achtergrond

Geenstijl

Feynman en/of Feiten - Pim, at your service!

ANP-1010804.jpegVandaag is het 15 jaar geleden dat lijsttrekker en professor Pim Fortuyn met vijf kogels om het leven werd gebracht. Dat was niet alleen het werk van Volkert van der Graaf, maar vooral het werk van onafgebroken demonisering van nieuw geluid in het debat. Gisteren vierden we onze vrijheid, eergisteren herdachten we de helden die daarvoor gestorven zijn en vandaag verkwanselen we het alweer. Vrijheid bestaat pas, als iemand daar actief gebruik van maakt. Tot dat moment is het een gedachte, een verzinsel, een aanname. Als iemand zaken roept die je kwetsen, moet je met een glimlach op je gezicht herkennen dat we in een mooi pluriform land leven en daarvan oprecht genieten. Als we alleen nog maar dingen zouden doen waar echt iedereen het helemaal mee eens is, doen we helemaal niets meer. Make love not war Je zorgen maken op een paar tieten of billen meer of minder op internet begrijp ik totaal niet. Hebben die columnisten enig idee hoeveel bloot er op internet staat?!? Voornamelijk volwassenen die hun eigen geluk achtervolgen. Het is een beetje generaliserend om te denken dat alle vrouwen vroom door het leven willen. Groetjes aan Poison Ivy!
Dat Patricia Paay of Chantal zich schaamden, kwam niet alleen door de illegale publicaties, maar ook omdat we vrouwen keihard afrekenen op hun seksuele escapades. Misschien moeten we eens stoppen met die groepsdruk. Hun ook vrijheid gunnen in plaats van een soort religieuze politie te hebben. ongezond534.pngDumpertreeten 101 had ik 26 april verwacht, Dumpertreeten 102 afgelopen 2 mei. Ik vertoon inmiddels ernstige ontwenningsverschijnselen. Erger nog, het is ongezond om als man niet af en toe naar een buste of reeten te staren. Als nazorg kan ik het kanaal van Mike Busey aanbevelen. Een man die zulke extravagante feesten geeft dat hij al zeven keer uit zijn huis geplaatst is. Copy pasta Adverteerders bellen is schaamteloos plagiaat van de advertentieoorlog die de Wall Street Journal op YouTube startte. (wat natuurlijk niets te maken heeft dat meer dan tweederde van alle mobiele advertenties door Google/YouTube & Facebook geserveerd worden en er steeds minder overblijft voor oude kranten) Wat begon over een Coca Cola-reclame bij hate speech, blokkeert nu een compleet genre. Iets wat vooral vloggers treft die absoluut geen kwaad in de zin hebben. Zoals onafhankelijke oorlogsverslaggevers die YouTube gebruikten om hun gevaarlijke werk te betalen. Maar ook YouTubers die belangrijke thema's rond sociale achterstanden, racisme, zinloos geweld proberen aan de kaak te stellen door te publiceren zien hun inkomsten opdrogen. Mo money, Mo problems Binnen de nieuwe YouTube-richtlijnen komt alles rond geweld en bepaalde religies niet meer in aanmerking voor advertenties. Alsof binnenkort adverteerders straks ook stoppen rond het NOS journaal of RTL Nieuws, omdat die programma's over oorlog, terrorisme en politiek gaan. Het fundament onder een democratie is een goed geïnformeerde burger. Zodra dat wegvalt doordat te nieuwe media met een andere mening of normen en waarden vervallen we in een medialandschap naar de normen van Berlusconi of Erdogan. Willem Oltmans liet zien hoe je zonder een nagel om aan je kont te krabben, toch boeken kunt blijven schrijven. Alle strijd ten spijt, de pen is machtiger dan het zwaard. His masters voice De dreiging van derving van een beetje advertentie-inkomsten is geen grote, maar de NPO ontvangt bijna een miljard euro. Het was daarom geen verrassing dat documentaires die de PVV in de kaart zouden spelen over de verkiezingen werden getild. In ruil daarvoor hoopt de NPO dat ze in het komende regeerakkoord weer geld krijgen. Zo rolt de polder.
Content verdwijnt niet door de dreiging van misgelopen inkomsten, maar door dreiging met geweld. Hans Teeuwen gaf toe dat de toespraak die hij tien jaar geleden uitsprak na de moord op Theo van Gogh een van de laatste keren was dat hij kritisch was op de islam. In 2015 noemt hij zelfs niet meer de islam, in een item over de islam. Over Erdogan was Teeuwen vorig jaar vrij kort, iets wat ook iets zegt over het Turkse geslachtsdeel. Emancipatie Dat was ook na de arrestatie in Turkije van onze columniste Ebru Umar. Terwijl ze Turkije niet mocht verlaten werd in Amsterdam haar huis gesloopt. Ze is verhuisd naar een onbekende locatie. Samen met Annabel Nanninga mis ik toch twee vrouwen in deze roze uithoek. GeenStijl werd ook vriendelijk verzocht na Charlie Hebdo een onderduikadres te zoeken, wanneer valt hun Bevrijdingsdag?!? Twee weken terug kreeg Anne Fleur Dekker een kans. Ze bleek een eendagsvlieg. Haar opening was dat reaguurders zich gedragen als twaalfjarige jongetjes. Ik plaatste daar deze video maar onder. Het is na duizenden retweets nog steeds een geheim voor haar dat bijvoorbeeld reaguurder Seven ontmaskerde dat GroenLinks voor 8 miljard per jaar loog in haar CPB rapport. Politiek Op het pluche gaat het niet veel beter. Pim kreeg postuum 1,7 miljoen stemmen. De LPF was helaas geen lang leven beschoren. In de Haagse slangenkuil zagen de coalitiegenoten de peilingen van de LPF instorten door het ontbreken van de charismatische leider en het achtergelaten machtsvacuüm. Zonder respect voor de kiezer werden de LPF politici niet opgeleid tot volwaardige bewindvoerders, maar trok het CDA en VVD opportunistisch binnen drie maanden de stekker eruit. Een methode die later dunnetjes werd overgedaan door Mark Rutte. Na lang onderhandelen tekende de PVV een regeerakkoord met het CDA en VVD. Twee jaar later wilde Rutte en Buma twee keer zo veel bezuinigen op onder andere de AOW dan door het CPB nodig werd geacht. Daarmee werd bewust en onnodig een ramkoers ingezet. Wilders vroeg nog een compromis op asiel of immigratie en kreeg 22 dagen lang niets. Dat de PVV zijn steun introk voor iets waarvoor ze niet getekend hadden, is integraal onderdeel van hun controlerende taak. Heeft op geen enkele manier iets met weglopen te maken. Zolang we tolerant blijven tegen geweld, en intolerant tegen andere meningen zijn we nog niet volwassen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.