Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Leidsch Dagblad: Geert Wilders is Fuhrer

Hoppa, de Godwin van de dag komt van de hand van ene Robbert Minkhorst van het Leidsch Dagblad. Geert Wilders is een Führer en zijn politieke partij moet verboden worden. Een wollig en warrig stukje over een verkiezingsprogramma in strijd met de grondwet, Führerprinzip en dat het in Duitsland allemaal zo goed geregeld is. Alwaar ze in het verleden ook een handje hadden van het verbieden van politieke partijen, maar dat is weer een ander verhaal. Joehoe, Volkskrant, Minkhorst wil een baan!

Reaguursels

Inloggen

Beste erikrugzak,

En wie is (tot nog toe) verantwoordelijk voor dat zooitje?
Zgn.rechtse Trump aanhangers of linkse oproerkraaiers?

Wel eerlijk zijn hé.

Wie gingen al rellend vernielend de straat op toen de uitslag hen niet beviel, zelfs in UK?, daarover gesproken, zouden die UK relschoppers überhaupt wel weten dat de USA inmiddels al een tijdje geen Engelse kolonie meer is en dat ze er dus niets aan kunnen doen, laat staan iets iets over te zeggen hebben?, ik vermoed van niet gezien het IQ van de deelnemers.

Let wel dit gaat over de relschoppers hé, niet over de andere vreedzaam protesterenden , de zgn. Intellectuelen met kilo's boter op hun hoofd, want geen enkel protest tegen de vertrapte vrouwenrechten, homorechten in islamitische landen, geen enkel protest als er al decennia lang christenen en anders gelovigen weggepest, vervolgd en uitgemoord worden door de godsdienst van de vrede.

Nee alleen als Israël weer eens een nieuwe nederzetting bouwt (is overigens idd ook absoluut een misstand!), dan hoor en zie je ze natuurlijk wel.

Selectieve verontwaardiging en pure hypocrisie noemen we zoiets hier.

Was getekend,

Een rechtse xenophoob en tokkie, hoeven alle gutmenschen hier me niet meer zo te noemen, scheelt weer tijd zal ik maar zeggen.

Mallepietje1001 | 15-02-17 | 16:16

Grondwet veranderen of aanpassen?,
Nee joh veel te voor de hand liggend, is
In steen gebeiteld, ook al is de wereld, samenstelling bevolking, en omstandigheden totaal veranderd, stel je voor dat je zomaar het lef hebt jezelf je kinderen en hun kinderen te beschermen tegen verderfelijke invloeden van een achterlijke onverdraaglijke en totalitaire ideologie, dat moeten we toch niet willen zeker?

Nee gewoon bek houden en bukken!

Nou ik D8 het ff niet.

Mallepietje1001 | 15-02-17 | 15:35

opzeggen dat Abo op het Leidsch Dagblad, wat een krant !

prutserstentop | 15-02-17 | 13:22

Dat iemand automatisch een discussie verliest door te verwijzen naar de nazi's is echter een drogreden die Godwin zelf niet heeft bedoeld.
@Bruine Beer | 15-02-17 | 08:04

Ha, ha! U doelt hiermee automatisch op dit deel in het anti-Wilders stukje van Robbert Minkhorst in het Leidsch Dagblad/Haarlems Dagblad:

"Het Führerprinzip (’Leidersbeginsel’) verhindert dat, om allicht alleszins begrijpelijke redenen. Daar is de belangrijke les na de Tweede Wereldoorlog: nooit weer een Führer."

Prins Pils | 15-02-17 | 11:42

Godwin: Naarmate online-discussies langer worden, nadert de waarschijnlijkheid van een vergelijking met de nazi's of Hitler tot 1.

Dat iemand automatisch een discussie verliest door te verwijzen naar de nazi's is echter een drogreden die Godwin zelf niet heeft bedoeld.

Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwi

Mosterd zal wel een Reductio ad Hitlerum (
nl.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hit...) bedoelen. Maar dat is het ook niet. Erger nog, met de opmerking "Alwaar ze in het verleden ook een handje hadden van het verbieden van politieke partijen" pleegt hij er zelf één: omdat in Duitsland vroeger x, en Hitler ook x, dus x slecht.

Sorry Mosterd, je mag het verhaal van Minkhorst niet leuk vinden, zijn stellingen zijn heel feitelijk: Wilders is het enig lid van de PVV en bepaalt daar dus alles, hij wil dingen die nu niet kunnen wegens de grondwet en gesloten verdragen, en in Duitsland zou de PVV niet mogen meedoen aan de verkiezingen.

Alleen dat de Kieswet niet zo bedoeld is, en dat het jammer is dat de PVV hier niet verboden wordt, zijn meningen. Die onderbouwd hij. Dat je het er niet mee eens bent mag in Nederland. Wees dan wel een vent en weerleg de feiten of geef je eigen argumenten, in plaats van de Reductio ad Absurdum en de Ad Hominem van stal te halen.

Lollig, lekker dure woorden gebruiken :-)

Bruine Beer | 15-02-17 | 08:04

Godwin of niet, geen issue. Dit wel: beste rechtse populisten. Kijk even naar de VS over wat er gebeurd als je op een rechtse populist stemt. En doe dit even voor je op een rechtse populist gaat stemmen. Lekker zooitje daar. Zou het er beter uitzien als Wilders met zijn knokploeg aan zou treden?

erikrugzak | 15-02-17 | 05:46

Der Führer war ein armes Schwein, er hatte keinen Führerschein.
Minky Pinky schrijft volledig gemotiveerd door Islamofauxbie.

MistaRazista | 15-02-17 | 02:49

nickolaas | 14-02-17 | 15:37

De tax rullings en fiscale faciliteiten ontstonden al in de jaren 70 omdat men Nederlandse bedrijven die internationaal gingen en wilde groeien wilde faciliteren via deze constructies tov buitenlandse multinationals. Uiteindelijk is met de globalisering de hele initiële opzet zijn doel voorbij geschoten.

Overigens werd einde jaren 70 en vooral 80 beleid gemaakt wat erop gericht was Nederland een dienstenland met veel kennis te maken, consultancy. De wereld had onze kennis en ervaring nodig meende men en dat moest ons product worden.
Productie was vies en vuil dat kon elders goedkoper gedaan worden.
Verder meende men dat men het arme zuiden van Europa moest helpen door veel van onze kennis te exporteren op gebied van land- en vooral tuinbouw en op meerdere gebieden. Dank u zeiden die landen en vele jaren later waren we die landen als afzetmarkt deels of helemaal kwijt.

Die landen kregen ook steeds meer universiteiten en ingenieurs zoals in China er per jaar miljoenen bijkomen. Men heeft ons dienstenpakket nauwelijks nodig behalve op waterbeheersing, landbouw wetenschap en techniek en dan heb je het min of meer gehad. En komen we er nu achter dat Duitsland die zijn industrie vasthield dat beter heeft gedaan.
Daarnaast hebben regeringen met PVDA en VVD altijd alle ruimte gegeven aan vreemde landen, dwz, multinationals om allerlei Nederlandse bedrijven op te kopen. Zo ook Fortis wan ABN AMRO kocht waarvan velen wisten dat dit niet kon en zou leiden tot een ramp, Zo gingen vele bedrijven verloren, ook de KLM is totaal verkeerd gemanaged inzake vinden van de juiste partner en zijn er geen keiharde condities gesteld.
Echter Sarkozy in Frankrijk heeft meerdere overnames van Franse bedrijven geblokkeerd waardoor deze nog altijd bestaan en aldaar werkgelegenheid leveren, omzet- en vennootschapsbelasting etc. In Nederland braafste jongetje vd klas moet alles aan de private markt overgelaten worden. Ik ben vnl. voor zo min mogelijk overheidsinmenging echter in bepaalde omstandigheden is het noodzaak vanwege nationaal; belang. Zo ook inzake nutsbedrijven en de zorgverzekering o.a. maar nee. De politiek drukt haar idealen door die gewoon leiden tot misstanden en oplopende kosten of minder dienstverlening want commercie. Resultaat een neergaande welvaart op divers gebied. Zo ook gezondheidszorg wanneer men in ogenschouw neemt een steeds meer uitgekleed pakket tegen steeds hogere kosten.

Onze bestuurders zijn koekenbakkers en de bedrijven worden er gek van met elke paar jaar nieuwe regels en vrijwel nooit iets doordachts wat voor langere termijn wel werkt.

Kortom, onze overheid sucks.

Moneytron | 15-02-17 | 00:57

pipokoeie | 14-02-17 | 15:

Inderdaad. Nieman en dat zgn rechts georiënteerde WNL zijn verre van rechts, Nieman ronduit links en WNL is niet links maar zeker ook niet rechts. Men laat zo nu en dan een gematigd rechts geluid horen vanuit hun gasten maar de interviewers zijn zoals een goed journo betaamt links.

Nieman probeerde in het begin vooral Wilders pootje te lichten maar hij nam gas terug omdat Wilders prima pareerde en direct zijn ongelijk aantoonde, diverse keren.
Was feitelijk een schande dat WNL zich zo opstelt.

Moneytron | 15-02-17 | 00:32

Als de PVV in Duitsland zou zijn verboden, hoe kan daar dan een partij als AfD zijn goedgekeurd? Minkhorst maakt nota bene zelf de vergelijking tussen die partij en de PVV. En trouwens, andere partijen mogen dan een ledenvergadering hebben, doe niet net alsof die bij een partij als de PvdA invloed hebben op de besluitvorming.

His Lordship | 14-02-17 | 21:27

wat verschrikkelijk dat die arme geert gebasht wordt. ik vind het verschrikkelijk...... maar niet echt. en dan verliest zijn partijtje ook nog wat zeteltjes in de peilingen. dat zou verboden moeten worden. echt erg.

chocolaatje-8 | 14-02-17 | 21:17

vanwege dit soort journalisten heb ik vorig jaar mijn abonnement op deze krant opgezegd!!!!

de broeder | 14-02-17 | 20:34

-weggejorist-

de broeder | 14-02-17 | 20:34

Valt me op dat juist de man die bij uitstek ons in de toekomst wil behoeden voor onvrijheden continu door onderbuikgevoelens opruiende media voor fascistisch worden uitgemaakt. Leven onder de shariawetgeving, dát is pas fascistisch, maar daar hoor je ze noi nooit eens over!

Jan, Leiden | 14-02-17 | 20:28

Olieboer | 14-02-17 | 19:55
Weet je het zeker?
Meewerken aan een doofpot van de moord op vele Nederlanders (MH17), meewerken/propaganda verspreiden om proberen een oorlog uit te lokken met Rusland, uitverkoop NL aan Brussel (negeren uitslag referendum), geweld gebruiken bij tegenstanders (Oranje mevrouw, die andere mevrouw die een knuppel op haar hoofd kreeg, etc.), democratische bijeenkomsten bemoeilijken (verbieden inspraakavonden en minder stemlokalen bij referendum),liegen en partijpolitiek boven het landsbelang stellen/corruptie (Opstelten, Teeven, vd Steur).
De overeenkomsten zijn groot. Als ik er naast zit, dan kan je het me niet kwalijk nemen.

D.A.A.R. | 14-02-17 | 20:26

Oké laatste hint: Het heeft drie letters, begind met een P en eindigt op een A.

Olieboer | 14-02-17 | 20:12

D.A.A.R. | 14-02-17 | 19:34 Mis, wil je de joker of een nieuwe hint?

Olieboer | 14-02-17 | 19:55

Olieboer | 14-02-17 | 19:33
VVD

D.A.A.R. | 14-02-17 | 19:34

Oh. nog even een hint voor wie dat nodig heeft, het is NIET DE PVV.

Olieboer | 14-02-17 | 19:34

Voor de tweede wereldoorlog hadden we ook een belangrijke linkse partij in Nederland. De Nationaal Socialistische Beweging maar die hebben na de oorlog hun naam veranderd. Vraag aan de lezers die hun geschiedenis wel kennen: Hoe heet deze partij nu?

Olieboer | 14-02-17 | 19:33

Als er vanwege de vluchtelingencrisis in Europa een oorlog uitbreekt, dan komt dat voor de derde keer binnen een eeuw door Duitsland. Hebben ze daar wel eens over nagedacht?
zwarte_weduwe | 14-02-17 | 14:05
WO1: De Fransen en Engelsen waren eveneens aanstichters. WO2: Stalin wilde heel Europa communistisch maken. Stak Hitler een stokje voor. VS wilde de Europese afzetmarkt behouden. Duitsland door versailles keihard genaaid. Sudeten-Duitsers werden onderdrukt. Inval Polen was niet meer dan logisch.

Admiraal Balthasar | 14-02-17 | 18:58

Peter Emile | 14-02-17 | 18:33
Juist de grondwet zal geactualiseerd moeten worden maar men kan niet roepen van de katholieken wel en de moslims niet dan ga je nog discrimineren ook.
Alle partijen moeten om de tafel om 100stemmen te halen en dat zal een hele toer worden.
Dus dat geroepetoet van ik zal de moskeeën sluiten en de islam aanpakken uit draait op kiezersbedrog.

botbot | 14-02-17 | 18:53

Over de talloze pertinente ongrondwettelijkheden van de islam hoor je deze jongens nooit.

En overigens: zodra de pleuris hier te lande en in heel West-Europa écht uitbreekt als gevolg van een grootschalig islamitisch oproer, moet je eens zien hoe hard óók die linkse jongens gaan lopen om die grondwet op diezelfde punten als de wiedeweerga aangepast te krijgen.

Een grondwet is prachtig, maar als die grondwet in de weg staat als het aankomt op het verdedigen van je vrijheid, je beschaving en je vege lijf, dan is het kennelijk hoog tijd die grondwet op essentiële punten aan te passen.

Die grondwet is grotendeels tot stand gekomen in een tijd dat West-Europa nog niet te maken had met een slordige 50 miljoen moslims.

Tijden veranderen. Dus grondwetten zullen ook moeten veranderen. En een samenleving die zichzelf respecteert zal zijn normen & waardenstelsel - én de inwoners die dat stelsel hebben opgebouwd - moeten beschermen tegen de islamitische barbarij & achterlijkheid uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dus zal de grondwet nieuwe, aangepaste voorwaarden en mogelijkheden moeten scheppen die onze westerse samenleving daartoe in staat stelt.

Als een samenleving niet voor zichzelf kan opkomen omdat de grondwet dat kennelijk verhindert, zal die grondwet moeten worden aangepast.

Peter Emile | 14-02-17 | 18:33

Democratie komt van het Griekse "demos cratos": volkswil, volksmacht. Tenzij er in de afgelopen paar duizend jaar iets aan die definitie is veranderd, is het vreemd om deze partij te willen verbieden. Er stemmen immers miljoenen Nederlanders op.
En mag ik in herinnering de heer Donner noemen? Deze vond dat in geval van Islamitische demografische meerderheid de Sharia mag worden ingevoerd. Dat betekent inclusief rechtsongelijkheid mannen en vrouwen, lijf- en doodstraffen. Het laatste is waar Wilders juist tegen strijdt. Wat is nou erger?

Rest In Privacy | 14-02-17 | 17:44

Ach ja, de pseudo-intellectuele en -verheven linkse fascist moet zich ook af en toe laten gelden. Gewoon lekker laten roepen en radicaliseren, dit soort kerels; uiteindelijk eten ze links van binnenuit op.

stampertje85 | 14-02-17 | 17:23

@nickolaas
Goed verhaal... lekker kort ook.

etnisch_profileerder | 14-02-17 | 17:19

Kijk, dat is de Deugmens bij uitstek. Over Duitsland lasteren wanneer het hem uitkomt (WO II, Holocaust, correctheid, hard werken, Schlagers, strandkuilen, braadworst, geen woord over de grens spreken, voetbal enzovoort). En Duitsland bewieroken wanneer het deugmenselijk zo uitkomt (Merkel, open grenzen, EU, NAVO, Willkommenskultur).
O ja, Deugmens Minkhorst: in Duitsland is dat Führerprinzip van je niet van toepassing wanneer het de NPD betreft. Doen politiek gewoon mee.
Nog vragen, warhoofd?

De Vrijlansier | 14-02-17 | 17:06

Sta ik hier allemaal ronkende taal te verkondigen, maar... verkeerde topic.


Dom dom dom, van me.

omanders | 14-02-17 | 16:57

Als Geert Wilders Führer is, is Jesse Klaver Mao Zedong.
Ook wij kunnen godwinnen.

Nehemia | 14-02-17 | 16:53

Mooi, graties reclame voor Aanvoerder van de Onderbuik & Het Gezonde Volksgevoel.

Ik overweeg alsnog op Greet te gaan stemmen.

Poekieman | 14-02-17 | 16:49

Bokito ergo sum | 14-02-17 | 14:53
Nou ja, ik viel bijna van mijn stoel. Er zijn zoveel onderzoeken en publicaties verschenen over de achterban van de PVV, zeker de laatste tijd, waaruit blijkt dat die erg divers is qua opleidingsniveau en nationaliteit. En dan beweert die Nieman, vml journalist van RTLnieuws, nu presentator van een programma van het 'rechtse' WNL, dat PVVstemmers nooit naar debatten kijken maar wel allemaal naar die shitzooi van SBS.

Nu ik erover nadenk is die stuitende domheid idd hilarisch.

Marie Curieux | 14-02-17 | 16:48

-weggejorist-

omanders | 14-02-17 | 16:48

Robbert Minkukelhorst ? Nóóit van gehoord.
Geert Wilders ? Een zéér gekend persoon en door zeer veel gezond denkende mensen geacht en gewaardeerd man.
In ieder geval een man met principes wat van veel van z'n collega-"politici" niet gezegd kan worden.
Kan die Minkhorst z'n eigen naam al foutloos schrijven ?

oter | 14-02-17 | 16:31

Andersdenkende politieke partijen willen verbieden en andersdenkende politici willen vermoorden; hoe heette dat ook alweer?

jemagookniksmeer | 14-02-17 | 16:28

Linkse meisjes worden geil van rechtse praatjes.
etnisch_profileerder | 14-02-17 | 16:16
Maar zo'n Baudet dus weer van robots (zie comment @mezelf 14:54), dat zal dan dus wel niks gaan worden..
Wat je zegt is in praktijk trouwens sowieso ook weerbarstiger dan Teeuwen het doet voorkomen, zie dit topic van alweer een paar maanden terug "Linksmeisje schandpaalt Tindermatch publiekelijk" (over een FvD-collega van Baudet) www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/07/...

nickolaas | 14-02-17 | 16:23

Robbert Minkhorst? Ik heb het Leidsch Dagblad thuis en ik ken hem als iemand die normaal gesproken bij de sportredactie zit en voornamelijk kritische stukjes schrijft over wedstrijden als FC Lisse - Quick Boys. Kennelijk waren de politieke analisten op en hebben ze bij hem aangeklopt

Wuwwa | 14-02-17 | 16:21

Haha... De linkse kliek is nu echt in paniek, staatspropaganda voor links van Jinek en DWDD ten spijt.
P.S Elke avond zeiken over Trump bij Jinek komt me de keel uit. Misschien heeft Hans Teeuwen toch gelijk.
www.youtube.com/watch?v=nqaKRjSyTLA
Linkse meisjes worden geil van rechtse praatjes.

etnisch_profileerder | 14-02-17 | 16:16

Uhmmm... Het is onwettelijk in NL - niet in grote delen van democratisch Europa - om verdragen ondergeschikt aan wetten te laten zijn. Wetten zijn in Nederland ondergeschikt aan verdragen. Maar als in een verkiezingsprogramma komt te staan dat we dingen moeten dien die in tegenspraak zijn met verdragen dan kan dat nog steeds democratisch zijn. Een partij zou die ondergeschiktheid van de grondwet aan verdragen bijvoorbeeld aan de kaak kunnen stellen.


Daar gaat NIET de internationale juridische over. Daar gaat de Nederlandse democratie over.


Dus dit flutverhaaltje deugd van geen kanten. Asieladvocaten?

omanders | 14-02-17 | 16:10

Bah al die zieke linkschmenschen. Moet ervan kotsen van al dat kinderachtige gedoe. Wordt tijd voor verandering. Ik stem op PVV.

kleine_smurf2016 | 14-02-17 | 16:01

-weggejorist-

repu077 | 14-02-17 | 16:01

Klopt niet,ander kapsel en geen Schnurbart Jawohl Scheisse.

repu077 | 14-02-17 | 16:01

van Oeffelen | 14-02-17 | 15:06

Kent u het woord "manipulatie"?

Bijtendehond | 14-02-17 | 16:00

frank87 | 14-02-17 | 14:20

Dat zijn van die mensen die Duitsers zouden arresteren omdat er Führerschein op hun rijbewijs staat.

Bijtendehond | 14-02-17 | 15:53

Politieke partijen hoeven zich helemaal niet aan de grondwet te houden tot op het moment dat er wetgeving gemaakt zou worden die in strijd is met de grondwet en daarvoor is een eerste kamer.

Advocaten die het gewicht van de grondwet niet kennen laten alleen maar zien dat onze rechtsspraak ziek is.

bergsbeklimmer | 14-02-17 | 15:51

Komen de verkiezingen er aan joh?
Al die journalisten met uitgesproken politieke voorkeuren, die ergens nog wat kunnen neerplempen, om de winst van de PVV en het verlies van hun partijen te minimaliseren doen een uiterste noodgreep. Maar de partijen die nu in de min staan hebben het zelf compleet verpest de afgelopen jaren en dus is het mosterd na de maaltijd. De mensen zijn minder dom dan de PVDA/D66/GL en VVD hopen.

Dirk III | 14-02-17 | 15:49

@Jawor36 en andere die PVV-stemmers ridiculiseren:

Vergeet u svp niet dat er zich ook hier een "stille meerderheid" bevindt, die weliswaar ook zijn bedenkingen bij sommige elementen uit deze hoek heeft, maar die tevens de bittere noodzaak tot een harde reset ziet.

Ondergetekende is hiervan een voorbeeld. HBO, goede buurt, goede baan en goed huwelijk met eveneens hoogopgeleide partner. Wij realiseren ons terdege dat er veel van zijn punten grondwettelijk en juridisch zullen worden afgeschoten, maar dat PVV-regeringsdeelname óf stevige oppositie met voldoende zetels zeker het staande beleid zal veranderen.

Let wel: wanneer de middenpartijen hier proactiever op hadden gehandeld, had Wilders geen schijn van kans gemaakt!

Onze voorkeursstem gaat overigens naar Martin Bosma, als een signaal dat de boodschap ook op een intelligente manier, zonder bizarre uitspraken en furieus getwitter kan..

Lucioperca | 14-02-17 | 15:46

"Nederland worstelt met de ’democratische paradox’, het gegeven dat de democratie een partij de grootste kan maken die diezelfde democratie vervolgens te gronde richt."

correct me if I'm wrong.
maar een bepaalde Nederlandse politicus heeft een jaar of 5 geleden gesteld dat wanneer er democratisch besloten wordt om de sharia in te voeren wij ons hierbij moeten neerleggen, omdat ja democratisch.

en in hoeverre verschilt dit idee dan van wat er nu in Turkije gebeurt? of maakt dat niet uit wegens niet bij de EU. Vergeet niet, Turkije komt bij de EU, en dan??

isotope 465 | 14-02-17 | 15:38

Bokito ergo sum | 14-02-17 | 15:24
Ben het met je eens.
Ik dacht na de verkiezing van Trump dat de linkse media-kliek ervan zouden leren- zoals je altijd van een nederlaag moet leren.
Een tactiek die niet werkt moet je loslaten.
Gelukkig gaan ze alleen maar wat voller op het orgel:
Nog meer afschuw voor PVV'ers- Nog meer godwins.
Ik heb de overtuiging dat ze in een kramp zitten.
Op een bepaald moment worden ze voor iedereen ongeloofwaardig, en bereiken het omgekeerde effect.
Intussen in de echte samenleving worden groepen steeds pragmatischer:
www.bnr.nl/nieuws/ondernemen/10314182...

Roadblock | 14-02-17 | 15:37

"Onze economie had veel sterker geweest wanneer men beter de maak industrie hier had gehouden. Er een echt goed economisch beleid was geweest ipv van een EU beleid."
@Moneytron | 14-02-17 | 14:58
Dat is in de jaren '80 en '90 misgelopen (net als dat toen die 'tax rulings' in zwang zijn gekomen). Dat is allemaal onderdeel geweest van de schijn ophouden (hun droom levend houden), dat je met laten we zeggen 'een ander soort mensen' toch dat soort bedrijven op peil kan houden. Jaren '90 was ook de tijd van de bouwfraude en talloze andere kartels (men privatiseerde en dereguleerde zonder effectief toezicht op te tuigen - en een deel van die 'tax rulings' zijn bijvoorbeeld via een dependance van het Ministerie van Financiën tot stand gekomen dat in een kantoor van toen nog Deloitte & Touche aan het Olryplein in Amsterdam huisde.. 'jah, we hebben elkaar zo vaak nodig' - maar iedereen wist dat dat een misstand was en die mensen dus met elkaar lunchte in hetzelfde restaurant en naar dezelfde feestjes gingen.. rara, hoe kon dat nu zo lopen.. Nederland heeft ook veel meer van dat soort rulings dan andere landen..).
Verder hebben diezelfde kabinetten ('Paars') projecten als de HSL en Betuwelijn aanbesteed (als je op die manier investeringen doet - worden daar de nodige mensen beter van, maar niet het land.. verschil met Nigeria zou zijn dat de aardgasbaten hier iets subtieler worden afgeroomd door een feitelijk goed georganiseerde kliek..). Ook gaven die kabinetten toe aan de wachtlijst-chantage in de zorg (waarna die voor iedereen merkbaar veel duurder werd - en na de opkomst van poliklinieken vermoed ik in de jaren '80 waren er geen artsen in de wereld die meer verdienden dan de Nederlandse.. ).
En het soort mensen waarmee men kartels runt is toch echt wel een ander soort dan waar innovatieve bedrijven door gerund worden (neem een Philips in de jaren '80 - dat ook veel meer een maatschappelijke functie had, dan de 'share holder value'-bedrijven van nu, die dus ook nog eens geen belasting betalen). En veel van die innovatie had ook met meedenken op alle niveau's te maken (Japan stond daar bijvoorbeeld om bekend en in de slag om het Verenigd Koninkrijk in de Tweede Wereldoorlog gebeurde het bijvoorbeeld ook - de motor van een Spitfire had aan het einde van de oorlog 6x het oorspronkelijke vermogen). Kartels drukken juist innovatie de kop in (tot aan repressie van personeel aan toe), omdat dit gemaakte afspraken verstoort (DAF maakte deel uit van een kartel, dat mensen van MAN doodleuk te verstaan gaf dat ze een truck die zuiniger en milieuvriendelijk was nog 10 jaar moesten opbergen.. met incompetente mensen aan de top die een premium salaris willen vangen moet je het kennelijk niet te ingewikkeld gaan maken).
Verder is trouwens Donald Trump ook in de positie gekomen door een twijfelachtige belastingkwijtschelding van 17mrd (was niet eens zijn eigen geld dat verlies.. ) en hebben de grootste financiers van zijn campagne als Sheldon Adelson eigenlijk ook wetgeving in zo'n mate naar hun hand gezet, dat die casinobedrijven woekerwinsten konden maken (dat bedrijf 'The Sands' heeft trouwens een oorsprong in de maffia). Die man heeft zelfs met lobbywerk een verbod op online gokken gedaan gekregen, omdat het zijn bedrijven raakt. Mede door dat soort deals is Washington DC het rijkste gebied in het land geworden schijnt.. maar zo kan je dus geen land runnen. En je ziet trouwens in heel veel landen dat de maakindustrie heel zwaar is afgenomen, maar met de oligarchen in Rusland heb je denk ik ook geen Frits Philipsen in handen denk ik ook qua capaciteiten (en feitelijk is Japan toch ook wel een stuk in het slop geraakt ten opzichte van de jaren '80).
Hier in Nederland zijn dingen wel een beetje beter geworden, ten opzichte van de jaren '80 en '90, maar ik betwijfel of het genoeg zal zijn. En die regering Trump (maar ook die partijen hier die het allemaal zullen gaan veranderen), zijn feitelijk de 'oude garde' die ook wel zien dat ze op 'vlucht 93' beland zijn denk ik, en de cockpit proberen in te stormen om feitelijk een klimaat waarin vooral zij gedijen in stand te houden of tegen beter weten in misschien verder proberen door te zetten dan waar democratisch draagvlak het nog kan blijven ondersteunen.. van de EU willen ze volgens mij vooral af, omdat dit een macht is die hen in de weg zit (verdragen en als iemand nog iets aan kartels heeft gedaan in NL is het denk ik vooral de Europese Commissie geweest.. ) ik denk dat de gevestigde partijen nog wel wat proberen bij te sturen, maar er is een goede kans dat er in de jaren '80 en '90 dus iets gebroken is (net als in de jaren '10 3n '20 van de vorige eeuw), dat toch weer een nieuwe ordening noodzakelijk moet gaan maken (en mijn idee is dat het vooral de Trump-achtige klieks zijn die tegen wat uiteindelijk vermoed ik een hele nieuwe orde zal gaan worden aan het vechten is). Ook bij de jeugd genieten hun ideeën vrij weinig draagvlak, net als dat gevestigde partijen hun in geringe mate weten te boeien zo lijkt. Naast dus dat Trumpisme op relatief oude kiezers steunt. Goede kans dus dat de komende jaren toch meer schoksgewijze veranderingen gaan brengen.

nickolaas | 14-02-17 | 15:37

robbert is een Gleichgeschaltete, net zoals 'n jochum.

Gleichshaltung in die Nederlanden vond plaats op 5 juni 2008 door 111 verraders.
Op 8 juli 2008 door 60 statelozen.
En is op 2 juli 2008 als "kamerstuk 31384 r1850" door de functioneel opgeheven poppenkast heengeduwd.

Er zijn "verkiezingen" omdat EU het wenst, dient louter om dictator EU uit het zicht te houden van het domme gepeupel.

hallevvezool | 14-02-17 | 15:34

Wilders is, hoe sympathiek hij ook over komt, een Einzelganger. Vooral wanneer een partij geen leden heeft die de interne democratie waarborgen, is dat gevaarlijk.
Om Wilders nu te vergelijken met de Fuhrer gaat wel erg ver. Bovendien is de kans in een coalitieland als Nederland wel erg klein dat hij de absolute macht krijgt. Het is aan de kiezer een oordeel te geven.

Mannes | 14-02-17 | 15:32

@Nuchternederland | 14-02-17 | 15:16
"ja, want leden bepalen het beleid, altijd, ook bij de PvdA en de VVD....(Lijsttrekkers bijvoorbeeld)"

Actieve leden bepalen inderdaad het programma en stemmen voor een partijprogramma. Zelfs de leider wordt democratisch gekozen.

Nathan R Jessup | 14-02-17 | 15:29

Ik heb een fuhrerausweis
In de bergen ga ik wandelen met een bergfuhrer
Een Duitstalige stad bekijk ik met een stadsfuhrer
Mijn kinderen sporten onderleiding van een spielfuhrer
Gebruik dan tenminste het oud hollandsche woord leider.
Houzee

Zatkniss | 14-02-17 | 15:28

@bArAbAts | 14-02-17 | 14:59
"De opzet van Geerts beweging is natuurlijk niet democratisch,"

Stel de natte droom van de PVV-stemmer komt uit en Wilders wordt Premier.
- Hoe gaat hij het land besturen.
- Hoe gaat hij zijn kabinet aansturen
- Hoe gaat hij zijn partij aansturen.
- Hoe draagt hij er zorg voor dat de 40 nieuwe PVV-Kamerleden in het spoor blijven.
- Hoe gaat hij zich voor bereiden op de PS verkiezingen.

Neem de manier waarop hij zijn partij bestuurt en je kunt met zekerheid zeggen dat die natte droom van de PVV-stemmer nog even geduld moet hebben totdat Wilders zijn zaakjes binnen de partij gaat regelen.

Nathan R Jessup | 14-02-17 | 15:26

@Roadblok, de naakte angst is om meerdere redenen een goede benaming, ze zijn gewoon op onbekend terrein aan het geraken en dat is natuurlijk eng. Regel#1 bij drijfzand, nooit te hard trappen want dan zink je sneller, snappen ze niet zo goed. Grasping at straws zoals ze in het Engels zo mooi zeggen. Wat ze met zoveel dédain 'populisme' noemen gaat niet weg, hoe vaak je ook iemand niet op je verjaardag uitnodigd.

Bokito ergo sum | 14-02-17 | 15:24

Heeft Pechtold in het verleden niet eens gezegd dat hij uit Nederland gaat verhuizen als Wilders Premier wordt?

Roadblock | 14-02-17 | 15:23

DerFoehrer | 14-02-17 | 14:18

Nee, dat ben ik gelukkig niet. De heer Klaver bezorgt mij zure oprispingen. Wat ik bedoelde was dat hoe meer ze met dit soort aantijgingen smijten, ze het alleen maar makkelijker maken voor Wilders. Mensen zijn de aantijgingen zat, waarom moet je meteen als extreem rechtse holbewoner worden weggezet als je je terecht zorgen maakt over de huidige gang van zaken in het land. En de rest van de wereld.

Loodje | 14-02-17 | 15:20

Moneytron :
ook het hoongelach dat er op steeg van Nieman over dat "blonde vrouwen niet meer vrij over straat kunnen lopen"
nou, ga als vrouw nog maar eens alleen topless op het strand liggen ,
iets wat jaren geleden gewoon kon,
maar door onze kans parels en apothekers volledig onmogelijk is geworden,
nu hoor ik net in het nieuws dat de nederlandse advocaten grote moeite hebben met het pvv programma
omdat de heren vinden dat daar discriminerende standpunten in staan ten opzichte van asielzoekers,
daarom ga ik PVV stemmen , omdat dit gezeik wat volgens mij iedereen de strot uit komt moet stoppen,

pipokoeie | 14-02-17 | 15:17

Feitelijk heeft Robbert Minkhorst gelijk dat Wilders schimmig handelt met zijn partij. Ik vind het te ver gaan om de PVV te verbieden, maar leden toelaten zodat de partij democratisch geleid kan worden is helemaal niet verkeerd.

Nathan R Jessup | 14-02-17 | 15:10
ja, want leden bepalen het beleid, altijd, ook bij de PvdA en de VVD....(Lijsttrekkers bijvoorbeeld)

Nuchternederland | 14-02-17 | 15:16

OT (maar ook weer niet helemaal, jammer dat t niet volledig is afgefikt:
www.telegraaf.nl...

Ruif_Vuller | 14-02-17 | 15:06
hoho, rustig, niet mijn alma mater aanvallen graag. het is geen UvA.

Nuchternederland | 14-02-17 | 15:14

@jawor36 | 14-02-17 | 14:53 We gaan vrijheid van meningsuiting, vrijheid van onderwijs, vrijheid van godsdienst niet uit de grondwet hakken.=Wie zijn die WE? Praat even verstandig a.u.b. Die vrijheden worden zelfs door de PVV niet aangevallen. Eerder zijn er langer bestaande partijen met een anti-semitische inslag. Goed lezen s.v.p. Een voormalig LD-lezer

gnor | 14-02-17 | 15:13

Geert heeft maar over 1 enkel ding gelijk:
Islamitische doctrines gaan niet samen met een vrije, westerse samenleving. Zeggen hij en ik overigens niet, zeggen de wat meer fundamentalistische / orthodoxe aanhangers van die islamitische doctrine.
Voor de rest is Wilders een totaalidioot.
Grenzen dicht en uit Europa? Laat me niet lachen. Alsof daarmee het islamitisch probleem opgelost wordt. Alsof daarmee het democratisch tekort in een Europese samenleving opgelost wordt. Alsof een afgesplitst Nederland met een hoge muur eromheen het beter zou doen op het wereldtoneel dan de doorvoer- en handelshaven van Europa, de rol die we nu nog altijd met verve bekleden.
Tel daar zijn enorm socialistische A4-tje (een programma kunnen we het nauwelijkse noemen) bij op en je hebt bepaald geen stemwaardige partij.

Den Heerscher | 14-02-17 | 15:12

@jawor36 | 14-02-17 | 15:06
Je gaat er weer eens van uit dat iedereen die tegen het alles en iedereen z'n moeder een uitkering, huis en wijf geven óók maar tegen iedere moslim moet zijn. En jij wil mij de les lezen over realisme? Steek eerst eens even de hand in eigen boezem.

DerFoehrer | 14-02-17 | 15:12

van Oeffelen | 14-02-17 | 15:06
Ach van Oeffelen, al jaren is mijn graadmeter:
Als Wilders geen gevaar vormt, hoor je niets over hem in de pers.
Hoe meer de media zich drukmaken, hoe meer oproepen van "weldenkende Nederlanders" tegen "het gevaar", hoe meer ze de broek vol hebben.
Net zoals bij Fortuyn- weet je nog?
Dus trek zelf maar je conclusie.

Roadblock | 14-02-17 | 15:12

Ja hoor daar hebben we weer een links kudt verhaal. Ze zijn zo bang dat de pvv de grootste wordt. Die vergelijking met de nsdap (hitler) is ook zo vermoeiend. Dat is echt appels met bananen vergelijken.......

chrisjuh | 14-02-17 | 15:12

Feitelijk heeft Robbert Minkhorst gelijk dat Wilders schimmig handelt met zijn partij. Ik vind het te ver gaan om de PVV te verbieden, maar leden toelaten zodat de partij democratisch geleid kan worden is helemaal niet verkeerd.

Nathan R Jessup | 14-02-17 | 15:10

Graaf van Egmont | 14-02-17 | 14:38

Hear, hear!

Basil Fawlty | 14-02-17 | 15:07

DerFoehrer | 14-02-17 | 15:01

Nog nooit links gestemd. Hoewel, voor jou is waarschijnlijk alles naast de PVV links.

Ik vermoed dat die wijzigingen de volgende toevoegingen betreffen: "Behalve voor Moslims"? Nogmaals; realisme. Laat je niet teveel wijs maken door grote geert he...

jawor36 | 14-02-17 | 15:06

Je ziet de PVV de laatste weken in de polls teruglopen. Komt dat door het tokkie imago van de stemmers op deze partij ? De zwakkebroeders die GW om zich heen verzameld heeft ? Het toch-niet-zo-rechts zijn bij nader inzien ? Een succesvolle tegenactie van Rutte en die bredase Carnavalsklaas ?

van Oeffelen | 14-02-17 | 15:06

-weggejorist-

Ruif_Vuller | 14-02-17 | 15:06

Links mag blij zijn dat het ongenoegen van het weldenkend deel van de natie (het deel dat inziet dat de Islam een fascistische ideologie is i.p.v. een geloof) gekanaliseerd wordt via een redelijk mens als Geert Wilders.
.
Het verbieden van de PVV lijkt me geen goed plan, want de volgende leider die deze onvrede kanaliseert, misschien wel van Europees kaliber, zou dan wel eens, inplaats van "Willen jullie meer of minder Marokkanen?", kunnen vragen: "Wollt ihr den totalen Krieg?". En dat moeten we niet willen met z'n allen, toch?

Brou Is Back | 14-02-17 | 15:05

Bokito ergo sum | 14-02-17 | 14:53
Ah, jij voelt het ook :).
De toon der artikelen wordt steeds hysterischer.
De godwins buitelen over elkaar heen.
Alles wordt in het geweer gebracht:
Orde van advokaten, rabo-bank uitspraken, CBS-onderzoeken.
En tussen dat alles ruik je de naakte angst:
Stel dan toch... Nee, niet zoals bij Trump...
Het is een mooie tijd, en mijn champagne staat koud.

Roadblock | 14-02-17 | 15:02

Mij interesseert het ook niets (meer!) op welke lijstjes we staan en/of op welke plek. En wat ze in het buitenland van ons vinden is totaal irrelevant, zij hoeven hier niet te leven, wij wel.

Mallepietje1001 | 14-02-17 | 15:02

@jawor36 | 14-02-17 | 14:53
Je trekt het wel meteen weer in extremen he. Links trekje. Niemand heeft het over het uit de grondwet hakken van zaken. Maar een aanpassing hier en daar naar de huidige realiteit zou op zijn minst op zijn plaats zijn. En nu hup, terug naar je safe space!

DerFoehrer | 14-02-17 | 15:01

PS Minkhorst is een fascistoïde engnek die anderen van eea beschuldigd terwijl hij zelf datgene toepast waarvan hij anderen beschuldigt.

Moneytron | 14-02-17 | 15:01

@DerFoeher | 14-02-17 | 14.51

Befehl ist Befehl.
Echt wel

Onzegrotebroer | 14-02-17 | 15:00

JTKDM | 14-02-17 | 14:16
"Daarom zijn PVV en GeenPeil tegenpolen: een autoritaire Führer met zijn marionetten vs. levende stemkastjes, groter verschil kan er niet zijn."
JTKDM | 14-02-17 | 14:16

Met Wilders een Führer noemen bent u al af maar ik wil u er toch nog even op wijzen dat zowel de oprichting van GeenPeil als politieke partij, alsmede de keuze voor die levende stemkastjes eveneens autoritair was en al helemaal niets met directe democratie te maken had.

Met vriendelijke groet van een lid van GeenPeil die er dit keer nog niet op gaat stemmen. O.a. door lieden zoals u.

Marie Curieux | 14-02-17 | 15:00

ergens is er natuurlijk wel ROOK, en waar rook is.....
.
De opzet van Geerts beweging is natuurlijk niet democratisch, dat maakt het zeker in potentie een dictator als de PVV aan de macht zou komen is Geert alleen heerser! en das niet hoe we het hier graag zouden willen! maarja Geert wordt niet groot genoeg om in zijn eentje te regeren en niemand wil met hem regeren.... dus gewoon weer 4 jaar oppositie voor de PVV!

bArAbAts | 14-02-17 | 14:59

jawor36 | 14-02-17 | 14:24 Hel en verdoemenis preken is erg gemakkelijk. Zeker wanneer je geen realist bent of totaal geen weet hebt van de huidige stand van zaken.

Anyway, na zondag bij WNL Geert wilders te hebben gezien ben ik vol overtuigd om PVV te gaan stemmen. FvD, VNL zou ook nog kunnen echter er is een stevig blok nodig in de 2e kamer om het tij te doen keren en dat is hard nodig.
Momenteel maakt de ECB er een potje van wat ons miljarden kost aan gederfde rente, pensioenen en indirect banen.
Bovendien zorgen de huidige partijen ervoor dat de burgers het gelag telkens betalen van de misstappen van de banken. Ook moet de burger de tekorten op begrotingen aanvullen terwijl multinationals (ja heb ik ok voor gewerkt) vrijwel nergens belasting betalen. althans veel te weinig waardoor landen tekorten hebben die de "rijke" noordelijke EU landen aanvullen.
Er moet wereldwijd werk gemaakt worden van einde TAX RULLINGS en de mogelijkheden winsten in andere landen te laten landen.
Daarnaast is er veel fout aan het systeem met financieringen, zorgsysteem, en vooral migratie. Ook hier is de elite gevrijwaard van alle negatieve gevolgen die de gewone burger ondervind door hun wanbeleid.

Onze economie had veel sterker geweest wanneer men beter de maak industrie hier had gehouden. Er een echt goed economisch beleid was geweest ipv van een EU beleid. We hadden met de juiste maatregelen en minder migratie geen huizennood gehad met de huidige waanzinnige huurprijzen. Teveel migranten die niets toevoegen. Vroeger en ook nu kun je in veel landen alleen er terecht wanneer je een job vervuld waar men tekort op heeft. Kom je zonder werk mag je na een tijdje vertrekken en vervalt verblijfsvergunning en werkvergunning.
Veel mis in onderwijs, ouderenzorg, ziekenhuizen/verzekeringen, wegenbeheer, defensie, enzovoort.

Niet dat Wilders alles wel op kan lossen maar je hebt er niets aan alles aan te pakken als je niet de islamisering, die wel degelijk gaande is, stopt. Immers over 30 a 40 jaar zijn de autochtonen een minderheid met alle gevolgen van dien omdat vele moslims radicaal denken in vormen van veroveren, macht verkrijgen teneinde de Koran als wet, levenswijze in te voeren en soms zelf de sharia.

Dat gaat gebeuren wanneer we dat proces niet stoppen. Bovendien leveren we meer en meer welvaart in omdat we niet meer de economie hebben waarin voldoende binnenkomt om alle kosten van nieuwe bewoners die niet bijdragen te dekken.

DAAROM, WILDERS.

Moneytron | 14-02-17 | 14:58

BREDA: "Verwarde man" in auto met explosieven. Wijk afgezet. EODD ter plaatse. Politiehelikopter ter plaatse.

Shit has hit the fan...

Bobdesloper | 14-02-17 | 14:58

Los van de vraag of de schare Wildersaanbidders genoeg in huis heeft om een fatsoenlijk overwogen oordeel te hebben over politiek, is het niet slim om dat soort mensen op deze manier te beledigen.
mallekater | 14-02-17 | 14:23
Ik heb respect voor de manier waarop het u elke keer weer lukt uzelf in 1 post tegen te spreken.

Roadblock | 14-02-17 | 14:54

Aardige inleiding (?) door de NRC gisteren op een artikel dat in 'The Atlantic' verschenen was: "NRx: de filosofie achter Witte Huis-strateeg Steve Bannon - Volgens The Atlantic zal het ideeëngoed van de alt-right-beweging niet lang meer in het verdomhoekje zitten." www.nrc.nl/nieuws/2017/02/11/nrx-de-f... (doorklikken voor het 'The Atlantic'-artikel.
Staan interessante dingen in). Deze was trouwens ook aardig "
How to Build an Autocracy - The preconditions are present in the U.S. today. Here’s the playbook Donald Trump could use to set the country down a path toward illiberalism." "https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2017/03/how-to-build-an-autocracy/513872/ (over 'Führers' gesproken.. ook dat het waarschijnlijk is, dat wat zich in de jaren '30 vaak als massabewegingen manifesteerden - nu waarschijnlijker in 'kleptocratie' zal eindigen, waar ook bijvoorbeeld het Hongarije van Victor Orban beschreven wordt).
Tot slot weet een wiki over dat NRx-gedachtegoed waarschijnlijk zelfs Thierry Baudet's ietwat bizarre 'intieme' affiniteit met robots in context te plaatsen zo lijkt (wtf?) "Of course we'll all be having sex with robots by 2050" twitter.com/thierrybaudet/status/7493... Wiki: "Transhumanism and other technological utopias (the odd idea out)" rationalwiki.org/wiki/Neoreactionary_m... Dat is dus een ietwat extreme reactie op het humanisme, waarvan wel duidelijk is dat ie dat verwerpt.. Maar als je al die dingen dus achter elkaar zou lezen, vraag je je ergens wel af of die mensen van 'nieuw conservatief rechts' sporen.. (in ieder geval naar de normen die hopelijk niet 'kandidaat' zijn om binnenkort achter ons te liggen).

nickolaas | 14-02-17 | 14:54

Waar herkennen wij 't geluid van verliezers aan?
Gewoon dié vraag stellen.
In hun overtreffende trap van hun roepen.
Door de boodschap met de boodschapper te verwarren.
Door geklaag over 'de toon'.
Door symbolische ergernissen; dat 'n beeld in de Efteling, of 'n sprookjesfiguur bij 'n kinderfeestje, heel erg kwetsend is voor mensen, die met hun ouders en grootouders niets van slavernij hebben meegemaakt; maar iets nodig hebben om de afwezigheid van 'n betere identiteit aan op te hangen.
Door mislukkende importmensen die hun identiteit knopen aan 'n primitiviteit vanuit de middeleeuwen en de woestijn.
Door voodoo aanhangers die de lessen van de geschiedenis presenteren als doem voor 'n dreigende herhaling.
Kortom, door alle vormen van krampachtigheid, die iedereen wel eens heeft meegemaakt in de kleuterklas en op de lagere school. Dat sommigen in de hoogmoed van hun kabouterbewustzijn menen te kunnen blijven zieken en zeiken, 'om maar hun zin door te drijven'.
Ik word daar altijd heel opgewekt door.
In gedachte zie ik 'n leger van Hllary's, boos op de bank, die maniakaal blijven headbangen, omdat zij hadden moeten winnen, en 'dat 't niet eerlijk is', want hij is groot en wij zijn maar klein.

Der Paulie | 14-02-17 | 14:54

DerFoehrer | 14-02-17 | 14:31
Nuchternederland | 14-02-17 | 14:35

De PVV retoriek is sterk bij jullie. Het zou jullie sieren om kritisch te kijken naar een dergelijk programma. En als je dan niet zoveel hebt met ethiek omtrent voorgestelde maatregelen, kijk dan op zijn minst naar uitvoerbaarheid. Tweederangs burgers creeeren gaat niet gebeuren in een westerse rechtstaat. We gaan vrijheid van meningsuiting, vrijheid van onderwijs, vrijheid van godsdienst niet uit de grondwet hakken. En als je op deze manier vrijheden geweld aan wil doen, lijkt mij een vergelijking met de Islam best valide.

jawor36 | 14-02-17 | 14:53

@Marie Curieux, ik vind het vooral hilarisch eigenlijk. Iemand is duidelijk met zevenmijlslaarzen in hun behagelijke idylle binnengestampt.

Bokito ergo sum | 14-02-17 | 14:53

Holey Moses als je echt niks van historie weet en dus geen argumenten meer hebt dan knal je er toch wat Godwins in. Geen wonder dat LD moet bezuinigen. maar als een lichtgewicht als Minkhorst toch nog iets wil leren dan moet hij het boek van J.A.A. van Doorn lezen: Duits socialisme~ Het falen van de sociaal democratie en de triomf van het nationaal socialisme. Oorzaak/gevolg boek. In 2007 (publikatie datum) probeerde links dat al meteen af te branden want paste niet in hun straatje want niet conformistisch maar ze kwamen toen al niet verder dan "wuenschgedachten" en werden keer op keer onderuit gehaald door van Doorn met feiten. Zeer interessant boek.

Basil Fawlty | 14-02-17 | 14:51


miko | 14-02-17 | 14:30

Helemaal goed! Marinus van de Lubbe had trouwens ook geen kinderen...

eerstneukendanpraten | 14-02-17 | 14:51

@Onzegrotebroer | 14-02-17 | 14:49
Echt niet.

DerFoehrer | 14-02-17 | 14:51

-weggejorist-

Mallepietje1001 | 14-02-17 | 14:49

Gelul, ik ben de enige Fuhrer.

Onzegrotebroer | 14-02-17 | 14:49

DerFoehrer | 14-02-17 | 14:07
LOL, weet wel zeker van niet. Door dit soort linkse bagger is de PVV alleen maar gegroeid en dat hebben ze 15 jaar na de moord op Fortuyn nog steeds niet door.

Gisteravond was Rick Nieman bij Jinek om een soort van verantwoording af te leggen voor het interview met Wilders. Nieman was op Twitter neergesabeld door de linkse horde want niet kritisch geweest. Nieman staat niet bekend als Wildersfan dus hij had volgens linksmensen Wilders sowieso geen podium moeten geven.

Vervolgens ging het over het RTL4 debat dat Wilders en later ook Rutte hadden afgezegd omdat RTL zich niet aan de afspraak had gehouden. Nou dat was ook een grote schande. Van Wilders hè? Niet van RTL4. En het was ook niet goed voor zijn kiezers. Toen zei Nieman: "Ach, PVVstemmers kijken niet naar debatten en ook niet naar de NPO, die kijken naar SBS."
Et voila, het dedain, die vooringenomenheid, die domheid en blindheid van een journalist. Het was stuitend.

Marie Curieux | 14-02-17 | 14:49

Doet me ineens erg denken aan de Islam.
jawor36 | 14-02-17 | 14:24
Ja, inzicht komt uiteindelijk.
Maar hoe zouden we dan die "achterlijke" islam moeten tegenhouden?
Andere partijen hebben het niet op hun agenda.
Of bent u er een van die club die nog liever de islam de baas zou zien worden in Nederland dan Wilders?

Roadblock | 14-02-17 | 14:48

Lexus01 | 14-02-17 | 14:42
En naar nu blijkt hebben ze beide oorlogen gewonnen. Want we hebben nog steeds last van ze. Op dus naar de derde.

Graaf van Egmont | 14-02-17 | 14:48

Ach wat Fuhrer van een marge partij.Nog voor de verkiezingen staat hij op 20 zetels. Niet slecht voor een onmogelijke partij.

miko | 14-02-17 | 14:45

De Duitsers zijn al 2 keer een wereld oorlog begonnen!
Toen Hitler had verloren, zette de rechter een andere pet op en ging de volgende dag weer aan het werk!

Lexus01 | 14-02-17 | 14:42

Minkhorst is een nitwit met geen enkele wetenschap van politiek, geschiedenis of staatsinrichting.
Sinds wanneer zou een Nederlands politicus zich aan de Duitse grondwet moeten houden. Sinds wanneer is het gemakkelijk in Nederland om 4 artikelen van de grondwet te schrappen?
Ik denk dat Minkhorst een stagiair is. Een die nooit opgelet heeft op school.

Graaf van Egmont | 14-02-17 | 14:38

Als Geert ook maar in de buurt komt van het realiseren van zijn enge plannetjes, keldert Nederland op de ranglijsten voor vrije westerse samenlevingen en gaan we terug in tijd op de schaal van ontwikkeling. Doet me ineens erg denken aan de Islam.

jawor36 | 14-02-17 | 14:24
Het zal mij een zorg wezen waar we op welk lijstje staan. Als we maar weer een toekomst hebben waar we zelf invloed op hebben.
En wat de een Geerts enge plannetjes vindt, ziet de ander als een begin van een oplossing. De meeste mensen vallen er tussenin.
Vindt u het ook zo eng dat richting verkiezingstijd, opeens andere partijen PVV standpunten gaan naderen of zelfs overnemen?
En om Wilders nu te gaan vergelijken met islam, dat gaat wel erg ver. Dat is in de methodiek van een Godwin, maar meer een soort Godwin voor gevorderden.

Nuchternederland | 14-02-17 | 14:35

frank87 | 14-02-17 | 14:20
Wij Nederlanders vinden de Duitse taal heerlijk snauwerig, Fuhrer bekt gewoon immers lekker! Doet ons denken aan vervlogen tijden. Toch heeft die Fuhrer ook nog een aantal positieve zaken achter gelaten waar menig persoon nog degelijks de vruchten van plukt. Kinderbijslag? Snelwegen etc.

Mr_Pikibelly | 14-02-17 | 14:33

The Fascists of the future will be the anti-fascists.

Winston Churchill

krijgdetiefusmaar | 14-02-17 | 14:33

onesizefitsall
Grapjas, wishfull thinking. Het wordt helemaal niets met de PVV.

Fisccon | 14-02-17 | 14:31

@jawor36 | 14-02-17 | 14:24
Terug op de schaal van ontwikkeling? Jij hebt te vaak de NPO op de televee aan gehad. Zoals Nuchternederland al uitlegt. Een grondwet is niet iets waar al honderden jaren niets aan is veranderd, of iets dat maar moet blijven zoals het is omdat het prima is. Een grondwet hoort met de tijd mee te gaan, en die grondwet is er om de inwoners van een land te beschermen. Wat Geert doet is opkomen voor de inwoners van een land, en een voorzet geven tot het aanpassen van onze grondwet.
-
Normen, waarden, wetten en regels dienen te veranderen wanneer de realiteit dit verlangt. En ik heb zo het idee dat dat nu toch onderhand wel eens nodig blijkt.

DerFoehrer | 14-02-17 | 14:31

Nou we het toch over Wilders hebben: hij geeft hier aan hoe zeer een Nexit (volgens berekeningen van een engels onderzoeksburo) gunstig is voor NL (net als de Brexit voor GB)
youtu.be/tj4pXw2NHJA?t=14

telelezer | 14-02-17 | 14:30

@eerstneukendanpraten | 14-02-17 | 14:10
Gavrilo Princip?

miko | 14-02-17 | 14:30

figuren met dat soort mentaliteit zouden opgesloten moeten worden. die vormen een wezenlijk gevaar voor de democratie.

jan den hollander | 14-02-17 | 14:28

Zestien mei 2017: Cordon Sanitaire truc establishment mislukt: Overweldigende zege Geert Wilders - PVV.
Mainstream partijen vragen zich vertwijfeld af:
"Wat is er dit keer misgegaan?"

onesizefitsall | 14-02-17 | 14:28

@JTKDM | 14-02-17 | 14:16
Ja als het enige doel democratie is misschien. Maar wat los je daar mee op? Je moet voor dat levende stemkastje betalen voor je stem, zoals Jan Dijkgraaf zelf al eerder aangaf. Als een meerderheid Greenpeace aanhangers zich zal aanmelden zullen zij in de lijn van Greenpeace beleid gaan stemmen.

First Contact | 14-02-17 | 14:27

Een linkschmensch. Ze zien de Fuhrer overal maar herkennen hem niet als ze in de spiegel kijken

Bokito ergo sum | 14-02-17 | 14:25

Nuchternederland | 14-02-17 | 14:14

Kudo's voor de uitleg, maar had je prima achterwege kunnen laten.

Heb je er wel eens over nagedacht dat de normen en waarden waar Geert zo vaak over spreekt (als hij het heeft over "ONS" Nederland), zijn verankerd in deze grondwetten? Als Geert ook maar in de buurt komt van het realiseren van zijn enge plannetjes, keldert Nederland op de ranglijsten voor vrije westerse samenlevingen en gaan we terug in tijd op de schaal van ontwikkeling. Doet me ineens erg denken aan de Islam.

jawor36 | 14-02-17 | 14:24

Meneer Minkhorst is natuurlijk niet de slimste mens in dit universum, en daarbij ook de allerstomste, dat dan weer wel, maar het allerstomste wat dit domkeuteltje heeft verzonnen is op een dergelijke manier Wilders aan te vallen zonder ook maar een enkel bewijs.
Goed, Wilders is ook geen Einstein, maar de mafklapper heeft een hoop aanbidders, dus als tegenstander is het verstandig met fatsoenlijke argumenten te komen.

En dat lukt meneer Minkhorst dus niet.
Los van de vraag of de schare Wildersaanbidders genoeg in huis heeft om een fatsoenlijk overwogen oordeel te hebben over politiek, is het niet slim om dat soort mensen op deze manier te beledigen.

mallekater | 14-02-17 | 14:23

Robbert; Je moet niet zo te koop lopen met je IQ van een hondendrol. We hebben genoeg van het linkse gepeupel, ik verheug me al zeer op de verkiezingen! Kun jij je heil zoeken bij dat fascistentuig van Joop.nl.

hans6100 | 14-02-17 | 14:21

Führer is toch gewoon Duits voor gids? Weet je dat het heel opvallend is dat ze in Duitsland eigenlijk nooit problemen hebben met Duitse termen...

frank87 | 14-02-17 | 14:20

In Duitsland had de PVV niet mee mogen doen. Nou, de PVV wil meedoen in Nederland en niet in Duitsland, dus gaap en next..

Sjors W. | 14-02-17 | 14:20

Minkhorst het zou verboden moeten worden altijd weer die Minkhorst.

mia | 14-02-17 | 14:19

De propaganda machine draait op volle toeren, alles moet en zal uit de kast gehaald worden om de stemmerts weg te houden bij deze ozo enge blonde man die altijd weer de waarheid verkondigt.

Wienerschnitzel mit | 14-02-17 | 14:19

@Loodje | 14-02-17 | 14:09
Dan hoop ik voor het nederlandse belang dat jij niet de doorsnee PVV stemmer bent. Veel plezier met het op schoot kruipen bij Jesse.

DerFoehrer | 14-02-17 | 14:18

-weggejorist-

Palladium | 14-02-17 | 14:17

Als ik al lid van een dooie bomen club zou zijn geweest, had ik het bij dezen per ommegaande en direkt en welnu, opgezegd.

Carpe@diem | 14-02-17 | 14:17

Als de huidige politieke elite zich eens wat meer met "de wil van het volk" had bezig gehouden en niet het hele land vol met islamieten had gezogen -die zich over het algemeen niets aan de Nederlandse wet wensen te conformeren, maar wel aan de sharia- zou Wilders geen kans hebben gekregen.

miff | 14-02-17 | 14:17

Vandaag: 1 VVDer de bak in voor oplichting en witwassen, Rutte liegt over economische groei en Rutte wist wel degelijk van tevendeal.
Bananenmonarchie ten top.
De bende van Mark M. moet opgerold worden.
Jammer dat hij Justitie, Politie en het leger onder controle heeft.
Ach weet je wat?
Na 15 Maart sluiten we 'm op.

gestopt | 14-02-17 | 14:17

Daarom zijn PVV en GeenPeil tegenpolen: een autoritaire Führer met zijn marionetten vs. levende stemkastjes, groter verschil kan er niet zijn.

JTKDM | 14-02-17 | 14:16

Hitler, Führer, hoeveel hebben we er daar al niet van in deze wereld. Ik schat dat toch zeker 40 lieden de kwalificatie Hitler/Führer recentelijk hebben mogen ontvangen.
Heeft de familie Hitler daar patent op genomen?, indien nee, jammer, anders waren ze slapend rijk geworden.
.
Robert Minkhorst is de volgende die weer eens een brevet van journalistieke armoede afgeeft, zoals er al zovelen hem zijn voorgegaan.
En weet je wat, het maakt ook zoveel indruk die woorden Führer en Hitler, je zou er bijna bang van worden.
Zo zie je maar hoe die 2e wereldoorlog met opzet in ons huidige leven vervlecht blijft, want het zijn zulke interessante stokpaardjes, het moet je blijven
inspireren.
Wat er tussen 1945 en 2017 is gebeurd?; ach dat de wereld er heel anders uitziet daar stappen we maar even over heen. Het is de 2e W.O. that counts, every day and always. Driewerf hoera!!!

Memek | 14-02-17 | 14:15

De PVV is dan ook veel extremer als die AFD.

Panos88 | 14-02-17 | 14:14

Duitsland, daar waar mevrouw Merkel een kinderlijk van een 3 jarig Koerdisch jongetje bombardeerde tot gevolg van vluchtende mensen voor een oorlog terwijl het gezin via Europa op weg was naar Canada voor gratis nieuwe tanden voor zijn vader. Dit was het startschot voor de asielpolonaise die niemand vreugd heeft gebracht op Europese bodem. Dat Duitsland bedoeld u ?

news.sky.com/story/aylan-aunt-blames-h...

netniet | 14-02-17 | 14:14

Godwins zijn kut. Verkiezingsprogramma's met ongrondwettelijkheden zijn dat ook.

jawor36 | 14-02-17 | 14:10
En hoe denk je dat een grondwet tot stand komt?
Door aanpassingen op het reeds bestaande.
En waar komen aanpassingen vandaan?
Van een kabinet.
En waar komt een kabinet vandaan?
Uit partijen die een verkiezing gewonnen hebben.
En wat doen ze dan zoal?
Nou, proberen hun verkiezingsprogramma te verwezenlijken.
Moeilijk hè.

Nuchternederland | 14-02-17 | 14:14

Lekker PVV bashen, nou pas...?
Maar zie hoe enorm goed de PVV opkomt voor de belangen van Nederland:
Martin Bosma(PVV) over de beangstigende linkse immigratie-machtsgreep en hoe NL (rechtspraak, onderwijs, MSM enz) door links is overgenomen;
-een "must" om te kijken..!
youtu.be/ovZBZD4K5bI?t=346
Fleur Agema(PVV) over de schandelijke afbraak van de zorg
youtu.be/pPJ61TTBIGg?t=5

telelezer | 14-02-17 | 14:14

Stukje begint met:
"Nederland worstelt met de ’democratische paradox’, het gegeven dat de democratie een partij de grootste kan maken die diezelfde democratie vervolgens te gronde richt. "
hebben we dat niet al gezien de afgelopen 4 jaar?
("partij" moet dan vervangen worden door "coalitie van partijen")

Nuchternederland | 14-02-17 | 14:11

Godwins zijn kut. Verkiezingsprogramma's met ongrondwettelijkheden zijn dat ook.

jawor36 | 14-02-17 | 14:10

zwarte_weduwe | 14-02-17 | 14:05

Weet je welke aanstichter van een wereldoorlog ook geen kinderen had?

eerstneukendanpraten | 14-02-17 | 14:10

Ik moet het die Duitsers wel meegeven hoor, ze staan nu op het punt het de 3e keer alweer te flikken. Impressive!

DerFoehrer | 14-02-17 | 14:10

-weggejorist-

VerenigingVanDieven | 14-02-17 | 14:10

DerFoehrer | 14-02-17 | 14:07

ik denken eerder dat het tegenovergestelde het geval is. Voor mij wel in elk geval.

Loodje | 14-02-17 | 14:09

Tja links he, als het niet binnen het plaatje past moet het in oplopende volgorde : Genegeer(t)d worden , verketterd, verboden en uiteindelijk vermoord. Want links = fascisme, communisme en de islam in gezinsverpakking.

En in Duitsland is het bijzonder slecht geregeld hoor, Merkel is een dictator, iedereen loopt in de pas met wat dat gestoorde mokkel zegt en ziedaar voor de derde keer in honderd jaar : de ondergang van Europa.

GerMonster | 14-02-17 | 14:08

Ik vind het toch iedere keer weer prachtig dat al die Boze Linkse 'Journalisten' de PVV zo hard mogelijk proberen te dissen. Het enige wat er gebeurt is dat PVV stemmers nog meer aversie krijgen tegen de zittende paarse broeken. Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar 1 Pvv'ert is die nu denk "Goh, nee nu ik dit lees stem ik D666!".

DerFoehrer | 14-02-17 | 14:07

Stond ook in de Gooi en Eemlander. Abonnement opgezegd. Emmer. Druppel. Overlopen.

Glasgow Argus | 14-02-17 | 14:05

Als er vanwege de vluchtelingencrisis in Europa een oorlog uitbreekt, dan komt dat voor de derde keer binnen een eeuw door Duitsland. Hebben ze daar wel eens over nagedacht?

zwarte_weduwe | 14-02-17 | 14:05

-weggejorist en opgerot-

gestopt | 14-02-17 | 14:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen