achtergrond

Geenstijl

Aanhouding in Brabant na terreurdreiging, gasflessen-Spanjaard was monteur, Spaanse bronnen: 'Geen verband Barcelona'

Zo. Een nieuwe ochtend en er zijn nog steeds een aantal belangrijke vragen open over de terreurdreiging van gisteravond in Rotterdam. Spaanse politiebronnen zouden volgens onder meer El País twee dingen melden. Ten eerste dat de aanval van gisteren niets te maken had met die van vorige week donderdag in Barcelona. Dit wordt ook bevestigd door internationale persbureaus Reuters en AP. Daarnaast zou de man die het witte busje met de gasflessen bestuurde en gisteravond is aangehouden geen jihadist zijn. Gisteravond benadrukte burgemeester Aboutaleb in zijn strakke persco ook dat de man nog niet is gearresteerd. Sommige stippellijntjes zouden dus weer voorzichtig kunnen worden uitgegumd. Maar voorlopig wil de Rotterdamse politie beide berichten nog niet bevestigen, dus ook dit weten we niet zeker. Wij houden u op de hoogte.
UPDATE 8u36: De politie heeft volgens de NOS vannacht om 2 uur een 22-jarige man in Brabant aangehouden in verband met de dreiging.
UPDATE 8u55: ANP Alarm: Aangehouden Spanjaard Rotterdam is monteur. Had flessen nodig voor werk. Hij was dronken, wat het verdachte slingeren zou kunnen verklaren.
UPDATE 9u27: Politiebericht bevestigt aanhouding in Brabant en dat de chauffeur de flessen voor zijn werk nodig had.

UPDATE 14u28: HET WAS EEN DREIG-BRABANDER!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.