
Uw doktersafspraak wordt over oud & nieuw heen getild. Niemand vertelt u waarom. U heeft netjes uw premies betaald, maar u wordt dankzij geheime afspraken niet in dit verzekeringsjaar behandeld. U kijkt maar even hoe u met uw kwaal de kerstdagen doorkomt. Gelukkig waren ziekenhuis
Nij Smellinghe in Drachten en Medisch Spectrum Twente wel zo moedig om openlijk aan patiënten te melden waarom ze pas volgend jaar geholpen worden. Minister Schippers verdedigde haar commerciële zorgcircus met de illusie dat we dankzij de privatisering geen
wachtlijsten hebben. Toch levert deze handelswijze precies hetzelfde. Een lijst met wachtende mensen. Niet op nummer, maar op datum. Uw zorgverzekeraar heeft uw zorgverlener namelijk een omzetplafond opgelegd. Per behandeling is keurig vastgelegd hoe vaak die verleend mag worden. Uw nieuwe heup is op de bon. Hoeveel bonnen er gedrukt zijn is geheim, en wordt u niet verteld in de reclamecampagne.
Verzekeraars proberen ondertussen zorginstellingen het productieoverschot in de schoenen te schuiven. Ze beschuldigen hardwerkende ziekenhuizen van te korte wachtlijsten waardoor ze te veel patiënten uit andere regio's aantrekken. Het is kennelijk niet de bedoeling dat marktwerking tot snellere en betere zorg leidt. Wat blijft er over van uw vrije artsenkeuze in oktober, november en december als u alleen naar een ziekenhuis mag wat nog te weinig werk heeft verzet? Een ziekenhuis bovendien, waar de patiënten voor u ook al minder voor kozen? Waarom had u ook alweer die dure restitutiepolis? Waarom bent u in een Europa van vrij verkeer van personen, goederen in diensten niet volledig verzekerd als u gedwongen door deze ellende uitwijkt naar België en Duitsland?
Buffers
Waarom moeten zorgverzekeraars buffers aanhouden, wanneer ze dankzij deze omzetplafonds, forse beperkingen op uw dekking en zekerheid over een fors deel van de aangeboden behandelingen, nooit voor verrassingen kunnen komen te staan? Voor welk risico is die buffer? Dat de niet-acute én niet-experimentele zorg een jaartje tegenvalt? Waarom zijn de buffers
twee keer zo hoog als de DNB eist? Zijn de commerciële verzekeraars hier aan het sparen, zodat als winstuitkeringen dankzij wetswijzigingen ooit mogelijk worden, ze alsnog kunnen worden uitgekeerd? Of dienen deze buffers bij bijvoorbeeld de Rabobank ervoor om het verplichte eigen vermogen van de groep te repareren?
Numerus Fixus
De nieuwe studentenstop bij werktuigbouwkunde werd
direct door de politiek aangepakt. Voor de opleidingen als geneeskunde geldt die beperking al decennia. Voor basisartsen die de eerste zes jaar afronden is er ook al jaren een tekort aan
specialisatieplaatsen. Nederland leidt te weinig artsen en specialisten op, vacatures worden deels opgevuld door buitenlanders.
Nu is er weinig mis met een buitenlandse arts, wel met de vacatures die zij in het land van herkomst achterlaten. Nederland zou zich kapot moeten schamen voor deze braindrain. Dankzij dit tekort wordt pillen voorschrijven bijvoorbeeld ook een makkelijkere uitweg dan arbeidsintensievere alternatieven.
Een overschot aan artsen zou een daling van de salarissen in maatschappen opleveren, vanwege prijselasticiteit. Een overschot zou ontwikkelingssamenwerking opleveren; jonge artsen die enige tijd in het buitenland ervaring opdoen terwijl ze noodhulp verstrekken. Een overschot en vrije tijd zou artsen meer ruimte gunnen tot reflectie, innovatie en persoonlijk patiëntcontact.
Werkdruk
Het tekort aan artsen uit zich ook in extreme werkdruk. Dagen van twaalf uur, gevolgd door twaalf uur bereikbaarheid, met daarna soms zelfs weer een gewone werkdag. Bereikbaarheidsdiensten leiden ook steeds vaker tot een telefoontje en nachtwerk. Extreme vermoeidheid heeft dezelfde effecten als dronkenschap. Het is vreemd dat alleen de nieuwe generatie medici aan de bel trekt.
Zouden we in een welvarend land niet terug moeten naar artsen die een normale werkweek hebben, tegen een veel normaler salaris? Dat goede studenten die de extreme werkdruk niet aankunnen ook de eindstreep halen. Dat artsen weer naar een conferentie gaan over betere zorg, in plaats van hun eigen
burn-out. Zodat er minder fouten gemaakt worden.
Stagevergoedingen
Iemand die een MBO opleiding volgt krijgt een gemiddelde stagevergoeding van 136,- per maand voor 40 uur in de week. HBO 233 en Universitair 292. Althans, volgens
Stageplaza. De
rijksoverheid betaalt 420 aan een MBO-er, 578 aan HBO en WO stagiairs. Het dubbele. En dat is nog los van constructies die tijdens de hele opleiding een normaal salaris aanbieden.
Een kwart van onze belastingen gaat naar zorg. Een co-assistent met bachelorsdiploma wordt verwacht 55 uur te werken, daarnaast te reflecteren en verslag te leggen, en krijgt helemaal niets. Minister Schippers vind het prima dat aankomende artsen uitgebuit worden, terwijl ze daadwerkelijk zorg verlenen. Ze zouden eens een maand moeten staken, dan liggen ziekenhuizen op hun gat.
Zwart gat
De opleiding leunt nu te veel op het dag en nacht drillen van studenten door ze te overladen met werk. In het leger werkt die methode prima, vooral bij fysieke inspanning. Het werkt ook prima om een bepaald karakter en mentaliteit bij te brengen. Maar,n u de wereld steeds meer opschuift naar technologie, lijkt me deze methode achterhaald. Zeker als je onwetende patiënten gebruikt als decor.
Na het volledig betalen van uw belastingen & premies, wordt u pas in januari geholpen door een vermoeide, onbetaalde vijfdejaars-student geneeskunde onder supervisie van een specialist. De oude garde neemt tonnen mee naar huis, de verzekeraars miljarden en de student blijft achter met een lege maag en een studieschuld.
Reaguursels
InloggenGeen vuiltje aan de lucht want ultra fijnstof is onzichtbaar en moeilijk meetbaar.
Zembla onderzoekt: Wie zet in het dossier fijnstof onze gezondheid centraal?
www.npo.nl/zembla/05-05-2016/VARA_1013...
. Kijk vooral van 9:15 tot 10:24.
We worden allemaal ziek gemaakt en de overheid doet alsof er niks aan de hand is: Schiphol wordt gewoon uitgebreid terwijl dit onverantwoord is en omliggende gemeente bouwen nieuwe woningen alsof erg geen enkele gezondheidsdreiging is. U wordt massaal belazerd! Economisch herstel is belangrijker als uw gezondheid.
Ook maximum snelheden worden verhoogd en burgerbezwaren genegeerd. In een woord schandalig.
@Raider Twix
Nogal simplistisch. In die tijd was er minder zorg nodig (minder vergrijzing etc.) en het ziekenfonds werd gesubsidieerd, dan wel de gederfde inkomsten door het met korting behandelen van ziekenfondspatienten afgewenteld op de rijkere particulieren.
Feitelijk waren ziekenfondsen van toen niets anders dan een huidige verzekeraar zonder winstoogmerk met een naturapolis (dus geen restitutiepolis):
nl.wikipedia.org/wiki/Ziekenfonds_(Ne...)
Het kwam er op neer dat een ziekenfonds, net zoals hier door Feynman wordt bekritiseerd, voor jou de zorg inkocht, contracten afsloot met zorgverleners en budgetteerde. Met mede als gevolg wachtlijsten. Niets nieuws onder de zon...
Dus als je zegt dat je terug wilt naar het ziekenfonds, zeg je in wezen dat iedere Nederlander gedwongen moet worden in het huidige stelsel een verzekeraar zonder winstoogmerk met naturapolis te kiezen. Dat terwijl ik bijvoorbeeld een verzekeraar zonder winstoogmerk maar met restitutiepolis heb, wat slechts een beetje meer kost en dat mag ik toch zeker zelf weten? Het is misschien overkill (had hiervoor ook een soort naturapolis die misschien een tientje per maand goedkoper was) en als je ziek bent maal je wellicht niet om welk ziekenhuis je in kunt, maar het geeft net dat beetje meer kans op zorg(verleners) die ik zelf wil i.p.v. wat de verzekeraar dicteert. En terug naar het ziekenfonds betekent waarschijnlijk ook dat iedereen boven de 33.000 of meer euro per jaar een duurdere en vergelijkbare particuliere verzekering krijgt, net als vroeger en nu...
Of bedoel je dat je vooral wilt dat anderen voor je zorgkosten opdraaien? Tenzij je veel minder dan gemiddeld of modaal verdient (wat al aardig gesubsidieerd wordt met zorgtoeslag) kan ik je uit die droom helpen: dat gaat je weinig opleveren. Ze heten niet voor niets de 1-procenters of happy few... Zelfs in een compleet egalitaire maatschappij zal niemand meer dan een gemiddeld inkomen genieten en zal dus niemand zijn kosten substantieel op rijkeren kunnen afwentelen. Of je moet tegelijkertijd de armen afknijpen terwijl je omhoog graait om de middenklasse van meer en goedkopere zorg te voorzien op kosten van "de rijken" (=iedereen met meer dan ik).
Terug naar de ziekenfondsen, die waren ongeveer 1/3 goedkoper. En beter.
Amerikaanse toestanden in Nederland.
3 weken geleden een bezoek gebracht, voor een dringend geval, aan een ziekenhuis in Amersfoort. Als in het buitenland wonende Nederlander val ik niet in de zorgverzekering.Kon alleen een doktersverwijziging + afspraak krijgen via de receptie van het hotel. Z.g. dokterspost in het ziekenhuis. Kwam daar om 10.00 uur aan. Dokterspost gesloten. Ging pas om 17.00 uur open. Loketje ernaast (spoed) zei; kom maar hier, wij helpen u wel. Aardig.
Moest wel eerst driehonderd euro administratie kosten aftikken voordat ik zelfs maar een dokter kon zien.Is de afspraak onderling in ziekenhuizen om dit te doen. Naderhand nog medicijnen enz. moeten betalen. Naar mijn mening is dit helemaal gestoord. Krijg dit van mijn reisverzekering terug maar niettegenstaande slaat dit m.i. nergens op.
Na terugkeer in mijn thuisland Thailand voor controle naar het ziekenhuis terug, ziekenhuis klasse beter en moderner dan die in Amersfoort, dokterskosten schrik niet 1,25.
Wat nog aan toe te voegen?....
@jezusisonzin
Je bent me net voor, vervolgens wilde ik via clickbait marketing een dure lean cursus met certificering aanbieden met 25% korting voor reaguurders onder de volgende kortingscode ... reageer snel want er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, bijna uitverkocht en het is de laatste cursusmogelijkheid voor 2016
HetOorakel,
Lean. Laat maar zitte. Ik weet al in wat voor een hoek jij zit. Het logisch nadenken weer hip verklaren en daar een cursus voor gaan volgen.
De 1 doet een cursus en de meeste mensen doen het gewoon al.
Miljoenennota 2016: Zorg 74,6 miljard 1/3 (23 miljard) gaat naar ziekenhuiszorg dat wil zeggen inefficiente/ niet lean diagnosebehandelcombinaties, naar maatschappen als zelfstandige commerciele Kaaimaneilandconstructie koninkrijkjes, ondoorzichtige (te hoge) koppeling gefactuureerd bedrag aan daadwerkelijke behandeling. BV Nederland onder Rutte penny wise pound foolish. Bezuinigen op faciliteren referenda en stemhokjes en de geldsluizen ongelimiteerd open naar perverse prikkels en inefficiente ondoorzichtige processen, Brussel/Griekenland en andere netto EU ontvangers. Als een vacuumbom zal het VVDPvDA kabinet qua zetels imploderen op 15 maart 2017
Er had natuurlijk ook iets opgemerkt kunnen worden over de ineffeciente/ineffectieve opleiding van specialisten. Kort samengevat (en gechargeerd): Waarom moet een dermatoloog, die alleen met de huid bezig is!, een gigantisch brede opleiding volgen van jaren en jaren?
(Misschien alleen maar om later een 'specialisten'salaris te kunnen toucheren?
Overheid doe iets aan die opleidingstrajecten; alleen opleiden voor wat je nodig hebt (en misschien een ietsie pietsie meer).
Numerus fixus afschaffen, prima, maar duurt wel 6+ jaar voor het effect heeft en artsen gaan miepen over dalend salaris en hogere werkloosheid. Tegelijk verbieden dat artsen overwerken betekent minder of duurdere zorg. Want wie gaat die overuren draaien? Als je parttimers niet via dwangarbeid fulltimer wilt maken (met risico dat ze geheel ontslag nemen) betekent dat dus hogere kosten om ze over te halen.
Idealiter wil je kunnen binnenlopen bij iedere arts op afspraak of via de wachtkamer en dan precies de zorg krijgen die je nodig hebt, zonder incompetente of onnodige behandelingen. Tegen een zo gunstig mogelijke prijs en zonder rompslomp. Maar hoe dat te organiseren en wie gaat het betalen?
Gratis betekent dat iedereen zonder enig kostenbesef zorg kan gebruiken. Zelfs als het eigenlijk minder of goedkoper kan. De rekening wordt hoofdelijk omgeslagen en krijg je pas achteraf in de vorm van hogere (belasting)premies.
Controle en kostenbeheersing betekenen bureaucratie of het nu de overheid is of de zorgverzekering. Dan heb ik liever concurrerende verzekeringen zoals nu, met en zonder winstoogmerk. Juist omdat die ook corrupt kunnen zijn. Zulke mensen wil ik niet een exclusieve staatswinkel geven waar ik verplicht moet shoppen tegen door hun gedicteerde prijs en kwaliteit. Politici en ambtenaren zijn geen moreel perfecte engelen.
Misschien kun je patienten beter laten kiezen voor een abonnement bij de arts in plaats van een verzekeraar? De arts schrijft je de zorg voor die hij\zij nodig acht en hij is degene die zich verzekert tegen het risico dat een patient meer dan gemiddeld gaat kosten. Scheelt in ieder geval reclame- en administratiekosten van verzekeraars en de patient kan zich dan kan orienteren op relevante gegevens zoals de kwaliteit van de arts, zijn klanttevredenheid en het tarief dat hij vraagt.
Verzekeraars zullen zich ongetwijfeld op de artsen zelf gaan richten qua reclame en cadeautjes (net als met de farmacie) maar dat kun je makkelijker controleren als het een paar duizend artsen betreft i.p.v. miljoenen klanten en het kost waarschijnlijk minder.En het heeft effect op de kwaliteit, klanttevredenheid en prijs van de arts als hij in ruil voor deals met verzekeraars en farmaceuten meer of duurdere behandelingen voorschrijft dan kosteneffectief is. En dat ziet de klant direct terug en wordt geprikkeld een goedkopere arts te zoeken.
Nu loopt een patient wellicht nog binnen en eist antibiotica voor een virusje of gaat naar een ander. De arts kost het niks om voor te schrijven, dus die laat zich koeioneren. Of hij krijgt zelfs betaald door een farmalobby om dit te doen, want de kosten worden gedragen door de verzekering, niet door hem. De patient kost het ook niet direct iets, afgezien van eigen risico. Die ziet het pas aan het eind terug in de nieuwe premie, terwijl ook degene die zulke onnodige behandelingen niet eist eraan meebetaalt. Als je per arts inschrijft kun je nog wel op hoge poten naar een ander lopen die je wel ieder pilletje geeft dat je wilt, maar dat kost hem en zijn verzekering extra geld en maakt hem dus ook duurder dan zijn concurrent die dat niet doet.
Maar wellicht zie ik haken en ogen over het hoofd.
Zolang de overheid met zijn dikke neus ertussen zit, heeft dit niets met privatisering en vrije markt te maken.
botbot | 30-10-16 | 11:02
AHA, daarom is het in Noorwegen bijvoorbeeld zo'n puinhoop qua gezondheidszorg.
ViveLaRevolution | 30-10-16 | 09:12
Ik neem aan dat je bedoelt dat er in Warschau geen buitenlanders rondlopen?
Dus ok geen mosketen en andere aanverwante bijprodukten?
Ik vind het een systeem van niks. Sowieso slaan de aanvullende verzekeringen nergens op. AV's zijn een vorm van uitgestelde betalingen, meer niet. De vergoeding levert niet meer op dan wat de premie kost, terwijl verzekeringen bedoeld zijn om schades te vergoeden die te groot zijn om als individu te dragen. Als de premie net zo hoog is als het bedrag wat je maximaal terugkrijgt, dan heeft de verzekering geen enkel nut. Iemand die het komende jaar geen hoge kosten verwacht, neemt geen AV. Dat is heel wat anders dan een brandverzekering voor je inboedel bijvoorbeeld.
Is dit nog nieuws? | 30-10-16 | 10:48
Door de bank genomen werkt het systeem wat we nu hebben prima, de laatste vijf jaren maken we steeds meer gebruik van de zorg en de mogelijkheden voor genezing zijn in ruime mate toegenomen terwijl er amper van een premie verhoging sprake is.
Als we het weer terug brengen naar de overheid krijgen we weer barstens veel topambtenaren die grof verdienen en tot niets in staat zijn.
Ik zal u een voorbeeld geven.
Vroeger was het met de ouderenzorg redelijk gesteld nu het naar de lagere overheden overgeheveld is is het een grote janboel.
Men moet niet vergeten als u in het bedrijfsleven totaal mislukt bent omdat men geen talent heeft kan men nog altijd terecht bij de overheid, de resultaten zijn er dan ook naar.
Als we nu het hele circus van zorgverzekeraars, zorgtoeslag etc. afschaffen, met alle administratieve rompslomp en personeelskosten die daar bij horen. Verder de zorg rechtstreeks bij de overheid laten declareren, ziekenhuizen etc. nationaliseren, zorg gratis voor Nederlanders.... Net zoals al die fysiotherapie etc die een heleboel mensen gebruiken: Oh ik kan 40 x per jaar, ik heb er 30 gebruikt, vlug voor 2017 nog 10 x naar de fysio, want ik heb er "recht op".... Dobbernegers die hun gebit willen laten opleuken, zoontjes laten besnijden, enzo niet toestaan, zou dat misschien effectiever en kostenbesparender zijn?
Of ben ik nu populistisch?
En uw eigen risico wordt per jaar berekend. Vanaf 01 januari mag u opnieuw aftikken. Ik stel voor om de behandeling te boeken in het jaar waarin de noodzaak tot behandeling wordt vastgesteld. Terugnaaien heet dat.
ViveLaRevolution | 29-10-16 | 21:27
----------------------------------------------
Dat is exact wat ik wilde tikken en je was me voor.
Familielid moet binnenkort worden geopereerd en is de afgelopen maanden al diverse keren in het ziekenhuis geweest voor consulten, MRI scans enz.. En er werd hem verteld dat hij ergens in januari geopereerd zou kunnen worden.
Hij de boom in en via het juiste kanaal de zaak geëscaleerd om juist de reden die jij hierboven ook schreef. Beetje dubbel eigen risico aftikken, his asssss.
Afijn, nu wordt hij dan toch over 2 weken opgenomen.
Dat is risico is dat hij volgend jaar alsnog terug moet voor controle en/of vervolg operatie en dus weer zijn eigen risico moet aanspreken doet daar niets aan af. Het gaat hem om het principe en terecht.
helemaal geen vrije markt n zeker niet commercieel want de staat dwingt iedereen met lichamelijk politiegeweld achter de hand om dit "product" af te nemen en ik zie bijvoorbeeld de AH dat niet doen met zijn yoghurt. Verder bepaalt de staat wat er verzekerd is, wat het moet kosten, wat het eigen risico is etc etc etc zodat hier echt geen sprake is van vrijheid. Uw zorgpremie is gewoon belasting op het verzekerd zijn tegen ziektekosten want het geleverde product is in een echte vrije markt zo'n 20 waard, de rest is dus belasting om een monsterachtige bureaucratie van partijlievelingen van VVD=PvdA=CDA=D66=CU=GL=SGP in leven te houden. De enige vrije keuze hier is bij welk van de zeven loketten je je centen mag inleveren. Zo zou je de belastingheffing heffing kunnen "liberaliseren" door de belastingslachtoffers te laten kiezen bij welk belastingkantoor zou hun centjes willen afleveren dat is hetzelfde principe.
Piet karbiet,
Heb jij enig idee waar de zorgtoeslag voor dient en waarom je veel minder % premie betaald t.o.v het ziekenfonds?
Verhoudingsgewijs betaal je niets minder dan in het ziekenfonds. Zeer waarschijnlijk minder, ten zij je zelf particulier verzekerd was en je partner ziekenfonds. Deze laatste groep is de enige groep die er op achteruit is gegaan.
Dus laat het zieken maar terugkomen. Maar die 80 Mrd zal toch door ons betaald moeten worden. Hou je onder streep minder over dan nu.
Er mist nog een onderdeel.. namelijk dat elke vervolgafspraak minstens 6 weken op zich laat duren.. Dus een normale behandeling kan hierdoor maanden, soms wel meer dan een jaar, duren.
Piet Karbiet | 30-10-16 | 09:22
Dan zou ik als ik u was eens zorgtoeslag aanvragen.
ViveLaRevolution | 30-10-16 | 09:12
Dan heeft u toch iets verkeerd gedaan als u moest vluchten.
Ik heb het prima naar mijn zin in Nederland.
Maar ik denk dat ik een andere mentaliteit heb als u, problemen pak je aan het is laf om daarvoor te vluchten ze blijven dan bestaan.
@botbot | 30-10-16 | 09:02
Nee hoor. Ik betaalde toen 25 gulden per maand voor het ziekenfonds.
Nu het twintigvoudige.
@botbot | 30-10-16 | 08:24
Het merendeel werkt wel degelijk, en is de hypocrisie, onvermogen en voornamelijk onkunde van veel politici spuugzat. Ik heb zelf Nederland moeten ontvluchten: huis in een prachtwijk, elke avond rifratten voor de deur, geen kans op een vast contract, etc.
Ik heb genoeg werkervaring opgedaan en organisaties van binnen gezien om te weten hoe het spelletje grspeeld wordt. Het is stuitend dat vrijwel alleen Omtzigt zich niet het bos in laat sturen. Er zitten 150 nozems in dat hok en het merendeel is te stom om te poepen! De problemen zijn bekend, de oplossingen zijn dat vaak ook en er gebeurt geen fuck. Partijbelang en persoonlijk gewin gaan telkens voor het belang van de burger (en dit zou landsbelang moeten zijn, maar de staat is een organisme op zich geworden). De chaos op straat is de afgelopen jaren flink toegenomen. Ga eens in Warschau kijken. Je ziet daar hoe Nederland er ook uit had kunnen zien. De sociale samenhang in onze grote steden is vrijwel volledig weg, conform de doelstellingen van de EU. De vraag is niet meer of het fout gaat, maar hoe groot de klap gaat zijn. Daar worden mensen nerveus van, en dat zie je terug in de reacties. De dag gaat komen dat iedereen op het graf van Rutte zal staan te pissen, omdat het graf van Balkenende, Hoogervorst, Verhofstad, Schultz en al die andere ratten te hard stnken om er nog wat bovenop te leggen.
Gewoon doorlopen want de meerderheid van de kiezers hebben met hun volle verstand gekozen voor de afbraak van de gezondheidzorg.
Verplichte verzekeringen gunnen een monopoliepositie aan de verzekeringsmaffia die daarmee gelegaliseerd wordt. Het is bij de wilde beesten af, maar zolang we dit blijven accepteren gaat er niks veranderen.
Piet Karbiet | 30-10-16 | 08:55
Kwats,.. in de jaren 90 betaalde ik voor mijn particuliere verzekering ongeveer net zoveel als nu.
Er is wel een verschil gezien mijn leeftijd moet ik wel vaker van zorg gebruikmaken en zijn er veelmeer en betere behandel methodes.
Nederland heeft het beste zorgstelsel ter wereld. Dat zegt onafhankelijke organisatie EHCI. Dat er zaken beter kunnen is natuurlijk goed om aan te geven. Maar zeggen dat het hele stelsel niet deugt is populistisch geroeptoeter.
@botbot | 30-10-16 | 08:49
Om die reden moet je vandaag de dag ook met zijn tweeen drie banen hebben om een gezin te kunnen onderhouden, in de jaren '70 hadden we in dit land geen voedselbanken. Toen staakten de internisten en specialisten regelmatig om meer loon. Die hoor ik zelden meer want die declareren prima via de maatschap hun derde vakantiehuis bij elkaar.
Onder leiding van de walgelijke volkshater Hoogervorst is ons zorgsysteem naar de knoppen gegaan. 17 miljoen mensen en dan tientallen verzekeraars is op zich en totale waanzin.
Ze doen allemaal precies hetzelfde en daarvoor hebben ze allemaal dure directies, dure gebouwen, miljoenen verslindende reclamecampagnes en ieder jaar weer dat peperdure circus om contracten met zorgverleners te sluiten.
Volstrekt overbodig. Op naar één nationaal zorgfonds,
onder ambtelijke leiding (dus geen salarissen boven dat van de minister), artsen allemaal in loondienst, ziekenhuizen en andere zorginstellingen financieel weer volledig centraal aansturen en iedere vorm van commercie buiten de deur.
Verder de numerux fixus voor de artsenopleidingen direct opheffen.
En ook : een wettelijk verbod om VVD-ers op Volksgezondheid te zetten.
necrosis | 30-10-16 | 08:32
Ik geef een algemene trend aan.
Laten we één ding vaststellen.
Als u werkloos raakt buiten uw schuld om dan heeft u recht(dat is geen gunst u heeft er in het verleden voor betaald)op een WW uitkering tot een bepaalde tijd.
U bent zeker geen tweederangs burger en u mag wat mij betreft net zo hard klagen als u wilt.
Maar het is wel zo dat de mensen die thuislopen en het karig hebben het hardste klagen, de mensen die werk hebben vinden het allemaal wel best en hebben meestal niet zoveel tijd om te reageren.
Goed stuk Feynman! Het is en blijft een raar verschijnsel onze zogenaamde zorgeconomie. Zorg is een plicht vanuit de samenleving naar zieken en zwakkeren. Daar moet niet een heel circus omheen van verzekeraars, Zorg BV's en maatschappen van artsen en chirurgen etc etc. Alle mensen welke in de zorg werken moeten prima betaald krijgen, niet iedereen wil het doen namelijk. Maar het business model wat er nu is opgetuigd is volledig overbodig en hoort niet in de zorg voor zieken en zwakkeren in de samenleving. Kappen met dit systeem!
@botbot | 30-10-16 | 08:24
Toevallig ben ik sinds kort onvrijwillig werkloos.
Wil dat zeggen dat ik niet mag klagen over dienstverlening die ondermaats is?
Als ik de meeste reaguurders moet geloven werkt er niets naar behoren in dit land.
De tweede kamer,onderwijs,COA, NS,Prorail, RWS, belastingdienst,Politie, OM, Defensie, Media,enz,enz,tot natuurmonumenten toe,niets werkt.
Ik denk dat het merendeel van de klagende reaguurders niet werkt.
@muxje: www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-...
@fleurtje | 30-10-16 | 07:39
We zullen zien, morgen is het 'Judgement Day'.
Enne.... kijk eens onderaan dit comment......
*verdrietig kijken doet*
Necronis,
En met hem ook heel wat inversteerders die er gewoon van uit gaan dat d'r vriendjes in Brussel het er wel even door rammen .Alles voor geld ,en niks voor veiligheid en grenzen stabiliteit .
Geheel offtopic: zou Rutte al peentjes zweten?
Morgen moet hij namelijk antwoord gaan geven.
Heeft hij nog mazzel dat uitgerekend vandaag een uurtje langer duurt.
@kleuterleider | 30-10-16 | 07:18
En dat zegt iemand met 'kleuterleider' als nick?
Ik vind de stukjes van Feynman altijd verfrissend informatief en getuigen van inzicht. Dit stuk niet. De kern van elk zorgstelsel in elk land is de wijze waarop het vrijheid geeft aan artsen en vervolgens probeert om misbruik van die vrijheid te voorkomen. Dat misbruik leidt tot te veel en te dure (en vaak ineffectieve) behandelingen en natuurlijk onnodig hoge salarissen. Bij het ene stelsel leidt die correctie tot lange wachtlijsten (UK) bij het andere tot zeer forse remgelden (BE) en wij proberen die doelmatigheidstaak bij verzekeraars te leggen. En als ze hun taak dan uitvoeren dan is het fout. En de artsen? Die zijn natuurlijk alleen maar goed. Prima, maar wat wil je dan?
En dat verhaal over die reserves klopt gewoon feitelijk niet. Kijk ook nog eens goed naar Nij Smellinghe, en je zult zien dat er voldoende geld is om de kosten te dekken maar dat ze graag hogere prijzen krijgen. Wil ik ook wel. En daar vervolgens de patienten voor laten wachten om zo de verzekeraars onder druk te zetten? Kijk dat lijkt te minder heilig dan Feynman suggereert. Neem de volgende keer een contact op met iemand die de zorgmarkt bestudeert voordat je weer een stukje schrijft.
@alshetware | 30-10-16 | 05:53
Geldwolven zijn het zeker.
Verzekeraars die miljarden winst maken op de maandelijkse premie, 'zorgmanagers', ziekenhuizen die winst maken....
Dat geld moet naar 'handen aan het bed'!!!!
Het gaat om de gezondheid van mensen , pleur op met die fabrieksmatige aanpak , stelletje op geld en macht beluste hufters !
-weggejorist-
Voordat ik definitief naar het buitenland verhuisde, binnen de EU, heb ik heel wat gevechten met zorgverzekeraars moeten houden om behandelingen hier te laten doen. Ben zelfs ondertussen naar een andere verzekering gegaan, die beloofde soepeler om te gaan, maar net zo vervelend deed. Moest zelfs één keer terug naar Nederland om een kleine operatie die hier 600 Euro kost in NL te laten doen voor een paar duizend. De eeuwige drogreden: mag niet van de wet.
VVD weg ermee.
Ik betaal helemaal niks meer, al jaren niet. En nu?
Vrouwen ,die dokter zijn , zijn gewoon luier .
Toen ik aan mijn specialist vroeg dit binnen de verzekering periode te berekenen was deze gewoon toereikend..
appelvink | 30-10-16 | 00:31
90 % van de vragen die een co aan een arts stelt , die dienst heeft, is eerst gegoogled .Een co weet minder dan 30,20,10 jaar geleden. Period. Ik deed de administratie voor een maatschap . 10 deden het werk van 6 en dat was met de intrede van de princesjes .
swassannuf | 30-10-16 | 03:00
Feit: ik doe liever morgen om 18 uur het licht aan dan om 17 uur.
Jan Dribbel | 30-10-16 | 02:0
Als je dan toch iets wilt afschaffen,schaf dan juist de zomertijd af.
Wintertijd is de tijd die bij onze lengtegraad hoort.
Fact: het waren overigens de nazi's die ooit met zomertijd angefangen haben.
GS willen jullie lachen?
De Turkse Zonnekoning of Ceausescu, zo u wilt, heeft besloten om de zomer/wintertijd af te schaffen. Maw het is nu altijd zomertijd in Turkije. Muwahaha. Pain in the ass voor ieder besturingsysteem in de wereld. Microsoft, Apple etc. en ook voor ieder bedrijf die zaken doet met Turkije waaronder KLM. Ze moeten alle tijddingetjes (vliegslots) aanpassen om te voldoen aan de wensen van de pauperproletenpasha. Man,man,man. Facepalm.
Volgens mij doe DSW niet aan dergelijke praktijken mee. Beatrix kon net als vele andere patiënten geholpen worden bij de populaire artsen in het vlietland ziekenhuis. Het orthopedium in Delft stuurt ze door.
Moestuinier | 29-10-16 | 22:30
Chris Oomen,directeur DSW,is eigenaar Vlietland ziekenhuis te Schiedam.
De orthopeten die het orthopedium in Delft (naast Ikea) hebben opgezet werken voor de grotere klussen in het Vlietland ziekenhuis.
@Basil Fawlty | 30-10-16 | 02:15
Heb je een punt ja...
De verzekeraars kan je niet de schuld geven hé ... die proberen ook maar winst te maken. Veel meer ligt het aan het 0% belijd van de ECB, wat heel veel verzekeraars en banken dwingen om geen geld uit te geven en een reserve op te bouwen.Anders zullen bij een minimale verhoging in rente door de ECB als domino steentjes omvallen.En dan weet je wel weer waar de kosten weer heen gaan ;-).... en ten tweede men zou moeten proberen om van die lobbykosten af te komen .... zou in de zorg al minimaal 2/3 schelen aan kosten en het kan gebruikt worden voor de zorg..... maarja ik ben dom hé, ik weet niet hoe het werkt om je best te doen en zoveel mogelijk weet te betalen voor iets wat vele malen goedkoper kan.
... en onze vaderlandse politiek danst al jaaaaren om deze hete brij heen, bevreesd als zij is dat het zoveelste historisch Haags falen eindelijk de aandacht krijgt die het verdient. Maar of je nu faalt bij spoorbeheer of bij gezondheidszorg: als je het probleem niet benoemt, dan kun je het niet oplossen.
Oeps. Onze volksvertegenwoordigers zijn de 2-e kamer.
@Kievit | 30-10-16 | 02:07
Met uw welnemen, de regering is de Koning met zijn ministers. Die maken de meeste wetten naar ik tot nu toe weet.
Wij kiezers kiezen onze volksvertegenwoordigers (de 1-e kamer) die élk wetsvoorstel (van de regering (de koning en zijn ministers)) kunnen tegenhouden.
Dus, als de kiezers vertegenwoordigers hebben gekozen die zich niet aan hun afspraken houden (het verkiezingsprogramma), dan rest de kiezer alleen maar die vertegenwoordiger niet meer te kiezen.
Zo zit het, lijkt mij.
De kamer controleert de wetsvoorstellen (van de regering=is de Koning) en kan elk voorstel tegenhouden. Ergo, élke wet is er met goedkeuring van de 2e (en (dus) 1-e) kamer.
Wil je een ander 'regiem', dan rest niets anders dan op een ander 'poppetje' te stemmen en maar te hopen dat hij/zij zijn/haar belofte 'waar' maakt. Maar de Koning blijft.
overVecht | 30-10-16 | 01:52
Laat het "gevecht" tussen jouw en Feynman voor wat het is. ;). Maar mooi detail. Over de dommigheid van artsen. Je kent wel de Nigeriaanse scam van de erfenis. maw: "U heeft een erfenis van 5 miljoen van een ver familielid maar u moet wel 100.000 euro overmaken op xxxxxxx rekening voor de kosten of geef mij uw rekeningnummer en pincode. wat bleek? Geen weldenkend mens trapt daar in echter? Menig arts en tandarts en ook notaris dus wel. Serieus. Arts en tandarts begrijp ik nog wel omdat die financieel autistisch en ronduit dom zijn maar notaris? Las dat verhaal ooit in de papieren FD of Elsevier en moest keihard lachen. Hoe dom kun je zijn? Mooie en genante was. Die artsen, tandartsen en notarisen gaven het toe maar alleen als ze anoniem bleven. Kostelijk!
Hoi, het is weer een uur eerder.
Zelf ben ik weer een uur ouder.
Schaf de wintertijd af.
Antisoof: inderdaad, vanuit de Kamer wordt een regering gevormd, die de wetten maakt en regeert. En wij kiezen die Kamerleden.
Daar zit ook inderdaad een punt. Wij, ofwel de kiezer, heeft gekozen. En zal binnenkort wéér kiezen. Hopelijk nu beter....
wederom 2 uur... Kan de GS server het aan?
2 uur?
Verrek het is weer 2 uur! ;) :) :)
@Kievit | 30-10-16 | 01:35
U vindt het onbegrijpelijk dat medisch geindiceerde zorg simpelweg op de lange baan geschoven wordt. Tja. De politiek regeert. Oftewel de regering maakt de wet. En de kamer keurt dat al dan niet goed. En de kamer kan ook initiatief-wetten maken. En die worden al dan niet (dacht ik, help mij als ik het fout zie?) door de regering bekrachtigd.
Wat ik bedoel te zeggen is dat de macht bij de wetgever (meestal de regering) ligt.
Dáár worden de beslissingen gemaakt. En dat is wat we nu ervaren.
Graaf van Egmont | 30-10-16 | 01:46
Geen medelijden mee wanneer je mijn soort laat afrotten en met infaam rood tuig om gaat.
Stik er maar in.
Welterusten.
@Feynman
Ik weet dat je mij als reaguurder (zo goed als) haat. Maargoed. Jouw probleem. Mijn ex is (kinder)arts en ik kan je vinden in je verhaal. Zij heeft een schuld van hier tot Tokyo (80.000,-). Dan nog kan zij die á 300 per maand prima ophoesten. Op een salaris van 5000,- netto ook wel enigszins logisch.
Ik als voormalig MBO'er (daarna HBO) heb een schuld van 20.000,-. Kan het ook wel afbetalen maar verdien als teamleider van een paar afdelingen in de jeugdzorg zo'n 2300,- netto. Haal mijn zorgkosten eraf, vaste lasten én levensonderhoud en je kom op een prima 00,00 uit. Zei kan ondertussen prima haar maandelijkse zaken betalen. Wat zeg ik. Mijn lening was destijds deel particulier omdat ik in het weekend werkzaam was op mijn zeventiende als groepsleider en als -18 geen recht had op StuFi.
Ik heb mij de schompes gewerkt om een MBO en daarna HBO papiertje te halen terwijl zowel mijn ex als menig ander zich helemaal de rondte aan het hipsteren waren in 030 en mij het kwalijk namen dat ik wéér geen geld had om te stappen óf ik weer aan het werk moest... 'het is weekend man!'
Nee. Het arstenswereldje heb ik als ronduit narcistische ervaren. Ik heb er dan ook weinig medelijden mee als één of andere 'CO' wwer ergens haar/zijn werk staat te doen. Juist niet. Even met de neus op de feiten voordat je weer terug naar je elitaire wereldje gaat.
Feynman verborgen wachtlijsten? Zal je vertellen. Mijn moeke kreeg staar. Niks mis mee want dat zit in de familie en makkelijk te verhelpen. Ze moest na diagnose in Nederland en 1e operatie 3 maanden wachten. WTF? Linkeroog gedaan in Nederland (prima stukje werk overigens) maar toen heb ik haar voor het rechter oog naar Istanbul verscheept en wat is daar het geval? nul wachtlijst. Diagnose en operatie (lees ingreep)? 1 dag. 1e klas privaat ziekenhuis (Acibadem. jaja dat "vermadelijke en verderflijke" (seculiere dus) Turkse bedrijf dat ook naar Nederland komt) en nog vergoed ook. Zorgverzekeraars zijn zeer happy met deze ziekenhuizen want time is money en zij doen de ingrepen, zeer goed in "no time". Klant blij en zorgverzekaar blij. Ja op de dag lijkt het duurder voor de verzekeraar maar Nederland is veel duurder omdat ze allerlei onnodige ditjes en datjes doen. Naast de nodige onderzoeken: gesprekje hier, gesprekje daar. Anesthesie gesprekje hier, Anesthesie gesprekje daar. Voorbereidingsgesprek hier en daar. Intake hier, intake daar, dat alles uitgesmeerd over 4 weken. WTF?
Ongeblustekalk | 30-10-16 | 01:37
Lachen.... mij een hippie noemen. Ik ga naar bed. Hoop dat ik kan slapen. Grappenmaker...
Ongeblustekalk | 30-10-16 | 00:54 | | Reageer+ | 0
E-MAILS psssst.
Dr. Frambozenjam | 30-10-16 | 01:18
Ivm inloggen op fd.nl hier een upload, lees van linksonder naar rechts.
m.imgur.com/4xrVboB,K8YDYdS,ccKbWud,Q8...
De zorgverzekeraarslobby komt zijn beloften na aan de voormalige minister Hans Hoogervorst.
Graaf van Egmont | 30-10-16 | 01:23
Allemaal de schuld van het verdorven westen, je moet eens een nieuwe naald in die pickup van je douwen.
Hippie.
Als huisarts kan ik voor een groot gedeelte meegaan in Feynman`s verhaal.
Om het wat gechargeerd en populistisch te zeggen: "er zijn 2 soorten verzekeraars: boeven en grote boeven".
Het uitstellen van behandelingen aan het eind van het kalenderjaar is al vele jaren een punt. Het blijft onbegrijpelijk dat medisch geindiceerde zorg simpelweg op de lange baan geschoven wordt met als argument dat er onvoldoende is ingekocht.
De zorgverzekeraars, door veel huisartsen ook wel "zorgverziekeraars" genoemd, buiten hun door de overheid verleende machtspositie gewetenloos uit. Hopelijk kan een volgend Kabinet wat doen aan de macht van deze instellingen.
Zorgverzekeraars horen zorg te leveren. Als ze dan niet doen blijven ze in gebreke en zouden daarvoor dus sancties opgelegd moeten krijgen. Maar in het uiterst zorgverzekeraarsvriendelijke klimaat wat door Schippers is geperfectioneerd, gebeurt dat dus niet.
LuckyGirl | 30-10-16 | 00:39
Legt wel lekker bloot waar die Yanken en de NAVO mee bezig zijn.
Ik weet zeker dat de Russen sinds de Cubacrisis niet meer zo vernederd zijn door de VS.
Zelfs in de koude oorlog gingen NATO en USSR nog normaal met elkaar om. Dat schijnt over te zijn.
Ik, wanneer je het lampje omhoog schroeft wordt het kruisje veel helderder.
Ok goed stukkie,
Maar waar is Hans Hoogervors? de Vader van het huidige zorgstelsel:
www.ifrs.org/The-organisation/Members-...
fd.nl/ondernemen/1169046/discussie-ov...
Ooh ook iets over aandeelhouders van zorgverzekeraars e.d. als agendapunt van politici..
Enzv, Wat een zorgenkind is de zorg als het om patiënten gaat.
Nou neu niet echt. Weet je wie ook gek was op kruizen?
Oprisp | 30-10-16 | 01:04
Ik ben nogal gek op kruisen :) En jij?
Ongeblustekalk | 30-10-16 | 01:01
In de misdienaar? Ongebluste kalk?
arlen | 29-10-16 | 23:25
Wat wil u nu daadwerkelijk zeggen in uw kinderlijke comment?
De co's hebben Google? Vrouwen is een probleem? Parttimers zijn een probleem? En we hebben automatisering waardoor straks 80% vd medici werkloos zijn?
U lijkt mij niet de slimste thuis. Ik hoop oprecht dat u nergens werkzaam bent in de zorg, noch dat u een studie volgt die ook maar iets met zorg te maken heeft.
appelvink | 30-10-16 | 00:31
Nou, als het aan de ontvangende kant van de zorg is, lijkt me dat prima (geestelijke gezondheidszorg, dat dan weer wel).
Oprisp | 30-10-16 | 00:54
Nee ik ben geen misdienaar geweest, maar herken het wel, ik heb een adviserende functie daarin.
Tips?
hebbuh | 30-10-16 | 00:46
Ik denk dat hysterie een diepe intense ervaring nodig heeft om de gevoelens weer op rij te krijgen. Vooral fysiek.
Vul dat zelf maar in.
*seks psssst*
Ongeblustekalk | 30-10-16 | 00:27
Over dienen gesproken, ik heb tips gegeven dat je je schoenen moet uittrekken in het ziekenhuis voordat je het bed beklimt en koffie wil. Ook heb ik geprobeerd duidelijk te maken dat men niet moet eten voor een operatie anders kotst men het diner zo weer uit over de telefoon oid. Niet voor niets dat het allemaal zo duur wordt ja. En u? Misdienaar geweest?
Ongeblustekalk | 30-10-16 | 00:30 | | Reageer+ | 0
Is dat een democraten goedmens filmpie ach ach... ach.
www.youtube.com/watch?v=OCabT_O0YSM
Nederland kennisland?
Whoehahahaha
www.telegraaf.nl/binnenland/26912941/_...
Oprisp | 30-10-16 | 00:32
Nee het is maar een film.
Wat is het verschil tussen een specialist die levens redt en een vrachtwagenchauffeur, die even niet oplet waardoor een paar doden vallen?
Het salaris.
Ondertussen:
www.youtube.com/watch?v=MhIIIXp8lXw
Niet onbelangrijk!
Ongeblustekalk | 30-10-16 | 00:27
Nou nou, valt wel mee toch. Ik wordt al een beetje bang van de film, u dan?
arlen | 29-10-16 | 23:25
Wat wil u nu daadwerkelijk zeggen in uw kinderlijke comment?
De co's hebben Google? Vrouwen is een probleem? Parttimers zijn een probleem? En we hebben automatisering waardoor straks 80% vd medici werkloos zijn?
U lijkt mij niet de slimste thuis. Ik hoop oprecht dat u nergens werkzaam bent in de zorg, noch dat u een studie volgt die ook maar iets met zorg te maken heeft.
Mag het nu na twaalf uur?
Owkay, dan dump ik er ff één.
www.youtube.com/watch?v=SDTZ7iX4vTQ
Kusjes!
Oprisp | 30-10-16 | 00:22
Ja, als je nog Omen kijkt, dan zijn deze tegels wat te hoog gegrepen voor je. Veel kijkplezier.
Oprisp | 30-10-16 | 00:22
Dit onderwerp is dan ook niet echt interessant. Er is zoveel meer dan klagen.
Bijvoorbeeld dienen.
botbot | 30-10-16 | 00:18
Ik moet zo wie zo met mijn auto naar een garage 70 km verderop. Maar het is een goede en de rest is garantie.
Rare bedoening, de een zegt dat de hele mensheid verrot is en wil een grote golf over zich heen. Weer een ander wil niet meer naar een huisarts rennen, wel zijn kont fotograferen en betalen met poep? De volgende wil camera's opeten die een documentaire maken over de Action. Ik snap niks meer en ga the Omen kijken op de belg
Graaf van Egmont | 29-10-16 | 23:47
U wilt dan ook voor een setje bougies 300 euries dokken of rijd u naar een garage 50 km verderop waar deze slechts 60 kosten.
Piet Karbiet | 29-10-16 | 23:59
Wat een verschrikkelijke muziek.
Slecht verhaal, als je nu over de jaarwisseling heen getild wordt dan heb je het over 2,5 maand. Tijdens de paarse kabinetten waren de wachttijden van vrij standaardbehandelingen tussen 6 en 12 maanden. Maar ja, als wat je hebt erg pijnlijk of beperkend is, dan is 2,5 maand wachten veel te lang. Maar het is niet dat je niet geholpen wordt, het is dat je niet geholpen wordt in het ziekenhuis om de hoek. Ik vind het dan raar als je 2,5 maand gaat pijnlijden, omdat je weigert 100km verderop behandeld te worden. Zelf ben ik vanuit de randstad naar Keulen gegaan om mij te laten opereren, omdat daar geen wachtlijst was. Alles is volledig vergoed.
Mark_D_NL | 30-10-16 | 00:06
En natuurlijk van die kleine cameraatjes die je moet inslikken en onderweg naar je kringspier om de seconde een opname maakt van het maag darmstelsel.
Over 5 jaar bij de Action voor weinig.
De gezondheidszorg wordt de komend jaren alleen maar beter. En de kosten veel lager. Waarom nog naar je huisarts rennen wanneer je met je met een Smartphone app en wat losse sensors een betere prognose krijgt?
--
Iedereen camt, vlogt en im't. Maar nog maar weinig mensen sturen een foto hun aandoening per whatsapp naar de huisarts. Of sturen een vreemd aanhoudend kuchje via soundcloud naar de Specialist.
--
Selfie van je aambeien naar de dokter sturen is natuurlijk zo gedaan. En kost geen drol.
Winstmaximalisatie en neoliberalisme gaat inmiddels over lijken. Duurt niet lang meer voordat de hele klerezooi in elkaar valt. De hele mensheid is tot op het bot verrot. Wordt tijd dat de schepper dat inziet en weer eens een flinke golf over ons heen spoelt.
Winstmaximalisatie en neoliberalisme gaat inmiddels over lijken. Duurt niet lang meer voordat de hele klerezooi in elkaar valt. De hele mensheid is tot op het bot verrot. Wordt tijd dat de schepper dat inziet en weer eens een flinke golf over ons heen spoelt.
https://www.youtube.com/watch?v=xIyh-1Xl1ZA
U is nu vanaf nu mongool
Geen dank
arlen | 29-10-16 | 23:25
Een beetje begrip voor je tegel kan ik wel opbrengen. Maar de zorg is een dienstverlenend bedrijf. En hoe zo'n bedrijf georganiseerd is en wat de haken en ogen zijn, zal mij een worst zijn.
Als ik mijn kapotte auto naar de garage breng, wil ik ook dat die zoals beloofd aan het eind van de dag klaar is.
Dan wil ik dus niet overstelpt worden met excuses voor problemen die de garage of de monteur zijn tegengekomen. En zeker niet als ik dan weer zonder auto naar huis moet. Het is tegenwoordig erg gemakkelijk voor bedrijven om de slechte organisatie op de klant af te wentelen.
Wel erg zware kost dit, dus ik advise 15 minuten volksvermaak en dan kunnen we weer doorrr!!!
www.youtube.com/watch?v=X5Cfi7U4eL4
Tot straks!
A3an | 29-10-16 | 21:51
Hoe kom jij aan die onzin? De premie in Duitsland ligt ongeveer 3x hoger dan in Nederland. Hier betaal je om de 100 euro per maand, in Duitsland red je het met 300 euro niet. De artsen maken daar nog meer uren dan hier. Ze werken daar in een soort carrousel. De meeste specialisten werken met 3 kamers. De arts rent van de ene naar de andere kamer. De patiënt ligt/zit/staat al klaar, op de pc staat al het juiste dossier, alle benodigde instrumenten liggen al klaar. De arts doet zijn kunstje, rent naar de volgende kamer terwijl de assistente de patiënt wegwerkt, en de volgende weer klaar zet. "Volkommen beklopt"
Muxje | 29-10-16 | 22:59
Waarschijnlijk ooit van Theo van Gogh:
frontpage.fok.nl/nieuws/173402/1/1/50/...
Het zal je vak maar zijn daar in zo'n ziekenhuis met al dat bloed en die stoma's! Blehh.
Mensen weten vaak niet wat het verzorgen van patiënten inhoudt. Sommigen denken in een hotel te komen en gaan met de schoenen nog aan op bed vragen om koffie. Of kotsen de boel onder na een operatie omdat ze 'vergeten' waren nuchter te zijn ervoor.
Wat mij betreft mag vooral het verplegend personeel best een goed salaris krijgen. Ze gaan wel over uw gezondheid!
Ik mag van redelijk dichtbij de Almacht van de verzekeraars en het falend midden- en hoger kader binnen de gezondheidszorg meemaken. Adviesbureaus en I.T.-projecten zijn constante geldlekken en omhooggevallen doktoren en verpleegkundigen worden bijgespijkerd tot 'managers' waarna het gerommel verderop in de hogere echelons alleen maar doorgaat.
Zorgcircus is kapot..
-weggejorist-
-weggejorist-
Kunstmatig tekort aan artsen doordat het KNMG alle artsen artsen van buitenlandse komaf (rond de 4000) maar wel in Nederland wonend en die niet binnen de EU grenzen hebben gestudeerd zorgvuldig buiten dit circus houdt. Grappig was dan wel weer dat toen de EU grenzen opschoven de diplomas van de een op de andere dag wel als voldoende gewaardeerd werden. Concurrentie is leuk, maar niet als het de tonnen van de specialisten raakt.
Je begint in dit land spontaan te kotsen als je ergens regering,minister ed ziet of leest.Niets is wat het lijkt of is wat het is.We wisten het al.
Maar het blijkt steeds doortrapter en slinkser te zijn.Het bekende mes in de rug dus.Mensen worden steeds burgerlijk ongehoorzamer zeer begrijpelijk.Wij raden iedereen aan de staat lekker terug te naaien.
Advies voor de komende verkiezingen(niet dat het veel helpt) Raden we aan:Ga massaal stemmen en stem vooral op een partij die niets voorstelt alleen al om het systeem te dwarsbomen want het maakt uiteindelijk niets uit.Maar we hebben dan wel enige weken LOL.
Goedzo hr Feynman. Blijf vooral alle kwalijke misstanden aan de kaak stellen, zeker op het gebied van zorg.
Ik zou inmiddels een boek kunnen schrijven met verhalen uit de praktijk van gewone mensen, over fout gestelde diagnoses, over verkeerd uitgevoerde operaties, over patienten die door specialisten in NL met een kluit (niets meer aan te doen) in het riet gestuurd werden, maar in Belgische ziekenhuizen alsnog hun genezing vonden (Via juiste diagnose en daaropvolgend gepaste medicatie of geslaagde operatie)
.
Laatst kwam mij ter ore dat de Belgen momenteel niet meer zo happig zijn op patienten uit Nederland, gewoon omdat de NL zorgverzekeraars steeds lakser zijn met betalen, terwijl diezelfde zorgverzekeraars wel beloofden de in Belgie gemaakte kosten te zullen vergoeden... Zowel medisch onderzoek, specialisten, medicijnen alsook operaties incl. ziekenhuisverblijf kosten in Belgie beduidend minder.
.
Maarrrr, de Nederlandse 'kluit in het riet' is uiteindelijk goedkoper dan de meer dan uitstekende en voordeliger Belgische zorg.
De eerste 3 alinea's zijn raak maar daarna is het geraaskal. Zoals wel vaker. Helaas. Je hebt de klok horen luidenaar je weet duidelijk niet waar de klepel hangt. Jouw mening zijn nog niet de feiten. Luie journalistiek heet dit. Te lui om te onderzoeken maar effectbejag. Gemiste kans.
Feynman. De opleiding van assistenten kost geld . De opleiding wordt door de artsen zelf gedaan .Ze moeten zich ervoor vrijmaken.Je kan wel meer artsen opleiden ,maar dan heb je meer bedden en verpleging (ook opleiden)nodig per ziekenhuis . Ook daar maakt benutting uit en ondeelbaarheid uit .Je hebt vaak clustering van patiënten: zondagavond is drie keer zo druk als zaterdagmiddag .
Je hebt het over de co"s ,die van nu hebben het veel makkelijker dan vroeger. Nu zijn er verplichte rusttijden vroeger niet en ze hebben Google.Basale medische kennis missen ze over het algemeen .Vergeet niet dat het artsenvak een ervaringsvak is :over het algemeen is een dokter die 1000 patienten heeft gezien beter dan een die 500 heeft behandeld. De serie House is een overtrokken ,maar grotendeels waar ,voorbeeld daarvan .
Voorts is er een probleem en dat is vrouwen . Meer dan 50% is vrouw en wil ,mede door het hoge salaris en kinderen , parttime werken. De opleidingen zijn daardoor onnodig duur en er is veel meer talent nodig .Fulltime zou eigenlijk een verplichting moeten zijn gezien de verantwoordelijkheden en de kosten Op het werk leiden parttimers tot frictie ,want vaak zijn meerdere afdelingen verantwoordelijk/betrokken voor een patiënt Beperkte beschikbaarheid leidt tot dubbel werk(2 keer bekijken patiënt en soms verschillende meningen) en uitstel bij noodzakelijk overleg.Voorts zijn parttimers ook lakser met bijscholing ,minder ervaring en houden vakliteratuur minder bij .
Buiten beschouwing laat je ook de automatisering . Waar IBM met Watson bezig is en Intuitive Surgical met Da Vinci en zo heb je er nog tallozen meer , verdwijnen er in de toekomst talloze banen. Over 20 jaar is 80% van de medici van nu werkloos .
Als je wilt bezuinigen, doe dat dan op de levensverlengende medicijnen van minder dan een jaar en nieuwe dure behandelmethoden die artsen met vergoedingen voor onderzoek worden aangesmeerd.
LuckyGirl | 29-10-16 | 23:15
Het is gewoon Newspeak. Client, je denkt aan een vertrouwde band met je zorgverlener, die wel zal zorgen dat alles met je goed komt.
In werkelijkheid is client die goed verzekerde klant, die je oneindig uit persen kan. En als dat is gebeurd, gaat de premie en de eigen bijdrage omhoog.
Misschien was eerst een beetje verdiepen in de materie wel raadzaam geweest. Mooi SP verhaal.
Graaf van Egmont | 29-10-16 | 22:12:
Ik heb de verandering van patiënt naar cliënt van dichtbij meegemaakt, ik werkte toen nog in de zorg.
Ik heb een goede bullshitdetector als het op woorden en namen aankomt.
Naar gelang het onderwerp werd er ook moeiteloos geswitcht: dan weer waren het "mijn cliënten", dan weer "onze cliënten" (als in:de cliënten van de instelling).
.
Piet Karbiet | 29-10-16 | 22:55:
Je hebt vrij specifieke "kwaliteiten" nodig, en bepaalde eigenschappen moeten volledig ontbreken voordat je achter je naam consultant/manager/coach kan plaatsen en nog kan slapen 'snachts.
Ik doel dan met name op mensen die in semi-overheid-achtige omgeving werken.
Duiding dit, duiding dat. Het woord duiding.... vreselijk!
ik heb nog nooit een verzekeraar gehoord over kwaliteit, alleen over de kosten in mijn instelling, de kwaliteit interesseert ze helemaal niet
@frank87 22:53: Interessant. Bron?
@ProAsfalt | 29-10-16 | 22:43
Wellicht moet je eens consultant in de zorg worden in plaats van slaaf van jetta,
Is zo maar een idee
ach ik was ook co-assistent en het was toch met name achter de arts-assistent aanhobbelen. van 8-18. nee je deed zelf echt geen behandelingen. gelukkig.
Goed verhaal Feynman, maar m'n hoofd staat er niet naar. De democratie wordt voor de bus gegooid. Ik had gedacht dat je het daar over zou hebben vanavond.
nietvaneergister | 29-10-16 | 21:13 Verschillende zijden van dezelfde dobbelsteen. Pensioenen, zorg, EU, CETA, TTIP, Oekraïne, Turkije, allemaal actieve pogingen om de Europese inwoners in een militant ondemocratisch naïef-idealistisch (hoewel ik de motieven van Juncker en co (en dus ook onze nederlandse pro-EU politici) ten zeerste wantrouw) keurslijf te persen. Men wil de Europese cultuur van nu, die hoewel zeer pluriform toch zeker zeer veel fundamentele overeenkomsten heeft, liever vervangen voor dit gecontrueerde gedrocht wat als een kanker zal gaan woekeren.
Nu iets anders | 29-10-16 | 22:28
Klopt helemaal. Meneer Bomhof heeft in de drie maanden dat hij minister was het recht op zorg ingevoerd, en de wachtlijsten waren zo weg.
Die wachtlijsten uit de jaren 90 waren ook gewoon ontstaan uit budgettering. Dat is nu het "nieuwe zorgstelsel": de budgettering uit de jaren 90, nu door verzekeringen uitgevoerd.
(Oh ja, in de wet uit de jaren 90 stond gewoon keihard dat politici uitgezonderd waren van de wachtlijst. Ze hebben van Mierlo er nog speciaal minister van staat voor gemaakt na zijn pensioen. Hij had een nieuwe lever nodig).
Wat dacht je van die verzekeraars die beloven dat je hoger op de wachtlijst wordt gezet door ze? Hoe doen ze dat? Dat zeggen ze er niet bij.
Dat er iemand anders dus dan naar beneden wordt geschoven vinden ze blijkbaar geen probleem. Het zal je leven maar kosten. Of je kind ligt langer te kreperen omdat iemand anders meer poen heeft of zo. Bovendien, als iedereen bij die verzekeraar zou gaan zitten, hoe ga je dan schuiven?
Rare praktijken. Ons land onwaardig.
@mezelf | 29-10-16 | 22:43
Oeps, verkeerde linkje. Dit is de goede: www.npo.nl/nos-het-vragenuurtje/11-10-... vanaf 33:31
Moet je je voorstellen dat je met autoschade bij de schadehersteller komt en te horen krijgt "Sorry, het budget voor bumpers is op, kom volgend jaar maar terug". Maar met gezondheid vinden de verzekeraars dat dit kan. Tip voor iedereen die hiermee te maken krijgt: dreig je zorgverzekeraar met een kort geding. Kan je niet verliezen: de zorgverzekeraar heeft een zorgplicht.
Goed stuk Feynman.
Maar het kan nog mooier inzake de financiering van behandelingen.
Wat een behandeling kost dat wordt niet bepaald aan de hand van het aantal (verwachte) uren van de specialist/ chirurg/ verpleegkundige en afschrijving van apparatuur en gebouw en noem maar op. Nope, dat wordt vooral bepaald door budgettering. Dat zorgt kennelijk voor enorm onverklaarbare verschillen tussen de ziekenhuizen.
Dit was in het vragenuurtje 11 okt 2016. Ik was sterk verbaasd maar schijnt normaal te zijn. Link: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/10/... vanaf 33:31. Het bekijken/luisteren waard.
"Voor de opleidingen als geneeskunde geldt die beperking al decennia. Voor basisartsen die de eerste zes jaar afronden is er ook al jaren een tekort aan specialisatieplaatsen. Nederland leidt te weinig artsen en specialisten op, vacatures worden deels opgevuld door buitenlanders. (...) Een overschot aan artsen zou een daling van de salarissen in maatschappen opleveren, vanwege prijselasticiteit."
Te verwoorden als artsenkartel. Overigens het schijnt dat lang niet alle artsen (direct) een baan als arts vinden. Ik meen dat er 3300 zijn afgestudeerd en er 800 langs de kant staan. Als ik het niet goed heb dan verneem ik het gaarne.
"Een co-assistent met bachelorsdiploma wordt verwacht 55 uur te werken, daarnaast te reflecteren en verslag te leggen, en krijgt helemaal niets."
Hoe is dit in godsnaam mogelijk? Ik meen te hebben begrepen dat minister schippers dit niet ziet als een stage maar wat is het dan wel? Luilekkerland? Lijkt mij niet. Dit is mijns inziens gedoogde uitbuiterij dat tot mijn stomme verbazing al decennia plaatsvind zonder dat de arbeidsinspectie hier naar kijkt. Het lijkt mij dat hier gewoon een dienst wordt geleverd door de coassistent onder leiding van een manager (de echte arts) zoals dat in elk bedrijf gaat. Alleen in de zorg gaat het om leven en dood waar ik aanneem dat de supervisor de zaak nog eens controleert maar het werk is gedaan door de coassistent.
Grappig en triest genoeg vindt deze uitbuiterij niet eens plaats onder goedkeuring van Jetta Klijnsma (PvdA) maar door iets wat mij eerder doet denken aan een sekte.
"Ze zouden eens een maand moeten staken, dan liggen ziekenhuizen op hun gat."
Dat zal ongetwijfeld niet gebeuren want er is sprake van een sekte en de vakbonden zijn bij deze - hoe je het went of keert - succesvolle studenten (want dom zijn zij alles behalve) niet populair. Ook zullen de studenten sterk afhankelijk zijn van hun beoordelaar voor het al dan niet slagen van hun studie hetgeen de coassistent uiterst kwetsbaar maakt hetgeen in wezen geldt voor alle stagiaires en afstudeerders.
De meeste succesvolle reaguurders hebben het niet op met de vakbonden doordat zij baas zijn of menen niet te vrezen te hebben maar dit is precies het voorbeeld wat de gevolgen zijn van niet georganiseerde arbeiders.
Maar goed, de coassistenten zullen zich wel laten uitbuiten voor een jaar of 2 tot 5 (weet niet precies aantal jaren) omdat zij weten dat door het kartel zij het vooruitzicht hebben van een zeer riant salaris.
We willen gewoon goede gezondheidzorg voor onze ouders, voor onze kinderen en voor onszelf. We hebben daar niets te kiezen, het is geen smartphone a b of c,,en dat willen we ook niet want we zijn geen artsen en we hebben maar 1 leven om uit te kiezen. We hebben nu al zorgmijders in dit land.
Het zou me niets verbazen als er vandaag of morgen berichten komen over mensen die onnodig zijn overleden danwel kreperen, omdat het zorgbudget, zorginkoop whatever zorgt voor zorgmijden, maar dan door de verzekeraars. En pas als er genoeg mensen zijn, die dat overkomt gaat er iets veranderen, want de VVD wil dat het allemaal vraaggestuurd gaat blijkbaar. Eerst moeten er kinderen onnodig overlijden door een kapotgewerkte arts of verpleegkundige.
In de VS gaan er 50.000 mensen per jaar onnodig dood, omdat ze niet goed of onvoldoende verzekerd zijn. Het moet blijkbaar van de VVD eerst daarnaar toe. Gaat toch weg, we weten toch wat we willen en niet willen. Het toch niet te geloven waar we in terecht zijn gekomen. De huizen staan onder water door te te hoge hypotheken, maar geld voor de zorg is er niet?
Cz/ohra doet dit al openlijk voor hhoortoestellen. Quota voor bepaalde nivo's
Ik ga volgend jaar een volledig groot onderhoud aan mijn lichaam doen.
Kunstgebitje erin, speekselklieren verwijderen, besnijdenis, afijn je kent het wel.
Daarom heb ik mijn eigen risico volledig neergeschroefd van 885 naar 385 Euro, en extra tandverzekering genomen.
Ik wil namelijk gezond mijn kist in, en misschien nog aan een tweede leg beginnen, ben al druk aan het zoeken voor een armoedig en huishoudelijk tropisch type op het internet.
Daarom is er ook het 'voltooid-leven'-wetsvoorstel. Dan mag u straks geheel autonoom kiezen om uit het leven stappen. Scheelt weer op de toekomstige wachtlijsten en dat voorkomt een hoop toekomstige zorgkosten. Wel even zorgen dat deze vorm van zelfdoding in het basispakket zit en dat het dus laagdrempelig wordt om er gebruik van te maken.
Overigens is het maar te hopen dat u dan niet vergeten bent om een keuze te laten vastleggen in het donorregister. Als u dat niet gedaan heeft, dan veegt dezelfde overheid hun reet af met diezelfde autonomie van de burger en zal zij beslissen dat u geheel vrijwillig uw organen afstaat.
-weggejorist-
-weggejorist-
Volgens mij doe DSW niet aan dergelijke praktijken mee. Beatrix kon net als vele andere patiënten geholpen worden bij de populaire artsen in het vlietland ziekenhuis. Het orthopedium in Delft stuurt ze door.
Madame Schippers weet het weer mooi te draaien. Begin van de eeuw is er al extra geld in het systeem gepompt om de wachtlijsten weg te werken. Toen zag de VVD er wel goeie business in en is het nieuwe systeem in 2006 ingevoerd. Niet andersom.
Ik betaal hierin NZ $50 per 2 weken voor een gezin met 4 personen. Operaties worden gedaan door prive klinieks. Zorgmaffia bestaat hier niet.
Daarom weet wat je stemt in maart !!!!!
Wist je dat in december mensen die nog geen eigen risico op de teller hebben voorrang krijgen boven patiënten die al boven het eigen risico zitten.
@Een stuk vol van armoede en onwaarheden, Feynman onwaardig
De_Ax | 29-10-16 | 22:09
Nou, schrijf dan zelf een INHOUDELIJKE reactie waarin je Feynmans feiten aantoonbaar weerlegt. Hier hebben we niks aan!
Niets nieuws. Een tijdje geleden was dit al een nieuwsitem omdat de SRS-operatie voor transgenders (gewoon in het basispakket) opeens niet meer vergoed werd. Want het waren er te veel en daar hadden ze geen rekening mee gehouden. En met "ze" bedoel ik niet de medici die te weinig capaciteit zouden hebben, maar de verzekeraars. Raar, dacht ik... ze zullen toch wel een reservepotje hebben voor dat soort tegenvallers. En je zou toch verwachten dat de minister de verzekeraars dwingt om zaken in het basispakket te blijven vergoeden.
Mijn vrouw hoorde het onlangs ook nog: "U moet naar een ander ziekenhuis, uw verzekeraar heeft hier te weinig zorg ingekocht". Te weinig zorg ingekocht!? TE WEINIG ZORG INGEKOCHT??? Waarom kopen verzekeraars godverdomme zorg in? Verzekeraars moeten geen zorg inkopen of leveren en zich al helemaal niet met zorg bemoeien, alleen met het vergoeden ervan. Vrijwel alle problemen in de zorg, van het zogenaamde geldgebrek tot de verstikkende bureaucratie, zijn terug te leiden tot de bemoeienis van verzekeraars in de zorg. En dat probleem mag je voor een flink deel aan de VVD toeschrijven, die niets van vrije markt moeten weten en juist graag de huidige oligopolie van verzekeraars tevreden houden.
Maar hoe zit dat eigenlijk met maximaal en volkomen gratis verzekerde asieleisers? Moeten die ook wachten als ze de boel hier gratis laten renoveren?
LuckyGirl | 29-10-16 | 21:54
Zodra er door politiek, zorgverzekeraars en ziekenhuizen werd overgestapt van het begrip patiënt (zieke mens die beter moet worden), naar cliënt, wist ik al dat de cliënt het product werd.
-weggejorist en opgerot-
Gewoon net als in Frankrijk: specialisten in loondienst en zelfstandigen wettelijk bepaalde vergoedingen. Een visite bij mijn oncoloog kost 28 euro, een bezoek aan de huisarts 23 euro.
Ik betaal mijn zorgpremie wettelijk gedwongen in Nederland maar volgens het woonlandbeginsel. De laatste aanpassing was, naar ik meen, 68% van wat ik in Nederland kwijt zou zijn. En zonder eigen risico.
Ja en ik ben ook nog eens bijverzekerd, omdat het systeem hier nou eenmaal anders is. Van een bezoek aan de huisarts krijg je maar 16 euro terug. (Dat is dan je eigen risico) De rest is voor jouzelf, tenzij je er voor verzekerd bent.
En ja, ook Frankrijk kampt met ernstige tekorten als het om ziekenzorg gaat. Maar dat is dan maar zo.
Dit verhaal klinkt heel bekend...
We zijn weer terug in 1990. Moeten we weer 10 jaar wachten tot iemand het op de politieke agenda zet?
@GS-HQ: hoe luidt dat adagium van de unabrows van DENK ookweer? Trap niet in de poep of nee, trap er niet in. Zo ook bij deze, aangezien jullie faal toen bij de Belgische pater, een waarschuwing vooraf: m.hln.be/hln/m/nl/957/Binnenland/artic...
De DBC per onderzoek is ook iets om het voor jezelf in de gaten (lol)te houden onderzoeken die in 2016 begonnen zijn duren een jaar met terugwerkende kracht start datum december 2016 rolt door tot december 2017
De opleiding leunt nu te veel op het dag en nacht drillen van studenten door ze te overladen met werk. I
.
Ik kan dit uit mijn directe omgeving alleen maar beamen. @Proafalt is er niks bij. Buffelen voor niks omdat de prof het zo wil. Middeleeuws.
Onderwijl houden verzekeraars het betalende klootjesvolk stil, met de gratis bril of hoortoestel vanuit de bijverzekering, bij Hanssie Anders en Pearls.
De sukkels.
Engeland in de 90's, hier gaan wij ook naartoe. Dan 10 jaar k.u.t. voordat de overheid het aan banden legt.
Wanneer Schippers een prikkelende vraag wordt gesteld, zie ik steeds dat pathetische pruillachje om haar mond verschijnen.
Niet de zorg is het product, maar de patiënt.
De hoge morele plicht van het volk om samen voor sommigen te zorgen wordt uitgebuit.
Daar raakt Feynman dé gevoelige snaar: Mensen die in de zorg werken gaan niet zomaar eventjes lekker staken, die denken aan hun patiënten, cliënten.
De buffers bij verzekeraars, pensioenfondsen en banken zijn buffers voor de Staat der Nederlanden N.V.
The government is just not that into you.
Ik krijg deze week nog een ziekenhuisrekening van een éénmalige behandeling van maart 2 0 1 5, hoezo behandeling uitstellen, ze kunnen nog niet eens binnen anderhalf jaar een factuur sturen
-weggejorist en opgerot-
Dus omdat de zorgverzekeraars verkeerd hebben ingekocht kan de verzekerde fluiten naar zijn zorg.
In de luchtvaart is dit overigens ook normaal beleid. Er worden standaard meer tickets verkocht dan er stoelen beschikbaar zijn er van uitgaande dat er altijd een paar passagiers zijn die hun aansluiting missen, annuleren, omboeken of om wat voor reden dan ook niet mee gaan.
Of op je verjaardag minder gebak meenemen dan je collega's hebt omdat er altijd wel een paar aan de lijn zijn.
Tja,die buffers tellen natuurlijk elk jaar mee in de zg "gemaakte winst".
Leuk voor de bonusjes en de gouden handdrukken.
In Duitsland is de premie een heel stuk lager en kun je ook nog enkele weken per jaar gratis kuren.
Bij onze zuiderburen is de premie nóg veel lager.
Die zijn er trouwens naar toe aan het werken dat de pensioenleeftijd tot 2030 stapsgewijs verhoogd wordt naar 65 !!!
Die Hoogervorst heeft trouwens bepaalde beloftes gedaan voor als het systeem niet zou werken...
-weggejorist-
Het allerergste is natuurlijk dat dit nooit meer zal veranderen en ik zie er nog van komen dat het alsmaar erger zal worden. De patient als verdienmodel zal steeds meer in het verdomhoekje terechtkomen.
Ondanks alle 'zorgkantoortjes' die al jarenlang als paddestoelen uit de grond komen.
Duiding, respect.
De zorg voor ons is winstgevend, sorry meneer uw operatie wordt niet vergoed. Ongezien de tyfus met het volk dus. Crowdfunding voor kankerpatiëntje is meer regel dan uitzondering aan het worden, deze zorgverzekeringsklootzakken beheren onze "buffer" voor slechtere tijden, 3 miljard, maar daar zit natuurlijk geen winst bij hoor.
Ik wil mijn land terug!!! Vanavond weer genoten van Donald Trump in Colorado.
Volgens mij is de EU net zo een gedrocht als de USA onder Clinton. Obama care is een ramp. De privatisering in Nederland is dat ook. Neo liberalen en salon socialisten hebben een duivelspact gesloten. Daar plukken we nu de wrange vruchten van.
Er is gewoon hetzelfde probleem als met banken. Te belangrijk om gewoon kapot te laten gaan, bonussen die nergens op slaan en corruptie. Bij banken wordt de minister van financien een mooi baantje toegezegd als hij ze helpt. Bij de zorgboeren is er een plekje voor de minister van volksgezondheid om te gaan zitten.
Er zou een wet moeten zijn tegen ex-politici om de te gaan werken bij de sector waar ze eerst minister van waren. Het is vrijwel onmogelijk om dat ooit gedaan te krijgen maar het zou tenminste Zalm en co weerhouden om het volk te naaien.
En uw eigen risico wordt per jaar berekend. Vanaf 01 januari mag u opnieuw aftikken. Ik stel voor om de behandeling te boeken in het jaar waarin de noodzaak tot behandeling wordt vastgesteld. Terugnaaien heet dat.
Binnenkort begint dat wekenlange miljoenen verslindende circus van lachende gezinnetjes, tevreden bejaarden en fluitende mantelzorgers weer in die wanstaltige commercials van de zorgverzekeringsmaffia.... zum kotzen (toch meneer Hoogervorst?)
Waarom moeten grensarbeiders een zorgverzekering hebben terwijl ze via hun loon al meebetalen en in eigen land een goedkopere en betere verzekering hebben?
Hoe verhoudt dit zich tot het vrije verkeer van mensen in Europa?
En waarom wordt je verplicht om bij een commerciele dienst af te nemen welke je als grensarbeider niet kunt gebruiken. Welke arts komt op huisbezoek in het buitenland? Welke familie gaat naar een ziekenhuis in het buitenland om hun familielid te beoeken?
Waarom moet ik 12 maanden premie betalen voor 10 maanden zorg?
Of je neemt gewoon een restitutieverzekering.
www.onvz.nl/over-onvz/nieuws-persberic...
Goed verhaal Feynman, maar m'n hoofd staat er niet naar. De democratie wordt voor de bus gegooid. Ik had gedacht dat je het daar over zou hebben vanavond.
COMMERCIELE zorgcircus my ass. Een kartel van zorgplanbureaus (verzekeraars) die de zorgkolchozen (klinieken en ziekenhuizen) aansturen.
REAGEER OOK