven moment alleen er op uit moeten. Volledig logisch bij behandeling van psychische ziektebeelden.

Het is triest dat ook GS mee gaat in stigmatiseren van de vele psychiatrische patienten die niemand kwaad doen. En dan harde werkers in de GZ een trap na geven. Dit alles omdat de overheid weigert te erkennen dat er nu eenmaal gestoorde, ernstig gevaarlijke mensen zijn die je niet in de maatschappij kan hebben, dus ook niet in een reguliere GGZ instelling. Zorg dat je deze mensen hu leven lang opsluit in long stay. En dan mag van mij, wegens ook hier zieke mensen, het daar best nog prettig en luxe voor ze houden. Laat ze echter niet los op de samenleving dan kun je trieste incidenten zoals met Anne faber en andere slachtoffers zo veel mogelijk voorkomen.

Nuuk | 11-10-17 | 18:10 | 1

Nu ja, het is inderdaad wel triest dat de grootste anti-islam krijgers op het internet lopen te gillen om Sharia ‘recht’. Het grote verschil tussen ons en die barbaren is JUIST dat wij anders om gaan met mensen die niet in orde zijn. En inderdaad 90% van mensen met psychische problemen zijn niet gevaarlijk. Het percentage wat onbehandelbaar is verwaarloosbaar en mensen met problemen hebben vooral hulp nodig. Zeker geen Sharia ‘recht’.

Principes. Het blijft lastig en je hebt ze of je hebt ze niet.

De Koreaanse Slet | 11-10-17 | 18:29

Inderdaad,als de atoombommen ooit zullen zijn nedergedaald moet je daarna wel kijken waar het mis is gegaan.

D.Ormin | 11-10-17 | 18:04
-weggejorist en opgerot-
JustSayin | 11-10-17 | 17:54

Ik las Alt rechts...

SlinkseLoetje | 11-10-17 | 17:14

Of te wel: ‘de gekken hebben het gekkenhuis overgenomen..’

Veluwse-Eikel | 11-10-17 | 16:42

De meeste psychologen en psychiaters zijn pseudo-experts, geaccepteerd door de overheid en gezondheidszorg om een pseudo-controle te kunnen verkopen. Het is geen wetenschap en zal dat in nog geen 100 jaar worden. Alleen de individuen met een aangeboren aanleg voor mensenkennis en intelligentie kunnen enigszins effectief dit werk doen. In combinatie met de perverse economische prikkel die geldjagers beloont door 'klinieken' te beginnen, krijg je dit soort wanpraktijken. In de verslavingszorg is het nóg erger..

stampertje85 | 11-10-17 | 16:31

Je vraagt je toch af wat voor psychiaters en psychologen daar rondlopen, en hoe ze tot hun besluit komen om een zwaar krankzinnige vrij te geven.

lanexx | 11-10-17 | 16:18 | 1

vraag jeje dat werkelijk af of is het een vooringenomenheid dat lekker mauwt.. GGZ besluit niet dat psychopaten na 2/3 straf de maatschappij weer inmogen na resocialisatie, GGz heeft ook niet het besluit genomen dat mijnheer de pyschopaat minder straf kreeg dan de eis van de OvJ was, van 16 naar 11 jaar en last but not least, GGZ besluit ook niet dat een duidelijke pyschopaat.. lol en plezier om zijn daden, een droom die uit kwam (verkrachten van jonge meisjes)geen onderzoek wil naar zijn psyche vanwege TBS veroordeling.. het antwoord op uw vraag is dan ook.

de besluiten om psychopaten snel weer los te laten op/in de maatschappij komt van de rechter!!

fikkieblijf! | 11-10-17 | 18:39

GroenLinks: vanwege de werkgelegenheid wordt er niet op een lijkje meer of minder gekeken.

Wekkertje | 11-10-17 | 15:53 | 1

En inderdaad, zo'n 'incident' zoals we het lijk dit keer maar noemen geeft ook werkgelegenheid.

Wekkertje | 11-10-17 | 15:55

Ohhh.. het valt dus allemaal wel mee!
Gelukkig....

Is dit nog nieuws? | 11-10-17 | 15:53

Wat zijn de competenties van de doorgeleerde behandelaars van, in dit geval, een gek als Michael Panhuis wanneer zij zich kennelijk zand in de ogen laten strooien en besluiten dat hij de straat op mag? De behandelaar laat zich blijkbaar belazeren door deze minkukel die hij door en door geacht wordt te kennen én waarvan hij het verleden kent. Dan ben je als psychiater of psycholoog toch volstrekt ondeskundig? En met die twijfelachtige kennis van zaken besluit de behandelaar dat de man de proeftuin in mag. Een proeftuin waar zijn “prooien” nietsvermoedend lopen, fietsen en spelen. Gewoon overdag, gewoon op of langs de openbare weg.

De laatste dagen hoor ik “De maatschappij blijkt een proeftuin voor dit soort gekken” nogal eens langskomen. Een soort van “Laten we maar eens even kijken of hij weer de fout in gaat”. Het lijkt mij helder dat mensen die vervolgens willekeurig bij zo’n experiment betrokken raken dat helemaal niet willen. Dit soort experimenten is - en blijkt dan ook - keer op keer een reëel risico voor u, mij en de mensen om wie we geven. Onwetend en zonder instemming maken we deel uit van die proeftuin en dat is onacceptabel. Zeker als er gerede twijfels bestaan over de deskundigheid van de behandelaars.

Arme Anne, arme naasten...

DasNouJammer | 11-10-17 | 15:35

Het blijkt volgens oud cliënten, medewerkers, etc een 'drugshol' te zijn, waar iedereen 'in en uit kan lopen'. Dit soort dingen vind ik zo typisch aan Nederland:
Je kan je schutting 2 cm verkeerd/te hoog/geverfd plaatsen en een halve week later heb je een ambtenaar op de stoep, maar een overheidsinstelling krijgt alle ruimte tot schromelijk falen. Bij het rijtje Belastingdienst, Defensie, Politie/Opsporingsapparaat kunnen we nu dus ook Psychiatrische-/Penitentiaire Inrichtingen plaatsen.

Vage_eddie | 11-10-17 | 15:35

Die muts uit dat filmpje. Werkelijk, hóe losgezongen ben je dan van de realiteit zeg. Die zijn zo mogelijk nóg gevaarlijker als de monsters die de daden begaan. Het zou me dan ook niet verbazen als een dergelijke muts in één van die "welkom in mijn land" koortjes staat te zingen om al die Cultuurverrijkers binnen te halen. Want déugen zullen we, en daar mag best een prijs aan zitten. Die vooral wordt betaald door de monddood gemaakte en ontwapende weerloze burger in dit land. Gád-ver-damme!

Als je op je 20e al dergelijke daden op je kerfstok hebt en daar ook nog eens fier(!) op gaat dan ben je af. Dan hoor je op geen énkele wijze nog voor terugkeer in de maatschappij in aanmerking te komen. Als je leest hoe die verkrachting bij die 2 meisjes in zijn werk is gegaan. Dit soort monsters is niet te genezen, basta. Het enige dat je als beleidsmaker te doen staat is te zorgen dat de gewone burgerij beschermd wordt tegen dergelijke zieke lui. En als je dat niet kunt of wilt maak je plaats voor mensen die daar wel toe in staat zijn.

Sjefke7807 | 11-10-17 | 15:34

Ach, ergens in de jaren 80 was er een jongen met een kaalgeschoren hoofd die een gekleurde medemens aan zijn zakmes reeg. Niets aan de hand zeiden we toen, incidentje. Doet ie anders nooit, Er was nog iemand die er een liedje overmaakte over allemaal kleurtjes www.youtube.com/watch?v=d8-mZ3lLQSw maar dat was allemaal erg overdreven.

Toch?

Arnold Layne | 11-10-17 | 15:24

Ik kan Ronald Cumstra exact vertellen wat er mis gaat. Het komt door incompetente slappe figuren zoals hijzelf. Hij is er mede oorzaak van dat dit kan gebeuren, hij moet gewoon verantwoordelijkheid tonen.

BozePaarseMan | 11-10-17 | 15:14

Ik kan Ronald Cumstra exact vertellen wat er mis gaat. Het komt door incompetente slappe figuren zoals hijzelf. Hij is er mede oorzaak van dat dit kan gebeuren, hij moet gewoon verantwoordelijkheid tonen.

BozePaarseMan | 11-10-17 | 15:14

Heb meer problemen met de rechstgang dan met de instelling tbh.

Menage00 | 11-10-17 | 14:55

@mirvink3478 | 11-10-17 | 13:46
Dit is nu dus exact hoe het gegaan is...
Voor de bezuinigingen werden de meeste patiënten binnen de muren gehouden, maar door het alsmaar bezuinigen op de zorg, en vooral op de geestelijke zorg, lopen nu ook de gevaarlijke patiënten weer op straat.
Dit is de directe schuld van de overheid die hierop aangestuurd heeft, gelukkig zitten de meesten nu weer in de regering, dus kunnen ze alsnog verantwoordelijk gesteld worden voor hun kortzichtige beleid.
Goh... als dat eens zou kunnen...

Lalala Geld! | 11-10-17 | 14:55

Persoon x: zelfmoordneigingen, politie haalt uit huis. 6 maanden wachten op persoonlijkheidsonderzoek, in de tussentijd wekelijks gesprek spoedzorg, in deze 6 maanden zware deressie, aggressie, angstaanvallen, aggressie, nachtenlang niet slapen, persoonlijkheidsonderzoek vastgesteld: 2x persoonlijkheidsstoornis. En nu?
6 maanden wachten op plek in behandeling EN geen enkele begeleiding meer .. als er wat is mag X wel bellen.

Persoon X belt zorgverzekeraar: sneller hulp nodig. Zoektocht: in Heel West-Nederland nergens eerder een mogelijkheid. Wel hulp binnen 2 weken voor depressie mogelijk. Na 6 weken oproep: gesprek 1 uur. Vervolggesprek in week 7 met psychiater: psychiater zegt: 2 stoornissen vastgesteld, herkent x dat bij zichzelf? X zegt ja, steeds meer. psychiater (van Max Ernst) zegt: op een paar verschijnselen van beide stoornissen is er met X niet veel aan de hand, ik zou het maar met korreltje zout nemen. Wordt veel te makkelijk gegeven. dat stempel. X in shock. psychiater: We gaan X niet eerder helpen met de problemen. Wat we doen is een voorstel maken en dan kan X kiezen of bij GGZ A of bij GZZ B (Max Ernst), want eigenlijk is het hun zorgplicht. Nieuwe afspraak in week 10.
Week 10: psycholoog uit gesprek 1 komt en zegt: had X niet meer verwacht, want dacht dat X wel niet meer zou komen.
10 weken verder .. geen hulp.
Contact met GGZ A .. zijn gebeld door GGZ B (Max Ernst) .. naar aanleiding van X die uit zijn dak ging tegen psycholoog van GGZ B. GGZ A neemt X nu wel serieus: wekelijkse begeleiding.
Inmiddels 13 maanden verder ..
In tussentijd: aggressie, onbelans, zware medicijnen, en loopt gewoon vrij rond ..

Lang leve de GGZ

.. of eigenlijk .. bedankt linkse kerk en Rutte voor het ter beschikking stellen (ook TBS) van voldoende middelen.

Hetvolkspreekt! | 11-10-17 | 14:51

De inrichting had na WOII gesloten en afgebrand of gesloopt moeten worden. Er zijn daar duizenden mensen gestorven en dat is geen goede omgeving voor geesteszieken!

Einde van de Domheid | 11-10-17 | 14:49

Iedereen inclusief GeenStijl rent achter de verkeerde aan. Niet de kliniek of de lokale politieke zakkenwassers zijn hier fout. Fout is de wet die bepaalt dat als je weigert aan een psychologisch onderzoek mee te doen je als beloning voor die weigering GEEN TBS krijgt opgelegd. En dan kom je dus ooit weer vrij, whatever the risks. Dus moet een kliniek je daar zo goed mogelijk op voorbereiden, inderdaad met proefverloven etcetera. Als ze dat niet zouden doen is namelijk wel zeker dat je weer de fout in gaat. Want vrij kom je toch. Hoe belachelijk dat ook is.

schoneslapert | 11-10-17 | 14:46 | 2

Helemaal mee eens .. hoe belachelijk is dit?? .. wel meewerken is langer zitten? Dan werken dus alleen degenen mee die willen veranderen en er echt onder gebukt gaan. Als dank mogen ze dus langer zitten en degenen die niet meewerken en dus zo gek als een deur willen blijven worden beloond met een korte straf en zonder behandeling weer even gek de deur uit.

Ongelooflijk .. is er dan helemaal niemand met verstand, die inziet dat dit toch totaal niet klopt?

Hetvolkspreekt! | 11-10-17 | 15:04

De keuze die een verdachte heeft om wel of niet aan een psychiatrisch onderzoek mee te doen is een recht van de verdachte. Als een verdachte besluit om hier niet aan deel te nemen, kan de rechtbank ook geen uitspraken doen over diens geestelijke (on)vermogens ten tijde van het delict. Dat is pure, objectieve feitenbasis en voldoende om rechtspraak op te baseren.

Recht lijkt in de ogen van velen dikwijls hartstikke krom, maar is veelal gewoon recht.

Billy Ocean | 11-10-17 | 18:44

Zeist is Nederlandse hoofdstad qua antroposofie, is Altrecht wellicht ook daarmee besmet?

Quichegerechtigde | 11-10-17 | 14:40

Walgelijk. Klote instelling. Opdoeken en de beheerders voor de rechter.

van Oeffelen | 11-10-17 | 14:34

Ow, maar het gaat toch prima? Zo goed zelfs dat er rustig 2 miljard bezuinigd kan worden op zorg. Burgers, het is vijf over twaalf. Hoogste tijd om het geweldsmonopolie uit handen van de staat te trekken en weer zelf ter hand te nemen

jack and friends | 11-10-17 | 14:23

Triest dat die lui daar aan hun lot worden overgelaten met alle gevolgen van dien.
Vroeger stopte je deze mensen weg , diep in de bossen waar het kwaad ( drank, drugs ) geen toegang had, waar de mensen in een beschermde omgeving zonder rare prikkels en een duidelijke structuur konden leven. 100% dat deze mensen zelf ook gelukkiger waren.
Toen moesten ze plotseling meedoen en kon er veel bezuinigen doorgevoerd worden, met als resultaat ziehier een grote puinhoop waar niemand meer raad mee weet.

Rest In Privacy | 11-10-17 | 14:21

Met den kop in 't zand, is het altijd feest in het ganse land.
Mede mogelijk gemaakt door het policor partij kartel.....

Andersdenkend | 11-10-17 | 14:19

Rechter die zijn Michaels straf verminderde is nu baas van het OM.
.
Dus echt een product van de onaantastbare, aan niemand verantwoording afleggende rechtelijke macht.

quantumcollider | 11-10-17 | 14:16

Je kunt je afvragen waarom dit soort instellingen op de mooiste plekken van NL staan. Een lokatie op een industriegebied of haven terrein lijkt meer voor de hand.

watazooi | 11-10-17 | 14:11

Nou ja, iedereen is toch al gek, wat maakt het nog uit? Zou je denken..

Mastodont Zombie | 11-10-17 | 14:10

FPZ
Forensisch Psychiatrische Zorg in Nederland is ofwel soft en niet-delictgericht, of het is een overmatig delictgerichte therapie die (ex-)delinquenten weer een delict doet plegen.
Een goede vriendin van me werkt als GGZ-arts in de zuidelijke helft van het land op diverse FPZ-klinieken. Al ruim 18 jaar maakt ze van dichtbij mee hoe zowel in gesloten-, halfopen- en open behandelcentra ex-delinquenten worden behandeld door een veelvoud aan behandeltypes die in een breed spectrum kunnen worden ingedeeld tussen zwevende sjamanen en Richard Nixon-achtige delictdrammers. Dikwijls worden diagnoses lukraak en ad hoc uit de DSM lV op gehengeld, in het directe bijzijn van de cliënt. Behandeltrajecten worden veelal niet afgerond of stokken door desinteresse bij de behandelaren. Dit wordt hardop uitgesproken door collega's tijdens koffiepauzes. Veel behandelaren hanteren ook de zogenaamde 'Downward Breakdown'-tactiek, een omstreden wijze van delict-bewustwording door de cliënt herhaaldelijk negatief te bejegenen en hardop wantrouwen uit te spreken in zijn/haar toekomst. De essentie van deze behandelwijze is dat de cliënt onzeker wordt gemaakt, waarna een vervolgbehandeling kan worden gestart met 'volle bewustwording van het delict'. De praktijk is veelal dat cliënten agressief reageren op dergelijke bejegeningen, dichtklappen en rancuneuze gevoelens ontwikkelen t.a.v. hun behandeling.
Voorts zijn FPZ-instellingen broednesten van financieel wanbestuur, fraude en hebzucht. In het merendeel van deze behandelcentra werkt ruim 60% van het personeel als ZZP-er met toptarieven. 375 Euro excl. BTW per uur voor een psychotherapeutisch basisconsult is heel gewoon. Gerenommeerde psychiaters kunnen zich vragen wat ze willen; er is geen grens volgens bestuursleden. Daarbovenop rekenen alle ZZP-ers een zogenaamd 'Startuur', wat neerkomt op een extra uur; een soort voorrijkosten dus. Het opstellen van een diagnostische rapportage wordt dikwijls in twee uren gepiept, echter de gehele productie kost gemiddeld om en nabij de 6000 Euro excl. BTW. Niet slecht voor wat klooien in een sjabloontje, zonder collegiale toets. Overigens kan een ZZP-er in dergelijke instellingen gebruik maken van een aantal uitermate aantrekkelijke leaseopties. Wie de personeelsparkeerplaatsen van dergelijke instellingen bewondert, ziet de ene glanzende BMW achter de andere e-Volvo SUV staan.
En de hoeveelheid geld die deze FPZ-instellingen jaarlijks krijgen is dan ook afhankelijk van het aantal delinquenten die Justitie weet aan te slepen. Het is de FPZ er dan ook echt alles aan gelegen om zoveel mogelijk 'fruitcake'-diagnoses te stellen bij verdachten en/of delinquenten. Staatsvergoedingen kunnen per cliënt met gemak oplopen tot 750.000 Euro per jaar voor open- of halfopen instellingen en 2.500.000 Euro per jaar voor gesloten behandelingen (TBS). Dat zijn heel veel centjes voor de geldverslindende shrinks.

Ik dacht, ik zet de verhalen toch maar eens op papier. Ik heb zoveel misstanden te horen gekregen. Het ligt lang niet altijd aan de delinquent en/of recidivist.

Billy Ocean | 11-10-17 | 14:03 | 3

Groot probleem is dat niemand verantwoording hoeft af te leggen. Ik durf te wedden dat wanneer het zooitje dat Michael P heeft losgelaten (want het is nooit slechts 1 persoon, het is altijd een los groepje die elkaar aanwijzen als schuldige en zelf de handen wassen in onschuld) zelf eens een paar jaar krijgt voor misdadige comensatie, en een paar ton schadevergoeding moeten betalen, dan zullen hun collegas opeens hun zaakjes goed op orde krijgen.

quantumcollider | 11-10-17 | 14:23

*misdadige incompetentie

quantumcollider | 11-10-17 | 14:46

Kan die vriendin van je niet eens een boek gaan schrijven? Onze politici en journalisten krijgen de materie niet tot zich als het niet compleet en in gewone mensen taal onder hun neus wordt gehouden.

stampertje85 | 11-10-17 | 18:44

Ik vraag mij af waar het mis is gegaan bij Michael in zijn leven dat hij zulke daden doet.
Erfelijkheid? Word je zo geboren? Aanleg er voor?
Kortsluiting in zijn hersenen?
Blijkbaar is het niet of nauwelijks te corrigeren met medicatie en/of psychotherapie.

Eshek | 11-10-17 | 14:01

"Wij herkennen ons niet in het beeld" ..... Hoe vaak hoor je die stoplap van ambtenaren/bestuurders niet?
"Excuses voor het ongemak", "we zijn geschokt"...... Hou toch eens op lullo's met die obligate praatjes!

knerf | 11-10-17 | 13:59

Ah een GGZ-instelling als de mensen niet gek zijn worden ze dat vanzelf met die pharmaceutische pillenboeren daar. Psychiaters zijn daar fervent voorstander van. Dat zal vast wel niks met de portemonnee te maken hebben. Als men dan los van de pharmaceutische troep ook nog reguliere drugs erbij combineert krijg je vanzelf kortsluiting en ben je makkelijker te beinvloeden. Het GGZ schrijft wel een extra diagnose men krijgt tenslotte extra budget voor elke kwaal, dus hoe meer hoe beter voor hen. Patienten zijn er een verdienmodel.

Meneer_de_uil_13 | 11-10-17 | 13:56

De reserve PvdA club de S.P. is het met Camstra eens , het zal niet .

blauwe zander | 11-10-17 | 13:55

Ik hoorde het incidentje inderdaad op de radio. Om je kapot te schamen. Tuurlijk moet alles weer in veelvoud onderzocht worden met onderste stenen die op de bodem blijven liggen, alvorens...... Maar werkelijk altijd alles maar weer bagatelliseren en afdoen als een incidentje. Brrrrr. Dat walgelijke kutvolk zou hun dochter eens moeten verliezen door een "incidentje".

Barbarous_Relic | 11-10-17 | 13:55

Vroeger hadden we Chefke in Den Dolder. En Alex Kreidler, Lange Evert, Fred Deukestein en zo kan ik nog wel even doorgaan. Patiënten (zo werden ze genoemd voordat ze een rekensommetje werden) waar je in (toen nog) Hiensch normaal een biertje mee kon drinken en een kaartje mee kon leggen. Die tijd is voorbij...

Air van Boven Dorens | 11-10-17 | 13:52

Iedere keer dat er "toevallig" bij diezelfde inrichting iemand voor de trein springt zijn zeker ook incidenten?

Psychotisch Konijn | 11-10-17 | 13:51

Interessante quoot uit VK-artikel: "'De stichting met psychiatrische patiënten was hier eerder dan welke hier nu levende bewoner dan ook,' zegt Jeroen Hol (50) van achter de toonbank van The Readshop. (... ) Maar ook Hol ziet de sfeer wel veranderen. Hij en zijn vrouw worden regelmatig bedreigd in hun winkel, vertelt hij.
Ook hij zegt dat het vroeger gemoedelijker was. 'De psychiatrische patiënten konden daar toen werken, wasknijpers maken en zo. Tot een paar jaar geleden was de samenwerking met Altrecht goed. Ze hadden beveiligers in dienst, die zijn wegbezuinigd. Nu werkt de psychiatrie liever ambulant, zoals dat ze mooi heet. In de praktijk betekent het dat die mensen de hele dag op straat lopen."

Door bezuinigingen is er dus niemand meer die op deze delinquenten met een steekje los let en lopen ze de buurt te teisteren. En nu is er een dode gevallen door dit wanbeleid.

mirvink3478 | 11-10-17 | 13:46

Vroeger had je nog echte gekken.Nu zijn ze gestoord en gekker dan gek.En dat loopt dan wat door de straten daar.Gekker moet het niet worden.

hetwerktniet | 11-10-17 | 13:43

"Relatief gezien weinig incidenten"
Relatief tot wat? Een dorp/stad zonder gekkenhuis? Een dorp/stad met gekkenhuis (zo ja, welke?)? Relatief gezien over 100 jaar of relatief gezien over vorig jaar?

Follow the money en dan denk ik dat er heel wat Groenlinks en SP muntjes van en naar broekzakken bestuurders van de gemeente en de directie van de instelling gaan...

LangeTijdGeleden | 11-10-17 | 13:41

Ik las "Alt-Rechts"

Rest In Privacy | 11-10-17 | 13:41

@peterdh | 11-10-17 | 13:21
Alsof de instellingsmedewerkers iets kunnen doen? Die roepen al jaren dat het beleid niet klopt voor patiënten en dat zij ook zelf hierdoor gevaar lopen, dagelijks, vervolgens beslissen ze in Den Haag dat er wel minder gesedeerd moet worden en isoleren eigenlijk ook niet de bedoeling is, dus worden er isoleerkamers weggehaald.
Kun je wel je bek opentrekken als zorgmedewerker, maar dan kun je rekenen dat je binnen de kortste keren ineens geen inkomsten meer hebt.
Wie er wel meer druk richting de overheid zou moeten uitoefenen zijn die geldwolven in het topmanagement van een GGZ, zodat o.a. hun personeel wat veiliger kan werken.
Bindende tip: Arbo, ga eens kijken binnen dit soort instantie naar 'veilige'-werk situaties...

Lalala Geld! | 11-10-17 | 13:40

Doe je huiswerk beter Van Rossem; Remia en Atrecht staan beide aan de zelfde kant van het spoor...

Air van Boven Dorens | 11-10-17 | 13:39
-weggejorist en opgerot-
campingvrienden | 11-10-17 | 13:39

Gemeente blij, want Altrecht is grote club, dus geld.
Locale AH blij, want verkopen hectoliters bier aan die gewoon loslopende doorgesnoven totaal gestoorden, dus geld.
En burgers niet blij - maar die moeten ook hun kop houden.

vliegende knorrepot | 11-10-17 | 13:38

Psychopathie en sociopathie zijn persoonlijkheidsstoornissen. Het zijn geen 'ziekten' of 'afwijkingen'; Ze zijn niet 'tijdelijk' ze zijn een 'state of mind' - en s o m s nemen de werkingen van deze stoornissen af na het 45e - 50e levensjaar. In de meeste staten van de VS heb je een 'Pieter Baan centrum plus', inrichtingen voor de 'criminally insane'. Als je daar eenmaal in terecht komt, dan is de kans dat je er ooit nog uitkomt klein. Wij moeten in dit land nu eens af van de '80 -er jaren 'resocialisatie' filosofie van Pompestichtingen en Arntzhoeves. Het is de taak van onze overheden om de burger te beschermen voor gewelddadige mafklappers. Zet maar een grote schutting om Rottumerplaat en flikker ze daar in, om er NOOIT meer af te komen. Zal wel héél rechts en tokkie zijn, maar genoeg is genoeg. Kennelijk krijgen die TBS-clubs hun shit niet op een rijtje.

bisbisbis | 11-10-17 | 13:37

In welk parallel universum leven politici eigenlijk ? Die lui herkennen zich nooit ergens in. Bevind dat universum zich onder een steen of een meters dikke betonmuur ?

Ruikbaard | 11-10-17 | 13:35

Ik kan met de beste wil van de wereld niet begrijpen hoe het mogelijk is dat Michael Panhuis, een psychopaat van het zuiverste water, op de maatschappij wordt losgelaten. De mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn hebben net zoveel minachting voor normale Nederlandse burgers als deze idioot. Dus niet alleen die psycho opsluiten en de sleutel weggooien, die rechters ook. (O ja, wie was zijn advocaat ook alweer? Een zekere Moszkowicz?)

peterdepeter | 11-10-17 | 13:32

Tja, beetje het bekende vezorgingstaat gejengel. Zij moeten op mij passen. Drie dingen nodig. Een Boerboel, een Glock en een minigraafmachine.

ZureJoop | 11-10-17 | 13:32

Waarom mogen we niet weten in wat voor auto Michael Panhuis reed op die dag? Ik dacht dat de politie deze zaak op wilde lossen...

CoJoNes | 11-10-17 | 13:30 | 1

Nee dat begrijpt u verkeerd. Zaken oplossen doet de politie alleen als de dader zichzelf komt aangeven op het politiebureau.

peterdepeter | 11-10-17 | 13:34

Haha!
Interviewer: "Je zou bijna zeggen: sluit ze dan gewoon op".
Psycholoogvrouwtje: "Ja, nou... dat zitten ze ook... vaak... voor een tijd".
Dat is er een die het boekje volgt, zodat ze zelf niet hoeft na te denken.

ZegMaar | 11-10-17 | 13:27

Die volledige driedelige mini-docu is nog veel enger, dezelfde deerne geeft zo bijvoorbeeld ruiterlijk toe dat er een levendige drugshandel is, met wat cocaine of amfetamine wordt die zo goed zichzelf beheersende psychopaat weer een beetje losbandig natuurlijk.

Bozepanda | 11-10-17 | 13:27

"En het gesticht, staan die een beetje middenin de samenleving? Nee, daar zeggen de pyschologen zonder schaamte op camera dat vrouwen maar niet in de buurt moeten gaan rondlopen."

In Duitsland zei men zonder schaamte dat vrouwen een armlengte afstand moeten houden. Dit is exact zoals onze maatschappij in elkaar steekt op dit moment.

Sans Comique | 11-10-17 | 13:26

Dat raadslid heeft zeker geen kinderen? Werkgelegenheid, nou, daarvoor mag je wel een paar gevaarlijke psychopaten (oehoe: hoezo: 'kijken waar het mis ging'- ze zitten daar niet voor niets!!!) op de samenleving loslaten.
-
Binnenkort in dit gekkenhuis: een Camstra als Minister van Justitie.

bisbisbis | 11-10-17 | 13:23

Volgens de mevrouw uit het RTVU Filmpje "boosheid is onmacht" maar misschien is het wel andersom: de onmacht van de boven ons gestelden hier iets aan te doen veroorzaakt de boosheid.
Het is relatief simpel: iemand die een dergelijk gevaar voro zijn/haar/de omgeving is dient gewoon niet vrij rond te kunnen lopen.
Tuurlijk moeten ze op den duur weer de maatchappij in maar de behandeling dienst zich achter hermetisch gesloetn deuren af te spelen.

paost712 | 11-10-17 | 13:23

fijne radio stem die brussen... maar als ik het lees volledig met hem eens. Rechters geloven niet in opsluiten heb ik van dichtbij begrepen. Ouderwetse straf voor de buhne vinden ze. Maar in sommige gevallen is het wel degelijk de maatschappij behoeden voor beesten, zoals in dit geval. Maar de overtuiging zit dus dieper bij rechters. vandaar die lage straffen en vroege voorbereiding op terugkeer. Je wordt geen beter mens in de gevangenis is de gedachte.

merel veld | 11-10-17 | 13:23

Over vermissingen gesproken is necrosis al terecht?

Mark_D_NL | 11-10-17 | 13:23 | 1
-weggejorist-
3xminder | 11-10-17 | 19:14

Ben benieuwd of Camstra dit ook met droge ogen durft te zeggen in het gezicht van Anne's ouders en dan ook hen in de ogen moet kijken. Wedden van niet?

dubbelicious | 11-10-17 | 13:22 | 1

Ik denk dat hij daar geen probleem mee heeft. Maar waarom in het gezicht van de ouders? IK ben eerder benieuwd of hij met zij rotkop hangend in een strop alles blijft ontkennen. Oké de strop hanteren we niet meer . Waterboarden mag natuurlijk ook.

3xminder | 11-10-17 | 19:12

@Captain Pervert

Nee de instellingsmedewerkers zijn degenen die met hun neus op het vuur zitten, zij zien het drugsgebruik, bezopen client en de agressie. Als de beleidsmakers in Den Haag zeggen dat er geen slot op de deur hoeft, dan hebben zij de verantwoordelijkheid om met de beleidsmakers in discussie te gaan. Als ze de ernst van die situatie niet inzien zijn zij ongeschikt voor die functie. Als ze die ernst wel inzagen maar niets hebben gedaan, dan zijn ze ook omngeschikt voor die functie (op zijn minst).

Als het beleid van Den Haag gaat zijn dat iedereen in Nederland weer een touwtje in de brievenbus moet doen om de buurt weer "gezellig" te maken. Denk je echt dat het jou dan van de verantwoordelijkheid ontslaat om logisch na te denken. Denk je echt dat bijvoorbeeld de politie of verzekering daarmee akkoord zou gaan als je huis leeg gestolen is?

peterdh | 11-10-17 | 13:21

Nog even over die opmerking van Camstra: feiten benoemen ≠ haatzaaien

DoOne | 11-10-17 | 13:20

@two ball cane | 11-10-17 | 13:10
Een gemeente bepaalt wel degelijk het vestigingsbeleid binnen haar grenzen. Los daarvan is de gemeente het eerste aanspreekpunt voor een burger.

manke_ooievaar | 11-10-17 | 13:20

Tjezus geenstijl. Waarom is het weer eens niet mogelijk om te reageren op mensen. Fix dat nou eens!

peterdh | 11-10-17 | 13:17

Die Michael Panhuis werd de dag van de verdwijning van Anne Faber gezien in de woonplaats van zijn moeder, Spakenburg, rijdend met haar auto.
.
Een vraag die bij mij blijft knagen is of dat dat misschien een zelfde auto is als waarmee deze zomer meisjes in de omgeving van Bunschoten achternagezeten werden. In dezelfde periode werden twee meisjes vermoord door naar verluidt jongens van een jaar of veertien en van wat ik begrijp uit diverse bronnen van onderzoekers ook nog verkracht. De aangehouden verdachten waren ook heel toevallig twee op zijn minst verwarde jongens. Die Panhuis komt mij voor als een zeer manipulatief figuur, anders was hij nooit weggekomen zonder TBS.
.
Twee meisjes van 14 in de omgeving waar Panhuis zijn schrikbewind uitoefende. Ik mag hopen dat de politie in het onderzoek in ieder geval alle twijfel wegrechercheert dat hij er iets mee te maken heeft gehad.
.
En wanneer hij er wel wat mee te maken heeft, zegt dat alles over de betrouwbaarheid van psychiatrisch onderzoek binnen de justitiele inrichtingen.

Glasgow Argus | 11-10-17 | 13:15

Prima zo'n gekkenhuis, goed voor de werkgelegenheid enzo, maar zet er dan een hoge muur met glasscherven en prikkeldraad omheen en laat mensen die er trots op zijn dat ze op brute wijze tieners verkracht hebben niet "reintegreren" want voor dat soort mensen heeft "reintegreren" kennelijk een heel andere betekenis.

geenspam | 11-10-17 | 13:14

Sorry, maar mijn oog zojuist valt op de naam van de instelling in kwestie, Reinaerde, ... Wie zoiets verzint is intrinsiek morbide, als tenminste altijd de insteek van deze organisatie is geweest om een open instelling te zijn. Een vos verliest nooit, nooit zijn streken. Dit geldt voor geesteszieken én voor politici.

Rest In Privacy | 11-10-17 | 13:13

Doodstrafje dan maar invoeren? Geeft even wat rommel maar daarna is t schoon. (nee, niet je geweten)

Koos Knak | 11-10-17 | 13:13

Altrecht heeft ook een kliniek midden in het centrum van Utrecht (vlakbij de Domtoren). Patiënten moeten natuurlijk wel makkelijk aan hun boodschappen (= drank en drugs) kunnen komen natuurlijk.

me,myself and IK | 11-10-17 | 13:13 | 1

O, maar de dealers bezorgen ook gewoon aan huis in Den Dolder hoor.

Glasgow Argus | 11-10-17 | 13:16

Iedereen had gehoopt dat GLook een incidentje zou zijn..

Maar we zitten midden in de GL nachtmerrie.

p17266141 | 11-10-17 | 13:11

Who cares of die instelling er 100 jaar zit. En het woord 'incident' is hier natuurlijk uitermate ongepast.

Sluiting lijkt mij een gepaste maatregel.
Of verantwoordelijke bestuurders weg, inclusief politici die aan deze portefeuille gekoppeld zijn.
Waarom Hennis wel en deze faalhazen niet?

MaxiCosi24 | 11-10-17 | 13:11

Je dochter is vermist, misschien al overleden. En dan lees je dat een trieste groenslinkser even een puntje wilt scoren over haar rug. Die Ronald Camstra is een naar minderwaardig mens.

Mark_D_NL | 11-10-17 | 13:10

Tuurlijk kan zo'n gemeente niets doen.
Het is de landelijke politiek die deze vorm van 'behandelen' mogelijk maakt. Zolang dat mogelijk is zit deze kliniek ALTIJD in een dorp waar de mensen er bang van worden.
Wat een treurneus ben je als je zo'n gemeente hier op aanvalt. Al zouden ze willen, ze kunnen die instelling niet sluiten of wegsturen. Is simpelweg niet aan de gemeente.

two ball cane | 11-10-17 | 13:10

Ik denk dat het tijd is om de woordvoerders overal af te schaffen.

ChacarronMacarron | 11-10-17 | 13:09

Mensen, dit is weer een stukje vertrouwen in de toekomst.
Doorlopen svp.

Rest In Privacy | 11-10-17 | 13:08

Die instelling is het probleem ook niet, maar de beleidsmakers die vinden dat die tent ook wel zonder slot op de deur kan.

Captain Pervert | 11-10-17 | 13:08 | 1

Inderdaad!

me,myself and IK | 11-10-17 | 13:14

Iemand die zich niet herkent in iets zegt dus dat hij een tunnelvisie heeft.

Rest In Privacy | 11-10-17 | 13:07

Zo gaat het met veel zaken in dit land. Downplayen, maar eigenlijk ook wel weten dat het niet klopt wat er gebeurt. Een soort van schoon praten 2.0 "nee, dat doet ie normaal noooooit".

Betweetert | 11-10-17 | 13:06

Zo'n gesticht in de bossen is prima. Maar je moet wel de idioten binnen de muren houden. Daar schort het aan. Het waanzinnige idee dat sommige mensen terug kunnen naar de maatschappij.

balustrade | 11-10-17 | 13:05

Het is met die patiënten net als met kerncentrales: ook al is de kans dat het mis gaat niet groot, áls het mis gaat, is het ook 'goed' mis.

JTKDM | 11-10-17 | 13:04

Slechts een incident dus voor je kijken en doorlopen aldus het linkse rapaille...

Desmoulins | 11-10-17 | 13:04

Het adagium van vele bestuurders: "Jullie zorgen zal ons een zorg zijn.."

Radagast | 11-10-17 | 13:03

De zinsnede "het beeld niet herkennen" betekent ALTIJD dat er iets mis is maar dat men dat niet wil toegeven.

Muxje | 11-10-17 | 13:02 | 1

En dat men de discrepantie bij de burger neer wil leggen. Alsof de plaatselijke bewoner die er elke dag doorbrengt een zeur is die niet weet waar hij het over heeft, omdat het beeld niet strookt met de beleving van een bureau-ambtenaar, die wellicht heel ergens anders woont dan waar hij werkzaam is.

Vage_eddie | 11-10-17 | 15:37

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl