Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Samenvatting! Feelgoodmediadiscriminatierapport

Het SCP heeft het rapportje 'Hoe doen we het eigenlijk in Nederland' op tafel gegooid en dat maakt dat we allen tezamen de boel eens fijn kunnen ontleden. Het rapportje staat hiero, maar eigenlijk hoeft u niet te klikken en niet te lezen, want de complete samenvatting met duiding staat gewoon hieronder. 1. Hoe gaat het met Nederland?
"De stemming is op veel fronten positiever", zie ook bovenstaande tweet. Het is maar wat je positiever noemt, want al met al is dat nog altijd maar 38 procent. Weliswaar een paar procentjes hoger dan de vorige keer, maar in totaal vindt 50 procent van de mensen dat we nog steeds richting een afgrond koersen en dat had dan ook de kop van het eerste hoofdstuk moeten zijn. "De helft van de Nederlanders voorziet doemsdag en vindt Nederland hartstikke kut." Het twijfelende zooitje knuppels aan restpercentage dat 'Weet niet' heeft ingevuld mag dood, maar dat is weer een ander verhaal. "Veelgenoemde redenen waarom het de verkeerde kant opgaat, zijn de integratie en de teloorgang van de Nederlandse eigenheid, de politiek die niet luistert en de problemen niet aanpakt, en de maatschappelijke verharding." Bij dezen en het had echt niet in een subkopje weggemoffeld te hoeven worden, SCP. Mislukte integratie, allemaal leuk en aardig, maar het grootste sociaal maatschappelijk probleem van het voorbije kwartaal speelde zich af in Eindhoven, zo blijkt uit een groepsgesprek tussen het SCP en persoon B en persoon C. B: ‘Een ander voorbeeld: stoepvegen. Als er sneeuw ligt, iedereen laat zijn sneeuw liggen. Niemand maakt zijn tuin schoon.’ C: ‘Ze zullen het wel te druk hebben.’ B: ‘… Buren die elkaar niet groeten.’ Wel godverdomme, sneeuw die blijft liggen en buren die elkaar niet groeten, dit land gaat helemaal naar de verdoemenis. Gaan we verder naar bladzijde 12 en subkopje 'Vertrouwen in Tweede Kamer en regering stijgt' zien we dat 54 procent van de mensen de Tweede Kamer en regering het rapportcijfer 6 of hoger geeft. Wat is dit nou? Niet te lang in de oogjes van Droopy Rostelli Pechtold kijken luitjes, want zo lekker verloopt die formatie nou ook weer niet. Gelukkig is het meetmoment 'april 2017' en juist door het geklungel met die formatie zal het vertrouwen wel weer tot onder het kantelpunt gedaald zijn. Fake news, dus. Schakelen we nog even iets verder naar opvattingen over politici, hier een samenvatting: mensen die donders goed weten dat ze zelf geen fuck te vertellen hebben vinden politici een klein beetje bekwaam, alsmede onbeschoft, maar een dictator moeten we ook weer niet willen en compromissen zijn oké. Vervolgens blijkt uit pagina 16 dat Nederland vindt dat er meer geld moet naar de zorg en het onderwijs en dat ontwikkelingshulp dikke kut is. Eerst maar eens de eigen zaakjes op orde krijgen, voordat een malafide dictator ons geld weg kan pompen in een dubieuze holding. tabel14.pngTot slot in Hoofdstuk 1 een leuk tabelletje dat 40 procent van de mensen een middelvinger geeft aan immigranten, al is een broodje döner dan wel weer lekker, want verschillende culturen is paradoxaal genoeg ook winst. Heeft met puurheid te maken. En het is geweldig dat Nederland bij de EU zit, maar die cijfers gelooft natuurlijk helemaal niemand. Next. 2. Vertrouwen in de media en het politieke landschap
"In het vorige kwartaalbericht constateerden we een opvallende afname van vertrouwen in de media bij de jongste leeftijdsgroep sinds 2008. De doorgetrokken lijn voor de trend in mediavertrouwen van de jongeren gaat harder naar beneden dan de dalende trend voor het vertrouwen in andere instituties voor deze leeftijdscategorie en harder dan de lijnen bij 35-plussers, die niet significant dalen." Rammen we er voor de leuk nog even Tabel 2.2 in en dan moeten alle Belgen die delen van ons medialandschap hebben geannexeerd zelf maar weten wat ze met die informatie doen, terwijl we achteloos wijzen op de hoogte van het percentage bij de kolommetjes 'Kranten zelden of nooit' en 'Internet geregeld of zeer vaak'. tabel22.pngWat verder nog opvalt aan Hoofdstuk 2 is het 'feit' dat Nederland 'minder rechts' wordt en zichzelf liever niet ziet als 'conservatief', wat toch vreemd is met de opkomst van Thierry en het stijlloze trio van de ultraconservatieve Turks-Nationalistische Volksbrigade. Als uitsmijter een handig figuurtje van het Nederlandse medialandschap, inclusief duiding waar u in ieder geval niet moet zijn. Mag u zelf invullen waar GeenStijl ongeveer staat; meer bezoekers alsdan oplage van al die dode bomen bij elkaar, maar niet meegenomen in het onderzoek. Is ook wel een keer lekker.figuur23.png 3. Dubbel over discriminatie
Het gespreksonderwerp du jour en daarvoor hoeft u het wollige rapport helemaal niet te lezen, maar kunt u gewoon op Google intikken 'discriminatie' en ziet u alle media conclusies trekken. Nou, dan doen wij dat ook wel in één zinnetje: "D66'ers en PVV'ers zijn precies even erg als het gaat om discriminatie." 68 procent van de mensen vindt discriminatie stom, blijft over 32 procent. Omdat slechts 13 procent van alle mensen op 15 maart op de PVV heeft gestemd zitten de Zwarte Piet-aanbidders dus ook gewoon en vooral bij Discrimineren 666, zoals ook wel blijkt uit onderstaand tabelletje. O ja, er is in Nederland 'een relatief groot discriminatiebewustzijn' en dat is gunstig, want dat maakt die poppenkast van Sylvana Simons vanaf heden overbodig. Einde samenvatting, opmerkingen in de comments. tabel35.png

Reaguursels

Inloggen

Jaja,
De Volkskrant en NRC zitten slechts een "toefje" links van het centrum,
maar zijn daarbij wel weer rete-gaaf progressief.
.
Dit is de werkelijkheid:
Ze verspreiden vooral links gutmensch nieuws,
en negeren onwelgevallig rechts nieuws.

hotmint | 30-06-17 | 12:51

De politiek denkt alleen maar dat alles volgens plan verloopt "Verdeel en heers " . Bestaat al best wel lang..

Kim-Jung-Un | 30-06-17 | 11:00

Waren de reaguurders op vannacht? Achter de betaalmuur nu een stukje over de tomeloze criminaliteit van onze illegale apothekers uit vredige landen. Weerzinwekkend. In een normaal land werden nu ministers afgezet. Maar ja, dit is geen normaal land meer.

Festucam | 30-06-17 | 08:23

Tjerrie is niet conservatief maar juist vooruitstrevend. Vooruitstrevend is niet per se links en rechts is niet per se behoudend.

Heinzelmann | 30-06-17 | 07:45

-weggejorist-

MickeyGouda | 30-06-17 | 00:29

EU gesubsideerd flutonderzoekje

verzetsman | 30-06-17 | 00:12

Zand in de ogen van de blinden.
Rookgordijnen .
Masscontrol.
Sheeples hoeden.
Depopulatie starten .
Democratie 2017.
Welterusten gaaf land.

medelmo | 30-06-17 | 00:07

Er zou, vóórdat er geënquêteerd wordt bij mensen, éérst een tekstje pro en contra bij gezet moeten worden.
Dat mensen bijvoorbeeld een voorbeeldje voorgeschoteld krijgen, waarbij de ene variant verdedigt, dat discrimineren fout is, en de andere variant verdedigt, dat discrimineren goed is.
En dan mag de tekst vrij stellig zijn, of juist eh, heel genuanceerd.
Als je maar tegenovergestelde redeneringen ziet, waarbij je kunt aanhaken, of waartegen je je kunt afzetten.
Dat helpt.
Zomaar 'n enquête is als lauwe soep, of gesmolten ijs.
Als de temperatuur niet goed is, waarmee 't had kunnen worden opgediend, loop je bij de ondervraagde mensen de betrokkenheid en de waardering mis.
Want iedereen is tegen zomaar 'discriminatie', maar soms is discriminatie juist heel goed, heel realistisch en helemaal terecht.
Hou ik van discrimineren als vorm van pesten en zieken (?), nee; maar hou ik van discrimineren als vorm van zelfbescherming en methode om klootzakken eens even goed af te straffen (?), nou reken maar van yes.

Der Paulie | 30-06-17 | 00:01

In ander, niet gerelateerd nieuws: de verkoop van antidepressiva zit in de lift.

VerenigingVanDieven | 29-06-17 | 23:55

Het BNP. t.o.z. van schulden staan wij nog slecht nog/ goed. Ondanks alle inspanningen van onze laatste regeringen. Sterker nog, eigen vermogen? zijn bezittingen
min schulden. Maar daar ging in beginsel mijn vraag niet over! Waarom doet Pik. Rutte toch altijd zolang over een standpunt in te nemen? Erdogan is echt geen Buma! Dus is het nog steeds of een verkapte...? of een moeders kindje van Merkel. Uw reacties zie ik naderhand wel. Ben moe en moet er morgenvroeg weer uit om war Cyber...............

BenBack | 29-06-17 | 23:12

Herstel @necrosis Doet U eer aan!

BenBack | 29-06-17 | 22:58

@necrosis | 29-06-17 | 21:26

Het valt mij nl. steeds vaker op dat U met niet nader omschreven en gedefinieerde argumenten reageert op bepaalde zogenaamde Oneliners? Immanuel Kant zei al dat een enkel eenvoudige zin op waarheid (behoeft niet) kan berusten. In eenvoud gezegd en geschreven Uw naam dut U eer aan!?

BenBack | 29-06-17 | 22:55

@necrosis | 29-06-17 | 21:26

Waarom? Verklaar U nader?

BenBack | 29-06-17 | 22:40

En wat is iemand die voorstander is van het binnenhalen van mensen met opvattingen uit de 7e eeuw? Is die progressief?

Lentehaas | 29-06-17 | 21:59

Ik begrijp de term conservatief niet. Wat is iemand die tegen beter weten in vasthoudt aan het socialisme, dat in de vorige eeuw morsdood is gegaan?

Lentehaas | 29-06-17 | 21:52

Positieve discriminatie is in strijd met de Grondwet. Maar de overheid heeft daar in veel gevallen schijt aan.

Rest In Privacy | 29-06-17 | 21:40

Mark_D_NL | 29-06-17 | 21:30
Was al bekend. Waar dacht jij dat het CBS al jaren zijn cijfertjes weg haalt?

Graaf van Egmont | 29-06-17 | 21:36

Het Sociaal Cultureel Planbureau schrijft naar een door de regering gewenste polcor multiculti conclusie toe, omdat er anders een burgeroorlog zou uitbreken als de volledige waarheid over de volkomen mislukte multiculturele samenleving naar boven zou komen met ware cijfers over werkeloosheid, criminaliteit etc. van niet westerse allochtonen. En ze hebben nog gelijk ook, want 90% van de Nederlandse bevolking ( = klootjesvolk) hecht geloof aan de opvatting van een hoog college van staat als het SCP.

Schweinchen Dick | 29-06-17 | 21:32

Graaf van Egmont | 29-06-17 | 21:24
Je onderbuik moet bij het CBS gaan werken!

Mark_D_NL | 29-06-17 | 21:30

Labtechnieker | 29-06-17 | 21:27
Ik zou het niet weten. Ik gebruik ze nooit. Stom agressief rijdend kudtvolk die Nederlanders.

Graaf van Egmont | 29-06-17 | 21:29

Terwijl het Derde Rijk bijna op zijn einde liep en de Russen al in de straten van Berlijn stonden, maakte Hitler tactische plannen met niet bestaande tankdivisies en legers. Het zou niet lang duren of de hulptroepen zouden de stad ontzetten en Duitsland bevrijden van de Geallieerden!

Weet ook niet waarom, maar daar moest ik opeens aan denken.

Lewis | 29-06-17 | 21:29

Graaf van Egmont | 29-06-17 | 21:24
In verhouding met België, zijn de snelwegen anders best wel goed.

Labtechnieker | 29-06-17 | 21:27

@BenBack | 29-06-17 | 21:09
Ga.eens.weg!
*zwaait*

necrosis | 29-06-17 | 21:26

Ik ben nooit goed geweest in grafiekjes en tabellen. Ik luister gewoon naar mijn onderbuik en die zegt mij dat alles, maar dan alles in NL gewoon kudt is.

Graaf van Egmont | 29-06-17 | 21:24

Jan Hagel | 29-06-17 | 20:31
Mensen zonder baan, die dat wel willen is kak. “Uitvreters” daarentegen is een ander verhaal. Onze sociale wetgeving komt uit het jaar kruik en was niet voor deze tijd bedoeld. Mijn belastinggeld wordt op dit moment besteed aan heel verkeerde zaken!

Claudia M. | 29-06-17 | 21:14

@ Geen-Teiltje,

www.zeit.de/politik/ausland/2017-06/re...

Zo zou Pik. Rutte ook hebben kunnen spreken. Maar Pikje wacht liever af wat moederlief zegten zegt het dan na. Aap Noot, Mies, etc. etc. Misschien is het zwaar of Topic? maar toch! Zijn jullie nu ook een zogenaamd soort Pluche zitters, of we gooien wij met zijn allen de beuk erin? Trouwens die ex RAF-leden zijn volgens mij al uitgeweken naar Verwegistan.

BenBack | 29-06-17 | 21:09

Jan Hagel | 29-06-17 | 20:38
Was het maar een complot.
Als je alleen met Claudia op een achteraf stil bankje wilt zitten ga dat bankje opzoeken dan. Je bevindt je nu in het midden van het park. Met bomen, struiken, honden, balletjes, picknickkleden, frisbees, en ja, die landen wel eens tussen de brandnetels. Rare jongen.

chicago river | 29-06-17 | 20:49

Waarom wordt in figuur 2.3 Dordrecht in één adem met wegkijken genoemd? Misschien heb ik iets gemist

Bottleneck | 29-06-17 | 20:46

‘Een ander voorbeeld: stoepvegen. Als er sneeuw ligt, iedereen laat zijn sneeuw liggen. Niemand maakt zijn tuin schoon.’

Wanneer ligt er sneeuw dan? Bijna nooit, in dit nattezuidwesterwindland. Lekker voorbeeld zeg.

Gajus | 29-06-17 | 20:46

Beste Geen-Teiltje,

Het oeverloze gelul, foto's en statistieken begint mij een beetje te irriteren. Hap,snap zeggen die Duitsers tegen Racip Erdogans toekomstige spreekbeurt in hun eigen Deutsches Reich, en jullie blijven daar dus net als Pik, Rutte een afwachtende houding op na houden! Zijn jullie nu ook op Reces of in onderhandelingen met jullie overname kandidaat? Erdogan hoort nergens te spreken in de Alexander Pechtold Union. Wij hebben namelijk al genoeg te stellen met onze eigen idioten!

BenBack | 29-06-17 | 20:45

@chicago river;
Ik ben godverdomme met Claudia M. in gesprek, rot alsjeblieft op met je complot zooi.

Jan Hagel | 29-06-17 | 20:38

-'Het SCP heeft het rapportje 'Hoe doen we het eigenlijk in Nederland'...'
Mosterd | 29-06-17 | 19:33
Hoe? Op z'n Grieks.
We (CDA, D66, VVD stemmers) doen elkaarblind en met sadistische politieke wegkijkerij hard in den kondt met kondtneukakkoord hier en kondtneukplannen daar. En dat inmiddels alweer decennia lang.

Terwijl de Jeugd van tegenwoordig en de jongvolwassenen steeds minder minder minder aan seks doen.

www.hlHet zal n.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2689941/2016/04/29/Waarom-heeft-de-huidige-generatie-jongeren-minder-seks.dhtml

Het zal de leeftijd zijn, en mijn realpolitik inborst. Het zal mijn tijd wel duren. Ich schaf mir ganz ab. En leef op mijn eigen roze wolk. Al de kondtneukers (+-14 miljoen) kunnen m'n rug op. Voor iedereen die meedraait in de carroussel is het al te laat.

chicago river | 29-06-17 | 20:31

@Claudia M.
Ik weet niet wat je precies probeert te verklaren, laten we het erop houden dat:Niet iedereen een baan heeft?!? Mooi, mensen zonder baan. Waar zou ik anders m'n belastinggeld aan uit moeten geven?

Jan Hagel | 29-06-17 | 20:31

Jan Hagel | 29-06-17 | 20:11
Ja en nee. Op middelbare leeftijd met vast dienstverband is het uitermate onverstandig je baan op het spel te zetten. Deze mag nog tot 68 en drie maanden en dan zijn we er nog niet…
Maar dat alles en iedereen de touwtyfus kan krijgen nee. Ik kan echter moeilijk in mijn eentje op het Malieveld gaan lopen schreeuwen, ik, niet eens helemaal blank, word namelijk wel opgepakt, strafblad is voor werkgever reden tot ontslag. Ja, we hadden het allemaal goed voor elkaar, maar dat werkt intussen tegen ons! Derden hebben dat allemaal goed gevonden en de import derden vinden dat fantastisch, want het Nederlands klootjesvolk betaalt het wel. Zolang Nederland niet wakker wordt, gaat het alleen nog maar erger worden. U wist dat onze pensioenen vorig jaar al verscheten waren? Daar heeft niet terugkerend minister Kleinsma nog even voor gezorgd. Het doorduwen van allerlei smerig EU-dingetjes. Misschien zou een Nexit de boel hier nog kunnen redden, maar ik vrees dat Nederland, ons Nederland, voor altijd verloren zal zijn.
Ter illustratie: biz.tpo.nl/2017/06/27/de-europese-comm...

Claudia M. | 29-06-17 | 20:25

Christenhond, christenhond
Niet luisteren naar Allah is neuken in je kont.

Volgens Hans Teeuwen mag de eerste regel niets met de tweede te maken hebben. Bij deze.

Rest In Privacy | 29-06-17 | 20:23

Sorry GU voor de dubbelpost

Festucam | 29-06-17 | 20:21

Nescio heeft een memorabel oeuvre op zijn naam staan. Jongens waren wij, geen aardige jongens. Staat nog een mooi beeldje van in het Oosterpark. Nog wel. Voordat de Roemeense verrijkers het omsmelten. Mene Tekel.

Festucam | 29-06-17 | 20:20

-weggejorist-

GormSuil | 29-06-17 | 20:18

Voorbij de leugens en de propaganda, wat is de agenda achter dit dingetje? Voor wie is het werkelijk bedoeld, zeg maar wie denken ze moet hier in trappen? En met welk doel.

GormSuil | 29-06-17 | 20:18

Nescio heeft een memorabel oeuvre op zijn naam staan. Jongens waren wij, geen aardige jongens. Staat nog een mooi beeldje van in het Oosterpark. Nog wel. Voordat de Roemeense verrijkers het omsmelten. Mene Tekel.

Festucam | 29-06-17 | 20:17

Gewoon geen nieuws kijken, het maakt niets uit en je hebt toch geen invloed. Dus Why Worry?

Grrt | 29-06-17 | 20:14

Ik heb even de fouten uit het plaatje gehaald:
imgur.com/a/Wx5Vr

La Bailaora | 29-06-17 | 20:14

Echt geweldig. Kan ik met recht aannemen dat "De rest van Nederland"het geen ene fuck interesseert?!?. We hebben een baan, voor de rest kan je de touwtifus krijgen....

Jan Hagel | 29-06-17 | 20:11

Die regelen gewoon hun eigen voorkeuren, stemmingsmakerij all the way!

BigShow | 29-06-17 | 20:10

Wat is er mis met het antwoord 'Weet niet'. Het lijkt mij juist getuigen van kracht en zelfkennis als men a) inziet en b) openlijk toe durft te geven dat mijn niet over de benodigde gegevens beschikt om een steekhoudend oordeel te kunnen vellen. Zeker bij een zeer algemeen geformuleerde vraag als "Hoe gaat het met Nederland". Puntje eraf, 'Mosterd'.

de IJsman | 29-06-17 | 20:07

IK heb op youtube een nieuwe (in de dop) SJW gevonden.
Wat is er beter om te doen, dan deze (onschuldige naïeve SJWér) met feiten te bombarderen.

Voor een adres, eerst graag verzoeken. (ik wil geen permaban)

Vedor | 29-06-17 | 20:06

Neutraal/weet niet. Dit is echt Nederlands, geen mening hebben/geven. Gelukkig is er vanavond weer vermaak op tv met een zak sjips en bier. Morgen weer aan de bak om de staatskas te vullen en de rekeningen te kunnen betalen.

Labtechnieker | 29-06-17 | 20:05

Sylvana Simons is al jaren overbodig.

necrosis | 29-06-17 | 20:05

Een deel van het D66 en GL/PvdA volk heeft de vraag uit 3.5 dus verkeerd geïnterpreteerd. Deel PVV volk heeft er gewoon schijt aan en vind discriminatie niet verwerpelijk.

Zwizalletju | 29-06-17 | 20:03

Dat van die discriminatie klopt dan weer wel. Probeer maar eens als blond meisje aan de slag te gaan in een lokale Turkse buurtsuper. Zonder lappen. Lukt je niet. Goed dat het nieuwe Vijfjarenplan van het CSP hier helderheid in verschaft.

Festucam | 29-06-17 | 19:59

Wow. Wat een feel good news.
Een paar geïnterviewde wereldvreemde mensen denken dat het wel goed komt.
Tja, dat zullen ook wel mensen zijn die D66, GL, PvdA of VVD hebben gestemd.
People in denial seem happy to sing "always look on the bright sight" even when being in a sinking boat on shit creek without a paddle.

Rommelende Onderbuik | 29-06-17 | 19:54

40% middelvinger en 32 geen middelvinger, dus 28% migranten?

Watching the Wheels | 29-06-17 | 19:51

O/T
Roflol
RTL 1930 nieuws, IS topic, met kaartje kalifaat zojuist: Irak en Syrië (tekstuitleg) verkeerd om

Hemmenaar7 | 29-06-17 | 19:51

Leuk. Dit soort beelden zie je ook tijdens een concert van The Chemical Brothers na een paar sloten bier en een jonko. Maar dan bewegen die lijnen meer.

Festucam | 29-06-17 | 19:46

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Gaap.

netniet | 29-06-17 | 19:40

Duidelijk fake news. De opdrachtgever wenst resultaten.

Desmoulins | 29-06-17 | 19:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl