achtergrond

Geenstijl

BREEK. FORMATIE VASTGELOPEN

Niet de schuld van GeenStijl. Eerlijk waar. Maar waarom is het formatiekarretje van Schippers dan wel in de poep gereden? Was het de Telegraaf? De keiharde opstelling van Graaf Buma? Of de 52% van de vvd-achterban die geen zin had in ministers Pol Rosenmöller en Feminiske Halalsema? Tante Edith gaat binnenkort haar verslagje naar de kamer sturen, maar als ze daarin net zo veel zegt als in haar laatste brief weten we nog exact ongeveer helemaal niets. Belangrijker is de vraag: wat nu? Toch proberen met de ChristenUnie en bidden dat die meerderheid van 76 zeteltjes in stand blijft? Een minderheidskabinet? Of (enge muziek) op de blote knietjes aan Lodewijk Asscher vragen of die alsjeblieft zijn laatste negen zetels ook nog kapot wil maken in een Paars+Gristenkabinet. Wat er ook gebeurt, u kunt erop rekenen dat de partij van billenman Bosma weer wordt buitengesloten. Riep daar iemand met twee zeteltjes ZAKENKABINET?
UPDATE: LIVE PERSCO Schippers nu.
UPDATE: Nou, Schippers toch duidelijk. Het ging mis op migratie. Klaver wilde meer meer meer apothekers en daar had de rest kennelijk geen zin an wegens nou ja hoe vind je zelf dat het gaat Jesse? Schippers doet deur nog niet definitief dicht voor de combinatie van deze vier partijen. In het verleden kwamen partijen die er eerst niet uitkwamen later toch nog wel eens tot een vergelijk. 'Ik heb geen glazen bol' zegt Schippers op de vraag of het nu definitief voorbij is..
UPDATE: Persco voorbij. De exacte inhoud van het meningsverschil meldde Schippers niet. Ze zegt wel dat ze na het sturen van haar brief haar opdracht teruggeeft, en dan geen informateur meer is. UPDATE: Wilders zelf wil graag weer aan tafel. Weet u nog? UPDATE: Rutte, Buma, Pechtold en Klaver allemaal geïnterviewd door het Haagse journaille. Zeiden allemaal netjes niks want dat was kennelijk afgesproken.
UPDATE: LOL! Greenpeace Nederland is teleurgesteld.
UPDATE: Geruchtenstroom begint. UPDATE: ALLES KOMT GOED. JESSE ORGANISEERT EEN MEETUP.
UPDATE: Kinderen Lodewijk Asscher krijgen nog één verhaaltje.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.