Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wilders bijna vergiftigd met snoeptomaatjes en bleekselderij aan verkenningstafel

ANP-50294896.jpgBam. Bewijs. Gamechanger. We callen 'm. De verkenningen die vandaag plaatsvinden olv demissionair minister Schippers zijn RIGGED. Echt waar. Zaakje stinkt, totally. Zie die foto: de dialoogtafel van Schippers. Rechts ziet u De Bril van Edith, links ziet u De Map van Geert Wilders (met daarin dit A-4tje, met voorstel tot coalitie PVV, VVD, CDA, 50PLUS, SGP & FVD). Maar wat echt opvalt, zijn de versnaperingen in het midden van de tafel. Melk en suiker, water, vruchtensappies, nano-marsjes, mini-snickers. Maar WTF is deze? SNOEPTOMAATJES? BLEEKSELDERIJ? Pakken we ook even de verkenningsfoto van Schippers met Mark Rutte erbij. Heee.... HOEDAN??? Baudet mag rond 1900 uur op audiëntie. Beter overal afblijven, Thierry! rutteschippersedit.jpg ANP-50295800.jpgCheck

Reaguursels

Inloggen

De enige die de 1.3 miljoen kiezers links laat liggen is toch echt Wilders zelf.
Wilders en Rutte hebben beiden gezegd en aan hun kiezers belooft niet samen te willen regeren en nu blijkt Rutte de enige die zich aan zn woord houd. Sowieso ben je simpelweg dom bezig geweest om je stem aan de PVV weg te gooien gezien IEDERE partij duidelijk maakte niet met Wilders te willen samenwerken, dus tenzij de PVV 76 zetels haalde was het een nutteloze stem (of men hoopte dat iedereen zou terugkrabbelen op hun woord)

Verder zijn dat soort stellingen sowieso lachwekkend, gezien over het algemeen een akkoord wordt gevormd met 76 van de 150 zetels (of in geval het eerste optelsom wat 76 of hoger is), dus volgens zijn logica wordt altijd 49% van de stemmen "genegeerd en ondemocratish buitengesloten".

Maar het grootste ondemocratiche probleem in dit alles is Wilders zelf. Zijn partij is niet een democratische partij met leden waarin iedereen wat te vertellen heeft, maar een een-mans partij met alleen hem als lid en alleen beslisser (wat ook de reden is dat hij zoveel donaties nodig heeft gezien het feit dat echte partijen staatssteun krijgen).

De andere partijen hebben duidelijk gemaakt dat ze (zeer terecht na Wilders laatste regeer periode) Wilders niet vertrouwen en niet met hem willen regeren, niet de PVV, maar expliciet Wilders zelf. Als hij de PVV in een "echte" partij had veranderd, zichzelf als voorman en een andere lijstrekker had gekozen dan had de PVV nu meegeregeerd.

Maar goed, dat vereist een Wilders die een fout toegeeft, een belofte nakomt, een oplossing aandraagt en z'n ego opzij zet voor het grotere goed.

PAndrews | 21-03-17 | 13:04

Wilders was het alweer vergeten( dat krijg je als je een dagje ouder wordt), maar toch is het echt zo: geen enkele andere partij wil met hem regeren, en kan dat ook eigenlijk niet doen want nóg eens verkiezingsbeloftes breken wordt zelfs VVD-ers te veel.
Dan mag je nog zo veel Wilders heten maar dergelijke vaste uitspraken nemen mensen niet zo snel terug, in elk geval doen ze dat nooit zo snel als Wilders destijds zijn "breekpunt"over de 65=65 pensioenleeftijd.

mallekater | 21-03-17 | 06:48

-weggejorist-

pennestront | 21-03-17 | 00:19

@pennestront | 20-03-17 | 23:30
Oei, de frustratie zit wel diep, hè?
U bijt dagelijks in uw tapijt? En wacht op de dag dat oude tijden (met "grote zuiveringen" en "razzia's" door "Het Nederlandse Volk") herleven en u voor "Volk en Vaderland" ten strijde kan trekken?
Misschien is de GGZ, tot die tijd, voor u dé oplossing.

NoblesseOblige | 21-03-17 | 00:10

@NoblesseOblige
Geniet nog even van je virtuele linxe overwicht.
Òf in de TK, òf in de nieuwe pedocoalitie, òf gewoon op straat zal linx efficient de nek om worden gedraaid.
Door Het Nederlandse Volk.
Rutte c.s. (en o.a. jij ook, waarde flapdrol) vergeten dat negeren, wegkijken en policorren ontembare reacties oproept. 'Spelen met de wil van het Volk' heeft al vaker tot grote zuiveringen en razzia's geleid.....

pennestront | 20-03-17 | 23:30

@pennestront | 20-03-17 | 21:33
U stelt mij niet teleur: uw weerwoord voldoet precies aan mijn verwachting. Waar ik u, op inhoudelijke gronden, dom vind, kunt u met niks beters komen dan "linxse lamlul". Hersenloos schelden dus.
Rekenen kunt u ook al niet: de VVD verliest acht zetels, de PVV krijgt er 5 bij en het FvD 2. Volgens mij verliest "rechts" dus 1 zetel. Alleen als u het CDA erbij rekent, gaat uw verhaal op. Maar is dat niet een centrumpartij? Dat Sybrand Buma "rechtse" praatjes erop nahield, betekent niet automatisch dat het CDA nu een puur rechtse partij is geworden.
U blaast hoog van de toren met "pedo's, landverraders en policorruptici", en slaat semi-dreigende taal ("tijdbom") uit. Zonder enig bewijs en daardoor weinig overtuigend. U praat enkel de Grote Blonde Leider na, die het over een "opstand" had, als de PVV geen regeringsverantwoordelijkheid zou krijgen.
Ondertussen kunt u nog steeds niet goed uitleggen waarom 13% (PVV), met voorrang, boven de overige 87% gesteld zou moeten worden. En noch dhr. Rutte of dhr. Baudet, zien GW als spreekbuis (of leider) voor rechts, integendeel.
En misschien wil een meerderheid minder EU en islam (het minderminder verhaal ging overigens over Marokkanen, niet de islam), maar alleen de PVV wil beide afschaffen. 85% van de Nederlanders wil dat niet (ook al vindt u dat niet leuk).
En dan dat gebazel over "beperken". Wordt de PVV toegang tot de 2e Kamer tegengehouden? Mogen ze niet meer stemmen? Wordt de PVV in de 2e Kamer monddood gemaakt? Nee. Er is alleen niemand die met ze wil samenwerken. En dat ligt natuurlijk niet hun radicale (en grotendeels onuitvoerbare) agenda of het fiasco van Rutte I, néé, de grote kinderen willen niet met Geertje samenspelen, boehoehoe.
Ook ik heb mijn bedenkingen over de EU en (bepaalde vormen en cultuur van de) islam, maar als je het niet met de eens bent met de oplossingen van de Grote Blonde Leider, wordt je meteen weggezet als "linkse kerk". Dat is hetzelfde soort (inmiddels tamelijk) belegen trucje als Marokkanen die roepen "jij discrimineert" (als je ze op hun foute gedrag aanspreekt).
Conclusie: de stront zit bij u overal; het zit in uw ogen, komt uit uw mond (of pen) en zit vooral tussen de oren. Succes daarmee.

NoblesseOblige | 20-03-17 | 23:15

En één van de eerste dingen die de CDA moet inleveren is haar verzet tegen de afwijzende uitslag van 't referendum over 't Oekraïne-verdrag. Daarmee de stem van 't Nederlandse volk verradend. Het CDA wordt tot Judas gemaakt.
Om mee te mogen reageren zal Buma voor Rutte moeten buigen. En zuigen. En Buma zál ook buigen, en zuigen.
En we zullen zien dat 't zooitje elkaar om de macht zodanig zal willen bespelen, zodat ze in de toekomstige rampscenario's, als de boel weer uit elkaar klapt, elkaar weer de zwarte piet kunnen toespelen.
Buma zal daarom moeten afgaan, door via de 1e kamer alsnog in te moeten stemmen met 't Oekraïne-verdrag.
Exit de uitslag van 't referendum voor tegen-stemmend-Nederland. En dat het CDA dat heeft te slikken. Want Rutte wil in de toekomst Buma kunnen chanteren, inconsequent, net als de VVD, een referendum te hebben verknald. Want dan wordt daarmee 't pad geëffend, in het nieuwe regeerakkoord, de mogelijkheden voor een referendum te bemoeilijken en te beperken. Het nieuwe referendum zal pas weer over tien jaar worden gehouden, vrees ik.

Der Paulie | 20-03-17 | 22:09

... en waarom wilt u nu juist bij óns bedrijf komen werken?

Rest In Privacy | 20-03-17 | 21:42

@NoblesseOblige 1936
Als jij het woord domoor gebruikt moet ik je hevig teleurstellen. En kwalificeer ik je met plezier als linxe lamlul.
Dit even terzijde.
Getallen liegen echter niet en laten zien dat de mening van de kiezer duidelijk naar rechts is verschoven.
Het initiatief van de pedo-policorruptici om de TK dan maar te beperken tot zo'n 128 zetels is hetzelfde als het op scherp zetten van een tijdbom.
Feiten:
Burgers willen in meerderheid minder eu
Burgers willen in meerderheid minderminderminder islam
Of jij, en je linxe drammers, dat nu leuk vinden of niet.

pennestront | 20-03-17 | 21:33

Gewoon zelf een Extra Large van de Starbucks meenemen met enkele donuts (donutje? wel met servetje pakken want kleverig van de suiker)

EnNouJijWeer | 20-03-17 | 20:49

-weggejorist-

DeWereldIsKapotDood_ | 20-03-17 | 20:46

Rutte III is qua geloofwaardigheid in de politiek natuurlijk geen optie. Maar wat is het alternatief?

Henk9730 | 20-03-17 | 19:50

@pennestront | 20-03-17 | 18:12 en 18:45
U heeft het over "pedocoalitie" en "landverraders" en beklaagt zich over "demoniseren en criminaliseren"?
Sinds wanneer bepaalt 13% wat de overige 87% moet doen?
U houdt niet van democratie en wacht op de heilstaat van de Grote Blonde leider? Uw geduld is op en bent woedend omdat uw uniform (in de kleur van uw nickname) wat langer in de kast moet blijven?
Of bent u gewoon een domoor die inhoudelijk niets te melden heeft?

NoblesseOblige | 20-03-17 | 19:36

@Eppo | 20-03-17 | 17:38
"U lult een behoorlijk eind uit uw nek:"

Er moest extra bezuinigd worden door de EU, er lag een contract dat alleen de handtekening van Wilders nodig had. Partijen stonden langs de zijkant om het CDA en de VVD te helpen dus Wilders had de keuze tekenen of weglopen en Nederland opzadelen met extra bezuinigingen. Wilders koos voor het laatste, mooier kunnen we het niet maken.

Dat het CDA en VVD later aangeven dat men niet verder wilde met de PVV omdat Wilders niet te vertrouwen was doet daar verder niets toe.

Nathan R Jessup | 20-03-17 | 19:15

@Marie Curieux | 20-03-17 | 18:35
"Wilders is niet diegene die Rutte1 heeft opgeblazen. Dat heeft uw eigen CDA gedaan."

Er lag een contract dat getekend kon worden, Wilders wilde niet tekenen omdat hij het er niet mee eens was en wegliep uit de onderhandelingen. Het CDA en de VVD sloten vervolgens een contract waarin de Nederlandse burger met extra bezuinigingen werd opgescheept. Wanneer Wilders het compromis van het Catshuis had geaccepteerd hadden de Nederlandse burgers niet zo veel hoeven te bezuinigen.
Buiten dat Wilders oplossingen in de weg staat heeft hij de Nederlandse burger ook nog eens extra geld gekost. Snap je nu waarom er geen partijen met de PVV willen samenwerken.
De PVV had best mee kunnen doen aan de formatie, een excuus van Wilders voor zijn minder-minder en de bereidheid om compromissen te sluiten en er niet voor weglopen is het enige wat Rutte en de rest van de partijen vragen.

Nathan R Jessup | 20-03-17 | 19:02

en Wilders heeft nog wat gevonden om zichzelf onmogelijk te maken als regeringspartner:

www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/...

en maar zeuren dat "ze" je uitsluiten, maar ondertussen alles doen om jezelf onmogelijk te maken

StevenQ | 20-03-17 | 18:58

Goh, demoniseren en criminaliseren vindt dus zelfs plaats in de achterkamertjes van de TK en het torentje.
Echt waar: 128 landverraders en hun bazen.
Gatverdamme.

pennestront | 20-03-17 | 18:45

Uitstekende brief van Wilders aan Schippers, overigens.
Ben benieuwd

R van Perzie | 20-03-17 | 18:42

Marie Curieux | 20-03-17 | 18:35
Correctie: "PVV was NIET de oorzaak van val Rutte1

Marie Curieux | 20-03-17 | 18:39

@Marie Curieux | 20-03-17 | 16:26
Het gedoogkabinet is gevallen omdat er harde bezuinigingen moesten doorgevoerd worden, die Wilders niet wilde ondersteunen. En die door het daarop volgende kabinet wél zijn uitgevoerd, de PvdA heeft daarvoor nu de prijs betaald.
Dat kan je zien als principieel ("geen verraad aan verkiezingsbeloftes"), of slim ("als we dat doen, worden we bij de volgende verkiezingen weggevaagd"). Je kan het ook zien als niet-bereid zijn om compromissen te sluiten (wat in de Nederlandse democratie noodzakelijk is) en het niet-durven om impopulaire maatregelen te nemen.
Om dan te doen alsof je dan geen verantwoordelijkheid hebt ("het is hun schuld, ze waren onredelijk"), is een oud spelletje dat niet erg volwassen overkomt.
Feit is dat de PVV daarna 9 zetels heeft verloren, dus electoraal waren de argumenten van de PVV niet overtuigend.

Vanzelfsprekend mag GW een advies geven. En de combinatie die hij geeft is, in zijn optiek, de meest reële. Of dat in praktijk werkelijk zo is, waag ik te betwijfelen.
Dat de SGP handig was om meerderheden te verwerven, klopt. Maar of regeringsverantwoordelijkheid voor een partij, die op basis van het Oude Testament handelt, en eigenlijk "goddelozen" (die allemaal naar de hel gaan) minderwaardig vindt, een goede zaak is? Bij moslims vindt de PVV die houding onacceptabel, maar bij christenen niet?
De SGP wil terug naar de 19e eeuw, dus als zij gaan deelnemen aan een nieuw kabinet, gaan we abortus, homohuwelijk en euthanasiewetgeving weer afschaffen?

De PVV is misschien stabieler, maar dat komt omdat andersdenkenden en dissidenten systematisch eruit gewerkt worden. Je met ja-knikkers en hielenlikkers omringen zorgt weliswaar voor minder onrust, maar is op den duur altijd een valkuil (wegens gebrek aan kwaliteit en tegenspraak (die je aan het denken zet)). Nog afgezien dat het inherent ondemocratisch is, maar wat kan je verwachten van een "partij" met één lid?
En waarom heeft FvD 2 zetels gekregen?

Onbetrouwbaar? Dat zijn uw woorden, ik had het over "minder betrouwbaar" (m.b.t. de PVV als stabiele partner). Dat er incompetente en/of niet-integere bewindslieden zijn afgetreden, heeft verder geen invloed gehad op de zittingsduur van het kabinet. Dat is dus een ander soort "onbetrouwbaar" waar ik het over had. Appels met peren vergelijken doet u graag?

NoblesseOblige | 20-03-17 | 18:35

Nathan R Jessup | 20-03-17 | 17:05
Beste Nathan R, u lult maar wat.

1. Wilders is niet diegene die Rutte1 heeft opgeblazen. Dat heeft uw eigen CDA gedaan. Zie reconstructie in de VK: "Eerste Kabinet Rutte viel na verzet CDA"
www.volkskrant.nl/politiek/eerste-kabi...
Én: "PVV was net de oorzaak van val Rutte1"
925.nl/archief/2017/02/13/pvv-was-niet...
Zie fragment van een interview met Hans Hillen CDA die destijds Minister van Defensie was.
Dus deze smerige frame gaat je niet redden.

2. Dat nogal wat PVV stemmers - en niet alleen PVVstemmers - teleurgesteld zijn omdat de VVD wederom de grootste partij is geworden snap ik. Het is ook onbegrijpelijk dat alleen de PvdA door de kiezer is afgerekend; de VVD ook, want 8 zetels verlies, maar minder dan verwacht.

3. Nogmaals, het is krankzinnig om te denken dat de PVV de VVD in stand houdt. Dat doet nou juist het CDA door altijd met de VVD mee te regeren als zij de kans krijgt, dezelfde eurofiele agenda heeft en tot nu toe niets heeft gedaan om immigratie van hordes kanslozen te beperken en ontkennen dat o.a. islamisering het grootste gevaar voor ons land is.

Tot nu toe is Wilders de enige roepende in de woestijn, net zoals Fortuyn dat was. Daarom is eerst de LPF van Fortuyn zo groot geworden em later de PVV. En daarom blijven mensen op de PVV stemmen en stemmen ze niet op die palingen in een emmer snot van het CDA.

En dat het CDA niet de grootste partij is geworden ligt aan Buma zelf. Die heeft tijdens de campagne alleen maar geprobeerd Wilders vliegen af te vangen, terwijl hij Rutte had kunnen afmaken. Kiezers trappen niet meer in de mooie praatjes van het CDA. Ook vml CDAstemmers uit Limburg en Brabant niet.

Dus kap met die onzin.

Ow, bijna vergeten: De zwakste minister in Rutte1 was Leers, destijds Minister Immigratie en Asiel. Die trapte steeds in de val van links en kon werkelijk niets waarmaken van de gemaakte afspraken met de PVV in het gedoogakkoord.

Marie Curieux | 20-03-17 | 18:35

telelezer | 20-03-17 | 16:26

Mooie zinlose trivia die Chelsea traditie. +1!

Basil Fawlty | 20-03-17 | 18:20

De pedocoalitie heeft in haar onbegrensde wijsheid besloten dat de TK nog maar uit slechts 130 zetels bestaat.
Rechts won en linx gaat regeren?

pennestront | 20-03-17 | 18:12

Eppo | 20-03-17 | 17:38

Dit is gewoon een trol ,die steeds dezelfde leugen blijft herhalen.

Op powned heb je ze ook.

# compleetnegeren.

alphapapatango | 20-03-17 | 17:58

Het is inderdaad rigged.

En daarom kon vorig jaar pechtold ook al beloven dat hij zou opstappen als hij niet in het kabinet kwam.
Hij wist namelijk dat als rutte zou winnen ,rutte zijn twee grootste kontenkussers/gedogers(d66 en cda) van de laatste 4 jaar ,zou belonen met een plaats in het volgende kabinet.

alphapapatango | 20-03-17 | 17:53

Met Wilders regeren lijkt mij onmogelijk maar wellicht heeft hij zijn huiswerk gedaan en reikt hij de informateur een pakket aan waar samenwerking tot de mogelijkheden behoort.
PVV, de eenmanspartij, wil ook heel niet regeren en blijft zijn taak als tegengeluid uitvoeren in de oppositie, ik denk nog 4 jaar en dan is Wilders toe aan een normaal leven, mag je denken.
Mensen die nu zo verbolgen doen omdat Wilders niet tot regeren toekomt zijn wel heel erg blind geweest voor de verkiezingen, het was toch echt duidelijk gemaakt, had op Baudet of Roos gestemd denk ik dan.

piratenpartij | 20-03-17 | 17:47

@van Oeffelen | 20-03-17 | 17:23
Dat rijtje aflopen werkt alleen als de nummers 1, 2, en 3 wel met elkaar willen regeren.
Waarom zou immers D66 wel de keuze hebben om weg te lopen en het CDA -met net zoveel zetels- niet?
Hoe dan ook: praten en als je er niet uitkomt heb je wat uit te leggen. En kom je maar met een ander coalitievoorstel.

koeberg | 20-03-17 | 17:43

Maar wat als betrokkene nu zelf om die versnaperingen heeft gevraagd?

automobilaterealist | 20-03-17 | 17:40

Juist, de eerste gegadigde om de meerderheid te bereiken is dan D66, de nummer 4. En als die niet kan/wil/mag/hoeft, dan de nummer 5, we gaan gewoon het rijtje af. Totdat ze allemaal hun broek hebben laten zakken en hun ware aard hebben laten zien. En dan gaat het dus of VVD/PVV/CDA/CU worden of we gaan weer met z'n allen naar de stembus, waar dan de weigeraars en weglopers heel wat uit te leggen hebben. Maar wat we niet moeten doen is rare fratsen uit gaan halen en allerlei partijen overslaan. Daar komt alleen maar narigheid van.

van Oeffelen | 20-03-17 | 17:23

> De kiezer heeft gesproken en gezegd: 1 VVD, 2 PVV, 3 CDA.
@van Oeffelen | 20-03-17 | 16:05
Mee eens, maar dat is samen 72 zetels.
Dus de vierde partij (D66) moet ook aanschuiven, al is het maar voor eerste gesprek. En ook al kunnen ze elkaar niet luchten of zien: de meerderheid van de kiezers heef op die vier partijen gestemd. Dus zeg maar waarom jullie niet met elkaar willen regeren. Die verantwoording moeten ze afleggen.

koeberg | 20-03-17 | 17:16

Het volk heeft gesproken, er is een geldige uitslag, het is bekend wie de grootste is, wie de nummer 2 en wie het brons heeft behaald. Goud, zilver en brons moeten nu aan de slag om er iets van te maken. Ieder andere optie is vreemd, niet logisch en schreeuwt om een fatsoenlijke uitleg. Het ik-mag-jou-niet-ik-ben-zelf-hardstikke-gaaf-en-jullie-zijn-allemaal-eikels is geen geldig argument. Mochten er geen andere redenen zijn dan persoonlijke antipathien, incompatibilité d'humeurs en meer van dit soort lange tenenverhalen dan zou eigenlijk de Koning moeten ingrijpen. Dit is echt te gek voor woorden.

van Oeffelen | 20-03-17 | 17:14

Wilders is besmet. Dion Grauss is sociaal gehandicapped. Fleur is best lekker maar een lichtgewicht. Doordat de PVV wel goede ideeen maar geen goede mensen heeft, gaan ze er niet bij komen.

marcoplarco | 20-03-17 | 17:10

@Marie Curieux | 20-03-17 | 15:20
"Dus enlighten me. Waarom geen RutteIII en wel BumaI?"

Mij om het even, ik heb gestemd en leg me erbij neer dat Rutte heeft gewonnen en dat er een lente kabinet komt. Ik reageer op PVV-kiezers die boos zijn dat Rutte een nieuwe kans krijgt. Wilders is weggelopen uit het Catshuis omdat hij geen compromissen wil sluiten, dat was toen en dat is nu.
Nu kun je wel de mensen de schuld geven die met eisen komen maar in de politiek geldt voor jou 10 anderen.
Het nadeel van het weglopen van Wilders is dat het de Nederlanders veel geld kost omdat samenwerken met links nu eenmaal duurder is dan met rechts.
Rutte kan alleen bestaan door Wilders, valt Wilders weg dan is het gedaan met Rutte. Een stem op Wilders is daarmee een stem op Rutte en een plaats in de oppositie. Geen PVV-kiezer mag dus klagen dat er niet naar Wilders gekeken wordt in de formatie.

Nathan R Jessup | 20-03-17 | 17:05

Stemmen is en blijft een democratie.s recht , dan maar een flinke rode kruis door heel het papier maar de gang de stem hok zal en blijf ik maken.

witchmaster | 20-03-17 | 17:03

@van Oeffelen | 20-03-17 | 13:14
Ik ga er vol vertrouwen vanuit dat Rutte zich ditmaal wel aan zijn belofte gaat houden.
Die was de afgelopen maanden dat hij nooooit met de PVV in 1 kabinet zal gaan zitten.
De vorige keer beloofde hij 'handen af van de hypotheekrente aftrek' en 'geen cent meer naar Griekenland'. ( en nog wat meer)
En toen moest er een coalitie worden geslikt met de PvdA...

loze stijl | 20-03-17 | 16:57

NEP- landje aan de Noordzee.
Wilders, 2e partij geworden, MAG niet mee regeren, gaat er niet om of je de man een eikel vind of niet.
Het is het ultieme bewijs, dat NL een nep democratie is.
Maar goed, doe maar Hassan Peggold, en Mo Klaver, en de 1000 euro mijnheer die nog steeds op zoek is naar een onderste steen zogenaamd.
De TYFUS breekt toch wel uit, Erdolf mobiliseert z'n strijders wel, die zijn allang gesettled.
Succes!

Wienerschnitzel mit | 20-03-17 | 16:44

De EU werkgroep was voor de kuch verkiezingen al vastgesteld.
Het wachten was enkel nog op de verdeling van de loopjongens(minister)posten.
Maar goed,de kiezers hebben gekozen dus op naar de untergang

komtdatschot | 20-03-17 | 16:39

Als D66 erbij komt is Nederland voor goed verloren
-Nog meer EU
-Nog meer immigratie
-Nog meer afbraak van onze zorg
-Nog meer ontslagrecht-vrijheid voor grote bedrijven
-Nog meer geld voor de linkse omroepen
-Nog meer belastingverhoging
-Afschaffen van onze pas verworven referendum mogeljkheid
enz
enz

telelezer | 20-03-17 | 16:32

NoblesseOblige | 20-03-17 | 15:20
Mijn tegel: Marie Curieux | 20-03-17 | 16:26 is een reactie op die van u.

Marie Curieux | 20-03-17 | 16:30

Mark vindt het gewoon fijn om met een natte selderij geslagen te worden. Die is niet om opgegeten te worden.
Osdorpertje | 20-03-17 | 13:17
-
www.thoughtco.com/celery-throwing-a-c...

telelezer | 20-03-17 | 16:26

Allereerst wil ik u even wijzen op het feit dat de PVV niet de oorzaak was van de val van Rutte1. Dat heeft Hans Hillen, CDA-er en destijds Minister van Defensie, onlangs nog gezegd in een interview. Zie ook filmpje:
925.nl/archief/2017/02/13/pvv-was-niet...

Voorts moest ook Wilders vandaag een voorstel doen over een te vormen coalitie. Dat hij partijen kiest die het op een aantal standpunten veelal met hem eens zijn - of tijdens verkiezingstijd doen alsof (VVD en CDA) - lijkt mij logisch. En dan kom je uit bij de partijen die hij noemt.

Dat deze coalitie er niet gaat komen omdat zowel de VVD en het CDA niet met de PVV willen regeren, weet hij ook. Dat neemt niet weg dat de PVV de tweede grootste partij is geworden en Wilders vanzelfsprekend zijn zegje hierover mag doen.

En dan kunt u wel afgeven op de SGP. Rutte1 en 11 heeft maar al te graag gebruik gemaakt van de twee stemmen van de SGP. En Rutte111 gaat wellicht een coalitie vormen met het CDA, D66 en de CU. De CU is de meest linkse christelijke partij in de Tweede Kamer die ook anti-abortus is, net zoals de SGP. De SGP is alleen wat orthodoxer voor w.b. het homohuwelijk en emancipatie van de vrouw. Niet dat vrouwen niet mogen studeren of werken maar het gezin staat centraal. Verder is de SGP rechts.

Met 50Plus is niets mis en met het FvD ook niet.
Enfin, het gaat niet gebeuren.

Voorts klopt het dat er in de loop der jaren wat PVVers zelf zijn opgestapt of moesten opstappen. Die dingen gebeuren bij een betrekkelijke jonge partij die in korte tijd te snel is gegroeid. Heb de indruk dat de PVV inmiddels stabieler is geworden.

Maar als u het heeft over onbetrouwbaarheid: vergeet dan niet dat tijdens Rutte11 zeven! bewindslieden af moesten treden, waarvan 5 van de VVD (Weekers, Opstelten, Teeven, van Miltenburgen van der Steur) en 2 van de PvdA (Verdaas en Mansveld) Dat is ongekend in één kabinetsperiode.

Marie Curieux | 20-03-17 | 16:26

-weggejorist-

Laurens_Reael | 20-03-17 | 16:07

De kiezer heeft gesproken en gezegd: 1 VVD, 2 PVV, 3 CDA.

Dat mag voor sommige mensen een grote teleurstelling zijn, maar laat daardoor het zicht niet vertroebelen. Er moeten wel heel zwaarwegende redenen zijn om niet deze combinatie als kern in te zetten (plus nog een CU bijvoorbeeld). Zwaarwegende redenen zijn dus niet jankverhalen uit de oude doos, oud zeer en ander bijzonder klein geneuzel zoals "hij sluit mij uit, weeeeh". Dat is allemaal gelul. Dit is wat de kiezer heft gezegd, en als Rutte, Buma en Wilders hier niet uitkomen zijn ze alledrie geen knip voor de neus waard.

van Oeffelen | 20-03-17 | 16:05

@pipokoeie | 20-03-17 | 15:30
Ik heb het niet over het weglopen van GW, maar over het weglopen van PVV-kamerleden. Maar wie de schoen past, .....
En het "weglopen" is de perceptie van VVD en CDA, partijen die samen aanzienlijk meer stemmen hebben gekregen dan de PVV. En wie heeft bij de vorige verkiezingen 9 zetels verloren? Dus wie heeft er electoraal gelijk?
En duizend keer in herhaling vallen betekent nog niet dat je daardoor méér gelijk hebt. Dat is een trucje waar alleen gelovigen in trappen, die de "waarheid" van GW als enige (zaligmakende?) "waarheid" zien.

NoblesseOblige | 20-03-17 | 15:50

Zouden deze onderhandelingen ook voor de show zijn? Achter de coulissen is allang een beslissing genomen. We gaan door zoals de afgelopen jaren. Het volk heeft zijn goedkeuring gegeven.
Moet ik echt geloven in de goede wil van politici die Nederland de afgelopen jaren hebben verkwanseld en die nog steeds op het politieke toneel staan en daar blijven staan?.

onnosel | 20-03-17 | 15:46

Het maakt mij geen reet uit, zolang ze de grondwet maar aanpassen. Vrijheid van godsdienst kan er uit, want afgedekt door vrijheid van meningsuiting. En afschaffing bijzonder onderwijs (art. 23)
Religie moet achter de voordeur blijven.

Tabernakel | 20-03-17 | 15:34

Een coalitie met VVD, D66 en GroenLinks. Alle drie YUPPEN-partijen. Ik wens het CDA succes, willen zij straks als enige het sociale gezicht tonen? De yuppen zorgen eerst goed voor zichzelf, en dan gaan ze uitgeven aan hun hobby’s. Zieken en ouderen in Nederland moeten niet zeuren. We zijn hier toch gelukkig? Ook als je ziek bent, of als wat hebt kunnen sparen of een ouderdagsvoorziening hebt opgebouwd. Dat mag worden afgebroken. Die stemmen tellen toch niet, want die kunnen geen macht meer ontwikkelen. Die kunnen we dus makkelijk pakken. Liever 1000 of 500 euro naar de werkenden, en niet naar degenen die al heel lang gewerkt hebben. Als je lang gewerkt hebt en wat geld heb kunnen sparen, is dat voor ons. Nee, hier gaan we niet op vooruit.

weeseensnuchter | 20-03-17 | 15:33

NoblesseOblige | 20-03-17 | 15:20

man man ,hou nou toch eens een keer op met dat weglopen van Wilders ,
volgens mij is dat al 1000 keer uitgelegd dat dit niks met de PVV te maken had ,
maar dat dit de heren van de VVD en CDA maar al te goed uit kwam .

pipokoeie | 20-03-17 | 15:30

NoblesseOblige | 20-03-17 | 15:20
Van welke PVV'er?
Ik vind het niet logisch iig. Verwachting is een kern van VVD-CDA-D66 (3x een D van democratie, maar dat is niet hoe ik het zie) en dat dan de vierde partner uit onderhandelt gaat worden.

Ik vind wel dat er met de een-na-grootste-partij serieus over de mogelijkheden gesproken moet worden. A priori uitsluiten vind ik geen pas geven in een democratie (zie mijn opmerking over de D's). Net zo als ik vind dat er ook gesproken met worden met GL, wegens grootste zetelwinst.

Rommelende Onderbuik | 20-03-17 | 15:28

Denk dat Buma in de kamer blijft net als Bolkestein destijds. Of anders dat Omtzigt fractievoorzitter wordt.

Toninhocerezo | 20-03-17 | 15:21

@jawor36 | 20-03-17 | 15:14
Ik denk ook dat als Wilders niets doet, de PVV bij de volgende verkiezingen vanzelf groter wordt. Zeker als over 8 maanden er bijvoorbeeld geen formatie tot stand is gekomen. Om maar een voorbeeldje te noemen, vanwege de vluchtelingen gaan we sociale huurwoningen bouwen om de woningnood op te lossen. Nou krijgen asielzoekers altijd voorrang bij huisvesting ook voor onze eigen daklozen zonder adres. Maar de woningnood bestond al ook voordat de asieleisers hier werden toegelaten. Dat probleem wordt dus eerder groter dan kleiner. Bij de volgende verkiezingen hoeft Wilders niets te doen en wordt groter. Daarbovenop zijn mensen dan wel Rutte ziek en verliest de VVD daaraan stemmen.

Beroep = Boerenlul | 20-03-17 | 15:21

De logica van de PVV'er:
Omdat 13% van de kiezers voor de PVV gestemd hebben, MOETEN ze in het kabinet komen. Dat 87% dat niet heeft gedaan, is niet relevant. Ja maar, ze zijn de 2e partij, dus ze hebben er recht op. Nee, het CDA en D66, met een zeteltje minder, tellen niet mee.
De PVV sluit bij voorbaat GroenLinks en D66 uit (want Klaver en Pechtold zijn "enge mannetjes"?), maar als het omgekeerd gebeurt is dat "ondemocratisch".
Met ons indrukwekkende partijprogramma (van 1 A4) gaan wij het land redden, zonder ons zal het land door een moslimtsunami ten onder gaan. Dat 85% dat anders ziet, doet er niet toe: zij weten niet wat goed voor NL is.

En dan de beoogde coalitie, PVV met: VVD en CDA. Deze partijen willen niet meer met PVV regeren na het debacle van 2010-2012 (zie www.npofocus.nl/artikel/7493/waarom-mi... ), maar dat was natuurlijk niet de schuld van Geert Wilders. Dat er steeds weglopers (eerst Brinkman, daarna Bontes/van Klaveren) bij de PVV zijn, en de PVV daardoor minder betrouwbaar is, doet er ook niet toe.
Met 50 Plus? Met die ijdeltuit van een Henk Krol? Een partij die zegt dat AOW op 65 moet komen, anders een "breekpunt". Terwijl de VVD en CDA dat absoluut niet zien zitten?
Met de SGP? De meest fundamentalistische christenen in een kabinet? We willen ons laten gijzelen door een stel orthodoxe gelovigen zoals dat in (het door GW bewonderde) Israël gebeurt?
Met het FvD? Is dat niet het intelligente deel van de PVV dat niets met GW te maken wil hebben?
Kortom: een onwaarschijnlijke en instabiele 6-partijen coalitie die waarschijnlijk binnen de kortste tijd zal vallen. Zodat daarna GW een nieuwe kans aan het Nederlandse volk zal geven om eindelijk zijn "waarheid" in te zien? En blijven zagen aan de democratie totdat ze de grootste zijn? Waar/wanneer hebben we dat eerder gezien?

NoblesseOblige | 20-03-17 | 15:20

Nathan R Jessup | 20-03-17 | 14:13
Nog maar een keer. Zowel vóór als na 15 maart blijft u maar beweren dat PVV-stemmers op het CDA (hadden) moeten stemmen om Rutte-III te voorkomen.

Jup, de meeste PVV-stemmers wisten en weten dat de PVV niet mee zou gaan regeren. Zelfs niet als de PVV de grootste partij was geworden, omdat zij weten dat Rutte, Buma, Pechtold, Klaver, Roemer en Asscher niet met de PVV willen regeren. Maar PVV-stemmers weten ook dat de PVV, nu als tweede grootste partij, ook in de oppositie veel invloed heeft. Dus waarom hadden ze dan op het CDA moeten stemmen om Rutte111 te voorkomen? Elke onnozele hals weet dat het CDA en de VVD van het zelfde laken een pak zijn. Tijdens verkiezingstijd standpunten van de PVV overnemen en als ze eenmaal in een coalitie zitten, zijn die standpunten opeens onhaalbaar want mag niet van de EU, waaraan deze partijen, inclusief D66, ons land hebben verkwanseld.

Dus enlighten me. Waarom geen RutteIII en wel BumaI?

Marie Curieux | 20-03-17 | 15:20

Wat moet Roemer daar, denk dat hij Schippers als eerste laat weten dat tie opstapt.

Uw verz advs | 20-03-17 | 15:18

Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:28

Kun je doen inderdaad, maar ga dan niet janken als je daardoor buitenspel wordt gezet, omdat de overgrote meerderheid van de kamer (en dus NL) daar absoluut niet aan wil.

jawor36 | 20-03-17 | 15:14

voor de verkiezingen al meer dan duidelijk vvd d66 cda ,
de kloof wordt alleen maar groter ,
pinokkio heeft schijt aan iedereen, maar ja het volk krijgt wat het kiest,
wat ik nog steeds onbegrijpelijk vind,
ik verheug me op de debatten rutte-hiddema, dat dan weer wel,
wat zullen er oren worden gewassen,

pipokoeie | 20-03-17 | 15:14

Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:59

de media(ook de linkse) zijn kritisch tegen IEDEREEN.

dat populisten als Wilders en Trump hun kiezers proberen wijs te maken dat dat niet zo is is om dat ze dan zelf de grootst mogelijke onzin kunnen verkondigen zonder dat hun kiezers de echte feiten horen.

en ik woon in Rotterdam en woonde hiervoor in Den Haag, dus ik ken wel Moslims ja, en die zijn zeker niet allemaal "gek", er zijn er wel bij maar je vind onder autochtonen ook genoeg "gekken", die heb je in alle bevolkingsgroepen.

StevenQ | 20-03-17 | 15:09

@Nehemia | 20-03-17 | 14:53
Vorige verkiezingen in 2012 stemde je vooral VVD als je de PvdA niet in de regering wilde hebben en stemde je vooral PvdA als je Rutte niet terug in het torentje wilde hebben. Het resultaat was dat Rutte en Samsom wel met elkaar moesten samenwerken (41 + 38 zetels) tot zover heel pragmatisch van de heren. Dat daarna Samsom in de kamer gaat zitten en zich totaal niet meer profileert is begin geweest van de afbraak. Bolkestein deed dat destijds ook maar profileerde zich wel maar zat zijn termijn niet uit hij verdween naar de EU.

Beroep = Boerenlul | 20-03-17 | 15:07

Hoe dan ook.... een dommere selderie vraag waarom PVV - stemmers niet Wilders bashen bestaat eigenlijk niet.

MistaRazista | 20-03-17 | 15:03

Sarcastisch varken | 20-03-17

maar door jarenlang de media weg te zetten als "links" linken zijn kiezers alle onzin te geloven die hij uitkraamt, een tactiek die ook door Trump word toegepast.
StevenQ | 20-03-17 | 14:46

"ah, je bent een vaste bezoeker van fakenews en ophits sites dus?"

Nee ik op diverse plekken naar informatie en vergelijk deze met elkaar, that is...

"ik hou me zelf liever bij feiten, vandaar dat ik ook zo door die holle retoriek van Wilders heen prik, want als er 1 vaak dingen beweert die niet waar zijn(b.v. door cijfers schromelijk te overdrijven) is hij het wel."

Helaas zijn linkse media zelden kritisch, behalve tegen Wilders en Baudet, die zogenaamd een gevaar zijn voor Nederland. Vind je dat dan ook niet schromelijke overdrijving? Heb je weleens in een gekleurde buurt gewoond? Ik betwijfel het... Daar lopen pas gevaarlijke islamitische gekken rond!

Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:59

Trap er niet in!

ZoltarTheMagnificent | 20-03-17 | 14:57

Heel berekend van die tweedekamerstaf. Ingevolge de Wet van Murphy zal het sap van zo'n tomaatje, zodra Geert er zijn gretige tanden in zet, met hoge snelheid naar de overkant van de tafel vliegen. Ziet u het voor u, zo'n plakkerige zaadkledder van Wilders in Edith d'r décolleté? Toedeledokie onderhandelingspositie!

GnottoBlotto | 20-03-17 | 14:54

Beroep = Boerenlul 1444
De VVD hijst zich wel heel makkelijk op het schild inderdaad. Hoewel vorige verkiezingen natuurlijk een aparte waren omdat er een soort van patstelling ontstond in een alles of niets situatie die zowel de VVD als de PvdA ontzettend omhoog stuwde en de uitslag daardoor wellicht een vertekend beeld opleverde.
.
Hoe dan ook. VVD levert er wel acht in. Voor de PvdA is het helemaal een kaalslag. Ik vraag me werkelijk af of die Kamerleden werkelijk zo bedroefd zijn. Immers ze kunnen nu drie jaar op hun luie reet zitten (wachtgeld) en ondanks de sollicitatieplicht geenszins van plan zijn om welk baantje dan ook aan te nemen. Over mega-sabbaticals gesproken. Voor Kamerleden geldt - iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.

Nehemia | 20-03-17 | 14:53

@JTKDM | 20-03-17 | 14:33
Wilders wil (voorlopig) met niemand in zee. Dit is voor de show.

Rest In Privacy | 20-03-17 | 14:46

@Beroep = Boerenlul | 20-03-17 | 14:44,
Winst of verlies moet geen rol spelen: alleen absolute zetelaantallen zijn relevant. Anders krijgen de stemmen van kiezers die anders hebben gestemd dan de vorige keer, meer gewicht dan die van kiezers die op dezelfde partij hebben gestemd. Dan worden we geregeerd door de zwevende kiezer.

JTKDM | 20-03-17 | 14:46

Sarcastisch varken | 20-03-17

ah, je bent een vaste bezoeker van fakenews en ophits sites dus?

ik hou me zelf liever bij feiten, vandaar dat ik ook zo door die holle retoriek van Wilders heen prik, want als er 1 vaak dingen beweert die niet waar zijn(b.v. door cijfers schromelijk te overdrijven) is hij het wel.

maar door jarenlang de media weg te zetten als "links" linken zijn kiezers alle onzin te geloven die hij uitkraamt, een tactiek die ook door Trump word toegepast.

StevenQ | 20-03-17 | 14:46

Gut, Pritt, wat heb je gesnoven, gerookt of gezopen?

mallekater | 20-03-17 | 14:45

@Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:24
"Kijk naar bijvoorbeeld het CDA en de VVD die geheel of deels standpunten van de PVV hebben overgenomen."
er is een groot verschil tussen "alle moskeeën dicht" en de koran verbieden of extremisme aanpakken.
StevenQ | 20-03-17 | 14:38

Extremisten radicaliseren juist m.b.v. moskees, imams en islam-vergiftiging. Daarom is het laatste wat ze vaak roepen ook allahu akbar! Deze mensen radicaliseren niet door bibliotheken, bibliothekaressen en in stilte lezende mensen... moskees leiden extremisten op! DAAROM moeten alle moskees dicht!

Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:45

@Nehemia | 20-03-17 | 14:38
Die Rutte negeert volledig het feit dat de VVD 8 zetels heeft verloren. Hij zit vrolijk aan tafel bij Schippers en laat zich fotograferen. Ondertussen zijn minimaal 8 VVD Kamerleden hun dozen aan het vullen om het pand te verlaten, dat heet ontslagen worden. Dat gebeurt nu ook massaal bij de PvdA. Het verbaast mij dat hier vanuit de heren partijleiders hier toch erg weinig aandacht aan wordt besteed.

Beroep = Boerenlul | 20-03-17 | 14:44

erasmus1000 | 20-03-17

over die kogel van "links" gesproken, weet je wie destijds ook de opvattingen van Fortuyn "verwerpelijk" noemde?

www.youtube.com/watch?v=Gozf-UZF8H8

StevenQ | 20-03-17 | 14:41

101# | 20-03-17 | 13:34

niet alle kiezers kwamen opdagen, het waren dus 1,3 miljoen stemmen

StevenQ | 20-03-17 | 14:39

Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:28
mits daarvoor een 2/3e meerderheid in beide kamers is ja.

maar de partijen waar Wilders mee denkt te kunnen samenwerken willen die grondwet al helemaal niet wijzigen, laat staan de andere partijen.
StevenQ | 20-03-17 | 14:29

We zullen zien waar het in de toekomst op uitdraait...

Ik verwacht dat nog veel meer mensen over een korte tijd de PVV gelijk gaan geven en daar op gaan stemmen. Ze hebben voorlopig 20 zetels weten te behalen met twee vingers in de neus. Ik stemde nog niet zo lang geleden SP. Net als een steeds groter wordende groep mensen, sprokkel ik mijn nieuws her- en der van het internet en vergelijk dit met info van de gevestigde corporate media kanalen. Dat zouden meer mensen moeten doen...

Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:39

Beroep = Boerenlul 1427
Het zou wat zijn. Ik denk echter dat de voorkeur van Rutte om die meerderheid steviger te verankeren toch de SGP zal zijn. Er is nog niks zeker, maar als ze de coalitie over rechts willen trekken is deze combi het beste.

Nehemia | 20-03-17 | 14:38

Greet had een partij van onderaf moeten beginnen,nu zit hij met een "partij" opgescheept dat maatschappelijk niets voorstelt.Veel mensen die op de PVV stemmen kloppen aan bij maatschappelijke organisties die door andere partijen zijn opgericht wanneer ze hulp nodig hebben.Ze lijken nu op dat ene meisje die van jou een ijsje krijgt om vervolgens met die stoere jongen te gaan zoenen.De aankomende vier jaar zal ze zo'n smerige ijsje in haar handje gedrukt krijgen,dat die ene stoere jongemn haar niet een kusje meer wil geven.Wat gaan jullie doen om armoede te bestrijden,Fleur? A4 tje,47:05
www.youtube.com/watch?v=uZi4hNE43UY

kzegje | 20-03-17 | 14:38

@GeFlipt | 20-03-17 | 14:32
Als je daar Forum voor democratie bij zet dan heb je het over 74 zetels, bijna bijna een meerderheid. Ik denk ook dat het grootste struikelblok nu is: Rutte en Pechtold gaat slecht samen maar ook Rutte en Buma zijn bepaald geen vrienden te noemen. De beste optie om de onderhandelingen open te breken is als in ieder Rutte verdwijnt. Op termijn gebeurt dat toch, een premier is normaal na 3 kabinetten gewoon op. Bovendien Schippers is zijn grote vriendin en steun zij komt ook niet terug. Ik zie Rutte en Schippers nog wel in staat om samen naar de EU te verdwijnen.

Beroep = Boerenlul | 20-03-17 | 14:38

@Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:24
"Kijk naar bijvoorbeeld het CDA en de VVD die geheel of deels standpunten van de PVV hebben overgenomen."

er is een groot verschil tussen "alle moskeeën dicht" en de koran verbieden of extremisme aanpakken.

StevenQ | 20-03-17 | 14:38

@Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:24
"Kijk naar bijvoorbeeld het CDA en de VVD die geheel of deels standpunten van de PVV hebben overgenomen."

Dan hadden de PVV-kiezers D'66 en GL uit de coalitie kunnen houden door CDA en VVD te stemmen, als ze toch de punten van Wilders hadden overgenomen.
Nu heb je dankzij de PVV-kiezer dadelijk een lente coalitie, dezelfde groep die klaar stond toen Wilders wegliep uit het Catshuis.

Nathan R Jessup | 20-03-17 | 14:35

Niemand het wijnglas opgemerkt?

Jos Tiebent | 20-03-17 | 14:34

Iedereen die zich het CDA-congres over Rutte I herinnert, weet dat samenwerking met de PVV tot een scheuring van het CDA gaat leiden, en dan is er voor de door Wilders voorgestelde coalitie geen meerderheid meer.

En waarom wil Wilders in vredesnaam in zee met de partij van Verhofstadt?

JTKDM | 20-03-17 | 14:33

Hmm... ik vraag me af of de Ego's van Pechtold, Rutte en Buma wel in één kabinet passen. Met name die van Pechtold en Rutte zijn erg groot. Ook de duidelijke voorkeur van D66 om GL in het kabinet te willen (vanwege goede afspiegeling van de verkiezing... hahaha Pechtold lullo: 20 zetels van de PVV negeren is geen goede afspiegeling, jij zet in je eentje meer Nederlanders buitenspel dan Wilders buitenlanders buitenspel zou zetten) is mogelijk een breekpunt in de formatie.
Kortom, ook al vinden de heren het misschien niet zo leuk, de enige echte eerste ronde zou VVD, PVV en CDA moeten zijn. Dit is wat het volk heeft gekozen. En nu aan de slag!

GeFlipt | 20-03-17 | 14:32

Zowel de kogel als het snoeptomaatje kwamen van links...

erasmus1000 | 20-03-17 | 14:32

Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:28

mits daarvoor een 2/3e meerderheid in beide kamers is ja.

maar de partijen waar Wilders mee denkt te kunnen samenwerken willen die grondwet al helemaal niet wijzigen, laat staan de andere partijen.

StevenQ | 20-03-17 | 14:29

Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:09

Ongrondwettelijkheden in zulke mate in je verkiezingsprogram zetten is politieke zelfmoord en dus doelbewust (of heel dom).
jawor36 | 20-03-17 | 14:20

De grondwet is door mensen geschreven en niet door een of ander hoog verheven godswezen. De grondwet kan dus, mits de wil daarvoor aanwezig is, worden aangepast, oftewel verbeterd.

Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:28

@Nehemia | 20-03-17 | 13:19
Helemaal top als FvD erbij komt, Hiddema als Minister van Justitie. Hoeven ze nooit meer op zoek naar een bonnetje, immers Hiddema zijn voormalige clientèle kunnen dit buiten het Ministerie om aan hem leveren. Kortom een beter geïnformeerde Minister kunnen we niet krijgen!

Beroep = Boerenlul | 20-03-17 | 14:27

@Koeienflat | 20-03-17 | 14:14
Niks ondemocratisch, gewoon oorzaak -> gevolg.
De PVV is niet nodig want (te) klein, gekke Greet heeft zich met zijn idiote uitspraken onmogelijk gemaakt bij de collega's.
Ergo weer roeptoeteren vanaf de zijlijn.
Jankeballen over die 1,69 miljoen die "gehoord" moeten worden is slechts Calimero gedrag.

Berbaar | 20-03-17 | 14:26

@*101# | 20-03-17 | 13:32
"Dit MOET zijn 13% x 13 Miljoen stemmers = 1,69 Miljoen"

13 miljoen mensen mochten stemmen, je moet je antwoord corrigeren met het opkomstpercentage anders breng je fakenews.

Nathan R Jessup | 20-03-17 | 14:25

@Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:09
"Hoe kom je daarbij? #hoedan"

Door zijn excuses te maken voor minder-minder en bereidt zijn compromissen te sluiten.
Nathan R Jessup | 20-03-17 | 14:15

Omdat Wilders boos is op "partypoopers" en deze wil laten verwijderen van het feestje, moet hij zijn excuses aanbieden? Lekker logisch! haha

Ik denk dat Wilders vaak zat compromissen heeft gesloten in de Kamer. En de Kamer met Wilders. Kijk naar bijvoorbeeld het CDA en de VVD die geheel of deels standpunten van de PVV hebben overgenomen.

Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:24

Basil Fawlty 1408
Tja.. Zo vader zo zoon. Canada is gezien. Het verval in ingezet.

Nehemia | 20-03-17 | 14:24

Mark_D_NL | 20-03-17 | 14:03

En waar blijft jouw kritische noot mbt Greet? De slachtofferrol vanaf de zijlijn ("Niemand wil met me praten") is echt te makkelijk. De PVV heeft hier ook een rol in en die draagt zeker niet bij aan de mogelijkheden om daadwerkelijk iets te veranderen voor zijn doelgroep.

jawor36 | 20-03-17 | 14:23

rechtsdwalendeautist | 20-03-17 | 13:31

Het is geen kwestie van winnen. Het systeem heeft gewoon altijd dezelfde uitkomst. Zolang elke partij maar stemmen krijgt. En als een partij een gevaar vormt voor je snode plannetjes dan sluit je hem gewoon uit.

doskabouter | 20-03-17 | 14:22

Blauwe-stropdassen-dag vandaag en zij in het rood (en voor het raam waarschijnlijk) Gevoel voor nonverbal onderhandelingselementen kan ze niet ontzegd worden.

TheseDays00 | 20-03-17 | 14:21

Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:09

Ongrondwettelijkheden in zulke mate in je verkiezingsprogram zetten is politieke zelfmoord en dus doelbewust (of heel dom).

jawor36 | 20-03-17 | 14:20

@Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:09
"Hoe kom je daarbij? #hoedan"

Door zijn excuses te maken voor minder-minder en bereidt zijn compromissen te sluiten.

Nathan R Jessup | 20-03-17 | 14:15

De partijen hebben allen hun wensen over met wie en hoe de formatie moet uitzien geventileerd maar bij alle partijen wordt met geen woord gerept over de PVV oftewel 1,69 miljoen in de samenleving , dit uitsluiten is zeer ondemocratisch en een vorm van racisme en discriminatie en zal beslist ook op termijn een onaangename weerklank krijgen in de samenleving.

Koeienflat | 20-03-17 | 14:14

@jemagookniksmeer | 20-03-17 | 13:29
"Kortom Ruttes middelvinger naar de democratie wordt door een grotere groep kiezers ondersteund dan PVV stemmers."

Onzin, de PVV-kiezer wist bij voorbaat dat Wilders niet zou meeregeren. Als de PVV-kiezer echt boos was geweest dan hadden deze mensen massaal CDA gestemd om Rutte uit het torentje te houden. Dat deden ze niet maar steunde massaal Rutte door op Wilders te stemmen.
Het is al meer dan een jaar bekend dat een stem op Wilders een stem op Rutte III is, dan nu ook niet zeuren dat je gekregen hebt waar je voor gekozen hebt.

Nathan R Jessup | 20-03-17 | 14:13

we krijgen een mooie nieuwe regering:
Rutte, de liegende altijd wegwuivende lachende PM
Buma, de dominee. ik krijg hier echt het gevoel van Marc Dutroux terug
Pechie, de landverrader zou ons land nog wel voor niets aan brussel verkopen
Yassar, o mijn g...
tja we krijgen wat we verdienen Nederland

Rest In Privacy | 20-03-17 | 14:13

Wanneer gaan PVV-stemmers nou eens kritisch zijn op hun eigen leider die weer doelbewust zijn eigen kansen op deelname aan een regering heeft getorpedeerd?
jawor36 | 20-03-17 | 13:58

Ik lees hier een bewering zonder een onderbouwing...

Hoe kom je daarbij? #hoedan

Sarcastisch varken | 20-03-17 | 14:09

Wilders zou er verstandig aan doen altijd een lunchtrommel mee te nemen met zelf gesmeerde boterhammen.

zwarte_weduwe | 20-03-17 | 14:08

Nehemia | 20-03-17 | 14:02

I know. En die Trudeau waar hij zich aan spiegelt is een slechte kopie van zijn vader en daar viel ook veel op aan te merken. Voor de reaguurders die Pierre Trudeau niet kennen: en.wikipedia.org/wiki/Pierre_Trudeau

Basil Fawlty | 20-03-17 | 14:08

En niemand vraagt zich af waarom Schippers daar zit, en door wie ze daar is neergezet... prachtig. Nederland wordt zo voor de gek gehouden. Vergeet niet dat Schippers, zoals een goed VVD-er betaamt, keihard heeft lopen frauderen samen met haar man. En dat kan ze dan heel kinderachtig gaan zitten ontkennen. Maar het is den waarheid. Edith Schippers is een fraudeur(tje).

Mark_D_NL | 20-03-17 | 14:07

Mark_D_NL | 20-03-17 | 14:03 - Was voor Ronman2k | 20-03-17 | 13:59

Mark_D_NL | 20-03-17 | 14:03

Vind het wel schattig om figuren zoals jij te lezen. Je ziet duidelijk aan je reaguursels hoe ver je bent ingebed in de policor/eu doctrine. Je praat ze gewoon na, als een herzenloze zombie. Denk je zelf nog wel eens na?
--
O ja, vergeet niet te melden dat de PVV altijd wegloopt... ;-\ Dan scoor je zeker bij je overlords. Slaaf.

Mark_D_NL | 20-03-17 | 14:03

Basil Fawlty 1400
: ). Die gekke Klaver is helemaal idolaat van deze Canadese MP.

Nehemia | 20-03-17 | 14:02

Er zullen nog veel partijen aanschuiven. Als er ook nog crackers en een kuipje met foie gras op tafel staat heeft Marjan Thieme de hint wel begrepen.

Nehemia | 20-03-17 | 14:00

"Justin Trudeau dekbedovertrek"
.
Nehemia | 20-03-17 | 13:54

Hahahaha!

Basil Fawlty | 20-03-17 | 14:00

@First Contact | 20-03-17 | 13:08


Nee met CU. Als GL meedoet haalt het kabinet het jaar niet.

omanders | 20-03-17 | 14:00

Als Geert nou altijd zo genuanceerd was, als in dit briefje, dan werd het nog eens wat met de PVV. Maar ja, nu is het intussen zo ver dat niemand de PVV er nog bij wil hebben.

Ronman2k | 20-03-17 | 13:59

Wanneer gaan PVV-stemmers nou eens kritisch zijn op hun eigen leider die weer doelbewust zijn eigen kansen op deelname aan een regering heeft getorpedeerd?

jawor36 | 20-03-17 | 13:58

Had allemaal niet gehoeven als het voorjaarsoffensief door was gegaan. Maar ja, goedgevulde kas maakt beetje hebberig he.

jip_86 | 20-03-17 | 13:54

'Schipper mag ik overvaren?'
- "Nee, Yasser Feras. Zo een linksmiegel als jij willen we er niet bij. Je Justin Trudeau dekbedovertrek ten spijt.'

Nehemia | 20-03-17 | 13:54

Ardbeg | 20-03-17 | 13:45
Helemaal mee eens. Wilders heeft zijn eigen verkiezingscampagne verneukt. Het enige waar ik hem sterk van verdenk, is dat hij de grootste niet wil worden en bewust de overwinning heeft gelaten. Doordat de VVD ook wegzakte, moest hij mee naar beneden. Waarom hij de grootste niet wil worden, heb ik niet helder. Mijn beste keuzes zijn het feit dat hij echt geen plannen heeft of dat hij alleen de grootste wil worden met 40+ zetels.
.
Als Wilders campagne had gevoerd als in 2012 of in zijn oppositieperiode 2012-2016, had hij met grote voorsprong gewonnen. Wilders heeft echter de campagne gemeden. Ik denk bewust.

Joosthoudtervan | 20-03-17 | 13:53

Onze democratie is een lachtertje. Te veel partijen, te vrijblijvend en stapels dubbele en verborgen agenda's. Achterkamertjes en lange neus naar het volk. De stem van ruim 1 miljoen mensen uitgesloten. Pechtold die al warm loopt om mee te regeren. De grijze lijn is bereikt.

doskabouter | 20-03-17 | 13:51

Het Nederlandse volk heeft gestemd. En zij zeiden: VVD is de grootste en PVV en CDA zijn 2 en 3.

Dat betekent dat het meest logische is dat deze drie een kernkabinet bespreken en gaan bepalen wie ze erbij gaan nemen om aan de meerderheid te komen. Dat zou je in alle redelijkheid mogen verwachten. Maar kleine politiek over kinnesinne en jij mag niet met mij knikkeren dreigt de overhand te krijgen. Dat is kiezersbedrog en schandalig. Stap over je schaduw heen, gedraag je en ga aan de slag, voor Nederland.

van Oeffelen | 20-03-17 | 13:50

Er liggen geen sappige grote vleestomaten voor SP Roemer op tafel en er staan geen rooie PvdA rozen, dus gaat het ultra rechts worden.

Goedverdoemme | 20-03-17 | 13:50

necrosis | 20-03-17 | 13:43

OT: Jaha, die ken ik. Mijn zoon speelt ook Napalm. Lekker heftig en rossen maar. Door hem heb ik Alter Bridge leren kennen, ook mooi, vooral Blackbird.

kwark001 | 20-03-17 | 13:47

Er staat meer tekst op het briefje aan Schippers dan in zijn onderbouwing over hoe hij Nederland gaat redden. Die kans op regeringsdeelname had hij al verkloot nog voordat de hele verkiezingsstrijd begon.

Ardbeg | 20-03-17 | 13:45

@kwark001 | 20-03-17 | 13:25
Ik weet niets van piano's, maar ik kan je een hoop vertellen over een gitaar met een distortion.
Check 'Siege of power' van Napalm Death eens.
Daar kan geen piano tegenop.
Of je moet het ZO gestemd hebben:
www.youtube.com/watch?v=PMvEYzMnqjs

necrosis | 20-03-17 | 13:43

Patat. Maar eergister moet je me echt niet vragen.

BrekkieB | 20-03-17 | 13:42

Ik heb echt respect voor de autisten die dit soort kleine details en jaar lang in hun hoofd opslaan. Ik kan me niet eens herrineren wat ik gister gegeten heb.

BrekkieB | 20-03-17 | 13:42

kwark001 | 20-03-17 | 13:36
Yep, dank

*101# | 20-03-17 | 13:37

*101# | 20-03-17 | 13:34

Oke, oke.

kwark001 | 20-03-17 | 13:36

meneer Q | 20-03-17 | 13:30
Oftewel meer van hetzelfde.
Logisch ook, Rutte vindt dat hij het afgelopen periode prima gedaan heeft, en de kiezer is het daar klaarblijkelijk mee eens.
En terecht ook, het kabinetsbeleid van de afgelopen 4 jaar is voor hele grote groepen mensen heel gunstig geweest.
Het probleem is alleen, dat als je niet tot die groep behoort, dat je ontzettend hard en onrechtvaardig in je reedt genaaid bent.
En dat wordt waarschijnlijk nog erger.

jemagookniksmeer | 20-03-17 | 13:35

*101# | 20-03-17 | 13:32
Ik moest uw sommetje 3x lezen, maar uw komma staat niet goed. Ik ga klagen bij LAKS.

Bertie Wooster | 20-03-17 | 13:35

*101# | 20-03-17 | 13:32

Goh! Zeker een 10 voor rekenen gehad?

kwark001 | 20-03-17 | 13:34

meneer Q | 20-03-17 | 13:30

Hoogste belastingschaal naar 72% zou me niks verbazen. Heeft die ouwe zaliger van mij nog meegemaakt eind vorige eeuw. Wordt je heel erg depressief van kan ik je vertellen.

Basil Fawlty | 20-03-17 | 13:34

*101# | 20-03-17 | 13:32

Herstel.... Komma verkeerd..
Dit MOET zijn 13% x 13 Miljoen stemmers = 1,69 Miljoen
Sorry voor verkeerd plaatsen komma,

*101# | 20-03-17 | 13:34

jemagookniksmeer | 20-03-17 | 13:29
Zegt nog niks. GroenLinks is zeer hard de verkiezingen in gegaan. Met hun groene pakket. Rutte voelt daar niks voor en Buma nog minder. CU gaat echt geen euthanasie steunen en evenmin CDA. De laatste paar verkiezingen hebben duidelijk laten weten dat beloften verneuken afgestraft wordt. En tja pluche behouden is toch ook wel belangrijk.

ca12nag3 | 20-03-17 | 13:33

Niemand die het echt begrijpt! Wilders zal een poging doen om in een kabinet te komen met in zijn achterhoofd dat het niet gaat lukken. Hij knokt er voor en dat moeten wij respecteren. Mocht hij geweigerd worden, zal een ander kabinet geen lang leven beschoren zijn.
Daarna verdwijnt Rutte en is de kans voor de PVV veel groter met hulp van ons!

Annechien3613 | 20-03-17 | 13:33

Wilders maakt nog een foutje ook..
Hij heeft het continue over 1,3 Miljoen mensen die op hem gestemd hebben.
Dit MOET zijn 13% x 13 Miljoen stemmers = 16,9 Miljoen
Hallo Wilders dat scheelt 390.000 stemmers
Hopelijk lees jij ook GS

*101# | 20-03-17 | 13:32

Alles beter dan VVD/D66/*WILDCARD* of VVD/GROENLINKS/*WILDCARD*

niemand specifiek | 20-03-17 | 13:32

Gelukkig maar dat de Bilderbergers weer winnen.

rechtsdwalendeautist | 20-03-17 | 13:31

Godallemachtig, een kabinet met VVD, CDA en D66...
Heau even | 20-03-17 | 13:14
=
Bereid je maar voor op nog meer EU.
Meer geld voor de 'hoger opgeleiden'.
Bakken met geld voor defensie.
Meer geld voor Zuid-Europa.
Bakken met geld voor opvang gelukszoekers (woningen etc.)
Minder geld voor gepensioneerden.
Super hoge zorgkosten.

meneer Q | 20-03-17 | 13:30

Voor wie vindt dat de PVV zou moeten meeregeren: Rutte heeft bij voorbaat de PVV uitgesloten, en daarmee publiekelijk aangegeven de democratie in de bek te gaan spugen.
Vervolgens wordt de VVD veruit de grootste partij. Kortom Ruttes middelvinger naar de democratie wordt door een grotere groep kiezers ondersteund dan PVV stemmers.
Dat de VVD vervolgens bij haar standpunt blijft, is alleen maar prijzenswaardig omdat zij een verkiezingsbelofte nakomt. De middelvinger naar democratie is ook nu weer een democratisch besluit.
Met dank aan de Nederlandse kiezer.

jemagookniksmeer | 20-03-17 | 13:29

Heeft Geert de snoeptomaatjes (wat een woord inderdaad) opgepeuzeld?
Daarom zo slank?

Carmelita | 20-03-17 | 13:26

Die bleekselderij is natuurlijk een subliminale grap vanwege Wilders kapsel.

Nehemia | 20-03-17 | 13:25

Dit land krijgt het kabinet waar het om gevraagd heeft. Stelletje schapen ook...

beschuitfluiter | 20-03-17 | 13:25

necrosis | 20-03-17 | 13:23

Dan kom je mijn piano maar stemmen. Enne, nog bedankt voor de Jagermeister.

kwark001 | 20-03-17 | 13:25

Thierry ,drinkt vast alleen goede wijn en kaviaar als snakje ,maar evengoed een kanjer , hoop hem nog vaak te horen bij Jinek enz.

blauwe zander | 20-03-17 | 13:25

Dat gesnuffel is gewoon voor de show. In werkelijkheid weten ze allang wat voor een kabinet het wordt.

kweethetooknietbeter | 20-03-17 | 13:25

Bleekselderij? Wij noemen dat gewoon komkommer nog steeds.

Joosthoudtervan | 20-03-17 | 13:24

Waarom wil Wilders een kabinet met VVD en CDA?
De laatste keer liep dat niet goed af.
Was het Einstein niet die ooit zei dat je niet meerdere keren hetzelfde moet doen om een ander resultaat te krijgen?
Ik ga niet meer stemmen.

necrosis | 20-03-17 | 13:23

Waarom geen wortels? Die houden ze ons ook de hele tijd voor.

Nehemia | 20-03-17 | 13:22

Alleen Pechtold en Seegers moeten nog wel even de arena in om dat dingetje met 'voltooid leven' te tackelen.

Nehemia | 20-03-17 | 13:21

dakarswordfish | 20-03-17 | 13:19

Ik denk dat wilders die bleekselderij heeft op zitten knabbelen om het gezeur van Schippers niet te hoeven aanhoren.

kwark001 | 20-03-17 | 13:21

Waarom vormen die sukkels geen coalitie met allemaal? Gewoon 150 zetels? Hoeven ze ook die poppenkast van oppositie niet meer op te voeren!

mrXL | 20-03-17 | 13:19

Dit gaat waarschijnlijk de nieuwe coalitie worden.
VVD, CDA, D666, CU en vanwege een te krappe meerderheid de SGP of Forum voor Democratie erbij.

Nehemia | 20-03-17 | 13:19

Wie eet dat vrijwillig tijdens een vergadering? Wat is er mis met koekjes, zeker een idee van Yasser Feras?

dakarswordfish | 20-03-17 | 13:19

Op wie had Rutte ook al weer gestemd?
Precies, op Schippers. WIDM 2.0

Rest In Privacy | 20-03-17 | 13:19

Zie nog zo 123 geen kabinet formeren. Klaver z'n linkse natte droom komt er niet. Buma gaat echt geen tasjetax invoeren en omaatjes nekshotten. Om zo d666 en de knaagdieren van links blij te maken waarna hij alle winst van deze verkiezingen mag inleveren bij de volgende dropboxgang.

ca12nag3 | 20-03-17 | 13:19

Heau even | 20-03-17 | 13:14

En misschien ook GL erbij. "The horror!"

Basil Fawlty | 20-03-17 | 13:18

Mark vindt het gewoon fijn om met een natte selderij geslagen te worden. Die is niet om opgegeten te worden.

Osdorpertje | 20-03-17 | 13:17

Gisteren een discussie gehad met een familielid over de PVV. Ondanks dat ik zelf geen PVV stem, vond hij het maar raar dat ik zei dat je de kiezers van hem niet mag negeren.

Volgens mij heeft Wilders een hoop stemmers die niet zozeer zijn partijpunten nastreven, maar geven zij Wilders een stem uit 'protest'. Net als in de USA bij Trump gebeurde. Wat is immers het alternatief? Dat is nog veel slechter.

Ohja, iemand al gelezen dat Rutte mogelijk excuses gaat maken naar Ome Erdo? Komt dat allemaal even goed uit.

En juist hierom stemmen veel mensen PVV. Uit onvrede.

Otman | 20-03-17 | 13:17

VVD-jongeren hebben liever GroenLinks dan Christen Unie aldus RTL (redactiepraat @Pritt).
Het bewijs dat de VVD een linkse partij geworden is.
De selderij en tomaatjes heeft Rutte net in zijn binnenzak gestoken om Jesses Gatver mee te Paayen.

Nuchternederland | 20-03-17 | 13:16

van Oeffelen | 20-03-17 | 13:14

Dat is geen meerderheid.

kwark001 | 20-03-17 | 13:16

Ik mis de go-pro.

van stampij | 20-03-17 | 13:15

@Rommelende Onderbuik | 20-03-17 | 13:12:

Nee. Turkse. Erdolf houdt ons nazi's goed in de gaten!

Reinaert | 20-03-17 | 13:15

Inderdaad GS als er een woord is dat ik haat is het wel het woord "snoeptomaatje." Aaaaargh. Symbool voor mij van de totale vertrutting, rubbertegel en marketing feminisering van Nederland.

Basil Fawlty | 20-03-17 | 13:14

Subtiele verwijzing naar sp en gl die allebei meer kans maken op kabinetdeelname dan Geert.

Binnenbaan | 20-03-17 | 13:14

Godallemachtig, een kabinet met VVD, CDA en D66...

Heau even | 20-03-17 | 13:14

Het NL volk heeft gekozen: 1 VVD (verlies), 2 PVV (winst), 3 CDA (winst).

Laat die mensen dan eerst met elkaar praten. Dit is wat NL gekozen heeft. En geen GL, geen D66, geen Dierenpartij.
Hiervoor zullen bepaalde mensen wel over hun eigen schaduw moeten springen, en dat zal uiteindelijk het probleem zijn. Egootjes die iets tegenhouden wat het volk wil. Geen klotecompromis met vulling en rare dingen aub !

van Oeffelen | 20-03-17 | 13:14

Mark_D_NL | 20-03-17 | 13:11
Er is wel een optie. Als het geen Rutte III wordt maar Schippers I, dan kan de PVV zonder enig gezichtsverlies gewoon weer meedoen.

Rommelende Onderbuik | 20-03-17 | 13:13

Lekker belangrijk.

Hettiet | 20-03-17 | 13:12

Wat doen die graftakken op de tafel? Russische afluisterapparatuur?

Rommelende Onderbuik | 20-03-17 | 13:12

Rutte heeft nog maar een keer herhaald dat hij de stemmers op de PVV compleet negeert. Rutte wind 1.3 Miljoen mensen minderaardig, ze stinken en zijn het aangluren niet waard.

Mark_D_NL | 20-03-17 | 13:11

Als Thieme komt leggen we vleestomaten op tafel.

kwark001 | 20-03-17 | 13:11

Als de Groene Khmer in de kamer komt verhuis ik naar België en stem ik Aboe Jahjahaha

DerFoehrer | 20-03-17 | 13:11

Zijn spionage tomaten van de SP

Dutch_Holland | 20-03-17 | 13:11

Bereid je maar voor op kabinet Bruin I.

Otman | 20-03-17 | 13:10

Ach wat. Greet had gewoon honger van al dat getwitter. En geen dorst.

en nu ff serieus | 20-03-17 | 13:10

Dus we krijgen een lentekabinet met D66 en Groenlinks. *bibber, bibber*

First Contact | 20-03-17 | 13:08

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino