Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Terugkijktip. Neutrale NPO-docu over EU-sceptici

neutraal.pngDe NPO probeert in de driedelige docuserie 'Uit Europa' wat nieuws. U mag gewoon vinden dat die Zweedse meneer die getraumatiseerd is door een gewapende overval door een paar Arabieren, nogal kort door de bocht gaat. En dat die maat van hem in het museum die 'vroeger was alles beter' zegt een selectief geheugen heeft. En dat die meneer die overal Hongaarse vlaggetjes op wil prikken wel een beetje overdrijft. En dat die Duitse psychiater des vaderlands nogal deterministisch denkt over de manier waarop mensen met elkaar omgaan. En dat die AfD'ers met hun boswandeling een beetje raar zijn. Maar dit is nu het leuke van 'Uit Europa' van 1vandaag-makers Simone Timmer en Sander 't Sas: het druipt er niet vanaf dat u dit MOET vinden en DAT U ANDERS EEN GORE NAZI BENT. U krijgt gewoon het verhaal te horen van een aantal gewone mensen, die niet zo blij zijn met de EU in het algemeen en met de immigratie in het bijzonder. En daar mag u dan helemaal zelf, zonder voorgedrukte aangifte NPO-mening een oordeel over vormen. Het enige dat u wel MOET doen, is Brian Neely awesome vinden maar die 92-jarige oorlogsheld is dan ook een partij awesome (zie EPIC fragment hieronder) van hebben we u daar. Voor de rest hulde voor 1vandaag en de zenderbaasjes van de NPO voor dit verfrissende geluid! Hele eerste aflevering staat HIER en deel twee en drie zijn de komende weken op NPO2 te bebeeldbuiskijken. Jeuj!

Reaguursels

Inloggen

Ik heb het gezien, inderdaad verrassend maar toch vind ik de personen die neergezet worden zwak van argumentatie zijn. De meneer van de AfD heeft iets tegen mensen van andere culturen die hier hun eigen cultuur voortzetten. Persoonlijk kan ik nog begrip opbrengen dat iemand graag zijn moonpie hier ook zou willen krijgen, ik heb moeite steak and kidney pie hier te vinden, maar de grens zou moeten zijn bij het anderen (de meerderheid) opleggen van jouw 'principes' en gewoontes. En daar is waar het mis gaat in het Westen. Die boodschap ben ik nog niet tegengekomen, wel het 'de mensen zijn bang' mantra, alsof we achter de bank schuilen als we een moslim zien.
Ik heb dus nog argwaan, ik zie de komende afleveringen tegemoet en verwacht ergens toch weer in een hoekje gezet te worden. They lure you in with bait, then comes the kill.

Rest In Privacy | 25-02-17 | 11:13

Heb het (nog) niet gekeken. Klinkt interessant, maar heb zomaar een vermoeden dat het een poging is om iedere anti-EU'er neer te zetten als een stereotiep. Dat eigenlijk alleen irrationele oude sokken, autisten en sentimentalisten tegen de EU zijn en dat jong, zogenaamd rationeel en progressief toch vooral voor moet zijn. Dat je puur op basis van "macht corrumpeert", het gevaar van nog een losgeslagen supermacht, niet geloven dat er één soort wetgeving ideaal is voor elk land en mens, gebrek aan democratische of andere controle en het gebrek aan noodzaak voor een extra laag overheid die zo ver van de burger staat tegen kunt zijn willen ze niet weten. Zou me zeer verbazen dat de NPO ineens een neutraal of anti-EU geluid zou laten horen.
|
Wat mij betreft mag ze sowieso opgeheven of minstens sterk gereduceerd worden. De BBC biedt ook best kwalitatieve programma's, maar ook daar zat er altijd al een flinke politieke ondertoon in. Ik kan me van de NPO nog herinneren hoe ze op het journaal een stukje "nieuws" brachten over hogere belasting op oldtimers. Wordt één of ander vadzig VVD-type met meerdere auto's opgevoerd als vertegenwoordiger van die groep. Hoezee overheid, we harken weer meer geld van de burger binnen en die burger is een onsympathieke rijkaard. Niet een gewone modale burger laten zien die misschien met moeite één zo'n auto heeft als hobbyist.
|
En dat is slechts één mild voorbeeldje. Laatst stond er op de NPO site ook een artikeltje waarvan ik me verbaasde over de neutrale, niet-hitserige of suggestieve toon. Tot aan het eind, toen kwam ineens die zin, waarin het in één klap gewoon anti-Wilders propaganda werd:
nos.nl/artikel/2159478-die-vergelijkin...
|
Ik ben dan wel geen PVV-stemmer en vind Wilders een botte, ongenuanceerde demagoog qua uitspraken, maar zo openlijk een politieke oppositiepartij wegzetten als publieke zender, zonder hoor en wederhoor of tegengeluid, dat hoort gewoon niet. Dus wat mij betref opheffen die handel. Je kunt sowieso niet neutraal nieuws brengen. Dan zou je sec alleen de feiten moeten opsommen en die feiten checken op waarheid en bron. Zodra je nieuws gaat duiden, analyseren of beoordelen krijg je automatisch een subjectief waarde-oordeel van degene die het doet.
|
Minstens kunnen we terug naar 1 publieke zender op tv, radio en internet. Of van mijn part alleen een overheidskrantje van rijksoverheid en gemeente samen. Liefst zou ik wel de mogelijkheid hebben ook daarvan mijn abonnement op te zeggen natuurlijk. En hoe je het neutraler zou kunnen maken, geen idee. Je kunt censuur vooraf invoeren in de vorm van een willekeurig geselecteerde publieksjury die unaniem of met minstens 75% moet instemmen dat de berichtgeving neutraal is, maar dan hou je waarschijnlijk alleen grijze drek over. Of de zendtijd verdelen onder de politieke partijen op basis van aanhang of zetelverdeling in de Tweede Kamer. Dan is gewoon duidelijk dat je naar propaganda zit te kijken en wordt de mate van links of rechts gelul tenminste democratisch bepaald.

Wol | 25-02-17 | 08:47

Bijna niet te geloven.Maar de NPO heeft dan de laatste tijd dan ook scheepsladingen met kritiek over zich heen gehad.

klaasm | 25-02-17 | 01:53

Ik sloeg het bij voorbaat al over, want ik dacht propaganda. Maar bedankt Geenstijl voor de tip.

XAUUSD | 24-02-17 | 14:53

Necrosis | 24-02-17 | 08:56

Volgens mij kun jij beter schrijven dan nadenken. Klopt dat ?
duitse herder | 24-02-17 | 10:17

Necrosis heeft beetje gelijk: je gedweep met Denemarken begint voorspelbaar te worden.
Bovendien : Wat wil je ermee?

daytripper | 24-02-17 | 11:46

@KomodoVaraan | 24-02-17 | 10:46
.
Ik denk dat je analyse klopt. Het is toch weer een portret van eenvoudige mensen van de straat, in kleine dorpjes etc., met hun, in de ogen van de "elite", beperkte blikveld dat men heeft aangelengd met wat autoriteiten die zeggen dat je niet mag zeggen dat deze mensen beperkt zijn.
.
Het zou wat anders zijn als er opeens een docu van de NPO kwam waar nu eens en voor altijd werd duidelijk gemaakt hoe gevaarlijk de meest achterlijke en gewelddadige religie ter wereld (alle religies zijn achterlijk en in zekere mate gewelddadig natuurlijk) nu werkelijk is. En hoe schadelijk de influx van lieden uit Afrika en omstreken, vaak behept met deze religie, is voor onze samenlevingen.
.
Die docu is natuurlijk enige jaren geleden al gemaakt door ene G.Wilders, maar nooit door het Nationaal Propaganda Orgaan uitgezonden.

Brou Is Back | 24-02-17 | 11:31

Hier komt alle ellende vandaan, TPO: Rectorencollege en reactie Erik Beckers, van de zogenaamde intellectuelen die al die arme studentjes vergiftigen met hun activistische kennis. En deze lui zitten allemaal aan de knoppen van het NPO, Volkskrant,NRC en de rest van die deugkanalen!

lanexx | 24-02-17 | 11:18

Hmmm.... Als de vos de passie preekt, boer let op je kippen, zo was de uitdrukking toch?
.
Als het Nationaal Propaganda Orgaan dit soort docu's uitzendt zit er vast iets achter. Appeasement? Good-cop-bad-cop methodes om ons een rad voor ogen te draaien?
.
Zal wel weer een truucje van de elite zijn om ons op het verkeerde been te zetten. Zodat we straks toch weer op liegende-Rutte of natte-dweil-Asscher gaan stemmen.
.
Trap er niet in!

Brou Is Back | 24-02-17 | 11:15

Ronaldo heeft het goed opgepikt, jammer dat veel reaguurders het niet doorzien. De NPO is u wederom te slim af.
...... nogal kort door de bocht gaat. En dat die maat van hem in het museum die 'vroeger was alles beter' zegt een selectief geheugen heeft. En dat die meneer die overal Hongaarse vlaggetjes op wil prikken wel een beetje overdrijft. En dat die Duitse psychiater des vaderlands nogal deterministisch denkt over de manier waarop mensen met elkaar omgaan. En dat die AfD'ers met hun boswandeling een beetje raar zijn.
-
Zo worden de anti-eu'rs in beeld gebracht en keurig en vrij aan het woord gelaten om idd te concluderen dat ze allemaal ergens wel een steekje missen in het benoemen van "oorzaak, aanleiding en gevolg". Laat staan een oplossing. Die oude vlieger is een held, gewoon omdat ie dat toen was maar maakt hem dat nu opeens tot een EU/Geopolitiek strateeg? Idem voor elk van de anderen hun eigen individuele ervaringen die hun mening extrapoleren naar de internationale ontwikkelingen.

KomodoVaraan | 24-02-17 | 10:46

Zoals die Zweed zei.... Arabieren. Misschien is het dat wel!

Mariolo | 24-02-17 | 10:41

Een geweldige docu, niet alleen worden de gevaren van de Islamisering helder gemaakt, maar ook de waanzin van het veel te snel en veel te ongecontroleerd laten toetreden van achterlijk/corrupte landen als Roemenie, Hongarije, en straks Oekraine, en nog een paar boerenkermissen in het voormalig Oostblok, er wordt overtuigend duidelijk gemaakt dat, zoals critici al ik weet niet hoe lang hebben voorspeld , het Europese samensmeltingsprogramma too much, too soon, ofwel te veel en veel te snel en ongecontroleerd de EU trein op inhet verkeerde spoor te snel heeft laten rijden.
Die trein die nu aan het ontsporen is.
En nog steeds komen clowns alsJuncker, Verhofstad en Timmermans met de remedie:er moet een steviger en bindender samenwerkingsverband komen.
Dan ben je dus ziek
Geestelijk ernstig gestoord en van oogkleppen voorzien.
Vijf jaar geleden hoorde je voor het eerst stemmen opgaan dat de EU trein dreigde te ontsporen.... die stemmen werden als populistisch genegeerd, en nu hebben we, op zijn Duits:Jetzt haben wir den Salat.

mallekater | 24-02-17 | 10:30

Necrosis | 24-02-17 | 08:56

Volgens mij kun jij beter schrijven dan nadenken. Klopt dat ?

duitse herder | 24-02-17 | 10:17

@duitse herder | 24-02-17 | 08:33
Als de grenzen zijn gesloten, hoe komen er dan 7494 immigranten naar binnen.
En hou een sop, herhalio!

necrosis | 24-02-17 | 08:56

Eindelijk mijn belasting euro's goed besteed door de NPO. Hulde voor die oude baas. Mag er alleen van dromen om op zo'n leeftijd nog zo fit en scherp te zijn.

Sunir | 24-02-17 | 08:55

De plotselinge openheid van de NPO, het diepe medeleven voor Wilders van politieke tegenstanders...
Ondertussen is de VVD in de peilingen zogenaamd de grootste partij, staat in Duitsland EU poedel Martin Schulz op een voetstuk om kanselier te worden en zal in Frankrijk ook wel een Links pro EU wonder herrijzen.
Omgedraaide psychologie noemen ze dat, waren de Duitsers vroeger ook zo goed in, ondertussen de zooi manipuleren en naar de eigen hand zetten.
Net als bij refarenda laten ze bij deze verkiezingen het voortbestaan van de EU dictatuur echt niet aan de DOMME KIEZER over, wake up!

pannekoekgezicht | 24-02-17 | 08:50

Scene uit de docu:
De Hongaarse meneer zei in de auto dat hij nationalistisch is, waarna de interviewer (de vrouw) gelijk zei, dat dat extreem was.
Toch nog een beetje spinnen in de docu.

Rest In Privacy | 24-02-17 | 08:49

Die Engelse piloot is een baas zeg. Dit soort mensen maken ze niet meer, zelfs niet in de UK. We zullen het moeten doen met tuig als Schultz en Juncker, tenzij er eindelijk eens wat gebeurt. 15 maart!

WhiteShark | 24-02-17 | 08:46

3 afleveringen, 1 gezien. Het venijn kan nog tactisch in de staart zitten.

A.S. Perien | 24-02-17 | 08:36

-weggejorist-

duitse herder | 24-02-17 | 08:33

'We zijn een zekere verfijndheid (elegance) van leven kwijtgeraakt. Iedereen wil snel rijk worden en zekerheden. Maar wat wil je daar dan mee doen?'

De oude piloot slaat de spijker op zijn kop. Het onderliggende probleem is dat wij ontworteld zijn. Tijd om de resultaten van de (culturele) revolutie van '68 te evalueren.

Westerse elites, religieus, politiek, onze denkers en opiniemakers. Velen zijn verdwaald in (postmoderne) leegte en verwarren het met nuance. Gevoelens zijn leidende argumenten geworden, morele oordelen feiten. De maakbare samenleving een mensenrecht. Onze wortels worden dagelijks verdacht gemaakt. Onze erfenis afgedaan als fascisme.

atheïstisch stemvee | 24-02-17 | 08:28

Darymple heeft gelijk. We zijn verzeild geraakt in een groot experiment, waarvan niemand de uitkomst kent.

roze_bril | 24-02-17 | 08:03

Aanrader!

1+1 | 24-02-17 | 08:02

Holy hell, NPO die een objectieve en neutrale docu heeft gemaakt?! En deze mensen krijgen geen absurd hoog salaris zoals die andere linkse NPO facisten?!

Zijn we in een ander universum beland???

LangeTijdGeleden | 24-02-17 | 07:39

Heb de documentaire net bekeken.
Geschokt ben ik doorat de NPO eindelijk, maar dan ook eindelijk probeert rationeel en objectief te zijn.

Ella | 24-02-17 | 07:27

Ik wil best geloven dat NPO eens een keer wat goeds uitzendt, maar niet vlak voor de landelijke verkiezingen.
Ik vertrouw die lui niet verder dan ik ze kan gooien.

necrosis | 24-02-17 | 06:50

Je moet oppassen als links je een neutraal beeld voorschotelt. Dat betekent meestal dat men er zelf niet meer uitkomt.

Mark van Leeuwen | 24-02-17 | 06:23

Eerst zeg jij dat 'we geen verschil maken' en dan vervolg je dat met een betoog waarin jij 9x het woordje 'ik' gebruikt. Sommige mensen vinden zichzelf x-tra speciaal. En die zijn niet zelden mal of dom.
Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-02-17 | 23:45

Voor als je dit nog leest: met "we" bedoel ik de gemiddelde reaguurder omdat IK van mening bent dat reageren niets uithaalt. Vervolgens geef IK aan hoe IK tegen bepaalde zaken aankijk. Nogal logisch dat je regelmatig het persoonlijk voornaamwoord "IK" tegenkomt. Succes met reageren verder...

Mr.Robot777 | 24-02-17 | 05:59

Gelukkig mag Timmerfrans het nu bij Jinek even allemaal rechtzetten. Dat het allemaal geweldig is, die Europese Unie, dat het allemaal een wonder is, dat de Baltische staten en Hongarije vrij zijn en dat we het alleen heus niet kunnen en dat we dankzij de EU vrede hebben enzo.
Stormageddon | 23-02-17 | 23:27

Het eeuwige gelul dat we "dankzij" de EU al 250+ jaar vrede hebben .. doodmoe word je ervan.. en zulke bullshit dat als je het maar vaak genoeg herhaalt de meute het vanzelf gaat geloven.
Jinek was overigens qua politici/plucheklevers interviewen op de goede weg , maar zat gisteren weer ouderwets te soppen zoals het bij de NPO gewoonlijk gebeurt.

daytripper | 24-02-17 | 05:48

Mr. Neely is een baas.

Zzzzooooffff | 24-02-17 | 05:37

De man! De eindbaas! Een baken van hoop in een continent van slapjanusen!

daytripper | 24-02-17 | 05:31

Overigens chapeau voor NPO..! Mag ook es worden gezegd!

daytripper | 24-02-17 | 05:28

Kom op jongens.. vergelijk dit nu es met de druiloren/plucheklevers van D666, VVD en Pvda die zojuist de democratie een dolkstoot gaven...! Need say more..??

daytripper | 24-02-17 | 05:27

@kindapaas
Met excuses voor de server error&dubbelpost

kindapaas | 24-02-17 | 04:51

kindapaas | 24-02-17 | 03:52
Zeer interessante case, dit. Wat je vooral ziet is dat er totaal geen doordacht plan achter het hele EU project zit, behalve dan een destructieve koers voorwaarts puur gebaseerd op uitbreiding, emoties en retoriek - als dat al een plan genoemd mag worden -. Die Engelsen keren niet meer om, dat lijkt mij in ieder geval duidelijk. Duitsland verkeert nog in grote politieke verwarring maar zal uiteindelijk ook een koers gaan volgen (Duitsers doen niets zonder plan nl.). Frankrijk gaat helemaal mis momenteel, maar richten slechts haar pijlen op de grote zondebok op rechts, die moeten dus nog wakker worden.

Betreffende de docu: dacht u nu echt dat aan deze boom een goede appel groeit? Let maar eens op de U-bocht constructie welke gaat volgen bij de volgende delen… alleen een dwaas juicht bij het zien van de eerste witte vlag...

Het interview met de oud RAF piloot is goud!

Veluwse-Eikel | 24-02-17 | 04:41

Heb het niet gezien, maar de titel klinkt mij toch wel weer erg links in de oren.

très cool | 24-02-17 | 04:28

-weggejorist-

kindapaas | 24-02-17 | 03:52

Er loopt op dit moment op Deutsche Welle een verhaallijn waarbij je de stijgende verbazing ziet bij volstrekt Eurofiele verslaggevers: hier hebben ze nog niet goed over nagedacht kennelijk.

Stel, NATO is obsoleet. De EU moet meer uitgeven aan defensie. Gevolg: er gaan stemmen op voor een Europees leger want anders geef je gratis geld aan Trump.

GB gaat Brexit en vanwege de duidelijke onwil aan EU zijde om dit netjes af te wikkelen zal GB niet om nucleaire militaire assistentie kunnen worden gevraagd.

Men vraagt zich voorzichtigjes af of FR DE wel te hulp zal snellen met hun nucleaire capaciteit in geval van nood.

Rijst de vraag: moet DE ook nucleaire capaciteit ontwikkelen of richten we een Europees leger op met opnieuw de vraag wie de beschikking krijgt over de nucleaire wapens, uitsluitend de EU of daarnaast ook enkele lidstaten?

Alle EU landen die zich onder druk gezet voelen multiculturalisatie door te voeren als gevolg van Duitse schuldgevoelens over WOII kunnen zich zorgen maken dat bij achterblijvende acceptatie van dit nobele wensdenken er niet alleen financiële maar ook nucleaire argumenten een rol spelen:
1 vanuit het nieuwe nucleaire Duitsland of
2 vanuit Brussel.

Willen we dit wel?

kindapaas | 24-02-17 | 03:44

@Tutanchamon | 23-02-17 | 22:13

Spot on, bro/sis!

prins_flip_da_luxe | 24-02-17 | 01:55

Nederlands Propaganda Omroep

Al is zo'n tegengeluid een feestje waard. Eigenlijk is het ook allemaal zo'n gemierenneuk. Als al die moraal kapotte politici nu eens gewoon het beste met ons voor hadden, dan waren we al lang onderweg naar Mars, met een uitstekend geregelde zorg, immigratiebeleid en groene stroom voorzieningen thuis.

Hun kortetermijn hebzucht hangt als een betonblok aan ons gezamenlijk geluk en welzijn. Hopelijk is de EU het laatste elitaire bloedzuiger project. We moeten eens vooruit.

Durereaguurder | 24-02-17 | 01:50

Charles de Batz | 24-02-17 | 00:37
Niet meer te redden persoon, kunstenaars typje ex nederlands studentje. Bewondering voor de grote stad. Zweet Alpha uit alle porien. Adagium arme drommels zijn zielig en welkom. product Vrije "opvoeding"

Cobalt bomb | 24-02-17 | 01:42

@Nehemia | 24-02-17 | 00:49
PVV, gevolgd door de Christen Unie. VVD pas op plek 5. Ik heb alleen door de jaren heen geleerd dat oppositie voeren makkelijker is dan regeren. En je zit in een kabinet met een PvdA die volledig is vervreemd van zijn oorsprong. (Lees mijn eerdere stukje over veiligheid op het werk). Het is naar mijn mening noodzakelijk de EU af te waarderen tot een handelsverdrag. Echter, ieder voor zich en God voor ons allen mag het ook niet worden. Oftewel: De Duitsers moeten wel onze kaas blijven eten. Samen is altijd beter dan alleen.
En dan de pragmatische redenen. Op alle ministeries maken zwaar gefrustreerde ambtenaren de dienst uit, die als ze het niet voor zichzelf verkloot zouden hebben al lang met pensioen hadden kunnen zijn. Het liefst zou ik zien dat deze lieden "geruimd" zouden worden, maar dat gaat niet lukken. Bovendien, het vinden van de geschikte mensen die hen kunnen vervangen gaat ook niet lukken. De weinige geschikte mensen hebben goede banen en bovendien geen zin om tussen Stadler en Waldorf (Muppets) te zitten. Het drugsgebruik aan de UvA is zo extreem dat hier echt niets nuttigs meer uit voortkomt. Deze jonge mensen zijn zelfs vanuit links perspectief ongeschikt. Jong dement. En toch moet er iets gebeuren. Zo niet dan gaat het langzaam naar de kloten gaan over in heel snel naar de kloten gaan.

Orakel1958 | 24-02-17 | 01:10

-weggejorist-

kereltie_ut_drenthe | 24-02-17 | 01:02

Orakel1958 36

Niemand heeft denk ik een hekel aan buitenlanders an sich, maar we willen wel dat ze assimileren, dat ze meedoen en respect of in ieder geval accepteren hoe wij de zaken hier regelen. We willen geen Somaliërs waarbij zeven van de tien uit de staatsruif vreten en de hele dag khat lopen te kauwen. We willen geen misbruik en zielige jankieboeboe verhalen terwijl ze als het kan op vakantie gaan in eigen land waaruit ze schijnbaar zijn weggevlucht omdat hun leven niet meer zeker was.

Nehemia | 24-02-17 | 00:59

Wat zegt de stemwijzer:
Ik ben corrupt, doe aan vriendjespolitiek en ben omkoopbaar.
Het verdict: met stip VVD.
En wie heeft Unilever behoed voor een vijandige overname door de Groot-parasiet Buffet:
de Engelse premier May.
De Nederlandse premier Rutte (ex-Unilever) zei:
marktwerking is prima ook al wordt Unilever uitgekleed, behangen met schulden, het maakt niet uit, als de aandeelhouders er maar op vooruitgaan.

Jan Dribbel | 24-02-17 | 00:58

List en bedrog om plots als NPO met realiteit zonder sensuur op de proppen te komen zei het niet dat dit bewust een net voor de verkiezingen een "schaakzetje" is om de twijfelaars te laten denken dat de NPO nu neutraal is om zodoende deze lemmingen meer naar hun linkse stemmachine te doen krijgen.
Bij de vorige verkiezingen was het toverwoord strategisch stemmen, tsja dat kan niet meer herhaald daar trapt geen enkeling meer in dus nu op huidige listige bedriegelijke wijze.

Koeienflat | 24-02-17 | 00:56

Herstel - Beide

Nehemia | 24-02-17 | 00:51

Orakel1958 36
Wat zegt de Stemwijzer bij je? Ik kwam op Forum voor Democratie en de PVV. Beiden met dezelfde score en op 3 kwam Voor Nederland.

Nehemia | 24-02-17 | 00:49

Deze 2TK verkiezingen zal er veel gefraudeerd worden. Zeker in Molsimwijken, daar moet men extra gaan controleren.

Mark_D_NL | 24-02-17 | 00:48

RuknaarRechts 28
Waarlijk - dat zijn mooie acroniemen voor deze regentenpartijen. We kunnen ons verheugen op de gordijnbonus. De anti Brusselse rechterflank is onstuitbaar. Dit is een Europees verschijnsel. Ze dachten er mee weg te komen. Maar de volkeren ontwaken. Tot hier en niet verder. De fakkels worden ontstoken - de rieken gescherpt - de knokkels wit. Steeds meer mensen begrijpen dat ze continu belazerd worden door de NPO (Neerlands Propaganda Orgaan) door RTL 4 nieuws, het AD en de Volkskrant en al die andere desinformatie. De hele strijd is makkelijk terug te voeren. Protectionisme (soevereiniteit en behoud van culturele normen en waarden voorop) tegen globalisering (soevereiniteit wat door het doucheputje wegkolkt en cultuurrelativisme en dus met de aars omhoog voor de islam wat al onze feestdagen en gebruiken moet kaltstellen.

Nehemia | 24-02-17 | 00:47

Graaf van Egmont | 24-02-17 | 00:25
Ja, "Uit de EU" was een betere titel geweest.
Uit Europa gaat niet, geografisch gezien.
Maar het was duidelijk geen VARA docu.
Laten we de twee volgende delen evalueren.

de honden blaffen... | 24-02-17 | 00:39

Ik krijg het er met geen mogelijkheid in, dat de EU juist voor oorlog gaat zorgen binnen 10 jaar.
Tuborg øl | 23-02-17 | 23:05.
Dit. De transitie van de EEG naar de EU ( Verdrag van Maastricht ) is haastig, ondoordacht en zonder draagvlak erdoorheen gedrukt. De EU syelt de verkeerde prioriteiten en is van het idee van een welvaarts- en veiligheidsproject verworden tot een geopolitieke hobby van multinationals en het grootkapitaal, aangevuld met de Links-/ christelijke wens om ook mensen uit de periferie Europa binnen te halen om vanuit een moreel superieur oogpunt onze welvaart, normen en waarden over de minderbedeelden "dommertjes" uit de voormalige kolonien uit te strooien.
Epische faal.

Graaisnaaiert | 24-02-17 | 00:37

@Nehemia | 24-02-17 | 00:10
Het bizarre is dat ik nog altijd twijfel tussen PVV en VVD. Ik heb namelijk geen hekel aan de buitenlanders maar aan de ontkenning van de problemen met deze mensen.
Maar ook... ik kan het helaas niet ontkennen. De helft van alle VVD-ers zou voor 10 Euro zijn eigen moeder nog naar de tippel gedoogzone sturen. Intens zielige graaiersknechtjes.

Orakel1958 | 24-02-17 | 00:36

Nehemia | 24-02-17 | 00:10

Hoop doet leven! Maar hoop werkelijk oprecht dat de stemwijzers er flink naast zitten en dat er anders gestemd wordt dan op de VerdienenVoorDiefjes. Dus ook niet op Drukpoep66 en GelogenLinksjeugd of ContinuDraaiendAanpassen. PlassenVoorDeAnder wordt toch niets meer.

RuknaarRechts | 24-02-17 | 00:28

de honden blaffen... | 24-02-17 | 00:17
Ik verwacht een addertje onder het gras. "Uit Europa" heet de serie. Maar ik denk dat in de laatste aflevering, net vóór de verkiezingen, toch weer mensen aan het woord gaan komen die uit Europa helemaal niks vinden.

Graaf van Egmont | 24-02-17 | 00:25

Docu gisteren gezien.
Weerspiegelt de mening van het overgrote deel der Europeanen.

de honden blaffen... | 24-02-17 | 00:17

Nou, VVD congres, deze dan maar:
www.youtube.com...
de honden blaffen... | 24-02-17 | 00:05

Stemmig hoor, kan Mark vast wel zelf spelen op het station in Den Haag! Ha!

RuknaarRechts | 24-02-17 | 00:13

Mooi heur, thnx, en zo toepasselijk ook...
Marie Curieux | 24-02-17 | 00:07
Haha, heur.

Mark_D_NL | 24-02-17 | 00:10

RuknaarRechts 2341
We leven in een tijd waar het goede slecht genoemd wordt en het slechte goed. De VVD is een verzamelplaats van globalistische Farizeeërs - van gestropdaste waggelende varanen die hun ziel op het offerblok leggen van de Mammon - de afgod van het geld en hé - of ze nou de hard werkende burger, de afhankelijken, of zelfs de verworvenheden van Nederland op Marktplaats zetten als cultuurnihilisten boeit ze niet. Zolang er (op korte termijn) maar een verdienmodel in de lucht hangt en het hun eigen belangen dient plaatsen ze de advertentie. Vandaag hadden ze met hun andere politieke handlangers hoogverraad gepleegd en de zes kamers van hun Brusselse revolver leeggeschoten op het lichaam dat we democratie schijnen te noemen. Voltreffers. Zeker. Voorlopig liggen we op de intensive care, maar we zijn taai. We zullen terugslaan. Herrijzen als een toornige Phoenix. We zullen de verraders verzengen. We gaan ze roosteren als een marshmallow. Het volk zal opstaan op 15 maart en we zullen verhaal gaan halen. Deze hondsvotten zullen weten dat we niet met ons laten sollen. Als ze oorlog willen dan kunnen ze het verdomme krijgen. We zullen niet versagen. Naar het front dan maar. Capituleren is geen optie.

Nehemia | 24-02-17 | 00:10

Prima kijk tip van GS overigens, ongelooflijk dat deze docu werd uitgezonden op de NPO, weliswaar door de meer centrale AvroTros, maar dan nog..

Batavi Magistralis | 24-02-17 | 00:08

de honden blaffen... | 23-02-17 | 23:44
Mooi heur, thnx, en zo toepasselijk ook...

Marie Curieux | 24-02-17 | 00:07

-weggejorist-

Denkhetnjet | 24-02-17 | 00:00

-weggejorist-

Denkhetnjet | 24-02-17 | 00:00

-weggejorist-

Denkhetnjet | 24-02-17 | 00:00

Goud!!

Denkhetnjet | 24-02-17 | 00:00

Wat leuk dat er af en toe toch nog mensen aan het woord gelaten worden die destijds een stokje staken voor de ongebreidelde immigratieplannen van onze oosterburen. Ik zie wel enige paralellen met de huidige situatie... kwa ongebreidelde immigratie dan, verder vooral tegenstellingen

panacee | 23-02-17 | 23:58

de honden blaffen... | 23-02-17 | 23:43

Mooie tune voor het volgende VVD congres?

RuknaarRechts | 23-02-17 | 23:54

Mr.Robot777 | 23-02-17 | 23:40
Eerst zeg jij dat 'we geen verschil maken' en dan vervolg je dat met een betoog waarin jij 9x het woordje 'ik' gebruikt. Sommige mensen vinden zichzelf x-tra speciaal. En die zijn niet zelden mal of dom.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-02-17 | 23:49

Er zijn niet veel landen waar een Joodse Synagoge in de toeristische route zit en blijft.
Grrraaien | 23-02-17 | 23:30

Helaas een zwaar beveiligde synagoge met metaaldetector etc. , maar wat een geweldige plek met eerbetoon aan Wallenberg! En vriendelijke mensen in het museum erbij! Veel opgestoken daar!

RuknaarRechts | 23-02-17 | 23:48

de honden blaffen... | 23-02-17 | 23:43
Voor Marie Curieux | 23-02-17 | 23:35

de honden blaffen... | 23-02-17 | 23:44

Als blinde mollen stemt het volk weer op de VVD. De meest corrupte partij die ons land rijk is. Op Pinokkio met een neus zo lang dat die door de stratosfeer heen knalt. Waar is het mis gegaan?
Nehemia | 23-02-17 | 23:29

Zit net nog naar al die schandalen te kijken van op lange rij aftredende kamerleden van de VVD omdat ze zich terug moestem trekken omdat ze de boel hadden geflest met zelfverrijking. Misschien is dat juist de aantrekkingskracht van de VVD stemmers, gezellig met elkaar de boel belazeren en besodemieteren? Vinden ze vast wel knus zo met elkaar?

RuknaarRechts | 23-02-17 | 23:41

Nehemia | 23-02-17 | 23:29
En zo is het.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-02-17 | 23:40

Off topic en misschien niet zo Off topic:
Al dat gereageerd haalt he-le-maal niets uit. Leuk om af en toe, en voor sommigen heel vaak, stoom af te blazen hier op GS. Maar wij (de reaguurders) gaan het verschil ook niet maken. In a nutshell: ik zie de EU, globalising, de islam (en religie in het algemeen) onze eigen politiek (vooral links gedachtengoed) als de allergrootste gevaren voor een veilig Europa en een sta-in-de-weg met betrekking tot voorspoed voor iedereen op deze planeet. Mijn punt? Ik denkt dat ik mijzelf een plezier doe om niet meer mee te gaan in de waan van de dag. Dus... stoppen met reageren alhoewel ik (nog) geen serial-reaguurder ben. Ook denkt ik dat er op 15 maart geen politieke revolutie zal gaan plaatsvinden maar ik voorzag Brexit en Trump ook niet, dus er is nog hoop. Ik denkt namelijk dat er een moment komt, dat we in een (Europese?) burgeroorlog terecht gaan komen. Er komt denk ik geen goedschikse oplossing omdat we vooral na 40 jaar aan immigratie in een spreekwoordelijke snelkookpan zijn beland. Ik leun rustig achterover maar zal niet de onwetende zijn die in de foetushouding gaat liggen als de pleuris hier uitbreekt. Clash of civilizations begint in Frankrijk of Zweden. Succes aan alle reaguurders.

Mr.Robot777 | 23-02-17 | 23:40

Man, man, man wat valt die Jinek vanavond door de mand zeg... Ze laat zich volledig bij de neus nemen door die Timmermans. "Het slechte beeld dat mensen hebben van immigranten is slechts een gevoel. Mensen hebben een zondebok nodig voor zaken die niet helemaal goed gaan." (Of iets dergelijks.)
Hey huppelcuntje... Als gespreksleider wordt je geacht ook kritische vragen te stellen. Al was het alleen maar om je programma een beetje spannend te houden. Nu neemt dat zwaargewicht (*kuch*) een loopje met je.
Bimbo! (Da's Amerikaans; dat moet je toch begrijpen...)
Man, man, man...

Aristotalloss | 23-02-17 | 23:39

OT/ Aanbevolen voor reaguurders die de echt heel goede docu hebben teruggekeken of dat niet of later gaan doen: hier een super goede column van Annabel Nanninga: "Vrijlating Wilders-beveiliger Faris Kattat krenkt rechtvaardigheidsgevoel, maar is niet het probleem" tpo.nl/column/vrijlating-wilders-bevei...

Marie Curieux | 23-02-17 | 23:35

Die Zweed heeft groot gelijk, waarom zou je nog genuanceerd moeten zijn als je weet dat je gehele land definitief naar de verdoemenis is geholpen, geruïneerd door het mantra, en de massapsychose die verweven is met de socialistische volksaard?? Socialisme dat uiterst asociaal en destructief omgaat met alles waar de identiteit van een land voor staat. Een enorm schuldcomplex, omdat ze het goed deden, ooit..

Dan is nuance een gepasseerd station voor de realisten, die nog wel oog hebben voor een fijne, veilige en welvarende toekomst voor hun nageslacht.
Weemoed en melancholiek blijft dan over, te laat dus..
www.youtube.com/watch?v=vZ-nw0ijTpQ
www.youtube.com/watch?v=FLjNQsWrBT4

En toevallig staat de EU dus aan de asociale kant van het spectrum, als het gaat om identiteit, geschiedenis en onafhankelijkheid van de natiestaten.

Laat Zweden dan voor ons de kanarie in de kolenmijn zijn, opdat wij verstandiger, en wijzer zullen beslissen, dus ook stemmen over de toekomst van ons land, allereerst dus een NEXIT!

Batavi Magistralis | 23-02-17 | 23:32

Allemachtig, hoe is dit door de Staatskeuring gekomen?!? Wat een verademing!!!

alexbl | 23-02-17 | 23:31

RuknaarRechts | 23-02-17 | 23:13

Ik heb ook een reisje naar Budapest gemaakt om Orban zijn hek te sponsoren. Het is een straatarm land en waarschijnlijk zal geen vluchteling er willen blijven. Toch vond ik het zeer prettig dat ik in 4 dagen slechts 1 hoofddoekje tegenkwam. Er zijn niet veel landen waar een Joodse Synagoge in de toeristische route zit en blijft.

Grrraaien | 23-02-17 | 23:30

Tuborg øl 2305
Dat noemen ze nou conditionering. Het is juist Brussel die op de oorlogstrommel slaat. Het is dat Hillary met haar nucleaire oorlogsgloed in haar ogen geen POTUS is, anders hadden we misschien al een 'full blown' oorlog met Rusland te pakken. Hadden we het TTIP verdrag ondertekent. De sloper van het MKB en de geteerde snelweg voor de multinationals die de rest gaan dicteren en middels het lobbycircus de politici in hun zak steken. De moloch Brussel steelt steeds meer soevereiniteit weg bij de lidstaten. Den Haag. Ze hebben vandaag gekropen voor Brussel. 89 politici hebben de democratie een lange schroevendraaier in het ruggenmerg gestoken.
.
De immigratie is een drama.
Zweden, Duitsland, Frankrijk, België en Engeland. Steeds meer eist de massa-immigratie haar tol. Epidemische verkrachtingscijfers, brandende auto's, overvallen en andere terreur. Ongekende chaos die de pers waar mogelijk verzwijgt. Brussel is een dodenschip en Druncker zwalkt dronken door de ingewanden van het schip terwijl Timmerfrans als getrouwe zielloze knecht om de haverklap zijn glas bijvult. De stemmen - 'Verdomme, we moeten naar de reddingssloepen' - gaan verloren in de fluitende wind en de striemende onheilregens die nog komen gaan. Als blinde mollen stemt het volk weer op de VVD. De meest corrupte partij die ons land rijk is. Op Pinokkio met een neus zo lang dat die door de stratosfeer heen knalt. Waar is het mis gegaan?

Nehemia | 23-02-17 | 23:29

met c van citroenzuur

Manneke Pislam | 23-02-17 | 23:28

Gelukkig mag Timmerfrans het nu bij Jinek even allemaal rechtzetten. Dat het allemaal geweldig is, die Europese Unie, dat het allemaal een wonder is, dat de Baltische staten en Hongarije vrij zijn en dat we het alleen heus niet kunnen en dat we dankzij de EU vrede hebben enzo.

Stormageddon | 23-02-17 | 23:27

Ben ik gek als ik denk aan een Nederland waarin meneer Wilders zonder beveiliging zijn boodschap kan verkondigen?

Ben ik dan rasist?

Manneke Pislam | 23-02-17 | 23:27

Was inderdaad ook blij verrast en stomverbaasd over de objectiviteit van dezelfde NPO die anders continu linkse demonisering laat zien van de PVV etc.

Dacht al toen ik destijds in het prachtige Budapest was: slimme lui in Hongarije, echte aanpakkers en beschermers van eigen waarden. Met wel de kanttekening dat ik moeite had met de armoede die ik daar zag en dan bedoel ik niet die bedelende zigeuners die de boel in de straten toeristen lopen te bedriegen met bedelen volgens de stedelingen zelf, maar de echte armoede van aantal bewoners in die stad.

Maar Hongaren, waar ik ook kwam, waren daar fantastisch. Warme herinneringen daar!

RuknaarRechts | 23-02-17 | 23:13

Wat een kerel ! Respect voor die oude Warrior. Hadden we die maar hier nu ...

070 | 23-02-17 | 23:06

In één ruk uitgekeken. Best uniek voor een NPO-programma, maar ze gaan 40 jaar gekleurde berichtgeving van ze langzalzeleven niet meer goedmaken, het linkse tuig, zo vlak voor de verkiezingen.

027 | 23-02-17 | 23:06

Nehemia | 23-02-17 | 22:44

Laatst een discussie met een oudere bekende (55+) over Europa.
Hij wil het kostte wat het kost behouden met als rede dat de EU voor vrede heeft gezorgd de afgelopen 70 jaar.

Ik krijg het er met geen mogelijkheid in, dat de EU juist voor oorlog gaat zorgen binnen 10 jaar.

Tuborg øl | 23-02-17 | 23:05

Ik las eerst Sander 't Gas, maar dat bleek niet correct.

Petskast | 23-02-17 | 22:58

Onverwacht stukje ouderwets neutrale journalistiek van de Nederlandse Propaganda Organisatie. Bij AVRO/TROS zitten dus nog enkele mensen met gezond verstand.
En die Neely is geweldig.

De Vrijlansier | 23-02-17 | 22:56

Zo de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Prima docu.

Desmoulins | 23-02-17 | 22:50

Hertel - gaan

Nehemia | 23-02-17 | 22:45

Wanneer aan de mensen eens begrijpen dat Brussel geen donder om ons geeft en dat die angstvisioenen van gras op de haven in Rotterdam als we eruit stappen puur gezwatel is? De steeds verder oprukkende globalisering om alles onder te willen onderbrengen onder één vlag waar we straks voor op onze knieën moeten is de doodsteek voor het vrije woord. As we speak - wordt het ministerie van 'Waarheid' verder opgetuigd. We moeten van dat dodenschip af. On the double.

Nehemia | 23-02-17 | 22:44

Heeft er niets mee te maken, maar GVD Peter R de Vies is is alweer op tv bij die Surinamer.

Hebbiehemookweer | 23-02-17 | 22:42

-weggejorist-

Marochetti | 23-02-17 | 22:37

Marie Curieux | 23-02-17 | 22:19:
Bedankt voor de tip!

LuckyGirl | 23-02-17 | 22:36

adanteh | 23-02-17 | 22:15:
Typisch om te zien, wat is nou erger, vrouwen die bekogeld worden terwijl ze in een auto rijden (werkelijk schokkend en ik ben wat gewend)/ een vrouw die om 11:00 naar haar auto loopt en spontaan aangevallen wordt of een AZC in de fik steken?
Prioriteiten stellen gaat nog wat moeizaam bij de NPÖ.

Als een gezin verbrand in hun huis zeg je toch ook niet "vernieling van onroerend goed"?

LuckyGirl | 23-02-17 | 22:35

Wat een geweldige kerel. Ook mooi hoe die Drüncker affakkelt.

Nehemia | 23-02-17 | 22:31

Ook een hele leuke:
De Griekse economie is het laatste kwartaal van 2016 met 0,6% gekrompen. Zij zitten dus nog steeds in de depressie. De Nederlandse en Duitse economieën laten een mooie groei zien.
De Euro, en dus Dijsselbloem (landbouweconoom, 7 geiten voor een os) is hier voor verantwoordelijk. De Grieken kunnen hun schuld nooit afbetalen. Zelfs al zouden zij dit met de beste wil van de wereld proberen. Griekenland zit nu (dankzij Dijsselbloem in de jarenlange surseance van betaling zonder uitzicht op het einde daarvan. Ondertussen wordt het onvermijdelijke verlies ook voor ons groter en groter. Is het nou echt zo moeilijk om dit te begrijpen? Geef de Grieken hun Drachme terug, neem het verlies, en vooral: Erken dat de Euro geen goed idee is. Voorafgaand aan de Euro hadden de belastingstelsels en het arbeidsrecht in alle Eurolanden op elkaar moeten worden afgestemd.
Door dit bovenstaande te schrijven behoor ik toch niet tot de "domme, boze, xenofobe, racistische, etc. etc.".

Orakel1958 | 23-02-17 | 22:26

CNN heeft geluk dat het niet uit belastinginkomsten wordt betaalt, dat zou het eerste decreet zijn geweest 1 minuut na de inauguratie van Trump, opdoeken CNN. Natuurlijk moet de NPO opgedoekt worden, ze hebben teveel programma's waar men snoepreisjes maakt naar het verre buitenland en vertelt niet de gehele waarheid, verdraait en verfraait wat zij willen.

Ben benieuwd of de serie waar dit topic over gaat inderdaad zo neutraal blijft of toch net voor de verkiezing uitlegt dat er geen beter alternatief zou zijn voor de EU. Dat het enige alternatief oorlog is waaaah.

Grrraaien | 23-02-17 | 22:25

Nee sorry, bedankt, ik heb een ernstige NPO-allergie. Ze hebben bij mij voorgoed afgedaan. Ik ben er klaar mee.

Ivoren Toren | 23-02-17 | 22:25

Deze staat voor volgende week in de agenda. Zegt het voort!

marcoplarco | 23-02-17 | 22:23

Je ziet de NPO langzaam draaien. Mammoettanker.

van heinde en verre | 23-02-17 | 22:20

GeenStijl dank voor de link. Ik kijk nooit tv maar dat stukje met Brian Neely was inderdaad geweldig.

van heinde en verre | 23-02-17 | 22:19

Wait for it.... the twist komt nog in de volgende afleveringen.

spekpater | 23-02-17 | 22:17

Het is maar hoe je begint. Minuut 2:10, en er word gemeld dat de vele vluchtelingen tot spanningen lijden. 'Er wordt brand gesticht in AZCs'. Dat is dus de eerste melding van spanningen. Feitelijk correct, maar je kan het prima inzien als gekleurde keuze.

adanteh | 23-02-17 | 22:15

Marochetti | 23-02-17 | 22:07

Ik heb wel eens een betaalde service gebruikt maar er zijn ook gratis alternatieven en ik weet zo niet welke de beste is. Ik had hetzelfde irritante probleem toen ik in het buitenland woonde.

Grrraaien | 23-02-17 | 22:14

Deze oude vlieger is een wereldheld en hij heeft gelijk over EU en Juncker; mislukt, geflopt, ongewenst & gevaarlijk. Laat nu net de PVDA/CDA/VVD/D66/GL ENORM pro-EU zijn. Dus er is heel wat te kiezen volgende maand !!!

Rest In Privacy | 23-02-17 | 22:13

Zonder de NPO hadden Teeven en vd Steur nog op hun plek gezeten. De gebruikelijke retoriek over staatspropaganda mag ook wel eens onderbouwd worden.

jawor36 | 23-02-17 | 22:12

Ondanks dat de mensen van de AvroTros minder naïef zijn dan eenkennige VARA blijft het oppassen, blijft NPO!
Zou zomaar kunnen dat de reportages vlak voor de verkiezingen gaan draaien en in één keer al die voordelen van de EU laten zien. En al die competente PvdA-ers en GL-ers aan bod laten komen om dit te vertellen. Alles om de NPO gezinde partijen tot dienst te zijn, alles om stemmen te winnen van de naïeve zweverige stemmer!
Zou zomaar kunnen! Als ze enkel de voordelen benoemen zal het overigens wel een korte uitzending worden:)

bananabanana | 23-02-17 | 22:11

"Er zijn experimenten gehouden met debevolking zonder dat ze het wisten"


+zoveel

Wat hij er niet bij zet is dat er geen weg terug is.

omanders | 23-02-17 | 22:10

@ Grrraaien / 21:47
Ik prefereer dat binche kijken ook wel
Ooit het eerste seizoen van '24' in twee achtereenvolgende avonden/nachten uitgekeken
de latere seizoenen waren ruk maar die eerste was nog prima te doen

Tobi | 23-02-17 | 22:10

-weggejorist-

Marochetti | 23-02-17 | 22:10

Met stijgende verbazing zitten kijken, veruit beste programma dat ik de afgelopen tijd gezien heb. Zapte er per ongeluk langs maar was na 1 minuut aan de buis gekluisterd. Fenomenaal

hondsdolle baas | 23-02-17 | 22:09

Het rare van het geval is dat alles vanuit het negatieve wordt benaderd? Even een voorbeeld van hoe het in positieve zin kan: We nemen een bedrijf als Smit Tak of Mammoet. (We zouden ook de brandweer kunnen nemen). Extreem grote machines verrichten extreme taken. Tot het optakelen van de Koersk aan toe. Een hele kleine fout kan extreme gevolgen hebben (denk aan Alphen aan den Rijn, dit was overigens Peijneman). Veiligheid is dus extreem belangrijk. De juiste benadering: Deze mensen moeten een goed getraind hecht team zijn die elkaar in alles begrijpen. En dus niet een samen geraapte verzameling ZZP-ers van heinde en verre.
Waarom heeft het FNV van nu niet deze mening? Waarom lullen zij tegen beter weten in met de Eurofielen mee? Zo moeilijk is dit toch niet?

Orakel1958 | 23-02-17 | 22:09

Desalniettemin moet de NPO zo snel mogelijk opgeheven worden.... met hun 1 miljard als jaarlijks budget en tyfus veel reclame inkomsten dat eerder doet denken aan de commerciële 'zelfstandige' zenders.

XaleX_2 | 23-02-17 | 22:08

-weggejorist-

Marochetti | 23-02-17 | 22:07

Marochetti | 23-02-17 | 21:56:

Join the club, zie mijn tegel van 21:37.
Niets nieuws overigens, in NL geldt ondertussen een embargo op EU-kritisch nieuws uit andere landen als Frankrijk (zooitje), Spanje (opstand) en Griekenland (...).

LuckyGirl | 23-02-17 | 22:02

VPN lost het toch wel op die geografische beperkingen.

Grrraaien | 23-02-17 | 22:00

Tiger Moth.

plaszak | 23-02-17 | 21:59

First Contact | 23-02-17 | 21:54
Dat had ik ook, ja. Heerlijk en eenvoudig om naar te kijken.

Mr_Pikibelly | 23-02-17 | 21:59

Inderdaad een krasse knar die Engelse piloot die bij mij meer respect en achting afdwingt dan Juncker ooit zal kunnen doen, zelfs ook al hangt Jan Kloot zich op.

Grrraaien | 23-02-17 | 21:58

-weggejorist-

Marochetti | 23-02-17 | 21:56

Zit met verbazing te kijken hoe vitaal die ouwe knar van 92 jaar nog is.

First Contact | 23-02-17 | 21:54

Wil die andere kijker naar boer zoekt vrouw ff van de uitzending gemist site af? De server staat te roken want er kijken meer dan twee reaguurders.

marcoplarco | 23-02-17 | 21:49

Ach, neutraal, neutraal... Het programma heet natuurlijk wel "Uit Europa" terwijl het over de EU gaat. Ik moet ook zeggen dat ik op voorhand eigenlijk dacht dat het over emigranten of iets dergelijks zou gaan. Je zou bijna denken dat ze proberen te voorkomen dat "de verkeerde mensen" er op afstemmen.

Pierre Tombal | 23-02-17 | 21:47

Tobi | 23-02-17 | 21:37

Pas de draad weer opgepakt met Homeland bij seizoen 3, begonnen waar ik een paar jaar terug was afgehaakt. Ik ben vaak een binchkijker en het kijken verwatert vaak als ik elke week maar 1 aflevering kan zien van een serie.

Grrraaien | 23-02-17 | 21:47

Hiervoor werden WNL en Powned opgericht. Maar de leden van die verenigingen hebben verzuimd om hun clubs op koers te houden, omdat rechtse mensen eerder hun lidmaatschap opzeggen dan te blijven drammen op ledenvergaderingen.

JTKDM | 23-02-17 | 21:46

@Tobi | 23-02-17 | 21:29
Als Arjan Noorlander verslag doet vanuit Brussel, ga ik er even goed voor zitten. Waarschijnlijk heeft-ie het zelf niet in de gaten, maar wat een verademing is dat doodgravershoofd in vergelijking met juichaap Ostendorf.
De presentator van dienst: 'Arjan, dat ziet er niet goed uit voor...'
AN: 'Dat is nog zacht uitgedrukt'.
Presentator: 'Arjan, daar zijn ze zeker niet blij mee in Brussel?
AN:'Sterker, je kunt wel zeggen dat de sfeer grondig verpest is'.
Presentator:'Arjan, wat denk jij, komen ze eruit in Brussel?'
AN: 'Àls ze er al uitkomen, is het wachten op de volgende hobbel'.
Genieten!

Reviaan | 23-02-17 | 21:46

Tobi | 23-02-17 | 21:29:
Wat je maar een lichtpuntje noemt.
Volgens het stuk waar je link naar verwijst staat dat Rutte voorop loopt in de mars tégen de huidige richting van de EU.
Totaal ongeloofwaardig en zou erom schaterlachen als mijn keel niet vol tranen zat.

LuckyGirl | 23-02-17 | 21:44

@ Grrraaien
Ik zit ondertussen al weer in seizoen 6 van Homeland
of dat komt omdat Eva Jelinek te veel op de kijkbuis is weet ik niet meer

Tobi | 23-02-17 | 21:37

Symptomatisch voor de EU: ik zit in Portugal en ik kan vanwege "rechten" deze uitzending niet kijken.
Bedankt EÜ.

LuckyGirl | 23-02-17 | 21:37

Jinek, zodra het begint met Wilders of Trump bashen zet ik een aflevering van Homeland op, niet veel Jinek gezien maar al bij seizoen 5 van Homeland inmiddels.

Grrraaien | 23-02-17 | 21:33

@ mezelf; Aristotalloss | 23-02-17 | 21:23 |
"... Antonio Gramsci (een Italiaanse communist, politiek leider en filosoof) raadde diegenen die aan zijn kant stonden aan om te beginnen aan een ‘lange mars door de instituties’, waarmee hij de in bezit neming van de bioscoop, het theater, de scholen, de universiteiten, de seminaries, de kranten, de radio, de televisie, en de rechterlijke instanties bedoelde. ...”
Deeltje 2 van het genoemde artikel:
ejbron.wordpress.com/2012/04/29/hoe-v...

Aristotalloss | 23-02-17 | 21:33

@Parel van het Zuiden | 23-02-17 | 21:22
Uiteraard. "Know your enemy" ;)
 
Maar u heeft wel een punt. Het is echt tergend om bijvoorbeeld naar dat mens van Jinek te kijken. Pure ergernis en toch blijf ik kijken, om op de hoogte te blijven van de totale waanzin waarin we verkeren. Qua gezondheid, is het wellicht beter om dat niet te doen... :)

saintinel | 23-02-17 | 21:30

Heerlijke televisie.... gisteren gekeken en bevestigde mijn mening dat we zsm uit de eu moeten.

Dulacs | 23-02-17 | 21:29

Ach weet je, sóms is er zelfs bij de NOS nog wel een lichtpuntje te bespeuren
zoals Arjan Noorlander die constateert dat er werkelijk niemand nog op Druncker's mening en plannetjes zit te wachten
nos.nl/artikel/2159670-niemand-zit-mee...

Tobi | 23-02-17 | 21:29

@ decaliter | 23-02-17 | 21:25

En of ze het weten, dat werd ook gezegd tijdens de wandeling met AFD'ers op het einde. Precies dezelfde verzwijgmedia door de Duitse staatszenders.

Grrraaien | 23-02-17 | 21:29

jemagookniksmeer | 23-02-17 | 21:16

Was de NPO maar kwaadaardig, maar dat is het erge: ze weten niet eens dat ze volledig verkokerd zijn.

decaliter | 23-02-17 | 21:25

+ kant

Grrraaien | 23-02-17 | 21:23

Ik dacht gisteren ook: eindelijk een beetje een rechts-realistisch geluid van AVRO-TROS. Bijna zoals het vroegah regel was van die clubs. (Lang vòòr de NPO-zendermanagers en zo.)
Maar laten we niet te vroeg juichen: ik vrees dat deeltje twee en drie weer gewoon de marxistische, humanistische, christelijke pulp laten zien waarmee we al een paar decennia om de oren worden geslagen.
Ik las vanmiddag - op zoek naar info over 'de lange mars door de instituties' - op E.J. Bron een mooi artikel (2 deeltjes) over de hel waar de mensen met gezond verstand in beland zijn: de totale vernietiging door marxistische 'infiltranten', van de Westerse 'kapitalistische' cultuur...
ejbron.wordpress.com/2012/04/28/hoe-v...

Aristotalloss | 23-02-17 | 21:23

Verrassend om te zien hoeveel mensen dus toch structureel NPO kijken. Immers anders ontdek je deze neutrale toevalstreffer niet.
.
Neutraal trouwens? Moet ik nog bekijken. Ik oordeel zelf wel.

Parel van het Zuiden | 23-02-17 | 21:22

jemagookniksmeer | 23-02-17 | 21:16
Ik ook niet, maar deze docu heb ik op aanraden van iemand wel gekeken.
Wist niet wat ik meemaakte, een neutrale docu bij de NPO. Echt de moeite waard om terug te kijken.

Marie Curieux | 23-02-17 | 21:22

Het is me een beetje te glad. Er komen nog twee afleveringen en het zou me niets verbazen als er in de laatste, net voor de verkiezingen, nog een (s)linkse adderonder het gras zit. We gaan het zien.

BokoHalal | 23-02-17 | 21:22

timeo NPO et dona ferentes

envelopepusher | 23-02-17 | 21:22

Ja ik heb het gisteren ook gezien door een tip van een reaguurder. En inderdaad gewoon om aan te zien zelfs de deskundigen en duiders proberen objectief te blijven wat aardig lukt. Je kan zeggen dat het allemaal oudere mensen zijn die men voor de camera interviewt om het toch te kunnen duiden maar daarmee doe je ze allen te kort.

Te gek voor woorden dat we juichen als eindelijk een keer de andere vrijwel objectief wordt belicht door de NPO, maar ga zo door dan wordt het misschien nog ooit wat.

Grrraaien | 23-02-17 | 21:21

Ook ik was aangenaam verrast.
Met name de engelse piloot en hongaarse kok zijn me bijgebleven. De EU werkt niet en gaat niet werken!

MinderStijl | 23-02-17 | 21:17

Ik kijk niet meer, ongeacht de inhoud en kwaliteit, naar de NPO. De NPO is een kwaadaardig propaganda instituut wat door liefhebbers van democratie naar mijn mening principieel geboycot zou moeten worden.
Laat ik dus maar (weer) het goede voorbeeld geven.

jemagookniksmeer | 23-02-17 | 21:16

Ik wist ook niet wat me overkwam, om dit bij de NPO te kunnen zien. Is er dan toch nog (een sprankje) hoop? :)

saintinel | 23-02-17 | 21:12

Wat weet de staatsomroep al wel en de burger niet of is dit een poging tot reverse mass psychology?

spekpater | 23-02-17 | 21:08

Vanavond dit programma nog even gezien bij uitzending gemist. Een prima documentair zonder de verplicht 'progressief' moralistische duiding, het kan dus toch..

therealbraindump | 23-02-17 | 21:08

Vol ongeloof was ik gisteren deze documentaire aan het bekijken. Elke keer dacht ik waar draaien we naar links af...? Maar het bleef neutraal. Hulde aan die oude Engelse piloot! Jammer dat we dat soort mannen niet in onze regering hebben..

TigerTank | 23-02-17 | 21:08

Gisteren gekeken. Ik ben niet snel positief over de NPO maar dit is echt een must watch, ijzersterk!

Mastermattie | 23-02-17 | 21:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen