achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Buurt: 'Wij vertrouwen loslopende Altrecht-gekkies niet'. Gemeente: 'Ach zeik niet zo'

Volkskrant ging boots on the ground in Den Dolder, het bos&rijke dorpje bij Utrecht waar aan de ene kant van het spoor de Remiasaus wordt geklopt en aan de andere kant een gigantisch gekkenhuis staat. Ging lang goed. Nu toch steeds minder vaak.

Ontsnappingen, autobranden, agressief gestoorden en nu weer de verdwijning van Anne Faber. En alle sporen leiden terug naar Altrecht, waar psychologen experimenteren met loslopend wild, zoals Michael Panhuis die, zoals nu blijkt, zelfs een auto ter beschikking had om zijn ongestoorde gang te kunnen gaan. Wie of wat loopt er nog meer los rond in die bossen bij Zeist? VK vroeg het in de buurt en helemaal *niemand* verklaart zich helemaal gerust te voelen. Mensen gaan het bos niet meer in, kinderen durven niet in het donker, de postbode zag het dorp veranderen en de barvrouw zegt dat "de mensen die nu bij ons café binnen komen zwaarder gestoord zijn dan vroeger." En de gemeente, zitten die er bovenop? 'Ach, er gebeurt wel eens wat', maar uiteindelijk is er niets aan de hand natuurlijk:

Bestuurders en hun spreekbuizen die "zich niet herkennen in het geschetste beeld" zouden zelf eens verplicht een goeie shocktherapiebehandeling moeten krijgen. En het gesticht, staan die een beetje middenin de samenleving? Nee, daar zeggen de pyschologen zonder schaamte op camera dat vrouwen maar niet in de buurt moeten gaan rondlopen. Nogmaals het clipje uit deze RTV Utrecht-repo:

Autobranden? Altrecht.

En zo klooft de samenleving weer lekker verder in het lommerrijke Den Dolder. PVV-provinciebestuurder René Dercksen woont in die contreien en schreef begin dit jaar een brief aan de gemeenteraad, overigens onder de radar en zonder mediastampij te maken, over autobranden die toen in de buurt veel voorkwamen. Hij vertelt aan ons dat bewoners zelf (nachtelijke) buurtwachtdiensten liepen. De burgemeester erkende in zijn antwoord dat er wel eens wat gebeurt, maar de raad wuift de suggestie van onrust weg en suggereert dat de autobranden niets te maken hadden met Altrecht (bron). Er werden wel twee vrouwen opgepakt, en daarna overgeplaatst - waarna de branden ophielden. Dus dan weet je op zich weer genoeg. Ook in dit vreemde interview met een oud-patiënt over wat er allemaal gebeurt in de kliniek in Den Dolder, verwijst hij naar de autobranden van december en dat er twee meisjes uit de kliniek zijn opgepakt. En dat er "heel veel" drugsgebruik is, en "heel veel" patiënten dronken en agressief op en rond het terrein rondlopen. 

Nou. Volgens Ronald Camstra van GroenLinks Zeist (alhier goed bekend!) is er niks aan de hand met Altrecht, en gaan ze lekker niks doen. Burgers, gewoon ff niet zo zeiken. Iedereen verdient een tweede kans, met psychiatrie moet je in de publieke ruimte experimenteren anders kun je niet reïntegreren, de gemeente verdient nou eenmaal goed aan zo'n wappiebarak in het bos, en sja, soms raakt er nou eenmaal wel eens iemands dochter, vriendin of vrouw vermist... Kleinigheidjes blijf je houwe, nietwaar? Op naar het volgende lijk in het bos dankzij de gestoorde gekken in psychologie & politiek!

Bonus: Bertje Brussen over psychiatrische proeftuinen

Vanaf 5 minuut 40.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

LIVE. Hoger beroep Michael Panhuis van start

Dus u dacht dat dat blokkeergejengel over Zwarte Piet de Rechtszaak van de Eeuw was. Nou mooi niet. Totale Hi-Ha-Hondenlul Michael Panhuis is de Rechtszaak van de Eeuw.

@Mosterd | 29-11-18 | 14:23 | 0 reacties

EXCLUSIEF - Panhuis Papers. GeenStijl doet met medewerker Altrecht rondje drugshol

"Ze zitten hier 's ochtends om tien uur al aan het bier. En blowen. Mag dat? Nee, natuurlijk mag dat niet." GeenStijl gaat Alberto bij Altrecht, de inmiddels beruchte psychiatrische kliniek in Den Dolder.

@Mosterd | 10-09-18 | 19:00 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.