Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kansloze asielplaag frustreert rechtssysteem

kanslozeasoelplaagkopgaatfout.pngZe knijpen hem echt daar op de Basisweg, qua overnamestrijd en dergelijke. Het is nu zelfs zo erg dat de Telegraaf geen 'kansloze asielplaag' meer durft op te schrijven als het over een 'kansloze asielplaag' gaat. Vermoedelijk bang dat Liesbeth van Tongeren erop los gaat hoaxen en Bart Mos definitief overstapt naar de Volkskrant. 'Uitzettingen lopen spaak', schrijft voorheen de krant der chocoladeletters nu op de 1. En spaak loopt het, als wij de door het ministerie van Veiligheid en Justitie vvd ingestoken verhaal mogen geloven. Het aantal asielzoekers dat in beroep gaat tegen een beslissing is vorig jaar namelijk flink gestegen, van 9540 naar 15.820. "Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) riep eerder asieladvocaten al op om minder gretig mee te werken aan kansloze procedures van asielzoekers die bijvoorbeeld op basis van het Dublin-verdrag teruggestuurd worden. Die zaken zouden de migranten uit veilige landen volgens hem vooral aanspannen om langer in Nederland te kunnen blijven." Bedankt idealistische door de overheid betaalde asielrechtadvocaten. En oh ja. Het aantal vluchtelingen dat wordt vastgehouden omdat ze hier de straten onveilig maken, steeg naar 2500. Ondertussen zijn er vorig jaar 11.930 (een stijging van 58%) asielzoekers 'zelfstandig vertrokken zonder toezicht'. Dat is beleidstaal voor: we hebben geen idee waar ze zitten voor het zelfde geld zijn ze nog illegaal in Nederland weten wij veel joh. Jippie.

Reaguursels

Inloggen

Straks zijn er via gedwongen huwelijken / kindbruidjes weer kinderen in het spel, lijden ze plots aan vage (psychische) gezondheidsklachten of kunnen ze (juridisch) niet uitgezet worden en daar gaan we weer met pardon 381.

Toninhocerezo | 22-03-17 | 07:03

Namens de Nederlandsche democratie heet ook ik iedereen welkom in dit land. Ik ga me even 3 jaar niet meer druk maken.

Promedio | 21-03-17 | 22:48

Met dank aan incompetente politici. Iedereen met het verstand van een Josti weet al lang dat het misloopt en werkelijk negens op lijkt. Geen enkele ambtenaar die het lef heeft om eens te zeggen dat de politici werkelijk alle contact met de realiteit kwijt zijn. Mja, gewoon stil houden en een broodjes kaas eten is een stuk veiliger. Stel onbenullen, schaam jullie diep !

FrummelPummel | 21-03-17 | 19:59

Hoe is het toch in godsnaam mogelijk dat een land waar men meer en meer rechts kiest men (weer)opgezadeld lijkt te gaan worden met een linksdraaiend asielzieligheidscarrouselkabinet (10× woordwaarde)?

D-Fens_1963 | 21-03-17 | 19:46

Maerlant | 21-03-17 | 14:51
VanMaerlant weer in de panelen?

de honden blaffen... | 21-03-17 | 18:20

Laat mijn het maar regelen gegarandeerd dat ze na twee uurtjes smeken of ze naar huis mogen. Bovendien gewoon uitzetten en in eigen land hogere roep afwachten en op eigen kosten of op de kosten van de linkse asieladvocaten met hun aanhang.

henry4149 | 21-03-17 | 18:14

Veel mensen zien, gezien de uitslag van de verkiezingen, hun belastinggeld liever naar deze kansloze asieleisers gaan dan naar de ouderen, chronisch zieken, mantelzorgers of daklozen. Bovendien beweert Rutte dat de ouderen in de verzorgingstehuizen het prima hebben. De komende jaren worden gouden jaren voor de asieleisers en de asielindustrie en bittere jaren voor de minder bedeelde Nederlander.

miss error | 21-03-17 | 18:05

Als Rutte in een rechts kabinet wil zitten zal hij echt de PVV moeten uitnodigen, als D66 mede gaat regeren gaat deze partijen zieken om een links bewind, dus GL.
Het zou een grove schande zijn als dit gebeurde.

lanexx | 21-03-17 | 17:58

laat rutte toch lekker die gifbeker leegdrinken, hij verdient het

eriksweet | 21-03-17 | 17:39

Maerlant | 21-03-17 | 14:51
De laatste voor mij, en een fijne dag toegewenst.
.
Op de grote lijnen verschillen we inderdaad niet zoveel.
Islam bestrijden is m.i. hoofdzaak voor het behoud van Europese welvaart. Dat is tevens het enige waarin ik het in grondbeginsel met de PVV eens ben. Ik sta niet achter de rethoriek van Wilders en wil individuele mensen die zich als moslim identificeren niet tekort doen, maar de doctrine an sich is kwaadaardig en met genoeg van die neo-orthodoxen die we sinds de opkomst van de moslimbroederschap overal zien opdoemen is wel gebleken dat islamitische invloed op een samenleving desastreus is. Zie Egypte, Iran, Indonesie, noord-west India, Pakistan, Afghanistan, etc.
.
Verder: De zieligheidsindustrie is een redelijk West-Europees fenomeen, die zie je in Oost- en Zuid-Europa totaal niet. Het is hier al vaak genoeg neergetegeld dat je niet tegelijk een immigratie- en een verzorgingsstaat (inclusief voor de nieuwkomers) kunt zijn. Met non-existent welvaartsverlies bedoel ik dat er financieel gezien geen significante achteruitgang is geweest in de afgelopen jaren, hooguit een stuk laagconjunctuur.
Natuurlijk, er zijn failissementen geweest en mensen voelen e.e.a. in de portemonnee (zo moesten velen hun tweede auto weg doen of een keer per jaar minder op vakantie).
Dingen moeten laten waar ik vroeger niet over na dacht? Ik denk dan al snel aan horecabezoekjes, concerten, leuke dingen e.d.
.
Het is echter Nederlandse regelzucht, Nederlandse overheidsuitgaven en Nederlandse belastingdruk dat dergelijk tijdverdrijf zo duur maakt. De EU-afdracht, hoewel hoog, staat daar grotendeels los van - De enorme belastingdruk t.o.v. andere netto-betalende lidstaten zijn tevens de reden waarom je daar vandaan toch een stuk minder geklaag over die afdrachten hoort, terwijl ze t.o.v. het BBP gelijk zijn. Het gaat ook niet om EU-afdracht, maar om koopkracht. Zoals gesteld: Dat is meer een binnenlands dan een Europees probleem.
.
De afdrachten aan de EU zijn in het specifieke geval van Nederland enkel "te hoog", i.v.m. het kunstmatig oppompen van het BBP dankzij belastingdeals voor de starbucksen van deze wereld. Helaas is dat mede de reden dat de gewone burger weer moet bloeden. De EU is overigens juist het orgaan wat deze praktijk tegen wil gaan - Indien succesvol zal daarmee de relatieve afdracht per werkende Nederlander ook significant dalen. Voor binnenlandse politici is het echter makkelijk scoren door middel van vingerwijzen richting Brussel.
.
Tot slot is een schone lei zeker nodig - Het lijkt me daarom juist belangrijk om te stemmen bij Europese verkiezingen en juist de EU onder het vergrootglas te leggen. Helaas is juist bij die verkiezingen waar het meer en meer om zal draaien de opkomst het laagst.

Den Heerscher | 21-03-17 | 16:25

Het kenmerk van plagen is dat ze hard en dwingend probeert de kop in te drukken. Waar ligt het probleem?

ad melkert | 21-03-17 | 15:58

Gewoon geen gesubdiëerde rechtsbijstand meer. Laat of de advocaat het pro deo doen of laat de Afrikaan of zijn landgenoten het maar zelf betalen. Je zult zien, het worden er heel wat minder.

lulleficatie | 21-03-17 | 15:52

@Sjefke7807 | 21-03-17 | 13:33
# Ik begin ermee om te zeggen dat de grenzen een stuk strenger en effectiever bewaakt kunnen worden. Dus wat is uw probleem?

# Ik heb een hint voor u: de chinezen was maar een voorbeeld, voor veel Afrikaanse landen (en niet alleen die)geldt het ook. Met Iraki's en Afghanen ben ik ook niet zo blij, maar dat hebben we aan de Amerikanen te danken. De onwillige Somaliërs zijn een apart probleem, want dat land is een "failed state". Zou u daar blijven wonen?
En daar waar we "last" van hebben zijn geen asielzoekers, maar Mocro's en (in mindere mate) Turken die hier al jaren zijn, velen zijn inmiddels geboren en getogen in NL en hebben de NL nationaliteit. Die kan je dus niet het land uitzetten. En daar gaat deze discussie dus niet over.

# Nergens zeg ik dat we de deur wagenwijd moeten openzetten en de wereld moeten opnemen. Dat NL strenge asielwetgeving heeft, is een goede zaak. En dat "gratis geld" is eenzijdig en te makkelijk. Heeft u ooit een sociale dienst van binnen gezien? Enig idee hoe streng de Participatiewet is? Ik vermoed van niet.

# Dat mensen hier naartoe blijven komen, mag in uw ogen onhoudbaar en onwenselijk zijn (strenge asielwetgeving is er toch niet voor niets?). Het is simpelweg een feit. Je kan ze met "geweld" gaan tegenhouden, maar dat kan allerlei ongewenste en onvoorziene neveneffecten hebben. Mensen illegaal verklaren en daarom opsluiten (zonder dat het WvS is overtreden), is voor mij een brug te ver. En daar is ook geen politieke meerderheid voor. U mag dat naïef vinden, feitelijk is het zo.

#De grootste leugens aller leugens? Heeft u enig idee hoe de bevolkingspyramide van NL er na 2030 uitziet? Wie gaat dan de AOW (en andere sociale voorzieningen) betalen? Dit filmpje van Lubach (zie www.youtube.com/watch?v=5Mmz3NUWYcw )gezien? En misschien dat de 1e generatie niet tot grote hoogte stijgt, maar hun nakomelingen kunnen dat wel. Daarnaast is er ook nog heel wat on- of laaggeschoold werk (want zo snel gaat dat niet met die robots). En ja, als de gemiddelde Nederlandse vrouw 1,71 kinderen blijft krijgen, zullen ze toch ergens vandaan moeten komen. Enig idee wat er voor economische gevolgen zullen komen als de beroepsbevolking fors gaat krimpen? Werkgevers interesseert het weinig waar mensen vandaan komen, zolang ze hun werk maar goed doen.
Ik heb uw filmpje bekeken, maar snap niet helemaal wat het ertoe doet. Ik pleit toch niet voor het importeren van mensen? Ik ben het overigens wel eens dat de problemen in Afrika, daar opgelost moeten worden, maar dat kan gezien de tribale cultuur en navenante corruptie nog heel lang duren.
De meneer uit uw filmpje zegt overigens dat 99% van de mensen hier nooit naartoe zullen komen, dus overdrijft u niet? Als het beste deel van die landen hier naartoe komt, is dat niet winst? De echte kanslozen komen immers niet weg?

En drogreden? Hoeveel spoelkeukens van A'dam heeft u gezien? Ik heb daar vrijwel geen autochtone Nederlanders gezien. U kent het verhaal over de werkelozen die niet in de kassen willen werken, niet? Waarom zijn er zoveel Polen gekomen om in de land- en tuinbouw te werken? Waarom zijn er in de jaren '60 en '70 eerst Spanjaarden en Italianen en daarna vooral Turken en Marokkanen hier naartoe gehaald?
En dat verhaal over de chauffeurs is een slecht voorbeeld: het is geen ongeschoold werk en bovendien één specifieke beroepsgroep. En u wilt beweren dat de lonen sinds de jaren '60 niet zijn gestegen? Zie dan deze grafiek: fakkel.files.wordpress.com/2014/01/pr....
En u neemt werkgevers kwalijk dat ze altijd zoeken naar het laaghouden van loonkosten? Dat vind ik nou naïef.

#En Nederland nu al onleefbaar? Staat NL niet op de 6e plaats van de meest gelukkige landen? Misschien hoort u niet bij de economische "winnaars" (net als ik), maar om dan zuur te gaan doen..... En de meeste last heb je vooral in de grote(re) steden, verhuizen naar het platteland kan altijd nog.
En nergens zeg ik dat we ons moeten overgeven en "de zachte onderbuik tonen" (daar hebben mensen geen respect voor). Het is meer van" wat u wil dat u niet geschied, doe dat ook een ander niet". En als je een meedogenloze houding toont, kan je niet verwachten dat mensen jou anders gaan behandelen (als je ze nodig hebt). Of is beschaving en mensenrechten, in uw optiek, overbodige luxe? Zo ja, bent u een (geestelijk) arm mens, die niets van de geschiedenis geleerd heeft.
Het kan zijn dat de globaliserende wereld voor u te complex (Sjefke is geen toeval?)is, maar met kort-door-de-bocht-oplossingen gaan we er ook niet komen. Dat noem ik nou stuitend en naïef.

NoblesseOblige | 21-03-17 | 15:36

Ik blijf het naar niet snappen, ik snap dus niet dat men niet in staat is kansloze profiteurs in een vliegtuig of op een boot te proppen en terug te werken naar hun land van herkomst.

Zogenaamd geen paspoort( want overboord gegooid?) dan als ongewenst vreemdeling naar het gezegde land van herkomst gebracht.
En dat voor eens en voor altijd volhouden tot men daar eindelijk snapt dat ze niet met zijn miljoenen deze kant op kunnen roeien teneinde hier in dit luilekkerland de boel te kunnen verzieken.

Voor eens en voor al duidelijk maken, ECHTE vluchtelingen mogen, inclusief fatsoenlijke pas, een tijdlang blijven tot in het eigen land de kust zo veilig is dat ze daar weer aan de slag kunnen.
Iets met opbouwen van de eigen cultuur in plaats van het verzieken van de cultuur van anderen.

mallekater | 21-03-17 | 15:23

-weggejorist-

LolaBabooshka | 21-03-17 | 15:04

Den Heerscher | 21-03-17 | 13:59

Uit restecp voor de lap die je je getroostte, dien ik je nog even van antwoord. Het moet gezegd dat we het over veel eens zijn - hell, wie zegt dat mij niet de evolutie te wachten staat die jij hebt doorgemaakt - maar om het niet melig te maken focus ik op de verschillen. Hou wel in het achterhoofd dat ik niet fundamenteel met je van mening verschil.
.
De (impliciete) suggestie dat slechts complotdenkers geloven in het wegvagen van de natiestaten verwerp ik. Ik denk zelfs niet dat het origineel de bedoeling was; slechts in de loop van de tijd zijn die autochtonen naar het aanvoelen van de technocraten hinderlijk veel eigenwijsheid tentoon gaan spreiden en is geleidelijk aan de idee gegroeid om die eigenheid dan maar te laten verwateren. 'Oil for immigration' is geen louter verzinsel. Merk ook op hoe onze cultuurrelativisten en postmodernisten zich storen aan het 'voorbijgestreefde concept van natiestaten'. De loutere constatering daarvan maakt van een mens nog geen complotdenker.
.
Het welvaartsverlies non-existent noemen verbaast me. Houellebecq schreef in onverdachte tijden al over de parallel tussen islamisering en welvaartsverlies en hoewel je die onversneden en dus makkelijker waarneembaar kunt 'bewonderen' in Egypte en Iran is ook bij ons die onverkwikkelijke tendens zich aan het doorzetten - want helaas zegt wie 'immigratie' zegt ook 'islam'. Islam en vooruitgang gaan niet samen, nooit, nergens. Ik hoor overal klagen over hoe moeilijk het wordt om de eindjes aan elkaar te knopen. Zelf heb ik een mooi loon, maar ook ik moet nu dingen laten waar ik vroeger niet eens stil bij stond, spijts het feit dat m'n wedde flink de hoogte inging. Het vet is toch echt wel van de soep en de tendens is dalende.
.
Ik ben het met je eens dat het nieuw-nationalisme geen oplossingen biedt. Eén van de drama's van ons tijdsgewricht is dat de mensen die terecht de problemen benoemen meestal geen werkbare oplossingen hebben. Toch mogen we dat niet met zekerheid verklaren, want wat ze worden zeggen wordt al te vaak overstemd door diabolisering, hoon, intentieprocessen en intimidatie. Verleden zondag zag ik daar nog een staaltje van op de Vlaamse 'De Zevende Dag', waar Gerolf Annemans, wel degelijk een beslagen intellectueel, door vier jakhalzen tegelijk op de huid werd gezeten en geen tien woorden mocht zeggen zonder in de rede te worden gevallen. Dat de EU niet debet is aan de problemen die je noemt in Nederland betwist ik dan ook, want moest je de beschikking hebben over de vele miljarden die naar de zieligheidsindustrie gaan, dan waren de problemen die je noemt als bij toverslag opgelost - en ook al wil Nederland graag nog altijd wat meer deugen als een ander, toch komt die materie waarover te deugen valt uit de hoed van de EU.
.
Ik begrijp wat je bedoelt met je laatste zin. Toch zal er een tabula rasa moeten komen, want de huidige kliek van boven ons gestelden zal echt niet 'tot inkeer komen'. Vooraleer er een daartoe noodzakelijke politieke evolutie ingang heeft kunnen doen vinden, zijn we al door de demografische tendenzen bijgebeend, waarmee we weer bij mijn 'sense of urgency' en pessimisme zijn aanbeland. Meer dan tien jaar geleden schreef ik hier al dat Europa dreigt te veranderen in één groot Balkangebied. Verre van me op de borst te willen slaan of kleinmenselijk gelijk te willen halen, maar ik zie helaas geen reden om dat schrikbeeld gerelativeerd te zien.

Maerlant | 21-03-17 | 14:51

Die hele asielindustrie is een rottende zweer

Rest In Privacy | 21-03-17 | 14:28

Plus alle geldstromen direct stoppen en verbieden aan groeperingen die dit geld gebruiken om die mensen naar hier te halen vanaf de bootjes, hier te procederen tegen de staat van wie men vak het geld krijgt. Evengoed de geldstromen vanuit bedrijven die via een omweg daar terecht komen stil leggen.

Nogal raar, dweilen met de kraan open. Illegaliteit onwenselijk verklaren en ondertussen geld in een systeem pompen waarbij zoveel mogelijk illegalen hier komen en blijven. Ook de vluchtelingen die alhier niet als vluchteling aangemerkt kunnen worden. Alles oppakken en weg ermee.

De echte oorlogsvluchteling is dan van hartelijk, tijdelijk, welkom.

Moneytron | 21-03-17 | 14:15

Allen detineren, desnoods met 4 op kamer en zsm de wet aanpassen zodat bij illegaliteit direct kan worden uitgezet.

We doen het niet maar direct vastzetten onder streng regiem en het is niet wenselijk maar de waarschuwing dat men bij terugkeer een brandmerk krijgt en lijfstraffen zou ervoor zorgen dat het probleem veel sneller zich oplost.
Dit klinkt erg bruut en sommige zullen zeggen racistisch hoewel het daar niets met van doen heeft. Wel met pijnigen wat redelijk middeleeuws is, ben er niet voor.
Echter diegene die deze stelling op tafel legde een tijd terug had een wedervraag aan allen: Hoe denken jullie dan wel snel en effectief dit op te lossen. Niemand had een goed antwoord!

Moneytron | 21-03-17 | 14:12

@Maerlant | 21-03-17 | 12:10
Ikzelf ben van juichend voorstander, naar "laat maar imploderen", naar m'n huidige standpunt gezwengeld. Ik ben pro-EU, maar wel van mening dat overheden zich in beginsel slechts met een aantal kerntaken bezig mogen houden, te weten: infrastructuur (in de breedste zin van het woord), zorg, onderwijs en openbare veiligheid.
.
Europa en de EU zijn inderdaad niet hetzelfde.
Europa is altijd al één Europa in zekere mate: Ondanks de onderlinge oorlogen, werd het geheel van versplinterde stadsstaatjes wel degelijk op een vergelijkbare wijze bestuurd. De versplintering (of het gedecentraliseerde bestuur zo je wilt) heeft juist de bakermat voor de vrije ideeenmarkt en daarmee onze welvaart gecreeerd.
.
De EU in zijn huidige verschijning is een monstrositeit en wordt gekenmerkt door dezelfde problemen als iedere te grote overheid, met als bijkomend verschijnsel dat het tamelijk vaag is waar zij wel en geen zeggenschap over heeft. Daarnaast heeft zij last van weerstand van lidstaten - we zijn per slot van rekening nog geen federatie naar Amerikaans model, en al waren we dat, dan hadden we alsnog te maken met taal- en cultuurverschillen.
.
Ik geloof niets van de complotdenkers die beweren dat de Europese volkeren bewust vernietigd gaat worden door de grote boze overlords. Het huidige EU-vehikel is meer een relatief benevolente technocratie, geen socialistisch vehikel wat eenieder met kritiek opsluit of afmaakt naar model van een Stalin of een Mao.
.
Het nationalisme van vandaag de dag is inderdaad een reactie op het vermeende (maar non-existente) welvaartsverlies - maar wel de verkeerde.
Het zichzelf potentieel afsluiten van de buitenwereld door verschillende lidstaten gaat op generlei wijze bijdragen aan vooruitgang voor de gewone arbeider, de middenstand of politieke stabiliteit.
De radeloosheid spat er inderdaad vanaf. Het nieuw-nationalisme biedt echter geen oplossingen.
Dat in Nederland de ouderenzorg kutter wordt, de sociale vangnetten onder druk staan, de pensioenen onder druk staan en het ondernemersklimaat steeds slechter wordt, heeft meer te maken met nationaal mismanagement dan met EU-regulering.
Laten we wel wezen, de rest van de EU kent geen toeslagencircus, kent andere pensioenstelsels (met andere problemen), heeft veel lagere belastingdruk voor zowel de werknemer als de middenstander, heeft minder achterlijke hoeveelheden regels voor uitkeringen, minder verschillende uitkeringen, etc. Een dergelijk Nederlands probleem gaat echt niet opgelost worden door "minder EU" - het zal het probleem eerder verergeren omdat het vestigingsklimaat voor grote werkgevers minder wordt met alle gevolgen van dien.
Het gevolg van 40 jaar PvdA: Andermans geld is opgesoupeerd door een overdadige verzorgingsstaat met dito bureaucratie.
.
Wat de EU betreft: Een staat die beweert democratisch te zijn zal altijd imploderen zonder gedegen onderwijs en zonder kritische onafhankelijke media.
Laat de EU nou net op die twee vlakken zwaar tekort komen. Wat dat betreft snap ik D66 met zijn focus op onderwijs, kennis en een liberale samenleving wel, ookal mag ik de persoon Pechtold dan een natte dweil vinden.
.
De vele initiatieven die de EU ontplooit om verdere democratisering en transparantie te bevorderen zijn in de praktijk vaak alsnog ondoorzichtige monsters die enkel uit de kokers van beroepsbureaucraten afkomstig kunnen zijn.
.
Een autarkie in plaats van de huidige technocratie zou kunnen werken. Wat die immigratiestop betreft: Ik ben het er niet geheel mee eens. Immigratie moet gewoon kunnen, maar wel onder onze voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde is daarbij dat je niet op staatssteun hoeft te rekenen als immigrant. Eigen broek ophouden, zoals je ook moet wanneer je naar Australie, Nieuw-Zeeland, Canada, Japan, de VS, of waar dan ook wilt. Met dat criterium houd je automatisch de tribale achterlijkheid van islam en ongeschoolde qatkouwers buiten de deur.
.
Tot slot: De Nederlandse wapenspreuk is niet voor niets "Je Maintiendrai" - Dat zouden ze eens moeten doen, op Europees niveau en op nationaal niveau. Dan waren we al een heel eind. Het overgrote deel van de huidige crises is simpelweg te voorkomen als men het eigen beleid naleeft. Dit geldt zowel voor de financiele crisis, als het huidige migratenprobleem.
.
Zijn we gedoemd te falen? Wellicht. De toekomst zal het uitwijzen. Ik heb weinig vertrouwen in de huidige bestuurders. Een goed alternatief voor "de EU" is helaas enkel "de EU".

Den Heerscher | 21-03-17 | 13:59

Grappig, allemaal dit soort berichten --NA-- die zgn. verkiezingen.....

Wienerschnitzel mit | 21-03-17 | 13:45

@Mich2007 | 21-03-17 | 13:05
Iedere Nederlander met meer als 2 hersencellen had dit zelf wel kunnen bedenken. Maar nee, men laat zich ringeloren door de agitprop van de NPO cum suis en stemt weer gewoon op méér weg-met-ons. Het zal mij voort aan de achterkant oxideren. Dit is wat stompzinnig Nederland wil, dus nu ook leeg drinken die gifbeker. Alleen jammer voor alle reaguurders hier die het allemaal wel van mijlen zagen aan komen. Die worden nu onherroepelijk meegezogen in de abyss. Hup, zó terug de Middeleeuwen in.

Sjefke7807 | 21-03-17 | 13:45

@NoblesseOblige | 21-03-17 | 11:38
Leuk gevonden allemaal maar nee.
# Ze zijn er ook heen komen lopen dus kan men ze terug droppen op het strand van vertrek. Consequent een aantal maanden volhouden. Dan is de lol er zo af.

# Ik heb een hint voor u; het zijn niet de chinezen waar we zoveel last van hebben.

# U wilt deze 'onschuldige" mensen dan allemaal maar hier uit de ruif laten mee vreten? Waarom moet Nederland de gehele wereld op die 33.000 bewoonbare vierkante km huisvesten? U weet net zo goed als ik dat ze hier maar voor één ding komen; Het gratis geld.

# Dat kan wel zijn maar zie boven. Het is niet houdbaar noch wenselijk.

# De grootste leugen aller leugens. We hebben ze helemaal niet nodig. Sterker nog; die mensen gaan met hun gemiddeld I.Q. van 83 nooit of te nimmer mee komen in deze maatschappij. Ook zit een enorm kravat in uw stelling. Namelijk dat er steeds meer import nodig zou zijn want tegen de tijd dat de huidige import vergrijst wie gaat dan het werk doen? Hier even een begrijpelijke uitleg voor u:

www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

Verder is de drogreden dat "de Nederlander het vieze werk niet wil doen" ook allang achterhaald. Wat dacht u van bv de werkverdringing door Oostblok chauffeurs op de vrachtwagens? Is dat omdat de NL chauffeur zich ineens te goed voelt om, na vaak al vele jaren rijden, die truck te besturen? Neen, hij wordt vervangen omdat de Oostblokker voor een grijpstuiver komt rijden waarvan de NL chauffeur niet kan bestaan in dit land. Verder is de import uit de jaren 60 aan datzelfde te danken. Na de oorlog nam de NL arbeider genoegen met een karig salaris, want het land moest worden herbouwd. Toen dat zo'n beetje achter de rug was begonnen de arbeiders om salarisverhoging te vragen. Dat zagen de hoge heren echter niet zitten en voilà.

# Nederland is nu al hard op weg om onleefbaar te worden. En het is (nog niet) door het broeikaseffect. *kuch* Islam *kuch* U denkt werkelijk als we nu maar op onze rug gaan liggen en de zachte onderbuik tonen dat dan t.z.t. andere naties ons wel uit de brand gaan helpen? Stuitend naïef, iets anders kan ik het niet noemen.

Sjefke7807 | 21-03-17 | 13:33

Jezelf een beetje "bewapenen" met een grote hond, een Doberman bijv.
Heeft mijn zusje ook gedaan.
Gaat met haar Doberman wel eens naar mokum,
naar een vriend die er ook een heeft.
Gaan ze samen wandelen, met 2 Dobermans dus.
Hele groepjes illegalen, mocro's en ander getinten,
steken. direct de straat over als ze er aan komen.
Die 2e hands Nederlanders zijn reuze bang voor honden.

Kanarie_Geil | 21-03-17 | 13:30

Je kunt als overheid natuurlijk ook alleen de advocaat betalen als deze bij de rechter komt met iemand die ook echt kans maakt op asiel. Is je asielaanvraag kansloos? Dan ook de advocaat niet betalen. Moet jij eens opletten hoe snel het aantal beroep procedures terug loopt. Daarnaast vast vergoeding per uur voor asiel advocaten en vergoeding uitbetalen naar asielaanvrager. Deze moet dan de advocaat betalen.. Maar de asielzoeker het geld op aan andere zaken, kan is dat een probleem tussen de asielzoeker en de advocaat..

TuurlijkNiet | 21-03-17 | 13:29

Binnenkort gaan de poorten verder open door uber mekka erdostam. Meer vluchtelingen in de illegaliteit, en geen enkele reden om aan te passen. Sterker, de illegaal in kwestie zal in overlevingsmodus gaan en dat zal de eu nog meer verdriet bezorgen. De illegalen hier kunnen overigens prima in de atypische wijken voor woekerprijzen iets huren. Hoe zij de huren betalen is niet erg, maar heeft iets te maken met kufars, blank, slecht en racisten... allemaal ingeprent door de "helpers".

Bill Cosby | 21-03-17 | 13:08

Wat een linkse geteisem is het toch, dit was ongetwijfeld voor de verkiezingen al bekend, vooral lekker onder de pet houden tot de verkiezingen voorbij zijn om Greet dwars te zitten.

Mich2007 | 21-03-17 | 13:05

Adversary | 21-03-17 | 10:35
Verder, Deze dobberneger of asieldrammer kan bij toekenning status ook meteen de procedure starten om nog meer dobbernegers of asieldrammers Nederland binnen te halen. Natuurlijk bijgestaan door advocaten welke u uiteindelijk betaald.

Hei-kneuter | 21-03-17 | 13:00

Reviaan 1115

"CDA is een zwalkpartij. Nu even een rechtse broek aantrekken, maar er duikt altijd wel weer een Kathleen Ferrier of Ruth Peetoom op die de 'christelijke waarden' op de kaart zet."

Kathleen Ferrier. Wat een verschrikkelijk wijf is dat net als Femke Halsema die nog even een paar maandjes terugkeerde om heel goed haar zakken te vullen. Beide smerige zakkenvulsters maar wel de morele hogepriester spelen. Zum kotzen!
.
"Kathleen Ferrier krijgt € 782.306,43 wachtgeld dankzij plotselinge woede over uitzetting Mauro"

925.nl/archief/2015/12/01/kathleen-fer...

Nehemia | 21-03-17 | 12:59

Het is een vreemde zaak dat advocaten die stelselmatig kansloze asielzaken behandelen op kosten van de overheid daarvoor niet worden aangepakt. Tuchtrechtelijk is dat namelijk ernstig verwijtbaar.

Dino Z. | 21-03-17 | 12:57

Bekijk het positief: deze groep zorgt voor een stukje werkgelegenheid en het scheppen van banen was een belangrijk item in de verkiezingen. Kost een paar centen, maar je kunt niet alles hebben natuurlijk.

Mannes | 21-03-17 | 12:46

Wacht maar ,als Groen Links (Pol Pot regime van de killing fields, zusterpartij van Groen Links he Paultje.)dan stroomt heel het land vol met sprinkhanen en zuigen onze kassen leeg.

Chinook Elsevier | 21-03-17 | 12:28

Voor de Nederlandse burger zijn de regels en wetten zo gemaakt om de burger flink uit te knijpen.
Voor dat tuig wat hier komt en helemaal nergens recht op heeft zijn ze er om hen juist te helpen.
Weg met ons, weg met ons!!
Dat had de verkiezings slogan moeten zijn van het onvermijdelijke aankomende kabinet.
Allemaal mogelijk gemaakt door het blinde domme gros van het Nedrlandse volk en alle nieuwkomers die ook mogen stemmen.
Tegen ons natuurlijk.

klinkklaar | 21-03-17 | 12:22

@Den Heerscher | 21-03-17 | 11:48

Dat is precies de reden dat Brussels moedwillig aanstuurt op meer onrust - van Rusland tot migrantencrisis.

Om meer samenwerking te forceren, mogelijkn later (vanaf deze zomer) per nooddecreet af te kunnen dwingen.

litebyte | 21-03-17 | 12:19

-weggejorist-

Hemmenaar7 | 21-03-17 | 12:16

@RickTheDick | 21-03-17 | 10:04
.
De wijfjes zijn a: nog zwaar minderjarig of b: bezig met broeden; je kunt die zieligheidskaart pas trekken als je zichtbaar zwanger onder die veldtent bent - 7+ maanden ofzo -, dan lopen de hartjes van de bakfietsbende in het Westen over van naastenliefde en medelijden, zeker als ze dan een week zitten te niksen in een opvangkamp. U weet, Moslims offeren alles voor de emotionele chantagekaart, ook hun eigen kinderen.

Graaisnaaiert | 21-03-17 | 12:15

Je mag afwachten op toelating in het eerste veilige land wat je hebt aangedaan nadat je huis en haard hebt achtergelaten.

Hiesjes | 21-03-17 | 12:13

Den Heerscher | 21-03-17 | 11:48

Ik ben één van de velen die van EU-fan omgeslagen is tot criticus; waar ik destijds temidden van m'n verhuis nog tijd vond om me uitvoerig over Nice 2000 te documenteren, mag van mij de boel nu ineenklappen - ook al weet ik dat dat fiasco's met zich meebrengt. Doe me deze kleine lol alvast om niet 'Europa' te schrijven waar je 'EU' bedoelt, want net omdat ik van Europa hou wil ik van de EU af.
.
Je bent fair genoeg om het gebrek aan transparantie en het democratisch tekort aan te kaarten; die zijn inherent aan de instellingen en krijg je niet meer rechtgebreid. Daarnaast werken de EU-mandarijnen ook nog eens aan de ondermijning van de natiestaten en plegen ze zo verraad aan de 'eenheid in verscheidenheid' waarmee we destijds slinks de EG (toen nog) zijn ingerold. Met deze EU vallen geen zaken meer te doen zonder dat de autochtoon gedoemd is om te verdwijnen.
.
Als Frontex een mandaat heeft om in de Middellandse Zee te varen, dan zou dat even goed kunnen zijn om aan pushback te doen in plaats van zweverige en contraproductieve 'rescue'. Het is het keurslijf van conventies en mensenrechtenverklaringen en achterhaalde verdragen in combinatie met boven-de-hoofden - politiek van de EU dat ons de das omdoet.
.
The proof of the pudding is in the eating. De EU heeft daar een prachtgelegenheid om zich terug in de gunst van het volk te werken: daadkrachtige ontradingsacties op de Middellandse Zee. Het feit dat die kans niet gegrepen wordt, zegt genoeg: er is niet de politieke wil of moed voor. Als het aan de EU ligt, zijn we ten dode opgeschreven.
.
Het nationalisme kent geen éénduidig gezicht en is, veeleer dan misplaatst chauvinisme of erger nog oorlogsstokerij een onbeholpen, radeloze reflex als antwoord op een globalisme dat ons naar de strot grijpt en waarin we als Europa nooit op basis van deze voorwaarden hadden mogen meespelen. Ook daar slaat de EU geen mea culpa en ook daar moeten we van de EU geen heil verwachten.
.
Omdat ik weet dat protectionisme een schelwoord is (het zoveelste) en altijd op een koude steen valt, geef ik je een ander concept mee: autarkie. Een volgens autarkische principes bestuurd EU - die dus eerst zou moeten vervellen tot een vehikel dat er voor de Europeanen is in plaats van andersom - in combinatie met een absolute immigratiestop totdat we de boel op orde hebben is zowat het enige dat ons, heel misschien, nog zou kunnen redden. Dat krijgen we politiek echter nooit voor elkaar. Ergo: we are doomed.

Maerlant | 21-03-17 | 12:10

Wat een land. Overal regeltjes voor. Maar dit kunnen ze niet aan. Misschien tijd voor nieuwe wetten en regels? Waarom moet de burger opdraaien voor asieladvocaten?????

chrisjuh | 21-03-17 | 12:09

@NoblesseOblige | 21-03-17 | 11:38
Bovendien ligt het in de menselijke aard (vanaf het begin van de Homo Sapiens) om zich te verplaatsen naar daar waar ze het beter denken te hebben. Om tegen de menselijke aard in te gaan werkt niet;
En economisch gezien hebben we ze ook nodig, als we de welvaart in Europa in stand willen houden. Want met de demografische ontwikkelingen (vergrijzing en te weinig witte kindertjes) gaan we het niet redden.

Volgens mij ligt het ook in de menselijke aard om te beschermen wat je hebt.
Simpele arbeid wordt steeds meer gerobotiseerd; het opleidingsniveau van de gemiddelde asielzoeker ligt veel te laag en het culturele verschil is te groot om mee te kunnen draaien in een westerse maatschappij. Dat hebben we de afgelopen 10-tallen jaren wel gezien.

Reviaan | 21-03-17 | 12:04

Den Heerscher | 21-03-17 | 11:58
De Australische toepassing*
Aanvulling op die zin is dat we gewoon hun eigen smokkelbootjes daarvoor kunnen gebruiken. Eenmaal teruggesleept nemen we het smokkelbootje in beslag.

Den Heerscher | 21-03-17 | 12:03

Boerentrut | 21-03-17 | 11:34
Maar VVD gaat de asielstroom niet indammen. Voor elke 1000 die er binnenkomen zitten er 10 die voor een schijntje willen werken en dat vinden hun vriendjes (grote bedrijven) heel fijn zodat die VVD-ers een leuk commissariaatje in het vooruitzicht hebben. Die overige 990 daar draait het klootjesvolk wel voor op.
Al vergeten dat enkele decennia geleden de "dure" Nederlanders massaal in de wao gedumpt werden en vervangen voor goedkope slaven uit zuid europa, turkije en noord afrika. Ook VVD beleid om hun vriendjes te plezieren. En als gevolg daarvan worden allerlei sloebers met de meest ernstige kwalen nu "goedgekeurd" omdat het onbetaalbaar is geworden.

Ben Hetzat | 21-03-17 | 12:02

@NoblesseOblige | 21-03-17 | 11:38
Dat landen hun burgers niet terug willen nemen, hoeft niet ons probleem te zijn. Als we de bootjes uit Libie naar Libie slepen, dan kunnen die lui het daar zelf verder wel uitzoeken. De Australische toepassen is dat ze teruggestuurd worden in een zelfsturende boot die Australie bekostigd. Dat blijkt overigens goedkoper dan de migrant onderhouden.
.
Wat betreft het "op zoek naar een betere plek" -> Helemaal eens, natuurlijk ligt dat in de menselijke natuur. Het is echter zaak dat men begrijpt dat we "ze" niet allemaal kunnen onderhouden en dat ook helemaal niet willen. Ik heb geen enkel bezwaar tegen migraten van waar dan ook, die in hun eigen onderhoud voorzien.
.
Helaas gaat het veelal om kansarme lieden die in de bijstand eindigen en bovendien een neo-orthodoxislamitische en tribale cultuur die onverenigbaar met de onze is meebrengen.
.
In het kader van zelfbehoud mag Europa best harder optreden naar de rest van de wereld. We hebben onze mond vol van idealen, maar de grenzeloze zelfkastijding waar het continent aan leidt moet stoppen. Het lijkt me beter het ideaal en de kennis te exporteren, dan uit pieteit onze eigen teloorgang te bewerkstelligen.

Den Heerscher | 21-03-17 | 11:58

Schaf het Pro deo af voor deze mensen, probleem opgelost.

gekkepetje | 21-03-17 | 11:58

Tja en met de komende regerings coalitie gaat dat niet veranderen. Wen er maar aan dus.

Lichtstadfan | 21-03-17 | 11:56

Niet binnenlaten is veel beter dan naderhand uitzetten. Iedereen kan en kon dat weten, maar de meerderheid van ons land (iedereen minus PVV en FvD) is liever "humaan" dan praktisch en wil liever niet onder ogen zien hoe gevaarlijk dit toelatingsbeleid is. In één jaar een miljoen immigranten erbij, ja, dat vindt men best wel een beetje eng... maar elk jaar honderdduizend erbij, en dus na 10 jaar precies hetzelfde aantal, och, dat is toch eigenlijk niks, dat is genoeg excuus om toch maar weer op de VVD te stemmen. Nederland heft zichzelf op, bij zijn volle verstand.

JvanDeventer | 21-03-17 | 11:56

-weggejorist-

Demrocks | 21-03-17 | 11:53

@Maerlant | 21-03-17 | 11:28
Die politieke daadkracht is op dit moment simpelweg onmogelijk wegens gebrek aan mandaat op Europees niveau.
.
Tevens is er momenteel onwil vanuit de lidstaten om dit mandaat te bewerkstelligen. Op het moment dat politici die knoop wel door zouden hakken, kunnen ze de verkiezingen wel vergeten. Ik verwacht persoonlijk dat na de Duitse en Franse verkiezingen ineens veel meer mogelijk wordt omdat er daarna 3 jaar de tijd is om de rust binnen Europa weder te laten keren.
.
Hoewel ik de weerstand tegen federalisten begrijp in het kader van een gebrek aan transparantie en een democratisch tekort, is het m.i. voor de toekomst van Europa wel degelijk noodzakelijk dat er mandaat komt om op dat niveau de buitengrenzen te beschermen.
.
Momenteel zijn de individuele lidstaten daar nog verantwoordelijk voor, echter juist de landen aan de buitengrens zijn niet ter dege uitgerust om die grens dicht te houden. De Spaanse en Griekse economieen liggen op hun gat, Italie heeft nog nooit wat op eigen kracht bereikt, Bulgarije heeft een groot corruptieprobleem en een danig laag inkomen voor ambtenaren dat de grenswacht omkopen een prima mogelijkheid voor de illegale immigrant is.
.
Momenteel zitten we dan ook met een halfbakken Turkendeal aan de oostkant en een veerdienst aan de zuidkant omdat het terugslepen niet gebeurt.
.
Gezien de geopolitieke situatie op dit moment, waar deze hele migratiecrisis slechts een klein onderdeel van is, is een verenigd, sterk Europa meer dan ooit noodzakelijk. De hang naar nationalisme die we nu op zien komen is dan ook behoorlijk link. Het lijkt me dan ook vooral zaak dat de EU zijn eigen bestaansrecht beter demonstreert. Daarnaast ligt er een schone taak voor de media om zich breder te orienteren dan de nationale politiek en te berichten over de ontwikkelingen op het Europese vlak in plaats van enkel af te geven op Europa.

Den Heerscher | 21-03-17 | 11:48

Dat de grenzen van Europa een stuk strenger bewaakt moeten worden, lijkt me evident. En ik begrijp niet waarom de boten van mensensmokkelaars niet systematisch tot zinken worden gebracht.
Het terugsturen van kansloze asielzoekers stuit echter op één (vooralsnog) onoplosbaar probleem: veel landen weigeren hun burgers terug te nemen. Hoe ga je ze dwingen om dat wél te doen? Bij een land als China zie ik dat niet gebeuren. Daarnaast zijn er allerlei andere praktische en juridische problemen.
Dan kunt u zeggen: we gaan voor de Australische oplossing. Daar zie ik echter 2 problemen: de aantallen die naar de EU komen zijn vele malen groter dan die naar naar Australië. Dus dat gaat veel geld kosten.
En daarnaast: willen we tienduizenden (honderdduizenden?) onschuldige mensen jarenlang gaan opsluiten? (En dan heb ik het niet over asielzoekers die crimineel gedrag vertonen). Een hele dure oplossing en principieel onjuist en de meeste partijen willen dat ook niet.
Bovendien ligt het in de menselijke aard (vanaf het begin van de Homo Sapiens) om zich te verplaatsen naar daar waar ze het beter denken te hebben. Om tegen de menselijke aard in te gaan werkt niet; zo was prohibitie een grote flop en is de "war on drugs" dat ook. Oorlog "verbieden" werkt ook niet.
En economisch gezien hebben we ze ook nodig, als we de welvaart in Europa in stand willen houden. Want met de demografische ontwikkelingen (vergrijzing en te weinig witte kindertjes) gaan we het niet redden. Bovendien zijn de meeste autochtonen (nog steeds) niet bereidt om vuil en zwaar werk te verrichten. Ga maar bijv. eens in de spoelkeukens van A'damse hotels kijken.
En wat doen wij als Nederland over 50 of 100 jaar onleefbaar is geworden (door broeikaseffect)? Waar gaan wij dan heen en waar zijn we dan welkom? Vooral als we ons daarvoor keihard hebben opgesteld? Of gaan we dan, net als bij de volksverhuizingen, plunderend naar het zuiden? In dat geval wijs ik u op de Vandalen, daar is het slecht mee afgelopen.

NoblesseOblige | 21-03-17 | 11:38


Den Heerscher | 21-03-17 | 10:26

Volledig met je eens qua links-rechts, die oude definitie bestaat niet meer. Ik merk zelfs dat tegenwoordig hele volksstammen lijken te denken dat rechts niets anders betekent dan vreemdelingenhaat en dat het sociaal-economische aspect niet eens meegewogen wordt in de links-rechts bepaling. En dat geldt zowel voor de mensen die zichzelf links noemen alsook voor degenen die zichzelf rechts noemen.
.
Een groot deel van de reaguurders hier noemt zich ook rechts, maar is dat absoluut niet volgens de klassieke definitie.
.
De VVD is veel meer conservatief rechts-liberaal dan veel mensen denken. Waar velen niet aan denken is dat ze met de PvdA hebben moeten samenwerken (en daarin ben ik het overigens met DKS eens, knap gedaan van beiden om dat op een beschaafde manier te doen), de de PvdA ligt in het politiek spectrum bijna precies tegenovergesteld aan de VVD, progressief links-socialistisch. En als je dan allebei water bij de wijn moet doen kom je in het midden uit. Niet representatief voor het gedachtengoed van de VVD, en ook niet voor de PvdA. De enige partij die de VVD voorbij streeft In die hoek van het politiek spectrum is het FvD.
D66, inderdaad op sociaal-economisch punt behoorlijk liberaal, wat we nodig hebben. Wel progressief in plaats van conservatief.
CDA staat weer in het midden op sociaal-economisch gebied, ietsje meer rechts dan links, maar is wel conservatief.
CU bijna idem aan CDA, iets meer naar het midden nog, en iets conservatiever.
GL staat van VVD-CDA-D66 heel ver af, véél verder dan het CU. Die zie ik er dan ook liever niet bij, aangezien dat als een anker gaat werken op de weg naar liberalisme.

Boerentrut | 21-03-17 | 11:34

'Asielrechtadvocaten betaald door de overheid'. Ziehier de zieligheidsindustrie betaald door de belastingbetalert.
Geert gaat daar wel even verandering in brengen. Oh wacht..

Hei-kneuter | 21-03-17 | 11:33

Den Heerscher | 21-03-17 | 10:26
Het is maar net door welke bril je kijkt.
Als je staatsbemoeienis als criterium neemt, staan m.i. zowel D66 als PVV aan de linkerkant van het spectrum.
Als je "hard on immigration" als criterium neemt (wat mij logischer lijkt), dan is PVV rechts en D66 behoorlijk links.
Just my 5 cts....
Overigens zou het getuigen van realiteitszin als de VVD ook het door Wilders voorgestelde kabinet VVD-PVV-CDA-SGP-FvD-50+ in overweging te nemen. Dit zou een levensvatbare coalitie kunnen opleveren die eindelijk eens echt gaat optreden tegen gelukzoekers, inclusief streng toelatingsbeleid en streng uitzettingsbeleid.
QED

R van Perzie | 21-03-17 | 11:31

Den Heerscher | 21-03-17 | 11:10

Jaha, ik bedoelde natuurlijk 11:10 ipv 10:26; had gehoopt dat je daarop zou geanticipeerd hebben. Ik kan helaas alleen maar herhalen dat wat je schrijft best intelligent klinkt maar dat we het nooit in politieke daadkracht vertaald krijgen - en op tijd al helemaal niet. Laat ik het er maar op houden dat ik een grotere 'sense of urgency' ervaar.

Maerlant | 21-03-17 | 11:28

Is er dan ooit een functioneren uitzettingsbeleid geweest?

Angelica | 21-03-17 | 11:27

De enige christelijke partij met ruggengraat is de SGP. Het CDA wordt veel teveel gedomineerd door ARP-adepten waardoor de rechtsere katholieke achterban zelfs overweegt op de SGP te stemmen, op de VVD, PVV of FvD.

Toninhocerezo | 21-03-17 | 11:21

En daar gaat voorlopig geen verandering in komen ook. Alleen maar erger nu de VVD samen gaat met D66 en GROEN LINKS...

Mensen al spijt dat ze VVD hebben gestemd ?

Muskatnuss!!! | 21-03-17 | 11:20

Zolang de meerderheid het allemaal prima vindt en helpt en helpt en helpt, verandert er niks.

Carmelita | 21-03-17 | 11:18

D'66 blijft een zwabberpartij, vlees noch vis. De linkse kern zal een centrumrechts kabinet weer gaan frustreren. Daar kun je vergif op innemen.

Toninhocerezo | 21-03-17 | 11:17

Zijn die asieladvocaten op dit moment geen gevaar voor de rechtstaat dan ? Als Erdogan 'democratisch' rechters kan opsluiten kunnen wij dat toch ook met onze asieladvocaten?

Cynevisie | 21-03-17 | 11:17

CDA is een zwalkpartij. Nu even een rechtse broek aantrekken, maar er duikt altijd wel weer een Kathleen Ferrier of Ruth Peetoom op die de 'christelijke waarden' op de kaart zet. Gesteund door mastodonten als Wijffels, Hirsch Ballin en Lubbers. Christen Unie is nog erger, met hun kinderpardon. Welke coalitie er ook komt, die 150.000 'asielzoekers' komen er wel dit jaar.

Reviaan | 21-03-17 | 11:15

www.youtube.com/watch?v=5QSiD4fFvjQ

Om deze en andere redenen , laat het maar escaleren, beter dan nog jaren dooretteren.
Om met rutte te spreken, wat zijn we toch een geweldig land, wat een gotspe.!!
Wbt de verkiezingen, hoe werk ik het land nog verder naar de klote, 33 zetels vinden dit oke dus vanaf hier wens ik hen dagelijks een confrontatie met dit beleid!!!

maasdonk | 21-03-17 | 11:11

@Maerlant | 21-03-17 | 10:36
Zie Den Heerscher | 21-03-17 | 10:10.
Grenzen dicht en laat ze vanaf daar maar asiel aanvragen. Als we het dan toch als onze humanitaire plicht zien om de arme negertjes te helpen, laten we het dan in elk geval niet ten koste van onszelf doen.
De verviervoudiging van de Afrikaanse bevolking mogen ze fijn in Afrika oplossen. Het klinkt wrang, maar als we niet zo ons best hadden gedaan qua ziektes uitroeien, hongersnood oplossen en ontwikkelingshulp bieden om daar in elk geval iets meer rijkdom te brengen, dan zouden we dat hele probleem nooit gehad hebben.
Met meer welvaart hoort ook de verantwoordelijkheid te komen om geen 8 kinderen uit te poepen. Dat is enkel nodig als je vantevoren weet dat de kans dat ze de 5 jaar halen hooguit rond de 60% ligt.
Dat overlopen worden zal wel meevallen als we zorgen voor maritiem overwicht in de middellandse zee en een dichte Europese buitengrens. Dat is alleen mogelijk d.m.v. Europese samenwerking.

Den Heerscher | 21-03-17 | 11:10

En dan te bedenken dat die illegale gelukszoekers in hun beroepsprocedures volop van uw belastingcenten worden ondersteund door het COA en adviseurs van het type Volkert van der Graaf/Frank van der Linde. En ook van Jesse Klaver mag er nog wel een schepje bovenop. Steelzieke nestbevuilers zijn het, allemaal.

Professor Superhirn | 21-03-17 | 11:10

Wat een geprits, kan dat niet lekker naar het CJIB?

Tjemig | 21-03-17 | 11:09

Er zijn een miljard goudzoekers onderweg naar Europa en die gaan nooit meer weg. Wie betaalt de rekening?
A. Nederland.
B. Neerlandais.
C. Die Niederlande.
D. Olanda.
E. Die foutstemmer die u altijd in de spiegel ziet.
Uw keuze?

Nivelleermarionet | 21-03-17 | 11:08

II. Mijn hiervoor geschreven kritiek op links ( pvda) is , dat door hun slechte beleid en het alsmaar pamperen van mensen die hier niks te zoeken hebben, geëngageerde advocaten uit de linkse hoek die ongecorrigeerd maar oneindig kunnen procederen is hoofdzakelijk veroorzaakt door het slechte/arrogante beleid van de Pvda.

Door het immigratie beleid van de Pvda heeft het de Nederlandse belasting betaler miljoenen aan belasting geld gekost. Dat hadden we beter voor ons eigen zorgbeleid kunnen gebruiken.

Alleen met nu kereltje Pechtold als minister ( want dat wordt hij natuurlijk nu ) zal het niet veel verbeteren.
PvdA en D66: of te wel: "van de regen in de drup".

joost2 | 21-03-17 | 11:08

Zo, zijn jullie er allemaal weer ingetuind? Ja he. Meer, meer, meer asieltuig en die gaan nooit meer weg en zullen de rest van hun leven op uw zak teren, VVD en CDA stemmers! Aan de rest ter linkerzijde maak ik niet eens meer woorden vuil.

WhiteShark | 21-03-17 | 11:05

Er is van onze eigen belastingcenten een ware 'traineer- industrie' rondom gelukszoekers ontstaan, waar heel wat (semi-) ambtenaren hun brood mee verdienen en waaraan een zeer dubieuze advocatensoort meewerkt.
-
Wij importeren niet alleen graag onze eigen problemen, wij houden ze ook nog eens tientallen jaren lang in stand. Maar ja; als het om de arbeidspositie van ambtenaren en semi-ambtenaren gaat, dan durft geen politicus in dit land zich daar de vingers aan te branden...

bisbisbis | 21-03-17 | 11:05

@sinar2 | 21-03-17 | 10:58
Voor 150.000 pegels per jaar kun je natuurlijk zelf riant wonen, ver van een AZC.

FreeVogelaar | 21-03-17 | 11:04

OK, de linkse partijen hebben allemaal "aanhang" verloren.
Nog elke dag word ik vrolijk wakker dat die arrogante pvda eruit is gelazerd. Terecht afgestraft.
De pvda is de linkse elite partij geworden, waarbij bestuurders zich verrijkt hebben en niks meer met een arbeiders partij gemeen hebben ook.
Plasterk met zn 4 panden, die lelijke en ooit schreeuwende Marcel van Dam, miljonair op een landgoed op de Veluwe en vele anderen, die allen goed voor zich gezorgd hebben via onze staatsruif.
Weg met die elite.

Maar pas op, de linkse geest van die partij zweeft nog door geheel Nederland op veel fronten.
Op vele burelen op belangrijke posten zitten nog pvda-ers die nu geschoren worden, maar zich stil houden.
Onderwijs, justitie, rechterlijke macht, gemeenten, diverse semi overheids organen, een Dijsselbloem die nog steeds in Brussel zit en hoopt dat hij als pvda-er dit baantje mag houden, hetgeen een schande zou zijn.
En wat denk U van die linkse NPO ?
Gisteravond kreeg die vervelende partijdige en linkse Twan Huys weer de gelegenheid om voor de zoveelste keer Donald Trump te bashen.
Wiens samenwerking met Rusland tijdens de verkiezings campagne wordt onderzocht, maar bij Huys is hij al schuldig.

Ook bij die NPO (de Vara is daar de baas en andere omroepen papegaaien hen na en vallen onder dit linkse regiem) blijft die pvda sfeer maar voortbestaan.
Je merkt het nu aan bijna alle TV programma's op de Nederlandse TV.
Zelfs na zo'n nederlaag haalt men pvda mensen op TV die proberen alles goed te praten en worden wij op TV lastig gevallen door "nitwits".
U kent zelf wel alle "talkshows" daarover.
De PvdA is inmiddels een partijtje van helemaal niks geworden, maar bij de NPO doen ze net alsof ze nog steeds bestaansrecht hebben.

Daarom meneer Baudet ( FvD): eerste taak van U is om die NPO op de schop te nemen.
Naar de radio 3 wordt inmiddels niet meer geluisterd en 3 netten met linkse propaganda is echt te veel.
Scheelt ons een hele hoop belasting geld ook.

joost2 | 21-03-17 | 11:02

Weet je wel wat dat kost, zo'n pand in Oud Zuid waar je een advocaten kantoor vestigt?
Dan moet je wel een kansloze asiel procedure maximaal oprekken om dat te kunnen betalen.
Je weet bij het begin al dat het niks gaat worden, maar voor je inkomsten ga je toch maar steeds in beroep.
Of je goed of slecht bent doet er niet toe, dankzij het geld van de staat (belastingbetaler) heb je wel mooi je eigen advocatenkantoor in een duur, chique pand en een riant inkomen.

Osdorpertje | 21-03-17 | 11:00

Kom op nou, 15 maart heeft het volk gekozen voor nog meer gelukzoekers, beleid daar nou toch eens in.

FreeVogelaar | 21-03-17 | 11:00

Asieladvocaten, het COA en de hele zieligheidsindustrie zoals Vluchtelingenwerk etc hebben maar één belang: zichzelf.

sinar2 | 21-03-17 | 10:58

Laat ze een kansloos hoger beroep zelf betalen.

Probleem opgelost.

Vogelbeest | 21-03-17 | 10:56

verrassend....

Rest In Privacy | 21-03-17 | 10:55

Hele asielsysteem moet op de schop. Alleen nog maar tijdelijk asiel tot het veilig is om terug te keren. Nooit het recht op Nederlanderschap. Geen uitkering of huis maar gewoon opvang in afgesloten centra en daar les krijgen in vaardigheden om het eigen land op te bouwen. Filter je direct alle economische asielzoekers er uit.
Alle asielzoekers met een status; status afnemen bij crimineel gedrag en in geval van reizen naar het zogenaamd onveilige thuisland.

Franker | 21-03-17 | 10:52

Zo. De datum van het uitbrengen van dat rapport scheelde weer vijf zetels voor de PVV.
-
Zó rollen de staatsorganen.

bisbisbis | 21-03-17 | 10:50

Na zich tot 15 maart als campagnemedewerkers van de middenpartijen hebben getoond , wordt de journalistiek opeens wakker :BC-tickets voor ambtenaren en nu asielproblemen in het VVD-campagneblad. AD-hoofdredacteur verwoordde het goed :'Wij bepalen wie er premier wordt'. Als Rutte objectieve pers tegenover zich had gehad ,was hij net zo groot als de PVDA geworden .De pers moest kiezen VVD of PVV en koos VVD.Ik hoop vrije verkiezingen in Nederland of EUSSR ooit nog mee te maken.
Iemand postte dat VVD rechts en liberaal is. Op welke planeet leef jij? De overheid beslaat meer dan 50% van de economie, mensen worden vervolgd voor "racistische" opvattingen,bezuinigen op defensie in VVD-kabinetten,tegen een vrij internet,controle van de pers(Facebook)eigenlijk censuur,20k verdienen of 30k maakt geen verschil en vlaktaks is te denivellerend enz.
De uitspraak van Wilders duurt wel erg lang.Gelukkig voor Rutte tot na 15 maart .

arlen | 21-03-17 | 10:50

Gelukkig maar dat Yasser er iets aan wil doen of zo.

Vitiligo | 21-03-17 | 10:47


Bericht weer bedoeld voor NA de verkiezingen:
ziekenhuizen, artsen en apothekers krijgen vanaf nu betaald door de overheid als ze onverzekerden gaan behandelen.

meneer Q | 21-03-17 | 10:46

Bericht mooi even tot na de verkiezingen onder de pet gehouden. Vraag me trouwens af wat er spaak loopt. Volgens mij stelde het uitzetten van kansloze assielzoekers al jaren niks voor. Denk overigens dat het de ambtenaren zijn die het voortzetten van procedures aanmoedigen omdat uitzetten niet echt mooi werk is.

watazooi | 21-03-17 | 10:43

GeFlipt | 21-03-17 | 10:26
-
Dat zou ik heel graag willen. Maar gaat ben ik bang nooit gebeuren.

osolemio | 21-03-17 | 10:41

De asielindustrie draait overuren, wie had dát nou gedacht?

We worden met z'n allen belazerd door gelukzoekers die bijgestaan worden door geldwolfjes die procedure na procedure blijven aanspannen - uiteraard op uw en mijn kosten. En het ziet er niet naar uit dat een volgend kabinet hier verandering in gaat brengen als ik de berichten zo eens lees.

We worden keihard genaaid. En al wat we kunnen doen is bukken.

Reinaert | 21-03-17 | 10:41

Voordat dat er een linkse coalitie-regering is, wordt deze alweer met de grond gelijk gemaakt. Laten we hopen dat de deze nieuwe regering snel weer omvalt en dan valt er nog wat te redden door rechts,....misschien.

Yellow Shark | 21-03-17 | 10:40

Zolang je vluchtelingen en immigranten door elkaar gaat halen - het op een grote hoop gaat gooien, het opvangbeleid niet aanpast (in beperte vrijheidstelling)en vluchtelingen (migranten) feitelijk maar naar 6 West-EU landen willen zal er een toename aan migranten (vluchtelingen) blijven komen.

Schrale troost, in het gidsland - Duitsland is deze problematiek vele male groter.

litebyte | 21-03-17 | 10:40

Rechtssysteem blijkt opnieuw wereldvreemde zweefmolen die niet bestand is tegen de menselijke natuur.
très cool | 21-03-17 | 09:57
.
Eén van de beste fipo's die ik al gelezen heb hier.

-----------------
Den Heerscher | 21-03-17 | 10:26

Wat je schrijft klinkt rationeel, maar weegt te licht tegenover wat ons te wachten staat. Los van het feit dat we, eer we überhaupt als EU al consensus zouden kunnen bereiken over jouw voorstellen en dat nog wel zonder ze af te zwakken (vrij utopisch): de bevolking in Afrika zal op enkele decennia ver-vier-vou-di-gen. De Middellandse Zee gaat die overrompeling niet stoppen. Moesten we, godbetert, toch haar op onze tanden krijgen en Frontex zou echt aan bewaking in plaats van 'rescue' gaan doen, dan zijn ze ons in een volgend stadium uit het water aan het schieten. Zoals het er nu voorstaat worden we in een niet al te verre toekomst gewoon onder de voet gelopen.

Maerlant | 21-03-17 | 10:36

De oplossing is relatief simpel: het Australische immigratiesysteem 1:1 kopiëren (beter goed gejat dan slecht zelf gemaakt, en Australië heeft er al heul lang ervaring mee dus kinderziektes eruit), en de grenscontroles weer snoeihard invoeren. Geen visum: eruit, en als je tegen de uitslag wilt corresponderen dan kan dat, maar dan wel vanuit Noord Afrika.

En die deugadvocaten, die vroeger liever cultureel antropoloog wilden worden maar daar klaarblijkelijk te dom voor waren dus maar asielrechtjurist geworden zijn, kunnen prima op locatie in Noord Afrika hulp verlenen.

Sgnietzel | 21-03-17 | 10:36

En waarom krijgt een dobberneger of asieldrammer gelijk een uitkering bij toekenning status maar moet een Pool vijf jaar gewerkt hebben voordat hij aanspraak mag maken daarop? Rechtsongelijkheid is een ding.

Adversary | 21-03-17 | 10:35

Ik kan het zelf niet bevatten, maar ik zou rutte nog liever met die pvda'ers verder zien gaan, dan met die RaRa club van Yessar .... Klaver.
Dat Rutte de PVV als ondermensen wegzet, zijn we wel gewoon geworden, maar dat hij nu met terroristen in zee wil gaan gaat mijn petje te boven.
Dat er niemand vanuit de politiek daar op reageert is ook ongelooflijk, terwijl good old T. Hiddema van de hoed en de rand weet, maar iedereen is stil en kijkt toe.

Theo-Pim-Riv | 21-03-17 | 10:33

Heel simpel, gewoon de advocaten geen betaling doen voor kansloze procedures. Bij geschil met advocaat evt hun de kosten laten betalen bij verlies.

bhaal | 21-03-17 | 10:32

Ze hebben toch fucking ALLEMAAL het verdrag van Dublin geschonden door hier zomaar onuitgenodigd binnen te wandelen na vaak al JAREN in Turkije of Libanon te hebben gewoond? Om nog maar te zwijgen van Dobbernegers zonder papieren die zogenaamd allemaal ineens uit Eritrea of Somalie hier aan zijn komen waaien. Hoe doe je dat zonder eerst door minimaal vijf andere landen heen te banjeren? Er. Uit. Allemaal.

Adversary | 21-03-17 | 10:32

Allemaal gratis arbeid!
De burgers betalen de rekening wel. Dit land is kapot.

Rest In Privacy | 21-03-17 | 10:30

Vorige week nog een lik op stuk uitzetting van een Turkse minister en haar gevolg dus het kan wel degelijk.
Het begint een verderfelijke bedrijfstak te worden, die asieladvocatuur

loze stijl | 21-03-17 | 10:30

Tja, een dergelijke verkiezingsuitslag onderstreept toch maar weer dat ik 8 jaar geleden de juiste beslissing heb genomen:
Weg uit NL, en naar Australie.
.
Nooit meer terug.
Success d'r mee, he? :-P

Rest In Privacy | 21-03-17 | 10:29

what could possibly go wrong.

Bert Konterman | 21-03-17 | 10:27

De temperatuur van het water steeg met een halve graad en de kikker bleef zitten.

Maerlant | 21-03-17 | 10:27

Het probleem zijn niet die rauwrandnagel pakistaanse raketgeleerden en somalische chirurgen, maar het industrietje dat zich als een vuile schil rond deze lieden heeft gevormd. Blijkbaar gesteund door de NL wet en allerlei dubieuze particuliere initiatieven. Als de wet niet deugt moet die worden aangepast en tegelijkertijd deze kermis van advocaten en hulpverleners.

van Oeffelen | 21-03-17 | 10:26

-weggejorist-

GeFlipt | 21-03-17 | 10:26

@R van Perzie | 21-03-17 | 10:14
D66 pleit anders voor versimpeling belastingsysteem en stimulering van werkgelegenheid, zoals de VVD.
Als je het programma erop na slaat, dan hebben ze het niet specifiek over opheffen van toeslagencircus en dat soort zaken, maar je leest dat wel degelijk tussen de regels door. Een redelijk liberale partij wat dat aangaat, inderdaad. Dat linkse valt redelijk mee.
CDA -> Zie mijn vorige tegel. Een middenpartij inderdaad, maar dat zijn ze altijd al. Er is een reden dat door de jaren heen CDA altijd met alles heeft kunnen samenwerken. Ze zijn onderling nogal verdeeld maar konden altijd rekenen op de kerkelijke achterban.
VVD -> Liberaal, niet zo klassiek rechts als ze 40 jaar geleden waren, maar desalniettemin rechts.
.
PVV is linkser dan deze drie partijen. Ze worden welliswaar geframed als extreem-rechts, maar als je let op het stemgedrag en de programma's van de afgelopen 10 jaar er nog eens op na slaat, dan staat PVV wel degelijk een grote overheid voor, die alles voor de burgerT gaat regelen. PVV en de SP liggen wat dat betreft dicht bij elkaar. Ook het anti-Europese / nationaal-georienteerde programma lijkt nogal op elkaar. Het enige verschil is het keiharde anti-islam standpunt van de PVV.
.
Overigens is links/rechts een achterhaalde tegenstelling. Het gaat meer om socialisme versus liberalisme. Dat is ook het huidige debat over de koers van de EU als je kijkt naar de fracties in het EP. Het moge voor zich spreken dat het liberalisme dat MOET winnen, willen we een fatsoenlijke toekomst hebben.
.
Daarnaast hebben we enorme behoefte aan meer inspraak en een transparantere overheid - Wat dat betreft zijn de nieuwe splinters voor democratische vernieuwing een welkome aanvulling. (Geenpeil, hoe gefaald ook, FvD, en met name de PiratenPartij (ondanks de ongelukkige naam))

Den Heerscher | 21-03-17 | 10:26

Het is gewoon handel. De multinationals zouden jaloers zijn op de groei van zulke mooie omzetcijfers.

duitse herder | 21-03-17 | 10:26

Het volk heeft in meerderheid gekozen voor nog 4 jaar wegmetons. Daar hoort een asieltsunami en asielstuwmeer zeker bij! Gewoon de huidige asieleisers versneld een status geven en in de wijken plempen. Het uitzetbeleid versoepelen, illegaliteit gedogen en de AZC's ombouwen tot luxe longstay's voor de uitzetweigeraars!

de Voorzittert | 21-03-17 | 10:25

Die Dijkhof is toch van de VVD waar dKS zo hoog van opgeeft? Kunnen nog geen deuk in een pakje boter schoppen. Wat een waardeloze partij is dat zeg, je zult er maar op gestemd hebben.

roze_bril | 21-03-17 | 10:18
Stem je VVD, dan doet GroenLinks ook mee!

Nuchternederland | 21-03-17 | 10:23

-weggejorist-

Laurens_Reael | 21-03-17 | 10:23

En weer heeft rutte de bevolking misleid, voor de verkiezingen ging het allemaal veel beter, nu na de verkiezingen, blijkt het toch allemaal weer minder te zijn!
Puur en opzettelijke Bedrog, zoals we van hem gewend zijn.

Radijsje | 21-03-17 | 10:22

Ik vind alles prima. Maar als er iemand onder de reaguurders VVD heeft gestemd en dit erg vindt. Dan mag hij ter plekke horizontaal neervallen.

roze_bril | 21-03-17 | 10:21

Jongens, controleer jullie advertentienetwerk eens. Ik wil jullie graag op de whitelist houden.

nl . tinypic . com / view . php ? pic=2uokhn8&s=9

denii | 21-03-17 | 10:20

-weggejorist-

Laurens_Reael | 21-03-17 | 10:19

Die Turkse dame werd laatst 's avonds binnen een paar uur als ongewenst aangemerkt en de grens over geflikkerd. Het kan dan dus wel. Wat doen we nu verkeerd dan?

terazino | 21-03-17 | 10:19

Ik heb geen medelijden met dit land. De meesten inwoners zijn voor dergelijke toestanden dat hebben de verkiezingen weer uitgewezen. Niet klagen als je, je binnenkort moet gaan bewapenen want reken maar dat alle asielzoekers die ze kwijt zijn nog gewoon in dit land hun kostje bij elkaar stelen.

Therapietje | 21-03-17 | 10:18

Die Dijkhof is toch van de VVD waar dKS zo hoog van opgeeft? Kunnen nog geen deuk in een pakje boter schoppen. Wat een waardeloze partij is dat zeg, je zult er maar op gestemd hebben.

roze_bril | 21-03-17 | 10:18

ach ja, kansloos asielbeleid is ook beleid.

Hart_von_Hinten | 21-03-17 | 10:17

Krijg ook altijd het idee, dat buiten die Turkse kleermaker Gumus nooit meer iemand teruggestuurd is. Zou wel eens cijfers willen zien. Wed dat ze die niet eens hebben.

Rest In Privacy | 21-03-17 | 10:15

Den Heerscher | 21-03-17 | 10:10
VDD en CDA zijn tegenwoordig middenpartijen (met VDD nog een klein rechts-liberaal tintje). D66 is links-lberaal en de mogelijke vierde partij in Rutte III, namelijk CU of GL, zijn allebei stijf links.
Alleen als er een kabinet met VVD, CDA en PVV zu komen kun je spreken van een rechts of centrumrechts kabinet.

R van Perzie | 21-03-17 | 10:14

Ik snap hier echt geen zak van. Ik zal het uitleggen.
.
Als ik de grens over wil, zelfs in het Schengen-gebied moet ik mijn paspoort laten zien op Schiphol. Weliswaar bij de grondstewardes. Als ik naar de UK ga moet ik mijn paspoort aan de politie laten zien, anders kom ik er niet in.
.
Iedereen die op een bootje aan boord stapt en vanuit Noord Afrika naar Europa vaart, heeft vooraf al zijn identificatiemiddelen opzettelijk vernietigd om het identiteitsonderzoek door de Europese autoriteiten te frustreren (opzettelijk dus).
.
Deze 'migranten' - ik noem het econbomische gelukzoekers of criminelen die hier hun slag komen slaan, worden zelfs door de Italiaanse marine opgehaald en verwelkomt. Zonder enig identifcatiemiddel (dat ze opzettelijk hebben vernietigd om identifcatie te voorkomen, amnders worden ze teruggestuurd) worden ze in Italie toegelaten en waaieren ze uit over Europa met alle gevolgen vandien, waarover de Telegraaf hedenmorgen berichtte.
.
De economische gelukzoekers o criminelen hebben hun zin en kunnen/mogen blijven. Als ze ons land uit moeten, weigeren ze gewoon. Als Groen Links aan de macht komt, komt er ongetwijfeld een generaal pardon. Deze lui - econmische gelukzoekers en criminelen - kosten ons miljarden. Van ons belastinggeld waar u en ik keihard voor werken.
.
Volgens mij is er maar 1 oplossing: iedere asielzoeker, economische gelukzoeker of crimineel die van buiten de EU naar de EU reist, met welk vervoermiddel dan ook, moet aan dezelfde regels als wij voldoen: legitmeren met een geldig en onvervalsd reisdocument. Zo niet: op zee terugsturen met dzelfde boot als waarmee ze zijn gekomen. Dat geldt ook voor personen uit veilige landen zoals Algerije en Marokko.
.
Als mijn oplossing wordt gevolgd, zijn we van het probleem af. Men komt echt zo maar niet!
.
Maar wie wil nu niet naar het Luilekkerland?

Albert5000 | 21-03-17 | 10:13

De binnenkort aangetreden pedo-coaltie (partijen die kindhuwelijken tolereren en -feitelijk- faciliteren) zullen hier vast wel een prrrrima oplossing voor bedenken.
Een generaal pardon ofzo......
Op naar de volgende verkiezingen!

pennestront | 21-03-17 | 10:12

Er zijn heel veel mensen die omwille van hun baan en/of andere verdiensten dat hele terugkeerproces frustreren. Asieladvocaten staat al geruime tijd op nr. 1. Het aantal Mauro's dat we niet teruggestuurd hebben, is inmiddels giga!
Daarom: zet of die deur wagenwijd open. Geef iedereen die hier komt direct een uitkering en een huis en zeur verder niet als het uit de hand loopt OF:
handhaaf de regels en pas er desnoods de wet voor aan.

Wat is dit toch een slappe hap! NL een verloren land. Onthoud voor het gemak wie al die landverraders zijn. Daar schaar ik iedereen onder die geld verdiend aan de zieligheidsindustrie. Asieladvocaten en COA-medewerkers voorop, maar er zijn er meer! Als we die zouden uitschakelen, was het probleem zo opgelost.

Rest In Privacy | 21-03-17 | 10:12

En links zag, dat het goed was. Ongelofelijk hoeveel mensen nog "geen mens is illegaal" en "iedereen is welkom" roepen. Als de rijken gewoon meer belasting betalen, dan is er genoeg voor iedereen, zo denken die sukkels. Lekker makkelijk, het geld van anderen weggeven terwijl je zelf al je leven lang potverteerder bent. Denk eens na, mensen. Dat geld groeit niet aan bomen!

Trekhaas | 21-03-17 | 10:11

Berichten die nu binnenkomen NA de verkiezingen:
Geld naar landen die geen geld meer hebben.
Massa's extra huizen voor asiel-zoekers.
Advies van een "instituut"; geef allochtoonse kinderen les in hun eigen taal.
RTL-4 met een heeel ruime terugblik op de aanslagen in Brussel.
Uitzettingen lopen spaak.
Veel van dat soort aankondigingen zullen we de komende tijd zien tot een paar maanden voor de volgende verkiezingen.

meneer Q | 21-03-17 | 10:10

@R van Perzie | 21-03-17 | 10:03
Volgens mij wordt het toch echt centrum-rechts.
D66 is een rasechte middenpartij. VVD centrum-rechts en het CDA zit van binnen over zo ongeveer het hele spectrum en kent van oudsher een linker- en een rechtervleugel. Volgens mij komt Buma + huidige partijtop toch echt uit die rechtervleugel, al was het alleen maar om tegenwicht aan potentiele PVV-stemmerts te bieden.
.
Wat betreft de illegaliteit en kansloze procedures: Van die advocaten begrijp ik het wel - er moet immers brood op de plank komen. We moeten er gewoon vanaf dat een kansloos beroep uberhaupt nog behandeld kan worden.
Ik blijf dan ook pleiten voor een Europees asielbeleid waarbij opvang en asielaanvraag in de regio het uitgangspunt vormt. Als we dan toch militaire en humanitaire missies doen, dan moet het niet zo heel ingewikkeld zijn om daarbij meteen een AZC of tentenkamp uit de grond te stampen. Weten we ook direct zeker dat je de vluchtelingen dichtbij de brandhaard opvangt.
.
Wat betreft de rest van Afrika: Je vraagt maar mooi een visum aan zoals het hoort. Dan kan je na verloop van tijd opbokken, of, als je wel immigreert, dan gelden gewoon dezelfde regels als voor normale migranten: Eerst maar eens een aantal jaren je eigen broek ophouden en als je eenmaal bewezen hebt dat je bijdraagt aan de samenleving praten we verder. Van die "Money-money-money"-schreeuwers hoeven we hier niet.

Den Heerscher | 21-03-17 | 10:10

@zwartzondersuiker | 21-03-17 | 10:03
Had de NPO niet ook nog een documentaire over de IND waar ze mee wilden wachten tot na de verkiezingen?

zwarte_weduwe | 21-03-17 | 10:10

Als je valse info geeft om "gratis" geld te ontvangen is dat gewoon fraude voor de "normale" nederlander dan ga je de bak in want in nederland is stelen van de overheid zo'n beetje het ergste wat je kan doen en wordt dan ook zwaar gestraft, alleen deze mensen komen er mee weg waarom??

Umberto die trotzoni | 21-03-17 | 10:10

Simpel:
Asielzoekers zijn geen Nederlanders en hebben derhalve geen recht op toegang tot het recht systeem.
Ontneem ze het recht op beroep - done.
.
Vergelijk het met dit:
Een bedelaar stapt op u af op straat en vraag om geld.
U zegt: Nee, flikker op, ga maar een baan zoeken.
Heeft die bedelaar vervolgens recht om in beroep te gaan? Bij een dergelijk beroep beslist een D66-rechter: "Nee, nee meneertje. U zei nee, maar u heeft niet voldoende de situatie van de bedelaar meegewogen in uw beslissing. Ik draai dat terug. Trekt u alsnog uw portemonnee en geef die bedelaar tenminste 5 euri."
.
Een bedelaar heeft evenmin recht op uw centen als een asielzoeker op toelating (lees: uw centen).
.
Afgewezen asielzoekers direct na besluit eruit.
(Dat rijmt.)

Rest In Privacy | 21-03-17 | 10:09

Opvang conflict-vluchtelingen per definitie tijdelijk, staat tegenover dat men per direct opleiding en/of werk op zich nemen kan om zodoende bij thuiskomst ook weer iets op te kunnen bouwen. (deel inkomen naar fonds dat pas na einde verblijf wordt uitgekeerd).
Enkel geworteld taken in de samenleving gaat geen grond worden voor naturalisatie.
Dit is ook in het belang van het thuisland, om de nationale brain-drain te beperken en daarmee kans op een een stabiele wederopbouw te vergroten.

Bedrijfsleven wordt via platform betrokken bij conflict-vluchtelingen met vergelijkbare achtergrond en kapitaal voor wederopbouw, budgettaire ondersteuning uit potje ontwikkelingssamenwerking. Indien nodig Marshallplan, kosten dekken de prijs op lange termijn ruimschoots, nog maar te zwijgen over de demografische kosten. Wederom EU-coördinatie en budgettaire verantwoording met afgedwongen juridische gevolgen in ondersteund land.

Vervolgde vluchtelingen via regulier traject, er van uit gaande dat de situatie in thuisland de komende generatie niet wijzigen zal werken richting naturalisatie.

Economische vluchtelingen enkel via tijdelijk werkvisum, te verloten op basis van vraag en competenties. Aan te vragen bij Nederlandse ambassade/consulaat in thuisland.

Streng retour en 'persona non grata' beleid bij criminele of antisociale delicten.

Duidelijke integratie-eisen.

Asiel-advocaatuur gaat op de schop. De eerste en derde groep behoeft hun diensten niet, daar hun situatie al vast staat.
De groep vervolgde vluchtelingen krijgt een eerlijke en gedegen procedure met beperkte mogelijkheden op beroep. Wie achteraf gelogen blijkt te hebben kan met terugwerkende kracht weer gedenaturaliseerd worden. Vakantiegangers zijn gewaarschuwd.
Budget voor de eerste procedure omhoog zodat het onderzoek naar de situatie van de aanvrager meer duidelijkheid verschaft. Coördinatie met EU-immigratiediensten die sterkere banden hebben met het thuisland van de aanvrager.
Retour gegane vluchtelingen kunnen een langdurig contact met ambassade/consulaat aanvragen, zodat hun overheid weet dat wij weten hoeverre hun rechten gerespecteerd worden. Dit wederom Europees gecoördineerd zodat de politieke gevolgen voor dat land ook echt merkbaar zijn.

Abject | 21-03-17 | 10:09

Kom, kom, we zijn een ontzettend gaaf land zoals alweer bleek uit de verkiezingsuitslag van vorige week. Logisch dat iedereen en zijn moeder met de knietjes bij ons onder tafel wil. Ik ben er dan ook van overtuigd dat uit de naderende coalitiebesprekingen een akkoord rolt waar asielzoekend Nederland de vingers bij aflikt. Nu de vraag die ons echt hoofdbrekens bezorgt, hoe stoppen we het Blonde Gevaar en Terry Bidet.

TheOneWhoKnocks | 21-03-17 | 10:08

Eventjes wachten tot GL in de regering komt en dan is dit probleem snel opgelost. Iedereen legaal maken en klaar.

spanarchist | 21-03-17 | 10:08

Mannen, voornamelijk mannen. Ga weg.
RickTheDick | 21-03-17 | 10:04

de vrouwen komen later wel want fatma moet wel maagd en besneden zijn enzo

geenspam | 21-03-17 | 10:08

niemand specifiek | 21-03-17 | 10:07
vanzelf in beleid*

niemand specifiek | 21-03-17 | 10:07

Uitzettingen lopen helemaal niet spaak. Er zijn gewoon geen uitzettingen.

tipo | 21-03-17 | 10:07

Ach joh, als we toch echt vvd/cda/d66/gl krijgen vervormt het van frustratie vanzelf beleid

niemand specifiek | 21-03-17 | 10:07

@zwartzondersuiker dat is me al meer opgevallen deze week.

Opco Engering. | 21-03-17 | 10:07

Dit doet de industrie rond die Somaliers en Albanezen heen. Die moet afgebroken worden.

van Oeffelen | 21-03-17 | 10:06

Mannen, voornamelijk mannen. Ga weg.

RickTheDick | 21-03-17 | 10:04

Wel na de verkiezingen bekend maken hé.

zwartzondersuiker | 21-03-17 | 10:03

Dit is geen rechtssysteem, maar een averechtssysteem.

maar toch | 21-03-17 | 10:03

Door te kiezen voor een centrumlinks kabinet Rutte III heeft een meerderheid van de Nederlanders aangegeven dat ze tegen dit soort uitzettingsproblemen geen enkel bezwaar hebben.

R van Perzie | 21-03-17 | 10:03

-weggejorist-

Teiltje_Uilenspiegel | 21-03-17 | 10:02

Rechtssysteem blijkt opnieuw wereldvreemde zweefmolen die niet bestand is tegen de menselijke natuur.

très cool | 21-03-17 | 09:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen