Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Filmpje. Gristengekkies bij abortuskliniek Zwolle

De uitspraak ROT OP NAAR JE EIGEN LAND ligt hier te lande wat gevoelig met al die multipassende migratie-achtergrondiërs. Maar het gewraakte zinnetje tegen eng prevelende Duitse reli-haatmutsen blaffen omdat ze bij een Nederlandse abortuskliniek/D66-orgaanfarm staan te boeroepen, is natuurlijk andere koek. Enfin. Walgelijke mensen. En die komen natuurlijk op Dumpert.

Reaguursels

Inloggen

Willibald von Klúúúk | 09-03-17 | 14:44

Wist u dat abortus in geval van ernstige geboorte-defecten ook kan worden gezien als zijnde euthanasie? Een foetus waarbij bijvoorbeeld Patau wordt geconstateerd heeft een gegarandeerde lijdensweg in het vooruitzicht van de geboorte tot de onvermijdelijke dood niet lang daarna, als het kindje al levend ter wereld komt.

U kunt abortus best "moord" vinden, maar dan is het ontnemen van het recht tot abortus ook moord, als het weigeren van deze zorg bij een hoog-risico zwangerschap het overlijden van de moeder tot gevolg heeft. In deze zelfde lijn is het ontnemen van abortusrecht en ernstige aanslag op het zelfbeschikkingsrecht, en is het dwingen tot voldragen van een zwangerschap gelijk aan, zo niet ernstiger dan, verkrachting. Een verkrachting (die ook weer zwangerschap tot gevolg kan hebben) heeft immers een sterk beperkte duur (herhaling daargelaten) waar een zwangerschap ongeveer 9 maanden duurt en de gehele looptijd zware fysieke en mentale consequenties heeft. Complicaties tijdens een zwangerschap kunnen blijvende schade aanrichten, een bevalling doet dat sowieso. Het kind dat wordt geboren is bovendien een verantwoordelijkheid voor het leven.

Een foetus of een embryo is ook niet per definitie levensvatbaar. 10% van alle bevestigde zwangerschappen (waarbij innesteling van een bevruchtte eicel dus is geslaagd) eindigt uit zichzelf al in het eerste trimester (de eerste 13 weken). In de abortuscijfers zijn onder andere ook overtijdbehandelingen opgenomen (1/3 van het totaal in NL in 2015): dit zijn behandelingen in de eerste 7 weken van een MOGELIJKE zwangerschap. Dat wil dus zeggen dat er vrouwen bij hebben gezeten die over tijd waren maar waarbij innesteling niet zou zijn geslaagd, en dat er vrouwen bij hebben gezeten waarvan het kindje in vroeg stadium van de zwangerschap zou zijn komen te overlijden of nooit zou hebben kunnen leven omdat het hartje niet zou zijn gestart. Het is niet te achterhalen waar dit het geval zou zijn geweest, maar het moge duidelijk zijn dat iets per definitie geen moord kan zijn als er geen sprake van leven was of zou zijn geweest.

Het is veel te kort door de bocht om alles op een grote hoop te gooien en een volledig ongeinformeerd label te geven. Het zal vast een fijn gevoel aan de moraalspier geven en het demoniseren van vrouwen is ook een stuk makkelijker dan het probleem geinformeerd te benaderen, maar dat maakt het echt niet juist.

Een vrouw kan om allerlei verschillende redenen ervoor kiezen een zwangerschap te beeindigen. Het liefst doet zij dat met goede begeleiding en (na)zorg, maar de uiteindelijke beslissing ligt hoe dan ook bij haar. Haar zwangerschap is echt niet altijd maar het gevolg van onverantwoord seksueel gedrag, en haar eventuele keuze om deze af te breken is ook niet zomaar af te doen als gemakszuchtig alternatief voor anticonceptie.

Abortus provocatus is, zoals ik al eerder heb gezegd, niet slechts een enkele procedure, en wordt om een groot aantal redenen uitgevoerd. Anticonceptie is nooit 100% zaligmakend, een vrouw kan zwanger zijn als gevolg van verkrachting, een hoog risico in de zwangerschap is niet altijd vantevoren bekend, en ernstige afwijkingen bij het kindje kunnen pas tijdens een zwangerschap worden geconstateerd.

Natuurlijk is het triest als een leven vroegtijdig tot een einde komt, en zou het fijn zijn als het minder vaak zou gebeuren. Goede voorlichting en toegankelijkheid van anticonceptie spelen daarin een belangrijke rol, en daar mag zeker meer op worden ingezet. Iedere "onnodige" abortus is er een teveel, maar dan nog is het niet aan u om te beoordelen welke abortus "nodig" was en welke abortus niet.

IntegereVoorzitter | 09-03-17 | 17:15

@ IntegereVoorzitter | 08-03-17 | 17:12 Euthanasie is ook "gelegaliseerde moord". Ondanks dat sta ik 100% achter zowel het recht om te sterven als het recht om een zwangerschap af te breken.
-------------------------------------------------------

Euthanasie is het 'verzilveren' van een doodswens van een lijdend mens. Een ongeboren kind lijdt niet en kan niet de wens uiten te willen leven. Abortus is het ongevraagd beslissen tot beëindigen van zijn/haar leven, oftewel moord.

Willibald von Klúúúk | 09-03-17 | 14:44

We hebben in Nederland de morning afterpil (72uur), de pil, het condooms, Rutgers stichting enzzzz enzzzz.
Dus waarom een abortus ?????????

lompje | 08-03-17 | 18:29

Willibald von Klúúúk | 08-03-17 | 14:51

Euthanasie is ook "gelegaliseerde moord". Ondanks dat sta ik 100% achter zowel het recht om te sterven als het recht om een zwangerschap af te breken.


Openbaar Mysterie | 08-03-17 | 14:29

Dank, ik doe mijn best!
PS- Ik acht die kans niet heel groot, maar het sentiment wordt evengoed gewaardeerd. :)

IntegereVoorzitter | 08-03-17 | 17:12

Zoals al genoemd is dit bij de abortuskliniek in Arnhem. Die van Zwolle zit vlakbij het station en hier is duidelijk geen trein te bekennen.

Gias | 08-03-17 | 16:21

Abortus is gelegaliseerde moord.

Willibald von Klúúúk | 08-03-17 | 14:51

@IntegereVoorzitter | 08-03-17 | 10:07

Pfoe, heel mooi gezegd.
Inderdaad verplicht leesvoer voor u allen beste reaguurders.

Ps, mocht je ooit van je man af willen, dan wil ik je wel hebben, welbespraakt enzo.

Openbaar Mysterie | 08-03-17 | 14:29

Abortus moet m.i. tot een minimum beperkt worden. Het is niet goed voor het embryo, maar ook vaak niet voor de moeder.

Onderbuik2 | 08-03-17 | 13:19

IntegereVoorzitter | 08-03-17 | 10:07
beste reactie by far, imo 'verplicht' leesvoer voor allen die reageerden op dit artikel

Hemmenaar7 | 08-03-17 | 12:22

@IntegereVoorzitter | 08-03-17 | 10:07
Zeer goed verwoord.

VerenigingVanDieven | 08-03-17 | 11:34

Boerentrut | 08-03-17 | 08:50

Mijn zwangerschap vorig jaar heeft meer dan tien jaar aan basis- en aanvullende verzekeringspremie opgemaakt aan kosten. Dat zijn consults, ziekenhuisopnames, medicijnen, bevalling, spoedkeizersnede, en standaard nazorg. Kosten van sociale uitkeringen (ziekteverlof en aansluitend zwangerschapsverlof) heb ik niet meegerekend, maar ik was bijna een heel jaar uit de running (fulltime baan, leuk salaris). Ik weet vrij zeker dat afbreken van de zwangerschap, in welk stadium dan ook, goedkoper zou zijn geweest.

En dat is dan alleen maar de kapitalistische kant, risico's voor moeder en kind dus buiten beschouwing gelaten.

IntegereVoorzitter | 08-03-17 | 10:16

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 18:44

Sorry, maar die is wel heel kort door de bocht. Er zijn ook genoeg zwangere vrouwen die na verkrachting met de beste wil van de wereld het groeien niet als een kind kunnen ervaren, maar als een ziekte ondergaan- het kindje eerder als een parasiet of tumor zien. Alle respect voor vrouwen die ondanks alles hun zwangerschap kunnen en willen afmaken in zo'n situatie, maar evenzoveel respect voor eenieder die ervoor kiest dit toch niet te doen omdat ze het gewoonweg niet aankunnen.

Ook bij een abortus kan het belang van het ongeboren kind voorop staan, en daaraan wordt vaak voorbijgegaan door anti-abortusrellers. Wat moet je een kind meegeven over de vader, als deze een (misschien incestueuze) (serie)verkrachter is? Hoe voorkom je dat moeders dan later misschien alle slechte of niet verwerkte gevoelens op hun kind botvieren? Gedwongen afstaan ter adoptie is namelijk ook volledig onethisch.

Het is overigens een misconceptie dat abortus (of eigenlijk: abortus provocatus) een enkele procedure is, en dat deze procedure alleen wordt toegepast op levende kindjes. Heel mediageniek en zo, roepen dat kindjes van 22 weken gestatie bruut vermoord worden terwijl ze eigenlijk al soort van "af" zijn (nee, dat zijn ze niet, anders zaten ze er niet normaal gesproken rond de 40 weken), maar dat is echt totale onzin.

Afhankelijk van de ontwikkeling van embryo/foetus worden verschillende technieken gehanteerd. Dat kan in het begin nog relatief eenvoudig via medicatie alleen, of curettage, maar verderop in de zwangerschap betreft het zwaardere ingrepen en soms zelfs het doorlopen van een bevalling. Deze technieken worden ook toegepast voor vrouwen wier kindje al overleden is, maar om de een of andere reden maar niet door het lichaam worden afgestoten (ookwel de "missed abortion").

Daarbij zijn er maar weinig gevallen van abortus die plaatsvinden bij een verder gevorderde zwangerschap (rond de twintig weken); het gros van de ongewenste zwangerschappen is eerder al afgebroken. Laat afgebroken zwangerschappen betreffen vrijwel altijd kindjes waarvan is geconstateerd dat zij een aandoening hebben die niet met het leven verenigbaar is (doorgaans Edwards of Patau). Het kindje heeft dan een levensverwachting van minder dan een jaar na de geboorte, en in dat korte leventje is het dan een groot gevecht en lijdensweg tot het einde.

Verder is het een misvatting dat vrouwen die een abortus ondergaan zielloze moordenaars zijn, en vast een hekel aan kinderen hebben. De meeste vrouwen die een abortus ondergaan zijn namelijk al moeder.

Maar wat de reden ook moge zijn om te opteren voor deze procedure, het is dom en betuttelend om ervan uit te gaan dat deze vrouwen hier misschien nog "eventjes over na moeten denken". Ga er liever vanuit dat deze vrouwen stuk voor stuk een verdomd goede reden hebben, er heel erg goed over hebben nagedacht, en er doorgaans zelf nog het meest kapot van zijn. Je zal maar je zwangerschap moeten afbreken om je kindje een lijdensweg te besparen, en dan onderweg naar de procedure worden lastiggevallen door zo'n botte hork die je wel even gaat vertellen waarom je je schuldig moet voelen. Wie is er dan echt gevoelloos?

Ik heb zelf al een kindje verloren, en een tweede zwangerschap met heel erg veel pijn en moeite doorlopen. De tweede helft van mijn zwangerschap heb ik in een rolstoel doorgebracht, zwaar aan de medicatie, en het was niet veilig om hem volledig uit te lopen. Vroege inleiding werd uiteindelijk alsnog spoedkeizersnede. Daar is ondanks alles een prachtig gezond en bovenal gewenst kindje uitgekomen, waar ik zielsveel van hou en dolgelukkig mee ben. Ik gun iedereen dat geluk, maar ik kan net zo goed begrijpen dat niet iedereen ervoor zou kiezen om de zwangerschap uit te zitten als ze in mijn schoenen zouden staan. Er is namelijk gewoon een risico dat je het niet kan navertellen.

Ik weet ook niet of ik het nog een keer zou aandurven, ondanks dat mijn man en ik met liefde nog een tweede kindje erbij zouden willen. Een volgende zwangerschap heeft namelijk nog exra risico's, en het zou egoistisch zijn die gewoon maar te nemen tegenover mijn man en reeds geboren kind. Mocht ik dus ongepland toch zwanger raken, dan zou ik toch echt overwegen het af te breken. Of ik het uiteindelijk ook zou doen weet ik niet, maar die afweging is aan mij- in goed overleg met mijn man en medische specialisten. Verder heeft helemaal niemand zich daarmee te bemoeien.

Zwangerschap en moederschap zijn niet zomaar dingen die je "eventjes" doet. Ze hebben enorme fysieke en mentale impact, ook al is het kindje nog zo gewenst. Datzelfde geldt voor abortus provocatus. Hier hoort het recht tot zelfbeschikking gewoon te worden gerespecteerd: niemand mag een ander dwingen een zwangerschap uit te zitten, net zo min als zij een ander mogen dwingen deze juist af te breken, of het kindje af te staan. Die vrijheid is heilig.

Natuurlijk kun je een zwangerschap beter voorkomen dan afbreken, maar die luxe heeft niet iedere vrouw, en ook als ze die wel heeft dan zijn er genoeg redenen om een eventuele zwangerschap dus alsnog af te willen breken. Geef deze vrouwen liever gewoon begrip en liefde, daar hebben ze veel meer aan.

Voor wie graag wat cijfertjes heeft bij dit betoog, IGZ rapport te downloaden via deze link (onderaan pagina): www.igz.nl/actueel/nieuws/meeste-zwan...

IntegereVoorzitter | 08-03-17 | 10:07

Upharsin | 08-03-17 | 07:54

Wat wordt weggehaald is iets wat de potentie heeft een mensje te worden, iets zonder enig bewustzijn.
En veel vrouwen die dit hebben ondergaan kampen met geestelijke problemen? Omdat dat ze aangepraat wordt ja. Denk je dat ter adoptie afstaan geen geestelijke problemen oplevert? Me dunkt dat dat een veel zwaardere geestelijke belasting is, en dan daar ook nog eens de risico's van de zwangerschap en bevalling bij.
En kapitalistisch verdienmodel? Wie heeft je dat wijsgemaakt? Aan gezondheidszorg kost een zwangerschap uitdragen een heel stuk meer.

Boerentrut | 08-03-17 | 08:50

nou met de abortussen erbij is de kindersterfte enorm toegenomen

pedro300 | 08-03-17 | 08:47

Of je nu voorstander of tegenstander van abortus bent, val anderen gewoon niet lastig met jouw religie. Ga dus ook niet ergens op straat, of dit nu voor een abortuskliniek is of elders, jouw religie proberen op te leggen aan anderen.

Ali al-Wende | 08-03-17 | 08:47

nou met de abortussenerbij is de kindersterfte enorm toegenoemn

pedro300 | 08-03-17 | 08:47

miko | 07-03-17 | 22:14

Dus jij neemt mij de maat en legt mij op dat ik een mening moet hebben omdat jij dat vind?

Hmmm, ik denk dat je niet begrijpt wat ik zeg, want ik heb geen mening over wel of geen abortus omdat ik daar eerlijkheidshalve geen mening over kan vormen omdat beiden meningen over een abortus hout snijden in mijn beleving.
Dat is op zich al een mening maar ik trek geen partij.

De opmerking snaveltje toe begrijp ik dan ook niet zo goed als je mij een mening in de mond probeert te leggen terwijl ik duidelijk maak dat ik dat niet kan omdat ik de argumenten van beiden meningen legitiem vindt en een oordeel daardoor een heel stuk moeilijk wordt dan het alleen van de kant van een moeder te bekijken.

Denk hier maar eens over na.

pickalilly | 08-03-17 | 08:08

Veel mensen denken er wordt alleen wat weefsel weggehaald. Nou die mensen zouden zich er eens in moeten verdiepen, want wat je werkelijk zou zien is een compleet mensje. Kijk verder dan je neus lang is want dan zou je zien dat veel vrouwen die dit hebben ondergaan kampen met geestelijke problemen. Dan zie je ook dat het een geperverteerd kapitalistisch verdiendenmodel is geworden. Bij ongewenste zwangerschap zou het makkelijker moeten worden om het kind ter adoptie af te staan.

Upharsin | 08-03-17 | 07:54

Van het varken: BEN je nou zo dom of doe je maar zo?
De termijn voor abortus ligt muurvast en wat jij er in je wilde fantasie van bakt is geinig maar slaat helemaal nergens op.

mallekater | 08-03-17 | 07:05

Gaat om principes. Wel of niet ingrijpen toestaan. Bij ingrijpen toestaan, zal de grens van wanneer ingrijpen nog mag steeds verruimd worden.

Tot op de dag van de geboorte ? Tot 10 dagen na de geboorte ?
vanhetvarken | 08-03-17 | 00:56

nl.wikipedia.org/wiki/Hellend_vlak_(r...)

You-On-A-Gin | 08-03-17 | 05:57

6 jaar pfff
6 jaar is 72 maanden
72/61 =1.18 maanden per mes steek.
Wat een land
We zijn gewoon een kut land

Reeldutch | 08-03-17 | 01:25

Meneer Hemmenaar,

Gaat om principes. Wel of niet ingrijpen toestaan. Bij ingrijpen toestaan, zal de grens van wanneer ingrijpen nog mag steeds verruimd worden.

Tot op de dag van de geboorte ? Tot 10 dagen na de geboorte ?

vanhetvarken | 08-03-17 | 00:56

Helldesk wist niet dat tegenover de Oosterlaan het station van Zwolle in een park is verandert. Helldesk vindt het prachtig geworden! De plausibele vraag is thans, waar is het station van Zwolle nu gezeteld?

helldesk | 08-03-17 | 00:56

@miko | 07-03-17 | 22:14

ik zeg het juist andersom.
Meer openheid over abortus leidt tot minder abortus; meer openheid over sexuele voorlichting leidt tot minder tienerzwangerschappen: beide goed mogelijk in NL en beide erg lage cijfers qua abortus en tienerzwangerschappen.

Hemmenaar7 | 08-03-17 | 00:49

@Boerentrut | 07-03-17 | 22:15

Als er iets niet klopt, tuurlijk.

Probleem is altijd bij wetgeving, waar houdt het op.

Uiteindelijk blijkt er een geval van een zestigjarige baby die geaborteerd had moeten worden worden, maar dat weigerde en toen zijn 75 jarige bi-sexuele moeder euthaniseerde.

Niets is mogelijk zonder grenzen.

vanhetvarken | 08-03-17 | 00:45

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 21:57

zeker doen: goeie SF, maar ook thoughtprovoking en controversieel. En interessant

Hemmenaar7 | 08-03-17 | 00:45

De filmer zelf is het gekkie.

Guido | 07-03-17 | 23:59

-weggejorist-

Tonythelonley | 07-03-17 | 23:36

ik had dat ouwe lijk op haar bek geslagen in bij die ouwe baardaap die net over de grenst woont ff aangebeld.. vieze smeerlap:-)

Tonythelonley | 07-03-17 | 23:36

djtdlg | 07-03-17 | 23:14

Gelukkig lang niet allemaal, ik vind gewoon elk geloof achterlijk. Het een iets meer dan het andere, maar dat heeft meer te maken met de politieke aspiraties van en de wijze van naar buiten treden van een geloof. Het geloven in een duizenden jaren oud sprookjesboek is ongeacht welk geloof dan ook even achterhaald.
Sinterklaas is verzonnen om te zorgen dat kinderen zich goed gedragen, een god of profeet is hetzelfde maar dan uitgebreider en voor volwassenen.

Boerentrut | 07-03-17 | 23:31

@djtdlg | 07-03-17 | 23:14
Eh, is er iets mis met christenen? Zoals de filmer al zei, jullie zijn verdwaald.

VerenigingVanDieven | 07-03-17 | 23:21

Het is zo grappig: elke keer als GeenStijl christenen afzeikt, zijn de reacties opvallend mild. Hallo, redactie, jullie lezers sympathiseren met of zijn zelfs christen! Luister naar Wilders met zijn 'joods-christelijke wortels'. En dankzij die wortels beseffen wij maar al te goed dat abortus niet oké is. En begin nou niet over een verkrachte tiener, want 99,7% van alle abortussen zijn puur uit luxe.

djtdlg | 07-03-17 | 23:14

GeenStijl zou GeenStijl natuurlijk niet zijn zonder de maandelijkse dosis abortus propaganda op de frontpage.

macaroni&kaas | 07-03-17 | 22:55

@Eppo | 07-03-17 | 22:30
*VVD

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 22:54

miko | 07-03-17 | 20:07
De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:03

Iran of Qatar hoef ik niet heen. Dankzij D66 figuren zoals jullie is Nederland binnen afzienbare tijd zelf zover.

Eppo | 07-03-17 | 22:30

oeps dubbelpost

Solar666 | 07-03-17 | 22:20

-weggejorist-

Solar666 | 07-03-17 | 22:20

Abortus is geen moord het is het verwijderen van een klompje cellen uit de baarmoeder. De 23 weken grens is gesteld i.v.m. met de ontwikkeling van dit klompje cellen. Tot 23 weken is er zeker nog geen sprake van een bewustzijn i.v.m. de ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel. Het is zelfs zo dat bij sommige mensen zelfs op de leeftijd van 50 jaar er nog geen sprake is van bewustzijn en dat een late-late-late-term abortion soms best zinvol kan zijn xD

Solar666 | 07-03-17 | 22:20

@FrieslandDashond | 07-03-17 | 21:44
Slecht voor de toekomst van ons land? dus jij gelooft dat al die tienduizenden ongewenste kinderen allemaal voorbeeld burgers waren geworden met een goed inkomen en dito belastingmoraal? om maar niet te zwijgen van de kosten voor de zwaar gehandicapte kinderen.

miko | 07-03-17 | 22:17


vanhetvarken | 07-03-17 | 19:58

Ga je eerst even verdiepen in hoe dingen als anticonceptie en een morning-afterpil echt werken. En dan vooral het feit dat ze beiden weleens NIET kunnen werken.
Sommige vrouwen kunnen wel een eisprong krijgen, zelfs bij 100% correct gebruik. Zeldzaam, maar zeker niet onmogelijk. Een keer overgeven of diarree en de werking kan ook een stuk minder zijn.
Morning-afterpil werkt alleen als een vrouw nog in een bepaald deel van de cyclus is. Heeft de eisprong als plaatsgevonden dat kun je morning-afterpillen slikken wat je wilt, gaat niet werken. Totale effectiviteit morning-afterpil is ca 75-85%.
Spiraaltje is niet voor iedereen geschikt.
Sterilisatie dan? Voor een vrouw onder de 35 is er vrijwel geen arts die dat wil doen, zeker als het een vrouw zonder kinderen is. En ik kan erover meepraten.

Goede reden voor abortus? Geen kinderen willen, of op dat moment geen kinderen willen.
Wel met kanttekening, ik vind persoonlijk dat de grens qua weken zwangerschap verlaagd mag worden. Medische afwijkingen daargelaten.

Boerentrut | 07-03-17 | 22:15

@Hemmenaar7 | 07-03-17 | 21:16
het feit dat je dingen bespreekbaar maakt en toloreert wil niet zeggen dat men het dan automatisch meer gaat doen. (ik voel me in eens een D66 er)

@saintinel | 07-03-17 | 20:28
Iets anders dan?? *zucht*

@pickalilly | 07-03-17 | 20:31
je kunt perfect een mening hebben over abortus net zoals met het homohuwelijk. Je mag er best tegen zijn dwz je zult het zelf nooit doen die keuze heb je, maar je kunt anderen het niet verbieden want ze doen je er geen kwaad mee. Gaat je niet aan dus snaveltje toe.

@Arachne | 07-03-17 | 21:14
'Maar ja, sex is een recht in dit land (westen) zonder verantwoordelijkheid voor de consequenties'
Met anticomceptie en abortus hoeft het toch ook geen gevolgen te hebben??
We enten ons toch ook in? jij misschien niet,maar goed.

miko | 07-03-17 | 22:14

Check die koekwauze vrouw dan! Doorprevelen terwijl de mannen bijna gaan vechten.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 22:00

@Hemmenaar7 | 07-03-17 | 21:19
Verrek. Die staat in mijn boekenkast. Moet ik nog steeds lezen.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 21:57

Liberale/socialistische politiek heeft in de jaren 70 abortus helaas gelegaliseerd. Slecht voor de toekomst van ons land.Ik ken vrouwen die Abortus als een verlate pil inname zien.Oeps,plotseling zwanger geworden.... Bij zwangerschap ( niets aan de hand met de foetus) wordt het ongeboren leven eenvoudigweg vermoord,door de shredder gehaald en in de cosmetica-industrie gebruikt.Wat mij betreft meteen verbieden en alleen verkrachte vrouwen of vrouwen in levensgevaar toelaten tot de abortuskliniek. Een schreeuwende linkse liberaal die onze bezorgde buren meteen voor Nazi's uitmaakt is typisch voor dit gedegenereerde volk... Laag bij de gronds.

FrieslandDashond | 07-03-17 | 21:44

Ik heb trouwens 100 keer liever dit soort gekkies met een mal bordje in de hand op de straat dan van een andere religieuze overtuiging. Dan ben je verzekerd van totale krieg op de vierkante meter. Nu wordt er wat ongemakkelijk geglimlacht. That's it.

klamme.vla | 07-03-17 | 21:43

@Geert Linkers | 07-03-17 | 18:38
Is ook niet in Zwolle, maar in Arnhem

zutzooi | 07-03-17 | 21:32

@Kikero | 07-03-17 | 21:19
Filmer bedoelt dat hij liever geen Duits spreekt in reactie op tweemaal "Wer sind Sie?". Verder heeft filmer 100% gelijk.

VerenigingVanDieven | 07-03-17 | 21:26

Die anti-abortus lui zijn misschien engerds, maar de filmmijnheer is nog een veel grotere engerd. "Ich bin kein Nazi". Nou het lijkt er anders verdomd veel op. Brrr.

Kikero | 07-03-17 | 21:19

Maar dat is een beetje fascistisch. Dus doe maar niet.
De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:07

niet de film, maar het boek maar eens lezen: Starship Troopers
en.wikipedia.org/wiki/Starship_Troope...

Hemmenaar7 | 07-03-17 | 21:19


Nog los van het feit dat voor de abortus wet het juist meer voorkwam en men vertrouwde op huis tuin en keukenmiddeltjes. vergif,breinaalden, paardrijden,laten schoppen en slaan op de buik.
verder worden vrouwen steeds beter ingelicht, ook met betrekking tot adoptie.
miko | 07-03-17 | 19:59

Waar er minder taboe is op jonge sex (0031) OOK MINDER tienerzwangerschappen. (ehhh: wat zijn we toch een mooi land??)

Hemmenaar7 | 07-03-17 | 21:16

@ Fijne Kannibaal | 07-03-17 | 20:55

Vier handen op een buik bewijst dat deze "vrouwen" niet de gevolgen van hun daden aankunnen.
Het is opvallend dat veel comments stellen dat: wie zijn anticonceptie niet op orde heeft, de zorg voor een kind niet aan kan. Abortus is dan de beste oplossing.

Je zou ook kunnen stellen dat wie de anticonceptie niet op orde heeft, geen sex zou moeten hebben.
Sex heeft gevolgen, volwassen gevolgen. En daar zijn de meeste niet klaar voor.

Wie abortus laat plegen omdat gezin compleet is/er geen meer bij wil, heeft dus de anticonceptie niet op orde.

Maar ja, sex is een recht in dit land (westen) zonder verantwoordelijkheid voor de consequenties.

Arachne | 07-03-17 | 21:14

Jonnyboy1987 | 07-03-17 | 19:55
Gefeliciteerd en veel geluk gewenst!

Captain Pervert | 07-03-17 | 21:13

Het enige foute hier aan is dat deze mensen tegen abortus zijn omdat hun imaginary friend dat afkeurt.
Maar de met de mening op zich - daar valt wat voor te zeggen.
Ja, baas in eigen buik, ik ken het wel. En natuurlijk worden verkrachtingen er aan de haren bijgesleept - alsof er dagelijks op elke straathoek vrouwen en meisjes worden verkracht. Dat gebeurt (gelukkig) zelden. Maar waar komt de continue aanloop bij abortusklinieken dan vandaan? Van domme mensen, het type dat naar AstroTV belt. Die optreden in Vier Handen Op Ëén Buik. Rokende tienermoeders met wetlook-haar die een abortus plegen even makkelijk doen als een bedorven kliekje macaroni in de vuilnisbak kieperen. Daar mag tegen geageerd worden. En hard ook. Dat je in 2017 met zoveel kennis en voorlichting over condooms en pil en spiraal en wat niet al nog zwanger raakt is diep triest.
Maar ja, condooms mag dan weer niet van de kerk, dus dan is de cirkel weer rond en brengt het me weer daar waar ik begon. Doe wat je wilt, en vind wat je wilt - maar aub niet op grond van religie. Please. Echt niet.

Captain Pervert | 07-03-17 | 21:11

Pffff... wat komt iedereen toch bij iedereen zijn leven binnenwaaien om te vertellen hoe ze volgens hen horen te leven??????

Ton8695 | 07-03-17 | 20:59

Mensen die tegen abortus zijn zouden naar vier handen op één buik moeten kijken. Het navrante is dat de meeste vrouwen die bewust voor een abortus kiezen uiteindelijk betere moeders zijn of ooit worden.

Fijne Kannibaal | 07-03-17 | 20:55

@Van Urk | 07-03-17 | 20:28
"Beide stromingen is wat voor te zeggen."

Voor de doodstraf en tegen abortus, klopt niet erg met "Niemand is er ongewenst"

Nathan R Jessup | 07-03-17 | 20:49

@saintinel | 07-03-17 | 20:32
Dat zijn we zeker. En het is best prettig dat onze cellen zich delen.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 20:35

@TeeJee | 07-03-17 | 20:30
Dat zijn we dan allemaal.

saintinel | 07-03-17 | 20:32

Sorry, ik kan hier echt geen zinnig antwoord op geven of abortus wel of niet moet kunnen.

Maar...
Deze mensen hebben het recht hun mening te geven.
Alleen vind ik ook dat de plek om deze mening te delen niet voor de ingang moet zijn van een aburtus kliniek.

Het is niet doordacht en zelfs egoistisch om daar je mening te verkondigen laat staan de mensen mee lastig te vallen die al voor de moeilijkste keuze in hun leven staan, je gaat daar niet voor je lol naar binnen dat is iedereen denk ik wel met me eens.

Moet ik eens op zondag in de kerk gaan staan verkondingen dat ik al die mensen maar paupers vind omdat ze niet zelf hun levensweg kunnen uitstippelen en bij alles een denkbeeldig vriendje nodig hebben.
Doe ik niet!

Dus laat deze mensen naar Den Haag gaan en daar lekker de hele dag op het binnenhof gaan hangen en de politiek ermee lastig vallen, die gaan over die onderwerpen en niet een bezoeker, laat staan een vrouw die verkracht is en daar zwanger door geraakt is.

pickalilly | 07-03-17 | 20:31

@saintinel | 07-03-17 | 20:28
Ja, want dat is wat het is. Zeker geen biologie gehad.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 20:30

Religieuzen bieden binnen eigen kring geborgenheid. Om zo'n waarde in stand te houden zijn ze tegen abortus. Niemand is er ongewenst. Daarnaast is er een hoog relativeringsgehalte omdat men in meer gelooft dan de aarde, en dat aards leed daarom maar voor lief wordt genomen.

Nu religie in de samenleving wegvalt komt het aan op een grotere autonomie van het individu. (baas in eigen buik) Om zelf sterk als individu te fungeren is het belangrijk andere individuen ook ruimte te geven en niet te belemmeren. Abortus toelaten omdat het anders vrouwen op achterstand zet in individualistische samenleving, waar iedereen continu moet presteren.

Beide stromingen is wat voor te zeggen.

Van Urk | 07-03-17 | 20:28

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:16
Een "klomp cel-delingen"?!? ...(zucht).

saintinel | 07-03-17 | 20:28

@lingo star | 07-03-17 | 20:19
Dat is eerlijk en daar is ook niks mis mee.
Maar laten we in dat geval die beslissing (binnen wettelijke kaders) dan maar gewoon bij de betrokken partijen laten.
Lijkt mij het beste.

Berbaar | 07-03-17 | 20:27

@lingo star | 07-03-17 | 20:19
Nog nooit een dier z'n eigen nageslacht zien opeten? Nature is always right.

VerenigingVanDieven | 07-03-17 | 20:24

@Jonnyboy1987 | 07-03-17 | 19:55
Gefeliciteerd met jullie zoon!
Dat zal vast geen makkelijke keuze geweest zijn maar ik zal me er altijd sterk voor maken dat mensen juist in deze een KEUZE mogen maken.
Met die beschaafde mensen met een bordje voor die kliniek heb ik niet zoveel problemen.
Wel is het triest dat ze niet begrijpen dat ze mensen, die een moeilijke keuze hebben moeten maken, gaan lastig vallen op zo'n precair moment.
Maar ach ook voor je achtelijke mening uitkomen mag gelukkig maar dat hoef ik hier in de panelen niet uit te leggen ;)

Berbaar | 07-03-17 | 20:23

Ik kom er eerlijk gezegd niet uit, deze discussie. Het recht van de vrouw vs. het recht van de baby in wording.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 20:19

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:07
"Als ik heel eerlijk ben vind ik dat men een 'kind-licentie' moet verdienen."

Wanneer je met honden wil fokken heb je papieren nodig en komt de overheid thuis kijken of de dieren wel terecht komen in een beschaafde omgeving maar iedereen mag een kind op de wereld zetten. Een kind licentie is niet fascistisch maar een probleem bij de bron aanpakken.

Nathan R Jessup | 07-03-17 | 20:19

@saintinel | 07-03-17 | 20:10
"En hoe meer ik me er in verdiep, hoe meer ik de anti-abortus mensen begin te begrijpen. Alleen het feit al, hoe moeilijk zo'n abortus is. Die baby geeft het namelijk niet zomaar op en zal echt knokken voor het leven. Ze schijnen dan ook dikwijls gewoon een (slecht uitgevoerde) abortus te overleven. Echt een onderwerp dus, waar je zeker niet te lichtzinnig mee moet omgaan..."

Gewoon helemaal niet dus. Waar haal je jouw informatie vandaan?

In vrijwel alle gevallen is het een kwestie van het wegzuigen van een klomp cel-delingen. In ernstige gevallen kunnen we primaire ontwikkelingen zien zoals een hoofdje of misschien beginnende ogen en beginnende ledematen. In zeer ernstige gevallen spreken we van enige ontwikkeling zoals beginnende groei van vingertjes en teentjes. In geen van de gevallen is er enig bewijs dat het gaat om iets wat levensvatbaar is buiten de baarmoeder. Iets wat niet levensvatbaar is kan niet strijden want het heeft geen besef. Dat komt pas (hopelijk) veel later.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:16

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:08
"Uiteraard. Maar leg dat aan religieuze gekken uit. Die zijn niet voor logica vatbaar."

Die mensen zijn gewoon bang dat jezus er in een abortuskliniek uitgehaald wordt maar ze zijn niets anders dan de mensen die denken dat je van halal voedsel moslim wordt.

Nathan R Jessup | 07-03-17 | 20:13

et

miko | 07-03-17 | 20:13

Ik vind dit onderwerp net zoiets als de bio-industrie, je wilt het eigenlijk liever niet weten...
 
Aan de ene kant is het (soms) begrijpelijk waarom mensen abortus willen, aan de andere klopt het ook, dat het simpelweg moord is en dat sommige daar wel heel makkelijk mee omgaan.
En hoe meer ik me er in verdiep, hoe meer ik de anti-abortus mensen begin te begrijpen. Alleen het feit al, hoe moeilijk zo'n abortus is. Die baby geeft het namelijk niet zomaar op en zal echt knokken voor het leven. Ze schijnen dan ook dikwijls gewoon een (slecht uitgevoerde) abortus te overleven. Echt een onderwerp dus, waar je zeker niet te lichtzinnig mee moet omgaan...

saintinel | 07-03-17 | 20:10

@miko | 07-03-17 | 20:08
Uhm... Oekraine en ... Euh... Weet niet zo snel.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:09

roflol: met harde, licht hysterische Duitse stem (wijzend met gestrekte arm??) roepen: "Ich bin ein Gut(er?) Mensch??
dat oordeel is toch aan God... ehhh oh nee (toch?)

Hemmenaar7 | 07-03-17 | 20:08

@Nathan R Jessup | 07-03-17 | 20:07
Uiteraard. Maar leg dat aan religieuze gekken uit. Die zijn niet voor logica vatbaar.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:08

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:01
Met betrekking tot Oekraïne ja, waar nog meer bij?

miko | 07-03-17 | 20:08

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:54

Een abortus is al zo oud als de weg naar Rome, de huidige techniek zorgt ervoor dat de vrouwen minder risico lopen. Sluit de abortus klinieken en vrouwen zullen op de eerste hulp verschijnen omdat ze met breinaalden bewerkt zijn of vreemde drankjes hebben genomen.

Nathan R Jessup | 07-03-17 | 20:07

@miko | 07-03-17 | 20:03
Als ik heel eerlijk ben vind ik dat men een 'kind-licentie' moet verdienen. Als je ziet wat voor tuig een lief onschuldig kindje op de wereld werpt en het laat verpieteren vind ik dat mensonterend. Van Marokkaanse 'vaders' die hun kroost laten 'buitenspelen' tot Surinaamse of Antilliaanse vaders die gewoon 'vertrekken' tot domme tokkie-trutten die hun kroost maar laten spartelen omdat 'zij' niet gelukkig zijn.

Maar dat is een beetje fascistisch. Dus doe maar niet.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:07

@Eppo | 07-03-17 | 19:41
Liever leven en het leven laten. Wie ben jij om mensen de beslissing te ontzeggen er uit te stappen? Gaas lekker in Qatar of zo wonen. Of iemand zijn leven wil beidigen daar heb jij H.E.L.E.M.A.A.L. niks mee te maken. Gaat je niet aan,treft je niet, slaap je niet minder van en je vreet er niet minder van.
Of zoals Jesse zijn neven zouden zeggen: Waties ju problem jonguh??

miko | 07-03-17 | 20:07

@Nathan R Jessup | 07-03-17 | 19:59
In ieder geval bij mensen die hun kinderen mishandelen of vermoorden. Binnenvoering er uit en klokkenspel onklaar maken. Geen probleem mee.

miko | 07-03-17 | 20:03

@Nathan R Jessup | 07-03-17 | 19:59
In ieder geval bij mensen die hun kinderen mishandelen of vermoorden. Binnenvoering er uit en klokkenspel onklaar maken. Geen probleem mee.

miko | 07-03-17 | 20:03

@Eppo | 07-03-17 | 19:41

Alweer een reaguurder die zich dus beter zou voelen in 'conservatief' Amerika of Iran. Mogen wij alstublieft onze verworven liberale vrijheden behouden terwijl u gelukkig bent in uw ellende. Alvast bedankt.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:03

@klamme.vla | 07-03-17 | 19:57
anticonceptie is niet 100% zeker.

@vanhetvarken | 07-03-17 | 19:58
Misschien wel een goed idee, vervelende kinderen alsnog uit te schakelen. Als ik zo eens in de supermarkt kijk af en toe zou dat geen kwaad kunnen. Wat die vis met een abortus te maken heeft snap ik niet.

miko | 07-03-17 | 20:02

Nathan R Jessup | 07-03-17 | 19:59
Ligt natuurlijk ook weer heel gevoelig bij velen. Maar helaas waar. Is genetisch al te manipuleren dat kinderen met een rubberen-tegel-huid worden geboren? Scheelt ook weer veel ellende.

klamme.vla | 07-03-17 | 20:01

@miko | 07-03-17 | 19:59
Ik ben het helemaal met je eens. We zijn het niet vaak eens maar in deze.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:01

@Mark_D_NL | 07-03-17 | 19:38
Er is weinig bekend over seksueel misbruik in moslim-families. Doorgaans blijken het vooral jongens te zijn die misbruikt worden. Maar het is zeker een feit. Iets zegt me dat moslim-meisjes, meestal vrij intelligent, eerder zwanger worden van een avontuurtje met een neger of blanke kerel. Overigens is het absoluut niet schrikbarend hoog. Daar zijn geen cijfers van bekend en hoewel je uiteraard weer alles wantrouwt is de GGD niet politiek actief en ook niet politiek 'correct' het duidt wat er gaande is. Koud. Realistisch. Effectief.

Er zou trouwens meer geld gestopt moeten worden in de GGZ.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 20:00

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:54
Nog los van het feit dat voor de abortus wet het juist meer voorkwam en men vertrouwde op huis tuin en keukenmiddeltjes. vergif,breinaalden, paardrijden,laten schoppen en slaan op de buik.
verder worden vrouwen steeds beter ingelicht, ook met betrekking tot adoptie.
fiom.nl/kenniscollectie/afstand-ter-a...
En ik kan me ook goed voorstellen dat als men reeds een aantal kinderen heeft er niet zo nodig een bij hoeft.

miko | 07-03-17 | 19:59

Persoonlijk ben ik voor een verplichte abortus voor iedereen die niet in staat is om een kind fatsoenlijk groot te brengen. Kinderen grootbrengen is niet voor iedereen weggelegd.

Nathan R Jessup | 07-03-17 | 19:59

Er zijn voorbehoedsmiddelen
Er is een morning after pil

Goed je bent te dom om te poepen, abortus.

Hup, volgende discussie, euthanasie van rondlopende kinderen, te beslissen door hun moeder.

komt vast goed allemaal.

Maar een vis vangen met een haakje is dierenmishandeling....

De hypocrysie loopt over het toilet.

vanhetvarken | 07-03-17 | 19:58

ik ben persoonlijk alleen voor abortus bij gevallen van verkrachting en/of direct gevaar van de moeder. Voor de rest ben ik vooral voor anticonceptie. Men is er nog altijd samen bij als er een verwekking op til staat.
.
Overigens ontzettend lelijke schoenen die het sujet draagt.

klamme.vla | 07-03-17 | 19:57

Wij stonden ruim een jaar geleden voor de keuze. Abortus of kind laten zitten met grote kans op een gehandicapt kind. Gelukkig hebben we de juiste keuze mogen maken. En hebben we nu een kern gezonde zoon van 9 maanden. Docktoren zitten er ook weleens naast. Voor de hele ernstige gevallen van handicap kan ik er wel begrip voor opbrengen overigens. Al zou het nooit onze keuze zijn.

Jonnyboy1987 | 07-03-17 | 19:55

@chranis | 07-03-17 | 19:38
Ja joh, en doodgeboren kindjes moeten een naam krijgen, ingeschreven worden en eigenlijk moeten ze ook stemrecht krijgen op de dag dat ze achttien zouden worden, symbolisch hé!
Er hoeft geen argument gebruikt te worden, de vrouw kan gewoon zelf beslissen, mag jij ook. Lekker zelf beslissen over zaken die alleen jou aangaan. Als je zo nodig mensenlevens wil redden dan zijn er efficiëntere methodes.

miko | 07-03-17 | 19:54

@miko | 07-03-17 | 19:50
Nee precies. Maar dat soort mongolen denken het beter te weten. Het is letterlijk om te kotsen. Zelfs een zwangerschap aborteren in een veel eerdere fase uit 'luxe' of 'noodzaak' is voor veel vrouwen al lastig. Emotioneel gezien althans. Maar dit soort droevige sukkeltjes gillen kindermoord.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:54

@DeRobber | 07-03-17 | 19:33
22 weken is echt wel de limiet, verder zijn abortussen in dat stadia vaak alleen abortussen waarbij de moeder, het kind of allebei gevaar lopen of dat het kind zeer grote afwijkingen heeft. Dat zijn geen vrouwen die een slippertje hebben gemaakt en nog snel van het resultaat van een nacht slempen en doorhalen af moeten. Geloof me, geen enkel vrouw gaat naar de dokter om een kind weg te halen alsof het hetzelfde is als een mud aardappels schillen is.

miko | 07-03-17 | 19:50

Prachtige stad Arnhem

maruyama | 07-03-17 | 19:49

@ miko | 07-03-17 | 19:44
Altijd goed om een lach te horen :) Maar wie het weet, mag het zeggen.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:46

Als je een irritante rat voor zijn kop trapt, wordt je zo een beetje vermoord, vissen hebben gevoel, kortom niet meer vissen etc.

Er van kennis geven op te komen voor nog(net) niet geboren mensen is verschrikkelijk en dat soort lieden moeten bijzonder agressief te weer gestaan worden ?.

Een ding doen ze goed, die pro-abortus figuren, ze figureren meestal als levende bewijs, dat abortus soms noodzakelijk kan zijn.

vanhetvarken | 07-03-17 | 19:46

@Ce ca! | 07-03-17 | 19:37
hehehe, of is zijn werkelijke naam Ri Sol Ju??

miko | 07-03-17 | 19:44

@ Geevee | 07-03-17 | 19:39
Of Roemer,... oeps! :)

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:43

D66 orgaanfarm is een hele sterke. D66 heeft sowieso een morbide voorkeur voor onderwerpen die te maken hebben met orgaanoogst, doodmaken van ongeboren baby' s, doodmaken van ouderen en doodmaken van mensen die het zat zijn.
En dan nog een beetje grote bek opentrekken tegen mensen die liever leven en laten leven.

Eppo | 07-03-17 | 19:41

chranis | 07-03-17 | 19:38
En die bestaat gewoon. Nadat een vrucht levensvatbaar is (24 weken) is abortus niet meer toegestaan.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:40

Jammer dat de moeder van Volkert van der G.die kliniek niet heeft bezocht.

Geevee | 07-03-17 | 19:39

@necrosis | 07-03-17 | 19:34
Kan iedereen leeggezogen worden,'broertje'.tienduizend jaar geleden zijn we al vrij eng geworden.

miko | 07-03-17 | 19:38

Het aantal ongewenste zwangerschappen onder Moslim meisjes is schrikbarend hoog. Vaak is de "vader" een oom, broer of ander, veel ouder, mannelijk familielid. Deze meisjes hebben recht op een bestaan. Abortus is voor deze meisjes van levensbelang. Dus met je poten afblijven van NL abortus regelingen. Want we willen toch niet dat bijvoorbeeld deze Moslim meisjes dubbel gestraft worden.

Mark_D_NL | 07-03-17 | 19:38

Ook een ongeboren kind verdient rechtsbescherming. Per jaar ondergaan in Nederland ongeveer 25000 Nederlandse vrouwen een abortus.
In de discussie over abortus wordt dan altijd het argument 'zwanger na een verkrachting' genoemd. Dat gaat om hoeveel gevallen? Ik vermoed maar een klein gedeelte van die 25000 vrouwen.

chranis | 07-03-17 | 19:38

DeRobber | 07-03-17 | 19:33
De wet zegt tot 24 weken en artsen houden 22 weken aan wegens de nauwkeurighed van de tests.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:37

@DeRobber | 07-03-17 | 19:33

"Een beperking van de tijd waarin abortus mag plaatsvinden. Dit kan een specifiek aantal weken zwangerschap zijn, maar ook een bepaling zoals in Nederland dat abortus niet is toegestaan als het kind, mocht het op dat moment geboren worden, als levensvatbaar geldt (24 weken)."

Snap je wat daar staat?

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:35

@ DeRobber | 07-03-17 | 19:33

Mee eens! Adoptie is altijd een optie in die gevallen. Maar ik mis de dames zelf hier, in deze discussie.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:35

@miko | 07-03-17 | 19:13
Dat kun je samenvatten als 'inteelt' en dat verzwakt de soort.

necrosis | 07-03-17 | 19:34

VerenigingVanDieven | 07-03-17 | 19:32
Of gewoon gezond verstand.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:33

VerenigingVanDieven | 07-03-17 | 19:32
-
Das een goede :)

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:33

Een foetus aborteren tot daaraantoe, maar een kind van 20-24 weken, dat noem ik je reinste moord. En wie het daar niet mee eens is, bekijk dit plaatje i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/12/05/art...

DeRobber | 07-03-17 | 19:33

Jonnyboy1987

Ik vind ook dat mensen baas zijn over hun eigen lichaam. Een ander heeft daar niets over te zeggen.
En een lichaam dat nog niet kan praten moet je beschermen. Vrij laf om dat te doden.

Bas1877 | 07-03-17 | 19:33

Zelfbeschikkingsrecht is een door God gegeven recht.

VerenigingVanDieven | 07-03-17 | 19:32

Jonnyboy1987 | 07-03-17 | 19:23
Er zijn schrijnde gevallen, waardoor een vrouw ongewenst zwanger kan worden. En dan vind ik dat de keuze ALTIJD aan de vrouw is. (en niet aan de kerk of moskee) Maakt ze er een zooitje van, dan is het een ander verhaal. Verder ben ik het helemaal eens dat een foetus na een bepaalde tijd, onder een volwaardig leven geschaard dient te worden.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:30

@miko | 07-03-17 | 19:23
Top reaguursel!

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:29

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:25
Er is iets met je... Je bent jezelf niet. Ik heb nu al een aantal malen instemmend geknikt bij wat reaguursels van je. Heb je kinderen gekregen, getrouwd, leuke vrouw/man ontmoet. Je bent wat zachter, realistischer.

Mark_D_NL | 07-03-17 | 19:28

@necrosis | 07-03-17 | 19:21
Abortus is bedoelt voor ongewenste kinderen. In hoeverre dit een directe aanleiding heeft is niet belangrijk. Soms is het financieel. Soms is het gewoon omdat het niet het juiste moment is. Soms is het een ziekte. Soms is het incest. Soms is het verkrachting. Etc.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:27

@Jonnyboy1987 | 07-03-17 | 19:23
Die kinderen zitten vast aan een vrouw. als die er niet mee verder wil dan is het zo. Klaar ,gaat jou noch iemand anders iets aan. de gotspe dat mensen denken dat het een makkelijke beslissing is. bemoei je er niet mee, vette engerd. Alleen relidioten en rare regimes bemoeien zich met de kinderwens van andere mensen. Ksst weg,John il kim.

miko | 07-03-17 | 19:26

necrosis | 07-03-17 | 19:21
Ja, wetenschap is mijn grootste hobby. Vooral binnen gesloten gemeenschappen (Gereformeerden-moslims ed) is dit een gegeven.
Verder dient een vrouw (net wat Feynman zegt) voor een kind te KUNNEN zorgen. Als ze dan besluit voor een abortus omdat ze of te jong of geen kans ziet een kind op te voeden ,vind ik dat ze zelf de beslissing dient te kunnen nemen. Dat hoeven anderen niet voor haar te beslissen. Baas over eigen buik gaat voor!
Verder bij verkrachting is dat ook buiten kijf.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:26

@miko | 07-03-17 | 19:13
Ja. Sommige dingen wil je niet eens weten. Bah.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:25

@Prof. v.d. Neuq | 07-03-17 | 19:19
We laten het daar maar bij. Eens?

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:24

De trailer van Inside Out. Gaat vooral heen om u te vermenigvuldigen . Roep ik met mijn jongenskudtje. Toedelz.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:24

Denkt er nog iemand aan Fukushima? Gaat helemaal fout daar.

Tabernakel | 07-03-17 | 19:24

Prof. v.d. Neuq | 07-03-17 | 19:19
VVD'rs en jij-bakken. Het schijnt een dingetje te zijn.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:24

@eenKAA | 07-03-17 | 19:18
Dan spaar al je zaad en eieren van je vrouw op, lekker bevruchten en neem kinderen. Maar laat mensen die er anders over denken met rust.het gaat je niet aan. als ik er morgen uit wil stappen gaat je dat ook niet aan,vette pech.

miko | 07-03-17 | 19:23

Ik lees hier veel mensen zeggen je bent toch baas over je eigen lichaam/buik. Is dat kind dan geen baas over eigen lichaam? Natuurlijk zijn er heel erg schrijnende gevallen. Maar er worden zo verschrikkelijk veel kinderen vermoord, omdat ze zo genaamd ongewenst zijn. Die kinderen zijn dus geen baas over eigen lichaam.

Jonnyboy1987 | 07-03-17 | 19:23

@Ko Ranzig | 07-03-17 | 19:15
En je opmerking is relevant want??
Ze staan voor een kliniek, en het zijn geen moslims. Dus haal die idioten er dan ook niet bij. En a propos, niet iedereen is zo bang van moslims zoals jij hoor laffe haas.

miko | 07-03-17 | 19:22

Dit is niet Zwolle, maar Arnhem!
Wat een eikels!

mood | 07-03-17 | 19:21

@Ce ca! | 07-03-17 | 19:04
Daar is abortus ook niet voor bedoeld.
Abortus is eerder bedoeld voor kinderen die dusdanig gehandicapt ter wereld komen dat ze geen enkele kans maken op een normaal leven, of kinderen die een 'product' zijn van vader en dochter met de kans op zeer ernstige erfelijke afwijkingen.
Ooit gehoord van recessieve genen (binnen een familie) waardoor de meest waanzinnige afwijkingen tevoorschijn komen bij een ongeboren kind?

necrosis | 07-03-17 | 19:21

@vitalidol | 07-03-17 | 19:07
Als mensen een kind niet willen,willen ze het niet. Laat ongewenste kinderen geboren worden en je krijgt infanticide,mishandeling,misdaad en overbevolking.
Als een vrouw beslist heeft niemand daar wat over te zeggen,ook deze minkukels niet. het gaat hen niet aan,het treft hen niet dus protest is onzinnig.

miko | 07-03-17 | 19:20

Dit filmpje is niet in Zwolle opgenomen. Er is 1 abortuskliniek in zwolle: ABORTUSKLINIEK STIMEZO
en die zit aan de Oosterlaan 14 tegenover het station.
streetviewlink:
www.google.nl/maps/uv?hl=nl&pb=!1...

Omgeving is compleet anders.

kapitein_iglo | 07-03-17 | 19:20

Feynman | 07-03-17 | 19:09
-
Daar heb je een goed punt.Maar ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat je voor je rijbewijs of schietvergunning een papiertje nodig heb. Maar een ieder kan kinderen krijgen (of huisdieren wat dat betreft)
Zie:
-
www.volkskrant.nl/archief/verstandelij...

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:19

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:04

Wat jou een sukkel maakt is dat je een argument denkt te hebben als je een zin begint met "Ik ken [...]". Dat soort anektotes is nooit een argument voor dan wel tegen iets en voegt ook helemaal niets toe en doet nergens iets aan af.

Bovendien zit ik niet in de bijstand en wie ik neuk en voor hoeveel gaat jou of wie dan ook geen moer aan. Jijbakken zijn namelijk ook nooit een argument.

Prof. v.d. Neuq | 07-03-17 | 19:19

waarom religie? je hoeft toch niet in God te geloven om ongeboren kinderen te willen beschermen. Dat veel gelovigen het leven als iets waardevols zien omdat het door God gegeven is maakt toch niet dat mensen die niet in God geloven dat perse anders moeten zien?

eenKAA | 07-03-17 | 19:18

Zou die kerel dit ook doen bij een moskee, daar gebeuren ook rare dingen? Maar dat durft hij waarschijnlijk niet, zelfs niet in beeld komen, de lafaard.

Ko Ranzig | 07-03-17 | 19:15

@Phaedros | 07-03-17 | 18:43
De protesteer mensen zouden wel een bad boterzuur kunnen gebruiken.dat zouden ze van mij krijgen, zonder schuldgevoelens.

miko | 07-03-17 | 19:15

@ bierrr 7-3-17 18.37
Rot op naar je eigen land.

FCDenBosch | 07-03-17 | 19:15

Godver die 2e link was dus deze www.youtube.com/watch?v=dpCMpJ1XX9I Vertrouw het internet niet. Zeker niet met uw democratische stem. Pak uw potlood!

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:15

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:00
Ze herkennen hun verkrachter niet, vrouwen sluiten hun ogen als ze kussen.

miko | 07-03-17 | 19:14

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 18:44
Ken ook een jongen, zijn moeder gewoon verkracht door een oom,zwarte teringlul verder, maar zijn moeder heeft hem nooit onder ogen willen zien. hij is opgevoed door zijn oma,en zijn vader is zijn oom.

miko | 07-03-17 | 19:13

@vitalidol | 07-03-17 | 19:07
Nogal een verschil tussen een klomp cellen en een kind. Toch? Laten we elkaar geen mietje noemen. Elke keer als jij jezelf afrukt flikker je genetisch materiaal op je buik en elke keer als een vrouw ongesteld wordt doet ze hetzelfde. Tot pak 'm beet weekje 8-10 is er niet zoveel aan de hand. Pas daarna word het complex.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:11

Makkelijk leven als alles "gods wil" is, en wat je niet kunt uitleggen de "ondoorgrondelijke redenen van" zijn.
Gelovigen zouden daarom ook -nooit- in de politiek mogen. Je kunt -niet- over mensen hun leven beslissen als je denkt dat een almachtige heerser het allemaal bepaald. Lekker makkelijk om te denken dat jij jouw goede leven verdiend en mensen met een kut leven het hunne ook, "want anders had god het wel andersom gedaan".

DaJonkel | 07-03-17 | 19:10

Ce ca! | 07-03-17 | 19:04
Als een vrouw niet voor anti-conceptie kan zorgen, vertrouw ik haar ook niet met de volledige opvoeding van een kind.

Feynman | 07-03-17 | 19:09

@Ce ca! | 07-03-17 | 19:07
Wie kun je nog vertrouwen?

Watching the Wheels | 07-03-17 | 19:08

@Ce ca! | 07-03-17 | 19:05
*chroom
De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:06
-
Chroom? Dat ging over vriendschap volgens mij.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:07

met ongeboren kindjes moet je niet spotten, weldenkenden mogener wel over beslissen en deze mensen mogen je erop wijzen...

vitalidol | 07-03-17 | 19:07

Wil de eerste baby om een huwelijk te redden het miniscule hand opsteken?https://www.youtube.com/watch?v=dpCMpJ1XX9I NN Taleb: abortus vs doodstraf, maar dan uitgelegd aan een Martiaan www.youtube.com/watch?v=dpCMpJ1XX9I

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:07

@Ce ca! | 07-03-17 | 19:05
*chroom

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:06

Mensen zijn ook zoogdieren, vergeet dat niet!
necrosis | 07-03-17 | 18:50
-
Met een heel dun laagje beschaving!

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:05

Die filmerd zoekt zelf in de eerste paar seconden de confrontatie door die vrouw geen halve meter ruimte te gunnen. Laat zo'n vrouw lekker op straat met zo'n bord staan als ze dat nou perse nodig vindt. Waar is die filmer bang voor? Dat een vrouw die naar die kliniek gaat dat bord ziet en nog een keer een afweging maakt? Zolang die mensen alleen maar met zo'n bord daar staan en verder niemand lastig vallen, vrij land toch?

Watching the Wheels | 07-03-17 | 19:05

De vrouw dient de baas over haar eigen buik te zijn,maaarrrr een abortus dient geen anti conceptie middel te zijn.
Als een vrouw voor de derde keer in 5 jaar voor een abortus komt, dan is er iets mis met haar anticonceptie middelen of instelling en dient men eens een goed gesprek met haar aan te gaan.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 19:04

@Prof. v.d. Neuq | 07-03-17 | 18:58

Oh dat moeders ondanks de situatie van de 'conceptie' toch van hun kindjes houden maakt mij een sukkel... Oh weten we dat ook weer.

Toch fijn dat je als - edit - lekker aan de bijstand kan zitten sparen om een hoer te betalen en toch nog mij de maat nemen. Toch een mooi landje dit of niet?

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:04

Deze mensen protesteren omdat hun ouders ook abortus overwogen.

Feynman | 07-03-17 | 19:03

@necrosis | 07-03-17 | 18:56
Nee ik ken er ongeveer 3 die verkracht zijn. Wil je details?

1.) Limburgse verkracht door haar vader.
2.) Hilversumse verkracht door een lokale sukkel.
3.) Amsterdamse verkracht door een 'Arabier'. Niemand weet wat precies maar wel licht-getint.

Wat nogal bullshit is want volgens de statistieken is 1/5 van de vrouwen verkracht/slachtoffer seksueel misbruik. Ik ken tientallen vrouwen dus zou dat percentage veel hoger moeten zijn. Maar weet ik veel. Misschien willen ze dat liever niet delen.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 19:00

Vanaf hoeveel weken spreken we van een 'voltooid leven'? #D66

TheOneWhoKnocks | 07-03-17 | 18:58

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 18:44

Precies. Wat stelt een verkrachtinkje nou helemaal voor als je het afzet tegen het feit dat het soms een kind oplevert? Prachtig toch?

Droeftoeter.

Prof. v.d. Neuq | 07-03-17 | 18:58

Religie maakt meer kapot dan je lief is.

Alpengeist | 07-03-17 | 18:57

@gnor | 07-03-17 | 18:54
Nee.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 18:56

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 18:44
Jij heb natuurlijk tientallen verkrachtte vrouwen gesproken die zwanger zijn geworden van een verkrachter.....

necrosis | 07-03-17 | 18:56

@eenKAA | 07-03-17 | 18:35
HET vreselijke stupide aan mensen zoals jij is dat je niet eens snapt dat zo'n 80% van alle vrouwen meermaals zwanger is geweest en de ongeboren vrucht vroegtijdig 'kwijtraakt' gewoon simpel zonder menselijke inmenging. Op het toilet zeg maar.

Normaal gezien is een abortus niets meer of minder. Een klompje cellen zonder enig meer besef dan wat jouw vrouw elke maand in haar maandverband/tampon dumpt.

NU. Er zijn uitzonderingen. Zoals necrosis duidelijk maakte wanneer je vrucht wel verder ontwikkeld is en blijkt nogal ziek te zijn. Ook dan kies ik voor een late abortus.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 18:55

Dit is in Arnhem bij sonsbeekpark niet in Zwolle!

Damsho | 07-03-17 | 18:55

@De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 18:44 Ken zelf een meisje die zwanger werd na een verkrachting - gewoon een blanke boerenlul trouwens - en nu dolgelukkig is met haar ongewenste kindje. --Toch geen familie of anderszins?

gnor | 07-03-17 | 18:54

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 18:49
Stik voorzichtig.

Rest In Privacy | 07-03-17 | 18:53

Ik kijk het filmpje en..(Iets met postnatale abortus denkt)

Rest In Privacy | 07-03-17 | 18:53

Mijn moeder vertelde me eens dat de dokter in het ziekenhuis me weg had willen maken. Maar dat mocht niet van de kerk. Vandaar dat ik nu voorstander van de wetenschap en tegenstander van alle religies ben.

Nivelleermarionet | 07-03-17 | 18:51

@eenKAA | 07-03-17 | 18:35
Ik heb een keer een Amerikaans tv programma gezien waarin een jonge vrouw abortus had laten plegen omdat het kind ZONDER hersens zou worden geboren.
In de natuur zou een dergelijk dier worden verstoten en waarschijnlijk levend worden opgevreten door vlees/ aaseters.
Mensen zijn ook zoogdieren, vergeet dat niet!

necrosis | 07-03-17 | 18:50

Dit schoot me echt in het verkeerde keelgat. Ik weet niet wie ook ziet dat dit een schot te ver over de boeg is.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 18:49

'D66-orgaanfarm'

Ik vraag me toch af of onze ouderen daar een nieuwe nier of lever kunnen ophalen. Ik weet niet of meneer het doorheeft maar er zijn een paar oudjes hier die aan kanker lijden en dolgraag een orgaantje willen kopen bij D66. Toch?

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 18:47

Dat is natuurlijk zeer kwetsend. Beter had men gevraagd of we onze fietsen nog terug krijgen...

Acar_ketimun | 07-03-17 | 18:45

@necrosis | 07-03-17 | 18:40
Mwa. Moeders houden van hun kinderen door verkrachting of niet. Dit is niet het feitelijke punt. Ken zelf een meisje die zwanger werd na een verkrachting - gewoon een blanke boerenlul trouwens - en nu dolgelukkig is met haar ongewenste kindje.

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 18:44

Zwolle? Met een flinke heuvel op de achtergrond? Does not compute, moet een andere stad zijn

marcelr | 07-03-17 | 18:43

Die protesteermensen doen volgens mij geen vlieg kwaad, vind filmmeneer in ieder geval stukken irritanter met z'n grote bek...

Phaedros | 07-03-17 | 18:43

"Nederlandse abortuskliniek/D66-orgaanfarm staan te boeroepen"

De tering zeg. Gaat het nog?

De Koreaanse Slet | 07-03-17 | 18:41

Tis wel een schreeuwlelijk. Anderzijds moet abortus uiteraard wel kunnen. Baas over eigen buik!

ff serieus nu! | 07-03-17 | 18:41

Lekker hypocriet, die anti-abortuslieden.
Wat als je 15-jarige dochter verkracht wordt door een veel oudere smeerlap en daardoor zwanger raakt?
Moet je dochter dan de rest van haar leven tegen een ongewild kind aan kijken?

necrosis | 07-03-17 | 18:40

-weggejorist-

Nuuk | 07-03-17 | 18:39

alle mensen in dit filmpje moeten zich lekker met hun eigen zaakjes benoeien

eriksweet | 07-03-17 | 18:39

Zou niet weten waar in Zwolle dit zou moeten zijn...

Geert Linkers | 07-03-17 | 18:38

Most people believe that they were either benefited or at least not harmed by being brought into existence. Thus, if they ever do reflect on whether they should bring others into existence---rather than having children without even thinking about whether they should---they presume that they do them no harm. Better Never to Have Been challenges these assumptions. David Benatar argues that coming into existence is always a serious harm. Although the good things in one's life make one's life go better than it otherwise would have gone, one could not have been deprived by their absence if one had not existed. Those who never exist cannot be deprived. However, by coming into existence one does suffer quite serious harms that could not have befallen one had one not come into existence. Drawing on the relevant psychological literature, the author shows that there are a number of well-documented features of human psychology that explain why people systematically overestimate the quality of their lives and why they are thus resistant to the suggestion that they were seriously harmed by being brought into existence. The author then argues for the 'anti-natal' view---that it is always wrong to have children---and he shows that combining the anti-natal view with common pro-choice views about foetal moral status yield a "pro-death" view about abortion (at the earlier stages of gestation). Anti-natalism also implies that it would be better if humanity became extinct. Although counter-intuitive for many, that implication is defended, not least by showing that it solves many conundrums of moral theory about population.

www.amazon.co.uk/Better-Never-Have-Be...

bierrr | 07-03-17 | 18:37

Zo langzamerhand overweeg ik naar Mars te emigreren. Er lopen meer gekken rond dan in de GGZ zijn opgenomen. Is ook niet gek na alle bezuinigingen.

Narcist_ontmaskerd | 07-03-17 | 18:36

Zwolle is toch een beetje de ontstoken anus van de bijbelbelt.

priks | 07-03-17 | 18:35

Het laten vermoorden van je ongeboren kind is best wat... boos worden op mensen die je vooraf willen waarschuwen dat dit geen goed idee is misschien logisch. Maar het die mensen kwalijk nemen of ze voor gek verklaren is ook wat kort door de bocht. Abortus is een drama. Mensen die lijden doordat ze hiermee bezig zijn of waren is natuurlijk ook een drama. Pijnlijk allemaal.

eenKAA | 07-03-17 | 18:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl