Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Grefo-burgemeester sabelt Geert neer

“hallelujah.jpg"Welkom in Nunspeet, een dorp in het hart van de Biblebelt waar de christelijke partijen sinds jaar en dag de scepter zwaaien. In zijn nieuwjaarstoespraak maakt grefo-burgemeester Breunis van de Weerd korte metten met het evangelie van Geert: de islamstandpunten van de PVV ‘baren hem zorgen’. Dat mag Breunis natuurlijk best vinden, alleen is Breunis blijkbaar even vergeten dat hij burgemeester is. Welnu, beste Breunis, als burgemeester ben je de vader van álle inwoners, dus ook van die 1.213 PVV-stemmers. Het herstel komt snel, tussen neus en lippen door en de complete gemeenteraad (VVD-incluis) zakt jaknikkend door de knietjes voor Breunis de almachtige. "Ik ben voorzichtig om het als burgemeester te zeggen, dit is mijn persoonlijke mening." Wel apart dat het een officiële nieuwjaarsreceptie betreft. Wat is nu de oplossing voor de zogenoemde polarisatie? Verdere polarisatie: het evangelie! "Op het moment dat christenen met het evangelie bezig gaan, bekijken ze wat dat voor hen persoonlijk betekent. Onderdeel van het evangelie is: in liefde voor elkaar openstaan." Precies: alle voorspoed die al het geloof ons in al die jaren heeft gebracht, de hoofdreden dat Geert überhaupt bovenop zijn apenrots zit, heeft een oplossing. Het geloof. Maar dan wel als het in de Bijbel staat. Bij de aanbeveling van Van de Weerd als burgemeester schreef de kiescommissie nog dat ‘hij wordt gezien als verbinder en bruggenbouwer die als burgemeester op objectieve wijze boven de partijen wil staan en een burgervader wil zijn voor de gehele Nunspeetse samenleving’. Mispoes! En dat van die sekskelder, dat hebben jullie niet van ons.

Reaguursels

Inloggen

En hier nog een dominee die zich totaal niet kan vinden in het islam-standpunten van deze burgemeester en de PKN (protestantse kerk Nederland) :
Emeritus predikant zegt lidmaatschap PKN op om islamstandpunt - www.rd.nl/1.1363943

Sander_Mokum | 04-01-17 | 12:01

Het Evangelie is nog meer een oplossing tegen de islamisering. Er zijn genoeg moslims die zijn bekeert tot Jezus omdat mohammed een valse profeet blijkt te zijn.
Jammer dat deze burgervader het totaal verkeerd ziet.

Sander_Mokum | 04-01-17 | 11:50

roze_bril | 03-01-17 | 15:11

Ik ben juist zo rechts als maar zijn kan, piemel. Maar dat neemt toch niet weg dat je nog intelligent na mag blijven denken? Zou je ook eens moeten doen, met je impulsieve gebraak. Lijk je meteen een stuk slimmer.

Rest In Privacy | 04-01-17 | 10:48

Of hij Pvv-stemmend Nunspeet vergeet?
Welnee, hij heeft gewoon lak aan die mensen...

Katvangert | 04-01-17 | 08:20

Toch hebben figuren met dat soort kerkhofgebitten wel iets.... ze maken mij namelijk piswoest.Overigens stem ik niet op Greetje, maar als ik moest kiezen tussen Greet en deze godverlaten griezel, dan wel.
Jazeker, DAN wel.

mallekater | 04-01-17 | 07:28

Ja hoor, meneer de refo-burgemeester, straks is voor u de wet van de AK-47 het antwoord op uw naïeve zalvende woorden.

Nelis SplitBloes | 04-01-17 | 01:04

Er was eens een burgemeester in Nunspeet
Die liet zich gebruiken door de profeet
Eigenlijk had hij liever een snee
Maar dacht hij dan steeds, alles beter dan de PVV
Natuurlijk kreeg die burgemeester in Nunspeet
Steeds meer pijn in z’n reedt
Dat geneuk telkens weer
Deed echt steeds meer zeer
Het probleem met die burgemeester in Nunspeet
Is zijn hekel aan Greet
Ook dat geneuk,
Hij vond het niet eens leuk
Maar dacht hij dan weer,
Ook al is het niet m’n aard
Ik speel Geert niet in de kaart
Maar verkeerd is het wel
Maar dan dacht hij weer snel
Het voor een goede zaak
Ook al gebeurt het wel vaak
Helaas is de moraal, in dit wat lange verhaal
Dat die burgemeester in Nunspeet
Een domoor is die nergens van weet
Het land gaat teloor
En hij heeft het niet door

Gags Beasley | 03-01-17 | 21:58

Er is één of ander Duits spreekwoord dat in vertaling ongeveer inhoudt, dat sommige kalveren hun eigen slager kiezen. Deze burgemeester is er ook zo eentje.

oliebolletje123 | 03-01-17 | 21:01

"Ontkenners die ‘islamofobie’ roepen zijn er zat. Maar elk weldenkend mens is islamofoob. Deze angst is een goede raadgever omdat die op feiten is gebaseerd. De truc van zogenaamd verlichte mensen, ook wel politiek-correcte mensen genoemd (multiculturalisten, vele politici, journalisten, ook predikanten), is het aanbrengen van een scheiding tussen jihadisten en islam(-aanhangers). Deze scheiding is kunstmatig. Alle jihadisten komen uit hetzelfde nest, dat van de islam. Het gaat niet om individuen die de weg zijn kwijtgeraakt, ook als dat op zich genomen waar is, maar om mensen die in een gemeenschap door opvoeding of sociale besmetting voorbereid en geïnfecteerd zijn. Het gaat om een gemeenschap die onderdrukkers en moordenaars produceert".
Aldus dominee Cornelis H.W. van den Berg
cult.tpo.nl/2017/01/03/opzegbrief-pkn-...

matrixbluepill | 03-01-17 | 20:50

Ja, ik zie graag vrouwen die wijd voor me openstaan en daarom begrijp ik de burgervader en sta achter hem, zolang hij niet achter mij gaat staan, want ik heb al last van aambeien.

Use less | 03-01-17 | 20:47

Over het onwetende karakter van deze refo-mensen:
TV is verboden, het enige wat men leest is de bijbel en refo krantjes.

Dat zal ook de grootste reden zijn van deze burgemeester om deze oproepen te doen:
De angst dat de reli-scholen worden afgeschaft en dus ook zijn doctrine apparaat voor de kinder breintjes in gevaar komt.

Veel van dit publiek komt uit dit doctrine apparaat.

Men durft niet uit de ban te springen want als je als ondernemer het lef hebt om niet met de zondagse rust mee te doen kun je het wel schudden.

Men weet niet beter en slikt alles als zoete koek, net als de stadse VK lezers of DWDD kijkers dat doen met hun 'objectieve' nieuwsbron.

De jongeren kijken op hun computer (dat mag wel want voor school)naar dingen die hun ouders niet eens kennen, en weten heus wel wat er in bijvoorbeeld Ede gebeurd is.

Deze burgemeester zal wel thuis de grip op zijn kinderen enigszins aan het verliezen zijn, in ieder geval de grip die hij van zijn eigen vastgeroeste vader nog wel voor lief nam.

Maakt niet uit, onder druk wordt alles vloeibaar.

Ben-Bataaf | 03-01-17 | 20:26

Sekteaanhangers behoren geen bestuurder te kunnen zijn. Als je in denkbeeldige opperwezens gelooft ben je behoorlijk labiel en het bestuur in handen van labiele mensen is gevaarlijk en onwenselijk.

Rest In Privacy | 03-01-17 | 20:25

Ik vind deze linkse christenen echt bloedirritant. Niet alleen om inhoudelijke redenen, maar ook omdat mijn ervaring is dat ze vaak gedreven worden door ijdelheid en egocentrisme. Mensen werken aan hun imago en zelfbeeld, en daarom willen ze uitstralen het hart op de goede plaats te hebben.

We willen allemaal een vreedzame en harmonieuze samenleving waarin medemenselijkheid centraal staat, alleen verschillen de meningen over hoe je deze doelstellingen kunnen realiseren. Juist dit soort defamerende uitspraken over alles wat niet in het linkse straatje past leiden tot deze polarisatie. Het wordt tijd dat linkse mensen de vrijheid van meningsuiting gaan respecteren, en respectvol leren omgaan met mensen die een andere mening hebben dan zijzelf.

Dr. Vigilante | 03-01-17 | 20:11

Dat hij in sprookjes gelooft druipt van zijn smoel af.

Therapietje | 03-01-17 | 19:26

@ikzalhandhaven
Ik ben het met je eens dat ook, en zeker, kritiek op de PVV en diens leiders altijd mogelijk moet zijn en discussies daarover voeren moet ook op GS gewoon kunnen. Een ander verwijten geen kritiek te kunnen hebben impliceert op zijn minst dat je normaal omgaat met kritiek die jouw kant op komt.

Je snijdt zinnige punten aan. Het zou mijns inziens ook het beste zijn die hele regio in het M-O de komende 100 jaar met rust te laten en op geen enkel moment in te grijpen, alleen defensief te handelen. Kijken hoe ze er dan uitkomen en of dat verbetering heeft opgeleverd. Ik denk het niet, maar dan is dat in elk geval geprobeerd.

Ik vind persoonlijk de PVV en Geert Wilders niet per se de beste keuze, net zomin als ik Trump (in zijn algemeenheid gesproken) de beste kandidaat voor het presidentschap van de VS vond. Maar in vergelijking met Clinton, die een voortzetting van de huidige politiek betekend zou hebben is Trump een verademing. Om het terrorisme terug te dringen is gebleken dat de manier van de laatste 10 jaar niet gewerkt heeft. Trump gaat het anders doen, dat is zeker en ik ga het de komende jaren met interesse volgen.

Om terug te komen op de PVV: het probleem is dat ik in NL geen echt alternatief zie in ons huidige politieke landschap. Nee hij is niet perfect en nee, hij heeft niet voor alles een oplossing. Maar hij heeft al wel ruim 10 jaar een consequent, consistent en duidelijk verhaal dat niet uit de lucht komt vallen (hij onderbouwt alles met statistieken, vzv ik weet meestal van het CBS), een waar hij zijn persoonlijke vrijheid voor heeft opgeofferd. (Ik kan geen andere politicus in NL bedenken die zoveel opgeeft voor zijn eigen politieke verhaal. Pechtold? Samson? Rutte? hahaha) Om voor een echte verandering in de huidige politieke keuzes te komen is het denk ik, wel echt nodig dat de PVV in maart de grootste wordt. Dat is naar mijn idee de enige manier waarop de rest van de politiek er niet meer omheen kan dat er dingen gaan, en moeten, veranderen. Zelfs al zit de PVV na maart 2017 in de oppositie, kunnen ze dan nog steeds genoeg invloed uitoefenen als grootste partij.

Een goed alternatief waar ik vandaag op werd gewezen blijkt overigens het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Waarschijnlijk is die partij te klein om een echt verschil te maken, maar misschien dat ik daarom nog wel switch naar die partij om op te stemmen.

Braboblanke | 03-01-17 | 19:14

Solar666 | 03-01-17 | 17:02
"De Chinezen hebben geen moslim probleem omdat het meteen in de kiem gesmoord wordt."

Dezelfde aanpak als tegen het christen probleem, oplossing voor Nederland, godsdienst vrijheid afschaffen.
deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/...

Nathan R Jessup | 03-01-17 | 19:02

Greet Wilders en de kerk vissen beide naar geloofsgekkies.

Nathan R Jessup | 03-01-17 | 18:34

Opbokken met al die maangodaanbidders. Een djellaba die staat me niet.

Nehemia | 03-01-17 | 18:28

Lutsers, ook voor de islamieten is het Evangelie het antwoord. Deze vent zal hoogstwaarschijnlijk niet alleen de pvv'er willen bekeren.

nerugaer | 03-01-17 | 18:23

Ach daar hebben we weer zo eentje; iemand van het goed fatsoen die vergeet dat hij in een positie zit waarbij van hem een neutrale opstelling verwacht mag worden. Vergelijkbaar met door ons allen betaalde neutrale omroepen met een Wilders aversie. Een persoon als Wilders wordt zo vaak en breed door alle partijen gebashed dat zo'n burgemeestertje niet eens door heeft dat dit niet kan en niet past bij zijn takenpakket. Het ergste is dat je mensen die zich normaal beroepen op hun kennis van de grondwet en aanverwante regelgeving (hallo D66) dan ineens niet meer hoort.
Ik herinner mij een vergelijkbaar voorval een paar jaar geleden: Burgemeester Annemarie Jorritsma (toen zelfs VNG voorzitter) die niet geïnterviewd wenste te worden door PoWnews terwijl toch ook in Almere heel wat Pow leden moeten rondlopen. Hoor je buiten de reaguurders nooit iemand over terwijl je juist van de VNG een corrigerende reactie zou mogen verwachten....

sosnl | 03-01-17 | 18:14

Het sprookjesboek van meneer Breunis mag misschien liefde preken, dat andere sprookjes boek van hen-die-niet-gekwetst-mogen-worden eist gewoon je kop eraf.

marcoplarco | 03-01-17 | 18:13

Wel een geweldige grefo-naam: Breunis. Ik mag dat wel, ook mag ik hun geloof niet.

omanders | 03-01-17 | 18:12

De PVV is overwegend katholiek en de paapse mis is een vervloekte afgoderij.

JTKDM | 03-01-17 | 18:11

Schijnt mode te zijn. Eerst een lokale D66 vent die de PVV de schuld geeft en nu weer zo'n grefo baasje. Nou voor allebei dan maar. Leer eens oorzaak ~ gevolg.

Basil Fawlty | 03-01-17 | 17:43

Ondertussen las ik ongeveer een jaar geleden in de New Delhi Times dat India vrij is van Polio. En wat zijn ze daar trots op. Terecht. Ze hebben er heel hard aan gewerkt.

Orakel1958 | 03-01-17 | 17:37

Potloodvent 1420
Ook de hypocrisie die Jan Prosma in het artikel benoemt: 'Het is al overheidsbeleid om te streven naar minder Marokkanen. Denk aan alle terukeerprojecten.'

Nehemia | 03-01-17 | 17:33

Potloodvent 1420
Prima artikel. Ook dat boek van Bosma - De schijnelite van de valsemunters - moet zeer interessant zijn.

Nehemia | 03-01-17 | 17:29

De rijkskruier zegt: 'In liefde voor elkaar openstaan.' Het is toch geen koorknaapje geweest vroeger?

Nehemia | 03-01-17 | 17:22

ristretto | 03-01-17 | 17:11

Niemand ontkent dat er problemen zijn met de islam. Daar gaat het ook niet om. Het gaat erom dat Wilders eraan bijdraagt. En hij is niet alleen. Er zijn wel meer landen met anti-islamitische geluiden. Het gaat erom dat bijna niemand van de reaguurders kritiek heeft op ome Greet.

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 17:20

Die Breunis lijkt wel een levensgevaarlijke kruising tussen Emile Roemer en oud CDA minister van landbouw (80-89) Gerrit Braks.

Nehemia | 03-01-17 | 17:19

Waarom de pijlen op Wilders? Stel als je het niet zou doen verdwijnen dan alle problemen als sneeuw voor de zon? Leven de wolf en het lam dan vredig verder?


Nee, Wilders is het probleem niet. De opkomende Islam wel. Bewijs?

Komt ie. In Belgie is geen Wilders. Toch een probleem met de Islam. Ook in Zwitserland geen Wilders. Wel het voornoemde probleem. Enz.enz.
Behalve in Hongarije en Slowakije. Geen Wilders maar ook geen Moslims. Geen probleem.

Voila. Een simpeler bewijs is er niet.

ristretto | 03-01-17 | 17:11

De wijze burgemeenster heeft gelijk. We moeten gewoon weer kruistochten organiseren.

Rest In Privacy | 03-01-17 | 17:10

atheïstisch stemvee | 03-01-17 | 16:41

Ik wil de politiek van de VSA ook niet goedpraten, die handelen in eerste instantie enkel in het belang van hun eigen empire.

Solar666 | 03-01-17 | 17:07

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 16:39

In China maken ze korte metten met moslims die menen dat zij hun leefwijze op wat te luidruchtige wijze kenbaar maken. Hadden wij dat in het westen ook gedaan dan hadden wij nu geen moslim probleem gehad. De Chinezen hebben geen moslim probleem omdat het meteen in de kiem gesmoord wordt. Moslims weten dat ook en dus blijven ze daar weg. Wij westerlingen worden als een makkelijke prooi gezien, de moslims maken maar wat graag gebruik van onze vrijheden maar zodra zij voet aan wal krijgen willen zij die voor ons het liefst inperken. Kijk maar eens wat er in Turkije gaande is onder de laarsafdruk van de erdofascisten.

Solar666 | 03-01-17 | 17:02

Wilders' fout was dat hij er 11 punten van maakte. Dat is er 1 meer dan de 10 geboden.

Nicolas_Skeye | 03-01-17 | 17:00

Verhohnepiepeln | 03-01-17 | 16:47 Precies. Wellicht zijn ze in ZuidAmerika zo slim de boel buiten de deur te houden. Afstand en moeite is geen probleem voor ze, ruim tien jaar geleden al zo'n haathut in de outback van Australië (!) zien staan.

@IZHH 1515... ik mag hopen dat het niet daarbij blijft. Maar we moeten ergens beginnen, nietwaar?

En natuurlijk is het allemaal onze schuld. Maar nu Trump zegt dat de USA zich minder, minder, minder gaat bemoeien.... is het ook weer niet goed. Wat willen "we" nou?

BokoHalal | 03-01-17 | 16:57

Hij moet maar eens in 1 van die landen van Marokko tot aan Pakistan gaan wonen en dit soort nonsens nog eens gaan roepen. Kijken hoe lang hij dan nog zogenaamd Christen mag zijn? En hoeveel kerken er daar dan niet wekelijks uitbranden? Dit soort Islamvrienden zijn werkelijk een karikatuur van zichzelf. Islam wil letterlijk vernietiging van Joden, Christenen en ongelovigen, waarbij werkelijk geen enkel middel verboden is om het doel te bereiken. Wanneer begrijpen dit soort naïeve lieden dit nou eens?

Jan, Leiden | 03-01-17 | 16:55

Deze burgemeester geeft een totaal vertekend beeld. Er zijn heel veel christenen die wel PVV stemmen. Vooral buitenlandse christenen stemmen vrijwel allemaal PVV. Velen hebben heel goed in de gaten dat een zogenaamde christelijke partij als Christen Unie geen muur durft te maken tegen islam en globalisme.

matrixbluepill | 03-01-17 | 16:54

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 16:40
Nou in India gaan ze ook regelmatig los, in China ook. Zuid-Amerika is wat ver... het moet niet te veel moeite kosten!

Verhohnepiepeln | 03-01-17 | 16:47

@cocktailsmaak | 03-01-17 | 16:27
Actie, reactie. VS hebben zich direct bemoeid met interne politiek. Islamisten hebben de ontstane onvrede kunnen gebruiken.
In zekere zin heeft ook IS kunnen profiteren van ontstane situatie na invasie VS. Daarom zou het beter zijn eens te stoppen met het roeren in wespennesten. Met hun regime change.

@Solar666 | 03-01-17 | 16:33
En toch die man steunen met wapentuig. Staat zelfs nog op de foto met neacon die later achter tweede invasie zat. Dat riekt naar huichelarij.

atheïstisch stemvee | 03-01-17 | 16:41

De haat wordt al duizenden jaren gezaaid.. en continue geoogst. Als je in een boekje geloofd heb je geen bewijs van wat dan ook nodig om helemaal berserk op het Westen, op onschuldigen en op elkaar te gaan.
Verhohnepiepeln | 03-01-17 | 16:35

En waarom alleen het westen? Waarom niet Zuid Amerika? Of China? Of India? Waarom is al hun woede op het westen gericht? Het zijn toch allemaal ongelovigen?

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 16:40

Solar666 | 03-01-17 | 16:27
Omdat de hele regio naar de klote is. Als het Westen zich niet bemoeid had met het Midden Oosten was de problematiek een stuk minder geweest.
Hoe denk je dat IS in Irak zo heeft kunnen oprukken? Het land was ten dode opgeschreven achtergelaten door de VS. Ze hebben onder valse voorwendselen het hele land nog verder kapot gemaakt, nadat ze Hussein eerst steunden.
Dat is één groot broeinest voor terrorisme geworden. Dingen die Wilders allemaal niet benoemt.
Het is echt veel te makkelijk om te denken dat alle moslims boze slechte mensen zijn die het westen weg willen vanwege hun religie. Maar dan zouden ze dezelfde gevoelens tegenover China en Zuid Amerika en alle andere ongelovigen moeten koesteren. Dat is niet het geval. Er zit een oorzaak achter de haat. En die oorzaak wordt door media niet benoemd.

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 16:39

Oh ja, god heilt alles. Zullen we dan de islam maar als staatsreligie aannemen?. Stomme grefo-idioot.

ad melkert | 03-01-17 | 16:38

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 16:15
De haat wordt al duizenden jaren gezaaid.. en continue geoogst. Als je in een boekje geloofd heb je geen bewijs van wat dan ook nodig om helemaal berserk op het Westen, op onschuldigen en op elkaar te gaan.

Verhohnepiepeln | 03-01-17 | 16:35

atheïstisch stemvee | 03-01-17 | 16:19

Toen was het al geen fijne man.

Dat is lichtzinnig uitgedrukt, de man was een uiterst wrede dictator met een werkwijze waar zelfs Stalin nog wat van had kunnen leren.

Solar666 | 03-01-17 | 16:33

Geen commentaar waard die droplul.

Minderongeregeld | 03-01-17 | 16:29

Je kunt gerust Wilders de maat nemen hoor,alleen er komt haast niets uit.Welicht heeft hij hem daar ergens bij de Plaggengat geprobeerd.

kzegje | 03-01-17 | 16:27

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 16:15

Ik wil best geloven dat de Soennieten in SA de Amerikanen gevraagd hebben de Sjiieten tegen elkaar op de zetten. Maar moeten de Soennieten daar het westen dan voor haten? Als je op basis daarvan haat moest voelen voor het westen dan zou je verwachten dat al die terroristen Sjiieten zijn, het omgekeerde is juist het geval. Kortom... waar komt de haat vandaan? Juist uit hun heilige boeken, de minachting voor ongelovigen of andersgelovigen is groot.

Solar666 | 03-01-17 | 16:27

atheïstisch stemvee | 03-01-17 | 16:19
@Solar666 | 03-01-17 | 16:11
"De Islamitische revolutie in Iran was het werk van de CIA?"
Indirect wel ja. Gedonder met de Shah.
.
Onjuist. De CIA was betrokken bij de eerste fase van de Iraanse revolutie die bestond uit een brede coalitie. De 2de fase was de slamitische revolutie waar de CIA geen hand in had.

cocktailsmaak | 03-01-17 | 16:27

Waar blijft eigenlijk de eerste pvv burgemeester? Den Haag???

diek | 03-01-17 | 16:25

@Solar666 | 03-01-17 | 16:11
"De Islamitische revolutie in Iran was het werk van de CIA?"
Indirect wel ja. Gedonder met de Shah.

"Saddam is door de Amerikanen in het zadel geholpen?"
Dat weet ik niet, maar wel volop gesteund in zijn oorlog tegen Iran. Toen was het al geen fijne man.

atheïstisch stemvee | 03-01-17 | 16:19

Goldfinger | 03-01-17 | 16:14
Benoemen is iets anders dan een politieke agenda doordrukken. Als hij het alleen benoemde was het prima. Maar daar houdt het niet bij op of wel?

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 16:16

Papa Jones | 03-01-17 | 16:13
Hij heeft ook wel wat weg van Emile Roemer, maar dan de pokdalige versie met een latente beroerte

Verhohnepiepeln | 03-01-17 | 16:16

Solar666 | 03-01-17 | 16:11
Lees je in zou ik zeggen. Amerika heeft nogal wat schade berokkend. De CIA heeft haar rol in Iran zelf toegegeven. In Irak is er onder valse voorwendselen een oorlog begonnen tegen Saddam, die jaren eerder (ook met hulp van de USA) daar was geïnstalleerd. Ze zijn vriendjes met Saoedi Arabië, vanwege de olie.

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 16:15

@ikzalhandhaven | 03-01-17 | 15:24 Dus degene die het probleem benoemt maakt het daarmee erger? Juist ja, laten we dan vooral geen dingen meer benoemen en lekker de andere kant op kijken, gaat het vast allemaal weer over. Nooit meer een loodgieter bellen, want als je ontkent dat het lekt, dan lekt het ook niet.

Goldfinger | 03-01-17 | 16:14

Wat de foto níet laat zien: Wát wordt door wíe in wélke lichaamsopening gestopt. Zo'n grijns heb je toch niet van nature?

Papa Jones | 03-01-17 | 16:13

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 16:07

Wacht even... Saddam is door de Amerikanen in het zadel geholpen? De Islamitische revolutie in Iran was het werk van de CIA? Wat betreft Afganistan zou je gelijk kunnen hebben, de taliban heeft de nodige hulp gehad van de yanks. Weet je waar de haat van moslims tegen niet moslims vandaan komt? Uit dat boek van hun, staat vol met haat en vergif. Of wil je beweren dat het een boek is dat liefde en verdraagzaamheid predikt? Sommige mensen beweren dat mensen die aanslagen prediken de koran verkeerd interpreteren maar dat is een fout, dit zijn juist de mensen die het boek op de juiste manier geinterpreteerd hebben. Dood aan de ongelovigen, onderwerping aan de islam, dat is wat er in de koran staat.

Solar666 | 03-01-17 | 16:11

Sinds dat we zo velen vakantiegangers hebben is de worm erin.Nu ineens allemaal zo vroom en niks als over religie.Terwijl de kerken leeglopen en afgebroken worden.Vreemd,wat een wegkijkers zeg .

altijdfeest | 03-01-17 | 16:11

Het probleem van islamitisch terrorisme zit hem niet in het risico (die is klein), maar in de ontmenselijking die de islam te weeg brengt (die is groot).
tipo | 03-01-17 | 15:58

Tja, met 1.5 miljard moslims zou je verwachten dat de IS wel wat meer steun zou hebben. Of misschien zijn ze toch niet allemaal over 1 kam te scheren?
Ik ontken overigens geen moslimproblematiek en de kloof tussen de Islam en het Westen is wel heel groot. Maar het gaat me vooral om de eenzijdige visie van Wildersadepten.

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 16:11

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 15:49
Een Moslim hangt een bepaalde vorm van ideologie (Islam) aan. Hij kan streng of soepel in de leer zijn. De Islam is de ideologie (religieus, wettelijk, sociaal systeem) en deze is in de kern ondemocratisch. De strijd die zich momenteel binnen de Islam afspeelt is niet mals. En het zijn de hervormers die momenteel op alle fronten het onderspit delven en gewoon worden uitgemoord (kan omdat het zo in de boeken staat). De hervormers voelen zich in de eerste plaatst niet gesteund door het Westen omdat de politiek het probleem met de Islam uit de weg gaat en niet eens benoemd. Veel Islam hervormers in MO staan dan ook te juichen bij de winst van Trump.

cocktailsmaak | 03-01-17 | 16:10

Overigens is het vooral weer met vingertjes wijzen richting de islam, maar is niemand zo dapper om kritiek te hebben op de heilige Blonde. Een beetje kritiek binnen eigen gelederen kan nooit kwaad. Maar die ruimte is er niet. Waarom negeert bijvoorbeeld de hele achterban dat Wilders een dictator in zijn eigen partij is?

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 16:09

Laat die Grefo zijn sabel maar gebruiken om zijn moeilijke huid te peelen

Verhohnepiepeln | 03-01-17 | 16:07

fikkieblijf! | 03-01-17 | 15:54
Dictators zijn daar gekomen door Amerika. In Iran, Afghanistan, Irak kwamen allemaal mafketels door de USA. Daar is de haat richting het westen vandaan gekomen.
Ik haal oorzaak en gevolg niet door elkaar. Ik bekijk de oorzaak van verschillende kanten.

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 16:07

maar er zijn talloze stromingen die onderling zeer verdeeld zijn.De projectie van moslimgeweld op de Islam is een onjuiste en vrij kortzichtig.

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 15:49
Op het moment dat ze een bordje omhangen met uitleg welke stroming ze aanhangen, zal ik daar goed op letten, want voor je het weet blijkt ie nog extremer dan gedacht.
Bedankt voor de tip.

Nuchternederland | 03-01-17 | 16:00

Een echte grefo moet niks van Mohammed en zijn laven hebben.

Guido | 03-01-17 | 16:00

@ikzalhandhaven 15:45
De islamitische gemeenschap heeft wel meer problemen: De onderdukkende en apathisch makende filosofie achter islam.

Het probleem van islamitisch terrorisme zit hem niet in het risico (die is klein), maar in de ontmenselijking die de islam te weeg brengt (die is groot).

tipo | 03-01-17 | 15:58

Ik wil hier de DEUGSNEER introduceren. Definitie: de Deugsneer is een negatieve opmerking over bijvoorbeeld Wilders of Trump waarmee de spreker/schrijver laat zien dat hij Deugt. Met de Deugsneer behoor je tot de massa van Deugers, dat geeft een warm en veilig gevoel.
Herken voortaan de Deugsneer bij columnisten, politici, religieuzen en onderstreep hem waar mogelijk. Oefen op columns van Grunberg en Wagendorp: je vindt hem direct.
Succes!

piloot47 | 03-01-17 | 15:57

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 15:49

Ooh er is inderdaad genoeg geweld van moslims tegen andere moslims, dat ontken ik ook niet. Feit is en blijft dat het religieus georienteerd geweld is. Je blaast jezelf niet enkel op uit haat jegens de medemens, daar ligt ook een ideologie aan ten grondslag. Die mafklappers denken inderdaad dat ze gemakkelijk een enkeltje paradijs boeken, stelletje luie honden zijn het.

Solar666 | 03-01-17 | 15:56

Is het niemand opgevallen dat de moslimproblematiek sinds de opkomst van populistisch rechts alleen maar erger is geworden? En dan niet eens de mogelijkheid willen onderzoeken dat deze twee dingen met elkaar samenhangen en Wilders (zijn naam is geprezen) aanpak contraproductief zou kunnen werken.
Maar ja, een oplossing is ook niet zo belangrijk als je de schuld aan anderen kunt blijven geven.
ikzalhandhaven | 03-01-17 | 15:24

Is het u opgevallen dat sinds de Islam voet aan de grond krijgt in Europa..
Is het u opgevallen sinds en middels een aantal burgervliegtuigen in 2001 als wapen gebruikt, uit naam van Allah en Al Quida in Amerika, tegen het Westen aanvielen en vele slachtoffers maakte..
Is het u opgevallen sinds het midden-oosten over grondstoffen beschikt en toevallig ook over dictators dat Amerika daar meent de 'boel'eens even te gaan 'regelen'..

is het u opgevallen dat u oorzaak en gevolg door elkaar haalt..

fikkieblijf! | 03-01-17 | 15:54

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 15:45

Het grootste probleem dat moslims hebben is hun religie. Deze is niet in overeenstemming met westerse waarden van vrijheid en rechten van het individu. Waar denk je dat hun haat tegenover andere moslims en niet moslims vandaan komt? Wordt er met de paplepel ingegoten, de koran staat vol met haat tegenover niet gelovigen of anderen die niet de juiste manier van geloven praktiseren. Die problemen heeft het christendom ook gehad overigens, de bijbel staat ook vol met vergif en haat. Echter heeft het westen de kerk behoorlijk de rug toegekeerd, het is te hopen dat er in het midden oosten een soortgelijke beweging op gang komt. Religie is vergif voor de geest en is alles behalve een bruggenbouwer tussen volkeren.

Solar666 | 03-01-17 | 15:53

Dat de grote blonde leider daar garen bij spint is gewoon een logisch gevolg van de doodscult die steeds vaker haar ware aard laat zien.
Solar666 | 03-01-17 | 15:34

Het is makkelijk om het over 'de moslim' te hebben. maar er zijn talloze stromingen die onderling zeer verdeeld zijn. De projectie van moslimgeweld op de Islam is een onjuiste en vrij kortzichtig.

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 15:49

Als hij zo van de bijbel is en een paar lekkere dochters heeft, zouden we moeten dreigen zijn mannelijke gasten in de kont te neuken, opdat hij ons zijn dochters aanbiedt (zijn vrouw is bij voorbaar al afgewezen).

Jacq1958 | 03-01-17 | 15:47

telelezer | 03-01-17 | 15:30
Wilders is niet slechts de boodschapper. Dan zou hij feitelijk benoemen welke problemen er zijn en geen politieke agenda hebben. Die heeft hij wel. Hij stelt maatregelen voor die de islamitische gemeenschap polariseert van de rest van de samenleving. De islamitische gemeenschap heeft twee problemen: Probleemjongeren en een slecht imago door moslimterroristen.
.
Niet-westerse jongeren zijn zwaar oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. Causaliteit is echter niet volledig bewezen. Deze jongeren hebben namelijk ook meestal een laag opleidingsniveau. De criminaliteitscijfers onder autochtone jongeren met een lage opleiding zijn echter een stuk hoger dan onder autochtone jongeren met een hoge opleiding. Is het verband er? Geen idee. Dat moet onderzocht worden (kan bij het CBS geen onderzoek naar causaliteit vinden)
.
Ten tweede het terrorisme. Door vereenzaming zijn de kansenjongeren gevoeliger voor extremistisch gedachtegoed. Zij vinden (of het waar is, is iets anders) dat zij geen kansen hebben en voelen zich in de steek gelaten door de samenleving. Wilders draagt aan dat gevoel sterk bij. Tevens is de haat tov Amerika en het Westen erg groot bij deze jongeren, omdat het Westen mede verantwoordelijk is voor de puinhoop in het Midden Oosten. Een aantal jongeren radicaliseert en gaat naar IS om daar te vechten. Hoewel terrorisme slechts een kleine bedreiging vormt voor de samenleving, is de angst voor terrorisme enorm groot. Dat is terecht, want iedereen kan geraakt worden (maar dat kan ook in het verkeer, wat veel meer doden veroorzaakt. Toch is die angst minder groot). De schuld van terrorisme wordt aan de gehele moslimgemeenschap opgehangen, alsof zij verantwoordelijk zijn. Dat is hetzelfde als protestanten de schuld geven van katholieke pedopriesters. Het lijkt op elkaar, maar je kunt ze niet verantwoordelijk houden.

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 15:45

Overigens, ik vraag mij af namens wie en hoeveel Nederlanders deze man (s)preekt..

fikkieblijf! | 03-01-17 | 15:44

svg | 03-01-17 | 15:38

Luister even wat Hitchens daar over te zeggen heeft.

youtu.be/TRhczvtmbWE

Solar666 | 03-01-17 | 15:44

Nu heeft ISlamitische Staat recent laten weten anders te denken over/van liefde aan de kruisvaarders of dragers dat mag ik even kwijt zijn, en zeker tijdens een verderfelijke nieuwjaarsfeest voor/van deze Kruisdragers/vaarders..
Het is niet wederzijds dus, dit goede voornemen.. waarvan akte!

fikkieblijf! | 03-01-17 | 15:42

@Sina2 Stalin was een atheïst. Praktisch geen doden veroorzaakt?

svg | 03-01-17 | 15:38

www.historischnieuwsblad.nl/nl/artike...
-
Op 15 juli 1099 wist een leger van kruisvaarders uit Europa door de vestingmuren van Jeruzalem te breken, na een belegering van ruim anderhalve maand. Om van Jeruzalem een volledig christelijke stad te maken werden de 20.000 inwoners, zowel moslims als joden, over de kling gejaagd.

'Het was een rechtvaardige en schitterende straf van God dat deze plaats verzadigd was van het bloed van de ongelovigen.
-
Is de burgervader op kruistocht?

Raider Twix | 03-01-17 | 15:36

Die 100.000 Christenen die per jaar in Islamië worden afgeslacht door islammers proberen het ook al 1400 jaar op die manier. Tot nu toe was het geen succes.
Ok het waren niet telkens dezelfde Christenen, maar dat kan dan ook niet.

watergeus | 03-01-17 | 15:35

@ikzalhandhaven | 03-01-17 | 15:24

Is het jou niet opgevallen dat het geweld van moslim terroristen de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen? De toename van een negatieve kijk op de Islam gaat 1 op 1 op met moslimgeweld.

Dat de grote blonde leider daar garen bij spint is gewoon een logisch gevolg van de doodscult die steeds vaker haar ware aard laat zien.

Solar666 | 03-01-17 | 15:34

Het baart mij grote zorgen; dat in de biblebelt het incest percentage buitensporig hoog is...

RickVogelschrick | 03-01-17 | 15:31

@ ikzalhandhaven | 03-01-17 | 15:24
.
het antwoord op uw lange retirade is heel kort:
Wilders is slechts de boodschapper van alle islam- en EU- ellende,
Het is deze ellende die de oorzaak is van de groeiende polarisatie en niet Wilders

telelezer | 03-01-17 | 15:30

Breunis van de Weird.

1+1 | 03-01-17 | 15:27

Zijn dieet is om te beginnen verkeerd. Hij snapt toch wel dat niemand met zo'n 'uitstraling' serieus genomen wordt?
Dit is geen gevalletje van: En god zag dat het goed was!

donkieshot | 03-01-17 | 15:27

Een ongekozen man, vertelt een ongekozen mening.

joost2 | 03-01-17 | 15:26

Aah kijk. De PVV wegkijkers zijn er weer. Iedereen heeft wel ergens de schuld aan behalve de heilige apostel Greet. De redder die ons behoedt van de Islamitische Apocalyps des doods!!1!!!111
Glashard durven ontkennen dat Wilders (zijn naam is geprezen) bijdraagt aan polarisatie, maar slechts een gevolg is. Snel vijf keer per dag het minder-minder gebed doen en wat lenzenvloeistof over je haar heen sprenkelen. De almachtige Wilders (zijn naam is geprezen) zal jullie waarderen.
.
Is het niemand opgevallen dat de moslimproblematiek sinds de opkomst van populistisch rechts alleen maar erger is geworden? En dan niet eens de mogelijkheid willen onderzoeken dat deze twee dingen met elkaar samenhangen en Wilders (zijn naam is geprezen) aanpak contraproductief zou kunnen werken.
Maar ja, een oplossing is ook niet zo belangrijk als je de schuld aan anderen kunt blijven geven.

ikzalhandhaven | 03-01-17 | 15:24

Wen er maar aan. Tot aan de verkiezingen zal iedere politicus die zich in de kijker van zijn eigen partij wil spelen fake news, propaganda en bull-shit over Geert/PVV gaan spuien. In de werkelijke peilingen (die wij niet te zien krijgen) zal de PVV waarschijnlijk straatlengtes voorstaan op de gevestigde politiek en dat wil men niet. Daar komt nog bij dat vele mensen die PVV gaan stemmen (om af te rekenen met de oude politiek) daar niet openlijk voor uitkomen, gezien de hoeveelheid bagger die dan over hen wordt heen gegoten...

kunnenzedanniks | 03-01-17 | 15:22

@Cuyahoga | 03-01-17 | 14:41
Oh sh*t het is alweer limerick-tuesday!

Een christen in dienst van de overheid
Misbruikte zijn ambt tijdens werktijd
Door zijn volk te mennen
vooral niet de stemmen
op de Partij van de Vrijheid

keestelpro | 03-01-17 | 15:20

Een leuke heksenverbranding zit er binnenkort ook wel weer in daar in het altijd gezellige Nunspeet.

Wekkertje | 03-01-17 | 15:20

Zei de gekozen burgemeester van Nunspeet.

komtdatschot | 03-01-17 | 15:19

Pim wilde OOK de bezem door de landelijke politiek en locale ambtenarij halen. Tevens wilde hij nog de dure tussenlaag in de zorg aanpakken. Het kwam nooit zover....

Betweetert | 03-01-17 | 15:16

Ik gun de christenen hun islam. Blijkbaar zien zij broeders in broeders die hun christenstandpunten het liefst met een kromzwaard ten uitvoer brengen.

Mokum Kosher | 03-01-17 | 15:16

Godverdomme, wat een gereformeerde inteeltharses (dit is mijn persoonlijke mening).

Kapitein Stijlvol | 03-01-17 | 15:15

@roze_bril 15:11 Flikker zelf op! Woordgrap van de dag heeft gewoon gelijk. Wilders, GS's heilig boontje, daar mag je niks over zeggen! Doe eens volwassen.

deoudererijperevrouw | 03-01-17 | 15:15

Wie. de. fuck. is: J.Official @MijnGetweet?

Mac The Ripper | 03-01-17 | 15:14


"Op het moment dat christenen met het evangelie bezig gaan, bekijken ze wat dat voor hen persoonlijk betekent. Onderdeel van het evangelie is: in liefde voor elkaar openstaan."

Ja dit klopt, enige jaren geleden hield het sex postorder bedrijf van Beate Uhse een gebruikers-onderzoek in zijn clienten database en daar kwam met kop en schouders de kerkgangers van de Veluwe uit. Zij waren de grootste afnemers van sexfilms,toys,enz,enz. zij begrijpen wat liefde is en voor elkaar open staan.

Chinook Elsevier | 03-01-17 | 15:14

Bosma (PVV) zegt het heel treffend.
Ik citeer een van zijn recencenten:
"De arrogantie van het morele gelijk dat, beginnend in de jaren zestig, op agressieve wijze over de politieke en mediale elite is gaan hangen: Links kon zijn gang gaan, Hans Janmaat werd kapot gemaakt, enz. (Na de aanslag in Kedichem: politiek en justitie zwegen!) De multiculturele dictatuur. De bewust opgeroepen massa immigratie.
(Vondst van Bosma: Hij spreekt over Schiphol als een ‘Demografische Draaischijf’: De goeien gaan weg, de slechten komen.) De islam als vriend van links."
www.dagelijksestandaard.nl/2010/09/boe...

telelezer | 03-01-17 | 15:12

@woordgrap van de dag | 03-01-17 | 15:06

Flikker toch op joh. Ga weg, kom niet meer terug met je domlinkse deugmens geneuzel.

roze_bril | 03-01-17 | 15:11

Ik vind jou grappig, Cuyahoga.

Samper | 03-01-17 | 15:10

"Zo'n stiekem heilig boontje met sexkelder die......." Pfffffff, wat je ook vindt van die bijbelmeneer, om nou met zo'n saai en uitgewoond cliché te komen is óók heel sneu. Kom op zeg, verzin eens iets originelers. Overigens: iederéén mag iedereen (en dus ook Wilders) de maat nemen als hij of zij dat wil, toch?

Rest In Privacy | 03-01-17 | 15:06

Lekker Wilders bashen.En vooral niet benoemen dat we een probleem hebben met moslims(extremisten)
Erg makkelijk en totaal geen oplossing

Lilia2 | 03-01-17 | 15:03

Weer iemand die oorzaak en gevolg door elkaar haalt. Wilders is het gevolg van polarisatie,niet de oorzaak.
Vervolgens denken dat nog meer religie de polarisatie gaat oplossen is dom en naief. Wat denkt meneer ervan om de polarisatie op te heffen door allemaal gewoon moslim te worden? Problem solved niet dan?

Solar666 | 03-01-17 | 15:03

Dat bidden is wel verrekte slecht voor je gebit hoor. Het heeft in ieder geval geen positief gebit al ik het zo even bekijk.
Ik zou toch maar naar de tandarts gaan....

bakermat | 03-01-17 | 15:01

De polarisatie is toch een beetje begonnen tussen God en de Duivel, lang lang voordat Wilders bestond. Dus daar gaat de Burgemeester al de mist in.

Volgens het evangelie zijn Mo en Allah afgoden en dus slaan wij schaapjes de Bijbel open op Deuteronomium 7:4 voor raad: www.statenvertaling.net/bijbel/deut/7....

Dat ziet er niet best uit voor de Burgemeester, nu hij de Toorn van de Heer heeft ontstoken en ulieden in Nunspeet moeten vrezen om haast verdelgd te worden door de Heer, Hallelujah.

Neen, het is een Gruwel, die islam. Doe het in de ban, dan kan het nog goed komen met Nunspeet.

(maar misschien heb ik de verkeerde vertaling)

tipo | 03-01-17 | 15:00

'Maar dat hij 's nachts het bloed van dode baby's drinkt'
MyCatIsDoingThis | 03-01-17 | 14:54

Sorry, maar dit gaat me echt te ver.
Waarom zou je het bloed van dode baby's drinken?
Als je het ook nog als glijmiddel kan gebruiken.

Cuyahoga | 03-01-17 | 15:00

Zie je, Ed van der Vaart had gelijk; het komt allemaal door die kudt-PVV'ers

Samper | 03-01-17 | 15:00

Lieve mensen politici/bestuurders zoals deze burgemeester haten de PVV niet om hun beleid of ideologie, maar ze zijn bang voor hun positie, de goedbetaalde baan. Als de PVV straks de grootste is gaat Geert met de bezem door bestuurlijk Nederland.

Dutch_Holland | 03-01-17 | 14:59

De SGP met Kees van der Staaij is anders helemaal geen bondgenoot van de islam; integendeel. Wilders kan nog veel aan ze hebben.

deoudererijperevrouw | 03-01-17 | 14:59

heh oh heer breng mij niet in verleiding. Uif de Veluwe komende weet ik vrij zeker dat iedereen het weet.

Bokito ergo sum | 03-01-17 | 14:58

Die burgervaders toch de een wil geen PVV ers en een andere wil geen Nederlandse schoonzoon .

blauwe zander | 03-01-17 | 14:58

Een burgermeester met een krankzinnige ideologie.. het zou verboden moeten worden

LosFeratu | 03-01-17 | 14:57

Gristenhondenlul ..

Castor12 | 03-01-17 | 14:56

@Bertie Wooster | 03-01-17 | 14:24
Als ik die foto van hem zie, krijg ik toch de kriebels van hem
Hij lijkt me zo iemand die de kat in het donker knijpt
Ze doen altijd of ze heilig zijn maar ondertussen we alles doen wat volgens hun niet mag

Tostiman | 03-01-17 | 14:56

Die kelder valt nog wel mee.
Maar dat hij 's nachts het bloed van dode baby's drinkt, daar zou iets aan moeten gebeuren!

MyCatIsDoingThis | 03-01-17 | 14:54

Cuyahoga | 03-01-17 | 14:41
La, la, la, la, la , laaaaa
--
Er was eens een Marokkaan in Den haag
Die hield het meest van zijn bontkraag
Maar toen zag hij het licht, en sloeg de Koran dicht
En verhuisde terstond naar Praag.... La, la.....

Mark_D_NL | 03-01-17 | 14:53

Grrrrrrrreeeeefo's... brrrr. Die menen een monopoly op de waarheid te hebben (wijze woorden van vriend Teeuwen). Alles doen wat "God" verboden heeft, een keer biechten en klaar zijn ze. Slim of gewoon hypocriet?

Betweetert | 03-01-17 | 14:51

Hoe gek wil je een burgermeester hebben.. geloven in een god hahaha LOL,.. de islam in al zijn barbaarsheid tegen je broeders verdedigen en je eigen kudde verraden,... hahaha LOL.
En dan degene die zich wel druk maken om je kudde wegzetten als tokkies,...?? D666 soms ???
beste burgertrekpop met haags ambitie,.de islam is een verderfelijke ideologie die uitgeroeid moet worden .
Verder geen woord meer aan vuilmaken.

medelmo | 03-01-17 | 14:50

Burgermeesters... waarom hebben die altijd de muil vol over democratie, verbinding en ander politiek correct gelul? Ze worden er tenslotte top-down neergezet door een vrindje. En dan verwachten ze respect en aanzien. Alsof het zoontje van de baas zonder opleiding of ervaring komt vertellen wat je moet gaan doen. En dan nog een christelijk geloof erbij halen ook. Dus de man is politiek bevoordeeld en wil dat ook graag delen, én hij is niet objectief wegens geloof in een spirit in the sky en wil ook dát graag delen. Zoek een baan waar je wel voor geschikt bent man. Kletskous. Of vind een tijdmachine uit en ga terug naar 1955.

Dutchbeaurouge | 03-01-17 | 14:50

Deze refo ouderling / burgervader is zo fanatiek dat hij zelfs moslimondrukking en moord op andere gristenen voor lief neemt om de biblebelt met bijpassende onderdrukking in stand te kunnen houden.

Jesses Klaver | 03-01-17 | 14:48

De PVV is een gematigde rechtse partij. Snap niet helemaal waar al die haat voor de PVV, van de kleine luitjes zoals dit religekkie, vandaan komt. Waarschijnlijk angst voor het onbekende. Dat hebben religekkies wel vaker..
--
De 2e verkiezingen hebben maar 1 onderwerp. WILDERS. En dat is prachtig. Nu zie je namelijk al hoe irrelevant figuren als pechtold en rutte al zijn.
--
Allemaal de pijlen richten op Wilders. Wat een armoede toch van al die partijtjes en schertsfiguren die zich politici noemen. Echte originele losers..

Mark_D_NL | 03-01-17 | 14:47

net als links Nederland (NPO, Vara/BNN , radio 1 t/m radio 4 etc.) hebben nu ook de Gristenten verkiezingskoorts en lijden zij aan verkiezingsfobie. Kennelijk hebben alle burgervaders (zie bijv. S.vd Tak Westland) afgesproken om zoveel mogelijk valse verbindings-retoriek over hun "schapen"uit te kraaien.

krelus | 03-01-17 | 14:47

Joris: Doe eens verbeteren in 1.213

Volgens mij 1213 PVV stemmen ipv 1813. Maar goed, de strekking blijft hetzelfde.
TB2318 | 03-01-17 | 14:42

TonyD | 03-01-17 | 14:47

Evangelie kan binnenkort alleen nog maar stiekem,weet de kneus wel hoeveel christenen er afgeslacht worden . Hij zou beter het programma van Geert lezen en hem aanhangen voor wat hij staat .
Maar van het CDA is bekend wat een afkeer zij hebben voor Joden en het zijn de grootste antisemieten die er te vinden zijn .
kijk naar Lubbers ,V Agt ,allemaal fan van Arafat .
Bijbelbelt ,de fijne zijn de mijne .

fleurtje | 03-01-17 | 14:47

Religie! Een teken van zwakte, een wassen neus, een strohalm om aan vast te klampen. Het boekje, de beeldjes als getuige. Vrede op aarde etc. Religie is de duivel, dat drinkt wijn, eet brood en laat water met een handgebaar verplaatsen. Religie! Het controleert en manipuleert de geest, staat boven alles en rechtvaardig alles. Religie! Neukt kleuters en creëert pedo's, straft af met geld en maakt een zieke geest tot hoer. Religie! Het zou verboden moeten worden!

Mr_Pikibelly | 03-01-17 | 14:46

Typo van GS? Ik ben gewend om hier 'Greet' te lezen.

Mahatma | 03-01-17 | 14:46

'n geile Eva = anagram van evangelie

ChatBot | 03-01-17 | 14:45

@Joffri | 03-01-17 | 14:42
"minderjarige" omhoog kopt

Joffri | 03-01-17 | 14:45

De biblebelt en Nederlandse kerken in het bijzonder zijn al decennialang wereldkampioen wegkijken. Tot ze hun eigen kerken opgeblazen zien worden zal het altijd wel zo blijven. Hypocriet gelul uit die hoek kan je verder voor lief nemen, dat is hun core business.

de Voorzittert | 03-01-17 | 14:45

@Cuyahoga | 03-01-17 | 14:41
heel leuk, dankjewel :)

Joffri | 03-01-17 | 14:43

Fok man, die pic, die kop.
Constant helemaal alleen zitten in zo'n donkere sexkelder. Je zou voor minder gaan hallucineren.

Notenkraker | 03-01-17 | 14:42

@His Lordship | 03-01-17 | 14:41
Niks zolang je je nichtje er maar niet in hebt opgesloten.

Joffri | 03-01-17 | 14:42

Volgens mij 1213 PVV stemmen ipv 1813. Maar goed, de strekking blijft hetzelfde.

TB2318 | 03-01-17 | 14:42

@sinar2 | 03-01-17 | 14:25

Dit dus. Over de hele geschiedenis (EN ZELFS HEDEN! Kijk naar Egypte, Syrië, Turkije, etc) heen worden Christenen gedood, verdreven, verkracht en onder druk geïslamiseerd en toch denken ze dat het een "medestander" is tegen oh-zo verderfelijke Atheïsme. Terwijl Atheïsme praktisch gezien geen doden heeft veroorzaakt omdat het letterlijk alle mensen als gelijken ziet en niets in een ideologisch of gelovig hok zet.

LangeTijdGeleden | 03-01-17 | 14:42

Huh, is het alweer limerick-tuesday?
Nou, vooruit dan:

Er was eens een grefo uit Nunspeet
Die bukte ook graag voor de profeet
Want god is almachtig
Maar allah ook prachtig
Dus stem in godsnaam niet op Greet

Cuyahoga | 03-01-17 | 14:41

Wat is er mis met een SM-kelder?

His Lordship | 03-01-17 | 14:41

Weer zo'n typisch geplaatste en ongekozen burgemeester die even denkt ver boven het volk te staan en zichzelf daar mee in de voet schiet.

Mag ook oprotten. Maar ik vermoed ook dat dit een hele vieze vent is die naar het volk toe helemaal hallelujalinks doet maar thuis een sexkelder heeft en lekker uit de evangelieke belastingpot graait wanneer het hem uit komt.

LangeTijdGeleden | 03-01-17 | 14:39

Door dit soort zwakke mensen worden christenen weggepest en kapot gediscrimineerd in de islamitische landen. Breunis, een oorzaak dat christenen ooit zullen moeten vluchten uit Nederland.

Fijnstoffer | 03-01-17 | 14:38

Gewoon nog eens de andere wang toekeren. Op een gegeven moment gaat dat toch echt heel veel pijn doen.

BokoHalal | 03-01-17 | 14:38

Door zijn uitspraak geniet deze man uit dat kutdorp waar je nog niet dood gevonden wil worden nu wel landelijke bekendheid. Dank zij GS. Hij lacht zich het lazerus om maar in bijbelsche termen te blijven. Negeren is echt beter de volgende keer.

Rest In Privacy | 03-01-17 | 14:38

En in welk sprookjesboek heeft deze heer die wijze woorden gevonden?

ikkenieweten | 03-01-17 | 14:38

Seksualiteit binnen dezelfde familie is uitgesloten, maar natuurlijk alleen als het kan.

deEerlijkeLeugenaar | 03-01-17 | 14:36

potloodvent | 03-01-17 | 14:20
Inderdaad!

XaaD666 | 03-01-17 | 14:35

het evangelie is dan ook enorm gematigd. de joden dragen een erfzonde bij zich (boeeee joden), vrouwen moeten onderdanig zijn aan de man (boeeee vrouwen), slaven moeten vooral goed luisteren naar hun meester als ze de gunst van god willen (boeeee slaven), etc. niet dat wilders wel gematigd is, maar allee.

aight.. | 03-01-17 | 14:34

Tuurlijk, je zou maar erkennen dat godsdienst oorzaak nummer 1 is van de polarisatie. Dat zou een onherstelbare kortsluiten opleveren in het micro brein van Breunis.
Oorzaak en gevolg is ook al zo'n moeilijk punt. Geert/ PVV is geen oorzaak, maar een gevolg.

Andersdenkend | 03-01-17 | 14:32

zo dom he, altijd handig zn man om je biertje te openen wanneer je flesopenener ff niet te vinden is

dobberfries | 03-01-17 | 14:31

Die gerefo`s hebben nog steeds niet door dat ze als eerste worden opgeknoopt door de hordes. www.franklinterhorst.nl/Christenvervol... Wat ben je dan voor persoon. Het laagste van het laagste soort, een volksverrader.

roze_bril | 03-01-17 | 14:31

Nunspleet. Zeker niet het antwoord op polarisatie, de boze blanke achterban heeft waarschijnlijk ook weinig met kerkelijke aangelegenheden.

Petskast | 03-01-17 | 14:30

Wat een inteeltkop!

Krultang | 03-01-17 | 14:28

Maar Wilders is dan ook de duivel zelve.

Tietmier | 03-01-17 | 14:28

Beter zou hij zich zorgen maken om de islam.

maar toch | 03-01-17 | 14:27

Dat is toch een bewerkte foto zeker , die onderste?

Conan de Rabarber | 03-01-17 | 14:27

De kat op het spek binden en dan gaan janken als de kat gaat bijten... Typisch.

La Bailaora | 03-01-17 | 14:25

Hoe komt het toch dat christenen menen een bondgenoot in de islam te hebben als het gaat om het volk weer kunnen bang maken voor de een of andere god? Kijken ze dan niet wat er in moslimlanden gebeurt met christenen?

sinar2 | 03-01-17 | 14:25

Ach ja. In de Biblebelt zijn ze vast blij met deze man. Als hij had gezegd dat D66/VVD/PvdA hem zorgen baarden kon het me niet schelen, dus ook niet als hij iets van Geert vindt. Volgens mij doet deze beetje maffe meneer geen vlieg kwaad.

Bertie Wooster | 03-01-17 | 14:24

Polarisatie door Wilders?
Want als Wilders er niet geweest was dan was er geen islamterreur en was Trump nooit president van Amerika geworden.
Natuurlijk.

keestelpro | 03-01-17 | 14:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen