Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Slingers. PVV helegaar geen linkse rotpartij

rechtsvrouwtjefapfapfap.jpgEr is ook goed nieuws. Wellicht twijfelde u nog over uw keus op 15 maart. Ja, die Greet heeft mooie praatjes over Zwarte Piet en boekverbranding en godsdienstvrijheid kapotmaken en zo, jammer dat hij verder zo'n linkse rakker is. Tenminste, dat zeggen ome Halbe en neef Jan op ieder verjaardagsfeestje waar u uw nakende stem op de Grote Blonde Leider ter tafel brengt. Gelukkig hebben de experts op het gebied van de hedendaagse Ben ik eigenlijk wel links genoeg?, te weten De Correspedant, het allemaal eens even goed uitgezocht en wat blijkt? DE PVV IS HELEMAAL NIET LINKS! Zo is uw hypotheekrenteaftrek nergens zo zeker als bij Dion Graus en co. Mooi! Door naar puntje 2: de PVV wil bindende CAO's afschaffen. Check. Onderhandelen kunt u zelf wel. Ook wil Greet de uitkering afpakken van mensen die niet Normaal. Doen. Prrrrima. Verder laat Geert types met zes flatscreen en een schuldsaneringsprogramma in hun sop gaar koken, gaat hij bijstandstrekkers een schop onder hun hol geven en fraudeurs kei- maar dan ook keihard aanpakken. Keurig gezondrechts programmaatje, naar wij dachten. Wie dit allemaal niet ver genoeg vindt gaan kan terecht bij het extreemrechts alternatief, want met 28 politieke smaken is er in ons ontzettend gave land electoraal voor elk wat wils.

Reaguursels

Inloggen

@Frye | 21-02-17 | 23:13
Leg maar eens aan een buitenlander uit dat je geacht wordt huur aan jezelf te betalen en daar vervolgens belasting voor moet afdragen.

Hypotheekrenteaftrek bepaalt overigens aantoonbaar slechts zo'n 15% van de prijs van een woning. Veel minder dan dat er totaal aan belasting over is geheven.

Pierre Tombal | 22-02-17 | 10:52

"Electoraal" is kortsluiting van een elektrische tandenborstel tijdens het poetsen van de verstandskiezen.
Felix Rottenberg was de eerste die daar melding van maakte in een gesprek met Matthijs dinges.

alshetware | 22-02-17 | 05:24

-weggejorist-

Up2me | 22-02-17 | 04:24

Schaaldier | 21-02-17 | 16:01

Zelfs nog erger. Door de hypotheekrente aftrek zijn de huizenprijzen verder gestegen dan dat zonder zou zijn gebeurd. Een deel van de waarde van de huizen is direct gevolg van HRA. Net als huurders mbt huursubsidie zullen huizenbezitters stevig de klos zijn als het ooit afgeschaft wordt. Ik zou voor handhaving HRA zijn als iedereen naar draagkracht zo snel mogelijk aflost. Het is toch van de zotte dat mensen EN spaargeld hebben EN een hypotheek die aftrekbaar is? Leg dat maar uit aan een buitenlander.

Frye | 21-02-17 | 23:13

Linksmensen net zo walgelijk volk als het rif-volk.
@Uw Psychiater | 21-02-17 | 19:45
Overigens zijn Trump en Wilders niet de (grootste) dreiging.. het zijn de netwerken die erachter zitten. De mensen achter Trump (oa de Mercers, waar ook de strategisch adviseur Steve Bannon voor werkte - was ook zijn campagneleider trouwens) waren met Ted Cruz verder gegaan als Trump die niet uit de race had gedrukt. Feitelijk is Wilders ook iemand die over zijn eigen schoenveters struikelt (ongeforceerde fouten maakt). Het had allemaal (nog) slechter gekund (maar het poppetje aan de voorkant is dus maar 1 ding - en die 'belangen' zitten trouwens ook in andere partijen.. ik hoor mensen van FvD democratie dingen zeggen die ik dus ook terugvind in dat Edmund Burke-gedachtegoed - net als Steve Bannon daaruit geciteerd heeft, mensen op de lijst bij FvD zijn controversieel (associaties met een stichting die de Rotterdanse havenpensioenen feitelijk heeft aangewend voor andere doelen - laat trouwens ruimte om een politieke partij te steunen volgens mij ook) en Joram van Klaveren zou bijvoorbeeld lezingen van de Edmund Burke Stichting hebben bezocht.

nickolaas | 21-02-17 | 21:14

Linksmensen net zo walgelijk volk als het rif-volk.

Uw Psychiater | 21-02-17 | 19:45

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:24

Helemaal mee eens. En je merkte aan hoe de kinderen reageren en je eigen gevoel hoe waardeloos deze 'grap' was. Puur anti-Wilders en de zeer gefrustreerde haatdragende linksmensen zullen wel hebben zitten soppen op hun bezem resp. een iets anders hards in handen hebben gehad.

Zó slecht. Maar dat is dus ook Lubach. Als ik hem niet verdacht van wat jij impliceert zou je zeggen "Ach, het kan niet altijd goed zijn". Nu denk ik daar anders over en dat maakt Lubach simpelweg verdacht van onheuse stemmingmakerij.

Devadip | 21-02-17 | 18:46

@mezelf 17:17
Overigens speelde er al grote kwaliteits- en integriteitsproblemen bij accountants, financiële wereld en ook een bedrijf als glasvezelbedrijf als Qwest ging toen onder twijfelachtige omstandigheden ten onder (die mensen zaten een kantoor verderop.. ). Enron was net geklapt en sleurde de accountant mee (hadden letterlijk bewijsmateriaal door de shredder proberen te halen). Door 'gaming the system' van Enron ging de staat California bijna failliet, Ahold had een affaire waardoor de handel in het aandeel kwam stil te liggen (die zaak heeft de accountant uiteindelijk trouwens gewonnen, maar Ahold zijn ze wel als grote klant kwijtgeraakt).
Die trend is wel een beetje gekeerd.. (maar mensen als Trump proberen die maatregelen wereldwijd eerder terug te draaien, dan dat dingen op termijn houdbaar blijven.. als je tenminste democratisch draagvlak voor feitelijk je maatschappij zou willen blijven houden - er zijn dus partijen (o.a.) die daar niet op aansturen = = = = = terugkoppeling naar de PVV (topic).

nickolaas | 21-02-17 | 18:35

@Schaaldier | 21-02-17 | 16:20
Wat je feitelijk zegt denk ik (of je zou het er toe kunnen terugbrengen), is dat je op moet passen met het creëren van privileges (beloningen als 0% tax rulings, waar bijvoorbeeld de Paarse kabinetten echt een doos van Pandora mee hebben opengetrokken, misschien wel de landsgrenzen ver overstijgend.. en kartels waren in die tijd bijvoorbeeld ook meer de norm dan uitzondering.. 'zelf regulering' wat hierboven iemand betoogde, maar dus zonder effectief toezicht - jah, duh!).
Maar dan ben je dus alles van wat nog iets van een meritocratie had kunnen worden, aan het vervangen door een machtsstrijd die feitelijk om het bevechten van die privileges gaat (en als het even kan in het voordeel van de eigen groep uit te breiden - en om in die positie van macht te komen zullen ook steeds meer mensen 'beloond' moeten gaan worden). Ik kende toevallig de mensen een beetje uit bijbaantjes die Spaarbeleg hebben opgezet (en me daar feitelijk ook een beetje voor hebben proberen te werven.. binnen een bedrijf als Aegon liep op dat moment echt een soort loopgraaf van mensen die er nog iets van wilden maken en op zich wel konden rekenen en bevatten dat ze het vertrouwen van klanten zouden gaan schaden.. ik ben uiteindelijk wat anders gaan doen, maar er zullen daar zeker mensen zich herinneren dat ik dingen heb gezegd over 'de veiligheidspal' verwijderen en dat het fundament van die hele business uiteindelijk om vertrouwen draait.. maar voor die helft van het bedrijf is het argument tegen 'privileges' en 'lalala geld-bonus' door gebrek toezicht/regulering gewoon moeilijk te maken en je wordt gewoon weggespeeld (ik ben wat anders gaan doen, maar ik ben zo gek om te denken dat ik me desnoods op de bodem van de Bonkevaart had moeten laten leggen.. ik was totaal niet in een positie dat te doen, maar mensen met op dat moment dus meer te verliezen waarschijnlijk al helemaal niet.. en ik kan zien hoe het zo gelopen is).
Zelfde met die grote zakelijke dienstverlener, uurtarieven daar waren te hoog om veel aan ontwikkeling te doen en een 'ontwikkeltarief' voor kennis die later elders met winst toe te passen zou zijn (voorsprong opbouwen) was een grote 'no no'. En vrijwel alle uren moesten wel aan klanten toe te rekenen te zijn. Naast een hoge productiviteit (zij het wel op de korte termijn gericht) genoot zo'n organisatie belangrijke privileges (naast dus dat ze die belastingdeals maakten met ambtenaren die een dependance hadden in hetzelfde gebouw.. die kunnen dus niet worden ingezien door de Kamer en ook een (buitenlandse) rechter kan die afspraken bijvoorbeeld niet opvragen al moeten ze nu internationaal formeel wel met andere diensten gedeeld worden.. al mist Nederland dus schijnbaar wel alle deadlines daarvoor en stuurt volgens mij aan op 'steekproefsgewijs' controleren).
Maar door dus die privileges concurreren die multinationals feitelijk vals op de arbeidsmarkt en kapitaalmarkt (kunnen veel hogere beloningen beiden - en feitelijk is dat allang niet meer productiviteit van werknemers die terug te voeren is op scholing.. dus dat is het volgende dat vervolgens om zeep gaat.. papiertje dat sommigen toegang geeft tot privileges die door anderen worden opgebracht, zoals dat gaat met privileges). Toen ik bij die dienstverlener terecht kwam (met de eerste recruiter had ik een goede klik en die had ook de juiste afdelingen in gedachte.. maar na 9/11 was dat geen plek meer voor stagewerk al heb ik informeel daar nog wel gekeken naar dus dingen.. want die opdrachten en werving was dus wel gericht op informatiebeveiliging dat toen dus naast uitdagend, ook toenemende 'urgentie' kende.. nou ja, de plaatsvervangende recruiter die me uiteindelijk mede bij een aangrenzende afdeling plaatste - feitelijk ook stagiair, de recruiter die ik gesproken had was met 'sabbatical' - was een beetje een klucht en ik 'overkwam' hen gewoon een beetje omdat die afdeling 'dreigde te vergrijzen' ( ;) ). Maar ik weet nog dat ik me tijdens de introductiedag best wel een beetje op de vlakte hield, omdat ik niet helemaal zeker was van de uitspraak van de bedrijfsnaam.. maar ik had wel opvallende affiniteit met waarop toen geworven werd (daarna werd volgens mij veel belangrijker of je marathons liep, etc - recruitment werd ook extern gemaakt en die vaak niet zo goed opgeleide mensen wisten bij wijze verspreken vooral over zo'n bedrijf hoe je er naartoe moest rijden.. al had je zo'n bedrijf al jaren op je persoonlijke 'shortlist' staan, dan nog kan je met die mensen geen inhoudelijk gesprek voeren op dat niveau). Maar de meeste mensen kwamen na die tijd in toenemende mate op de privileges van zo'n bedrijf af (bekende namen op je CV werden steeds belangrijker - ik denk niet dat ze nog veel mensen binnen hebben gehad die twijfelde over uitspraak de eerste dag ;) ), minder tastbare zaken als 'tonen van motivatie en ambitie/ doorzettingsvermogen' - allemaal geen alternatieven denk ik voor mensen die serieus aanleg voor iets hebben of ergens goed in kunnen worden (in zeker de helft van de gevallen blijft het misschien wel bij de schijn van.. en de ambitie om carrière te maken, kan op zichzelf ook een hele oppervlakkige zijn als men daar alleen een systeem mee dient, dat uiteindelijk dus vooral zichzelf en de eigen privileges - desnoods van de groep - versterken dient.. en dan vooral nog op korte termijn.. ).
Ja, waar ging het mis? Bij Donald Trump waarschijnlijk toen hij een twijfelachtig privilege kreeg om 17mrd verlies te verrekenen, dat niet eens zijn eigen verlies was (degene die dat voorstel indiende, dacht dat het nooit zou gaan lukken). Hoe in hemelsnaam is dat ooit geaccepteerd ? Vervolgens denkt die man dat ie zelf overal in 'beter' in is - maar je ziet dus hoe oppervlakkigheid werkt.. (ook al kan je 'die droom' dus met de juiste privileges in stand houden.. maar een mening die misschien wel veel mensen boos zal maken.. die privileges laten dus een hoop mensen in een droom leven - het is dat deel dat in de jaren '90 zichtbaar wat toen soms nog steeds de helft van het bedrijf was omver heeft gedrukt en dat waren mensen die er over het algemeen wel wat van wilde - blijven! - proberen te maken dat gewoon het algemene en bedrijfsbelang diende en het verval ook gewoon zagen gebeuren.. niet te verantwoorden lalageld en privileges zijn moeilijk argumenten tegen in te brengen en het waren meestal nog wel sinistere figuren ook die tegen iedere moraal in ook die privileges hebben doorgedrukt.. en die zullen ook zeggen f*ck you vanaf hun boten, villa's, dure hobbies en kinderen die ze dus ook weer zo'n systeem inschuiven, met dus de kennis hoe die dingen werken - ik had ze ook in mijn omgeving, die vonden je altijd al een beetje een uitslover.. hebben nooit echt de moeite genomen om qua kennisniveau competitief te worden en zagen dat ook helemaal niet als een 'race' waar ze zelf in mee zouden kunnen gaan komen - zochten opzettelijk naar dus andere 'kruiwagens'/netwerken - soms formeel en schimmig want die zijn er gewoon en door die privileges loont dat opportunisme ook, het versterk de aantrekkingskracht van die netwerken in wat je als het meer een meritocratie was gebleven niet of minder gehad zou hebben).

nickolaas | 21-02-17 | 17:17

koeberg | 21-02-17 | 14:08
En het gat dat de HRA in de belastingopbrengsten slaat wordt gewoon via een andere weg verrekend. Het is zinlooos geld rondpompen en het moet ophouden.

Bigi Bana Boy | 21-02-17 | 16:40

@mallekater | 21-02-17 | 13:50
Echt complete en pertinente onzin. De hoogte van uitkeringen en minimumloon wordt ook binnen de euro bepaalt door de nationale overheid. Welke naam de valuta draagt maakt daarbij geen enkel verschil. Er ontstaat pas een verschil bij grensoverschrijdend betalingsverkeer, maar er valt op dit moment helemaal niet te voorspellen of boodschappen doen in België of Duitsland dan duurder wordt of juist goedkoper.

Pierre Tombal | 21-02-17 | 16:30

Watching the Wheels | 21-02-17 | 15:12

Gratis opleidingen voor werklozen, klinkt mooi. Ik denk echter dat het systeem zelf aangepakt moet worden (belastingen, subsidies, uitkeringen, hypotheken, banken, de hele overheid zelf) en daarnaast het land weer interessant maken voor producenten en vaklieden. Al jaren draait alles om de kenniseconomie. En daarmee zijn de subsidies naar de opleidingen gegaan die allerlei vage maar interessant klinkende universitaire functies in het vooruitzicht stellen, maar waarvan een land zichzelf niet draaiende kan houden zonder kunstmatige geldpomperij. De meester-gezelconstructies zijn verkwanseld ten behoeve van de kenniseconomie. Met nu als gevolg dat er veel kunde door de vergrijzing wegvloeit en jongeren hooguit nog een echt vak leren als ze op de basisschool slecht scoren bij de citotoets. Het systeem is in de terminale fase aanbeland, en we moeten eens ophouden met symptoombestrijding.

Schaaldier | 21-02-17 | 16:20

Frye | 21-02-17 | 15:28

Ik volg u niet. Bedoelt u dat mensen die hypotheek betalen de belasting ontduiken door hypotheekrenteaftrek? Over armoede gesproken... Heeft u er al weleens bij stilgestaan hoeveel huizenbezitters inmiddels door bijvoorbeeld baanverlies en na afloop van de uitkering bij uwv door het systeem regelrecht de armoede in gestort zijn?

Schaaldier | 21-02-17 | 16:01

@Watching the Wheels | 21-02-17 | 15:12
Ik denk dat Merkel een 'off day' had, toen ze dat zei. Maar die opmerking kwam ook niet uit het niets - het waren rechts-extremisten die geweld hadden gebruikt tegen (toen nog relatief kleinschalige) opvang (bussen bekogeld, centra in brand gestoken). Toen had ze ook nog op televisie bij een Palestijns meisje (jaar of 8) ietwat onempathisch dat officiële standpunt proberen over te brengen dat ze terug moesten met hun gezin (dat meisje barstte dus voor haar ogen in snikken uit.. ) en al die dingen samen hebben haar volgens mij tot die boodschap gebracht (maar daar hebben rechtsextremisten dus ook flink de hand in gehad - daardoor was uiteindelijk het hek van de dam). En ik ben een aantal keren in Duitsland geweest en in alle hoeken en gaten staan soms lijkt het wel opvangkampen (parkeerterreinen in de middle of nowhere soms.. staan dan gewoon een stel witte tenten en hebben ze wat noodverzieningen gemaakt - ik denk dat het kamp in Nijmegen daar nog positief bij afstak).
Maar zo'n muur helpt je echt niet als het puntje bij het paaltje komt (ik heb zelf een ietwat informatiebeveiliging/'risicomanagement' achtergrond.. ). Kijk ook naar Spanje - overigens 'linkse' regeringen die daar begonnen zijn met hoge hekken neer te zetten en ik denk de eerste die over dat vraagstuk een tv-serie maakte was Paul Rosenmuller en die heeft ook een uitzending over die enclave gemaakt dus. Wat er afgelopen weekeinde gebeurde in Spanje, was dat er geloof ik 100.000 of zelfs 200.000 mensen de straat op gingen om vluchtelingen op te vangen (maar dat ging voor zover ik opving over de EU-regeling van mensen die in Turkije nu zitten en dus echt oorlogsvluchteling zijn.. zeg maar de situatie die Hongaren en Tsjechen een beetje vergeten lijken te zijn.. ). Maar dus mensen uit Afrika misschien die dat toch als bemoedigend ervaren - of misschien dat er toevallig aandacht voor was daardoor.. maar dus een flinke run op die hekken. En dat is nog maar een heel klein stukje grens.. en wat als zo'n systeem wel werkt en verschillen nog groter maakt - volgens mij heeft bijna iedereen die ooit een muur heeft neergezet, uiteindelijk moeten toegeven dat het niet gewerkt heeft en uiteindelijk zijn trouwens een hoop meer mensen de sjaak (Poolse bouwvakkers, Roemenen.. die verschillen gaan zich toch weer 'levelen' - wat denk je dat de kosten van de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-korea op termijn zullen zijn (helemaal als dat ooit in een conflict uitmond - en dan zijn wij nog goed weggekomen met de 'koude oorlog' al heeft dat ook ondanks dat feit nauwelijks te becijferen bedragen gekost... dat soort kosten negeer je gewoon - ik geef toe ietwat abstract, maar je zou willen soms dat je sommige mensen een trechter op hun hoofd kan zetten in plaats van het rustig proberen uit te leggen en desnoods 10x en dan hopen dat het toch een beetje begint te dagen.. maar eerlijk is eerlijk, die informatiebeveiligingskennis begint ook pas te dagen na een poosje.. heb ik ook moeten leren - paar weken werk met een uurtje per dag 'voor mezelf' - maar inzicht in hoe dingen werken en dus ook kunnen anticiperen is toch wel belangrijk.. maar ik geef toe, de huidige maatschappij is er niet meer echt op ingericht.. misschien was mijn strijd toen er ook wel eentje bergop - ik heb in de jaren '90 wel een omslagpunt meegemaakt ook van binnenuit, inclusief het bedrijf waar ik werk en onderdeel was van een sector waar toch wel forse 'kwaliteitsproblemen' kwamen en eigenlijk was dat maatschappijbreed.. en voor accountancy/audit bijvoorbeeld lijkt dat ook voorlopig niet te zijn opgelost).

nickolaas | 21-02-17 | 15:41

Sinds ik mijn hypotheek vroegtijdig met mijn niet renderende spaarcentjes voor de volle 100% heb afgelost ben ik opeens helemaal voor het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek.

eerstneukendanpraten | 21-02-17 | 14:49
En hoe sta je tegenover het plan om het huis te belasten in box 3?

Nuchternederland | 21-02-17 | 15:36

Zowel hypotheekrente aftrek als huursubsidie afschaffen is op zich een goed idee maar zonder aanpassing van de huren zouden tienduizenden, zo niet honderdduizenden dakloos worden. Nou vind ik dat prima maar het straatbeeld zal er niet prettiger op worden met een paar duizend kinderen die kapot vriezen.

Maar laten we wel wezen : hypotheekrente aftrek (gewoon subsidie) kost meer dan huursubsidie en wordt veel vaker misbruikt. Uit de staatsruif vreten als je arm bent is m.i. nog altijd beter te behappen dan belasting ontduiken via aftrek.

Frye | 21-02-17 | 15:28

@nickolaas | 21-02-17 | 14:44
Het heeft ook een symbolische werking. Als je zoals Merkel zegt "wir schaffen das" dan krijg je het druk. Als je een muur bouwt en wat grenscontrole instelt, blijft het wat rustiger. Je moet nooit denken dat immigratie daarmee nul wordt en dat hoeft ook niet, als de problemen maar niet vergroot worden en te behappen zijn. Momenteel hebben we onze handen vol om eerst perspectief te bieden aan groepen mensen die al zijn toegelaten. Laten we eerst maar zorgen dat zij zonder te stelen en zonder uitkering aan de slag kunnen komen en een beetje goed leven kunnen opbouwen. En laten we onze autochtone bevolking niet vergeten, want ook daar is voldoende armoede en ook daar is wel wat groei te bereiken. Waarom geen gratis onderwijs voor werklozen? Gewoon een paar basisopleidingen gratis maken en dan niet met allerlei facturen en vergoedingen, maar gewoon de mogelijkheid geven om binnen te lopen en je in te schrijven in elke grote stad. En pas zo'n opleiding elk jaar aan op de wensen uit de arbeidsmarkt, zodat het snel effect heeft. Als je slaagt mag je nog een jaar studeren met behoud van uitkering of direct een baan aanvaarden. Slaag je niet, dan krijg je een half jaar om alsnog te slagen (verzin maar wat).

Watching the Wheels | 21-02-17 | 15:12

Er zijn vandaag de dag 2 stromingen in de zoveelste provincie van de EU.

Diegene die hun land terug willen en baas in eigen land willen zijn.
Diegene die hun land hebben verkwanseld aan Brussel en Mekka en dat ook zo willen houden.

Duidelijker als bovenstaande kan ik het niet maken.

komtdatschot | 21-02-17 | 15:09

Als het plan van GeenPeil werkt kan Nederland de eerste directe democratie worden. Het is in ieder geval een goede idee en ik ga er op stemmen. Ben benieuwt hoe het gaat uitpakken. Mijn eigen mening heb ik ook even in het kort in een berichtje gezet dat hieronder te vinden is.

www.mijnlevenalseenasielzoeker.nl/geen...

EhsanH | 21-02-17 | 15:08

@eerstneukendanpraten | 21-02-17 | 14:49
Bijna dezelfde aanpak, geen zin om bankiers belangrijk te maken, maar wedden dat ze straks de Wet Hillen gaan afschaffen en dan betaal je alsnog. Uiteindelijk is er maar 1 doel, er moet geld in omloop komen, de boel moet blijven draaien op geleend geld.

Watching the Wheels | 21-02-17 | 14:59

@bodemloos | 21-02-17 | 14:38
Mee eens, hoe meer buitenlanders een woning innemen (arm of rijk als belegging maakt niet uit), hoe meer druk op de ketel, des te beter voor de huizenprijzen (en huren, tenminste ... als je verhuurder bent). Om diezelfde reden probeerden ze mensen die 40.000 euro verdienen via extra huurverhogingen hun wijken uit te jagen. Echt slecht beleid, want een wijk wordt juist beter als er ook een wat oudere leraar of politieman woont. Je maken wijken van gelijk inkomensniveau en iedereen betaalt uiteindelijk het maximale of je moet aflossen (maar dan pakken ze later ook wel weer, kwestie van tijd).
.
@Toetsiemonster | 21-02-17 | 13:57
Dat is (helaas) ook mijn gevoel ... die onveilige wereld komt door de globalisering, doordat alles met elkaar is vermengd, doordat veel grenzen weg zijn. Als je op Greet stemt, dan gooi je even wat zand in de machine waardoor de ontwikkeling iets afgeremd wordt. Verder is het wel een wereldwijd gebeuren, dus als de rest door gaat dan is het nog maar de vraag of het erg helpt als wij in Nederland op de rem trappen. PVV gaat een enorme overwinning boeken is mijn gevoel. Dom hoor van die andere partijen dat ze niet 1x naar de wens van de bevolking geluisterd hebben. De uitslag van dat Oekraïne referendum was een uitgelezen mogelijkheid geweest om een keer bij wijze van uitzondering dat wel te doen. Daarmee hadden ze het verlies dat nu waarschijnlijk volgt misschien kunnen voorkomen. Kan ook nog altijd dat een deel van de mensen alsnog VVD stemt uit angst te verliezen wat ze nu hebben. Een keer PVV lijkt de enige manier om duidelijk te maken dat er even op de rem getrapt moet worden, eerst de bestaande problemen oplossen, daarna pas weer verder.

Watching the Wheels | 21-02-17 | 14:55

Sinds ik mijn hypotheek vroegtijdig met mijn niet renderende spaarcentjes voor de volle 100% heb afgelost ben ik opeens helemaal voor het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek.

eerstneukendanpraten | 21-02-17 | 14:49

-weggejorist-

Palladium | 21-02-17 | 14:47

@Ksrtibikoe | 21-02-17 | 14:22
Oh, had iemand trouwens Nieuwsuur gezien gisteren? ("'Muur Trump gaat niet werken' - Het bouwen van muren is al jaren een beproefd concept dat tegenstanders van landen buiten moet houden. "Maar zomaar een muur of hek neerzetten, lost geen probleem op", weten ze in Israël." nos.nl/nieuwsuur/artikel/2159228-muur-...
Feitelijk was die een geïllustreerde uitvoering van een betoog dat ik hier (en op Powned.tv) met 100 reaguurders tegen 1 al voor de vluchtelingendeal en die hele Trump op het toneel verscheen met zijn hele muur. Israelische expert (volgens mij een van de meest gezaghebbende op dat gebied) volgt volgens mij min of meer dezelfde redenering (en ik heb die Israelische praktijk ook als een van de voorbeelden van mijn onderbouwing aangevoerd altijd).
'I Told you so' is een van de meest irritante punten om te maken.. maar bekijk die uitzending - ik denk dat mensen misschien eerder hier door worden overtuigd misschien ook, dan wat ik hier allemaal zo over de schutting gooi.. (al kan ik dus meestal wel onderbouwen wat ik schrijf, desnoods als iemand er naar vraagt.. ).

nickolaas | 21-02-17 | 14:44

Watching the Wheels | 21-02-17 | 13:57
Het één sluit het ánder niet uit.

bodemloos | 21-02-17 | 14:38

@koeberg | 21-02-17 | 14:08
Het resultaat is hetzelfde, het geld gaat niet via de overheid naar de bank maar rechtstreeks naar de bank.

Watching the Wheels | 21-02-17 | 14:30

De echte reden dat Geert en vergelijkbare partijen zullen winnen is dat het geldsysteem slaven van ons allen heeft gemaakt. Ze proberen dat circus aan de gang te houden, maar iedereen voelt wel aan zijn water hoe kwetsbaar het is. Als overheden dan ook nog risico's gaan nemen met fuseren (EU) en immigranten dan is het vanzelfsprekend dat een kwart van de mensen op Greet gaat stemmen. Een ander groot deel van de mensen profiteert van het systeem, dus ziet geen enkel probleem en zo groeien die groepen steeds verder uit elkaar zonder elkaar te begrijpen. "Most people feel that something isn't quite right", het heeft uiteindelijk allemaal met het geldsysteem te maken www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0

Watching the Wheels | 21-02-17 | 14:29

-weggejorist-

Ksrtibikoe | 21-02-17 | 14:22

Het is heel simpel: Verdeel en heers! Julius Ceasar wist dat al.
Hou het volk bang en je kunt ze al hun vrijheden en geld afpakken. Dat is ze de afgelopen 35 jaar prima gelukt.
James Lastig | 21-02-17 | 12:24
Jammer dat u deze dan gemist heeft van de populisten op links en rechts (Dus Wilders, Roemer, Krol en Pechtold)
Panem et circenses: de praktijk om de gunst van het volk te winnen door oppervlakkige behoeften van het volk te lenigen, namelijk eten en vermaak.

KomodoVaraan | 21-02-17 | 14:13

Oei. Dat gaat Geert stemmen kosten.

De Koreaanse Slet | 21-02-17 | 14:13

"Hypotheeksubsidie heet dan rechts te zijn in dit land."
@Bigi Bana Boy | 21-02-17 | 13:11
Het is een aftrekpost, geen subsidie. Subtiel verschil, maar wel het verschil tussen rechts en links.
Aftrekpost -> minder inkomsten voor de overheid; overheid kan dus minder uitgeven (= rechts)
Subsidie -> meer uitgaven voor de overheid; overheid moet dus meer innen (= links)

koeberg | 21-02-17 | 14:08

mallekater 13:50
Uit de Euro stappen kost de eerste jaren miljarden, maar levert daarna tientallen miljarden op.

In de Euro blijven lijkt nu ogenschijnlijk niets te kosten, maar kost de Nederlandse belastingbetaler onvermijdelijk een fors percentage van het gehele handelstekort van Zuid-Europa. De schattingen lopen uiteen van 15 tot 40 miljard Euro per jaar aan extra kosten voor de Nederlandse belastingbetaler. Dat is onvermijdelijk, als je in de euro blijft.

Er uit stappen is dan altijd een minder erge kwaal dan de euro behouden voor Nederland.

tipo | 21-02-17 | 14:03

@bodemloos | 21-02-17 | 13:51
Het is bewust beleid positivemoney.org/videos/introduction/... en vooral www.youtube.com/watch?v=Y4WmDoYJhnk leggen het uit. Elke hypotheek is geld uit het niets in omloop, dus meer welvaart en een betere economie (van geleend geld dat in de toekomst uiteindelijk terugbetaald moet worden of de waarde van geld moet verwateren dat mag ook). Mensen aan de onderkant die niets hebben zijn de klos, want huren gaan ook omhoog en dat compenseren ze weer met al die toeslagen.

Watching the Wheels | 21-02-17 | 13:57

Moest even via Schiphol naar het buitenland. Staat daar allemaal marechaussee met grote geweren (weet niet het type, geen verstand van die rommel) openlijk te paraderen. Voor onze veiligheid. Op zich prima dat ze dat doen maar ik had liever gehad dat het niet nodig was geweest. Dit hoort niet thuis in mijn Nederland. Toch is het nodig in mijn Nederland dankzij buitenlandse types welke ook niet in Nederland thuis horen. We raken er aan gewend, de totale verloedering van Nederland. Helaas is er maar 1 partij welke er keihard iets aan wil doen en dat is dan ook de partij welke mijn stem krijgt. Jammer dat er zo veel mensen hun ogen sluiten voor dit soort zaken. Wees realistisch en onderken dat het zo niet langer kan. Wanneer we zo doorgaan en niet keihard op de rem trappen wordt het nog veel erger!

Toetsiemonster | 21-02-17 | 13:57

necrosis | 21-02-17 | 13:00

Een troll is niet iemand die er een andere mening op na houdt.

jawor36 | 21-02-17 | 13:56

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:58

Zet je tv op een willekeurig moment van de dag aan en je vindt een politicus die zijn programma zit te verdedigen. Benieuwd of Geert weet wat er moet gebeuren om de grondwet te wijzigen zodat hij die gekke moslims de deur kan wijzen.

jawor36 | 21-02-17 | 13:52

Overigens, nog niet zo heel lang geleden zei men dat RECHTS behoudend was en LINKS progressief.
Misschien is dat inmiddels veranderd, maar zoek zelf maar even op wie er dan progressief dus LINKS is... ik vermoed met FVD aardig in de buurt te komen....

mallekater | 21-02-17 | 13:52

Bigi Bana Boy | 21-02-17 | 13:44
Die hogere huren plus huursubsidie is ontstaan en koopprijzen plus hypotheekrenteaftrek is behouden in de periode dat buitenlanders onroerend goed in nederland gingen opkopen rond de jaren 90. Dat dreigde uit de hand te lopen.

bodemloos | 21-02-17 | 13:51

@botbot 13:43
In de euro blijven is een veel groter gevaar voor uw kinderen en hun kinderen. Dit is het moment om uit de Euro te stappen, voordat het te laat is.

tipo | 21-02-17 | 13:51

botbot, 13.31 je hebt helemaal gelijk.

Maar leg dat de gemiddelde reaguurder hier maar eens uit, dat ze niet alleen minder inkomen zullen hebben, lagere uitkeringen ook, vooral, en dat hun spaargeld gehalveerd wordt terwijl de kans op een eigen woning als ze die nog niet hebben nihil wordt.

Ze zijn volkomen doorgeslagen in hun hysterie over de Euro.

Nou zeg ik eerlijk dat ik niet blij WAS met de Euro en dat nog steeds beslist NIET ben, maar het alternatief kost ook mij minstens 30 % van mijn inkomen, koopkracht en faciliteiten m.b.t. zorg, onderwijs en infrastructuur..

Het zou fijn zijn wanneer die Euro zou kunnen worden afgeschaft en de EU weer gewoon de EEG zou kunnen worden zonder al deze nadelige gevolgen, maar DAT hebben destijds ook onze partijen met hun geniepige achterkamertjespraktijken middels verdragen uitgesloten.

Ondertussen heeft de helft van het Nederlandse bedrijfsleven zulke grote belangen in de rest van - voornamelijk armoeiig en dus qua arbeidskracht goedkoop - Europa, dat uittreden een financiële ramp zou betekenen, niet alleen voor redelijk welvarende Nederlanders, maar vooral en in eerste instantie voor bijstandsuitkeringen, werkloosheidsuitkeringen en ouderenzorg( en AOW).
Maar goed, je kan van de meeste PVV-ers, gezien hun reacties hier, niet verwachten dat ze zover kunnen doordenken.

Ik wou dat het waar was,dat we heel soepeltjes uit de EU konden stappen, en dan met onze economie, geheel gebaseerd op export en buitenlandse betrekkingen IN Europa soepel buiten de ellende zouden kunnen blijven.

Ik wou dat het waar was.

mallekater | 21-02-17 | 13:50

@Bigi Bana Boy | 21-02-17 | 13:44
Dan begrijp je niet dat hypotheken dan lager worden. Nou en? Dat betekent minder geld in omloop en dus binnen no-time een nieuwe diepe recessie. HRA = Gij zult lenen = groei en banen. Het is een spelletje dat ons te pakken heeft, ze kunnen daar nooit af stappen zonder grote gevolgen. Ik zou er overigens ook wel voor zijn, maar dat betekent wel meteen krimp voor de meeste mensen.

Watching the Wheels | 21-02-17 | 13:49

"meer zelf regulering."
@MikeLekkerBelangrijk | 21-02-17 | 13:38
Hoe zie je dat dan voor je met 'toezicht'. Daar is het vaak nogal fout gegaan.. en verder ben ik op zich wel voor dat je als een elite faalt daar ook consequenties aanzitten (zie Ijsland of de Scandinavische landen - in IJsland heeft men bankiers gewoon strafrechtelijk vervolgt en niks schikkingen of afkopen.. in de Scandinavische landen is volgens op zowel opwaardse als neerwaardse mobiliteit veel groter.. die gaan geen bedrijven steunen die iets te luxe geleefd hebben of slecht bestuurd zijn tov van concurrenten - ben dus maar kritisch over de talenten van mensen die je bestuursverantwoordelijkheid geeft, daar hangt dus iedereen zijn hachje op.. - en die aandeelhouders zijn ook veel eerder de sjaak dan hier geloof ik).

nickolaas | 21-02-17 | 13:45

@botbot | 21-02-17 | 13:43
Je kan altijd nog gezellig bij je moeder gaan eten, oud-Hollandse gezelligheid.

Watching the Wheels | 21-02-17 | 13:45

@Mannes | 21-02-17 | 13:17
"Wees blij dat vakbonden zoveel bereikt hebben en collectieve overeenkomsten waar nog heel veel mensen van profiteren,"

Alleen profiteren daar niet de mensen van die lid zijn van de vakbond, ik ben het met weinig zaken van de PVV eens maar in het voorstel dat vakbonden verboden moeten worden kan ik me wel vinden.

Nathan R Jessup | 21-02-17 | 13:44

MikeLekkerBelangrijk | 21-02-17 | 13:38
Het belastingsysteem moet simpeler. Geen hypoteekrenteaftrek, geen huurwaardeforfait, geen huursubsidie en dat soort onzinnigheden. Ik ben voor directe belastingen. Dat is duidelijk. Wegenbelasting enkel en alleen voor wegen. En vooral lagere belastingen door te stoppen met onzinnig rondpompen van geld. Lagere belasting = meer vrij besteedbaar vermogen = meer geld om zelf je huis te betalen.

Bigi Bana Boy | 21-02-17 | 13:44

Of ... Greet test!

Watching the Wheels | 21-02-17 | 13:43

tipo | 21-02-17 | 13:38
Je klets maar wat,het is duidelijk dat u geen enkel idee heeft wat voor een gevaar dit voor de economie op kan leveren.

botbot | 21-02-17 | 13:43

The Greetest!

Watching the Wheels | 21-02-17 | 13:41

@Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:46
"Voor? Welke zaken zoek je oplossingen. Want voor alles is een oplossing."

Je vergeet de tijd die nodig is om de zaken geregeld te krijgen. Verdragen opzeggen kost tijd en er zullen nieuwe verdragen gemaakt moeten worden. Dit vraagt een strategie waar Wilders geen antwoord op heeft.

Nathan R Jessup | 21-02-17 | 13:39

Rechts is zelf je huis betalen. Lagere belastingen i.p.v. hypotheekrenteaftrek. Dat is rechts. Niet wat jullie er van maken. Dat heet subsidie. Waar jullie anders ook altijd zo tegen zijn.

Bigi Bana Boy | 21-02-17 | 13:26

Inderdaad, wat wij hier Rechts-Liberaal noemen is wat mij betreft helemaal(!) niet rechts. Rechts is een kleinere overheid en meer zelf regulering. Tot nu toe hebben we altijd MEER overheid gehad, en dus alle symptomen van Links beleid. Rechts is zelf zorgdragen voor je eigen maatschappelijke bestaan. En daardoor MINDER doneren aan de (r)overheid.

MikeLekkerBelangrijk | 21-02-17 | 13:38

Mark_ D_ Nl 12.29

Super dat je zo direct mijn mening over over bepaalde uitspraken op deze site zo enthousiast van ondersteunend bewijs voorziet.
Dank.

mallekater | 21-02-17 | 13:38

botbot 13:31
Als je guldens bezit maakt het niets uit. Als je vaten vol olijven en knoflook bezit, dan heb je een probleem ja. Sorry.

tipo | 21-02-17 | 13:38

@Bigi Bana Boy 13:26
Als je in je eigen gekochte huis woont, dan kun je het niet verhuren en hoef je als gevolg daarvan geen belasting over de huuropbrangst te betalen, wat gewoon de rationaliteit van de logica van het eigendomsrecht volgt. Zo is hypotheekrenteaftrek al meer dan een eeuw geleden bedacht, uit respect voor het recht voor een privaat persoon om eigendom te bezitten itt tot in communistische dictaturen.

tipo | 21-02-17 | 13:35

tipo | 21-02-17 | 13:19
Terug naar de gulden dat zou kunnen betekenen dat de waarde van mijn bezittingen met 25% zou kunnen kelderen.
Ik kan daar niet vrolijk van worden en de banken zeker niet.
Maar dat had je zelf ook kunnen bedenken.

botbot | 21-02-17 | 13:31

Hmm... die motie voor intrekking van de bijstandsuitkering voor ieder die fysiek of verbaal geweld gebruikt tegen een ambtenaar, en het wegnemen van allerhande werknemersbescherming is toch wel heel kort door de bocht van Wilders. Dan heeft hij blijkbaar nog nooit de moeite genomen zich te verdiepen in Das System, en hoe dit samen met een hoop incompetente ambtenaren ertoe leidt dat zelfs bij de meest brave en meegaande ex-werknemers nog het bloed onder de nagels vandaan wordt gehaald! Jammer Geert, ik had al besloten dat mijn stem naar jou zou gaan, maar dit zijn toch wel héél heikele punten. Daar ga je niet mee scoren bij de harde werkers die in ruil voor al dat harde werken en belasting betalen graag ook wat rechtsbescherming hebben. En wat betreft de bijstandsgerechtigden: natuurlijk zijn er altijd wel ergens tokkies. Maar om daar alle beleid op aan te passen, ten koste van een hele stoet welwillende maar gestresste mensen die dankzij Das System alles hebben zien verdwijnen waar ze keihard voor gewerkt hebben... dat is knap waardeloos Geert. A bloody shame (zou Pim zeggen), dat je in deze dus zomaar uitgaat van veronderstellingen.

Schaaldier | 21-02-17 | 13:31

@tipo,
Dat kunt u wel zeggen en het klinkt erg redelijk, maar tenzij u een insider bent, weten we niet of de PVV dat inderdaad zo wil.

En Wilders' evenknieën in het buitenland lijken eerder een autoritaire dan een Zwitserse koers voor te staan.

JTKDM | 21-02-17 | 13:30

mallekater 13:25
Ik vind iedereen links, behalve Ayn Rand en Friedrich Hayek. Die zijn dood.

tipo | 21-02-17 | 13:30

Rechts is zelf je huis betalen. Lagere belastingen i.p.v. hypotheekrenteaftrek. Dat is rechts. Niet wat jullie er van maken. Dat heet subsidie. Waar jullie anders ook altijd zo tegen zijn.

Bigi Bana Boy | 21-02-17 | 13:26

Tipo, the Correspondent links?
Is verder wel alles helemaal in orde met je?

mallekater | 21-02-17 | 13:25

@Mannes | 21-02-17 | 13:17
Nou de belangrijkste reden lijkt me dat mensen verplichtingen voor 30 jaar aangegaan zijn! Daarbij zou je moeten kunnen rekenen op een betrouwbare overheid. Hypotheekrente-aftrek slopen is gewoon een ordinaire bezuinigingsmaatregel. Ook wordt vergeten dat de aftrek geldt op reeds gedane uitgaven, het is dus geen gratis geld. Snap de vergelijk met huurders niet. Als iemand motorbelasting moet betalen, doet het toch niet terzake dat mensen gratis mogen fietsen?

de Voorzittert | 21-02-17 | 13:23

Die enge Pechtold moet geen stemmen krijgen met zijn beter onderwijs.
Ik ga voor Greet.... meer meer meer!

Karola7. | 21-02-17 | 13:20

@JTKDM 13:06
Grensbewaking in Kerkrade wordt zoals die was:
nl.wikipedia.org/wiki/Schietincident_...

In Baarle Hertog zitten voor zover ik weet nog geen IS-bolwerken, maar mocht dat wel het geval zijn, dan komt ook daar controle op.

Een hek of muur is slechts een middel en niet overal doelmatig. Intelligentie en informatie over wie ons land binnenkomt is dat wel. En daar heb je een douane voor nodig, die in eerste instantie door een uitbreiding van het leger en de politie kan plaatsvinden.

Uit de EU betekent net zoals Zwitserland inclusief vier setjes bindende referenda per jaar. Inclusief gulden terug, waar de grootste winst te behalen valt, omdat we dan niet meer de grootste donor van de transferunie zijn en het begrotingsrecht van de Staten-Generaal en via referenda weer terug bij de demos hebben liggen. Teruggekaapt vanuit Brussel.

Maar dat had je zelf ook kunnen bedenken.

tipo | 21-02-17 | 13:19

Nooit van dat blaadje gehoord. Ik was al niet van plan om op de PVV te stemmen, maar door dit artikel ben ik er nog meer van overtuigd. Waarom de aftrek van de hypotheekrente niet aanpakken? Huurders (toch ook een belangrijk potentieel van de PVV-kiezers) betalen immers ook forse huurverhogingen. CAO's afschaffen, omdat mensen zelf wel kunnen onderhandelen? En daar zijn werkgevers gevoelig voor? Wees blij dat vakbonden zoveel bereikt hebben en collectieve overeenkomsten waar nog heel veel mensen van profiteren, zonder dat ze contributie betalen. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die dan consequent is en de loonsverhoging niet accepteert!

Mannes | 21-02-17 | 13:17

Gewoon PVV alleen al om hun standpunt m.b.t. migratie/moslims. Dan komt die economie vanzelf wel.
Je kunt verder nog zo'n goed ec. program hebben, als er hier nog pak 'm beet een half miljoen opvreters binnenkomen met alle problemen van dien, dan gaan we alleen nog maar betalen!

Wachtmaar! | 21-02-17 | 13:15

@tipo | 21-02-17 | 13:06
Dat is veel te genuanceerd voor de medewerkers mijn Beste.
Wilders = doei CAO, voldoet.
;)

Berbaar | 21-02-17 | 13:13

Waar je meer van opsteekt dan dat verkiezingsprogramma is bijvoorbeeld 1: de ideologische bakermat van de PVV (Edmund Burke Stichting), 2: wat ze heel makkelijk prijsgaven en wat dan PVV-prioriteiten waren in het laatste gedoogkabinet (geen regering ter wereld die ooit een Israëlparagraaf had.. die regering dus wel). 3: oude partijprogramma's, die zijn een stuk uitgebreider - en wat Lubach al aangaf, minder extreem - maar dus wel uitgebreider beschreven.. 4: Mensen uit de kliek waar Geert internationaal mee opereert (zowel in de VS, Israël en Europa) en daar zit dus ook een deel van de financiering. Maar bijvoorbeeld VrijNederland had daar recent een stuk over, maar ook iemand die onderzoek deed naar PVV'ers en ook heel vermogende PVV'ers had geïnterviewd - waar ie treffend over zei dat die in ideologie nog het meest op Geert Wilders zelf leken. Dan kan je teruggaan meestal teruggrijpen op wat je bij zo'n Edmund Burke Stichting vindt: aristocratie en zinsneden als dat de democratische rechtstaat zichzelf zal opheffen door populisme (en feitelijk doet ie er ook alles aan om het draagvlak van democratie en rechtstaat te ondergraven.. nep-parlement, neprechters, etc - maar ook niets doen om zo'n vluchtelingencrisis binnen democratische structuren te helpen oplossen.. dat zou immers legitimiteit kunnen geven aan die bestuursvorm.. mensen die binnen platformen als AZC-alert bezwaren wilden indienen en besluiten wilden WOB-ben waren daar al heel snel verbolgen over..). Verder was Edmund Burke niet gecharmeerd van de Franse Revolutie en willen aanhangers ervan veel van die verworvenheden terugdraaien (verantwoording moeten afleggen aan het volk is dus een eerste - feitelijk wil men een hiërarchie naar ratio van bezit en het hoogste legt dan meestal bij wijze van spreken verantwoording af naar een God of iets dergelijks.. het model van de Arabische wereld, Erdogan of wat nog het dichtst bij Geert ligt, messianistische stromingen uit het christen- en jodendom, 'Joods-Christelijke waarden' die we kennen uit de begintijd van de PVV- maar dan dus wel uit de tijd dat je de koning had, wat nobelen, de rest die niet zoveel te zeggen had en slaven.. en uit hoe de PVV zelf als organisatie in elkaar steekt past het ook nog het best in zo'n (toekomstige) structuur. Ook zit er een flinke scheut 'sociaal darwinisme' in de ideologie van de Edmund Burke Stichting, verbaas je dus niet over die uitkeringen (de voorzitter van de Stichting schreef ooit een stuk over dat creperen met een dak boven je hoofd al teveel luxe is, en dat men moest accepteren dat het aantal daklozen op straat in de toekomst zou gaan toenemen - simpelweg omdat het afbreken van de verzorgingsstaat onderdeel was van feitelijk de hiërarchische structuur die zijn voorstaan.. invloed naar ratio van bezit (en het verwerven van bezit schiet dus niet op als je moet delen.. zo zie je in een land als Saoedi Arabië, dat letterlijk drijft op olie, dat nog steeds 30% van de bevolking naar internationale maatstaven in de armoede leeft en in Israël is het feitelijk hetzelfde verhaal.. en die ideologie en regeringen lijken in veel opzichte ook op die van Geert Wilders zelf).
Ja, ze moet wel ff graven - en het is meer dan 1 A4'tje lezen - maar verder alles wat uit die PVV komt valt dan verder heel makkelijk in die context (ik wil niet zeggen dat het voorspelbaar is - maar het is feitelijk net als zo'n Trump of hardliners in die messianistische dingen 'simpel volk' - alleen wat meer geslepen en dus lak aan morele zaken (die waarden die zij aanhangen zijn echt van een paar honderd jaar terug.. letterlijk niet van de huidige tijd).. misschien dat een deel van de achterban zich op die laatste dingen ietwat verkijkt..

nickolaas | 21-02-17 | 13:12

Hypotheeksubsidie heet dan rechts te zijn in dit land. De gemeenschap mee laten betalen aan jouw sneue Vinexhok is kennelijk rechts. Niet in mijn universum in ieder geval. Daar is rechts voor jezelf zorgen en zelf je huis bouwen en betalen. Maar goed, wat weten wij in dit land van rechts zijn af ?

Bigi Bana Boy | 21-02-17 | 13:11

necrosis | 21-02-17 | 12:47
Wilders moet eens leren om binnen de grondwet te opereren.
Dat gebral van ik zal dit en dat wat door iedere rechter van de tafel geveegd zal worden en nooit door de eerste kamer zal komen schiet niet op.
Samen werken met andere partijen en proberen de grondwet te actualiseren dat zet zoden aan de dijk.

botbot | 21-02-17 | 13:11

@Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:46
Grenzen dicht, betekent dat een muur tussen Kerkrade en Herzogenrath? En tussen Baarle-Nassau en Baarle-Hertog? En wat wil de PVV regelen om grenswerkers het leven niet onnodig moeilijk te maken? Ik ben benieuwd naar de uitgewerkte ideeën.

Uit de EU, betekent dat à la Zwitserland (dat bijna overal mee meedoet in de EU, incl. Schengen) of à la Noorwegen (dat met nog meer meedoet, zonder inspraak)?

JTKDM | 21-02-17 | 13:06

@Berbaar 13:00
Via een corrigerend bindend referendum krijgen jullie je CAO wel weer terug hoor. Daar gaat Wilders helemaal niet over als hij premier is.

tipo | 21-02-17 | 13:06

Mijn stembiljet in oranje envelop is al op weg naar de ambassade. Go Geert, Go!

Fapfap | 21-02-17 | 13:05

koeberg | 21-02-17 | 12:57
Neemt niet weg dat je nog steeds op FvD of VNL kunt stemmen 15-3. Toch?

Ruif_Vuller | 21-02-17 | 13:02

Stembiljet is binnen en gelijk op marktplaats gezet. Kijken wat een stembiljet doet. Je kan bieden vanaf 1000 Euro (incl. verzenkosten!). voor 1000 Euri stem ik op jouw partij, das nie duur veel geld.

Mark_D_NL | 21-02-17 | 13:02

@Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:58
Don't feed the troll!

necrosis | 21-02-17 | 13:00

Hmmm geen bindende CAO's meer?
Straks briefje op het personeels prikbord gaat plaatsen.
"Denkt U er aan als U gaat stemmen dat als de PVV de grootste wordt er een gerede kans is dat hier vanaf volgend jaar geen bindende CAO meer geldt"!!
;)

Berbaar | 21-02-17 | 13:00

Bertie Wooster | 21-02-17 | 12:15
Het programma van FvD is heel makkelijk leesbaar. Dat van VNL ook trouwens.

Ruif_Vuller | 21-02-17 | 12:59

jawor36 | 21-02-17 | 12:40
En vraagt "de bevolking" dit ook en masse aan de andere partijen via de Nederlandse Staatstelevisie?
.

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:58

@Hettiet | 21-02-17 | 12:47
Toch jammer dat Baudet, de jongens van VNL en Geenstijl niet zijn gaan samenwerken. Dat zou een mooie, nieuwe beweging hebben opgeleverd.

koeberg | 21-02-17 | 12:57

Enter Yeti 12:36
Het is toch duidelijk wat de PVV wil met dit (veel te langdradige) concept-partijprogramma? pvv.nl/visie.html

samengevat:
1 minder islam, 2 nexit, 3 bindende referenda, 4 geen eigen zorgrisico, 5 huur omlaag, 6 AOW op 65, 7 geen geldverbrandingen meer, 8 meer zorg, 9 meer defensie en politie, 10 IB omlaag, 11 MRB door de helft.

tipo | 21-02-17 | 12:56

Hee, een PVV stukje! Hoor je weinig van. Leuk!

aardappelninja | 21-02-17 | 12:52

Ik heb mijn stembiljet binnen en ga al stemmen.Forum voor Democratie krijgt mijn stem.Op een beschaafde en intelligente manier de problemen willen aanpakken in Nederland.Volgens mij is dat de manier om echt gehoord te worden zonder belachelijk gemaakt te worden door de zittende elite.

Hettiet | 21-02-17 | 12:47

@jawor36 | 21-02-17 | 12:40
Zonder Cordon Sanitair kan Wilders prima regeren.
Maar dan moet hij wel de kans krijgen van de oude politiek, in plaats van dat ze hem in de hoek zetten.

necrosis | 21-02-17 | 12:47

de Voorzittert | 21-02-17 | 12:43
eensch.

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:47

Haatgenerator | 21-02-17 | 12:35
Voor? Welke zaken zoek je oplossingen. Want voor alles is een oplossing.
--
Immigratie? Grenzen dicht. 95% is een economische vluchteling. Dus die hebben hier neits te zoeken wanneer ze niet in staat zijn iets bij te dragen.
--
EU. Eruit, ZSM. Verdragen? Kan je opzeggen. En de EU bestaat al niet meer als zodanig (Schengen iemand?), dus ja kleine stap om ze de grote vinger te geven. De EU maakt ons arm, en schermt ons af van de rest van de Wereld.
--
Islam. Achter de voordeur, niet meer subsidiëren, niet meer knuffelen en alle uitwassen gewoon bestraffen, net zols iedere ander ebestraft wordt waneer hij of zij iets fout doet. Voorbeeld. Wanneer pedofilie mag, kindhuwelijken, omdat je een moslim bent dan gaat er iets mis. En werkt de rechtstaat niet meer. Dus daar zit al een levensgroot probleem.
--
En nu ga jij met allerlei linkse hobby argumenten komen. Werken niet, de feiten geven mij op alle punten gelijk. De ISlam geeft altijd rommel en de EU maakt "ons" arm en onveilig. Zoek jij maar eens feiten die dit tegen spreken. Feiten dus, geen linkse droom verhaaltjes..

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:46

Sjerry Baudet krijgt mijn stem. Na een zeer goede presentatie en programma van Forum van Democratie ben ik helemaal om. Ook fijn dat het allemaal intelligent volk is.

LangeTijdGeleden | 21-02-17 | 12:43

@Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:37
Ik heb niks met D66 en sla die 360 pagina's even over. Doet ook niet terzake. Als je onzin uitslaat, is het niet relevant wat een ander uitkraamt. En Greet moet even scherper in de wedstrijd gaan komen anders verdampen de zetels waar hij bijstaat. De zwijgende meerderheid gaat dan weer in de automatische deugstand.

de Voorzittert | 21-02-17 | 12:43

@ Vogelbeest | 21-02-17 | 12:33

Welk buitenland is dat...? Klinkt goed iig!

Maar een buitenland waar je niets hoort over de pvda/vvd en de rest is nog beter!

Rooddraakje | 21-02-17 | 12:41

@mallekater | 21-02-17 | 12:27
Wat is er mis met Fleur?

necrosis | 21-02-17 | 12:41

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:24

Wilders mag zich van de PVV stemmer beperken tot een paar onuitvoerbare bullets in combinatie met wat simplistische oneliners en hoeft zich nergens te verantwoorden. Lubach stelt de terecht vraag: hoe de fuk?

Of wil Wilders weer comfortabel oppositie voeren de komende 4 jaar? Dan voldoet het A4tje inderdaad.

jawor36 | 21-02-17 | 12:40

@Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:27
*biedt flesje bronwater aan*

necrosis | 21-02-17 | 12:38

@roze_bril | 21-02-17 | 12:32
Karaktermoord? Nee pragmatisch geanalyseerd en scherp geluisterd naar de eigen teksten van Greet. Kunt u niet leuk vinden wellicht maar lijkt me wel voor verbetering vatbaar. Dat interview met Nieman was blamerend voor beide kanten.

de Voorzittert | 21-02-17 | 12:37

de Voorzittert | 21-02-17 | 12:31
Sorry. Ik was onaardig. Was niet mijn bedoeling. Maar, zijn de 360 pagina';s van D66 dan meer waard. En leggen zij dan wel uit HOE? Al die partij programs staan vol met oneliners. Maar ik zie geen planning of strategy? Jij?

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:37

mallekater | 21-02-17 | 12:27

..... Wat zegt u? Als u het hier niet aanstaat, is er niemand die u dwingt om hier de artikelen te lezen of het commentaar hier te aanschouwen.

Ik snap werkelijk niets van wat u hier wilt zeggen. Senioren momentje? Of tekenen van een 'voltooid leven'?

MikeLekkerBelangrijk | 21-02-17 | 12:37

@ de Voorzittert | 21-02-17 | 12:31

Dat is niet een A4-tje met hun belangrijkste speerpunten. Dat is letterlijk hun verkiezingsprogramma. Of nou ja, hun concept verkiezingsprogramma. Lijkt me dat het tijd wordt dat ze er eens een definitieve versie van maken.

Enter Yeti | 21-02-17 | 12:36

Nou mooi dan. En toch ga ik niet op de PVV stemmen. Ik heb er niets mee. Liever een partij met een duidelijk economisch rechts verhaal zoals VNL.

koeberg | 21-02-17 | 12:35

@Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:24
Maar nu even serieus, wat zijn die oplossingen?

Haatgenerator | 21-02-17 | 12:35

Links en rechts zijn achterhaalde begrippen. Het is tegenwoordig nationalisten versus globalisten.

VerenigingVanDieven | 21-02-17 | 12:34

whetherthouwouldbe | 21-02-17 | 12:32
Wad dad aangaad, is hed inderdaadt slechd gesteld med de grammatica op geenstijl

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:34

Als buitenalndkiezer heb ik inmiddels mijn setmbiljet binnen.

Ik moest toecht echt even googlen:
24. lokaal in de kamer
23 libertarische partij
22 niet stemmers
18 vrijzinnige partij
17 burgerbeweging
15 nieuwe wegen
12 ondernemerspartij

NOS journaal volg ik niet meer, en die linkse praatprogramma's kan ik ook niet verdragen, dus voor het nieuw kijk ik naar nu.nl, telegraaf.nl, GS, TPO, DDS, wel.nl (om toch nog wat links mee te krijgen)
En dan is het mogelijk om blijkbaar een heel stel politieke partijen gewoon te missen. Zo slecht doen ze het.

28 VDP dacht ik ook niet te kennen, maar bij de google-resultaten herkende ik de uitermate haatvolle racismepartij weer.

Vogelbeest | 21-02-17 | 12:33

@Feynman | 21-02-17 | 12:26
Op zichzelf als huizenbezitter al een reden om nooit en tenimmer meer op de VVD te stemmen: het was de eerste partij ooit die (samen met de PvdA) aan de hypotheekrenteaftrek is gaan zitten. Daarnaast sloopten ze de ondernemers, zetten ze de poorten open voor massaimmigratie en hebben ze het leger gedecimeerd. De Puinhopen van 5 jaar Mark Rutte.

de Voorzittert | 21-02-17 | 12:33

Mooi. Dit land gaat kapot aan steuntrekkers van allerlei allooi die het verdommen om te werken. Geen problemen mee dat mensen die zich asociaal opstellen tegen de sociale dienst te korten op hun uitkering. Het moet maar een keertje afgelopen zijn.

Enter Yeti | 21-02-17 | 12:33

@de VoorzitterT, debunk? Komt dat in het laatste gedeelte nadat hij met geselecteerde fragmented eerst weer eens karaktermoord pleegde? Want daar had ik het geduld niet voor. Zal wel iets zijn geweest met: ja maar dat kan helemaal niet wat hij voorstel.

roze_bril | 21-02-17 | 12:32

-weggejorist-

whetherthouwouldbe | 21-02-17 | 12:32

@James Lastig | 21-02-17 | 12:24
Voor mij hebben ze het laten afweten al decennia's lang.
Helaas laten veel mensen zich bang maken om op bv de PVV te stemmen daar heb je helaas gelijk in.
Maar zoals de geschiedenis leert, komt er op een moment een ommekeer. En hoe langer we de elite hun gang laten gaan des te meer kans we hebben op een bloedige reset.

NaJoris | 21-02-17 | 12:31

@Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:24
Het is te makkelijk om dit af te doen als "een verhaaltje". Het is niet verkeerd om met een a4-tje aan te tonen wat je belangrijkste speerpunten zijn maar als je er ooit iets van wilt gaan bewerkstelligen moet het allemaal wel een fractie concreter. Anders doe je mee voor spek en bonen. Persoonlijk snap ik niet waarom ze bv Fleur niet met een megacampagne al die 50+ zetels laten wegtrekken.

de Voorzittert | 21-02-17 | 12:31

@mallekater | 21-02-17 | 12:27
En nu even de connectie met het artikel graag? Of ben je een van die DENK-trollen?

DerFoehrer | 21-02-17 | 12:30

Forum voor democratie voor het intellect,PVV voor de standpunten inzake vreemdelingen en islam,en 50+ voor gezag en ouderen,zou de perfecte match zijn.
15 maart = PVV.

R.B.Scott | 21-02-17 | 12:29

mallekater | 21-02-17 | 12:27
En blijf weg. Doei!

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:29

@de Voorzittert 12:17
Wilders moet Lubach gewoon een baan beloven als Minister van Buitenlandse Zaken, zodra Wilders premier is en hij de publieke omroep afschaft.

tipo | 21-02-17 | 12:29

-weggejorist-

mallekater | 21-02-17 | 12:27

necrosis | 21-02-17 | 12:24
Allahlaaf, Allahlaaf, Allahlaaf.

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:27

Als je kijkt naar de niet-linkse maatregelen is vooral het bijstand deel interresant. PVV en vvd stellen eisen over geen boerka's, opleidingen volgen, gewoon handen schudden en de taal leren. Dat zijn ideeen waar zelfs de SP in de coalitie wel akkoord mee gaat. Om op basis daarvan een partij als rechts te kwalificeren gaat mij wat kort door de bocht.

Zelfde als de hypotheekrenteaftrek natuurlijk komt dat voordeel vooral terecht bij de mensen die de helft van de inkomstenbelasting betalen. Je moet eerst belasting verschuldigd zijn, voordat je iets hebt aan een aftrekpost. HRA afbreken is goedkoop links populisme. Dat een partij daar niet aan mee wil doen is eerder een betrouwbaar overheid verhaal ipv van een rechter voorkeur.

Verder dan clickbait komt deze poging om de pvv weg te zetten als een economisch rechtse partij niet. Erger nog, draagvlak behouden voor de bijstand door er geen hangmat van te maken en de bijstand duurzaamhoudbaar te maken door misbruik en overbelasting door specifieke groepen aan te pakken is op de lange termijn links beleid. Ook al komt het op het slachtoffer in eerste instantie nogal rechts over.

Feynman | 21-02-17 | 12:26

roflastc | 21-02-17 | 12:10
Groen Links is meer kindbruidjes, dus meer pedofilie. Stem niet op Groen Slinks!

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:26

roflastc | 21-02-17 | 12:10
Dit verdiend enige uitleg!

Mr_Pikibelly | 21-02-17 | 12:25

Wow dus ook op economisch gebied sluit ik aan bij Wilders. Nu staat werkelijk niets meer in de weg om op hem te gaan stemmen. Perfect match. Bedankt Jesse!

roze_bril | 21-02-17 | 12:25

@Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:17
de KuilenPoepers?
Is dat een carnavalsvereniging?
En hoe wil hij gratis bier goedkoper maken?
Volgens mij moet jij nodig eens nuchter worden.

necrosis | 21-02-17 | 12:24

NaJoris | 21-02-17 | 12:20
De huidige partijen hebben het helemaal niet laten afweten. De massa-inport van moslims en het opgeven van de eigen Westerse cultuur is gewoon beleid.

Het is heel simpel: Verdeel en heers! Julius Ceasar wist dat al.
Hou het volk bang en je kunt ze al hun vrijheden en geld afpakken. Dat is ze de afgelopen 35 jaar prima gelukt.

James Lastig | 21-02-17 | 12:24

de Voorzittert | 21-02-17 | 12:17
Ach, debunk mogen we het niet noemen. Een links goed mensje wordt gestuurd om zijn bazen het naar de zin te maken. Lubach is enorm door de mand gevallen. Was natuurlijk al bekend dat Lubach niet vies is van een mes in de rug hier en daar. Maar dit was zo simpel.
--
Maar natuurlijk wel weer opvallend dat alle NPO slaven hier weer achteraan lopen. Ook jij dus...?
--
Och, nou, nou die Wilders toch, hij heeft geen oplossingen. Dat is wat lubach deed, een oud dood verhaaltje uit de mottenballen halen en "grappig" maken. Nou wat knap. ik vind het vooral getuigen van een enorme domheid en het maakt duidelijk hoe makkelijk mensen door de NPO zijn te intimideren en te sturen. En hoe oppervlakkig figuren zoals Lubach zijn.

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:24

Dit is nu echt een mindfuck voor me: mensen die zeggen dat anderen zich niet bang moeten maken, terwijl ik zelf de stellige indruk heb dat ze zelf nog een stuk banger zijn.

Rico Tampeloerus | 21-02-17 | 12:24

D66 = White Power ? ...... maar dan zonder de Power eigenlijk.

James Lastig | 21-02-17 | 12:21

@TheseDays00 | 21-02-17 | 12:14
Die van mij wel. De enige partij die wat wil doen tegen de invasie van de islam. De huidige partijen hebben het laten afweten.

NaJoris | 21-02-17 | 12:20

@roflastc | 21-02-17 | 12:10
Ben jij het Jesse?

NaJoris | 21-02-17 | 12:19

De Correspondent is gewoon nog linkser dan de PVV.

tipo | 21-02-17 | 12:19

En toch stem ik op Fleur!

necrosis | 21-02-17 | 12:18

Ik ga stemmen op Sjefke. Sjefke wil namelijk de voozitter worden van CV de KuilenPoepers en daar vind ik Sjefke wel geschikt voor. Sjefke beloofd ons goedkoper gratis bier en worstenbroodjes met dubbel spek! Sjefke mijn stem heb je!

Mark_D_NL | 21-02-17 | 12:17

De PVV blijft toch lastig. Ze hebben wat linkse standpunten en kunnen andere linksachtige partijen (zoals 50plus) in het zadel helpen. Dat zie ik niet zo zitten. Nog maar even goed research doen naar de partijprogramma's op rechts dus en niet klakkeloos overnemen wat de NOS, de Volkskrant of Geenstijl mij voorschrijft.

Bertie Wooster | 21-02-17 | 12:15

Ah, dat vindt de correspondent. Extreemlinkse website. Nee, nog steeds gaat mijn stem niet naar de pvv.

TheseDays00 | 21-02-17 | 12:14

roflastc | 21-02-17 | 12:10

.. Whut?

MikeLekkerBelangrijk | 21-02-17 | 12:14

en wat de pvv er als eerste mee gaat doen is het ene deel van de stemmers naaien (paupers uit pauperwijken kunnen hun peuken niet meer betalen) en het andere deel Thierry Bidet & co nog meer geld en macht geven. PVV = meer rechtsgeld en meer EU.

roflastc | 21-02-17 | 12:10

Heeft ze nu een brief van het UWV in haar decollete?

Pimp my Voortuin | 21-02-17 | 12:08

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino