Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bewijs. Trump-adviseur Steve Bannon = okee

Sliep uit en 180 tekens keiharde waarheid van VOS nieuws uit Amerika, bekend om hun objectieve alsook correcte verslaggeving omtrent feiten en dergelijke. Kunnen wij aan toevoegen dat Steve Bannon ook geen Holocaust, noch een Grote Sprong Voorwaarts, Killing Fields of Holodomor op zijn geweten heeft. Steve Bannon is dus superokee twee duimpjes in de lucht. Aan de andere kant: de Trump administratie is pas een paar weekjes bezig en wat niet is, kan nog komen. Stay woke, mensen!

Reaguursels

Inloggen

Links houdt nooit op, niet vanzelf.

Hun doel is een soort Noord Korea, maar dan islamitisch, blijkt uit hun akties.

En akties spreken luider dan woorden.

Poekieman | 10-02-17 | 07:54

@docki | 09-02-17 | 21:22
Nou ja, farmaceuten kan je echt wel verwijten maken (volgens mij in de VS de enige groep die meer gehaat is dan politici - ik denk als je naar de 'approval rate' van bijvoorbeeld het congres kijkt je bijna van haat kan spreken daar en ongeveer de enige groep die daar nog onder staat is de farmaceutische industrie - en dat zal ook wel iets met schandalen rond opiaten te maken hebben en prijsverhogingen die onethisch waren en er zullen waarschijnlijk ook wel spelletjes gespeeld worden, zoals hier met schildkliermedicatie.. ).
Verder dat het me dus wel iets als er slecht wordt omgesprongen met beroepsziekten (in de eerste plaats preventie, maar dus ook die mijnwerkers is schrijnend - toevallig heb ik wel eens een röntgenfoto laten nemen in de mijnstreek.. daar had je dus 'longfotokamer' 1 t/m 6 in die tijd en was stoflongen echt wel een dingetje in de streek, naast dus dat er denk ik ook relatief veel rokers waren (ook zuur .. maar dat is tegenwoordig ook dus een risicoziekte - alhoewel ik snap dat zoiets pijnlijk is en eigen schuld dikke bult zou ik ook mensen weer niet willen laten aanleunen - maar die preventie vind ik dus wel heel belangrijk).
Ander iets dat schandalig is - althans wat ik erover hoor en lees, is zorg voor veteranen in de VS.. toevallig hadden wij een kennis hier die in het militair hospitaal werkte hier - heb ik een keer langs mogen komen, nadat ik iedere keer met stikstof was behandeld voor voetwratten en niks werkte, orthopeden nog geprobeerd allerlei gedoe met middeltjes.. had een arts daar iets uitgezocht voor een militair en wat hielp was gewoon uitdrogen met zinkzalf.. werkte!! (daarna wel eens teruggehad uit zwembaden, etc - opnieuw zinkzalf, opgelost). Commercieel totaal oninteressant als behandeling - maar dat soort dingen kun je misschien dus wel bedenken met een soort collectieve zorg.. in ieder geval - zonder te willen suggereren dat mijn eigen behandeling daar maatgevend zal zijn - vind ik het wel goed om in ieder geval de indruk te hebben dat zorg voor onze militairen misschien beter geregeld is (aardige artsen dus ook bovendien - die echt iets voor me oplosten, zonder er zelf baat bij te hebben, misschien zouden ze zelfs problemen hebben kunnen krijgen omdat ik daar dus eigenlijk niet thuishoorde als patiënt.. van de andere kant ben ik ook wel in ontwikkelingslanden geweest en daar heeft een arts altijd zijn tas bij zich en helpt in principe als ie bijvoorbeeld een ongeluk waarneemt of bijvoorbeeld hij ergens bijgeroepen wordt - dit ligt hier allemaal veel ingewikkelder, maar dat heb ik toen dus wel gewaardeerd..).
Maar die verzekeringen kunnen dus dingen mogelijk maken (maar dus ook dat allerlei kosten de pan uitreizen, zeker als 'moral hazzard' een rol gaat spelen - daar is bijna niets tegen opgewassen.. en op termijn dus zeker niet. Als iets alleen nog maar voor een hele kleine groep werkt, snap ik wel dat het overboord gaat (en die kleine groep ziet dat waarschijnlijk dus al veel eerder aankomen - zo'n Bannon/Wilders kan ook niet in een vacuum bestaan.. daar zit wel het een en ander achter ook).

nickolaas | 09-02-17 | 23:18

-weggejorist-

docki | 09-02-17 | 21:22

De de ACA (Obamacare) was zo'n juweel dat "you have to pass the law to know what's in it". Het wordt steeds duidelijker dat de ACA niet werkt voor de gemiddelde Amerikaan. Hoge premies en hoge tot zeer hoge eigen risico's en niet alles is gedekt. De wet is het paradepaardje van Obama want anticonceptie en abortus en sekse verandering valt er onder. Daarnaast worden kosten vergoed voor gevangenen en zij die instromen. De gewone man betaalt het gelag.

Arachne | 09-02-17 | 21:11

-weggejorist-

docki | 09-02-17 | 21:01

@mezelf | 09-02-17 | 20:04
En ook die huisarts is in die zin niet eens doorslaggevend geweest (al past ie dus in een patroon samen met die tandarts - dat bewust of onbewust een lucratief businessmodel op mijn gezondheid en misschien welbeschouwd met een zekere onverschilligheid over mijn gezondheid als je alles boven en onder streep/mist in beschouwing hebt genomen). Artsen die uit onze eigen kennissenkring kwamen was daarvoor ook eigenlijk de beste zorg.. als dat institutioneel gaat worden, en toevallig heb ik ook nog een spoedopname meegemaakt met iets wat dus op zich goed afliep, maar dus kortstondig was dat en ik herstelde uiteindelijk vlot genoeg zonder verdere ingreep. Maar ik heb dus wel even een paar dagen kunnen rondkijken hoe dat werkt - niet echt voor mij (en in principe ga ik erover). Ook donordingen was ik tijdens mijn studententijd eigenlijk al uitgevlagd - bloeddonor geworden omdat ik die beslissing van artsen over al dan niet opgeven misschien iets minder vertrouwde en zoiets had van dan moeten mijn nabestaanden dan maar over beslissen, daarna kwam uit wat die mensen van de bloedbank aan mijn verder belangeloze inzet verdienden en ben ik ook daarmee gestopt (en iedere paar jaar check ik nog wel dat jaarverslag - en stel ik het weer even uit ook al is er soms tekort aan donoren). Ik zou veel ethischer beslissingen maken, als ik niet een van de weinigen in et proces zou zijn (farmaceutische industrie is dan ook nog het een en ander op aan te merken, maar dan blijf ik aan de gang).

nickolaas | 09-02-17 | 20:22

@mezelf | 09-02-17 | 19:48
In die zin is dat kostenaspect eigenlijk irrelevant - en in het verleden ben ik ook voor zorg waar ik tevreden over was naar België uitgeweken en heb ik in die zin meer over uit eigen middelen, dan iets hier waar ik vaak minder tevreden over ben geweest (en die huisarts is dus een gruwel - waar ik door onderlinge afspraken tussen die lui ook niet vanaf kon komen.. uiteindelijk heb ik hem nu al jaren niet gezien en ik zou met liefde misschien wel de keuze maken tussen zonder tussenkomst sterven aan een ernstige ziekte in plaats van dat hele circus op mijn hals te halen met een resultaat dat ik misschien zelf al enigszins kan inschatten.. in het verleden had ik dus een sowieso periodiek consult bij een internist die standaard een uur voor je uittrok in Belgie - ik bedoel zo kan het ook, idem met ieder jaar standaard consult bij de mondhygienist - de enige vulling die ik ooit had laten zetten ging nog los ook.. dat is de laatste keer dat ik bij de tandarts was, daarvoor 6 jaar dus niet en het blijkt dat de meeste bijna gaatjes zichzelf lijken te herstellen.. hij ging foto's maken en vond zo dus vaak wel iets - die verstandskiezen zijn er nu uit - maar ik ben er de laatste 15 jaar eigenlijk van overtuigd geraakt dat de meeste vullingen onnodige medische ingrepen moeten zijn geweest..).

nickolaas | 09-02-17 | 20:04

@docki | 09-02-17 | 19:19
Ik vind de kosten voor gezondheidszorg hier ook al krankzinnig (en feitelijk al dat sociale contract van mensen raken en andere mensen die dus ook iets te ruimhartig denken over hun kant van dat 'sociale contract' en zichzelf feitelijk te ruim bedienen - mensen zijn hier ook tot 1/3 van hun inkomen daar aan kwijt soms en de trend is ook niet gunstig). Ik geloof in die zin ook meer in preventie (en als men dan iets krijgt - en veel hangt uiteindelijk samen met risicogedrag, in veel ontwikkelingslanden met weinig zorg is men veel voorzichtiger - dan ben ik er meer voor dat mensen echt hun huis niet uit hoeven in plaats van dat de schade tot een paar honderd euro of zelfs 0 beperkt blijft).
Meer dus zorgen voor gezondheid (en dat blijven) benadering in plaats van zorg voor ziekte (dat dus ongelooflijk duur is - geslachtsziekten komen bijvoorbeeld weer meer voor sinds aids een min of meer chronische ziekte is geworden.. jah, dan lokt zorg zichzelf uit). Beetje 'sociaal darwinist' ben ik toch ook wel - maar dan niet op die Bannon-manier denk ik - en ik zou Obama-care misschien ook wel anders hebben gedaan (en ik kan me voorstellen dat jonge mensen geen zorgverzekering van honderden euro's nemen - al is dat voor de zoon van een van de belangrijkste adviseurs van Obama in die tijd dus fataal uitgepakt.. David Axelrod was dat en dat was toch wel een ingrijpend verhaal).
Maar zelf zou ik denk ik in geval van kanker of iets dergelijks hooguit pijnbestrijding zoeken en er die paar jaar het beste van maken (hoeven niet noodzakelijkerwijs de slechtste van je leven te zijn ook misschien - ik heb een hele vervelende huisarts toevallig en dat hele circus, ook al zou het met de beste bedoelingen zijn, zou ik eigenlijk ook liever missen). Gaandeweg ben ik denk ik ook Steve Jobs misschien wel gaan begrijpen (had misschien ook het een en ander meegemaakt, waardoor je anders naar die dingen gaat kijken - zonder dat ik er echt op in wil gaan snap ik misschien wel de bochtjes die hij over denk ik ook langere tijd gemaakt heeft).

nickolaas | 09-02-17 | 19:48

@docki | 09-02-17 | 19:01
Het enige missertje?? Kijk dan hier eens naar: www.youtube.com/watch?v=4bwj_CGFaEU en vertelt u mij dan wat er niet feitelijk waar is.
En Betsy de Vos, Rick Perry, Ben Carson (en de meeste andere kabinetsbenoemingen) zijn ook geen "missertje"?

NoblesseOblige | 09-02-17 | 19:39

Nicolaas 1711
Sociaal contract of sociaal abonnement is mij om het even. Punt is dat er niet geleverd wordt. De burgers willen dat hun rechten en of verworvenheden worden geborgd door degene die ze op het schild gehesen hebben al dan niet democratisch. Daar faalt de overheid telkenmale. Als ze de nationale soevereiniteit zien worden ondergesneeuwd door supranationale krachten (globalisering) of pan Europese sentimenten (lees Brussel) dan rijzen de nationalistische en protectionistische emoties.
.
Het volk graaf zich in. Waarom zouden wij ons land moeten offeren aan een globaal wereldbeeld waarin alles en iedereen uitwisselbaar is en of iedereen mag binnenkomen? Volkeren zien hun persoonlijke habitat veranderen waar ze bij staan. Vergeet niet. Samenlevingen hebben vele decennia door hard werken een samenleving ingericht die zij lief hebben.
.
Als dat wordt bedreigt, zetten ze hun stekels op. Dan krijg je een Brexit, een Trump, een Le Penn, een Beppe Grillo, een Wilders, een Viktor Orban, een Poetin. Door internationale linksche media weggezet als intolerante despoten, maar dat is voornamelijk framing als je het mij vraagt. De globaliserende krachten zien in deze personen een soort van landmijnen die het pad naar de gedroomde wereldregering tegenwerken en dat is ook de hoofdreden dat ze aan alle kanten tegengewerkt worden.

Nehemia | 09-02-17 | 19:39

-weggejorist-

docki | 09-02-17 | 19:32

docki

Als je eventjes verder kijkt dan je neus lang is dan weet je dat het vooral een ramp is omdat de republikeinen het op alle fronten tegen werken. Waarom? It is big business. Paul Ryan mocht recentelijk een republikein te woord staan die kanker had overleefd en dat enkel kon via 'Obamacare'. Want geen geld. Ziekenfonds of dat soort zaken kennen ze daar niet. Ziek? Geen geld genoeg? Jammer dan...

Helaas. Obamacare is het beste wat de gemiddelde Amerikaan kan overkomen. Maar vol verwachting klopt menig hart om te zien hoe Trumpcare gaat werken. Waarschijnlijk niet of nooit.

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 19:25

docki

Maar daar ging het niet over. Je snapt het niet. Verder was Clinton de slechtste kandidaat voor de democraten. Vrijwel elke andere kandidaat had Trump gemakkelijk verslagen. Maar nu zitten ze daar met een incompetente president en met zijn incompetente kliek. Laten we hopen dat het niet te lang duurt. De eerste weken waren al blunder bovenop blunder bovenop blunder. En ik denk echt dat Trump gewoon niet weet wat hij doet of wil. Hij kan best aardig acteren maar het echte werk? #ongeschikt

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 19:20

-weggejorist-

docki | 09-02-17 | 19:19

docki

Het kantoor van Gorsuch heeft bevestigd dat hij de uitlatingen van Trump 'niet leuk' vindt. Je kan daar niet zoveel verder mee. Niet vreemd. De man is een rechter en als je rechters aanvalt val je de Trias Politica aan. Trump ging zelfs zover door te stellen dat een aanslag de schuld zou zijn van rechters. Krankzinnig dus.

Dat veel mensen woest zijn is niet zo vreemd. Zij vinden dat Trump als minst populaire president ooit geen recht heeft op het ambt. Daar valt best iets voor te zeggen. Zeggen niet de liberalen, zeggen veel republikeinen ook.

Verder snap je de grondwettelijke problemen niet met Trump zijn acties. De man weet niet hoe president te zijn of überhaupt hoe het werkt. Hij is gewoon dom. Kan niet lezen. Begrijpt er geen zak van. Het is allemaal niet prettig.

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 19:15

-weggejorist-

docki | 09-02-17 | 19:13

"voordat je je eigen mening daarover als absolute waarheid ventileert.¨
docki | 09-02-17 | 19:01
Iedereen mag alles voor zichzelf bepalen hoor.. en volgens mij ben ik daar nauwelijks dwingend in en probeer alles enigszins te onderbouwen.
Ik zal zelfs nog even xtra aangeven (in aanvulling op een bovenstaande post) dat ik niet ga over 200km/u rijden met een joint op en als je desnoods ook nog tegen het verkeer in zou willen rijden, ik daar dus een mening over kan hebben - maar dus niet over ga..

nickolaas | 09-02-17 | 19:09

@De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 18:48
Blijkt nu trouwens ook dat die mijnwerkers vaak gezondheidsproblemen hebben en 'Obama'-care in praktijk nauwelijks kunnen missen. Daar schijnen sommige mensen nu nogal een kater van te hebben nu Trump mede tracht die collectieve zorg af te schaffen, met dus nauwelijks vervanging ervoor in de plaats.. (zoek even 'sociaal darwinisme' op in die artikelen over de Edmund Burke Stichting die ik hierboven gepost heb.. in die ideologie zit heel weinig compassie/'solidariteit').

nickolaas | 09-02-17 | 19:03

-weggejorist-

docki | 09-02-17 | 19:01

docki

Trump heeft geheel onverwacht in bepaalde traditioneel democratische Staten met slechts enkele duizenden stemmen de kiesmannen gewonnen. Het is echt alles behalve een mega overwinning. Nogmaals 75 miljoen mensen stemde niet voor Trump. An sich niet vreemd maar Hillary won de democratische stem en Trump de electorale kiesmannen. Hij zit daar enkel en alleen omdat enkele duizenden mijnwerkers en staalwerkers hem geloofde toen hij beloofde dat hun banen terug zouden komen.

Trump heeft zichzelf verkocht met leugens, bedrog en de wanhoop van mensen die echt hopen dat hun leven beter gaat worden. Wat dus niet gaat gebeuren want die staalfabrieken en mijnen zijn niet rendabel.

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 18:48

-weggejorist-

AntiZanicz | 09-02-17 | 18:47

Echt voor het allereerst dat ik aan de berichtgeving geen touw meer vast kan knopen.wat hierbij meehelpt is dat het met Trump te maken heeft. Warrig allemaal.

Ferry Boring | 09-02-17 | 18:45

K. Van Daal | 09-02-17 | 18:24

O.a. John Schindler en Tom Nichols zijn uitgesproken rechts en uiterst kritisch over Trump.

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 18:41

@K. Van Daal | 09-02-17 | 18:24
Mocht DKS een vorkje prikken zijn, dan kan ik alvast ongevraagd een duit in zakje doen. Artikel van voor de inauguratie zelfs en Krauthammer is een van de bekendste conservatieve commentatoren in de VS (oa Washington Post columnist): "Krauthammer: Trump honeymoon ‘officially over’" thehill.com/homenews/administration/31...

Dat artikel opent als volgt: "Conservative commentator Charles Krauthammer says President-elect Donald Trump has already lost any goodwill following his White House win.

“The shortest honeymoon on record is officially over,” he wrote in Thursday’s edition of his column.

"Normally, newly elected presidents enjoy a wave of goodwill that allows them to fly high at least through their first 100 days. Donald Trump has not been sworn in, and the honeymoon has already come and gone.”"

Verder heb ik nog een artikel van vandaag - uit de mond van de rechter die Trump zelf heeft voorgedragen voor het Hooggerechtshof: "Supreme Court nominee Gorsuch says Trump’s attacks on judiciary are ‘demoralizing’ " www.washingtonpost.com/politics/supre...
Was dat ongeveer wat je zocht ??

nickolaas | 09-02-17 | 18:36

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 18:11
Ik geloof ook helemaal niet in het experiment Trump. Maar jongens, wat is het genieten, de politici en journalisten baden in het zweet en het is nog niet eens 15 maart geweest.

lingo star | 09-02-17 | 18:32

-weggejorist-

docki | 09-02-17 | 18:32

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 18:11
Kom eens met zo'n 'keiharde rechtse persoon' dan? En '75 miljoen Amerikanen stemden niet op Trump' is absoluut geen argument en dat weet je dondersgoed. Hij heeft gewoon eerlijk gewonnen. Mensen die alleen voor democratie staan als ze winnen, die zijn pas eng.

K. Van Daal | 09-02-17 | 18:24

K. Van Daal | 09-02-17 | 17:58

Dan heb je de materie niet begrepen. Het is niet voor niets dat ultraconservatieve rechters hun zorgen uitten. Er is gewoon een gigantisch probleem met Trump en dat is vooral dat hij ongeschikt is.

K. Van Daal | 09-02-17 | 17:37

75 miljoen Amerikanen stemde niet voor Trump. Hillary won bijna 3 miljoen meer stemmen. Obama ging weg met een approval van bijna 60%, Trump staat op rond de 40%. Als je het statistisch bekijkt is het nu al een ramp. En dan heb ik het niet eens over zijn bizarre Twitter berichten of dubieuze figuren of slecht/niet getoetste of zelfs gelezen executive orders.

Het is niet mooi. Het is niet prachtig. Het is een ramp. Als conservatief rechts opiniestuk na opiniestuk schrijft over de zoveelste Trump fuck-up dan moet je ernstig zorgen maken. We praten dan niet meer over wat overgevoelige huismoedertjes die 'verontwaardigd' zijn. We praten dan over keiharde rechtse personen die dit allemaal met horror in hun ogen aanschouwen.

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 18:11

"En al zou het discriminerend zijn, laten we niet vergeten wat een teringbende het in die landen is momenteel. Is voorzichtigheid dan niet op zijn plaats?"
K. Van Daal | 09-02-17 | 17:58
Zomaar een artikel van vandaag dat ik toevallig open had staan en over die vraag handelt (ik heb ook nog wel wat fundamentelere en meer gezaghebbende daarover als je zou willen, dan moet ik even graven) "Donald Trump Is Spreading Racism — Not Fighting Terrorism # Benjamin was Coordinator for Counterterrorism at the U.S. State Department and is director of The John Sloan Dickey Center for International Understanding at Dartmouth College" time.com/4658366/donald-trump-terroris... Daar staat eigenlijk je antwoord in (wat je zegt lijkt ook een oorspronkelijk 'talking point' te zijn van de Trump regering, dat je letterlijk hier herhaalt).
Verder is dit nog een aardig en recent artikel dat die recente aanslagen wat verder probeert te duiden (lijkt in eerdere verslaggeving niet altijd goed te zijn gegaan.. ). "Not ‘Lone Wolves’ After All: How ISIS Guides World’s Terror Plots From Afar" www.nytimes.com/2017/02/04/world/asia... Het is sowieso zinvol om onderscheid te maken tussen door ISIS georganiseerde en geïnspireerde aanslagen zo lijkt en zo zijn er nog wat subtiele verschillen.

nickolaas | 09-02-17 | 18:11

-weggejorist-

AntiZanicz | 09-02-17 | 18:05

nickolaas | 09-02-17 | 17:43
Ik geloof je direct.
De VS hebben trouwens wel vaker mensen uit oorlogsgebieden (tijdelijk) geweerd maar toen hoorde je iedereen en zijn moeder niet over het non-discriminatiebeginsel. En al zou het discriminerend zijn, laten we niet vergeten wat een teringbende het in die landen is momenteel. Is voorzichtigheid dan niet op zijn plaats? Obama vond van wel, hij had de lijst met landen al klaar liggen voor Trump.

K. Van Daal | 09-02-17 | 17:58

@mezelf | 09-02-17 | 17:43
En bovendien zouden het misschien de context en de trends moeten zijn, die je meer zouden moeten interesseren ook. Er liggen ook nog een paar verkiezingen in het vooruitzicht - hopelijk wordt er ook in de 'main stream' media wat meer op duiding doorgevraagd (Thierry Baudet is bijvoorbeeld een paar keer afgekapt als hij over het 'plakkaat van verlatinghe' begon.. dan ben je dus ook met ideologie in de weer een het terugdraaien van dingen die honderden jaren achter ons liggen). Feitelijk dezelfde ideologische motieven als Bannon worden dan zichtbaar.
Ik denk dat mensen de context van dat soort ideologie in toenemende mate moeten gaan leren kennen (of opfrissen) om op dit moment in het stemhokje goede keuzes te kunnen maken (als je de afgelopen jaren die keuze al steeds ingewikkelder was gaan vinden.. die 'nieuwkomers' is misschien wel net zo ingewikkeld).
En ook oprichter van VNL, Joram van Klaveren wordt bijvoorbeeld aan zo'n Edmund Burke stichting gelinkt: "PVV-Kamerlid Joram van Klaveren was voor zijn kamerlidmaatschap van 2010 een regelmatig bezoeker van lezingen van de stichting en schreef verschillende artikelen voor de liberaal-conservatieve websites Het Vrije Volk en de Dagelijkse Standaard." nl.wikipedia.org/wiki/Edmund_Burke_St... nieuw 'Rechts conservatief' is potentieel echt niet minder ingewikkeld dan kiezen tussen de traditionele partijen (links of rechts, behoudend of progressief).

nickolaas | 09-02-17 | 17:55

@K. Van Daal | 09-02-17 | 17:37
Nou ja, ongeveer iedereen en zijn moeder heeft zich uitgelaten over die 'travelban' en dat die het non-discriminatiebeginsel lijkt te tarten (inmiddels buigen ook de rechters in de VS zich over dat vraagstuk.. is er nog het beginsel dat men zich niet met zaken bemoeit die onder de rechter liggen, zeker niet als het je eigen wetten zijn die getoetst worden.. ik bedoel, waar moet ik gaan stoppen als ik begin op te sommen). Ik had daarom even een greep tot 24 uur terug genomen.. maar ik kom echt geen argumenten tekort hoor, eerder het tegendeel.

nickolaas | 09-02-17 | 17:43

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 17:15
Worden die approval ratings vastgesteld door dezelfden die het zo goed hebben gedaan tijdens de verkiezingen? Dat ie bij links niet goed scoort weten we, maar dat hij het bij rechts verbruid heeft... kom nou. Misschien bij de neoconkliek, maar ook dat wisten we.
En met 'presidentieel', bedoel je dan politiek correct? Als je de geschiedenis van de VS bestudeert kom je wel meer presidenten (en staatsmannen) tegen die ook niet erg 'presidentieel' waren, maar niettemin erg populair.
Nickolaas | 09-02-17 | 17:21
Dat is geen antwoord op mijn vraag en sluit totaal niet aan op het mooie verhaal dat je net afstak over waarden en mensenrechten.

K. Van Daal | 09-02-17 | 17:37

sinar2 | 09-02-17 | 15:13
Zeg maar nooit, ze kennen alleen maar democratie als het in hun straatje past.

obzzcure | 09-02-17 | 17:33

@De Koreaanse Slet (n/z):
Ik trap nergens in. USA'rs mensen zijn van nature aangetrokken door mensen die ze voor de gek houden.
Nu is er een potus die niemand voor gek houdt, door iedereen zijn eigen waanzin wereld te delen.
Deze potus is gewoon en een dictator, nieuwe stijl weliswaar.

googleandi | 09-02-17 | 17:31

En welke van deze waarden en mensenrechten zouden dan nu in het geding komen?
@K. Van Daal | 09-02-17 | 17:02
Dat klinkt als vragen of je met een joint op in je auto 200km/u mag rijden. Ik lees iedere dag dingen die principiële scheidingen tarten (gisteren nog gaf hij een grote klant die de samenwerking met zijn dochter Ivanka Trump staakte een publieke uitbrander.. daar hebben de ethische adviseurs die nog in leven zijn van zo ongeveer iedere voorgaande president zich negatief over uitgelaten). Een president hoort niet op zo'n manier (vanuit die aan hem gegunde machtspositie voor hele andere doelen) over private ondernemingen uit te laten en al helemaal niet voor het schenden van een belang van zijn dochter (waarvoor ik in beginsel trouwens nog best wel sympathie heb - en ik heb ook wel het idee dat zij de potentiële risico's van zijn presidentschap inschat - ze is met haar gezin naar Washington verhuisd en heeft wel bijna alles dat tot belangenverstrengeling kan leiden afgestoten in tegenstelling tot Trump zelf). En verder valt er bijna iedere dag wel iets te noemen dat nog niet zo heel lang geleden als 'fundamenteel fout' werd gezien, inclusief met voorbeelden hoe dat fout ging (met de 'ergste' presidenten erbij - sommige als Richard Nixon nog relatief vers in het collectieve geheugen).

nickolaas | 09-02-17 | 17:21

K. Van Daal | 09-02-17 | 17:14

Het is weinig presidentieel te noemen. Hij wordt boos omdat de pers rapporteert over dingen die hij en zijn kliek zelf doen, deden en zeggen. Hij valt een rechter aan die zegt dat zijn executive order in strijd zijn met de grondwet. Hij is dom. De inhoud van zijn politiek boeit me niet eens. De uitvoering is droevig om het zachtjes te zeggen. Zijn reactie daarop is dramatisch slecht en triest.

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 17:18

K. Van Daal | 09-02-17 | 17:05

Dat is dus niet zo. Hij doet aan marketing voor zijn achterban. En nu al blijkt dat veel van zijn acties onsuccesvol, ongrondwettelijk en zelfs strafbaar kunnen zijn. Dat belooft dus weinig goeds. Je kan echt wel stellen dat er vrijwel niemand is met enig verstand van zaken die vind dat Trump het goed doet. Sterker nog van links tot rechts men ziet het allemaal met lede ogen aan.

Trump behandelt zijn presidentschap alsof hij een realitysoap presenteert. En nu de 'kijkcijfers' tegenvallen gaat hij helemaal koekwaus op alles wat hem terug fluit.

Hij kan het niet. Hij is de man die loog op zijn curriculum vitae en de baan kreeg en nu met een bek vol tanden staat. Zijn adviseurs zijn allemaal ook zo incompetent als de tyfus.

De meest rechtse president in recente decennia, Bush junior en adviseurs waren misschien allemaal haviken maar ze wisten tenminste wat ze deden en hoe ze het moesten doen. Het is niet voor niets dat het nu al de grootste rommel ooit is en dat Trump nu al historisch laag scoort in de approval ratings.

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 17:15

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 17:02
En de pers is onschendbaar? Ook als een medium vanaf meet af aan alles behalve objectief is geweest in de berichtgeving over hem? Hij heeft felle kritiek, maar er wordt niemand in de goelag gestopt voor zover ik weet. En kritiek op rechters is ook verboten? Het lijkt erop dat in jouw versie van 'vrije democratie' geen vrije meningsuiting is voor presidenten.

K. Van Daal | 09-02-17 | 17:14

Lieve Mismayn in de tweede Tweet... volgens mij wil ze gewoon vervelend zijn met d'r "not my president". Die eerste tweet-graph is ten minste op waarheid berust.

kanon0503 | 09-02-17 | 17:14

@Nehemia | 09-02-17 | 16:47
Het is trouwens ook niet helemaal zwart-wit ook trouwens. Ik kan me een deel van de achterban van 'Trump/Wilders' voorstellen (ook al zitten ze er niet echt op die manier ideologisch in, zoals ik dat hier in een context probeer te plaatsen). Zelfs al zou je dat morele besef prima ontwikkeld hebben (dat soort dingen en wijsheid in het algemeen is best wel eerlijk verdeeld over de mensen - je hoeft er in principe niet voor gestudeerd te hebben, veel geld intelligentie in enge zin of wat dan ook voor te hebben en al die dingen zijn ook geen garentie - de meeste verdelingen zijn oneerlijker in het leven). Maar als wat dan heet 'een sociaal contract' in het leven op zo'n manier wordt vormgegeven, zonder dat je er heel veel invloed op hebt en eigenlijk in wezen alsnog onrechtvaardig is - jah, dan snap ik ook dat mensen een systeem gaan verwerpen dat voor hen gewoon (vaak in toenemende mate) gewoon niet eerlijk kan gaan werken (wat dus is waar dat 'sociale' of morele contract op gebaseerd is). Dat is toch een verantwoordelijkheid van een klasse die daar invloed op heeft (en die daar dus ook zijn nek voor moet uitsteken en niet in de eerste plaats zichzelf bedienen - dan wijken ze zelf ook af van wat dat sociale contract inhoudt en dan valt ook niet te verwachten dat het allemaal goed af zal blijven lopen en komt men dus ook in het vaarwater van despoten - in eerste plaats ontstaan despoten in zo'n klimaat). Kip of het ei discussie of morele ontwikkeling in een deel van de bevolking dan tot zoiets kan leiden (dat 'sociale contract' zullen dan veel mensen ook niet meer accepteren - waar mensen die veel minder naar morele ontwikkeling hangen meer 'law and order' types zijn en zullen blijven.. - maar dus niet de enige die de huidige maatschappij in de kern kunnen gaan afwijzen.. met toch wel diepgewortelde motieven).

nickolaas | 09-02-17 | 17:11

googleandi | 09-02-17 | 17:02

Jij trapt in de goedkope marketing van Trump. Hij doet juist niet wat hij beloofde. Hij doet alsof hij dat doet en enkel voor de 'ratings'. Het is geen president, geen zakenman het is een slechte marketeer.

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 17:07

Koos Knak | 09-02-17 | 17:01
Ik zou Trump nou niet bepaald als onberekenbaar schetsen. Alles wat hij doet heeft hij al maanden, zo niet jaren van te voren aangekondigd. Het is natuurlijk wel even wennen, een politicus die precies doet wat hij belooft.

K. Van Daal | 09-02-17 | 17:05

K. Van Daal | 09-02-17 | 17:02

Trump kan zich niet hanteren in een vrije democratie. De man is ongeschikt en dus is het van belang voor de Verenigde Staten en de hele wereld dat de man z.s.m. afgezet wordt. Het is echt niet fraai wat er allemaal gebeurd.

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 17:04

USA'rs mensen zijn zo dom.
Eerst kiezen ze presidenten die beloven maar niets waar maken.
Nu kiezen ze er een die echt doet wat die beloofd heeft... en de hele wereld valt er over.
Wat willen ze nu echt eigenlijk?

googleandi | 09-02-17 | 17:02

K. Van Daal | 09-02-17 | 16:41

Het heeft weinig met angst te maken. Je maakt je als liefhebber van vrijheid en democratie gewoon zorgen over een president en aanhang van het machtigste land ter wereld als deze de pers aanvalt, de rechterlijke macht aanvalt, zijn executive orders niet leest/toetst, bedrijven aanvalt op van alles en nog wat inclusief een bedrijf wat besloten heeft om de productlijn van zijn dochter niet meer te verkopen en het lijstje gaat door en door en door. Dat is op zachtst gezegd erg onfris.

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 17:02

nickolaas | 09-02-17 | 16:55
En welke van deze waarden en mensenrechten zouden dan nu in het geding komen?

K. Van Daal | 09-02-17 | 17:02

K. Van Daal | 09-02-17 | 16:41
Wie een onberekenbaar man vertrouwd, vertrouwd op een niet bestaande God.

Koos Knak | 09-02-17 | 17:01

@K. Van Daal | 09-02-17 | 16:41
Als ik die vraag voor mijzelf zou moeten beantwoorden is dat zoals het zich laat aanzien volslagen minachting voor zowel democratische waarden (inclusief rechtelijke macht) - zowel bij de kliek van Trump als Wilders - en toch ook wel actieve ondergraving daarvan, alsmede ter discussie stellen van waarden - bijvoorbeeld mensenrechten - die toch redelijk stevig verankerd leken sinds de 'verlichting' die letterlijk al honderden jaren achter ons ligt, in ieder geval in de meeste Westerse landen en in het bijzonder bijvoorbeeld Frankrijk (dat voor mijn gevoel ook echt onder vuur ligt hiervoor).
Dat is echt onfris - en onverstandig bovendien, veel van die waarden zijn tegen ongelooflijk hoge kosten tot stand gekomen (desnoods in mensenlevens uitgedrukt.. ). Jah, en die zijn vaak ten kosten gegaan van despoten - waarvan je zou gedacht hebben dat het ver achter ons lag (in de Amerikaanse grondwet staat nog geschreven "The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants." en ook ons volkslied handelt nog over tirannie.. dat zijn toch wel andere tijden als dat in zekere mate terug zou komen.

nickolaas | 09-02-17 | 16:55

Ik haal wel eens een paar Groene Amsterdammers uit de bieb. Niet zozeer om de Trumpstukken, want die zijn vrijwel allemaal nog giftiger qua toonzetting dan Joop, maar de rest is buiten de bias die je erin meeweegt goed leesbaar en niet zelden interessant.

Nehemia | 09-02-17 | 16:47

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 16:32
Waar ben je nou zo bang voor m'n beste man?

K. Van Daal | 09-02-17 | 16:41

Bannon vergelijken met Baghdadi slaat ook nergens op.

Maar je moet wel ontzettend achterlijk zijn als je niet met argusogen naar de regering Trump kijkt. Van Flynn tot Bannon tot Betsy DeVos tot Rex Tillerson tot Jeff Sessions enzovoort het stinkt allemaal.

Als je jezelf eventjes loskoppelt van of je nu wel of niet achter de 'plannen' van Trump staat het blijft allemaal behoorlijk zorgwekkend.

Je hoeft maar de Twitter rants van Trump te lezen en je weet dat de man niet geschikt. Ruil hem en zijn kliek in voor desnoods een ultraconservatieve engnek zoals Pence dan kan de wereld weer wat rustiger slapen.

Bannon zit, net zoals de hele Trump kliek inclusief Trump zelf, op een plek waar hij nooit zou mogen zitten.

De Koreaanse Slet | 09-02-17 | 16:32

Niet eens zo'n rare vergelijking. Voldemort kan zich ook meten met de profeet. Dat zou van alle moslims death eaters maken. Ook niet eens zo'n vreemde vergelijking.

zwarte_weduwe | 09-02-17 | 16:24

"feitelijk geen grenzen stelt aan het empathieprincipe."
@De Vrijlansier | 09-02-17 | 16:07
Echt empathie is een van de laatste dingen die zich in persoonlijke ontwikkeling vormt (zo rond je 20ste als je een onverstoorde/ ongestoorde persoonlijke ontwikkeling doormaakt). En een deel van de mensen blijft toch wel achter hierin (is op zich de mensheid als geheel ook eigen en die verstoorde ontwikkeling is mensen ook lang niet altijd helemaal aan te rekenen ook trouwens). Maar jah, als dat deel periodiek de overhand dreigt te krijgen, mwah - daar zijn in de geschiedenis wel voorbeelden van (en ook hoe dat dan weer kan keren.. het waren echt niet 'linkse types' dus die zaken als mensenrechten formuleerden - daar zat toch wel een hoop leed en onrechtvaardigheid onder ook, die de meeste mensen wel kunnen zien - maar slavendrijvers en andere uitbuiters, die er op die manier menen te moeten zullen er altijd wel blijven.. het ligt aan het klimaat hoe ver men daar in kan komen.. ).

nickolaas | 09-02-17 | 16:17

@Devadip | 09-02-17 | 15:40
U weet niet dat de VS na de oorlog diverse moorddadige dictatoren decennia lang gesteund heeft en diverse democratisch gekozen regeringen (Iran en Chili bijv.) via staatsgrepen ten val heeft laten brengen?
"Bij George W. Bush ging het over de VP en Dick Cheney."
Hoe slim ben je als je niet weet dat de VP en Dick Cheney één en dezelfde waren?
U heeft niet door dat Bannon nog invloedrijker en machtiger is dan Karl Rove (de kwade genius achter Bush)? Hij bewonderaar van Lenin is en de staat wil vernietigen?
Valt u onder de categorie: "Stomme rancuneuze antidemocratische (rechtse) stakkers"?

NoblesseOblige | 09-02-17 | 16:15

Steve Bannon, was dat niet die alien lizard uit de ruimte die WWIII wil ontketenen en kinderen als seksslaven gevangenhoudt onder een pizzaria?

simpelman | 09-02-17 | 16:10

Ronaldo slaapt s'nachts bij GS in een hok onder het bordje "lulverhalen en nep-nieuws"

Koos Knak | 09-02-17 | 16:09

Goh, straks ga je nog beweren dat Gurt een 1ste graads kleinzoon is van Pol Pot.
mr Fawlty | 09-02-17 | 16:04
Oh,, vandaar de peroxide (?)

nickolaas | 09-02-17 | 16:09

Devadip | 09-02-17 | 15:40
Cheney is niet mijn vriend.
Maar links, en in dit geval de Huffington Post pist wel zo naast de pot dat de joop likkebaardend moet meelezen:

WASHINGTON ― If you want to know why the unabashedly racist and Nazi-sympathizing “alt-right” movement is making a mark on the Trump administration and beyond, look no further than Tila Tequila and her white nationalist friend, Richard Spencer.

Verderop in het ´artikel´ vind je ook nog fijntjes wat opmerkingen over bruinhemden en ´Spencer’s conference wasn’t a gathering of minds. It was a smorgasbord of angry dudes´. Je boze oom dus en daar houdt de klavertjevierplukkende mens niet van.

www.huffingtonpost.com/entry/alt-right...

chicago river | 09-02-17 | 16:07

Het janken, besmeuren en uit de dikke duim zuigen van de ideologiemultinational Deugmensch Industries Inc. gaat vrolijk door. Het is nu al een fantastisch jaar.
Bannons visie stoelt grotendeels op het gedachtengoed van de conservatief Edmund Burke. Er valt ook wel iets in herkennen van wat Ayn Rand schreef over een goed werkende maatschappij van zelfredzame en eindverantwoordelijke burgers, en een effectieve overheid. En zij was, volgens de cultuurmarxisten, een 'fasciste'. Alleen maar omdat ze niet meeging in de blinde adoratie voor de sociaaldemocratische doctrine die feitelijk geen grenzen stelt aan het empathieprincipe. Letterlijk ook geen grenzen, zoals we de laatste jaren hebben mogen vaststellen.

De Vrijlansier | 09-02-17 | 16:07

DAFLUP | 09-02-17 | 16:00

Roflmao

mr Fawlty | 09-02-17 | 16:06

nickolaas | 09-02-17 | 15:51

Goh, straks ga je nog beweren dat Gurt een 1ste graads kleinzoon is van Pol Pot.

mr Fawlty | 09-02-17 | 16:04

@mezelf | 09-02-17 | 15:51
En Rusland is feitelijk ook een oligarchie en feitelijk zijn het de waarden die aan de Franse Revolutie ten grondslag liggen die voor hen een bedreiging zijn, en dat zou je losjes kunnen doortrekken naar partijen in het Midden-Oosten (zowel de koningshuizen als de messianistische stromingen in bepaalde religies). Het is allemaal even afwachten, maar je zou toch wel dingen zich kunnen zien aftekenen (altijd oppassen met samenzweringstheorie breed te defenieren - maar dit soort filosofieën die men openlijk aanhangt zijn al redelijk extreem om mee te beginnen, de tijd in beginsel pakweg 200 jaar terug willen zetten.. eigenlijk zo extreem dat de meeste mensen zich er eigenlijk geen voorstelling van kunnen maken, zonder zich serieus toch wel een stukje in te lezen.. ).

nickolaas | 09-02-17 | 16:04

Beste GeensStijl, Kunnen jullie kappen met het zg. woord "Woke"? Het slaat als een tang op een varken en wordt enkel gebezigd door zeer foute types.

horsteknots | 09-02-17 | 16:04

Toch leuk, dat gaslightende meisje wat graag haar fantasie tegen de realiteit zet. Zal ze ook boos met dr voetjes hebben gestampt en heel hard in d'r knuistjes hebben geknepen tijdens de inauguratie? Neemt niet weg dat de Amerikaanse Verenigde Staten momenteel bestuurt wordt door Disney, Donald aan het roer en Mickey naast z'n zijde. Blonde leiders gaan een dingetje worden in 2017 geloof ik.

Acar_ketimun | 09-02-17 | 16:00

Ja kut. Ik moest Harry Potter nog kijken en nu weet ik dat z'n ouders worden vermoord. Je wordt bedankt.

DAFLUP | 09-02-17 | 16:00

Graaf van Egmont | 09-02-17 | 15:46

GB valt nog wel mee maar Amerikanen hebben na 1900 eigenlijk nooit zuiver Engels gesproken.

mr Fawlty | 09-02-17 | 15:59

politicus in het bijzonder "en public zelden het achterste van zijn tong (laat) zien
Snorro | 09-02-17 | 15:30
We hebben altijd nog good ol´ Harry van Bommel. Die deinst er niet voor terug om tussen zekere aanhangers van een bepaalde ideologie het nodige te roepen over zekere tegenstanders. Iets met gasgeur.

chicago river | 09-02-17 | 15:53

"Goed artikel Ronaldo. Je zit bovenop het nieuws!"
@Mark_D_NL | 09-02-17 | 15:11
Steve Bannon heeft opvallende overeenkomsten met Geert Wilders, zeker zoals die laatste het allemaal formuleerde toen hij de PVV begon ('Joods Christelijke waarden') en een van de ideologische bakermatten van de PVV is ook de Edmund Burke Stichting.
Recent artikel waarin uitingen van Steve Bannon over de jaren worden geanalyseerd (misschien zou ik het zelf nog wel wat treffender kunnen duiden als ik dat zo lees - maar ik heb dat materiaal dus allemaal niet gezien). Maar "Judeo-Christian values" valt op als kop (maar dan moet men zich nog wel de opkomst van Geert Wilders kunnen herinneren) en zoń passage als "Underlying all of this is the philosophy of Edmund Burke, an influential 18th-century Irish political thinker whom Bannon occasionally references. In Reflections on the Revolution in France, Burke presents his view that the basis of a successful society should not be abstract notions like human rights, social justice, or equality." ("UNDER THE BANNER OF BANNON - What Steve Bannon really wants" qz.com/898134/what-steve-bannon-reall... ) is toch ook bekend terrein (naast dat de regering van Trump dus ook zo ongeveer een aristocratie is - wat ook nogal in de Edmund Burke Stichting naar voren komt - zij het dat ze dus geloven dat de democratie uiteindelijk zichzelf zal opheffen door populisme.. wat ook hier lijkt plaats te vinden - net als Wilders zie je Trump ook vooral het draagvlak voor democratie en rechtelijke macht zelf proberen te ondergraven, wat dus misschien wel een bewuste strategie is - als je je in beetje in die Burke-filosofie probeert in te lezen.. feitelijk gaat dat over het terugdraaien van de Franse Revolutie, wat nogal wat bijvoorbeeld door religie gelegitimeerde macht in de weg zit.. die aanslagen op Parijs passen daar misschien ook wel in). Tot de Franse Revolutie was bestuur/gezag over het algemeen terug te voeren op (de/ een) vertegenwoordiger van God op aarde en in die zin uiteindelijk alleen daaraan verantwoording schuldig (en dus misschien wat nobelen waarop het zaakje verder steunde). Ook komt in de Burke-filosofie sterk naar voren bestuurlijke macht naar ratio van bezit (wat ook toegankelijkheid beperkt van een bestuurlijke klasse - dat is dus die hang naar aristocratie).
Een en ander over die Edmund Burke Stichting (en ook wel de PVV) valt hier terug te vinden: nl.wikipedia.org/wiki/Edmund_Burke_St... www.burkestichting.nl/en Hier staat het een en ander over Edmund Burke nl.wikipedia.org/wiki/Edmund_Burke En hier nog een recent artikel uit Vrij Nederland over de banden die 'Gurt' weer met de mensen achter de regering Trump zou hebben (oa dus sponsors) "Hoe 'Gurt' Wilders tot het Witte Huis doordrong" www.vn.nl/hoe-wilders-tot-het-witte-h...

nickolaas | 09-02-17 | 15:51

Bannon nu met Baghdadi vergelijken is natuurlijk onzin. Wie wil weten wat de ware gedaante van Bannon is, moet dit filmpje even zien: www.youtube.com/watch?v=pZOF9q5fzfs .

NoblesseOblige | 09-02-17 | 15:49

Hoe krijg je figuren die al decennia lang demoniseren aan het verstand dat zo'n discussiebijdrage verre van verstandig, erudiet, intelligent, beschaafd, fatsoenlijk is?
.
Begint toch wel de centrale vraag van het moment te worden. Immers, deze figuren zijn nog een hartslag verwijderd van fysiek geweld.
.
Tik. Tak.
.
Zoals de trend nu gaat hebben we naast Islamaanslagen binnenkort ook policoraanslagen...

Parel van het Zuiden | 09-02-17 | 15:48

Overzichtje was een ironische reactie van FoxNews op de vergelijking van Lefties dat Bannon = Baghdadi. Wel hele verhaal vertellen, Ruknaldo.

Toontje50 | 09-02-17 | 15:47

mr Fawlty | 09-02-17 | 15:43
Mensen in de USA en GB spreken al lang niet meer, zoals jij het op school uit de boekjes geleerd hebt.

Graaf van Egmont | 09-02-17 | 15:46

Stay woke ?
Moet dat niet zijn 'stay awake' ?
Stay tuned zou mss nog beter van toepassing zijn.

mr Fawlty | 09-02-17 | 15:43

chicago river | 09-02-17 | 15:19

Ik heb wel altijd begrepen dat Barack Hoessein Obama veel activistischer en extremer was dan altijd door onze MSM werd gesuggereerd. Daar las je zelden wat over. Maar nu Trump een maatje te groot is om aan te vallen, dan Bannon maar. Bij George W. Bush ging het over de VP en Dick Cheney.

Stomme rancuneuze antidemocratische linkse stakkers die zo lopen te miepen.

Devadip | 09-02-17 | 15:40

En dan even los van zn stokpaardjes de muur en de "muslim-ban".

Rest In Privacy | 09-02-17 | 15:37

Bannon vergelijken met Hitler of Baghdadi slaat nergens op en daar jaag je alleen maar mensen mee op de kast, maar het is wel een ontzettend mafketel die er vreemde ideeën op nahoudt, en niet thuishoort in het Witte Huis.

Gualtiero | 09-02-17 | 15:36

Noemde Bannon Beyoncé en Madonna lichtekooien? Nee! Terwijl de fanatiek moslim alle westerse vrouwen hoeren vindt.

Heeft Baghdadi een leuk minderjarig jongetje als sekspartner, hetgeen ik wel eens las gebruikelijk is in die kringen en aldaar statusverhogend werkt? Kan die Bannon weer niet op scoren bij een bepaalde achterban.

Wil hij ook Israel vernietigen? Bannon lukt het maar niet om dat te willen en scoort wederom niet.

Je kunt je daarom voorstellen dat in bepaalde kringen men een enorme hekel heeft aan Bannon.

En het ergste is waarschijnlijk dat na decennia gemiep over Amerikaans imperialisme, Trump zegt 'Amerika first' en dat hij andere landen vooral zelfbeschikkend wil laten zijn en er slechts handel mee wil drijven (hetgeen ook de beste ontwikkelingshulp is trouwens). En nu is dat óók weer niet goed. Verhofstadt ziet hem op één lijn met Poetin en China staan. De gek. De VS zijn onze vrienden, of we zouden ze iig zo moeten behandelen ongeacht de President in functie. China is afstandelijk en economisch een bedreiging en Poetin is slim, militair machtig en getergd maar niet expensionistisch. Hoe kun je die in godsnaam op één hoop gooien vanuit de idee fixe dat behoud van de EU van allesbetekenende aard zou zijn? Nogmaals: de gek. Anyway: Wél imperialist is niet goed. Géén imperialist is niet goed. Kortom: anti-Amerikanisme ten top.

Tsja, de linkse mens wil vooral dat cultureel marxisme een succes wordt en dat betekent dat alles dat niet bijdraagt aan collectieve culturele zelfmoord en opgeven van persoonlijke, lokale en nationale macht, fout is.

Dat op de weg naar de abstracte linkse wensdromen vanaf de huidige werkelijkheid eerst vele rampen plaatsvinden wegens gebrek aan respect voor de eigen bevolking, waaronder maar niet slechts (sic) beperkt tot moslimoverheersing, ontgaat ze geheel.

Devadip | 09-02-17 | 15:36

Vigil | 09-02-17 | 15:35
stat moet staat zijn.

Vigil | 09-02-17 | 15:36

Commentaar op islam is islamofobie en commentaar op trump is links, policor, deug blabla. Damn. Probeer te kijken naar wat die man doet en doorvoert, daar wordt je niet vrolijk van.

Rest In Privacy | 09-02-17 | 15:36

Het debat over de stat van de EU staat op het punt te beginnen.
www.tweedekamer.nl/

Vigil | 09-02-17 | 15:35

chicago river | 09-02-17 | 15:19
Zo'n uitspraak die door geen enkele getuigenis met naam en toenaam gedekt wordt, kun je rekenen tot het nepnieuws. Waartegen de MSM zo te hoop lopen.
Ik verwacht dus namen en rugnummers van de GA, wie hebben gehoord dat Bannon vééél extremistischer is in kleine kring.

Graaf van Egmont | 09-02-17 | 15:33

Je zelf vergelijken met isis om je zelf er goed uit te laten komen.... Toppie joppie!

Iftert | 09-02-17 | 15:32

chicago river | 09-02-17 | 15:19
Ik denk dat letterlijk ieder persoon in het algemeen en iedere politicus in het bijzonder "en public zelden het achterste van zijn tong (laat) zien". Koppel dit aan een stel oncontroleerbare getuigenissen en het militair machtigste land ter wereld wordt opeens gerund door een terroristenleider.
Publiceer dat vervolgens in je PoliCor replublieksblaadje en volgende week kunnen alle extreem deugende huismoeders (kinderen inclusief) mét mandaat van het Goede Volk weer vrolijk reportertje meppen op het malieveld, chapeau!

Snorro | 09-02-17 | 15:30

Maar Baghdadi heeft acht jaar de islam bestudeert op de islamitische universiteit van Bagdad n met succes. De IS leider mag zich met recht een expert noemen op het gebied van de koran en aanverwante boeken. Hij draagt die kennis ook met groot enthousiasme uit in de wereld.

Nehemia | 09-02-17 | 15:29

Als ik die zure Groene Amsterdammer zo lees, dringt de vergelijking van Bannon met ene Dr. Joseph Gubbels zich op. Toeval?
Mocht dit zo zijn, dan ben ik blij dat we eigenlijk Hitler ook niks kunnen aanrekenen.

Graaf van Egmont | 09-02-17 | 15:27

Ze zijn zo zuur.

Nehemia | 09-02-17 | 15:20

Knappe tegenstelling in het stuk in de Groene Amsterdammer en dat je dat ook uit je pen krijgt en gepubliceerd krijgt: ´Ook Bannon laat en public zelden het achterste van zijn tong zien, terwijl er voldoende getuigenissen zijn waarin een veel extremere versie van hemzelf figureert.´

Waar die ´getuigenissen´ vandaan komen en van wie komen, joost mag het raden. Want Stephan Sanders komt niet met de antwoorden. Jammer. Maar het is ook allemaal zo spannend, met zo´n made-man Trump, en dan ook nog een ´presidential whisperer´. Ooohoeooh.

chicago river | 09-02-17 | 15:19

sinar2 | 09-02-17 | 15:13
Nooit.
Linksmenschen en democratie is altijd al een heikele combinatie geweest: zie de geschiedenis.
Alleen begint dat pas goed zichtbaar te worden als het linksmenschen niet naar de zin gaat.

jemagookniksmeer | 09-02-17 | 15:18

Her internet kan weer los. Ik voel een stortvloed aan heerlijke memes opkomen. Linkje iemand??

Corpus-Alienum | 09-02-17 | 15:17

Wat een muts die dame

Laten we even for the sake of progression met doen alsof baghdadi net als Voldemort fictie is

niemand specifiek | 09-02-17 | 15:16

Geen context.. Wapo ofzo kwam als eerste met de Baghdadi vergelijking, dit is de reactie van Fox.

bambi1970 | 09-02-17 | 15:15

Wanneer houd links nu eens op met zeiken en accepteert ze de democratische uitslag van verkiezingen?

sinar2 | 09-02-17 | 15:13

"The Trump administration" vertaal je als de regering Trump, niet als de Trump administratie.

Tapu | 09-02-17 | 15:12

Goed artikel Ronaldo. Je zit bovenop het nieuws!

Mark_D_NL | 09-02-17 | 15:11

Ben ik de enige die Ronaldo best slecht vind, is het nieuws op of zo

Bokito ergo sum | 09-02-17 | 15:10

Donald Trump is ook Europa's hoop in bange dagen. Hij liet geen miljoenen moslims binnen of neemt nu in ieder geval maatregelen en hij heeft geen respect voor de cultureel marxistische, politiek correcte, meuk die wij elite plachten te noemen.

Life has become dangerous met zulke vijanden. Dat hij 120 mag worden.

Devadip | 09-02-17 | 15:09

@Redactie Hehe, had ik 't toch goed gezien.-dit topic voor een uurtje terug.

en définitive | 09-02-17 | 15:09

Butt-Hurt!

Rimini | 09-02-17 | 15:09

Lol. :D Beter vergelijken ze zijn politiek eens met die van Erdogan.

Ardbeg | 09-02-17 | 13:57

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken