Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Brandende autoband om nek Heleen Mees

Dat was heftig. Gisteren in WOW een avond in de reeks evenementen in het prachtige project van Patricia Kaersenhout - Who is coming to dinner too? Een gesprek tussen veteranen Gloria Wekker en Philomena Essed. Dat is feest, want ik vind het heerlijk om die twee vrouwen in gesprek te horen. Ingehuurde stoorzender was Heleen Mees, die door de organisatie als moderator was uitgenodigd, in afwezigheid van Patricia. Die was het daar absoluut niet mee eens, maar de tickets waren al betaald (retourtje New York) en Mees had al toegezegd. Dat werd een ramp. Telkens als Philomena en Gloria goed en wel in gesprek waren - daar ging het tenslotte om - probeerde Mees er tussen te komen. Ze was tenenkrommend slecht voorbereid, alles wat ze zei over de twee vrouwen klopte niet, inclusief de foutieve titels van hun boeken, toch een kwestie ven even opzoeken. Zo had ze het over de ‘black archives’ van Gloria Wekker, waar die het nu juist heeft over het culturele archief in de hoofden van witte mensen. Boek niet gelezen - of niet begrepen. Verbijsterende vragen als ‘aan wie zwarte pijn toebehoort’, zo verbijsterend dat de twee gesprekspartners even stil vielen. Moet je echt opnieuw uit gaan leggen dat witte mensen daar niet over gaan, en zich dat ook niet toe mogen eigenen? Verbijsterende onnozelheid toen Mees een goede beurt wilde maken met de observatie dat de fototentoonstelling in het Stedelijk van Rineke Dijkstra alleen witte objecten had. En of het toeval was dat daarnaast ook een fototentoonstelling was geplaatst van een Afrikaanse, ja helaas was de naam haar ontschoten. Nu kun je, als je moeite hebt met Afrikaanse namen uit je hoofd leren die ook even op een papiertje schrijven, dacht ik. Vooral als je die vraag van te voren hebt voorbereid. Dat was Zanele Muholi. Nee dus.

De vraag was wat de organisatoren voor ogen stond toen ze deze witte vrouw als moderator uitnodigden om er helemaal voor uit de VS te komen, hadden we hier niet genoeg witte vrouwen misschien als dat zo nodig moest? En waarom eigenlijk? Tja, omdat het anders zo’n ‘onderonsje’ wordt. Dit moeten we dus begrijpen: twee zwarte vrouwen zijn een onderonsje dat dringend doorbroken moet worden door een witte aanwezigheid. Never nooit horen we iets over de eindeloze witte onderonsjes in onze nationale kwekprogramma’s,

Een witte vrouw in het publiek vroeg zich hardop af of de aanwezigheid van Mees wel nodig was. En even later was het ook voor Patricia te veel. Ze liep naar voren, en zei gepassioneerd dat het genoeg was geweest, zij ging de taak van Mees overnemen. De zaal juichte. Mees stapte op. Dat was een pijnlijk moment, en in het gesprek dat voortgezet werd na een pauze werd dat ook een discussiepunt voor Gloria en Philomena. Dat er ingegrepen was, was helder. De vraag was of je ook zo in kan grijpen dat iedereen, ook degene die wordt weggestuurd, in haar waarde wordt gelaten? Daar was geen simpel antwoord op, en wat was gebeurd was gebeurd. In ieder geval leerzaam. Maar als ik de stemming proefde, dan was het vooral belangrijk dat dit een van de eerste keren was dat zwarte mensen er publiekelijk voor kozen om zelf de leiding te houden, en niet met zich te laten sollen. Daar was ik het van harte mee eens.

Het is trouwens een vastgeroest idee in onze ‘debatcultuur’ dat je de interessantste gesprekken krijgt als je maar mensen tegenover elkaar zet die het grondig met elkaar oneens zijn. Ik geloof daar allang niet meer in en sla menig ‘debat’ over omdat ze vervelend, nutteloos en onaangenaam zijn, en nooit wat opleveren wat ik de moeite waard vind. Ze blijven altijd op dezelfde voorspelbare punten steken. Maar ik vond dit gesprek tussen twee zulke ervaren vrouwen juist zo interessant omdat ze een aantal belangrijke waarden al deelden, en van daaruit verder konden denken. Zo was Gloria behoorlijk pessimistisch over wat er op het gebied van racisme al veranderd was, terwijl Philomena zei dat ze dat anders zag. Gloria zag vooral hoe taai het veranderingsproces bij witte mensen is, met als kampioenen de oude witte mannen die hun dominantie verdedigen in de media. Philomena zag meer de veranderingen bij jonge vaak zwarte mensen. Juist die uitwisseling, van twee mensen die veel weten en elkaar respecteren maakte het interessant. Ook het verhaal van Philomena over de verschillen in de vormen van segregatie in Nederland en de VS was boeiend: in Nederland zie je meer relaties tussen Surinaamse Nederlanders met witte mensen, maar is het nog heel slecht gesteld als je kijkt naar de arbeidsmarkt, naar de politieke presentatie, in de VS is dat net andersom.

Met een vraag van Patricia kregen we nog een boeiende uitwisseling over of en hoe je wetenschap en activisme kunt verenigen. Te vaak wordt gedacht dat dat niet goed samen kan, omdat je als activist partijdig bent, en dus, in de ogen van velen, niet ‘objectief’. De vraag is of al die witte mannen, die hun etniciteit en gender eenvoudig ontkennen, en vanuit onze cultuur geheel overtuigd zijn van hun natuurlijke ‘objectiviteit’ dan niet partijdig zijn. Philomena zei het mooi. Zij houdt van wetenschap en theorievorming, maar alleen als het een relatie heeft met de praktijk. Het moet ergens toe dienen, het moet leiden naar iets dat goed is.

Als Philomena en Gloria nog eens een onderonsje willen doen, waarbij wij het voorrecht hebben om daar bij te mogen zijn, dan ben ik weer van de partij.

Van Philomena Essed verschijnt trouwens een herdruk van haar klassieke boek ‘Alledaags racisme’, uit 1988, met een nieuwe inleiding, en van Gloria Wekker verschijnt de Nederlandse versie van White Innocence, met een nieuw hoofdstuk over de receptie van het boek, en van andere gebeurtenissen zoals de reacties op het publieke optreden van Sylvana Simons. Twee boeken om naar uit te kijken.

Lol, the circular firing squad van identity politics. wetenschap=activisme, debat is moord, witte mensen hebben het altijd mis, overgoten met een sausje van diepgestoorde persoonlijke issues. Goh, hoe zou het nou komen dat de maatschappelijke relevantie van modern links rap in de achteruitkijkspiegel verdwijnt?

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
WWW.FBDATINGS.TK | 17-09-17 | 11:23
-weggejorist-
Maria95 | 17-09-17 | 09:56
-weggejorist-
HertoginHoezoda | 17-09-17 | 08:50

Doodeng, fout wijf, die Mees.

HertoginHoezoda | 17-09-17 | 08:50

Geen idee waar het allemaal over gaat en ik voel me er goed bij.

bft | 16-09-17 | 19:19 | 1

Ergens vind ik het decadent zo'n avond.

Paljas | 17-09-17 | 00:23

De ex-vriend van mijn zus ging met mijn zus nietsvermoedend naar een lesbische theatervoorstelling. Hij werd woedend aangekeken door de daar aanwezige vrouwen, want man. Zoiets is Heleen Mees nu ook overkomen, want wit.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 17:46

Het zijn wijven met wijvenstreken.
Die vechten elkaar de tent uit.
Op school.
Op de huwelijksmarkt.
Tijdens het 'werk'.
En nu komt de 'racistische' disclaimer.
Zwarte vrouwen zijn agressiever; meer extravert.
Blanke vrouwen zijn vileiner; meer introvert.
Ogenschijnlijk 'winnen' dus in eerste instantie de zwarten met de grootste bekken. Maar ondergronds gaat de veenbrand verder, en zal telkens de blanke vrouw haar gram halen; kijk maar naar de reactie van Heleen Mees (héél doortrapt): "Ik geloof dat ik iets te lang met Patricia Kaersenhouts geliefde heb staan praten."
Kijk, zó reageert 'n tering bitch op 'n nederlaag, nadat ze door seksegenoten is afgevoerd ; dat hun mannelijke partners er anders wel pap van lusten, toen zij even babbelde; en die 'Patricia' dus eigenlijk gewoon 'n jaloers wijf was, die maar wat beter op d'r eigen mannetje moest letten (want die partner zou wel in de gaten hebben gehad, hoeveel beter die Heleen Mees aantrekkelijk was; en dat Patricia dat eigenlijk ook wel wist)
Hogeschool wijvenstrijd, dat is 't,

Der Paulie | 16-09-17 | 17:42 | 2

Blijf van de transitiepillen af de rest vd avond ja?

rattenvanger XL | 16-09-17 | 17:56

Na 'n realistisch huwelijk is 't zelfs voor mannen mogelijk, die rare wijvenstrijd in de gaten te krijgen. Eh, daar zijn dan geen transitie-pilletjes voor nodig. Oké?

Der Paulie | 16-09-17 | 18:39

Links is gekaapt door de witte mannenhaatsekte overgevlogen vanuit de VS. Alleen relevant voor UVA-millennials en grachtengordel-, kunst- en cultuursubsidieontvangers. En intussen komt niemand op voor de mensen met de echte problemen, alleen de SP.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 17:15

Heleen Mees heeft nu geleerd dat je je verre moet houden van die race-hustlers-sekte. Iets wat verstandige mensen allang wisten.

Ivoren Toren | 16-09-17 | 17:12

PS @GS, die autoband is wel een beeeetje OTT, voor dit mini-leed...

hotmint | 16-09-17 | 16:27 | 1

Zelfs indien satirisch / absurdistisch bedoeld.

hotmint | 16-09-17 | 16:28

Oh, jemig, zijn de extreem linkse zwarte gekko's nu ook al over Heleen Mees heen gevallen?? Tjonge, dan ben je als radicaal zwarte feministisch activistisch raciste wel echt helemaal van het pad af.. aan de andere kant vind ik het een grappige gedachte dat er nu zelfs in het extreem links feministisch radicaal zwart front( pfoeh, even tussendoor ademhalen) onderlinge strijd is ontstaan.
De 10 tot 15 lieden die zich met die ongein bezig houden kunnen het kennelijk nou al niet meer eens worden.
LOL!!!

mallekater | 16-09-17 | 15:25

Die radikaalgekkies zijn echt totaal geobsedeerd door huidskleur.

Heleen Mees is geen slecht interviewer; ze is vooral een *blanke* interviewer.
Heleen Mees is geen stalker die dode vogeltjes bij gezinnen in de brievenbus douwt.
Daar is namelijk niks mis mee.
Nee; Heleen Mees is vooral een *blanke* interviewster. Foei!

En dan janken dat in een land met 85% blanken bijna 80% van de mensen op TV ook blank is; "racisme".
Nee trut, zo werkt dat in elk land; in Suriname zijn meer zwarten dan blanken op TV. Nigeria, Antillen, Soedan en Kenia idem dito.
Zo moeilijk is dat toch niet?
En dan heb ik het nog niet eens over zaken als alfabetisme, opleiding en denkniveau. Talentloze clowns als Gloria Wekker zijn het toonbeeld van "positieve discriminatie"; voortdurend racistische en leugenachtige onzin uitkramen, maar vanwege haar huidskleur toch bovenop de apenrots van racistische fop-wetenschappen geplaatst.
In elk land waar feitenkennis zwaarder weegt dan blinde haat tegen blanken zou dat ondenkbaar zijn. Racisme lost geen reële problemen op, en zeker niet de door Wekker gesignaleerde niet-bestaande en irreële problemen.

Dandruff | 16-09-17 | 14:53

is de vraag of het goed is dat een 'moderator' het eens mis met de discussievoerders. En wat is de discussie als men het daar al bij voorbaat eens is?
Ook is vraag interessant of Kersenhout nu gewoon de avond zal declareren bij WOW. Mees was gewoon gevraagd en heeft recht op haar vergoeding dat het bezoek het niet zo leuk vond is hun probleem.
NB Mees werkt in China als professor Economie. Publiceert verdienstelijk over onderzoek naar de effecten van de Chinese economie op de rest van de wereld en verdient meer dan ozne MP en heeft een miljoenen vastgoed in NYC. Zij steekt iedereen in de zaal en in het debat (aan de subsidieslurf zijnde) in de zak.

MaarFeitelijk | 16-09-17 | 14:24 | 1

Ik wil best geloven dat Mees meer weet en meer kan dan het gros van die black supremacists. Gloria Wekker heeft naar verluidt een IQ van bijna 23, maar heeft daar voor zover bekend nog nooit gebruik van gemaakt.

Dat gezegd hebbend wil ik toch één goed woordje voor de zwarte nationaalsocialisten. Als het waar is dat Heleen Mees namen van boeken, namen van personen en andere zaken niet wist dan had zij dit interview inderdaad heel slecht voorbereid. Wat ze eerder allemaal over de Chinese economie heeft geschreven doet dan niet ter zake, net zo min als haat vastgoed.
Mees wilde zich inlikken bij de SJW's van new urban collective, maar dat pakte verkeerd uit omdat ze geen benul had van de psychotische hersenschimmen van die figuren.
Ze had gewoon haar huiswerk niet gedaan.

Dandruff | 16-09-17 | 15:03

Dit is prachtig! Dit laat precies zien waarom het in Afrika een puinhoop is; daar zijn zulke zwarte mensen aan de macht. En appropriated bij de Anja M's typetjes. Laten we het hier niet zover komen alsjeblieft. En wat ik gek vind, ik word eigenlijk zelf nooit gediscrimineerd. Of misschien wel, maar dat ik dat zelf niet merk?

nancystjago | 16-09-17 | 14:17

"witte mensen/mannen/vrouwen" wat is dat toch een gezochte, achterlijke en ergelijke term. ik weiger hem te gebruiken en houdt het gewoon op "blanke".

win | 16-09-17 | 14:14

Volgende keer gewoon Steven Brunswijk vragen. Dan valt er tenminste ook nog wat te lachen.

Stortkoker | 16-09-17 | 14:13

Linkse mensen die met elkaar in gevecht gaan is altijd popcorn time. Ook heel fijn dat je je niet druk hoeft te maken om een kant te kiezen.

Dinand | 16-09-17 | 14:08
-weggejorist-
annadfs34365 | 16-09-17 | 13:58

Ik vroeg me al af welke psychoot dit stuk had geschreven. Anja Meulenbelt dus.

Bamberger Reiter | 16-09-17 | 13:51

Hahaha. De broer van Philomena Essed was mijn beste maat. Ben nog steeds goed bevriend met hem. Ik was kind aan huis bij hen. Zij was toen al een buitenbeentje. Hun moeder was een lief mens die zeer gelovig was en iedereen als gelijke zag.. Racisme was helemaal geen issue bij hen.
Het pesten van anderen was mijn vriend en mij niet vreemd, en hoe, spijt als ik erover nadenk, maar als hij zwarte piet werd genoemd ging die over de rooie. En dat was een beetje om te pesten ook. Niks discriminerend.
Een paar broers of zwagers hadden communistische denkbeelden en steunden Bouterse. Mijn vriend ook toen. Pro Rusland was hij. Ongelooflijk de discussies die ik toen al had over vrijheid en democratie.
Later moest er één onderduiken omdat Bouterse hem niet vertrouwde na de december moorden
De dingen die ik meemaakte in die tijd.
Mijn maat vind zwarte vrouwen totaal niet aantrekkelijk. Dus hij discrimineert dan zelf ook. Hij wil alleen blanke vrouwen en is dan ook gelukkig getrouwd met een blanke vrouw en heeft vele mooie halfbloed kindertjes gemaakt.
Hij is geslaagd en heeft een goede baan en is nooit geweigerd om zijn huidskleur.
En eigenlijk de hele familie. Maar daar hoor je die sijk zus niet over. De Zeurpiet die ze is.
De wereld slechter maken dan die is omdat je met racistische oogkleppen rondloopt.
Ik hoop niet dat mijn vriend dit leest trouwens. Ik neem het risico maar.

klinkklaar | 16-09-17 | 13:50

Ik heb het relaas van Anja M. gisteren ook al een paar keer gelezen en ik heb dus geen idee wat daar allemaal staat. Ja, ik begrijp dat Heleen is weggepest door twee negerinnen en heur kritiek niet was toegestaan want "white privilige" en dat alle blanke vrouwtjes in het publiek, inclusief Anja, dat allemaal prachtig vonden. Want zwelgen in wit schuldgevoel en "zie mij deugen, want ik val witte zuster af en zwarte zusters bij" is natuurlijk de ultieme morele zelfbevrediging, waar zelfs de oproep van Goedele Liekens om nu echt eens met de clitoris aan de slag te gaan niet tegenop kan.
Die idiotie van de blanke, politiek correcte, deugende en onwelriekende gleuvenbrigade en de door die zelfhatende pseudofeministen toegejuichde, en vermeende morele superioriteit van de zeurende, racistische en even onwelriekende bruinhuidige gleuvenbrigade... dat snap ik wel.
Maar voor de rest is het relaas toch een ondoordringbare letterbrij, een warboel van taal die absoluut niet duidelijk maakt waar het nou over gaat en waarom de beide onwelriekende gleuvenbrigades nou zo boos waren op het zichzelf omhoog geneukt en omlaag gestalkt hebbende mantelpakje uit New York.
Ik begrijp er geen ene kut van. En misschien is dat maar beter ook.

Stormageddon | 16-09-17 | 13:50

"Gloria zag vooral hoe taai het veranderingsproces bij witte mensen is, met als kampioenen de oude witte mannen die hun dominantie verdedigen in de media."

Wel godverdegodver. Dit is kwetsend en niet inclusief. Ik wens als blank te worden betiteld, het is niet aan iemand van een ander ras om dat voor mij te bepalen. Bovendien wil ik als niet-bejaarde blanke man eveneens mijn dominantie behouden. Dat is niet slechts voorbehouden aan senioren. Tssssssk

Gen. Maximus | 16-09-17 | 13:48

Ik vraag me altijd af waarom dit soort volk in Nederland komt wonen. In Afrika hebben een zwart privilege (met bijbehorende rotzooi en gebrek aan ontwikkeling), ga lekker daar heen.

Franker | 16-09-17 | 13:40

"Witte vrouw zwarte vrouw" brrrrr. Zo moet ik eens schrijven als boze witte man. Is de media te klein.

Risingson | 16-09-17 | 13:32 | 2

Ik ben gewoon een BLANKE vrouw en geen WITTE.
Witte mensen zijn Albino,s.
Weer wat nieuws om de blanke mensen maar weer witte te noemen ,dat komt van de donkere mensen.
Trouwens, Zwart en Wit zijn geen kleuren.

roodborstje1 | 16-09-17 | 13:38

Onderdeel van het zwarte privilege is dat je 100% racistisch mag zijn.

Stortkoker | 16-09-17 | 13:41
-weggejorist en opgerot-
Eric356 | 16-09-17 | 13:20

Mooi zijn weer op de hoogte van bitch fight tussen sylvana S en heleen mees. (zie reactie op fb). Mees is dus een racist. Leuk om de foto's te zien vooral vanwege de witte barman met een wit overhemd achter de bar.

franck7020 | 16-09-17 | 13:18 | 1

WOW is dus een of ander linkserig bijeenkomstje met vijftig mensen. Waarom moet daar zoveel extra aandacht aan worden besteed.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 13:04

De hele begintekst is helemaal niet van Zentgraaff maar van Anja Meulenbelt'r Facebook. Nou snap ik ook pas de foto die erbij staat. Ik ben ook pas net uit me bed.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 12:57

Kudo's voor die reactie van Mees. Ze weet wat ze in huis heeft en hoe bedreigend dat kan zijn voor andere vrouwen. Wel het ultieme voorbeeld van Never stick your dick in crazy.

LJBrinkhorst | 16-09-17 | 12:46

Hahaha, welk een smakelijk dramaatje.
Je moet ook niet een hysterisch gestoorde muts uitnodigen voor je debat.
En die tweet van Mees aan het eind:
"De zijn alleen jaloers, met mij is niets mis, hoor". LOL.

hotmint | 16-09-17 | 12:32 | 1

Niks mis met Mees, zegt ze? Ze durft wel, deze veroordeelde (2x) stalkster.

Graaf_van_Hogendorp | 16-09-17 | 13:04

Ondertussen gaan deze idioten wel door met mensen tegen elkaar opzetten en de samenleving schade berokkenen. Links heeft altijd wat te zeuren over Wilders maar doet hier precies hetzelfde, maar dan gesubsidieerd door ons allen en met minstens zoveel venijn. Hoe maken we dit soort activisme onschadelijk?

Pierrepoint | 16-09-17 | 12:22 | 2

Dit is je medemens uitsluiten op basis van huidskleur en als groep wegzetten. 'Jij bent wit dus jij discrimineert want dat zit in jouw DNA'. Dat is wat die Gloria Gekker letterlijk zegt. Door dat gezeik en gedram drijf je mensen alleen maar meer uit elkaar. En als je er wat van vindt ben je een racist met white privilige.

medusa324 | 16-09-17 | 12:52

Volgens mij gaat het om een klein groepje politiek correcte linkse mevrouwen op hoge leeftijd. 'Overoma vertel nog eens over de jaren zestig van de twintigste eeuw'.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 13:06

Algemene dienstmededeling: het ontkroezen van uw haar is vanaf vandaag verboten in het kader van de cultural appropriation en zo!
Repeat: Verboten!!!

Aristotalloss | 16-09-17 | 12:22 | 1

Ik snap het niet. Die GLoria is toch ook wit?

Rest In Privacy | 16-09-17 | 12:59

lol lang geleden dat ik zo een berg lulkoek bij elkaar heb gezien. Voor dit weekend hou ik het hier maar bij.

Lefgozer | 16-09-17 | 12:15 | 1

Je was er dus bij? Of beoordeel je oude dames op hun uiterlijk?

Rest In Privacy | 16-09-17 | 13:07

"Mees werd verweten dat ze haar huiswerk niet had gedaan na de vele foute en akwardness".
Bedoelt theNUC1 soms fouten en awkwardness? Moet theNUC1 niet gewoon "lomp", "onnaangenaam" of "ongemakkelijk" gebruiken in plaats van een duur Engels woord dat ze niet begrijpt en niet kan spellen? Had Mees haar huiswerk dan pas NA de vele fouten moeten maken?
Ik weet niet wie "theNUC1" is, maar het is iemand die wat mij betreft de lagere school niet had mogen verlaten. Ze heeft op school in elk geval veel te weinig huiswerk gemaakt. Of ze is gewoon te dom om te poepen, dat kan natuurlijk ook.

JvanDeventer | 16-09-17 | 12:14 | 4

Simpel, omdat deze pigment strijders zichzelf bij voorkeur vergelijken met de BLM beweging in de US. Daarom regent het ook US Engelse termen waar een gemm nederlander weinig van begrijpt . En als je het wel begrijpt, dan dien je iig hetzelfde pigment te bezitten, anders ben je blijkbaar af. Dat noemde je vroeger gewoon 100 % racisme.

Stortkoker | 16-09-17 | 12:53

Ik kan niet oordelen want ik zie nergens een link naar de discussie zelf.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 12:59

Ik kan niet oordelen want ik zie nergens een link naar de discussie zelf.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 12:59
▼ 1 antwoord verborgen

Laat al die activisten toch lekker in hun eigen kleine circle-jerk zitten, waar ze thuis horen.

Achterlijk gedoe.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 12:13
-weggejorist-
HoogToontje | 16-09-17 | 12:09 | 3

Wat is het toch met uitgerangeerde ex-media Surinamers op leeftijd. Guilly Koster, mevr Simons, Anna Steijn dat ze zich zo laten meeslepen door het uit de US geïmporteerde pigment-oorlog. Met een zeer kleine schare fans en volgers zit je je dan heel druk te maken over zaken die volstrekt niet van toepassing zijn op NL. Dat moet toch enorm gaan frustreren op den duur?

Stortkoker | 16-09-17 | 12:04 | 2

Dat gaat niet frustreren want ze krijgen dikke doekoe en aandacht van de (s)linkse witmang.

Guurdertjes kunnen wel boos worden maar terwijl de gemiddelde guurder getrakteerd wordt op een aanslagbiljet van zijne excellentie Dijsselbloem, ontvangen Kwekker/Silly Syl/Vuilnisbelt/Halve Gario/Anne Zeurt Mekkert/Heksenberger (en vroeger types als haatoma Groenteman en de zwarte weduwe Duisenberg zowel) direct en indirect de geinde penningen van de guurder.

M.a.w. so who's laughing now?

p.s. waarom Kwekker denkt dat de oude witmang (dubbele discriminatie hier on display) nog macht heeft in de publieke ruimte is mij een raadsel. Het publieke domein (politiek/onderwijs/media/cultuur) is volledig gedomineerd door cultureel marxistische stromingen van allerlei pluimage. De generatie van '68 heeft de totale overwinning geboekt, de overige stromingen zijn of stervende (van babyboomers) of wachten de totale vernietiging af (iedereen rechts van de PvdA) zodra de EU definitief vrijheid van meningsuiting afschaft.

Graaf_van_Hogendorp | 16-09-17 | 12:16

vast, maar t vreemde is dat zowel koster Simons en Steijn gewoon keurig aan de bak konden, en de centen konden verdienen. Maar eenmaal over de 40 dan slaat t ( geimporteerde ) pigment- noodlot blijkbaar toe?

Stortkoker | 16-09-17 | 12:45

Een racismeverwijtverzekering, slegs vir blankes, iemand? youtu.be/oWqSyPCgeZI

F. von Zeikhoven | 16-09-17 | 12:04 | 1

Ik vind het niet aardig om zo af te geven op ouwetjes die een beetje hun knikkers verloren hebben.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 13:10

Hahahaha als dit soort circle jerk clubjes al over elkaar heen gaan vallen met de vraag wie het strakste in de leer is, dan is het einde wel nabij.

RenHoek | 16-09-17 | 12:04

Samengevat: een zeurnegerin regelt een discussie tussen twee andere zeurnegerinnen onder leiding van een blanke stalkster, en het levert een tenenkrommend toneel op. Wie is er verbaasd?

Guido | 16-09-17 | 12:01 | 1

Goede samenvatting.

JvanDeventer | 16-09-17 | 12:21

Ik zie daar trouwens op de foto's bij de facebook-post allemaal - 'zwarte' - dames met dreadlocks in de zaal. Dat was toch oorspronkelijk een dingetje uitsluitend van de Rastafari's!?! Dat kan toch allemaal zomaar niet... In het kader van de 'culturele toe-eigening' en zo!?! Een beetje het mooie Rastafari-geloof besmeuren met wit-dan-wel-zwart-kapitalistische-mode-hypes!

Aristotalloss | 16-09-17 | 12:00 | 1

Er zit voor meer dan 1000 euro aan nephaar en extensions in de zaal.

ristretto | 16-09-17 | 13:49

De Linksmensch is een puur via onderbuikgevoel redenerend persoon. Daardoor hebben hun beweringen/theorieën zelden raakvlakken met de werkelijkheid maar zijn ze puur gebaseerd op een virtuele politiek correcte wens-realiteit.
De "mooie tolerante multiculti" ramp is daar een schoolvoorbeeld van.

moitambien | 16-09-17 | 12:00 | 2

Het is niet zozeer een ramp, maar als de blanke nu omgekeerd gediscrimineerd worden dan kan het nog fout gaan. We zijn over het algemeen niet racistisch gezien de bevolkingssamenstelling voor dit gezever al gekleurd was. We hebben hier Chinezen, Hindoes en vele ander culturen, is niets mis met zolang het op basis van gelijkwaardigheid gebeurt, en dat is al lang niet meer het geval. Neem deze zeurdozen nou, duvel op naar je rootsland, kijk of je het daar veel beter hebt... lijkt me van niet.

Implants | 16-09-17 | 12:14

Met "multiculti" bedoelde ik de ons door de strot gewrongen multiculti met de islam. Een geloof dat letterlijk draait om het vernietigen van alles wat niet islam is. Dat is wel zeker een ramp te noemen, zoals onze kinderen zullen ervaren. Vanaf dag 1 waren er problemen met de islam maar Links NL kwam met de meest idiote redenaties om die problemen te bagatelliseren dan wel de oorzaak bij ons te leggen. Dat Moslims letterlijk in iedere europees land voor dezelfde problemen zorgden werd gewoon terzijde geschoven. Dat paste niet in hun virtuele wens-realiteit en mocht dus niet meetellen.

moitambien | 16-09-17 | 22:46

Racisme wordt hoofdzakelijk in strand gehouden door links. Links 'maakt de verschillen zichtbaar' links ziet overal 'discriminatie' Links is altijd en overal weer bezig de ongelijkheid aan te wijzen en mensen in daders (rijk) en slachtoffers (arm) te verdelen. Zonder links hadden we, op een paar verdwaalde kaalkopjes na, nooit meer racisme gehad. Ze mogen het graag gillen 'Nooit meer racisme!' maar gaan nooit snappen dat dat 'Nooit meer racisme!' toch weer een keer racisme is. Wanneer er in Nederland speciale tankstations voor zwarten zouden worden geopend dan zou het land te klein zijn maar wanneer het een cultuurhuis is, dat 'uitsluitend zwart theater' vertoont betaalt Amsterdam miljoenen. Dat is het ware racisme: de aanmatigende manier waarop Links alles wat anders is als achtergesteld behandeld. Ben je zwart dan ben je zielig, slachtoffer van het westen en van de rijken. Strikt genomen zou je ze op links met hun eigen racisme kunnen aanklagen.

Axelvon | 16-09-17 | 11:58

Ze houdt van theorievorming maar alleen als het een relatie heeft met de praktijk. Dat is wetenschap... en het MOET .. ach laat maar.
Een heleboel drukke woordjes bij elkaar die uitnodigen om nogmaals te lezen (zegt ze dat nou echt?!), maar de meest storende alinea vind ik die over wetenschap en activisme.

Kouwe Kees | 16-09-17 | 11:58

Begint GeenStijl nu ook al politiek correct te lullen over witte mensen. Ik wil een blanke worden genoemd en geen wit mens. Kon artikel over die geile borderliner daarom niet meer lezen.

Graaier | 16-09-17 | 11:58 | 1

Inderdaad, ben ook snel gestopt met lezen. De combinatie wit/Heleen Mees werd me teveel.

Von Knarrenstein | 16-09-17 | 12:06

Een beetje teveel 'witte vrouw dit' 'zwarte vrouw dat' als je het mij vraagt. Voor zo'n lange lap tekst, onleesbaar.
Verder, Heleen Mees ongezien de t. Kom op zeg, wat een ramptoeriste.

Draak uit Brabant | 16-09-17 | 11:58

Hoeveel zou die Mees hebben gevangen om de blanke vrouw in een kwaad daglicht te zetten?

Ongeblustekalk | 16-09-17 | 11:57

Kan het nou niet eens ophouden met dat racisme tegen 'witte' mensen (Albino is toch gewoon een geaccepteerde term?), hoe vaak ik niet lees dat ze zich ergens niet mee mogen bemoeien, ergens geen mening over mogen hebben, en worden gedemoniseerd als ze het lef hebben om dat wel te doen, het voelt allemaal erg institutioneel racistisch. Om nog maar te zwijgen over hoe ze op sommige plekken in Afrika worden bejaagd vanwege hun vermeende magische krachten. #Albinolivesmatter

Gehaktbalmetketjap | 16-09-17 | 11:57

Zeau, dat gaat lekker? Joris weg en het is meteen een tyfusbende op de GS Serverts? Zit ik een goed onderbouwde tegel te bakken, krijg ik een 500 - serverfout melding bij [Reaguur!]...
Ok, kort gezegd: Wekker is een ordinaire demagoog, de hele discussie is een vehikel voor demagogiejunkies en verder wat Morgan Freeman zegt: youtu.be/X-jnuXPolGg

F. von Zeikhoven | 16-09-17 | 11:57

Meulenbelt & Mees en het is nog geen middag. Ik ben overvraagd.

Pierre Lebon | 16-09-17 | 11:55

Geinig ook, iemand die Zentgraaff aanvalt. Die heeft het niet begrepen. Trouwens waarom bericht Mees dat ze te lang met de partner van Patricia heeft staan praten, was ze op iets uit?

M.egafoon | 16-09-17 | 11:51

Jammer van die autoband want er zat nog nest wel wat profiel op!

eerstneukendanpraten | 16-09-17 | 11:47

'wit' is fout taalgebruik. Een zogeheten amerikanisme. We hebben in het Nederlands het woord 'blank' als vertaling van 'white' in de context van huidskleur. Ja ik ben lichtgeraakt want ik ben net met mijn schone sok in water gestapt. De vloer stond blank.

Mr. Bami | 16-09-17 | 11:46 | 1

Met een schone, zwarte sok op blank staande, bruine vloerbekleding stappen omdat het schijnsels van de roodgloeiende, blauwgele vlammende haard te weinig licht geeft, is inderdaad kut

Teleo | 16-09-17 | 12:01

Is er een medisch doctor in deze zaal?

De dikke aderen in de armen van Heleen Mees; duidt dat op overmatig aftrekken van de baas of hoge bloeddruk?

Teleo | 16-09-17 | 11:46
-weggejorist-
1nfidel | 16-09-17 | 11:45

"Ook het verhaal van Philomena over de verschillen in de vormen van segregatie in Nederland en de VS was boeiend: in Nederland zie je meer relaties tussen Surinaamse Nederlanders met witte mensen, maar is het nog heel slecht gesteld als je kijkt naar de arbeidsmarkt, naar de politieke presentatie, in de VS is dat net andersom."

Dit is dus gewoon een volle kar met B.S.. Werkgevers nemen mensen hier over het algemeen aan op hun merites. Pas nadat bepaalde groepen zich in het bedrijfsleven zodanig misdroegen dat het onhoudbaar werd zijn werkgevers omzichtiger geworden met het aannemen van die groepen. Ikzelf ben altijd gewoon aangenomen. Het interesseerde de werkgevers geen hout dat ik Indiaan ben, er anders uitzie etc.. Het enige dat voor hen telde was dat mijn handjes konden maken wat mijn ogen zagen, dat ik op tijd was en een goed werkethos had. In Nederland heeft de segregatie NÓÓIT bestaan zoals toen in de VS wel het geval was. We hebben hier nooit gescheiden ingangen, drinkfonteintjes, plaatsen in de bus etc. gehad. Nóóit. Ik ben deze hele onzindiscussie meer dan zat! Niemand in dit land had (op wat randfiguren na misschien) ook maar enig probleem met andersgepigmenteerden. Pas toen men zich onuitstaanbaar en onmogelijk ging maken gingen er hier en daar wat gezichten op "onweer" en gingen mensen elkaar anders benaderen. Deze mutsen bereiken maar één ding; een self-fulfilling prophesy. Ze creëren hetgeen waartegen ze zeggen te vechten.

Sjefke7807 | 16-09-17 | 11:40 | 5

Vroehah zeiden we hier: "spijker, kop, raak!"

Pierre Lebon | 16-09-17 | 11:59

Ik heb heel wat mensen mogen beoordelen en al dan niet mogen aannemen. Je kijkt naar opleiding,eventuele ervaring, hoe ze zich in het gesprek gedragen , schat werk ethos in etc. Of de sollicitant blank, zwart ,bruin, geel ,licht getint, man , vrouw, homo, hetero, islamiet , jood , christen is heeft nooit meegespeeld. Dat wordt je nu allemaal door de strot geduwd door aktivisten als die Wekker die zelf notabene driekwart 'wit' is maar die zich zelf wel in een ander vakje zal stoppen.

Zwizalletju | 16-09-17 | 12:08

Zeer goed verwoord en volledig mee eens. Het heeft niks met kleur te maken en alles met gedrag.

Jezus van Nazareth | 16-09-17 | 20:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom krijgen stomme mokkels een podium ?

boccelullus | 16-09-17 | 11:38

Mevrouw Weker is een activiste. Dat mag.
Maar wat zij doet heeft niets met wetenschap te maken.
Of je moet een niveautje Stapel willen nastreven.

Rico Tampeloerus | 16-09-17 | 11:38

Tv. Overrated, totaal oninteressant zo'n one-way medium. Programma dus ook niet gezien, wie zijn die mensen trouwens?

Is dit nog nieuws? | 16-09-17 | 11:37

Ik ben wit, blank of kleurloos..... hoe je het wil noemen en ik heb niet altijd gelijk, maar vaak, heel erg vaak wel...

PijlVader | 16-09-17 | 11:35

Voordat er reaguurders denken dat alle vrouwen debiele kwekkousen zijn;
Er zijn ook slimme vrouwen die zich bezig houden met raketwetenschap, kankeronderzoek en andere belangrijke dingen!

Teleo | 16-09-17 | 11:35 | 1

Wat is het toch dat bij een discussie over een groep mensen, vrouwen - homo's - Marokkanen, iemand ALTIJD een dergelijke disclaimer meent te moeten plaatsen?

Arachne | 16-09-17 | 12:12

Er wordt hier reuze interessant (????) gesproken over o.a. 'witte' mensen (hij/zij/het).
Ik als blanke vraag me dan af: 'waar zijn dan al die albino's, waar je het over hebt?'
'Waarom worden die niet uitgenodigd?'

Kanarie_Geil | 16-09-17 | 11:34

Ah gelukkig, ik vroeg me al af waar het subsidie gedeelte zat. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Mondriaan Fonds, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Amsterdam West en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Stortkoker | 16-09-17 | 11:44

Zoals mijn oma vroeger al zei, dat mens weet van gekkigheid niet wat te doen.

gato | 16-09-17 | 11:25

En die Patricia noemt Meulenbelt "een ware sister". Dat is toch waar al die blanke linkse vrouwen met zelfhaat het voor doen. "Ik word door de zwarte gemeenschap geaccepteerd, het grootste compliment wat je kan bereiken."

spanarchist | 16-09-17 | 11:24

Zoveel woorden maar er staat niks.

Montgomery Burns | 16-09-17 | 11:20

Het is Meulenbelt gelukt om zo´n lange post te schrijven zonder af te geven op de joden, Israël of de zionisten. Dat is bij deze beroepsantisemiet toch een winstpuntje.

spanarchist | 16-09-17 | 11:19

"Zij houdt van wetenschap en theorievorming, maar alleen als het een relatie heeft met de praktijk. Het moet ergens toe dienen, het moet leiden naar iets dat goed is." Het zou een uitspraak van een CEO van Philip Morris kunnen zijn. Een arts die zich daarvoor leent wordt door zijn collega's met pek en veren afgevoerd. Maar in de sociale 'wetenschappen' kan het gewoon. Raar he, dat mensen daar geen vertrouwen meer in hebben. Wie produceert hier nu alternatieve feiten?

Ivoren Toren | 16-09-17 | 11:17

Gestoorde witte hysterische vrouwen steunen de roep van zwarte vrouwen. Welke conclusie kunnen we hieraan verbinden?

Rheia | 16-09-17 | 11:16 | 1

'lunatics have taken over the asylum' vat het goed samen denk ik.

Al-Dente | 16-09-17 | 11:21

Whahahaha, wat een retards!

Dirk III | 16-09-17 | 11:16

Doe ik gvd al jaren mijn best om alles wat met Anja Vuilnisbelt cs te maken heeft te ontwijken, gaat die Zent haar halve oeuvre knippen en hier plakken. En voegt daar welgeteld drie regeltjes van zichzelf aan toe. Bedankt daarvoor.

Petrus Poortwachter | 16-09-17 | 11:12

Als je zo'n hekel aan je eigen witte huid hebt Anja, dan pak je toch een kaasschaaf of een stuk schuurpapier? Of laat je helpen zoals dat wijf dat laatst bij de braboneger zat.

Stel je niet zo aan joh, halve NSB-er dat je bent. Met je rassisme en faksisme.

RenHoek | 16-09-17 | 11:09

Verbaas me iedere keer weer dat het wel OK is om de term 'Witte Mens' wel OK is en Zwart niet.

lachenjoh | 16-09-17 | 11:09

Sociale gerechtigheid en het winstmotief ..

Beefbus | 16-09-17 | 11:07

Vanuit de IAA te Frankfurt: fuck em all!

echt_links | 16-09-17 | 11:04

Als ik het woord 'wit' en 'mensen' ergens in dit soort artikelen zie weet ik al genoeg. Stelletje gehersenspoelde nutjobs.

Zwizalletju | 16-09-17 | 11:04 | 2

Waarom dringen de Gloria's en Sylvanas er zo op aan om blanken 'wit' te noemen? Is dat om lekker te pesten en irriteren? Want elke mens met ogen ziet dat de tint van blanke huiden een soort licht roze-beige is (of te wel blank) en niet wit.
Ik noem blank gewoon blank.

Joostmochtnietsweten | 16-09-17 | 11:19

@Joostmochtnietsweten | 16-09-17 | 11:19
En na de zomer zijn veel 'witten' nog bruiner als die Wekker want die zit de hele godganse dag opgesloten binnen, bezig om de volgende nonsen uit te broeden.

Zwizalletju | 16-09-17 | 12:19

ahaa, even een blik geworpen op ''zet je scherm op zwart '' NMP, en daar oreert de Surinaamse Jan Roos, Guilly Koster. Had een best aardige TV carrière. En is nu vooral boos.

Stortkoker | 16-09-17 | 11:02

Ben ik ff blij dat ik een witte racistische islamofobe man ben!!

Oepsie1234 | 16-09-17 | 11:00

Het is 'blank' en niet 'wit'. Dus: 'blanken' in plaats van 'witte mensen'.

Rosaturbinata | 16-09-17 | 10:58

Het is geweldig dat ik niet aanwezig heb hoeven zijn bij een evenement met vier vrouwen, waarvan ik er drie (Patricia ken ik niet) het liefste met een witte bestelbus naar de Eeuwige Jachtvelden zou willen rijden. Alleen al om die reden zeg ik samen met onze blanke, maar wel goedlachse premier: wat is dit toch een waanzinnig gaaf land.

JvanDeventer | 16-09-17 | 10:57

Wat een trieste reactie van die gestoorde Mees. "Ik geloof dat ik iets te lang met Patricia Kaersenhouts geliefde heb staan praten". Patricia moet gaan oppassen voor dode vogeltjes denk ik. Haar geliefde ook. Waarom wordt zo'n vieze stalkster die duidelijk niet goed in haar hoofd heeft nog aan het Nederlandse publiek getoond?

Rheia | 16-09-17 | 10:56

Verbijsterend, wat er zoal in zwaar gesubsidieerde linkse hoofden omgaat. Erger is dat het betaald moet worden dor de gewone mensen waar dit herrenvolk zo op spuugt. Als Kim Jong-Un dan toch een bom op ons wil gooien om de aandacht te krijgen die hij verdient, mag dat dan op Hilversum en op de Grachtengordel?

Jan Passant mk2 | 16-09-17 | 10:54

Lekker to the point. Iemand nog zwarte koffie?

de Voorzittert | 16-09-17 | 10:54 | 5

Ik drink alleen nog maar koffie met een migratie achtergrond.

Joostmochtnietsweten | 16-09-17 | 11:20

Toch wel van Max Havelaar koffiebonen?

Eshek | 16-09-17 | 11:42

Toch wel slaafvrij geproduceerd? Daar hoor ik de gutmensch weinig over. De huidige slavernij in Afrika anno 2017, dat is.

Analia von Solmsch | 16-09-17 | 11:43
▼ 2 antwoorden verborgen

...'entitlement racism'... onthoudt die term, mensen! Geen idéé wat het betekent, maar ja, ik ben dan ook een 'witte', ik ga daar niet over, kan het mij ook niet toeëigenen. Eigenlijk moet ik gewoon mijn mond houden, als ik bovenstaande recensie goed begrijp.

Zenzeo | 16-09-17 | 10:52 | 1

Negers die onderling anti-blanke racistische gesprekken voeren moet je vooral niet storen met inhoudelijke tegenargumenten. Daar houden ze niet van. Dan ben je een koloniaal of een huisneger, afhankelijk van je huidskleur.

Ivoren Toren | 16-09-17 | 11:11

WOW? Dacht aan World of Warcraft, maar daar lijkt dit spelletje in de verste verte niet op.
De verongelijkte bibberende vrouwenstemmetjes rijzen nu wel de pan uit. Worldwide.
Racisme, seks, ontwikkeling, gender, opvoeding, je eten (de 'e-nummer van R. Hertzenberger), kleding (de VK weekend-editie is inmiddels een modeblaadje geworden gemaakt door vrouwen, homo's en zeikwijven), dieren, dierenleed, auto's, diesel, Jesse wel of Jesse niet, alt-right-woordkeuzes(?), sowieso alt-right opzichzelf als term, hipsters, kuthipsters, snowflakes, milleniums, en de lijst is lang.

Waar ik naar verlang is het aanrecht. Jawel, herendames, gewoon koken. Alleen, met de alt.country songs die bij dat gerecht passen.
Ik ben een witte man. Respect the cock. Laten we het daar maar bij houden.

chicago river | 16-09-17 | 10:51 | 2

Als de cock lekker kan koken vind ik dat geen probleem..

mghammer | 16-09-17 | 11:15

Het wordt een ogenschijnlijk simpele kip citroen knoflook rozemarijn.
Kort aanbraden, vuur laag, witte wijn, stoof, deppen, laten staan, en opbakken in olijfolie.
De leuke liefhebber die te gast is (zwart, wit) kan er een fijngehakt rood pepertje bij krijgen met een grof stuk stokbrood en rucola sla.

Ongeroosterde amandelen met zout toe bij de koffie, incl. een mooie bel cognac uit de Franse Charente.
Ik doe het graag.
En I'm trying hard. This cock is tryin' real hard.

chicago river | 16-09-17 | 11:25

Witte mensen houden dit verder nogal domme land grotendeels aan het vreten. Nietwitte mensen profiteren daar het uitgebreidst van.
Keiharde feiten, keiharde cijfers.
No hard feelings verder, just facts.

pennestront | 16-09-17 | 10:48

Het blijft aandoenlijk en tegelijkertijd curieus, deze vrouwen die vanaf hun zelfgebouwde podiumjes van belangrijkheid hun gekwetstheid uitschreeuwen naar een incrowd van voornamelijk blanke ingewijden.

Vooral Gloria Wekker die het daarmee zelfs heeft geschopt tot professor in de geesteswetenschappen, de tak van de wetenschap die inmiddels een plekje heeft in het rariteitenkabinet naast de frenologie.

Zoals meestal wat er gebeurd als je 100 vrouwen in een ruijmte zet, ontaard dit soort feestjes meestal in een kakafonie van emoties en chaos. De uiteindelijke winnaar is degene die vocaal het meest-gekwetst overkomt.

ChatBot | 16-09-17 | 10:48 | 1

Professor in de Geesteswetenschappen zegt ook alles, de groteske emoties van de verongelijkten op het podia van puppets!

lanexx | 16-09-17 | 11:01

Vergelijking:

Give a fish to an African and he/she/it eats for a dat. Give an African a fishing rod and he/she/it eats for the time the fishing rod lasts.

Give a Caucasian man a fish and he/she/it will eat for a day. Give a Caucasian man a fishing rod and he/she/it eats for the time the fishing rod lasts. After that he/she/it wil repair or reconstruct a new and improved fishing rod.

At the end the Caucasian man teaches the African man to fish and produce a new fishing rod. Until the Caucasian man thinks the African man is self-sustainable. After a while the Caucasian man discovers that African man wasn't. African man's sad and weak now...

Conclusion: there is a measurable difference and it's not strange people continuallypoint that out when living in the same society...

Sarcastisch varken | 16-09-17 | 10:45

Mees tweete ook dit : "'My questions were not a mess. Just not what you are used to apparently with your politics of awe. "' Pats. En dat past weer in het waanbeeld dat pigment gerelateerde zaken door pigmentiers gevoerd moeten worden., aldus de pigment activisten. En dan klagen over racisme?

Stortkoker | 16-09-17 | 10:43

Anja en haar mede-malloten lijken dan nu toch eindelijk hun terminale eindfase te hebben bereikt. Het was een lange, moeizame strijd, maar de apparatuur mag nu wel uit. RIP.

Al-Dente | 16-09-17 | 10:42

Wat een kutmentaliteit heeft die Mees: totaal de plank misslaan, onvoorbereid en zonder enige kennis en kunde maar dan een sneer dat het aan iemand anders ligt. Geen enkele zelfreflectie. Geen enkele zelfkennis. Waarom ben ik totaal niet verbaasd..................... Vies wijf.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 10:42 | 1

Maakt niet uit. Parsons zou haar toch wel doen.

Gajus | 16-09-17 | 14:17

Wie is zentgraaff.. waar gaat dit in godsnaam over? Nogmaals: Wie is zentgraaff? Of is het satire...

decaliter | 16-09-17 | 10:40 | 2

Ik krijg het idee dat Zentgraaff een zeikwijf is die graag zeikt over andere zeikwijven. Een soort van Patricia Paay in het kwadraat, ofzeau.

Kapitein Stijlvol | 16-09-17 | 10:44

Ach te snel.. Zentgraaff is idg Anja Meulenbelt

decaliter | 16-09-17 | 11:44

Dit soort activisten zijn de grootste promotors van rassenscheiding. Niet dat je daar voor moet zijn maar alleen om van het gezeur af te zijn.

down | 16-09-17 | 10:40

geen idee waar dit over gaat maar ik geloof niet dat ik iets gemist heb.

jemagookniksmeer | 16-09-17 | 10:40

Is het mogelijk op den duur een in het begrijpelijk Nederlands samengestelde versie van GeenStijl online te zetten? Het zit inmiddels zó vol alt-right-taalgebruik dat een oer-Hollandse lezer als ik er geen touw meer aan kan vastknopen. Of iets van een cursus voor jullie clubhuis over zinsbouw en grammatica?

Donkersloot | 16-09-17 | 10:39 | 9

Doe eens moeite zeikstraal. Alt-right? Ik ben een nazi, volgens het linkse gedachtengoed. Wil je me ff nazi blijven noemen? Nieuwe woordjes, omdat de oude niet meer werken is newspeak. Duiden en verguizen, je kunt het.

Smarties | 16-09-17 | 12:00

@ smarties: hear hear.

Dirty-Harry44 | 16-09-17 | 12:18

@smarties; moeite doen voor wat? Om een bijdrage op Geenstijl te lezen? Voor 'newspeak' lees ik wel Orwell ('newspeak' was namelijk de taal van het totalitaire regime uit '1984'). En ik noem je geen nazi, wel een dom en snel aangebrand meisje van 14 als ik op je taalgebruik moet beoordelen. En waarom ook niet. Ga aan je huiswerk.

Donkersloot | 16-09-17 | 15:34
▼ 6 antwoorden verborgen

In dit topic: teveel vrouwen die teveel uit hun kuDt praten.

Kapitein Stijlvol | 16-09-17 | 10:38

De constant op andermans vent geilende Mees tegenover twee verongelijkte en dood gesubsidieerde zwarte zelf likkers met een slachtoffer complex zetten , dat schuurt en geeft mooie hele NPO televisie .
Belasting geld is weer goed besteed Shula !

Castor12 | 16-09-17 | 10:36

Jammer dat slechte voorbereiding hier als racistisch argument richting mw Hees wordt gebruikt.

DommeNeger | 16-09-17 | 10:36
-weggejorist-
Gazzerop | 16-09-17 | 10:35

Eerst dacht ik dat dit stukje Satire was

du Roi Soleil | 16-09-17 | 10:34 | 1

Het beste is om die visie vol te houden

J-van-de-Bontekoe | 16-09-17 | 11:15

Vergeef mij m'n onkunde maar wat is WOW behalve dan world of warcraft?
En waarom is het zo belangrijk dat er zo'n lang item over op GS staat?

BBmetR | 16-09-17 | 10:34 | 3

Ik heb werkelijk geen idee.

vanBarchum | 16-09-17 | 11:12

Ik heb geen idee waar WOW voor staat, het is een kudt woord om door Google te halen, iemand? Ik zoek me gek in de comments.

Analia von Solmsch | 16-09-17 | 11:22

IJslandse lowprice airliner.

medusa324 | 16-09-17 | 11:29

Jaa Heleen, je moet wel goed luisteren naar het baasje.

Panos88 | 16-09-17 | 10:33

Once upon a time was i-e-d-e-r-e-e-n die je bespreekt met kleur benoemen & daar oordelen aan verbinden toch racisme?

een_mike | 16-09-17 | 10:32

Heleen 'sick in the head' Mees nodig je toch niet uit, als je zelf wel mentaal in orde bent?

Goldfinger | 16-09-17 | 10:32

Mees is een walgelijk wijf, maar ik vermoed dat hier toch opzet in het spel is. Waarom laat je anders op zo'n "black&proud" feestje een wit wijf de boel leiden? Alleen om haar onder luid feestgejoel het podium af te jagen. En Mees doet alles voor geld, dus die is er met open ogen ingestonken.

medusa324 | 16-09-17 | 10:31 | 1

De spreekwoordelijkse rechtse tokkie bij Pauw die tussen Felix Rottenberg en Maarten van Rossem in zit ..

Beefbus | 16-09-17 | 10:54

Ophef in het reservaat. Beste oplossing is om het gewoon te laten uitrazen, totdat ze met zijn allen niet meer weten wat voor gekkigheid ze nu weer mieten gebruiken om elkaar te verketteren.
Doet me denken aan het chimpanseeverblijf in de dierentuin. Daar hebben ze ook regelmatig een fittie, gooien ze met poep naar elkaar en rennen elkaar achterna. Dan gooit de verzorger een banaan naar binnen en keert de rust terug.

Glasgow Argus | 16-09-17 | 10:30

Ik las net even de twitters-reacties op dit non event, dat is een prima bitch fight zeg! En ze duiken allemaal op, van BNNVARA clariesje, tot anna stijn. Vergeten we niet de boekjes te pluggen dames?

Stortkoker | 16-09-17 | 10:30

Die Mees is echt one sick fuck. Daar valt niet tegenop te therapieën.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 10:29

Hé bah! Zwarte rascisten! Die Gloria wekker doet me overigens denken aan koloniale kleurlingen die neerkijken op het gekleurde voetvolk. Maar wel zich vastklampen aan de 'witte elite' omdat deze hen voedt en geld toeschuift. Voor de rest heb ik maar 1 boodschap aan klaagnegers; Verhuis z.s.m naar Afrika, het zwarte paradijs. Maar wanneer puntje bij paaltje komt gaan ze niet. Want het land van de 'witte' man/vrouw is toch zo slecht nog niet ondanks dat instutitioneel rascisme *proest*. P.s k*t rascistische negers, de witte samenleving haalt wel weer even 13.3 miljoen euro op voor een eiland van kleurlingen! Dus heel gauw een toontje lager zingen!

Indoneesje | 16-09-17 | 10:26 | 2

Die 13,3 miljoen valt vast nog wel negatief te interpreteren hoor. Het spel om 1,3 miljard zal vast over de koloniale /racisme kaart gespeeld gaan worden.

gewoondoorlopen | 16-09-17 | 10:30

Dat word als schuld afkopen en dus witte schuld bekennen uitgelegd !

Castor12 | 16-09-17 | 10:39
-weggejorist-
King of the Oneliner | 16-09-17 | 10:26

Dat gejank, ze mogen onze voorouders wel een keer dankbaar zijn, zonder die eerste overtocht waren dit soort wijven nog steeds met alleen een kralenketting om in een pot met smurrie aan het roeren hopend op een stuk wild om te braden.

jack and friends | 16-09-17 | 10:24 | 3

Dat vind ik altijd een raar argument. Beetje zoals de VS vrede en democratie komen brengen. Of zoals de Russen eerder de arbeider wilde bevrijden. Of je het nu wilt of niet lol

atheïstisch stemvee | 16-09-17 | 10:30

@ stemverheffing, klopt, ik ben bezig met inleven in links correct gedachtengoed, en dan is het een met zo logisch argument als dat ik racist ben omdat ik staand plas met een blanke penis.

jack and friends | 16-09-17 | 10:34

Haha dan doe je het goed. Klein puntje; we zijn racist omdat we geboren zijn uit blanke ouders. Is dat rassentheorie of is dat rassentheorie? Vervelende is dat we dit ook niet kunnen veranderen. Derhalve kunnen we wachten op een eindoplossing voor witten.
Genoeg lol en headdesk

atheïstisch stemvee | 16-09-17 | 10:41

Ach Mees, kop op. Als echt niets wil lukken kan je altijd nog waterdrager worden in een restaurant naar keuze. Sterkte meid.

Verder een hoop racistisch gelul met academisch sausje, onder de vlag van antiracisme en empowerment. Uiteraard vanuit een zelfverkozen underdogpositie en gekoesterde slachtofferrol.

Leuk gedachte-experiment: probeer je voor te stellen dat ik als man zo spreek over vrouwen, of nog erger, als 'witte' [oh gruwel!] over zwarten. Laat staan over *zwarte vrouwen*. Dan heb je de spreekwoordelijke poppen aan het dansen!

atheïstisch stemvee | 16-09-17 | 10:23

Ik denk dat mijn vrouw ook woest zou worden op Heleen Mees. Ze staat er ten slotte om bekend. Voor je het weet ligt je brievenbus vol dode vogeltjes. Raar wijf.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 10:23

Echt. Die Heleen Mees kan echt niets anders dan mensen hun geliefde afpakken. Boer past op uw kippen.

ristretto | 16-09-17 | 10:23

Domme kutwijvenoverleg waarbij een dom kutwijf is weggestuurd omdat ze een dom kutwijf is. Next!

NACademicus | 16-09-17 | 10:23

Bij de zelfverklaarde antiracisten ben je niet meer dan je huidskleur.

Selassie | 16-09-17 | 10:21 | 1

Tja, het adagium dat de binnenkant belangrijker is dan de buitenkant wordt daar vast niet in de opvoeding meegegeven.

gewoondoorlopen | 16-09-17 | 10:26

Leuk, getok in het kippenhok.
Leggen ze ook eieren?

koolteer | 16-09-17 | 10:19 | 1

Alleen gekleurde eieren

Glasgow Argus | 16-09-17 | 10:26

Ik ben wit and i'm proud of it. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen.

ikdenkwat | 16-09-17 | 10:19 | 6

@Smarties | 16-09-17 | 11:45: Interessant verhaal, lekker kort. Ik kan er geen touw aan vast knopen maar zal wel aan mij liggen.

DommeNeger | 16-09-17 | 11:52

@DommeNeger | 16-09-17 | 10:39

Geen pigment*gebrek*. Een pigmentaanpassing.

omanders | 16-09-17 | 13:09

@smarties @dommeneger Ik ben een ikhoopnietzodommeblanke en Ik denk dat ik je relaas wel bergrijp. Mooi gezegd over het algemeen. Slavernij is van alle tijden en het is de hogere klasse die van de lagere klasse profiteert door de geschiedenis heen. En toen de romeinen aan de macht waren was de gemiddelde germaan ook gewoon de sjaak. Je werd een koppie kleiner gemaakt of als slaaf meegenomen. Kunnen we nu alle hedendaagse Romeinen ook met terugwerkende kracht racisten en slavenhandelaars noemen.
Zo blijf je aan de gang. Maar de elite zijn over het algemeen de echte slavendrijvers overal ter wereld en in welke kleur ook.

klinkklaar | 16-09-17 | 13:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit is echt zo'n 'everything about this is fucked'-situatie. Je weet gewoon niet meer aan wie je een grotere hekel moet hebben, en wat je het meest irriteert. Kunnen ze allemaal niet afzinken?

Snorkle | 16-09-17 | 10:19

Gloria Wekker is toch een humorist, die, uitgedost in grappige kleding, satire schrijft? Ik heb wel iets van haar gelezen en toen lag ik dubbel.
Ze treedt toch ook wel eens op in de UvA?

arbeid_loutert | 16-09-17 | 10:19

Eigenwijze vrouw die zich her en der sufneukt.

Prachtwijf! <3

Bakito | 16-09-17 | 10:17

Is het gebruik van brandende autobanden door nietgepigmenteerden ook Cultural appropriation ?

Drkildare | 16-09-17 | 10:14

Quote:
Ik heb nooit slaven gehad en jullie hebben nog nooit katoen geplukt, einde discussie!

Rest In Privacy | 16-09-17 | 10:14

Haha vrouwenfitties. Zwart, wit of geel uiteindelijk gaat het altijd maar om 1 ding: blijf van mijn vent af. En wat dat betreft heeft Mees natuurlijk een heel bedenkelijke reputatie.

medusa324 | 16-09-17 | 10:13

Tegenwoordig schijn je al naar Libanon te moeten vluchten wil je een gedwongen opname en lange arm van de GGZ nog voor zijn.

Al-Dente | 16-09-17 | 10:13

I fart in their general direction!

Petrus Poortwachter | 16-09-17 | 10:12 | 1

I blow my nose at you

Glasgow Argus | 16-09-17 | 10:27

En dan awkwardness verkeerd spellen. Prutsers. Mees altijd +1

Cuban8 | 16-09-17 | 10:11 | 1

Ik moest inderdaad ook hard lachen om de double entendre in het tweetje van Mees.

Worajai | 16-09-17 | 10:45

Ach, je moet het niet zo zwart zien. Het leven is niet zwartwit.
Dan komt het allemaal goed.

leo de pejo | 16-09-17 | 10:10

Een vernedering van Heleen Mees is altijd + 1 maar wat een geleuter verder. Ik ga nog maar eens die video van Morgan Freeman bekijken " racism ? stop talking about it "

Drkildare | 16-09-17 | 10:10

Waar kan ik storten om van dit gezeik verlost te worden?

Febofiel | 16-09-17 | 10:09

ach, meulenbelt. En ach, mevr mees. en dan lekker over pigment leuteren. En dan de vaste parade over wie nu precies nu echt zielig is. Bokejs pluggen, veel Amerikaanse termen, en mees doet wat mees t best kan blijkbaar.

Stortkoker | 16-09-17 | 10:09 | 1

rondneuken en stalken?

Cobalt bomb | 16-09-17 | 19:03

Dat was een lang verhaal op deze goedemorgen. Heel interssante materie. Maar 1 ding gonst door de ruimte.... hangt Mees nou nog aan de speen van Buitelmans of wat?

ZureJoop | 16-09-17 | 10:08

vervang "wit" voor "zwart" en Nederland is te klein

wijnvlek | 16-09-17 | 10:06 | 2

klopt, dit is alsof je naar een bijeenkomst van t Noorse Stormfront gaat, enkel dan de pigment variant.

Stortkoker | 16-09-17 | 10:10

Vervang 'wit' eerst maar eens met 'blank' want this pisses me over de zeik!

vanBarchum | 16-09-17 | 11:09

Dat zei ze zeker ook over mevrouw Buitelaar?

Pimp my Voortuin | 16-09-17 | 10:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl