achtergrond

Geenstijl

Bassiehof – Laat de brievenbus en voordeur van Thierry Baudet toch met rust

Erik van Muiswinkel, Anne Fleur Dekker, Joke ‘Kaviaar’ Kuijt en menig Joop.nl (opiniewebsite van BNNVARA) auteur kunnen tevreden zijn. Na een maandenlange hetze en oproepen tot fysieke belaging besloot het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front (RAFF, dat is één F meer dan de moordenaarsbende van de Duitse RAF) de daad bij het gepredikte woord te voegen en bekladden zij afgelopen week de Amsterdamse residentie van Thierry Baudet. Het links rapaille duwde bovendien een traktatie van poep en kots door zijn brievenbus en publiceerde ter aanmoediging van geloofsgenoten het adres van de Forum voor Democratie-fractievoorzitter op het internet. Diezelfde avond nog stelde acteur/NOS-presentator (Het Koninkrijk) Waldemar Torenstra aan de nationale talkshowtafel van Jeroen Pauw wel begrip te hebben voor de aksie omdat die Baudet het natuurlijk allemaal wel een beetje aan zichzelf te danken heeft: “Hij doet stevige uitspraken, dan kun je ook reactie verwachten.” Dergelijke geluiden waren ook hoorbaar na de aanslagen op Pim Fortuyn en Theo van Gogh.

Eerder schreef ik in deze kolommen over de zorgen over de veiligheid van Baudet, die blijken dus inderdaad op zijn plaats. Het is te hopen dat de veiligheidsdiensten en de door schandalen achtervolgde Dienst Bewaken en Beveiligen een oogje in het zeil houden. Uit onderzoek van Brandpunt bleek deze week dat Fortuyn-moordenaar Volkert van der Graaf tijdens zijn proefverloven beveiliging kreeg dus dat zal wel goed komen, nietwaar?

“Het was maar een likkie verf, een nat doekje door die brievenbus en klaar ben je”, lezen we ondertussen ter extreem linkerzijde op open riolen Twitter en Facebook. Maar dat is het punt niet. Van politici moet je afblijven, hun fysieke integriteit respecteren. Hetzelfde geldt voor hun privéleven.

Het taarten van Wijnand Duyvendak: Fout. Het bedreigen van de kinderen van Femke Halsema: Fout. Het bedreigen van Alexander Pechtold: Fout. De inmiddels ruim een decennium durende islamitische haathel waarin Geert Wilders verkeert: Fout.

Interessant qua Pechtold: de man die vorig jaar werd veroordeeld vanwege doodsbedreiging aan het adres van de D66-leider werd in eerste instantie vrijgesproken. Na hoger beroep werd de dader toch veroordeeld. Dat de kans dat de bedreiging niet daadwerkelijk wordt uitgevoerd mag geen overweging zijn voor vrijspraak, oordeelde de rechter. Terecht. Nu hopen dat het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front gauw ontmanteld wordt en zich ook voor de rechter mag verantwoorden.

Waarlijk debat, discussie  en elkaar scherp politiek de maat nemen moet plaatsvinden in de Nationale Vergaderzaal, op al dan niet online opiniepagina’s, in zaaltjes in het land, columns en zelfs op die verderfelijke social media.

Maar laat de brievenbus en voordeur van Thierry Baudet toch met rust, sukkels.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.