Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Trump trapt nieuwe nucleaire wapenwedloop af

atomic-mushroom-cloud-explosion-2-2.gifGoedemorgen. Terug in de tijd met Donald Trump! Het is vandaag 23 februari 1983 en in The Oval Office zit een man met zijn kleine handjes op de rode knop. The Donald wil namelijk meer meer meer nukes. In een interview met Reuters zei Trump: "It would be wonderful, a dream would be that no country would have nukes, but if countries are going to have nukes, we’re going to be at the top of the pack.” Droomscenario: niemand nukes. Maar zolang dat niet het geval is, wil The Donald de meeste nukes van iedereen. Lees: meer dan de Russen. Hè ja leuk, lekker de wapenwedloop opnieuw aanzwengelen tussen twee landen die genoeg nukes in het arsenaal hebben om de aarde, de Melkweg en die zeven nieuwe planeten die ze net ontdekt hebben uit het universum te schieten. Waarom wil Donald dat? Omdat hij 'good deals' wil maken voor Amerika. En de bestaande deals zijn 'bad deals'. De atoomdeal met Iran was bijvoorbeeld een 'bad deal'. OK dat klopt wel, hoe minder moslimfundi's een droogtrommel voor uraniumverrijking hebben, hoe beter. Maar Iran heeft nog geen nukes. Rusland wel. Meer dan Amerika, vermoedelijk. En daarom moet Obama's New START uit 2010 in de shredder, want die Strategic Arms Reduction Treaty is een 'bad deal'. Twee weken geleden wist Trump nog niet eens wat START was (hij moest het aan z'n medewerkers vragen terwijl hij Poetin aan de telefoon had), nu moet het dood, want de deal zou in het voordeel van de Russen zijn. Bad deal. Sad. Amerika's nucleaire arsenaal moet dus great again worden. Lekker wapenwedlopen like it's nineteen eighty three. Anders nog iets conservatiefs van vroeger? Sure: transgenders, onder Obama net een beetje meer mens geworden in de wetgeving, moeten terug in hun eigen hokje. Vrijheid van pleekeuze is een bad deal dus moet het dood. Hoe lachwekkend de genderpleediscussie ook is voor de meeste m/v, dat is nogal een backwards beslissing. Nog meer? Jup: in staten waar wiet gelegaliseerd is, gaat de federale overheid keihard crackdownen. Of in ieder geval 'greater enforcen'. Want onder The Donald is alles great. Zelfs zijn bekrompenheid. Yeah. Great. Nou ja. Gelukkig 1983 allemaal. Iemand zin in een Ban de Bom demo?
OK OK, niet haten. Trump is een hele goeie golfer. Misschien wel de greatest golfer among the rich people.

Reaguursels

Inloggen

Je moet toch ook niet denken aan een wereld waarin China, Rusland of Noord Korea de meeste Nukes hebben. Dat zou alleen maar voor instabiliteit zorgen en slecht zijn voor ons.
Dit is goed voor stabiliteit in de wereld en voor ons. Amerika als sterkste.

Allemaal | 25-02-17 | 12:42

Geenstijl op de linkse transgender bandwagen? Ik wacht de dag wel af tot de Geenstijl redactie met een transgender wordt 'verrijkt'.

Alfred_Woenselaer | 25-02-17 | 11:12

Meneer Trump begint me nu toch aardig teleur te stellen. Zo dat al mogelijk was gezien m'n toch al lage verwachtingen van hem als het mindere Kwaad vergeleken met Hillary en nog eens 4 tot 8 jaar post 9/11 BushObama politiek.
|
Atoombommen interesseren me niet, zolang ze niet gebruikt worden. Het is een illusie om te denken dat de wereld kernwapenvrij wordt. Dat zou theoretisch misschien gebeuren als er nog maar één wereldfederatie is, maar een monopolie geven aan die oh zo betrouwbare oncorrumpeerbare politici waaraan je dan niet meer kunt ontsnappen is bijkans nog gevaarlijker dan het hele kernwapenarsenaal van de wereld. Eeuwige dictatuur of snelle dood in een flits...
|
Ook geneuzel over transgendertoiletten word ik niet warm of koud van. Dat is nou niet bepaald een traditioneel mensenrecht of grondrecht en ik denk dat je wel grotere problemen overwonnen hebt als je een geslachtsverandering ondergaan hebt.
|
Maar NPO-berichtjes over dat Trump anonieme bronnen voor de pers zou willen aanpakken (ongeacht hoe eenzijdig die over hem rapporteert), of dat de federale overheid zich gaat bemoeien met de interne drugswetten en aangelegenheden van staten en de christen-moralistische bemoeial gaat uithangen vanuit DC (nog afgezien van z'n al dubieuze abortusstandpunt) geeft toch de indruk dat meneer Trump het idee van minder overheid, minder interventionisme en meer overlaten aan de lidstaten niet helemaal begrepen heeft.

Wol | 25-02-17 | 08:12

Ik was blij dat Trump gewonnen had maar had altijd in mijn schterhoofd: Be carefull what you wish for!
Behalve het moslim standpunt en dat ie voor Brexit was heeft ie wat mij beterft niks gedaan waar ik echt blij van wordt.
Het lachen is me bohoorlijk vergaan en nu ook weer.
Ik hoop dat het alleen maar strategie is om de Russen murw te krijgen en dat hij niet serieus weer de wapenwedloop gaat aanzwengelen.
Het is namelijk totaal nutteloos want of je nu betere of slechtere raketten hebt dan de Russen, vernietigd worden ga je toch. Want ze komen van alle kanten aangevlogen.
Alleen een afweerschild zou je dan kunnen redden maar dat is pure science fiction.

klinkklaar | 24-02-17 | 21:53

Het mechanisme van de grootste piemel. Wat een armoede...

Oberst | 24-02-17 | 21:32

De beste man is gewoon dement, maar die kans loop je als je 70+ bent.

Ferry Boring | 24-02-17 | 19:51

Go Trump go!

Devadip | 24-02-17 | 19:39

Er staan toch bij elkaar meer dan 15000 van die krengen aangestuurd door een oude XT paraat om de wereld 50x op te kunnen blazen. Waarom dan NOG meer maken?

petros666 | 24-02-17 | 19:32

Dit is op zich geen gekke redenering. Er zijn nu eenmaal kernwapens in de wereld en dan is het beter om zelf de betere soort te hebben en wellicht ook meer.

Genoeg lijkt mij meer voor de hand liggen. Wat is de zin van de wereld 20 maal kunnen vernietigen? Eenmaal is voldoende, en dat je er dan genoeg voor twee maal opblazen hebt, a la. Meer is overkill ( hè hè ) en kost je een hoop geld. De wapenwedloop heeft de USSR uiteindelijk op de knieën gekregen.

Nuuk | 24-02-17 | 18:52

@Draak uit Brabant | 24-02-17 | 12:40
Ze liggen en lagen toen al in Volkel.
Maar het gaat om het principe.

keestelpro | 24-02-17 | 18:48

En Nederland, Nederland heeft een biologisch geheim wapen troef in de geopolitieke en militaire arena. De natte scheet van pang pang Pechtold. En verder heeft Nederland de JSF, voor de B61 kernbom made in zhe JoeEsEe

HetOorAakel | 24-02-17 | 17:54

We hebben al overkill. Beetje zinloze besteding dus.

kloopindeslootjijook | 24-02-17 | 17:44

@NoblesseOblige | 24-02-17 | 13:00
Het is niet persoonlijk bedoeld natuurlijk.
Allereerst zijn de huidige geopolitieke spanningen niet te danken aan Trump. Het Westen roept echter wel om een robuuste houding (ik ben daar overigens ook niet zo voor) jegens Rusland. Maar het kernwapenarsenaal updaten...? Foei.
Het hebben van kernwapens is nu eenmaal een dure hobby. En het is niet zo dat je die dingen 1 keer hoeft te maken en dan in silo's tot voor altijd kan laten staan. Dat geldt overigens ook voor conventionele wapens (munitie bijvoorbeeld). Afschrikking werkt alleen als het ook echt afschrikking is. Daarom zijn Russen niet blij met raketschilden etc. Techniek staat nu eenmaal niet stil.

Het is ook niet zo dat Trump nu ineens iets heel geks doet en eigenhandig breekt met de bestaande militaire doctrine in de USA. Integendeel het is gewoon een logisch gevolg. Daar kan je het natuurlijk mee oneens zijn, maar dit is het gevolg van de geopolitiek die de US al sinds de 1945 voert. Obama deed er net zo goed aan mee. Maar ja, die gast is mr Cool en heeft blijkbaar helemaal niets verkeerds gedaan in de wereld...

Ik noem het daarom onzinnig om van een vernieuwde wapenwedloop te spreken. Er is geen nieuwe wedloop. Er zijn sinds het einde van de koude oorlog ontzettend veel nieuwe wapensystemen ontwikkeld. En daar is het natuurlijk niet bij gebleven. De hoeveelheid bommen die er sindsdien door de Yanken zijn afgeworpen duiden nu niet echt op een stop van oorlog voeren. De miljarden die Obama in IS, Arabische Lentes en het Iraakse leger heeft gestoken, waarmee Abraham tanks aan gort worden geschoten door Amerikaanse antitank wapens.... is dan ook een wapenwedloop...
Kortom, er verandert helemaal niets in het USA beleid. Alleen de toon dan.

Lafayette | 24-02-17 | 16:18

Een week geleden zei hij nog dat hij hoopt een regeling met de Russen te treffen over het verminderen van kernwapens... Die rooie gorilla lult maar wat.

XaleX_2 | 24-02-17 | 16:17

Trump mag dan wel niet de slimste zijn, het arsenaal was toch al aan modernisering toe dus zoveel schelen zijn plannen niet met die van Obama. Maar Bannon is pas echt een engnek, al net zo geschift als Mahmoud Ahmadinejad met zijn 'geef het einde van de wereld een zetje' Twaalver sekte. Hij wil echt oorlog.

"President Trump’s adviser, Steve Bannon, is on the cover of this week’s Time magazine, and in the piece it is revealed that Bannon deeply believes in a theory about America’s future laid out in a book called “The Fourth Turning: What Cycles of History Tell Us About America’s Next Rendezvous with Destiny.”

This fact should concern every American.

In the book, authors William Strauss and Neil Howe theorize that the history of a people moves in 80-to-100 year cycles called “saecula.” The idea goes back to the ancient Greeks, who believed that at a given saeculum’s end, there would come “ekpyrosis,” a cataclysmic event that destroys the old order and brings in a new one in a trial of fire.

This era of change is known as the Fourth Turning, and Bannon, like Strauss and Howe, believes we are in the midst of one right now.
www.businessinsider.nl/book-steve-ban...

Abject | 24-02-17 | 16:05

NoblesseOblige | 24-02-17 | 12:11
Volgens mij weet jij ook niet precies wat uranium is.
Van puur uranium235 worden in het Westen geen bommen gemaakt, het Westen heeft slechts één keer een uraniumbom gemaakt (little boy Hiroshima). Hoeveelheid is erg groot en het duurt erg lang om het te maken. De yield (van beide typen) is erg klein.
Je kunt er dus wel "bad things" mee doen, meer hoef je toch ook niet te weten?

Alles tegenwoordig is met plutonium en ze zijn minimaal boosted.

Uranium bommen zijn voor sukkels die te stom zijn om een implosietype nuke te maken, zoals Iran en Noord Korea, India Pakistan. (Met dank aan dokter Kahn). Eens in de zoveel tijd een ondergronds klappertje van een paar kiloton en dan keihard gaan gillen dat je thermonucleair bent gegaan.
Try this:http://nuclearsecrecy.com/nukemap/
Putin heeft recent zijn spierballen al laten zien, op het gebied van nukes Trump kan niet achterblijven
Van die grote geMIRV'de raketten ben ik niet zo bang dat ze daarmee gaan spelen, dan gaan ze er zelf ook aan.
Zorgwekkender is dat met de komst van kernfusie er ook onderzoek gedaan wordt naar 'pure fusion' wapens. Hiervan is de halfwaarde tijd van de fall out aanzienlijk kleiner en ze kunnen heel klein gemaakt worden en zeer krachtig.

JdelaT | 24-02-17 | 16:05

Liever dat Trump de nukes heeft ipv de EU. Aan de ene kant: wat maakt het uit of je 10 of 20 dingen hebt die de wereld plat kunnen gooien; plat is plat. Aan de andere kant: als dit het spel is met Noord Korea, China, Rusland etc, dan is het maar zo. Mijn eten smaakt er niet minder om.

Rest In Privacy | 24-02-17 | 15:14

-weggejorist-

Ton8695 | 24-02-17 | 14:47

En kennen we Hillary nog? Die in het geheim twintig procent van de uraniumvoorraad van de VS aan Rusland verkocht? Trump had het er onlangs over. Staat trouwens ook allemaal in de Wikileaks. Niks stond erover in de media. Helemaal niks. Trump zouden ze een nekschot gegeven hebben, maar Hillary is natuurlijk een fantastisch wijf. Je weet zelluf.

Nehemia | 24-02-17 | 13:47

simpelman 1319
Die sneeuwvlokjesbeweging moet eens lekker normaal gaan doen. Die vrouwen willen geen kerels in hun ruimtes. Zitten ze zich op te tutten voor de spiegel en dan komt er plotseling een stoppel of baardmans naast ze staan met een lipstick in zijn klauwen. De wereld is gek geworden. Knettergek.

Nehemia | 24-02-17 | 13:39

Ik vind de genderpleediscussie helemaal lachwekkend! Sterker nog, het is voor mij een breekpunt bij de coalitiebesprekingen.
Men blijft van mijn urinoir af! Anders ga ik tegen de muur aanzeiken.

Rest In Privacy | 24-02-17 | 13:24

@Nehemia | 24-02-17 | 13:10
En in plaats daarvan krijgen ze de bebaarde en besnorde manwijven terug die straks niet meer naar de mannen-wc mogen.
twitter.com/JayShef/status/7128457602...

simpelman | 24-02-17 | 13:19

Wat een onzin allemaal weer. Poetin heeft die kernwapensontmanteling juist met Amerika afgeblazen omdat puppet Obama helegaar niet leverde. Wat is het probleem verder? Uncle Sam wil toch altijd het hoogst op de mondiale apenrots blijven zitten. Daar hoort de nucleaire apenrots natuurlijk ook bij. Wolfowitzdoctrine all the way.

Nehemia | 24-02-17 | 13:17

Ach men weet wie het zegt, er is tot op heden niets van al zijn plannen terecht gekomen dus lijkt het mij stug dat nu opeens wel iets lukken zal.

botbot | 24-02-17 | 13:14

Donder toch op met die transgendertoiletten. De tienermeisjes willen toch geen verwijfde kerels met een penis in hun ruimtes tegenkomen? Zijn ze helemaal van de ratten besnuffeld?

Nehemia | 24-02-17 | 13:10

De Amerikaanse kiezer heeft anders een keihard oordeel geveld over de periode Obama, want veel van zijn kiezers zijn naar Trump overgelopen.
Ik weet dat het heel stoer en hip staat om vrije drugs en liefde te propageren, en lief zijn voor transgenders, maar er is geen logische reden waarom je aparte toiletten moet maken voor 1% van de bevolking. Gevolgen van dit belachelijke beleid is dat volwassen mannen damestoiletten bezoeken omdat ze voor die dag besloten een meisje te zijn. Vrouwen zitten daar niet op te wachten, zeker niet in zo'n krankzinnige tijd als nu. En ik kan nu niet bepaald zeggen dat de vrije verkoop van drugs hier de samenleving zoveel fraaier heeft gemaakt. Nederland staat voor lul.
Wat Amerika betreft, het gaat niet enkel om nukes. De Amerikaanse slagkracht is door Obama gereduceerd tot niveaus van voor de Tweede Wereldoorlog, dit weet Poetin ook. Dus die raakt niet onder de indruk van 'sabre rattling' als jij daar staat in je Chinese vechtstenue 'pang pang' te roepen (o wacht, dat was het superieure Nederland dat alles altijd beter weet dan een ander).
Obama heeft een 'upside down' wereld gecreëerd waarin alles wat ooit normaal was, nu voor gek wordt versleten en andersom. De Heilige Sint Obama heeft het land tot op het bot verdeeld, precies zoals hij in Chicago deed waar hij niet veel meer was dan die haakneus in Zaandam. Elke groepering is nu naar het uiterste hoekje van het extreme gekropen: je kunt daar het gevang in gegooid worden als je weigert als Christen een taart te bakken voor een homo-huwelijk. Het zal geen verrassing zijn dat dit soort verzoekjes niet bij islamitische bakkers terechtkomen.
Elke poging tot debat hebben de extreem-Democraten (wat kun je ze anders nog noemen) in de kiem gesmoord. Gaat een conservative ergens spreken, staan de toleranten klaar om met geweld en rellen er een eind aan te maken. En dit is inmiddels ook hierheen overgewaaid. En Nederland heeft al zo weinig op met ordehandhaving, ga maar na wat er dan kan gebeuren in theezakjesland.
Trump breekt met dit verleden, en moet ervoor zorgen dat Amerika weer een speler wordt op het wereldtoneel. Ik weet dat Nederlanders dit niet willen horen - men is allang vergeten dat het Amerikanen en Engelsen waren die dit land van collaborateurs en NSB-ers uit de klauwen van de Nazi's wist te krijgen. Men denkt hier alles met praten te kunnen oplossen. Maar onderhandelen kun je enkel succesvol vanuit een positie van kracht.
Het ging Obama er niet om détente te krijgen door eenzijdig te ontwapenen, het ging hem erom Amerika grondig te verzwakken, te laten degenereren tot een lachwekkend pispaaltje op het internationale toneel. Vandaar de transgenderdiscussie, de safe spaces, het gedram en getier van links. Er wordt je een beeld getoond van een samenleving in verval, decadent en verdorven. Een makkelijk doelwit voor zijn vijanden. Dat heeft Obama bewerkstelligd, en dat moet omgedraaid worden.
Of dacht u dat Rusland, China, Noord-Korea en die barbaren van Isis onder de indruk komen van een samenleving van snowflakes? Waarom denkt u dat Marokkanen hier zo huis houden? Omdat ze zo onder de indruk zijn van uw vrijheden? Nee, omdat ze weten dat u de wil en het lef niet heeft om voor uw vrijheden en cultuur op te komen. Men minacht u omdat men u ziet als zwak. En die valkuil, daar wil Trump zo snel mogelijk uit.
Dan is het maar 1983, de wereld behoort nu eenmaal aan hen die hun eigen have en goed met hand en tand willen verdedigen. Zij die dat niet doen, worden overrompeld. Dat is nu net zo als 1000 jaar geleden, en Nederland staat er slecht voor op dit moment.

Rest In Privacy | 24-02-17 | 13:04

@Lafayette | 24-02-17 | 12:23
Hoezo onzinnig? Ik begin met "kernwapenwedloop" en heb het niet over opheffing van het nucleaire arsenaal, want dat zal nooit gebeuren.
U vergeet dat kernwapens (en de modernisering daarvan) een enorm dure "hobby" is, terwijl de Amerikanen daar helemaal geen geld voor hebben. En DT wil een razend dure muur bouwen, de belasting verlagen en de Amerikaanse infrastructuur verbeteren. Dus waar moet het vandaan komen? Nog afgezien dat er geen enkele goede reden is om in "nukes' te gaan investeren.
En gezien het enorme militaire budget voor conventionele wapens, en de effectiviteit van het Amerikaanse leger (met 10 vliegdekschepen en met 3 nieuwe in aantocht), lijkt mij dat de afschrikwekkende werking groot genoeg is. Ook daarom zijn geen nieuwe kernwapens nodig.

NoblesseOblige | 24-02-17 | 13:00

Even wat tegengas geven. Het was Obama die ondanks zijn uitspraken in 2009 om 'de wereld nucleair vrij te maken' vorig jaar heeft besloten zo'n 1000 miljard dollar uit te geven aan nieuw atoombommentuig, het meeste van alle presidenten tot nu toe (theintercept.com/2016/02/23/obamas-ne... en kijk ook naar billmoyers.com/story/the-trillion-doll...).
.
Obama was het die na de vrijwillige aansluiting van de Krim bij Rusland na een referendumuitslag (NATO-spindoctors noemen deze democratische geweldloze afsplitsing een Russische inval cq annexatie) eenzijdig heeft besloten om de investeringen in nucleaire wapens drastisch op te schroeven, flagrant in strijd met het uit 1968 geldende non-proliferatieverdrag.
.
En daaraan voorafgaand zegde Bush het nucleaire Anti-missile verdrag (ABMT) in 2002 op, wat de weg opende naar de mogelijkheid om pre-emptive nucleaire aanvallen te doen zonder risico te lopen op fatale tegenaanvallen.
.
Trump kampt met de erfenis van zijn voorgangers. Hij zegt nu zelf dat hij het liefst geen nukes heeft, net als Bernie Sanders. Maar omdat de VS zich onbetrouwbaar heeft getoond in het maken van nucleaire afspraken (zij hebben ze immers eenzijdig zonder overleg opgezegd), zijn andere landen inmiddels ook begonnen met het uitbreiden van hun nucleaire wapenarsenaal, geef ze eens ongelijk. Dat je in zo'n situatie als de VS in elk geval niet wil onderdoen voor andere landen, en dus je nucleaire arsenaal in dat geval op niveau wil hebben, kan ik me dan wel voorstellen.

Realisties | 24-02-17 | 12:51

What's next. Tsar Trumpa?

ad melkert | 24-02-17 | 12:46

Als je die kernwapen ballonetjes van Trump nou eens plaatst tegenover idioten zoals Noord-Korea die kennelijk niet schromen voor een aanslag met VX...

starbuck280 | 24-02-17 | 12:41

keestelpro | 24-02-17 | 10:10
Wat zwets je nou, er liggen geen kernwapens in Woensdrecht. Iedereen weet dat.

Draak uit Brabant | 24-02-17 | 12:40

@meso1 | 24-02-17 | 11:38
Not an argument

Realisties | 24-02-17 | 12:29

Emmm, tja, wat was er ook alweer met die man?
Oh ja, ik weer het weer: "Gevaarlijke gek."
[X] Ongeschikt voor beheer van de lanceercodes.

hotmint | 24-02-17 | 12:28

@NoblesseOblige | 24-02-17 | 12:11
Wat onzinnig.
De USA heeft ondanks START en andere akkoorden altijd voorop gesteld dat haar kernwapenmacht de sterkste blijft. Het aantal is helemaal niet zo belangrijk. Op de paar duizend maakt een paar honderd geen verschil. Het gaat om de slagkracht en de afschrikkende werking. Dat hebben ze nooit opgegeven en dat zijn ze ook nooit van plan geweest. Ook niet onder Obama. Ik maar me eerder zorgen over oud spul bij de Russen en nieuw spul bij een paar vage landen die niet eens erkennen dat ze kernwapens hebben.
Van een nieuwe wapenwedloop is helemaal geen sprake, want er is nooit gestopt met het maken en aanschaffen van wapens. Overigens zijn de nucleaire wapens niet de wapenwedloop, maar eerder de conventionele wapens.
Nogmaals het defensie budget van de USA is 10x groter dan dat van de Russen.... met honderden bases over de wereld vs de Russen iets van 3...

Lafayette | 24-02-17 | 12:23

metdedag | 24-02-17 | 10:53
En de val van het IJzeren gordijn heeft ons zo veel goeds gebracht ! .... oh wacht .....

Rammstein | 24-02-17 | 12:20

Wel leuk dat stukje, golfen. Dan maar het hele verhaal? Tv maatschappijen hebben rekening te houden met deze meneer om meer dan alleen maar D. Trump. Als dit soort bedrijven weer vaste voet gaan krijgen, houd o.a. CNN op te bestaan. Hoe? Eenvoudig ! www.youtube.com/watch?v=vW3CXSaVP-c

Mr_Pikibelly | 24-02-17 | 12:15

meso1 | 24-02-17 | 11:38

Ach, als u het type bent die iedereen dismissed om wat krakkemikkig bewijs dat bijelkaar geraapt is, suit yourself. Het is exact uit het boekje waar ik het over heb. U vindt waarschijnlijk ook dat Pewdiepie een nazi is, en Milo een pedofiel. Kijk vanavond maar weer lekker DWDD en Jinek, daar zitten de mensen met verstand.

Papa Legba | 24-02-17 | 12:15

Tsja, als je "small hands" hebt moet je dat natuurlijk compenseren met een grote raket.
Trump weet niet eens wat uranium precies is (zie www.youtube.com/watch?v=3iFOkGEe8UU&a... ). En nu hebben we weer een kernwapenwedloop nodig alsof we nog in de koude oorlog leven? Als er iets is waar de Russen paranoïde van zullen worden, is dat het. Poetin zal niet vergeten zijn dat een hernieuwde wapenwedloop (mede) tot de ondergang van de Sovjet-Unie heeft geleid.
En wiet moet aangepakt worden, ook in de staten waar de inwoners democratisch besloten hebben dat het anders kan?
En dat terwijl er ernstige problemen zijn m.b.t. "prescribed opiates" en exploderend heroïnegebruik (zie www.youtube.com/watch?v=5pdPrQFjo2o ).
En de transgenderplee discussie is zo'n onderwerp die conservatieven gebruiken om van de ware problemen af te leiden.
Wederom blijkt Donald Trump een incompetente leider is, die de echte problemen niet aanpakt. Niet alleen een gevaar voor de democratie, maar zelfs voor de wereldvrede.
Maar DT heeft 2 cruciale fouten gemaakt:
1) hij heeft de media de oorlog verklaard (zie www.youtube.com/watch?v=W9Szb1HLp8M )
2) hij heeft de "intelligence community" (IC) niet achter zich (door eigen toedoen, zie www.youtube.com/watch?v=5evAZ5sAGxI ).
Ik vermoed dat DT de documentaire Citizenfour niet gezien heeft, want anders zou hij kunnen weten dat de spionnen precies weten wat er achter de schermen bij DT gebeurt.
De kans is daardoor aanzienlijk dat "he will die in jail" (zie het einde van de laatste "link").
De vraag is hoeveel schade hij heeft aangericht voordat dat gebeurt.

NoblesseOblige | 24-02-17 | 12:11

En dat moet GeenPeil leiden? Gender gedoe is weer een beslissing van de staat, niet federale overheid.

Speertjespunt | 24-02-17 | 12:02

Is ie onvriendelijk tegen Rusland, is het weer niet goed.
Houd toch op met dat doorzichtige Rusland bashen en Trump zwartmaken.

Pimp my Voortuin | 24-02-17 | 11:47

Inderdaad een totale non discussie. Het aantal transgenders is zo ontzettend laag. Daarnaast is het in de meeste gevallen van dat kleine aantal helemaal niet zichtbaar of iemand eigenlijk een man of vrouw is. Laat staan dat er dan een discussie op toiletten plaats vindt. Verder zijn er ook genoeg locaties met unisex toiletten... 1 toilet dus.
Opgeklopte symboolpolitiek.

Tot slot wordt er volkomen aan voorbij gegaan aan het federale karakter van de USA. In Europa wordt vrijwel elke EU wet ook lokaal aangepast of anders gehandhaafd....
Kortom, Bart ga aub niet het softe ei uithangen. Het staat je niet, daarnaast ben je te jong om je de geest van begin jaren '80 te kunnen herinneren.

Lafayette | 24-02-17 | 11:42

Leuk met je piemel zwaaien in het meisjestoilet want je bent niet zeker van je seksuele identiteit en als een 12 jarige daar wat van vindt dan heeft ze een intolerante vader. Dus vaders het hoort bij de opvoeding om vanaf pak hem beet 8 jaar de piemel in het gezicht van de dochter te zwatelen dat zal ze wel LHGBTXXWZ vriendelijk maken. Nijman helemaal op de liberale toer na mij een donatie van 100 euri voor zijn idiote puberplan met zijn levende stemkastjes afgetroggeld te hebben terwijl we kamerleden hadden kunnen bestoken en acties hadden kunnen organiseren moet hij GeenPeil 3.0 bedenken.

bijna_raak | 24-02-17 | 11:41

Nuke je de moeder ...

Watching the Wheels | 24-02-17 | 11:40

@Papa Legba | 24-02-17 | 11:24
Je komt met een kijkerstip en dan kom je met een cultleider Stefan Molyneux op de propper? Lachwekkend!
Hier een kijktip voor jou www.youtube.com/watch?v=lN5OjzEfQmI&a...

meso1 | 24-02-17 | 11:38

Ha, ja lekker nuclear materiaal overal neerzetten.
En als die gasten dan eindelijk de uhmma rond hebben zitten ze met al die lekkende vaten, scheuren in beschermingswanden en kunnen ze het niet laten om zo nu en dan op de knop te drukken. De hel, ze gaan het meemaken met al die maagdelijke bommen.

bodemloos | 24-02-17 | 11:37

-weggejorist-

PhlipjeSoto | 24-02-17 | 11:37

@Gbeg | 24-02-17 | 11:12
Ga toch weg man. Een paar jaar geleden interesseerde niemand zich om transgenders maar door een push vanuit links en Hollywood met hun maatschappij ontwrichtende "identity politics" moest er weer een nieuwe groep op de slachtofferladder gehesen worden. Zodat de deugmens weer eens kon laten zien hoe zij veel meer maatschappelijk betrokken en ontzettend veel beter zijn dan al die onwetende rechtse haters.
Daarnaast ging het niet om aparte genderneutrale WC's maar om bijv. mannen die zeggen zich vrouw te voelen van de damestoiletten gebruik te laten mogen maken. En welk geslacht je je voelt kan ook nog eens met de dag verschillen want "gender fluidity" is een echt iets.
Terwijl links tegelijkertijd de islam knuffelt want in de islamitische wereld zijn rechten voor transgenders veel beter geregeld.

Oeleflaffel | 24-02-17 | 11:34

@Gbeg | 24-02-17 | 11:12
Je leest niet goed. Het gaat om het afschaffen van de wet, niet van de wc's.
Punt 1: Trump zegt dat het geen federale taak is, en laat het over aan de staten.
Punt 2: Het gaat om een wet die verplichtingen schept voor iedereen met "publieke" wc's. (en dan vooral toegankelijkheid van wc's) Die wordt niet vervangen door een wet die dinegn verbiedt. Als jij, in jouw pand, genderneutrale wc's wil bouwen, prima. Alle 30 tussenvormen ook hun eigen wc? Ga je gang.

Maar als jij niet wil dat mannen de vrouwen wc op gaan, of andersom, dan is dat zo. En is er dus geen federale wet die je verplicht dat toe te staan.

En laten we wel wezen. Als jij eruit ziet als een man, en naar de mannen wc gaat, of eruit ziet als een vrouw, en een vrouwen wc in gaat, dan is er echt niemand die jouw paspoort gaat controleren op geslacht. Wat dat betreft is het een totale non-discussie, alleen relevant voor mensen die graag een relletje veroorzaken.

TheEgg | 24-02-17 | 11:31

Kijktipje voor de geinteresseerden en verplicht kijkvoer voor Van Rossem; www.youtube.com/watch?v=mgiMP4zGlzQ (43min)
-
Om een beetje inzicht te krijgen hoe vergiftigd het amerikaanse scholensysteem is met policor. Mensen schijnen te vergeten dat de achterban van Trump klaar is met policor en dat dit ook exact de reden is waarom Trump - zoals beloofd - ook aan de stoelpoten aan het zagen is van dit soort achterlijke ideologien (cultureel marxisme). Ik zou zelfs stellen dat hij nog een beetje te mild is, die onzin moet gewoon stoppen.
-
Als de locatie van je pleepot je psychisch in de war maakt dan is er psychisch iets met je mis. Dat geneuzel over je identiteit en geslacht is iets dat niet valt of staat met de locatie van een pleepot, kom op zeg. Waarom hij dit terugbrengt naar de staten in plaats van de overheid is simpel. Het is gewoon geen taak van de overheid om je te bemoeien met de pleepotten in scholen en/of andere gebouwen. Ik heb sowieso echt totaal niets met dat gendergelul, maar dat zal ongetwijfeld komen omdat ik een priviliged straight white male ben, maar ik juich de afbraak van de policor alleen maar toe, weg ermee.
-
Vwb de kernkoppies, Rusland en China zijn landen die onder de indruk raken van kracht, niet van zwakte. In dat speelveld is #1 zijn in iets een signaal van kracht, maar aangezien Van Rossem waarschijnlijk zelf een zwak eitje is begrijpt hij niet dat dit soort powerplays juist bijdragen aan stabiliteit, ipv aan een kernoorlog. Kortom, als je dit soort gedachtendiarree door je vingers laat glippen VanR, zou het je sieren als je met interessante gedachten komt, ipv de linksgekkiesmeuk die je zo'n beetje copy-paste uit de vacante 'wereldmedia'.

Papa Legba | 24-02-17 | 11:24

@KomodoVaraan | 24-02-17 | 11:13
Dan is het toch ook frappant dat Trump afgedwongen heeft dat die JSF's stukken goedkoper geleverd moeten worden ...
Overigens verdienen wij Europeanen ook heel veel aan de wapenindustrie, maar vinden we wel dat de Yanken ons moeten beschermen tegen 'enge' Russen die "op het punt" staan heel Europa te veroveren...
Heeft niets met handel te maken (dat komt hooguit goed uit). Dit is simpelweg geopolitiek (wereldmacht nr 1 zijn). En die agenda was onder Obama niet anders dan onder Trump. De toon is enkel anders.

Lafayette | 24-02-17 | 11:23

-weggejorist-

Swakabibs | 24-02-17 | 11:22

Er zijn ook mensen die niet kunnen pissen als er iemand in de buurt is.
Hebben die nu ook recht op een aparte plee?

Carmelita | 24-02-17 | 11:20

Kan ook zijn dat tie dit zegt om makkelijker een deal met rusland te sluiten door hun te laten denken dat ze dikke nukes gaan maken.

Sjonie01 | 24-02-17 | 11:16

-weggejorist-

meso1 | 24-02-17 | 11:14

America first banen is de wapenindustrie, veel meer kunnen ze niet meer zelf. Dus de NATO bijdrage moet omhoog om zo US wapens te kunnen kopen en om te zorgen dat de dreiging reeel is en blijft doen we er wat kernwapens bovenop want daar worden ze in Rusland, China, India, Z Afrika Israel en Iran natuurlijk helemaal rustig van. Niet dus, waardoor er nog meer wapens nodig zijn.
De economie van een omhooggevallen marktkoopman.
Goed krijgen die raketten ook het TRUMP merkje?
-
En zo is elk vergelijk met Reagan's StarWars Hollywood arms race definitief "kaputt". En dat in 6 weken tijd.Knap.

KomodoVaraan | 24-02-17 | 11:13

Wat een totale kul dit artikel.
De USA heeft een defensiebudget van bijna 600 miljard dollar per jaar.. versus de 50 miljard van de Russen....
Wat nu wapenwedloop? Zijn de Amerikanen daar ooit mee gestopt dan? Ook onder Obama zijn de nucleaire wapenprogramma's nooit gestopt. Als je dat spul hebt zul je nu eenmaal ook moeten moderniseren. Da's wel zo veilig.

Lafayette | 24-02-17 | 11:12

Over Amerika gesproken: het is vreemd dat op de GeenStijl geen aandacht is besteed aan de val van de hier veelbezongen heilige van het Vrije Woord Milo van Yiannopoulos, die afgelopen week door de Reagan-scharen uit het conservatieve Pantheon is verstoten.

simpelman | 24-02-17 | 11:12

DerUnterMensch | 24-02-17 | 10:58
Hoe is het creëren van een genderneutrale wc, waardoor deze mensen zich beter voelen, en er dus een optie extra is voor de mensen, betutteling? Volgens mij is het weghalen van dergelijke opties en mensen verplicht laten kiezen tussen het bestaande "omdat het nou eenmaal zo was" betutteling.

Gbeg | 24-02-17 | 11:12

Zolang een aantal landen - o.a. het moslimland pakistan, dank je wel Nederland voor het mogelijk maken van dit - kernwapens hebben, worden deze niet gebruikt sinds WOII.
Daarentegen wel biologische wapens - irak, moslimland, bijv.
Daar schuilt een groter gevaar m.i.z.

Kanarie_Geil | 24-02-17 | 11:11

Wat een gelul weer.
De VS en Rusland hebben bewezen dat zij wel verstandig met die kernraketten om kunnen gaan. Het feit dat de VS nu 200 nukes minder heeft dan de Russen is klein bier, maar het is genoeg om Poetin het signaal te geven dat hij zijn stapel ook met in ieder geval 200 nukes kan verkleinen.

Verder is het statement van Trump: "Untill the world comes to it's senses about nukes, we should make sure we have the most of them." net zo krankzinnig als dat het wijsheid is.
Als grootmachten hun stockpiles verkleinen en die trend doorzetten totdat er zo'n 800 over zijn, dan is de motivatie voor andere landen om het bezit van kernwapens na te streven, ineens een stuk kleiner. Obama had dat heel goed gezien.

Rest In Privacy | 24-02-17 | 11:10

-weggejorist-

WirMachenMusik | 24-02-17 | 11:07

Wie heeft er allemaal kernbommen in de wereld?
USA
Rusland
China
Israël
Engeland
Frankrijk
India
Pakistan
Noord Korea

Dan toch maar de USA met het modernste materiaal als afschrikking.

070 | 24-02-17 | 11:06

Goh van Rossem, dus iemand kan niet in enkele weken tijd een oordeel vormen over de inhoud van een akkoord? Hoe lang had jij destijds voor het Oekraïne verdrag......?

Dit is gewoon de boerse manier van dealmaking Trump style. Eerst zeggen dat je altijd de meeste wilt en dan van daaruit dat Start verdrag heronderhandelen. En transgender toiletten aan de staten overlaten is achteruitgang? Hysterie much? Godallesjezus nogantoe dit leest als een CNN epistel. Het wordt er hier niet beter op.

Gen. Maximus | 24-02-17 | 11:05

Nukes, Transgenders, Rusland en Golf in 1 artikel en dan verbanden leggen, Only on Geenstijl!

Ik word een beetje moe van dat CNN (met een vleugje D66) geleuter hier tav Trump. Problemen proberen te schetsen die er niet zijn.

meso1 | 24-02-17 | 11:05

Onder Reagan's eerste mandaat was het arsenaal via wedloop zo hoog opgestapeld dat men de planeet zo'n 265 keer kon wegnuken. En wat gebeurde er? Helemaal niets.
Alsof de Trumpert dat allemaal alleen kan bestieren. Wees gerust, die voorzorgsmaatregel is allang genomen.
En ja nogmaals, Trump is democratisch verkozen.
Nog veel liever Trump met een berg paddestoelbommen dan o'n geflipte muzel (pleonasme) met één.

Notenkraker | 24-02-17 | 11:03

Goed voor de aandelen in Uranium. Pensioenfondsen misschien??

wakker worden | 24-02-17 | 11:02

Belangrijker nieuws is het bouwen van schuilkelders en ondergrondse steden zowel in rusland als VS .
Iran heeft ze ook (bedankt obummer en HRC).
israël en china .
Goh wie nog meer? Pakistan -India . ook gezellig.
Bad balance isn't good for us.
Iran -israël is leuke wedstrijd... al jaren.
Wie de keeper is ,..? andere teams met meer ballen;-)
Poetin verhoogt de zijne ook , en niet vanwege VS .

medelmo | 24-02-17 | 11:00

Zegtnietzoveel | 24-02-17 | 10:39

Je begrijpt heus wel wat ik bedoel (mag ik hopen)
Alle Islam-terreur was en bleef in verweggistan, in het westen zelf hadden we nog niets (of nauwelijks) met al die Islam-ellende te maken.

Burpppp(sorry) | 24-02-17 | 11:00

Wat een haat weer. Dat hij er 'meer' wilt, of op z'n minst niet minder is niet zo heel gek. Zolang die wapens er zijn wil je de overhand houden of niet onder doen zodat een ander land je niet onder druk kan zetten. Maar Rossum wilt dus dat Rusland er meer heeft? Poetin vriendje! (Kijk, die retoriek en onzinnige aannames kan ook ook toepassen)

Dan wordt er hier gedaan of dat START zo speciaal is, maar het is dus ook pas uit 2010. Alsof het voor 2010 zo'n bende was.

Tenslotte die WC's. Afschaffing van die wet is vooruitgang. Niet elke nieuwe wet is vooruitgang. Het was een onzinnige discussie met onzinnige wetgeving tot gevolg. Het had niets met vooruitgang te maken. Het grootste probleem met die wet is dan nog wel hoe ver je er mee gaat. Een trans WC? Of per groep eentje (man > vrouw, vrouw > man)? En mogen ze dan wel nog op de gewone WC, maar mag een niet trans dan ook op een trans WC? Moeten we dan eigenlijk ook speciale WC's voor mensen die op het eigen geslacht vallen? Het is het soort betuttelende wetgeving die je anno 2017 echt niet meer wilt hebben.

DerUnterMensch | 24-02-17 | 10:58

Amerikaanse economie is gebaseerd op Permanente Oorlog, via Military Industrial Complex. Via drones of nukes, zonder (koude) oorlog valt V.S. financieel uit elkaar. Dit is al decennia zo, en zal altijd zo blijven (1).

1. www.globalresearch.ca/why-america-need...

Schwanz | 24-02-17 | 10:58

Trump weet dat het onderhandelen een stuk makkelijker gaat vanuit een positie van kracht. Niks vreemds aan. Obama kwam als zwakkeling aan de tafel en werd weggehoond in Iran, Irak, Afghanistan. En hij vervreemdde oude bondgenoten zoals Egypte en Israel van zich, zodat zij ook niet meer met hem wilden spreken. Het gevolg van de hopeloos naieve strategie van HRC en BHO is de wereldwijde vluchtelingentsunami, rogue states going roguer en een dreigende confrontatie met de Russen en de Chinezen.
.
Het moderniseren van infrastructuur en het moderniseren van de krijgsmacht zou een topprio van de regering Trump moeten zijn. De krijgsmacht ziet er heel indrukwekkend uit van een afstandje, maar wanneer je kijkt waarmee de verschillende luchtmachten moeten vliegen dan is het ook in de VS running on empty. Vliegtuigen waar de vaders van de huidige piloten ook al in gevlogen hebben, zeg maar.
.
Trump is en blijft een buitenstaander in de wereld die in de loop van vijftig jaar door sociaaldemocraten, ambtenaren en grootbedrijf is samengeweven onder het gezamenlijk beleden multiculturalisme. Trump is een symptoom van het feit dat we peak socialism gepasseerd zijn. Het is van belang om het symptoom los te zien van de onderliggende werkelijkheid, want symptoom en zeker geen oorzaak, aanleiding of reden. Socialism has run out of other peoples money. That is it.

Glasgow Argus | 24-02-17 | 10:57

Obama boog zo diep als hij kon voor iedereen, dat was zijn buitenlandbeleid. Trump zegt gewoon wat en het wordt weer opgeblazen!

dalskog | 24-02-17 | 10:56

Dostranamus | 24-02-17 | 10:52

Ach, met Killary had het nu 5 over twaalf geweest.

Papa Legba | 24-02-17 | 10:56

Trump is Democratisch gekozen .

alshetware | 24-02-17 | 10:56

Hij zal eea beloofd hebben aan de kernwapenindustrie. Wat je nou precies moet met kernbom 7001 t/m kernbom 8000 is mij een raadsel. Pure geldverspilling.

de Voorzittert | 24-02-17 | 10:54

Superfout, zeg. Doorontwikkeling en uitbreiding van zulke arsenalen moet je natuurlijk gewoon aan de Russen, Chinezen, Pakistani, en Indiërs laten. Kan het Westen prima op achter gaan lopen. Deze landen zijn ons immers allemaal goed gezind en sowieso is daar de vredelievendheid veel beter geborgd.
.
En stel nou dat we het mis hebben en ze roeien 90% van het Westen uit. Keren we ze toch gewoon de andere wang toe?
.
Peace people!

Parel van het Zuiden | 24-02-17 | 10:54

Trump heeft dus een soortgelijke houding als Reagen destijds. Krijgt van links Nederland en de rest van de wereld ook een gelijke behandeling. Reagen had achteraf natuurlijk helemaal gelijk met de val van het communisme als gevolg. Ben benieuwd of Trump hetzelfde gelijk krijgt. Wanneer je vrijheid je lief is zal je er iets voor moeten doen. Europa snapt dat niet. Ook niet destijds bij Reagen.

metdedag | 24-02-17 | 10:53

'Transgenders net weer een beetje mens geworden?' Laat me niet lachen, alleen maar door verwarde mannen met twijfels over hun seksualiteit toegang te geven tot dezelfde toiletten als meisjes van 6 jaar zeker.

His Lordship | 24-02-17 | 10:53

@flame_me | 24-02-17 | 10:29 Hoezo zouden ze niet in veilige handen zijn bij Trump? Als het echt moet, dan worden orders genegeerd of dan legt de CIA Trump om. Landen als Rusland, Pakistan en Noord-Korea vertrouw ik minder graag kernwapens toe.

Jostifiel | 24-02-17 | 10:50

De beste rijke golfer is natuurlijk Kim Jong Un, dat weet toch ieder kind!

eerstneukendanpraten | 24-02-17 | 10:46
5 hole in ones bij zijn eerste poging, klopt. The best. It's true.

Nuchternederland | 24-02-17 | 10:48

Dus i.p.v. genoeg vuurkracht om 100x de totale aarde kunnen vernietigen kunnen we e'm straks 125x vernietigen.
De chinezen zullen er vast meer als paar duizend hebben. Dus hebben we zo'n 20.000 kernrakketen hier op de Aarde. Iedere land de 10 grootste steden helemaal weggevaagd. Wie wil in godsnaam zo'n oorlog winnen? Want er is niks over om voor te leven.

Hiesjes | 24-02-17 | 10:48

Gelukkig heeft ook Trump a dream.
dat was bij Obama voldoende voor de wereld, maar nu natuurlijk niet. Want Trump.

Nuchternederland | 24-02-17 | 10:47

Mooi, goed voor de economie. Zonder oorlog geen welvaart en zonder oorlog geen zieligheids industrie. Dus een win/win voor veel mensen in het....... Westen.

Mark_D_NL | 24-02-17 | 10:47

De beste rijke golfer is natuurlijk Kim Jong Un, dat weet toch ieder kind!

eerstneukendanpraten | 24-02-17 | 10:46

Nog even en we hebben meer genderneutrale pisbakken dan invaliden toiletten. En die laatste zijn volgens mij veel harder en veel meer nodig. En @Dr Rotten verdiep je eens in waar de AEX voorstaat. Dat voorkomt onzin reacties. Tenslotte heb ik met Trump toch meer vertrouwen in een goede relatie met Rusland dan al zijn voorgangers. Tja het blijft een Yank. In de USA is alles groter en meer. Dat staat volgens mij in de grondwet.Vandaar !

Lichtstadfan | 24-02-17 | 10:44

Wat is er mis mee dat je je eigen land beter wil beschermen dan de rest? Voor europeanen en vooral nederlanders is dat natuurlijk heel vreemd, die geven alles gewoon weg aan iedereen die er maar om vraagt.

sinar2 | 24-02-17 | 10:42

necrosis | 24-02-17 | 10:33

Ironie, kent u die term?

Dr.Rotten | 24-02-17 | 10:42

Waarom wil je toch in godsnaam >7000 kernwapens hebben en.wikipedia.org/wiki/List_of_states_... Ik denk dat 500 bommen meer dan zat is. Kunnen ze alle landen in de wereld (eventjes uit mijn hoofd) twee keer nuken en alle landen met kernwapens zeker twintig keer.

Jostifiel | 24-02-17 | 10:39

Burpppp(sorry) | 24-02-17 | 10:33

Wut? Aanslag op de Amerikaanse ambassade in Beirut was in 1983

Zegtnietzoveel | 24-02-17 | 10:39

Tja het levert werkgelegenheid op. Of het militair strategisch zinvol is betwijfel ik. Hij zadelt de bevolking op met een kostenpost en wil de belastingen verlagen. Dus de schulden van de overheid zullen snel oplopen to make America great again.

Simon_GS | 24-02-17 | 10:37

In de 15 de eeuw wist Jeroen Bosch het al en schilderde hij ,in zijn toch al veelal deprimerende schilderijen, een hoekje van opperhel.De hel onder de hel met een ster en en een maan.De islam.

Hettiet | 24-02-17 | 10:36

Ik hoop niet dat Mient Jan faber en die andere IKV coryfeën weer uit de rusthuizen worden opgetrommeld, want dat grauwe, pessimistische jaren-80 kerwapenprotestsfeertje met die k*tmuziek kan ik missen als kiespijn.

ChatBot | 24-02-17 | 10:35

Het vuurwerk word ieder jaar zwaarder en gevaarlijker daar was al voor gewaarschuwd in het jeugdjournaal.

Texacoballletje | 24-02-17 | 10:35

Van R is geen Trumper

K.A. Leneet | 24-02-17 | 10:34

1983, toen het westen nog vrij was van Islam-/terreur... Oh wat was dat een fijne tijd!

Burpppp(sorry) | 24-02-17 | 10:33

@Dr.Rotten | 24-02-17 | 10:21
Bedrijven die flink stijgen in de AEX zijn ineens meer waard?
Ik zou nog even een paar lesjes economie volgen als ik jou was.

necrosis | 24-02-17 | 10:33

Nou is het wel zo dat Trump het land zakelijk leidt. Maar hij moet wel rekening houden dat als de VS "nucleair failliet" gaat. Dat je de andere dag niet zomaar weer opnieuw kunt beginnen.

roze_bril | 24-02-17 | 10:32

Wat een linkse prietpraat. Ondernemers verplichten om 6 verschillende WC's te installeren voor zeikerds met een persoonlijkheidsstoornis... Van Rossem vindt dat blijkbaar modern, ik noem het retarded

mattgrunn | 24-02-17 | 10:31

Laat ze eerst maar eens de oude opmaken voordat ze weer nieuwe gaan maken.

down | 24-02-17 | 10:30

@Memek
Vond ik ook tot grofweg een maand geleden. Nu blijken deze niet in veilige handen te zijn.

flame_me | 24-02-17 | 10:29

In de natuur maakt het dominante mannetje zich ook zo groot en sterk mogelijk.Dat maakt indruk op evil denkende lui.Weg kijken en denken dat in iedereen iets goeds zit heeft ons de ellende gegeven die wij op dit moment all over the world meemaken.De islam wordt niet herkent voor wat het is.Een kwaadaardig virus dat alleen met bruut geweld tegen te houden is.Helaas.

Hettiet | 24-02-17 | 10:29

Volgens mij heeft Europa al een hoger defensiebudget dan Rusland, en Amerika heeft een 3x zo groot budget als heel Europa bij elkaar. Wat nou bedreiging?
Logisch dat Rusland in de kernkoppen zit: die zijn een stuk goedkoper dan een leger met heel veel soldaten, waar je inderdaad iets mee kunt veroveren.

frank87 | 24-02-17 | 10:28

1983 was een goed jaar. In vele opzichten stukken beter dan 2017.

Herbert_von_Caravan | 24-02-17 | 10:27

Zolang er kernwapens in de wereld zijn, wat ik liever niet heb, is het helaas van belang dat de VS zijn dominantie in stand houdt. Doen zij dat niet dan zullen anderen de plek innemen en dan hebben we te maken met de Noord Korea's en Iran's. Lijkt me niet aan te raden.
Dus dan maar een nucleaire VS dominantie.

Memek | 24-02-17 | 10:27

Nuke 'em by the pussy

Zegtnietzoveel | 24-02-17 | 10:27

Dit doet me denken aan een comment wat ik ooit heb geplaatst:
Obama: wij hebben een atoombom van 200 kiloton.
Poetin: wij hebben een atoombom van 250 kiloton.
Obama: wij ontwikkelen een atoombom van 300 kiloton.
Poetin: wij ontwikkelen een atoombom van 350 kiloton
Bakito loopt binnen, zegt niets en legt gewoon zijn lul op tafel.

necrosis | 24-02-17 | 10:26

Geen probleem mee, niet zo zeiken Van Rossem.

sarcastro | 24-02-17 | 10:25

-weggejorist-

VOTLook | 24-02-17 | 10:25

"hij moest het aan z'n medewerkers vragen terwijl hij Poetin aan de telefoon had"
Zou Vladimir nu spijt hebben dat ie erover begonnen is?

Pierke Smulders | 24-02-17 | 10:23

AEX boven de 500, hoera! Doomsdayclock op 2,5minute... What a world.

Dr.Rotten | 24-02-17 | 10:21

Ballen laten zien is het enige wat werkt in de boze mannen wereld.

Willy Keutel | 24-02-17 | 10:20

Die hele genderneutral toilet bullshit snap ik sowieso niet. Ofwel ben je omgebouwd en ga je lekker naar je nieuwe gender wc (nieuwe mannen zullen dan wel in het hokje moeten gaan als er nog geen leuter aanhangt) of wel loop je alleen met de gedachte rond dan blijf je naar je genetische gender wc gaan tot de verbouwing compleet is. Dat voorkomt dat smeerlappen onder het mom van "ik voel me vrouw" lekker de damestoiletten bezoeken om daar de puddingbuks aan te zwengelen.

Goede beslissing dus.

Korporaal Banaal | 24-02-17 | 10:19

Zorgenkindje General Electric (GE) moet overeind gehouden worden omdat ze nogal hard falen in alles de laatste tijd, dus een paar honderd MILJARD voor General Dynamics (toevallig een dochter van GE).

Trump is dus net zo'n LUL als al z'n voorgangers, jammer.

Onze man in Mockba | 24-02-17 | 10:19

Die Trump heeft dikke swag. Hij zegt tegen zijn golfpartner 'je speelt met de rijkste golfer ter wereld' en slaat vervolgens een hole in one.
Trump is overigens echt een heel goede golfer, weliswaar met een eigenaardige home-cooked swing maar hij speelt wel degelijk rond de handicap 3. En dat voor een man van 70.

keestelpro | 24-02-17 | 10:18

Het kan ook zijn dat hij wil dat Rusland nog sneller haar arsenaal afbouwt in plaats van dat Amerika er nieuwe kernwapens bijneemt.
Maar dat is natuurlijk te positief gedacht voor de linksdragende medemens.

sinar2 | 24-02-17 | 10:18

Lekker consequent Trump: Waarom zouden genderneutrale plee's een zaak zijn die de staten zouden mogen regelen maar als het om wiet gaat is het de federale overheid die het moet regelen, en waarom? Omdat het Trump nou eenmaal beter uitkomt. Zo fijn dat conservatisme - lekker terug naar halverwege vorige eeuw (of verder als het aan Trump en consorten ligt) en de reliegekkies alles laten bepalen. Vooruitgang, wat hebben we eraan?

Gbeg | 24-02-17 | 10:18

Ongelooflijk. Wat een joker. Wat een klein kind. Ik moet de meeste hebben. Boehoe, jij hebt er meer dan ik. Je hebt 6800 kernbommen man, wat moet je er in mee? Met je schoolplein retoriek...

Enter Yeti | 24-02-17 | 10:17

Ik heb geen behoefte aan een gender-neutraal toilet, een gewone pisbak is meer dan voldoende om mijn lul even uit te laten.

necrosis | 24-02-17 | 10:14

Een ban de bom demo? Gaan we dan ook allemaal Rutte de rug toekeren? Ik ben erbij.

brughslurph | 24-02-17 | 10:14

Ghahaha wtf!?! Valt nog mee dat hij andere landen niet heeft opgeroepen om hun nucleaire bommen in te leveren bij de USA. Dan waren er een hoop rode knopjes ingedrukt waarschijnlijk.

Man man man, het is echt een groot kind hè....

Pastor Sippenhaft | 24-02-17 | 10:13

Je zou dit natuurlijk ook kunnen zien naar een streven om ervoor te zorgen dat beide landen hun kernwapenarsenaal afbouwen.
Maar dat zou wel betekenen dat je niet meteen de meest negatieve draai mogelijk aan Trump's woorden geeft. En dat moeten we natuurlijk niet willen.

TheEgg | 24-02-17 | 10:13

Sepo

Hemmenaar7 | 24-02-17 | 10:13

Moet voor heel veel mensen toch moeilijk, zo niet intellectueel onmogelijk zijn om te kiezen tussen Poetin en Trump. Twee sterke mannen, geadoreerd omdat ze sterke man zijn. En nu krijgen ze ruzie. That's bad.

De echte Stolwijker | 24-02-17 | 10:11

Ach, dat is leuk voor wapenindustrie en diens aandeelhouders, zullen we maar zeggen. En als Elon Musk een beetje opschiet met dat SpaceX-projectje, dan kunnen we straks allemaal verhuizen naar één van de gisteren ontdekte 7 trappisten. [Homer Simpson modus] Hmmmmmmm... trappisten (kwijl-kwijl) [/Homer Simpson modus]

Rest In Privacy | 24-02-17 | 10:11

Weet van Rossem dan niet dat er veel bad hombres zijn out there? Nou dan. Nuke 'em!

atheïstisch stemvee | 24-02-17 | 10:11

In de kern splitst hij de US

Hemmenaar7 | 24-02-17 | 10:10

Ik ga niet meer rondjes rond de legerbasis in Woensdrecht lopen maar verder kan het me niet bommen.
Amerika en Rusland hebben nu al meer kernwapens dan nodig is om de hele wereld uit te roeien dus meer kernwapens maakt niet uit.
Wat belangrijker is dat is de verstandhouding tussen Amerika en Rusland. Trump is minder vijandig jegens Putin dan zijn laatste voorgangers.
Wapenwedloop: oké!
Koude oorlog: nee!

keestelpro | 24-02-17 | 10:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland