Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

En dan nu: Oorlog met Noord-Korea!

"North Korea is a problem. The problem will be taken care of." Aldus The Dumbnald, in de week nadat hij met de Chinese leider Xi chocoladetaart vrat en besloot dat hij de Chinezen (waar hij al jarenlang op loopt te haten) ineens een tof volk vindt. En aangezien de stupiditeit van de Walking Contradiction in Chief zo groot is dat het een eigen breedtegraad heeft, maakt de hele wereld nu kans op een nieuwe Korea-oorlog. Nou, hoela & gefericiteeld allemaal. Kim Jong Dikkerdje heeft namelijk naar verluidt kennelijk een of ander nucleair device in een tunnel klaar liggen, dus vindt Amerika Trump dat het misschien wel tijd wordt om het debiele broertje van alle echte dictaturen een paar MOABs tussen de spleetogen te smijten. Op zich heel koddig dat een lame duck president als Trump zich al in de narcistische kuif toupet gepikt voelt door een landje dat al jarenlang impotente raketjes in de Chinese zee schiet, ware het niet dat we we allemaal last van krijgen als de bom barst in een regio waar al ruim een halve eeuw lang met touw en plakband een fragiele wapenstilstand bij elkaar gehouden wordt. De Amerikanen hebben al twee Tomahawkwerpers klaar liggen voor de Noord-Koreaanse kust voor als Kim een kernproef doet. Amerikaanse bommenwerpers vol explosieve ordonance staan klaar op Guam AFB en de USS Carl Vinson vliegkampgroep is onderweg naar het gebied. Het presidentschap van Trump is een beetje alsof we allemaal op zijn resort in Mar-A-Lago zitten en het een kwestie van tijd is tot we de salmonellavis opgediend krijgen. Hopelijk gaan de Trumpaloompa's als eerste, dan maakt de rest van de wereld misschien nog kans om te overleven.
C9Wo5DbVwAE2GW3.jpg

Reaguursels

Inloggen

@ Wol | 16-04-17 | 08:44

Jij weet wel heel erg duidelijk absoluut niet waar je het over hebt.
Je moet de Koreaanse geschiedenis van de laatste zeventig jaar of zo eens doornemen.
Noord Korea is de agressor in een oorlog die in 1950 begonnen is, en feitelijk nooit beëindigt is.
In 1954 is er een wapenstilstand gekomen die daarna, aan de lopende band, door Noord Korea geschonden is, en die ze in 2013 zelfs officieel, eenzijdig, beëindigt hebben.

En nu is dat stelletje agressieve malloten een intercontinentaal nucleair arsenaal aan het opbouwen.
Maar laten we vooral geen actie ondernemen totdat dit door een daadwerkelijk “incident” gerechtvaardigd is, wetende dat het dan gegarandeerd op een nucleaire confrontatie, en miljoenen doden, gaat uitdraaien.
En laten we vooral de andere kant op kijken wat die 25 miljoen in ellende levende Noord Koreanen betreft.

Het zijn de denkbeelden van mensen als jij, beste Wol, die voor de voortdurende ellende in de wereld garant staan, en waardoor die derde wereld oorlog er toch echt nog eens gaat komen.
Maar inzien ga je dat toch niet, dus daar ga ik deze fijne Zondag niet aan opofferen.

Have a nice day.

Ravian | 16-04-17 | 12:46

Ravian | 15-04-17 | 23:23
Volgens zo'n doctrine kan ieder land willekeurig welk ander land "preventief" aanvallen door geheel onfundeerd te stellen dat die anders "onvermijdelijk" wel een keer zelf zal aanvallen. Zonder enig hard bewijs of logica. Chroestjov beweerde ook openlijk dat hij de Westerse wereld zou begraven. Erdogan beweerde dat we in Europa niet veilig meer zouden zijn. Was of is dat ook een reden om hen preventief aan te vallen?
|
Het is alsof je buurman jouw huis met je familie erin opblaast omdat die simpelweg beweert dat je anders "onvermijdelijk" wel een keer je gaskraan opendraait en de hele buurt op kan blazen. Want je hebt immers wel eens daarmee gedreigd tijdens een schreeuwende ruzie over de plaatsing van de schutting. In een gewoon land kun je zo iemand als burger oppakken en z'n dreigement laten intrekken. Bij een regering arresteren raak je vrijwel onvermijdelijk vele onschuldigen.
|
NK heeft geen enkele intentie noch reden de rest van de wereld aan te vallen noch te bezetten. Hoogstens retoriek over hoe ze "onvermijdelijk" ooit ZK zal bezetten of dat de VS haar aan zal vallen. Die kernwapens ontwikkelt ze als verzekeringspremie tegen een aanval van de VS. En ik heb niet de minste behoefte om miljoenen Koreanen, Amerikanen of onze eigen burgers in levensgevaar te brengen vanuit het "principe" dat een land dat relatief (veel) minder vrij is als het onze bevrijd moet worden.
|
Waar trek je de grens? Aan welke criteria moet een land voldoen om preventief aangevallen en regime changed te worden? Dat het niet democratisch is? Over democratie verschillen de meningen ook nogal, getuige o.a. het referendum in Turkije vandaag. Sommigen zien democratie als het middel om hun eigen dictator te kiezen. In Egypte leverde democratie meteen moslimfundamentalisten aan de macht op. Ik ben geen democraat, ik wil graag in een vrije wereld of minstens een vrij land leven. Maar dat evangelie ga ik niet verkondigen door ieder land dat in mijn ogen niet vrij genoeg is, of waar een dictator meer dan X% van z'n bevolking doodt, martelt of opsluit, preventief aan te vallen. Overigens is de VS koploper qua percentage burgers in de bak, dus land of the free, my ass. Zelfs als al die mensen terecht in de bak zaten, kunnen we dat criterium dus ook vergeten. En het betekent sowieso dat landen die de bui al zien hangen na Afganistan, Irak, Libië en nu mogelijk NK, preventief ons aan gaan vallen of zorgen dat ze juist kernwapens, biologische en chemische wapens en onconventionele wraaktaktieken gaan ontwikkelen.
|
Wel grappig dat het deze keer allemaal met een sisser lijkt te zijn afgelopen. Slechts geneuzel over een mislukte raketproef. Dus nu kunnen alle zijden hun eigen versie van (fake?) news gaan spinnen. NK dat het de agressie van de VS en ZK heeft weerstaan en alle Trumpets die fan van die vent blijven ondanks het breken van zo'n beetje AL zijn verkiezingsbeloften kunnen vrolijk feitenvrij gaan blazen dat The Great Orange One heeft gezorgd dat NK geen atoomproef heeft gedaan.
|
Vrees dat als WW3 echt uit gaat breken, zo die sinds Irak\Afganistan al niet gewoon begonnen is, het niet uitgebreid zal worden ingeleid door de media. Laten we hopen dat nog een oorlog niet "onvermijdelijk" is, maar ons ondertussen erop voorbereiden.

Wol | 16-04-17 | 08:44

@Wol | 15-04-17 | 08:58

De tweede wereld oorlog is feitelijk begonnen toen Polen de Danziger corridor, voormalig Duits gebied, niet aan Duitsland terug wou geven.
Dat Hitler die corridor, met of zonder geweld, weer bij Duitsland in ging lijven was al wel duidelijk ten tijden van Chamberlain’s “Peace for our time”.
En gezien de Britten, en zeker de Fransen, klaarblijkelijk niet van plan waren dit toe te gaan staan was een oorlog dus toen al zo goed als onvermijdelijk.
Maar Chamberlaine was dus ook weer zo’n leuter die meende dat je alle problemen in de wereld met praten op kunt lossen.
En dat terwijl de geschiedenis toch al wel heel erg vaak heeft bewezen dat dit lang niet altijd het geval is.

Noord Korea is ook zo’n geval dat gegarandeerd ooit een keer op oorlog uit gaat draaien.
De Oenen houden namelijk niet voor niets al een halve eeuw lang een leger van een miljoen man op de been.
Ook toen ze in het verleden, onder de nucleaire paraplu van de Chinese geloofsgenoten, nog geen westerse inval hoefden te vrezen.
De Oen van dienst is verder gewoon, net als zijn voorgangers, een agressieve dolle hond, met zero respect voor de levens van de Noord Koreaanse mede burger.
En bij dat soort malloten, net als bij moslims, werkt de “balance of terror” dus gewoon niet.
Als Kim de Oen denkt dat hij het persoonlijk wel gaat overleven in zijn bunker zit hij er niet mee om de hele wereld, inclusief Noord Korea, op te blazen.

In dit soort gevallen kun je dus eigenlijk nooit te vroeg optreden, maar enkel te laat.
Waarbij dan geld dat hoe langer je de confrontatie uit de weg gaat des te hoger de uiteindelijke body-count gaat wezen.
En de Noord Koreanen kunnen NU potentieel een hoop schade, en doden, veroorzaken, maar dat is helemaal niets vergeleken met wat ze over een jaar of tien, met een flinke voorraad ICBM’s, aan zouden kunnen richten.
Snijden is nooit prettig, maar je kunt het wel maar beter doen zolang de patiënt nog kans van overleven heeft.

Verder is de situatie er nu ook geschikt voor.
Ook de inmiddels kapitalistische Russen zien Stalin-erfenis Oen liever vandaag dan morgen verdwijnen, en voor de voormalige Chinese broeders is de Oenen dynastie onderhand een PR blamage van vanjewelste, ook in Peking zijn ze Oen en zijn zooitje inmiddels liever kwijt dan rijk.
Aan de Noord Koreaanse grenzen staan de Chinese en Russische tanks inmiddels warm te draaien, en ik denk eerlijk gezegd niet dat dit is om “vriend” Oen tegen de boze Amerikanen te gaan beschermen, ik denk eerder dat dit is om Oen permanent uit het zadel te lichten zodra ome Donald hem van een linkse directe voorzien heeft.

Ravian | 15-04-17 | 23:23

We weten niet zoveel van Noord-Korea. Misschien heeft het wel een Vader Aller Bommen. Ze kunnen de beschaving chanteren door te dreigen met een bombardement op Seoel. Geen prettige situatie.

JvanDeventer | 15-04-17 | 09:55

Ravian | 15-04-17 | 03:49
Chamberlain wordt ten onrechte verguist door de geschiedenisboeken. Lekker makkelijk met je 20-20 achteraf visie zo'n man te veroordelen. Niemand wist toen dat Hitler met zekerheid een agressieve expansie-oorlog zou beginnen. Hij was vooral bezig Duitsland onder de sancties van de vrede van Versailles uit te halen en Duitstalige gebieden te verenigen. De Joden werden gediscrimineerd door Nuremberger wetten, maar de Holocaust en "Endlösung" begon pas na de Wannsee conferentie ergens in 1942, toen de oorlog allang begonnen was. Er bestonden wel plannen om ze te deporteren, naar bijvoorbeeld Madagascar. Zolang de oorlog nog niet begonnen was, hadden de Joden nog kans om Duitsland te ontvluchten.
|
Als Chamberlain bij de Anschluss van Oostenrijk of de bezetting van Sudetenland al had ingegrepen, zou hij de geschiedenis in zijn gegaan als op z'n minst een semi-agressor. Er waren nog geen gaskamers en de enige gebieden die Hitler bezette waren in meerderheid Duits. Niet dat zo'n agressie goed is, maar denk dat heel wat Europeanen die de miljoenen doden van de Eerste Wereldoorlog nog vers in het geheugen hadden liever zo lang mogelijk de oorlog wilden uitstellen of hopelijk zelfs afstellen.
|
Lijkt me wel dat we beter voorbereid moeten zijn op agressie dan toen. Als de Britten en Fransen zich beter hadden bewapend was wellicht Hitler afgeschrokken van het beginnen van een oorlog of had hij op z'n minst aanzienlijk meer moeite gehad om een groot deel van Europa te bezetten. Zelfde geldt tegen Kim Jong Oen: het moet voor hem volkomen duidelijk zijn dat als hij probeert om werkelijke invallen te doen in Zuid-Korea (veel meer ambitie kan hij niet hebben) dat het dan einde verhaal is voor zijn regime. En dat weet hij nu al waarschijnlijk maar al te goed.
|
Misschien dat Trump daarop gokt: dat hij NK gelimiteerd kan aanvallen op haar nucleaire installaties en dat Kim zich realiseert dat terugslaan zijn eigen einde betekent. Maar dat is wel een heel gevaarlijke gok. Als Kim in paniek of woede of uit angst dat Trump van plan is hem te doden wél op de rode knop drukt, heb je de poppen aan het dansen.

Wol | 15-04-17 | 08:58

Tha Man | 14-04-17 | 20:47
Dus je weet zeker dat NK niet beschikt over een hoop uranium in de vorm van een te transporteren bom en alleen een hoopje uranium in een testmijn heeft liggen? Ik ben daar niet zo zeker van. Blijven nog alle conventionele wapens over die o.a. op Seoel gericht staan.
|
Als je eerder aanvalt dan een ander, ben je gewoon de agressor. Daar is niets preventiefs aan. De hele Koude Oorlog stonden de VS en SU ook tegenover elkaar met vingers aan de knoppen. Niemand vond het nodig om "preventief" de eerste te zijn om elkaars vernietiging te garanderen.
|
Wellicht daarom dat sommigen zo enthousiast zijn om "preventief" NK aan te vallen "nu het nog kan". Wat in feite vrij cynisch vertaald neerkomt op: nu we nog het regime omver kunnen werpen met "slechts" duizenden tot miljoenen dode Koreanen tot gevolg en zelf buiten schot blijven.
|
Mits NK dus niet toch over zo'n vervoerbare atoombom of een dirty kofferbom beschikt. Ze konden ook de broer van Kim Jong Oen vermoorden in Maleisië. Lone wolves kunnen al heel wat schade aanrichten met een truck hebben we gemerkt. Weet niet of ik zit te wachten op een demonstratie van wat getrainde NK agenten kunnen doen met chemische, biologische, nucleaire en onconventionele wapens.

Wol | 15-04-17 | 08:44

Wat hebben er hier toch weer veel mensen niets geleerd van hoe Chamberlain en consorten de tweede wereldoorlog georganiseerd hebben.

Laten we inderdaad nog maar even door pamperen met Kim de Oen, zodat we over een paar jaar nog wat extra nullen achter de slachtoffer aantallen kunnen zetten.

Wat Trump nu mogelijk gaat doen had al decennia geleden moeten gebeuren.
En als dat doden gaat opleveren dan komen die op het conto van diegenen die decennia lang gepamperd hebben.

Zachte heelmeesters maken nu eenmaal stinkende wonden.

Ravian | 15-04-17 | 03:49

DPRK (Noord Korea dus) heeft >1 miljoen extreem gemotiveerde manschappen paraat staan en genoeg artillerie om ROK (dat is dan Zuid Korea) in één klap van de buitenwereld af te sluiten. Seoul (~25M inwoners), ligt daarbij ruim binnen schootsafstand. Glas, plas, (hopelijk geen totaalidioot aan de knoppen).

automobilaterealist | 14-04-17 | 20:54

Wol | 14-04-17 | 18:36
Nee. Je kunt zo'n bom niet op onconventionele manier afwerpen/vervoeren. Je moet het zien als het verschil tussen een hoop uranium tot ontploffing brengen op een statische locatie of een hoop uranium omvormen tot een inzetbaar wapen. .
Daar verschillen we dus van mening. Conventionele doctrine gaat hier niet op. Kim heeft last van grootheidswaanzin en is in mijn optiek de eerste "leider" die daadwerkelijk kan overgaan tot wapeninzet. Preventieve oorlog bestaat in dit scenario dus wel, al ben ik het met je eens dat dit scenario zoals gebruikelijk geen winnaars zal kennen. Enkel een partij die minder verliest.

Rest In Privacy | 14-04-17 | 20:47

Dit is een goed voorbeeld van fake news.

Lentehaas | 14-04-17 | 19:40

Tha Man | 14-04-17 | 16:04
Dat over die raketten en kernkoppen wil ik nog wel van je aannemen, ik ben geen raketgeleerde of fysicus. Al kun je dus ook op onconventionele manieren zo'n bom vervoeren. Of zelfs gewoon met een vliegtuig. Nog afgezien van ik zeer vrees dat als Oentje gaat verliezen hij er niet voor terugdeinst zijn eigen Pyongyang op te blazen met een atoombom.
|
Je gaat er volgens mij ten onrechte vanuit dat er wel oorlog MOET komen met NK. Dat is geenszins het geval. De Sovjet-Unie, China, India en Pakistan hebben hun wapens wegens MAD ook nooit gebruikt. Alleen de VS heeft het twee keer ingezet. Kim Jong Oen wil levenslang aan de macht blijven en een kernwapen en een vijandbeeld van de VS als Grote Satan is daarvoor zijn methode en verzekering. Hij is misschien gek, maar niet zó gek. Een "preventieve" oorlog bestaat niet, dat is gewoon agressie. Je hebt geen kristallen bol die je zekerheid geeft dat NK een oorlog gaat beginnen en de argumenten die er zijn wijzen eerder op het tegendeel.

Wol | 14-04-17 | 18:36

@Rob 9935 | 14-04-17 | 16:55
Ga dan!

Stormageddon | 14-04-17 | 17:56

Ik schat de kans 50/50 op doffe ellende. Kim Vet Jong heeft nog nooit nee gehoord, en Donald Drumstick ook niet. Twee verwende ventjes met een enorm leger. Dat is per definitie een worst case scenario.

Aan de positieve kant, Donald is niet dom, en wel commercieel. Zuid Korea stuk is enorme economische schade, en China dat zijn geld elders gaat besteden. Wellicht dat door serieuze dreiging Kim nu wel in de pas gaat lopen. Lukt dat, dan vette punten voor Donald. Lukt dat niet, vette crisis. Of erger.

Achterhoutje | 14-04-17 | 17:48

Gisteren een gillende keukenmeid op afganistan ,dat zal korea wel even aan het denken zetten,schoppen tegen een grootmacht is leuk ,maar geven ze plots een puist op d'r neus terug is het jammeren .Die loempiaboys zullen het niet in dr hersens halen om een proefraket af te schieten ,vooral niet met twee van die zwaarbewapende roeiboten in de achtertuin ,waarvan de locaties al ingetikt staan om de boel plat te pleuren

fleurtje | 14-04-17 | 17:46

er zit daar een levensgevaarlijk regime en die zijn een potentieel gevaar voor al hun buren , zeker als ze goed functionerende raketten hebben ( en dat zijn ze al, echt geen impotente raketjes zoals jullie beweren),. Die meneer bij Pauw gisteren gaf een heldere analyse van de situatie, en de geschiedenis van jarenlang wegkijken. Had de wereld maar eerder ingegrepen. Voor de miljoenen Koreanen in dat land die geterroriseerd worden door de Kim dynastie, en voor de buren in Korea zuid, Japan en zelfs China. ze klooien nu wat met waarschijnlijk simpele atoomwapens, maar als je nu niets doet, waar staan ze dan over tien jaar? Dit. Soort waanzinnigen met atoomwapens is een nachtmerrie.

trump heeft groot gelijk als hij daar ingrijpt, beter dat dan Syrië.

Nuuk | 14-04-17 | 17:45

@De Koreaanse Slet | 14-04-17 | 16:43
"China lacht."

Misschien was het niet Putin maar Xi die de verkiezingen hebben beïnvloedt. Wanner Trump het zaakje verkloot zal China de rol van politieagent van de wereld overnemen.

Nathan R Jessup | 14-04-17 | 17:36

@hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 17:20

Trump is van god los. Gisteren voor dat hij de MOAB testte heeft hij eigen troepen gebombardeerd die aan het optrekken waren tegen IS. Een mensenleven zegt mensen zoals Trump niet veel.

Nathan R Jessup | 14-04-17 | 17:31

Nathan R Jessup | 14-04-17 | 17:07
En wie weet liggen er nog wel onderzeeërs voor New York en San Francisco. Niets doen is wel degelijk een optie. Pas als een ander land wordt aangevallen sla je terug en niet eerder. Tenzij je een gewetenloze moordenaar bent en dat is hij sinds er doden zijn gevallen in Syrie met zijn kruisraketten.

hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 17:20

@De Koreaanse Slet | 14-04-17 | 16:43
"Trump is helemaal van god los als hij Noord-Korea gaat aanvallen."

Maar zijn ratings stijgen. Trump grijpt naar het bekende wapen om als president te overleven.
Het kan 2 kanten op, of Trump is een gedeelte van zijn vloot kwijt, of er sterven tientallen miljoenen mensen in Seoel.

Nathan R Jessup | 14-04-17 | 17:07

Trump is helemaal van god los als hij Noord-Korea gaat aanvallen.

China lacht.
De Koreaanse Slet | 14-04-17 | 16:43
Dat zeg ik toch ook. Morgen gaat de lancering gewoon door want Kim lacht Trump hartelijk uit met zijn vloot. Nog geen uur later ligt Seoel en in puin en waarschijnlijk ook Japan. Ze hebben er al mee gedreigd las ik net.

hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 17:01

-weggejorist en opgerot-

Rob 9935 | 14-04-17 | 16:55

-weggejorist-

Rob 9935 | 14-04-17 | 16:55

@atheïstisch stemvee | 14-04-17 | 11:49
Mjwa. Je moet het afmaken of niets doen.

De Koreaanse Slet | 14-04-17 | 16:45

@hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 11:42
Nee. Absoluut niet.

Trump is helemaal van god los als hij Noord-Korea gaat aanvallen.

China lacht.

De Koreaanse Slet | 14-04-17 | 16:43

-weggejorist-

schneeuwwitje | 14-04-17 | 16:32

Dictator Kim mag voor de laatste keer met Pasen zijn eitjes gaan zoeken?

Jan, Leiden | 14-04-17 | 16:12

Haha, de Trumpolina's helemaal van het padje af en kortsluiting in het toch al niet ruim voorhanden zijnde breintjes.
www.youtube.com/watch?v=z4uivPpzCGo

plaszak | 14-04-17 | 16:05

Even voorop gesteld, het is niet fijn om een Noord Koreaan te zijn!

Dit is echter een interne zaak. Het is aan de bevolking om dat op te lossen. Buitenlandse inmenging zal eerder negatief uitpakken.

Een tijd geleden sprak ene heer Putin(vreselijke eikel, maar dan wel een hele slimme eikel) over "the balance of power."
Dit lijkt gek genoeg de beste oplossing. Er is normaal gesproken weinig wens en belang tot een bijna totale vernietiging van het de mensheid.
De gedachte dat onderlinge dreiging nodig is om totale overheersing te voorkomen is niet vreemd en kan bijdragen aan een vorm van "wereldvrede."

Dit "werkt" ondertussen al sinds de tweede wereldoorlog zo.

Deze Kim dynasty denkt ook zo..
In feite is het wapenprogramma van Noord Korea een logisch gevolg van deze gedachte.
Fucken met nuke's is normaal gesproken een vorm van peniszwaaien. Even laten zien dat je een mannetje bent en voor de rest verder met het dagelijks leven. De buurman weet dat hij niet met jou moet fucken.
Noord Korea is hier al vele jaren meester in maar uiteindelijk is die eerder genoemde "balance of power" daar al vele jaren aan de gong doormiddel van een wereldberoemde grens waar het ook niet veel verder gaat dan peniszwaaien.
Zolang Kim geen aanval pleegt moet je hem met rust laten.
Zo'n megalomane idioot mag dan wel gelijk hebben als hij de MOAB niet meer dan een rotje vindt, hij beseft heel goed dat zijn vuurpijl uiteindelijk meer gaat kosten dan het op kan leveren.

In de praktijk gaat het momenteel eigenlijk best goed in die regio. Met Nukes spelen is niet heel vreemd op deze wereld en het is ook een serieus uitdagend natuurkunde experiment. Op mensen testen is al zeer lang geen onderdeel meer van dit plan. Na japan wist men meer dan genoeg..

En dan hebben we USA, fuck yeah..
Schijnbaar heeft Trump het briljante idee om Noord Korea te straffen voor het peniszwaaien en daarmee de balans te verstoren.
Daar heeft de USA ervaring in en is uiteindelijk nul keer verstandig geweest.
Ik ben er bij deze van overtuigd dat het deze keer nog onverstandiger is..

eigen-mening | 14-04-17 | 16:05

Wol | 14-04-17 | 10:02
Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 10:02
Nope, NK heeft inderdaad raketten (met een niet echt hoog aangeschreven track-record) en inderdaad kernwapens.
Die twee combineren is echter een complete klasse hoger. De kernkop klein én betrouwbaar krijgen is een gigantische uitdaging en schijnt te zijn waar de komende test om draait.
.
De landen om NK heen staan nu dus voor een keus: oorlog voeren met iemand die kernwapens heeft maar ze niet effectief kan inzetten of wachten tot hij ze wel kan inzetten en dán oorlog voeren. Linksom of rechtsom moet NK er een keer aan geloven, of je nou zin hebt in oorlog of niet. Kies dan verstandig en val binnen nu de nukes nog niet effectief kunnen worden ingezet, scheelt een hoop mensenlevens want reken maar dat als ome Kim een nuke heeft die wél inzetbaar is, hij idioot genoeg is om dat ding ook daadwerkelijk in te zetten!

Rest In Privacy | 14-04-17 | 16:04

Maar wat vinden de anti Trump's (van Rossum)en reaguurders nou wel een gepaste oplossing dan?
Denk er over na wat het met de buurlanden van NK doet in de wetenschap dat NK een arsenaal aan kernwapens in zijn bezit heeft en daarnaast een raket ontwikkeld voor op de midden/lange afstand wat China,Japan en Zuid Korea kan raken?
En daarnaast nog wat jaren doormodderen met Kim zoals Obama deed zeker. Dan kan er wel eens een ICBM in het verschiet liggen voor de USA om zich druk over te maken?

Het conflict met NK is al veel te lang op zijn beloop gelaten door Bush en Obama.

Er is geen diplomatieke uitweg met Kim, dat weet iedereen
Het is alleen verrekte jammer dat mafkees Trump stappen zet die ergens wel begrijpelijk zijn toch van Rossum?
Trump heeft gewoon de schijn tegen omdat "lijkt" op het verhaaltje van Bush over WMD's in Irak.

Sunburst | 14-04-17 | 15:35

hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 12:0
Wel als het de om de opa gaat van een psychopaat, die met erg gevaarlijk speelgoed bezig is. Niemand heeft de afgelopen jaren zijn vingers durven branden aan Un, maar is wel een probleem wat opgelost moet worden. Un was niet interresant voor BO en HCR omdat er te weinig privé te halen was voor hun, maar geloof me. DT heeft niet voor niets eerst Japan en China op de thee gevraagd.

corbiere | 14-04-17 | 15:34

Decennia piepen over Iran maar aan Noord-Korea werd niets gedaan.
Slim man!

Draak uit Brabant | 14-04-17 | 15:22

eindelijk iemand die snapt dat je met dat geouwehoer niks bereikt in sommige culturen

eriksweet | 14-04-17 | 15:18

Tijd om Noord Korea lam te maken, bombardeer het regiem uit de bunkers en kelders.

Helaas is niet in te schatten welke schade de kleinzoon van de zonnegod aan zal richten in Zuid Korea en Japan... DAT is het grote gevaar, he kaas.
Anderzijds niets doen lijkt mij haast onmogelijk daar NK steeds zwaardere wapens krijgt. Techniek jat men gewoon.
Niets doen dan weet je zeker dat de regio voor altijd gebukt gaat onder dreiging en blijft er een gerede kans dat ze op termijn een raket richting de usa jagen.

Beste zo snel mogelijk helemaal lam leggen maar wat zegt onze communistische vriend van Groen Links ervan? Jezus messias Klaver heeft natuurlijk papadag, dus woorden we niét wijzer van.

Moneytron | 14-04-17 | 15:09

Gelachewoar
Oh en nog even dit; alles wat in de wereld gebeurd is allang van tevoren bedacht en uitgestippeld. Zo zijn er documenten opgedoken van de CIA uit 1982 om Syrië en daarmee Assad omver te werpen in het belang van Elitaire kliek. Welkom in de wereld die realiteit heet. Denk je soms dat dit niet de wereld zal beïnvloeden als Noord Korea wordt aangevallen.

Revolutionist1 | 14-04-17 | 14:57

Gelachewoar
Nee, maar ik kan je wel vertellen dat Alu-hoedjes steeds vaker gelijk hebben en krijgen.

Revolutionist1 | 14-04-17 | 14:48

@Leipniz | 14-04-17 | 13:56
Zo'n oorlog is vaak helemaal niet tegen een ander land gericht in beginsel.. in de kern begint zo'n oorlog vanwege binnenlandse motieven (zowel Hitler als de Japanse keizer kwamen met een reden tot die oorlogen).
Kern is dat machtsverhoudingen in de hele wereld aan het verschuiven waren als gevolg van onder andere de industriële revolutie - dat speelde zowel in Duitsland, het toen nog Britse Rijk, de VS had al veel uitgevochten in hun burgeroorlog - maar dat was feitelijk ook het geïndustrialiseerde noorden tegen het in zekere zin veel meer feodale zuiden en Japan zal waarschijnlijk soortgelijke krachten hebben gekend. Het werd moeilijker om met land geld te verdienen en een (land)adel stond onder druk, daar waren industriëlen als invloedrijke groep bijgekomen, maar die dus qua arbeidsverhoudingen nog steeds profiteerden van dus feitelijk feodale privileges van de landadel, en die ter discussie werd gesteld dus in toenemende mate door georganiseerde arbeiders in de steden en onvrede op het platteland (ook vaak de verhouding feodale verhoudingen).
Hitlers beweging bijvoorbeeld had een sterke socialistische stroming, maar gegeven dat het ongeremde kapitalisme was geëindigd in de 'grote depressie' volgend op de beurskrach van 1929, was het politieke spectrum op links dus de communisten en rechts de socialisten - kapitalisme, waar de mensen die na 1929 nog bezit hadden zich nog het meest in konden vinden, was niet meer democratisch te legitimeren - maar ze hadden nog wel macht. Wat er toen feitelijk gebeurt is, is dat er welliswaar grote verschillen waren tussen (nationaal-)socialisme en dus de 'gevestigde orde' - maar dat antisemitisme in alle lagen van de Duitse bevolking voorkwam. De stroming van Hitler (met de meest antisemitische elementen) heeft het op een akkoordje gegooid met dus die 'oude macht' (die dus sowieso al onder druk stond) en tijdens de 'nacht van de lange messen' zijn de belangrijkste socialistische kopstukken letterlijk vermoord. Vervolgens had men een 'zondebok' (hoe gevaarlijk die manier van denken dus is.. ) en hoefde men het over sociale of maatschappelijke hervormingen niet of veel minder te hebben (feitelijk het opgeven van deels historische privileges door een ietwat achterhaalde klasse, naast industriële revolutie was er daarvoor ook al de verlichting geweest).
Nou kon Hitler ook niet wegkomen met de beloften die hij het volk had gedaan (of dus de 'socialistische stroming' ) en er bleef oa hongersnood - uitweg was uiteindelijk een oorlogseconomie. En zo kwam uiteindelijk onder valse voorwendselen (Gleiwitz incident en.wikipedia.org/wiki/Gleiwitz_incide... en door Goebbels verzonnen geweld tegen een Duitse minderheid in buurlanden dus de Tweede Wereldoorlog tot stand - enige reden dat we dat weten is de Nurnbergprocessen.. van de Vietnam oorlog weet niemand wie het eerste schot gelost heeft om maar iets te noemen.. ).
Maar dat wil dus niet zeggen dat het Britse Rijk (ook al zette geen enkel Duitse soldaat voet op Britse bodem - muv de Kanaaleilanden) en geen Japanse soldaat voet op Amerikaanse bodem, dat niet die landen er ingrijpend en blijvend door veranderd zijn. Voor het eerst waren daarvoor gemarginaliseerde minderheden en vrouwen nodig in allerlei functies, die daarvoor ondenkbaar waren geweest. En ook allerlei structuren die een elite daarvoor gesloten maakten werden in een rap tempo geslecht (IQ-testen werden voor het eerst gebruikt om snel mensen te selecteren die in het leger leiding konden geven - daarvoor bepaalde je afkomst dat.. ). Vierjarige opleidingen en diploma's had men geen tijd voor - en toch werd er meer bedacht en voor het eerst succesvol toegepast, dan ooit tevoren. Na de oorlog werd in het VK bijvoorbeeld gezondheidszorg voor het eerst algemeen beschikbaar. Dat zijn allemaal zaken, die het moeten winnen van dat conflict bewerkstelligd hebben (de mensen die daarvoor de touwtjes in handen hadden, konden kiezen tussen laten vieren of overheerst worden.. ook betaalden zij vaak de rekening financieel van dat conflict uiteindelijk - maar ze hoefden dus niet naar het front over het algemeen - en het alternatief was dus alles verliezen).
Zo'n oorlog begint dus niet met (soms extern) wapengekletter en als het wapengekletter eindigt, dan is de wereld dus ingrijpend veranderd (ook al zou er nooit op eigen grondgebied gevochten zijn - en heeft een deel van waar het onderliggende conflict in zat, nooit aan geweld blootgestaan - hooguit de dreiging van geweld/overheersing). En het is ook nooit Hitlers bedoeling geweest (en dus de elite die hem ging steunen uit eigenbelang) om zaken op Duits grondgebied uit te vechten (maar het was feitelijk wel een binnenlands conflict, met binnenlandse belangen) - pas later kwam die oorlog 'thuis' met dus bombardementen en later grondoffensieven.

nickolaas | 14-04-17 | 14:47

Revolutionist1 | 14-04-17 | 14:19

heb je wel genoeg alu folie in huis voor de pasen?

gelachewoar | 14-04-17 | 14:40

-weggejorist-

Revolutionist1 | 14-04-17 | 14:19

Stijlicoon | 14-04-17 | 13:31
Voor Zuid-Korea en Japan is er natuurlijk heel veel aan de hand. De gevolgen van een preventieve aanval kunnen heel groot voor die landen zijn.

Simon_GS | 14-04-17 | 14:17

Moet Trump wel eerst een muur van 10 meter dik en hoog aan de grens met z Korea neer zetten

Anders rennen er 2 miljoen Noord Koreanen binnen.

joppo0 | 14-04-17 | 14:06

@mezelf | 14-04-17 | 13:49
Dat dachten ze ook van Irakezen en hun dictator.. ik hoop niet dat je dat 'Mission Accomplished'-spandoek al naar de drukker hebt gestuurd.. en dan nog - eenwording tussen Oost- en Westduitsland dus ? Val van het ijzeren gordijn.. ? Wat maakt het dat je denkt dat dit een 'simpel proces' zal zijn ?(dat gevoel houd ik toch over aan je post)
Strikt genomen heeft Noord-Korea toch een flinke legermacht, kernmacht bovendien en veel bedrijven hebben met name arbeidsintensief en soms repeterend werk op ICT-gebied uitbesteed naar Noord-Korea (vaak dus via onderaannemers) - maar het kan best zo zijn dat in bekende producten die je gebruikt in die zin deels Noord-Koreaanse programmacode zit, net als dat ze veel werk voor animatiefilms hebben gedaan lang (oa Disney). Het is niet dat ze daar niet of minder intelligent zijn of iets dergelijks.

nickolaas | 14-04-17 | 14:00

Ik heb liever dat die een bom op Merkel mikt, die is heel wat gekker als ome Kim.

GerMonster | 14-04-17 | 13:59

-weggejorist-

clitlikker | 14-04-17 | 13:56

Het probleem is dat de westerse landen weliswaar nog altijd geloven in oorlog als een uiterste vorm van diplomatie - maar dat hun legers niet meer de 'mindset' hebben om de grote woorden kracht bij te zetten.
Als beschaafde landen accepteren we grote aantallen militaire doden niet meer. Ingezet wordt op een "cleane", van afstand bestuurbare oorlog, met drones, raketten en bommen en de soldaten op veilige afstand van de vijand.

En dat is nu juist hoe je van een land als Noord-Korea NIET wint.
Vergelijk het met de situatie in de zomer van 1945, toen Japan op de knieën gedwongen was, maar iedereen besefte dat de verovering van het vasteland een zeer zware klus zou worden, moeilijker nog dan de verovering van Nazi-Duitsland.
Waarom? De mentaliteit van de Japanners verschilde hemelsbreed van die van hun westerse tegenstanders. Waar een Amerikaanse en Duitse soldaat het eigen leven veel waard acht en in een terugtrekking geen nederlaag ziet, waren de japanners bereid om zich voor vaderland en keizer dood te vechten.
Dan krijg je een situatie waar één bloedfanatieke verdediger evenveel waard is als een dozijn aanvallers, die feitelijk alleen maar hun beroep uitoefenen. De bloedige strijd om elk klein eilandje voor de Japanse kust te veroveren bewees dat - en maakte dan men besefte dat een invasie van het vasteland een waanzinnige onderneming zou zijn.

Het vervolg is bekend: de "oplossing", atoombommen op twee Japanse steden, met honderdduizenden onschuldige doden ten gevolge, mag met recht de grootste oorlogsmisdaad van geallieerde zijde heten, misschien met uitzondering van de bombardementen op Dresden.
Maar het tekent het dilemma van Truman in 1945: doorgaan met de invasie en honderdduizenden Amerikaanse doden riskeren - of datzelfde aantal "opofferen" als Japanse burgers?

Het antwoord op dat dilemma is richtinggevend gebleken voor elke oorlog die sindsdien gevoerd is. Willekeurige burgerdoelen worden niet meer geschuwd, als dat eigen soldatenlevens kan sparen. Zoals de Britse oorlogsmisdadiger "Bomber" Harris zei: "De bevolking van een complete Duitse stad is minder waard dan een enkele Engelse soldaat." Het resultaat van die perverse gedachtegang was het bombardement van Dresden.

Terug naar Noord-Korea.
De beslissing om een oorlog tegen dit land te beginnen is even simpel als een druk op de knop, en de commando-centra op de Amerikaanse vliegdekschepen lijken op game-centres, waar geavanceerde computerspelletjes gespeeld worden. Alles op veilige afstand van het strijdtoneel, want het thuisland accepteert geen Amerikaanse soldaten in lijkzakken meer.

Maar in tegenstelling tot Japan in 1945 is Noord-Korea geen geïsoleerd gebied. Japan kon feitelijk niets meer dan zich zelf verdedigen, was verstoken van alle aanvalskracht. Maar Noord-Korea houdt het Zuiden in een wurggreep. Seoul ligt bijna tegen de Noord-Koreaanse grens aan, en is een ideaal doel voor conventionele of nucleaire wapens.
Trump kan wel zijn eigen strijdkrachten beschermen, maar onmogelijk de burgers van Seoul. Als hij werkelijk een aanval op Pyongyang overweegt, redeneert hij feitelijk als Truman in 1945, die de bevolking van Hiroshima en Nagasaki opofferde voor zijn eigen politieke belangen. Wil hij zo de geschiedenis ingaan, als de Slachter van Seoul?

Mocht dat gevaar afgewend kunnen worden, Seoul ontkomen aan een vernietigende NK-aanval, dan is hij er nog niet, dan zullen er grondtroepen aan te pas moeten komen. Met de verloren oorlog in Vietnam nog relatief vers in het geheugen zullen de Amerikaanse generaals daar niet om zitten te springen: landstrijdkrachten inzetten tegen een bloedfanatieke, door en door geïndoctrineerde vijand, die bereid is voor elke vierkante meter land te vechten en te sneuvelen.

Wil Trump wellicht China het vuile werk laten opknappen? Dat zou zijn "chocoladetaart-bezoek" aan Peking verklaren, en zijn vriendelijke woorden voor het regime na al zijn eerdere anti-China retoriek.
En - perverse gedachte - het zou China niet slecht uitkomen als Zuid-Korea, een grote economische concurrent, van de kaart geveegd zou worden door een door de US gestarte oorlog...

Leipniz | 14-04-17 | 13:56

@mezelf | 14-04-17 | 12:10
Dat boek was trouwens Goldfinger (1959) van Ian Fleming (met daarin dus het gelijknamige personage.. paar jaar later is dat boek dus verfilmd: "Over the years, Goldfinger has become known as the gold standard [..] for Bond movies: so much so that the “Bond formula” is essentially based around this movie." www.007museum.com/goldfinger.htm ).
Zo'n Noord-Korea past ergens ook dus nog wel in dat beeld uit die tijd, uit die boeken.. (ergens oppervlakkige gelijkenis en fictie, maar toch.. veel 'actueler' zo lijkt als in de jaren '90 toen ik ze las).

nickolaas | 14-04-17 | 13:50

Een oorlog tegen Noord Korea is binnen een tot twee weken volledig afgerond.I.t.t. lieden behept met een achterlijke Islamitische cultuur willen de Noord- Koreanen namelijk wel bevrijd worden om daarna zich te kunnen herenigen met Zuid-Korea. Het regime is op angst en terreur gefundeerd. Elimineer een paar poppetjes en het hele systeem dondert daar in elkaar.

Kikero | 14-04-17 | 13:49

Nog geen half jaar geleden: "Met oorlogshitser Hillary wordt het World War III."
"Trump gaat eerst binnenlands orde op zaken brengen!"
Gewoon even een observatie voor mensen met een slecht geheugen.

Stormageddon | 14-04-17 | 13:36

Kom er maar in met je 3e wereldoorlog! Gelukkig hebben de Nederlanders, anders dan in de jaren-30, de dreiging op tijd zien aankomen en flink geïnvesteerd in het eigen defensie apparaat.
O, wat zegt u.... niet?...

Rest In Privacy | 14-04-17 | 13:33

Trump doet precies wat hij moet doen. En dat doet hij goed.

Zolang Trump de Russen en de Chinezen niet te veel tegen de haren in strijkt, is er weinig aan de hand. De Russen weten donders goed dat een nucleaire oorlog voor iedereen catastrofale gevolgen heeft en zullen daar dus niet aan beginnen. De Chinezen zijn inmiddels zover dat ze zelf eigenlijk ook wel klaar zijn met Noord-Korea.

Zowel met de Chinezen als met de Russen is de Trump administration gewoon in gesprek. Wat de media er verder ook van maken, Xi Jinping was bij Trump en Tillerson zat met de Russen aan tafel. Een bombardement op een vliegveld in Syrië veranderde daar niets aan.

Stijlicoon | 14-04-17 | 13:31

kernwapens zijn alleen voorbehouden aan de Amerikanen? Trump rommelt de wereld een oorlog in die niemand wil en alleen maar gevoed door zijn ego. Wat een zieke wereld...

ILF2 | 14-04-17 | 13:28

Geen probleem met een MOAB op Kim, je kan er maar van af zijn. Alleen hoop ik wel dat China de afzetting van die Kim medefaciliteert. (lijkt het wel op)

DeEeuwigeZwitsal | 14-04-17 | 13:27

Mensen zitten altijd maar te foeteren op Trump.... maar wat dan? Gewoon die gek in Korea een kernraket (langeafstand) laten bouwen waarmee hij Japan en de VS kan raken??? Met zo'n dictator valt gewoon niet te praten... zie ook Chamberlain in de tweede wereldoorlog.... kletsen en de zogenaamde dialoog hebben alleen maar tot gevolg dat dit soort Koreaans heerschap straks echt een vernietigende oorlog kunnen voeren...

oh nee niet weer | 14-04-17 | 13:08

verlangnaaranders | 14-04-17 | 13:02

The borrower is slave to the lender.

sweet_as | 14-04-17 | 13:05

De helft van Amerika is opgekocht door de Chinezen, alle fabrieken staan nu in China, ze komen triljoenen te kort, dus gaan we maar lekker oorlog voeren.
Die Chinezen hebben die Trump gewoon laten lullen tijdens zijn geweldige aanval op Syrie tijdens het toetje.
Daarbij hebben de Chinezen geen ruzie met niemand terwijl Amerika met iedereen geloof ik ruzie heeft.

gatito | 14-04-17 | 13:03

Wat toevallig... het enige land dat geen schuld heeft bij de IMF...

En jaren geleden was die al voorspeld... Libie, Syrie en nu Noord Korea...

Logisch

En Trump... een puppit ipv een leider...

verlangnaaranders | 14-04-17 | 13:02

Nederland speelt een belangrijke rol in dit conflict!

Ruim 20-25 jr geleden had Urenco de Pakistaanse kernfysicus Khan in dienst die vervolgens geheim nucleaire technologie mee nam naar Pakistan. Pakistan kon aan de hand van de ultracentrifuge techniek eigen kernbommen maken. Pakistan verkocht dit door aan o.a. Noord Korea.

Kim Il-sung (de opa van de huidige Kim Jong-un) begon met het meerjaren plan ter ontwikkeling van kernwapens om zich te beschermen tegen S. Korea en de US. Maar deze plannen werden door de gehele wereld niet echt serieus genomen. Vervolgens werd mede met hulp van China (!) en onder Kim Jong-il (de vader van de huidige leider) de ontwikkeling i.e. hoger tempo opgevoerd. Ook nu deed de wereld weinig, terwijl heel de wereld wist dat China stiekem de technologie leverde. De wereld keek liever de andere kant op omdat men dacht dat het zo'n vaart niet zal lopen, maar ook om de handel met China niet te verstoren. Daar heeft de huidige Kim Jong-un flink van geprofiteerd... en nu lijkt het bij iedereen het besef te zijn ingedaald dat we veels te laks waren naar N. Korea en China toe!

China levert momenteel technisch materiaal voor ICBM-raketten. Ipv keiharde maatregelen tegen China doen we gewoon niks omdat we handel drijven met China. Dan moeten we niet vreemd opkijken dat het nu uit de hand loopt!

MRF2739 | 14-04-17 | 12:56

@Eppo | 14-04-17 | 12:48
Ben ik echter wel benieuwd naar jou oplossing? Afgaan op de redelijkheid van NK? VS haten is altijd zo gemakkelijk.

DerUnterMensch | 14-04-17 | 12:51

De yanks denken nog steeds de wereldbevolking tot rede te kunnen brengen met grof geweld en verwoesting. Buiten Japan is het verder overal mislukt tot nu toe.
Verstandige en duidelijke politieke omgang met dictators is wellicht nog een leerdingetje..

Eppo | 14-04-17 | 12:48

Overigens, als je nou naar het filmpje van bij Pauw kijkt zie je weer een hele andere invalshoek. Het probleem is niet bij Trump maar bij zijn vele voorlopers en Trump / de VS is nu wel genoodzaakt in te grijpen omdat zijn voorlopers het zo ver hebben laten komen. NK zou nu, of heel snel de mogelijkheid krijgen om Kernwapens op de VS in te zetten en dat kan de VS (onder welke president dan ook) niet toelaten. De laatste keer dat we er nog fatsoenlijk vanaf hadden kunnen komen was door tijdens de machtswisseling in NK enkele jaren geleden actie te ondernemen (Ten tijden van Obama). Samengevat het verhaal van bij Pauw.

Het Trump gehaat lijkt dus weer weinig inhoudelijk onderbouwd te zijn.

DerUnterMensch | 14-04-17 | 12:44

-weggejorist-

bijna_raak | 14-04-17 | 12:44

@Lewis Lewinsky | 14-04-17 | 12:17
Als ik kijk naar 'Den Haag', dan heeft het sinds de jaren '90 toch wel wat slagen gemaakt.. (als je Wim Kok of leden van zijn kabinet bij wijze van spreken een waarheidsserum zou toedienen, dan zouden we denk ik tot 2020 in een soort 'saloon fight' met elkaar verkeren in dit land.. de wereld die men toen nastreefde, dat is toch wel een stuk ten goede gekeerd denk ik.. ).
Het is landen die minder goed gestuurd hebben (kijk naar het VK - en het probleem zit hem vooral in het zuiden, in Schotland en Noord-Ierland heeft men in veel opzichten al betere keuzes gemaakt), waar men dus veel ingrijpender met dus zaken geconfronteerd wordt (men is vrij abrupt gestopt met wat feitelijk 'plan A' was voor de Conservatieven - zeg het neoconservatieve beleid van George Osborne - en de plannen van May die daarvoor in de plaats kwamen, zouden hier de PvdA niet misstaan - als zij over wat heilige huisjes hadden kunnen heenstappen, net als de conservatieven daar dus). Nu is de vraag nog wat er van May's 'meritocratie' terecht komt, zolang 'Brexit' alle aandacht opeist.. maar ik vind de analyse een hele goede (als ze dat meteen gedaan hadden, hadden ze die hele Brexit niet gehad en daar ook niet dus nu alle aandacht naar uit hoeven laten gaan.. maar ja, een elite die zichzelf ter discussie stelt ligt niet zo voor de hand.. dat is wat meritocratie feitelijk is nu, en het voornemen dat voor de toekomst in ieder geval weer beter te gaan regelen - als plan, uitvoering kan dus best weerbarstiger zijn). Maar je ziet het op meer plaatsen, feitelijk doen ze in Saoedie Arabië op dit moment hetzelfde (onder grote druk dus ook en de vraag is of het op tijd resultaat oplevert - maar ik zie ergens ook wel overeenkomsten tussen beleid dat eigenlijk ook pas heel recent is ingezet).
"Speech - Britain, the great meritocracy: Prime Minister's speech" www.gov.uk/government/speeches/britai...
"The Saudi economy: ‘With great challenges come great opportunities’" www.arabnews.com/node/1082066/business...

nickolaas | 14-04-17 | 12:35

Waes gaat dat vanavond om 20.30 u oplossen.

whetherthouwouldbe | 14-04-17 | 12:33

Ja, we weten nu wel dat Geenstijl 'lame duck' Trump een ontzettend slechte politicus vindt. Werkelijk zó slecht, dat hij de verkiezingen in de VS won, terwijl de koene ridders van Geenstij... ik bedoel Geenpeil nog geen kwart zetel wisten te behalen. Toch wel knap, ondanks maanden campagne hier, en die miljoenen unieke bezoekers. Overigens gaven die Josti-kandidaten al blijk van de enorme mensenkennis van Bart Nijman, als politiek analyst kan hij er gewoon niet naast zitten.

Maar goed, een beetje repeterend om dat hier en in iedere redactietweet te herhalen, daar hebben we Joop al voor.

Zware Guy | 14-04-17 | 12:31

“besloot dat hij de Chinezen (waar hij al jarenlang op loopt te haten) ineens een tof volk vindt.” Nou volg ik niet elke uitspraak van de heer Trump maar als ik me niet vergis 'haat' hij vooral op het feit dat heel veel industrie vanuit de VS naar China is verplaats, en wilt hij dat terug halen. Dat is echter iets totaal anders als China of het Chinese volk haten.

Dit heeft dus erg veel weg van een stroman. Maar goed, alles om maar op die man te haten, nietwaar? Dat is, als mijn idee over war Trump zoals heeft gezegd over China inderdaad klopt. Nogmaals, ik volg niet al zijn uitspraken. Maar het zou dan wel weer mooi zijn als Van Rossem met bronnen komt voor die haat richting China / het Chinese volk. We zijn hier niet in de linkse kerk waar feiten er niet toe doen.

Verder over de inhoud. NK is al jaren een broeiend nest en tijdens het presidentschap van Obama is het ook een keer heel kort bij een mogelijke oorlog gekomen (Het probleem met NK dat je eigenlijk totaal niet weet wat je van dat land kunt verwachten, hoe kort we toen bij oorlog zijn gekomen weet dus eigenlijk ook niemand). In die tijd zijn er ook heel veel oefeningen gedaan in de buurt van NK wat NK als een 'provocatie' zag. Toen echter weinig kritiek op Obama, maar nu het Trump is, nu is het ineens enorm slecht. Het is moeilijk aan te geven wat de tactiek is (volgens sommige is die er niet, dat betwijfel ik). Mogelijk is het een soort blufpoker.

DerUnterMensch | 14-04-17 | 12:27

Regime change in Noord Korea, mij best. Zolang het met goedkeuren van China en Rusland is.

His Lordship | 14-04-17 | 12:25

Kan deze actie Amerika niet geheel los zien van een ander geopolitiek schaakspelletje wat er gespeeld wordt, namelijk de aspiraties China om geheel de Chinese Zee binnen de directe invloedsfeer China te harken.

william7055 | 14-04-17 | 12:24

En niemand die medelijden heeft met het volk van Noord Korea.
Het zal je maar gebeuren om geboren te zijn in dat land. Tientallen jaren onder de knoet van dat vreselijke regime en dan tenslotte VS-bommen op je hoofd krijgen.
Het gaat hier wel om miljoenen N-Koreaanse MENSEN hoor!

Zoals die meneer bij Pauw ook al zei; de wereld heeft jaren lang helemaal niets gedaan. Het land armer en armer gemaakt door sancties maar wel toestaan dat er N.Koreanen in Europa werken die hun geld naar het thuisland sturen. (En dat is natuurlijk maar één voorbeeld).

WIE stopt in vredesnaam deze oorlogswaanzinnigen in N.Korea EN de VS. Zet de leiders van N.Korea en de VS maar samen in een vechtkooi en laat de bevolkingen met rust. Want DIE gaan de prijs betalen.!

Lupuslupus | 14-04-17 | 12:22

Ik stel voor dat het voltallige kabinet niet de drie van breda maar de 4 van den haag met spoed naar N-korea vertrekken om zoals we van rutte eerder 1 keertje gezien hebben om krachtige taal en daarzo maatregelen te treffen tegen jongetje Un.

Koeienflat | 14-04-17 | 12:21

@nickolaas | 14-04-17 | 12:11
Thx. In Den Haag heerst echter complete stilte :)

Lewis Lewinsky | 14-04-17 | 12:17

@Lewis Lewinsky | 14-04-17 | 12:07
Ik had toevallig Amerikaanse zenders op toen het 'breaking' ging - op CNN en Fox was dit echt toch wel een dingetje..

nickolaas | 14-04-17 | 12:11

Tjah, nu zie je pas echt de gevaren van het kiezen
van een complete ididoot tot president
van het machtigste land ter aarde.
@hotmint | 14-04-17 | 11:29
Ik verwonder me erover hoe boeken die ik en mijn middelbare schooltijd las voor mijn lijst, toch een beetje tot leven aan het komen zijn.. zelfs 'populaire fictie' - als ik Trump voor zijn 'gouden wand' zie staan op Mar-a-Lago of foto's zie van dat appartement in New York.. dat haar.. de beetje stereotype vrouwen.. een bodyguard met een bolhoed ontbreekt er eigenlijk nog aan.
Overigens schijnt zijn smaak qua bouwen onder 'dictator chic' te vallen: "Trump’s Dictator Chic - I wrote a book about autocrats’ design tastes. The U.S. president would fit right in." www.politico.com/magazine/story/2017/0...
Andere boeken die ik las en waar ik toch wel elementen van terug lijk te zien: "The Great Gatsby" - leek toen ik het las in de jaren '90 toch wel een gedateerd verhaal - maar vrij recent nog is het opnieuw verfilmd.. en net als bijvoorbeeld 'The Catcher in the Rye" is een elite die in verval is toch wel een heel dominant thema.
En hier in de panelen ben ik volgens mij de enige die nooit gas terug heeft genomen in kritisch zijn over die man (ook niet tussen zijn verkiezing en de inauguratie). Sommige zaken kan je echt wel een beetje inschatten van tevoren.. en misschien ben ik inmiddels wel blij dat zijn dochter daar zit (en van dat presidentschap een familieaangelegenheid maakt, naast het oligarchische karakter dat het eigenlijk al heeft - wat beide sowieso eigenlijk onwenselijk is.. maar als het hier en daar een 'ongeluk' voorkomt - maar de grotere ontwikkeling zal dus wel een beetje gaan zoals dat gaat.. maar wat de 'status quo' daarvoor was en de richting waarin het gaat was sowieso ook niet houdbaar naar mijn inzicht, feitelijk was de situatie met Clinton denk ik ook niet heel veel anders geweest - wat op dit moment de dominante stroming is, daar komen mensen met toch wel inzichten - een Lincoln of een Ghandi - naar mijn bescheiden mening niet doorheen, daarvoor moet dus de bestaande orde eerst nog wat harder falen en conflicten nog iets groter worden, waardoor dus mensen die op dit moment een relatief a-moreel systeem in stand houden in een omgeving komen, waar ze dus haast per definitie geen controle over kunnen houden.. daar heeft dus een man als Trump als voorbeeld echt te beperkte vaardigheden voor - en met hem feitelijk ook de oligarchie eromheen - en met hem zijn er dus vele voorbeelden de laatste jaren op het wereldtoneel verschenen).

nickolaas | 14-04-17 | 12:10

Ik heb zo'n medelijden met die mensen die daar geboren zijn.Begrijp niet dat je onder die omstandigheden nog een kind op de wereld zou willen zetten.

DeviousDick³ | 14-04-17 | 12:08

Het is enorm stil in Den Haag. Geen enkele policus weet iets te zeggen over de MOAB. Geen proportionele reactie van minpres. Geen Peggold die zegt: "Een MOAB is eigenlijk een hele grote betonschaar". Geen Bumor ("Ik werd vanmorgen wakker en dacht, hee, een MOAB"). Geen Klaver die zegt: "Waarom een MOAB op pappadag".

Helemaal niets. Complete stilte. Altijd een grote bek, maar nu even helemaal weg.

Onze politici staren als konijnen in de koplampen.

Lewis Lewinsky | 14-04-17 | 12:07

Gewinflipt | 14-04-17 | 10:45
Als ze een positief verhaal over Trump brengen dan houden de comments op met Hear, hear, en krijg je geen discussie.
Nu leggen we van alles uit aan de mensen die het nog steeds niet begrijpen.

corbiere | 14-04-17 | 12:04

@ medelmo | 14-04-17 | 11:46
Je hebt gelijk, het draait om de laag (lagen) achter het zichtbare poppetje. En toch had ik graag gezien dat beide kandidaten geschikter waren geweest voor de functie, al was het maar voor het plaatje.
Feit is dat het al een behoorlijke tijd op een climax afstevent, en daar hebben noch Trump noch Clinton het startschot voor gegeven.
Voor mij gaat deze oorlog(sretoriek) de boeken in als Cartman vs. Ronery Cartman.
En verder doet Europa er echt verstandig aan om twee protheses aan te schaffen en weer te leren lopen, afhankelijkheid van welke legermacht dan ook is je ook overgeven aan de politieke smerigheid die erachter verstopt zit.

Kouwe Kees | 14-04-17 | 12:01


Het is nu echt tijd dat NoordK. Aan gepakt gaat worden. Nu zijn het nog ducttape rakketten, straks niet meer. Dan is het bereik america, euopa en china.
Deze dictator is totaal onberekenbaar. En moet geen kernwapens in kombinatie met berouwbare raketten krijgen.
clitlikker | 14-04-17 | 11:48
Als ze willen gooien ze wel een bom met een lijnvliegtuig of brengen hem aan wal met een koopvaardijschip, heb je geen raket voor nodig. Nee het is de VS die op oorlog uit zijn. Je gaat toch niet op de 105 ste geboortedag van de grootvader en stichter van Noord-Korea met een vloot voor de kust liggen. Als iemand met gebalde vuisten voor me staat gaat hij tegen de vlakte, hopelijk zijn de Koreanen wijzer dan ik.

hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 12:00

@De Koreaanse Slet | 14-04-17 | 11:39
En het was diezelfde Bush die, nadat Irak in puin lag, begon te dreigen met het benoemen en aanpakken van de 'Axis of evil'. Hét startschot voor o.a. Iran en Noord-Korea om vaart te zetten achter hun atoomprogramma's. Tevens het moment waarop China en Rusland zich achter de oren begonnen te krabben.

atheïstisch stemvee | 14-04-17 | 11:49

-weggejorist-

clitlikker | 14-04-17 | 11:48

Kouwe Kees | 14-04-17 | 11:37 trump is 33e generatie en clinton 34e ..
Meer smaken had men niet .
De inner circle is niet zo groot als men denkt...
En nog belangrijker . slimme rijke mensen laten zich geen touwtjes aannaaien en als puppet gebruiken.
Alleen- de-genen !-die de politieke poppenkast gebruiken om het pleps te bespelen bepalen de beeldvorming.
De beslissingen worden elders genomen .....

medelmo | 14-04-17 | 11:46

gatito | 14-04-17 | 09:31
Beter luisteren naar de man, hij doet alleen wat hij beloofd heeft. Geen isolationisme, maar jezelf als land niet laten leegroven, zoals wij nog steeds doen, dat heeft hij gezegd. Niet oma een week in dezelfde luier laten liggen, en 20.000 euri's per gelukszoeker geen punt.

corbiere | 14-04-17 | 11:45

De Koreaanse Slet | 14-04-17 | 11:39
jezus slet, zijn we het voor een keer eens?

hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 11:42

BCage | 14-04-17 | 11:20

Islam is een ideologie, geen land. Wat ze in een ander land doen maak ik me niet meer druk om. Tenzij het invloed heeft om mijn land.

 

Iedereen die hierheen komt moet achterlijke achtergestelde ideologieën als islam, nazisme achter zich laten, dat moet gewoon een (van de) voorwaarde zijn om je hier te vestigen.

 

Islam staat (o.a.) voor het wijzigen van democratie naar sharia, dood aan ongelovigen, dood aan gematigde moslims, dood aan lgbt's, onderwerping van vrouwen, heel veel verplichtingen en heel veel angst. En dat is gewoon een feit.

 

Iedereen die dergelijke ideeën bewust aanhangt moet gewoon wegwezen. Simpel en fair.

 

Alle gebrainwashte moslims in NL die denken dat er een of andere "niet-salafistische islam" bestaat en geloven in een "gematigde islam" omdat ze hier in een Christelijk land kunnen doen en laten wat ze willen moeten geïnformeerd worden, en dan kunnen ze kiezen: geloof verlaten of wegwezen.

 

Er moet véél meer bewustzijn komen in Nederland waar islam voor staat.

hallootje kadootje | 14-04-17 | 11:41

omanders | 14-04-17 | 11:26 er is een oorlog gaande in de top , maar je moet het wel willen zien.( al voor de VS verkiezingen was dat het geval)
de verrassende uitingen daarvan zien we rondom de wereld.

medelmo | 14-04-17 | 11:40

Alles waar die Yanken bommen op gooien, resulteert in een stoom vluchtelingen. Eerst morianen en straks koreanen, het houdt niet op.

Tjemig | 14-04-17 | 11:39

"But but but... her emails... Benghazi... Clinton cash..."

"But but. Obama was black... he was a Muslim. He made all this mess."

Trump!!!!

Flikker toch op. Laat Noord Korea lekker zelfstandig imploderen. Als dit gebeurt zijn er miljoenen dode te betreuren van Korea tot Japan. Seoel kan met artillerie kapot geschoten worden om maar niet te beginnen over hun nukes.

Als ze nu miljoenen vluchtelingen zouden creëren. Hun eigen volk afslachten. Dan misschien. Maar we konden het toen al niet winnen. Dus nu ook niet. Dit doet me denken aan Bush. Die ging ook maar lekker los op Saddam. Ergens terecht maar we betalen nu nog de prijs.

De Koreaanse Slet | 14-04-17 | 11:39

RenHoek | 14-04-17 | 09:25
Trump doet of tracht precies dat te doen wat hij zijn kiezers beloofd heeft, niks meer niets meer minder. In het MO zal men nu wel iets meer nadenken voordat men nog een keer chemische wapens gebruikt. Is een kwestie van opvoeden.

corbiere | 14-04-17 | 11:38

@ hotmint | 14-04-17 | 11:29
Gelul, het rommelt al veel langer, al voor de presidentsverkiezingen stonden de touwtjes die de lieve vrede op aarde bijeen houden al op knappen. Ook onder mevr. Clinton was het een puinhoop geworden, veel te veel dubieuze zakelijk belangen met die Clinton Foundation. Zelfs als je geen Trump of Clinton had gehad, dan was er binnenkort ergens iets ontploft, de wereld kookt.
Of je nou de slang of de ezel aan de knoppen zet, je weet dat je vuurwerk krijgt. Het meest idiote aan alles (m.b.t. Amerikanse politiek) is juist de non-keuze die het volk kreeg voorgeschoteld, teringjantje, zo'n land en dan met twee van zulke kandidaten op de proppen komen..

Kouwe Kees | 14-04-17 | 11:37

Syrie en iran duurt nog ff. dus doen we Noord Korea vast helpen aan de centrale bank .....
Zijn de beleggers van bepaalde afkomst gerustgesteld.
Syrië blijft een probleem omdat Poetin zich niet neerlegt bij de NWO globalisatie.
Iran komt daarna en de globalisatie via bankensysteem is rond.
Agenda's nr 21 en volgend lopen op schema..... wat zeurt hier iedereen toch over kernwapens ,... Depopulatie heet dat ,,,volgens de agenda's nodig ter bestrijding van overbevolking ..... misschien een ander licht werpend op volksverhuizingen die plaatsvinden.
Pepe the frog ziet er prachtig uit in het bompak... die chaos kikker doet waarvoor hij is aangenomen .
First it has to be dark , before you can see the sun rise..
Gezellig pasen in midden aarde.

medelmo | 14-04-17 | 11:35

TheStef | 14-04-17 | 09:24
Met HCR hadden we nu al incidenten met Rusland gehad, als de Trump de schurkenstaten even rechtzet is prima, het kon noch HRC noch Obama een reet schelen, dat waren echte politici die zaten daar voor zichzelf, niet voor de bevolking. Trump ziet dat al langer als een serieus probleem vandaar eerst Japan en China over de vloer om wat dingetjes te bespreken, nl.de handel en de physopaat van NK Un.

corbiere | 14-04-17 | 11:33

Is Netflix begonnen met een Team America World Police serie ? Lijkt er sterk op.

Broeder | 14-04-17 | 11:29

"we allemaal last van krijgen als de bom barst in een regio waar al ruim een halve eeuw lang met touw en plakband een fragiele wapenstilstand bij elkaar gehouden wordt."
@artikel
Oh - nog even voor de mensen die dachten of denken dat een muur/ gesloten grenzen een goed idee is (beter dan bijvoorbeeld diplomatie.. ). Probeer dat eens met je huis (plak alle ramen dicht - en laat je boodschappen voor de deur neerzetten.. ) of voor mij part een schutting van 2m hoog rond de tuin.. voor het stukje dat zo'n muur - misschien onbedoeld - werkt, gaat de wereld buiten de tuin al na een vrij korte tijd verschillen van de wereld erbinnen, wat ook niet altijd in positieve zin is (wees voorzichtig met wat je wenst als het gaat om 'het bouwen van een utopia naar eigen inzicht', wat dus alleen kan functioneren door die muur.. ). De weg terug lijkt me een hele kostbare (kijk naar Oost- en West-Duitsland of voor mij part het voormalige Oostblok, de toen ontstane verschillen spelen tot op de dag van vandaag en het zal nog even duren voordat zoiets weer 'glad gaat lopen' - maar uiteindelijk dus het lot van iedere muur in de geschiedenis (en geen mens die op termijn zal denken dat het een goed idee was - over het algemeen zelfs niet de mensen die zo'n muur bepleit en gebouwd hebben.. ).
Wat als die muur gaat werken en bijvoorbeeld welvaartsverschillen, maar ook andere verschillen nog groter gaan worden dan ze al zijn ? Het is niet dat je dus achter zo'n muur veel invloed - wederzijds - kan hebben op het verloop der dingen vervolgens. Haast per definitie wordt dat dan voor een volgende generatie een groot probleem (groter dan het oorspronkelijke 'probleem' misschien wel was.. ).
Overigens laat men in bijvoorbeeld Israel bewust stukjes muur open.. en de muur met Gaza, waar ze dat niet doen, is net aan zijn zoveelste 'upgrade' toe - hij wordt nu 30 meter diep gemaakt (ik vermoed zo diep als de grootste sleuvenfrees die men kon vinden gaat.. ) en zo'n nieuwe 'upgrade' drukt inmiddels dik op de begroting van het land. En ze maken hem dus ironisch genoeg met gastarbeiders.. (want de kosten.. ). Het feit dat de economie daar, meer nog dan hier drijft op spotgoedkope arbeid (in de toeristenindustrie, de landbouw, bouwsector, bejaardenzorg, etc) - verandert die muur op zich niks aan.. of men zorgt dat ie niet helemaal sluitend is, of men nodigt die mensen uit om 'voor minder' te komen werken.. net als hier in de jaren '70. En dat zijn regeringen daar die rechtser en polulistischer zijn dan we ze hier vermoedelijk ooit zullen gaan krijgen..

nickolaas | 14-04-17 | 11:29

Tjah, nu zie je pas echt de gevaren van het kiezen
van een complete ididoot tot president
van het machtigste land ter aarde.

hotmint | 14-04-17 | 11:29

@ReneDeGelder | 14-04-17 | 11:20


Bekijk de link van Draaikolk | 14-04-17 | 09:12. Helemaal. Er is niet eens goed bekend wie er allemaal de macht in handen hebben.

omanders | 14-04-17 | 11:26

hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 10:55
China had er niet mee moeten bemoeien. Noord-Korea is een product van China. Als Amerika er niet mee had bemoeid dan was heel Korea een stalinistisch land geweest. Ja, de Amerikanen zijn tuig behalve in de 2e wereld oorlog natuurlijk..

Wasbakplasser | 14-04-17 | 11:24

Xirdalan 11 09
''alleen nog maar'' , diepe zucht.

luxeprobleem | 14-04-17 | 11:22

Het ligt allemaal iets anders natuurlijk. N-Korea doet al jaren wat het zegt. Het bluft zelden. Ze zijn een atoomarsenaal aan het opbouwen dat de VS direct kan raken. In die zin is het niet vreemd dat Trump zegt 'tot hier en niet verder'. Obama en voorgangers hebben dit jaren met de mantel der liefde willen bedekken.

Feit is wel dat Trump beetje te weinig nadenkt over gevolgen.

Billendoekje | 14-04-17 | 11:21

Ik weet het: ik ben een beetje dom, maar toch zou 1 kogel voldoende zijn om de baas van Noord-Korea uit te schakelen. We hebben 200 landen in de wereld met 200 geheime diensten, er gaat miljarden naartoe, en is er nou echt geen enkele geheime dienst die kim-jong-un kan neutraliseren? Hoe moeilijk kan het zijn? Met de technologie van tegenwoordig moet je toch 1 mannetje met 1 kogeltje het zwijgen op kunnen leggen. Waarom gebeurt het niet?

ReneDeGelder | 14-04-17 | 11:20

Hallootje kadootje | 14-04-17 | 09:18

Alles wat er tegen de islam gedaan is tot nutoe heeft het probleem alleen maar erger gemaakt. Irak, Afghanistan, Libië ...

Wat we hadden moeten doen is ... Niks. Laat ze er zelf een zooitje van maken, maar niet mee bemoeien. Het enige wat we hadden moeten doen is de grenzen dicht gooien.

BCage | 14-04-17 | 11:20

Oorlog begint in de lente of herfst dus het kan maar zo....

Kris | 14-04-17 | 11:19

Degenen die hier zo stellig beweerden dat we met Hillary een WOIII krijgen en met Trump niet, zullen na de afgelopen weken flink achter hun oren krabben.

eetvis | 14-04-17 | 11:18

@Xirdalan | 14-04-17 | 11:10


Nee, daar heb je ook ISIS.

omanders | 14-04-17 | 11:17

Bijzonder trouwens. Als je hier (10:17) zegt dat je hoopt op een gerichte actie van de seals om NK te onthoofden (ofschoon je daarbij vermeld dat je dit zonder onwaarschijnlijk acht), wordt je weggejorist.

Als oproept om een heel land van de kaar te nuken, is het kennelijk allemaal best prima.

Ik ga maar weer eens even wat anders doen.

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 11:16

@ hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 11:04
Het liefst niet afhankelijk van Amerikaanse of Russische troepen, zelfstandige slagkracht. Volwaardige partners. Goede afspraken om elkaar te hulp te schieten bij scenario's A t/m Z, maar dat is het hem nou juist. Oorlogen van tegenwoordig zit zoveel smerigheid achter (nog meer dan vroegah), zakelijke belangen, verdienmodelletjes, afspraakjes, egootjes, politiek binnenlands gewin.. proefballonnetjes all over the place. 'War never changes' is niet meer waar. War has changed, maar sommige effecten blijven wel hetzelfde.

Kouwe Kees | 14-04-17 | 11:16

Er zitten hier nogal wat Poetin-fanboys maar ze vergeten 1 ding: Poetin is een dictator die zijn binnenlandse tegenstanders uit de weg ruimt. Ex-KBG en een achtergrond die niet onderdoet voor Merkel de DDR strijdster.
DearMud | 14-04-17 | 10:57

Merkel = DDR strijdster?
Dictator Poetin? Gelukkig luistert Mark Rutte wel heel democratisch naar de uitkomst van een Oekraïne referendum. Ik weet niet of het je opgevallen is (EU, TTIP, oorlogen in Midden Oosten door het Westen, referendum boycotten en negeren) maar "dictator" is een erg relatief begrip.

Je kunt stemmen wat je wilt, maar de Deep State (de grote banken en multinationals) trekken gewoon verder aan de touwtjes van de VVD, GroenLinks, D66 (Pechtold met privéjet naar Oekraïne, weet je nog?), de PvdA enz enz.

Verder een leuk, lang en amusant epistel DearMud, maar het rammelt echt aan alle kanten.

Xirdalan | 14-04-17 | 11:16

Die rotzakken van Isis verbergen zich al jaren als ratten in die tunnels.
DearMud | 14-04-17 | 10:57

Nee, die tunnels zijn in Afghanistan, en daar heb je de Taliban en niet ISIS... *zucht*

Xirdalan | 14-04-17 | 11:10

Verder had Trump beloofd dat hij 'will bomb the shit out of Isis' en dat is wat hij doet. Dat heet oorlogvoeren.
DearMud | 14-04-17 | 10:57

Voorlopig heeft Trump alleen nog maar de Syrische luchtmacht aangevallen, een luchtmacht die strijdt tégen ISIS.

Xirdalan | 14-04-17 | 11:09

Korea was een 60 jaar geleden ook geen succes....
*Iets met ezels en stenen mompelt*

Undefined_variable | 14-04-17 | 11:08

Van rossum. Niet zo huilen

SicSeb | 14-04-17 | 11:07

15 April is het gangnam-time in Disneyland Korea. Het bami-regime bestaat dan tig jaar en wellicht wordt dat gevierd met een grote chocoladetaart en wat atoomvuurwerkjes. Het zijn roerige tijden.

Makro777 | 14-04-17 | 11:07

@Draaikolk | 14-04-17 | 09:12


Verder begint de Trump politiek een veel duidelijkere lijn te vertonen, wat iedereen hier ook lult.


NK Wil en gaat rakketten maken met een kernkop die de VS kunnen bereiken. Ze beschikken ook over chemische wapens. Trump heeft laten zien dat ie dat niet tolereert en dat hij zeer zware wapens niet schuwt.


Jezus. Het is Noord-Korea waar het om draait. DAT is de puinhoop die hij beweert te hebben geerfd van Obama.

omanders | 14-04-17 | 11:06

Toch zullen er velen zijn die liever de koreaanse bevolking zien creperen dan Trump een enorm succes te laten bereiken. Want stel je voor dat hij deze kliek hier weg zou kunnen krijgen!!!

Ko Ranzig | 14-04-17 | 11:04

@rickstick19 | 14-04-17 | 10:53
Oorlog in Irak was niet langslepend. VS is over Saddam heen gewaslt. De ellende begon pas daarna. Mede vanwege de toegenomen Iraanse invloed en ontstane machtsvacuüm vanwege geen deugdelijk plan B. Ook niet onbelangrijk: NK valt onder invloedssfeer van China, vindt China.

atheïstisch stemvee | 14-04-17 | 11:04

stoppen met die ongein en focus op echte problemen aub).
Kouwe Kees | 14-04-17 | 11:01
Juist , dus zo snel mogelijk met Rusland gaan praten en handelen en opgerot met die klote VS die oorlog als businessmodel hebben. Maar ja, ook wij zijn bezet gebied alleen leren we op school anders.

hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 11:04

Gevaarlijke ontwikkelingen. Naast de explosieve situatie in het Midden-Oosten nu ook een kruitvat in Oost-Azië. Waar is het mandaat van de Verenigde Naties? En de Paus straks maar weer op roepen tot vrede. Onschuldige mensen worden het slachtoffer en als die dan vluchten naar veilige plekken als ons land, moeten de grenzen dicht. Lekker makkelijk praten vanachter de PC.

Mannes | 14-04-17 | 11:03

Ja! En nog bedankt, Amerikaanse politiek! Voor de twee belachelijk inadequate presidentskandidaten die jullie naar voren hebben geschoven. Was er echt geen betere kandidaat te vinden? Ook onder Hillary was er pleuris uitgebroken, maar dan wat dichter bij de Europese grens (kuch oorlogsretoriek tijdens campagne richting Rusland, dubieuze zaken Clinton Foundation).
En laten we wel wezen, de komende tijd breekt er toch ergens de pleuris uit, met of zonder Cartman in Amerika. Ook voor Trump was het al duidelijk: We gaan een chaotische tijd tegemoet. Het rommelt te veel, en dan is iemand die de handschoen oppakt niet eens zo verkeerd. Maar ik schat Trump niet in als iemand die weloverwogen keuzes maakt, zo de wind waait zo waait mijn jasje, en ego boven alles. Een ijdele opperbevelhebber.
Fuck Amerikaanse politiek, in één ding heeft hij groot gelijk: Europa doet er verstandig aan, zeer verstandig, om weer goed te investeren in eigen leger. En kappen met nieuw leven te blazen in de koude oorlog, Rusland is niet de grootste van de huidige problemen (plus, dit is een uitvloeisel van voorsorteren op winst van Hillary. Het mens heeft niet gewonnen, stoppen met die ongein en focus op echte problemen aub).

Kouwe Kees | 14-04-17 | 11:01

En dat vinden Rusland en China allemaal maar goed?
En die Trump is trouwens ook al zo gek als een deur.
Eerst kruisraketten afvuren op Syrie om Rusland een waarschuwing te geven en nu dit weer.

komtdatschot | 14-04-17 | 10:59

Trump moet herstellen waar Obama schade heeft aangericht. Aangezien ome Bama vooral uitblonk in mooie praatjes en appeasement, gooit Trump het over een andere boeg en is hier succesvol in.
In de periode Obama zorgde zijn gebrek aan actie voor de opkomst van Isis, de hernieuwde aanwezigheid van de Russen in het Midden-Oosten, verdere agressieve landje (en zeetje) pik van de Chinezen, herfinanciering van Iran en hierbij de mogelijkheid tot nucleaire bewapening en een N-Koreaanse gek die hoe dan ook niet in te tomen is.
Trump heeft met de aanval in Syrië meteen laten weten dat Amerika een speler is waar niet mee valt te spotten. De Chinezen zijn nu bezig de Noord-Koreanen in te perken en de Russen roepen weliswaar wat maar durven niet zonder meer de confrontatie aan. Verder had Trump beloofd dat hij 'will bomb the shit out of Isis' en dat is wat hij doet. Dat heet oorlogvoeren.
Ik begrijp dat dit voor Nederland misschien moeilijk te begrijpen is, maar niet iedereen in de wereld is lief en soms moet je je woorden krachtig ondersteunen anders loopt men over je heen - zie Obama en zijn rode lijn.
Er zitten hier nogal wat Poetin-fanboys maar ze vergeten 1 ding: Poetin is een dictator die zijn binnenlandse tegenstanders uit de weg ruimt. Ex-KBG en een achtergrond die niet onderdoet voor Merkel de DDR strijdster.
Alternatief voor Trump (en de Nederlandse manier van doen) zou zijn: onderhandelen en appeasen, afwachten en zaken prijs geven, tot er een moment komt dat je niet meer terug kan en er een nucleair Iran, Noord-Korea en noem maar op tegenover je staat.
Die rotzakken van Isis verbergen zich al jaren als ratten in die tunnels. Wat is het alternatief, achterover leunen en roepen 'wat doe ju deran?' Nee, bom erop, weg met dat tuig. Eens en voor altijd laten zien dat er niet met je te spotten valt.
Kijk op kleinere schaal, kijk in Nederland hoe toegevendheid leidt tot een verpeste samenleving waarin degene met de grootste bek alles voor mekaar krijgt. Waar gastjes van 14 op straat de dienst uitmaken. Toon zwakte en ze grijpen hun kans. Geef ze een vinger en ze nemen je hele arm. Dit geldt op kleine en op grote schaal.
We hebben al genoeg Chamberlains rondlopen, altijd maar praten en onderhandelen, en uiteindelijk leveren alleen wij altijd in.
Zeik maar weer over de Amerikanen, maar zij hebben lef. Europa niet.

Rest In Privacy | 14-04-17 | 10:57

En dan zit je voor je studie net vier maanden in Seoul.. Ik hoop van harte dat het nog even rustig blijft hier.
Breinangst. | 14-04-17 | 10:54
Ik zou toch maar even naar het platteland gaan de komende dagen.

hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 10:56

"Men is te laat en had eigenlijk al veel eerder in moeten grijpen." Tja...
Wasbakplasser | 14-04-17 | 10:52
Klopt, toen die klote Yanks zich met de Korea oorlog gingen bemoeien, toen had de wereld in moeten grijpen en moeten zeggen " tot hier en niet verder", die hufters doen niets anders dan oorlog voeren. Tuig is het.

hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 10:55

@Draaikolk | 14-04-17 | 09:12


Wauw. Overigens, alweer wegkijken van het Westen. Dat is toch wel structureel.

omanders | 14-04-17 | 10:55

"Aldus The Dumbnald, de Idiot in Chief" een idioot blijkbaar met een IQ boven de 150 en die van een paar miljoen miljarden heeft gemaakt. Makes sense Van Rossem. Daarbij heeft hij een top kabinet bij elkaar geronseld maar Van Rossem luistert toch liever naar de ver links liberale new organisaties in Amerika.
-
De man bombardeert ISIS nadat hij zijn hele campagne lang dit heeft gezegd, is niet goed volgens van Rossem. Hij heeft altijd gezegd over Rusland, het is mooi als we kunnen opschieten met ze, zo niet, jammer dan.
-
Daarbij over China, de man is nog geen 100 dagen President met een zeer zwakke (Petro) Dollar en sluit een goede kolen deal met China, maar Van Rossem heeft liever dat hij meteen China een geld manipulator noemt zodat ze zichzelf nog harder in de problemen werken voordat hij de staatsschuld (die hij al 100 miljard omlaag heeft gebracht) aan kan pakken m.b.t. China.
-
Mensen hier ik hoop dat julllie je wat beter inlezen op Donald Trump dan Van Rossem. r/The_donald, 4chan pol zijn betere sources dan Van Rossem zijn crap aan te moeten horen of CNN.

Blackspyder | 14-04-17 | 10:54

En dan zit je voor je studie net vier maanden in Seoul.. Ik hoop van harte dat het nog even rustig blijft hier.

Breinangst. | 14-04-17 | 10:54

Mooi toch voor die mensen daar. Ik kan me niet voorstellen dat het zo'n langslepende oorlog wordt als in Irak of Aghanistan. Een paar goeie bommen op het hoofdkwartier van die knakker en de rest van het leger capituleert snel. Kunnen ze beginnen met wat maken van dat land. Als het nu niet gebeurt wanneer dan wel? Trump is de enige die stom genoeg is om een land binnen te vallen waar geen olie is.

rickstick19 | 14-04-17 | 10:53

@Wol | 14-04-17 | 10:17

Als je als land 'lid' bent van The Nuclear Club, dan heb je gewoon meer te vertellen in de wereld, zo simpel is het.

Verder heb je natuurlijk relatief rijke buurlanden (Japan, Zuid Korea) die 'gegreenmaild' kunnen worden met een nucleaire dreiging.

Last but not least is het Koreaanse Schiereiland een zogenaamd 'geopolitiek pivot point' volgens bijvoorbeeld de zeer invloedrijke Brzezinski als je "The Grand Chessboard" leest: www.globalresearch.ca/the-eurasian-che...

"“Ukraine, Azerbaijan, South Korea, Turkey and Iran play the role of critically important geopolitical pivots,” he wrote in The Grand Chessboard, a book viewed by many as a blueprint for US world domination."

Is het toeval dat het al jaren rommelt in de Oekraïne, Iran, Turkije en Korea? Het enige relatief stabiele land is Azerbaijan, Google mijn username "Xirdalan" maar eens. ;-)

Xirdalan | 14-04-17 | 10:52

vanBarchum | 14-04-17 | 10:47
Het is mogelijk naar NK te reizen tegenwoordig. Zou je eigenlijk eens moeten doen en netjes in PyongYang in een hotel gaan zitten terwijl de bom barst. Of als je geen visum krijgt, dan naar ZK en in Seoel gaan zitten. Wel aan je mooie idealen denken terwijl je die blast wave op je af ziet komen of acuut blind wordt door de flits van die atoombom. Je moet wat over hebben voor bevrijding, toch?

Wol | 14-04-17 | 10:52

"Men is te laat en had eigenlijk al veel eerder in moeten grijpen." Tja...

Wasbakplasser | 14-04-17 | 10:52

atheïstisch stemvee | 14-04-17 | 10:45
Precies. Hongerige, tot op het bot geïndoctrineerde mensen en een totaal amorele bovenlaag van geprivilegeerde legerofficieren en partijkaders die in één klap hun hele wereldbeeld in duigen zien vallen. Kan natuurlijk alleen maar goed gaan. De meeste mensen denken niet verder dan "Kim\Assad\Saddam\Kadaffi\Taliban slecht. Moeten dood. Happy end."

Wol | 14-04-17 | 10:49

Als ze iets preventief tegen Noord Korea willen doen zullen ze wel erg heel hard moeten toeslaan anders wordt Seoel aangevallen. Maar als Kim Jong-un morgen een nucleaire test uitvoert zal Trump echt wel iets doen.

Simon_GS | 14-04-17 | 10:49

Mensen die met bier en popcorn in de hand "Nuke them" roepen zijn nou niet bepaald de meest slimme lijkt me.
Een kernwapen in een zo dicht bevolkte area als N. en Z. Korea plus Japan lijkt voor de na effecten van 1 kernbom zeer kwetsbaar.
Boos om Fukushima en staan te juichen bij Pyongyang of Seoul, dat lijkt me nogal wrang.

Memek | 14-04-17 | 10:48

Trump haten omdat Kim Yong Hai een dikke totaalidioot is die Amerika van de kaart wil vegen, dat is de logica van van Rossem. Val je hard mee door de mand, jongen. NK aanpakken is één van de beste dingen die Trump kan doen en het wordt Tjaptjoiverdomme de hoogste tijd.

vanBarchum | 14-04-17 | 10:47

Geenstijl in het anti Trump kamp? Wat is dat? Anders geen advertenties van de overheid meer of zo?

Gewinflipt | 14-04-17 | 10:45

@Wol | 14-04-17 | 10:38
Niet alleen dat. Het land kampt met voedseltekorten. Wat denk je dat een hongerende bevolking gaat doen zodra ze het gerucht horen dat de straten in ZK met goud geplaveid zijn en de rivieren vol melk en honing?

Een oorlog winnen is één ding. Daarna heb je een situatie gecreëerd waar je als winnaar verantwoordelijk voor bent. Zie Irak (of kies willekeurig een ander land met regime change).

atheïstisch stemvee | 14-04-17 | 10:45

De Droit | 14-04-17 | 10:24
Zelfs Nederland hield wat dagen stand tegen de Duitsers en het verzet ging de hele oorlog nog door. Tel daarbij op dat Noord-Koreanen vanaf hun geboorte feitelijk niets anders dan propaganda over de Grote Leider te horen krijgen. Dat hoeft niet eens de hele bevolking te geloven, tien procent fanatieke gelovigen kan al genoeg schade aanrichten. En de politiek in NK is "Het Leger Eerst". Weet niet of al die officieren hun voorrangspositie zomaar willen opgeven vanuit een drang naar vrijheid. We hopen op een goede afloop als het daar tot oorlog komt, maar ik zie er weinig rationele of feitelijke gronden voor. Liever een Oost-Duitsland of SovjetUnie scenario waar het regime het in feite zelf opgeeft.
|
Denk alleen niet dat Oen voor perestrojka en glasnost gaat zorgen daar. Of hij moet ineens een momentje van inkeer krijgen. Gelukkig leeft hij erg ongezond. Doe hem nog wat kistjes sigaren, whiskey en suiker- en calorierijke producten cadeau. Al dan niet met extra toevoegingen. Zolang die maar niet traceerbaar zijn en lijken op een natuurlijk einde. Z'n broer heeft hij minder subtiel laten omleggen.

Wol | 14-04-17 | 10:38

De winkels zijn toch open vandaag? Dan maar gauw voor 3 maanden drank inslaan of beter, voor 3 jaar. Dat wordt toch meer waard dan goud of zilver. Straks ruil ik een krugerand tegen een doos wodka want dit gaat fout. Trump is zo ongenadig hard aangepakt in de VS dat hij niet anders kan dan oorlog voeren. Zo zie je maar het maakt niets uit wie er in het witte huis zit. Het militair-industrieel complex bepaalt. Niks Amerika first, hoewel Japan en Zuid-Korea zijn bezet gebied en dat laten de Yanks natuurlijk niet bedreigen.

hurenisvoorpaupers | 14-04-17 | 10:38

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 10:17
Misschien willen ze nadoen wat Japan rond 1900 met koningin Min\keizerin MyeongSeong van Korea hebben gedaan als voorbereiding voor kolonisatie
|
en.wikipedia.org/wiki/Empress_Myeongs...
|
Lijkt me stug dat dat zonder gevolgen blijft overigens. Als een buitenlandse mogendheid hier koningin Maxima de strot komt afsnijden zullen er minstens wat boze brieven worden verstuurd.

Wol | 14-04-17 | 10:30

Trump heeft van de week Olympus has fallen gekeken.
En dit is het logische gevolg.

Petrus Poortwachter | 14-04-17 | 10:25

Noord Korea houdt militair geen dag stand tegen de US. Seoul ligt alleen zo dicht bij de grens.

Een aanval door de Amerikanen zou dus parallel de Command & Control, de artillerie voor Séoul en de nucleaire capaciteit van NK moeten lamleggen.

Luchtoverwicht is er van meet af aan dus dat is geen thema.

Te lang pappen en nathouden, dan krijg je dit....

De Droit | 14-04-17 | 10:24

Bytemaster | 14-04-17 | 10:17
Grenada, Panama?
Het punt is duidelijk; dictatoriale regiems bieden vaak stabiliteit. Dictators weten om te gaan met interne verdeeldheid.
Nogmaals, ik denk dat het mee gaat vallen omdat het een deel van een land is dat toch ook wel zal zien dat het met het andere deel stukken beter gaat.

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 10:23

Bytemaster | 14-04-17 | 10:17
Dat klopt. Probleem is dat zo'n dictatuur een bedreiging is voor de omgeving.

Rest In Privacy | 14-04-17 | 10:22

Xirdalan | 14-04-17 | 10:15
En wat gaat Noord-Korea daarmee doen? Afgezien van via MAD zorgen dat ze niet door een malloot als zeg, Trump, wordt aangevallen? Gaat ze het communisme verbreiden door met haar legertje van een paar miljoen man de hele wereld te bezetten en zonder gevolgen atoombommen op Zuid-Korea gooien?

Wol | 14-04-17 | 10:17

@Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 09:21
.
Het is met een bevolking zelden goed afgelopen als het Westen vond dat ze bevrijd moesten worden van een dictator en dat er vrijheid gebracht moest worden. Zo'n omwenteling moet van binnenuit komen.
En punt 2 slaat nergens op.

Bytemaster | 14-04-17 | 10:17

-weggejorist-

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 10:17

@Coyote | 14-04-17 | 09:19 - ik denk niet dat ze dat in NK kennen.

MarcS | 14-04-17 | 10:15

Die Carl Vinson Strike Group is niet het juiste instrument om Noord-Korea aan te pakkenn
meer een 'show of force' naar Kim en z'n malle kapsel
We zullen het wel zien wat er in die regio gebeurt
alles tot aan de actie zelf blijft koffiedik kijken immers

Tobi | 14-04-17 | 10:15

".... Trump zich al in de narcistische kuif toupet gepikt voelt door een landje dat al jarenlang impotente raketjes in de Chinese zee schiet..."

Je kunt natuurlijk ook net zoals Overste Karremans lekker lafjes vanaf de zijlijn toekijken en afwachten totdat Noord Korea serieuze ICBM's met een serieuze nucleaire lading kan bouwen.

Xirdalan | 14-04-17 | 10:15

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 10:10
Mijn cynische opmerking over hie "accuraat" zo'n bom is, was in reactie op wat ik op Teletekst las dat er zogenaamd geen burgers bij zijn omgekomen. Lijkt me wel een prestatie, als je niet precies weet wie er allemaal in een gebied zitten waar je zo'n grote bom op gooit.

Wol | 14-04-17 | 10:15

general MacArthur, niet te verwarren met King Arthur.

Rest In Privacy | 14-04-17 | 10:14

Banana008 | 14-04-17 | 09:56

Ben je er nou echt van overtuigd dat NK schoonvegen verder geen gevolgen zal hebben?
Ze hebben daar in NK bij een grote aanval echt nog wel tijd om op alle rode knoppen die ze kunnen vinden te rammen. Val ze aan en je kunt in ieder geval miljoenen doden gaan opruimen in Seoul, en als het daarbij blijft is dat nog niet eens het worst case scenario.
Niemand weet wat NK precies heeft aan wapens, maar dat ze compleet gestoord zijn weet iedereen.

Boerentrut | 14-04-17 | 10:14

MacArthur

Rest In Privacy | 14-04-17 | 10:13

BBmetR | 14-04-17 | 10:10
MacArthur volgens mij? En daarbij wilde hij ook meerdere Chinese miljoenensteden een atoombom cadeau doen. Fijne man.

Wol | 14-04-17 | 10:13

BBmetR | 14-04-17 | 10:10
Was dat niet MacArhtur?

Rest In Privacy | 14-04-17 | 10:12

Liever geen oorlogshandelingen, lijkt me niet de weg naar welke (mogelijke) oplossing dan ook.
Noord Korea zal op een of andere manier, met bijvoorbeeld verdere embargo's, aangepakt moeten worden.
Maar ik vrees dat het regime aldaar niet echt plooibaar is, en ze zullen niet lang verdrietig zijn als hun volk nog verder onder de knoet komt te leven.
Seoul,(greater) Tokyo en Yokohama zijn al gauw goed voor 50 m/m mensenlevens, dus Trump wat is het je waard?

Memek | 14-04-17 | 10:12

BBmetR | 14-04-17 | 10:10
McArthur, toch? Als ik door History Channel goed ben voorgelicht. Verrek, stond ie straks opeens toch aan de goede zijde van de geschiedenis met z'n plan.

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 10:12

TheOneWhoKnocks | 14-04-17 | 10:09
Dus als Nederland een dictatuur als NK zou zijn had je er ook geen moeite mee als voor de bevrijding Amsterdam wordt opgeblazen met alle mensen erin? Of als je geen fan bent van A'dam, de stad waar jij woont?

Wol | 14-04-17 | 10:12

Wol | 14-04-17 | 10:04
Ik zag de haakjes wel, maar gezien de strekking van uw verhaal vond ik hier toch aanleiding om er iets over te zeggen.
Of was reageerde u op iemand die eerder hier de MOAB een smart bom vond.

Tis natuurlijk ook hoe je er naar kijkt, zo'n BLU 82 bijvoorbeeld is best knap ontworpen als je doel is een terrein even vlak te maken, maar op zich biedt ie, net als de GBU 43 relatief weinig penetratie en zeker geen precisie.

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 10:10

Vuilnisman is nooit een populair beroep geweest in West Europa, maar iemand moet de wereld van ongedierte en vuilnis ontdoen.

der_feldwebel | 14-04-17 | 10:10

Hoe heette die Amerikaanse generaal ook al weer?
Jullie weten wel die man die een A-bom wilde gebruiken in de Koreaanse oorlog zo een 65 jaar geleden.
Vooruitziende blik.

BBmetR | 14-04-17 | 10:10

Xirdalan | 14-04-17 | 10:07
Ik denk dat deze verkiezingen nogmaals hebben onderstreept: je hebt geen echte keus. Of je nu rood of blauw stemt op basis van welke kandidaat beweert géén oorlog en interventionisme te willen, je krijgt het toch.

Wol | 14-04-17 | 10:10

Ik geloof dat Kim-Jong-Un nog een graad gekker is dan Trump. Ik hoop dus dat Trump een beetje rustig aan doet. Er schijnen mensen te wonen in Noord-Korea en in het zuiden heb je er ook nog een paar. De meesten van hen kunnen het ook niet helpen.
En als ik China was zou ik ook wat onrustig worden met zo'n conflict aan mijn grens.

JvanDeventer | 14-04-17 | 10:10

So what als Amerika Noord-Korea uitschakelt? Ik neem aan dat GS weet dat NK een communistische openluchtgevangenis is? En dat de knettergekke leider van dat land niet alleen willekeurig burgers executeert maar ook buurlanden en de VS met nucleaire wapens bedreigt? Al sinds ik leef gaat het steeds maar over hoe gevaarlijk dat NK is en nu iemand er dan eindelijk iets aan doet is het weer niet goed. China gaat echt niet voor NK liggen, uiteindelijk heeft die maffe dictator ze niks te bieden.

TheOneWhoKnocks | 14-04-17 | 10:09

Hmmm, raar... Toen 'Hitlary' Clinton een jaar geleden tijdens de Amerikaanse verkiezingen ruzie zat te zoeken met de halve wereld was dat prima, maar nu "The Donald" het in de praktijk brengt staan al die neocon/neolibs (*) ineens op hun achterste poten?

* Neocon of neolib maakt weinig meer uit. De grenzen zijn in de VS net als in NL of GB, dermate vervaagd dat je het verschil tussen Labour en Conservative, of VVD en PvdA nauwelijks meer kunt waarnemen.

p.s. wel weer grappig om te zien hoe alle Trump fanboys zich nu in 100 bochten moeten wringen om deze actie (plus die 59 kruisraketten op Syrië) goed te praten. Trump is IMHO net zoals Wilders: leuke, scherpe en kritische oneliners, maar totaal clueless en levensgevaarlijk als ze daadwerkelijk aan de macht zijn.

Xirdalan | 14-04-17 | 10:07

Trumpp met zijn oorlogs schaduw regering loods zijn land naar de ondergang, ze denken door hun arrogantie, nog steeds onschendbaar te zijn.
Die zogenaamde vloot die richting Noord-Korea stoomt zijn een koppel roestbakken, daarom zullen ze wel opgeofferd worden, helaas met bemanning.
En in Syrië denken ze nog dat zo makkelijk gaat als bij Sadam Hoessein, ook dat is een denk fout om troepen te sturen.
Vlaggen voor op de doodskisten en boddy bags zijn al in de maak,je hoort niets meer over de Arabische lente, het zal wel hun tweede Vietnam worden, waar ze ook zijn moeten vluchten.
De huidige VS kan niet meer op een of twee fronten te gelijk zijn,daarbij komen er nog twee fronten erbij,Rusland en China en dan is het afgelopen, logistiek gezien zullen ze het verliezen.
De VS doet aan hot spot visie, Rusland en China lange termijn visie en hebben hun plannen allang klaar liggen, de VS is arrogant en lomp en kunnen helaas niet schaken.
En het westen rent weer achter de VS aan en zijn medeschuldig aan de Falls vlag die de VS steeds creëren en dat niet durft uit te spreken.
We zijn weer op de goede weg met de VS.!!!!

rexm | 14-04-17 | 10:06

de kern van het verhaal is nu weer dat 8 jaar Obamacare ook dit kruitvat harder is gaan branden. Net als in het midden oosten heeft Obama dit weggewuifd alla Rutte style. feit is wel dat ook de russen een groot leger aan die kant heeft klaar staan omdat de russen met de haven van Vladivostock daar veel handel drijven met Japan, zuid-korea en zuid amerika. yes WIII is in de maak van oost naar west.

Rest In Privacy | 14-04-17 | 10:06

mattie = poephoofd 2.0

hermpie | 14-04-17 | 10:05

Vlaan | 14-04-17 | 10:00
In Nederland zou ze nooit ontslagen zijn geweest maar role-model van het jaar zijn geworden en vaste tafel gast bij Pauw.

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 10:04

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 10:02
Die opmerking over "accuraat" was sarcastisch. Was dat niet duidelijk?

Wol | 14-04-17 | 10:04

Megaton of 50 mag er wel op pyong-yang wat mij betreft.Misschien heeft Trump eea met China bij stukkie chocoladetaart besproken..

puszuiger | 14-04-17 | 10:02

Tha Man | 14-04-17 | 09:57
Als ik het nieuws goed heb gevolgd, heeft WOL wel gelijk met die kernwapens. Ze zijn er al, alleen het bereik is beperkt. Of NK ze kan met een bommenwerper of van een onderzeeër kan afleveren? Vast -zullen de bezorgers in kwestie waarschijnlijk niet overleven.

Hij praat wel weer onzin door de MOAB als een smart-precies wapen te duiden. Accurate bommen hoeven namelijk niet per se mega te zijn, eerder integendeel.

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 10:02

Tha Man | 14-04-17 | 09:57
Pardon, reageerde te snel. Je bedoelde kernwapens. Nou, misschien heb je het nieuws niet gevolgd, maar ze kan al raketten de Japanse zee in schieten. Lijkt me niet zo'n heel moeilijke operatie om daar een kernkop op te zetten. Nog afgezien van zo'n ding in een truck of tank de grens over rijden en laten afgaan...

Wol | 14-04-17 | 10:02

Men liep hier weg met het non-interventionistische campagneverhaal van Trump, nu prijst men warmongerer Trump. Stelletje hypocrieten. Zo veel escalatie hebben we sinds Bush, of misschien wel sinds Kennedy niet meer gezien. Gadverdamme. Gelukkig is Van Rossem consistent.

Gualtiero | 14-04-17 | 10:00

2. Op het moment dat Noord-Korea is bevrijd, is er niet echt een goed voorbeeld meer van een land waar het met de democratie en objectieve MSM slechter is gesteld dan in Nederland. [...] Oekraïne? Wit-Rusland? Saudi-Arabië?
Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 09:21

Probeer Vlaanderen eens. Rachida Lamrabet, medewerkster van uitgerekend het anti-discriminatie orgaan "Unia", in een interview met Knack: "Boerkaverbod is een verregaande inbreuk op de vrijheid van vrouwen".
www.knack.be/nieuws/belgie/rachida-lam...
Mevrouw wordt ontslagen. Reactie van De Standaard:"Het ontslag van Rachida Lamrabet versterkt het gevoel dat een allochtoon met een mening best niet te ver boven het maaiveld uitsteekt."
www.standaard.be/cnt/dmf20170407_02823...
Een alochtoon met een mening. Jawel. Maakt niet uit welke mening. Als het een allochtoon is is het automatisch goed.

Vlaan | 14-04-17 | 10:00

Tha Man | 14-04-17 | 09:57
Het is algemeen bekend dat Noord-Korea raketten en ander militair tuig op Seoel gericht heeft. Daar hoef je geen strateeg voor te zijn. Google het lekker zelf...

Banana008 | 14-04-17 | 09:56
Wat fijn dat miljoenen mensenlevens niks voor jou zijn. Van de Stalin school toevallig? "Een dode is een tragedie, een miljoen een statistiek"? Tja, misschien denken andere mensen net zo over jou en Nederland.

Wol | 14-04-17 | 09:59

bakoenin | 14-04-17 | 09:53
Zeker als China een sanctie gaat opleggen op Amerika.
Die kan niet voor zichzelf zorgen en de meeste handel van China is met Europa.

gatito | 14-04-17 | 09:59

Tha Man | 14-04-17 | 09:51
Ja ja, net zoals de aanvallen op Libië en Irak zo een succes zijn geweest.
Noord Korea heeft kernwapens, en 1 kernbommetje op Seoul, dan breekt de pleuris uit.

bakoenin | 14-04-17 | 09:58

@Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 09:49
NK is iets te groot en te failliet om snel weer een (enigszins) werkende staat van te maken. Het is niet eens een staat, het is een leger.

Het meest positieve scenario dat ik kan bedenken is dat Trump/China in het geheim een akkoord hebben. Dat na de aanvallen China binnenvalt en het bewind overneemt. China zou het kunnen. Mensen zat en schijt aan mensenrechten.

atheïstisch stemvee | 14-04-17 | 09:58

En Noord Korea is echt geen bedreiging voor de wereld, ook niet met kernwapens waarmee ze ongeacht welk land op de wereld zouden kunnen raken. Welk belang zouden ze daarbij hebben? Ze zijn wel gek, maar weten ook wel dat Noord-Korea niet Amerika kan bezetten, of zelfs maar Zuid-Korea zonder van de kaart geveegd te worden. En de "bevrijding" van Noord-Korea betekent waarschijnlijk in feite dood en ellende voor miljoenen Koreanen aan beide zijden van de grens.
|
Mensen, wordt eens wakker. Hopen dat alles wel meevalt zodra je die eerste bom gelost hebt is volslagen ongefundeerde waanzin. Als je heel erg mazzel hebt (en de Koreanen nog meer) krijg je misschien gelijk, maar als de reële inschattingen kloppen, heb je onvoorstelbaar leed en massamoord op je geweten.

Wol | 14-04-17 | 09:57

Bolesmales | 14-04-17 | 09:50
Ja, en? Moet de wereld NK maar zijn gang laten gaan met het ontwikkelen van kernwapens?
Of mogen we blij zijn dat de VS ook hier weer de kastanjes uit het vuur gaat halen?

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 09:57

Noord-Korea heeft allang al kernwapens, dat is niets nieuws. En die kan ze zonder intercontinentale ballistische raketten ook makkelijk op Zuid-Koreaanse steden of wellicht zelfs Japanse gooien
Wol | 14-04-17 | 09:51
Oh? Vertel eens, alwetend militair strateeg, hoe gaat Noord-Korea dat doen? Volgens mij heb je geen flauw benul van wat er allemaal komt kijken bij zo'n actie. Om over het technische aspect van een dergelijk wapen nog maar te zwijgen.

Rest In Privacy | 14-04-17 | 09:57

Who cares als dat land van de kaart wordt geveegd. Heeft geen enkele economische betekenis en is compleet geisoleerd van de rest van de wereld. Het enige land wat er een minimale handel mee drijft is China. Als ze een grote parkeerplaats maken van dat land merkt de rest van de wereld daar verder niks van. Maar als de markten erop onderuit willen gaan vind ik dat prima, kunnen we tenminste weer eens op lagere niveaus gaan inkopen.

Banana008 | 14-04-17 | 09:56

Loopt iedereen wel te mekkeren op Trump, maar hij zit wel de rotzooi van zijn voorganger op te ruimen. Syrië, bende door Obama, Noord-Korea, in 8 jaar helemaal niets aan gedaan... en ga zo maar door.

RenHoek | 14-04-17 | 09:56

bakoenin | 14-04-17 | 09:53

Inderdaad. Maar niet het soort werk waar ze op gerekend hadden.

Boerentrut | 14-04-17 | 09:56

Die twee "deskundigen" aan tafel, zijn dat Mattie en Wietze?

Osdorpertje | 14-04-17 | 09:54

Ik dacht altijd dat Nick en Simon de verbeelding van de domheid het best weergaven, maar Wytze en Sytze zijn ook echt wel in die League!

Einde van de Domheid | 14-04-17 | 09:54

Boerentrut | 14-04-17 | 09:50
Trump heeft werk beloofd voor de arbeiders in Amerika.
Nou reken maar dat er werk komt als hij doorgaat.

bakoenin | 14-04-17 | 09:53

"chocoladetaart vrat "Bij deze verlies je bij mij, alle credits!

Mr_Pikibelly | 14-04-17 | 09:52

Er lopen aardig wat nitwits rond hier, sorry dat ik het zeg... Noord-Korea heeft allang al kernwapens, dat is niets nieuws. En die kan ze zonder intercontinentale ballistische raketten ook makkelijk op Zuid-Koreaanse steden of wellicht zelfs Japanse gooien. Nog afgezien van onconventionele taktieken zoals met een onderzeeboot zo'n ding de havens van San Francisco, Los Angeles of New York in loodsen en laten ontploffen. En Seoel mogen we sowieso afschrijven, want het is bekend dat daar duizenden bommen en granaten op neer zullen komen zodra het eerste schot gelost is. Die snel even uitschakelen met zogenaamd geen burgers dodende "accurate" megabommen als MOAB's is een enorme gok...
|
Uiteraard ben ik de NK dictatuur liever kwijt dan rijk, maar regime change is geen chirurgische ingreep waar je alleen de kop van de slang afsnijdt en vervolgens het regime vervangt met een toppie functionerende liberale democratie. Noord-Koreanen worden vanaf hun geboorte geïndoctrineerd met het idee dat de Leider in feite God is en dat sterven voor hun Leider en Land het allerhoogste is. Zelfs al zijn er genoeg die daar doorheen prikken door de manier waarop ze onderdrukt worden, als Zuid-Korea moet integreren met Noord-Korea heb je een vijfde colonne binnen waar je U tegen zegt en de Duitse herenigingsproblemen zijn er niks bij vergeleken. Voor hetzelfde geld heb je tientallen jaren een guerilla, burgeroorlog of aanslagen van de NK-variant van operatie Gladio...
|
En "mensen" als Jonge Oen kennende, is hij waarschijnlijk ook wel bereid zijn eigen PyongYang op te offeren als de "Heilstaat" ten onder dreigt te gaan. Al was het maar om wat Amerikaanse of Zuid-Koreaanse soldaten met zich het graf in mee te nemen. Dus nee, oorlog is meestal een verschrikkelijk slecht idee. Zelfs anti-dictatuur Koreanen die de keuze krijgen tussen samen met hun kinderen sterven en lijden voor vrijheid of leven in onderdrukking zullen waarschijnlijk het laatste prefereren.
|
Als het er toch van komt hoop ik dat het mee zal vallen, maar zie bijna niet in hoe dat zou kunnen.

Wol | 14-04-17 | 09:51

Je kunt lullen wat je wilt, maar dat land had 10 jaar geleden al binnengevallen moeten worden. Hoe langer de wereld wacht met het oplossen van het probleem Noord-Korea, hoe groter de teringbende wordt.

Rest In Privacy | 14-04-17 | 09:51

gatito | 14-04-17 | 09:44
Juist, dit kan een domino effect hebben van jewelste.

@Frosco
Welke jihadisten?
Hij heeft een superbom op een stuk woestijn geflikkerd in Afghanistan, want daar zou ISIS zitten? Volgens mij zitten daar de Taliban. En hij bestookt Assad die nu juist tegen de Jihadisten knokt. Die Kim is een idioot maar Trump had zijn broer kunnen zijn.

bakoenin | 14-04-17 | 09:50

Dit kan gewoon niet meer goed aflopen. Welke zet er ook gedaan wordt, alle opties leiden tot een totale clusterfuck.
.
En ik heb heel veel spijt dat ik vorige week de film Threads weer eens gekeken heb.

Boerentrut | 14-04-17 | 09:50

Wilt u meer of minder Noord-Koreanen? Ik werd een paar weken geleden verketterd hier toen ik stelde, dat Erdogan nog gekker is dan die Trump.......

Bolesmales | 14-04-17 | 09:50

atheïstisch stemvee | 14-04-17 | 09:43
Moeilijk in te schatten. Leuk wordt het niet, dat ben ik met u eens. Maar hoe langer je wacht, des te erger het gaat worden, daar ben ik ook van overtuigd.

Kan me nauwelijks voorstellen dat het overgrote deel van de populatie niet blij zou zijn met een "bevrijding".

Aan de andere kant, zit net even de bijgesloten filmpjes te bekijken, als die Koreadeskundige al geen helemaal niets weet van enige dissident dan ook... Tis een black-box die in ieder geval niet uit zichzelf opengaat, zoveel is duidelijk, maar ik denk dat het wel meevalt wat er inzit.

Maar China en de VN moeten natuurlijk wel instemmen/meedoen met de ontmanteling van NK. Als Trump hier eigenstandig acteert, dan is het echt hommeles.

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 09:49

wonen zeker geen mensen in Noord-Korea? begrijp de liefde niet voor oorlog,ook het wereldrijk VS gaat niet eeuwig duren,

alanya666 | 14-04-17 | 09:49

Van Duyvenbode | 14-04-17 | 09:38 |
bakoenin | 14-04-17 | 09:39 |
Ik vermoed dat er ondertussen ook wel een schooltje subs om N.Korea verzameld is. Met zware wapens (misschien wel nukes); die een echte omvangrijke hagel aan inslagen kunnen creëren. Het lijkt me dat je dat regime wel in één overtuigende aanval kunt onthoofden.

Aristotalloss | 14-04-17 | 09:48

Goed of slecht; ben het er mee eens dat de mens helemaal niet zo afkerig is van oorlog. Vooral na een lange tijd van vrede hunkert men weer naar spanning en zingeving.
Viel me ook op bij de Turkenrellen, toen die minister geweigerd werd: er werd genoten.

Carmelita | 14-04-17 | 09:47

Obama heeft de dingen op zijn beloop gelaten (leading from behind = nietsdoen) en Trump moet nu de rotzooi opruimen die Obama heeft achtergelaten. Trump pakt de Jihadisten aan (zoals gisteren met die bom) zoals hij heeft beloofd. Doet Trump dus wat hij heeft beloofd dat is het ook niet goed. Kortom, Trump kan geen goed doen volgens zijn critici.

Frosco | 14-04-17 | 09:46

Mother of all bombs, kickuh! Hoop dat er camera's inzitten en dat die online gaan.
En nu serieus, waren we nou blij met trump een paar maanden geleden?

rattenvanger XL | 14-04-17 | 09:45

En een Nederlander loopt daar vrolijk de marathon. Dus het zal allemaal wel meevallen, toch.......???

wakker worden | 14-04-17 | 09:45

Die Trump en consorten moeten zich realiseren, dat àls ze Noord Korea gaan aanvallen, de reactie van Noord Korea verschrikkelijk zal zijn. Een gifgas-aanval op Seoel zou zo maar een optie kunnen zijn. Daar leven ruim 25.000.000 mensen. Als dat gaat gebeuren is de derde wereldoorlog aanstaande.

kleine bob | 14-04-17 | 09:45

bakoenin | 14-04-17 | 09:39
En als de Chinezen zich ermee gaan bemoeien, krijg je Japan en Rusland , stelletje idioten.

gatito | 14-04-17 | 09:44

Trump laat graag zijn spierballen zien door een 'kleine jongen' even een poepie te laten ruiken.
Maar ja, dit is geen schoolplein en geen vastgoed. Dit zijn staten. En volgens mij overziet hij de gevolgen niet.

Koos Knak | 14-04-17 | 09:44

@Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 09:30
Zelfs al zou China bij de grens blijven duimen draaien. Wat verover je? Een failliete boedel. Een bevolking van een andere planeet, tot in de haarvaten geïndoctrineerd. Die staat implodeert meteen, honger en anarchie. Een bevolking op drift en wapens overal. This is bad, okay.

atheïstisch stemvee | 14-04-17 | 09:43

Tuurlijk joh strak plan. Zuid Korea als target, Amerika slaat terug en dan krijgen we heel boze Chinezen. En dat is andere koek.
bakoenin | 14-04-17 | 09:39

Doe boze Chinezen worden door Noord Korea bedreigt , wel even opletten !

Castor12 | 14-04-17 | 09:43

Aristotalloss | 14-04-17 | 09:35
Tuurlijk joh strak plan. Zuid Korea als target, Amerika slaat terug en dan krijgen we heel boze Chinezen. En dat is andere koek.

bakoenin | 14-04-17 | 09:39

Aristotalloss | 14-04-17 | 09:35
De eerste optie lijkt mij de onthoofding van het regime. Mislukt die poging, is het all out war.

Rest In Privacy | 14-04-17 | 09:38

Had gisteren Breuker al bij het oog op Morgen gehoord, heeft een duidelijk punt. Voor Noord-Korea is het duidelijk dat zij als regime hun kernwapens opgeven hetzelfde met hen afloopt als Libie. Gaan ze nooit doen. En de VS gaan nooit accepteren dat zij de mogelijkheid hebben Amerika te bestrijken.

Daarnaast moet er eens gestopt worden met het uitnodigen van dat leeghoofd van een Hans Goedkoop. Leeghoofd is een leeghoofd en bazelt alleen maar prietpraat.

RenHoek | 14-04-17 | 09:37

Holy fuckshit. Die Kim is zo gek als een deur.
Nu zal hij Amerika niet kunnen bedreigen maar een Nuke op Zuid Korea kan hij wel.
En dan hebben we de poppen aan het dansen.
Man o man, wanneer leren mensen eens normaal te doen.
Ben al jaren geleden gestopt met drinken maar als het daar losgaat koop ik een heel goede fles whisky. Proost dan maar.

bakoenin | 14-04-17 | 09:37

Je zult maar in Zuid Korea wonen en die Noord Koreanen die je dagelijks met wapengekletter bedreigen, als buren hebben. (Bovendien hebben ze volgens eigen zeggen bijna ook kernwapens die de VS kunnen bereiken.)
Een paar stevige bommen d'r op, op dat hele communisten-nest; in één grote klap wegvagen dat regime - mèt z'n oversized leger en z'n atoomwapens.

Aristotalloss | 14-04-17 | 09:35

Als N-Korea provoceert met een nucleaire test dan zal Trump handelen. En terecht naar mijn idee.
Report: Trump Admin Preparing to Strike North Korea if Nuclear Test Occurs
www.breitbart.com/national-security/20...

Frosco | 14-04-17 | 09:35

hallootje kadootje | 14-04-17 | 09:30
Ze komen er vanzelf achter, in ieder geval hun kinderen, en hun kleinkinderen moeten de koran uit het hoofd leren.
Tragisch, het is niet anders. Ze hebben er zelf voor gestemd.

Rest In Privacy | 14-04-17 | 09:34

Doe het maar meteen goed Trump veeg n-korea in een klap van de aardbodem good luck !

Koeienflat | 14-04-17 | 09:33

Doet een president een keer iets,is het ook niet goed. Lame duck? Hoe noem je een president dan die alle bevoegdheden heeft maar niks doet?

roze_bril | 14-04-17 | 09:32

Noord Korea heeft 56 onderzeeboten met wat ze aan wapens hebben , niemand weet het.
China zegt dat NK zijn 6e test gaat uitvoeren en waarschuwt
Amerika, dat het wel eens goed uit de hand kan lopen, want niemand weet wat NK heeft aan raketten.
Samsung is uit zijn gebouw gevlucht, wat staat in Seoul.
Ondertussen begint Trump weer te dreigen met 50.000 troepen in Syrie.
Ben ik nu blij met Trump, nee, hij zou alleen zich met Amerika bezig houden en wat doet hij, overal oorlogje spelen.

gatito | 14-04-17 | 09:31

"en besloot dat hij de Chinezen (waar hij al jarenlang op loopt te haten) ineens een tof volk vindt."

Trump heeft nooit gezegd dat hij de Chinezen haat. Trump wil (terecht) een betere handelsovereenkomst met China.

Trump is een President die handelt en niet alleen mooie speeches geeft en verder niets doet zoals Obama. Obama heeft weinig gedaan om b.v jihadisten te bestrijden. Trump doet dat wel en dat is een goede zaak.

Frosco | 14-04-17 | 09:31

atheïstisch stemvee | 14-04-17 | 09:25
Scenario hereniging van de twee Korea's ligt hier voor de hand.
Zuid-Korea (Samsung) kan wel wat goedkope arbeidskrachten gebruiken, het Noorden wel wat serieus werk, handel, welvaart, vrijheid.
Lijkt me een win-win situatie.
Alleen misschien dat China het niet zo leuk vinden een bufferstaat te verliezen?

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 09:30

Van Duyvenbode | 14-04-17 | 09:20

Het grootste probleem is dat 95% van de mensen nog steeds geen enkel idee heeft wat islam inhoudt.

hallootje kadootje | 14-04-17 | 09:30

-weggejorist-

Isolde-Maduschen | 14-04-17 | 09:29

Kim lijkt echt op die van gangnam style.

Ohja | 14-04-17 | 09:28

-weggejorist en opgerot-

Frosco | 14-04-17 | 09:28

Wat had jij gedaan Van Rossem? Niks? Het hele probleem is geëscaleerd omdat niemand iets heeft gedaan.

Precies hetzelfde probleem krijgen we straks met de islam: we doen nu niks dus hebben we straks een levensgroot probleem waarbij geen halve maatregelen meer mogelijk zijn.
hallootje kadootje | 14-04-17 | 09:18

Hear hear! I rest my case. Van Rossum, loop jij met een grote boog om een vechtpartij? Eindelijk weer daadkracht en iemand die met moraliteit probeert om de wereld weer wat draaglijker te maken.

Bill Cosby | 14-04-17 | 09:28

Moet je als de Amerika wachten totdat het door gekke dictators gestuurde Noord Korea een lange afstand raket heeft uit ontwikkeld die ook de US kan bereiken ?
Het antwoord is altijd " Nee " geweest alleen wanneer grijp je dan in ?
Best laat dus !

Castor12 | 14-04-17 | 09:27

Meestal worden dit soort schurken veel te laat aangepakt.
Hitler, Saddam, Khadaffi, Assad noem ze allemaal maar op konden jarenlang hun gang gaan.
met als gevolg een vreselijke puinhoop.
Beter maar nu een beetje risico dan over een paar jaar een gek als Kim met een raket met iets naars op de kop.

K.A. Leneet | 14-04-17 | 09:26

De dag van de zon wordt dan zaterdag wel heel letterlijk genomen.

Stephen K. | 14-04-17 | 09:26

Stel je wint eenvoudig die oorlog. Wat dan?
Domme zet. Irak²

atheïstisch stemvee | 14-04-17 | 09:25

Goh Van Rossem, een politicus die niet doet wat hij heeft beloofd... daar hebben wij er ook genoeg van hoor. Denk maar eens aan Rutte.

Zo werkt het nou in de politiek he. A zeggen en B doen.

RenHoek | 14-04-17 | 09:25

Geen kernwapens voor gestoorden en dus ook niet voor reli-malloten. Om dezelfde reden dat je een kind ook niet met een doorgeladen pistool laat spelen. Kim slaat de laatste weken weer een hoop dreigende taal uit. Dan kun je een antwoord verwachten.

Wedstrijdkrokodil | 14-04-17 | 09:25

Tegen dovemansoren gericht van rossem. Hier krijgt men kloppende erecties van oorlog. Zie post #2 en #3 van Lichtpuntje020 en Eduardo als voorbeeld.

jawor36 | 14-04-17 | 09:25

AL tientallen jaren heeft men niets gedaan terwijl Jung-il en daarna Jung-in vrolijk aan het nucleaire arsenaal werkten. Men voerde sancties in die beide heren niets interesseerden, want net als NL (en EU) politici hebben ze schijt aan het volk, ook al ligt het te kreperen voor de voedselbank, wat is een dooie meer of minder zo lang ze het zelf niet zijn. Af en toe geschokt zijn is voldoende.

Wat is erger? de gedogers of diegenen die er een eind aan willen maken door nu eindelijk eens een halt aan deze waanzin toe te roepen. Moeten we echt wachten tot de wapens van Un inderdaad de hele wereld om kunnen gaan? Eerlijk gezegd weet IK daar géén antwoord op, Bart.

bergsbeklimmer | 14-04-17 | 09:24

Wat een geluk dat we niet die "warmonger" Hillary in het Witte huis hebben zitten

TheStef | 14-04-17 | 09:24

Liever vandaag, dan tot morgen wachten. Een preventieve aanval vanuit drie kanten is de beste oplossing en vandaag lijkt de ultieme dag.Dus niet wachten tot morgen als geenstijl gelijk heeft.

bhaal | 14-04-17 | 09:24

-weggejorist-

duitse herder | 14-04-17 | 09:24

Ik ben absoluut geen oorlogszuchtig type en ik hink dan ook op twee gedachten.

1. Ooit moet er toch iets gebeuren aan Noord-Korea. Het blijft een tikkende tijdbom die steeds nucleairder wordt. En die arme mensen daar moeten toch ook in vrijheid kunnen leven en een graantje mee pikken van de welvaart van hun broers en zussen in het zuiden.

2. Op het moment dat Noord-Korea is bevrijd, is er niet echt een goed voorbeeld meer van een land waar het met de democratie en objectieve MSM slechter is gesteld dan in Nederland. Immers, het is typisch Nederlands en voor rust in ons land tamelijk essentieel dat we ons kunnen troosten met de gedachte dat anderen het elders slechter hebben.

Oekraïne? Wit-Rusland? Saudi-Arabië? Ik vestig mijn hoop dan maar op Erdostan als nieuwe schurkenstaat.

Rommelende Onderbuik | 14-04-17 | 09:21

Trump houdt gewoon niet zo van plakband en touw. Het is een reparatie die sowieso nooit zal houden... Je zou natuurlijk kunnen wachten tot NK echt een volwaardige long range kernmacht is, maar ook daar is Trump niet zo van. Overigens zijn veel NK experts in het westen het gewoon met de man eens.

Het gevaar neemt met die gekken overal steeds verder toe en in de VS staat een man aan het roer die iedere criminele dictator duidelijk maakt "We can fuck you up". Spierballentaal... daar heeft de man ook miljarden mee vergaard, vergeet dat niet.

Lood om oud ijzer | 14-04-17 | 09:21

hallootje kadootje | 14-04-17 | 09:18
Volgens de kiezers is er geen probleem, die vinden het niet erg dat hun kleinkinderen allemaal moslim moeten worden.

Rest In Privacy | 14-04-17 | 09:20

Eduardo- | 14-04-17 | 09:02
Ik had toch liever gehad dat-ie een land had gepakt dat meer schade aan anderen toebrengt.
Bijvoorbeeld Duitsland, Zweden of Turkije.

jemagookniksmeer | 14-04-17 | 09:20

Impeachment, asap.

Coyote | 14-04-17 | 09:19

@Lichtpuntje020 | 14-04-17 | 09:02
Trump heeft mijn zegen, de huidige Kim is zo mogelijk nog gestoorder dan zijn vader en opa.

necrosis | 14-04-17 | 09:18

Wat had jij gedaan Van Rossem? Niks? Het hele probleem is geëscaleerd omdat niemand iets heeft gedaan.

 

Precies hetzelfde probleem krijgen we straks met de islam: we doen nu niks dus hebben we straks een levensgroot probleem waarbij geen halve maatregelen meer mogelijk zijn.

hallootje kadootje | 14-04-17 | 09:18

@Osdorpertje | 14-04-17 | 09:16
Dat stel ik al jaren voor als het gaat om Eritrea, Ethiopië en Soedan, maar helaas, staat heel Giro555end Nederland boos op de stoep.

kapotte_stofzuiger | 14-04-17 | 09:18

Ik geloof niet dat dit zo'n goed idee is.

knutsel | 14-04-17 | 09:18

Trump gaat volledig off message de laatste weken. Bannon ingekapseld.oorlog voeren om zn binnenlandse "beleid" te maskeren.
hij wil als redder van het noord koreaanse volk de geschiedenisboeken in. China zal dat niet accepteren.
zn eigen rechtse achterban (infowars) is verre van voorstander van het voeren van oorlogen.
youtu.be/pKODIrpFLQA

checkmate123 | 14-04-17 | 09:18

Gewoon de voedselhulp stop zetten.

Osdorpertje | 14-04-17 | 09:16

Mooi opgerot met dat regime.

1989 | 14-04-17 | 09:15

@Reinaert | 14-04-17 | 09:14
Wederom een van de vele voordelen om het IJzeren Gordijn weer op te hangen.

kapotte_stofzuiger | 14-04-17 | 09:15

-weggejorist en opgerot-

repu077 | 14-04-17 | 09:15

@lady blabla | 14-04-17 | 09:11
Ter aanvulling op uw reaguursel: ook uit Korea kunnen ze makkelijk in gammele bootjes komen anderetijden.nl/aflevering/462/Bootvl...

kapotte_stofzuiger | 14-04-17 | 09:14

@kapotte_stofzuiger | 14-04-17 | 09:11:

Ik zou maar niet te vroeg juichen: mijn Kia is in Tsjechië in elkaar geschroefd.....

Reinaert | 14-04-17 | 09:14

Yeah! Geen Hyundai's en Kia's meer.

kapotte_stofzuiger | 14-04-17 | 09:11

Dus straks allemaal Noord en Zuid Koreanen die de moslimAfrikanen bij het COA verdringen.

Best wel een ok plan dus.

lady blabla | 14-04-17 | 09:11

Dat laatste dus, Trump heeft het congres niet nodig, en kan zijn gang gaan. Nou ja, misschien is het maar beter dat het regime van N-Korea ten val komt ook.

Rest In Privacy | 14-04-17 | 09:10

Zou Trump zelf wel door hebben waar hij me bezig is? Even een stel je voor momentje want stel je voor dat het uit de hand loopt en de VS vuurt wat af na dat bolle Kim dat doet, dan is het bijna vanzelfsprekend dat Seoul next on the list is. Noord Korea laat zich niet naaien, en als je zo meedogenloos bent als bolle Kim dat maak je je geen zorgen om miljoenen levens in een buurland.

uwe stijlloosheid | 14-04-17 | 09:10

Werd ook wel eens tijd dat er wat zou gebeuren op deze aardbol. Dat nieuws over moslims, vluchtelingen, Aleppo, hongersnood, zielige Afrikanen, Sylvana Simons en al dat soort eenzijdig geluk kan behoorlijk mijn strot uit.

Doet popcorn pakken

Dikkerd108kg | 14-04-17 | 09:09

-weggejorist-

dikkemin | 14-04-17 | 09:08

"we allemaal last van krijgen als de bom barst in een regio waar al ruim een halve eeuw lang met touw en plakband een fragiele wapenstilstand bij elkaar gehouden wordt."

Behalve de angsthazen op de beursvloer, gaat het leven gewoon door, Korea was iets uit de tijd toen geluk heel gewoon was (ook toen al met nucleaire dreiging).

kapotte_stofzuiger | 14-04-17 | 09:08

Of is de VS nog steeds officieel in oorlog met N-Korea, maar is er alleen een wapenstilstand sinds 1952?

Rest In Privacy | 14-04-17 | 09:08

Maar moet de president niet eerst toestemming vragen aan het congres? Er moet toch eerst een oorlogsverklaring komen voordat je een land aanvalt????

Rest In Privacy | 14-04-17 | 09:07

Het lijkt mij duidelijk waar die MOAB in Afghanistan voor bedoeld was. Of men in Pyongyang even mee wilde kijken ?

Bigi Bana Boy | 14-04-17 | 09:05

trump weet nu dat ie met oorlog aan poulariteit kan winnen. next stop noord korea. follow the narcism. net zo'n oorlovoerende president als al zijn voorganger. behalve obama, die eerder gestarte oorlogen moest afmaken.

checkmate123 | 14-04-17 | 09:05

Mjah, sta er een beetje ambivalent in. Een kim yung dinges met een kernkop is misschien wel linker dan trump.

Proditor | 14-04-17 | 09:03

Trump is gewoon business as usual hoor. Militaire dreiging als diplomatie is het handelsmerk van iedere Amerikaanse President geweest. Grappig genoeg smelt zelfs links nu voor Trump.
Als er maar geweld bij komt kijken dus.

keestelpro | 14-04-17 | 09:02

Popcorn tijd! Ben wel weer eens toe aan een goeie oorlog. De mensheid verdient niet beter.

Eduardo- | 14-04-17 | 09:02

Van mij mag hij dat hele noord-Korea van de kaart vegen. Who fucking cares.

Lichtpuntje020 | 14-04-17 | 09:02

Vrolijk Pasen!

Yamapama | 14-04-17 | 09:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen