Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Operatie Libero unaniem belachelijke mislukking

Stel. Een groep vooringenomen idioten richt een clubje op om op basis van een aantal bizarre vooroordelen op internet een grote waffel op te zetten en mensen die een serieuze discussie willen voeren af te blaffen met holle retoriek. Wij verwachten dan koppen als 'Deze Mensen Proberen Uw Mening Op Het Internet Te Kapen' of 'Hihihihi Wat Een Sukkels: Zo Reed Operatie Libero Zijn Eigen Karretje In De Poep'. Maar dat is buiten Margriet Oostveen gerekend, die er door de Azijnbode op uit is gestuurd om GeenStijl en ThePostOnline te beschimpen met nul (0, zero, geen, niks, nakkes, nada) voorbeelden van hoe onheus alhier en aldaar de discussie wordt gevoerd. Nee. Oostveen trekt een reductio ad tonum uit de kast en haalt een of andere tokkie-Facebookgroep aan waar kennelijk een feitelijke correctie werd weggejorist. Screenshot van The Post Online dat abusievelijk aan de De Dagelijkse Standaard wordt toegeschreven en klaar is de column. EN DAAR MOGEN WIJ GODVERDOMME NIET EENS MEER EEN REAGUURSEL ONDERPLEMPEN VAN DIE LUL VAN EEN BEZEMS.

Reaguursels

Inloggen

roze_bril | 14-03-17 | 12:01
Bokito ergo sum | 14-03-17 | 11:53

Libero's... wat doen jullie geïrriteerd. Zit jullie maandverbandje niet lekker?

Ton8695 | 15-03-17 | 01:14

GroenLinks wordt supergroot en een rasechte PVV'er die ik ken gaat SP stemmen, dus op de een of andere manier is Operatie Libero toch redelijk geslaagd. #hoedan Grrrr, was mijn spaarrekening maar wat groter. Kon ik meer tijd besteden aan het trollen voor de FvD.

Jostifiel | 15-03-17 | 00:23

Nieuwsites zonder commentsecties vertrouw ik niet, dat moet fakenieuws zijn als het niet tegen een beetje kritiek kan

rode peper | 14-03-17 | 20:20

Had hier in debat willen gaan met aanhangers van twitter.com/stemmingmakerij , want de statistiekjes worden wel erg merkwaardig (of: boosaardig) geïnterpreteerd. Helaas hier niet tegengekomen.

Ci Ty33 | 14-03-17 | 16:37

Ik ben best actief op facebook geweest de laatste week in de hoop van die intellectuele trollen aan de haak te slaan, maar alle pagina's die ik bezocht en waar ik reaguurde las ik vrijwel alleen maar domme opmerkingen. Heel erg veel hatelijke opmerkingen naar mensen die PVV zeiden te gaan stemmen, maar af en toe ook wat mensen die een poging deden om met hun misplaatste superioriteitsgevoel PVV aanhangers de mond te snoeren. En juist die mensen vielen keihard door de mand en kwamen niet verder dan wat copy/paste standpunten van Jesse Klaver e.d. waar ik in een paar zinnen gehakt van maakte. En je wilt niet weten hoe snel ze afdropen, wanneer ze inhoudelijke tegenstand kregen en hun zogenaamde punten werden afgeserveerd. Het zijn allemaal kneuzen die alleen maar de standpunten van hun politieke poppetjes kunnen na papegaaien zonder die standpunten inhoudelijk te kunnen verdedigen, die trollen zijn allemaal dom stemvee.

XaleX_2 | 14-03-17 | 15:38

een aanvulling waarom LINKS een gevaar is.

Erdogan zei: "Democratie is als een trein. We stappen uit wanneer we aankomen op het station dat wij wensen." Deze uitspraak dateert uit 1996, toen hij nog burgemeester van Istanbul was.
Ook zei Erdogan: “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten… Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam. Islam is islam en dat is het.”

Het is daarom dat VANDAAG Erdogan in Duitsland en Nederland alle Turken en moslims opriep niet te stemmen op rechtse partijen. Hij heeft de LINKSE partijen nodig , die hebben altijd dit gevaar willen verzwijgen en niet willen zien.

Erdogan weet dat links nooit harde maatregelen zal nemen die nodig zijn om deze strategie uit het midden oosten te stoppen. Want ook Iran, Saoedi Arabië en Qatar spenderen veel geld om in Europa het geloof te verspreiden en zien graag veel islamitische vluchtelingen Europa overspoelen.

Moneytron | 14-03-17 | 14:40

Links beweert vooral dat populisten en rechtse mensen een groot gevaar zijn.

Die willen een Nederland met minder staatsschuld, minder profiteurs van onze welvaart, meer middelen (hulp, zorg, omscholing) voor de autochtone bevolking.
Die willen de eigen waarden en normen behouden en niet nivelleren omdat men zich aan moet passen aan migranten die weigeren te integreren maar eerder aanstoot hebben aan onze levenswijze, onze cultuur, onze wetten en regels.

Tja allemaal erg gevaarlijk.

Maar wat is echt gevaarlijk? LINKSE naïviteit.
- Door linkse invloed ontwikkelde zich in Nederland een parallelle samenleving bestaande uit vooral migranten van het islamitisch geloof. Die hun eigen middeleeuwse gebruiken en geloof alhier erop na willen houden met alle gevolgen van dien zoals regelmatig Turkse opstanden in den lande die in massaliteit en geweld zullen toenemen naarmate
er meer Turken het land in komen.
- Door linkse partijen kon een DENK in de kamer komen waarop al diegene die niet meer willen doen stemmen, die alleen geld en huis willen ontvangen en zorg maar onze plichten maar lastig en hinderlijk vinden.
- Door links verkwanselde wij pons land, door met name links maar ook de VVD hebben van 0,0 euro schuld in 1970 nu 480 miljard staatsschuld. Als dadelijk de rente gaat stijgen komen we nooit meer uit de problemen en worden weer armer door de rentelasten.
- Door links verloren we veel van onze productiebedrijven. Vroeger droomde men al van een groene diensteneconomie. Die diensteneconomie is bankroet.
- Door links en ook de VVD hebben we geen sterk leger meer dat zijn tanden eens indien nodig goed kan laten zien.
- Door links is er gescheiden zwemmen mogelijk gemaakt, halen we schilderen waar een borst op staat uit openbare gebouwen omdat de moslim zich eraan stoort, gooien we onze eigenwaarde overboord.
- Door links en de VVD zitten we met handen en voeten vast aan een verderfelijk systeem waar miljarden in gaan en een negatief resultaat uitkomt, de EU. Immers de EEG leverde ons alle voordelen van een sterk Europa met handelsafspraken etc. al op. De EU kost alleen maar geld en verzwakt Europa.
- Links zorgde ervoor dat misstanden in de maatschappij op gebied van integratie, migratie, naturalisatie, sociale zekerheid verborgen werden gehouden.

- Links zorgde ervoor dat Nederland op zijn bek ging in Sebrenica. Het was PVDA Relus ter Beek die eiste dat een vredesmacht geen zware wapens meekreeg op de missie naar Bosnië waardoor ons leger zich niet kon verdedigen tegen de Serven. Ook was het links die het mandaat zodanig uitkleedde dat indien nodig met slagkracht de vrede bewaren onmogelijk werd. Was men met de zware wapens gegaan en een "rechts" mandaat dan had Mladic zijn moordpartij niet kunnen uitvoeren.

LINKS is een groot gevaar en de Leberio lui zijn dat ook.
Wanneer wordt Nederland eens wakker?

Moneytron | 14-03-17 | 13:48

-weggejorist-

Jarnsida | 14-03-17 | 13:00

@roze_bril | 14-03-17 | 11:54
Fijn. Ik vroeg informatief naar de geadresseerde van jouw post.

Rest In Privacy | 14-03-17 | 12:56

Ik lees dan dat ze opeens begrip hebben voor voedselbankafhankelijken; dat die met de rug tegen de muur staan; terwijl immigranten op alles voorrang krijgen. Zeg maar zo'n de breij momentje; toen ze uitte dat zij alleen in Nederland kon zijn wie ze wilde zijn.
Nu nog een keer snappen dat degenen die ze hier zo verwelkomen nooit dezelfde keuzes zullen maken en de revolutie kan beginnen.

Alquest | 14-03-17 | 12:32

@De Koreaanse Slet | 14-03-17 | 10:55
U bent mij nog wat excuses verschuldigd vanwege uw vuilbekkerij van gisteren....

Sjefke7807 | 14-03-17 | 12:28

@Rommelende Onderbuik | 14-03-17 | 10:26
En vergeet de beledigingen als je ze met feiten om de oren slaat niet hè. Een zekere Slet heeft nog een paar excuses op de plank liggen die hij mijn kant uit mag pendelen via het WWW...

Sjefke7807 | 14-03-17 | 12:25

Toch is het Volkskrant artikel veel lezenswaardiger dan deze rant van Ronaldo. Het is juist leuk te lezen wat ze geleerd hadden van hun missie.

Ze ontdekten dat er veel desinformatie over de reaguurders werd uitgestrooid. Interessant. Ik wil dat wél weten.

van heinde en verre | 14-03-17 | 12:24

@Indoneesje | 14-03-17 | 10:19
Die natte-droom Multikul zeepbel is van het weekend met zo'n daverende knal in hun gezicht uiteen gespat dat het sop ze nu nog van de oren druipt. Iedereen met één oog, één oor en een half onsje verstand die deze middelen te luisteren legde in onze "Prachtwijken" had de Libero's kunnen uitleggen hoe er in landen als Turkije écht over "ons" gedacht wordt. Ook wat betreft de standpunten en positie van de vleermuizen van DENK. Die hebben van het weekend de maskers wel even goed af laten vallen. Waar Wilders al jaren zucht onder een Cordon Sanitaire mogen zij ongehinderd hun gif de wereld in spuien. Terwijl lieden als DENK een veel grotere bedreiging voor dit land zijn als Wilders. Die poogt, hoe knullig soms ook, op te komen voor dit land waar DENK overduidelijk wordt aangestuurd vanuit een vreemde mogendheid(!) die ons als voetveeg en achtergestelde provincie ziet. Onverklaarbaar en knettergek dat we het toe laten.

Ik voorspel u het volgende wat de verkiezingen betreft (en wat hoop ik dat ik er naast zit!); morgen laat het NL schapenvolk zich weer gewoon in het pak naaien en stemt op dezelfde oude wijn in een nieuw flitsend jasje die hier al +50 jaar aan de macht is. Om dan weer 4 jaar steen en been te klagen dat het land er zo op achteruit gaat. We zullen nog wat verder in de Europese dwangbuis gewrongen worden en we zullen nog heel wat meer "Kansenparels waar we niet zonder kunnen" (écht waar hoor! Al die hoog opgeleide veterstrikkers gaan hier zó'n bijdrage leveren...) door de strot gedouwd krijgen. Totdat er uiteindelijk iets gebeurt waardoor het zelfs voor de meest hardnekkige wegkijkerT niet meer vol te houden is dat er niks aan de hand is. Van het weekend was een voorproefje over hoe de hazen hier écht lopen bij de alhier wonende import. En neem maar van mij aan dat dit niet gaat beteren.

Sjefke7807 | 14-03-17 | 12:22

Is het al weer afgelopen? Ik heb er vrijwwl niks van meegekregen. Nou dat maakt indruk.
Overigens gezeur dat vijandelijk bejegen van feiten. Ik heb best wel eebs wat gepost wat tegen Wilders of een geenstijlcredo in gaat en dat gaat prima hoor. Paar opmerkingen soms maar als je je onderbouwde mening met respect neerlegt wordt hij met respect bekeken. Pedante wegkijkers die t beter weten, tja als je eerst je menung oplegt, die alleen uit je eigen onderbuik motiveert en helemaal niet weet waarom mensen zo gruwlijk boos worden in dit land. Over bestuur en EU. Tja. Dan wek je sarcasme en woede op. Want laten we wel wezen. Natuurlijk is het hier de Congo niet maar er zijn sereueze problemen met flink impact op mensenlevens. Geen huurwoningen, geen hypotheek want geen vaste baan, straatschoffies met etnische oververtegenwoordiging die overal mee weg komen. Zie je dat niet dan heb je een plank voor je kop.

Shoarmamasutra | 14-03-17 | 12:08

@Ton8695 | 14-03-17 | 11:33

Vroeger had je van die alternatieve mensjes. Die hadden altijd hetzelfde verhaal. Denk voor jezelf, loop niet met de groep mee. En wees onderscheidend. Maar wel allemaal in zwarte kleren rondlopen met kistjes en allemaal naar U2 luisteren. Maar zij waren zichzelf. De grap die jij nu ook maakt.

roze_bril | 14-03-17 | 12:01

@roze_bril, excactement, ladies and gentlemen, we got him

Bokito ergo sum | 14-03-17 | 12:00

@Ton8695 | 14-03-17 | 11:33

Ha nog zo`n loser die stukjes voor de schoolkrant schreef.

roze_bril | 14-03-17 | 11:58

@Jezus_Boeddha | 14-03-17 | 11:14

Geen idee. Ik ga niet over jouw post.

roze_bril | 14-03-17 | 11:54

@Ton8695, geef mij eens een diepte-analyse, waarom zeggen mensen die zeggen dat je voor jezelf moet denken toch allemaal precies hetzelfde, vooral als het aankomt op groepsdenken. U heeft wel heel veel proza nodig om te zeggen dat u iemand niet mag Herr Frustie

Bokito ergo sum | 14-03-17 | 11:53

Heerlijk om te zien hoe het volk van Libero niet inziet dat hun operatie precies het soort morele superioriteit ademt dat ervoor heeft gezord dat Trump nu president is en Wilders straks de grootste wordt.
Lekker normale mensen behandelen alsof het debieltjes zijn die het licht nog niet gezien hebben. Daar win je zieltjes mee.

ZegMaar | 14-03-17 | 11:47

Jullie zijn triest. Maar je moet wat als je geen hobby hebt en graag bij populaire mensen wilt horen zoals de reaguurders. Ik denk dat jullie op de middelbare school ook al aandacht tekort zijn gekomen. Lekker voor de schoolkrant schrijven, terwijl wij met de mooie meiden zaten te vozen. Jullie zijn niets, nada, irrelevant.. Daar moeten jullie helaas de rest van jullie leven mee dealen.
roze_bril | 14-03-17 | 10:09

In uw maakbare wereld kan er maar 1 uitkomst zijn... de uitkomst van de populaire kinderen... U is een kortzichtige populist van het meeloop soort. U sluit zich simpelweg aan bij de denkwereld van de populaire mensen omdat u populair wil zijn. U projecteert dit vervolgens op de reaguurders. U kunt niet zelf nadenken, u leeft in de massa... de grote groep.. u bent in de veronderstelling dat u en uw groep de waarheid weten. U bent ongeinformeerd en blind van vertrouwen. Uw stem is morgen anders omdat uw groep zich aanpast. U denkt niet zelf, autonoom, na. U bent onderdeel van een grote blinde groep die enkel aansluit bij het winnende kamp omdat het u en uw vrinden wat oplevert. Op een dag loopt u tegen een muur, laat uw groep populaire vrinden u in de steek en dan gaat u dit zelf ook zien. Desalniettemin... u bent NL staatsburger, dus gaat u vooral stemmen. We mogen allemaal kiezen, dat maakt onze democratie zo mooi.

Ton8695 | 14-03-17 | 11:33

Operatie Libero. Cherry picking uit duizenden plemps en opinies. Dan, die paar uitvergroten waarin fouten worden vermoed of waarin onredelijkheid wordt ten toon gespreid, na sturing en voeding. Dit generaliseren en duiden door eenzijdige bril op een wijze, waardoor subjecten worden neergezet als een soort tweedimensionale tekenfilmfiguren. Clichématig herhaalt men de zetten, waarin het eigen gelijk telkens wint, zonder werkelijke wil om te doorgronden of te onderbouwen.

Statler en Waldorf | 14-03-17 | 11:31

@JvanDeventer | 14-03-17 | 11:25
Trouw was een verzetskrant. Met nadruk op 'was'.

Rest In Privacy | 14-03-17 | 11:27

De Volkskrant is de krant ter verheffing van de manieren van het onbeschaafde volk. Daarom heet de krant ook Volkskrant.

Rest In Privacy | 14-03-17 | 11:26

Libero... is dat niet een pamper voor volwassen vrouwen? Is weer eens wat anders dan al die operaties met stoere namen.

Ton8695 | 14-03-17 | 11:25

Mooi en vrolijk lied van Joop Visser, maar hij eindigt met "geef mij maar Trouw". Nou, ik heb die Trouw en ik verzeker Joop dat het zeker zo'n grote k*tkrant is als de VK. Zodra ik wat beters heb gaan ze eruit.

JvanDeventer | 14-03-17 | 11:25

Parbleu, het zijn bovendien keurige mensen bij operatie Libero, en van goede komaf. Die kunnen het gewone plebs nog wel eens wat manieren bijbrengen zoals daar zijn: mond houden als iemand van de hogere klasse spreekt, en verder stemmen op fatsoenlijke partijen die het beste voorhebben met het gemene grauw. En geen vervelende onbeschaafde meningen koesteren. Wij heeren en dames van stand en aanzien weten tenslotte hoe het hoort. Gijlieden hoort onze smaak na te volgen.

Rest In Privacy | 14-03-17 | 11:24

-weggejorist-

Castor12 | 14-03-17 | 11:18

@Jezus_Boeddha | 14-03-17 | 11:16
PS en ze zijn gestudeerd.

Rest In Privacy | 14-03-17 | 11:17

@Vage_eddie | 14-03-17 | 11:05
Ja maar .... Ik denk trouwens dat Libero links is. Dat moet wel haast. Ze hebben gelijk en zijn moreel superieur: dus links.

Rest In Privacy | 14-03-17 | 11:16

@roze_bril | 14-03-17 | 10:09
Tegen wie is dit nu eigenlijk gericht? Tegen Geenstijl of tegen de trollen van Libero?

Rest In Privacy | 14-03-17 | 11:14

Ideaal materiaal voor het spoedig op te richten heropvoedingskamp voor verwarde nep-links gekkies.

echt_links | 14-03-17 | 11:09

Hoe zit het met de diversiteit binnen libero eigenlijk?

TheseDays00 | 14-03-17 | 11:08

Oh, reparatietje zinsbouw:
*'Als je die dingen probeert te relativeren'

Vage_eddie | 14-03-17 | 11:07

Wij wonen met de bovenbewoners in een gezamenlijk trappenhuis en de post etc. komt door een en dezelfde brievenbus.
De post van de buren leg ik dan op de trap, maar de Volkskrant die raap ik niet op, die raak ik niet aan.
Die wil ik nog niet onderin mijn kattenbak.
Schijtkrant!

Memek | 14-03-17 | 11:07

Het gaat erom dat je je eigen mening geeft en accepteert dat anderen een afwijkend standpunt hebben. Dat ligt hier soms nogal eens gevoelig. Het mooie van dit land is dat ook in de politiek duidelijk te zien is hoe verdeeld Nederland is, hoeveel meningen er zijn.

Mannes | 14-03-17 | 11:06

'Operatie Libero' maakt vooral kwaad doordat er gedaan wordt alsof het morele gelijk daar aan boord aanwezig is.
Alles dat niet overeen komt met de denkbeelden van de initiatiefnemers wordt als 'populistisch', of 'extreem rechts' weggezet, en vervolgens komen ze met genoeg hybris om te menen dat zij zelf als enige partij het onderscheid tussen goed en fout kunnen maken. Dat is niet relativeren, dat is ageren. Er zijn hier op GeenStijl genoeg mensen die met overwogen stellingen komen. Ook is men het in de comments zelden eenduidig eens. De site neerzetten als een populistisch rovershol met één collectieve identiteit is dus complete onzin.
Tekenend weer dat 'populisme' in één adem door met rechts genoemd moet worden, terwijl Klaver zijn verkiezingscampagne ook vol zit met onhaalbare, utopische, makkelijk scorende en vingerwijzende uitspraken. Als die je dingen probeert te relativeren met feiten, ben je dan ook een 'populist' die aangepakt moet worden?

Waar ik vooral van walg is het gemak waarmee de mening van andersdenkenden als minder valide wordt verklaard, door de populistenkaart te trekken. Alsof iemand op dat moment geen geldig persoon meer is. Liberotrollen: Ik kots op jullie.

Vage_eddie | 14-03-17 | 11:05

Het eeuwige gelijk van links. Ik wordt er zo moe van. "Links" heeft door de geschiedenis heen, méér slachtoffers op haar geweten, dan "rechts". "Links" kán daarom alleen al, nooit "de juiste weg" zijn. Zijn er trouwens al griekse linkse politici veroordeeld, die de boel besodemieterd hadden, waardoor alle nederlanders geld kwijt zijn ? Nou ?

Anjin Mohammed | 14-03-17 | 11:01

De inlegkruisjes mogen uit - een flinke knuist vol tampons wordt ingebracht.
Ja, op een bepaalde manier werd dit toch nog een flinke opstekor.
Zullen we het daarop houden?

Herbert_von_Caravan | 14-03-17 | 10:58

Wat is dit nu weer. Men weet toch al sinds jaar en dag dat de verstokte boze reaguurder niet open staat voor de harde feiten en heilig gelooft in een dystopische 'alternatieve realiteit' waarin alles kapot is en/of gaat.

Men kan deze mensen niet betichten van enig optimisme of realiteitszin.

Toch lachwekkend dat men het toch nog probeert.

Ik loop hier al meer dan tien jaar rond en ik zie geen volk dat wil zien dat het allemaal meevalt.

De Koreaanse Slet | 14-03-17 | 10:55

Het is wel grappig, want ze waren er zo uit te halen. Verkeeren waarschijnlijk in de veronderstelling dat er een gemiddeld IQ van 70 heerste in de Reaguurderrangen.
Niet om het een of ander, maar het niveau hier is (en ik ben zelf afgestudeerd sociaal wetenschapper en filosoof) over het algemeen een puntje hoger dan in de Volkskrant. En al helemaal hoger/beter dan een menneke met dubbele naam want patricier en nooit verder gekomen dan de Mulo.

Zware | 14-03-17 | 10:55

Maar wie waren het nou?
Ik heb de afgelopen weken wel wat zwitsals gezien, maar een echt Libero-effect bleef uit.
Jammer.
Nuchternederland | 14-03-17 | 10:11
-
Misschien waren ze zo slim de Libero-aankondiging te doen nadat ze van hun zwitsal verlost waren.

onnosel | 14-03-17 | 10:51

WIJ zijn hier de baas...

Stennislav Heibel | 14-03-17 | 10:48

Libero is de vrije back , die kan zwerven naar voren of naar achteren.
Daar zat bij het voetbal nog logica achter.... die was en is bij snowflake links totaal weggegoodwillt .
Maar nog geen woord over d 150000-250000 vluchtelingen pe jaar in msm ...... Rutte vuile leugenaar en volksverlakker,.

medelmo | 14-03-17 | 10:45

Joh laat het gaan. Het zijn oprispingen van de zelfverklaarde intellectuele achterhoede. Ik kijk ernaar alsof ik naar de voormalige DDR kijk: das war ein mal.
De discussie hier in de panelen is juist de reden dat ik elke dag enkele keren langskom: vreemde humor gecombineerd met goede meningen. Kranten zijn het papier nog niet waard waar ze op gedrukt worden.

ole guapa | 14-03-17 | 10:45

TheseDays00 | 14-03-17 | 10:33
Misschien heeft u gelijk. Hoe dan ook, eigenwijze lieden die tegen de stroom alhier op-zwemmen, geen constructieve dialogen aangaan en daarmee uiteindelijk enkel irritatie en negatieve reacties oogsten... Maar desondanks blijven terugkomen om hun holle, antisemitische en pro-establishment leuzen te herhalen.

Een aantal van de libero-trollen gingen wel gewoon dialoog aan... Ik vond het best gezellig, maar het bleek ze enkel om mijn stem te doen. Ik voel me misbruikt!

Rommelende Onderbuik | 14-03-17 | 10:42

Dat hele Operatie Libero was dus eigenlijk niets meer dan een stel pedante vijftigers die anoniem 'tut tut tut' riepen. Ik kan me in ieder geval geen discussie hier herinneren waarin ik door zo'n geborneerd deugmens 'een spiegel werd voorgehouden'.

Ad Hominem | 14-03-17 | 10:41

Diversiteit in het inhoudelijk debat is leuk, zeker als mensen de moeite nemen om feiten op te diepen. Maar de panelen volplempen met naïef links-zuur gewauwel gaat toch een stap te ver en wordt inderdaad al snel irritant.

En de Volkskrant moet niet zo zeuren. Het was mij ook al opgevallen dat het niveau van de comments hier op GS vaak hoger ligt dan bij de Volkskrant, maar enige interactie kan hun lezers juist helpen de gedachten te scherpen. Nu worden de gedachtenspinsels waarschijnlijk nog erger, alleen blijven ze onzichtbaar.

Dr. Vigilante | 14-03-17 | 10:36

Schofferen! Dat is wat ze deden en nog doen. Loze kreten, beledigen en intimidatie en nietszeggend commentaar tot aan ophangen en onthoofden toe! Vaak een trol account, maar er zitten ook een aantal bij die hun eigen FB account gebruiken. Die laatste groep is niet van het type "dood". de trollen daartegen wel. Die willen bloed aan hun handen zien. De 'normale' mensen zijn vaak van gelovige origine. Ik ben blij dat het na morgen voorbij is allemaal. Mijn keuze is ongewijzigd gebleven na al die weken actief bezig te zijn geweest en mij objectief heb laten informeren. Waar ik me om blijf verbazen is dat er vanuit het (s)linkse kamp inhoudelijk NIETS, maar ook werkelijk niets te vertellen heeft. Er is geen enkele manier geweest om inhoudelijk mijn gedachtegoed te bestrijden als uitsluitend met dood gaan. Ik heb mij als PVV-er uit laten schrijven bij wat bekende peil site's. Aangezien ik al wat langer ingeschreven bij ze stond kreeg ik vaak de indruk dat ik als PVV-er bewust gemeden werd. Nu zie je ze overal met VVD de grootste, (s)links kruipt omhoog etc. Een ieder die een beetje kan en wilt nadenken weet heel goed wat het sentiment is. Er is wat te verliezen vanuit een bepaalde hoek en blijkbaar mag alles, maar dan ook alles gedaan worden. Zie de advertenties van D66 alleen al op Tv. Met de kennis van nu en met de wetenschap van het verleden en het sentiment in de wereld, is die droom een zeepbel. Morgen voor ons allen de unieke kans om de naalden uit het stof te halen en los te gaan op die zeepbel.

Mr_Pikibelly | 14-03-17 | 10:34

Ik heb er ook met 1 gesproken.Hij vroeg mij mijn standpunten voor een beter NL toe te lichten.
Ik gaf meerdere punten,maar het enige repliek ging over vluchtelingen. Hij klonk wel redelijk ,maar ik heb hem daarna niet meer in de panelen gezien. Jammer, weg bijverdiensten :)

Rest In Privacy | 14-03-17 | 10:33

@ Rommelende Onderbuik | 14-03-17 | 10:26
"Door overheidsinstanties betaald worden" Wat is dat voor alternatieve waarheid? Gewoon gefrusteerde werkelozen, middelbare scholieren die willen zieken, sukkels met oogkleppen en afa's.

TheseDays00 | 14-03-17 | 10:33

Overigens wel bizar dat iemand uit het blauwe boekje, het Nederlandse voetvolk wel even gaat onderwijzen hoe het wel allemaal zou moeten. Alleen al die stuitende arrogantie maakt me kwaad! Deze man heeft nog nooit van zijn hele leven in een achterstandswijk gewoond, laat staan ooit met het OV gereisd tussen het 'werkvolk'. Deze mensen weten helemaal niet wat er gebeurt in de wijken en straten waar voornamelijk niet-westerse allochtonen wonen. Laat staan dat ze ooit met een 'arbeider' hebben gepraat of ook maar ooit hun handen hebben vuil gemaakt. Handelen vanuit morele superioriteit is niets anders dan Nazisme in een modern jasje. Links leert wederom niets van de geschiedenis.

Indoneesje | 14-03-17 | 10:30

Bijtendehond | 14-03-17 | 10:21
Ha ha ha...

Ja, da's waar... Maar die vind ik toch minder vermakelijk. Bij dat groepje mis ik de vriendelijkheid en redelijkheid, zo u wil, naïviteit van de libero-trol. Onze DKS'jes zijn in beginsel tamelijk slimme masochisten of huftertjes die door overheidsinstanties betaald worden alhier in de panelen halsstarrig alternatieve waarheden te verkondigen.

Rommelende Onderbuik | 14-03-17 | 10:26

Geert mijn stem heb je!

zeefert | 14-03-17 | 10:26

Het is vast allemaal supergoed bedoeld. Ze willen zo graag eindigen met iets dat we gemeen hebben dat ze dan maar 'teleurstelling' aanhalen. Dat is echt aandoenlijk.
Alleen moeten ze zich niet tot een forum richten om de reaguurders te confronteren. De andere partijen zoeken ook contact met 'de Wilders-stemmer'. Maar helaas is die halte al lang gepasseerd. In plaats van te oordelen over uitlatingen, hadden ze zich moeten openstellen voor argumentatie van deze kant, in plaats van ervan uit te gaan dat hun eigen argumentatie sowieso de juiste was. De Wilders-stemmer, net als Wilders, is een reactie op een fenomeen. Ze moeten niet doen alsof Wilders de oorzaak is. Maar op de een of andere manier komt dat gewoon niet binnen. Dat noemen we dan maar intellectuele armoede...

zwarte_weduwe | 14-03-17 | 10:23

Rommelende Onderbuik | 14-03-17 | 10:12

Maar het wordt gelukkig gecompenseerd door onze fulltime-huistrollen.
Ik noem geen namen...

Bijtendehond | 14-03-17 | 10:21

Grappig, om iedereen populist te noemen, ermee proberen monddood te slaan en er dan achter te komen (in zo bedekt mogelijke termen van de vk) dat je het zelf bent.

TheseDays00 | 14-03-17 | 10:21

Wat een leuk liedje.

Dirk III | 14-03-17 | 10:21

En het is en blijft een kudt krant.

Kertsbal | 14-03-17 | 10:20

Margriet wie.....

Kertsbal | 14-03-17 | 10:19

Het bewust proberen mensen te beïnvloeden van een superieur gelijk zijn in mijn ogen toch echt wel Nazi praktijken. Daarnaast word er niet of nauwelijks aan fact checking gedaan en blijft het vooral een tandeloos verzet tegen zogenaamd populisme. Links verwijt vaak Rechts van populisme, onderbuik en angst. Wanneer je naar de middelen kijkt waarmee Links probeert Rechts te overtuigen zie ik ook precies hetzelfde namelijk populisme, onderbuik en angst. Er is geen sprake van verzet eerder van bewustwording dat Rechtse mensen zo dicht tegen de realiteit aanzitten dat het nauwelijks te bevatten is voor Links. De hele Turken rel heeft aangetoond dat opnieuw Wilders en daarmee ook het populisme en de onderbuik gelijk heeft gekregen. De Linkse droom valt langzaam uit elkaar en dat vinden de snowflakes van deze wereld niet leuk.

Indoneesje | 14-03-17 | 10:19

Olaf: "Maar wie bij de voedselbank is, heeft een echt probleem. Die ziet vluchtelingen voor hun beurt gaan en wij lieten ze verrekken." en het eindigt met ze (libero) zijn iets wijzer geworden. Tsja, als je uit een put komt is het ver en teil tot het oppervlak. Nog een tip; lees eens de wikipagina over internet door voordat je eraan begint en lees je echt in een onderwerp I voordat je reageert. Wat Libero geleerd moet hebben is de wijsheid van een groep (nee, niet joop Fransisco, die zijn afgericht) veel groter is dan van 1 correspondent of libero-luier.

TheseDays00 | 14-03-17 | 10:18

Ik ben helemaal niet kwaad geworden om Operatie Broekschijters.
Ik heb me er geen bal van aangetrokken.
En toch stem ik PVV...

Bijtendehond | 14-03-17 | 10:18

Operatie Libero heeft best wat opgeleverd: die mensen geven toe dat ze er falikant naast zaten, dat ze vooringenomen bezig waren en dat hun de schellen uit de ogen vielen toen ze afdaalden uit hun ivoren torens om zich onder de hongerende massa's te begeven. Zoals patriciër Olaf het zelf zegt: "Wij lieten ze verrekken."

simpelman | 14-03-17 | 10:17

Uit het artikel. "'Ik ben nu eerder geschokt door de hoeveelheid desinformatie die doelbewust over ze wordt uitgestort." Oh really? Kijk eens in de spiegel en probeer die gigantsche plaat voor je kop te ontdekken. Ook: "Weinig maakt PVV-aanhangers kwader dan het idee dat je ze op andere gedachten wil brengen. Als Operatie Libero hen iets leerde, dan dat." Joh. Ik stem geen PVV heb alleen een hekel aan slecht geinformeerde domme deugmensen zoals jullie. Heb nml net zoals veel reaguurders hier een hekel aan stupiditeit. Man, man, man.

Basil Fawlty | 14-03-17 | 10:15

Zij kwamen, zij zagen, wij wonnen

klaaaaz | 14-03-17 | 10:14

Ik mis ze wel die libero-trollen. Ik waardeer het dat sommigen alhier de panelen de dialoog zochten. Sommigen best op aardige en niet geheel onredelijke wijze... Ik meen dat als ze nog even vol hadden gehouden, we een aantal onder hen wel enige realiteitszin bij hadden kunnen brengen.

Maar goed, het gaat dus niet om verbinding en de dialoog. Het gaat ze om ons stemgedrag.

Rommelende Onderbuik | 14-03-17 | 10:12

Nepnieuws. Toch ?

Kamervraag | 14-03-17 | 10:12

Wat een geweldig artikel in de Volkskrant van die wereldvreemde wereldverbeteraars. Leuk om te lezen hoe hun links superioriteitsgevoel verdween met een paar chats.

i-Wonder | 14-03-17 | 10:12

Doen deze mensen wel eens aan zelfreflectie? Ik wel namelijk en daarom ben ik ook zo fantastisch.

Kaas de Vies | 14-03-17 | 10:11

Maar wie waren het nou?
Ik heb de afgelopen weken wel wat zwitsals gezien, maar een echt Libero-effect bleef uit.
Jammer.

Nuchternederland | 14-03-17 | 10:11

"grenzen dicht? Wie zit er dan opgesloten?"
Het staat er serieus als argument

Wat de fuck, het zijn net die amerodemocraten die het onderscheid tussen legaal, illegaal, burger en immigrant niet begrijpen

niemand specifiek | 14-03-17 | 10:11

En werden iets wijzer, anders gezegd, het was en is gewoon dom volk.

Libero redenatie maar dan in de vorm van zelfreflectie. hadden ze beter vooraf kunnen doen.

RenHoek | 14-03-17 | 10:09

Haha wat een enorm huilverhaal over hun eigen gelijk. Het is zo triest. Ze hebben hier nog geen deuk in een pakje boter gekregen. En dan die argumenten. Man, kijk eerst eens naar je eigen vooringenomen stelling voordat je die bij een ander aan gaat vallen. Jullie zijn triest. Maar je moet wat als je geen hobby hebt en graag bij populaire mensen wilt horen zoals de reaguurders. Ik denk dat jullie op de middelbare school ook al aandacht tekort zijn gekomen. Lekker voor de schoolkrant schrijven, terwijl wij met de mooie meiden zaten te vozen. Jullie zijn niets, nada, irrelevant.. Daar moeten jullie helaas de rest van jullie leven mee dealen.

roze_bril | 14-03-17 | 10:09

Joop Visser heeft altijd gelijk was ook de eerste die in Marreco van Basten een held op sloffen zag

Petroselinum crispum | 14-03-17 | 10:06

Operarie Libresse?

Kaas de Vies | 14-03-17 | 10:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl